10 matbytter for en sunnere livsstil

Å være sunn og spise riktig handler om mange små vaner og valg man gjør på hverdagsbasis. Det handler om smarte matbytter som gjør at maten du spiser faktisk gir deg riktig næring, og ikke fyller deg opp med massevis av næringstomme kalorier som gjør deg like sulten igjen etter en halvtime. Det handler også om at du fortsatt kan spise hamburger og taco, men bare gjøre det på en litt smartere måte så det ikke blir så usunt.

Selv er jeg opptatt av å spise sunt og riktig, og nå tenkte jeg å tipse om noen av matbyttene jeg selv har gjort som gjør det lettere for meg å holde meg i form.

PS; om du sliter med spiseforstyrrelser, og / eller ikke vil se snakk om hvor mange kalorier som er i mat, er ikke dette innlegget noe for deg.  

Spis frukten – Ikke drikk den som juice.

Bytt vanlig yoghurt med skyr. Det inneholder dobbelt mengde med proteiner.

Dropp brødet på burgeren og fyll opp med ekstra grønnsaker

Bytt fra vanlig bacon til kyllingbacon – 300 kcal vs 146 kcal per 100 gram (og mer protein, og mye mindre fett i kyllingbacon).

Bruk kanel, kardemomme og sukrin gold som søtning til alt mulig: pannekaker, vafler. Istedenfor vanlig sukker.

Bytt ut hvetemel med havremel. I de fleste oppskrifter kan du bytte ut 50-100% av det vanlige melet med havremel. Da metter maten mye mer, blodsukkeret holder seg jevnere og og havremel inneholder mer fiber som hjelper på fordøyelsen.

Fjern tortilla lefsen og heller gjør om tacoen til taco salat

Karbonadedeig istedenfor kjøttdeig

Sukkerfritt syltetøy istedenfor vanlig – Sukkerfritt jordbærsyltetøy er 43 kcal, mens vanlig på tube er 175kcal per 100 gram og inneholder mye sukker.

Bruk sprayflaske til å påføre olje istedenfor vanlig flaske. Da får du en mye mindre og mer korrekt mengde enn hvis du heller rett fra flaske    

Håper du likte tipsene!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg