5 Enkle steg for å bli sunnere

Å spise sunt er viktig både for kropp og mental helse. Om man bare spiser usunn mat kan få humørsvinger, oppleve slapphet og generelt føle seg dårlig. Når man spiser sunt gir man kroppen det drivstoffet den trenger for å fungere optimalt og det får du igjen så mye for! Å spise sunnere trenger ikke være super komplisert og vanskelig. Her er 5 enkle triks for å bli litt sunnere.

– Mer grønnsaker. Grønnsaker er fulle av vitaminer og fiber. De har lite kalorier, men metter mye. Derfor er det gunstig å legge til mer grønnsaker i kostholdet. Prøv å ta med mer grønnsaker på middagstallerkenen, og knask grønnsaker når du er småsulten. 

– Mindre raffinert sukker. Godteri er noe som du gjerne bør spise på lørdagskvelden, men i uken kan det være smart å holde godteriet til et minimum. Legg vekk godteriet og brusen i uken, så smaker det ekstra godt når lørdagen kommer! 

– Drikk mer vann. Legg deg til som vane at du alltid drikker vann, når du skal drikke noe. Det er så viktig at du får i deg nok vann for at du ikke skal bli dehydrert. Om du drikker for liten kan du bli slapp og du kan få hodepine. 

– Spis når du er sulten, ikke når du kjeder deg. Altfor ofte spiser vi kun fordi vi kjeder oss, eller fordi vi egentlig er tørste. Drikk et stort glass vann og se om du fortsatt er sulten.

– Spis mer proteiner. Proteiner er kroppens byggeklosser, og er så viktig for kroppen, spesielt om du trener. Proteiner holder deg også mett lengre, så det er en bonus. Matprodukter med mye proteiner er; kjøtt, fisk, fugl, bønner, meieriprodukter, noen soyaprodukter. 

 

Har du en sunn livsstil?

16 kommentarer
  1. Jeg kunne nok hatt en bedre livsstil 🙂
   Men jeg har forandret litt på ting også trener jeg 🙂
   Jeg unner meg godis og brus i uka, men selvfølgelig innen for en viss grense 🙂

  2. Kjempe fine tips, som hjelper meg veldig i hverdagen. Jeg elsker både frukt og grønnsaker, så jeg føler seg at jeg spiser et variert og sunt kosthold, selv om jeg liker å kose meg med litt potetgull i helgene 😉 Hehe!

  3. Jeg drikker vann hele tiden! Vann er så utrolig godt og jeg kan ikke skjønne de som drikker brus/ saft ol når de er tørste. Tror jeg har en ganske sunn livsstil egentlig, men slike innlegg som dette er veldig inspirerende. Vil gjerne ha mer av det❤

  4. Gode tips. 🙂
   Mmh, jeg har nok en veldig variert livsstil. 😛 Spiser både sunt og usunt, og det kan gå veldig i perioder om hva jeg spiser mest av. 🙂

  5. Jeg pleier som regel å drikke masse vann, trene 5 ganger i uken og spise masse grønt og protein! <3
   Elsker bloggen din. Du er såå mye bedre! I just love you!

  6. så sant i punktene dine, å viktig og være mye i aktivitet hjelper ikke å klage og bare sitte inne hele dagen og svolme opp, man må gjøre forandringer for og komme seg dit man ønsker

  7. Hei Stina 💕💕 Du er den beste bloggeren jeg vet om og jeg elsker at du legger ut ting om sunnhet osv… særlig nå når sommeren starter og det er på med bikini og ut på stranda. Gjerne legg ut litt flere sånne innlegg stine💕 Leser bloggen din vær dag. Love you..🤣🤣🤣💕💕💕💜💜💜

  8. Å lage smoothie er jo bare en kjempe genial måte å få i seg nødvendig frukt og grønt på! Jeg elsker frukt og grønt, og foretrekker heller det som lørdags snacks eller mellommåltid. Istede for snop og chips.
   Ønsker deg en herlig fredag.

  9. Hei hva syntes du?
   Onkelen min spurte om jeg ville ha mer mat, men jeg var mett. Så jeg så neitakk.
   Så slenger onkel bare en litt frekk kmt: Driver du og slanker deg eller? Og jeg var faktisk syk også! ( hadde blitt forkjølet:I)Så syntes det var veldig frekt og slenge en sån kmt! Hva syntes du?
   PS: elsker bloggen!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg