7 Triks for å holde det ryddig!

Helt fra jeg var liten har jeg aldri vært noe særlig ryddig. Da jeg bodde hjemme hos foreldrene mine var det nesten aldri ryddig på rommet mitt. Men etter at jeg ble voksen har jeg faktisk blitt ganske ryddig. Det er ikke helt plettfritt 24/7 her hjemme. Men det er som regel ganske ryddig! På veien til å bli mer ryddig har jeg lært noen triks jeg vil dere med dere nå! 

Dill dall – Å ha masse dill dall stående rundt overalt som pynt, gjør at det fort blir ekstremt mye mer rotete enn det burde være. Pynten kan se ut som rot, og fordi det er så mye pynt er det nesten vanskelig å se hva som er rot og ikke. Selv merket jeg at det var litt for mye ting på kjøkkenbenken, og da hopet det seg altfor fort opp der. Løsningen var å fjerne alt som står på benkene, og la det bare stå igjen et par urter i vinduskarmen. Da ser man fort om det er rot eller bare mye ting, og det holder seg ryddig mye lettere.

Oppbevaring – Om du har et lagerrom eller en liten bod til å oppbevare ting i; aldri oppbevar tingene i søppelsekker eller pappesker. Da er det ikke enkelt å se hva som er oppi, og hver gang man skal putte noe inn må man lete seg frem for å komme til riktig pose. Ha heller alt sortert i kategorier i plastbokser i hyller. Da er det superlett å ha oversikt. Vet de har masse plastbokser på IKEA til en rimelig penge, og det er virkelig verdt å investere i.

Rydd med en gang – Denne bør jeg selv bli bedre på, for den er virkelig gull. Hver gang du har brukt noe, rydd det vekk med en gang. Da slipper du at det skal hope seg opp og at du må ta store sjauer. 

Faste rutiner – Det er smart å ha faste rutiner på ting så man vet når man skal gjøre det. Selv tømmer jeg alltid oppvaskmaskinen hver morgen, vasker og går igjennom kjøleskapet hver søndag og jeg vasker alle klærne mine hver fredag. Å ha faste rutiner gjør virkelig at man ikke utsetter ting og da blir det gjort.

Vanskelig å komme igang? Sett på en alarm som tikker ned på 30 minutter, noe skikkelig bra musikk som gjør at du vil bevege deg, og bestem deg for at du maks skal rydde i 30 min. Ofte er det altfor vanskelig å komme igang fordi vi ser hvor mye som må gjøres, men om du har et tidsperspektiv på det er det mye lettere å komme igang. Som oftest rydder man mer enn 30 min også. Hehe! 

One touch – Denne lærte jeg på en YouTube video, og den er så genial. Ha som regel at du bare skal flytte tingene en gang. For eksempel; du kommer hjem fra jobben og slenger fra deg jakka og veska på stolen. Deretter må du senere henge opp jakka, tømme veska og sette veska på plass. Hadde du derimot tatt av deg jakka ved klesskapet, og tømt veska med en gang hadde du sluppet denne mellomstasjonen som ofte er en felle for oss alle.

Gå igjennom – Ta en skikkelig runde der du kritisk går igjennom alle skap og steder i huset / leiligheten og se om du faktisk trenger alt du har. Ofte har man klær man ikke bruker som man heller kan gi til Fretex, eller kanskje har man pynteting man kan selge. Roten til rot (sjekk ordspillet, hoho) er ofte at vi har for mye ting som rett og slett gjør det umulig for oss å holde det ryddig. Vær litt minimalist og fjern alt som ikke gir deg glede. 

 

Har du det ryddig?

 

8 kommentarer
  1. er ikkje mimimalist og blir det aldri heller,men jobber meg mot mindre rot og ting eg ikkje lengre trenger, gir og selger på fb og finn.no -Fretex tar en formue for tingene og det støtter eg ikkje. et grusomt eksempel er IKEA glass brukte var dyrere hos Fretex enn NYE hos IKEA-samme gjelder brukte klær man får nesten rimeligere på salg hos bik bok, hm etc..bedre å gi til de som trenger det da 🙂

  2. Kan jeg spørre hvor du kjøper bukser? Sliter alltid med å finne jeans jeg liker, men dine er veldig fine.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg