7 Triks for å spare penger

Nå som vi er inne i det nye året har jeg satt meg som mål å bli flinkere til å spare penger, og ikke sløse bort store summer på alt mulig rart. Jeg tipper jeg ikke er den eneste som vil spare penger, så derfor vil jeg dele noen tips om hvordan dere kan spare penger.

Dette er tips som jeg higer etter å bli super flink på selv, for her er det mange ting som kan gjøre at du kan spare STORE summer med penger. Penger du heller kan bruke til å kjøpe et hus, dra på drømmereisen, eller bare ha bedre råd i hverdagen. 

Ukes handling – Skriv ned handleliste og handle inn alt du trenger for uken på mandag. Da slipper du å dra innom butikken hver dag, og du unngår de ekstra småkjøpene som man alltid gjør når man handler. Har du handleliste unngår du også å kjøpe ting du faktisk ikke trenger. 

Konto – Gå igjennom kontoen den første hver måned og se hva du har brukt penger på, og hvilke ting som du ikke trenger å bruke penger på. Ofte får man ganske mange sjokk her som gjør at man blir mye mer obs på pengebruket, og finner uventede pengesluk.

Kutt ut disse – Vi har alle mange unødvendige utgifter, og til sammen kan det bli snakk om store summer hvert år. Her er noen ting du bør kutte ut; røyk, snus, brus, mat på bensinstasjon, osv.

Take out – Når kvelden kommer og man er sulten kan det fort bli til at man bestille en pizza på døren. Dette er dyrt både der og da, og spesielt i lengden. Om du bestille pizza 2 ganger i uka i et år blir dette 31’200,- kr. Det er en vanvittig sum, og for de aller fleste er dette en god månedslønn. Lag maten selv og spar MYE penger.

Research – Har du huslån, billån, strøm, internett, tv, forsikring og andre lignende utgifter er det MYE å spare på og gjøre litt research. Sjekk opp om det er andre banker, strømselskaper, tv leverandører osv som har billigere alternativer til det du har. En venninne tipset meg om at hun hadde fått bilforsikringen mange tusen billigere i året etter at hun skiftet forsikringsselskap, så her sparte hun mye penger kun ved å bytte selskap. 

Mat – Når du handler mat er det viktig å være obs på flere ting. Handle på en kjedebutikk som er billig, allerede her er det MYE å spare. Når du er i butikken er det viktig å sammenligne prisene på matvarene. En kjapp kikk på kg prisen på diverse matvarer kan fort gjøre at du sparer mye penger. Bare noe så enkelt som en pakke taco lomper kan variere fra 8,- kr til 47,- så om du sjekker prisene igjennom hele matrunden er det mye penger du kan spare. 

Lotto – På family guy sa de “lottery is just a tax on stupid people”, og det er trist men sant. Har man lite penger og kanskje ikke er supersmart drømmer man ofte om å vinne de store summene, og bruker derfor mye penger på lotto, spill, tipping osv for å vinne penger. Det er ekstremt sjeldent man i det hele tatt går i pluss, så dette bør man virkelig kutte ut. 

 

Er du flink til å spare penger?

 

 

 

18 kommentarer
  1. et tips ang maten, så r d ofte sånn at butikkene har de dyreste tingene i øyehøyde. Da kjøper man d fordi må ser d først.

  2. Er dårlig på å spare fordi jeg kjøper dyre ting jeg har lyst på. Det kan være ting jeg har hatt lyst på lenge, eller som er nytt eller som jeg kommer over. Kan du gi meg tips på hvordan ikke gjøre det?

  3. Todas as dicas foram bem legais, outra dica legal é a economia com as alimentos e produtos que já temos em casa. Às vezes deixamos de aproveitar partes dos alimentos que poderíamos usar em uma outra deliciosa receita ou objetos que poderiam nos ser útil e descartamos com tanta facilidade e adiquirimos novos sem haver a menor necessidade ou a água e a energia que desperdiçamos sem perceber. Só um pouquinho de consciência ambiental já faz muito diferença no orçamento doméstico! Bjo
   Alle tipsene var veldig kule, et annet kult tips er økonomien med maten og produktene vi allerede har hjemme. Noen ganger klager vi ikke på å ta på deler av mat som vi kan bruke i en annen deilig oppskrift eller gjenstander som kan være nyttige for oss, og vi kaster bort så lett og skaffer nye uten det minste behovet eller vannet og energien som vi sliter bort uten å innse. Bare en liten miljøbevissthet gjør allerede mye forskjell i det innenlandske budsjettet! Bjo

  4. Jeg er ikke så flink til å spare penger men har det som mål for 2018 å bli flinkere til det. Har allerede spart opp 500kr på to uker!! Elsker bloggen din!😻

  5. Et annet tips ang handleliste er å sjekke hva man har i skapet fra før og kjøpe ting man kan lage sammen med det man allerede har, slik slipper man også å kjøpe mer en det man trenger. Samtidig holder man kontinuerlig oversikt over alt av mat, og slipper å sette av en hel dag til å rydde i gammel mat.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg