Oppskrift: Hjemmelaget blomkålsuppe

På høsten og vinteren syns jeg det er så godt med supper. Spesielt hvis man kommer inn etter en lang dag ute i kulda. Da er en suppe perfekt å varme seg med. Godt er det også! Altfor ofte blir posesuppe valget for de fleste. Men hvis man lager suppen selv blir den så mye bedre på smak, og ikke minst sunnere. Det er kjempe lett å lage hjemmelaget suppe, og det tar heller ikke lang tid.

Dagens suppe ble en blomkålsuppe toppet med baconbiter. Denne metter veldig mye og den tok kun 15 minutter å lage!

Dette trenger du:

(suppen er til 2-3 porsjoner)

♥ 1 vanlig løk (kepaløk).

♥ 1-2 ss olje

♥ 1 blomkålhode

♥ 5-6 dl vann

♥ 1 grønnsaksbuljongterning

♥ 0,5 dl melk eller matfløte

♥ Salt og pepper

♥ Bacon. 2-3 skiver per porsjon.

Fremgangsmåte:

1. Kutt opp løk i små biter

2. Kutt opp blomkålen i små buketter. Legg av noen pene buketter som du kan ha hele i suppen til slutt.

3. Varm oljen i en kjele. Tilsett løk og surr den til den blir myk og blank.

4. Tilsett grønnsaker og vann.

5. Smuldre buljongterningen og rør den inn i suppen. Kok opp.

6. La suppen koke i 10 minutter. Når den har kokt i 10 minutter moser du supper med en stavmikser eller matprosessor.

7. Mens suppen koker skjærer du opp 2-3 skiver med bacon til per porsjon. Skjær vekk det verste fettet, og skjær de opp i biter som du steker i stekepannen.

8. Tilsett melken i suppen, og smak til med salt og pepper. Legg oppi blomkålbukettene og la suppen koke i 2-3 minutter.

9. Server suppen og dryss baconbiter over. 

Håper det smaker!

8 kommentarer

Siste innlegg