1. kilder? Av og til synes jeg du er litt vel selvsikker. En kropp er noe du er født med, den virker forskjellige på alle. Noen kan trene mye og spise normalt og likevel ikke gå ned, andre kan ligge på sofaen og spise ostepop og likevel se ut som en modell. Kanskje du burde begynne å studere igjen, slik at du ikke virker så naiv som du gjorde nå

  2. wow! du er så motiverende! du inspirerer og engasjerer virkelig! skal selfølgelig være med på challengen, og gleder meg til å følge deg videre!
   Har stemt på deg! 😀

  3. Er enig i mye av det du sier, men når du sier du ikke ser ned på noen synes jeg du lyver litt. Det virker veldig som at du har noe i mot folk som spiser potetgull, sjokolade og drikker cola. Du må respektere at ikke alle er like antisukker som det du er.

  4. Døden på et fat? Jeg spiser godteri hver helg, drikker brus nesten hver dag og spiser på mcdonalds innimellom. Er både slank og har det helt fint innvendig også. Tror du skal roe deg et hakk ned jeg og ikke være så besatt av matinntak.

  5. Husk at du ikke blir for naiv og legger deg opp i at alt skal være sunt osv, selvfølgelig er det viktig. Men det er lov å kose deg i blant.
   Jeg har en venninne som var akkurat sånn som deg nå, trente, spiste sunt og brydde seg for mye om næringsinnhold, kalorier osv. Snop som er laget av kjemikaler er selvfølgelig ikke sunt, men det betyr ikke at sjokolade blir automatisk usunt! Vet du hvor den største ingrendisen kommer fra i sjokolade? NATUREN.
   Venninnen min ble så oppsatt av dette, at hun sluttet å spise, hun ble mer og mer opptatt av at hvis du spiser det produktet blir det feit, du legger på deg, du kan ikke spise dette for det er dårlig for kroppen. Hun har hvert syk i 3 år nå, og det som startet sykdommen hennes var og bli opptatt av hva som er innholdet i et produkt. Hun har sluttet å utvikle seg, vi er like gamle (16år) og hun ser ut som hun er 11 år. I tillegg er hun syl tynn og hun blir mest sannsynlig aldri frisk igjen. Dette er en sykdom som er i hodet og det er noe som tuller seg oppi hodet.
   Jeg skjønner godt hvorfor du tar opp dette temaet!! Jeg sier ikke at det er usunt og spise sunt, og at man skal gå på MCdonalds hver dag. Men noen ganger er det faktisk sunt og spise usunt. Og når du har flere som ser opptil deg, må du huske at det kan ligge sykdommer rundt i å spise for lite, bli for opptatt av næringsinnhold osv..
   Jeg har faktisk ikke telling på hvor mange ganger jeg har hvert å besøkt Haukeland, men det er nok sikkert like mange besøk som en normal person gjør på 10-20 år..
   Jeg skriver dette for at du skal få en liten vekker <3 Jeg sier ikke at det er du som må legge om på kostholdet ditt og trening.
   Bare pass på hvordan du fremstiller, jeg kjenner jeg begynner å bli irritert over at man alltid skal spise så sunt, trene 4 ganger i uken, bry seg om næringsinnhold, ingrendienser(har ingen aning på hvordan det ordes staves).. Husk, det er sunt og spise usunt noen ganger!
   Klem

  6. Ikke kom her å fortell meg at du forstår overvektige. Det er det ingen som gjør, før man faktisk har vært der selv. Å det virker ikke som du har noen bred forståelse for hvorfor folk er overvektige heller. Greit, kosthold påvirker mange, men også veldig mange er overvektige selv om de spiser sunt og trener masse. Mange overvektige er mye sunnere er det mange tynne folk er. Hørt om noe som kalles tjukktynn? Kanskje du burde undersøke litt mer om dette her å. Irriterer meg så sinnsykt folk som babler i det vide om ting de ikke har noen forståelse for what-so-ever! Du kan gjerne ha en video om kosthold, det er helt greit. Men ikke rett den mot overvektige, og at overvektige er overvektige fordi alle overvektige spiser Mc Donalds mat 24/7!

  7. Synes kanskje du kunne ha vist litt mindre fra kløften din, siden det er mindreårige som ser på bloggen og at du er forbilde deres. (Ikke for å være frekk, men synes kanskje du viser alt for mye mange ganger) Synes bloggen din er inspirerende 🙂

  8. Er vel litt imot noe av det du argumenterer for, men det er jo viktig at noen tar opp kampen! tror det er viktig at dette blir satt i stor fokus før det er alt for sent og fastfood og typisk “kjapp og billig” mat tar overhånd. 🙂 ville bare legge med at næringsinnhold oversikten på diverse mat ikke bruker ordet sukker, men de ulike næringstoffene i det sukkeret de har brukt i produktet. (Sukkerbetegner en gruppe spiselige krystallinske karbohydrater, hovedsakelig sukrose (rørsukker), fruktose (fruktsukker), glukose (druesukker) og laktose (melkesukker). )

  9. Vet du om tine iskaffe er dårlig for oss eller om det er helt greit liksom? Btw elsker deg du er forbilde mitt ❤️ Blir så inspirert til å trene og spise sunt 😊

  10. Du er virkelig så søt og motiverende når du snakker på video. Skal nok prøve å være med, jeg og 🙂

  11. Dette er det dummeste jeg har hørt på lenge. Det finnes sukker i nesten alt, og nei sukker er ikke bra, men det er veldig vanskelig å finne normal mat uten sukker. Du kan virkelig ikke si at å kjøpe en tom og jerry kjeks er å spise død. For nei du dør ikke av å spise den kjeksen. Du overdriver ekstremt!

  12. Ååh! Jeg er så utrolig gla for at noen tar seg tid til å faktisk bry seg! Jeg hadde tenkt til å ha gåttastopp på mandag, men nå blir jeg selfølgeli med på denne utfordringen! Og jeg skal stemme på deg☺️

  13. Nå skal du ikke ta hele matindustrien under en kam da! Bare se på Bamá, frukt og grønt..
   Døden på et fat…? JA, om du spiser kun det i lengden.. Nå er det ikke farlig å spise den maten så lenge du ikke BARE spiser DET, man må spise variert.
   Kjenner også tidligere eier av en brusfabrikk her i Norge og han sa det er ikke skadelig å drikke brus(skal ikke drikke mye!!!), så lenge man holder seg langt unna cola!
   Dette er ikke ment som kritikk, er helt enig med deg! Selv jobber jeg i matindustrien og jeg vet det er mye dritt der ute..
   Stå på!

