Feite mobbere

Dette innlegget er ment til alle feite som har mobbet tynne mennesker. Jeg har ikke noe som helst imot mennesker som er feite. Men de som mobber, har jeg noe imot. Del gjerne dette innlegget hvis du er enig med meg, og imot mobbing. 

Hele oppveksten min har jeg opplevd å blitt bli snakket stygt til av feite mennesker. Jeg har blitt bedt om å spise mer og gå opp i vekt. Jeg har fått kommentarer slengt etter meg som; jævla syke anoreksia vrak, spis litt mer eller så knekker du, og listen fortsetter.. Andre som er feite tror det er greit å slenge ut med hva som helst til andre som er tynne. Fordi det er moralsk sett på som slemt å kalle noen for feit, men å kalle noen tynn er ikke slemt. Hvorfor er det slik?

Etter gymtimene når man var i garderoben, var det alltid noen jenter som glante veldig. Mange lagde type “sjokk-lyder” og sa; Herregud du er så tynn. Og slang med et dømmende stygt blikk. Det de fleste ikke tenker over er at det å bli kalt tynn er like sårende som å bli kalt feit. Å bli kalt syk er aldri gøy. Spesielt når man faktisk ikke er syk. Å være tynn av natur er ingen sykdom. 

Bare fordi man spiser sunt og trener er man ikke ett sykt menneske. Man er heller ikke noe dårlig forbilde. Se på Caroline Berg Eriksen AKA Fotballfrue, hun er en nydelig jente som stråler sunnhet. Hun trener og spiser sunt. Men hun blir kalt ett dårlig forbilde. Hvorfor blir hun det? Er det fordi hun ikke sitter på sofaen og stapper i seg potetgull etter en middag på Mc Donalds? Er det en jente som ikke fremmer anoreksia vil jeg si at det er Fotballfrue. Hun forteller jenter gang på gang, at det er lov å spise. Men det er også lov å trene. 

Det er en spesiell kommentar som har satt seg fast i hjernen min. Det var når jeg gikk i 7 klasse jeg fikk den kommentaren. Jeg hadde blitt med en venninde hjem, og når jeg skulle hilse på faren (som var nokså overvektig) gadd han nesten ikke hilse på meg, før han sa; Herregud å tynn du er a, får du ikke mat hjemme eller? At ett voksent menneske kan si noe sånt til en tolvåring er i mine øyne helt sykt. Hadde jeg vært like slem tilbake og sagt “Herregud å feit du er a, du burde slutte å spise”, hadde jeg nok fått en kjeftesmelle ut en av en annen verden. Men hvis man ser på de to setningene, så ser man at begge tingene er like slemt å si. Ingen av setningene er ok å slenge i ansiktet til en tolvåring. 

Det har alltid vært fokus på at man ikke skal mobbe andre som er feite. At det å bli kalt feit er helt grusomt. Men hvis jeg hadde gått til en lærer på barne/ungdoms skolen og sagt at jeg hadde blitt kalt tynn. Hadde nok læreren sett dumt på meg og sagt “Ja, hva er problemet med det? Du er jo tynn..” 

Jeg har heldigvis ikke fått så mange stygge kommentarer på bloggen. Men de gangene jeg har fått det, har det vært kommentarer om at jeg er for tynn. At jeg burde begynner å spise, osv. Det er selvfølgelig ingen som tør å skrive sitt eget navn. Alle gjemmer seg bak ett anonymt alias. Men det er mange andre bloggere som har fått gjennomgå. Fotballfrue er den som har måttet gjennomgå mest (av det jeg vet) med anonyme kommentarer som sier at hun er sykelig tynn. Hva får ett menneske til å skulle hakke ned på andre på den måten? 

Man får ikke noe bedre selvtillit, utseendet eller flere venner av å være slem mot andre. Uansett om man kaller noen stygg, feit, tynn eller hore er det ikke noe man vinner på. Har du som mobber noensinne satt deg ned og tenkt litt på hva du får ut av å mobbe? Vil du virkelig kaste bort tiden din å gjøre andres liv dårlig? Vil du være ett så dårlig menneske? 

 

132 kommentarer
  1. Åherregud feite folk er jo bare misunnelige på kroppen din.. Lite flaut når de finner ut at det er som deg man HELST, bør se ut 😮
   (har ikkenoe imot tykke folk altså)

  2. Er så enig i deg stina, du er flink! Jeg får blandings kommentarer. Jeg har veldig slanke armer og ben, som gjør at dette kommenterer folk noe veldig på, men pgr en ryggskade så har alt “fettet” lagt seg på magen, og blir kalt “stor” pgr det. Er så urettferdig at folk ikke kan se ut som man vil :-/ eller som man rett å slett er da, uten å måtte ha mennesker som ikke har respekt for seg..

  3. Skjønner godt hva du mener og alt det, men syns virkelig du kunne endret overskriften. Får det til å høres ut som om det er verre å bli mobbet av feite folk enn folk som er normale, noe som det ikke er. Eneste dom relaterer til overskriften er jo det med den faren. Kunne heller skreve “Feit er like ille som tynn”

  4. Utrolig bra skrevet! , slete med det samme selv, og det sårer virkelig, men folk tror at jeg ikke bryr meg om det, sier jeg i fra, så tror de jeg tuller. Det er som om de ikke vil innse at jeg faktisk tar meg nær av det. Jeg prøvde å skrive ett innlegg om det på bloggen min en gang, men fikk masse kritikk og diskusjoner om at det å bli kalt feit er det værste av alt, og å kalle folk synnsik tynn med en frekk tone er bare å være ærlig.. Virker ikke som folk tenker gjennom ting før de skriver og sender det..

  5. Bra skrevet, du er jo fin uansett om man er litt tynn eller tjukk. Jeg syns ikke du er for tynn, jeg. Syns det er sånn man skal være, normal!

  6. Om du faktisk vil fremme forståelse og å  ikke slenge dritt til hverandre, ble dette litt dumt. Du må da virkelig være klar over at det å bruke et såpass negativt ladet ord som “feit” i tittelen ikke akkurat gir deg mye kredibilitet? Jeg kan se poenget ditt, men det å vise så mye bias som du gjør svekker det sterkt.

  7. du skriver gjentatte ganger feit i innlegget ditt…kan jeg spørre hva du anser som feit??
   ellers syns jeg innlegget ditt var bra, jeg skjønner poenget ditt. Det er fort gjort å kommentere til en person som er tynn, uten å tenke over at et menneske som er tynn kan ta det like ille opp som et menneske som har litt for mye kjøtt på beina

  8. Er helt enig. Har opplevd det samme, bare omvendt, hvis du skjønner:) Du har drømmekroppen jeg har lyst på hvertfall:)

  9. Enig med noen over her, med “ordbruken” din og sånn. Skulle vært litt mer gjennomtenkt sånn sett. Ser akkurat hva du mener og er helt enig. All over så har jeg et “dårlig” inntrykk av overvektige mennesker, føler de er folk som rakker veldig ned på andre og ser stygt på personer som ikke er tykke. Aner ikke hvor det kommer fra, har aldri blitt mobbet selv enda jeg var kraftig overvektig helt til første året på vgs, på vgs gikk jeg ned til normal vekt.
   Uansett, jeg har aldri vært spesielt usunn selv om jeg var smellfeit. Det syns jeg også var dårlig av deg å skrive rett og slett, man kan være feit og likevel være sunn og trene regelmessig. Man kan gå opp i vekt av å spise sunn mat og trene, kommer ann på mengde av de to delene. Det kommer ikke akkurat fram i innlegget at du faktisk ikke har noe i mot overvektige folk, det virker som det helt motsatte 🙂 Er vel ikke bare feite folk, som du sier, som mobber og kommenterer tynne folk? Neppe

  10. Godt innlegg! Husker selv hvordan jeg fikk slike kommentarer under oppveksten min og jeg er gutt. Var det noe bedre å kalle den høye tynne gutten for spinkel enn å kalle den lille runde gutten tjukk? Nei! Støtter deg fult på denne her 🙂

  11. Kroppen din er jo kjempe fin! Drømme kroppen til mange jenter! De som er feite er kansje bare misunnelige eller sjalu.

  12. Å bruke ordet “feit” på alle er vel litt å ta i.
   Men er enig i at å slenge kommentarer til tynne mennesker er like stygt som å slenge kommentarer til de som ikke er det. Har fått mange stygge kommentarer om vekten min selv, så vet godt hvordan det er! Men at jeg alltid har vært veldig tynn uansett hvor mye jeg har spist, kan jeg ingenting for. Jeg er veldig tynn selv, og når folk sier jeg er tynn, tar jeg det som et kompliment 🙂 Jeg er glad for at jeg er tynn og ser sunn ut, enn at jeg ser tjukk eller lubben ut og ser ut som om jeg ikke har ett liv annet enn foran TV’n.

  13. Herlig innlegg! Det er urettferdig nok at feite mennesker skal bli hakket på, men det er like ille å hakke på de som er tynn. Jeg synes du er tynn ja, men ikke FOR tynn! Du er fint tynn. Helt seriøst. Kunne virkelig jobbet for den kroppen din og utseende ditt, for du er virkelig et nydelig menneske, og utifra bloggen din har jeg fått inntrykk av at du også er like nydelig på innsiden. Jeg har opp gjennom hele barndommen blitt kalt feit, og det er virkelig ikke kult… Ja, jeg vet jeg har kurver, men jeg liker mine kurver, og da synes jeg enhver annen person har rett til å like sine kurver eller ben. Kunne ikke vært mer enig med deg.
   Din blogg er virkelig inspirerende.. Stå på videre! 🙂

  14. Auda.. Mobbing er så sinnsykt unødvendig, skjønner virkelig ikke hvordan folk har hjerte til å holde på med slikt.. Men, det sies at det er den som mobber som bare er sjalu og ikke har det bra med seg selv 🙂 Du er ei utrolig sterk og pen jente, misunner den drømmekroppen du har!

  15. Utrolig bra skrevet av deg, Stina. Fantastisk! Kunne ikke vært mer enig! Jeg ble ofte kalt flisa når jeg var 4 år og oppåver, fordi jeg var så tynn. .

  16. Jeg synes det er så unødvendig av folk. Enig i alt du skriver. Jeg kan spise absolutt det jeg vil uten å legge på meg. Både en gave og en forbannelse, hehe..
   Det er faktisk teit at noen kan være så dobbeltmoralske også. Noen syter over å bli mobbet pga at de er tykk, også går de rett bort til en smal jente og mobber henne for å ha anoreksia? Det skal ikke være lett, nei.
   Du skal ikke bry deg om noen sier det til deg Stina. Jo, man tar det til seg, men ikke endre på deg for andre! Du er smal, men har kjempefine former! Du er så nydelig! 🙂

  17. Det var utrolig bra skrevet! Jeg er helt enig med deg! Jeg har blitt mobbet selv, og eide ikke selvbilde. Det er nok like sårende å bli kalt tynn og sånne ting , som å bli kalt feit. Man skal ikke trenge å si noe som helst. Vi er som vi er og vi kan ikke noe for det! 🙂

  18. Utrolig bra at noen tar opp dette, at det ikke bare er overvektige som blir mobbet, men tynne. Har faktisk opplevd mye av det samme. Har du noen gang fått den kommentare som er: “Jeg vet jeg er feit, men når jeg ser på deg som er tynn føler jeg meg ganske bra, siden å være for tynn er styggere enn å være for feit.” Den får jeg ofte og den derre: “Du er altfor tynn.”
   Utrolig bra innlegg, leser bloggen din fast. Du skriver utrolig bra! 🙂

  19. Hei, har på en måte blitt mobbet fordi jeg er veldig tynn. Jeg blir så lei av det! Folk kommer og sier til meg HEREGUD! du er tynn! Du burde gå til legen. Det er ikke så ille assa. Men jeg er tynn,men nokk om det! Veldig bra skrevet! Du er en super blogger 🙂
   Ha en fin kveld 🙂

  20. det er riktig at det er like ille å bli kalt tynn som feit, men mobbere mener det ikke direkte til en person. de plages med noe å velger det letteste ofter de kan få tak i ! jeg har studert litt psykologi, derfor vet jeg dette. du burde ordlegge deg med ett annet ord enn feite mobbere. tenk på de som har litt mer på kroppen enn normalt når de leser dette hvordan de regarer da

  21. Herregud..ble helt rystet over han der mannen som sa det til deg som 12-åring. Er veldig enig med deg. Ble mobbet selv blant annet for at jeg var veldig tynn, og det er ikke kjekt og få slengt etter seg.

  22. jentene på bildene der har jo BRA kropp! akkurat som svarte mennesker, mener det er greit at de kaller hvite for whitebitches osv. men viss de hvite sier svarting eller noe så er man rasist. blir helt feil det der

  23. Mobbing er jo som du sier mobbing. Men og si “feite” mobbere blir kanskje litt feil, det ser jeg flere reagerer på, og ja du kunne kanskje ordlagt deg litt annerledes men det er jo “sant” på en måte. Jeg tror man kan være lykkelig uavhengig av kroppsfasong så lenge man lever et sunt og meningsfult liv. Hvem er det som skal bestemme hva som er pent, riktig og sundt egentlig?

  24. Det er så sant det du skriver! Man skal ikke kommentere kroppen til folk på en negativ måte – rett og slett. Alle har sine komplekser, spesielt jenter, og det er ikke gøy og høre at man ikke ser bra ut. You go girl:)

  25. Første jeg tenkte da jeg kom inn på bloggen din var at du har sinnsykt fin kropp!!
   og jeg skjønner absolutt hva du mener, har hatt samme problemet… “Herregud, du må begynne å spise!!!”, som om jeg ikke greier passe på meg selv. Blir irritert.

  26. Du burde formulere deg litt bedre, og skrive “Feit” direkte, er frekt – rett og slett. Bruk heller ord som overvektig, stor eller andre ting!
   Du skriver også setninger som “sitter på sofaen og stapper i seg potetgull etter en middag på Mc Donalds?” har du ett problemer med det? folk flest har ikke problemer med at du er aktiv og sunn, så derfor burde du heller ikke rakke ned på de som velger en annen livsstil enn deg. Du snakker om å godta hverandre, men slik du skriver virker det som du bare godtar folk som deg selv – ikke frekt ment! Kan ikke si jeg kan sette meg inn i noen av situasjonene, men kan tenke meg hvordan det er, og det er sikkert ikke koselig!

  27. Fint engasjement Stina! Jeg forstår poenget ditt, og kan si meg enig i dét, men ikke måten du prøver å få det frem på. “Dette innlegget er ment til alle feite som har mobbet tynne mennesker. Jeg har ikke noe som helst imot mennesker som er feite. Men de som mobber, har jeg noe imot. Del gjerne dette innlegget hvis du er enig med meg, og imot mobbing. ” Hvis du ikke har noe imot feite mennesker – hvorfor i det hele tatt nevne “feite mennesker”?? Det burde heller vært et innlegg rettet mot mobbere generelt – som du sier, ikke mot FEITE mobbere. Du sier veldig imot deg selv, selv om jeg vet det er ment for å forsterke poenget ditt. Men det er jo ikke slik at alle feite mennesker mobber tynne mennesker, eller at kun de som mobber tynne mennesker er feite. En jente på størrelse med meg, som er veldig slank, kunne sikkert kommentert at Fotballfrue var for tynn. Og det hadde vært like feil – det hadde ikke vært noe mer riktig fordi hun som kommenterte ikke var feit. Du burde bestemme deg for hva du egentlig prøver å få frem – feite mennesker vs. tynne eller generelt mobbere?
   Mobbere er jeg selvsagt i mot, og jeg er også enig i at det er like ille å kalle noen ekkelt tynn/for tynn etc. som det er ille å kalle noen fæl og feit f.eks.. Jeg er egentlig imot å kalle noen noe negativt generelt. Jeg skulle ønske alle kunne la være og la oss være som vi er, jeg 🙂
   Ha en fin kveld videre!

  28. Veldig bra skrevet! 🙂 jeg kjenner noen som er ganske tynne, men de er fornøyd med kroppen sin og det er jo veldig bra at at de ikke lar mobbingen/baksnakkingen ( mest baksnakking) gå inn på dem 🙂 men jeg vet at det blir snakket om det, siden jeg har hørt folk slenge litt frekke ord fordi hun kanskje er litt for tynn..

  29. Vettu, du er helt NYDELIG! Jeg er selv tynn, veier kansje 45 kilo, kansje mindre, jeg har selv opplevd å få dritt etter meg om at jeg er så tynn, må spise mer osv. Å det har kommet fra venner og. Dem som faktisk skal støtte og bry seg om en. Jeg har alltid vært tynn, alle i familien min er tynn å mamma er og har alltid vært tynn. Hva er det vi skal gjøre med det? Vis vi ikke kan legge på oss, selv om vi spiser masse, det er jo ikke vårs feil at vi er tynn? Det er bare sånn vi er blitt skapt. å det er sant, man kanke si noe om en feit person, men å rakke ned på en tynn person, det skal liksom være lov? for tynne mennesker har jo ikke følelser. Jeg trur at mange trur at det å være tynn er det beste som finnes, da er livet supert. Men det er ikke lett å være tynn, man finner ikke klær som passer, man får kommentarer etter seg, osv osv..

  30. Er totalt enig med deg og det er synd at du må oppleve slikt! Er selv blitt mobbet av ingen grunn og folk kaller meg masse stygge ting uten at eg har gjort noe også plager de meg fordi eg har et sinne problem… men nokk om meg … Du burde ha sagt til de at de ikke har grunn til å kalle deg noe for du hadde ikke gjort dem noe så hvorfor ta deg da? Det skjønner eg ikke!
   Håper det er blitt bedre oppover årene! : )

  31. Du beskriver det akkurat slik jeg har det… Hater det, blir nesten hverdag kalt tynn på skolen, og at jeg må legge på meg, spise osv. sårer veldig mye, mye mer enn folk er klar over… Jeg syns kroppen din er fin, og burde være stolt over den. Jeg er egentlig fornøyd med min kropp, men det er ikke alle andre enige i.

  32. Jeg og har fått kommentarer før om at jeg er for tynn. Men jeg driter i det. Jeg synes du er akkurat passe jeg. Alle burde ha sånn kropp som du:D

  33. Flott innlegg dette her! Er og litt enig andre kommentarer her om at du kanskje burde rettet det mot mobbere generelt og ikke “feite” mobbere, men skjønner og poenget ditt med dette med å være tynn/tykk!! Ingen går til ei overvektig jente å sier Jøss, så feit du er, blir du overfora hjemme/middag på mac’ern? o.l. kommentarer(de forekommer vel desverre, men skjelden) men det er mye vanligere/mer akseptabelt å kunne gå til ei vilt fremmed å si: Jøss, tynn du er da, spiser du ikke?
   Har mange venner som er naturlig tynne uten å gjøre noe for det(jupp, heldige) og andre som har trent seg frem til det. Er mye kroppshysteri ute å går! Og utifra bildene du har lagt ut, ja, tynn er du, men ikke usunn og heller ikke sykelig tynn! Du har vel kroppen veldig mange ønsker seg ja!! hadde jeg hatt din mage hadde nok jeg vært lykkelig ja! 😉
   Mobbing uansett grunn (tynn, tykk, hvit, gul, grønn, høy, lav, språk, dialekt etc etc) så burde mobberen tenke seg om to ganger før de sier noe som kan være sårende! Og noe som for meg kan være helt OK å si, kan være sårende for f.eks. deg!

  34. det kalles sjalusi!! eneste grunnen til de oppfører seg sånn erat de er sjalue.. jeg ble selv plaget for jeg var chubby osv.. kalt diverse ubehaglige ting.. de er bare sjalue!! du er utrolig pen!:D ceep going on!

  35. Veldig bra skrevet, Stina! Hva slags kroppsidealer som er, burde være en smakssak, men det er det dessverre ikke. Folk føler de må presse på andre sitt syn, og tenker ikke på at man ikke nødvendigvis deler det. Personlig synes jeg både slanke og fydlige jenter er fine.
   Og du ser flott ut, uansett hva noen sier!(Det har du vel fått inn med teskje oppover her:))

  36. Bra innlegg, har blitt kalt alt for tynn jeg også. og folk har trodd at jeg har anoreksia, men jeg er bare naturlig tynn. er ikke noe gøy å bli kalt syk når man ikke er det!

  37. Jeg synest du ikke er tynn, men ikke tykk heller.
   du er 10000000% perfekt 🙂
   Jeg hadde likt å hatt en kropp som din !
   Men jeg vet at jeg alderig kommer til og få den for jeg er fornøyd med og væere meg 🙂
   Ikke tynn ikke tykk men passelig 🙂
   Ikke ta noe av dette som negativt 😉

  38. Ikke ta dette som en negativ kommentar.. Jeg er helt enig i det du skriver. Men det kan hende at de er blitt avhengig av godteri og ikke tør og si ifra til noen. Og de er misunnlige..Jeg vet de ikke skulle fått lov til og mobbe fordet, men det kan også hende de gjør det fordi noe dumt hjemme venner kjæreste… osv….
   Og andre kan gjøre det bare for og gjøre det…

  39. Utrolig synd at noen folk ikke klarer å holde tankene sine til seg selv, det er ikke greit å mobbe folk hverken for å være tynne eller feite.
   Bra skrevet!:)

  40. Er absolutt helt enig med deg. Jeg ble kalt spikern hele veien til/fra skolen, hele barneskolen. Av en lubben gutt. Fikk nok en dag og kalte han hammern. Da begynte han å gråte, og jeg fikk kjeft av lærerene. Synes folk kan slutte å kommentere andres kropper (negativt), og heller konsentrere seg om seg selv. Flott innlegg! 🙂

  41. Er så mange i det siste som kanskje er litt rundere enn gjennomsnittet som har skrevet om at de blir mobba av at de kanskje er “feite”, men synes det var bra du skreiv at tynne og kan bli mobba for å være tynn, og sette det litt i perspektiv :))

  42. Ingen er feite, bare litt små lubbene.. Synes det er jævelig frekt å kalle folk feite.. og det er jo litt positivt å bli kalt tynn/normal isteden for stor lixm.. Men du burde være fornøyd med at du er såpass pen og akuratt passe tynn ( normal ).

  43. Blir litt som med rasisme. Folk blir drit forbanna om en kaller en svart for noe rasistiskt, men om de svarte kaller en hvit for noe rasistisk er det nokså greit.

  44. Fint å være tynn, men er snakk om hvor tynn du er! Sånn som modellene i usa foreksempel! Ser ut som di spiser et salatblad om dagen. Men er like stygt å være overvektig. Like de som er midt i mellom, synst det er fint å ha litt flesk på kroppen! Mer å ta i mer å være glad i! Men hater mobbing! Å mange feite så kaller folk tynne er vel pga sjalusi! Men er forskjell på syl tynne amerikanske modeller å norske fine å sunne jenter. Synst du er ei fin jenta! Kunne sjøl tenkt meg å gå ned litt, men er vanskelig.

  45. Jeg skjønner jo frustrasjonen din, men det er litt vanskelig å vite hele tiden! Noen vil bli kalt tynn for det er det de vil være og tar det som et kompliment, menst andre sliter med seg selv og synst de selv er for tynne og får dermed dårligere selvtillit av det.. Jeg er verken feit eller tynn, jeg ser på meg selv som normal. Min mening er at når folk blir for overvektige er ikke det særlig pent, det er heller ikke pent å være FOR tynn. Det er ikke meningen at vi skal se at bena stikker ut her og der og at det ser ut som om huden bare henger etter skjelettet, jeg syns det skal vises at vi har kjøtt (ikke missforståes med fett) på kroppen også..

  46. Jeg reager veldig på at du bruker ordet ”feit”, unnskyld altså men det ordet tolererer jeg ikke at du bruker i et innlegg som er så viktig som det du skriver! ”feit” er kanskje det styggeste ordet du kan bruke når du snakker om en overvektig person. Jeg er enig i det du sier,du er veldig flink å skrive! Det er ikke det,men det er bare ordbruken din jeg reagerer på. Alt jeg prøver å si er at du kunne brukt et annet ord 🙂 Det kan du kanskje tenke litt på neste gang 🙂 Unnskyld vis dette ble veldig negativt,det var egentlig ikke meningen 😀
   Jeg bare sier min mening 🙂

  47. Jeg mener det å være tynn er feil, heller vær velltrent ! ikke jogg 30min daglig å spis en agurk liksom. heller tren ren styrke, får finere kropp av det !! 🙂 Man får ikke “mannekropp” vist man trener styrke som dame, vist du vill ha “mannekropp” som dame hverfall så er den enseste muligheten hormoner ! hah

  48. Jeg blir kalt det motsatte<3 du må ikke høre på de, når jeg trykket inn på bloggen din nå tenkte jeg shitt hun hadde fin kropp<3 og det kan godt være du tror jeg diktet opp det men jeg mener det <3 du må ikke høre på de for du har sykt fine former! <3

  49. Perfekt skrevet! Eg vet ikkje kossen det er å bli slengt sånn men, eg har ei jente i klassen min som er tynn, veldig tynn! Ho har ikkje får oppmerksomhet fra noen gutta! Di fleste av mine venniner slenger dritt til henne når vi er i svømmegarderoben! Eg pleier som oftest å si di må roe seg litt ned med språkbruket men di berre forsetter! Di er helt fantastiske som venna, men når di slenger ting til som “fyfaen.. gå å spis” “kor mye vege du da? 2kilo”. Noen driver til å med å kalle henne et frik,bein osv.. Eg fikk så dårlig samvittighet før sommerferien med å tenke på ka som kommer te skje når skulen begynner igjen, så eg sa ifra til læreren min om ka di kalte henne, han gjor så lite! Han sa di skulle slutte å ingenting mer, det er greit å si en skal slutte men eg ville ha hatt et møte med alle foreldre med ungene å diskutert at alle kropper er nomale unnasett om en er tynn eller feit! Tenkte eg berre skulle dele noe. Stå på videre! Ikkje ta nært av noe, syns synd i fotball frue! Men haters gonna hate..

  50. Jeg synest du er kjempe fin! Ikke hør på de som sier at du er tynn. De er nok bare misunnlige fordi du har en så fin kropp <3

  51. Fantatisk bra skrevet! Omtrent hele barneskolen ble jeg mobbet fordi jeg alltid har vært slank, og tynn. Når vi skulle ha gym, og gikk i garderoben for og skifte, var det alltid en eller annen som slang en kommentar som: ”Åh, herregud, Silje! Du må legge på deg, hvis ikke detter du vel snart sammen!” eller: ”Du er syklig tynn, det er ikke fint.. legg på deg” Jeg ble knust, og såret for hver eneste kommentar. Selvtilliten ble bare mindre og mindre. Og det ble fokus på vekt og kropp allerede i 4.klasse! Det er alt for dumt! Ingen 4.klassinger skal kunne tenke over utseendet eller kropp, og vekt, de skal leke, være barn og ha det gøy mens de ennå kan. Men nei, sånn ble det visst ikke alikevel. Jenter i den alderen begynner jo å pynte seg for guttene, men det skal da ikke være sånn fokus på vekt. Helt galt. Selvtilliten min var på bunn, og jeg turte nesten aldri ha på tettsittende klær, fordi jeg var redd folk skulle se jeg var tynn..
   En dag vi skulle huske på ”ufo-huskene” på SFO, var jeg den eneste som skulle ta i fart på 4 overvektige barn. Hvordan ialledager kunne jeg på sikkert rundt 40kilo greie over 100 kilo alene? Det er da grenser. men da kom alle de fæle kommentarene tilbake. Jeg ble utrolig såret, og satte meg i et hjørne for meg selv og gråt. Jeg hadde nesten ingen venner..
   Og nå, på ungdomsskolen, har jeg venner. Jeg blir fortsatt kalt tynn, men jeg tar meg ikke nær av det. Jeg er stolt av kroppen min, jeg trener, og spiser som en hest. Det ikke folk flest vet, er at jeg har cøliaki, noe som gjør at jeg ikke tåler hvetemel osv.. så jeg må gå på en egen kost.
   Nå veier jeg rundt 52 kilo, har pupper og rumpe, og ser godt ut! Så alle dere som synes jeg ser ”syklig” tynn ut, GO FUCK YOURSELF, BITCHES! Hvorfor kan ikke alle få lov til å se ut som de gjør?
   -Takk for meg.

  52. Er så syyyyyykt enig! Men det er ofte de tynne som mobber oss som er overvektige! Synes det er dumt å mobbe noen som ikke fortjener det! Ingen kan noe for at de er tjukke og ingen kan noe for at de er tynne! Det må folk respektere<3

  53. Enig!
   Syns det har gått litt over streken.. Jeg har tenkt på det LENGE at de som er store mobber de som er tynne for “hvis man er tynn er man stygg og har ikke fin kropp” Hvorfor må folk være så JÆVLIG kroppsfikserte?!.. argh..

  54. Jeg har alltid væt tynn selv, men jeg elsker det! Det beste jeg vet er når folk kaller meg tynn, slank og lignende!♥♥

  55. Skjønner poenget ditt ,men dette blir litt feil. Selvfølgelig skal man ikke mobbe noen om de er tynne eller litt mer rund .Men og kalle dette feite mobbere blir litt feil. Jeg mener er ikke tynne mobbere like ille? Uansett samfunnet vi lever i nå synes at man skal være tynn for det er det som er finest! Jeg mener man er fin uansett vekta. Jeg er verken tynn eller feit men hadde ikke gjort meg noe og være tynnere. Jeg merker at gutter vil heller ha en 15 år gammel jente som veier 40 kg en en 15 år gammel jente som veier 80. Skjønner du hva jeg mener?
   Men
   forstår godt hva du mener 😉

  56. Å herremin du er god på å forklare!
   Jeg kan ikke bli mer enig i det du skriver her…
   Når man mobber tror jeg egentlig ikke de er klar over at de merker den personen for livet med det man sier og gjør! Det går aldri vekk det de gjør og sier… Du er en fantastisk jente som har helt fullstendig rett om de å mobbe!
   Ps: Elsker bloggen din no syykt! <3

  57. Jeg er ikke tynn, men normal, men opplever å bli mobbet av ei dame på jobben som er 26 kilo tyngre enn meg. Hun prøver å hinte til at JEG må passe på hva jeg spiser osv..Så skjønner hva du mener med feite mennesker som mobber, forbanna irriterende!

  58. Jeg har blitt kaldt syk,fordi jeg er så tynn ogsånn, og det er ikke særlig morsomt å bli kaldt syk . PS, det var en som var mye tyngre enn meg som kalte meg det .

  59. Ja det er mange som mobber og vi må prøve å få slutt på det! Men du framstiller deg på helt feil måte ! Du er ogsø en mobber mot de overvektige peraonene! Måten du skriver på “de feite” det er et sykt negativg synspunkt når du skal framheve at de mobba deg fordi du var for tynnn! De som er ligt overvektige syns nok ikje det e någe kjekt å lesa de feite ! Har hørt en del som har reagert på det ! SPESIELT nå når du ligge på topplista så bør du se på va du skriver fra flere synspunkter og ikke bare fra din ! Selv om du ikke hadde tatt deg nær av det wå bør du ikke skrive de feite det er akkuratt som om jeg skulle skreve ” ja mobbinga er fæl fra de anoreksia tynne som nesten knekker ” tviler på at du hadde blitt glad da viss du selv sliter med det ! Det ssynes jeg du burde unnskylde !!! Hilsen henriette

  60. Og du er ikke tynn fordi du SPISER SUNT og TRENER du er det fordi du har et tynnere skjellett! Du kan godt ver i god form å trene selv om du e overvektig ! Plis ikje skriv feite mobbere det blir for barnesligt !
   Hilsen henriette

  61. Jeg lurer på; Hva er et feit menneske for deg? Hva defenerer du som feit?
   Jeg opplever at tykke mennesker blir sett ned på, og at de slanke menneskene blir sett på som vakre og perfekte, modeller. Jeg vedder på at ingen tynn person har lyst til å ende opp som en “FEIT” person – men heller omvendt. Tykke mennesker som mobber vil antageligvis ha kroppen din, de er misunnelige.
   Mobbing blir så absolutt feil uansett hvem du er, hvordan du ser ut og hva du står for. Mobberne sliter med seg selv, og trenger hjelp til å kanskje verdsette seg selv for hvordan de ser ut – og ikke dømme andre. Uansett tynn eller tykk.

  62. er veldig enig med deg. jeg selv er vel det jeg selv vil kalle for “feit” har 15-20 kilo for mye. har nå vært velidg flink og gjort hva som helt for å få det vekk. hadde aldri som mål å få noen bikinikropp til sommeren, men å trene og gjøre mitt, slik at jeg hvertfall fikk litt mer selvtillit, alt hjelper på. dessverre for noen hjelper det å rakke ned på andre, og da de som er mindre enn dem selv. syk verden vi lever i.
   selv husker jeg at jeg så på de i garderobene etter gymmen med misunnelse! ofte fikk jo de høre(ikke bare av meg) at e var tynne, noen sa det med en oppgitthet, som det oste av misunnelse, de hørtes oppgitt ut, andre hadde den med “ååe, du har så fin mage! sånn tynn” ikke skjønte jeg da egenlig hvor mye det kunne såre.
   men oppi det hele klarer jeg ikke å se hvor mobbingen kommer inn her, fikk hvertfall aldri følesene av at de følte seg mobbet, eller krenket på noen som helst måte. tror det har veldig mye å si på hvordan man sier der, og hvordan folk rundt, personen selv oppfatter det.
   ellers er jeg ganske frustrert over hvordan enkelte(spesielt de som er slanke) aldri blir fornøyd. har en veninnne som har dat ass! hun selv er ikke fornøyd i det hele tatt, det er da man begynnenr å lure, på om det bare er for oppmerksomhetens skyld.
   men veldig bra skrevet, følte vel egentlig bare at du kunne sett det i fra flere vinkler, går jo ut i fra at de fleste som har jobbet for det liker å høre at de er slanke!

  63. Word.
   Det som irriterer meg grenseløst er bildet av ei som er skikkelig tynn og ei med mer former – og under bildet står det såklart “Når ble dette finere enn dette?” og viser at ei med former er mye finere enn ei som er tynn. Det at bildet er delt videre, og at det skal bli sammenlignet gjør meg kvalm. Det er ingen fasit på hva som er vakkert eller ikke. Noen liker tynne/slanke jenter, andre ikke – men å ta og sammenligne, og vise hva som er “rett” – jeg blir skikkelig sint.
   Og det er ikke mange som sier rett til en person: Herregud så feit du er.
   Men tydeligvis er det ok å si til en person som er tynn at den personen er drit tynn.
   Jeg er glad for at du tok opp dette temaet!

  64. Du er ikke for tynn, du har den nydeligste kroppen jeg har sett ! Jeg er rundt 17 år, er 173 cm høy og veier 53 kg, blir mye mobbet fordi jeg er tynn, har små pupper osv, men over skjer det så godt jeg kan 🙂 Jobber utrolig mye med å legge på meg, men det er vanskelig.

  65. Liker ikke at du bruker ordet ‘feit’
   Hadde vært et mye mer seriøst og voksent skrevet om du hadde skrevet ‘overvektig, kraftig osv’
   Men ellers var dette døds bra skrevet, alle er fine på hver sin måte! <3

  66. Helt enig i det du skriver. Har selv opplevd dette, og det er ikke noe gøy i det hele tatt. Man blir redd for å gå i shorts og bikini på sommeren, og ender opp å gjemme seg litt, for at ingen skal legge merke til deg.
   Når jeg var ute på resturanger eller bare på McDonald’s å spiste, passet jeg alltid på at folk så at jeg spiste, og jeg stappet i meg mye mer enn det jeg orket, kun fordi at jeg ville at andre skulle se at jeg ikke var syk, men at jeg var født slik, og at de skulle vite at jeg spiste nesten mer enn andre.
   Det verste må være at de som sier så mye stygt til de som er tynne, har ting dem ikke liker ved seg selv de også, og jeg tror ikke de hadde likt hvis vi hadde kommentert ALT det negative ved dem. Vi VET vi er tynne, men folk trenger ikke å kommentere det forde, fordi det er ikke sikkert vi kan noe for det. Det vet jo ikke dem, fordi mange av dem kjenner jo ikke oss. Dem bare sier det.

  67. Plutselig følte jeg en lettelse.
   Jeg ser på bilder fra i fjor sommer. Jeg var så tynn, og jeg skjønner virkelig ikke at jeg turde å gå i bikini så mye som jeg gjorde. Heldigvis har jeg klart å legge på meg sånn at jeg ikke ser ut som bare skjelett. Men det er vondt. Vondt å vite at det var sånn jeg var, og det var vondt å høre kommentarene i årevis.
   Tusen takk for at du snakker for oss tynne. Tusen takk.

  68. Skjønner at du kanskje tar deg nær av kommentarer som går på kropp.. men kanskje kan det være litt greit for alle lesere, både tykke og tynne at du neste gang skriver generelt om mobbing som går på kropp og utseende? Det er helt sikkert like ille å bli kalt tynn som tykk.. Jeg tror de fleste som leser bloggen din kanskje hadde satt like stor pris på om du hadde skrevet om generelt kommentarer på kropp. ”feite folk”..? folk som kanskje selv har litt dårlig selvtillitt, kan føle seg truffet der hvis de er litt kraftig. Synspunktene dine er helt greie og de kunne du hatt med uansett.. 🙂 just sayin’

  69. Jeg blir så glad hver gang du tar opp dette tema! Jeg er naturlig tynn, og nesten hver gang jeg er borte og spiser middag, får jeg kommentarer om at jeg må spise mer, for “jeg er jo så tynn”. Jeg tror de aller fleste naturlig tynne mennesker har fått høre dette hele livet. Er bra noen gidder å ta opp at dobbeltstandarden her går begge veier!

  70. Utroli bra skrevet. Digger bloggen din, delte det vidre på bloggen min (hrappur.blogg.no) Ta en titt? 🙂
   Har selv blitt kalt hore, bitch, player det er ikke noe gøy, og jeg er jomfru….
   Jeg syns ikke du er noe tynn eller noe tykk, du er helt perfekt. Etter å ha lest bloggen din har jeg blitt inspirert. Digger deg veldig mye<3 du er et forbilde <333

  71. Jeg synes bloggen din er sikkelig bra! Du har så rett i det du sier.. Har selv blitt kalt for tynn, du ser syk ut osv.. synes det er så frekt å bli kalt slike ting ;(

  72. Utrolig fint skrevet ! Fint at du står for den du er 🙂
   Det er mange i klassen min som sier at vennina mi er for tynn og sier at det ser ut som hun er syk osv osv, og en dag ble jeg rett og slett drit lei av at de skulle snakke sånn om henne så jeg sa til dem “Dere kan bare slutte og være noen drittunger og skjerpe dere. Det er ikke sikkert hun har det lett nå” så snudde jeg ryggen og gikk.
   -Elsker bloggen din !<3

  73. De der kommentarene der, har eg fått faktisk av lærere, det betyr jo at lærere også er mobbere da. Det der sier faktisk foreldre også til barna sine. Viss folk sier du må spise mer, da skal du si oki, eg skal hjem og spise etter skolen. Viss de sier at du har anorksia eller noe, så skal du bare si ja og gå. Du må vise de at du ikke blir provosert i de tilfellene, og blir du for mye provosert av sånne sleng kommentarer, blir du sint, så drar du bare hjem. Hvorfor skal du gidde og gå på skole når det bare ødelegger dagen din. 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg