Kjære mobber

Kjære mobber. Ja, du ja. Du som slenger dritt etter andre. Du har alltid noen faste som du kaller stygge navn, kanskje du slår de og? Hva får du ut av det? Blir du et bedre menneske? Får du flere venner av det? Får du bedre selvtillit av det? Blir du mer populær av det? 


Det er en ting du i alle fall ikke blir, og det er et godt menneske. Du blir faktisk et grusomt menneske. Livet til den du mobber blir faktisk ødelagt. Hvis du mobber noen fra de er veldig unge, kan de bli skadet for livet. De må kanskje gå til psykolog flere ganger i uken, de begynner kanskje med selvskading, og i værste fall tar de livet sitt. Dette har skjedd så altfor mange ganger, dessverre. Så kjære mobber; Er målet ditt å ta livet av noen andre? For i så fall er du godt på vei. 

Hvis du føler deg truffet av teksten så langt, er det fordi du enten er mobber eller mobbeoffer. Det er så altfor mange mennesker som ligger i hver kategori. I en drømmeverden hadde det hverken fantes mobbere eller mobbeoffere. Da hadde ingen trengt å grue seg for å gå på skole/jobb, kommet gråtende hjem, drevet med selvskading, blitt banket, fått dårlig selvtillit og tatt livet sitt, på grunn av at noen skulle mobbe dem. 

Ungdomsskolen er værst. Det er som regel da hormonene begynner å blomstre at mobberne virkelig kommer ut av skapet sitt. Da skal folk mobbes fordi de er; høye, lave, tynne, feite, kvisete, har regulering, er ginger og listen fortsetter. Ingen av disse tingene er en gode grunner til å ødelegge livet til noen. Hva så om en jente har ett par ekstra kilo mer enn det som er “sosialt akseptabelt”?. Hun kan fortsatt være en fantastisk person, som har mye bra å komme med. Men istedet blir hun mobbet, og klarer aldri å bygge en selvtillit som er høy nok til å vise hvem hun er som person. 

Når man er veldig ung (12-18 år) ser man ikke alltid konsekvensene av ting. Man tenker ikke over at egne handlinger kan ha store konsekvenser. Selv om man kanskje ikke er “hoved-mobberen”, så kan man fortsatt gjøre stor skade. Man tenker kanskje ikke over at det å “le med” når noen blir mobbet, er noe big deal. Men for den som blir mobbet, er det enda en person i klyngden som er “imot” mobbeofferet. 

 

Selv har jeg alltid fått høre at jeg er lav og tynn, og ikke som en positiv ting. Folk har slengt “anoreksia kjerring”, “spis litt mer a!”, “du burde ta voksepiller!”, osv etter meg. Når jeg var yngre tok jeg meg ganske nær av det. Selvfølgelig blir man lei seg når man er 13 år og får slike ting slengt etter seg. Heldigvis klarte jeg å akseptere meg selv for den jeg er. Hvis folk påpeker at jeg at jeg er lav, så pleier jeg bare å svare tilbake “Jeg digger å være liten, noe imot det?”. Jeg kommer alltid til å høre at jeg er lav og tynn. Men siden jeg har godtatt meg selv for den jeg er, gjør det meg ikke noe å få høre slike ting. 

 

Til deg som blir mobbet: 
– “Prøv å hev deg over det. Det er ikke deg det er noe feil med, det er mobberen.” Det er så altfor lett å si disse ordene, men å faktisk følge de selv, er nesten umulig. Hvis du blir mobbet er det smarteste du kan gjøre er å bli flink med selvironi. Hvis mobberen skjønner at du er med på “spøken” blir det ikke like gøy å mobbe. Mobberen skjønner også at du ikke tar deg nær av mobbingen, og at du ikke kan knuses. 

– Du bør også ha en god dialog med de i hjemmet og på skolen. Det hjelper mye å snakke med andre om mobbingen! Prøv også å ha noen nære venner, så dere kan støtte hverandre. 

– Det blir bedre. Husk at mobbingen er verst i ungdomstiden. For da er alle usikre på seg selv (spesielt mobberne). Når man blir eldre blir ting mye lettere. 

 

Kilde: Ung.no/mobbing, weheartit.com og personlige meninger/erfaringer. 

 

Gjerne del dette innlegget ved å trykke på “Liker” under. 

103 kommentarer
  1. Bullying* Herlig innlegg! Veldig godt og se at flere og flere tar tak i dette temaet, for jeg syns det er viktig og snakke om ting som kan være vanskelig. Kudos!

  2. Så utrolig flott skrevet innlegg! En ting jeg ville tilføyd er at på ungdomsskolen er det ikke alle som ser forskjellen på mobbing og tulling av mobberene !

  3. Et veldig godt skrevet innlegg, Stina! 🙂 Det å bli mobbet setter noen dype spor som det tar tid å komme seg over. Men det er ikke verdt å la seg “gjemme seg” for den man er hvis man blir mobbet, det er enda større grunn til å vise hvem du er! 🙂 Det er sjalusi mye dreier seg om, så bare vær sterk!

  4. Utrolig bra innlegg, du legger ord på alt mobbing er helt forferdelig. En venn av meg sin kusine tok selvmord .. Jeg så hvor vanskelig han hadde det da han skulle sindet til meg. Så vanskelig at Moren Hannes sa kusinen Hannes er meldt savnet hun har tar selvmord. Jg viste ikke hva jeg skulle si jeg kjente ikke henne og han bare ble stille. Tenk på familien rundt de som tar selvmord og, ikke minst det at noen hater seg selv så mye pga. Mobbing at de ikke vill leve lengre helt forferdelig .. STOP MOBBING MENS FU HAR SJANGSEN FØR DE IKKE KLARER Å HØRE MERE DRITT !!

  5. Mobbing er noe dritt…og jeg VET med sikkerhet, om flere mobbere, som har blitt hardt “straffet” seinere i livet. Det kalles KARMA…og den skal man ikke kingse med faktisk. Flere av de jeg kjente som ung, har ikke fått seg jobb, flere er døde, andre sliter virkelig… Og det er vel som fortjent….

  6. Veldig enig 🙂 Fikk høre mye av det samme som deg da jeg var yngre, i tillegg til en hel del andre ting, og følte meg utrolig alene. Noen ganger trodde jeg ikke at det fantes en vei ut. Men det gikk seg til, og jeg lever i troen på at når jeg klarer det, så kan andre det også 🙂

  7. Det og bli mobba har ødelagt mye for meg… Fra og bli kalt bolla og feit til anoreksi o.l… Jeg begynte med selvskading å gjør det enda hvis jeg blir lei meg nok eller sint nok… Takket være noen som bare ville ødelegge for meg….

  8. kjempebra skrevet! jeg kunne ikke blitt mer enig. Jeg har selv blitt mye mobbet for at jeg er lav… og fortsatt slenger folk ut kommentarer om det. Kanskje ikke alle mener det frekt eller stygt ment, men uansett, jeg er liten, og det vet jeg, så da blir jeg såret. Jeg har klart å komme meg igjennom det med gode venner som støtter meg:-) Kjempegodt skrevet nok en gang!

  9. Helt enig, men må jo si at det er sykt vanskelig å gjøre det du skrev nederst, men du sa også at det er lett å skrive det, men nesten umulig å gjøre det. Så der har du rett! Blir selv mobbet og har selv mye problemer.. Elsker når du skriver slike innlegg!<3

  10. Bra innlegg Stina 😉 Er bra du tar opp viktige ting, du har helt rett i det med selvironi. Jeg ble jo mobba selv på grunnav at jeg ikke kan si R… Det slutta brått når jeg begynte å bruke kallenavnet Ingeg 😛 Det du skriver er kjempeflott 🙂

  11. Så bra inlegg. Har blitt mobbet selv for tennene mine, blir kalt feit og blitt kalt stygg ape. Og den jenta son mobber, hu mobber nesten alle på samme alder.. Så derfor har jeg aldri vist meg i annet enn hettegensere som overdel.. Aldri vist meg i trange topper siden.

  12. Jeg er ikke verdens høyeste jeg heller akkurat, har aldri hvert og kommer aldri til å bli det. Men jeg driter i det. Om folk sier til meg ”å, du er så laaaav” svarer jeg bare -”Liker å være lav jeg :)” Eller så ramser jeg opp med masse fordeler.
   Merker at jeg får veldig god selvtillit av å lese bloggen din Stina, du skriver så ærlig om om egne erfaringer som andre kjenner seg igjen i, og kommer ofte med ‘selvtillitt-boost’ på slutten! 🙂 Elsker bloggen din!

  13. Utrolig bra skrevet, enig i alt du skriver! Jeg har selv opplevd å bli mobbet på ungdomskolen og jeg syns det var veldig tøft. Men jeg tok meg sammen og gjorde som du skrev her, at jeg ble med på “spøken” og det ble mindre mobbing og jeg fikk det mye bedre 🙂 <3

  14. Vet du hvor fantastisk det er at du tar opp sånne temaer?
   Jeg har selv blitt mobbet, i 4 lange år.. Så jeg vet akkurat hvordan det er. Og det er helt forferdelig! Jeg ble kanskje ikke mobbet sånn ekstremt, med sparing. Men stygge kommentarer hver dag. Og det kan skadde like mye..

  15. helt enig er et mobbeoffer selv så kjenner meg selv igjen ikke så gøy det har og ført til selvskading som du skrev og jeg tenkte flere ganger å ta livet mitt

  16. Har du noen gang mobbet andre? Lurer også på hva mobbere får ut av det… Særlig på barneskolen og ungdomsskolen. Det er nok til å sette dype spor i et menneske i lang tid. Det er i en såpass ung alder og man er såpass usikker.

  17. Eg har blitt mobba av masse fra 6 klasse til 8 klasse som eg går i no… Prøver å heve meg over det.. Men er ikkje alltid like lett.. Får slengt i trynet att eg er tykk, kvisete, stygg, teit, dum, ikkje bra nok, ingen liker deg…
   Eg tengte ein stund att eg skulle slutte å ete for å sjå om eg blei tynnere…
   Til eg fant ut at søskenbarnet mitt var døende for ho har anoreksia…
   Tengte ein god stund på selvmord… Heldigvis fikk vennenne mine meg bort frå den tanken… (:
   Det er ikkje mongen som vett dette om meg ..
   Men no prøver eg så godt eg kan å bare tenke att eg er bra nok akuratt for den eg er…Men er ikkje så enkelt…
   Elsker bloggen din stina <3

  18. utrolig bra! har ikke blitt mobbet, men jeg har også fått noen av de ” åå spis mer’a” , “du er så lav” osv, men jeg tar meg ikke nær av det lenger:-)
   digger bloggen din!

  19. Så bra du får satt ord på dette! Glad for at du skriver om dette, for det gjelder så mange mennesker rundt oss (som enten er mobbere eller mobbeoffere).. Jeg liker også å være lav! En god grunn til å gå med høye heler f.eks, hehe! 😉

  20. Hei Stina !
   Elsker bloggen din 😀
   Men kan du lage en trenings video der du viser bra rompe og mage øvelser ?

  21. bra innlegg! har sjøl blitt mobbet her om dagen og i fjord bare fordi noen i klassen synes at jeg er feit og lav jeg er bare 160cm:(( og jeg går i niende klasse her skal det absolutt være sånn at du må være tynn, høy og pen vist ikke blir du baksnakket av jentene på skolen og guttene slenger dritt… har sprunget ut av klasserommet flere ganger fordi jeg er ikke så sterk, takler ikke så mye dritt og de som slenger dritt får ikke annmerkninger men det er likssom jeg som får det fordi jeg løper ut av klasserommet uten tillatelse, domme lærera sier jeg bare. vet ikke engang sjøl hva jeg kan gjøre med det… hehe… ble kanskje en litt langt kommentar… men stå på! jeg digger bloggen din <3

  22. Enig med det du skriver, men må du alltid bruke ordet “feite?! Syns du bør ordlegge deg på en litt annen måte 🙂 ellers var det et bra innlegg, Stina
   #fast leser

  23. bra å se at du engasjerer deg i dette temaet!
   vil bare si at jeg har fulgt med på bloggen din de siste dagene nå, kom over deg pga en hårvideo på youtube. og du virker som en fantastisk jente.. og du er nok et forbilde for mange jenter. og fin blogg hadde du også. har gitt meg mange tips om hår osv. Stå På videre 🙂

  24. utrolig bra skrevet!:) håper virkelig dette tar slutt.
   -har veldig lyst på litt fastere rumpe og litt løft på den, så lurer på om du kunne lage en trenings video for rumpe ?

  25. Fantastisk godt skrevet!!
   Går det greit om jeg deler dette innlegget videre på min blogg? Synes du kommer med fantastiske eksempler og råd, i tillegg er det et veldig viktig tema (trolig en av verdens viktigste)!
   Må bare si at etter alle de gangene du har skrevet “aksepter deg selv” (det er IKKE negativt at du sier det ofte!) så må jeg si at det har begynt å sige inn 🙂 Så tusen takk, du har virkelig vært til stor hjelp ❤

  26. veldig bra skrevet alt sammen! håper virkelig det er mange som leser dette innlegget for dette er sannheten!! det er fryktelig hvordan mange blir som blir mobbet! Veldig leit å høre det som hadde skjedd med deg!
   Ingen kan jo for hvordan man ser ut!

  27. Holder selv på med et sak mot skolen til min datter, hun går i 7 klasse og gruer seg for hver skoledag, har satt i sving alle aparater jeg kan og dette skal jeg sørge for blir gjort noe med. Ikke bare for min datter, men alle de i klassen hennes. Min lillesøster ble også mobbet på hele barneskolen og ungdomskolen, noen som resulterte i nå 10 år med selvskading…. At ikke unger kan forstå konsekvensene av sine handlinger, at ikke foreldre kan ta tak i sine barn og fortelle dem hvor galt dette er….
   Du er flink og du er sterk som har klart å stå mot mobberene, en skal være stolt av en selv uansett om en er høy, lav, tynn, kraftig eller stor !!!

  28. Ååh du aner ikke hvor mye dette innlegget betyr for meg,! Jeg går på ungdomsskolen, og blir vel ikke direkte mobbet, men dette er en ting jeg absolutt ikke tolererer! Det gjør meg sykt sint når jeg ser mobbing. Og ikke bare direkte mobbing, men baksnakking, og kommentarer. Et typisk triks mobberne gjør, er at hvis man feks. sitter bak dem, og bak deg igjen er det feks. et vindu. Så snur den ene seg og bare ” oii se på skyene!” For å få den andre til å snu seg, sånn at de ser rett på deg, og en ting de kan mene at er “feil”! Men saken er, at vi er ikke dumme, vi skjønner at det er oss. Og det de mener er feil, er virkelig ikke det! Det kan være perfeksjon,! Så sånn type mobbing sårer utrolig det også. Tusen takk for dette innlegget stina, du er fantastisk<3

  29. Bir ofte kalt lav jeg og… Veldig slitsomt å høre det hele tiden, men jeg bryr meg for det meste ikke. Ikke alle er like, og det får de leve med. Veldig bra innlegg 😉

  30. Det er sant det du sier, ungdomsskolen er verst. Og jeg elsker også å være lav, for da kan man gå i kjempehøye heler uten å se altfor høy ut 😀 Og mobbing er ille og dumt, spesielt når det begynner med selvskading. jeg har selv opplevd å miste venner, og å bli baksnakka, men hva så baksnakker noen deg kan de være missunelige, og uansett så blir du sett og får oppmerksomhet, selv om det er på feil måte. Jeg driter i at jeg blir baksnakka, fordi jeg vet at jeg har en ekte venn, og jeg trenger ikke flere sm jeg er usikre på, så lenge jeg har den ene personen som er gull verdt. Livet skal ikke være lett, men det er ikke umulig..;)

  31. Inger Margrethe: Tusen takk Ingeg <3 Har aldri tenkt over at det var derfor du begynte å si det. Tenkte alltid bare at du ville ha et litt "annerledes" navn :p Men du er absolutt en sterk jente som eier masse selvironi. Husker jeg digget det ved deg! 🙂

  32. jannesurr: Så bra å se en mor som tar dette her virkelig seriøst. Håper virkelig det ordner seg for datteren og lillesøsteren din. Ingen fortjener å måtte gå igjennom det de har gått igjennom. I alle fall ikke i så ung alder. Det er rett og slett helt grusomt!

  33. Lone Cecilie: Tusen takk 🙂 Så bra at rådene mine har hjulpet deg. Det varmer hjertet mitt <3
   Selvfølgelig kan du dele det videre. Bare husk å skrive veldig tydelig øverst i innlegget, med link at jeg har skrevet det 🙂

  34. patthra: Uff, dette var virkelig ikke koselig å høre. Håper virkelig at lærerne dine skjønner hvem som er “the bad guys” snart. Er bare 162cm selv, så vet godt hvordan du har det med tanke på høyden. Ikke en morsom ting å bli mobbet for 🙁

  35. Mobbing, huff. Skolen vår har et stygt men sant rykte! Det mobbes og det mobbes, og selv er jeg mobbeoffer. Ofte går jeg med selvmordstanker, prøver å fryse i hjel osv osv.. men det blir for dumt. Hevne seg på seg selv og aldri mere bry seg. Mobberne må virkelig få vite hva de holder på med!

  36. mystrangelife: Ble virkelig trist av å høre om situasjonen din (og kusinen din). Håper du og kusinen din kan knytte et sterkt bånd og støtte hverandre. Dette er virkelig en tung og hard situasjon, som er så lite ønskelig som overhodet mulig. Veldig bra at vennene dine fikk deg vekk fra tanken om selvmord. Husk: Det er aldri noe som er så forferdelig at det ikke kan fikses! Det er et sitat du alltid bør ha i bakhodet når noen mobber deg, eller du får selvmordstanker. Ønsker deg og kusinen din alt vell <3

  37. det der rørte virkelig! skjenner slev noen som blir mobbet, men hun er en sterk person. Det er sånne ord som man blir sterkere av og får bedre selvtilitt. Jeg digger både deg og bloggen din og du virker så utrolig godhjertet og en varm person. du tør og stå får dine meninger og det beundrer jeg virkelig så mye <3

  38. Jeg er 12 år gammel og bor på landet og i fjor lærte jeg meg at man blir ikke bare mobbet av å være lav, feit, høy osv jeg blir mobbet fordi jeg bryr meg om utseende mitt, er god i matte, øver meg flere timer i uken på f.eks. den perfekte “winged eyeliner” fordi jeg syntes det er gøy jeg elsker at det er mulig å få noen med lav selvtillit å føle seg pen og å vise at denne personen er pen. Da gliser jeg på innsiden hehe. Men når jeg byttet skole var jeg vant med at det var greit, men så byttet jeg. Her er det ingen som er til å stole på alle vet alt om alle, men rykter, baksnakking osv. kommer hele tiden i dag f.eks. fikk jeg høre at jeg var en jævla bimbo som drømmer om silikon. Noe som ikke er sant jeg er fornøyd med kroppen min, personligheten min, IQen min og utseendet mitt, men det får man haters av. Man for haters for å være seg selv og for å sjule en del av seg selv. Jeg digger deg Stina du er forbildet mitt, stay strong.

  39. en ting jeg liker ekstremt godt med bloggen din, har fulgt bloggen din en god stund. men tror dette er første gang jeg kommenterer. Det jeg liker; er at du ikke har forandret blogg stilen din så ekstremt masse etter bloggen ble mer populær. Du kommer med gode tips og innlegg som dette. de både inspirerer og rører meg. stå på stina <3

  40. Takk Stina <3 Syns du er veldig flink til å ta opp alvorlige og viktige temaer på en spennende måte som får folk til å engasjere seg! Du er en inspirerende person <3 På videregående når vi møttes så prøvde jeg å legge mobbingen bak meg, for det var noe som tok opp alt for mye av fokuset mitt på ungdomskolen. Jeg fikk ikke daglig, men ofte høre hvor feit og fæl jeg var, og ihvertfall stygg... Det ble jo enda ler moro når jeg ikke klarer å si R.. Folk gikk rundt og kom plutselig bort til meg og spurte om jeg kunne si "brunost" eller "rasshøl" sånn at de hadde noe å le av.. Tilslutt begynte læreren min å kalle meg Ingeg. Antakelig for å vise mobberne at de ikke hadde noen makt, men at til og med lærerne mine sa det, det gjorde utrolig vondt. I løpet av sommeren før 1. året på videregående fikk de rundt meg til å innse at alle er verdt noe, og jeg hadde en kamerat som spesielt hjalp meg. Å få høre fra vennene at du er pen er en ting, men å få høre det av en gutt mens han ser deg inn i øynene gjør noe spesielt med selvtilliten. Og de jeg gikk i klasse med, som deg Stina, dere hjalp så mye.. Dere viste at man kunne være akkurat den man ville og være stolte. Jeg ville ikke vise at jeg ble knust hver gang noen kommenterte utseendet mitt, for innerst inne visste jeg at den stakkars idioten antakelig hadde det verre enn meg. Det er det som løfter oss over mobberne, vi må tenke at andre har det verre, de som ikke har foreldre, eller penger til alt de trenger. Jeg er takknemlig for at jeg ikke ble så ille mobbet at jeg endte livet mitt, for jeg vet at mange vurderer det på ett eller annet tidspunkt, men heldigvis er det mange som også finner lyset som bringer de tilbake.
   Beklager, skulle ikke egentlig bli en så lang tekst, men dette er et tema jeg brenner for, og jeg syns det er helt supert hvor mange du inspirerer. Love <3

  41. Utrolig bra skrevet Stina! Du er forbilde mitt. Jed digger deg. sinnsykt bra skrevet assa. De fleste som mobber har mest sansynelig blitt mobbet selv. Håper du blir kjent for ordene dine 🙂

  42. Utrolig bra skrevet. Jeg har blitt kalt mange stygge ting. Og jeg blir lei meg for det, så klart.
   Men etter at jeg har lest dette innlegget, skal jeg få bedre selvironi! Hva er så galt av å le av seg selv iblant? 🙂
   Tusen takk!

  43. Jeg er også som deg, lav og tynn. Og alltid fått “tyn” for dette. Utrolig lei av det, for det tar mye energi når de rundt deg sier sånn 🙁 Hvor høy er du selv?

  44. Jeg blir mobbet for å være lav.. eller mobbet? nja er vel kansje mer sånn kommentarer og sånt som blir slengt hele tiden, og de sårer noe så jævlig selv om jeg ikke bryr meg… men når jeg kommer hjem eller er alene gråter jeg, og det er nesten ingen som forstår at INGEN er perfekte..
   Digger bloggen din btw! Du fortjener første plassen <3

  45. skjønner ikke vitsen med mobbing! det er ei i klassen du vet 7. ho har ADHD men det er sykt svak og da vi var mindre slo ho og sånn men nå er det ikke sånn, ho er supersnill og er koselig men alle tar henne for det som er på yttersiden og det som har skjedd tidligere. og folk kaller henne stygga og unngår henne mens meg og min BV inviterer henne på ting tar vare på henne og inviterer henne inn. jeg vet hvordan det er å være på utsiden og INGEN fortjener det!
   og det verste er at f.eks. en gang så skulle fire jenter i klassen på en sånn etter skolen åpen ting og så kom faren til ho ene og ho sa at de hadde tre ledige plasser så spurte ho de to jentene men ikke den siste og den siste spurte om hun kunne være med men hun sa bare nei og gikk. stakkars jente…. det er slike ting vi må tenke på! IKKE behandl andre annerledes pga noe de har gjort tidligere! la dem ha en “2 chance”!!!
   du er så flink til å skrive<33

  46. Hei Stina! Jeg synes dette var veldig bra skrevet av deg, og jeg synes du har så rett i alt du skriver..
   Men begynte og gråte når jeg til og med bare hadde lest litt, for jeg kom på og tenke at.. en i 7 klasse , som begynner i 8 klasse , han heter “Varg” , og hver gang han ser meg så kaller han meg for Uglis.. det er også en av grunnene til at jeg har så dårlig selvtillit som det jeg har. Og jeg har heller ikke turt og si det til noen venner, eller noen voksne.
   Har faktisk bare holdt det for meg selv.. og ja jeg gråter enda mens jeg skriver denne kommentaren. Men jeg klarer ikke slutte og tenke på at, det er så mange som hater meg på denne skolen som jeg nå har gått på i 2 år. Føler meg som en taper.. Jeg har ikke mange venner.. og det kan jeg godt bare si rett ut. Og jeg har helt sykt dårlig selvtillitt. Jeg er bare 11 år gammel og heter Emilie. Det jeg ikke liker med meg er det at jeg synes det at jeg er så SYKT feit.
   Også er det jo også det at jeg synes at jeg er stygg. Vennina mi sier nesten alltid “Du er jo ikke stygg, du har jo kjærste.” men jeg klarer ikke og tenke på noe annet , jeg er ikke fårnøyd med meg selv i det hele tatt. Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal gjøre , og jeg har ikke lyst og snakke med noen voksne om det. Men det er faktisk flere ganger der jeg bare hatt hatt lyst og ta selvmord… 🙁

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg