Hjemmelaget jordbærsyltetøy – UTEN sukker!

Helt siden jeg var liten har jeg elsket hjemmelaget jordbærsyltetøy. Det eneste problemet som alltid har vært, er at det er ikke spesielt sunt. Da jeg lagde det selv for et par år siden fant jeg ut akkurat hvor mye sukker det i det, og det var ikke lite for å si det sånn! Det er jo virkelig ikke bra med alt dette sukkeret! Helt til jeg kom over en oppskrift forleden, har jeg droppet syltetøyet rett og slett fordi det er for mye sukker i det. Og det syltetøyet man kjøper på butikken er jo helt krise vondt. Så det må være hjemmelaget! 

Oppskriften for å lage hjemmelaget syltetøy uten sukker er ekstremt enkel. Bruk 400 gram frosne jordbær (la de ligge på kjøkkenbenken og tine i et par timer, eller ha de i mikrobølgeovnen i et par minutter) og et eple (husk å skrelle det), og blend det i en blender. La det kjøres til det er helt fritt for klumper. Siden det ikke er noe konserveringsmidler i dette, holder det seg veldig kort, maks 1-2 dager. Så det kan være smart å lage litt mindre porsjoner. Det går veldig fort å lage det, i tillegg til at ingrediensene er veldig billige, så det burde være null stress å lage det på kort tid! 

Håper det smaker! 

 

13 kommentarer

Siste innlegg