Hva er egentlig botox?

Etter at jeg tok Botox har jeg fått inn mange rare kommentarer der det virker som folk ikke vet hva botox er engang, selv om de elsker å dømme meg for at jeg har tatt det da. Hoho. Botox er ikke noe man setter i leppene for å få større lepper. Det er heller ikke noe man injiserer for å “endre” ansiktet.

Det som botox gjør er at det til en viss grad lammer de musklene det blir injisert i, så om du tar det i ansiktet er det typisk å ta det i panna, i sinnarynka eller ved øynene for at musklene ikke skal trekke seg sammen og lage rynker. Har man allerede fine linjer fra før av kan disse bli borte etter en liten stund. Har man derimot veldig dype linjer må man bruke for eksempel Restylane for å fylle opp stedene så det ikke blir linjer / rynker lengre. 

Botox er ikke noe som kun brukes til å fjerne rynker. Personlig tok jeg det mellom øyenbrynene, fordi jeg altfor ofte spente de og fikk spenningshodepine. Det var så ille at Per Fredrik måtte masserer brynene mine hver kveld. Etter at jeg tok Botox har dette derimot gitt seg, og jeg har mye mindre vondt i hodet. 

Botox brukes også til en rekke andre medisinske ting som; å løse opp smertefulle krampetilstander hos mennesker med hjerneskader og lammelser. Det kan også brukes til å behandle skjeling på øynene. Det blir også brukt hos de som svetter veldig mye fra føtter, under armer og på hender. 

Botox er noe som går ut av seg selv etter noen måneder. Hvor lang tid varierer som regel utifra hvor man setter det. Det er mange som begynner med Botox i 25-30 års alderen for å unngå at rynker skal danne seg, og siden det går ut av seg selv er det ikke sånn at man blir helt hoven i ansiktet og fylt opp med botox innen man er 40 år.

Det er bare en rar og teit myte som kommer fra hollywood kjendiser som plutselig fyller hele ansiktet med fillers for å fylle opp rynker også ender de opp med å se helt rare ut, fordi de går altfor langt. 

Siden botox lammer forskjellige muskler er det ekstremt viktig at du går til en salong som er profesjonell og flink, og som faktisk vet hva de driver med. Har sett nok mislykkede botox og spesielt fillers på folk til å vite såpass. Hehe! Så om du skal gjøre noe med ansiktet ditt, eller for medisinske grunner er det viktig at du gjør research på forhånd.

Så ja, dette er hva botox brukes til. Dette var ikke et innlegg for å oppfordre noen til å ta botox, men heller litt ordentlig info på hva det faktisk er. 

13 kommentarer
  1. Botox er faktisk en av de farligst stoffene som finnes, 1 gram med botox kan drepe 5.5 millioner mennesker, mens 1 gram med hydrogen cyanide som ble brukt i gasskammerene av nazistene i andre verdens krig dreper bare 6 mennesker

  2. Anonym: Den dødelige dosen for et menneske på 70 kg er ved inhalasjon 0,80 til 0,90 µg, ved oralt inntak 70 µg, og ved injeksjon 0,09 til 0,15 µg. Dosen som anvendes til medisinsk bruk ved injeksjon ligger rundt på 0,00073 µg og regnes som trygg; det forekommer svært lite bivirkninger knyttet til injeksjonsbehandling med botulinum.

   Kilde: wikipedia

  3. Hva er det som er så dumt med at folk spør hva botox er? Kanskje de ikke skjønte det Utifra det de har lest å ville ha ett enklere svar! Ingen spørsmål er for dumme..

  4. Selv om du ikke direkte oppfordrer andre til å ta botox, blir jo hele innlegget ditt vinkla indirekte som at det er helt ok å ta botox så fort man har litt vondt i hodet. Husk at du har utrolig mange lett påvirkelige lesere.
   Ville bare informere deg om at dersom man tar botox for migrene så settes sprøytene i nakke, hode og de stedene der, og ikke “sinnarynken”.

  5. Anonym: Vel, det er din mening.
   Jeg slet ikke med migrene, så var ikke derfor jeg tok det. Regner med det var det du siktet til. Ellers bra med mer info 🙂

  6. Jeg synes du er en veldig pen jente, men vil anbefale at du kanskje begynner å vurdere størrelsen på leppene dine. På flere bilder du har lagt ut i det siste så har de blitt litt overdrevne i forhold til størrelsen på ansiktet ditt. Mener ikke å kritisere utseendet ditt med denne kommentaren, for jeg synes du er nydelig som du er, men ser ut som det kan være greit med litt mindre Restylane enn nå😊

  7. Skjønner hvorfor du har botox mellom brynene. Men jeg synes du var så mye penere uten restylan/botox i leppene. Ikke får være slem men på enkelte bilder ser du ut som en pornostjerne. Du er egentlig naturlig pen, og da trenger du ikke å fikse på utseende i dyre dommer 🙂

  8. Fun fackt: Personer med botox i ansiktet mister litt av den empatiske evnen fordi de har mistet evnen til å “speile” andre menneskers ansiktsuttrykk (noe man gjør ubevisst). Dvs. at botox ikke bare lammer musklene dine, men også følelseslivet ditt.
   Tips: Hvis du ikke vil oppfordre til å ta botox må du ikke bare skrive et langt innlegg med “pros”, men også ta med noen “cons” så du og leserne dine kan drøfte dette temaet på en bedre måte.

  9. Jeg hadde effekt av Botox før når jeg fikk det i kjeven for spenninger. Nå har jeg fått det på blå resept og betaler nesten ikke noe og får Botox hos nevrologen. Men har dessverre null effekt, heller forverring. Jeg får i sinnarynken pga migrene, så det som blir skrevet lenger opp at det ikke blir satt der er også feil. Kanskje ikke alle gjør det, men jeg får hvertfall der også 😊

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg