10 Tips for et bedre kjæreste forhold

Kvalitetstid – Noe Per Fredrik og jeg har som fast vane er at vi alltid har date night på lørdager. Da får vi dratt ut av huset og satt av tid til å bare være kjærester. Man kan fort havne i den vanen at man kun halvsover foran tv’en sammen, men da får man jo ikke ordentlig kvalitetstid sammen. Om man har barn er det ekstra viktig med kjærestetid der man kun er kjærester, og ikke foreldre / samboere. Bli enige om hvor ofte dere skal ha date night, og gjør det til en prioritet.

Hvordan man snakker – Det er så mange som snakker til hverandre på en stygg / ufin måte. Om man stadig vekk gneldrer til kjæresten sin, blir det ikke særlig god stemning. Skal man spørre kjæresten sin om de kan gjøre noe, så kan man gjøre det på to måter. Man kan for eksempel enten si “Jeg hadde satt pris på om du kunne blitt bedre på å rydde opp etter deg” i en hyggelig tone eller man kan gneldre “kan du se til helvete å rydde opp etter deg? Nå er jeg så dritlei av at du alltid roter”. Det er altfor lett å si det på den siste måten, men da blir det ikke akkurat god stemning, og jeg kan nesten love deg at den du er sammen med får ekstremt lite lyst til å faktisk gjøre det du sier.

 

Gi hverandre oppmerksomhet – Små gleder i hverdagen er helt gull! Det kan være små gaver, en post-it lapp i matboksen med en koselig melding, roser, eller at man drar ut på kino på en tirsdag. Slike små ting gjør at kjæresten din vet at du setter pris på han / henne, og det er så viktig.

Bygg hverandre opp – En kjæreste skal gi deg ros og komplimenter og få deg til å føle deg bra. En kjæreste skal derimot ikke snakke stygt til deg, fortelle deg at du er lite verdt eller andre ting som river deg ned. Jeg har sett så mange jenter være i forhold der de blir snakket nedlatende til av kjæresten sin, hvor kjæresten sier ting som “du kommer aldri til å klare og bli noe”, “du er egentlig ikke noe pen”, “ingen av vennene dine liker deg” og “eksen min var mye bedre enn deg i senga”. Dette er ikke ting man skal godta at en kjæreste sier, og om kjæresten din sier slike ting til deg bør du virkelig revurdere om du ønsker å være sammen med den personen.

 

Tillit er viktig – Man skal kunne stole på partneren sin. Derfor er det viktig at man fra starten av ikke lyver eller holder ting skjult for kjæresten sin. Om man ikke har tillit til hverandre, kan det fort gnage ihjel et forhold, og skape mye problemer.

Samboere; bestem dere for oppgaver i hjemmet. – Da Per Fredrik og jeg flyttet sammen fordelte vi oppgavene i huset med en gang vi flyttet inn. Det gjorde det veldig lett for oss å vite hva som er hverandres oppgaver, og vi slapp å føle at kun den ene dro lasset. Om man ikke har satt faste oppgaver, blir det fort til at den ene føler at den alltid vasker alt av klær og tar oppvasken. Et forhold skal være rettferdig, og derfor skal ikke kun den ene dra lasset.

 

Snakk ordentlig med hverandre – Hvis dere har problemer med noe er det viktig å kunne snakke skikkelig ut om det. Snakk til dere har fått sagt alt som er på hjertet og “tøm glasset helt”, ikke la det være igjen litt dritt i bunnen, om dere skjønner hva jeg mener? For den dritten i bunnen blir fort en fullt glass igjen, og da renner det over ganske så fort. Derfor er det veldig viktig at man alltid snakker helt ut, og faktisk sier ifra til kjæresten sin når man føler at noe er galt. Ikke gå rundt og hold følelser og tanker ikke.

Intimgrenser – Dette har jeg jo snakket en del om før, men jeg føler det passer godt å ta med her. Da Per Fredrik og jeg flyttet sammen var vi veldig klare på at vi skulle ha hvert vårt bad, og vi skulle vaske våre egne klær. Om man skal være sammen for alltid er det viktig å ha noen intimgrenser, da er det kanskje ikke så smart å vaske de skitne klærne til kjæresten sin eller gå rett inn på do rett etter at den andre har gjort nummer to. Det er ikke akkurat særlig sexy. Vi er mennesker alle sammen, men man trenger faktisk ikke vise alt til kjæresten sin.

 

Venner – Bare fordi du får deg kjæreste, betyr det ikke at du skal kutte ut vennene dine. Venner er viktig, og det er faktisk ikke alt man kan / bør snakke om med kjæresten sin. Man trenger også innspill og inspirasjon fra venner. Derfor er det viktig å prioritere å være med venner iblant, selv om man ofte har lyst til å være med kjæresten.

Bli enige om ting på forhånd – Om dere planlegger en fremtid sammen er det viktig å vite at man er på samme side. Om den ene har lyst til å reise rundt halve jorda og aldri få barn, mens den andre har lyst på hus og 4 unger kan det fort bli ekstremt problematisk. Derfor er det viktig at man i starten av forholdet, eller før man flytter sammen, at man setter seg ned og er helt ærlige om hva man faktisk vil her i livet. Det er ikke alltid man vet helt hva man vil med livet, men prøv å planlegg de neste 5-10 årene, og se hvordan det passer sammen med hverandres liv. Det er fryktelig dumt å bruke åresvis på å være sammen, for så å finne ut at man har helt forskjellige meninger den dagen man skal kjøpe hus / leilighet, eller få barn / ikke få barn.

2 kommentarer
  1. Bra tips, Stina! 😀 Det virker som dere har et veldig godt balansert og et sterkt, stabilt forhold! Jeg tipper dere 2 snakker samme kjärlighets språk? Du vet de 5 kjärlighets språkene? Klem! <3

  2. Hvis dere ikke deler bad, må PF gå hele veien til den andre siden av huset for å gå på do hvis dere sitter å ser på TV?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg