Slik lykkes du med nyttårsforsettene!

Nå er vi i slutten av januar, og det er nok mange av dere som allerede merker at motivasjonen til å klare nyttårsforsettene begynner å bli borte.. Det er mange fallgruver når det kommer til nyttårsforsetter, og her er noe av de + løsninger!

GENSERHER

BUKSEHER

 

For høye mål: Det er få som klarer å gå fra 0 treningsøkter i uka til 7, bare fordi det er et nytt år. Om du setter for ekstreme mål er det veldig lett å feile, og da blir man veldig skuffa og gir opp. Sett mål som du vet at du kan klare, men som du må legge litt ekstra energi i å få til. Det skal krible litt i magen av å tenke på målet. Også er det smart å lage delmål, og langstidsmål. For eksempel; de neste tre ukene skal jeg trene 2 ganger hver uke, etter det skal jeg begynne å trene 3 ganger hver uke, og om 4 måneder skal jeg opp til 4 økter per uke. Ta ting litt etter litt, da er det mye lettere å klare målene!

 

Ingen plan: When you fail to plan, you plan to fail. Er det et kjent ordtak som sier, og det er virkelig noe i det! Om du ikke har en plan på hva du skal gjøre, er det veldig vanskelig å nå målet. Målet ditt kan kanskje være å bli godt trent, men hvordan skal du bli det? Hvor ofte skal du trene? Når skal du trene? Hva skal du trene? Hvor skal du trene? Dette er ting du må ha en klar plan på, som det er lett å følge.

GENSERHER

BUKSEHER

 

Udefinerbart mål: Å bli godt trent, bli sunn, være flink på skolen er ikke gode mål. Dette derimot er gode mål: Løfte x antall kilo i markløft, kun spise sunn mat og skeie ut på lørdager, og få 5 på snitt på skolen. Forskjellen på disse to måtene å sette mål på, er at sistnevnte kan måles. Det er vanskelig å måle om man bare er godt trent, men det er lett å måle om man har blitt sterkere i en kroppsøvelse. Gjør det lett å måle tingene du vil oppnå.

 

Hvorfor – Om du ikke spør deg selv hvorfor du vil nå et mål, blir det lett å gi opp når hindringer kommer. La oss si at du har som mål å løfte 50kg i markløft. Da er det nødt til å stille deg selv spørsmål; hvorfor vil jeg det? Skriv grunnene ned i notatene. For eksempel; bli sterkere for å orke og leke med barna mine, bli mer fit så jeg føler meg finere, osv. Dere skjønner tegninga. Neste gang du har lyst til å droppe en trening, tar du opp notatene og leser de godt. Da tipper jeg at du får lyst til å komme deg på trening!

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg