Jeg redder liv på min måte

Well.. That escalated quickly. Hadde ikke regnet med at mitt forrige blogginnlegg skulle bli lest av over 35’000 personer, og få så mange kommentarer. Har ikke hatt sjangs til å lese og svare på alle kommentarer enda. Men skal svare på litt flere etterpå. Av kommentarene jeg har lest så langt, har innlegget skapt store reaksjoner hos mange. Mange har vært veldig enig med meg, og andre har vært veldig uenig og virkelig vist det. 

Vil bare oppklare en ting. Jeg mente ikke at man er overvektig selv om man har strekkmerker. Ble kanskje noe feil formulert i mitt blogginnlegg. Men det jeg mente var at hvis man ikke har strekkmerker blir man i dagens samfunn sett på som ikke ekte. Hvor ofte hører dere ikke modeller og skuespillere blir hyllet fordi de viser stolt frem strekkmerkene sine? Fordi de da viser at de er “ekte”. 

Da jeg la ut innlegget visste jeg at det kom til å komme mye hatkommentarer. I was ready. Innlegget jeg skrev, skrev jeg veldig hardt fordi jeg ønsket å skape en debatt om dette temaet. Jeg syns det er viktig at vi slutter å glorifisere sykt overvektige mennesker og drittmat. For å gå inn på et lite sidespor. Ta en titt på Honey Bobo som har blitt sendt på tv. Der vises en overvektig unge, og hennes ekstremt overvektige mamma frem som underholdning. Moren viser hele tiden at det er helt ok å være så overvektig. Barnemishandling vil nå heller jeg kalle det. For å se at en mor gir barnet sitt så ekstremt usunne matvaner, er alt annet enn underholdning og ok. 

Jeg kunne kommet med så ekstremt mange eksempler på hvordan matindustrien og media gjør det “ok” å spise drittmat og være overvektig. Men jeg har allerede snakket om dette mange ganger på bloggen før. Blant annet i videoen: sannheten om maten du spiser. 

Og ja, jeg vet det kommer til å komme masse drittkommentarer fremover. Jeg er helt klar for det 🙂 For hver gang jeg ser alle menneskene jeg har inspirert til å starte en sunn livsstil med sunn mat og mosjon, da er det verdt det. Jeg er ikke noe lege, men jeg har min måte å redde liv på! 

58 kommentarer
  1. Du skal så absolutt få lov til å mene det du mener. Alle er forskjellige og alle har forskjellige meninger og tankesett. Problemet mitt, er at jeg ikke helt skjønner hva du mener. Ja jeg skjønner at sunn mat er viktig og at det er viktig å ta vare på kroppen sin. Ja jeg skjønner (og er enig i) at veltrente folk ikke skal bli sett ned på fordi de er “dårlige” forbilder. For det er dere så absolutt ikke. Det er positivt at det er folk som trener og passer på kroppen sin. Men samtidig, burde alle få lov til å leve slik de vil. Alle burde få lov til å ha den kroppen de vil. Og det er ikke sånn at alle som er overvektige spiser masse drittmat og ligger på sofaen mens de ser på tv i flere timer. Tro det eller ei, men det finnes også så utrolig mange som er overvektige av forskjellige grunner, men faktisk trener. Kroppen dems er bare ikke bygd til å bli tynn og få sixpack. De kan fortsatt være veltrente, og ta vare på kroppen sin, de har bare litt større kroppsbygning. (Gjelder selvfølgelig ikke alle)

  2. Egentlig digger jeg deg, men nå er du bare slem. Det er ikke noe galt i å være overvektig. Du kan ikke skrive at noen er overvektige, får alt du vet kan jeg veie like mye som hun og føle meg perf👌 du trenger ikke henge ut enkelt mennesker.
   Spis heller litt god og usunn mat og nyt livet🍕✌️🍻

  3. Jeg synes det med “greit å være overvektig” er noe man kan følge hvis man føler seg mobbet eller ertet, men når du spiser macdonalds og goderi hver dag, går det litt langt. Nei du trenger ikke veie 10kg som 13 åring men ikke 100 kilo heller. Hvis man ikke er interessert i at du legger ut innlegg som handler om helse og slikt, da trenger man ikke å lese det.
   Jeg er enig med deg Stina. Stå på!

  4. Hei Stina💕 Jeg elsker tipsene dine.Jeg er helt enig
   Om dette temaet. Stå på Stina💕 du er et braa
   Forbilde!!💕klem amrita

  5. Hei! Jeg har nylig begynt å lese bloggen din og må bare si at du er en av de flinkeste bloggerne jeg vet om! Du gir virkelig mye av deg selv og inspirerer på høyt nivå!
   Jeg har lenge bare sett på og latt kroppen min forfalle. Har hatt lyst til å gjøre noe med det, men har ikke klart å skrape frem en liten smule motivasjon en gang. Helt til jeg fant deg! Nå føler jeg meg helt klar til å ta i et tak og gjøre kroppen min et sted hvor jeg kan trives 🙂 Tusen takk for denne fantastiske bloggen! Du er helt nydelig, både på innsiden og på utsiden! Jeg kommer til å følge deg fremover i løpet av “oppussingsprosjektet” og gleder meg til hvert innlegg fra deg 🙂 Tusen takk igjen!!

  6. Jeg kunne ikke vært mere enig med deg! Har tenkt akkurat det samme ganske lenge.. Det er akkurat som om media prøver å ufarliggjøre overvekt for at feite folk skal føle seg bedre. De er f.eks også veldig flinke til å blåse opp hvor “farlig” det kan være å trene.. Får servert de verste skrekkhistoriene hele tiden. Hahaha. Du har forresten veldig fine tær <3

  7. Du er forbildet mitt!!! Jeg føler at selv om vi ikke kjenner hverandre så er du på en måte trenings venninen min!😂haha du motiverer meg med gode innlegg og jeg motiverer deg med gode komentarer som forhåpentligvis varmer deg å høre💕

  8. Jeg er selv overvektig og sliter til tider. En av grunnene for at jeg leser din blogg er fordi du inspirerer meg med mye av det du skriver om. Måten du skriver på kan være hard, men du mener det bare godt for leserne dine. Takk for at du et den du er, du skal være stolt av deg selv

  9. Ok ikke for å være frekk men det innlegget du skrev i går, var ikke akkurat det som dro meg opp av sofaen i dag. Hvis du virkelig har lyst til å hjelpe med denne store utfordringen ville jeg anbefalt deg å ta en eller annen utdanning eller et kurs i motiverende kommunikasjon eller noe. For det å kritisere overvektige, på grensa til mobbing hjelper ikke. Den formuleringen i går anngående strekkmerker og celluliter var drøy og som et forbilde burde du være litt mer bevisst på hva du skriver angående kropp, spesielt når målgruppen er unge jenter. Merker bare på meg selv hvor mye jeg lar meg påvirke negativt av disse innleggende dine. Er ikke overvektig, er egentlig ikke tjukk en gang. Men allikevel har jeg ikke hatt lyst til å spise i hele dag. Etter at jeg leste det innlegget har jeg faktisk ikke hadde lyst til å trene en gang. Og det sier litt for til vanlig kan jeg danse opp av senga klokka seks for å trene. Så jeg tror helt klart at du skriver med gode hensikter, men neste gang bare tenk deg gjennom formuleringene dine.

  10. Det jeg tror media og kampanjer som normalisererer overvektige/ pluss size mennesker( da spesielt kvinner i forbindelse med mote og skjønnhet) er nok ikke for å fremme usunne og syke kropper. Men isteden tolker jeg at vi heller blir vist at plus sized mennesker er helt like som tynne mennesker. Hvis man ser på tv en hel dag vil jeg tørre å påstå at 90% av disse menneskene vi blir vist i reklamer og filmer, vil bli kategorisert som tynne. Ved at en type menneskekropp blir fremstilt som “riktig” i form av at det er et mye større antall tynne mennesker som blir profilert, vil det være naturlig at denne typen kropp vil virke som det mest attraktive og det som er normalt. Mens i virkeligheten så er det jo faktisk slik at det er tynne mennesker som er i mindre tall. (Om dette er riktig er en helt annen diskusjon jeg ikke skal ta nå, Hahaha)
   Problemet her er faktisk ikke om man er tynn eller tykk, så lenge man er sunn og komfortabel i sitt eget skinn. Man burde aldri promotere hverken overvekt eller undervekt som noe man burde hige etter dersom det er usunt for oss!

  11. jeg er enig, men du burde også få med at det ikke er sunt å være omvendt av overvektig også – undervektig. Det er minst like farlig og usunt.

  12. Stina: de fleste kommentarene som kom var ikke hatkommenrar. Måten du formulerte ditt blogginnlegg Viste frem at du angriper alle som er overvektige. Å bli overvektig har andre grunner enn å spise usunt.( hormoner f.ek) Eg skjønner ditt poeng og eg forstår godt at du oppfordrer alle til å spise sunt. Men ditt innlegg kan gå begge veier og kan være både motiverende og demotiverende. Gjennom ditt innlegg synes eg at du klarte ikke å balansere mellom dine følelser og logikk. Du la dine følelser styre frem som førte til at alle misforstått deg. Eg leste mange av dine innlegg som gjelder denne saken eller andre saker. Det finnes andre 2 innlegg som ble formulert på samme måte. 1 innlegget gjelder all about bass og andre innlegget var om bladet som fremstilte mange kjendiser uten sminke. Du sjølv trodde at de på en måte angriper bloggerne og tynne mennesker. Du har blitt fornærmet. Så nå kommer du å skriver et innlegg som handler om overvektige mennesker, tror at det er heilt vanlig når mange blir fornærmet. Det er jo meg ikke lett å gå ned i vekt. Du skjønner ikke hvor vanskelig det er. Du har alltid hatt en kropp som i forhold til overvektige mennesker er veldig lett å jobbe med. Eg sjølv veit fordi eg var overvektig og var aldri fornøyd med kroppen min. Dine innlegg vil ha en motsatt effekt hvis folk er fornøyde med sin kropp fordi du er et forbilde til mange lesere. Ikke misforstå meg men eg vil at du skal være ekstra nøyaktig neste gang du skrive et innlegg som handler om dette teamet.

  13. Det virker jo egentlig bare som at du skriver sånne ting for å klatre litt opp på topplista i noen dager, for å provosere. Klart det er lov å være tynn, du er kjempefin. Og det er ikke greit å kommentere andre sin kropp på den måten du beskriver har skjedd med deg.. Men hva gjør du nå da? Kaller damene i VS artikkelen feite? Ikke alle kan være sånn som deg. Det er lov å være tynn, men det må være lov å være normal, lubben og feit og. Og det er ikke overvekten som fremmes, men å godta seg selv selvom man ikke er en radmager modell som veier 40 something kilo.
   I kommentaren jeg skrev i forrige innlegg skriver jeg at jeg syns du er litt dobbeltmoralsk når du skriver dette, mot det du skrev om det sminkefrie bladet til Det Nye.. hadde du hatt perfekt hud hadde du garantert hyllet bladet og klaget på “at det ikke er lov å ha fin hud uten at noen klager”

  14. Å kom igjen:) Redder liv på din måte?
   Jeg tror overhodet ikke at du redder noen som helst liv
   Men er litt høy på deg selv, det er du:) uten tvil!
   Mente at din blogg var OK å lese fra tid til annen, men nå har jeg virkelig fått avsmak pga av dine 2 siste innlegg.
   Det virker altfor dumt!
   Du har overhodet ikke utdanning til å uttale deg om slike ting som overvekt, kosthold, trening og gi folk råd.
   Unge jenter kan fort bli forvirret, og tro at det finnes bare en måte å gjøre det på. DIN
   Det kan IKKE være bra for dem.
   Begynn på skolen først, lær mer om temaet, og så kan du komme tilbake
   Eller sblir det bare som en lek “Stina (tulle)ekspert i kosthold og trening redder liv på egen Måte”

  15. Kjære deg! Jeg kjenner jeg blir utrolig irritert her jeg sitter nå! Tror du virkelig at du kan redde hele verden med å få folk til å spise sunt og trene? Jeg vil tro det er mange der ute som lider av sykdommen fedme. Enkelte klarer og komme seg videre mens andre klarer faktisk ikke det. Vi er alle forskjellige her i verden, noen er tykke, andre tynne. Men man kan ikke fornadre tykke personer til tynne personer. Det må hver enkelt menneske finne ut selv! Jeg tror også at du heller må begynne og skrive om andre ting her på bloggen din. ALT handler jo om sunnhet og trening. Vi må alle få gå ifred og bestemme over oss selv og ikke la en blogger få bestemme hvordan folk skal spise og trene.

  16. Følte egentlig du sa at de som var overvektige var idioter og ikke fortjente å leve..
   Når jeg ser en tykk person på gata så kommenterer så og si alltid de jeg er med «Åh de koser seg vell på mcdonalds hver dag» eller en annen sånnen frekk kommentar. HVIS DU GJØR SÅNN? SLUTT. De har et liv de også. Det kan faktisk være de er sunne, men de spiser kanskje for mye til middag, eller så har de bare jævla lav forbrenning. OG om de har det, hvorfor skal de slutte å gå på mcdonalds ? «Vell, jeg ble født med lav forbrenning, så jeg kan aldri spise noe på mcdonalds uten at andre ser stygt på meg, fordi jeg er feit» Det er trist, det er jævla trist! Stakkars person. Hvorfor skal vi andre bry oss om hva andre går med, spiser eller hvordan de ser ut? Det har ikke du noe med. La andre få spise og gjøre som de selv vil!
   Hvis du er imot at folk er tykke, bare pass på at du selv ikke er det og hold meningene dine for deg selv. Som min mor alltid har sagt, har du ikke noe fint å si så ikke si noe.

  17. Hei. Ville bare si noe om den videon! For det første så kan man ikke få diabetes type 2 når man er 10 år. Men hvis du mente diabetes type 1, så får man ikke det fordi man ikke spiser riktig, men fordi kroppen din ikke lager insulin lenger.
   Jeg har diabetes type 1, og nei, jeg er ikke feit. Jeg spiser ikke godteri hver dag og det har jeg aldri gjort heller.
   Jeg synes du burde lese litt mer på dette før du legger det ut på nettet.

  18. Litt sent å spørre, men jeg har sett at du har hatt sånne boyfriend jeans på noen av innleggene dine, vet du hvor de er fra?? :))

  19. Drit i hatkommentarene! Jeg føler du har litt mer erfaring enn mange her oppe ^ som kommer med unnskyldninger eller som skal prøve å finne på en annen grunn! Jeg er i hvert fall enig med deg! Stå på 🙂

  20. Jeg er helt enig i at selvom du ikke har strekkmerker så skal du ikke ses på som uekte. SÅNN DU ER ER SÅNN DU ER. DEAL WITH IT.
   Ikke tren fordi noen sier du er tykk eller overvektig. Tren fordi du selv vil det!
   Ta meg som et eksempel. Jeg er tynn, jeg har høy forbrenning, jeg trener. Men, jeg spiser også veldig mye usunt. Jeg har fett på kroppen. Og jeg har faktisk fått noen kommentarer på at jeg har litt fett på magen. OG DA SNAKKER JEG LITT! Kommentarer som ” Åy, kanskje du må trene litt mer ***” eller ” *** nå må du roe ned brus drikkinga di litt!” Asså, folk skal ikke si sånt! Det er faktisk sabla frekt, men jeg driter i hva de mener. Og når jeg tenker på hva folk sier til meg, så syntes jeg synd på de som veier mer enn meg.
   Jeg har ei veninne f.eks, hun spiser relativt lite mat, ikke noe i nærheten av anorexia, men hun spiser litt lite mat, og ikke en dritt godteri eller brus. Vi er like begge rett over 170. Jeg veier 53, hun veier ca 65. Og hun er SÅÅ mye sunnere enn meg. Så det at man bare kan trene og la vær å spise godteri osv, hjelper ikke mye. For det går veldig mye på forbrenning og.. Så ja, ikke dømm folk etter utseende

  21. enig i veldig mye av det du skriver, og er absolutt barnemishandling å fôre barnet med så mye drittmat. men det kommer et men her haha! MEN denne debatten blir nok aldri å ende, og du gjør det nok ikke noe bedre, jo mer vi skriver om det, jo mer meninger og debatter blir det. og som siste punkt; jeg tror folk blir hyllet fordi det skal litt mer mot til for å vise en frodig kropp med strekkmerker enn en veltrent sixpack. sånn er det bare!

  22. jeg er absolutt helt enig med deg. Det burde ikke være sånn at det skal være normalt å være overvektig. Jeg skrev en slik kommentar på instagram og fikk masse hat kommentarer for det.

  23. Hei Stina.
   Jeg hadde bare lyst til å si at jeg er helt enig i det du sier! Et bra kosthold er virkelig viktig. Og jeg respekterer måten du sier det på også, fordi du vil jo at folk skal forstå hva du mener og ta deg seriøst.

  24. Jeg syns det er bra at du setter fokus på dette tema, det er helt feil at vi i dag ser på overvekt som bra. Men det er ok å være overvektig. Folk må nesten bestemme selv hva de vil fokusere på i livet, og det er ok å ikke trene hele tiden og ikke spise sunt så ofte. Du viser at du jobber hardt for den kroppen du har, ved å trene og å spise på en sunn måte heeele tiden. Derfor fortjener du selvfølgelig den kroppen du har. Men jeg tror ikke du er helt feilfri, viss du hadde syntes det hadde du ikke trengt sminke og løshår. Det jeg egentlig vil fram til er at jeg syns du snakker litt mot deg selv? Hvorfor er det så viktig med sminke og hår for deg? Hvorfor viser du deg aldri uten sminke? Kan du vise oss at du er ekte?

  25. DMåten du snakker på i videoene dine og måten du skriver på skremmer meg. Du tror du har alt vett her i denne verden. Du påstår at du redder liv? Hva faen. Du er blogger, ikke tro du er så jævla spessiel for det.
   Du syns forelde er dårlige foreldre dersom de lar barna spise lørdagsgodt? eller annen unsunn mat for den skyld. Selvfølgelig er det bra å spise no sunt å være i fysisk aktivitet, men det går vel for faen ann å ha et godt liv selv om man spiser sukker å ikke trener hver dag? Det finnes tykke folk som faktisk er fornøyd med seg selv, og som har et godt liv. Du trenger ikke å komme her å fortelle hva de skal gjøre.
   Jeg har en litt overvektig venninne, hun er kjempe vakker og en av de mest positive og glade menneskene jeg kjenner. Dette er bare et av mange bevis på at det finnes tykke folk som har et godt liv og er friske selv om de spiser usunt i ny og ne. Du snakker som om overvektige mennesker ikke kan ha t godt liv og ikke være pene. Skjerp deg.
   La folk få ha sine egne meninger om hva som er best for dem, ikke tro at det er kun deg i denne verden som har rett meninger, å at om folk ikke har samme meninge eller syn på mat og trening som deg så er det feil.
   Likte deg og bloggen din før, men etter et du begynnte med dette tullet har jeg fått et helt annet inntrykk av deg..

  26. Du fortjener intet mindre enn applaus!
   Selv er jeg drittlei av at det å romantisere fedme skal være det nye store. Siden når var det å ha en BMI på over 30 klassifisert som sunt? Man burde kanskje riktignok være forsiktig med hva man uttaler seg om, men hvis det fortsetter i denne retningen… kommer vi alle til å dø før i en alder av 50.

  27. MAN TRENGER IKKE VÆRE FEIT FOR Å HA STREKKMERKER OG CELLULITTER. Strekkmerker får man fordi huden strekker seg for mye. Ja, det kan så klart vær pga. fedme, men det kan vær mange andre årsaker som f.eks. at man vokser fort en bestemt plass på kroppen. Håper virkelig du vet det, og om du ikke gjør det, så gjør en tjeneste for deg selv og få litt kunnskap om kropp, mosjon og kosthold.
   Skjønner litt hvor vil med saken, men en bedre formulering hadde vært topp. Skjønner også at du vil provosere og lage debatt, og det har du virkelig fått til! Jeg er helt enig i at å positivisere og skape skjønnhet i det å være overvektig ikke er bra, men det er vell egentlig ingen som gjør det? Det er bare at noen er større, noen er mindre, og sånn må man akseptere! Selv om farlig fedme så klart ikke er med i å bli “godtatt” som bra å være fornøyd å leve med.

  28. Men jeg lurer på.. Er mennesker som trener og spiser sunt, som meg selv, men er litt lubben stygge i dine øyne? At du synes alle som ikke er så tynne og perfekte som deg selv er ekle? Det jeg dessverre får inntrykk av når jeg leser innleggene dine.. Er man ikke fit og stram, er du ingenting?

  29. Og du burde mye heller formulere deg på en snillere og finere måte, ikke mobbe og trykke overvektige lenger ned i søla.. Vi har det kjipt nok fra før, at frøken strøken skal fortelle oss ditt og datt gjør at hvertfall jeg føler meg eleeendig

  30. Ikke rart at du er lesernes inspirasjon<3 du er virkelig en ekte og en smart jente 🙂 har aldri lest blogger som er like smarte og ærlige som deg. Fortsett sonn, Stina!

  31. Du må ikke glemme at ikke alle har blogg som jobb og friheten til å legge opp sin egen dag hvor trening inngår i arbeidstiden. Jeg trener selv 5 ganger i uken med fulltidsjobb. Min hverdag består av jobb til 17, middag også rett på trening. Når jeg kommer hjem fra trening har jeg verken tid eller energi til å gjøre noe annet. Dette er livet jeg har valgt helt selv, slik at jeg skal holde meg fit og ikke få dårligsamvittighet. MEN gud som jeg ofte misunner de som ikke trener og er fornøyde med seg selv. De som har helt andre prioriteringer som gjør dem lykkelig som feks å kunne henge med venner ikke bare i helgene men også hverdagene.

  32. Jeg er litt overvektig og hadde aldri i min villeste fantasi funnet på å gå bort for å hilse på deg etter de to siste innleggene dine.
   Jeg gjør faktisk så godt jeg kan for å bli slankere, men det går ikke for meg. Min vekt bare stiger og stiger, til tross for at jeg faktisk har et vanlig/sunt kosthold. Dette fordi jeg har en ekstremt dårlig forbrenning (arvet fra min mor). Nå skal jeg faktisk også begynne på fotball igjen, fordi jeg føler meg så jævlig stygg hver eneste dag. Vi er snart i juli, og jeg går enda rundt og gjemmer meg bort i jakke og bukse fordi jeg skammer meg over kroppen min. Jeg dropper å være med venner på stranda, fordi jeg er redd for å gå rundt i bikini eller shorts. Alle klærne jeg eier er 3nr for store, og jeg tørr ikke engang å jogge på steder hvor det er mye folk og biler. Jeg har det ikke bra sånn som jeg lever nå – og har levd ca de siste 8 årene. Nå er jeg 18.
   Det er slike mennesker som deg som har knust selvtilliten min så til de grader – så jeg vil egentlig anbefale deg å passe på deg selv fremover. Måten du formulerer deg på er faktisk ikke OK. Du redder ikke liv, jeg vil heller si tvert imot.

  33. Er veldig enig i det du skriver. Overvekt er ikke sunt, men det er ikke undervekt heller… Du har jo skrevet før at du er undervektig om jeg ikke husker feil? Altså, alle skal få være som de vil, men er jo like usunt å være undervektig som overvektig..

  34. Jeg er helt enig, Stina, men jeg har også en følelse av at det er veldig lett for deg å gå så hardt ut mot folk fordi du er så tynn selv. Sterke meninger gjør seg som regel best på arket.
   Selv er jeg helt normalvektig og vet at om jeg vil bli tynnere så er det bare å kutte kalorier. Men viljestyrken, hvor er den..?
   Ellers, jeg synes det er supert at du advarer mot sukker. For sukker er faktisk farlig. Flere folk burde få øynene opp. Om de ikke har vilje nok til å kutte det ut, så bør de ihvertfall være klar over hvor skadelig det er.

  35. Det du sier er at mennesker som ikke er modell tynne ikke skal kunne se seg selv i speilet og være fornøyd. Den artikkelen du linket til i forrige innlegg er ment positivt. det viser at du skal være fornøy uansett hvordan du ser ut. og å vise flere typer kropper i magasiner. ikke bare en du ønsker å være men en du er.

  36. spiser du masse usunn mat kan du få kreft i magen og tarmene og hjerteproblemer… og masse annet! greit nok som noen sier “spis litt usunt og nyt livet” men det kan ikke bli hver dag… 😉

  37. Skal det være greit å være sykelig overvektig, synes jeg vi skal fjerne alle institusjoner og sentre for folk med anoreksi. Skal XXXL aksepteres som normalt, så skal faen meg XXXS være det også.
   !!- Dette mener jeg er rettferdig, men absolutt ikke riktig! Fordi å overspise er LIKE FARLIG og LIKE MYE EN SPISEFORSTYRRELSE som det å konsekvent spise for lite! Begge deler er et helseproblem og en usunn livsstil.

  38. En kjent twitterbruker har skrevet masse stygt om deg og hengt deg ut!.. “Saraajonh” hun er nok bare sjalu siden hun er feit selv!
   Stå på Stina, du er fantastisk!!
   Elsker bloggen din <3 !

  39. Jeg skjønner hva du mener, selv om du kanskje formulerere deg litt ekstremt. Det er mye fokus på “ekte” kvinner, og for å være en “ekte” kvinne skal man helst ha noen kilo for mye, noen cellulitter og strekkmerker, og det blir heller ikke riktig. Man er da like mye ekte kvinne selv om man er tynn, ikke har strekkmerker osv. Synes vi heller bør fokusere på at ALLE kropper (så lenge det ikke er sykelig overvekt eller undervekt) er OK. Vi er alle skapt forskjellige. Jeg er selv tynn og har alltid vært det, alle i min familie er det. Og jeg har sett meg lei på at det skal være greit og sosialt akseptert å slenge ut til de som er tynne: spis litt mer a det har du godt av! Eller: “real men love curves, only dog like bones”. Det er like mye mobbing det som å slenge stygge kommentarer til de som er tykke. Men det virker som det er mer sosialt akseptert å si stygge ting til tynne. Tykke får sikkert mye dritt de også, men jeg føler det er mer “greit” å si til en tynn person at de skal spise mer enn å si til en tykk person at de skal spise mindre. Det er mye dobbeltmoral ute og går!

  40. Hei Stina! Jeg la igjen en kommentar på ditt tidligere innlegg også, men jeg vil gjerne si noe mer. Jeg ser det fortsatt er mange som er uenig med ditt forrige innlegg, slik som jeg. Formuleringen din ble veldig feil og du gikk litt hardt ut. Jeg vil gjerne dra fram en video som du laget i mai 2014. “Hvordan få bedre selvtillit”.(https://www.youtube.com/watch?v=Q2CZ5vezr3s) Jeg har lenge fulgt bloggen din og satt pris på MYE du har gjort. Så på denne her istad og vil gjerne dra fram noe du sa i denne videoen.
   Du sier: “Det er ikke feil å være lav eller høy og det er heller ikke farlig å være så smal, eller såå bred. Ingen av dem er feil. Men de menneskene som må poengtere og prøve å få det til å virke feil, de menneskene har et problem oppi hodet sitt. Det er ikke du som har et problem oppi hodet ditt, det er de som har et problem oppi hodet sitt. Derfor er det viktig at dem sine problemer ikke blir et problem for deg”
   Du snakker om at du er dritt lei “ekte kropper”. Men det er jo ikke ditt problem? Du har din kropp. Fokuser på din kropp og vær fornøyd med den. Dessuten, det som du sier i videoen at det er ikke feil å se sånn eller sånn ut. Jeg ser ikke på det som “ekte kropper”, men mer normalt. Nå er vanskelig å definere hva som er normalt, men mange har strekkmerker, celluitter og litt ekstra på kroppen.
   I innlegget ditt gikk du ganske hardt ut på det å ha strekkmerker og overvekt osv. Og mange følte seg truffet. Tenk på hva du sa i denne videoen, for det var så flott. Nå gjør du nesten det motsatte av det du selv stod fram og sa i videoen…
   En annen ting du sier; “(…) Uansett hvordan du ser ut, så er det ikke galt, det er riktig. Det er ikke noe galt med å være den du er. Bare vær deg selv og hvis folk har et problem med det, så Fack dem”
   Jeg tror du skjønner hvor jeg vil og hva jeg mener. Jeg ser at dette er noe du engasjerer deg i og at vi mennesker ofte kan være litt spontane og kanskje ikke tenke helt igjennom hva vi skriver.

  41. kjære stina! forsåtr du ikke at det er viktig å hylle alle kropper?? alle normale kropper? altså ikke syklig undervektige, eller syklig overvektige (som er helseskadelig begge deler) MEN det er viktig å hylle den kroppen vi har. Det er viktig å hylle din flotte og trente kropp med sixpack og flat mage, men det er også viktig å hylle min kropp, som ikke er like flott og slank, men som heller ikke er overvektig eller helseskadelig. Det er viktig å få frem at min kropp også er normal, og min kropp også er flott, enda den ikke ser ut som din!

  42. hva med de som faktisk er overvektige og spiser sunt? noen har sykdommer eller har vært overvektig siden ung alder. ikke dra alle under samme kam

  43. Du er kjempe flink!:) Stå på med bloggingen og dine personlige meninger, hev deg over de negative kommentarene du får, du er kjempe fiiin!:D

  44. Når modeller viser fram strekkmerker blir de ikke hyllet for å vise at de er “ekte”, de blir hyllet for å vise at de er akkurat som andre jenter/damer. At de har likheter. At de ikke er “perfekte” vesner som “normale” mennesker ikke kan oppnå.
   De viser at selv om man har strekkmerker kan man være modell; pene og i samfunnets-øyne “vakre” nok til å pryde sider i et magasin.
   Jeg er enig at det er dumt og helsefarlig å gi ungene sine junkfood hver eneste dag, men en dag i blant må da være lov?
   Man skal passe på kroppen sin; spise SUNT og VARIERT, samt være i AKTIVITET. Det betyr ikke at alle som har litt ekstra fett på kroppen ikke trener og spiser sunt og variert.
   Kropper er forskjellige. Noen kan ha litt ekstra fett på kroppen og likevel være sunn. De kan tilogmed være sunnere enn personer som er sett på som tynne.
   Når jeg ser bilder av damer med litt ekstra fett på kroppen føler jeg meg litt bedre. Ærlig. Da tenker jeg at de også blir akseptert og at andre syns de og er pene.
   Jeg ser mange av venninnene mine er tynne, men spiser drittmat hele tiden. Jeg derimot spiser sunt og er i mye aktivitet. Jeg gikk ned i vekt og ble like tynn som mange av vennene mine.
   Det viste seg å ikke være så sunt… for MEG. Jeg mistet menstruasjonene min når jeg var like tynn som dem. Selv om de fortsatt hadde sin.
   Jeg har funnet ut at jeg må ha litt ekstra fett på kroppen for at kroppen min skal funke normalt.
   Likevel klarer jeg ikke å få meg selv til å legge på meg, nettopp fordi jeg vil ha den kroppen samfunnet er så glad i å vise fram; flat mage, markerte magemuskler, thigh gap og sprettrumpe…
   Jeg er veldig glad i å lese bloggen din og du virker som en herlig person, men dette emnet fikk meg til å reagere 🙂

  45. Jævla idiotiske drittunger som er så jævla misunnelige på pene Stina og slenger dritt. Hva er problemet deres? Hun er nydelig og har en veltrent kropp!!! blir så sur når folk er i mot henne. hva har hun gjort? bare respekter henne!!!

  46. Selv er jeg glad for at du har startet en debatt som dette, det er et viktig tema som ikke blir tatt nok opp, bra at du sier ifra!
   I fjor ble jeg svært inspirert av din blogg og dine tips, jeg valgte å starte med å trene, på det tidspunktet lå jeg mindre enn 2 kg fra å være 100 kg.
   Den dag i dag, 10 måneder etterpå veier jeg 65 kg, godteri kan man selvfølgelig ikke motstå en gang imellom, men jeg er mye sunnere og i bedre form idag.
   Strekkmerkene og den slappe huden min kommer jo til å være der, men da vet jeg hva jeg ikke skal tilbake til!
   Tusen takk Stina, du er en inspirasjon og du har helt klart reddet meg! 🙂

  47. Tror du er inne på noe Stina. Kan ikke alltid si meg enig i alt du skriver. Du har aldri slitt med overvekt.. Man skal heller ikke fremme undervekt som noe bra når det som overvekt er skadelig for kroppen og i verste fall dødelig. Heller fremme en sunn livsstil,. Det er ikke snakk om flat mage eller tynne lår. Det er også alt for mye press på hvordan sommerkroppen skal være, men likevel plages jag av unge, som har blitt fortalt at det er greit å ikke tenke på hva man spiser eller å holde kroppen i bevegelse . Det er heller ikke som å vende på en 5øring å endre på spisevaner og levesett. Derfor forstår jeg at folk blir såret, men sannheten er at når man veier så mye at man blir syk, er det ikke bra. Det skal heller ikke sies at noen med litt tjukkere lår eller mer fett på magen ikke skal gå i shorts eller bikini. det er drøyt ! man er pen som man er.

  48. Hallo, Stina hjelper faktisk folk. Nå jeg ikke var fornøyd med min kropp og leste denne bloggen, fikk jeg motivasjon til å trene. Jeg fikk vite hvor farlig det kan være å være over eller undervektig. Ja, hva så om dere ikke føler dere reddet. Det betyr ikke at dere kan ‘ trampe’ ned Stina. Hun er jo et menneske som alle oss. Og tenk gjennom selv hva dere skriver i kommentarfeltet. For det dere hatere skriver er faktisk virkelig sårende for Stina, selv om hun ikke viser det helt tydelig. Jeg er 11 år og var 10 da jeg veide 17 kg mer enn de fleste på min alder. Jeg gikk ned alle de kiloene fordi jeg leste bloggen, fikk motivasjon og trente. Jeg elsker bloggen din Stina! Du er mitt største forbilde. Kunne hende jeg hadde vært overvektig når jeg ble voksen hvis ikke bloggen din hadde fantes og du ikke var så motiverende. Glad i deg Stina! Støtter deg på alle måter.
   ( ps: ønsker helst ikke at jeg blir fremvist på bloggen, får ikke lov å kommentere på ting der folk kan gjenkjenne meg, ( har skjedd før).

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg