Ikke klag over at du er feit

Det aller værste jeg ser er overvektige personer som ligger på sofaen, drikker cola og spiser pizza, mens de klager over at de er feite. Jeg har ikke noe imot personer som er overvektige. Folk skal få se ut akkurat som de vil. Men når de som er overvektige klager over det, uten å gjøre noe med det, da blir jeg kvalm.
 
Tenker de ikke over sin egen helse? Hvem har lyst til å dø i en alder av 40 fordi de ikke klarte å holde seg unna godteposen? For det er harde fakta; fedme ødelegger kroppen. Skjellettet svikter fordi det klarer ikke å holde den tunge kroppen oppe lenger. Man kan også få hjerte og -karsykdommer og diabetes. Noe av det slemmeste jeg ser er når foreldre gir barna sine junkfood hver dag. Barn på 8 år vet ikke selv sitt eget beste, og da er det opp til foreldrene og gi barna sunn mat så de kan leve et sunt liv. Det er faktisk barnemishandling å gi barna junkfood og godteri hele tiden. Man ødelegger helsen til barnet, og barnet kan bli utsatt for mobbing.  

Det som gir meg inspirasjon er å se på slankekrigen. Det er folk som virkelig setter et eksepsjonelt eksempel på at man kan leve en sunn livsstil, selv om man ikke alltid har gjort det. Det er nåtidens helter det! 
 
Til slutt vil jeg bare si; hvis du skal klage over at du er feit, bør du legge fra deg godteposen og komme deg på gymmen først. 

 

Gjerne del dette innlegget hvis du er enig!

86 kommentarer
  1. Såå enig! Blir irritert av å se på overvektige som klager og ikke gjør noe med det. -Eller når syltynne jenter klager over at de er “feite”

  2. Støtter og samtykker og du vet jo størrelsen min, så jeg føler jeg har rett til å uttale meg
   Er man misfornøyd med noe i livet, så må man ta tak og endre på det selv!

  3. Enig i det du skriver, men det er jo faktisk mange som ikke klarer og slanke seg, og når de ser på alle vennene sine som ligger på pc/ser på tv hele dagen og enda holder seg slank(ofte uten å trenge også) så blir de nok også mye mindre motivert! For noen er rett og slett født større og skal være det, men er enig i det med at de ikke bør klage over det! Man skal være glad for slik man er blitt.. For naturlige tynne mennesker er det lett å si at det “bare” er til å endre kostholdet sitt, trene mer osv, men for de som er litt større er det ikke så lett. For det er ikke så lett å se for seg hvordan de litt større har det. Fordi tynne jenter kan bare trene litt og så har de fått bort det lille fettet på magen som plager de. Men for andre så tar det myeee lenger tid, og mange gir opp. Noen er rett og slett bare heldigere enn andre., Noen er født tynne og kan ha så dårlig kosthold de vill uten å bli store, menst andre må trene hver dag for å holde seg noe lunde tynn. Mine tanker da…

  4. Personer som klager over sin egen kropp, men ikke jobber for den har faktisk null rett til å klage. Helt enig!
   Men det fins derimot personer som ikke klarer å slanke seg. Trener oppimot flere ganger i uken, og tenker over snittet på helsa si. Noe ligger i genene, og DE har derimot rett til å klage.
   Men noe jeg ikke kan fordra, er tynne personer som spiser junkfood og slamper på sofaen hver dag – og ikke gjør en dritt for å se perfekt ut. I tillegg til å dømme overvektige personer med engang de blir sett med en godterpose. Noen må faktisk streve myye mer enn andre, og jeg ser ordentlig opp til personer som ikke kan spise en sjokoladebit uten å legge på seg, men klarer å ha kroppen de ønsker. Det er respekt! :))

  5. Det er veldig bra skrevet…
   Men det at du etterpå å ha skrevet noe slikt som detta, legger ut et bilde av din perfekte kropp.. Du gjør det liksom ikke noe bedre for de som faktisk føler seg feit! Det var egentlig bare teit av deg!

  6. Det er desverre sånn at det er noen overvektige som spiser mye dårlig mat, og beveger seg minimalt. Men så finst det også dem som sliter veldig med å komme ned i vekt. Dette kan være genetisk. Det er overvektige som spiser mye mindre, og sunnere enn mange av de normalvektige, men er fortsatt overvektig. De kan bruke store deler av hverdagen på å trene, uten resultat. Derfor blir det feil å rakke ned på overvektige. Man kan ikke tenke: “Å! Han der bryr seg ikke om kroppen sin, ligger bare på sofaen og spiser godteri hele dagen! Han fortjener å være feit!” når man ser en overvektig person.

  7. Jeg er overvektig og jeg har bestemt meg for å ta av. Det gikk veldig bra da jeg gikk på skolen og var utplasert på en arbeidsplass en gang i uken, via skolen. Nå kan jeg selv si at det går dårlig og har lagt på meg igjen noen kilo, men så snart jeg får meg en jobb, skal jeg starte å trene og endre hele kostholdet. Og nei, jeg sitter ikke hjemme i sofaen å trykker i meg alt som heter snop og brus. Jeg spiser som regel kun stop i helgen og jeg drikker heller ikke så mye brus (kan gå noen måneder før jeg drikker brus).
   Jeg har selv blitt mobbet for hvordan jeg ser ut og overvekten. Den personen som har mobbet meg, rakket ned på og satt ut et falskt rykte om meg til klassen, er ikke akkurat spesiell tynn. Jeg mener, folk som sliter selv og i tillegg rakker ned på andre, synes jeg er fullstendig respektløst!

  8. Bra skrevet. Er enig i at er man overvektig og klager over at man er feit og ikke gjør noe med det så er det i bunn og grunn deres valg og deres feil. Men så er det jo også dem som er overvektig, og ikke kan gjøre noe med det. Om de klager eller ei, så kan ikke de gjøre noe videre med det. At barn spiser sunt er utrolig viktig. Mine foreldre oppdro meg med ved å lære meg å spise sunt og kun godteri på lørdager. Det tror jeg har mye å si for hvordan kostholdet blir i senere år 🙂

  9. Overvektige folk strever som faen for å begynne å trene,men det er søren meg vanskelig!!!! Å spise godis og fet mat er det samme som folk som røyker og skal slutte …. Du er tynn og slank og derfor er det lett for deg og si ! Ja , jeg blir også irritert av sånt, men de klarer ikke å begynne å trene… Noen gjør, men derfor klager de på at de er feite for at andre skal si ” nei det er du ikke ” for å føle seg tynnere og bedre <3 jeg veide før 67kg.... Nå veier jeg 60 kg og jeg er 12 år, jeg vil at alle overvektige skal prøve så godt de kan for å gjøre det beste og spise Sundt, men godt <33

  10. Jeg er enig i det du skriver, men ting er ikke nødvendigvis riktig så svart/hvitt som du fremstiller det.
   Jeg er det de fleste vil betrakte som feit. Jeg liker det ikke, og jeg vil mer enn noe annet bli tynnere og komme i bedre form. Det er allikevel ikke sånn at det bare er å si “nå skal jeg bli tynn og sprek” og så blir man det. Selv om jeg ikke klarer å endre livsstilen min til å bli kjempesunn og trene masse, betyr ikke det at jeg ikke VIL det. Det skal mye til å klare å endre helt hvordan man lever.
   Som andre sier over her også, så er det heller ikke lett å gå ned i vekt selv om man trener og spiser sunnere. Når man sliter med dette så er det ikke noe hyggelig å få kastet “du prøver ikke nok” eller “du fortjener å være feit”, når man faktisk prøver.
   Treningssenter er også et pyton sted generelt når man ikke er topptrent og ser ut som en prinsesse. Det verste jeg vet er å gå inn på treningssenteret, fordi jeg vet at jeg er stor, og jeg vet at jeg ikke er i god form.
   Så selv om man ikke er tynn og perfekt, betyr ikke det at man ikke vil gjøre noe med det. Men ting er ikke alltid så lett å endre!

  11. Er så utrolig enig! Og hvis man sier “bli med på trening da?” er svaret alltid “gidder ikke!”. Dette gjelder selvfølgelig alle uansett kroppsform, i stedet for å klage kan man gjøre noe med det 🙂
   SV: Tusen takk <3

  12. Det er ikke alle overvektige som spiser usunt. Mange av de som spiser sunt er likevell overvektige, selv om andre kan spise så mye usunn mat de bare vill uten å legge på seg 5 gram. Blir litt feil å sette alle i samme bås, fordi mye ligger faktisk i genene! enkelte kan ha høy forbrenning, mens andre har liten forbrenning.
   Så selv om en person har litt former, så kan man ikke konkludere at den personen er usunn. Det blir bare helt feil! Noen er bare litt mer uheldig når det kommer til genene enn andre . . .

  13. Bra skrevet, jeg er helt enig! Jeg har ikke noe i mot overvektige, men absolutt alle jeg kjenner som er overvektige gjør ingenting for å få en bedre kropp og helse. Hvis du ikke gidder å trene så trenger du iallefall ikke komme til meg å syte over at du er feit 😉

  14. Enig. Men det er jo også mange som rpøver å komme nedi vekt, men når man først er overvektig og er vant til å spise usutn kan det være veldig vanskeligt å komme seg ned i vekt selv om man prøver.

  15. For noen dager siden kastet jeg alt som var av godteri på rommet mitt, og tenkte “Jeg skal så klare å gå ned ti kilo til!” klarte nemlig dette i fjor på denne tiden og det på noen få måneder, men gikk litt opp igjen. Jeg er enig med deg. Man skal ikke klage over at man er feit om man ligger å hiver i seg godteri 24/7, da er det noe man selv er klar over og må selv gjøre noe med. (Men det finnes også disse som er overvektige og spiser sunt.) Det å gidde er en ting, og det å ha viljestyrke til å gjenomføre er en annen. Et litt dårlig eksempel kanskje, men om man vil noe og setter seg inn i det, klarer man det lett! Og det om du skal ned 5 eller 50kg.

  16. Ikkje alt er rett… F.eks. eg er ikkje akkurat tynn, spiser nesten aldri snop, trener fleire ganger i uka og har eit sunt livsstil, men klare ikkje å ta av meg. Det er folk som har det slik, og det er mange grunner til det. ein av dei har jo blitt bent; gener. Men det er også andre ting; stress, psykiske lidelser, sjukdommer. Det er mange som lider av forskjelligt, som har mykje å seie. Sjølv kan eg trene det eg vil, utan å merke forskjell. Ja, nå har dei funnet grunnar, å jobbar med det, men eg har blitt mobba med det, mase og, utan at dei faktisk viste grunnen til det. Og det er viktig å huske, atdet er faktisk folk som ikkje kan gjere noko med det, så ikkje døm nokon! Bli iallefall kjent med dei, før du seier noko. Det er så lett å dømme nokon berre ved første blikket, men det kan være masse som ligger bak!

  17. Jeg tror faktisk det er like mange tynne som er MYE mer usunne enn det overvektige er, for mange tynne tenker ikke så mye over det siden de ikke legger på seg, menst de litt større tenker kanskje mer på det fordi de går opp i vekt lettere!!! Så jeg synst ikke du bør klage på obervektige som sier det for det er faktisk ganske så mange tynne som også klager, det er ikke bare overvektige! Og de overvektige er kanskje ikke så usunne som du tror, det kan godt hende de bare er fryktelig lei av å være så stor i forhold til andre, og derfor klager fordi det og klage er noe alle gjør hele tiden.. For det er godt mulig de trener daglig og spiser lite usunt men det tar bare litt lenger tid..

  18. Det er heltsant! Jeg er tjukk som faen, men jeg er klar over det jeg tenker over alt jeg spiser jeg trener men jeg spiser godterier og usunne ting, har lyst og kaste det opp hver gang fordi jeg angrer men jeg vet at å spise litt skal ikke plage meg sånn det gjør fordi man kan ha litt det har sjela bare godt av. Men det som er er at det tar tid og er vanskelig for meg å miste vekt, eneste jeg hater er at 90% av mine nærmeste venner spiser AKKURAT det de vil uten å legge på seg uten å trene.. da mister man lett motivasjonen. Men jeg jobber for det , men jeg vil ikke bli syk av det for det presset er så stort :S Men ja jeg og hater slike folk som klager uten å løfte en finger :S Bra skrevet da

  19. Det er så sant det du sier der! Det er ikke bra at folk sitter på sofaen og stapper i seg godteri og masse brus osv, det er ikke sunt for helsen i det hele tatt! Da er jo det de som selv legger opp til det! Dette her var veldig bra skrevet av deg søte du 🙂

  20. ååå, så enig! Er også så lei av folk som sier: alle størrelser er perfekte, normale osv. for det er jo greit nok sant. Alle er like vakre! Men det er jo veldig helseskadelig og være veldig overvektig, så folk burde skjerpe seg! Alle som er ‘store’ kan jo gjøre noe med det. Bra innlegg, endelig noen som er enig med meg 🙂

  21. Veldig enig! Jeg trener fra 2-5 ganger i uken, er født tynn og liker meg best sånn.
   En ting er dem som ikke klarer å slanke seg, men syter du over det, så gjør for faen noe med det. Det er ekstra kjipt når folk syter til oss som er veldig tynne, vi kan liksom ikke si “jeg forstår deg…” For det gjør vi ikke, haha.
   Må si meg uenig i at fet mat er det samme som røyking, at du blir avhengig, jeg kan se på en burger og bli fristet, men lar være å spise det likevel. Jeg kan spise en gang innimellom, men det er ikke noe jeg er avhengig av, haha.

  22. Jeg skjønner hva du mener, men det å kalle overvektige folk for feit er ganske sårendes og det er ikke bare bare å legge vekk godisposen og trene, så enkelt er det faktisk ikke.

  23. Helt enig, før for 8-9 månder siden så synes jeg selv jeg var stor, så satte jeg meg ned å begynte å tenke hvorfor sier jeg sånn, når jeg kan begynne å trene, også gikk jeg ned ganske mange kilo, og begynte å like meg.. 🙂 men veldig bra skrevet 🙂
   Blir glad for en kommentra tilbake på bloggen min? 🙂

  24. Helt enig! Det virker som at mange bare slår seg til ro med å tenke at det er genetisk og at de ikke kan gå ned i vekt uansett. ALLE kan gå ned i vekt. Noen må bare trene mer for det. Fin blogg forresten! Du har fått en ny følger 🙂

  25. Enig i at folk som er overviktige og ligger på sofaen med godteri osv.. og klager over sin egen kropp er utrolig irriterende/kvalmt eller hva man vil kalle det. Men, enkelte folk kan ikke så mye for at dem er overvektig. Noen har dårligere forbrenning enn andre, og ja, man kan trene for å endre på det, om man virkelig vil.

  26. Jeg er veldig enig med deg her, men det er nok ikke så alt for lett for dem. Jeg er selv veldig tynn av natur, men selv om jeg er tynn så velger jeg å trene 4 -5 ganger i uken for å beholde en frisk og sunn helse og kropp. Dette har for all del ingenting med at jeg vil ned i vekt å gjøre, men jeg velger å trene for å investere i fremtiden min. Jeg tror det er viktig at de kraftige ser betydningen av å trene, og hvor ekstremt treningen er for livsstilen, helsen og fremtiden.
   Stå på 🙂 !

  27. jeg er helt enig med deg!
   itillegg ser jeg på slankekrigen selv, det er en utrolig fin inspirasjon til å få rævva opp av sofaen! det er fint du legger ut sånne innlegg som dette 🙂

  28. Jeg er enig i alt du skriver, men jeg følte meg litt truffet dessverre.
   Jeg er nemlig overvektig. Jeg har aldri i mitt liv vært overvektig før det siste året (jeg er 22 år gammel). For litt over ett år siden fikk jeg alvorlige psykiske problemer. (angst og depresjoner for å være konkret). Jeg var deprimert i fler mnd, og jeg ble sykemeldt. Jeg lå hjemme i sengen og gråt hver i dag i minst 5 mnd. Etter det gikk det over til sosial og panikk angst. Det gjorde at jeg gikk masse opp i vekt fordi jeg ikke klarte komme meg ut døren. Jeg TURTE ikke gå ut og treffe venner, familie, jobbe, trene på over ett år. Og jeg har aldri spist junkfood. Jeg ligger ikke på sofaen med vilje. Jeg er ikke feit fordi jeg er lat.
   MEN, jeg klager! Jeg klager masse. Nettopp fordi jeg ikke liker å være overvektig. (Jeg gikk opp 20 kilo). Og nettopp pga innlegg som dette, har jeg angst. Fordi folk putter alle i samme sekk. Jeg er overvektig og klager, men INGEN vet hvorfor jeg er feit. Det er kun jeg og mine nærmeste. Du hadde garantert tenkt det samme hvis du så meg ute: GÅ Å TREN !!!!! Ikke sant? Mest sannsynlig.
   Jeg bare måtte si dette. Det er ofte en grunn til at folk er overvektige. Og de fleste har det ikke godt med seg selv.

  29. ser det er mange som poengterer at mange overvektige sliter med å gå ned i vekt selv om de trener hver dag..og at det skyldes gener osv.
   vel, der må jeg si meg uenig! min situasjon var vell motsatt, men jeg mener at de er helt like uansett..
   jeg brukte også å si “jeg klarer ikke gå opp i vekt” fordi det liksom lå i genene og blablabla…..
   men det er en dårlig uskyldning for å slippe unna..
   med litt ekstra innsats på gymmet (styrketrening), mer mat og big mass gikk jeg sakte men sikkert opp 13 kg! jeg tørr å påstå at det er mye vanskeligere å legge på seg enn å gå ned i vekt..bare se på feks supersize vs superskinny, når de skal veie seg på slutten av prog har så å si bestandig de som var overvektige gått ned 15-20kg, mens de som var undrvektig gikk bare opp 1-4kg!
   det jeg egentlig vil fram til er at dere som mener at mange ikke kan gå ned i vekt pga gener tar helt feil! de/dere har bare ikke prøvd hardt nok!

  30. Dette var et utrolig bra innlegg, og det var utrolig bra skrevet !
   Jeg følger veldig mye med på slankekrigen, og jeg blir så inspirert hver gang til å trene mer og mer.
   Med en gang jeg begynner å se på det så vokser lysten til å trene, og plutselig står jeg forann tven med både vekter og treningsrockering! 🙂

  31. Dette innlegget blir nesten som stereotyper.
   alle kan ikke gå ned i vekt pga. sykdommer o.l.
   ta meg f.eks. jeg har utmattelsessyndrom, som igjen betyr at jeg klarer nesten ikke komme meg opp av senga, trim for meg er å gå 10 meter i huset, jeg får nesten ikke næring i kroppen, men allikevell legger jeg på meg.
   tro meg, at når du kommer med slike “mobbe-innlegg” så må du ikke ta alle under en kamm. jeg klager over at jeg er overvektig, men hvordan skal jeg gjøre noe med det?

  32. Det er mange årsaker til at man er overvektig. En vanskelig livssituasjon kan gjøre at spising blir en flukt og en trøst. Hvis den vanskelige livssituasjonen skyldes f.eks narkomane foreldre, omsorgssvikt eller tap av noen til kreft osv.. så må det vel være lov å klage litt.. Det er ikke bare, bare å endre atferd. Du kan jo selv prøve å legge fra deg mobilen i 2 uker og ikke bruke internett. Så skal vi se hvor lett det er:)

  33. Der er mange som er født med en sykdom som Gjør son at de ikke kan miste fett, selv om de spiser lite og trener mye. Tenk på det.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg