HVOR LENGE SKAL MAN VÆRE JOMFRU?

Spre gjerne dette innlegget videre! 


Alle blir født jomfru. Når vi slutter å være jomfru er opp til oss selv (med mindre man blir tvunget). Jeg hører om så mange jenter som har sex helt ned i 12 års alderen. Jenter som blir gravide som 13 åringer. Hva har skjedd med samfunnet?

 

Når jeg var 12 år følte jeg meg som et barn, jeg var et barn. Sex var absolutt noe jeg ikke ville prøve ut så tidlig. Så hva får jenter til å debutere seksuelt så tidlig? 
Er det på grunn av at man ikke kan snakke om sex hjemme? Mange som presser rundt deg? Hva er det egentlig? 
Statististisk sett er jenter gjennomsnittlig jomfru til de er 16,7 år. Mens gutter er jomfru frem til de 18 år. Jeg synes det er helt greit å ha sex når man er 17-18 år for jenter. 

 

Jeg syns det er viktig at man skal være komfortabel på den man har sex med. Man trenger ikke være sammen med personen i 3 år før man har sex, det sier jeg ikke. Men at man føler seg klar, og vet at man ikke angrer. For det kjipeste som finnes er å være 14-15 år og dra på fest, bli sanseløs full og ha sex med en random stranger. Og angre seg grenseløst dagen etter. 

Tumblr_l8109ykv5g1qd6wm6o1_500_large

Mange gutter føler seg presset til å ha sex tidlig siden “alle andre har det”. Men har virkelig “alle andre” det? Sikker på at kompisen din som tok jomfrudommen sin i syden virkelig gjorde det? Og at han ikke bare finner på at han gjorde det for å slippe å si til alle at han fortsatt er jomfru?

 

Alle gutter som sier dere har hatt sex med mange. Er dere stolte over å hatt sex med så mange? Tror dere at dere blir supergode i senga av 79482 one-night stands? Det blir dere ikke. Gutter (og jenter) som er i lange forhold får prøvd ut ting, man lærer og man blir flinkere. Har man mange one-night stand betyr det ikke at man er god. 

Så jenter, fordet om gutten har hatt sex med over 100 stk, betyr det ikke at han er god i senga! 

Jeg syns det er viktig å vente til man er godt moden med å ha sex fordi det er så lett å angre. Selv har jeg hatt venner som har sagt “faen at jeg pulte han, angrer så sykt”. Da har jeg alltid tenkt at det må være utrolig kjipt å gå rundt med den tanken at man angrer for at man hadde sex med en person. 

Tumblr_lgky4uhvfq1qd8f1ro1_500_large

 

Jeg sier ikke at man ikke kan angre seg for å hatt sex med noen når man tar jomfrudommen når man er moden, men da er det lettere at det ikke blir så mange man angrer på. Når man er 17-18 år tenker man helt annerledes enn når man er 13-14. 
 
 


 Her er noen tips til alle foreldre som har barn i ungdomsalderen.

- Snakk åpent om sex med barna dine, men ikke oppfordre til sex. 

- Ikke døm barna dine. Ikke noe er vanskeligere for barn enn når du dømmer de. Da klarer de ikke å snakke med foreldrene sine om noe.

– Ha en god “harmoni” i hjemmet. Statistikk viser at jenter og gutter som kommer fra “dårlige” hjem debuterer seksuelt tidligere enn andre.  

 

 

♥ Når syns du man bør debutere seksuelt?

♥ Hvor gammel var du første gang du hadde sex? (her er det helt greit å være anonym om man ønsker det!).

 

 

 

Love Stina <3

 

Alle bilder: weheartit.com

61 kommentarer
  1. Helt enig med deg! Skjønner virkelig ikke hva som skjer med samfunnet lenger. Leste en blogg der jenta ble gravid som 13 åring og i våres øyne, blir det for dumt. Man er enda bare et barn og burde ikke ha sex.
   Man burde ha sex da man føler seg klar for det. Jeg var akkurat fylt 15 da jeg hadde sex første gang:)

  2. bra tips, jeg er enig i det du sier!
   Selv mener jeg at det er det samme hvor gammel en er, så lenge man er klar for det! (Unntak hvis personen er under 13 da)

  3. Bra skrevet. Dette er et tema som trengs å tas opp mer. Jeg er 13 år, og har ingen planer om å ha sex på lenge. Selv synes jeg det er greit å ha det i 17-18 års’ alderen.

  4. Bra skrevet! Venner av meg har sagt akkurat det samme; ”faen at jeg pulte h*n”, og debutert uhyggelig tidlig. Ser ikke helt poenget med å miste jomfrudommen når det ikke blir godt og deilig. Iallefall ikke med en gutt som er opptatt av å føre seg raskt inn, nå klimax, føre seg ut og stikke tilbake til festen igjen.
   Syntes man burde debutere seksuelt når man er klar for følgene det medbringer mentalt, og når man er i et forhold med en fyr/dame som du vet bryr seg mye om deg, bryr seg om at du skal ha det bra og føle deg komfortabel.
   Har ikke debutert enda, og tvile på at det kommer til å forandre seg på noen år, (er håpløs, klissete og kjærlighetssyk romantiker,jeg, som venter på min Prins Charming (sukk)).
   Elsker bloggen din, btw 🙂

  5. Bra skrevet. Helt enig. Personlig mener jeg at en burda vente i hverfall til en er 14 år med å ha sex, men så lenge du er klar og vet at duikke kommer til å angre så er det greit.

  6. Det der var ganske bra sagt, men noen kan jo være klar når de er 13 – 14 år. Selv er jeg 15 år nå og jeg mistet jomfrudommen min da jeg var 13 og et halvt, og jeg angrer ikke på det i det hele tatt selv om han var 18 år og vi ikke er sammen nå. Så, jeg er enig i mye av det du sier, men nå henger du på en måte ut de som faktisk ikke er jomfru lengre enn til 13 års alderen, så versåsnill bare pass på litt også 🙂 ellers så er jeg enig i om at man må vente til man er klar for det, for det var jeg <3

  7. Enig med hva du sier her =)
   Kan ærlig si at jeg er jomfru enda, fordi jeg ikke føler meg klar enda. Det er absolutt helt opp til deg selv om hva du selv vil gjøre. Ingen skal tvinge deg til noe. Derfor er det en god frihet med å si nei. Derfor hvis du er klar så er du klar, men hvis ikke. Vent det er ikke all verdens viktig og ha sex.

  8. Støtter denne, jenter. Jeg selv gikk i flere år og ikke visste om jeg var jomfru eller ikke!
   I 7ende klasse begynte jeg å henge litt med de ” kule folka”, fjortissrøyking, drita på rusbrus og for mye brunkrem var kult. Alle de andre hadde sex, eller det var hvertfall det de sa. Jeg var jomfru. En kveld dro vi på en fest, og jeg hadde aldri drukket før. Jeg hadde ingen kontroll, ante ikke hva alkohol gjorde, det var jo i sommeren til 8ende klasse dette skjedde. Jeg våkner opp morgenen etter, i bar overkropp og sminke i hele ansiktet. Jeg var livredd inni meg for at jeg hadde hatt sex, likevel gikk jeg rundt til alle de “kule” vennene mine dagen etter og skrøyt av at jeg hadde hatt sex. Jeg fant jo aldri ut noe mer, men en veldig ekkel følelse er det. Idag har jeg kommet til konklusjonen av at det ikke skjedde noe, mer fordi det er lettere for meg å slå meg til ro med.

  9. frida:Nå syns jeg at 14 år er altfor ungt. Men det er helt opp til en selv 🙂 Det viktigste er å være klar for det, og vite 100% at man ikke kommer til å angre seg 🙂

  10. Første gang, 15 år med kjæresten min som var mye eldre og et totalt rasshøl. Angrer, lot han overtale meg fordi jeg var lei av maset hans.

  11. Er veldig mye press rundt nå i forhold til å ha sex, så er ikke rart alle går rundt med kjønnsykdommer, redsel for graviditet og angrer som en hund.
   Selvfølgelig, det er jo også litt vanskelig å tenke seg nøye om i kampens hete, så man får i grunn bare lære av sine egne feil, og ikke minst modnes litt.
   Selv var jeg nettopp fylt 17, og er glad jeg ventet såpass “lenge”.

  12. Ser meg enig i det du sier om at man bør føle seg komfortabel med den man har sex med første gangen. Men jeg vil ikke si at det er noe galt med samfunnet selv om det er jenter som har sex når de er så unge som 12.
   Før i tiden så var det jo faktisk normalt.. (sånn langt tilbake )
   Det var ikke før det var greit at jenter fikk gjøre noe annet enn på kjøkkenet at det ble unormalt og få barn tidlig. Jeg selv hadde sex første gang når jeg var 12. Ja, jeg kunne/burde jo selvsagt ventet, men på en annen side var min første gang med en veldig god venn og jeg er glad for at jeg gjorde det med han når jeg var såppas ung og at det var med noen jeg kjente. Og jeg er jo eldre enn deg, riktig nok kun et år, but still :p
   Jeg føler at det var bedre at jeg heller gjorde det da, med en jeg kjente og stolte på enn at jeg ble 16-17 år og dro på fest og bare gjorde det med en random fordi alle andre hadde gjort det:)
   Og det kommer helt ann på hvordan miljø du vokser opp i. Vokser man opp i miljøer hvor alle barn er goodie-two-shoes er det jo selvsagt at barn ikke har det minste peiling hva hva en penis i det hele tatt er i en alder av tolv, men hvis man på en annen side vokser opp on the wrong side of town for å si det sånn så har pipa en helt annen låt 🙂
   Og ja, jeg snakker av erfaring :p
   Men er helt enig i at det er alt for ungt. Kan ikke akkurat si at jeg hadde villet at mine barn skulle hatt sex så tidlig nei:p
   Men for min del så var det ikke hva de andre rundt meg på min alder gjorde. Det var vel heller hva de eldre gjorde, hva de snakket om, og hvordan de svarte på evt. spm 🙂 så et godt råd i tillegg til dine egne fra min side ville vel også vært som forelder og være litt forsiktig med hva man snakker om rundt barna, for alle barn har en grense som går ifra uvitenhet til nysgjerrighet 🙂
   Så, det har nok både pluss og minus sider ved og debutere tidlig, antagelig mer minus enn pluss men, jaja :p
   Men hvis jeg skulle valgt en annen alder for meg selv hvor det skulle vært med en som jeg var komfortabel med så hadde nok alderen vært 16-17 🙂

  13. kjempe bra skrevet! jeg mistet jomfrudommen min da jeg var 15, og kjæresten min var 16. men vi hadde vært sammen ganske lenge før vi gjorde det. kjæresten min ville gjøre det etter at vi hadde vært sammen i 2 måneder, men jeg var ikke klar. Da sa han at han skjønte det, og at han ville ikke presse meg eller noe sånt, og at han ville vente til jeg var klar.

  14. Veldig bra skrevet! Haha, er heldigvis ingen person som har så lyst til å debutere tidlig… 16 er jo den seksuelle lavalder, så alle burde egentlig helst vente til da. Men jeg har en venninne da.. :/
   Digger bloggen din Stina!

  15. Jeg syntes det er viktig å tenke seg godt om før man begir seg ut i den seksuelle verdenen. Sex kommer før eller siden uansett, og jeg syntes det er viktig å være klar før man gjør noe man kommer til å angre på.

  16. Utrulig bra skrever :)!
   Er ikke mange bloggere som tar opp slike tema som dette! Men dette er jo viktig!
   Jeg selv er 17 år, og er forsatt jomfru. Og jeg skal innrømme at eg sliter litt med det! For jeg føler at jeg burde hatt sex nå, siden di fleste i klassen min har gjort det. MEN, jeg vil ikke gå og pule en random fyr på en fest. Så jeg venter til jeg føler at det er rett 🙂

  17. Så utrolig bar skrevet!
   Jeg syns man burde det når man er klar, alder har jo selvfølgelig litt og si, men asså, er du 13-14 år, og er veldig moden for alderen, kanskje det er ‘greit’ da, kanskje det er sånn det skal være?
   Ingen kan jo liksom vite det, men asså, man ‘har ikke lov til å angre’ fordi det du gjør, det gjør DU liksom, det er ikke naboen som gjør det, ikke moren din, søstren din, vennen din, men det er deg, så det er jo sånne valg man tar selv! Har du hatt en dårlig kjærste som nå er din eks, ikke angre på det, det var ditt valg, det har gjort deg smartere som regel! Selvfølgelig angerer jo alle på noe, jeg og, men det er jo egentlig vår egen skyld..
   Så jeg tror det å miste jomfrudommen sin tidlig, ikke er ‘feil’ for alle, men kanskje noen.. 🙂

  18. Hanne:Tusen takk 🙂 Jeg prøver å ta opp temaer som ikke alle andre tør å snakke om, men som er veldig viktige!
   Vær stolt av at du er jomfru! Jeg vet det er vanskelig å være jomfru, når alle vennene dine snakker om at de har sex. Men husk at det er viktig å vente til du er klar 🙂 Har vært i samme situasjon selv, så vet hvordan du har det 🙂

  19. Jeg velger å være anonym siden det er bare et år siden jeg hadde sex, altså jeg var 13 år og følte meg klar. Jeg var sammen med en gutt som var 2 år eldre. Jeg bor på et lite sted hvor alle kjenner alle, og de fleste har hatt sex. Bestevennina mi har også hatt det. Jeg har hatt sex med to gutter tilsammen, og nå angrer jeg på begge, men spesielt han siste for jeg visste jo egt at han var runbrenner, og forholdet vårt varte bare i 3 uker.
   Ps: kjempebra blogg, er fast leser! 🙂 stå på!

  20. Veldig bra skrevet! Syntes selv 12 er ALT for lite, og når man først har seg så burde man etter min mening ha funnet den personen man vi gi jomfrudommen sin til. Jeg er 15, og fortsatt jomfru, noe jeg er stolt over 🙂

  21. Jeg er 19 år og er fremdeles jomfru 🙂 Jeg kjenner absolutt ingen lenger som ikke er jomfru lenger. Men er helt enig i det du har skrevet! Møtte jo en gutt for litt siden som jeg likte litt, men droppet han siden han hadde vært en player og hadde hatt sex med 20 stikk. Noe som jeg syns er kvalmt/ ekkelt. Venter heller på “den rette” enn å stresse, selvom det føles ut som det aldri skjer. Hehe! 🙂
   Ellers syns jeg bloggen din er kjempebra og du har oppdatert mye i det siste!
   Fast leser 🙂

  22. utrolig bra innlegg! fikk hvit mye, tusen takk! Jeg er 15 år og fomfru men er sammen med noen. Æ tar den tia æ treng som du sa:)

  23. 15 år på hyttetur. Klassikker det tror jeg 😛
   Hva med deg da? 🙂
   Eller du vil kanskje ikke si det, siden du ikke nevnte det i innlegget ditt. Og det er helt greit 🙂

  24. Jeg har ikke snakket med så mange om da jeg debuterte, men jeg er bare 14 og et halvt og gjorde det i starten av 8. På mange måter er jeg veldig skuffet over meg selv fordi jeg gjorde det så tidlig, men gutten jeg gjorde det med hadde jeg allerede kjent i to år og da vi gjorde det var vi sammen.
   For meg var det en veldig naturlig ting akkurat som nå, og når vi gjorde det var jeg utrolig sikker på meg selv og jeg ble mer moden og visste hvilke valg jeg skulle ta. foreldrene mine ga meg en god oppvekst, men jeg klarer aldri å snakke med dem om noe som helst. Men jeg angrer ikke på at jeg har hatt det, selv om jeg var så tidlig for det var mitt valg og jeg var klar og angrer ikke på at jeg gjordet det, kanskje litt at jeg gjorde det tidlig, men jeg merker at det valget jeg tok da, har gjort meg sterkere og jeg er ganske moden for alderen, men som sagt 13 er utrolig tidlig alder å debutere seksuelt.
   så jeg er ganske enig i det du sier, vent til du er hundre prosent klar og gjør det med noen du kjenner og stoler på!

  25. jeg var 16, med kjæresten min som var 18, og vi er sammen enda og har planer om å flytte sammen. Angrer ikke i det hele tatt! <3

  26. Jeg syns det er opp til vært enkelt om man føler seg klar og moden for det eller ikke. Men at folk debuterer allerede nede i 12 års aldern syns jeg er altfor tidlig, men det er vel mye p.g.a. medienes press at de gjør det såpass tidlig, og lite informasjon fra eventuelt skole og viktigste del i livet vårt foreldrene.
   Jeg var vel såpass heldig at jeg var 18 år første gang jeg debuterte, men husker jeg misunte alle andre at de hadde gjort det og ikke jeg. Men det var da ikke grunnen når jeg mista min.

  27. Bra skrevet, e et tema som anngår mange..
   Debutert sent, men va itj klar.. Bedre å debutere når man e klar enn å angre en del etterpå..

  28. Utrolig bra skrevet! Viktig at både jenter OG gutter tar tak i et slik tema, og faktisk hører på det. Jeg selv har tenkt å vente med å ha det, fordi jeg vil absolutt ikke angre på noe så dumt. Sex er jo ikke alt!
   Stå på videre! 🙂

  29. hadde sex for første gang da jeg var 14.
   hadde det sammen med kjæresten min, og vi var veldig sikkre på hverandre. vi er fortsatt sammen og nå er jeg 16.

  30. Jeg var 12-13 år? Husker ikke helt, for jeg var egentlig ganske full når det skjedde..(men jeg var bevist på hva jeg gjorde, så var ikke slik at jeg ikke ville) Han jeg debuterte med var en 10 klassing, og jeg kjente han ikke sånn spresiellt godt, men litt. Jeg angrer ikke på at det skjedde, for det skjedde og litt sent å angre nå.. Selv følte jeg meg ganske klar for å debutere, men jeg ser i senere tid at jeg kansje ikke var så klar..
   Jeg synes ikke det er bra å debutere så ungt, men det er jo opp til enhver enkelt.
   Jeg har egentlig vert seksuelt aktiv siden da, og har hatt noen bra og noen dårlige erfaringe. Men slik er livet og man må bare komme seg opp av det. Men når man hører om små jenter som debuterer tenker jeg at det er galt selv om jeg ikke kan si så mye selv.. Jeg synes også at den seksuelle lavalder er kansje for høy eller at den burde endres på. For vi er nyskjerrige på alt mulig rart og det er fort å prøve ting ut selv om du ikke er klar for det finner du nesten ikke ut før det er for sent. Jeg skulle vertfall ønske at prevansjonsmiddler var gratis (er jo bare kondomer som er det..), slik at alle kunne få tak i det, uansett alder. Synes også dette er noe foreldrene faktisk burde være enige i, for uansett så kommer det til å skje en gang.

  31. Til alle jomfruer : Det største du kan gi til en gutt er dit første samleie. en “ludder” er “billig” og får mindre respekt.

  32. Jeg er egenterlig bare 8 år men jeg elsker videoen dine de er rå kule å bra å se på jeg synes du er skikkelig fin jeg har lyst til å møte deg en dag.:-)

  33. Jeg debuterte to-tre dager før 15-års dagen, så jeg var fortsatt 14. Hun så ut som en krysning mellom en gris og en flodhest, men det ga definitivt status. Dagen etterpå fant jeg ut at hun hadde en 18 år gammel kjæreste med bil. Det var 2-3 gutter på skolen som debuterte før meg.
   Første året på ungdomsskolen var det superkult å ha sex, andre året var det kult, og tredje året var “jomfru” et skjellsord. “Haha, en jomfru i nød” kunne en gutt si om en annen om han fikk stryk.
   Leit at det skulle være sånn, men det var som det var.

  34. Synes det er dårlig gjort av deg å henge ut folk som mistet jomfrudommen “alt for tidlig”. Uansett om man er 12år eller 20år når man er klar for å ha sex, så burde det være greit. Sex er en privat ting og du burde ikke skrive at man ikke burde ha sex når man f.eks. er under 14år, fordi du har INGENTING med andres sexliv å gjøre. Når jeg var 12 og et halv år gammel hadde jeg sex for første gang, jeg og kjæresten min hadde vært sammen i over 1år da, og er enda sammen. Jeg er 16år nå. Jeg var fullstendig klar får å ha sex da, og anger ikke litt engang på at jeg gjorde det så tidlig. Ingen andre fikk vite det heller, fordi det er MITT sexliv som ingen andre har noe med å gjøre. Å noen er ikke klar for å ha sex før man er 20år, og selvfølgelig er det helt greit, fordi det er helt opp til personen selv. Det er ikke opptil deg å si at det er for tidlig å ha sex når man er 14år.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg