8 Triks for bedre bilder på instagram!

Uansett om du vil lære deg å ta bedre bilder for å spare på de fine ferieminnene, eller om du bare vil ta bedre selfies til instagram, har jeg 8 triks som kan hjelpe deg! Selv tar jeg drøssevis av bilder hver eneste dag, og har i løpet av min bloggkarriere lært en god del triks for å ta bedre bilder. Noen av disse triksene skal jeg hjelpe deg med nå!

Solnedgang – Den aller beste tiden å ta bilder på er definitivt når det er solnedgang. Da er lyset med flatterende, og har du det bak deg blir det i tillegg veldig fine farger. 

Skygge – Dersom du skal ta bilder midt på dagen, og det er masse sol anbefaler jeg deg å ta bilder i skyggen. Da slipper du alle de skarpe strålene fra solen, som vasker ut ansiktet ditt, og gjør at du sitter igjen med et bilde der du myser og ser helt flat ut i ansiktet. Tar du bildene i skyggen derimot, da blir bildene veldig fine!

Redigering – Ingen bilder er perfekte når det kommer til lys, kontrast, varmebalanse, fargetoner, osv. Derfor kan det være smart å redigere lyset litt i et redigeringsprogram. Her kan du bruke alt fra instagram sin egen app, til mer avanserte programmer som lightroom. Eller, lightroom er faktisk enklere enn man tror, men det koster litt penger. Picmonkey.com er en gratis løsning som fungerer helt fint!

Lys – Dersom du skal ta bilder innendørs anbefaler jeg deg å stå forran et vindu. Da får du masse naturlig lys på deg og bakgrunnen, som gjør bildet fint. Det er veldig få ganger bilder blir noe som helst fine om du kun ta bilder med innendørs belysning. Så prøv å bruk så mye dagslys som mulig!

Blitz – Kunstig belysning som blitz blir nesten aldri fint. Du kan være heldig og få fine bilder med det. Men da får du aldri de fine og lyse bildene som man gjerne vil ha. Om du skal bruke kunstig belysning anbefaler jeg heller å gå til innkjøp av en diva ring eller et par soft bokser.

Forstå kameraet – Er det en ting du bør gjøre før du drar på sydentur, så er det å lære deg hvordan kameraet fungerer. Sett deg inn i de manuelle innstillingene, så kan jeg garantere deg at bildene bli 10x mer fine!

Vinkel – Uansett om du skal ta en selfie, eller bare et bilde av lunsjen din, bør du prøve forskjellige vinkler. Prøv deg frem og se hvilke vinkler du passer best! 

Bakgrunn – Når du skal ta bilder kan det være smart å sjekke bakgrunnen din først. Har du en bakgrunn der de ligger en haug rotete klær, eller du har en dass bak deg, vil jeg anbefale å fikse opp litt. Gå et sted i huset der du får en fin bakgrunn, eventuelt rydd opp og gjør det greit i bakgrunnen. Ingen er interessert i å se møkkete sokker, på en fin selfie. Hehe! 

 

Lykke til med fotograferingen i sommer! 

8 kommentarer
  1. Så flotte tips og triks, Stina. <3 🙂 Elsker bloggen din og alle de flotte bildene. Du er jo rene mesteren når det kommer til bilder. Du er jo en nydelig jente, så jeg vil tro alle bildene dine blir flotte 🙂 Følger bloggen din hver eneste dag og koser meg med flotte bilder, tips og triks og alt du blogger om. 🙂 <3
   Jeg er på utkikk etter et kamera, men vet ikke helt hva jeg skal gå for. Har du noen anbefalinger når det kommer til kamera, redigering og alt som følger med for og få tatt så flotte bilder som overhode mulig? 🙂

  2. Hei.
   Jeg er utdannet og jobber som fotograf, og jeg vil bare komme med et tips angående blitzfotografering.
   Dersom du skal bruke blitz på bilder, så pass på å ikke bruke den interne blitzen som er på selve kameraet.
   Kjøp heller en ekstern blitz – altså speedlight med LCD – skjerm. For at bildene skal bli bra med blitz, må du innstille blitzen etter de manuelle innstillingene du har brukt på kameraet. Her kan det være lurt å bruke en lysmåler, så er du hvertfall sikker på at innstillingene er helt korrekt.
   Du gjør dette på følgende måte:
   1. Sjekk ut lysmengden som er på den plassen du fotograferer på. Er det mye lys, bør du gå opp med blenderen, slik at bildet ikke blir helt hvitt. Poenget med å bruke blitz, er at motivet du tar bilder av skal være lyst, mens bakgrunnen skal være mørk. På den måten får du ordentlig dybde i bildene dine. Er det derimot lite naturlig lys, kan du holde blendertallet nede. Riktig lys finner du ved å ta noen testbilder og justere blenderen underveis.
   2. Når du har funnet det rette lyset og riktig blender, plasserer du speedlighten på kameraet og lysmåleren foran ansiktet. Husk at lysmåleren må være nullstilt, før du tester. Du trenger ikke ta bildet i dette tilfellet. Se bare på blendertallet på kameraet, og justeren blenderen på blitzen til du får matchende tall. Dette gjør du ved å trykke på testknappen på blitzen. Dersom lysmåleren viser et høyere blendertall enn det som er på kamera, må du gå ned på blitzen. Dersom det er lavere, må du gå opp. Det viktigste er at blendertallet på lysmåleren er helt korrekt som på kameraet. Da har du funnet riktig lys og kan begynne å fotografere.
   For å demonstere litt bedre, så legger jeg ved en link på en video som kan være til god hjelp.
   Merk bare at her brukes ikke lysmåler, men det er en kjekk ting å ha uansett.
   Og for å oversette noen ord:
   Shutterspeed: Lukkertid (tallet uten komma imellom)
   Apature: Blender (tallet med komma imellom)
   Ambient light: Naturlig lys
   Flashlight: Blitz / tilsatt lys fra blitz.
   https://www.youtube.com/watch?v=vEnAhkL0i38

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg