10 Triks for å spare miljøet

Plastboks på kjøkkenet – Det er så ekstremt mye plast på alt man kjøper av matvarer og dill-dall til huset. Jeg tipper de fleste av oss har en søppelsekk på vaskerommet til plast og en til papp. Men når det ikke står på kjøkkenet blir det alltid litt ork å gå hele veien til vaskerommet kun for å kaste en liten plastbit her og der. Derfor er det smart å ha en egen liten boks til plast og papp på kjøkkenet. Da får du sendt absolutt all plasten til gjenvinning, så ingenting går tapt!

 

Nedbrytbare hundeposer – I Norge finnes det over cirka 600’000 hunder. Det blir mange poser med dritt hver eneste dag. Mange kaster posene rett i naturen. Det er virkelig IKKE greit! Hvis du skal være så miljøvennlig som mulig bør du bruke nedbrytbare poser. Obs; nedbrytbare poser må fortsatt gjenvinnes da de må opp i 50-60 grader for å brytes ned (dette gjelder alle nedbrytbare hundeposer).

Doner brukte klær til Fretex eller selg de på Tise. Gjenbruk er alltid bra, så kjøp gjerne brukt selv om du ønsker. Tommelfingerregel; aldri kast klær.

Gå igjennom kjøleskapet ofte så du slipper å kaste mat som er i ferd med å bli dårlig.

Pant flasker – Det er veldig viktig å pante flasker. Men det beste er å ikke kjøpe flasker. Så prøv å få ned innkjøpet av flasker, ved å alltid ha med den samme vannflasken så du ikke trenger å kjøpe flere.

Trenger alle rom i huset å varmes? – Nå som det er vinter lukker jeg alltid igjen dørene til de rommene vi ikke er så mye inne på. De trenger jo faktisk ikke å varmes.

Spis mindre kjøtt  Kjøtt er en stor belastning på miljøet, så prøv å ha kjøttfrie måltider og prøv ut veganske alternativer så du får i deg nok proteiner.

Dyrk din egen mat – I sommer dyrket jeg mine egne urter, tomater, jordbær, salat, osv, og det er en god start på det å dyrke maten selv. Dyrker du maten selv slipper du både at den skal reise langt, du sparer miljøet for all plastembalasjen og en rekke ting til. Også er det både gøy og bra for lommeboka!

Reserver deg mot postkasse-reklame – Tenk deg all det papiret som blir brukt for reklame hvert eneste år. Det er jo helt sinnsykt! Reserver deg mot reklamen så sparer du både mange trær og store ressurser som trengs for å printe og lage alt dette.

Lufttørk klær – Å kjøre tørketrommelen hver gang du har vasket klær kan koste både lommeboken din og miljøet store summer. Så heng de heller opp på et tørkestativ, så holder også klærne seg fine lengre.

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg