10 Ting du kan gjøre i påsken

Nå er påsken igang og de fleste av dere fikk påskeferie på fredag, eller så får dere det på onsdag. Påsken er jo en skikkelig koselig tid, og det er en tid du kan bruke på å være med venner, familie, slappe av hjemme eller få ting ordentlig på stell.

Om du ikke har noen planer for påsken kan du la deg inspirere av disse tingene!

 

Lag en påskeeggjakt – Har du en kjæreste eller noen andre du bor sammen med? Lag en påskeeggjakt til de. Fyll påskegget og gjem det et sted, legg små lapper med små gåter som personen må løse for å til slutt finne egget. Jeg gjorde dette for Per Fredrik i fjor, og det ble så gøy!

 

Pynte huset til påske – Jeg har allerede pyntet huset til påske, og nå er det skikkelig påskestemning her! Syns det er så koselig med små påskeharer og gule kyllinger rundt i stua. Det er jo tidenes vårtegn!

 

Rydd opp hjemmet ditt skikkelig og få orden i sakene før ferien er omme – Er hjemmet ditt kaotisk i hverdagen? Bruk ferien til å ta en skikkelig ryddesjau så du får mindre å stresse med når hverdagen starter igjen.

 

Skitur – Det er ingenting som slå en skitur med appelsin, engangsgrill med pølser og pinnebrød, og skikkelig påskesol! Bruk skisporet.no til å sjekke ut hvor det fortsatt er skiløyper med snø.

 

Så frø – Har du ikke startet kjøkkenhagen enda? Da bør du komme igang nå! Jeg sådde frø for en god stund siden, så plantene mine er veldig klare til å snart plantes ut. Men det er fortsatt ikke for sent å så frø nå!

Shine opp i hagen – Er det fullt av løv i hagen? Eller er blomsterbedene helt gjengrodd? Bruk feriedagene til å shine opp og gjøre det fint i hagen. Det er ikke lenge til vi kan begynne å plante ut, og da er det gøy om det er ferdig ryddet opp! Jeg har en haug med løkblomster jeg skal plante ut nå i påsken, men først må det ryddes for å si det sånn. Løvblåseren skal få kjørt seg godt!

 

Pynt opp ute – Påskeliljer og stemorsblomster tåler ned til -5 grader, så de er perfekte å plante ut nå. Jeg har allerede plantet ut massevis av det rundt på verandaen, og i blomsterbedene begynner det å poppe frem tulipaner, påskeliljer, krokus og perleblomster. Gleder meg til det begynner å blomstre!

Dra på fjellet – Ta deg en tur på fjellet og kjør slalåm eller snowboard, ta deg en tur på afterski og opplev en skikkelig norsk påske!

 

Grill – Start grillsesongen allerede nå og kos deg med grillmat på verandaen i påskesolen! Inviter noen venner og kjør på med skikkelig grillfest!

Forandring fryder – Trenger du en forandring i hjemmet? Bruk påsken til å male det rommet som du er lei av fargen i, eller ommøbler hele stua om du føler for det.

 

0 kommentarer

Siste innlegg