  14. Holdt oss unna alt sukker?
   Nå håper jeg du vet at det finnes flere sukkerarter, som fruktose. Det et er sukker som finnes i frukt, og er en av de tre viktigste blodsukkerene. Vis du sier at vi skal holde oss unna sukker så kan da vi ikke spise bær, frukt og masse mer! Du burde kanskje få opp øynene og søke litt mer. Itillegg så tror jeg ingen dør før de er førti, om de unner seg noe godt på en lørdag eller tar å spiser på mcdonalds en sjelden gang. Alle er også forskjellig. Det er også et program med mattilsynet som gikk på nrk, om at i Norge så er det noen barnematvarer som er sunne. Ja, selv om de er fargerike så har de nøkkelhulsmerke og er et bedre valg for barn. Bare sier det, det trengs flere kilder ikke bare en. Man må sammenligne andre kilder og ikke bare tro og høre på en. Ikke alt er sant, derfor er det lurt å ha søkt flere steder. 🙂

  15. Tror dette må være den beste videoen du noen gang har lagt ut! Med denne videoen fikk du nok mange som ble inspirert til å kutte ut sukker, og å bli mer oppmerksom når man skal ut å handle, det ble i hvert fall jeg 🙂 Blir selvfølgelig med på utfordringen!
   Har også stemt på deg, du fortjener denne prisen virkelig, Stina! Jeg har lest bloggen din i snart to år og blir nok ikke å slutte å trykke meg inn her for å si det sånn:)

  16. Utrolig bra video 🙂 Jeg er med! Har sluttet å spise smågodt men er jo så mye annet det er masse sukker i desverre…. Men jeg gleder meg masse til å starte <3

  17. Er så enig med deg, matindustrien og utviklingen som skjer er forferdelig!! Jeg og venninna mi starta 1januar med godis,brus,kake og alkohol(Hehe.) stopp, så jeg henger meg på 30dager challengen din:) En flott video, du er flink, stå på!!<3

  18. WOW :O Du er så sykt inspirerende og flink 😀 Har allerede satt meg som mål for dette året at jeg skal kutte ned på sukker, så såklart jeg blir meg på challengen! Blir lettere og faktisk fullføre målet med en sånn kickstart tror jeg 😉 Har stemt jeg og, du er min favoritt på youtube det skal du vite. Og min favorittblogger ikke minst.
   I siste helgen i jula var jeg innom Drammen for å hente hundene mine hos noen venner og de gangene jeg kjører gjennom sentrum der så tenker jeg alltid på deg 🙂 selvom jeg ikke kjenner deg eller har møtt deg før, men hele byen bare minner meg om deg og bloggen din 😛
   Klem fra meg 😀 <3

  19. MÅ man holde seg unna pepsi max siden det ikke er noe sukker i det?
   Gjelder dette også alle de matvarene som innholder sukker som sauser, melk, granola osv…?
   Jeg regner med at det ikke innebærer fruktsukker som er i vanlig frukt?:)

  20. Liker egentlig bloggen din og dine videoer, men i dag synes jeg du var litt for sikker med hva du sa. Som Kik skrev over her er det jo mange som er født med overvekt og det er vanskelig å få vekk..

  21. dette er ment som konstruktivt kritikk og skal prøve å omformulere meg best mulig.
   Måten du legger det frem på kan virke en smule “falskt” ved at det hele virker noe overdrevent, “amerikansk”(er i hjertet mitt kommentar) og overentusiastisk. Så et lite tips er å “dempe” det litt. Er enig med deg at sukker ikke gir noe helsefordeler og i utgangspunktet har vi ikke behov for det med tanke på næringsstoffer osv. Men jeg føler at dette kan virke som eller bidra til mer av dette kroppspresset blant unge. Spesielt med tanke på alt som florerer på nett om; slanking, unngå disse matvarene osv. spesielt i januar måneden. Har du gjort deg opp noen tanker om dette? Som tidligere nevnt er dette kun ment som en tilbakemelding i form av konstruktiv kritikk.

  22. jeg er overvektig! men jeg har ikke noe problem med å kutte ut sukker, og jeg har heller ikke noe problemer. Jeg har et veldig sunt kosthold, og spiser nesten ikke sukker i form av usunne matvarer. Jeg er ikke overvektig i form av fett, men muskler. Det er ikke alle som veier 20 kilo for mye som har et problem, og trenger hjelp.

  23. For en motiverende video du har laget! Jeg er med, startet forresten på mandag. Det er ikke enkelt men har gått bra så langt.
   Dette skal jeg klare!!
   Tusen takk for motivasjonen!!

  24. hahha gud så teit. For det om ein onge e overvektig i ein alder av ti år så betyr sje det at døden er klar når han/hu tippe 40 år. Fedme e sje bra nei, men et liv uden sokker hadde vert utroli kjedeli. Uansett så e sje mcdonnels “døden på et fat”. då hadde eg vert daue for lenge siden.

  25. Jeg er med på en 8uker uten sukker 🙂 startet på mandag 🙂
   Du er så inspirerende og motiverende 😀 elsker bloggen din

  26. Du motiverer skikkelig💪 Trener litt fra før av, men har ikkje klart å holdt mej vekk fra søtsaker heile tida😅 Ej joiiner challengen❤️

  27. Jeg tror du er litt for selvsikker. Du burde egentlig ikke si det på video at hvert 5. Barn er overvektige, det er sikkert mange barn/ungdommer her som leser bloggen din og tenker at de må ta av seg noen kilo hver gang du legger ut en video om trening og alt med kosthold å gjøre. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal komme til poenget mitt, men jeg håper du skjønte litt!

  28. Jeg sendte inn en kommentar i sted, som ble framsett litt på feil måte, ble bare utrolig provosert med en gang! Jeg vil helst hatt sendt deg en mail, men ja.. Det du sier i videoen om det med overvektige personer at de har et problem med å styre unna feil mat og sukker osv, er faktisk ikke alltid tilfellet. Ofte ja, men ikke alltid. Jeg tok meg selv som eksempel i sted, og gjør det nå også; Jeg er 173 cm, 17 år og veier rundt 90kg, men jeg veier meg aldri fordi jeg ikke vil at hverdagen min skal avhenge av om jeg veier 1 kg mer enn det jeg gjorde i går. Uansett; jeg er sterkere enn de fleste jenter, og en del gutter. Jeg har også vært på legesjekk pga vekta mi, og da viser det seg at jenter på min alder som ikke trener, men veier 60kg har mye mindre muskelmasse, men mer fettmasse enn meg. Så det er ikke utseende du må se på om de styrer unna sukker eller ikke, men innvendig.

  29. Får så dårlig samvittighet når jeg hører alt dette.. Jeg har prøvd å kutte ut sukker en million ganger før, men ender alltid opp med å sprekke da jeg er den verste på å spise følelsene mine! Har du noen tips for å slutte med dette..?

  30. Hallo! Jeg ser på siden din her at du har reist til Paris. Kunne du tenke deg å dele dine Paris-erfaringer med VisitParis.no gjennom et lite intervju? Send meg en e-mail! Med hilsen Beate.

