Hadde jeg vært feit, hadde ingen sagt noe

Jeg kjenner jeg blir sint og oppgitt når jeg leser igjennom en del av kommentarene angående vekten min, i gårsdagens innlegg. Hele livet mitt har jeg alltid fått slengt så mye dritt etter meg, fordi jeg er slank. Det virker som at det er helt i orden å påpeke at noen er “skremmende undervektig”, men hvis jeg hadde sagt til noen at de var “skremmende overvektig” hadde 3. verdenskrig brutt ut. 

Jeg er så drittlei samfunnets dobbeltmoral. Når noen googler rundt på 7 forskjellige nettsteder, for å slenge det i trynet mitt at jeg er undervektig, er ikke det noe som er ok. Jeg har et sunt kosthold der jeg også trener mye. Jeg sitter ikke og sulter meg, og går på ekstreme slankekurer. Så fordi det står 44 kg på vekten min, skal det plutselig gjøre det greit for andre å slenge “undervektig” som at jeg var syk i ansiktet på meg. 

Tenk om jeg skulle gått rundt og gjort det samme? Hadde du syntes det var ok om jeg googlet opp vekten og høyden din, og påpekt om du var skremmende overvektig (om bmi’en din sa “overvektig”) ? Nei. Sånt er faktisk ikke ok. 

Så lenge man er sunn og holder kroppen igang er det egentlig samme faen hva en BMI forteller deg. En BMI forteller ikke en dritt om hvor mye muskler og fett du har på kroppen. Jeg kan være ekstremt usunn og kun ha fett og veie 44 kg, og jeg kan være sunn og ha muskler og veie 44 kg. Så helt ærlig, vekten har ikke så mye å si egentlig. Det er hvordan man faktisk ser ut, innvendig og utvendig som har noe å si på om du er frisk og sunn eller ikke. 

Så folkens, kan vi vennligst drite i å google BMI’en min og slenge i trynet mitt at jeg har en skremmende vekt, som gjør at andre får anoreksia? 

83 kommentarer
  1. Helt utrolig hvordan mennesker legger seg opp i alt de egentlig burde holde seg unna. Merker at jeg blir veldig irritert.
   Jeg syns det er ekstremt bra at du får akkurat dette frem i lyset 🙂

  2. helt enig!
   Lillesøsteren min har vært tynn helt siden hun var liten, hun er en av de raskeste til å løpe i klassen sin. Hun har aldri hat matproblemer og spiser når hun blir sulten. Hun er normal og vanlig jente, uansett hva vekten sier til henne fordi hun er en sunn jente.
   Bare fordi man har tynne bein eller veier mindre enn det de fleste veier, betyr ikke at man er syk!! Helt enig med innlegget ditt! Du ser fantastisk ut stina! 🙂

  3. Helt enig i det du skriver, men det er kanskje ikke så veldig lurt å skrive vekten sin på en blogg. Jeg regner med at du vet selv at 44kg ikke er så veldig mye for noen på din alder (nei jeg tror ikke du er syk), så det kan faktisk påvirke unge jenter som leser din blogg i feil retning… Men det er din blogg, og helt opp til deg selvfølgelig:)

  4. Kan ikke tro at mennesker driver å klager på at du er godt trent, spiser sunt og behandler kroppen din bra. PS. Super stor fan av deg Stina du har hjulpet og inspirert meg mye så lenge jeg har fulgt bloggen din! I LOVE YOU!!!

  5. Det er stor forskjell på undervektig og trent. DU Stina, er trent og rålekker! Folk er supersjalu på deg for at du har en slik styrke til å stå på for å holde kroppen smashing! xoxo keep up the good work! Så enig!

  6. Du ser jo naturlig tynn og lettbygd ut! Du er heller ikke så høy – det er ikke så rart at du er lett!
   🙂
   Ha en fin uke!

  7. Jeg er enig med deg i det at man ikke skal kommentere at du er skremmende undervektig osv, men jeg syns det at du legger ut vekta de er unødvendig. Nei jeg sier ikke at du får andre til å få anoreksia av å lese hvor mye du veier men det påvirker. Du har flere hundre unge som leser bloggen din og du er et bra forbilde med sunn mat og trening. Men alt i alt, om alle tynne/normalvektige kjendiser osv skulle lagt ut vekta si så blir det mye kroppspress og du er da en del av det. Jeg er ung og vet at det påvirker oss.

  8. Ikke tenk på det Stina,folk er slemme og tenke ikke på hva de sier.
   Du er så vakker og har en så flott kropp.

  9. hei Stina!
   Stå på videre! Du er overhode ikke undervektig. Ingen mennesker veier likt. Du har en flott kropp som du skal være stolt av:)

  10. BMI E BULLSHIT. Om en bodybuilder med fettprosent på 1 hadde typa inn vekta si på 150kg, så hadde det stått at han var ekstremt overvektig.
   Du er kjempe fin Stina. Stå på! Klem Oda

  11. Helt utrolig at mange bruker tiden sin på å gulpe opp dritt om folk, kjenner det koker innvendig når jeg leser slikt. Stå på Stina, du skriver om viktige tema og får fram budskapet ditt på en bra måte! 🙂

  12. Herregud, at det er mulig..Altså, noen er til bare for å lage kvalme rundt seg.. Jeg syns det blir for idiotisk når noen skal pirke på vekten din og BMIen – Det har dem jo egentlig ikke noe med! Det er jo som du sier Stina, så lenge du er sunn og frisk så er det det som teller!
   Hadde jeg hatt kroppen din hadde jeg vært så stolt, og det er ikke bare pga at du er tynn, men mye for at du er sterk og har definerte muskler, noe som jeg skulle ønske jeg hadde! Stå på, og drit i de idiotene! <3

  13. BMI er ikke fullstendig feil, MEN det fungerer ikke riktig på personer med mye muskler og som trenger veldig mye. Det er en god indikasjon på om vanlige folk befinner seg noenlund riktig vektkategori, og det er jo ganske tydelig å se på en person om denne er overvektig eller bare atletisk…
   Men jeg er så utrolig enig, jeg fatter ikke at folk får seg til å kommentere “ser ut som en mann” og andre stygge ting bare fordi noen har muskler og er tynn. FATTER de ikke at man kan bli såret selv om de ikke er tjukke? Og mener de at tynne forlk fortjener å bli hetset bare fordi de er tynne?
   Du ser helt rå ut, og jeg er super misunnelig, men skjønner jo at du har jobbet hard og absolutt fortjener den kroppen du har bygd!
   Du promoterer helse, om man skal kjefte på noen så må de to ta pro-ana bloggerne (det er mange av dem der ute). Det er også feil at noen der ute forteller folk at det å være overvektig ikke er en indikasjon på helse.

  14. “Undervektig” er et nøytralt ord på samme måte som “overvektig”, det beskriver kun hvor du ligger vektmessig i forhold til normalvekt, i disse tilfellene over eller under denne normalen. Og din vekt i forhold til høyden din kan faktisk kategoriseres som undervektig. Det er fakta, og jeg skjønner helt ærlig ikke det prinsippet du har om at tynne mennesker får mer hets enn kraftige. Å være tynn er normen i samfunnet, det er idealet. Spør hvem som helst på gaten, hvor mange ønsker å bli sett på som “feit”? Ganske få, vil jeg tro. Tror du da de fleste mener det negativt når de kaller deg eller andre slanke mennesker for tynne? Neppe.
   Ordet “feit” har blitt et synonym med å være lat, grådig og ekkel. Ordet “tynn” derimot; atletisk, sporty, sunn og frisk.
   Jeg forstår at det er forskjell på måten man ordlegger seg, det å slenge ut ytringer som i all sin forstand er ment til å såre andre er ALDRI greit. “Sykelige anorektiske pinnedyr”, “feite gris” er bare to eksempler. Det at folk googler BMI’en din er selvfølgelig også en svært unødvending ting å gjøre. Men du som forbilde og offentlig person har et ansvar for de unge menneskene du har så mye makt over gjennom bloggen. Jeg ønsker bare å si fra om at det å gi utrykk for at din vekt er helt normal i forhold til din høyde og alder, kan sende ut veldig skumle signaler til unge og lett påvirkelige jenter. Ungdom i dag blir ikke tykkere og latere, snarere tvert imot. Undersøkelser viser at 1 av 3 unge jenter sliter/har slitt med spiseforstyrrelser.
   Jeg er enig i at det aldri er greit å kommentere noens vekt negativt, det jeg ønsker å si fra om er holdningen din til tykk/tynn. Det virker som om du har misforstått litt når du skriver at det er “greit” og at man nærmest blir “hyllet” av å være overvektig, mens undervektige kun får hets og drittslenging. Det er ikke tilfelle. Hvorfor tror du det har vært nødvendig for overvektige å stå opp mot samfunnets holdninger? Hvertfall ikke fordi de har blitt hyllet for vekten sin.

  15. Du er slank, du er godt trent, og du ser bra ut. What else could a girl want? hehe, men folk som bare veier pittelitt for mye får også mye dritt uansett. Alle får dritt, fordi noen mennesker har så lite å gjøre at de tar seg tiden å rakke ned på andre mennesker. Stå på!

  16. Helt enig i det du skriver. Folk forventer at de kan gå til folk å klage over hvor tynne de er, og om noen er overvektige så får de masse skryt “for det er jo sånn en ekte kropp skal se ut”. Det er jo like ille å si til noen at de er tykke som å si til noen at de er alt for tynne.

  17. Skjønner hva du mener. Og er egentlig ganske enig med deg. Men du skriver på en måte som gjør at det høres ut som at de som er overvektige ikke får drittslenging i det hele tatt. Og det er jo absolutt noe de ofte kan få. Du er ganske liten, så det er ikke så rart at du veier det du veier. Synes at det er dumt at folk skal legge seg så mye opp i dette. Jeg selv er ganske mye yngre enn deg, og er 1.70 høy. Folk er jo forskjellige! Dette var bare litt konstruktiv kritikk. Men jeg liker bloggen din veldig godt. Stå på! Du er flink. ❤️

  18. Hei Stina! Veldig glad I bloggen og youtube kanalen din❤ Helt enig med det du skriver, samfunnet nå fortiden er litt rart. Det er dumt å være tynn, det er dumt å være feit, alt er dumt ingen ting er perfekt. Så lenge man er bevist på hva man spiser og trener selv så går det vel bra? Har jo litt å si på høyde og hvordan kroppen er bygd opp. Hilsen Lisa

  19. Hei Stina.
   Jeg har i alle år vært undervektig. I oppveksten min fikk jeg ofte kommentarer som, herregud så tynn du er, nå må du spise mer mat, og div andre kommentarer som for meg var negativt ment. Jeg hadde et utrolig dårlig selvbilde pga at jeg selv syns jeg var altfor tynn. Prøvde alt for og legge på meg. spiste masse mat, men den høye forbrenningen gjorde at ingenting hjalp.Det hjalp ikke selvbilde mitt akkurat med alle de negative kommentarene jeg fikk. Folk har så lett for og slenge ut kommentarer til undervektige folk, og tro at det er helt greit. Det er faktisk like frekt som og kommentere en overvektig. Skjønner ikke i utgangspunktet at noen må kommentere utseende til folk uansett tynn eller ikke. Når alt kommer til alt, så er vel det viktigste at man trives med seg selv, og at man er sunn og frisk. Du er ei flott jente uansett 🙂

  20. Jeg skjønner ikke hvorfor det er så mye fokus på kropp i dagens samfunn. Jeg er selv 18 år, 170 cm høy og veier 70 kg. Dette høres veldig mye ut i forhold til dine 44 kg, MEN JEG BRYR MEG IKKE. Din kropp er nydelig, på samme måte som at min kropp er nydelig. Håper snart kvinner (og menn) får et så naturlig forhold til kropp igjen at alt aksepteres. Greit nok at man faktisk må reagere dersom folk bevisst er undervektige eller helseskadelig overvektige, men her må man være ekstremt forsiktige.

  21. Helt enig med deg der, MEN du trenger ikke drege inn overvektige og bruke dem som et moteksempel ass, virket litt nedrakkende. #sorrynotsorry

  22. VEEELDIG enig i det du sier. Veier selv 45 kg, og er drittlei av at folk skal kommentere det. Men det eneste jeg ikke forstår med deg er at du som trener en del, burde veid litt mer siden muskler veier mye mer en fett?
   Du har en NYDELIG kropp, Stina!

  23. Er helt enig i det du skriver! Men jeg synes ikke du bør legge ut vekten din på bloggen, for det kan påvirke oss veldig.. Jeg mente det ikke slik som du beskriver det i dette innlegget. Vi alle som leser bloggen din vet at du ikke er undervektig som mange vil ha det til, så unskyld for at jeg skrev en så unødvendig kommentar. Trur du misforstod litt det jeg skrev.. Stå på videre! Elsker deg<3

  24. Jeg er så enig i det du skriver, har ikke ord.
   Har lenge slitt med spiseforstyrrelser, og er på samme vekten som du er. Og får bestandig negative kommentarer om både vekten og kroppen min, bare for jeg er tynn og undervektig. Det å faktisk gå inn for å snakke dritt om noen, uansett hvordan de ser ut eller hva slags kropp de har, er helt på jordet. Er det rart at folk sliter psykisk og fysisk med dette, når man aldri blir bra nok uansett hva? Frustrasjon til tusen.

  25. Nå må folk gi seg 😛 Stina er akkurat som hu skal være. Er selv 177 cm høy og veier 52 kilo. Jeg er helt NORMAL. Kroppen er ikke laget for å drasse på masse ekstra fett og hadde jeg veid mer, skulle det være fordi jeg hadde hatt mer muskler. Fordi magen er flat så gjør ikke det at du er for tynn. Blir så provosert når jeg leser om folk som klager på vekta til andre. Er du ikke fornøyd – gjør noe med det, ikke sleng dritt til folk som er slik du egentlig vil være 😉

  26. Nå har ikke jeg undersøkt din BMI, men nå er det enda slik at om du har lav BMI, samtidig som du trener, så gjør jo det saken bare værre. Muskler veier noe mer enn fett, og dermed går BMI opp, når du bytter ut fett med muskler. BMI er likevel ingen fasit, men dog, om man trener bør man vel være i øvre skiktet av normalvektig, ikke nedre?

  27. Jeg syns du har en kjempe fin kropp som ser sunn ut, og jeg syns ikke det ser ut som du veier 44 kg (fint ment dette, altså), så jeg skjønner ikke hvorfor noen gir seg selv tillatelse til å nevne anorexia og til å omtale deg som usunn eller syk. Anorexia er en veldig alvorlig sykdom som gir utslag i annet enn bare kroppsfasong og vekt, og den er ikke noe å spøke med. Syns de fleste skal lese litt mer om det før de hopper til den konklusjonen.
   Jeg synes dog det er unødvendig å trekke inn overvektige som moteksempel, og jeg er enig med den over her at det kan virke nedtrekkende. Tynne mennesker liker ikke å bli kalt tynn og mener at det er like ille som å bli kalt/eller være overvektig. Forskjellen er at det er akseptert av samfunnet og være “tynn” da det heller mer mot dagens skjønnhetsideal, enn det å være overvektig gjør. Så her skal en trå forsiktig, mener jeg.

  28. Hold vekten din for deg selv da? Er selv undervektig, men bryr meg overhode ikke om folk kommenterer det. Og jo, ville brydd meg om du var sykelig overvektig og _ikke_ gjorde noe med det. Sykelig undervektig/overvektig kan være farlig.

  29. Jeg syntes du er super heldig som er tynn, så de som sier sånt er så ******* ******* og sikkert sjalu. Elsker deg Stina du er forbilde mitt og det er derfor jeg har en blogg♥️

  30. Det må nevnes at muskler har en mye større tetthet enn fett, og veier derfor mer om man ser på massen. Du sier du trener mye “tung” styrke? Jeg tror kapasiteten din har vokst betraktelig om du la på deg i fettprosent (da kroppen har noe å “bygge muskler” av). Jeg er selv slank som en strek (men musklene syns både gjennom bukse og tights) men fordi jeg er utdannet og har mye kunnskap innenfor ernæring og trening, vet jeg hvordan jeg skal bygge maks styrke. Du har tidligere sagt at din 1RM i knebøy er rundt 45 kg? Vell, dette er absolutt ikke mye i forhold til hvor mye og hvor tungt du selv sier du trener. Teknikken din kan også justeres en del på) Jeg er selv 1,73cm høy, og veier 61 kg (for øyeblikket litt under min egen idealvekt – altså en kroppsvekt som er helsemessig anbefalt for min høyde og lin treningsmengde), men jeg har en maks på 87 i knebøy. Ved å øke din egen fett prosent ville dermed gjort deg sterkere! 🙂

  31. Glemte å skrive at du ser forbanna bra ut! 🙂 din vekt er det ingen som har noe med, og BMI er en dårlig måleenhet for enkeltindivider. Men som jeg skrev i kommentaren før, tror jeg lett du kan utnytte kapasiteten din, for du er flink når gjelder å faktisk komme seg til studioet og trene! Dette er kjempe bra 🙂 skulle ønske at mennesker ikke la seg så mye opp i vekt!

  32. Jeg er så sykt enig med deg Stina! Du er fantastiks pen, og helt natulig tynn, alle er bare så sykt salue på deg! Liksom se på deg, en helt nydelig,snill, sexy, pen ung dame! Jeg støtter deg uansett hva! Jeg er tynn, trener og har sunt kosthold, og så er det slik at jeg er overvektig, og alle gnir det inn i meg, og sier jeg må trene mye mer, når dem bare sitter hjemme med potetgull og sitter i sofa’n og gjør ingenting. Så fuck dem! Det er hvordan du spiser og trener som teller! Ikke vekten! Du er helt perfekt og det trur jeg alle også er enig i!

  33. Jeg mente ikke at jeg fikk anoreksi av å lese bloggen din, det har jeg hatt i lang tid uten å ha lest bloggen din, har alltid vært slank også, men jeg tror ikke det er så lurt å si hva man veier. Hvis det ikke var så viktig, måtte du nevne det ofte da? Ellers beundrer jeg virkelig hvordan du er som person Stina, at du er direkte og sannferdig og at du er utrolig vakker! Mente ikke å få deg til å føle deg sint eller trist, det var bare slik jeg følte det, og jeg synes det er greit at folk kan si sin mening. Bloggerne får my hets, men dere gjør veldig mye bra dere ikke får ros for, en handling definerer ikke meg eller deg, du er ikke en dårlig person fordi du skrev vekten din eller fordi du reagerer. Men du har stor påvirkningskraft, noe dere bloggere vet, og noen ganger føler jeg at dere bruker den på litt feil måte. Men meningen min definerer ikke meg som person eller deg som person, vi har mange sider ved oss selv og det tror jeg mange glemmer. Du er ikke en slem person hvis du skriver konstruktivt eller skriver fra hjertet, du våger bare å virkelig tenke selv og ikke være enig i alt det alle skriver. Det gjelder nok for både deg og meg.

  34. Men kjære vene. Du er slank, men så utrolig tynn er du da ikke, selv om det er tydelig at det er viktig for deg å få dette frem. Du er antakeligvis ganske lav av vekst med en slik vekt og størrelse. Jeg veier 6 kg mer enn deg og er tynnere og mer markert enn deg.
   Det er tydelig at du koser deg med kommentarene som går på at du er undervektig, så jeg ser egentlig ikke hva som er greia med å lage nok et eget innlegg om dette. Litt flaut egentlig, når kroppen din after all er helt..vanlig.

  35. Er på en måte enig i det du sier at vi ikke trenger å slenge dritt om andres vekt, men er sterkt uenig ved påstanden din om at ingen slenger dritt om vekta til “feite” mennesker”.
   DET BLIR UTEN TVIL LAGT MERKE TIL! Tror vi er ille uansett om en person har litt ekstra på kroppen eller er tynn 🙂

  36. Enig med deg, absolutt! Dette er ikke noe hat/slem kommentar, kun et enkelt spørsmål. Hvorfor skal andre vite hva du veier, hvorfor legge det ut i det hele tatt? 🙂

  37. Jeg blir så frustrert over hva folk skal legge seg borti og det å hakke ned på andre. Personlig syns jeg det er like ille at de som er tynne blir kalt for “skremmende undervektig” osv er like stygt som det å kalle en person for “skremmende overvektig” Uansett hvordan personen ser ut å det går på det negative mot en person er det uansett dårlig gjort å en skam å holde på sånn! Du er bra nok som du er, å er ei utrolig pen jente. Garantert sjalusi som utgjør disse negative kommentarene du får, dårlig gjort å holde på sånn. Har man ikke noe positvit å si kan man heller klappe igjen munn sier no jeg! Ønsker deg en fin dag 🙂

  38. Jeg skjønner bare ikke folk som skriver at det er feil å veie 44 kilo i “din alder”!?!? Hva faen? Får man lov å veie 44 kilo opp til en viss alder og så bare, “nei sorry nå er du 25 og da MÅ DU veie 100 kilo og være like bælfeit som andre på din egen alder! Og du er tynn JA, men ethvert mehe der ute kan (burde ihvertfall kunne) se at du ikke er sykelig undervektig som mange har prestert å lire utav seg. Feiler det dere? Vekt er ikke alt nei! BMI sier dere er tull når det gjelder å måle overvektige, så da regner jeg med dere er oppegående nok til å fatte at det er tull å bruke på tynne mennesker også. SKJERPINGS!

  39. Takk for at du forsvarer oss Stina 😀 Så mye skittkasting, er glad jeg la ned bloggen min. Jeg hadde ikke orka å få gnidd inn min vekt fra den og den. La de tynne, slanke, magre OG tykke være i fred og pass på dere selv 😉 Hilsen 164 cm, 45 kg, tjo hei!

  40. Rart at så mange bryr seg egentlig… Jeg mener, det er jo ikke dems egen kropp engang! De dør jo ikke selv om DE mener at du er undervektig… Hvorfor skal de bry seg?? Jeg tror egentlig at vekta ikke spiller noen rolle. Jeg veier mye mer enn det man skulle tro, og jeg er høy og ganske slank. Syns du ser veldig bra ut, jeg! Ikke bry deg om stygge kommentarer.

  41. Hei! Spiser du ikke eller veldig lite snop siden du har så fin og tynn kropp? Skulle ønske jeg hadde så fin og tynn kropp/mage. Har du noe tips?
   Hilsen anonym.

  42. Jeg er ganske sikker på at du selv er klar over at det ikke er helt vanlig å veie 44 kg i en alder av 21+. Når du da velger å fortelle til alle og enhver hvor mye (lite) du veier, så er det jo klart at folk vil reagere. Er bare tåpelig at du blir så sur for at noen få stiller spørsmål ved vekta di når du selv velger å bringe opp temaet. De ferreste overvektige gjør jo det.
   Når du påstår at det er en dobbelmoral hos overvektige/undervektige, synes jeg du utelater en del viktige detaljer. I dagens vestlige samfunn er det å være tynn ansett som et statussymbol, et tegn på kontroll og suksess. overvektige på sin side blir sett ned på som late, grådige, dumme osv. Det vil med andre ord oppleves verre å være overvektig i dagens samfunn da det indirekte er knyttet til mange negative assosiasjoner.
   Dessuten synes jeg det er vært å nevne at selv om folk tilsynelatende ser friske ut, betyr det ikke at de faktisk er det. Victoria secrets modeller er et eksempel på folk som ser vakre og slanke ut på bilder og i media, men ser du dem i virkeligheten vil man nok fort oppdage hvor latterlig underernærte og tynne de egentlig er.

  43. Er så enig med deg Stina! Jeg har endelig begynt å legge på meg etter mange år på barneskolen og ungdomskolen der jeg var veldig tynn (ikke trent slik som deg). Jeg kunne ikke finne bukser som var stramme rundt lårene før jeg begynte på videregående. Dette er noe som ligger i min familie, og jeg spiste i mine yngre dager bare masse dritt som mengder sjokolade pluss av min familie den gang ikke var så mat interesserte og det ble dermed lite grønnsaker. Likevel gikk det rykter om meg sent på barneskolen og tidlig ungdomskolen, en alder som er ekstrem sårbar, om at jeg hadde anoreksia. Dette skadet meg mye mer enn hva jeg viste til de rundt meg på denne tiden.
   Jeg er nå 22 år gammel, 162 cm og veier 50 kg. jeg er fornøyd med meg selv til en viss grad, men ønsker å stramme opp her, noe en kropp på 22 bare har godt av! Jeg spiser sunn mat og jeg koser meg i helgene eller når jeg har lyst til det. Jeg trener når jeg rekker og er aktiv i jobben min.
   MEN!! Dette kroppspresset jeg fikk kjenne på i ung alder fra andre rundt meg (jeg dreit i det selv fordi jeg viste at jeg spiste mye og ikke hadde problemer med kroppen min på den tiden) har gjort at jeg i dag det siste året har begynt å mislike min kropp til tider der jeg er sårbar, og på grunn av at jeg sliter med selvfølelse (ikke bare utseendemessig). Det at andre kommenterte min kropp og vekt har faktisk vært med på å gjøre mitt liv vanskelig å skape mye vonde stunder! Så tenk på dette dere som kommenterer andre sine kropper! Et resultat av dette er blant annet at jeg etter snart 4 år med kjæresten min plutselig sliter med å være naken foran han, jeg kan gråte bare av tanken enkelte dager.
   Greit, 44 kg er kanskje ikke normalen i dag, men det som skremmer meg er at enkelte tar seg friheten til å ødelegge menneskers liv, og at når du som kommenterer på nett at en kropp er sånn og sånn, så sier du ja til mobbing, du sier ja til å ødelegge et menneskes liv og du er med på å drive prosenten på selvmord og anoreksia opp. Når ble det normalt å kritisere andre sin kropp. Hva gjør deg kvalifisert til å si at noen sin kropp ikke er sunn eller fin?
   Vekt og kropp er og vil alltid være RELATIVT og uten et fasitsvar.

  44. føler meg virkelig feit når jeg leser dette innlegget virker som det er så viktig og være tynn g slank…. man er den man er og ferdig med det

  45. Er så lei av å se den jævla magen din i hvert eneste innlegg. Har du ikke noe bedre å poste? Og nei, er ikke sjalu, er selv en slank person med fin figur 😉

  46. Så sant! Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte når jeg ser slike kommentarer…! Alle med øynene i behold kan se at du består av en del muskler og ikke er i nærheten av sykelig tynn, selv om du er slank! Det er egentlig tragisk at folk sjekker BMI for å se om noen er overvektig eller ikke. Med noen få unntak er det så å si alltid feil!! Det er bra at du tørr å ta opp slike tema på bloggen din!! Du er den beste rollemodellen man kan ha, digger deg!!:-)

  47. Er helt enig med deg. At det er det innvendig som teller. Utsiden kan si noe men ikke alt. Jeg synes det er kjempe dumt at du får så mye dritt på grunn av vekten din.

  48. Bra sakt 🙂 jeg er 22 år veier 45 kilo og 1,53 høy, veldig liten med andre ord. For ett par år siden ble jeg faktisk stoppet på et senter å spurt om hvorfor jeg var så tynn å hu sa jeg måtte legge på meg fordi jeg ikke hadde lår og rumpe. Har alltid vært liten, pga en svært alvorlig og skjelden sykdom. Husker jeg ble så paff at jeg ikke klarte å svare for meg.

  49. Hei, Stina! Føler jeg har lest dette innlegget og sett dette bildet sånn cirka ti ganger før? Vi er fullt klar over at du er en liten og tynn jente, og ja, det er supert at du er stolt over kroppen din og hhvor hardt du jobber for den! Samtidig virker det som om det er alt som står i hodet på deg, og noen ganger virker det til og med veldig overfladisk og skrytete. Bare husk på at de fleste leserne dine er unge jenter som er usikre på seg selv og tror din vekt er normalvekten for alle jenter, uansett høyde og alder. Det er noe å tenke på, synes jeg!

  50. Det er vel heller fordi du trener deg tynnere enn du burde være at folk mener dette.
   Man legger merke til det spesielt for skuldrene dine er ganske brede og i forhold til de små hoftene, ser det rart ut. Du hadde mye mer former før og da snakker jeg ikke om pupper…
   Men lårene og hoftene dine er på lik linje med midjen din, er det jeg mener.
   Det er faktisk noe som heter å overtrene og det spiser vekk de fantastiske “bollekinnene” du hadde og lårene/hoftene

  51. Skjønner ikke at folk kan sitte og si at du er for tynn, og at det ser rart ut mellom hoftene og skuldrene? Det er virkelig ikke alltid jeg er enig med deg Stina, men her har du helt rett. Og herregud, du er sunn og du er dritdeilig. Hva er problemet? Hva er galt med folk som sier sånt? Uansett om du hadde sett “rar” ut hadde det vært en sykt stygg ting å si, og i tillegg er det helt unødvendig. Alle er vakre på hver sin måte, og ingen kan vel si noe på at hun har en ganske så fin kropp, som 99% av oss ville drept for.

  52. Helt enig med deg Stina!!
   Du er helt frisk! Grunnen til at du ikke veier så mye kan også være det at du ikke er så høy.

  53. Det at overvektige ikke får høre det uten at 3.verdenskrig bryter løs er feil. De overvektige får høre det like ofte som undervektige. Det her er av erfaring og jeg fikk ofte høre at jeg var tjukk eller at jeg burde trene mer osv. Jeg trener 3-5 ganger I uka og spiser någelunde sunt,men jeg har hørt av både lærere og andre som sier jeg burde trene eller at jeg er I dårlig form uten å ha sett meg trene eller noe
   Så de overvektige får høre minst like ofte som de som er “undervektige”. Det er kanskje lettere for deg å tro at det er sånn fordi du har blitt fortalt at det er enklere å si det til en tynn enn en tjukk, men jeg føler det omvendt. Men jeg er enig I at folk skal slutte å bry seg om hvordan andre ser ut om du ikke veit hvem personen er 🙂 og som andre har sagt I kommentarfeltet ihvertfall så skal man drite I bmi for den sier egentlig ingenting

  54. Kan faktisk ikkje meir einig! Har høyrd heile livet “satan, kan ikkje du ta å legge på deg litt?” og “du er altfor tynn, det er skummelt og ikkje minst drit stygt å sjå på!” osv… Eg trur grunnen til at nokon seier det er fordi dei trur det er eit slags kompliment mens andre seier det berre for å vere jævlige, og det er som oftast dei som skulle ønske dei hadde personen dei slenge drite til sin kropp. I dagens samfunn er det tydeligvis om å gjere å vere so tynn som muleg før det blir farlig, ergo trur mange at dei eigentleg berre sprer positive meiningar angåande kroppen til nokon. Men so har vi sjølvsagt dei såkalte haters’ane…

  55. Jeg synes at du har en utrolig fin kropp, jeg skulle ønske selv at jeg hadde en kropp som deg. Du er nydelig og aldri glem det uansett hva folk kommenterer!

  56. Nå er det ikke akkurat sån at de overvektige ikke får høre det noen ganger. Hvis du har sett på haterne, om han som ble kalt ett fettberg. Så skjønner du kanskje hva jeg mener

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg