10 Ting jeg hater med å være jente

Vi blir dømt etter hvordan vi ser ut – Vi kvinner blir ofte dømt etter hvordan vi ser ut, og ikke hvordan vi er som menneske og hva vi har fått til. Heldigvis er ikke dette like ille i Norge som i andre land, men det er fortsatt ikke helt ok i Norge enda.

 

Mensen – Vi blør en av fire uker hver måned, vi får syke craving, humørsvingninger og alt mulig “koselig”.

Prevensjon – Det finnes kun et prevensjonsmiddel for menn og det er kondom. Null bivirkninger. For oss kvinner derimot, så er det forventet at vi skal putte i oss hormoner som fucker med hodene våres; og dette er noen av de VANLIGE bivirkningene på p-piller: hodepine, migrene, angst, svimmelhet, kviser, humørsvingninger, depresjon, vektøkning, og MYE mer. Altså. All den dritten vi jenter må gå igjennom bare for at menn skal slippe kondom (btw; kondom er det ENESTE som beskytter mot kjønnsykdommer).

 

Barn – Fra man bikker 25 og er i fast forhold får man spørsmål HELE tiden om “når skal du ha barn???”. Bitch, la meg får barn når jeg vil, om jeg i det hele tatt vil. Kan vi seriøst bare slutte å mase på hverandre om når vi skal ha barn, og la bare folk leve sitt eget liv? Kanskje personen du spør allerede har prøvd å få barn i flere år uten hell, kanskje de ikke vil ha barn, eller en av de andre 100 grunnene til at det faktisk ikke er innafor å mase om barn.

Graviditet – 9 måneder der du må gå rundt med et menneske inni deg, du kan ikke drikke alkohol, det er typ 100 forskjellige matvarer du må holde deg unna, ofte ligger man rundt doskåla og spyr i hytt og gevær, kroppen blir aldri helt den samme igjen, og til slutt topper hele dritten seg med at du skal trykke et menneske ut av dåsa. Altså, hvor fucka er ikke det? Det er 2020, kan vi ikke snart lage en bedre løsning? Hahaha

 

Blir behandlet dårligere – På en generell basis blir vi kvinner behandlet dårligere og har mindre rettigheter enn menn. I Norge er vi fortsatt langt ifra likestilling, og om man ser rundt i verden er det jo helt umenneskelig hvordan kvinner blir behandlet. Føler meg ekstremt heldig som har vokst opp i Norge, og ikke i land som enten skjærer av deg nesten alt du har der nede og syr alt helt lukket sammen når du er et lite barn, nekter deg å gå på skole, selger deg som sexslave eller noen av de andre “koselige” tingene som skjer med oss kvinner.

Barbering – Vi kvinner “må” barbere halve kroppen bare for å bli klare for dagen. Når vi går inn i dusjen er det rett på business. Da er det shampo, balsam, hårkur, dusjsåpe, intimsåpe, ansiktsrens, og barbering av halve kroppen. Menn derimot; en såpe for alt, også har de jo ikke akkurat like mye å skulle barbere som vi kvinner har.

 

Sexual harrasment – Jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg har vært ute med venniner på byen og danset med de, og gutter har kommet opp og prøvd seg på veldig upassende måter. For ikke å snakke om alle creepy dm’s man får. Bare det å gå på gata midt på lyse dagen er ikke lett, når alle skal glo, rope og si alt mulig upassende til deg.

Ute på kvelden – Det å gå ute på kvelden er sjansespill om du er jente. Overfallsvoldtekter er dessverre en altfor reel ting. Husker da jeg flyttet til Oslo som 18 åring. Da var det drøssevis med overfallsvoldtekter i SLOTTSPARKEN hver eneste helg. Altså, hvor sjukt er ikke det? Jeg tørr seriøst aldri å gå ute alene når det er mørkt, fordi jeg er så redd for at noe skal skje. Elsker vinteren for å si det sånn, når det blir bekkmørkt sånn i 16 tiden, ehee.

 

Antrekk – Å velge antrekk når man er jente er virkelig ikke bare-bare. Ja vi har mye å velge i, men enkelte ganger kan det være mye verre. La oss si at du skal i bryllup. Da må du velge en kjole som er pynta nok til bryllup, men ikke så pynta at du er finere enn bruden, også skal den ikke vise for mye hud, men du skal ikke se ut som en potetsekk heller, også er det mye å tenke på med fargene. Menn derimot; de trenger ikke å tenke noe over det, og ofte slenger de bare på seg dressen rett før de skal dra avgårde..

 

23 kommentarer
  1. Amen! I SO agree!
   Btw, there has been a big storm this summer in Finland about women shaving their legs. Or rather not shaving! It was one blogger, Jenni, who left her legs unshaved during the corona lockdown and then decited not to shave them anymore. She is young, pretty and takes care of herself (makeup, hair, nails, everything) but she just thought she doesn’t want to shave anymore.
   She got helluva lot of hate comments- mostly from other women! And the other half said she is so brave and they are gonna follow her lead. When I red her post, I must admit I went to shave my legs right away… I guess I’m not so brave then… You can see her post here (never mind the text, just see the pictures):

   http://pupulandia.fi/2020/07/01/karvainen-nainen-ihmiskoe-hapean-sosiaalisten-normien-ja-kapinahengen-ristiaallokossa/

  2. Luksus problem det der. Dere har så mange fordeler med å være jente/kvinne.
   Ang utseende så kan dere sminke dere pen. Det kan ikke vi menn.
   P sprøyte er jo et av mange alternativer.
   Oppmerksomhet er jo noe som et et stort luksus problem.
   Vi menn blir oversett.
   Dere kan overleve på ha et bra utseende. Det er mye vanskeligere for menn.
   Mye mer.. bla bla bla

   1. Ehm? Leste du i det hele tatt det hu skrev? Alt handler ikke bare om utseende og kropp. Skulle være gøy å se deg leve som kvinne en uke for å se hvordan meningene dine hadde vært etter den uka

   2. Som Stina nevnte er det drøssevis med bivirkninger på alt av p produkt, og ja vi jenter kan sminke oss “pene” , men det er ingen lover mot at gutter også kan sminke seg disse såkalte lovene har samfunnet skapt. på måten du har formulert deg på når det kommer til oppmerksomhet virker det som om du syns det er greit at menn slenger kommentarer på kroppen din, tafser på deg plystrer osv noe som faktisk ikke er greit av en vilt fremmed.
    Jenter blir voldtatt om de er så dumme og vise frem kroppen sin i “upassende klær” synst du virkelig den slags “oppmetksomhet” er innafor? Skal vi godta det?

   3. Er du klar over at menn og kan bruke sminke? Det er så absolutt ikke våre kvinners feil at vi har greid å åpne opp mulighetene for oss selv, mens mange gutter har latt seg bli undertrykt av toxic masculinity. Bryt de sosiale normene! Visste du at crop tops og skjørt egt var designa for menn først? Det er rett og slett bare å gjøre akkurat som oss kvinner gjør fordi dere har like mange muligheter til å sminke dere, kle dere fint osv som vi har. Det med prevensjonsmidler for både mensen og graviditet blir sett på som luksusprodukt og vi kvinner er nødt til å betale for noe vi ikke kan noe for og som forekommer naturlig. Skjønner faktisk ikke hvorfor de blir kalt for luksusprodukter, da det ikke er en luksus å blø gjennom hver bidige dag i ei uke. Hva skal vi gjøre uten mensenmidler? Blø ute på gata fordi vi ikke har råd til lUkSuSpRoDuKtEr? Tydeligvis. Ikke engang la meg starte på «oppmerksomhetsproblemet». Dette her er langt ifra bare «oppmerksomhet». For det første så er det UØNSKET oppmerksomhet og det er alt fra tafsing, plystring og voldtekt. Poenget er at når kvinner VIL bli sett på som seksuelle med vilje, så er det jo såklart greit, men greia her er at kvinner EKSISTERER bare ute på gata o.l og likevel blir vi seksualisert og objektifisert uten det minste tegn til at vi ønsker det. Det er ikke er luksusproblem, det er derimot ei krise. Mange kvinner blir hata på fordi de enten bruker «for mye» eller «for lite» sminke. Mange kvinner blir DREPT pga utseendet. Takk for meg, sier jeg bare.

    1. Dette er direkte feil, man kan ikke slenge ut udokumenterte påstander som om det er fakta. I Norge er det faktisk forbudt å betale noen mindre på bakgrunn av kjønn, så det faller på egen urimelighet.

     Derimot er menn tilbøyelig til å jobbe mer overtid, mer ubekvem arbeidstid etc, noe som gir differansen i «samme stilling».

     Kvinner kvoteres inn i styrer, det er veldokumentert at familiære saker i retning barnefordeling går i klar favør til kvinner.

     Videre, glem denne overfladiske sminkingen og hårfjerningen, dette er idealer kvinner legger på kvinner!
     Se på selvmordsstatistikken i Norge. Den er ringt dominert av menn mellom 20-40, DET er noe som er verdt å bruke tid på å diskutere.

     Jeg sier ikke at det er ulikheter i samfunnet og da i disfavør kvinner, jeg sier bare at det gjelder faktisk begge veier. Ikke gjør deg selv til et offer, bli eier av din egen eksistens og gjør det som er riktig for DEG og drit i andres meninger…..da har du fridd deg fra 50% av punktene du ramser opp her.

     Seksuell trakassering, HELT enig, men det er faktisk ikke gjennomsnittet av menn som driver med sånt, det er de som er deittsekker med hull i oppdragelsen. Forøvrig forekommer trakassering motsatt vei, men det er lite snakket om da det gjerne er skambelagt for en mann å offentlig innta en offerrolle.

     1. Fantastisk skrevet og veldig sant, og ikke minst så bruker du fakta.. Tommelen opp for dette innlegget.. 👍

  3. Er sååå enig med deg på de punktene om prevensjon og at folk maser om barn! Er selv snart 26 år og vært sammen med samme mann i 5 år og er så lei av barn-maset. Vet ikke om jeg vil ha en gang.. Bra at noen offentlige (om jeg kan kalle deg det :)) sier det og speak up 😃😃

  4. Om man har råd så kan man kjøpe surrogatmor til å gå gravid for seg. Snakk om at surrogati skal bli gratis i Norge og:) og du – kobberspiral er hormonfritt

   1. Har vel vært mye surr med den i og med at det ikke har vært lovlig i norge før nå? Vet ikke hva reglene er 100% nå. Men det hadde jo vært supert! Er kobberspiral hormonfritt? Det visste jeg ikke! Om så er jo det amazing:D

  5. Dette er ikke et problem når man er jente, men du og mange andre jenter gjør dette til et problem. Dere trenger ikke
   feks barbere deg, og trenger ikke bruke p-produkter med hormoner. Du trenger ikke dolle deg opp med merkeklær, for å se fin ut, for du er fin uansett som kvinne. Gutter er enkle individer og elsker jenter nesten uansett hvordan de er. Dette er et problem som jentene “lager” i sine hoder. Vil si at livet er herlig som kvinne, og ville aldri byttet det ut med en mann.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg