Drittlei “ekte” kropper!

Er det èn ting jeg begynnner å bli drittlei av, så er det at samfunnet skal være så “ekte”. Har du ikke strekkmerker, cellulitter eller en fettprosent som gjør deg overvektig, er du ikke ekte. Overskrifter som “Slik ser ekte kvinner ut i Victoria’s secret bikinier” (ref) gjør meg sint. Samfunnet prøver hele tiden å normalisere og ufarliggjøre overvekt, mens vi burde få opp øynene og fatte konsekvensene av hvor farlig overvekt faktisk er. Å være sykelig overvektig begynner å bli normalt. Faktisk er hver femte person på gata her i Norge overvektig. 

Så det er kanskje ikke så rart at det normalisereres å være overvektig. Men å hylle folk som spiser seg til døde? Det er bare sykt. Å hylle folk som faktisk gjør noe for helsen sin, det er jeg helt med på. Men når man hele tiden skal mase om å få mer “ekte” kvinner på forsiden av magasiner, og det som kommer på forsiden er en sykelig overvektig kvinne, er det noe galt med verden.

Jeg har alltid fått slengt dritt etter meg, fordi jeg alltid har vært slank. Den gangen jeg bestemte meg for å sette igang med en 30 dager uten sukker utfordring fikk jeg motgang fra flere hold. Folk fortalte meg at jeg ikke kunne gjøre dette, for da kom jeg til å gå ned i vekt, og bli enda tynnere. Foreldre kjeftet på meg fordi jeg anbefalte barna deres å kutte ut sukkeret. 

Hvorfor?

Fordi det å spise sunt, er plutselig feil for mange. Å trene og passe på næringsinntaket er ekstremt. Det er sjukt. Folk vil ikke se deg gjøre det. Hvorfor ikke? Fordi de klarer det ikke selv, og da er det lettere å trykke ned andre som faktisk klarer det. Skjønner dere ikke hvor farlig det er å spise store mengder sukker? Skjønner dere ikke hvor farlig det er for kroppen å ikke trene? Skjønner dere ikke hvor mye dere ødelegger deres egen helse og fremtid, fordi dere spiser dritt og ikke trener? 

Jeg er drittlei av at det er ok å slenge dritt til folk som trener og spiser sunt. Men hvis jeg hadde gått bort til en overvektig person og sagt “spis litt mindre a tjukka”, hadde jeg blitt sosialt drept. Men å slenge “spis litt mer a, skinny bitch” har alltid vært greit for folk å slenge etter meg. Jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg har gått på stranden og tilfeldige folk har slengt kommentarer om at jeg er tynn, burde spise mer, er bulimiker, osv etter meg. Og løftet så mye som et øyenbryn. For det er jo helt ok å slenge dritt etter tynne, er det ikke?

Hvis jeg skriver innlegg om kosthold, føler jeg et press for å skrive “husk at det er lov å unne seg godteri iblant da dere”. Hvis ikke kommer folk og slenger med leppa, og kaller meg et dårlig forbilde. Et dårlig forbilde fordi jeg viser leserne mine sunne alternativer til lørdagsgodisen. Et dårlig forbilde fordi jeg ikke slenger frem masse godteri og brus på lørdagskvelden. 

Jeg har hele livet mitt vært slank. Jeg har aldri vært hverken gravid eller overvektig. Derfor har jeg ingen strekkmerker, cellullitter eller slapp hud. Jeg har alltid tatt vare på kroppen min, og behandlet den med respekt. Det kommer sikkert en dag i fremtiden da jeg vil ha barn, og da kan det godt hende jeg ender opp med strekkmerker og slapp hud. Men ikke faen om jeg skal ødelegge kroppen min, fordi jeg er lat og spiser dritt. Hell noes! Og det burde ikke du heller! Husk at kroppen din er det eneste stedet du skal være så lenge du lever, så behandle kroppen din med respekt. 

Man kan hylle overvektige så mye man vil, men de kommer fortsatt til å få ekstreme helseproblemer. Så vennligst slutt å legitimiser det å være sykelig overvektig. Prøv heller å faktisk gjør noe godt for helsen din. 

374 kommentarer
  1. Men .. Det finnes også mange “overvektige” som faktisk er det selv om di gjør alt di kan for å gå ned i vekt og spise sunt. Jeg selv har alltid vært høy og tynn, og har alltid fått høre at “åå- martine spiser jo ikke hu” eller “ser ikke ut som om du får mat hjemme jo” .. men jeg derimot trente for å gå opp i vekt. Selv om det finnes mange overvektige mennesker her, så betyr det ikke at alle er “late og spiser dritt” som du sier i innlegget over her. Mange “overvektige” som faktisk har god helse, jeg har vært borti en PT trener som faktisk var ganske overvektig, men hadde sinnsykt god helse! Men er også enig med deg i en del av det du skriver, men om di skal normalisere ting, så må det være en blanding av “tynne, tykke og midt i mellom” .. 😛

  2. Hvor mange ganger skal du lage et innlegg hvor du snakker om hvor slank du er, haha? Du ser normal ut, slapp av.

  3. Ser ka du ska fram te, men e det så my bedre å fortell unge jenta at man ikke kan se sånn og sånn ut? At man ska vær slank, spise sunt, nazi trening, kutt ut sukker. Det ikke nå sunnar å spis lite og overtrene. Alt med måte.

  4. Ble direkte glad da jeg leste dette innlegget! Jeg er 19 år og har selv vært opptatt av trening og kosthold så lenge jeg kan huske. Har alltid hatt et sunt forhold til mat vel og merke, og er insane lei av å høre fra venner og familie at jeg sulter meg og slanker meg bare fordi jeg ikke tar et stort stykke fra bløtkaka når jeg er i familiebursdager.
   Folk bør få opp øynene og se hvor mye kroppspress og det “naturlige” har tatt over.

  5. Så du kaller en jente som er rundt 15 år overvektig fordi hun har strekkmerker og kanskje litt ekstra fett på lår og rumpe

  6. Selv om folk er overvektige, betyr det ikke at de er usunne. Det er faktisk bevist, at du lever lenger og har et bedre liv hvis du er fornøyd med den du er, selv om du er overvektig o.l, enn om du skal passe på alt mulig rart, og aldri være fornøyd.

  7. Merker at jeg blir ganske provosert av dette innlegget. Vi er enige om at det er viktig å spise sunt og trene, men det betyr ikke nødvendigvis at vedkommende som gjør det er slank. Genetikken spiller en rolle i hvordan vi ser ut. Man skal, og burde heller ikke legge seg borti hva en person spiser, uavhengig av kroppsform. Du skriver fra ditt ståsted, som en slank kvinne med en sunn hverdag – men en litt kraftig person kan også ha en sunn hverdag. Utseende avgjør ikke hvordan noen lever. Det er trossalt bedre å være overvektig men sunn, enn slank og usunn. Innlegget oppfattes som litt nedverdigende fra min side. Ellers, så liker jeg at du fronter et sunt kosthold og aktiv hverdag. Ha en fortsatt fin dag 🙂

  8. Nå er det faktisk ikke sånn at vi “hyller” personer som spiser seg til døde, det er heller ikke slik at bare personer som er overvektige får celuitter og strekkmerker. Vi normaliserer heller ikke overvekt. Og ja artikler viser de faktiske bildene av modeller kun for å vise at de ser ikke ut som de gjør etter 5timers redigering.

  9. Sorry ass, er hverken overvektig eller slank er midt i mellom, men må si meg uenig i det du skriver., men helt ærlig så syns jeg heller du skal passe på deg selv enn alle andre rundt deg, og alle di leserne dine, for Akuratt det der viser jo at du er like ille som di som sier man skal hylle de som er overvektige. For du hyller jo alle som er slanke og “perfekte” . Det og være overvektig kan være av mange forskjellige ting at man har blitt det, det trenger ikke være av hva en dytter i seg dag inn og dag ut som du påstår og jeg snakker av det fordi jeg var det selv, men det var av sykdom som gjorde jeg blei overvektig, for jeg spisér sjeldent junkfood, spiser “normal” mat som du kaller det. På mitt høyeste så veide jeg 71kg er 160cm høy og det var pga sykdom som gjorde jeg gikk opp, men etter mye mere mosjon enn jeg vanligvis gjør, så gikk jeg ned til 64kg og jeg er Kjempe fornøyd med det, har litt mage, dobbelt hake og strekk merker men herlighet hvem bryr seg ? IIKKE JEG!!! Er ikke det viktigste og være fornøyd med seg selv??? Hvis overvektige er fornøyd med seg selv, hva faen har du og si på det da ?? INGEN VERDENS TING HAR DU OG SI NOE PÅ DET. Akuratt som ingen har noe og si noe på om du er tynn. Så pass heller på deg selv kjære lille venn :). Så går det nok bra, ikke alle som tåler og høre på råd om sunnlivstil eller sunn kosthold osv. Men sånn er bare verden.

  10. jeg føler du overreagerer litt, i og med at når det er snakk om de “ekte” kroppene så er det jo ikke akkurat de sykelige overvektige det er snakk om. Det er vell heller at man normaliserer at det er normalt å ha noen fettvalker på magen når man sitter, at det er normalt å ha strekkmerker på lårene og normalt å ikke ha mellomrom mellom bena. Jeg personlig er heller lei av all fokus på “det riktige” og “sunne” all media fokuserer på, fremfor alt bloggere. Likte veldig godt artikkelen i aftenposten her om dagen om at bloggere gir stadig flere tips uten faglig bakgrunn.

  11. Veldig bra innlegg, men vil bare kommentere at strekkmerker ikke bare er noe man får dersom man har vært gravid eller er overvektig. Som ung.no har skrevet får en del unge dette i puberteten fordi man vokser raskere enn hva huden klarer å holde følge med.

  12. Har fulgt der over en lenger tidsperiode, og er ofte enig med deg i mange ting – men dette ble for dumt. Det du skriver i dette innlegget virker umodent og spontant, må si at det ikke er rart at folk reagerer. Ja, overvekt kan være farlig, men du legger det fram helt feil. Jeg blir ekstremt provosert av dette innlegget, selv om jeg ikke er overvektig selv. Er det bedre å være for tynn? Og kvinnene på bildene du refererer til, de er ikke engang overvektige. Du virker kun umoden, og stiller deg selv i et dårlig lys. Ingenting imot deg, men ærlig talt, har det klikka for deg?

  13. Skjønner hensikten din. Men man kan være slank å ta bare på kroppen sin og allikavel ha strekkmerker og cellulliter

  14. Jeg tenkte akkurat det samme da jeg så den Victoria Secret greia! Trykket inn jeg og ventet på å se de “normale” kroppene.. Fant en! Resten var som du selv skriver sykelig overvektige. Jeg får også masse dritt slengt mot meg fordi jeg er tynn og trener. For det er tydligvis ikke lov lenger..
   Takk for at du skrev alt jeg hadde lyst til å fortelle verden;) Jeg er også drittlei urettferdighet!

  15. Stina. Jeg likte virkelig innlegget ditt. Jeg har i 4 år hatt anorexi. Jeg er fortsatt spiseforrstyrret, men jeg har prøvd å finne en balansert livsstil hvor jeg spiser mer frukt og grønnsaker. Jeg kommer nok aldri til å bli helt frisk, men jeg beundrer deg. I mange blogger skriver noen jenter om hvordan man kan bli så pen som overhodet mulig, men du skriver om hvordan man kan få det bra med seg selv. Du er et godt forbilde. Stå på!!!❤️

  16. Ok, jeg har mye respekt for deg. Helt ærlig. Altså jeg har aldri vært overvektig eller tykk, men har alltid hatt litt ekstra. Veier meg sjeldent men sist veide jeg 56(18 år, 165 cm høy) kg så ikke kom her og si at jeg er feit og overvektig og ikke tar vare på kroppen min fordi jeg har strek merker. Jeg trener 5-6 dager i uka og spiser sunt. Men jeg bør kanskje ikke vise frem kroppen min, jeg har tross alt strekkmerker. Du vet de ekkle hvite stripene som viser at du er feit. Som forteller at du er lat. I tilleg til å ha strekkmerker på rumpe og lår har jeg celluliter på lårene mine. Og vet du hva? Jeg gruer meg til å gå i bikini, kjole, shorts. Ikke faen om jeg går med shorts offentlig, må antaglivis gjøre det når jeg skal til syden. Jeg har gråt i to måneder med tanke på å gå i bikini. Jeg kjenner jeg gruer meg. Hver gang venner spør om jeg vil bli med på noe som innvolverer bikini sier jeg nei. Jeg gruer meg til å dra på stranda i Spania. Gruer meg til blikk, gruer meg til å se på magen min, som er helt blottet for mage muskler, gruer meg til å se lårene mine. Men jeg spiser sunt, jeg trener, jeg løper fort, jeg pusher meg til jeg har lyst til å spy, jeg spiser brokoli og torsk og blir stressa av sosiale situasjoner som har noe med mat og gjøre. Jeg droppa årets skoleball fordi jeg var redd for at jeg kom til å bli pressa til å spise usunt. Poenget mitt er, jeg syntes i bunn og grunn at jeg er flink. Hvorfor skal ikke jeg bli belønnet for strevet. Hvorfor skal jeg gråte meg i søvn og gjemme meg under store plagg fordi jeg ikke vil bli sett?
   Poenget mitt Stina. Er at jeg er 18 år og kjøpte meg ny Levis shorts for en måned siden som jeg syntes var så fin, men allikevel ligger den fortsatt i skapet med lappen på. Det å pynte seg er et marerit. Det å “vise” meg frem er det verste jeg vet. Faen, jeg bruker størrelse S skal ikke livet liksom være en dans på roser da? Skal man ikke være perfekt? Men jeg er ikke det på grunn av strekkmerkene mine. Jeg er omtrent like kvinnelig som en murstein. Jeg får lyst til å grine når jeg ser gjennom instagramen min. Hver gang jeg ser et bilde av en typisk slank, pen og fit jente på instagram løper jeg til nærmeste speil og prøver å se om jeg finner en likhet. Stramer magen, stamer armer og rumpe og prøver så hardt jeg kan å presse lårene fra hverandre. Med en drøm om kunne være en av disse jentene. Det blir aldri helt bra nok. Så nå vil jeg bare takke for påminnelsen om at strekkmerkene min kun er et resultat av latskap, jeg har tross alt 1-2 dager i uka uten trening og spiser godteri og yogurtnøtter nesten hver lørdag. Så kanskje jeg er lat. Uansett vil jeg bare takke for dette innlegget, jeg skal passe på å unngå å legge ut bilder av kroppen min i sommer. Hadde antakligvis ikke falt meg inn uansett, men nå skal jeg passe ekstra godt på. I det hele tatt, har jeg egentlig bare lyst til å hoppe over hele jævla årstiden og kunne pakke meg inn i tykk boblejakke igjen.

  17. Kjempe bra sakt! Endelig noen som kan si det rett ut! Det finnes ikke noe slikt som en såkalt *ekte* kvinne. Jeg virkelig hater når overvektige mennesker sier at mannfolk kunn vil ha ekte kvinner med former, vel vet du hva, det er forskjell på å veie 150 kilo enn å ha litt former. Føler dette er noe mennesker idag gjemmer seg bak. Ingen er like men det handler om å ta vare på og behandle kroppen sin med respekt. Akkurat som du skriver her. Fantastisk innlegg! Stå på 🙂

  18. Det finnes de som tar det for langt, begge veier! Sykdom kan være grunnen, begge veier. Så man vet ikke hva som ligger bak bare ved å se på folk. Man kan være sykt slank, helt normal og stor uten helsepromlemer også. Folk kan få mange negative komentarer om de viser for mye hud, enten de er litt for store eller litt for liten. Det er akkurat som det er noe folk ikke vil se, så da bør man kle på seg å “gjemme” seg

  19. Er veldig enig i det du skriver – å spise sunt, trene og å ta vare på kroppen sin er absolutt ikke noe man bør se ned på, tvert imot! Stor respekt til alle som klarer å oppnå gode og sunne resultater med kroppen og helsen sin. Det er imidlertid en liten ting jeg ønsker å kommentere, og det er at du skiver at “du aldri har vært verken gravid eller overvektig, og at du dermed ikke har cellulitter, strekkmerker eller slapp hud”. Det er ikke sikkert du mener det slik som jeg tolker det, men det du skriver kan misforstås. For det er nemlig ikke bare graviditet og overvekt som fører til side tingene. Cellulitter og strekkmerker spesielt, kan oppstå hos helt “normale” mennesker, mennesker som altså har en gjennomsnittlig og sunn kroppsvekt. Til og med folk jeg kjenner som er, og alltid har vært veldig slanke, har strekkmerker på for eksempel rumpa. Og det er helt normalt. Strekkmerker kommer nemlig ikke bare av å være gravid eller overvektig. Strekkmerker kan oppstå når kroppen er i en vekstperiode, feks puberteten, noe som altså betyr at kroppen vokser fortere enn huden. Derfor mener jeg det er feil av deg å formulere deg på en måte som tilsier at graviditet og overvekt er årsakene til at folk har strekkmerker, cellulitter og slapp hud. Så klart er jo disse to faktorene også årsaken til at de oppstår, men det er dumt hvis alle de unge jentene som leser bloggen din skal tro at de er overvektig kun pga at du skriver at du ikke har noen av disse tingene fordi du aldri har vært overvektig eller gravid. Jeg selv er normalvektig, med markerte magemuskler og lårmuskler. Jeg har også både cellulitter og strekkmerker. Det betyr ikke at jeg er, eller har vært overvektig. Eller at kroppen min er usunn, for den saks skyld. Det er utrolig individuelt, og som sagt, helt normalt for både jenter og gutter som har nådd puberteten. Så ja, for å oppsummere så er jeg veldig enig i det du skriver, men det ene lille utsagnet du kom med syns jeg du bør presisere litt slik at det ikke kan misforstås og skape lavere selvtillit hos folk som alltid har hatt en sunn kroppsvekt, men som finner disse “feilene” ved sin egen kropp.

  20. Jeg ser du har et poeng i det du skriver.. Men for min men mye av det du sier er litt drøyt.. Foreksempel at det er mange “overvektige” som er sunne og faktisk spiser sunt og trener mye, men desverre er det ikke alle som går ned i vekt, fordi alle kropper er forskjellige.. samme som de som er tynne som prøver å legge på seg men ikke får det til.. Jeg vet at du ikke mente noe “slemt” med det, men måten du skrev på ga meg inntrykket av at enkelte ting virket frekt. Jeg er enig i at folk faktisk må passe på kroppen sin, men for enkelte er dette kjempe vannskelig. Jeg syntes alle kropper er fine, men vil jo gjerne at alle oallefall skal spise sunn og naturlig mat for dems egen del. Men samtidig har man ikke rett til å si eller skrive noe om hva de burde gjøre, fordi det er opp til vær enkelt. Jeg skjønner problemet ditt og sykt dårlig gjort av folk og si sånne ting til deg.. fordi folk får ofte de tynne til å høres ut som om de har det fantastisk bare fordi de er tynne.
   Men jeg liker bloggen din og deg generelt!og er glad noen tør å si meningen sin uansett om hva det handler om.

  21. Nå er det ikke akkuratt overvektige ulike blader hyller når de velger å sette “ekte jenter” på fremsiden, det burde du få med deg. Bladene velger å fronte “ekte jenter” som kanskje trener i blandt, spiser normalt og unner seg godteri i ny og ne. Det er viktig at dette også blir frontet på en bra måte, og ikke bare supermennesker som klarer å spise sunt og trene hver dag, for alle kan ikke være slik eller se ut på den måten

  22. Satt akkurat å tenkte på dette før jeg gikk inn på bloggen din, haha! Er så enig. Har selv fått høre at jeg må “slutte med sånn tull” når jeg passer kostholdet og trener mye og slik. Hvorfor slutte? Det er jo bra for meg. Det er alt for mange overvektige i verden, og flere dør jo av det, så hvorfor er det så vanskelig å forstå?

  23. AMEN! Støtter deg fullt ut på dette temaet. Jeg har også fått mye kommentarer og dritt slengt etter meg fordi “jeg er for tynn”. Jeg, slik som du, har alltid vært slank og det virker som om samme hvor mye eller hva jeg spiser så legger jeg ikke på meg noe særlig (trust me, jeg har prøvd). Jeg har rett og slett ikke anlegget til å bli overvektig (i alle fall ikke enda, jeg er 20 år. Alle de som sutrer over at de får kommentarer for å være “feite”… dette kan dere i det minste gjøre noe med ganske enkelt. Det er _minst_ like sårende å få kommentarer fordi man er “for tynn”. Hvorfor skjønner ikke folk at dette sårer like mye?

  24. Det er jo ikke snakk om å ha sykelig overvektige kvinner på fremsiden, men å ha kvinner med litt former og fett på kroppen. Det er mye mer fokus på hvor tynn man må være for å være “fin”.. Tenk på alle de som ikke er så tynn og ikke kan noe for det!.. Så det at det er mye fokus på at det er greit å ha former og at man kan være fin uten å være en strek med magemuskler er fordi at det har blitt sett på som stygg og fet i lengre tid. Og det står du og poser frem musklene dine :))

  25. Enig i mye av det du sier! Men det er mange forskjellige kroppsfasonger og mange spiser sunt og trener jevnlig. Uten noen virkning pga. Genetisk årsaker. Det viktigste er jo ikke at det ser bra ut på utsiden, men på innsiden. At man er frisk og kan leve lenge med et godt hjerte. Ikke ha noen problemmer pga noe man spiser. Er såå i mot alle som sier at noen ikke er sunne pga av kroppsfasong. En venn av meg er veldig tynn, men jeg vet hun har skikkelig dårlig kosthold og trener lite. Det viser bare at om man er tynn så er man ikke nødvensigvis sunn, hvis du skjønner? Å at foreldre skal klage på at du oppfordrer leserne om å ikke spise sukker i en månde er jo sykt. Alle overvektige barn har ikke skylden fra å være overvektige, det har foreldrene, å d vises klart og tydelig når de skjefter på DEG for npe slikt..

  26. Er uenig med deg, synes “tynne mennesker” blir altfor mye hyllet i media, det at vanlige kvinner faktisk prøver ut bikiniene og tar bilder for å vise at faktisk ikke alle ser slik ut. Jeg er selv veldig tynn, jeg er 17 år og veier 43/44 kg, men ikke alle mennesker er overvektige fordi de spiser masse godteri og usunne ting. Hva er egentlig klassifisert som overvektig? Bestemoren min på 70 kg som er 165 cm høy har en vekt som regnes som overvektig når det gjelder BMI, bestefaren min på 185 og 105 kg på kroppen med muskler av stål og som er uhyggelig sterk. Mammaen min er 160 høy og veier 67 kg, hun trener masse og spiser kjempesunt! Alle disse menneskene er normale og spiser kjempesunt, men de regnes som overvektige. Er enig at i at man ikke skal spise godteri hver dag og være usunn, men vet du hva som egentlig klassifiseres som overvektig? Normale mennesker. Jeg er selv undervektig, sliter med å komme opp i vekt, spiser rundt 2000 kalorier hver dag fordelt på 5-7 måltider og jeg spiser ikke godteri i det hele tatt. Synes du ser ting fra et ståsted og er ganske krass, men setter pris på at du er så direkte og ærlig! 🙂

  27. jeg er helt enig med deg stina og nå spiser jeg sunn frokost også spiser jeg en frukt etter frokosten og trener etter det og jeg skal snarte å spise sunnere og trene litt mere siden det er viktig å spise sunt og trene siden jeg vill ikke være så slapp og lat hele tiden og veldig bra innlegg bare for å i det sånn og ha en fin kveld videre 🙂

  28. Hei Stina. Jeg ville bare meddele litt konstruktiv kritikk. Jeg skal ikke være en av de som forteller deg det motsatte, for jeg er selvfølgelig enig i at det å være overvektig ikke er sunt. Men det virker ikke som at du ikke skjønner forskjellen her. For utifra referansen din og hvordan du skriver virker det som at du mener alle disse jentene eller damene i artikkelen er overvektige. Det som var hensikten med artikkelen og de aller fleste andre “Fuck kroppspress”-artikler er å vise at alle kropper duger. Jeg reagerer sterkt på ditt nest siste avsnitt, der du forteller at strekkmerker, cellullitter og slapp hud kommer av enten graviditet eller overvektighet. Du får det til å høres ut som at alle med en av disse tre tingene har vært overvektige. Du må ha vært vannvittig heldig med din kropp. For tror du at alle som spiser sunt gjennom oppveksten, trener jevnt og trutt, behandler kroppen sin pent slipper unna? Det er et ekstremt vanlig tenåringsproblem, og det at du legger det frem på denne måten er litt sjokkerende.
   Hilsen en 16 år gammel jente som faktisk ikke slapp unna strekkmerkene, til tross for jevn trening og et sunt kosthold, og som har vansker med mat-og-kropp pga. bla. disse strekkmerkene.

  29. Altså det blir ikke sett opp på å være overvektig, pga en person som var overvektig ble modell på forsiden på et blad. Synes du drar det litt ut, det som blir “sett opp på” er vel kanskje å ha normalt med fett på kroppen, sånn som de fleste egentlig har, (mener ikke nå at det er dumt å trene, eller ville ha muskler, være tynn osv.). At man skulle kunne vise sin egen kropp og være stolt av den kroppen du har, ikke måtte skjule strekkmerkene som egentlig er helt normalt å få?
   Og det med godteri, du drar det litt ut også. Det er nemlig forskjell på å spise litt godteri i helgen, og å spise mye.

  30. Hei! Jeg forstår veldig godt hva du mener, og jeg er sååå lei av at alt skal konkurreres om! Er det ikke best karakterer eller best jobb, så er det kropp og utseende. Kan vi ikke alle være sånn vi er, uansett utseende, så lenge det ikke går utover helsen såklart! Jeg synes sukker challengen var super, ble ikke med selv, men veldig bra konsept! Det skader INGEN å kutte litt ned på inntak av sukker. Jeg har selv en veninne som er tynn, helt naturlig! Hun har alltid vært sånn, og jeg må si at hun ser fab ut 🙂 Hun har alltid fått hørt at hun burde spise mere og legge på seg, men tro meg, hun spiser mere enn meg, men hun legger ikke på seg. Så denne fantastiske jenta har nå begynt å tro på seg selv og like den hun er *stolt*! Hun fortalte en gang at helsesøster hadde kommet inn i klassen en dag og forklart om anoreksia og spiseforstyrrelser (helsesøster gikk rundt i alle klassene!) men hun hadde borret blikket inn i henne og det var veldig ekkelt for henne. Hun mente det sikkert ikke, men både jeg og henne synes det var unødvendig. Meg, på en annen side, har stekkmerker og celluitter, men jeg er ikke feit for det. Jeg trener opp til 4 ganger i uka og jeg spiser mye salat og fisk. Ja pizza er favoritten, men den fjerner jeg ALDRI, hahahahah 🙂 poenget mitt er at alle er forskjellige! Er ikke det fint? Tenk om alle var like! Jeg er 17 år, jeg har forstått det, nå burde den voksne garde snart få øynene opp og slutte å rakke ned på alle som ikke er A4, for det er nemlig de som er verst i kommentarfeltene på facebook. De skal gå fram som et bra eksempel for oss yngre. Jeg skal ikke ta alle under en kam, for det er jeg sterkt imot, men jeg tror vi må våkne opp snart. Vi må heller fokusere på virkelige problemer, ja og overvekt er et av de 🙂 for det, mener jeg, går utover helsen til folk og deres barn i senere tid. Håper ikke dette ble altfor langt og håper det ikke virket kranglete, ville bare si det jeg mener rundt det temaet 🙂 håper du har en fin dag Stina 🙂

  31. Så utrolig sint jeg blir av dette innlegget her. Jeg har alltid vært feit, og føler meg alltid elendig når jeg ser sånne som deg, syltynne og perfekte, som knapt rører en seigmann. Jeg har klart å gå ned 60 kg, jeg er enda litt overvektig, men det har jeg nå klart å akseptere, nettopp pga av bilder og reportasjer om ekte kropper. Jeg føler ikke lenger et sinnsykt, daglig press om å være perfekt, som deg. Jeg spiser sunt 80% av tiden, trener, mangler ingen vitaminer osv, men spiser også godteri når jeg vil:) Er ganske lubben, men føler ikke at det er stygt lenger, fordi man kan faktisk og være fin selvom man ikke er så vanvittig fit:) Mener nå jeg..
   Hadde det kun vært fitspo, syltynne og stramme kropper overalt, hadde jeg vært så utrolig deppa.

  32. Jeg er enig! Selv er jeg en overvektig jente på 14 år som prøver og gå ned litt i vekt! Men når jeg ser på facebook en overvektig dame i bikini kommenterer folk: Vakker , stolt av deg! og be proud osv! Ja det er greit det! Men når en slank kvinne som deg selv står i bikini på stranda har jeg sett folk kommentere: Falsk! Spis mer a! Du trenger ikke og vise deg fram hele tiden!
   Jeg blir så sur? Og hvorfor skrive negative ting til folk som har opnådd målet sitt? Fordi som du sa Stina: folk klarer det ikke selv!

  33. Jeg sybes det du skriver er bra!! Jeg blir virkelig provosert når jeg ser på alle de negative kommentarene! Du har aldri sagt at du har noe imot overvektige eller at du vil at folk skal være supertynne!! Alt du sa er at vi blr ta vare på kroppene våre ved å leve sunt!! Det er viktig, og utrolig bra at noen faktisk tør å skrive om det!! Jeg er virkelig fan av deg Stina, jeg digger at du tør å være 100% deg selv!

  34. Dette innlegget er noe av det teiteste du noensinne har skrevet. Media fronter da ikke sykelig overvektige kvinner som vakkert? Det er snakk om folk med former, etpar kilo ekstra, og som ser NORMALE ut. Mennesker som er gjennomsnittlig, som andre kan kjenne seg igjen i. Du setter dette så utrolig på spissen, og for å være helt ærlig virker ikke dette innlegget særlig gjennomtenkt. Det er sånne ting som dette som irriterer meg grensesløst med bloggere, dere har en så utrolig høy stemme i media, og når dere da kommer med så dårlige og feilinformerte innlegg som dette, som går ut til så mange tusen barn og unge, som i tillegg er skrevet av en som ikke har peil? Du har faktisk ikke peil, bare fordi du vet hvordan å ta en hipthrust. La de faglærte ta seg av dette, så det ihvertfall blir formulert og skrevet på en riktig måte. ALLE vet at overvekt ikke er bra, men herregud du får det til å høres ut som at folk med etpar ekstra kilo på kroppen “spiser seg til døde”. Tenk litt lengre enn nesa rekker.

  35. Skjønner hva du mener, men det finnes folk som tar vare på kroppen sin uten å se ut som Victoria Secret modeller. Å være sunn handler nødvendigvis ikke alltid om å være tynn og uten strekkmerker.

  36. Dritbra skrevet! Jeg er helt enig med deg! Jeg er kanskje ikke supertynn med jeg er ikke overvektig heller, så det er fint å ha en som deg som kan gi meg og alle andre tips om hva å spise istedenfor lørdagsgodt og brus. Du er mitt forbilde og jeg håper at jeg er like slank og fin som deg når jeg blir eldre:) Det er ikke bra å være for tynn eller for tjukk, men man burde være en mellomting, sånn som deg. Så gjerne fortsett med sunne mattips for min skyld:) Elsker bloggen din, foresten!

  37. Du mener sikkert at de kroppene skal ha thigh gap og six pack? De skal være tane og N.Y.D.E.L.I.G.E ikke sant? At en skal ALDRI røre godteri? At de skal trene hver dag? Aldri gi litt faen i kosthold og spise den jævla pizzaen? At alt de skal spise er sunt? De skal BARE bry seg om hvordan de ser ut og hva de spiser og trener? Ingen trenger å fronte sykdom, men tenk at trening kan være en sykdom å. Jeg er drit lei av at alt skal handle om utseende. Så siden jeg har strekkmerker er jeg en feit ku som aldri skal vises på magasinforsider? Ha. Lykke til med den holdingen. La alle være den de er. Jeg gleder meg til den dagen de innser at “kranglingen” om hva som er et sunt bilde av kroppen vår er ferdig. Nå skal jeg faen meg spise en pizza. Kanskje jeg tar meg en joggetur imorgen å?

  38. Åå, herregud som jeg er lei av det kroppshysteriet! Tar det aldri slutt ? Du skal ikke være for tynn, du skal ikke være for feit, du skal ha bra bmi, du skal ditt du skal datt. Ha et variert kosthold, hold deg i aktivitet (NEI, du trenger ikke å springe hele dagen eller trene knallhardt med styrketrening, men aktivitet, å bruke kroppen). Sukker er kanskje ikke fantastiske greier, men det er faktisk bedre enn de fleste søtningstoffer som foresten finnes i det meste som er “lett” eller “zero sugar” Sukker er faktisk et naturprodukt, og ikke værdens undergang om man får i seg. Jeg mener, SLAPP AV. Viss du er fornøyd med deg selv og er komfortabel i bikini, eller være halvnaken på nett, go for it samme hvilken form du er i. Trenger vi å hylle alle? Det burde være den mest naturlige tingen i verden å føle seg OK. Slutt å bli provosert over at folk er som de er uansett tynn, tykk, sunn, usunn, trent utrent. Folk er folk.

  39. Skjerp deg!
   Du har på mange måter rett, men når du illusterar poenget ditt med sixpack så dreg du det for langt. Det er ikkje normalt med sixpack. “Normale” kroppar har litt ekstra, og eg snakkar ikkje om dei som er overvektige. Når eg ser på foto av deg så er det sjølvsagt flott, men slik er det nesten ingen som ser ut. Eg vil tru du ligg på grensa til å vere undervektig, under normalen altso, og det er langt meir helseskadlig enn dei som har normalvekt utan sixpack. Så om du er opptatt av helsa di bør du prøve å leggje på deg nokre kilo. Mitt råd, ditt val 🙂

  40. Jeg skjønner hva du skriver, og ser hvorfor du er lei av at folk skal hylle de som ikke ser ut som modeller. Men i dette innlegget tror jeg ikke du har forstått alt… de hyller ikke overvektige.. de sier ikke at det er helt greit å spise så mye sukker som mulig.. det de sier er at man skal være fornøyd med seg selv og ikke dømme seg selv opp mot andre like mye. Reklame bransjen har mye av skylden, ikke si meg at du ikke har blitt påvirket av det et lite gran?
   Vi vil ha slutt på denne miserable påvirkningen om at alle skal se ut som modeller. Det er ikke i den forstand at vi vil hylle de som har litt mer fett på kroppen.

  41. Heller breie damer en dumme treningsnarkomane bimboer.
   Hater du “ekte kropper”?
   Fair enough.Jeg hater dumme nek som tror de er noe fordi de har flat mage.
   Å si at du hater ekte kropper sier mye om deg, stakkar, fikk du mindre oppmerksomhet nå da..

  42. “Jeg har aldri vært hverken gravid eller overvektig. Derfor har jeg ingen strekkmerker, cellullitter eller slapp hud. Jeg har alltid tatt vare på kroppen min, og behandlet den med respekt. Det kommer sikkert en dag i fremtiden da jeg vil ha barn, og da kan det godt hende jeg ender opp med strekkmerker og slapp hud.”
   Takk, nå fikk du meg til å føle meg feit. Jeg er 176 og veier 62 kg. Alt som er ekstremt er ikke bra. Lei av å lese om kropp meg her og kropp meg der uansett hva budskapet er. Synes du kunne spart deg for det siste avsnittet der. Jeg har cellulitter og strekkmerker. Dette har som oftest genetiske årsaker. Google it.

  43. Hurra!!! Endelig noen som klarer å
   Sette skikkelig ord på saken “fra den andre siden”! Støtter deg FULLT ut! Hvorfor skal det være sånn at man ikke er ekte fordi man ikke har litt ekstra? Jeg har alltid vært tynn. Er ikke jeg en ekte kvinne av den grunn?
   Stina for president!

  44. Du er jo et utrorlig bra forbilde, Stina! 😀
   Kjempe bra innlegg, du tar opp fornuftige ting, stå på og drit i de kommentarene som er negative, du er kjempe flink å ikke minst fin!:D
   Ser sånn opp til deg, ha en kjempe fin kveld videre.:)

  45. Tror man snakker forbi hverandre her. Med vanlige kvinner mente man vel egentlig noe helt annet enn det avisene har vist i det siste. Det er liksom blitt en greie nå at vanlig betyr overvektig. Det går fint an å ha normal vekt uten å være model tynn eller godt trent.
   Samfunnet er i ferd med å bli mer ekstremt. Enten er man veltrent og sunn eller så er man liksom overvektig og usunn. I mange land har jo faktisk folk normal vekt uten å være helse freaker.
   Selv har jeg nesten alltid har normal vekt uten at jeg spiser veldig sunt eller trener. Jeg burde så klart gjøre det for helsen men poenget mitt er at man blir ikke automatisk tjukk av å ikke trene aktivt og unngå sukker totalt.
   For de fleste vil jeg tro at det å holde normal vekt ikke er kjempte vanskelig. Prøv å gå til jobb, butikk eller lignende, unngå å spise seg stappet og drop desert, sjokolade og potetgull på hverdager. Eventuelt spis desert som er frukt eller lignende.
   Ellers har jeg ikke noe sans for at man dømmer folk enten de er tynne eller tykke. Fokuser heller på hvordan man kan hjelpe dem. Lever man sunt konstant er det faktisk mye letter å fortsette å gjøre det enn når man først er blitt usunn. Har du alltid vært sunn og frisk er det ikke sikkert du har så mye grunnlag for vite hvordan det er å ikke være det og prøve å gjøre endringer.
   F.eks. var det lett for meg å spise nogelunde sundt før fordi jeg ikke hadde noe spesielt sug eller behov for søte ting. Et kortere studie opphold i USA ødela det helt. I USA er det sukker i omtrent alt du spiser, til og med vanlig brød. Søtsaker serveres hele tiden og porsjonen er digre. Vanlig sunn mat er ikke altid lett å oppdrive. Skikkelig grovbrød og f.eks. müsli frokost blanding må man til spesial butikker for å kjøpe. Etter dette oppholdet har jeg slitt i åresvis med søtsug.
   Så det er ikke vanskelig for meg å inset at folk som har kommet skjevt ut i starten kan få problemer med å komme på rett spor.

  46. Tusen takk for at du sier det ingen andre tør! Folk skjønner dessverre ikke at dette innlegget er satt litt på spissen for at folk skal fatte poenget, Akkurat som mange ikke forstår at fedme er ingen unnskyld selv om man har overvektige foreldre. Genetiske sykdommer er skjeldent helt arvelig men det er dessverre foreldres ignoranse til kosthold. Det er heller ikke miljøvennlig å spise mer enn man burde og en del kvinner i dag er 165 høy å burde ha ett normalt inntak på 1500 kalorier men ligger på 2-3000!

  47. Er du perfekt? Er du den vi alle skal gå etter…?
   Nei, jeg er overvektig, men kansje 8 kg…men tror du ikke jeg vil gå ned i vekt?
   Jo, men jeg har pcos… Ikke at det er unskydning, men det gjør ting vanskligere.
   Ikke nok med det…disse kiloene er også grunnet mye som har skjedd i familie min, kreft, pappa som døde, og jeg har blitt mamma, fødseldepresjon, og depresjon.
   Jeg unskylder ikke min kropp, ja jeg burde spise sunt og trene….men du er ikke meg,
   Jeg liker kroppen min, men hvorfor skal jeg føle meg jøvlig pga deg…pga du aldri har vært tykk, ikke vært gravid…og kanske hat en flott liv og nå en flott kropp.
   Og det med de som prøvde badraktene fra VS…det du skrev om dem gjorde meg irritert…hvorfor i h#### skal ikke mennesker med kropper få vise hvordan de ser ut i disse…eller er disse badedrakene for VS bare for tynne sunne jenter.?
   Vi alle er forskjellige, både i hode, kroppen og livet, vi hyller ikke overvekt. Vi hyller menneske.
   Uansett small eller xxlarge…vi er alle likegyldige og vakre…flott at du tar vare på kroppen din…men vi er ikke deg…og du må innse at vi er forskjellige. Ikke rak ned på oss med ekstra på kroppen…vårt liv, vårt valg. Slik som deg

  48. Her er jeg 100% enig. Folk må ta ansvar for sin egen helse og det er for lett å skylde på at man legger på seg p.g.a at man er disponert for det.
   Jeg har også vært overvektig, men det vet jeg skyldes latskap fra min side, men har trent nå i flere år og føler meg mye friskere fysisk og psykisk. De timene jeg bruker på trening tar jeg igjen med økt overskudd.
   Jeg er en gutt og har ikke kjennskap til den “interne” bitchingen mellom dere jenter, dere er kanskje litt ute med katteklørne når vi ikke ser det, og dere lar dere såre mer enn oss gutter. Men vit det at vi liker dere i alle fasonger og størrelser.

  49. Unnskyld meg, men i artikkelen, eller bildeserien, “slik ser ekte kvinner ut i Victoria’s secret bikiner” ser man kvinner i alle former og størrelser. I dette innlegget virker det som om du mener at alle kvinnene er overvektige😉

  50. Jeg er så enig! Det er akkurat dette jeg tenker, og har tenkt på såååå lenge! Du satte virkelig ord på tankene mine!!! Takk for at du atter en gang har skrevet ett flott, inspirerende innlegg og at du kjemper for at folk skal få en sunn livsstil! Vi trenger flere som deg, Stina. Ha en superfin dag videre, kos deg med hva enn du vil spise og stå på!

  51. Som mamma, med en tenåringsdatter med en spiseforstyrrelse, må jeg få si at dette innlegget provoserer meg sterkt. Skjønner du ikke at det er disse jentene og guttene som leser det du, og andre som deg, kommer med! De som allerede er usikre på seg selv og sitt eget bilde, som ser opp til bloggere og gjør alt de kan for å bli som dere?!? Skjønner du virkelig ikke at dette innlegget, for en med en spiseforstyrrelse overhodet ikke gir noen nyanser, men kun oppfordrer vedkommende til å spise enda litt mindre, eller å gå og stikke fingeren i halsen? Når man er en såkalt profilert blogger(jeg hadde aldri hørt om deg før jeg så overskriften på forsiden(!)av Nettavisen), bør du/dere tenke dere om både en, to og tre ganger før dere liter av dere denne typen tull.

  52. synes helt ærlig dette var et ganske dårlig skrevet innlegg. Det virker lite gjennomtenkt og er lite hyggelig mot noen, enig i noen kommentarer over her. Vet du hvorfor folk er overvektige? De fleste arver gener som gjør at det blir veldig lett for dem å legge på seg.. Jeg er helt normal og slank selv, men vet hvor mye enkelte større sliter når det ikke er deres feil.

  53. Helt enig i at det å være sykelig overvektig ikke skal bli sett opp til, men det å være sykelig tynn har jo vært trenden veldig lenge. Modeller, skuespillere og andre forbilder har vært tynne med helt flat mage og mellomrom mellom lårene. Hvilket bilde sender det? Unge har gått på ekstreme slankekurer og gått sykelig mye ned i vekt for å oppnå denne “idealkroppen”. Det er ikke alle som har mulighet for å oppnå en slik kropp som du og mange andre forbilder har. Mange ser naturlig litt “chubby” ut uansett hvor sunt de spiser, eller hvor mye de trener. Noen er ikke bygd for å være tynne, mens andre er det.
   Alle får slengt dritt etter seg, uansett hvordan de ser ut. Enten har folk forskjellig oppfattelse av hva som er “fint” eller så er de enkelt og greit misunnelige.
   Alle former og kroppsfasonger skal hylles, så lenge man ikke er sykelig undervektig eller overvektig. Det er bare bra at samfunnet endelig ser opp til dem som er litt større(selvom noen drar det for langt ved å idolisere sykelig overvektige), etter så lang tid med veldig tynne mennesker som idealer.

  54. Du er dritdeilig, og jeg tror dessverre at du vet det – alt for godt.
   Alt skal være sykelig om dagen, faen hvem bryr seg? Trivsel er vel uansett det viktigste, enten om man er bestevenn med Bama eller Freia.
   Nyt livet – Livet er for kort til å grue seg til alt her i verden.

  55. Det er kroppspresset vi må Gjøre noe med! Leser du overskrifter? Det står kun overskrifter om hva som Gjør deg slankere rundt midjen eller hvilken ketchup det er minst kalorier i. Ikke rart barn og ungdommer får dårlig selvbilde og dårlig selvtillit. De føler seg jo aldri bra nok, selv om de er “normal” vektig! Det er bra og være sunn, men hva er greia med å fortelle det til hele verden?? Er det så viktig for alle og vite hvor sunn du er?? Selv er jeg normalvektig, trener I ny og ned og spiser variert. Tror ikke man opplever Lykke ved å være fiksert eller besatt av kropp

  56. Vet ikke helt om jeg skal le eller gråte etter å ha lest dette….! Bloggeren er drittlei “ekte mennesker”. Med ekte mennesker mener hun de som har strekkmerker og er overvektige, de som våger å vise seg i bikini, og si til seg selv: jeg er bra nok som jeg er!!! Jeg har vært mye på stranda i Spania de siste ukene, og jeg kan rapportere at kvinner kommer i alle fasonger :-). Og takk og lov for det!! J eg håper for din del Stina, at opplysningstiden kommer til deg også. Du skjønner, du kan ikke SKRIKE etter respekt fra andre, og samtidig trakkasere de du ber respektere deg…… Jeg skal tilstå deg en ting, Stina fra Hokksund, det kan hende du har en positiv intensjon bak innlegget ditt. Til orientering drukner det i usakligheter og ville påstander .

  57. Å, det var litt av en oppgulp av et innlegg.
   Helt greit at du skal oppfordre folk til å kutte ut sukker og trene og spise sunnere. Det er jo dte som egentlig er riktig.
   Men den måten du formulerte deg her, er litt sånn som så…
   Greit at du er så opptatt av det hele. Du trenger ikke å trykke det på alle hele tiden:)
   Det blir for mye av det hele på alle bloggene nå for tiden
   Finnes ikke noe annet å blogge om enn trening eller kosthold?
   Alle dere er plutselig er eksperter på alt dette?
   Trenger man ikke til å studere for å kunne råde andre om slike ting?:)

  58. Jeg forstår hva du prøver å si, men du sier det på en forferdelig nedlatende og arrogant måte. Bedre lykke neste gang…

  59. Helt enig i innlegget ditt, men må bare poengtere en liten ting. Jeg er også tynn og har vært det hele livet, og enda har jeg fullt av strekkmerker på lår og rumpe fordi det kommer ikke bare av graviditet eller overvekt, men kan komme av at man bygger muskelmasse for fort, som er mitt tilfelle. Dette var bare for å opplyse deg, syns innlegget var veldig bra!

  60. Bra skrevet. folk klager over at det er så mye kroppshysteri, men jeg ser ikke noe kroppshysteri fordi avisene bare skriver om folk som Gjør “oppgjør” mot det. Jeg har også lagt merke til, som deg at samfunnet et ikke bedriver: fatshaming men fitshaming.
   Må forresten også sies at du ser fantastisk ut Stina 😉

  61. Tynn kropp betyr ikke nødvendigvis SUNN kropp! På samme måte som det du kaller for overvektig kropp (siden du refererer til artikkelen fra buzzfeed) ikke nødvendigivs betyr USUNN kropp.
   Jeg kjenner flere som har vanvittig dårlige vaner rundt mat og trening, men som er tynne og ser “bra” ut. Jeg kjenner også flere som sikkert du hadde kalt overvektige, men som spiser råbra og er supersterke.
   Det er et faktum at ALLE kropper er ulike, og de responderer også ulikt på trening og typer næringsstoffer. Selv om noen ser overvektig ut, betyr ikke at de er late og bare spiser junk. De som aldri har hatt et problem med for mye vekt, innser ikke at det kan være vanskelig, om enn ikke umulig, å gå ned mye i vekt og holde seg der, uten å bli fanatisk (og usunn). Da er det vel bedre å trene med den kroppen man har, og spise næringsrikt, uansett om man ikke SER trent ut.
   Dere som er så fokusert på sunn kropp og trening, må da kunne respektere at andre ikke er INSANE opptatt av det? Jeg trener 3-4 ganger i uken, og har god helse. Men gjett om jeg spiser litt junk og godteri i uka jeg også. So what?

  62. Det er riktig å spise sunt og godt. Trening skal være trivsel. Jeg sykler selv mye og går lange raske turer. Tar en del øvelser om morgenen. Er ikke sunn hele tiden. Fornuftig sunn kaller jeg det.Noen er genetisk slanke. Samme hvor mye de spiser så legger ikke kiloene på deg. Husk du ..ikke alle klarer å forbli slanke og er genetisk utsatt. Så tenk 2 ganger.

  63. Enig med Elise over her, jeg er 178 cm høy, og veier litt mer enn henne. Jeg er allikvel ikke overvektig, men jeg har strekkmerker sannsynligvis fordi jeg vokste for fort. Ikke fordi jeg er feit..

  64. Herregud, noen er tynne og noen er tykke. Det er ikke “ekte” å være tykk, ei tynn. Det som er ekte er å ha en kropp, uansett farge, form eller fasong. Kan ikke folk bare akseptere det?

  65. Nå får jeg virkelig nok av alle disse påstandene og tingene du sier i flere forskjellige innlegg. Jeg pleier aldri å kommentere slike innlegg, men nå holder det. Jeg er selv slank og tynn, men har cellulitter og MASSE strekkmerker. Har aldri vært hverken overvektig eller gravid. Du, som selv ser på deg selv som en selvsikker person, trenger vel ikke den bekreftelsen på at du er perfekt hele tiden? Tror du ikke personer med lavere selvtillit på grunn av uoppnåelige (for mange) skjønnhetsidealer TRENGER denne bekreftelsen for å fortsette livene sine med en god følelse? Alle blir ikke tynne og ser ut slik som deg selv om de trener og spiser bare sunn mat. Det må du innse snart. Og ja, jeg vil påstå at du har rimelig høy selvtillit og god selvfølelse når 95% av instagram-profilen din består av selfies. Og våkn opp, det finnes verre problemer i verden enn at du synes det er negativt at andre kroppsfasonger blir akseptert! SLUTT å bland deg i hva alle andre gjør med livene sine, du lever et liv som blogger og har god tid til både trening og et sunt kosthold. Urealistisk for de fleste.
   Jeg har også flere arr på kroppen min som følge av flere operasjoner, og jeg har et perspektiv på livet som virker litt annerledes enn ditt… Har møtt deg før og fikk et godt inntrykk både gjennom det og bloggen, du var ganske så normal og du blogget om tingene du kunne mye om. Nå derimot, har det blitt slik at du uttaler deg om ting du ikke har peiling på overhodet, og det misliker jeg sterkt. Vil bare si at denne kommentaren ikke er ment som hat, men en offentlig person som deg bør tåle konstruktiv kritikk.

  66. Du har ganske vanlig figur, slank, for meg ser du ikke supertrent ut selv om du gjør det ifølge deg:)
   Da jeg selv var 17 år, ville jeg så gjerne ha tynne ben og ha rom mellom ben når bena var samlet, men siden naturen skapte meg litt annerledes enn f.eks deg eller lignende jenter, så måtte jeg sulte meg for å få det til, og ikke det hjalp.Jeg var tynn, men syntes at det ikke var bra nok. Jeg spiste lite, ikke noe med sukker, trente masse, svømming, løping og å videre, og allikevel mente jeg at jeg ikke var tynn eller fin nok
   Heldigvis vokste jeg det ut av meg, å være fanatisk opptatt av kosthold, kalorier, og trening.
   Men vet godt hvordan det føles å være altfor opptatt av utseende.
   Utrolig uheldig for unge jenter å lese det du råder til høyre og venstre, og ikke bra du du, men flere “eksperter” med sine ikke sørlig smart bloggene:(

  67. Nei, vet du hva? Dette ble for dumt for min del, i alle fall sånn som du formulerte deg selv..
   Ut ifra det du skriver så sier du at ALLE som blir hyllet for å vise hvordan kropp de sin ser ut, er overvektige. Dette er så langt fra sannheten som det kommer! Jeg har selv sett veldig få tilfeller hvor noen (muligens) var litt usunn i størrelsen, men ikke mange. Jeg leser alle de store avisene og noen små, samt typiske sladderblader og forskjellige blogger så jeg har et bredt spekter av artikler som jeg har i bakhodet når jeg skriver dette.
   Jeg skjønner det du vil få fram, det gjør jeg så altfor godt. Har fått akkurat de samme kommentarene slengt etter meg, overhørt folk ha meninger om meg bak ryggen min og det er til og med noen som har spurt mine venner om jeg spiser nok. Men det du skriver (måten du har formulert dette innlegget) er jeg ikke enig i. Selvfølgelig skal det å være sunn, være en god ting som du IKKE skal få herk for og det er dumt du gjør det. Så bra du tar var på deg og kroppen din – tommel opp!
   Men meningen med disse innleggene (som jeg går utifra at du sikter til) er å både si og vise at det er lov å ikke være sånn som deg selv om man trener. Du sier det selv, du har vært tynn hele livet så en person som har vært overvektig kommer ikke til å se ut som deg, men det betyr ikke at de ikke er eller kan være sunne av den grunn! Meningen med disse artiklene er jo at folk ikke skal ha et usunt forhold til kroppen sin. Som sagt, alle kan ikke se ut som deg. Artiklene skal være der for å vise at vi alle er forskjellige og det går fint. Vanligvis så fremhever de ikke overvektige og usunn mennesker i disse, rett og slett bare en annen kroppsform som er like sunn som din.
   Anbefaler deg å se litt på denne artikkelen:
   http://www.aftenposten.no/100Sport/sprek/–Slik-kan-en-trent-kvinne-se-ut-543742_1.snd
   (Selv om jeg er en av de tynn, og alltid vært det, endte jeg også opp med strekkmerker på grunn av trening. Strekkmerker skjer når huden blir strukket og da brister – det er ikke et synonym til feit, noe du bruker det som i dette innlegget. Over halvparten av tenåringer ender opp med strekkmerker, det er et vanlig “problem”)

  68. Man får da strengt tatt ikke strekkmerker eller celluliter fordi man ikkje behandlet kroppen sin bra! Spiller ingen rolle om man er tynn, liten, stor eller tjukk! Celluliter kan også personer som er like tynne som deg ha og strekkmerker kommer av at man strekker seg og huden ikke klarer å henge med

  69. Kjære Stina! Du er en fantastisk blogger og det skal du ha. Selv er jeg tynn og trener mye. Jeg leste hele innleget ditt og mange av kommentarene. Jeg skjønner ikke at folk skal drive å slenge dritt til deg. Mange av de som leser bloggen din er sikkert overvektige og jeg synes at isteden for at de skal slenge dritt til deg, åpne opp øynene og se at det du skriver er for dems egen beste. Jeg er enig med deg 100% og selv har jeg mange overvektige på trinnet og jeg er bare 13år.Det synes jeg er helt sykt.Mange av de som sier at du mener at man nesten ikke skal spise tror jeg tar feil. Jeg er ganske sikker på at du mener at man isteden for å spise masse usunt heller spise masse sunt.Gjerne svar om det jeg tror stemmer litt med det du mener.Du må aldri slutte å være deg selv siden du er helt perfekt sånn som du er, dessutten vet jeg at du aldri kommer til å slutte å være deg selv.Lykke til videre! Og til alle haters der ute, åpne opp øynene og tenk litt for mange av dere tar nemlig ganske feil og misforstår mye av det Stina mener!!

  70. Jeg syntes dette innlegget var utrolig bra skrevet! omg! jeg er fullstendig enig, til 1000, jeg syntes liksom det har blitt litt mye med det at overvektige er best mens tynne ikke har stemmerett nærmest i medier, og verden, nå i det siste.
   Jeg er tynn (med problemer nå, men egentlig naturlig og) men som du sa, det at folk slenger “ta deg en burger a” til tynne folk er som at vi som da er naturlig tynne skal gå bort og si til en overvektig person “tenkt på å begynne å trene eller?”
   Jeg er enig med deg! Og jeg syntes du er et veldig godt forbilde!

  71. Nå er ikke slank nødvendigvis synonymt med sunt, på samme måte som overvektig heller ikke er synonymt med usunt.

  72. hvordan klare du å holde bena tynne og likevel få større rumpe? når jeg tar rumpe øvelser , så blir bena fortere større enn rumpa og hvordan holde du puppene så strame? flaks?

  73. Det er ganske provoserende at du sier at slanke ikke får strekkmerker. Selv er jeg slank og trent, men har likevel strekkmerker på puppene fordi jeg vokste meg til en d- cup altfor raskt som tenåring. Som andre har nevnt før: strekkmerker er veldig, veldig vanlig fordi kroppen (f eks puppene, lårene og rumpa på jenter) vokser raskere enn det huden klarer å følge med.

  74. Endelig noen som får sagt det! Tusen takk! Er så lei av å bli kalt anorektisk bare fordi jeg faktisk er tynn fordi jeg trener og spiser sunt. Er så lei av at samfunnet skal hylle de som ødelegger kroppen sin på den måten, og består av så godt som bare fett.. Stå på Stina, drit i alle de overvektige i kommentarfeltet som prøver å forsvare seg selv med tåpelige unnskyldninger 🙂

  75. Jeg har hele livet mitt vært slank, nesten undervektig i perioder. Jeg har aldri vært hverken gravid eller overvektig. Jeg har både strekkmerker og cellullitter. Jeg har en kronisk sykdom som krever en behandling som fucker opp hormonene mine, dermed har jeg gått opp flere kilo og fått “vann i kroppen”. Fortsatt ikke overvektig, fortsatt ikke usunn. Jeg synes både slanke og runde skal kunne være fornøyde med kroppen sin, men å fronte et kroppsbilde som er A) Syltynn, B) Overvektig eller C) Superfit er ikke bra, ingen av delene. Hva med litt aksept for at folk ser forskjellige ut? Man trenger ikke være usunn bare fordi man ikke har sixpack. Man trenger ikke være sunn bare fordi man HAR sixpack. Sunnhet og det å ta vare på kroppen sin handler om så vanvittig mye mer enn utseende.
   Skjønner at du skriver for å provosere, men husk at mange unge og usikre mennesker kan lese det du skriver. Litt nyanser er ikke så galt.

  76. Jeg sier dette som utdannet og fagperson: Kun 1-2 prosent av verdens befolkning kan skylde på gener og sykdom når det gjelder overvekt.
   Inaktivitet er et stort problem verden over, og barn/unge mellom 6-16 år sitter i gjennomsnitt 40 timer i uka grunnet spill/tv/internett.
   Uansett om du er fornøyd med kroppen din spiller det ingen rolle om du er sykelig overvektig – det er helseskadelig!! Overvekt medfører økt risiko for bl.a. diabetes 2, skjelett- ledd- og muskellidelser, hjerte- og karsykdommer og forskjellige typer former for kreft.
   Noen går lettere ned i vekt, mens andre sliter – dette fordi forskjellige kropper responderer til forskjellige typer mat og trening (metoder). Det gjelder å finne sine metoder (noe som nummeret på andre, fungerer nødvenogvis ikke på deg). Men å skylde på gener og sykdom er rett og slett skammelig! Kun 1-2 prosent av verdens befolkning folkens, kan skylde på dette.
   Det kan også sies at man sjeldent ser overvektige barn med “slanke”/aktive foreldre.
   Man ser også overvekt i forbindelse med “fattigdom”. Mindre ressurssterke personer har større sjans for å bli overvektige, da tilgangen til dårlig mat og kosthold ofte er enklere og billigere.
   Om man sliter med overvekt, snakk med fagpersoner – lege, ernæringsfysiolog etc. de hjelper deg! Gjør god helse til en livsstil.

  77. Litt uenig i denne teksten. Synes det er flott at strekkmerker og celulitter blir hedret jeg. Slanke og perfekte kropper blir jo hedret like mye de og, faktisk mer.

  78. Folk snakker dritt til tynne, tykke, “normale, trente, utrente…
   Det er ikke sånn at folk snakker mere dritt til deg for at du er tynn, enn de gjør til folk som er tykke, det bare føles sånn for deg fordi det er det du opplever selv.
   Det er slett ikke sånn at sykelig overvektige hylles, men det å tørre å vise frem den kroppen man har uten skam. Med dette innlegget ble du jo plutselig en mobber, og det hadde jeg ikke trodd om deg. Skuffa..

  79. Jeg er i perioder feit, det er utelukkende pga feil holdninger,feil inntaksmengde, feil inntaksversjoner. Disse holdningene er feil og jeg skammer meg. Innlegget sier sannheten, bra sagt! Jeg håper folk som er feite ikke blir ansatt i næringslivet, håper de blir stengt ute fra NAV, jeg har ingenting til overs for meg selv når jeg vet at det er mine holdninger som er skyld i min feite kropp. KUN MIN FEIL.
   Folk må gå i seg selv, unnskyldningene står i kø, det blir patetisk.
   Din kropp er ditt eget ansvar, ikke samfunnets ansvar.
   Beste innlegget jeg noensinne har lest om dette temaet.

  80. Bare sånn for å nevne det, grunnen for at man poster bilder av ekte kropper er rett og slett for at folk skal få bedre selvtilitt og vite at ikke absolutt alle ser ut som victoria secret modeller! Det kan godt være at 5% av Norge er overvektige, men faller det deg ikke inn at de bare trenger litt boost for å føle seg selv bedre og ikke hate kroppen sin og at dette er grunnen til at mennesker legger ut slike bilder! Jeg blir så irritert av sånne innlegg

  81. Herregud, jeg leste 5 kommentarer, og ser at folk allerede skal unnskylde alt med ditt og datt som ikke hadde NOE med innlegget å gjøre. Såklart kan man ha strekkmerker selv om man er slank (i mitt tilfelle fordi jeg plutselig fikk rumpe), men å dra ut fra løse lufta at Stina kaller unge jenter feit fordi man har litt ekstra fett på låra? Kom igjen a, folkens!
   Budskapet er at man skal slutte å normalisere alt! Den ene mnd er det “inn” å være slank, og den andre mnd er det “inn” å være lubben. Og da må media forsvare det hele med at det er “helt greit” å være motsatt. Kropp er kropp, folk er forskjellige, man har forskjellige meninger, og folk trives med forskjellig fettmengde på kroppen, og noen foretrekker faktisk sunn mat fremfor junk!

  82. Hvor steike snever er det mulig å bli? Håper du kommer deg gjennom livet på en nogenlunde måte, for du fant absolutt ikke opp kruttet, selv om du sannsynligvis stod rimelig nær når det smalt..

  83. Dette syns jeg ble veldig dumt skrevet egt!
   Siden jeg er ei jente på 15 som har litt strekkmerker og litt fett på ræva og puppene! Så om du sier det er bedre å være en spiker tror jeg du tar feil. Du spiser det du vil sier jeg bare. Jeg mener at du skal ikke spise deh eller trene deg til kroppen som alle vil ha. Jeg mener at du skal spise hva du vil men for mye sukker og andre typer ting kan du kanskje kutte ned på.
   Dette innlegget var utrolig proveserende ! Og jeg kjenner jeg blir utrolig irritert bare fordi du er spiker trenger du ikke klage på de som har former pg litt fett ! Eller de som sliter og ikke klarer å slanke seg !
   Det blir for dumt !
   Sett deg inn i dems situasjon takk!
   Og jeg håper virkelig du tenker mere med hodet og ikke ræva når du skriver og hvertfall om sånne ting som dette ! Folk kan ta dette til seg negativt!

  84. JEG ER SÅÅ ENIG!! Endelig noen som får sagt det!! Jeg reagerte også på de bildene av overvektige damer i victoria secret bikinier!! Hva faen var greia med det?? Normaliserer overvekt og påpeker at det er vi som er tynne det er noe galt med!! Blir provosert! Mener du forresten det er farlig å ikke trene? Teener ikke lengre hehe.. Men er veldig slanl av meg da:-)

  85. Jeg forstår synspunktet ditt, jeg er enig. Syns akkurat dette har kommet frem litt feil i samfunnet. God helse bør hylles. Noen har god helse selv om de er overvektige (altså, lever sunt og likevel har ekstra fett på kroppen), mens noen er tynne og spiser bare junkfood og trener aldri. Jeg har mer respekt for den overvektige damen med god helse ellers, enn den fine 16-åringen som stikker på burger king hver dag etter skolen. Jeg vet ikke helt hva jeg vil med dette, men min mening er at det ikke finnes noe som kan karakteriseres som “ekte” kropper. Idealet er at kroppen er sunn og at du er komfortabel i den. Både Kristine Ullebø (beklager utpekingen til Kristine, men hun er en kjent person og passet inn i sammenhengen fordi hun er tynnere enn mange, all respekt til jenta!) og moren min (trener innimellom, spiser i hovedsak sunt men har ingen perfekt kropp) er innenfor denne kategorien kropper. Om folk skal få kritikk bør det ikke gå på utseendet av kroppen, men heller kroppens helse. Og den er det faktisk ingen som vet noe som helst sikkert om ved å kun kikke på utsiden 😉

  86. Assa, jeg var en stor fan før jeg leste dette! Du kan ikke gå rundt å kalle andre overvektige bare fordi at de har litt ekstra fett på kroppen. Jeg skal være ærlig, jeg har fett på kroppen, men jeg er ikke overvektig for det! Assa, folk kan bli veldig lei seg når du sier at de ikke er ekte fordi de har fett på kroppen! Vet du i det hele tatt hvor såret folk blir av alle disse innleggene om at man er overbektig om man ikke er like tynn som deg? Eh…unskyld meg assa!

  87. Jeg ser poenget ditt – men halloo. Jeg har alder vært tjukk, selv vært tynn og slank hele livet, men strekkmerker fikk jeg allerede i en alder av 14-15 år. Fadern heller om det har vært pga. kosthold eller trening. Og jeg tror heller ikke noen har “hyllet” overvekt og usunt kosthold, MEN de som viser balanse. Viser at det er faktisk ok å skeie ut, men også helt ok å spise frukt på lørdagen. Og en balanse med at trening ikke BARE handler om kropp, men helse!! Som sagt, jeg ser absolutt poenget ditt, men her bommer du litt med hvordan du fremstiller poenget ditt og motsier egentlig deg selv!

  88. Ble som mange andre ganske provosert av dette innlegget, men bare for å ha sagt det så kan du selvfølgelig mene det du vil.
   Kropp er ikke så enkelt som å spise sunt og trene. Vi er alle født med forskjellige kropper, noen har veldig høy forbrenning, andre har veldig lav. Jeg selv er ekstremt tynn, og gjør ingenting for det! Jeg har markerte magemuskler uten engang å ha tatt en eneste sit up- og ja jeg spiser masse i tillegg. Jeg har en venninne som alltid har vært overvektig! Men vet du hva? Hun trener 5 ganger i uken med personlig trener! Hun sliter seg ut og spiser 10x mindre enn meg og trener 10x mer enn meg. Likevel vil hun aldri kunne se ut som meg! Verden er urettferdig eller hva? Du sier man skal ha respekt for kroppen sin og ta vare på den! Alle debattene om kropp for tiden handler om at du ikke skal trenge en tynn eller sunn kropp for å respektere den. Så der mener jeg du tar feil. Dessuten synes jeg vi mennesker er altfor fæle til å blande seg opp i hvordan medmennesker rundt oss lever. Om en er overvektig er det dems problem ikke noe samfunnet trenger å bekymre seg over!

  89. Ærlig talt, hvorfor skal det være noen fasit på hvordan kroppen skal se ut? Alle er jo forskjellige, hvis man ikke trives i sin egen kropp; Da kan man gjøre noe med det.
   Greit at fysisk aktivitet og et sunt kosthold er viktig, men du skriver det som at å være tynn, slank, uten strekkmerker og celluliter og slapp hud er fasiten på hvordan kroppen skal se ut.

  90. Så strekkmerker og cellulitter er en uting, og bare noe man får når man er gravid? Latterlig! Hvis du skal fremme en sunn kropp, så kan en sunn kropp også inneholde strekkmerker og cellulitter..

  91. Vil gjerne se noen eksempler på disse “syklig” overvektige damene. For jeg stoppet innom 7/11 idag(de har et diiiigert utvalg) og der var det ingen som var i overkant overvektig. Den største damen jeg så var kanskje 80-90 kg, men dette var et før bilde.
   Virker som mye av det du skriver her er funnet opp?
   Og bare så du vet det, så er betegnelsen “sykelig overvektig” et kjent begrep som brukes av profesjonelle. Dette beskriver en person som trenger hjelp med å reise seg, vaske seg og gjøre andre dagligdagse ting. Vil gjerne se et magasin som normaliserer damer i 150kg klassen..

  92. …. Har ikke ord ass.!!
   Kan ikke bare folk passe sine egne saker, istedenfor
   gå rundt å snakke om overvektige/tynn osv..
   Det du sier her Stina, det er at når du går rundt i gata, så
   går du å stirrer på folk om di er tynne eller tykke!!! Men sannheten er at du ser KUN di tykke!!!!!!!
   Hvem som har bra kropp osv.. Du burde skjerpe deg frøken…
   Om man er tykk eller tynn, hva har det å si egentlig..
   Kropp er kropp!!!! Man kan være overvektige og er veldig
   fornøyd med seg selv.. Man kan ha en driit bra kropp og fortsatt være helt ræva med livet sitt.. Du som blogger burde skjønt dette, å la være å skrive innlegg om at overvektige får oppmerksomhet, mer enn di som er tynne..
   Plus at dette du skriver her som et innlegg, er at du er sjalu på folk som får beste kommentarer ang at man er overvektige 🙂
   Slutt å glo på folk som er overvektige, hvis du er sjalu på dem. Bli som dem :))
   For de som er overvektige er dobbel så fornøyd med livet enn di som er syltynne 🙂

  93. Jeg har hatt tunge perioder med kroppen min, og av å lese dette så blir den lille selvfølelsen jeg hadde av at jeg faktisk er bra nok borte.. Jeg har litt ekstra på kroppen, men jeg er ikke overvektig, eller nå føles det ut som jeg er det da.. Alt med kropp har bare blitt for dumt for min del, ingenting som er greit lengre så, jeg trener selv hver uke og spiller håndball, men je har litt ekstra på kroppen og mye av det er faktisk muskler, og je har fått strekkmerker av å trene, så ikke noe frekt mot deg, men pass litt på hva du skriver å sier, det er faktisk utrolig vondt for de som ikke kan noe for det selv og sitter hjemme hver dag og hater kroppen sin😁

  94. Nå kom jeg over bloggen din fordi jeg var innom Nettavisen.
   Jeg er 28 år gammel, gift, har to barn og jobber 100%. Jeg veier 60 kg og er 163 cm. Jeg spiser lite godteri, spiser sunt og variert og er i forskjellig fysisk aktivitet. Jeg har lavt stoffskifte, som er med på at jeg går opp noen kilo i vekt.
   Jeg har en litt mage, store lår og rumpe og lovehandles.
   Ikke kom å si til meg at jeg ikke skal være med å hylle ekte flotte kropper.
   Du burde lese en artikkel som ikke var så lenge siden, tror det var om jentene fra dove reklamen. Fyldige flotte damer, som trente minst 3-4 ganger i uka. Kommentarene fra mennene var så deilig å lese… Det var det de ville ha, ekte flotte fyldige damer som levde sunt.. Du virker utrolig umoden og uviten og kommer nok til å slite med å forklare og rettferdiggjøre dette innlegget ovenfor folk, mulige jobbtilbud osv. Utrolig smålig og dumt skrevet!!!

  95. ENig med deg jeg Stina. Det er gått sport i å disse tynne mennesker i det siste. Jeg er selv tynn, og gutt. Det er jo hvertfall ikke politisk korrekt. Vi skal jo ha muskler vi….

  96. Jeg digger bloggen din, men når jeg leste dette innlegget skjente jeg at jeg faktisk ble litt irritert og lei meg. Nå bygger du bare opp til et enda høyre kroppspress, et enda høyere krav om å trene. Folk ser opp til deg fordi du er en veldig søt og smart blogger. Nå kommer folk til å tenke at hvis noen sier at du ikke burde trene mer, er fordi de er sjalu på at de orker og at de ikke vil den andre personen vel. Dette her er et veldig sårt tema får flere tusen mensker i Norge. Det værste probleme akk nå er ikke overvekt, men at folk sulter seg ihjel og trener alt får mye fordi de har et bilde av hvordan de vil se ut, hvordan man skal se ut får tiden.
   Håper du tenker deg litt om før du skriver et innlegg🍀 Som jeg sa digger jeg alt med bloggen untatt dette innlegget.

  97. Jeg ble faktisk litt provosert av innlegget ditt. Jeg har alltid vært slank og forstår teksten fra ditt ståsted, men det er akkurat en slik tekst som er med på å gjøre unge jenter i dag usikre. Vi bli hele tiden møtt av media med pene, slanke kvinner, men virkeligheten er at det er et fåtall som ser på seg selv på den måten. Media har makt til å gjøre den peneste jenta i verden usikker på seg selv, og det er derfor man har begynt å hylle den såkalte normalkroppen! Ikke for å støtte overvekt og fedme, eller for å kritisere enn sunn livsstil, men for å vise oss at det er lov å være stolt og glad i seg selv uansett hvordan man ser ut. Genene spiller en stor rolle, for meg vil det nesten være umulig for å bli overvektig, akkurat som det vil være umulig for en annen å bli slank- uansett hvor mye hun trener. Skal man ikke være fornøyd med hvordan man ser ut for det?
   Jeg tror ikke du har en dårlig intuisjon med innlegget ditt, men et slikt innlegg er med på å gjøre usikre jenter enda mer usikre på at de ikke er bra nok, at de ikke kan ta på seg en shorts fordi de er redde for blikk eller kommentarer fra andre. Bare tenk på dette når du skriver innlegg- tanken din er god, men det kan påvirke og såre en del av leserne dine.

  98. Sophieelise.blogg.no trener nesten aldri (ifølge hun selv) og spiser godteri (ifølge hun selv) og har finere og strammere kropp enn deg. Noen har bare veldig bra genetikk og trenger ikke trene og spise bra for å se fine ut.

  99. forstår virkelig hva du mener, og er enig i det meste men syns innlegget virker litt korttenkt. når man skriver innlegg som man vet vil provosere bør man passe litt bedre på hva man sier. som f.eks dette med strekkmerker og cellulitter noe jeg er helt sikker på at du også har når 80% av både gutter og jenter har det uansett kroppsfasong.

  100. Endelig noen som har ryggmarg og sier som det er. Det å normalisere overvekt blir for dumt. Skal si at det var ikke alle i den victoria secret artikkelen som var feite, men de fleste var det. Jeg var overvektig, er litt forsatt, men jeg gjorde noe med det. Jeg har aldri følt meg bedre etter jeg begynte å passe på kosholdet og trene 5 dager i uken. Noe som aldri blir tatt opp, er at overvekt i befolknignen koster samfunnet milliarder av kroner, fordi det ødelegger helsa og gjør folk sjuke. Bra skrevet blogg, ikke hør disse “politiske korrekte” menneskene som skriver dritt om deg.
   Du ser forresten skikkelig bra ut, veldig sexy å ha en sunn kropp. Villet heller tatt med deg ut enn en feit kvinne som ikke tar vare på seg selv og kroppen sin.

  101. Altså her syntes jeg du går litt langt, alle som er overvektige sitter ikke på soffaen hele dagen og spiser godteri heller. Når jeg var elleve år fikk jeg høre av legen min at jeg veide for mye for min alder. Hun forventet at jeg skulle gå ned i vekt sånn at jeg var innen for normal grense da. På den tiden trente jeg allerede tre ganger i uka og mamma måtte ofte passe på at jeg spiste nok mat. Det er veldig provoserende da når du sier at alle som er overvektige bare er latsabber som spiser dårlig mat og aldri er i aktivitet. jeg er fullstendig enig med deg i at folk burde ta mer vare på kroppen sin når de er sykeliggjøring overvektige men saken er at noen har litt ekstra fett som de ikke kan noe for men det er heller ikke skadelig for dem. Alle burde få lov til å være som de er litt fett eller ikke, det er ikke bra og være for tykk men det heller ikke bra og være for tynn heller

  102. Å være sykelig overvektig er ikke bra, det vet vi ALLE. Det er ingen som prøver å normalisere det å være sykelig overvektig. Alle vet også at det ikke er bra å kun spise junk-food. Og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ADLRI har sett en media-artikkel som hyller dette, eller at jeg i det hele tatt hørt noen si det.
   Men det er en ting som heller ikke er så sunt. Vet du hva det er? Det er presset du skaper akkurat nå. Presset om at man skal trene seg til døde. Presset om å legge vekk all usunn mat. Tro det eller ei, men det er faktisk ikke sunt det heller. Å gå rundt og ha dårlig samvittighet hver gang dropper en treningsøkt for å være med på en jentekveld, hvor man i tillegg unner seg litt (store mengder) chips og snop? Bare fordi Stina forteller oss hvor farlig det er å spise dritt og ikke trene.
   Alle, absolutt ALLE som leser dette innlegget er klar over konsekvensene av å spise dritt og ikke trene. ALLE. Det betyr likevel ikke at man ikke skal få lov å unne seg litt en gang i blant? Du skaper dette enorme presset, ser du det ikke selv? Man skal ikke være redd for å ta seg en sjokoladebit, fordi Stina sier at man ødelegger kroppen og dør av overvekt? Du gir folk et helt feil inntrykk!! Vær så snill, stopp med det!
   Uansett hva slags kroppsfasong man har, fortjener man ikke å rakkes ned på, men akkurat nå føler jeg at du rakker ned på de overvektige. Og det er ikke rettferdig, selv om det også finnes tynne og slanke mennesker som får mye hets.

  103. TYNN ER IKKE DET SAMME SOM SUNN. Forstår hva di vil frem til men du gjør det på en så arrogant og nedlatende måte at jeg blir kvalm. Fint og flott at du er fornøyd med din egen kropp og ikke finner deg i kommentarene du får på den, men du ødelegger hele poenget ved å snakke så stygt om overvektige og andre plager (som forresten en tynn jente også kan få uten at det er usunt)

  104. Selv tynne og veltrente mennesker kan ha strekkmerker, strekkmerker kommer ofte fra at man vokser fort, fortere enn huden, har man trent mye rumpe eller armer, og fort får muskler kan man likevel få strekkmerker! Jeg har selv en stor veltrent rumpe, med strekkmerker, og det betyr ikke at jeg verken er overvektig eller usunn!

  105. Man trenger nødvendigvis ikke å være blond for å være dum..
   Det finnes noe rett i det du skriver, men masse galt og bullshit. Skjønner godt at det er denne måten du prøver å bli den neste modellen i bikinier på moteblader, men ikke trykk ned andre for at du selv skal føle deg bedre? Du spiser sunt og trener, noe du har gjort hele livet, men likevel har du ikke drømmekroppen. Alle kropper fungerer forskjellig, slutt å lat som om du har fasiten.

  106. Hyller jo ikke overvektige? Men i årevis har man sett modeller som er sykelig tynne og undervektige, noe som er minst like usunt som å være overvektige? At samfunnet endelige har åpnet øynene og viser unge jenter at det er ok å ha litt hofter og litt kjøtt på kroppen er slettes ikke usunt? Ja det er viktig å spise sunt å trene, men er du da usunn og ekkel viss du har litt flesk på hoftene og spiser godteri i ny og ne?

  107. Hei Stina jeg liker dette inlegget ekstremt godt! til Alle haters bare fjern dere fra bloggen hvis det er kun hat dere vil skrive. du fortjener det ikke! det du skrev var kun for å hjelpe folk. jeg er helt enig med kutt ut sukkeret! sukker er bare dritt som altfor mange får i seg! selv er jeg feit jeg mener jeg er 13 år og veier 61 det er litt for mye! men poenget mitt er at du har helt rett! men en ting er at hver gang jeg prøver å kutte ut sukkeret er umulig, jeg mener der sitter familien min og spiser chips også sitter jeg å ser på liksom…. men stina du er utrolig og jeg elsker bloggen din. PLIS ta kontakt med meg hadde vært utrolig fint!

  108. Mener du virkelig at alle kvinnene i innlegget du refererer til er overvektige? Der er seks kvinner og alle har forskjellig vekt og form. At du tar alle sammen og kaller de for overvektige (noe som du gjør med måten du formulerer deg på) viser at du er litt trangsynt ovenfor hvordan alle kvinner kan være født med forskjellige former.
   Har selv vært opptatt av å spise sunt og holder meg aktiv i hverdagen. Men har alltid vært bred rundt hoftene ettersom jeg har en timeglass formet kropp. Det jeg vil fram til er at alle kropper er forskjellige og noen er født med litt mer enn andre og andre er født med mindre. Det har også mye å si på hvordan kroppsbygningen din er. (Det går an å ha en tung benbygning men forsatt ikke være sykelig overvektig, folk burde ikke bruke dette som unnskyldning.)
   Jeg forstår hva du vil fram til for jeg synes også at overvektige folk burde ta et tak slik de ikke blir alvorlig syke, men i dette innlegget virker du rett og slett dum. Det har aldri mer vært mer lov å være seg selv i dagens samfunn men vi har forsatt mange fordommer å jobbe mot, og akkurat nå hjelper du ikke.

  109. Jeg er også opptatt av å trene og spise sunt, unner meg selvfølgelig noe godt en gang i blandt, men alt med måte. Forstår virkelig hva du mener og er enig i store deler av innlegget ditt, hvor jeg, som er en av de få som trener og er opptatt av et sunt kosthold i vennegjengen, føler meg litt sett ned på og har gitt opp på å invitere de på aktiviteter som kan gi de en høyere puls enn hvilepulsen.
   Eneste som plager meg med dette innlegget er:
   “Jeg har aldri vært hverken gravid eller overvektig. Derfor har jeg ingen strekkmerker, cellullitter eller slapp hud.”Jeg har aldri vært overvektig eller gravid. Jeg har vært undervektig og nådd en normalvekt og har strekkmerker og cellulitter, som alltid har vært der, så lenge jeg kan huske. Dette reflekterer ikke nødvendigvis en usunn/overvektig kropp eller at man har vært gravid.
   Dette vises frem i postene om “ekte kropper”. Kvinner har strekkmerker, de har cellulitter og jeg syntes fint at menn kan informeres om at det verken kommer fra graviditet eller fedme. Noen har det bare. Jeg har hatt mannlige venner som lurer på hva arrene på innsiden av lårene mine er når jeg har gått i shorts om sommeren. Det er strekkmerker, har jeg sagt, og de skjønner ikke at en kvinne i sine tidlige 20-år som verken har vært gravid eller overvektig har slike.

  110. Jeg syns du har så brae meninger !
   Folk som sier i mot deg gjør det bare for at de er for lat til å gjøre noe med sitt liv. Du er et flott forbilde, du ser/ forstår realiteten og er fornuftig 🙂

  111. Jeg er helt enig, selv om du kjører alle under en og samme kam. Men nå er det faktisk sånn at, alle har ansvar for sin egen helse. Bare så synd at folk ikke skjønner det, og spiser masse dritt uten å tenke seg om. De burde faktisk være mer bevisst på hvor farlig sukker er.
   “Du kan kose deg med litt godteri i helgen” er det samme som å si til en rusmisbruker at det er lov å dope seg litt i helgen. Det blir på mange måter helt feil. Man bør se problemet i øynene og bestemme seg for å kutte ut sukker fullstendig. All respekt til den som greier det, forresten.

  112. Du sier at trening og sunt kosthold ikke gir strekkmerker og cellulitter. Jeg har selv alltid vært tynn. Da jeg var 17 år veide jeg 51 kg og jeg er 168cm høy. Jeg har vært aktiv hele livet og gjerne drevet med 3 sporter ved siden av skole. Så trening og sunt kosthold har alltid vært fokuset mitt også. Men så skjedde det. Jeg fikk en cyste i underlivet og måtte operere. Jeg har alltid hatt perfekt flat mage, men etter operasjonen svulmet magen opp og jeg fikk strekkmerker. Uansett hvor mye jeg har trent har magen aldri blitt den samme. Jeg begynte på p-pillen fordi dette skulle forhindre nye cyster. Og vet du hva? Jeg la på meg 7 kg på 3 mnd uten å gjøre noe endring i hverken kosthold eller trening. Kroppen vokste for fort for huden min. Etter dette har jeg hatt strekkmerker på lårene og celulitter på rumpa. Jeg er enig i at flere burde fokusere på trening og mat, men du tar ikke høyde for at ting kan skje i livet som gjør at kroppen forandrer seg. Jeg blir direkte provosert over det du skriver! Folk legger ikke på seg med vilje! Tenk deg om før du feier alle under en kam! Mange sliter nok med selvbildet som det er.

  113. Er det mulig å være så blåst. Kvinner med strekkmerker og cellullitter trenger ikke nødvendigvis å være overvektige?
   Hvis du hadde vært så fornøyd med deg selv som du gir uttrykk for hadde du neppe hatt et så stort behov for å rakke ned på andre mennesker. Tipper dette er nok et PR-stunt fra din side, kun for å skape trafikk til bloggen din. Ikke overraskende. 🙂

  114. Jeg bryr meg faen om du er slank og bryr deg om hva du spiser ,men hva med de i andre land de har ikke de godene som vi har i norge .Hellas for eksempel de er jo konkurs så de må klare seg selv på egen dyrking.mens vi kan bare gå i butikkene og kjøpe så mye som vi bil bare vi her penger nokk så av og til er det nå greit meg litt godteri .fett er for må man ha får å leve og frukt sukker er like farlig såm vanlig sukker .er ikke helt enig i det du sier

  115. HAha nå måtte jeg bare le! Du har misforstått konseptet helt! Poenget til ALLE når de legger ut sine “fete” kropper på nettet er at du kan ha et sunt forhold til mat selv om du veier litt ekstra? Ingen hyller farlig fedme? Tynn er IKKE det samme som sunn!
   De damene som er lagt ut bilde av er 6 forskjellige kvinner som har forskjellige kropper. Hovedtanken er å vise at du trenger ikke å være flau fordi du har strekkmerker eller litt ektra å ta i på kroppen.
   Jeg skjønner poenge ditt med at de som er tynne får refs for det også, og det er synd. Men slutt og si at det å være tynn er det beste.

  116. Jeg har absolutt ikke følt det slik. Det folk prøver å få frem, er det at slike modeller som blir stilt fram i media er ikke slik folk flest ser ut.
   Tror du ikke du legger ut dette fordi du vil ha fler komplimenter? For all del, gjør det om du vil da.
   Jeg synes også det er dårlig å prøve å normalisere overvekt. Det at folk slenger etter deg på gata skjønner jeg jo ingenting av, hvis dette virkelig skjer skjønner jeg at du skriver det her. Men, jeg synes kropps og kostholdshysteriet er gått for langt. All cred til deg som klarer det, du burde ikke bli sett ned på, men det mange føler er vel det at det er et visst krav om å skulle holde seg tynn og så frisk som mulig. Det er bra, men når alle skal se så tynne så tynne ut og ikke som normale, ikke-overvektige folk skjønner jeg at folk reagerer.
   Jeg synes det er veldig dårlig at modellbransjen, hvor de menneskene blir eksponert nesten uten klær for alle og enhver ( spesielt barna er dette ille for) må det gjøres noe med. De er jo photoshoppa til porselensdukker. Også med tanke på hvordan tegneseriefigurer fremstilles (disney) er en veldig dårlig påvirkning til oss.
   Jeg støtter deg når det kommer til drittslenging om det å holde seg sunn, men jeg synes ikke det skal være et krav i samfunnet. Jeg synes vi skal gi medisinsk hjelp og veiledning til folk med vektrelaterte sykdommer (enten det er over eller undervekt) og rett og slett akseptere andres kropper, enten de er litt chubby, høy eller lav, ganske tynn, høy eller lav, og håper sosiale medier kan gi et helaktig bilde på en frisk kropp en dag.

  117. Altså, jeg syntes det virker litt som om du tror du har fasitten her. Alle har så forskjellige kropper, og jeg er enig i at man burde ta vare på kroppen sin. Men det finnes folk i alle størrelser og fasonger som tar vare på kroppen sin, og som ikke gjør det. Jeg har hatt litt strekkmerker siden 8 klasse fordi jeg var litt kraftig, men strakk meg litt i løpet av sommeren. Jeg har også strekkmerker fordi jeg har gått opp og ned i vekt. Og jeg pleier ikke selv å skylde på andre for at jeg har hatt et usunt forhold til mat og trening, men når jeg leser slike ting, så skjønner jeg hvorfor folk aldri blir helt fornøyd med seg selv. For er det ikke noe galt med det ene, så er det no galt med det andre. Supert at du gjør ting som funker for deg, men selv om alle andre hadde gjort nøyaktig det samme, hadde resultatene blitt forskjellig. Bare la folk være som de er.

  118. Bra innlegg. Ikke bry deg om.alle stygge kommentar du er perfekt og verken for tynn eller overvektig du er perfekt og et suppert forbilde Stina ståpå og ikke ta til deg alle styge kommentarer om at du er for tynn og sant hvet hvordan du hardet har det sann jeg å

  119. Nå må du åpne øynene dine kjære Stina! Jeg mister mer og mer respekt for deg for hvert innlegg du skriver. Skjønner hvor du kommer fra med at det ikke er bra og være overvektig. For all del. Men det er mange “overvektige” folk som er sunne mennesker, gjerne sunnere enn de som er tynne, som har mye bedre helse enn det tynne folk har. Hvor sunn du er kan faktisk ikke måles utifra vekta di. Du rakker ned på overvektige/folk som har litt ekstra på kroppen, hele tiden. Du skriver som om du er perfekt, men vet du hva? Det er du ikke. Det er mange ting du gjør som andre mener er helt feil livsstil. Ikke alle ønsker å se ut som deg/ være som deg, så slutt å rakk ned på alle som mener noe annet enn deg hele tiden. Du forstår tydeligvis ikke at det å få frem kvinnekroppen som den “normalt” ser ut ikke er for å rakke ned på noen som helst. Men å få frem at absolutt alle ser bra ut slik som de er. Så slutt å mobb folk som er overvektige, for det er faktisk det du gjør. Du er ikke noe bedre enn noen av dem som komenterer deg på stranda.

  120. “Overskrifter som “Slik ser ekte kvinner ut i Victoria’s secret bikinier” (ref) gjør meg sint. Samfunnet prøver hele tiden å normalisere og ufarliggjøre overvekt, mens vi burde få opp øynene og fatte konsekvensene av hvor farlig overvekt faktisk er.” Her er det snakk om to kvinner nær grensen til overvektighet, resten er slanke med ikke-overtrente kropper. At du oppfatter kvinnene i artikkelen som overvektige er et tegn på at du burde innse at du kanskje selv er syk:)

  121. Er ingen bloggleser, men kikker innom Side 2 av og til, og overskriften din fanget interessen min. Kjære vene, dette er første gang jeg har kommentert på et blogginnlegg, men jeg synes så utrolig synd på deg. Du viser med all tydelighet et fokus som vitner om der jeg en gang var, HELDIGVIS er jeg ikke der nå lenger. Jeg har alltid vært slank, rundt 20 måtte jeg plutselig jobbe for det, er tilbake igjen, men kjære, kjære du…!, å ikke kunne leve normalt, å ikke kunne unne seg, å stadig fokusere på det perfekte, du har mye igjen å lære du. Hvordan kan du tillate deg å skrive slik? Hvordan kan du sette likhetstegn mellom kommentarer som går på en overvektig kropp kontra en tynn en? Har du mange lesere? Tenker du noen gang på ansvaret ditt? Jeg har en liten jente på 4 år, og om hun noen gang blir sittende å lese på slikt vrøvl som dette, så kutter jeg alle internettlinjer. INGEN skal få lov til å publisere noe som får noen andre til å føle seg mindreverdige, ingen! Så flott at du er stolt av deg selv, så flott du er ut! Men på samme måte så utrolig nedlatende du er-og, unnskyld meg, vanvittig umoden. Du har jo virkelig ikke skjønt det. JA til sunne og sterke kropper, ja til trim og bevegelse, et stort JA! Mer grønt, mindre sukker, men gi meg styrke, hvem er du til å fortelle andre om hvordan de skal leve? Jeg misunner så de som faktisk tar det største kakestykket med god samvittighet, jeg gjør det nemlig ikke. De smiler størst! De koser seg! Og om de i tillegg går med hodet høyt hevet, rett holdning, og så forsyner seg en gang til, DE har skjønt det! Og så fantastisk det er å så selvsikre større mennesker. Fantastisk at du er glad i kroppen din, men hvorfor skal “hele verden” se magen din? Det er jo bare en mage? Og egentlig litt flaut å være så selvsentrert, men du har vel enda noen år igjen før den koblingen slår deg. Jeg heier på at du får et sunt forhold til å leve, jeg heier på humor, jeg heier på mennesker som ikke tar seg selv så innmari høytidelig, det er noe vi alle kan jobbe med. I mellomtiden håper jeg du fra tid til annen øver deg på å reflektere over påvirkningen dette kan ha på potensielle lesere, om din artikkel nå får en eller annen ungjente til å slutte å spise i morgen, hva da???? Skjerp deg!

  122. Dette innlegget traff meg.. Jeg har selv masse strekk merker men det har ikke noe med at jeg er overvektig.. Jeg er heller undervektig, man kan få strekkmerker uten å ha spist for mye eller trene like mye som deg. jeg hadde en god vennine som hadde hat kreft, hun fikk masse strekkmerker av dette pgr cellegiften! Du går jo helt i mot de som ikke er sånn som du vil ha dem?t

  123. Syntes din tydelige utskjelling av andre menneskers selsikkerhet, kropper og strekkmerker, helt klart tyder på mangelen på eget sunt selvbilde. blir trist på dine vegne jeg. Håper du får det bedre med deg selv i fremtiden og derfor slutter å henge deg opp i alle andres utseende. Du er helt på bærtur, frøken Dings. 🙂 Du får ha lykke til med jaget etter den perfekte rumpa på treningstudio og perfekte negler og hår hos frisøren. Jeg, min flotte kjæreste og strekkmerkene mine tar ferie nå og vi skal nyte en øl i solen, går på fjellet, shoppe, bade og spise god mat! Vi er sunne og lykkelige… er du?

  124. Det er faktisk farligere å være undervektig enn overvektig. Sier ikke at du er undervektig, men du burde kanskje nevnt det for jeg synes det ble ganske skjeivt fordelt her.

  125. Tror du må lese deg litt mer inn på det her jeg.
   Det å ha sykelig tynne jenter på forsiden av blader er ikke noe bedre enn overvektige

  126. Amen! Trengte noen som skrev ett inlegg om dette! Så sykt lei av å se personer som er fit bli hakket ned på av andre som er sjalu!

  127. WTF?! Jeg så to som kanskje var litt overvektige ellers var resten som meg. Tynne men med kvinnelige former. Dette her må være det laveste jeg har sett deg skrive! Fysj! Har bloggen gått deg til hodet? Jeg trodde virkelig ikke at du kom til å skrive noe sånt. Likte bloggen din så godt og så mye inspirasjon, men vettu hva!! Noen har jobb og et liv annet enn trening hver dag og som fortsatt er fornøyd med kroppen sin. Og det synes jeg er det viktigste. Det du skriver bygger mer kroppspress. Den EKTE kroppen er den du er født med og som man er fornøyd med. Burde skamme deg over å skrive noe sånt når du veit hvor stor påvirkningskraft du som blogger har og brukt så mye arbeid for å få til bloggen slik den er i dag. Dette innlegget vil få mange til å droppe bloggen din hvis du ikke legger deg flat. Dette er lavmål og rett og slett motbydelig oppførsel!!
   Hilsen jente på 23 år med en sunn kropp med strekkmerker og ingen six-pack synlig.

  128. Ja akkurat det samme å si at noen er veldig tynne, for det er ikke det som er idealet for alle jenter :/ Ser du sliter mye med de kommentarene du har fått slengt etter deg som overvektige også får slengt etter seg, i og med at du ikke klarer å et forbanna trenings eller kostholds innlegg uten å pose i sportsbh :// si meg, trener du noen gang med tskjorte/genser/singlett?

  129. For det første: at samfunnet hele tiden forsøker å “normalisere og ufarliggjøre overvekt” og hylle syke overvektige er langt fra sannheten! Dersom du leser i media vil man for det aller, aller meste se artikler som fremmer trening, et sunt kosthold og en sunn livsstil, samtidig som det er viktig å kose seg en gang iblandt. Artikkelen du refererer til (samt andre slike typer artikler) har hovedfokus på å fremme ALLE kroppstyper, både “undervektige”, “normalvektige” og “overvektige”. Grunnen til at disse artiklene publiseres og dras fram tror jeg du forstår dersom du tenker deg litt om: hvilke kroppstyper er det som fremmes i ca. 95% av synlig reklame og media idag? Slanke. Tror du ikke dette har en innvirkning på menneskers selvbilde, selvtillitt og kroppslig idealsyn? Tror du ikke det er viktig at vi setter fokus på alle de andre kroppsfasongene også? Som mange allerede har påpekt her i kommentarfeltet er det nemlig ikke bare å være slank som er synonymt med sunnhet – utseendet og helse samsvarer nemlig ikke alltid til hverandre og man kan ha 10 ekstra kilo og fremdeles være sterkere og sprekere enn en med BMI på 20.
   Jeg syns det er utrolig synd at du har fått slengt dritt etter deg fordi du har vært slank og fremmer en sunn livsstil. Dette er umoden oppførsel fra mennesker som mangler grunnleggende egenskaper som empati, forståelse og evnen til å se ting fra andre synspunkt. I motsetning til det du sier, er det derimot langt ifra normalt å gå rundt å slenge dritt om andres utseende, enten du kaller dem tykk eller tynn. De fleste med en eller annen form for intelligens skjønner at dette ikke er greit, og dersom de ikke gjør det er det faktisk bare vedkommede det er synd i, og disse menneskene bør man heller ta avstand fra.
   Videre tror jeg de aller fleste vet at det er helseskadelig å spise store mengder sukker, å være sykelig overvektig og å ikke være i bevegelse uten at du behøver å snakke nedlatende til dine lesere. Du framstår utrolig arrogant og hensynsløs når du drar alle “overvektige” under én kam og så og si beskylder dem for å ikke ta vare på kroppen sin og behandle den respektløst. Du, som en (noe) offentlig person, bør faktisk holde deg for god for å publisere innlegg som åpenbart er skrevet på impuls som i stor grad gir dårlige signaler til, ifølge deg selv, 1/5 av menneskene man møter på gata i Norge. At man har en “ødelagt kropp” (dine ord) betyr ikke nødvendigvis at man er lat og spiser dritt.

  130. Skjønner hva du vil frem til, men du er utrolig dårlig til å forklare. Det har jeg også lagt merke til spessielt i en video du gjorde om dette med kropp og helse. Tror ikke media prøver å fremme det å vøre overvektig og at det er kjempe bra. De prøver å få frem at så kalte “mammakropper” er helt normalt. Du trenger ikke være overvektig for å ha cellulitter(?) eller stekkmerker. Det kan bare vøre tegn på at man har vokst(på yngre folk).
   Også er det sånn at det å være tynn blir generelt sett på som det perfekte og man ser jo det i blader og på insta eks. Så da må man nesten prøve å få folk som ikke ser sånn ut i det hele tatt til å føle seg alseptert.
   Men selvfølgelig så ser keg helt klart den at tynne blir utsatt for stygge kommentarer. Og det er jeg helt enig med deg i. Noen sliter faktisk med å være tynn og noen sliter med å være overvektig. Så dette er nok bare medienes måte å få alle til å være fornøyde.

  131. Helt vanlig å ha strekkmerker og slikt uten å ha født eller vært overvektig? Hele 90% av alle jenter har det! Er ikke unormalt i det hele tatt, for de jentene som nå skulle tro det etter dette innlegget.

  132. Har utseende så mye å si?
   Vi alle er bygt opp på forskjellige måter, noen mer høy forbrenning, mens andre med lav forbrenning.
   To personer kan trene, spise sunt og være i god form, men likevel trenger de ikke se like ut. Nettopp på grunn av vi er bygd opp forskjellig. Noen er tynnere enn andre, og sånn er det.

  133. Jeg blir engetlig litt lei meg av dette innlegget.
   Jeg har fulgt bloggen din over lengere tid og
   jeg syns at du er er super jente, bare sånn at det er sakt.
   Men til poenget:
   Når jeg var 10 år var jeg en aktiv jente som alle
   andre, gikk på friidretter og var ute med venner 24/7
   Men når jeg var 12 år så måtte jeg opperere i magen min
   Som førte til at jeg ble veldig syk og ikke orket så mye.
   Nå er jeg 14 år og sliter forsatt, både sykisk og fysisk.
   Jeg føler engentlig ikke at jeg er SÅ overvektig, men jeg er litt større en ganske mange i klassen. Men når du sier at hver 5 person du ser så er den overvektig, så begynder jeg og lure? For skal man ikke
   være fornøyd med den man er? Selv om man veier 30 kilo eller 60 kilo? Jeg er 1.48 høy og veier 50 kilo, er jeg da overvektig?
   Jeg tolker det som du skriver at man ikke er perfekt om man veier litt mer en jennomsnittet? Jeg syns at du legger litt mye opp i det perfekte, ingen er perfekte..
   Men jeg kan ha tolket det helt feil:)

  134. Først av alt. Hvis du vil fremstå som seriøs og er så opptatt av helse som du sier, må du først definere hva du mener med overvektig? Man kan være 1 eller 100 kg overvektig. Og man kan være undervektig.
   Som mange også påpeker; det å ha litt ekstra fett gjør deg ikke nødvendigvis mer usunn enn en slank person. Det kan være genetiske faktorer.
   Det er akkurat disse holdningene som er med på å skape usunne kroppsidealer.
   Innlegget ditt stinker av dobbeltmoral. Du snakker om sunnhet men nevner bare en del av ligningen.
   Som du skriver selv har du alltid vært slank. Hva med en usikker jente på tretten år som aldri ha vært det?
   Slike spørsmål burde du spørre deg selv om før du disker opp med dette selvsentrerte våset.
   Takk

  135. Lei masinga i det hele tatt. “Normalkropp” diskusjonen kommer av presset om å alltid måtte være perfekt. At du demonstrerer mot det beviser kun at hun ikke har skjønt bæret. Budskapet er gjør du ditt og la andre være, det skal være greit å ikke ha six-pack på magen og det er det som er normalt, og man skal slippe kommentarer om det.
   Uansett hva du måtte mene så er det ikke normal at kroppen har six-pack, ikke på en mann og i hvert fall ikke på en dame. For å få det til må du overanstrenge deg og drive selvdyrking på gym flere ganger i uken. Det er ikke det som er normalen. Normalen er å ha en jobb, ansvar for seg selv og andre, at da arbeidet er omme for dagen da er det knapp tid til noe. Folk jobber og har livet sitt. Om noen prioriterer å bruke halve livet på et gym sier veldig mange av oss at den personen har få andre verdifulle ting å drive med i livet. Mange har barn, jobb, sjukdommer og handikap som hindrer dem, eller andre fysiske medisinske hindringer og mer enn seg selv å vare opptatt av, kroppen forandres med alderen, det er det som er normalt.

  136. Lei masinga i det hele tatt. “Normalkropp” diskusjonen kommer av presset om å alltid måtte være perfekt. At du demonstrerer mot det beviser kun at du ikke har skjønt bæret. Budskapet er gjør du ditt og la andre være, det skal være greit å ikke ha six-pack på magen og det er det som er normalt, og man skal slippe kommentarer om det.
   Uansett hva du måtte mene så er det ikke normal at kroppen har six-pack, ikke på en mann og i hvert fall ikke på en dame. For å få det til må du overanstrenge deg og drive selvdyrking på gym flere ganger i uken. Det er ikke det som er normalen. Normalen er å ha en jobb, ansvar for seg selv og andre, at da arbeidet er omme for dagen da er det knapp tid til noe. Folk jobber og har livet sitt. Om noen prioriterer å bruke halve livet på et gym sier veldig mange av oss at den personen har få andre verdifulle ting å drive med i livet. Mange har barn, jobb, sjukdommer og handikap som hindrer dem, eller andre fysiske medisinske hindringer og mer enn seg selv å vare opptatt av, kroppen forandres med alderen, det er det som er normalt.

  137. Jeg har alltid synes begrepet “ekte” kvinner, ekte kropper osv er så på tryne.
   Man er da like “ekte” om man er tynn, tykk eller normalvektig. Akkurat som om man trener masse og ser bra ut så er man mindre ekte en dem som ikke gjør det.
   Det er ikke ok å snakke dritt til folk uansett om man er tykk eller tynn.
   Når det er sagt så er det fort gjort å si noe som kan oppfattes fornærmende mot ei slank jente som ikke nødvendigvis er ment slik.
   For mange år siden spurte ei jente meg om å låne ei bukse, jeg begynte å le litt og sa at hun kom neppe til å passe mine bukser, de ville bare ramle av henne. I mitt hode var dette et komplement til henne da jeg synes hun så aldeles nydelig ut, men for henne tok hun det negativt fordi hun ønsket seg former. Dette fikk jeg vite lenge etterpå.
   Det er ikke alltid kommentarer er ment slemt, men de kan oppfattes slik.

  138. wow, jeg tror ikke du forstår hva forskjellen på overvekt og sunn vekthold er for noe…
   Du burde virkelig lese deg opp på fakta før du legger ut en slik sak!

  139. Veldig enig i det du skriver!
   Menneskekroppen er ikke bygd for å være for stor! Da får problemer med knærne fordi de ikke klarer å bære så mange kg. Men på en annen side så er ikke kroppen bygd for å være for liten heller. Man må klare å finne en mellomting. Ikke for stor, og ikke for liten!

  140. Dette er det styggeste og ekleste jeg noen gang har lest! Jeg er 16, 162 cm, og 65 kilo og i følge en BMI kalkulator, er jeg overvektig. Hmm, morsomt fordi jeg har ikke engang valker når jeg sitter. Jeg trener mandag-fredag og spiser sunt, og tar meg fri i helgene og da spiser jeg hva jeg vil. Jeg har på ingen måte mye fett på kroppen, men har en kraftig benbygning og bygger muskler fort, og jeg har strekkmerker. Jeg skjønner ikke hvordan i huleste det er du tenker? Det du gjør her er egentlig bare å hylle deg selv og det er så ekkelt med sånne mennesker. Du mener du er perfekt og ingen andre er det før de er som deg. Æsj, vet du hva? Skjerp deg, du er gammel nok til å skjønne sånt!

  141. Mener du at alle skål ned i vekt bare fordi du er tynn? Det var veldig overdrøyet skrevet, skjønner ikke hvor du får alt fra. Du kan ikke presse folk til å trene seg tynne bare fordi du synes det er fint. Som du sier, alle kropper forskjellige så hvorfor skal ikke folk være seg selv da! Du har f… ikke noe med om et menneske har litt mer fett på kroppen enn deg. Folk kan ha en god helse selv om de er tjukke. Så det blir litt feil qv deg. Og hvordan kan du si hva ekte kropper er? Det er ikke alle som har strekkmerker eller cellulite. Jeg har ikke det. Men jeg er ikke tynn heller av den grunn. Du kan ikke si hva som er ekte kropper for su tror bare din egen er ekte…

  142. Man får ikkje strekk merker bare av å føde eller vere overvektig kjære deg! Man kan også få strekkmerker av å vokse for fort huden blir strekt og klarer ikkje å følge med, og hvorfor kan ikkje di ta di som ikkje ser ut som modeller i victoria secret? det innlegget på vs var bra, ingen av di var overvektige di var bare ikkje trent og folk må få leve som di vil, er ikkje alle som føler seg komfortable når det gjelder å trene. Visst di kommer på trening så sier sikkert fullt av folk æsj, koffor er du her a? Fordi di da er overvektig som er ikkje greit i det hele tatt att folk skal si! Dette er null hate til deg, skjønner ikkje så mye om hva du vil frem til men når man skal kjøpe bikinier, kjoler osv, og di er utrolig fin på modellene så ser du på deg selv og kanskje ikkje vil kjøpe det fordi di modellene var så tynn og slank, men mer “normale” som di på vs som prøvde kunne vert, Det er flere som ser sånn ut for det er helt normalt!! Alle burde vere stolt over kroppen sin og alle er vert like mye

  143. Fantastisk at du fronter en sunn helse. Innlegget blir dog noe sneversynt mtp at genetikk og andre faktorer spiller en stor rolle. Det er ikke greit at mennesker hakker på de tynne, men det er heller ikke greit det du gjør nå.

  144. Hallo hun sier ikke at dere ikke velger selv.
   Og dere er ikke tjukke bare for at dere har litt strekkmerker. Slapp av litt dere som sender dritt til henne. Jeg selv har fått høre at jeg ikke spiser så mye for jeg er tynn. Selv om man er tynn spiser jo
   man. Så folk. Ikke tenk på hva andre velger å gjøre men på ditt kosthold. Men man vil nok få hjelp uansett. Og det er jo egentlig bare bra.

  145. Innlegget ditt oser av uvitenhet, og ikke minst umodenhet. Jeg må seriøst le av deg, for du vet jo faktisk ikke hva du prater om. Jeg har aldri vært overvektig, helt gjennomsnittelig. Likevel har jeg strekkmeker på både lår og rumpe samt litt cellulitter. Dette fordi jeg basicly “over natten” våknet med former en gang i tenårene. Huden klarte derfor ikke helt å henge med slik at jeg fikk strekkmerker. Jeg har til og med blitt enda litt slankere enn jeg var da, og jeg har til og med fått mer strekkmerker etter at jeg gikk ned noen kilo. DU er er dårlig forbilde. Ikke fordi du trener, er slank og spiser sunt, men fordi innlegget ditt inneholder en haug latterlige argumenter og meninger som ikke stemmer overens med de flestes virkelighet. At du har vært heldig og sluppet unna er fantastisk for deg. Men du generaliserer uten egentlig å vite hva du snakker om tydeligvis. Dessverre er det nok mange unge som leser bloggen din, og det gjør meg trist. Dette innlegget har vist at det burde vært lov å stemme over hvilke blogger som får lov å ytre seg til barn og unge. Du burde ikke vært en av dem. Kos deg så mye du vil med trening og sunt kosthold. Det du må skjønne er at ingen burde bry seg om hvordan andre ser ut, folk kan gjøre som de vil. Samme med deg. Tren for deg selv, så kan andre finne ut hva som passer for dem. Ingen trenger din umodne meninger om hvordan de burde leve eller se ut. Vær så snill – legg ned bloggen din før du bidrar til dårligere psykisk sykdom hos barn og unge som dessverre der opp til deg. Du tror kanskje jeg også overdriver? Ikke om du faktisk leser kommentarfeltet ditt, samt skaffer deg litt kunnskap om barn og unges psykiske helse de siste årene.

  146. Mulig innlegget ditt ble feilformulert for det virker som du bevist går etter personers utseede, du ser kun det som er tynt eller tykt. Jeg er slank og bruker str Small men har genetikk som gjorde at jeg måtte operere vekk ekstra hud. For øvrig skjønner jeg egentlig ikke at noen skulle rope negativt etter deg på stranda, du ser jo helt vanlig ut?
   Har en følelse på at du kansje kommer til angre på dette innlegget jeg. Tiden får vise:)

  147. Og jeg som trodde bloggere prøvde å få ned kroppshysteriet og ikke bidra til mer… Vel, du må virkelig gjøre researchen din litt bedre. Det å være overvektig er ikke synonymt med å være tjukk. Om du hadde hatt litt mer muskler på kroppen ville BMI’en din vist at du var overvektig du og. Og strekkmerker? Det kan du få uansett om du er tjukk eller tynn. Det kommer av at kroppen vokser fortere enn huden, og det er mange jenter og gutter som får strekkmerker i puberteten. Spesielt jenter kan få det når kroppen begynner å få former, men de er så absolutt ikke tjukke. Gutter kan få strekkmerker når de ordentlig begynner å trene i puberteten fordi musklene vokser fortere enn huden. Har du ikke sett bildet til Chrissy Teigen hvor hun regelrett flasher strekkmerkene hun har på innsiden av lårene? Men du synes vel kanskje hun er tjukk og. Til slutt vil jeg bare gratulere, du har virkelig klart å oppnå det du ville med dette innlegget. Jeg er sikker på at du har doblet leserantallet ditt og provosert alle som har vært innom side2 i dag. Tilogmed meg 🙂

  148. Jeg gidder ikke gå inn for å tolke innlegget på den måten som mange har gjort, fordi jeg stort sett er enig. Jeg opplever at overvekt blir glorifisert i media. Det blir undervekt og, og det er det som er problemet. Det er alltid en ekstrem ende av skalaen spm blir vist til oss. Jeg tar avstand fra dette, og mener at den berømte middelveien finnes, og burde brukes.
   Jeg har alltid hatt litt ekstra å ta i, slik at klærne ikke sitter fint, og vekta alltid viste høyere tall når jeg gikk på enn når venninnene mine veide seg. Så når jeg på et tidspunkt fikk lite penger og måte jobbe mye, og i tilleg oppdaget min interesse fot naturen, ble veldig slank, så manglet det ikke på blikk og kommentarer. ”Nå synes jeg du har blitt for tynn”. ”Du har thigh gap, det kan du ikke ha!”. ”Har du egentlig nok penger til mat?”… Og slik var det. Nei, jeg var ikke for tynn, ja jeg hadde thigh gap i jeans og ja jeg hadde nok penger. Forskjellen mellom meg og mange rundt meg var at jeg levde fornuftig. Men det er feil, man skal ikke være sunn og slank visstnok!
   Nå er jeg litt større igjen, pga diverse. Har skjønt at det må være en blanding av sjalu og oppriktig bekymring som gjorde at folk rundt meg reagerte når jeg hadde en sunn periode. Men jeg synes synet på en aktiv hverdag hos mange er feil. Det blir mye usunn mat, lite trening, mye stillesitting, og dette ser jeg med egne øyne i min egen omgangskrets. Altså handler det ikke alltid om sykdom og andre gode grunner, men at folk lever usunne liv. Fedme er faktisk et alt for stort problem i verden, og problemet har kommet i nyere tid.
   Jeg skjønner de som vil ”ta” deg på enkelte setninger i innlegget, Stina, men jeg er i bunn og grunn enig med deg.
   Hilsen bekymret

  149. Jeg er helt enig med deg! Men det at du skriver at du ikke har noen strekkmerker fordi du aldri har vært gravid eller overvektig: strekkmerker kan komme av at en vokser for fort også:-) jeg har alltid vært slank, trent mye og spist sunt, men jeg har likevel strekkmerker fordi jeg vokste veldig fort en periode, som gjorde at jeg sitter igjen med det. Utrolig mange kvinner har strekkmerker og slapp hud, men ikke som en følge av overvekt/graviditet, så jeg synes det blir feil å blande det inn. Allikevel er jeg helt enig med det du skriver, overvektige kvinner burde ikke hylles men heller begynne å passe på helsen sin.

  150. Amen! Synes det er absurd at man hyller kvinnekropper med bmi som tilsvarer overvekt og kaller det normalt..

  151. Det er ufint og uomtenksomt av andre å kommentere din vekt, og jeg forstår at tynne mennesker blir lei seg og provoserte av sleivspark fra andre. Noen er tynne fra naturens side, mens andre fremelsker det. Det er flott å være slank, men det kan være helseskadelig å være for tynn. Du vet at media har ført til utallige tilfeller av anorexi og bulemi, og det oppstår med jevne mellomrom et motsvar.
   Jeg forstår at poenget ditt nok er å få frem det helseskadelige ved overvekt men formuleringene dine gjør at det for mange får helt andre virkninger. Det er mange lidelser og diagnoser blandt oss, og en av dem er narcissisme. Forskning viser at folk som ynder å ta og legge ut selfier har narcissistiske trekk. Dvs. sykelig selvopptatthet og psykisk forskjønning av seg selv. Treningsnarkomani er også en veldig destruktiv avhengighet, samt oppheng på sunnhet og helse. Mange hyler opp om helse men er mer opptatt av å finpusse utseende. Det mange vil til livs i dag er det virkelighetsfjerne bildet vi får fra media der kvinner redigeres til det ugjenkjennelige og sprer ideer og hva som er godtatt og ikke. Respekt for at du ivaretar deg selv og har sunne idealer (så lenge det ikke er sykelig), men prøv å tenk nøye igjennom hva du skriver. Jeg er sikker på at du ikke ønsker å ramme noen, men at noe kom skjevt ut ser du kanskje selv (om du leser i kommentarfeltet)

  152. Utrolig viktig og mye sant, MEN ungjenter skal ikke telle kalorier! Det kan faktisk, i stor grad, føre til spisefordtyrrelser. Det som er viktig å ha fokus på er et balansert, Sundt kosthold og tilstrekkelig aktivitet! Voksne derimot, hvertfall etter 25 års alderen eller en fødsel eller to, kunne trengt å telle kalorier vedsidenav av nok trening:-)

  153. Og der mistet du min respekt. Så enten er man slank og sunn som deg, eller SYKELIG overvektig?
   Å ungå sukker i hverdagen – ok. Å ikke spise et lite kakestykke når du er til nevøen på 5-årsdag, er å strekke det for langt. Osv…
   Å ha runde former, og trene, være aktiv og sunn er i mine øyne superbra.
   Å være normalvektig og samme, også ok.
   Å være tjukk, tynn, mager og ha et lat liv med for mye eller ikke noe sukker, for mye eller ingen aktivitet til kroppen, ikke ok.

  154. Digger det! Er ikke naturlig å trykke i seg godteri og brus og alt det der. Er så trist at det har blitt normalt å spise gift.. Folk får gjøre som de vil, men vi som lever sunt vil leve et bedre og lengre liv 🙂

  155. Du ..tynne jenter som er slik som du ser ut ser de ordentlig gutter forbi.Hvem vil ha slike jenter. Skriv heller om det normale. Det hverdagslige. Slanke jenter..nei..Naturlige jenter som ikke er opptatt av hvordan de ser ut hele tiden..ja..Det der må være slitsomt og spesielt for gutter.

  156. Jeg er 17 år. Jeg har aldri vært gravid. Alltid vært undervektig, og har i årevis slitt med å få opp vekta så jeg fikk en BMI som ikke viste sykelig undervektig. Den viser fremdeles undervektig, om du lurer. Jeg har strekkmerker. Jeg har strekkmerker på magen, puppene, rumpa og innsiden av lårene. Og det er FULLSTENDIG normalt. Jeg er en ung kvinne som har gått igjennom puberteten. Når man går igjennom puberteten blir hoftene bredere, og man får mer fett rundt mage og hofter. Dette er fordi kvinnekroppen er laget på et slikt vis at det skal være mulig å lage og føde et barn om man ønsker det. Og siden denne forandringen skjer ganske så fort er det helt normalt å få strekkmerker, det viser at kroppen din er i ferd med å bli en kvinnes.
   Nei, det er ikke sunt å være sykelig overvektig og ikke gjøre noe med det. Men visste du at det finnes sykdommer som gjør til at folk ikke klarer å slanke seg? Det finnes de som trener hver dag og spiser sunt, men som fortsatt ikke kan gå ned i vekt, på samme måte som mange (blant dem meg for et par år siden) ikke klarer å gå opp i vekt.
   Du som blogger som sier man burde kutte ut sukker fra kostholdet sitt får meg til å føle meg dårlig fordi jeg velger sukkerinneholdige varer i stedet for sukkerfrie. Og jeg har ikke annet valg enn å spise sukker. Jeg kan ikke stappe i meg alle de giftige kjemikalene som du heller langer innpå enn å spise sukker. Dersom jeg spiser eller drikker kunstige søtningsstoffer som aspartam, xylitol, acesulfam K, sukralose og flere (alle stoffer man finner i tyggegummi, Fun Light saft, sukkerfri brus, osv.) blir jeg tett i halsen og får pustevansker. Som en refleks for å få til å puste bedre begynner jeg da å hoste, og hoster vekk stemmen min og går i timevis uten stemme etterpå. Og du som blogger som sier man burde kutte ut sukker fra kostholdet sitt får meg til å føle meg dårlig fordi jeg velger sukkerinneholdige varer i stedet for sukkerfrie.
   Det du klarte med dette innlegget var å få deg selv til å se ignorant og tvers igjennom dum ut. Jeg er fast leser av bloggen og har blitt kraftig irritert av uttalelser som du tidligere har kommet med, og nå blir det nok slik at jeg tar en kraftig revurdering om jeg ønsker å fortsette å lese bloggen din.

  157. Ler om hvor mye styr det skal være rundt kropper, herregud. Vet ikke helt hva jeg skal si, men du har flott kropp stina! og man burde værken kommentere andre om man er tjukk, tynn, fit eller whatever. Det er jo lurt å ta vare på seg selv.

  158. Eeeer så enig😍 det finnes seff som folk over her sier folk som er større og har litt fett på kroppen, man kan være sunn uten å ha fettprosent på 3! MEN å fremme sykelig overvektige damer som forbilder eller ideal, er bare helt sykt. DET er usunt det!

  159. Føler ikke du traff spikeren på hodet med dette her. Er helt klart enig i at folk skal holde seg sunne og tenke på helsa, men de bør heller ikke bli helt besatt av trening/kosthold eller bare drite i hele greia og ese ut. Folk bør finne en balanse! Klart det er helt greit å drite i lørdagsgodt og erstatte det med ett fruktfat, for det er hver sin smak.
   Men, at du skriver “Jeg har aldri vært hverken gravid eller overvektig. Derfor har jeg ingen strekkmerker, cellullitter eller slapp hud. Jeg har alltid tatt vare på kroppen min, og behandlet den med respekt. ” syns jeg er helt på trynet. Jeg er normalvektig, har aldri vært gravid eller overvektig heller, jeg har trent fotball/håndball i mange år og tatt vare på kroppen min – men likevel har jeg strekkmerker og cellullitter. Det der syns jeg du bomma på.

  160. Jeg synes du plasserer ord i andres munn i dette innlegget. Det står ingenting om at disse kvinnene er de “ekte”, og at Victoria Secrrets modeller ikke er det. Ikke dikt opp ting for å virke sterkere i din sak. Har du en sak du vil diskutere, kan du samle sammen poeng som samsvarer med realiteten.
   Det er også skammelig at du antyder at folk i Norge som er overvektige ikke tenker på hva de spiser, og at du anser det å være tynn som det riktige, for da tenker du på helsa. Noen kan spise bare sunt, men fremdeles ha noen kilo ekstra. Det du gjør her er ikke å normalisere det å være slank, men snarere gjøre det skamlig å være tykk. Synes du det er riktig?
   Problemet i samfunnet er ikke at én type kropp blir satt mer pris på en andre, men at slanke blir sint med en gang fedme normaliseres, og tykke blir sint med en gang slanke normaliseres. Er det ikke greit å ha litt av alt? Selvfølgelig er dødelig fedme trist og noe en må jobbe mot, men å ha litt ekstra fett på lår og mage er ikke noe som skal skamliggjøres på denne måten.
   Jeg kommer til å slutte å lese bloggen din, da jeg synes du har utrolig usunne verdier. Håper du en gang forstår at alle kropper er like fine.

  161. Jeg forstår at du blir provosert. Det er ikke mer rett at de slanke skal få høre at de er tynne, mens de overvektige, nei de skal helst ikke få noen kommentarer etter seg. Det er like sårende. Men vet du hva som også er sårende å lese Stina?
   Det er at du påstår at man enten er overvektig eller gravid hvis man har cellulitter eller strekkmerker. Hadde jeg lest dette innlegget for tre år siden hadde jeg kastet frokosten i søppla på sekundet. For da hadde jeg trodd at jeg var overvektig. Men det stemmer ikke. Dette er genetisk, og selv den tynneste kan få strekkmerker. Etter og ha vært på ferie nå med ti venninner, har jeg har sett at ALLE jentene har begge deler eller en av delene. Og her snakker vi om ti forskjellige jenter med forskjellige kroppsbygninger. Så selv om du har vært “heldig” og ikke fått noe av dette enda, så bør det ikke være så lett å påstå at de overvektige og gravide er kun de som får det. Da lurer jeg issåfall hva du definerer som overvektig hvis du tror at alle som har strekkmerker eller cellulitter er overvektig.
   Les innlegget ditt på nytt, gjør litt research på cellulitter og strekkmerker (hvorfor får man det???), rett på de dumme uttalelsene dine, og post det på nytt. For jeg skal love deg at det er mange jenter nå som ikke spiser like mye til sitt neste måltid pga det du har skrevet her.

  162. Ikke ofte jeg kommenterer eller i det hele tatt leser blogginnlegg, men dette var godt skrevet! Helt enig;)

  163. Amanda: Først og fremst vil jeg bare si at BMI ikke er noe man burde se på når man skal se om noen er overvektig. BMI forteller ikke hvor mye muskler og fett det er på kroppen. Man burde heller se på fettprosenten, da den forteller mye mer om hvor sunn kroppen er.

   Med vilje skrev jeg ganske hardt og krast, for å få frem et poeng, og skape en debatt rundt dette temaet. Men hyggelig å høre at du setter pris på at jeg er direkte og ærlig!

  164. Det er ingen som hyller overvekt, men vi roser folk som tør å vise en motvekt til det vi er vant til å se. Om du åpner øynene og ser ut av forbi egen boble og kropp, ser du kanskje at samfunnet er i ferd med å gå til helvete, fordi det er for mye fokus på akkurat dette. Kropp.
   Det eneste du bidrar til her, er til å få folk som kanskje ikke står til dine standarder til å ha dårlig samvittighet. For at de ikke greier å holde seg unna sukker, eller trene fem ganger i uken. Fordi du mener det er en selvfølge. Du må forstå at ikke alle har tid til å prioritere som deg, eller kanskje ikke engang lyst. For det er noe med å bli fanatisk også. Det er ikke sunt å være fanatisk. Selv om kroppen sikkert har godt av mer trening og mindre sukker, må du huske at du har et hode også, ikke bare en kropp.
   Du skal få ha akkurat det kostholdet du har lyst til å ha, men jeg synes du skal holde deg for god for å kjefte på folk som ikke ser ut eller spiser som deg.

  165. Jeg skjønner ikke hvor du ser denne hyllingen for overvektige? At man ser artkler hvor normale til større mennesker f.eks sier de skal gå i bikini de også er ment som at man skal tørre – uansett kroppsform. Ikke fordi man hyller overvekt.
   Samtidig det å ta modeller vs mer normalvektige og frodige damer i VS bikinier viser jo bare presset som er.
   Det er IKKE mer greit å fortelle trente/slanke/tynne mennesker å spise mer og kommentere utseende – men hvorfor må det alltid være oss vs dem? For det er jo ikke mer greit å si til noen som er overvektig at kanskje den sjokoladen burde trylles til en gulrot? Men enda noen sier slikt til deg fordi du er tynn (uansett hvem) hvorfor løper du til den andre øya for å rope hva du mener om overvektige? For å gi igjen? Hva med å ta et steg tilbake å si at uansett kroppsform du ser foran deg så er det ikke pent å skulle kritisere/kommentere den? Tynn eller tykk.
   Trente mennesker må gjerne ta selfie og være fornøyd – stå på, jeg er totalt for kroppspositisme. Men hvorfor kan ikke ei som har 15 kg for mye ta en selfie og være fornøyd med turen på stranda? Det handler jo om å trives med seg selv! Enda man er der man ønsker eller på vei å gjøre noe med det. Hadde jo vært jævlig trasig om man MÅ hate seg selv i prossesen?
   Ingen hyller overvekt – men man kan få lov å være stolt, komfortbale og fornøyd i sin egen hud altså.
   Og som mange sier – strekkmerker og celluliter har NADA med feithet å gjøre i sin helhet. Her er du fullstendig feilinformert. Gutter kan f.eks ha strekkmerker på RYGGEN fordi de vokser så fort i høyden. Jenter fordi pupper og hofter plutselig kommer. Cellulier har tilogmed modeller men det photoshoppes bort. Selvfølgelig kan strekkmerker kommer pga overvekt også – det har jeg selv. Jeg var tross alt 58 kg tyngre enn hva jeg er nå og veier nå 60 kg på 166 cm.
   Så jeg har vært på begge sidene. Veldig stor og nå tynn – men aldri følt noe behov for å måtte slenge negativitet videre på denne måten. Hva men å støtte de som ønsker det, godta de som er fornøyd og generelt ikke ha et behov å si noe om andre sine kropper?

  166. Men nå er det jo mest fokus på at unge jenter ikke skal få et usunt bilde til kroppen sin, ut i fra modeller som er i magasiner osv. Det er ikke alle jenter som har en kroppsbygning som gjør at du kan bli 55-60 cm rundt midjen slik som de er. Og strekkmerker osv har jo kommet opp fordi det svært ofte blir retusjert bort, det er mange som ikke er overvektige som fortsatt har strekkmerker.
   Jeg skjønner hva du mener og er enig i noe av det, men synes det snart er på tide at alle fokuserer på seg selv og sine ønsker og behov og slutter å kritiserere andres livsstil og levemåte. 🙂

  167. Er så enig så enig Stina. Helt sykt at man skal hylles for å være usunne og kritiseres for å leve sunt.

  168. Jeg ser poenget i innlegget ditt, men samtidig føler jeg det er viktig å påpeke at overvektige mottar nok mye mer stigma og hets enn normalvektige og slanke mennesker, noe som naturlig nok er noe bakgrunnen for at man i media har forsøkt å få frem at det ikke bare trenger å være “perfekte modellkropper” på forsiden, men også mange andre forskjellige kroppfasonger. Har man litt ekstra fett på kroppen så betyr ikke nødvendighvis det at man er en frytktelig usunn person, og jeg syns det er flott at man i større grad får frem at det er helt OK å ha ulike fasonger – på en annen side tenker jeg vel at du setter det litt på spissen når du omtaler de som blir fremstilt som “sykelige overvektige” jeg regner med at du ikke syns at damene i Victoria Secret bikiniene er farlig overvektige.Hvor går egentlig grensen mellom slank og sykelig overvektig som du sier?

  169. Kommenterer aldri blogger, men føler for å kommentere dette…
   Det er ingen som hyller overvekt. De hyller det å ha en normal kropp og at det er okei. Du skal ikke føle du må gjøre noe for å passe inn fordi du er bra nok. Det er greit å ha stekkmerket og ha noen kg for mye uten at det skal gjøre noe. Dette hylles fordi samfunnet i seg selv sier du skal være kjempetynn! Det blir en motvekt, forstår du. Det har ingenting med å hylle overvekt og at det ikke er greit å være slank. Hvem sier det ikke er greit å være slank? De sier bare at du ikke må være slank for å bli godtatt. Dessuten kan jeg fortelle deg at å være litt lubben faktisk ikke har noen helseskadelige effekter på kroppen din. Når det kommer til overvekt er det ingen som sier det er bra å være overvektig fordi det er så bra…Man skal elske kroppen sin som den er fordi man er god nok. Helsa er en annen ting. Det er ikke bra å være overvektig p.g.a helsa, men ærlig talt, du vet selv at samfunnet vil du skal være slank og det å sette pris på kroppen man har er en motvekt.. Hva kan man gjøre med strekkmerker? Ikke så mye.. Ta kremer, behandlinger osv, men det vil som regel alltid vises litt at de har vært der. Nå får du mødre med strekkmerker til å føle seg ubekvemme fordi at de ikke kan feire kroppen sin fordi de har cellulitter og strekkmerker. Og cellulitter er forresten ikke et tegn på overvekt (ikke det at jeg sier du har sagt det) fordi 9 av 10 kvinner har det.

  170. Hei stina:) eg vil veldig gjerne bli slankere å få bedre kondisjon men eg setter store mål og blir bare frustrert og lei meg og gir opp når eg ikkje en gang klarer å jogge ti meter uten å bli anpusten!! HJELP MEG VERSO SNILL STINA!! EG ANER IKKJE HVORDAN EG SKAL BEGYNNDE Å EG SYNST EG ER KJEMPE STYGG I TRENINGSKLÆR OG EG SYNST DET ER FLAUT Å SI AT EG SKAL TRENE FOR DA SER ALLE RART PÅ MEG!!! VERSO SNILL Å HJELP MEG!!!? HVORDAN SKAL EG STARTE???? Hilsen celine

  171. Endelig noen som bare sier det rett ut som det er! Du er kjempeflink og det vr veldig bra skrevet! Helt enig med deg! Du er et godt forbilde:-)

  172. wooow, for en god blogger du er ? eller “blogger”..
   svarer bare di 2% av personene som er enige/idioter :S hahahaha

  173. Jeg er enig med at samfunnet understreker overvektige jenter og utifra det sier at de er “ekte”. Men det er fra medias perspektiv! Vet vi egentlig hvordan disse jentene har det? De sulter seg sikkert ihjel, for se ut som en “normal” jente…
   De fleste velger ikke å være fet:/ media gjør derfor dette for å bygge selvtilliten
   deres 🙂

  174. Du har helt rett og peker på noe vesentlig viktig.Tynne modeller kan diskrimineres og sykeliggjøres.Senest i går så jeg “tykke” utstillingsdukker i en helt vanlig klesbutikk.
   Jeg er mann og får ofte slengt i fjeset at jeg er for tynn,ja faktisk er jeg alt for tynn.Jeg er 180/76 og er overhodet ikke tynn.60% av alle menn over 20 år er overvektig.

  175. Jeg er enig i poenget, men blir veldig provosert av posten her, måten den er skrevet på.
   Jeg føler personlig at jeg blir snakket ned på. Er 23 år, 1.65cm og muligens 67kg. Jeg trente 5 dager i uka i 1 år, spiste ikke annett enn kyllig og brokkoli og havregryn. Føler det eneste som skjedde var at jeg gikk fra 65 til 67 kilo og fikk litt mer biceps. Jeg ble aldri den “perfekte” tynne jenta jeg hadde håpet på.
   Strekkmerkene på lårene/rumpa fikk jeg som tenåring, når jeg plutselig vokste noen cm, fikk rumpe og hofter. Har aldrig vært overvektig jeg heller, men faen heller da. Har også littegrann “slapp hud” på magen etter en operasjon jeg hadde som barn.
   Jeg gjorde mitt beste med trening, det funka ikke på samme måte hos meg som hos deg. Jeg kvier meg ofte i situasjoner der lettere klær enn bukse kreves, som her jeg er nå, i Japan, siden temperaturen her er langt over der det føles behagelig å bruke bukser. Det kommer som regel av slike kommentarer som det er i posten din. Jeg spiser noenlunde sunt, men orker ikke å ha så mye dispiplin, jeg spiser omtrent det jeg vil. Kutter ut brus/potetgull etc i ukedagene. Normalt trener jeg 4-5 dager i uka, her har jeg litt ferie, er ute å løper i trapper og gjør litt generelle øvelser hjemme. Har også en skade i skulderen nå som gjør det veldig vanskelig å trene normalt. Ikke kall det en unskyldning, jeg har en hel bunke papirer fra sykehuset som kan motbevise det. Men jeg trener fortsatt det jeg kan! Og fortsatt klarer jeg ikke å miste “valpefettet” på magen og lårene. Kanskje det bare er meg det er noe galt med? :p
   Prøv å formuler innlegget annerledes neste gang. Sett ting i perspektiv. Det bruker å hjelpe. Kommentarer er noe alle får, og det kjennes jævelig ut der og da, men det er bare å overse det. Noe min mor lærte meg når jeg var ung.

  176. Alle saker har flere vinkler… For meg som har litt ekstra, så er det veldig fint å se at man ikke trenger å føle seg stygg pga det. Men ALLE kropper er ekte kropper. Selv om man i de aller fleste tilfeller må jobbe hardt for å være fit. Kropp er kropp. Men som sagt, alle er ekte. Uansett 🙂

  177. Greit nok at vi ikke skal HYLLE overvekt, men har vi ikke HYLLET undervekt i årevis? JO faktisk. Vi ser opp til de som er tynne, face it. Du birdrar ikke til noe mindre kroppspress akkurat. Det virker som du er besatt av andres vekt på måten du skriver. Hva med å heller ikke bry seg om andre og passe på seg selv?? Jeg er normalt slank, men det er vel ikke godt nok det da? Hva med ungjenter som leser bloggen din og tror de må presse seg nedi vekt når de er normalvektige? Jeg synes du ser helt normalvektig ut jeg, og skjønner ikke helt greia med at folk roper etter deg på stranda..? Jeg er sykt lei hele kroppsmaset, ja alle har en kropp! Det er ikke så mye du kan gjøre hvis du ser en overvektig da, du får bare snu deg unna hvis det er så grusomt.

  178. Oppfordring til å spise sunt er flott, men jeg kan skjønne at foreldre blir irriterte når man oppfordrer til utfordring av å spise mindre sukker. Det er ikke alle som har kontroll, og kanskje spesielt tenåringer. En slik utfordring kan føre til spiseforatyrrelser, noe jeg har sett selv. Å være sunn er som sagt flott. noe jeg derimot ikke forstår er hvorfor “ekte kvinner” ikke skal få være på forsider. Alle “ekte” kvinner lider ikke av overvekt å fedme slik du påpeker. Dessuten har vel overvektige kvinner like stor rett til å være på en forside som undervektige kvinner?

  179. Nå er vel ikke heller poenget til disse sakene og samfunnet, å mene at det er slik du SKAL se ut. De prøver vel heller mer å stoppe kropspresset det er der ute, om at det er slank du SKAL være. Jeg merket jeg ble lettere irritert av å lese denne teksten din. At du så rett ut kan si det er feil å være tykk. Det er en ting at det er helsefarlig og ikke bra, men det er like så helsefarlig å være for tynn. Mediene prøver vel heller å katogirisere den NORMALE kroppen, som vil si midt i mellom. Og siden det alltid er så stort press på de dynne, at det er slik du skal være. Det er alltid best å være tynn. FEIL! Det er ikke riktig at de overvektig skal føle seg dårlige. Det er ikke riktig at det er GREIT å snakke ned til en overvektig. For går du noensinne bort til en jente og slenger ut en kommentar ; neeimen, du var undervektig. Gjør ikke det vet du, og det er sånn samfunnet vårt har blitt. Det er helt greit å være undervektig, men ikke overvektig. Så at du argumentere mot helseproblemer – blir rett og slett feil. Hver sin mening, men at du går ut her og skriver at det ikke er bra, og at du blir sint for artikkelen som viser normale og mennesker med litt ekstra i VS bikinier, bidrar for meg til mobbing. Jeg må ærlig inrømme og si jeg syntes du bidro til den dårlige selvtilliten mennesker med litt mer på kroppen ofte får. Du har faktisk de menneskene som virkelig sliter med å ta av seg. Det vil du vel kalle latskap? Kaller du det også latskap da mennesker som lider av anorexia ikke klarer å legge på seg? For de er jo tynne, og lever etter din mal. Nå må jeg le av deg Stina, Syntes du gikk langt nå 🙂

  180. Jeg har lest bloggen din lenge og har likt den så godt! Jeg synes derfor dette var rett og slett trist og skuffende. Alle har så klart rett på å mene hva de vil, men her er du rett og slett litt ufin. Tror desverre du kommer til å miste en del lesere pga dette innlegget. Her virker du lite opplyst. Får litt “mean girl” vibber.. Håper du får en annen oppfatning etterhvert som du blir eldre, verden er ikke svart/hvit.

  181. Tror ikke de mener at en kvinne er overvektig, men du kan faktisk være sund selvom du har litt former

  182. Er til en viss grad enig med deg, men du må være forsiktig med hva du skriver. Jeg er 16 år, har heller aldri vært overvektig eller gravid, og det samme med venninnene mine. Hvordan kan det da ha seg at en stor del av oss har strekkmerker?? Du skrev jo i teksten sin at hvis man ikke har vært gravid eller overvektig, har man ikke strekkmerker………..

  183. Er veldig enig i det du skriver! Å ta vare på kropp & helse er veldig viktig. Men det er en forskjell på de som har litt ekstra fett fra å ha six-pack, og de som er overvektige/syklig overvektige. Når du er så overvektig at din egen helse står i fare, burde en absolutt ta seg en kikk i speilet og velge å gjøre en forskjell. Så lenge du ikke setter helsen i fare, og du er fornøyd med deg selv, kan jeg egentlig ikke se noe galt.(?)
   Når det kommer til dette med å se “normal” ut, er det i mine øyne for å “dra oss vekk” fra tanker som sommerkroppen 2015 og plastiske operasjoner, for idag er det mye press på å se pen ut. Men jeg forstår hva du vil frem til, og er veldig enig. Godt skrevet!:)

  184. Jeg er ganske høy og slank og har alltid vært det av genetiske grunner. Har fått kommentarer som “du må spise mer” og “herregud du er så tynn” utallige ganger. Men om jeg trener og spiser sunt? tvert i mot. Jeg trener nesten aldri, og spiser mye dritt. Poenget mitt er at selv om du er overvektig betyr ikke det at du spiser junk food fire ganger om dagen. Og selv om du er slank betyr ikke det at du spiser sunt og trener veldig ofte. Jeg har møtt MANGE overvektige som spiser mye sunnere enn meg og trener mer en meg. For eksempel min mamma. Hun spiser sunt og er ofte fysisk aktiv. Men har hun helseproblemer? Ikke som jeg vet. Derfor blir jeg litt irritert av å lese dette.
   Og forresten: Jeg har strekkmerker på rumpa(selv om de er veldig lite synlige). Så det er ikke bare “de ekte kroppene” som får det skal jeg si deg 🙂

  185. Jeg er helt enig i at det er viktig og ta vare paa helsen, studerer sel ernæringsfysiologi, saa det er en stor del av hverdagen min! Men du maa være litt forsiktig med hva du skriver. For det første er det veldig viktig og huske paa at overvekt er de som har en BMI over 25, og det har ingenting med strekkmerker eller liknende og gjøre. For det andre kan sunne, godt trente personer ogsaa være overvektige, da bmi ikke sier noe om kroppssammensettningen. Det er heller hva slags fett man har og hvor det er plassert som betyr noe, samt mange andre faktorer, saa vær litt forsiktig med hvordan du ordlegger deg. Alle overvektige trenger ikke være usunne! 🙂

  186. Hva med å heller bli litt lei av det behovet folk har for å vise seg frem halvnakne på internett? Uansett kropp…

  187. Hahaha det er så typisk deg. Du svarer kun di få kommentaren som hyller deg. Mens noen sier di er uenig i deg nei da klarer du ikke svare. Men regner med du kun skriver dette innlegget for å få pr siden du er så prkåt og vil oppover på lista.

  188. Helt enig med deg Stina! Utrolig bra skrevet!
   syntes ikke at sykelig overvekt bør bli glamorisert og ufarliggjort..

  189. Er enig med mye av det du skriver! Men på det Victoria Secret innlegget, var det faktisk bilde av damer i alle slags fasonger! Så skjønner ikke hvorfor det innlegget provoserer så mye? Alle er forskjellige og du skal ikke se sånn og sånn ut, men bare være deg selv og holde deg aktiv og spise sundt! En del av det å være sund er å kose seg litt av og til med noe godis av og til! Venninnen min spiser usundt hele tiden og hun legger ikke på seg, ikke ett strekkmerke engang! Men jeg trener og spiser godis 1 gang i uken, likevel vet jeg at jeg ikke kan spise for mye fordi da blir jeg overvektig, men jeg er ikke tynn av dengrunn! Alle burde være fornøyd med hvordan de ser ut fordi det er ikke det som spiller noe rolle, men alle er enige i at du ikke skal spise formye usunt, uansett om du er “tynn” eller “tykk” :))

  190. Hva er det med deg og disse “forsvars”-innleggene dine? Alle skjønner at du er tynn og vakker og at du trener, men hva faen er greia med å trykke ned folk som ikke er så forbanna perfekt, som ikke elsker å trene og som ikke lever på vann og salat?? Jeg skal være helt ærlig, jeg har aldri likt trening, og får jeg lyst på godteri på en mandag, da spiser jeg godteri på en mandag. Ødelegger jeg kroppen min da Stina? Bør jeg legges inn på en eller an klinikk for folk som spiser seg til døde??
   Det er ingen som normaliserer overvekt!! Men det å normalisere et normalt menneske er blitt vanlig.. Ikke faen om du får gi meg dårlig samvittighet fordi jeg spiser sukker og fordi jeg ikke trener hver forbanna dag!
   Jeg forstår ikke behovet ditt for å skrive disse innleggene om igjen og om igjen! Du er perfekt, folk har skjønt det nå! Dette innlegget var ekstremt sløvt!

  191. Jeg synes det er sykt bra at du får sagt det! Hele livet har jeg vært slank og tatt vare på kroppen min, og har fått slengt kommentarer som “du må jo ha anoreksi eller noe” og “oi, du burde virkelig legge på deg litt”.
   Amen to that sister!

  192. Du seier at du blir irritert/provosert av at alt skal vera so ekta. Kvifor? Sjølv om du er tynn er du lika ekta du og. Det eg oppfattar folk meine når dei vil ha normale folk på framsida av magasiner er normalvektige sunne folk. Folk som kanskje har eit arr folk med urein hud, folk med strekkmerker, folk uten strekkmerker. Ikkje berre dei tynne “perfekte” jentene. Ikkje berre dei uten ei kvise uten noken hudorma. Me vil ha folk som
   Du vinkler saka som at me burde få auga opne og hylle dei velltrente men samt bue på dei med nokon kilo extra. Det er bra at du tar vare på kroppen din, men ikkje få lesarane dine til å føle at dei må trene 5ganger i veka for å vera sunn. Eg føler også at det blir feil av deg å sei at media hyller dei sjuklege overvektige for de gjer dei ikkje. Dei overvektige er dei som har måtte tåla mest dritt av alle. Me hyller dei som tørr å gå ut etter ein fødsel å sei eg er ikkje lika tynn, eg er ikkje lika trent, men det er Okei. Dei som endeleg er nøgd med kroppen sin uten å måtte ha ein sixpack, men me hyller og dei som har nådd målet sitt og fått sixpacken dei har jobba etter. I posisjonen din, synest eg du burde ha brukt innflytelsen du har på folk til å sei me må starta å akseptera alle. Uansett kva vekta seier. Og at me skal støtte og prøve å hjelpe dei som vil gå opp eller ned i vekt.

  193. Det er jo bedre å ha kvinner med litt fett og strkkmerker på kroppen på et blad i stede for en perfekt jente. Det er normalt å ha strekkmerker og det er normalt å ha ekstra fett på kroppen. Og nå snakker jeg ikke om overvektige men om vanlige folk med litt mage og ikke så stramme lår. Det er lett for deg å si at bare tren så får du en finere kropp. Spis sunt så blir det bedre. Strekkmerker går ikke vekk.det er ikke alle som liker å trene. Men det blir feil å kalle det for ekte jentet. For uansett hvor trent du er eller hvor mye fett du har på kroppen så er du ekte. Jeg ville heller kalt det vanlige jenter.

  194. HELT ENIG! Fedme er ikke normalen. Det er akseptert å si til en røyker “er du dum? Vet du ikke hvor farlig det er å røyke?!”. Men ser du er tykk person som spiser fet mat har du ikke lov til å si “er du dum?! Vet du ikke hvor farlig det fettet er for deg?! Legg fra deg gaffelen!”.

  195. Bare så det er sagt så kommer ikke strekkmerker nødvendigvis av å ha vært overvektig, gravid eller liknende. Strekkmerker skyldes i stor grad hormoner og det er helt normalt i større eller mindre grad hos de fleste og det er egentlig ganske overraskende om du ikke har noen, overhodet…

  196. Du verden!
   Først klikket jeg inn på bloggen din for å lese om jenta som er lei av den “ekte kroppen”, dvs en overført betydning at det nå er “ekte” å ha sixpack, sommerbrun (hele året), operert, og dandert kropp. Men, nei. Dette var faktisk et innlegg som setter den helt vanlige og usunne kroppen under lupen. Bloggeren (du) har tydeligvis fått nok av trenden om som sier at alle er bra, uansett.
   Så feil kunne jeg altså ta. Den spreke er fornærmet og tilsidesatt blant de usunne og “ekteekte” (ikke en skrivefeil).
   Jeg håpet at fokuset på den ekte (i mitt hode vanlige) kroppen reduserte antallet jenter/damer/gutter/menn/hin osv med dårlige selvbilder og følelsen av å bli tilsidesatt i motepresse, på stranda, eller i treningsstudioet. Men nei, nå vet jeg at den spreke kroppsbevisste ikke har det så bra. Og trist er jo det.

  197. fy flate du virker jammen bitter. Stakkar deg må jeg si. Om så du føler folk rakker ned på deg pga at de syns du er tynn, så er du ikke hakket bedre selv. Overvektige trenger ikke spise sukker og drikke brus. De kan faktisk være like aktive som deg. Dette er første og siste hang jeg ser bloggen din. Ok du har ett normalt utseende og syns tydelig vis selv du er perfekt og de med litt for mye er tykke. Huff-huff stakkars deg

  198. Det du gjør her er å skamme tykke mennesker og gå ut ifra at bare fordi de er større så er de automatisk usunne.
   Jeg kjenner flere tykke mennesker som spiser helt normalt. De er bare tykke fordi det er sånn kroppen deres trives. Alle kropper burde hylles, tynne såvel som tykke.
   Dette innlegget er patetisk og det er svært tydelig at du har liten kunnskap om både kosthold, hvordan hjernen fungerer, overvekt og kropp.
   Man skal akseptere alle kropper, tynne, mellomstore og tykke. Det handler om aksept, forståelse og den viten om at du faktisk ikke aner noe om vedkommede. Du er en svært ignorant person som har gjort svært liten research i forhold til dette innlegget.
   Jeg rakker ikke ned på din livsstil her, du kan gjøre akkurat hva du vil, men jeg vet at jeg ikke kan ha et strengt kosthold og samtidig være lykkelig.
   Jeg brukte flere år av livet mitt fanget i anoreksi, og når jeg først bestemte meg for å bli frisk igjen var det klart at selvfølgelig skal jeg bare spise sunn mat. Jeg trente 5 ganger i uken og gikk tur i flere timer om dagen, og etter hvert nådde jeg normalvekt. Jeg hadde en helt gjennomsnittlig BMI, men likevel følte meg meg slapp, dårlig og syk. Kroppen min fungerte ikke og jeg var utrolig ulykkelig.
   Etter en stund skjønte jeg at det var på grunn av den nåværened livsstilen min. Jeg trodde det var okei å spise slik jeg gjorde, fordi jeg var normalvektig og jeg spiste godt over 2000 kalorier per dag.
   Nå skjønner jeg at det ikke er godt for noen å leve slik jeg gjorde. Nå har jeg et mer avslappet forhold til både trening og kosthold. Jeg trener 1-3 ganger i uken og spiser ting jeg vet kroppen min har godt av, men også is, sjokolade og smågodt. Jeg er på en sunn vekt og jeg ser ut som en helt normal kvinne, og det er jeg fornøyd med.
   Dette innlegget provoserer meg veldig fordi du promoterer bodyshaming, og jeg skulle ønske du ble fjernet fra internett grunnet din ignorante tankegang. Vær så snill å gjør litt research.

  199. Så sinnsykt deilig å få lest noe som jeg har og blitt provosert med lenge! Det er absolutt ikke sunt å være overvektig, og jeg er og drittlei av media som skal få det til å være sunt! Får nesten to år siden, gikk vekten min opp med 10kilo, fremdeles ikke feit, men ut av min komfort sone. Så jeg gjorde noe med det, jeg snudde rundt på hele kostholdet mitt, og nå har jeg gått ned de kiloene. Jeg har da ikke trent, utenom det vanlige man gjør. Jeg har kun spist meg sunn og slank igjen! Og det er jeg super stolt av meg selv! Og å få høre rundt meg at jeg har blitt så tynn, så har jeg bare bestemt meg for å si takk med ett smil og ignorere hva tonen dem sin var 😀
   Så takk igjen får at du skrev dette innlegget!!

  200. Okei. Så jeg på fjorten år er ikke sunn, men rettere sagt litt overvektig fordi jeg har strekkmerker på rumpa og magen bretter seg når jeg sitter? Takk da. Ikke kroppspress i det hele tatt.

  201. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å kommentere dette innlegget, men så ble det slik likevel. For inntil kort tid siden, var jeg akkurat som deg – veltrent og pen, med ensidig fokus på kosthold, trening og kropp. Jeg vil nesten si jeg var fanatisk i min jakt på det sunne og perfekte. Men så ble jeg syk, og gikk kraftig opp i vekt på grunn av medisinene jeg måtte ta. I denne perioden greide jeg naturligvis ikke å trene. Jeg må innrømme at jeg overhodet ikke følte med vel med den “tjukkaskroppen” jeg plutselig hadde fått, men det var ikke så lett å gjøre noe med det da jeg var syk. Da jeg omsider ble frisk igjen, klarte jeg kun å gå korte turer, fordi jeg fortsatt hadde store smerter i kroppen. Etter 1,5 år er jeg friskmeldt og tilbake i “matchvekt” – men kroppen min bærer preg av sykdommen – med store operasjonsarr, cellullitter og strekkmerker (som jeg fikk pga. vektoppgang). Det tok en stund å akseptere den nye kroppen jeg har “fått” – men vet du hva? Nå er jeg faktisk veldig fornøyd og tilfreds med at jeg har en FRISK kropp, og at jeg kan gjøre akkurat det jeg vil uten at sykdom og smerter hemmer meg. Jeg unner ingen andre den samme opplevelsen, men det har gjort meg mer ydmyk. Kropper kommer i alle former og fasonger, og jeg hyller ikke overvekt, men heller ikke et sunnhetstyranni med pekefingermoral overfor alle andre som ikke er like “perfekt”. Det viktigste bør være at kroppen er frisk og fungerer som den skal, så får vi alle feie for egen dør.

  202. Har litt former men er fremdeles bare 29,7kg og jeg er 11år. Syntes ikke du er et dårlig forbilde , for du er et fantastisk forbilde. Helt enig i alt du skrev.
   RESPEKTTIL DEG FOR ÆRLIGHET

  203. Jeg er 25 år, trener 5 ganger i uken, veier 58 kg, aldri vært overvektig eller gravid OG (hold deg fast) jeg HAR strekkmerker og cellulitter.

  204. Syns mange av innleggene dine er veldig dårlig formulert for å være ærlig. Man trenger ikke være overvektig eller ha vært gravid for å få strekkmerker? Dette har veldig mye med gener og gjøre. Get your facts straight før du legger ut slike innlegg. Skjønner godt at flere reagerer. Skjønner at du mener samfunnet prøver å normalisere fedme, men jentene fra linken du refererer til er helt normale.. Utrolig dårlig eksempel.

  205. Dette er det dummeste jeg har lest i hele mitt liv! Jeg forpester blogger, og føler nå en plikt til å skrive en kommentar her.. fordi jeg bryr meg om usikre 18 åringer med vokse strekkmerker og valpefett. Dere er i puberteten enda, det er helt naturlig med slitsomme hormoner og usikkerhet. Dette innlegget er livsfarlig, uintelligent, og med på å skape en debatt som er fordummende. Jeg forpester bloggkulturen. Det må være helt forferdelig å være tenåring med all blogging og sosiale medier. La folk få være som de er. Du er ubetydelig, slutt å belære hvordan noen skal tenke og føle utifra hvilke valg de tar og hvordan de ser ut. Folk er forskjellige! Skjønner du ikke det? Og ingenting av det du skriver i dag er tegn på intelligens eller raushet. Det er rett og slett bare et dumt innlegg fra en som prøver å få kommentarer og tjene penger på blogg. Forbanna kyniske bloggere. Dere burde skjemmes.

  206. Kan du lage en blogginnlegg der du viser all sminke du har, og kva dagleg sminke du bruka og sånn?❤️ elska bloggen din btw. Kjempe flott innlegg ❤️❤️❤️❤️

  207. ekstremt bra innlegg som mange bør lese. selv har jeg ikke opplevd at folk har kalt meg tynn, bulimiker osv. men likevel kan jeg tenkte meg hvor kjipt og ikke minst provoserende det er å høre slik. det er blitt sånn at om man er tynn, blir man satt i en slags “bås” hvor folk kan kommentere hva de vil. hvorfor? fordi “alle” ønsker å være slank og siden de ikke får til å trene og spise sunt, så tenker de at da må du ha spiseforstyrrelser og aldri spise. er veldig enig i deg i dette, men samtidig blir det helt feil å dra tusenvis av jenter med cellulitter og strekkmerker under samme kam, som en gjeng late jenter som driter i hva de spiser. jeg er 20 år og har brukt endel år på trening og sunt kosthold. likevel er jeg ikke syltynn og har selv strekkmerker på hoftene og litt cellulitter på lårene. jeg har hatet kroppen min lenge for dette og går aldri i shorts eller korte skjørt. jeg har prøvd å sulte meg for å se om jeg klarer å bli bare litt tynnere, noe jeg raskt skjønte var idioti, for etterhvert har jeg fått litt vett i hodet og skjønt at det er slik kroppen min er. jeg har brede hofter, noe som får rumpa å lårene til å se større ut. det er også derfor jeg har strekkmerker, fordi hoftene er brei. kan ikke akkurat knuse hoftebeina for å se tynnere ut. så ikke kom å si at de som har strekkmerker er late, kun spiser dritt og aldri trener. tenk hvor mange sunne jenter med strekkmerker som følte seg feit etter dette innlegget. tenk litt over det. jeg har aldri sett på meg selv som direkte feit, men følte ikke akkurat at det blir bedre å reise til Spania om to dager etter dette innlegget.

  208. Ja, så har det lenge vert slik at man skal kunne akseptere de større mye mer i det siste og at de tynne har helseproblemer. Det kan være sant men det er helt forskjellig fra den ene personen til den andre. Kroppsfasongen og kroppsbygningen vår er helt forskjellig og det har mye å si! For eksempel så kunne jeg aldri slanket meg så mye at jeg hadde vært sunt tynn og brukt XS eller S i klesstørrelser, for jeg har noe større kroppsbygning enn det andre har. Likevel så betyr det ikke at jeg (og oss andre) er feit(e)!
   Det er viktig at vi husker at alle kan ikke bli nett like tynne siden det kommer ann på hvordan din kroppsbygning er. Du er ikke helsefarlig feit om du har stor kroppsbygning og litt fett på kroppen, men du er ikke helsefarlig tynn om du har mindre kroppsbygning og er litt tynnere heller!
   Det er så viktig at vi husker at det avslører mye om hvordan kroppsbygningen vår er og at vi tar hensyn til det før man dømmer både oss selv og alle andre. Det er så lett å dømme ut over hva man ser, og at man glemmer det man vet eller hva man ikke kan vite!

  209. Blir egentlig litt lei meg når jeg leste dette innlegget. Dette virker ikke helt gjennomtenkt fra din side? Jeg er enig med veldig mange over her at dette ble helt feil. Dette forsterker nesten kroppspresset enda mer. Jeg har former og en litt kraftig benbygning, men ikke overvektig. Jeg har strekkmerker osv, men ikke fordi jeg noen gang har vært overvektig eller undervektig. Viste du at strekkmerker faktisk kan komme i puberteten fordi vi vokser raskt? Det har ingenting med overvekt osv. Mange gravide får derfor strekkmerker, nettopp fordi man vokser raskt. Hudvevet blir strukket og dermed brister det.
   Jeg syntes det er latterlig at du refererer overvekt til det VS innlegget. Disse jentene som står ved siden av VS modellene er flotte jenter. Dem er da langt fra overvektige?! Jeg skjønner ærlig ikke hva du tenker på?! Jeg ser ut som noen av disse jentene, betyr det at jeg er overvektig? Fordi måten du formulerer deg her, gir oss nesten tanken om det. Jeg skjønner at du har hatt det tøft med kommentarer du har fått rettet mot deg og din kropp, men nå gjør du faktisk det samme tilbake! Vi har alle den kroppen vi har og mange av oss prøver så godt vi kan å akseptere den kroppen vi har i dagens samfunn. Men dette her? Dette er faktisk med på å gjøre dette vanskelig for flere. Selv om man er overvektig eller har litt ekstra på kroppen trenger ikke dette bety at man ikke har et sunt kosthold eller at man er i aktivitet. Du vier mye av din tid til kosthold og trening, men det er kanskje ikke alle som bruker like mye tid på dette. Mange av oss fokuserer på helt andre ting og du har faktisk ikke noe med hva andre prioriterer osv.
   Jeg skjønner at dette er noe som du engasjerer deg over, men her gikk du rett og slett for hardt ut. Og det er vel ingen som “hyller” de som spiser seg til døde? Hvor er kilden din for det?!
   Det er ikke ofte jeg pleier å skrive slike kommentarer som dette, men dette provoserte meg. Jeg håper du kan se dette fra flere vinkler og se hvorfor så mange bli provoserte..

  210. ” Jeg har aldri vært hverken gravid eller overvektig. Derfor har jeg ingen strekkmerker, cellullitter eller slapp hud. Jeg har alltid tatt vare på kroppen min, og behandlet den med respekt.” OMG du må være den meste tilbakestående personen jeg vet om. Så når man er gravid behandler man ikke kroppen med respekt ? Når man går gravid skaper du et barn, men du kommer kanskje ikke til å gjøre det i redsel for å få strekkmerker du, eller ?! For deg er det bedre å være barnløs og ha kropp uten merker fra graviditeten. Jeg SPYR av dette innlegget. Herregud. Tror du er så sykt trent, men du har jo bare sittestreker over magen som du later som er en sixpack. LOOOL. Du er bare tynn, men du ser ikke spesielt trent ut. Du er bare tynn fordi du lever på vann og luft, og derfor er det bare luft inni hue ditt også. Dette innlegget burde du slette før alle andre også innser hvor dust du er. Og frekk, ikke minst. Frekk mot alle som har helt normale kropper med strekkmerker og kanskje slapp hud etter graviditet. Skam deg for at du kaller alle normale for late, feite folk uten respekt for seg selv og sin kropp. De aller aller fleste har strekkmerker og du gjør det til noe å skamme seg over, noe å skjemmes over. Flere småjenter som har lest innlegget ditt kommer til å se seg i speilet i kveld og tenke; æsj, jeg er stygg, jeg er unormal, fordi Stina skriver at strekkmerker ikke skal hylles, det skal skjules. FY deg!

  211. Kjære deg, har du noengang sett en sykelig overvektig kvinne på en forside? Poenget med å normalisere synet på kvinnekroppen er å vise at alle underærnærte modellkroppene vi blir eksponert for hver dag ikke nødvendigvis samsvarer med en normal livsstil. Jeg snakker ikke om sunne og trente kropper, men syke kropper som lever en livsstil der hovedfokuset er å passe på å spise lite nok. Det kalles modellbransjen. Du skriver også at strekkmerker og celulitter er noe som rammer overvektige. Strekkmerker kan ramme de fleste. Mange får dem i tenårene, når kroppen vokser rekordraskt, og huden ikke klarer å henge med i svingene. Det er heller ikke bare overvektige kvinner som får celulitter. Disse får vi fordi noen av fettcellene, som holdes på plass av bindevevet, stikker ut og opp i lærhuden. Dette gir den ruglete overflaten som vi kaller cellulitter. Både slanke, normalvektige og overvektige kvinner kan få dette. Man kan kanskje ikke alltid se cellulitter hos andre med det blotte øyet, men ifølge Ann-Kristin Stokke, som er fagsjef hos Skintific AS, har faktisk opp mot 90 prosent av alle kvinner cellulitter i en eller annen grad. Pass på hva du skriver. Du har mange unge lesere som blir påvirket av hva du skriver, og selv om du kanskje har en god hensikt så kommer ikke den fram i innlegget ditt. Du trenger mer kunnskap.

  212. skaff deg nok informasjon før du uttaler deg om noe
   Strekkmerker kommer av at huden blir strukket og er vanlig i puberteten når man vokser raskt, ved betydelig overvekt, og ved graviditet.
   Selv om du opplever å få strekkmerker i ung alder, betyr det IKKE at du er tykk eller har for mye på kroppen. Dette kan altså komme av at kroppen din har vokst raskt, slik den gjerne gjør i puberteten.

  213. Helt enig med deg…du er en drit god blogger du er faen mæ den beste æ veit du er den beste bloggerne og kjendisen jeg et om du er bare best i oppgang og motgang har du all min støtte elsker deg, Stina🌸🌸

  214. Litt skivebom. Sukker er karbohydrater og bør inntas med måte for det daglige næringsbehov. Trening er ikke nødvendig, men trim er. Man trenger ikke tilbringe en time på mølla eller to timer med styrke hver dag for at det skal være bra. Og det er ikke overvektige det fokuseres på, men de med kropp der musklene ikke er det mest fremtredende. Det er like usunt å trene og spise seg sykelig tynn som det er å ikke trimme og bare spise fett og sukker. For mentalt sett er det å unne seg noe godt en gang iblant med på å gjøre oss glade og fornøyde, som er den viktigste faktoren til god helse. For mental helse er faktisk et stort problem i dagens samfunn der det meste går på å gjøre mest mulig på minst mulig tid uten å tenke seg om og stoppe opp en gang iblant. Og dette kommer fra en som kuttet ut sukker, spiser “ren” mat og trener 5-6 ganger i uka, samt aldri har vært overvektig.

  215. Unnskyld meg?! Men er det ikke lov til å være naturlig nå eller?! Er ganske så lei av det pratet ditt med naturlige folk. For du var også sur for det med naturlige modeller og nå dette også?!
   Og bare så du vet det er det mange overvektige som prøver å gjøre noe med det! I tillegg så er det faktisk sånn at det ikke er alle som kam bli slanke og tynne. Det er mange som er tykke og overvektige som trener, men de kan ikke få sixpack eller bli ordentlig tynne. Synes dette er slemt av deg for det er sikkert mange som
   føler seg truffet når de leser dette. En ting som du må få inn er at det er ikke er fasit på en trent kropp!! Du sa det ikke direkte, men jeg føler at du
   mente at modeller og folk på forsider i magasiner osv må være syltynne, det synes jeg er feil!! Bare fordi du et tynn og har en utrolig bra kropp betyr det ikke at du kan rakke ned på folk som ikke har det. Det blir feil, for det er så mange “tykke” folk som er overvektige men de prøver å gjøre noe med det forsvingende!!

  216. Skal påpeke at de har ikke kampanjer med overvektige for å normalisere og gjøre det greit, de gjør det for at folk skal forstå at man skal kunne elske seg selv uavhengig av overvekt eller ikke. De prøver jo ikke å gjøre overvekt til mote, om du trur det så mangler du nok ett par hjerneceller.

  217. Dette innlegget gjorde dagen min mye værre enn den alt var. Ingen i den artikkelen med Victoria’s Secret var “sykelig overvektig” eller i det hele tatt overvektig! Jeg er bare kanskje 14 år enda, men dette gjør meg syk. Det virker mere som om du prøver å få det til å virke som om alle skal være tynne og “perfekte”. Syns dette innlegget var veldig unødvendig og ikke noe bra for noen som liksom skal være en rollemodell for unge jenter! Har dessverre mistet all respekten for deg.

  218. de aller fleste bilder av kvinner med “ekte kropper” er ikke sykelig overvektige, man kan se større ut uten å veie for mye, trene og faktisk spise sunt akkurat slik at en person kan se veldig tynn ut men også leve en dårlig livsstil. Kropper er bygd forskjellig og noen kommer alltid til å se og virke overvektige uansett hvor mye de trener og lever en sunn livsstil. “Ekte kropper” bilder er ikke for å “normalisere” overvekt men vise at mennesker kommer i forskjellig pakkninger og det er helt ok. En person som ser overvektig ut kan være like eller enda mer sunn enn deg for eksempel, men kroppen er bygd annerledes og dermed ser annerledes ut.

  219. Hvorfor må man være lat og spise dritt for å være overvektig?? Jeg er 162 cm. Jeg veier 112 kg per i dag. Jo, jeg har hatt et rævva kosthold
   Mye ved at jeg har spist et måltid om dagen, og derfor endt med å spise mer enn jeg burde. Men av de 112 kg’ene, så har jeg 52 kg muskler! Ikke alltid man er overvektig fordi man spiser dritt og er full av fett..
   Foresten så synes jeg vi skal begynne å godta alle som de er. Undervektige, overvektige, normalvektige
   Kraftig beinbygning. Liten beinbygning. Slank beinbygning. Bare godta at vi alle er forskjellige. Slutte å hente oppmerksomhet fra innlegg vi ikke har peiling på, slutte å være så jævla opptatt av oss selv. Slutte å kritisere, og bestemme hva som er riktig. Bare godta at alle er forskjellige. Først da kan det bli endring i verdens holdninger til kropp!

  220. “-Wake up and smell the coffee”
   Virkeligheten kaller, på tide å komme seg ut av rosa-bobla ?
   Får nok en “ekte” kropp ettehvert du også når du blir litt eldre.

  221. For et fantastisk innlegg, med et veldig viktig budskap. Og dette sier jeg selv om jeg sitter her med mine cellulitter og strekkmerker, fordi jeg forstår at dette innlegget er rettet mot personer med en usunn livsstil og altfor høy fettprosent, ikke resten av oss med et sunt kosthold og en god helse, med eller uten strekkmerker.
   Jeg synes det er supert at magasiner fronter ulike kropper, så lenge de befinner seg innenfor en sunn kategori, og viser at kropper finnes i mange ulike fasonger. Men det du sier om at overvektige personer blir “hyllet”, eller omtalt som kvinner (eller menn..) med “ekte” kropper, blir selvfølgelig et helt feil. Da flyttes fokuset til at en ekte kropp er en med mange ekstra kilo, og det er virkelig ikke ok. Samfunnet burde lære seg å akseptere at en sunn kropp kan se ulik ut fra person til person, og at en tynn/slank person kan være like sunn som en med mye muskler, UTEN å hylle og sette søkelys på overvektige mennesker, som slettes ikke burde være et forbilde for noen.

  222. Vg´s holdninger til det du kaller “overvekt” er sjeldent de holdningene man møter in real-life. Jeg har alltid hatt et par kilo ekstra, og har aldri blitt møtt med glorifisering, snarere det helt motsatte.

  223. Du har svært usunne verdier og jeg blir provosert hvordan du uttaler deg om noe du åpenbart ikke har noe kunnskap om. Og du må slutte å oppfordre jenter til å se ut som det du gjør. – Det er ikke normalt å være 22 år og bruke klær til en 10 åring.

  224. Jeg var på et foredrag om kosthold en gang, og en av foredragsholderne var en overlege fra Oslo Universitetssykehus som hadde spesialisert seg på overvekt. Hun kunne fortelle at det er like skadelig for kroppen å nekte den noe den har lyst på over lang tid, som det er å faktisk å spise denne ene tingen du har lyst på. Du kan bli deprimert, du mister endorfiner og kroppen tror at du straffer den. Når du ikke belønner “belønningssenteret” i hjernen går det faktisk på helsen løs det også. Så det ER faktisk viktig å unne seg litt godteri eller liknende en gang i ny og ne. Også lurer jeg på, er du klar over hvor mye sukker og kalorier det er i alkohol? Har lest flere innlegg fra deg hvor du har vært på fylla. Du velger å dra på byen med alkohol for å kose deg, mens andre spiser godteri foran Tv´en på lørdagskvelden. Jeg tror ikke du mener det, men i innlegget ditt fremstår du som om du er mye bedre enn alle andre, og det er du faktisk ikke.

  225. I dette innlegget skriver du bare om hvor perfekt du er og at hvordan du ser ut, liksom er perfekt. Du mener at det å være slank og tynn, er det beste.

  226. Kanskje det er en grunn til at de spiser dritt og “ødelegger kroppen” sin. Jeg synes det blir så feil av deg. Vi kan snakke om f.eks en dame som har 4 unger og legger ekstra raskt på seg. Ja, i tillegg har kanskje oppveksten hennes vært ustabil. Jeg føler ikke akkurat at det vits å anbefale hun en 30-dagers sukkerfri diett eller en proteinshake. Da er hun FAKTISK forbilde om hun velger å vise bilde av seg med 8 strekkmerker og at hun da er overvektig. Like mye som at de som trener og spiser sunt, er hun et forbilde for mange. Hvorfor? fordi hun viser at man skal være fornøyd som man er. Itillegg er ikke alle forsidene med overvektige folk som er SYKELIG overvektige eller som snart stryker med. Nei, kanskje de til og med prøver å trene og ha et sunt kosthold. Men det er, utrolig nok kjære deg ikke bare å knipse i fingrene så ser man veltrent ut. Virker heller som du vil at ALLE skal se veltrente og helt friske ut. Sorry søta, men realiteten er ikke sånn 😉 Selvfølgelig, jeg har faktisk respekt for at du trener såpass mye og har ditt kosthold! Godt jobba 🙂 men det betyr ikke at alle rundt deg skal være sånn. Og at du behandler kroppen din med respekt og ikke ødelegger den er da pokker ikke sant at en gjør ved å føde et barn!!! Blir så provosert. Du vet vel heller ikke hvor vanskelig det kan være for damer som kanskje har gått opp 25 kilo under graviditeten og gå like fort ned igjen!! Greit nok at du skal leve sunt og perfekt, men du trenger pokker ikke oppfordre alle andre til det. Amen

  227. helloo, noen prøver faktisk å være glad og leve livet lett uten å måtte tenke på trening og bare sunn mat.

  228. Hei Stina!
   Skjønner godt hvis du føler deg misforstått. Alt du ville var jo bare å hjelpe “hver femte menneske på gata” til å overvinne sykelig overvekt! Men det som er problemet her er at du ikke har valgt helt riktig måte å være superhelt på. Du begynner innlegget med å referere negativt til et buzzfeed-innlegg om det å hylle de forskjellige kroppsfasongene i verden. Ingen av disse var som du sa “sykelig overvektig”. Feil nr. 1, Stina. Også begynner du å snakke om strekkmerker som du ganske åpenbart har gjort null research på. Feil nr.2. Også over til feil 3: det dummeste du kan gjøre når du ønsker å oppmuntre tenåringer(som er den målgruppa du for det meste når fram til på bloggen din) – mobbing. Du krenker både på videoen din og disse idiotiske innleggene, usikre tenåringsjenter. Viste du at dette ofte har en omvendt effekt? Mobbing = mer overspising og mindre motivasjon til å gjøre noe som helst. Hva med å heller gå motsatt vei? Gjør trening og sunn mat til en positiv ting. Inspirer leserene dine uten å kjefte og snakke negativt om disse “ekte kroppene”(som omtalt i media).
   Har du kanskje tenkt på at måten du formidler meningene dine gjør ting verre i motsetning til det du vil – å være en helt for “Norges feite befolkning”? Alle kan ikke være slik som deg. Du er ingen helt. Du er bare nok en tynn jente som misliker at andre er fornøyd med kroppene sine, selvom de muligens ikke har jobbet like hardt som deg.
   Victorias secret modeller har fin kropp, jentene på buzzfeed har fin kropp, du har fin kropp, jeg har fin kropp, alle i kommentarfeltet har fin kropp. Du holder ikke fasiten, Stina.

  229. Må være vidunderlig å være så fornøyd med seg selv! Men derfra til å kalle en overvektig kropp for “uekte”, der går det en grense for anstendighet. Hvor i alle dager lærte du å være så dømmende og nedlatende overfor andre mennesker? Fortsett med det, så får du akkurat de vennene du fortjener. Og forresten, en slank kropp er ikke nøkkelen til lykke, den ligger nemlig i et harmonisk sinn. Et harmonisk og selvtilfreds menneske rakker ikke ned på andre. Ortoreksi en mulig forklaring her?

  230. Likte veldig godt dette innlegget. Ikke fordi jeg nødvendigvis synes at alle som er overvektige burde slanke seg eller at de er stygge, tvert imot! Men jeg selv er 19 år, 155 cm og er veldig slank! Har alltid fått høre at jeg er tynn og at jeg burde spise mer og er så sykt lei. Føler at det er litt sånn at folk ikke kan si noe på overvekt men er du slank og tynn , da er det helt greit å slenge dritt ! Jeg klarer ikke legge på meg mer enn kansje 3 kg på noen få måneder og da har jeg slitt for å klare det. Mister vekt kjempe fort. Er ikke jeg like fin som andre jenter som er overvektige bare fordi jeg er tynn da eller ? Jeg synes begge deler er greit. Begge deler er fint. .. gikk kansje litt bort fra hoved poenget men synes bare det passet inn her 😊

  231. Mange her i kommentarene kaller stina for mobber, at hun snakker stygt om alle overvektige osv. MEN i nesten hver eneste kommentar som sier dette kaller dere stina for nedlatende ord. Hva er det som gjør at dere ikke er mobbere som dere kaller det, men stina er det. Syns ikke stina skriver noe galt i innlegget. Amen

  232. Det er stor forskjell på å være overvektig og å “spise seg til døde”. Det å ha noen kilo ekstra, er ikke helseskadelig på noen måte. Det å være hundre kilo overvektig, det derimot, vil ha store konsekvenser på kroppen og tankene. Det påvirker hvor lenge du kommer til å leve og hvor lenge du er avhengig av hjelp for a leve. Å være 10 kilo overvektig, det har ikke dødelige konsekvenser. Det er ikke farlig. Det er kanskje “mer praktisk” og “sunnere” å ikke ha de ekstra 10 kiloene, men du kan fortsatt være en person med god helse.

  233. Det som slår meg med dette innlegget er jo at du faktisk er like hatefull mot de med et par kg for mye som du påstår folk er mot deg og “tynne” som du kaller det! Ufattelig stygt gjort å plassere folk i bås sånn!! Det er faktisk mange der ute som sliter, både med å være for tynn og være for tykk..og for mange er det vanskelig å gjøre noe med det! Det bør du ta hensyn til! Det er ikke bare å spise mindre for å bli tynn, som det ikke bare er å spise mer for å legge på seg! Ikke alle som et GENETISK skrudd sammen for å være tynn eller tykk! Slutt å hate, det gjelder alle! La folk være den de er, og heller konsentrer seg med seg selv..det starter med holdning, noe du viser at det mangler litt på..tenk at for mange er du tross alt et forbilde, derfor er det trist at du bidrar til mer hat!
   La folk være den de er!

  234. Bare fordi man ikke har trening som hoved hobby er man liksom overvektig? Ja, du er tynn og det er sånn kroppen din er. Du har vært heldig, men det er andre her ute i verden som ikke har vært like heldig. Å oppfordre om å ikke spise sukker er ikke en god ide. Du må jo tenke på hvem som faktisk leser det du skriver. Mange av de som leser er tenåringer og spesielt jenter. Flere tenåringer sliter med kropp og hvordan de ser ut. Å skrive at det er lurt å kutte ut sukker er som å si at en person er feit, bare sagt litt hemmelig. Og når en dame med en naturlig kropp blir hyllet skal ikke det rakkes ned på. Strekkmerker og litt ekstra fett har mye å si på selve kroppen. Hvordan den er og hvordan den er bygd opp. Så hvis en kvinne har litt ekstra fett og noen strekkmerker og står frem for å vise en helt naturlig kropp og blir hyllet for det er galt? Da vet ikke jeg hva som er riktig her i verden.

  235. Merker jeg blir litt provosert av dette. Du tar ting litt ut av perspektiv. Selv er jeg veldig tynn, moren min har spurt meg flere ganger om jeg har en spiseforstyrrelse, og folk klager når jeg spiser lite, selv om er rett og slett fordi jeg er liten og blir dermed fortere mett, sånn er det. Jeg vet folk slenger like mye dritt til tynne folk som til overvektige. Men om man er tynn eller overvektig dreier seg nødvendigvis ikke hva man spiser. Selv har jeg vært tynn hele livet. Og egentlig spist så mye dritt jeg vil uten å legge på meg, ikke har jeg trent heller. i det siste har jeg forbedret kostholdet mitt litt, og trent litt fordi det har med helse å gjøre. ikke hvordn jeg ser ut. For uansett hva jeg spiser eller hva jeg gjør legger jeg ikke på meg. Jeg er født sånn, tynn med høy forbrenning. Alle som er overvektig kan du ikke legge under samme kam. Jeg har hatt overvektige venner som har aldri spist sukker, trent hver jævla dag flere ganger om dagen og gått på alle mulig dietter. Likevel er de overvektig, rett og slett på grunn av kroppsbygingen deres. For meg er det lett å se sunn ut, jeg kan trene et par uker og sixpacken begynner komme frem. Ikke alle har det sånn. Jeg er enig de ikke skal ha fullstendig overvektig folk som modeller, men heller ikke tynne anoretikere. Det gjelder å finne “normalen” og det er den jenta men litt former. Jenta uten sixpack, som er sunn, har en god helse, men ikke er like heldig som deg og meg og kan være like tynn. Derfor synes jeg du ikke kan skrive slike innlegg. Det kan såre mennesker der ute som prøver så godt de kan. Så ikke gør det, se på det store bildet og tenk deg om. Vil du være et godt forbilde så gjerne fortsett som du gjør med være sunn og alt det der, men ALDRI snakk nedlatende om andre mennesker. Det er det verste du kan gjøre, hvertfall når du ikke har alle fakta på bordet.

  236. Hvorfor de har begynt med tykke modeller trur jeg er for at folk skal akseptere hverandre mer i samfunnet nå for tiden å folk ikke bare skal tru de må være syltynne for å se bra ut. Det er heller ikke bra for helsen å være sykelig tynn samme som med sykelig overvekt. Det kan hende dette er en måte å prøve å få folk til å akseptere hverandre mer å vise at vi er forskjellige alle sammen. å at alle mennesker er fine. men det er sant det du skriver at overvektige ikke burde være et forbilde for helsens skyld men jeg trur ikke det er det de prøver å oppnå men å akseptere alle. Les innlegget mitt om
   http://kriistine.blogg.no/1394017332_modeller_og_selvbilde.html

  237. Forsåvidt enig. Men du kan ikke ha sett mange kropper hvis du virkelig tror at det bare er sykelige overvektige som har strekkmerker og/eller cellulitter. At du tilfeldigvis er både slank og ikke har noen av delene, betyr ikke at det er fasiten for alle andre slanke kropper… Ganske utrolig at du blander dette sammen, ødelegger veldig mye av poenget..

  238. Takk no har eg ikkje noke sjølvtillit igjen, eg skriv ikkje dette for å rakke ned på deg, men det hadde våre fint om du kunne opne øynene dine og se hvirkliheten og ikkje vere så overfladisk.du skal vere glad du ikkje treng å bry deg om hva andre syns og slepp å tenke på andre.skulle ønske du kunne støtte folk isteden for å se ned på dei og ha fordommer for dei. Du kan gi råd, men ikkje prøv å bestem hva folk skal gjøre. Det hjelper ikkje

  239. 1. Tingen med at folk legger ut bilder av ”ekte” kvinner i bikini, er fordi at plakatene og bildene av modeller i annonser er retusjerte. I tillegg for å hindre kvinner i å føle at de må slanke seg for å gå i bikini.
   2. Å kommentere andres matvaner er frekt uansett om vedkommende er overvektig eller undervektig.
   En annen ting jeg vil si er at folk skal få gjøre akkurat hva man vil. Om jeg vil spise sjokolade og drikke brus til jeg blir 300 kg og må flyttes med kran, så har jeg lov til det. Man har forskjellige verdier her i verden, og ikke alle bryr seg om hvordan man ser ut i bikini. Dette innlegget var kanskje ment positivt, men det bidrar faktisk til økt kroppspress blandt unge. Jeg regner med at de fleste leserne dine er tidlig i tenårene. En 13 åring trenger ikke å bekymre seg for kalorier enda. Det er forskjell på en kropp i vekst og en ferdig utvokst kropp. Du framstiller cellulitter og strekkmerker som en negativ ting. Jeg var aktiv og tynn hele barndommen, men i tenårene gikk alt fettet til rumpe, lår og pupper, noe som resulterte til strekkmerker. Poenget er at det er helt OK å ha det, og det er helt OK å ikke ha det. I stedet for å lage leveregler blandt unge bør man hylle alle kropper.

  240. Dette blir jeg svært provosert av. Jeg har alltid vært interessert i trening og kosthold, og kan si selv at jeg har til tider vært litt “fanatiker” over hvordan man skal se ut. Men vet du hva. Vær glad for at man har en kropp son fungerer. Jeg er helt enig i at man ikke skal normalisere å ha en BMI over 30, men det er faktisk ikke sunt å ha én under 18 heller. Som fysioterapistudent ser man så mange som har problemer med de minste ting, og jeg har lært meg at det viktigste i verden er ikke hvor “bra” man ser ut. Ingen vil elske deg mer eller mindre med 5 kg ekstra på kroppen. 35kg ekstra er selvfølgelig ikke bra det heller. Finn middelveien. Om du liker å ha 12% kroppsfett og trene 3 timer om dagen, fint for deg. For de andre som synes at 25% er duganes, holder seg i fysisk aktivitet hver dag og spiser sunt, fint for dem. De fleste med en litt utfordrende hverdag har ikke tid til å se ut som en bikinifitness modell hele tiden. Ro deg ned og slutt og snakk for alle. Det er ikke bare bare for gud og hvermann. Ta meg tilbake til tiden der kropp var forbeholdt damegarderober og soverommet, jeg driter i sixpacken din

  241. Jeg er middelaldrende og ikke spes sunn, men jeg er 100% enig med deg. Jeg er lei og blir provosert av at man må ha kurver for å være en sexy kvinne. Menn liker kjøtt, ikke bein..haha..er drittlei av se den på fb. Jeg liker ikke at vi liksom må ha kurver for å tilfredstille en mann, og jeg blir provosert av at folk ikke ser at dette er like kropsfiksert som at folk legger ut bilder av sixpacken sin. Tusen takk for at du satte ord på det jeg tenker og føler om dette temaet.

  242. Jeg tenker det er viktig å få frem at vi alle er forskjellige. Det at unge nå til dags føler seg “presset” til å “måtte” spise sunnt og trene så å si hver dag, for å få den “perfekte” kroppen er ikke riktig det heller. Jeg trenger tre ganger i uken og prøver å spise sunt. Mer enn det har jeg ikke tid til, rett og slett fordi resten av tiden min går til skole og jobb. Men, jeg har desverre ikke drømmekroppen forde. Enda jeg tener og prøver å spise sunt. Du er jo naturlig tynn, så for deg vil det jo være lettere å oppnå drømmekroppen enn for for eksempel meg, som langt ifra er så tynn og slank, men jeg er heller ikke overvektig. Jeg mener det er viktig å få frem at man ikke er overvektig og helseskadelig bare fordi man ikke har mellomromm mellom bena eller fordi man ikke har helt flat mage. Det finnes en mellomting. Og man lever ikke helsefarlig bare fordi man ikke har sylslank og har stramm mage!!

  243. Hva i alle dager er det du sier? At jeg, en jente på nesten 180 cm, som trener, knapt spiser godteri og genrelt har en sunn livsstil, er overvektig bare fordi jeg har vært noe uheldig med gener og har fått en beinbygning som gir meg hofter og dermed litt lår? Det blir jo helt sinnsykt, jeg har slitt så utrolig mange år fordi jeh aldri føler meg fin nok uansett hvor mye jeg prøver uansett hvor mye sunnere min livsstil er en andres. Jeg har likevel en normal BMI, men åpenbart ikke om du bestemte. Du har en flott kropp, absolutt, og er helt enig at man ikke skal glorifisere det å spise usunt og ikke trene, men alle debatter om Kroppspress handler ofte om modeller som sultes ihjel, ikke som Trener pg har en sunn livsstil som deg. Mener du virkelig debatten rundt kropppress er feil dersom unge jenter ser ut som meg og leser innlegget ditt skal føle seg enda verre enn de alleede gjør fordi du sier alltid er overvektighet annet enn å ha en heldig kroppsbygning og være flink til å trene? Dette er ikke et angrep, men fra en spm lenge har slitt med lav selvtillit på grunn av kropp, Til tross for en lik type livsstil som deg er overvektig etter dine definisjoner i dette innlegget, vil jeg bare si at da kan desverre ikke halvparten av oss gjøre noe med at vi er “overvektige”. I mine øyne er jeg ikke det, jeg har akkurat klart å bli noe mer forbøyd med meg selv og ikke se på meg selv som stor, så jeg lar ikke dette ødelegge noe, ville bare si at vi er mange som skulle ønske vi så ut som deg, men ikke kan det, uten at det skyldes livsstil.

  244. Jeg er så enig med Anna!!! Alle har faktisk ikke tid til å trene for å se uts som bikinifitnessmodeller. Og nei, det er ikke bra og være overvektig, men det er heller ikke unormalt eller dumt for kroppen å ikke ha flat mage og sixpack. Kropp er kropp og kropp er topp. Vi har alle ulike interesser, og alle kropper er flotte. Det er ikke riktig å hylle overveitkige, men det er viktig å hylle oss som mennesker. Det er viktig å se på andre ting en utsende og kropp. Ja, det er viktig å ta vare på kroppen, men det er også viktig at man føler seg vel. Det er viktig at unge som vokser opp i dag hvet at de ikke MÅ trene mange ganger i uken og ha sixpack. Det bør være mer en bra nok å ha en normalvekt, altså med lår som kanskje treffer hverandre, og med en mage som kanskje ikke er helt flat. Det betyr likvell ikke at man er overvektig eller lever helsefarlig.

  245. Tynn kropp betyr ikke nødvendigvis sunn kropp og overvektig betyr ikke nødvendigvis usunn kropp. Folk med høy forbrenning kan se veltrente ut “uten på” men samtidig være kjempe farlig og usunn innvendig, og omvendt. Hvis du skal utale deg om dette tema på denne måten, så burde fokuset være på sunn og usunn, ikke tynn og tjukk.

  246. ok, first of all så vil jeg bare si at du er en dødsbra jente og at det er bra at du snakker om det med vekt, kosthold osv. MEN jeg må si meg uenig i noen av tingene du skriver.
   For det første så er det ingen som sier at du ikke er ekte om du ikke har strekkmerker. Det media her, i mine øyne, er at de refererer til er at vi skal normalisere det at det er greit å ha strekkmerker at det er HELT NORMALT. VI skal sette fokus på at man skal holde sin egen kropp sunn! For nå er det slik at vi mennesker er skapt vidt forskjellig. Fokuset burde da være å gjøre sin kropp så sunn som du kan.
   Hvis vi bruker deg som eksempel. Du er liten av vekst, og er også derfor også veldig nett alle veier. Du har trent din kropp godt, og du er tydelig slank med synlige muskler. Det kalles en sunn kropp. Så kan jeg bruke meg selv som et eksempel. Jeg er 16 år, 174 høy, og veier 66 kilo. Jeg trener 3 ganger i uka og har et gjennomsnittlig kosthold. Jeg har ikke en VS bikini mage, men den er trent, jeg føler meg vel i bikini, og det viktigste av alt JEG FØLER MEG SUNN. Jeg har også en sunn kropp. Om man har bilringer rundt magen er ikke det en fasit på om du er sunn eller ikke. Jeg har kanskje ikke en BMI som ikke er riktig,hva vet vel jeg, men det viktigste for meg er at jeg føler meg fresh, føler meg sunn!
   Det er dette jeg vil fremheve. Det at en sunn kropp er det viktigste av alt. Om den ser ut som en VS bikinikropp eller den har bilringer rundt magen. Derfor vil jeg presisere at enten du er formfull er nett er det viktigste at man tar var på den kroppen man er født med. Det er ingenting annet en kan gjøre

  247. La meg også skyte inn at jeg synes hele begrepet “normalkropp” er IDIOTISK. Det er ingen kropp som kan settes frem som såkalt “normal”. Normal, iforhold til hva? Riktig høyde,riktig str? Er det str 36 eller 38 som er “mer riktig”. Derfor synes jeg at vi skal legge fra oss hele det missvisende begrepet “normalkropp”, for det er et mål som INGEN kan oppnå.

  248. har ikke spist usunn mat eller godteri på flere år, trener 5 ganger i uken en time om dagen og kan ikke gå ned i vekt, det er faktisk noen som ikke kan noe for det også. og det er alltid de tynne som har drevet og mobbet de som er større så det var da egentlig det som startet det hele.

  249. Er helt enig i det du skriver! Jeg har alltid vært tynn, og får høre kommentarer som “omg du er så tynn, spis en burger”, “gjør det vondt når beina stikker ut av skulderen din?” (Den siste får det til å virke som jeg er sykelig tynn, men SÅ tynn er jeg ikke). Det er liksom “greit” å slenge med leppa til de som er tynne. Hva om folk sliter med å legge på seg? Jeg gjør det. Men hadde jeg slengt med leppa til noen som er overvektig, nei da, DA er man slem da! Tenk å peke på vekten til overvektige!? Da skal man liksom få høre ditt og datt. Er så DRITTLEI alt på sosiale medier som viser frem “ekte” kvinner som er overvektige og bla bla. Det er jo ikke sunt! Halloooo.. Også sånne bilder som sier “curves is for men, bones are for dogs”. OMG. jeg blir så irritert at jeg vet ikke hva jeg skal si.

  250. Kunne ikke vært mer enig med deg! Det å være tynn og sunn har blitt en direkte skam, noe som er veldig trist. Samtidig som jeg, som flere andre som har kommentert reagerte litt på strekkmerkeuttalelsen din. Personlig har jeg aldri veid mer enn 62 kg og er 173 høy. Grunnen til mine strekkmerker er mest sannsynlig fordi jeg nettopp gikk så mye ned av personlige grunner. Strekkmerker kan komme selv av at man vokser for raskt. Denne burde vært mer gjennomtenkt synes jeg! Ellers veldig bra innlegg 🙂

  251. Så det du sier er at hvis ikke alle har en kropp som deg så bryr vi oss ikke om den, er late og overvektige?
   Jeg har fulgt med på mange av disse “ekte” kroppene og det er INGEN jeg har lest om til nå som har stått fram og veid 150 kilo og sagt at kroppen deres er ekte og at de er sunne!
   Jeg er enig med deg at trening er bra, sukker må spises mindre av og vi bør ta vare på kroppen vår. MEN: det er mange som er glade i trening og sunn man, men som har litt ekstra på kroppen, meg selv inkludert. Kunne jeg veid 3 kilo mindre, ja, men det krever en disiplin som jeg ikke orker og som også kan være skadelig på sikt. Du har også glemt å tenke på genetikk, helse, skader folk har og grunnen bak valg folk tar!
   Den “ekte kroppen” er en motbølge til den rippa fitnesskroppen, som faktisk kan skape problemer for jenter. Beinhard trening 7 dager i uka og kalloritelling er ikke det samme som å være sunn og ta vare på seg selv. Da har du tippa over mot det ekstreme.
   Ingen burde kalle hverandre verken skinny eller overvektig, men heller akseptere at vi er forskjellige og har ulike mål og interesser i livet.
   Det du gjør i dette innlegget er mer å henge ut alle som har en fettprosent over 12% !

  252. Du er ikke et dårlig forbilde for å oppfordre til å spise sunt, du er et dårlig forbilde fordi du rakker ned på de som ikke klarer det, de som er fullt klar over at de er overvektige, de som mest sannsynlig hater seg selv allerede. Du forventer at alle skal klare å ha like mye selvkontroll som deg. Det du ikke skjønner er at denne selvkontrollen også henger sammen med selvrespekt, noe overvektige gjennom et liv med skam og mobbing har svært lite av.
   Selvfølgelig er det ikke bra å fremme overvektighet, men det er ikke det saken handler om. Det handler om at kvinner som har mistet all selvreskpekt og selvtillitt kan se at de ikke er unormale, og kanskje føle seg litt bedre neste gang de ser seg i speilet. Et menneske som har det bra har mye større potensiale til å ta vare på seg selv. Å gå fra å være overvektig til normalvektig er en lang vei, og disse bildene gir en dytt i riktig retning.

  253. Lurer på hva du mener er overvektig! Jeg spiser sunt, og trener! Før jeg Ble gravid, har jeg hatt strekkmerker, og former noe som de fleste jenter prøver og unngår fortiden. Sånne som deg prøver på guttekroppen, NAfa former, jenter skal ha rumpe, litt hofter og ja den naturlige kroppen. Ja, enig at mange er overvektige, jeg ble gravid, la på meg litt, gutten kom og magen min er full av strekkmerker, og ha jeg går helst ikke i bikini, men nå skal jg faen meg gjøre det! Kun for at jeg kanskje kan møte på deg, og gå rett bort til deg! Og være stolt av hvordan jeg ser ut! Er er ikke tykk! Men fikk strekkmerker før fødsel 😉 og ennå mer etter! Pass på deg selv og jobb for mannekrippen din og drit i hva andre gjør med sin kropp!

  254. For en tåplig blogg! Og NEI jeg sier ikke det fordi jeg “ikke greier det selv” og er sjalu (er det seriøst mulig å være så høy på seg selv?!). Jeg sier det fordi du er helt på jordet.
   Jeg har vært der du er, med kun sunn mat, trening hver dag og en stram kropp som ikke disset en plass. Nå spiser jeg nøyaktig det jeg vil, når jeg vil, og trener aldri, men har en aktiv hverdag siden jeg aldri har likt å sitte for mye stille. Og vet du hva? Og vet du hva? Vekta forble nesten uendret, vet at mye muskler har forsvunnet og blitt byttet ut med fett, men jeg bryr meg ikke, og da synes jeg at du ganske enkelt skal drite i hva jeg putter i meg eller hvor mye jeg trener. Ikke fordi jeg har en bmi på 19-20 og dermed ikke er overvektig, men fordi at det er noe du ikke har en dritt med å gjøre!!
   Så fint for deg at du finner glede i å spise sunt og trene, men selv om det er noe du mener er viktig, ikke press det på alle andre! Jeg fant ingen glede i trening i det hele tatt, selv om kroppen var stram,jeg ble sterkere og kondisjonen var på topp. Jeg synes bare det var et ork!
   Jeg finner glede i å jobbe i fjøset, men jeg går ikke rundt å ber alle skaffe seg ei ku fordi det er noe jeg liker og mestrer!

  255. Jeg har strekkmerker på innsiden av låret pga muskler. Sikker på at du ikke har noen strekkmerker? #ekte Jeg har også en kvinnelig bart jeg må vokse hver 4. Uke, men klager ikke for det. #ekte. Beklager, mener ikke å være uforskammet eller frekk, noe ditt innlegg er mot allmennheten.

  256. Min første tanke nå var “yes! Endelig en som sier noe”. Jeg er selv drittlei av at de veltrente kroppene skal kritiseres mens normale kvinnekropper skal hylles. Men jeg er lei fordi jeg synes begge skal hylles!! Fordi ikke alle som trener og er sunne ser ut som fotballfrue, eller deg. Jeg er selv veldig slank og ser trent ut, men jeg har iallefall selvinnsikten nok til å skjønne at ikke alle skal se slik ut. Hver femte person er sykelig overvektig? Hvor er kilden din? Vet du hva som innebærer å være sykelig overvektig? Alle sunne kropper er vakkert, om de så er som din kropp eller kropper med strekkmerker, celluitter og muffintopper. Jeg kjenner utallige med mennesker som trener hver dag, spiser sunt men allikevel er det du sier er overvektig. Hvorfor? Fordi heldigvis er vi alle forskjellige, og derfor er ingen ting normalt. Og vet du hva, enda så tynn jeg er, så har jeg celluitter og strekkmerker. Hvorfor!? Fordi å ta vare på Psyken sin er like viktig som kroppen og i blandt så unner jeg meg selv litt kake osv fordi jeg koser meg med det. Og strekkmerkene, de er der fordi jeg har gått fra å ha en jentekropp til en kvinnekropp. Sorry men dette innlegget var veldig naivt og umodent, sutrete og virker spontant. Sjekk fakta dine neste gang og se deg rundt. Det verste jeg vet er folk som kan litt om kosthold og trening og tror de er verdensmestere og skal lære alle. Start å studere på NIH så kan vi snakke liksom 😛

  257. Kroppsdebatten er like interessant som den er enkel. Det er ikke slik at noen er så fryktelig velsignet med en skyhøy forbrenning og andre ikke. En person kan ikke gå i et høyt kalori overskudd hver dag og ikke legge på seg. Så forskjellige er vi ikke. Genetikk har selvfølgelig litt å si, men ikke så mye som enkelte skal ha det til. Det er hverken synd på mennesker som “ikke klarer å legge på seg”, samtidig som jeg ikke synes synd i mennesker “som ikke klarer å gå ned”. Enten spiser du for mye, ellers så spiser du for lite, og alle har evnen til å gjøre noe med det, fremfor å sitte på rompa å være sjalu. Men når det er sagt, så mener jeg alle type kropper skal få synes i media, liten eller stor, tykk eller tynn. Det er bare det at den ene fasongen er ikke mer ekte enn den andre. Og det er heller ikke nødvendig å trykke ned den ene for å fremheve den andre. Du har den kroppen du har, er du ikke fornøyd, så får du enten gjøre noe med det eller holde kjeft og prøve å reparere selvtilliten.

  258. Strekkmerker og celulitter er ikke nødvendigvis en følge av det å være overvektig. Det skjer naturlig under puberteten, 80% av alle kvinner har celulitter og nesten alle har en form for strekkmerker. Jeg ser hvor du kommer fra, og hva du tenker, men sjekk fakta før du uttaler deg. Og lær å formuler deg på en mindre krenkende måte

  259. Er enig i mye av det du skriver, men vil ikke si at disse “ekte” kroppene som blir fremstilte i slike saker som du refererer til er sykelig overvektige. Saken du har linket til viser jo et bredt spekter av forskjellige kvinner med forskjellige kroppstørrelser og fasonger.
   Jeg vet du sikkert har skrevet dette såpass krast med vilje, men jeg skulle ønske du kunne lagt det frem litt annerledes. Du har mange unge lesere som har lett for å idolisere og ta det til det ekstreme med sunn mat og trening, det er heller ikke bra. Selvfølgelig er det ikke ditt ansvar om det skjer eller din feil, men jeg skulle ønske du tenkte litt på hvor stor påvirkningskraft du kan ha på folk.
   Samfunnet i dag er dessverre veldig dysfunksjonelt når det kommer til kropps ideal og hva som er “den perfekte kropp”. og jeg vil si det er et stort problem andre veien også med idolisering av sykelige undervektige kropper. Jeg sliter selv med anoreksi og har grunnet dette en usunn lav kroppsvekt, men får til stadighet høre av bekjente og tilfeldige folk jeg møter at jeg er så “heldig” som har en så fin og tynn “modellkropp”. Jeg vil si samfunnet idoliserer usunne kropper på begge sider av skalaen og jeg skulle ønske du også kunne nevnt at problemet faktisk også går andre veien. En sykelig undervektig kropp er like usunn som en sykelig overvektig kropp.
   Liker at du vil skape debatt og håper du tar til deg gode argumenter selv om de kanskje motstrider dine. Har man fagkunnskap om trening og kosthold synes jeg for all del dette skal deles. så lenge det deles på riktig måte.
   Du nevner sukker som den store synderen og at det er bra og kutte ut sukkeret, da er det for eksempel viktig og også informere om at det finnes forskjellige typer sukker. Fruk f.eks. inneholder en del sukker, men dette sukkeret er annerledes enn sukkeret man f.eks finner i godteri eller søte bakverk.

  260. Jeg kan si meg noe enig i noe av det du skriver i innlegget, men noe mener jeg du utrykker feil. Strekkmerker forekommer av at huden strekkes ut- men det behøver nødvendigvis ikke å bety at det skjer på grunn av overvekt! Selv har jeg alltid vært en slank jente, men som følge av puberten(enkelte opplever) forandrer kroppen seg. Selv fikk jeg strekkmerker og cellulitter grunnet forandring på lår. Dermed sagt, var og er jeg ikke overvektig til tross for dette. Jeg har en normal og kanskje det leger sier “anbefalt BMI”- hva nå enn det betyr. Jeg kan forstå hvor du kommer fra men den påstanden(?) i dette innlegget blir for meg feil og kan for noen virke støtende.
   Når det gjelder det å “fremme fedme”, i den forstand at det blir såppass belyst i media slik jeg tolker deg, kan jeg forstå ditt synspunkt. Fedme er ikke positivt, og det bør det ikke være heller. Men! Det finnes en forskjell på fedme og jenter med det folk flest kaller det; ekstra på kroppen. Fedme har en tendens til å utvikle seg her i Norge, det viser blant annet forskning, men jeg er redd det innlegget her kan få de som har dette “noe ekstra”, som på ingen måte er verken feil eller en uting i den grad at det ikke hemmer livet til personen eller gir den helseproblemer, kan føle dette som støtende. Noe jeg kan forstå.
   Kropp er et sensitivt tema. Den av grunn at man både er forskjellig og har et ulikt utgangspunkt. Man kan ikke sammenligne hverandres kropper, noe jeg opplever de aller fleste jenter(sikkert gutter også) inkludert meg selv desverre gjør. Men vi blir påvirket av media(inkludert bloggere), for vi mennesker er kanskje lett påvirkelige?
   Kroppsdebatten er innviklet, men jeg mener samfunnet kan bidra til å bedre det ved å gjøre det blogger Ida Wulff skrev tidligere på sin blogg om å være den venninen som ikke kommenterer seg selv eller andres kropper foran andre. Ved å gjøre dette kan man unngå å overføre tanker til andre, og bevisstgjøre dem på ting de kanskje selv ikke har tenkt på. Eller lettere sagt; få dem til å føle usikkerhet. Ergo, jeg vil heller oppfordre alle til å gjøre dette. Det betyr nødvendigvis ikke å skyve alt under et teppe, men vi er kanskje lett påvirkelige av andre.
   Samtidig kan media bedre seg ved å ikke lage lettpåvirkelige artikler. Jeg regner med de vet at enkelte artikler de skriver kan gi andre dårlig selvfølelse. Hvorfor må kropp belyses så mye i media? Hvorfor skal man “oppfordre” andre til å begynne med ditt og datt når det gjelder trening og kosthold når alle har et ulikt utgangspunkt? Ja, enkelte ting bør man kanskje begrense i den grad at man ikke skal overspise, men et godt ordtak er; alt med måte! Om man spiser en sjokoladeplate i løpet av en uke, får man ikke dårlig helse eller utvikler fedme/overvekt!
   Avsluttende vil jeg si at det er nok ikke lett å være en blogger, og det kan virke som man ofte får pirk uansett hvordan man ordlegger seg. Dette temaet er jo ingen lett sak å kommentere, og som skrevet vil noen misforstå eller pirke uansett hvor godt man ordlegger seg.

  261. Skjønner hva du mener og skal frem til, og her enig i mye av det du skriver. Men du nå huske på at alle ikke har muligheten til å bli tynn. Mange har problemer med knær og ledd, og det kan dermed bli nærmest umulig å trene. Faren min har kjempe lyst til å trene og bli tynnere, men han har overhode ikke mulighet til det på grunn av beina.
   jeg selv har problemer med knærne, men jeg trener så ofte som jeg kan. Men jeg trener heller ikke for at jeg skal veie 40kg og være tynn. Jeg trener fordi jeg føler meg bedre og jeg syns det er kjempe gøy. Syns det er dumt at du kun fokuserer treningen på at man skal bli tynn, når dette mange ganger ikke bør være hovedmålet. Mange jenter og gutter overtrener og spiser for lite når dette står i fokus.

  262. ENDELIG noen som sier det! Jeg er så enig med deg, og dette kommer fra ei som fint kunne gått ned noen kilo og likevel spiser sjokolade på lørdager hehe. Du er tøff som tør å publisere det, for folk er så hårsåre over å høre sannheten.

  263. Syns kanskje at dette innlegget er satt VELDIG på spissen? Det som kommer frem i medier, også sosiale, er blant annet at alle kropper er såkalte bikinikropper og at det er greit å være større enn disse MANIPULERTE modellene på forsidene av magasiner og de som brukes i reklame for bikini. Nå er dette kun et eksempel.
   Jeg har ALDRI vært tynn, og det skyldes ikke kun godteri og usunn mat eller mangel på trening. Jeg vil ikke kalle meg normal, men jeg er ikke overvektig eller feit på den måten. Jeg har uansett slappe partier på kroppen, og strekkmerker. Det er ikke nødvendigvis sånn at man må ha vært gravid eller ekstremt overvektig for å få det.
   Du får suppe så mye du vil over presset, for det vil gå begge veier uansett. Det er ikke slik at man skal spise usunt og ikke trene fordi man er tynn – den er jeg enig i.
   Men, som jeg ser flere skriver her, så man legge på seg av mange forskjellige grunner. Depresjoner, fødsel er kun én av mange grunner.

  264. TUSEN TAKK for dette innlegget. Jeg er slank som deg, Jeg er så dritt lei av å bli dehumanisert i avisene og overalt. Vi er visst ikke vanlige jenter vi. Hver eneste dag er det noe nytt om at det er noe galt med oss.

  265. Tommel opp for dette innlegget! Jeg har vært gravid 2 ganger og sist la jeg på meg mye mindre enn første gang og fikk stygge blikk fordi jeg var tynn gravid. Ikke sjeldent fikk jeg spørsmål og kommentarer. Ubehagelig! Og jeg har heller ikke ett eneste strekkmerke eller cellullitter, dette kommer fra naturen av hos meg, pluss at jeg passer på kroppen min både under og imellom graviditeter. Jeg er dritt lei “ekte” kropper selv da min kropp er like mye ekte, selv om mange sikkert er misunnelige. Akkurat det er tilfelle med deg også – folk misunner deg og istede for å gjøre en innsats, slenger dritt. Stå på!

  266. helt enig, får ofte slengt kommentarer om at jeg må spise mer og at jeg er altfor tynn. folk skjønner ikke at det er det samme som å fortelle at jeg er tjukk. jeg har alltid vært tynn, og kommer alltid til å være tynn. kommentarer om hvor tynn jeg er sårer like mye som det gjør om ei jente blir kaldt overvektig. det må folk lære seg

  267. JA! Det er kanskje farlig med overvekt, men kva med oss som har ein bulk her og bulk der men er hundre prosent frisk? 🙂 Eg likar bloggen din kjempe godt Stina, men herrejesus. Eg har alltid hatt litt ekstra kg på kroppen, men har alltid vore glad og lykkelig. I tillegg har eg alltid vore frisk, noko som er absolutt det viktigaste.

  268. jeg synes at du har et kjempepoeng, flott at unge damer er opptatt av dette. Selv har jeg slitt med “noen” kilo over vekt i hele mitt voksne liv, etter et par barnefødsler, men synes at det er flott at dette blir et tema. Hørte på tv en gang at definisjonen på overvekt var ” når man ikke kunne delta i gymmen” eller ” ble kjørt til skolen fordi man ikke klarte å gå selv”. Jobber pr dato med at finne min matchvekt, og blir inspirert av bloggere som deg. Stå på 😉😉😉

  269. En kan være slank, trene mye, men aldri få bukt på ceulitter. Tragisk hvor snevsynet folk kan være!

  270. Det er jo ingen debatt det her når du ikke tørr og svare på di som ikke er enige i deg. Ca 30% av kommentarene her er enige i hva du skriver .di 70% er langt i fra enige. Syns du skal begynne svare jeg :).

  271. Herlig!!! Jeg forstår deg så godt! Selv er jeg en ung kvinne med en artig kombo av 173 cm og 52 kg. Se det for deg selv – Rent objektivt – slank. Mer subjektivt – skinn og bein, radmager, flaggstang, kall det hva du vil. “Født sånn, støtt sånn”. Opplever ofte å måtte overbevise andre – “Nei! – jeg er faktisk ikke anorektiker – jeg er rett og slett slik”. Har veid det samme, +/- 2 kg i hele 10 år nå. Skulle gjerne gått opp – ufattelig vanskelig. Er ikke bare bare å lese innholdsfortegnelsen på en matvare i butikken – uten å få blikk. Så la meg være meg med mine 52 kg og 173 cm. Takk for flott blogginnlegg! Du traff noe hos meg i alle fall;)

  272. Huff, er saa dumt at folk ikke klarer se forskjell paa sunn men lav fettprosent og muskler, og anoreksi eller de som er slanke men veldig tydelig bare spiser dritt og ikke har muskler eller forbrenning i det hele tatt.
   Tror poenget hennes er at folk maa slutte aa glorifisere de som har mer enn 30% fett paa kroppen/langt over 25 i BMI/aldri trener og blir svett av aa gaa opp 3 etasjer med trapper(disse gaar haand i haand saa kanskje det hjepler folk med aa se sammenhengen). Har noen sett en modell med en BMI paa 22-24 I det siste? Alt vi gjor er aa hylle det ekstreme, enten det er anorektikere eller ekstreme overspisere.

  273. OH MY GOD!!!! Har du hørt om ortoreksi?
   Jeg er jente på 17 år. Jeg er i underkant av 1.80 høy og jeg veier 55 kilo, og prøver å gå opp i vekt. Derfor blir det mye fet mat og ikke trening hver dag. Og du sitter der og sier at jeg er overvektig? Snakk om å skjære alle under én kam. At du føler deg bra etter en treningsøkt og et eple er helt flott for deg, men du må faktisk godta at noen av oss setter større pris på biff med bernaise og et glass vin, uten å påstå at vi VANLIGE mennesker kommer til å dø tidlig av overvekt. FOLK ER FORSKJELLIGE.
   Jeg vil gjene ha en detaljert mail fra deg om hvordan du mener at jeg med BMI på under 17 er overvektig fordi jeg ikke trener og fordi jeg drikker cola

  274. Det finnes ikke en perfekt kropp. En perfekt kropp for noen, kan være en stygg kropp for andre. For en “vanlig” person som er “naturlig”…. hva er egentlig en vanlig person eller naturlig?
   Ekte er et ord som brukes ofte, jeg føler det er et ord som forsøker å rettferdiggjøre et dårlig selvbilde. Man hører ofte dette i forbindelse med noen med dårlig selvtillit ser bilde av en veltrent person og er misunnelig.
   Folk kan si hva de vil, men til syvende og sist finnes det ingen fasit, det er ikke et ideal. Alt handler om personlige prinsipper og helse. Genetikk, søvn, kosthold, trening, arvelige sykdommer, funksjonshemninger, livsstil, holdninger, blodtype, aktiviteter, arbeidsliv, familie, bosted, miljø… det er så utrolig mange faktorer som spiller inn som kan være med på å påvirke hvordan en kropp ser ut.
   Jeg personlig er veldig fornøyd med kroppen min, jeg er ikke slank, ei heller tykk, jeg er delvis muskuløs med god isolasjon men bærer preg av å nærme meg en alder av 40 år hvor motivasjonen for trening er halvert i forhold til for 20 år siden. Trening går i en til tre løpeturer i uka med bikkjene, mange gåturer, jeg unner meg peppersaus til biffen i helgene, min samboer, jeg og vår sønn kjøper chips og litt snop hver lørdag, i ukedagene spiser vi gjerne litt sunnere og passer på at vi får i oss litt grønt. Ingen av oss kunne brydd oss mindre om BMI eller vekt, fordi vi vet vi klarer å gå opp til “fjelltoppen” uten problener, vi kommer oss til og fra jobb, vi klarer oss gjennom arbeidsdagen, og vi klarer å ha energi til husarbeid, barn, hagen og diverse utenom.
   Hvorfor har det blitt så stort press på å se “riktig” ut? Det finnes så utrolig mange andre verdier i livet enn å bruke all energi på å få kroppen til å se fantastisk ut. Dersom du har en kropp som fungerer tilnærmet 100%, blodsukkeret og kolesterolet er godt under “grensene” – med andre ord ingen store helserisikoer, klarer å gå i trapper uten å øke pulsen eller føre til hiving etter pusten, og en samboer som elsker utseendet ditt, hvorfor skal man da etterstrebe noe mer? For hvem?
   Er det for seg selv kan det forsvares, folk må få lov til å ha mål og ambisjoner, men man må aldri glemme å ta seg tid til å faktisk se utsikten, lukte på blomster, glede seg over små ting, kose seg med familien og ikke minst nyte livet i nuet. Det er ingrediensene som skaper et rikt og verdifullt liv – også dokumentert et lengre liv når man er fornøyd med tilværelsen.
   Ja, det er farlig å være sykelig overvektig, det er også farlig å være sykelig tynn, det kan være farlig å presse seg for hardt når det gjelder trening, det kan være farlig å ikke være i aktivitet, det er mye som er farlig. Nøkkelordet er “balanse”. Man må finne sin balanse i hverdagen, man må finne sin “oppskrift” på hvordan eget liv skal bli optimalt, kropp er bare et fartøy, og det eneste jeg er enig i som blir skrevet i dette innlegget er at man må respektere kroppen sin – det er tross alt den eneste man har. Men det er opp til hver enkelt hvordan den skal se ut, ellers hadde alle til slutt kjørt rundt i samme “framkomstmiddel”. Det som fungerer for din kropp, fungerer sannsynligvis ikke for andre sine kropper, vi er alle forskjellige og jeg forstår ikke hvordan noen hardnakket (det er det mange som gjør) kan påstå at sin livsstil er den beste for alle.
   Verdier i livet henger ilag med alt annet enn utseende. Ha en fin sommer!

  275. Hei! Må starte med å skrive at eg blir litt provosert av enkelte ting du seier. Sjølvsagt er det viktig at folk er sunne og tar vare på kroppen sin, men det å vere “sunn” er et veldig komplekst uttrykk. Kva er det å ha god helse? Er det nok vere frisk fysisk? Eg er 18 år. Eg har alltid hatt ein sunn, frisk og sterk kropp. Eg har trena og ete sunt. Eg har aldri vert overvektig, men heller ikkje syltynn. Eg har rett og slett hatt ein normal kropp som varierar smått i vekt. Litt ekstra rundt magen i visse periodar, men også flatmaga i andre periodar.
   Eg har slitt med meg sjølv, og skal ærlig innrømme at eg har vore på kanten til spiseforstyrra når eg har vore på mitt tynnaste. I desse periodane har eg vore tynnare enn normalt, men likevel ikkje sjuk. Har hatt det du definerar som “ein sunn kropp”. Men i desse periodane har eg hatt eit reint helvette i hovudet mitt psykisk. Eg har slitt med å akseptere korleis eg ser ut, naturlig. Den naturlige meg veg litt meir enn andre, mykje fordi eg er aktiv og trenar mykje styrke. Eg likar sunn mat, men likevel har eg hatt litt høgare fettprosent enn andre.
   Det siste året har eg vore innom spiseforstyrringar i form av både anoreksi og overspising. Kroppen min har likevel sett sunn ut.
   Folk er forskjellige. Ikkje alle har høg forbrenning og kan ete det dei vil utan å legge på seg. Nokon har sjukdommar som øydelegg stoffskifte og forbrenninga, og derfor slit dei med å halde vekta nede. Nokre et for lite, og legg på seg av den grunn. Nokre har øydelagt forbrenninga si som eit resultat av sjuklig underernæring. Ein kan også legge på seg av å stresse, eller leve eit liv der ein ikkje får tilstrekkeleg med søvn. Der fins så utrulig mange grunnar til at folk ser ut som dei gjer. Folk er forskjellige, og det å “dømme” kor sunn ein person er ut frå korleis dei ser ut – det gjev ikkje meining. Håpar virkelig du revuderar tankegangen din rundt dette, fordi det å vurdere “sunnhet” ut frå utsjånad er heilt respektlaust.
   Du er heldig som har normal kroppsvekt og eit normalt forhold til mat. Det er nemleg ikkje alle som har det. Trur kampanjane som er i vinden for tida har meir fokus på at alle skal få FØLE SEG VEL uansett korleis ein ser ut. Sunne kroppar kjem i alle formar og fasongar, og ingen er ute etter å fremje overvekt. Ein er ute etter å fremje godt sjølvbilete. Personar som er overvektige ser det sjølv, og mange av dei slit med sjølvbiletet. For mange er løysinga å “ete fordi ein hatar seg sjølv” “drukne sorgane i mat” eller ikkje ete fordi ein hatar seg sjølv. Er det sunt kanskje? Nei. Derfor er det flott at folk byrjar å aksepetere forskjellige kroppsfasongar. Det er så mykje lettare å gje kroppen sin den riktige næringa, ete normalt og vere sunn og aktiv viss ein ikkje skammar seg over seg sjølv.
   Eg har så utrulig mykje på hjertet rundt dette temaet, og det innlegget her virkar veldig lite gjennomtenkt. Eg har vert så sterkt påverka av det sjølv, og kjent på kroppen både sunnhet og usunnhet. Alle er vakkre på sin måte, og ein burde vere stolt av seg sjølv uansett om ein veg 40 eller 100kg. Ingen, heller ikkje du Stine, har ingen rett til å dømme nokon basert på utsjånad. Når ein er blitt voksen slik som du, då burde ein innsjå at verda er meir kompleks enn den verkar som.
   Håpar forresten du tenker at folk les bloggen din i alle alderar. Eg veit av eigne erfaringar at eg hadde tatt til meg orda dine på ein annan måte for 5 år sidan, enn idag.

  276. Vet du, jeg synes det høres litt dumt ut når folk snakker om “x antall dager uten sukker”. Ok, det er greit å kutte ned på sukkerinntaket, men ALT sukker? Så du skal ikke spise frukt, drikke melk, osv.? Jeg håper virkelig for din skyld at det du mener er “x antall dager uten godteri”, men så si. fuckings. det. Når det er sagt, så er det faktisk ikke skadelig å spise litt godteri av og til, de aller færreste kan se ut som deg, uansett hvor sunt de spiser og hvor mye de trener, og det er da for faen ikke sykelig overvektige kvinner som vises fram når det er snakk om “ekte kvinner”. “Sykelig overvektig”, eller helseskadelig overvektig, som det egentlig heter, er du per definisjon ikke før du har BMI på over 30. (Ja, jeg vet at BMI i stor grad kan være misvisende, men det er den faktiske definisjonen på helseskadelig overvekt.) Jeg er 178 cm høy, og BMI-en min kommer ikke over 30 med mindre jeg veier 100 kg. Nå er det jo også sånn at sykdommer og gener kan spille inn på størrelsen din også. Dømmer du folk med PCOS som er overvektige og/eller får skjeggvekst på grunn av sykdommen sin? I så fall, skam deg.
   Kvinner og menn finnes i alle former og størrelser, og til tross for at størrelsen *kan* være en indikator på sunnhet, så er det ikke en måleenhet for det. Faren min er “helseskadelig overvektig” ifølge BMI, men spiser sunt og trener. Søsteren til kjæresten min er bitteliten og tynn, men trener ikke i det hele tatt, og har slett ikke det sunneste kostholdet i verden. Heller ikke det mest usunne. Fordi det er viktig å finne en balanse.
   Verden er ikke bare svart/hvitt, så slutt å oppføre deg som det. Det er ikke greit at folk behandler deg dårlig fordi du er tynn, men det er ikke greit at du henger ut tykke folk heller. Du oppfører deg rett og slett umodent.
   Jeg kan godt spise kål og gulrøtter til lørdagsgodt. Kjæresten min er mer glad i sjokolade enn han er i grønnsaker. Det gjør ham ikke til en lat, overvektig jævel. Slapp av litt.

  277. Man må ikke ha vært overvektig for å ha strekkmerket og celulitter… Jeg trener og spiser sunt, men har fortsatt begge deler på rumpe og lår dessverre.
   Ellers er jeg enig i innlegget.

  278. HEi!
   Jeg kjenenr at jeg blir rimelig provosert over dette innlegget, da jeg selv er overvektig!! JA, jeg vet det ikke er bra, men jeg har en sykdom som gjør det (PCOS) og den har jeg slitt med i 8år, og enda har jeg ikke klart å gått ned så mye som jeg vil..Jeg trener 5-6 dager i uka, og spiser sunt men pga sykdommen så går det ikke, spiser jeg litt sukker så blir det automatisk til fett..
   Jeg har slitt med selvbilde mitt hele livet, og har ikke hatt en god oppvekst pga dette, da jeg har blitt mobbet fordi jeg er fet, har strekkmerker og ting som du nevner i dette innlegget.
   Du aner ikke hvor mange overvektige som faktisk gråter seg i søvn hver dag, og dette innlegget gjør at jeg blir rimelig forbannet og såret over at noen kan skrive noe sånt…Ikke alle overvektige er late og spiser usunn mat!!!
   Tenk deg litt om, får nå kommer jeg aldri til å tørre å vise meg offentlig i bikini eller shorts, og det verste er at så mange er enige med deg…
   Altså, jeg skjønner at noen overvektige er usunne og at det slettes ikke er bra, og da må jeg si med enig i og med at det ikke er bra at de skal hylles, og at de bør prøve å skjerpe seg..
   Så vær så snill og ikke dra alle under samme kam! Noen overvektige trener og spiser faktisk sunt, og sliter nok med seg selv uten at de skal få høre hvor “fæle” de er.

  279. Leser i kommentarfeltet at folk påstår at de kun fant “én normalvektig person” og at resten var “sykelig overvektige” i Victoria?s Secret Bathing Suits-artikkelen, og det setter virkelig lys på hvorfor det er viktig å vise “ekte kropper” i mediene.
   Poenget med “ekte kropp”-faden er ikke at det at å være tynn eller mangelen på skavanker og er stygt, men å sette pris på at alle kropper er forskjellige og at man ikke skal behøve å skamme seg over å ikke passe inn i en mal som for folk flest tross alt er uoppnåelig.

  280. er det mer naturlig å være tynn eller veltrent som deg (og fler) enn å ha litt ekstra på kroppen? vet du hva en naturlig kropp egentlig ser ut? jeg tror ikke det fins et fasitsvar på det. og strekkmerker kan alle få uansett vekt og størrelse på kroppen.
   jeg selv trener fordi jeg ikke er fornøyd med kroppen min, jeg har selv litt strekkmerker, men jeg er ikke stor.
   og sånn jeg ser på innlegget ditt (kan hende jeg tar feil) så tar du alle overvektige under en kam, og det blir helt feil. mange overvektige kan ikke noe for at de er sånn, og prøver så godt de kan å gjøre noe med det. men også veldig mange som er overvektige spiser usunt og sitter i ro hele døgnet, og det er ikke bra uansett hvor stor eller liten du er.

  281. Bra noen endelig sier det, sykt bra av deg! Fortsett med dette og drit i all dritten du får nå av folk som skal kritisere “omg så du mener at blabla” hvis de vil kritisere er det deres feil, du skriver, de trenger ikke lese

  282. Du har et ganske så forvrengt syn på hvordan ting skal være. 80% av befolkningen har ting som strekkmerker osv. OGSÅ de som er slanke og har vært det hele livet. Du får det til å høres forferdelig ut å være et menneske med strekkmerker o.l. For mye sunnhet er overhode ikke bra det heller. Skal vi høre på ernæringsfysologene eller en blogger som er sykelig opptatt av seg selv og det å være “sunn”?

  283. Vet ikke om jeg skal le eller gråte jeg!?!?
   Du skriver om den perfekte kroppen.. og overvektige.. Nå har det seg slik at trener man for mye kan man også dø. Er man undervektig kan man også dø. Spiser en for mye kan man dø, spiser en for lite kan man dø! Dere som trener hver dag, går på lavkarbo, dietter, og pulver shaker og alt annet av pulver.. Den dagen dere slutter med det, hvordan tror dere at kroppen deres vil se ut da?? Dere som trener fitnes, og bodybuilding.. tenk når dere nærmer dere 60-70.. dere vil ikke akkurat se ut som en glansbilde da!! Jeg har veid normalt, jeg gikk opp 35 kg under min graviditet. Jeg har strekkmerker, cellulitter på ræva. Men vet du, det plager ikke meg! Jeg er ikke feit, jeg spiser normalt, lite sukker. Går lange turer hver dag. Holder meg i form. Men jeg vil ikke Være tynn eller overvektig. Jeg vil Være meg selv!! Holder ikke det da😃😉 I dag kan man dø av alt, for mye av melk, mel, poteter, pasta og ris.. detter man ned trappa kan man dø, blir du påkjørt kan man dø.. hvorfor ikke bare ta en dag av gangen. Lev i nuet. Du lever ditt liv, jeg lever mitt liv, og alle andre lever sitt liv! Det er det viktigste. . Men jeg skulle ønske at det ikke var så mye om kosthold og perfeksjonisme.I dag blir unge jenter surrete i huet, er man for tjukk er det feil er man for tynn er det feil. Og er man normal er jaggu det feil også.. Ingen blir fornøyd! Hvorfor ikke bare stoppe denne “krigen” og godta den man er. Spis det man vil, uten at noen skal peke og si ditt og si datt.. Hva du spiser og Gjør kan ikke jeg bestemme over.. og hva jeg spiser kan ikke du bestemme!! Så enkelt og greit er det.. ei jeg kjenner fikk beskjed av en gutt hun likte at hun var feit. I dag har hun anoreksi.. fordi hun trente hardt hver dag, spiste nesten ingen ting. Fordi hun ville bli “perfekt”. Men hva faen er perfekt? Jeg er ikke perfekt,og i mine øyne er ikke du det heller. For hva er PERFEKT?

  284. Dag etter dag ser man flere bloggere på toppen skriver om kropp og kosthold, og det er ikke så rart i og med at det er blitt et så ekstremt stort og skummelt fokus på akkurat det de siste årene. Jeg må si at jeg liker ditt innlegg her, for selv om du kanskje er veldig “krass” så er du ærlig, og jeg får fram poenget ditt. Ingen har rett til å fortelle deg at du må spise mer, trene mindre og hva ikke mer. Ingen kan komme å fortelle deg som person at det du gjør for din egen helse, er feil. Tren og spis som du vil, så lenge du ikke fronter et usunt kosthold med for lite mat – der fronter man noe som kan starte en spiseforstyrrelse.
   Derimot, å si at du ikke har strekkemerker fordi du aldri har vært gravid eller overvektig, synes jeg er en.. vel feil påstand. Jeg har aldri vært overvektig, heller ikke gravid. Jeg har alltid vært det som sees på som “normal”, i tillegg slitt i en del år med spiseforstyrrelse og en hel masse farlig trening. Jeg har fortsatt strekkemerker – ikke fordi min kropp har vært for stor. Strekkemerker ligger rett og slett i huden din, og det sier seg selv – det er når huden strekker seg, at vi får merker (ofte på pupper og rumpe). Jeg har ei venninne som alltid har vært slank (men sunn!!), og hun har strekkemerker!
   Så vær litt forsiktig med hva du skriver, hvem som helst kan få strekkemerker – stor, liten eller “normal”.

  285. En “ekte” kropp kan bety så mangt. Kjenner jeg ble mektig provosert av dette innlegget. Det media prøver å normalisere og sier er en ekte kvinnes naturlige kropp er stort sett fakta. Ja, fedme og overvekt er farlig, men en kvinne som er i NORMAL størrelse for sin høyde, vekt og kropp er ikke det minste skadelig. Alle mennesker er født ulike og om noen er syltynne og definert, mens andre kanskje har litt mere kurver, da kan de alle være like normal og ha en “ekte” kvinnes kropp. Det handler rett og slett om at man hverken skal være for tynn eller ha for mye fett på kroppen. Begge er like skadelig. Og når det kommer til celulitter og strekkmerker så tenker jeg bare, åherregud så fantastisk for deg at du kanskje ikke sliter med dette, men en normal tenåring som har skutt til værs under puberteten har som regel noen strekkmerker på kroppen. Dette trenger overhode ikke å komme av fedme, men heller store forandringer på kroppen som skjer over en liten periode. Strekkmerkene ligger som regel på pupper, rumpe, lår eller mage og det rett å slett fordi det er disse områdene av kroppen som går igjennom den største forandringen. Det samme gjelder celulitter. Dagens samfunns mening om hva sunt er, det skremmer meg. Vi er på god veg til å gjøre store deler av samfunnet både anoretikere, underernært og usikker på seg selv og sitt selvbilde. Det er verken sunt å tenke for mye på kosthold og trening eller for lite. Det handler rett og slett om å finne den rette balansen for deg som person.

  286. Ser du har fått uendelig mange kommentarer, men en ting må jeg bare kommentere.
   Du sier du ikke har strekkmerker fordi du ikke har vært overvektig.
   Her må tydeligvis noe avklares:
   Jeg har hatt anoreksi i maaaaange år (eh, 12), så begynte jeg å trene. Guess what? JEG FIKK STREKKMERKER! Jeg ble jo nesten normalvektig. Nå har jeg sluttet igjen pga en ryggskade, og jeg har vel ikke akkurat cellulitter, men jeg har ikke botoxrumpe heller, for når muskler forsvinner blir huden slappere.

  287. HAHA jeg har aldri vært hverken gravid eller overvektig, tvert imot har jeg alltid vært nokså fit og aktiv, men har likevel nok av både strekkmerker og cellulitter. Strekkmerkene har jeg fordi jeg har VOKST, fordi det ikke er meningen å veie det samme når man er 16 som man gjorde når man var 12. Ikke få det til å høres ut som om svangerskap og overvekt er de eneste grunnene til at det skjer.

  288. Dette innlegget både provoserer og får frem et viktig poeng. Sykling overvektig og et sykling fokus på å være slank og trent er begge en stor problematikk I samfunnet. Strekkmerker, cellulitter , åreknuter, you name it : alt dette kan man fint ha uten å ha vært gravid eller overvektig! Føler du har mye på hjertet som ikke kommer til sin rett fordi du helst skulle ha skrevet side opp og side ned om dette temaet. Balanse er nøkkelordet! Balanse mellom trening, kosthold og kos. Vi skal tross alt leve mens vi tar vare på kroppen. Hilsen Iselin Guttormsen -13 kg 🙂 http://www.iselinguttormsen.net

  289. Kva med å hylle begge deler. Ein treng ikkje sjå supersunn ut for å faktisk vere sunn. Dessutan meiner eg at ein verken skal snakke stygt til dei som er overvektige eller undervektige. Eg blir VELDIG provosert når nokon uttaler seg om noko dei eigentleg ikkje har nok kunnskap om sjølv. Vi burde ha meir fokus på kva vi kan gjere for å hjelpe kvarndre enn å trykke ned overvektige, undervektige eller noko midt i mellom, sppør du meg!Små jenter som ser opp til deg som er overvektige fekk sikkert ein fæle klump i halsen av å lese dette. Små normalt store jenter fekk kanskje betre sjølvtillit av dette og vil kanskje tru det er lov å seie ifrå til ei overvektig jente, og den overvektige jenta blir lei seg. Du kan rett og slett ikkje seie slike ting. No var ikkje dette den best formulerte kommentaren “ever”, men håper at dei som les den, les den med ei lita klype salt.

  290. Ja, det er vanlig å få strekkmerker pga. rask økning i vekt og graviditet, men husk at det også kan komme av andre årsaker som ikke har med vektøkning å gjøre. Jeg er høy og slank, men har flere og større strekkmerker enn venninnene mine som har vært gravide. Mine strekkmerker kommer av at jeg har vokst “for” fort i høyden i forhold til hvor mye underhudsfett jeg hadde/har og elastisiteten i huden. Så det ville vært fint om strekkmerker ikke kun assosieres med overvekt og graviditet, slik du fremstiller det.

  291. Hei.
   Skjønner veldig godt det sikkert ikke er noe særlig å få slengt bemerkninger etter seg enten man er for stor eller liten. Men med dette innlegget fremstiller du deg selv dobbelmoralsk. Du rakker ned på andre når du selv påpeker at det er så fælt og få slengt dritt etter seg for noe annet. Ikke mye bedre. Og hvilken faglig kompetanse har du for å komme med de påstandene du komme med? Du er på farlig tynn is når du påstår at alle som har slapp hud og celilutter er late folk som bare spiser dritt.. Du sammen med så mange andre bloggere må slutte og uttale dere om ting dere har null kunnskap om. Front en sunn livsstil. Men gjør det uten og fortelle at alle andre som ikke gjør det er smellfeite og late. Du burde skamme deg. Tenkt deg om før du skriver. Du ønsker kanskje og være et forbilde for flere enn bare de allerede syltynne. Du vil vel at de som har noen kilo for mye og som ønsker og gjøre noe med det skal finne inspirasjon hos deg ikke bli slaktet?

  292. wow, dette var så bra skrevet Stina! Skjønner hva du mener, har alltid vært tynn selv og vet hvordan det føles å bli slengt dritt om. Og at det skal være greit å kalle noen tynn er faktisk ikke rett. Å bli kalt tynn/slank er ikke alltid et komplement, uansett om det er ment som et, det kan såre veldig.. Personen som blir kalt feit vil føle akkurat det samme som en som blir kalt tynn. Det er bare det at verden ikke tenker over det og det er det på tide å få en slutt på.
   Og være tynn er ikke bare postivt heller og det er helt feil å si at det er det som skal være idealet for samfunnet. Du trenger ikke å være den slankeste jenta i verden for å se bra ut eller ha bra helse.

  293. Skjønner poenget ditt og hva du vil fram til, men må bare få sagt at jeg er ikke overvektig, og har heller aldri vært gravid. Likevel har jeg strekkmerker, og det er fordi jeg en periode vokste veldig fort og mye. Strekkmerker er ikke nødvendigvis på grunn av overvekt eller graviditet

  294. Til alle dere som klikker helt; prøv å skjul sjalusien LITT bedre neste gang 😉 dere er bare sinte fordi dere tenker: “søren, og jeg som ikke trengte å trene og kunne spise hva jeg vil, nå kommer skinny bitchen og ødelegger selvfølelsen min!!”
   Og til deg over her som sier “det er faktisk bevist at det er sunnere å være fornøyd med seg selv enn å passe på alt ogsånn”, jasså? Så du tror VIRKELIG at om du veier 150 kg men er fornøyd med deg selv svikter ikke hjertet ditt på grunn ren og kjær glede? Idiotisk, slutt å komme med unnskyldninger og gjør noe med det istedet

  295. Har født to barn. Har ikke fått strekkmerker av det. Fikk strekkmerker i puberteten. Ser godt trent ut med litt ekstra hud og strekkmerker. Fast rompe og flat mage. Det kan jeg bære med stolthet. Du derrimot burde rulle inn litt. Du trenger ikke være som deg for å være bra. Synes folk er fine med både strekkmerker, cellulitter og ekstra hud. Det som gjør en person stygg er en stygg personlighet og utstråling. Det viser du i dette innlegget!

  296. Helt ærlig, dette tror jeg ikke du vet mye om.
   Selv er jeg tynn, veier 50 kg, og har strekkmerker på baksiden av lårene. I følge deg er jeg overvektig.
   INGEN av dem på victoria secret bildet er overvektige. Det er normal vekt.
   Neste gang, så bør du undersøke litt mer før du skriver ett innlegg :):)

  297. Stress. Man må helt til bunnen for å skrive kommentar.
   Leste de første linjene, sa meg enig.
   Regner med det er feite folk som skal forsvare seg selv i kommentarfeltet så skal bare si at max forskjell på forbrenning er 20%. du kan ha 10% tregere eller 10% kjappere forbrenning enn normalen. Hvis du ikke klarer å gjøre 10% mer så kan du drite å dra.

  298. Ser helt klart poenget ditt, og er sådan enig i det at å holde en sunn livsstil er på grensen til å stigmatiseres. Selv er jeg meget opptatt av å passe på kroppen min, men bildet er malt nokså svart-hvitt. Som andre har kommentert kan strekkmerker, cellulitter og overflødig fett være konsekvenser av andre ting enn dårlig kosthold og manglende mosjon. Syns derfor at det blir litt vel bombastisk å stille seg såpass på offensiven og nærmest påstå at ekstrem overvektighet glorifiseres. Personlig mener jeg at en overvektig person som klager og syter over vekten (grunnet dårlig livsstil) heller kan gjøre noe med det enn å dømme slanke personer. Når det er sagt, derimot, om en person er fornøyd med seg selv med litt ekstra på kroppen, så syns jeg at de har rett til å være fornøyd med seg selv. Du kan anse synet på overvekt både biologisk, sosialantropologisk, historisk og ikke minst kulturelt, men disse vil aldri forenes. Derfor burde det ikke være et entydig svar på hvordan man skal se ut, hverken den ene eller andre veien. Bottom line: la folk få mene og gjøre akkurat hva de vil.

  299. Amen og halleluja! Det finnes så klart unntak begge veier (som alle må påpeke), men dette var virkelig som om jeg skulle sagt det selv! Er virkelig så sant som du får det.

  300. var egentlig ganske enig i det du skrev helt til siste avnsitt. der du skriver at du verken har vært overvektig og gravid og at av den grunn du har ingen cellulitter eller strekkmerker, men jeg har veldig mange slanke venner med store strekkmerker på både lår, rumpe og pupper. Det har ingenting med om du er feit eller gravid, det har med dna og å vokse fort. 🙂

  301. Alle har en “ekte kropp”. Også Victoria Secret modeller. Dessverre er det ikke den ekte kroppen vi alltid får se på bildene eller på catwalken. Sminke og retusjering gjør kroppen uekte. Det er det folk mener med en “uekte kropp”.
   Jeg reagerte veldig på det du sa om at du ikke får cellulitter og strekkmerker fordi du ikke har vært gravid og fordi du trener og tar vare på deg selv. Det kan godt hende at du ikke har strekkmerker eller cellulitter fordi du trener og er sunn, men dette er ikke tilfelle for alle som trener og spiser sunt. Cellulitter og strekkmerker er ofte genetisk, så det kan ramme hvem som helst. Jeg er 16 år gammel, og har alltid vært veldig tynn. Akkurat nå er nesten undervektig(dette er noe jeg jobber med), men jeg har strekkmerker på låret og på rompa.

  302. Jeg ser at du ikke leste artikkelen du omtalte i begynnelsen særlig bra. Den hadde nemlig ikke bilder av overvektige eller undervektige, men bilder av både de tynneste normalveltige og de tykkeste. Artikkelen gikk på at bikini faktisk ser bra ut, selv om bildet ikke er retusjert. Vær så snill, les ordentlig før du uttaler deg.
   Det har heller aldri vært snakk om at det er bra å være overvektig, men at du fortsatt kan være utrolig vakker.
   Du sier at du er lei av de artiklene om at overvektige mennesker også er pene, og det synes ikke jeg er særlig hyggelig av deg. Her prøver journalister og kjendiser å hjelpe alle som sliter med selvbilde, og det du gjør er å rakke ned på dem, og antyde at DU har rett. Ta deg sammen, unnskyld meg.
   Du prater og om en såkalt “sunn” livsstil. Men den livsstilen er bare sunn om DU SELV vil ha den. Om du må tvinge deg til det, så er det psykisk usunt. Jeg vet ikke hvor mye ærfaring du har med å slite psykisk på noe vis, men det å tvinge seg til å holde en livsstil du egentlig ikke er komfortabel med, er farlig.
   Vi er veldig forskjellige alle sammen, og for enkelte kan det virke som den letteste ting i verden å legge om livsstilen sin, mens for andre er det kjempevanskelig.
   Det var bare det.

  303. Du skal liksom være med forbilde? Tror du børr tenke deg igjennom før du poster slike innlegg som dette. Du drar faktisk jenters selvtillit ned, det gjorde du hvertfall med min.
   Jeg selv trener og tar vare på kostholdet mitt, men jeg har fortsatt celluiter og strekkmerker. Merker jeg blir fryktelig sint av dette innlegget, hva er det DU skal klage på? Hadde du vært en jente med former og har litt fett på kroppen, hadde ikke du blitt glad at jenter som det ENDELIG kom inn i media? Det er 50/50, alt er vakkert. Alle kropper er ekte!! Skjerp deg.

  304. Overvekt og fedme er to forskjellige ting. Overvekt trenger absolutt ikke være ille – det er når det går over til fedme det er farlig. Det gjør absolutt ingenting å ha litt ekstra fett. Et faktum er at de som har litt overvekt, lever lenger.
   Dette ekstra fettet kan også gi finere former – og ja, se mer ekte ut.
   Fordi så lenge har det kun vært fokus på de slanke, vakre kvinnene uten et eneste strekkmerke eller cellulitt. Og det er faktisk ikke normalt – bra for de, men det er normalt å ha litt skavanker. Derfor er det fantastisk flott å sette fokus på sannheter isteden for å sette fokus på de feilfrie kroppene.
   Det er av den grunn det er mye kroppspress.
   For alt av filmer, musikkvideor, reklamer – ingenting feiler dem overhode. Vi blir jo helt høy på pæra. Men hverken sykelig tynne, eller de som har fedme bør bli vist som stolthet – for dette er ting som dreper.
   Det andre dreper tankegangen vår, og holdingen vår – men når det blir sykelig dreper det oss. Jeg syns det er flott ellers at andre kan stå for sånn de ser ut. Det fins folk som ikke kommer seg ned i vekt, og de som ikke kommer seg opp. Og det er bra vi lærer mer og mer å akseptere oss selv. Jeg tror alle de som viser seg frem uansett for å fremme et poeng har gjort en forskjell. Så hurra for dem!

  305. Enig i noe av det du skriver, men å være overvektig betyr ikke alltid å skade sin egen helse. Mange overvektige trener riktig og spiser sunt, men går likevel ikke ned i vekt! Så i innlegget ditt diskriminerer du liksom de overvektige, sånn jeg forstår det isåfall

  306. Det som irriterer meg? Det jævla kroppshysteriet, wht. Du fremstiller det jo helt manisk, at enten er man på den ene siden der man blir helt tvangstanket til å tro at verdiene i livet er å se bra ut(?) , eller så spiser man seg til døden. Folk må ta seg sammen å slutte å være så prippne primadonnaer. Media og netttroll har jo krig om hva som er rett og galt, og det kommer ALDRI til å ta slutt hvis ingen slutter å bry seg så hersens mye. Vi er en av de mest intelligente skapningene på jorden og her kaster vi livet vår på å diskutere hvordan mann burde leve eller ikke burde leve? Skjønner ikke menneskene at vi begynner å slite enormt i dagens samfunn, angst, adrenalin, depresjoner, stress, skyld følelse, selvhat – diverse? Alle trenger jo tydeligvis psykologer og terapauter nå. Her kommer vi å skjønner ikke når vi er voksne en gang, mens sommerfuglene bare lager seg en hersens kokong og kommer seg videre. Verdier som å “nye livet, være snill, kose seg, falle, reise seg, skape familie, kjærlighet, venner” er mer viktig enn å “være rik, se bra ut, ha fine ting” Sorry mac, men det er nesten udiskutabelt å komme å si av disse verdiene ikke er viktigst. Det er bare dere som er hjernevasket eller har en kraftig omvendt psykologi.
   Trening. Variert og sunt kosthold og en dose med selvrespekt er dog ikke en feil ting. Men slutt å stigmatisere det så fælt!

  307. Har lest bloggen din en stund, og synes du i innleggene dine ofte får frem gode poeng. Dette innlegget gjorde meg fryktelig provosert, og jeg gidder ikke engang begrunne det. Gjør research før du skriver et slikt innlegg. Tydelig at du ikke har peiling. Du mistet en leser i dag, om ikke flere. Men innlegget gir deg nok en dryss med sidevisninger, så du får iallefall noe godt ut av det dette døgnet.

  308. Virker jo ikke som om du har skjønt poenget i det hele tatt. Poenget er ikke å “praise” overvekt og usunnhet, men nemlig å vise at man kan være glad i seg selv uavhengig av hvordan man ser ut. Det finnes alt for mange i dag som er usikker på seg selv, og dette er mye på grunn av mennesker som deg. Kjenner jeg blir bra provosert over måten du tenker på og håper virkelig at den endres.

  309. Nå er det jo sånn at vi lever i et samfunn hvor ekstremt tynne jenter blir frontet i alle blader og magasiner, på internett florerer det av bilder av jenter med såkalte “perfekte” kropper, og jeg som mange andre har fått nok. Jeg er normalvektig, og har alltid vært det, det er ikke der det ligger. Det handler ikke om at større mennesker ikke klarer å spise sunt eller trene, spesielt ikke at man ønsker å trekke ned folk som gjør. Det handler om det sykelige utseendepresset unge jenter står ovenfor i dag. Jeg er enig med deg i at for mye sukker ikke er bra, men du burde allikevel ikke oppfordre leserne dine til å kutte ut sukker. Det er en næringskilde vi trenger. I tillegg til at leserne dine er i alle aldre, jenter på ni som ikke er like sikre på seg selv som jenter på 20 kan ta noe av dette altfor alvorlig. Jeg sier ikke at dette fører til at jenter får spiseforstyrrelser av disse innleggene, men de kan ha en utløsende effekt. Kanskje du har, men jeg håper at når du leser mange av disse kommentarene ser du saken fra flere sider. Jeg forstår godt at du mener det du mener, med den erfaringen du har, såklart er det mange overvektige som er slappe og late, men det drikke det som “hylles”. Det er det at enhver person som prøver skal kunne være glad i segselv og sin kropp, at man skal kunne like seg selv selv om man ikke ser ut som en VS angel, det er det som er fokuset, det er det som skal hylles-mennesket

  310. Og her synes jeg bare du ser det fra en side?
   Så mange tynne folk som gjør seg selv til ofre nå om dagen, det er jeg dritt lei! Og jeg er tynn selv så har ikke noe å si på det.

  311. Syns det er mange her som henger seg opp i små ting, og vrir litt på det du skriver.. Skjønne poenget ditt og sier meg HELT ENIG!! Ut ifra hva du har skrevet så skjønner ihvertfall jeg at du ikke er ute etter å fornærme de overvektige, men heller for å fremme hva som egentlig er normalt å veie.
   Jeg er selv i kategorien normalvektig, men får støtt å stadig kommentarer om at jeg er for tynn siden det ikke henger noe ut over buksekanten min. Men jeg skal ikke bli tjukk bare fordi det er blitt normalt!

  312. Jeg er helt enig i det du skriver! Det er så mye fokus på å akseptere fedme, og det har ingen ting med arv å gjøre. Er du sunn, der du er i aktivitet og spiser sunt, er du ikke smellfeit. Du kan ikke kalle deg sunn, når du spiste en kyllingfilèt med fullkornsris i forrige uke, men skylte det ned med Cola og spiste kake til dessert resten av uka. Det å være feit er ikke det samme som å ha former. Det er feil å rettferdiggjøre fedme. Mens vi som er slanke skal skamme oss. Vi som ikke fråtser alt vi kommer over, men som heller ikke lever på gulrøtter. Et normalt balansert kosthold, og normal aktivitet. Det er ikke verre enn det. Er så lei av feite folk som skal ha oppmerksomhet om at de er sunne, du er ikke sunn! Og jeg har over hodet ikke noe som helst i mot de som har noen kilo for mye, men de som skriker høyest om at de er stolte over å ha en potensielt farlig fettprosent og vil at dagens barn skal se opp til dette.

  313. Er så drittlei av kropp generelt, jeg. Jeg vil ikke se de, samma om de er tynne eller feite. Finnes det ikke viktigere ting å diskutere? Kanskje det såkalte kroppshysteriet hadde roa seg ned et par hakk om vi bare snakka bittelitt mindre om kropp og bare la ut litt mindre bilder av kropp. Og da sikter jeg både til de med sixpack og thighgaps og de med cellulitter og strekkmerker og bilringer.

  314. Jeg skjønner for så vidt poenget ditt, men du fremstiller også virkeligheten på en ekstremt skjev måte.
   Vi lever i et samfunn der ekstremt tynne jenter blir frontet på magasiner, og i rampelyset er det lite rom for annet enn perfeksjon. Dette har ført til et stort kroppspress, hos unge jenter spesielt, og vi har langt flere dødsfall som følge av spiseforstyrrelser enn det vi hadde for noen tiår siden. Dermed blir det feil å si at vi generelt “hyller folk som spiser seg til døde”, for det gjør man jo på ingen måte? Det man gjerne prøver å få frem er at det er normalt å ikke være perfekt, slik at unge jenter ikke skal gå rundt å føle st de må leve opp til kroppsbildet media presenterer som normalen.
   Du klager på at du har fått mye dritt slengt, men en person på 110 kilo har nok fått langt flere stygge kommentarer enn hva du har fått, og langt færre fine kommentarer.
   Overvekt er et problem, men det er på INGEN måte som følge av at samfunnet forsøker å “normalisere overvekt”.

  315. Veldig bra skrevet.. ! .. Leser at noen reagerer veldig og at du drar alle over en kam, at alle som er overvektig er feite osv.. Hvis folk klarer å dra huet ut av ræva så kanskje de skjønner at det ikke er det hun mener..
   Det hun mener er at hvorfor skal det være lov til å være overvektig, mens de som ikke spiser sukker og trener blir sett på som de unaturlige og “gærne”.
   Veier du 5kg for mye er du virkelig ikke overvektig. Har du litt celulitter eller strekkmerker er det ikke noe galt med deg. Det er mange andre grunner enn overvekt som skaper dette. Poenget er at har du 10-15kg for mye, er du syk! Ja, nettop. Syk. Når kroppen lagrer så mye fett er det ett tegn på en hormonell ubalanse i kroppen, kroppen klarer ikke å skuffe unna alt sukkeret som kroppen utsettes for og derfor gjøres glukosen om til lagret fett på kroppen.
   Kutt ut sukker, det er menneskets fiende.

  316. Nå synes jeg seriøst at dette kroppspresset tar helt overhånd, og jeg skal si noe her:
   DU, STINA GJØR DET IKKE NOE BEDRE I DET HELE TATT!
   Du legger ut innlegg etter innlegg etter innlegg om hvor tynn du er og at du spiser sunt og se på meg, jeg er perfekt og blablabla!
   Du tror du er et forbilde, men for de “overvektige” kan du faktisk ødelegge livet deres! Jeg er så jævli lei av at jeg ikke kan kaste blikket mitt et eneste sted uten å se en “perfekt” person! FY SØREN.

  317. Jeg ble født tykkere og tyngre enn andre babyer, og jeg er ganske tjukk nå også. Jeg er 12 år og har gått på håndball i 2 år, jeg vil bli tynn, men føler det ikke funker for meg, siden jeg ble født overvektig.

  318. Lillesøstra mi på 8 år leser bloggen din. Etter jeg fikk høre det bestemte jeg meg for å gå innpå og lese, og jeg blir skremt over at hun leser dette. Herregud.

  319. Innlegget ditt handler om deg og hvor tynn du er, noe som er litt tragisk. Sunnhet handler ikke om å være tynn. Tenk over hvilket budskap du gir til unge jenter som ser opp til deg, og at du faktisk skader selvtilliten deres ved å si at det er feil å være overvektig. Synes det er utrolig feil at du tabubelegger strekkmerker og celluitter, som ikke har noe med sunnhet å gjøre. Kroppsfasong og strekkmerker er genetisk, og flaks for deg så er du født tynn, men ikke nødvendigvis sunn.

  320. Slutt å skrive uhyggelige kommentarer. Stina sier bare sin mening. Det er litt med det å egene menninger. Dere må respektere at alle mennesker tenker forskjellige å har sine egene tanker og menninger.
   Hvis dere skal slenge dritt så gjør det en annen plass. Stina har faktisk hjulpet meg. Å jeg er glad for at jeg fikk høre om bloggen og at jeg leste den.
   Stina vær så snill ikke bry deg om de som skriver dritt til deg. Skriv det du mener du har lov til det.
   Du er en Fantastisk jente med sine egene menninger.
   Hilsen Nathalie (11) 😘

  321. Det hun vil fram til er at hun synes det er dumt at folk som er både slanke og kraftige skal få stygge kommentarer! Man kan ikke noe for hvordan man er bygd og hvordan man er født! Overvektige folk har fått såååå mye dritt pga kroppen sin, og nå skal plutselig de som er tynne også få dritt i tillegg?
   Jeg ser veldig opp til deg Stina og jeg er enig i det du sier og mener! <3
   Sånne personer som deg er virkelig de personene man bør se opp til! <33

  322. jeg forstår hva du mener.. men jeg er ikke tynn eller slank hverken i følge vekta eller speilet ..
   [ca 54 kg ] 160 høy.. og jeg trener styrke hver dag.. bare hjemme da, går til skole og det meste annet. Jeg spiser også lite og så sunt som mulig.
   MEN JEG ER LEI AV AT PAPPA BLANDT ANNET KALLER MIDDAGS PORSJONENE MINE “BABY PORSJONER” ELLER AT ALLE MASER I BURSDAGER OM HVORFOR JEG IKKE DRIKKER BRUS,SPISER MYE GODTERI ELLER KAKER OSV..

  323. Jeg er en jente på 13år som er litt overvektig, jeg trener hver dag,spiser sunt og ikke går ned i vekt. Jeg fikk veldig vont i hjerte og ble såra av innlegget ditt. Jeg blir mobba pga av at jeg er overvektig. Jeg gråter nesten hver dag pga kroppen min og andre som kommenterer. Jeg prøver mitt beste å kommer aldri til å bli så tynn som deg, det er kanskje bra.Livet mitt er Jævlig dårlig men jeg prøver å overse det og trene mer, men det funker ikke. Jeg er sunn men kroppen følger ikke med. Det innlegget traff meg rett i jerte (jeg er såret).Håper du slutter å såre personer som ikke er helt perfekt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg