5 Ting du gjør som ødelegger håret ditt

Du bruker varme på hårføneren. 
– Du har kanskje ikke tenkt på at du kan bruke kaldluft på hårføneren? Vel, det bør du begynne med, med en gang! Når du bruker varmluft sliter dette veldig på håret. Så for å unngå dette varmebehandlingen bør du bruke kaldluft. Det gjør også at håret blir veldig mye mykere og smoothere når du har fønet det. Selv om det aller beste er å la det lufttørke. Meeen, er ikke alltid man har tiden til det.

Feil varme på rette- / krølltang
– Veldig mange rette- og krølltenger kommer med innstillinger der du kan stille inn varmen på de selv. Det som er litt skummelt her er at mange skrur opp varmen til 210 og krøller i vei. Det er helt krise! På så høy varmegrad svir du nærmest av håret. Det beste for håret og for å få hold i frisyren, er å ha varmegraden på 175. Du må kanskje holde hver krøll i et par sekunder mer. Men du skader håret ekstremt mye mindre.

 

Du klipper håret for ofte
– Det er veldig viktig å klippe håret om det er faktisk slitt. Legg merke til “faktisk slitt”. Veldig mange av oss går til frisøren hver 6. uke, slik som frisører anbefaler, for å stusse tuppene. Frisører mener at håret blir så slitt at de må klippe det så ofte. I 99% av alle tilfeller er dette bullshit. Hvis du har bleket håret herfra og til månen så er det nok slitt ja.

Men for oss som ikke har gjort det, holder det å klippe håret en sjelden gang iblant. Noe man kanskje ikke tenker over, er at hvis man går til frisøren så ofte som de anbefaler, får du i løpet av et år faktisk 12 cm kortere hår. Sjukt eller hva? Umulig å spare ut hår om man hele tiden går til frisøren. Så om du vil ha lengre hår, stuss det når det virkelig trengs, men ikke oftere. 

Du glemmer varmebeskyttende spray
– Yes jenter. Vi kan vel alle innrømme at vi har glemt varmebeskyttende spray en gang iblant, ikke sant? Men det er så ekstremt viktig å bruke det! Tenk den sinnsyke slitasjen håret ditt får når du hver dag retter eller krøller det. Så mye varme, men ingen beskyttelse.. Uff!

 

Du børster vått hår
– Nei nei nei! Aldri børst håret når det er vått. Det er én ting å ekstremt forsiktig kamme igjennom det når man står med hårkur / balsam i dusjen. Men å børste igjennom håret når du har kommet ut av dusjen, og det er vått, er helt krise! Når håret er vått er det ekstremt skjørt, og det skal veldig lite til for å skade det. Derfor anbefaler jeg deg å vente med å bruke børsten til håret er helt tørt. 

6 kommentarer
  1. Som frisør vil jeg påpeke at de 6-8 ukene gjelder som regel for kort hår som vokser seg ut av fasong 🙂

  2. For å rette deg opp på det argumentet her
   «Noe man kanskje ikke tenker over, er at hvis man går til frisøren så ofte som de anbefaler, får du i løpet av et år faktisk 12 cm kortere hår. Sjukt eller hva? Umulig å spare ut hår om man hele tiden går til frisøren. Så om du vil ha lengre hår, stuss det når det virkelig trengs, men ikke oftere.» som frisør så kan jeg si at dette stemmer ikke helt med din oppfattning 🙂 Man får IKKE 12cm kortere hår om man klipper seg så ofte som det vi sier (hvis man har det langt)! For å opprettholde ett langt hår så må man faktisk stusse det ca hver 8-12 uke. For de som ikke bruker noe varmebehandling på håret så vil ikke håret bli like fort slitt som hos andre, men det anbefales uansett at dere ikke venter over 6mnd med å ta tuppene. Det er da man risikerer at man må klippe mer enn bare «tupper» Det beste er å sove med flette om natten.
   Ellers gode tips 🙂

  3. Jeg bruker aldri varme på håret, dusjer håret i kaldt vann, bruker aldri hårføner eller rettetang. Jeg har veldig langt hår, og klipper tuppene 2 ganger i året, det funker for meg 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg