Stor endring i motebransjen! Slutt på syltynne modeller!

Leste nettopp en artikkel på fashionista.com hvor de skriver at Vogue skal slutte å bruke syltynne modeller og modeller under 16 år. Dette er en utrolig bra nyhet! De 19 internasjonale redaktørene i Vogue har gått sammen og skrevet ett manifest. I manifestet er det skrevet at det ikke skal brukes modeller under alderen 16. De vil være strenge på å sjekke ID under castinger, kampanjer og show. Dette vil gjøre det mye bedre for modeller å starte i bransjen og å holde ut i bransjen. Hvis man begynner som modell ekstremt tidlig er man ikke moden og har heller ikke fullført skolen. Så man har lite å falle tilbake på.De har også skrevet at de kun kommer til å bruke modeller som de mener at ser sunne og friske ut. De kommer ikke til å bruke modeller som ser ut som de har spiseforstyrrelser. 

Selv om Vogue kun er et blad og ikke er hele bransjen, har de mye å si på bransjen. Vogue er det bladet som er mest kjent i verden, innenfor mote. De har også skrevet i manifestet at de ønsker å oppfordre designere til å lage klær i større størrelser. For øyeblikket lages mange av klærne i latterlig små størrelser og da er modellene fint nødt til å passe klærne. Uansett hvor mye de må slanke seg. 

Legger ved manifestet under. Det er skrevet på engelsk, så hvis du ikke forstår de helt kan du bruke google translate for å oversette det til norsk.

Vogue?s Health Initiative Manifesto
1. We will not knowingly work with models under the age of 16 or who appear to have an eating disorder. We will work with models who, in our view, are healthy and help to promote a healthy body image.2. We will ask agents not to knowingly send us underage girls and casting directors to check IDs when casting shoots, shows and campaigns.3. We will help to structure mentoring programmes where more mature models are able to give advice and guidance to younger girls, and we will help to raise industry-wide awareness through education, as has been integral to the Council of Fashion Designers of America Health Initiative.

4. We will encourage producers to create healthy backstage working conditions, including healthy food options and a respect for privacy. We will encourage casting agents not to keep models unreasonably late.5. We encourage designers to consider the consequences of unrealistically small sample sizes of their clothing, which limits the range of women who can be photographed in their clothes, and encourages the use of extremely thin models.6. We will be ambassadors for the message of healthy body image.

Jeg håper at dette kan hjelpe til å få en positiv endring i modellbransjen. Jeg håper at designere, magasiner og reklamer vil bruke sunnere modeller fremover. At de vil bruke modeller som ser ut som mennesker. Og ikke se ut som de er utenomjordiske og er sykelig tynne. Slik som mange av de gjør nå. 

 

♥ Hva syns du om endringen Vogue har gjort?

 

Love Stina <3

14 kommentarer

Siste innlegg