5 Ting som gjør deg gammel!

Personlig syns jeg det er veldig viktig å ta vare på utseendet. Å forebygge alderdom er et must for min del! Noe jeg har lagt merke til er hvor ekstrem stor forskjell det er på hvordan man eldres. Bestemoren min for eksempel er 80 år gammel og ser superfresh ut og har nesten ingen rynker.

Mens andre på 60 år kan være helt grå i huden og se ut som en rosin. Selv er jeg ikke særlig interessert i å eldres på en dårlig måte, så derfor passer jeg på disse tingene her, som fort kan gjøre at du eldres;

Røyk – At røyk er skadelig er det ingen tvil om. Røyk kan blant annet gi deg lungekreft, så det i seg selv er mer enn god nok grunn til å stumpe røyken. Men røyk gjør også at man fort kan bli litt grå og gusten i hudfargen, i tillegg gjør den at tennene blir misfarget og at tannkjøttet kan trekke seg tilbake. Røyking er med på å fremskynde aldringsprosessen, så her er enda en grunn til å stumpe den!

Sukker – I følge hudleger vil huden eldres fortere hvis man spiser mye sukker. Sukkeret gjør at nedbrytingsprosessen av bindevet øker, og dermed blir det tynnere. Sukker kan være skadelig for kroppen av mange grunner, så her er det viktig å holde det til moderate mengder. 

Lite trening – Det er veldig viktig å trene styrke, da muskelmassen reduseres med årene, og som gjør at hvileforbrenningen går nedover. Derfor kommer jeg til å trene mye tung styrketrening så jeg både slipper å gå opp i vekt og få de ekstra kiloene som “alle” får når de blir eldre. 

Sol – Er det noe som gir deg rynker, så er det sol! Sol er en versting for huden og det er veldig viktig å alltid bruke “UVA” og “UVA” beskyttelse i tillegg til solfaktor. Aller viktigst er det å ikke bli brent eller blir overeksponert for solen. Litt sol på kroppen er bra med tanke på D-vitaminer. Men med mindre man vil ende opp med masse rynker som eldre, bør man ikke grille seg på solariumet 3 ganger i uka. Haha! 

Vann – Vann er viktig for god fuktighetsbalanse i kroppen. Mangel på vann kan gjøre at man ser eldre ut der og da, og over tid. Så pass på at du får i deg nok vann!

16 kommentarer
  1. Hei. Min kjære onkel døde i går av lungekreft😣. Han hadde røyket i over 50 år. Syntes det er helt forferdelig. Etter jeg så hvor farlig røyk kan være lagde jeg meg en avtale med meg selv at jeg aldri skal røyke💜

  2. Tja.. jeg har røykt i årevis , faktisk over 35 år, før jeg stumpet den, og jeg har fint lite rynker. Soling derimot, har jeg knapt drevet med fordi det er gørrkjedelig å ligge og steke seg. Jeg kjenner 3 store solelskere,- de er brune året rundt og innmari rynkete. Jeg er vel like blek som Nemi.
   Så, man kan konkludere med at sol er verre enn røyking for huden, eventuelt kan man også huske på at gener har mye å si. 🙂

  3. Hva med å gi litt mer blaffen i hvordan du skal se ut – i dag, i morgen og når du blir gammel, og heller tenke litt mer på å ha et innholdsrikt liv. Et liv fylt med mening, nestekjærlighet og tilstedeværelse i nuet? Makan til overfladisk innlegg. Når jeg blir gammel vil jeg heller se tilbake på et flott og kjærlighetsfylt liv med barn, barnebarn og opplevelser, enn å sitte og se meg i speilet og tenke “Heldigvis ser jeg ikke så gammel ut som jeg er…” Ha en ellers fin dag 🙂

  4. Dette er helt sinnsykt random, men jeg lurer bare på hvorfor du og PF sitter ved siden av hverandre når dere er alene på resturant, haha? sånn typ som på innlegget lenger ned her – på en lite bord hvor man gjerne sitter over hverandre sitter dere ved siden av hverandre 🙂 og det er virkelig ikke noe galt i det altså haha, men bare lurer på hvorfor dere alltid sitter ved siden av hverandre på resturant når det bare er dere to og ikke over hverandre som for meg virker mer naturlig og som jeg gjør med min kjæreste haha <3

  5. At røyking virker negativt på huden, skyldes kort fortalt at nikotinet har en reduserende effekt på vitamin C. Vitamin C er vitaminet som sammen med jern sørger for blodets bæreevne av O2, og dermed at det også blir fraktet i riktig monn ut i huden.
   Det fremste kjennetegnet på for liten sirkulasjon ut I huden, er at den ser grå og gusten ut, og etterhvert oxo, som kjent en reduksjon I spenst.
   Dette innebærer at røykingens skadevirkninger på huden iallefall kan reduseres betydelig ved å doble det daglige unntak av vitamin C. Spe gjerne på med pleieprodukter som inneholder ascorbinsyre oxo. Det kan ikke tas for mye av dette vitaminet heller da det er vannløselig, så det overflødige går dermed bare ut med urinen. Om en samtidig er bevisst på mimikken (unngå ‘snurpe-munnen’), er mye gjort..
   Jeg må presiders at jeg anbefaller så absolutt ingen å begynne å røyke, men saken er nå den at vi er bare mennesker, så noen laster må man jo ha.. 😉

  6. Har du ikke så mye å blogge om? synes det går i der samme ¨5 ting som får deg til å se gammel ut¨ ¨10 tegn på at mensen suger!¨ ¨7 tegn som vet du elsker kjæresten din!¨altså.. haha

  7. Hei Stina 😊 Ville bare si at jeg syns bloggen din er så koslig å klikke innom. Du har alltid en positiv måte å formidle ting på. Keep up the good work!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg