6 Triks for bedre tid i hverdagen!

Velkommen til 2018. Her har vi det mer travelt enn noensinne. Er du ung må du være på skolen mange timer hver dag, deretter må du jobbe med lekser, så er det trening, så er det å dra på deltidsjobben sin, og midt oppe i alt dette skal man også ha tid til venner, og ikke minst seg selv. Når man blir voksen er det heller ikke noe lettere. Dagene går med til å jobbe og bygge en karriere, handle inn mat, lage middag, gjøre rent der man bor, trene, være sosial og prøve å skvise inn litt tid til seg selv. 

Tidsklemma kan man rett og slett kalle det. Vi har bare 24 timer i døgnet, og 8 av de skal vi helst sove på. Derfor er det så utrolig viktig at man bruker timene riktig, så man ikke ender opp med å havne helt i tidsklemma og føle at man aldri rekker over noe. For at du skal få bedre tid i din hverdag, har jeg samlet noen av mine beste tips som jeg nå skal dele med deg. 

– Planlegging er nøkkelen til alt – 

Sett deg ned hver søndag og planlegg uken din. Lag en oversikt over når du skal trene, når du skal gjøre lekser, være med venner, osv. Er du flink til å planlegge kommer ikke en innlevering som et sjokk dagen før den skal leveres, og du slipper et veldig stort stresselement. 

 

– Prioriter riktig – 

Hvor er du i livet ditt akkurat nå? Er du i det stadiet der du nærmer deg eksamener og innleveringer, er det viktig å prioritere det. Er du derimot der hvor du er i starten av å bygge karrieren din, kan det være smart å prioritere den. Men har du derimot klart å bygge karrieren, eller ikke bryr deg så mye om skolen, kan du heller prioritere andre ting som kjæreste og venner. Det beste er nok å prioritere alle tingene litt, og noen mer enn andre. Selv prioriterer jeg jobben og kjæresten, men jeg prøver også å prioritere venner og familie. 

– Mise en place – 

Da jeg jobbet som kokk lærte jeg dette uttrykket, og det betyr at man skal ha alt er helt klart for å sette igang. For eksempel om du skal på skolen, så kan du gjøre en mise en place med antrekket og legge det klart dagen før. Altså, gjøre ting klart. Her kan man spare mye tid. På søndag kveld kan det være smart å legge frem antrekk for hele uken, så du sparer masse tid hver morgen. Ps; husk å sjekke værmeldingene. Bor du for deg selv, og må lage middagene selv, kan det også være smart å planlegge middager for hele uken og handle inn på mandag. Da sparer du masse tid på å slippe og dra innom matbutikken flere ganger i uka. 

 

– Trening og kosthold – 

Dersom du legger litt av tiden din i trening får du så utrolig mye igjen for det. Trener du får du mer energi, og du orker å gjøre mer. Ergo, du rekker også mer. Sleng på et sunt kosthold på toppen, og du er godt igang med å komme deg ut av tidsklemma. 

 

– Det er greit å si nei – 

Man kan ikke rekke alt. Derfor er det helt innafor å si nei til å dra ut på cafe med venninner om du ikke har tid, eller rett og slett ikke vil. Noen ganger trenger man å bruke den tiden man har til overs på seg selv, og da er det noen ting man må si nei til.

 

– Chill – 

Det er viktig å huske på at du er et menneske, og ikke en robot. Du er nødt til å få nok søvn og slappe av. Får du ikke slappet av nok blir du umotivert, trøtt og slapp hele tiden. Derfor bør du prøve å ha minst en time hver kveld som du slapper av uten å gjøre noe annet enn å bare daffe forran tv’en.  

 

Sliter du med å rekke alt?

6 kommentarer

Siste innlegg