  31. hahaha man trenger ikke å være overvektig selv om man spiser dritt! Jeg spiser ofte dritt mat og drikker brus, men legger ikke på meg 🙂 Å hallo, døden din på et fat? Det er vel litt å ta i! Det går an å begrense seg, ja, men det skader nåkk ikke så mye om du spiser en gang i ny og ne 🙂

  32. virkelig inspirerende, har virkelig lyst og være med på utfordringen, men dessverre så er sukker det eneste som holder meg oppegående (sykdom). Men lykke til, alle som deltar 😀
   Men de med at en får finere hud av og spise sunnere er ikke 100% rett, det er for mange men for noen virker ikke usunn mat inn på det i de hele tatt 🙂 pluss i lett brus og sånn er det “falskt” sukker som i mengder er mer skadelig en vanlig sukker, med mindre du har sukkersyken 🙂
   Ha en fin dag videre 😀

  33. Det er veldig mye sannhet i det du sier, og det å kutte ned på sukker er virkelig ikke dumt. Jeg syns du burde tenke litt mer over ting før du lager en slik video, den går ut til veldig mange. Du er et forbilde for mange små jenter, som ser opp til deg og vil gjøre akkuratt det samme som du gjør. Alt du skriver og gjør påvirker leserne dine på en eller annen måte. Det er mengden man spiser av diverse ting som vil avgjøre hvorvidt det er sunt eller usunt. Det skader ikke å spise på Burgerking eller Mac Donalds en gang i blandt, du pådrar deg ikke store skader ved kose deg med godteri i ny og ne. Jeg mener man velger selv hva man vil putte i kroppen. Jeg er i en situasjon der jeg må spise noe slikt hver eneste dag, og det stresser meg litt av å se denne videoen. Jeg begynte også på denne måten, men det tok etterhvert overhånd. Bare til en advarsel! Du mente nok ikke noe vondt med videoen, men tenk litt på hvem det går ut til neste gang! 🙂

  34. Det er veldig mye sannhet i det du sier, og det å kutte ned på sukker er virkelig ikke dumt. Jeg syns du burde tenke litt mer over ting før du lager en slik video, den går ut til veldig mange. Du er et forbilde for mange små jenter, som ser opp til deg og vil gjøre akkuratt det samme som du gjør. Alt du skriver og gjør påvirker leserne dine på en eller annen måte. Det er mengden man spiser av diverse ting som vil avgjøre hvorvidt det er sunt eller usunt. Det skader ikke å spise på Burgerking eller Mac Donalds en gang i blandt, du pådrar deg ikke store skader ved kose deg med godteri i ny og ne. Jeg mener man velger selv hva man vil putte i kroppen. Jeg er i en situasjon der jeg må spise noe slikt hver eneste dag, og det stresser meg litt av å se denne videoen. Det var slikt det begynte med meg, og det tok etterhvert overhånd. Bare til en advarsel. Hva som er sunt eller ikke avhenger litt om hvem man snakker om. Du mente nok ikke noe vondt når du lagde denne videoen, bare en ”heads up” til neste gang 🙂

  35. Hei, er det foreksempel lov å spise sukker på grøt eller sukker på frokostblanding i 30dager utfordringen? Hadde satte pris på om du kunne svare❤️ gjerne svar på Mail og du kan😊
   mail: [email protected] ❤️❤️

  36. Vil du si at det kalles overvektig om du er 12 og veier 47 kg? Er ca 160:)
   Blir man tynnere av og ikke spise sukker i 30 dager? -du er motiverende!

  37. Så bra skrevet! Jeg fikk diabetes når jeg var 8 år.. Så jeg skjønte egentlig ikke så mye. Nå har jeg hatt det i 4 år, og syntes dette er veldig vanskelig. Hehe, men jeg overlever. Tror faktisk jeg så deg i Drammen i sommerferien, men turte ikke gå bort, var usikker på om det var deg. Har veldig lyst til å prøve ut den 30 dager uten sukker, men vet ikke om jeg klarer det og om det er lurt. Jeg er jo bare 12 år, og enda ikke ferdig med utvikling selv om jeg fort begynte å få former. Det høres så gøy ut å bli med på den. Men jeg elsker bloggen din! <3 lykke til (:

  38. Høres ut som en utfordring jeg vil ta, så blir å henger meg med dere jeg. 🙂
   Men vil bare si at ja sukker er utrolig usunt å at vi må trappe hardt ned på det, men syntes også at det går an å kose seg men fins også grenser.

  39. det som er sykt her er at du sier at hvis du spiser tom og jerry kjeks blir du servert døden dit på et fat. herregud………………….

  40. Delvis enig, men viktig å fram at det er mengden som teller. Mye er absolutt ikke bra, men litt sukker er bare godt for psyken!! Et anstrengt forhold til mat er myye verre enn litt søtt på lørdagene. Tenker litt på de yngre som ser videoen og kanskje vil føle seg dårlig og et ekstra press rundt dette.. Helt konstruktivt 🙂 ❤

  41. UTROOLIG inspirerende! Jeg er med!
   Kunne du tenkt deg å lage en facebookevent for dette? Tror enda flere hadde blitt med da! <3 <3

  42. heihei stine<3 er selfølgelig med på 30 dager uten sukker, blir man noe tynnere av denne utfordringen ?? går på dans 3ganger i uken i tillegg

  43. Vel siden jeg er 12 kan dt bli litt vanskelig men jeg prøver takk får inspirasjonen du er virkelig motiverende!!! Elsker bloggen din:)

  44. Utrolig bra og innholdsrik video. Jeg blir med!
   Vet du noe om Big Bite er usunt, eller går det fint å spise det?

  45. Jeg gleder meg til sukkerstoppet!!👌 Du har helt rett med at de lurer oss og sånn! Herregud moren min spiser så mye sånn luremat, skal vise henne videoen! Elsker deg og dine videoer! Har stemt på som beste videoblogger, håper du vinner.❤️

  46. Er så gøy å se at du engasjerer deg så mye i dette! Jeg er med! Jeg får veldig dårlig hud i ansiktet av sukker så det skal bli gøy å se om den bedrer seg også 🙂

  47. Mye bra du sier, men du formulerer ganske feil når du forteller om et barneselskap på mcern, å spise på mcern en gang i året er sunt, ikke farlig for et barn på 8 år. Elsker bloggen din foresteen <3

  48. Skal vi holde oss unna alt av matvarer med sukker, eller mener du bare søtsaker? Hva med glukose og sukrose?

  49. Hei, lurte på om du kunne svare på dette i ett av innleggene dine:
   Hva er det man kan spise for å ikke få “magrfett”
   Blir man tykkere av frukt, det er jo sukker i det også
   Jeg er 15 år og trener en gang i uka og har usunn uke i 14 dager og sunn i 3 uker, kan jeg da bli overvektig haha? Håper du svarer u go gurl!

  50. Jeg er med! Jeg begynner allerede i morgen jeg, for jeg vil endre kostholdet mitt og bli sunnere. Samme med trening. Jeg skal følge godt med på bloggen slik at du kan motivere meg til å fortsette 😀

  51. Du er en så god inspirasjon! Jeg liker virkelig at du overdreiver litt, det skremmer meg men på en bra måte! Skjønner virkelig ikke hvorfor folk reagerer sånn, du har rett i alt du sier, å jeg skal selv innrømme at jeg ofte går for det fargerike godteriet istedenfor gullerøttene.. Jeg SKAL holde ut i de 30 dagene, å ivertfall når det er selveste Stina Bakken som har sagt det! 😉 Har tenkt til å se den filmen også, kosthold er noe alle burde ha i bakhodet! Ser så utrolig opp til deg! Tusentakk for å være en fantastisk inspirasjon til en usikker 14 åring som har lyst å starte en sunnere livsstil! 😀

  52. Jeg er med, skal til California så rekker akkurat 30 dager uten søtt først! Den videoen var veldig inspirerende, ettersom jeg har tenkt de samme tankene mange ganger før 🙂

  53. Du har inspirert med lenge med de forskjellige videoene du har lagt ut! men denne gangen må jeg nok si at jeg ble skuffet! orket kun å se så vidt tre minutter av videoen etter du sa det om at man kan dø før man er 40 år når man er overvektig. Måten du sa det på var ikke akkurat støttene mot oss overvektige! jeg syntes det blir feil å si av deg at du forstå oss når du sier slike ting på den måten du sier det på! kan godt hende at du ikke mente noe vondt med det, men det finnes faktisk overvektige mennesker som er redd for å dø av dette og det gjør ikke det noe enda bedre når noen legger ut en video der man sier at er man overvektig så dør man før man er 40 år. Jeg sliter selv med overvekt og vet godt hvordan dette er! alt er ikke lett og ikke alltid like lett som folk kan tro at det er. Jeg er redd for å dø av overvekt og etter det lille jeg så av videoen så ble jeg faktisk enda mer redd. Så et tips er at du burde kanskje tenke over hva du sier, for slike ting kan såre et menneske noe sykt

  54. Du har nok rett i det du sier. Har hørt en del av det fra før. (Jeg har ikke sett hele videoen sånn at folk vet det). Det er et tv program jeg har sett på som gikk på tv i høst. Det ligger sikkert episoder på youtube eller noe.

  55. Jeg er selvfølgelig med, utrolig bra og inspirerende video💕
   Og du har selvfølgelig min stemme💕
   Stå på Stina💪

  56. Jeg synes du er veldig flink til å styre unna usunn mat, og har ingenting imot deg som person! MEN. Jeg må ærlig talt innrømme at det du sier, det setter du (kanskje bevisst) veldig på spissen. McDonalds er absolutt ikke sunt, jeg spiser det aldri, og jeg vet at det overhode ikke er godt for kroppen eller helsa. Men døden på et fat, det er det ikke. Jeg har flere venner som spiser en burger noen få ganger i året, familien min også, for den saks skyld. Jeg spiser også godteri en gang i blant. Kanskje mer enn en gang i blant også. Det kan heller ikke sammenlignes med heroin, selv om begge kan være avhengighetsskapende. Det handler om å ha et VARIERT kosthold, som ikke kun baserer seg på burgere og godteri.
   Jeg synes mat skal nytes til en viss grad. Man trenger ikke ta avstand fra en melkesjokolade fra Freia og tro at man skal dø, eller få diabetes 2. Man trenger ikke kutte ut chips, fordi man er redd for å få hjerteinfarkt når man er 40. Det er slik du fremstiller det, noe som i mine øyne blir litt feil. Overvekt handler heller ikke kun om kosthold, men også om fysisk aktivitet. Rart du ikke nevner det, synes jeg. Er man i fysisk aktivitet hver eneste dag, MÅ man ha mat som inneholder litt sukker og karbohydrater. Det fikk ihvertfall jeg beskjed om fra treneren min i USA, da jeg var på skolelaget i Track and Field, hver eneste morgen 2 timer hver dag.
   Men, for all del, lykke til med utfordringen!

  57. Jeg har spist sunt og vært uten sukker i 8 måneder nå, det er så deilig å være kvitt søtsuget og egentlig gjenerelt all crave etter usunn mat, så jeg er med og fortsetter videre;)

  58. Det er sukker i alt.. Kan jo ikke spise brød, deg er jo sukker i det..
   Men det er jo ikke sukker i potetgull og popcorn, så det er vel greit å spise?

  59. Jeg er selvfølgelig med på challengen! Jeg håper jeg klarer meg. Har prøvd å styre unna så mye sukker og sånn i jula som mulig, men det er utrolig slitsomt og umotivernde når en har en mor som baker flere kilo julekaker hvert år… Huff.. Men nå skal jeg virkelig klare det!! Tusen takk for at du er så inspirerende, Stina! Jeg virkelig digger bloggen din så utrolig mye! Du er et av mine største idoler, og jeg beundrer det du prøver å gjøre, såå mye!! Jeg er enig i alt du sa i videoen din, og mener at du har helt rett! Matindustrien bryr seg ikke lenger om hva de putter i maten! Så lenge det selger og gjør folk fornøyde, gjør de jobben sin! Jobben deres er ikke å bry seg om næringsinnholdet, det er å lage mat! Uavhengig av hva som er i det! De kunne ha puttet slangegift i en krukke med sylteagurker uten at folk ville merket forskjell! (Tok litt vel i med sammenlikningen her men, det blir jo nesten sånn).
   Du inspirerer meg såå mye til både og trene og føre et sunt kosthold! ♥

  60. Hei! Jeg lurte på om du kunne lage et innlegg der du skriver om sunne og gode frokoster når man har dårlig tid på morgenen og et annet innleg der du skriver om sunne oppskrifter på smoothier. Hadde blitt veldig glad om du gjorde det❤️❤️

  61. Jeg er med! Jeg har slitt ganske så lenge med å komme i gang med noe, og ja.. bare gjøre det! Har slitt med hvordan jeg ser på meg selv siden jeg var sikkert 13-14 år og nå er jeg 18 år. Det er kjempe dumt at jeg ikke har gjort noe før nå, men i år vil jeg virkelig (bedre sent enn aldri?). Jeg vil ikke si at jeg er kjempe stor, men jeg vet at jeg er litt over det jeg burde være. Det gjør også så vondt å tenke på alt som kan skje, og ikke minst på hvordan jeg føler meg. Jeg har i tillegg en ekstrem sosial angst, så det er litt vanskelig å komme seg i aktivitet utenfor hjemme (siden jeg sliter med å komme meg ut). Men får ta ett skritt om gangen, og maten må da være minst like viktig som det å være aktiv om ikke viktigere(?) 🙂 Så nå skal jeg virkelig ta meg i nakken, tror det vil hjelpe mye på selvbilde og selvfølelsen, bare det å vite at det jeg spiser er bra for meg.

  62. Jeg har ikke lest bloggen din før (tror jeg), men kom tilfeldigvis over akkurat dette innlegget på FB (og syntes det hørtes interessant ut). Jeg har ikke noe i mot det du prater om, men på måten du valgte å si det på provoserte meg.
   Jeg synes du lyver da du sier at du ikke har noe i mot de som er overvektige, da du sier at de som velger å slå av videoen din og heller vil sette seg i sofaen med en pose ships. Velger å få døden servert på et fat. Jeg synes det er en litt sånn “unødvendig” skildring, for alle vet jo at vi skal dø en gang (de fleste), og jeg synes det er litt dumt at vi da skal bli påminnet at vi en dag SKAL dø. Jeg er jo enig at man burde ha et bra og variert kosthold for at helsen skal være OK. Jo bedre og mer variert kosthold man har, jo mindre bekymringer har man kanskje (ikke alle har det). “Drittmat” kommer man nesten ikke unna, og i blant annet hermetisert mat er det MUK (men i ganske mye annet også.) Man lever jo en gang, og jeg mener at man rett å slett skal drite i hvor mye kalorier og hva sukkerinnholdet er i forskjellige produkter (men jeg håper du skjønner at de som har Diabetes eller andre “plager”, har andre behov). Men man skal samtidig være oppmerksom, og være litt i aktivitet. Hvis du får et skikkelig problem med mat og vekt, oppfordrer jeg deg til å oppsøke lege/psykolog.
   Jeg måtte bare få det ut etter som jeg ble litt provosert. Men det var på ingen måte ment å hakke, men ting har som regel 2 sider (hvis ikke fler.)
   Hvis du eller noen andre ønsker å drøfte litt på to-manshånd om dette, kan du/dere godt adde meg på kik. Banangirl

  63. Du er kjempe flink til å motivere og inspirere andre. Jeg har ikke vært så motivert i det siste, men denne videoen hjalp veldig på motivasjonen min og jeg gleder meg til å bli med på 30 dager uten sukker!

  64. Hei 🙂 jeg er en litt provosert av denne filmen men jeg gidder ikke slenge dritt. Jeg går restaurant og matfag på vidregående og har veldig mye respekt for matindustrien som er en fellesnevner for alt som lager mat til deg. Så når du sier at matindustrien fakker med oss, lurte jeg bare på om du mente de som produserer cola, godteri og andre søtsaker, eller om du mente hele matindustrien som du sier.
   Du har rett i mye av det du sier, jeg vil bare minne folk på at sukker er et karbohydrat, og kroppen vår er avhengig av veldig mye karbohydrat som en energikilde. Du skal selvfølgelig ikke spise for mye godteri. For det finnes karbohydrater i det meste. Men bare ikke gå berserk med å telle kalorier eller sjekke hvor mye sukker det er i noe. For det er da du begynner og bli usunn. For kroppen din er ganske avhengig av det meste vi spiser i et normalt norsk kosthold
   Jeg er veldig interessert i det du sier, og ble egt ganske sikker på at du overdrev ganske mye. Men isteden for og sitte her bak en skjerm og si at du tar feil. Skal jeg bli med på challengen din, bare for gøy. For etter det kan jeg uttale meg bedre

  65. Det her er genialt, Stina!👌💪☺️ Utrolig bra sagt, og så mye kunnskap!
   Henger meg på utfordringen.. 😳😁 Lykke til til deg også!☺️
   klemz❤️☺️

  66. Jeg blir litt skremt av det du sier og vet ikke om jeg skal tro på alt. Det finnes sukker i all mat og skal man slutte å spise da? Det blir som å slutte å leve.. Jeg er enig at man ikke skal presse i seg en potetgull pose og coca cola hver helg, men det handler jo om å posjonere. Ikke spise for mye av det. Man kan jo ikke slutte å unne seg noe godt heller. Jeg er selv tynn og har det helt fint med kroppen min. Spiser ikke godteri utenom helgene og da spiser jeg ikke mye. Kjæresten min er litt overvektig og derfor jeg blir skremt av at du sier at de som er overvektige ikke kommer til å leve mer enn til de er 40år.. Det er trist og skremmende og høre! 🙁

  67. Det er for mye fett som gjør sånn at du får hjerteinfarkt.
   Selv om noen er tynne betyr ikke det at de ikke kan få hjerteinfarkt. Fine utenpå, råtne innvendeig.
   Det finnes overvektige som også kan være underernærte, altså det kan ligge mye bak overvekt ikke bare sukker + fett. For eks. Stoffskiftet.
   Ikke noe hat men bare litt fakta 😉

  68. Veldig flott at du prøver å hjelpe og jeg skjønner poenget ditt, men du overdriver voldsomt og fokuserer kun på sukker hvor det er mange flere faktorer i alle disse konsekvensene du forteller om. Måter du formidler dette, er i min mening veldig feil så tenk litt over hvordan andre som sliter med mat eller har veldig lite informasjon kan ta dette. Jeg er også enig med all annen fakta som er lagt ut tidligere her (gidder ikke gjenta). Og du viser til én film, som er selektivt klippet og ett synspunkt. Finn deg noen gode forskningsrapporter (ordentlige kilder) som er backet opp av flere studier.
   Ellers synes jeg bloggen din er veldig god, og du har et sunt fokus. Dette er bare litt konstruktiv kritikk og jeg håper du ikke tar det personlig for du er ei flott jente 🙂

  69. Du inspirerer meg virkelig og jeg er ganske enig i det meste du sier, men man kan ikke dra alle under en kam. Jeg har slitt med vekten siden jeg var et barn selv og vet hvordan både matindustrien og samfunnet bryter deg ned. Jeg har litt skyld i vekten min selv, men jeg har vært mye syk opp igjennom årene, og flere ganger har blitt lagt inn på sykehus og blitt beordret av leger å holde meg rolig i disse periodene. Og når jeg endelig ble frisk, hadde jeg for vondt til å faktisk bevege meg..
   Nå trener jeg regelmessig, spiser så “rent” som mulig og tenker mye mer på kostholdet. Men jeg sliter veldig med å gå ned i vekt, mens flere venner av meg spiser godteri nesten hver dag og rører seg nesten ikke og som da har en normal vekt.
   Det er så mange faktorer som spiller inn, men at alle vi overvektige er late og spiser dårlig er nok feil. Men jeg skjønner hvorfor mange tror det. Hva er det egentlig vi ser på tv’en når det handler om overvektige mennesker? Jo, dårlig mat og mangel på morsjon. Så egentlig er det media sin feil at alle de som sliter med vekta blir “merket” og sett ned på.
   Og så vil jeg bare si tusen takk for at du inspirerer meg til å fortsette med det jeg har begynt, og jeg håper at du fortsetter og ta opp temaet! Det er trossalt mange tusen mennesker som fremdeles benekter at de har et problem.

  70. Litt viktig å huske på at det er forskjellige typer diabetes. Barn som oppdager at de har diabetes har ofte type 1, den medføtte. Diabetes 2 igjen kan man få pga kostholdet sitt.

  71. Blir selvfølgelig med!❤️ utrolig bra og insprerende video og btw når jeg så på videoen så var TV’en på og gjett hva, der var det reklame for en dobbel cheeseburger for 20 kroner på MC donalds…😒

  72. Dette var en veldig inspirerende video! Jeg er med😃 har tjuvstartet litt da 😉 du er en veldig motiverende person og du har så mye energi, og jeg tror du motiverer veldig mange med denne videoen. Fortsett sånn!
   Det vanskeligste er vel egentlig å ha det som en livsstil, at man hele tiden holder seg helt unna sukker, og har et variert kosthold. Det er generelt vanskelig å holde seg unna sukker når det er sukker i omtrent alle varer i dag, med mindre man lager ting fra bunnen av. 30 dager uten sukker går bra, men hva med resten av livet?

  73. Du som bruker en del video-blogger og lager videoer burde investere i en mikrofon. Man trenger ikke å betale flere tusen for en bra mikrofon, det finnes mange billige og bra alternativer 😀

  74. Husk at det er mye som kan ligge bak en overvektig, eller en undervektig person. Du burde forresten endre språkbruken din. Du virker dum og useriøs når du bruker så mye banning.

  75. hei! liker bloggen din veldig godt 🙂 men lurer bare på hvilken matvarer du spiser som er helt uten sukker? og som er sunne! kan du lage et innlegg om det? hadde vært supert 🙂

  76. Er ikke innholdet i denne videoen som er mest kritikkverdig, du burde virkwlig vudere å endre tonefallet og framstillingen din. Klarer ikke ta til meg innholdet når du framstår så useriøs. Vanligvis elsker jeg klikke meg innom bloggen din, men denne videoen burde du tenkt den en ekstra gang om. Det er selvsagt min mening da. Går ikke på deg som person, men at en slik type film passer seg bare ikke for din lesergruppe.

  77. Husk at du som blogger har stor innflytelse og innvirkning på leserne dine, og det skal nevnes at du er en kjempe flott jente! Men mye av det du sier er ikke riktig. F.eks sukker er livsnødvendig for kroppen, men i riktig mengde og av riktig type, og man kan faktisk få mangler om man ikke får i seg nok sukker. Tro meg, som studerer idrett, trening og er ernæring, jeg har kilder fra vitenskaplige artikler utgitt av universitetet av professorene der. Jeg skjønner godt at du vil hjelpe andre, men når man har slik innvirkning på mennesker er det best at det kommer fra høyt utdannede fagfolk som faktisk har deltatt i en del forskning. Dette blir på mange måter litt vranglære, og dessverre er det ikke alle artikler på nett som stemmer helt. De beste og mest konkrete artiklene finnes innenfor universitet og høgskoler, derfor en grunn vi som studenter bruker disse. Så jeg vil anbefale deg å overlate slike “vitenskaplige fakta -og informasjon” til fagfolk. Jeg gikk toppidrettslinja på vgs, og trodde før jeg begynte på universitetet at jeg kunne mye om trening og ernæring, for det var toppidrett som var min livsstil, men jeg tok ganske feil. Det er så ekstremt mye å lære, og jeg lærte fort å være kritisk til kilder 🙂 men for all del, stå på videre, for jeg leser bloggen din fordi jeg liker deg som person 🙂 men du som ufaglært bør holde deg unna vitenskaplige uttalelser.

  78. Jeg tror det er flere faktorer som spiller inn når et barn er overvektig. Det er ikke bare sukker som gjør at en blir overvektig, det kan for eksempel være gener. Dessuten blir man ikke overvektig ved å spie et måltid på Mc. Donalds i ny og ne. Alt med måte. Det går helt fint å spise godteri en gang i uka. Alle jeg kjenner er vokst opp med å få spise sukker og drittmat en gang i blant, men ingen av oss er overvektige. La barn være barn. Du kan ikke alltid vite hvorfor et barn er overvektig. I mange tilfeller er det slett ikke sukker som har skylda.

  79. Herreguud… Er det mulig?! Det er ikkje sånn at du dør av ein meny på Mc. Donalds? Det er fleire som dør i bilulykker enn av overvekt. Skal du ta opp det og? Likte deg før, men denne videoen gjorde meg så jævla provosert, AH!

  80. Mat industrien er stygg, den er nærings-styrt ikke ernærings-styrt. Det er ikke uten grunn at godteriet står plasert nærmest kassa, hvor folk som regel bruker lengst tid i kø, med lavt blodsukker etter jobb.
   Jeg var selv et av de overvektige barna, og har klart å jobbe meg ut av det, noe som var en veldig vanskelig ting, men som jeg er utrolig glad for at jeg gjorde! Det er virkelig verdt det og jeg elsker at du kjører på med denne utfordringen, så jeg er uten tvil med på utfordingen også! Super tiltak! 🙂 Som jeg kommer til å dele på bloggen, før jeg setter i gang, selv om sukker og hvit mel var det første jeg kuttet ut, så er det så mye sneket inn i dagligvarer så en ekstra liten boost nå tror jeg bare er bra! 🙂

  81. Er enig med flere her når det kommer til tonefall, språkbruk og måten du framstiller dette på. Ble faktisk sjokkert når jeg begynte å se videoen. Klarte ikke helt å henge med på innholdet ditt, fordi jeg ikke klarte å la være å fokusere på nettopp tonefall, språkbruk og framstillingen. Dette sier jeg som konstruktiv kritikk. Dette er absolutt et viktig tema og et veldig aktuelt tema. Syntes derfor det er synd at dette kom ut slik det gjorde av deg. Jeg skjønner at dette engasjerer deg veldig, Stina, men hvordan du framstilte dette burde du tenkt igjennom en gang til- etter min mening så klart 🙂
   Uansett så vil jeg fortsatt si at det er bra at du har engasjement og be deg stå på videre! Har vært fast følger veldig lenge og jeg har ikke tenkt til å stoppe! Ville bare gi deg en tilbakemelding på min mening iforhold til videoen som mange andre. Ha en flott dag videre 🙂

  82. Du snakker jo som om du er den eneste som gjør ting rett og alle andre som ser på bare er feite folk som ikke klare å holde seg unna godteri. Og du får jo folk til å få helt panikk når det gjelder mat generelt på måten du snakker om det på. Skjønner poenget med at godteri ikke er bra for kroppen, men det at det er døden på et fat, var veldig overdrevent. Rart flere og flere unge mennesker får spiseforstyrrelser eller? Når de ser sånne videoer og blir påmint at man ikke kan spise normal mat uten å bli overvektig eller få en helseskade.
   Hvordan hadde du følte deg om du selv var litt overvektig og fikk slengt denne videoen i trynet? ” driter du i kosthold kan du bare skru av filmen og finne frem potetgullet og chipsen”. Dette synes jeg var en utrolig frekk og unødvendig måte å si det på.
   Dessuten er det bedre å unne seg litt godteri i ukedagene og/eller i helgene sånn at man ikke sprekker totalt etter disse 30 dagene, eller før for den del 🙂

  83. Godt tiltak du legger frem her, jeg er sikker på at dette vil hjelpe mange! Samtidig er det viktig å huske på at det er etterspørselen som øker antallet usunne varer som kommer på markedet. Alt handler om penger som du sier. F.eks i USA har de jo en haug av matbutikker som har store avdelinger bestående av kaker i forskjellige kunstige farger, dette har med etterspørsel å gjøre. Slutter vi å selge, kjøpes det fra andre land og vi tjener mindre. (Selv om det ville vært det beste for mange usunne). De kunne selvfølgelig fjernet det det mest usunne som hvitt sukker, griseknokler, palmeolje, men dette er billig og lett å utvinne. Det skal så absolutt ikke være lett, og det meste handler om penger ja. Sånn har det alltid vært og vil alltid være. Derfor er det lurt å ta egne valg, akkurat som sånn du snakker om her. Det viktigste er heller ikke at man slutter å spise godteri, men tenker over hva og hvor mye man får i seg, og spise det med måte, f.eks en gang i uka. Eller rett og slett enda mindre, om det er det man selv trives med. Det å tenke over hva man får i seg og hvordan det blir utvinnet er også viktig. De sunne matvarene er jo faktisk som regel varer som ikke påvirker miljøet eller andre ting negativt i like stor grad. Egentlig bør man kjøre sitt eget løp, noe som blir gjort i større grad om det informeres om alt dette. Nettopp sånn som du gjør her! Du oppfordrer til å tenke kritisk når det gjelder matindustrien, det liker jeg! Utrolig bra at du som er blogger oppmuntrer til dette, det skal du ha masse ros for 🙂

  84. Trur du formulerer deg virkelig feil her, eller kanskje litt ekstremt? Fordi å spise junkfood eller snop av og til i moderate mengder (lørsdagsgodt?) er ikke farlig. Det er ikke spesiellt bra for deg, men om du ellers spise bra mat, og trener nu og da så skal du generellt være i god form.
   Men man heller ikke glemme at sund mat kan også være veldig dyrt i forhold til billig søppel mat, det er også ett av problemene i USA. Så det blir helt feil å snakke om folk som spise junkfood som late eller at de blir servert død på ett fat.
   Tror bare du formulerer deg litt for ekstremt, men ville også ha skrevet ett manus, og redigert mer i videoen din, for det blir mye pause når du skal tenke før du snakker, da virker du ikke så troverdig 🙂 men eller så skjønner jeg nu hva slags budskap du vil komme med. Mener bare at det er bedre måter å formulere det på.

  85. Jeg liker ikke at du oppfordrer leserne dine til å slutte å spise godteri og sukkerholdige produkter og matvarer. Selvsagt skal man ikke ha for mye av det søte, men det skal vanvittig mye til før det gir en negativ virkning på kroppen. Slik du omtaler sukker så høres det direkte FARLIG ut, noe det absolutt ikke er!
   Jeg har merket at det er så veldig mye fokus på alt innen kropp, trening og kosthold her på bloggen din, og spesielt i videoene dine. Jeg synes ikke det er riktig at du oppfordrer leserne dine til å holde seg unna vanlig mat i butikkene, godteri og McDonalds mat og omtaler det som “døden din på et fat”(?!). Du hører vel selv at det er helt galt å omtale det på den måten!?
   Hvis du ønsker å hjelpe folk så er ikke dette måten å gjøre det på, tvert i mot. Jeg leser kommentarene over og ser flere som spør om det er “trygt” å spise det ene og det andre som inneholder sukker, og om 60kg er for mye når man er så høy og er så gammel, og slik skal det IKKE være. Det du holder på med kan i verste fall påvirke leserne dine til å utvikle spiseforstyrrelser da de ser opp til deg og begynner å lese næringsinnholdet på produkter i butikken allerede i ung alder uten at det er nødvendig.
   Jeg har aldri i mitt liv brydd meg om hva jeg spiser, jeg spiser akkurat hva jeg vil når jeg vil og trives veldig godt med det! Dobbel Cheeseburger fra Burger King er favorittmaten over alt i verden, jeg har aldri i mitt liv lest næringsinnhold på noen som helst vare, og jeg LIKER faktisk ikke vann eller sukkerfrie produkter. Og gjett hva, jeg har det bare flott!
   Det er IKKE matindustrien som er syk, men alt fokuset rundt kropp, sukker og fett som har tatt helt av i det siste. Det er så utrolig synd å se at det er såpass mye fokus på trening og sunt kosthold over alt at jeg blir helt oppgitt. DET er sykt, det.

  86. Jeg forstår hva du mente, men du må lære deg å formulere deg…
   Si ting på mer riktig måte, så folk ikke opplever videoen som støtende!

  87. elsker denne stina! Takk for en agresiv, klar og superinspirerende video! Og så flink du er til å snakke btw! legger merke til at du gjør dette uten å klippe i videoen til og med! stå på! du fortjener virkelig å komme opp og fram!

  88. Karbohydrater er sukker da 🙂 enten om det er glukose, fruktose eller sukrose, så er alt sukker og karbohydrater… Når du snakker om at coca-cola sponser forskning, så betyr ikke det at det er korrupt. Coca-cola er et etablert firma og de er selvfølgelig ikke redde for å miste kunder. Kanskje de har lyst til å bruke overskuddet sitt til noe bra?
   Det er faktisk farlig å kutte ut sukkeret for lengre perioder. Sukker(karbohydrater) er et av de tre livsviktige energigivende næringstoffene. PS: slutt å veive med armene neste video.
   Håper på svar 🙂

  89. Utrolig viktig tema! Jeg synes det er bra du setter det litt på spissen, for det er faktisk virkeligheten til mange. Jeg er ikke avhengig av godteri, spiser som regel det bare i helgen. MEN brus derimot, pepsi max må jeg ha hver eneste dag. Jeg er uansett med på denne utfordringen, og det tror jeg virkelig det blir også. Men jeg har troen! 🙂

  90. Dette må være beste videoen du har lagt ut! Utrolig inspirerende!
   Det er utrolig kult at du legger ut slike videoer siden jeg visste ikke så mye av dette og alt du sier er rett. Elsker også trenings videoene du har lagt ut, alt er bare så utrolig inspirerende! 🙂

  91. Jeg er med! Jeg ble veldig giret selv nå! Jeg sliter med å kutte ned på brus faktisk, så det skal bli spennende å se. Jeg har følgt deg på instagram og vil legge ut et bilde ( ikke som jeg har tatt selv ) å vil så gjerne være med! Tusen takk for innspirasjon, du er en helt!

  92. Jeg kommer til å fortsette å kose meg i blant, men du skal vite at du er inspirasjonen min til å kutte ned på colaen. Jeg drikker en liter hver dag og har gjort det de siste årene, så jeg kan ikke gå fra det til 0. Det har jeg prøvd før, og det gikk ikke så bra.. Men! Jeg skal drikke mindre og mindre av det i løpet av en dag, så hoppe over en dag, 3 dager, 1 uke, 1 måned osv 🙂 så takk for hjelpen!

  93. Hei, skjønner at du er engasjert og at dette er noe du brenner for, men kommer bare med konstruktivt tilbakemelding (ingen hat), men av og til fremstår du som veldig umoden, og det gjør du i denne videoen. Liker bloggen, men skulle ønske du hadde litt bedre selvinnsikt i noen av videoene dine…

  94. Blir det ikke litt feil å oppfordre andre til å slavisk følge tips og råd om kosthold fra en person som ikke er fagutdannet innen område? For å sette det på spissen: å se på House hver dag gjør ikke meg til noen ekspert på sjeldne sykdommer, akkurat som at det ikke gjør deg til en ekspert som kan “hjelpe” andre kun fordi du har en interesse for kosthold og har sett en video på nett.
   Du er sikkert en inspirasjon for mange til å begynne å fokusere på kostholdet sitt og det er bra!
   Men i denne videoen framstiller du deg selv som en ekspert på området, noe du absolutt ikke er med tanke på hvilke opplysninger du gir i videoen.

  95. Hei! Liker deg og bloggen din:) Er selvfølgelig helt ening i at det er viktig å trene å spise sunt, men synes du går frem på en litt feil måte. Å bli helt ekstremt opphengt i hva man spiser og regne ut næringsinnhold på alt, aldri kunne unne seg en burger, godteri eller noe søtt kan i værste fall føre til ortoreksi eller anoreksi, noe som OVERHODET IKKE er positivt. Synes du snakker med litt lite faglig relevans også du virker utrlolig naiv og umoden når du sier “Å stakkars overvektige, jeg føler med dere og synes synd på dere”? “Dere er i hjertet mitt”.
   Man synes ikke synd på folk i forhold til hvilken vektklasse de er i. En overvektig person kan trives minst like mye med livet sitt og med seg selv, som en som ikke er overvektig.

  96. Jeg forstår hva du mener, og vet at du ikke vil fornærme noen, men du setter ting veldig på spissen, og det virker ikke som om du har gjort mye research. Sier ikke at du ikke har det, det bare virker som om du gjentar ting du har hørt, og det trenger ikke være legit. Jeg har aldri vært tynn, men jeg har aldri spist direkte usunt. Likevel har jeg problemer med å gå ned i vekt. Jeg droppet sukker(utenom matvarer man ikke kan unngå, som pålegg a la leverpostei og slikt, for å unngå feks jernmangel) i nesten to mnd, trente masse, men jeg mistet ikke vekt. Folk reagerer veldig forskjellig.

  97. så enig med deg her… er utrulig mye sukker og fett i alt mulig og er så enormt mye som ikke er skrevet opp… tenkt på dette i flere år nå, å prøvd å holde meg unna… men ekke altid så lett når det ikke står. det er jo til å med sukker i te jo.holdt denne “konkuransen” nå i litt over et år så er selvfølgelig med på de 30 dagene… vil bare også si at folk burde begynne å tenke hva som er i mc mat får hvis dere har sett alt det fettet som renner ut av en hamburger du lager selm men med kjøp kjøtt, så er det søren meg 12 ganger så mye fett som renner ut av en mc burger og den er jo nesten 3 ganger så liten… heier på deg her!! og har ventet så lenge på at noen skulle legge ut en sånn video… ble så glad når jeg så det!!

  98. Fy flate du er opphengt i sukker…
   Hva med fett? mat med karbohydrater?
   Har du kilder fra annet enn fedup filmen, f.eks INFO OM ATEROSKLEROSE!! Hjerte -karsyksom og hva som virkelig er grunnen til avleiringer i blodåren.. Hva hjerneslag kommer av, det er så mye innen fysiologi som du bør ta med når du snakker om slik.
   Karbohydrater og lipider har en veldig stor sammenheng med glukosen.
   Vet du hva i heletatt sukker er i blodet?! Det heter Glukose, det handler ikke bare om glukosen. også om insulinproduksjonen og pH i blodet.
   Dette er nok mer promo på de 30 dagene, du har noe og skrive om. Man behøver ikke og ha aterosklerose selv om man er overvektig. Sett ting sammen før du uttaler deg om det. enkle søk som skal til, ikke bare fokuser på en video som ikke er basert på noen gyldige faktae. hva med og henvise til forskning, fakta, virkelighet!!
   og ja som sykepleier kan jeg uttale meg som dette på et profesjonellt nivå.
   Sier ikke at det du gjør ikke er bra, kjempe flott at du får fokus på sukker, men gjerne ta med alt annet også.
   du har en fantastisk formidlingsevne(kansje litt for mye til tider) så bruk den vettu! gjerne spør om det er noe du lurer på eller oppsøke en ernæringsfysiolog. vi alle vil yte folkehelse, men om vi kutter noe hjelper ikke det på alt annet. hva skjer etter de 30 dagene til de som ikke klarer og opprettholde “sukkerstoppen”? kroppen må ha litt sukker om ikke får du nedsatt insulinproduksjon i pankreas, dette kan faktisk føre til Diabetes 1…!
   Gjerne kom med flere slike videoer, men helst med litt mer info en KUN fra en eneste enkelt film som han KUN fokus på sukker. andre stoffer kan ødelegge mer 😉
   Just saying!

  99. Sorry, men av at folk sier å gjør for at folk skal spise midre sukker så har du når gått forlangt… Spesigjelt når du sier at du får døden servert på et fat.. Har du tenkt på de mindre leserene dine? Alle unger vil ha sukker og godteri uansett.
   Det er bra at du fokuserer på dette, men prøv og ikke gå alt for langt med det. Det skader ikke unger å få litt snop og brus innimellom.

  100. Det har også MYE å si i hvilken alder man er i. Fra ca 14-18/20 går du gjennom en fase der du holder nesten samme vekt pga kroppen er i rutine. Dette forandrer seg når man kommer over 20 årene. Det er både mennesker som spiser masse undødvendig mat i denne fasen og ikke legger på seg, samt mennesker som er overvektige og spiser sunt men ikke kommer seg ned i vekt. Det er for at kroppen stabiliserer seg i denne fasen og dette forandrer seg etter disse årene, OG resten av livet! Så dette kommer fra forskning og teorier. Min mening er at man ikke skal fokusere så overdrevent mye på hva man putter i seg i denne alderen, med mindre det går over det som er bra for helsen (undervekt/overvekt). Da burde man oppsøke lege om man får dette som et stort problem. Å i dagens samfunn trenger ikke disse leserne dine på 11-15 år å få høre det pisspreiket som kommer fra kjeften din! Du må virkelig ha et problem eller så prøver du å formidle noe du ikke kan. Kanskje du burde vurdere å gå helse på vgs og videre, for å lære deg noe helt nytt i forhold til det du kommer med. Du skaper panikk og unødvendige opplysninger som unge helst IKKE trenger å tenke på. Du høres også helt syk ut som mener dette OG det med døden, det finnes masse andre årsaker og ikke bare sukker i hele verden som er det største problemet. Steviasukker er/blir godkjent i Norge og kanskje om noen år er sukker byttet ut over fleste deler av verden med dette sukkeret, så da har du en ting mindre å beskymre deg for. 😉

  101. Ett tips kan være å spise nok frukt, ikke hør på de lavkarbofolka. Går selv på høykarbo og er ifølge bmi “undervektig”, men blodprøvene mine er perfekte. KARBOHYDRATER ER IKKE PROBLEMET!

  102. Hei Stina! Jeg synes det er kjempebra at du fremmer dette temaet! Jeg er selvfølgelig med på utfordringen, men jeg verken spiser eller drikker sukker fra før av så det blir vel ingen forandring, hehe 😀 Jeg mener det er ekstremt viktig å ta vare på kroppen sin gjennom mat og lurer på om du kanskje kan legge ut litt linker fra der du har disse faktaene fra? 🙂

  103. Jeg er helt enig med deg i at sukker er dødelig, sukker er rett og slett døden. Det tukler med kroppen og fører til så mange sykdommer. Det har du helt rett i.
   Men jeg synes du virker lite troverdig i videoen, måten du snakker på. Hadde det ikke vært for at jeg ikke driver og leser en bok om steinalderkostlavkarbo nå, så hadde jeg ikke klart å tatt deg seriøst.
   Du bør anbefale leserne dine steinalderkosthold, maten vi er ment å spise. Maten som er naturlig for oss. Kjøtt, fisk, grønnsaker, egg, nøtter og bær. Da vil vi nå vår idealvekt alle sammen.
   Jeg driver og leser boken Matrevolusjonen nå, og som det står på forsiden, det er en bok alle burde lese!

  104. greie er at maten i norge ødlegger mennesker, for mye sprøting, men mange har ikke problem med sprøyting for de ignorerer sunn mat helt, bare poser og fast foor 😛

  105. Jeg er helt enig med hva du vil fram til med denne videoen, og syntes det er knallbra at du tar opp et så viktig tema! Men du tar feil et par steder. Det er ikke matindustrien som velger hvordan pakkningen på Tom og Jerry kjeksen ser ut, eller i hvilken hylle den skal stå i. Det er en feilaktig anklage du kommer med der.. Men det er derimot markedsføringsavdelingen som bestemmer dette, og det gjør dem nettopp fordi de skal selge. Ikke missforstå meg nå, det er ikke markedsførerne som er “the bad guys” her. De gjør “bare” jobben sin.
   Jeg studerer markedsføring selv, og jeg skal si jeg har blitt ganske sjokkert over noen av tingene vi har lært. Markedsførere vet hva kunder tenker, uten at kundene engang tenker over det selv. ALT er nøye analyser og planlagt ned til minste detalj. Jeg ser du er inne på noe av dette i videoen, men det er så mye mer som spiller inn som du (og alle andre kunde som handler i butikker) ikke er klar over, eller tenker over.
   Istedefor å rette pekefingeren mot produsentene, bør du uansett kanskje heller snakke litt mer om hvordan foreldre bør lære barna sine hvor viktig det er å vite forskjell mellom sunt og usunt. Det er trossalt dem som bestemmer. Markedsførerne kan gjøre sitt, men uansett hvordan de fremstiller produktet er det foreldre som har det siste ordet. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg