Ufattelig at noe sånt kan skje

I går kveld kom søsteren min hjem til meg for å sove over. Nesten rett etter at hun hadde kommet fikk hun sms fra kjæresten sin, om at vi måtte skru på nyhetskanalen. Jeg fikk helt grøsninger av å se hva som hadde skjedd. Bomber og skytinger midt i Paris. Så langt er over 120 mennesker drept, over over 180 mennesker skadd. At noe så grusomt kan skje midt i Paris er helt utenkelig for meg.

At så mange uskyldige mennesker skal bli drept, på grunn av en religion, får meg til å bli sint. Jeg har alltid vært ateist av en grunn. Religion kan være en fin greie så lenge man ikke tar det for seriøst. Men når man blir så ekstreme som IS, da er det noe fryktelig galt. At dette er en hevn for fornærmelse av profeten, gjør meg sint. Skal religion være så viktig at man dreper mennesker for det? 

 

EDIT: Det jeg mener når det kommer til religion, er at jeg er imot de som tar religion og jeg vrir det om og nærmeste bruker religion som en unnskyldning for å gjøre grusomme handlinger. Jeg vet godt at det finnes millioner av fredelige muslimer der ute. Og jeg syns det er synd at “alle” muslimer blir dratt under en kam, fordi IS og andre terrorister gjør grusomme handlinger. 

Jeg sender ut mine varmeste tanker til familie og venner av ofrene.
Tiden fremover vil bli tung, og ingen vet hva som er i vente. Det eneste vi kan håpe på er fred.

 

47 kommentarer
  1. Det var trist, men nå er det jo heller ikke selve relgionen som har gjort dette, bare noen galinger.
   Dumt med rasisme

  2. Det er så trist det som har skjedd ):
   Men nå er det jo heller ikke en relgion som har fjort det. Det er jo en gruppe galinger som tar dette for serriøst. Det er jo ikke de andre muslimene
   dumt med rasisme…

  3. I do not believe in organized religion as much as I believe in an honest, heart felt relationship with a higher power. Every culture around the world has some sort of belief in a spiritual realm. Were all of our ancestors idiots? I think not. To deny the spiritual realm, is to deny part of ourselves. Just because science hasn’t been able to capture a spirit in a test tube, doesn’t mean that spirits don’t exist.
   I believe that some organized religions were developed as an honest means to unit people for the common good. While other organized religions were developed for selfish, arrogant and evil reasons, Islam being the later.
   It is time for good people to make a stand against evil, whether the name of a religion is attached to it or not.

  4. kan bare ikke skjønne at folk kan gjøre noe så grusomt. det er som å si at de dreper andre for at de selv skal ha det bra det gir ikke mening, ikke for meg hvertfall.

  5. Vil ikke si at de som gjorde dette tilhørte noen annen form for religion enn galskap. Husk at islam, som kristendom og andre, ikke mener at mennesker skal bli drept.

  6. Det er utrolig. Jeg syns også det er veldig urettferdig at så mange uskyldige mennesker skal bli drept bare på grunn av en religion. Jeg bryr meg ikke om hva slags religion vennene mine er. De er mennesker og man skal ta hensyn til at ikke alle skal være like.:) Utrolig bra skrevet, elsker bloggen din!

  7. Utrolig trist hva som har skjedd. Bør også nevnes at IS ikke representerer noe form for religion, dette er en terrorgruppe som ikke har noe med Islams lære å gjøre.

  8. Det disse personene gjør er galt, ufattelig dumt, og jeg synes at de tar til og med koranen på feil måte. Men husk at disse gærningene ikke representerer alle muslimene. For lenge lenge siden var det Kristene som hadde noen gruppe galinger, nå er det muslimer som har det. Men ellers er du en flott ung dame Stina, og forsett med de gode tankene dine! du inspererer mange personer, og er et kjempe godt forbilde!

