Slik trener jeg intervaller!

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra en veldig deilig treningstur. Været er så fantastisk at jeg kunne virkelig ikke kun sitte inne i dag, så derfor tok jeg på joggeskoene og hoppet inn i treningsklærne og stakk ut. I dag ble det 8×2 intervaller. Der jeg løp 30m så fort jeg kunne i oppoverbakke, gikk sakte tilbake, og løp opp igjen.

Dette gjorde jeg 8 ganger på rad, tok en 3 minutterspause også kjørte jeg 8 runder igjen. Deretter ble det noen dips og push ups inntil benken, før jeg gikk 3 km hjem igjen. Altså, en veldig deilig treningsøkt! 


Nå skal jeg ned til Aker Brygge og spise middag med Donna. Føler jeg ikke har sett henne på evigheter, så det blir veldig koselig å catche up på alt som har skjedd. Hun har blant annet blitt forlovet, så det er veldig stas! Uansett, håper dere har kost dere masse ute i finværet i helgen. Det har i alle fall jeg gjort! 

 

7 kommentarer
    1. Hei,
      Jeg bare lurte på en ting. Jeg høre mange sier de er så flinke til å trene og har minst en treningsøkt om dagen. Jeg må si meg uenig i hva de kaller trening, men nå ser jeg det her også. En “frisk” 5.-6. klassing løper 60m på rundt 10 sekunder (etter ett kjapt og dårlig google søk). Det betyr at de bruker ca 5 sekunder på 30 meter.
      Jeg regner med du løper minst like fort som en på barneskolen, selv om du løper i oppoverbakke. Nå vet jeg ikke hvor bratt bakke du løp i, men er jo begrenset hvor mange bratte bakker det er i byen, så jeg regner med du ikke bruker mer enn 5 sekunder på 30 meter ettersom du løp så fort du kunne. 5 sekunder x 8 = 40 sekunder effektiv arbeidstid (hvorav du har pause i mellom hvert drag) så har du aldså 3 min pause (over 4 ganger så mye pause som aktivitet) for deretter å jobbe 40 nye sekunder.. Totalt sett har du da hatt under 2min effektiv arbeidstid + “noen dipps og pushupp”.
      Jeg ser bare ikke for meg at dette er trening.. I allefall ikke noe som vil forbedre formen din..
      Er det noe jeg ikke har fått med meg her?
      Skulle det stå 300m kanskje?
      Eller er dette en treningsøkt med fokus på intervaller i dine øyne?
      Jeg mener ikke å være frekk/nedlatende, men jeg hører om slike treningsøkter innimellom og tenker at dette er jo ikke trening i det hele tatt. Det er jo mindre trening enn det oppvarmingen er på fellestreningen jeg er med på innimellom.. og der er det både gravide og funksjonshemmede med som definitivt har dårligere forutsettninger enn deg..
      Er dette en typisk treningsøkt, eller er det bare ment som en kort deilig rekreasjonsøkt for bare å ha kommet seg ut litt og løftet rompa fra kontorstolen en liten tur.. for heller å ha ordentlige økter dagen før/etter…
      Beklager at dette virket så negativt.. men jeg er bare så overrasket over dette “fenomenet” og skulle gjerne hørt hva du selv tenker om en slik treningsøkt du har hatt..

    2. Når kommer nytt Ebay innlegg? 😀 har du eventuelt en sånn “kanal” med mapper på Ebay som du vil dele?

    3. Hei, angående en squat challengen, jeg begynte en dag seinere så er på hviledag nå, men kunne du laget en som er litt lettere? Jeg får lyst å gjøre det når det er du som lager sånne challenger 🙂 jeg er ikke vant med å trene squats så Idag så fikk jeg SÅÅÅ gangsperr at jeg ikke kunne ha svømming på skolen :/ og det er ikke sikkert om jeg kan dra på riding Idag heller. Håper du kan fikse noe f.eks. Siste dag er det 150 squats eller noe 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg