Tips for bedre trening!

Gjerne like dette innlegget hvis du liker tipsene, da kan enda flere bli inspirert til å trene!

Mange av dere spør meg ofte om tips til trening. Har laget en video HER som dere kan se. Men vil også skrive litt om det. Trening er noe som er utrolig viktig for deg. For helsen og fremtiden din. Før hatet jeg trening. Men nå elsker jeg det. Og nå skal jeg gi dere noen av tipsene jeg fulgte. 

Finn en treningsmetode du liker.
Alle har garantert en måte de liker å trene på. Noen har mange. Jeg liker å løpe, trene styrke, svømme og spille innebandy. Det viktigste er at du finner noe du liker å gjøre. Hvis du syns det er drittkjedelig å løpe på en tredemølle, skal det mye til for at du har lyst til å dra å trene på en tredemølle. Det finnes så endeløst med treningsmetoder der ute. Så finn en du liker. Jeg kan gi dere noen eksempler; dans (endeløst valg av dansesjanger), svømming, fotball, løping, styrke, yoga, strippestang (denne har utrolig god effekt på hele kroppen, og du trenger ikke strippe!), osv. 

Hvis du er usikker på hva du liker å trene. Kan du melde deg på ett treningssenter som har saltimer. Da kan du prøve ut akkurat så mye du vil, frem til du finner ut hva du vil trene.

 

Sett av tid til å trene
De fleste som ikke har trent fra før av, har mest sannsynligvis ikke satt av tid til å trene. Hvis du har en 8-16 jobb kan det være smart å dra på trening rett etter jobb. Da får du hele kvelden til å gjøre hva du vil, og du slipper å ha det hengende over deg at du må på trening. Hvis du er som meg og jobber litt kveld, litt tidlig og har noe fridager. Da kan du trene når det passer. De dagene jeg har kveldsvakt pleier jeg aldri å trene. Siden jeg elsker å trene på kvelden i 21-22 tiden. 

Ta før, underveis og etter bilder.
Sleng på deg bikinien og strike a pose forran kameraet. Det er ingenting som er mer motiverende enn å se at du har fremgang på treningen. Prøv å ta bilder ca hver 1-2 måned. 

Prøv en 21 day’s challenge.
Denne går ut på at du trener hver dag i 21 dager. Det sies at det trengs 21 dager for å lage en vane. Så hvis du ikke har som vane å trene, kan denne passe midt i blinken for deg! Lag ett skjema hvor du skriver kort hva du har gjort av trening den dagen. Man trenger ikke dra to timer på gymmen og pumpe seg helt ut hver dag. Men en trening kan være å ta ett visst antall med situps og push ups. Man kan gå en lengre tur med hunden (hvis du har), jogge en tur, løpe opp og ned trapper, osv. Det trenger ikke være enn fullverdig treningsøkt hver dag, men hvis du gjør noe hver dag blir det til slutt en vane.

Se fresh ut på trening!
Jeg sminker og fikser meg alltid før jeg drar på trening. Da føler jeg meg så mye bedre når jeg kommer på trening. Og når du føler deg bra, presterer du bedre. Hvis man slenger på seg den gamle joggebuksen, en baggy stygg tskjorte og bruker de gamle joggeskoene man har hatt i flere år. Og drar på trening uten sminke og med morgensveisen kan jeg garantere at enhver person som bryr seg om hvordan man ser ut, kommer til å prestere dårlig. Fordi da går man bare rundt å tenker på hvor jævlig man ser ut. Da blir man også i dårlig humør, og trening blir bare dritt. Kjøp deg nytt treningstøy. Gjerne med litt knæsje farger. Da kjenner man fort at motivasjonen stiger fort!  

Hvorfor vil du trene?
Denne er viktig. Vil du trene for å slanke deg, bygge muskler, bli mer tonet, god helse eller for å klare hverdagen bedre? Det er utrolig viktig å spise etter hva man vil trene seg til. Mye av resultatene fra trening kommer fra kjøkkenet. Hvis du spiser riktig, er det mye lettere å klare å få det resultatet du ønsker å oppnå. Du trenger ikke kun å trene for en grunn. Jeg trener for å bli mer tonet, takle hverdagen bedre og for en god helse. 

Bruk fitness sider som inspirasjon. 
Hver gang jeg ikke har inspirasjon til å trene, går jeg inn på en fitness side for å se på motiverende bilder. Noen gode sider er; I want this body, stay fit og inspire fitness. Der kan du se mange tips til øvelser, mat du kan spise og motivasjons bilder. 

Ikke belønn deg med godteri etter trening 
Denne her er hard. De fleste som har vært på trening tenker at når de kommer hjem skal de unne seg noe godt, siden de har vært så flinke på trening. Men ikke gjør det! Unn deg heller litt frisk frukt/grønnsaker. Se på mat/godteri som “bensin” ikke kos. Hvis du føler at du må belønne deg etter trening, er det mye bedre å heller kjøpe en ny topp til deg selv. Eller noe annet du ønsker deg. Sett av litt penger til de du ønsker deg, og si til deg selv at du kun skal kjøpe den nye toppen hvis du klarer å trene 3 ganger denne uken.

Mål deg selv hver 2.uke. 
Bruk målebånd og mål; bryst, under bryst, midje, hofter, rumpe, lår, legger og armer. Lag opp ett skjema hvor du skriver inn disse tallene. Ta også med vekten din. Det er utrolig motiverende å se at man har gått ned/opp noen centimeter. Du kan også skrive opp hva som er drømmemålene. Hold deg fokusert og du vil klare å nå målene dine!  

 

Håper disse tipsene hjelper deg til å komme ordentlig i gang med treningen! 

54 kommentarer

Siste innlegg