  9. En youtuber som heter nellie krokstad er der å la ut på sin Facebook side at hun var ok for mange var bekymra for ho. Så synd at vi i 2015 må tenke at når som helst kan det skje i norgw som 22 juli. 🙁

  10. Stina, du har eit så stort hjerte. Eg er fullstendig enig. Det er så urettferdig at alle de uskyldige folkene skal bli drept bare på grunn av religion!
   Du tar hensyn og respekterer andre mennesker. Det er veldig viktig.
   Elsker ditt arbeid! Hilsen Ida<3

  11. Dette er så grusomt, terroristene kan være i vårt land nå å planlegge å drepe. Har vært i sentrum i dag og befant meg i butikker med mye folk, det var ikke fritt for at jeg tenkte: Kan det skje noe her? Condoleances Paris<3

  12. ~#PRAYFORPARIS~
   Hater at det skjer sånne ting i verden!
   Skulle ønske at det ikke fanntes sånne ting i verden.
   Veldig urettferdig at det skal være sånn i verden.

  13. Triste greier å våkne opp til må jeg si, jeg synes det er veldig ekstremt å drepe bare pga. en religion men, sånn er bare mange mennesker i verden. Håper de får fred snart, synes det har vært en hel masse oppstyr i Paris i det siste.
   Håper du får en fin dag! <3

  14. Jeg er enig med det du sier, men det blir feil å nevne islam i dette. ja, disse terroristene kaller seg selv for mulismer men de er tross alt ikke det, islamens største lære er å ikke drepe mennesker. Dette er ingen muslimer dette er en terrorgruppe!

  15. det er så uffatelig trist og ord blir fattige i en slik situasjon <3 alle mine tanker går til de omkomne, de sårede og alle pårørende og et land i Sorg <3

  16. Det må ha vært planlagt i går fordi det var fredag den 13. Men det er fælt å tenke på hva som har skjedd

  17. IS tar ikke islam seriøst. Overhode ikke. I islam, som i så mange andre religioner, blir det sett på som en synd å utøve vold. Det er ikke religionen som skaper krig, det er menneskers feiltolkning av den. I slike tider gjelder det å holde en vennskapelig hånd over menneskene rundt en. Kanskje spesielt muslimer, som blir utsatt for mye urettferdige fordommer.
   Men ekstra mye kjærlighet til alle pårørende💕

  18. en hel religion kan ikke bli beskyldt for noen menneskers handling. det er nok neppe religion som utløser dette, det er det faktum at personen er syk i seg selv. det finnes grusomme ateister også.#muslimsAreNotTerrorist #prayForParis

  19. Jeg er enig i det du sier, men de har ikke noe med muslimene å gjøre. Og de va heller ikke pga noe med profeten å gjøre, di sa og det står på nyhetene at dt var pga av de i Frankrike, sender fly og bomber, dreper all slags folk i Syria.

  20. Stina,IS ER TERRORISTER! Husk at IS og islam ikke er det samme! Det er jo IS muslimer og flyktninger flykter fra! Det er viktig å skille mellom terrorisme og religion,det er ikke innvandrere som skal ha skylden,for de har ikke gjort noe galt!

  21. Dette er veldig trist jeg håper en dag at vi ikke har noe som hetr IS her på jord disse menneskene er fryktelige. De kommer til ett land de ikke er født de ikke er fra der så vil de gjøre alt de vil. mine tanker går til familie og venner paris <3 <3 dette er trist veldig trist. religion er fredelig disse menneskene IS misforstår og bruker ordet Allah og dreper folk :(:(
   Jeg personlig er muslim og jeg er veldig redd hva som kommer til å skje videre. disse IS gruppene tenk om de kommer her i Norge og bomber oss? hva kommer til å skje oss muslimer som har bod her i Norge mange mange år.

  22. Syns det blir for dumt å utnevne at religion er grunnen til at uskyldige mennesker blir drept.
   Terrorismhasnoreligion!

  23. I tilegg til dette, har de funnet ut av at de som avfyrte bomben var mellom 15-18 år som har blitt oppdratt til å tenke at alle utenom IS er helt gale og sånn. De var barn som bare er helt hjernevaska. Fy søren. Nå begynner jeg å tenke på hva som vil skje i fremtiden, men politiet i Norge passer ekstra godt på nå!
   Dette var et fint inlegg Stina!
   #PrayForParis
   #Peace

  24. Jeg vet det, så det på TV. Jeg så en mann som var der som ble skutt i magen! Hvis han ikke hadde hatt mobilen foran hodet.. Hadde an dødd! Og tanken på at jeg kunne ha vært der.. Bare omg! Jeg mener tenk på de som var der da! Jeg dro nesten til Paris denne helga fordi pappa ville gå til en slags kunstfestivalting, og jeg tenkte: ja hvorfor ikke? Det er jo ikke sånn at de ikke har kjøpesenter der? Også sa jo pappa da, dagen etter at vi ikke kunne for det var for sent og bestille masse sånne ting nå så jeg bare ååh😔 Men senere den samme dagen så var det jo terrorangrep i Paris og jeg var så glad jeg ikke var der akkurat da!

  25. Ja dette er utrolig trist!! JA Man skal ikke drepe mennesker for noe slikt ,og man skal heller Ikke tegne eller gjøre narr av profeten dems!! Alle må få tro det de selv vil.. Men noen det ute lar ikke folk tro på det de vil:(

  26. Jeg støtter Paris, jeg syns synd på de som enten døde eller ble skadet men når noe sånt skjer i for eksempel Afghanistan så reagere ingen, men når noe sånt skjer i Paris så reagere alle. Hva er forskjellen mellom Paris og andre land??

  27. Okei… millioner av uskyldige “svartinger” blir dreot hver dag. Men er det noen som bryr seg? Nei! Men så kommer Paris der kun 12 “hvitinger” dør. Det kommer store overskrifter som: svarte terrorer terroriserer Paris. Alle bryr seg. Det står absolutt OVERALT! Folk overdriver noe jævlig! #rasismenøker mener jeg. Verden er så jævla urettferdig. Folk må skjønne at all liv er like mye verdt!

  28. Angrepet som skjedde i Paris er helt forferdelig trist.
   Men det er VELDIG viktig at vi husker at disse personene fremstiller ikke Islam. Islam betyr faktisk fred, å det står i koranen at du ikke skal røre så mye som en blomst. Men igjen, angrepet som skjedde hadde ingenting med Islam og gjøre, de gjorde det ikke for å heve profeten. Så det er viktig at vi ikke blander disse to tingene når noe så grusomt skjer.
   Jeg ber for alle landene som må oppleve noe så grusomt. I Pakistan tidligere iår ble 140 barn slaktet og drept. Hvem brydde seg da? Vi må vise omtanke til hele verden, for mange land er dette noe som skjer daglig basis.

  29. ikke bare pray for paris, men pray for alle landene som har blitt utsatt for bombing og drap av IS! det er ikke bare Paris dette er snakk om altså, to dager før dette hendte skjedde samme ting i bairut og Irak! hvorfor legger vi ikke like mye vekt på det?? helt umenneskelig hva nyhetene glemmer og ta opp, menneskene som mistet livet i bairut og irak er like mye verdt de som mistet livet i Paris!

  30. Veldig usaklig av deg å angripe religionen. Dette har absolutt ingenting med religionen isalm å gjøre. Lær deg hva de står for før du utaller deg. Ingenting mot deg personlig, men akkurat dette var ganske urrelevant. Hva mener du med at man ikke skal ta religonen seriøst? Det er jo en grunn til at man tror på noe, skal man ikke da få lov til å troen sin seriøst? Det å ta religionen sin seriøst vil jo ikke si og drepe og utføre terroraskjoner. Er du klar over at muslimer selv rømmer fra IS og terroristene ? Og ja, religion skal være viktig for de som har lyst, noe som ikke har noe å gjøre med at man skal drepe. Det er ingenting som sier at man skal drepe bare fordi man tar religionen sin seriøst. Disse menneskene er gale, og de som virkelig kan kalle seg muslimer skjemmes rett og slett av slikt. Så ikke dra hele religionen under en kam. Og de dreper ikke på grunn av religion, de dreper fordi de er syke i hodet.

  31. Det er helt forferdelig at noe sånn kan skje! Jeg var i Paris for noen uker siden bare, og dette har i alle fall gått veldig inn på meg.
   Men som du sier, det eneste vi kan håpe på er fred!<3

  32. Kjenner jeg blir litt irritert! Fordi alle bare #prayforparise bare fordi det er Europa? Det er teit! Is har vært mange andre steder også! Tenk på Syria? Ingen har vel noen gang sagt #beforsyria. Liksom, syntes synd på dem, men det skjer mye mer i Syria! Men ingen viser medfølelse (ikke engang jeg, skal være ærlig) Når over 500k sier #prayforparise, men ikke et eneste menneske sier #beforsyria. Hva er forskjell på Europa?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg