hits

Tips og triks

7 Triks for mindre stress!

Visste du at stress kan ha mange negative konsekvenser på helsen din, som at du kan fort gå opp / ned i vekt, få kviser og du kan få en rekke psykiske problemer? Vel, nå vet du det. Stress er roten til mye vondt, og de aller fleste av oss har altfor mye stress i livene våre.

Enten det er at man har en stressende jobb, eller at man føler man aldri har det ryddig hjemme, er man nødt til å minimere stresset så mye som mulig.

Så i dag tenkte jeg å gi dere noen tips til hvordan dere kan stresse mindre. Selv var jeg altfor "flink" til å stresse før, og disse triksene har hjulpet meg ekstremt mye. 

♥ Ha det ryddig rundt deg. Hvis du har masse rot rundt deg er sjansen stor for at du begynner å stresse. Fordi det er kaotisk rundt deg, blir det ofte kaotisk oppe i hodet ditt. Selv har jeg laget meg en regel om at jeg alltid rydder hver morgen, så jeg slipper å gå rundt og se på rot hele dagen.

♥ Ikke utsett ting. Om jeg får vite at jeg skal lage en video, eller svare en mail, prøver jeg å gjøre det så fort som mulig, så jeg slipper å bruke masse tid på å tenke at jeg skal svare på den mailen, eller lage den videoen. Her sparer man både tid, samtidig som at man sparer krefter på at man ikke trenger å tenke på det.  

♥ Skriv opp alt du må gjøre på post-it lapper. Så har du full oversikt over absolutt alt du faktisk må gjøre. Ofte kan man bli veldig stressa fordi man tror man har mye mer man må gjøre, enn man egentlig har. Sett deg som mål at du skal gjøre unna x antall post-it lapper hver dag.

♥ Sett at nok tid når du skal rekke noe. Ikke gå på den smellen at du setter av altfor liten tid før du skal på skole / jobb, og du må løpe etter bussen. Stå heller opp 15-30 minutter tidligere og ha en rolig og fin start på dagen.

♥ Ikke drikk kaffe / te på kvelden. Da får kroppen i seg masse koffein om kvelden, noe som er veldig lite gunstig når du skal sove. 

♥ Tenk over situasjonen som gjør deg stressa. Er det faktisk god grunn til å være stresset, eller lager du situasjonen mye verre oppe i hodet ditt? Jeg kan ikke snakke for andre enn meg selv, men jeg hadde en veldig uvane med å gjøre ting mye verre oppe i hodet mitt, og da ble det mye mer stress enn nødvendig.

♥ Finn ut hvilke ting som gjør deg stressa. Er du i en jobb som konstant gjør deg stressa, kan det være smart å se etter andre jobber, eventuelt endre det som gjør deg stressa på jobben. Har du for eksempel venner som gjør at du får mye stress i livet, kan det være smart å finne nye venner.

Så ja, en god del triks for å gjøre livene deres litt mindre stressende. Husk; du lever kun en gang, så da er det viktig å ha det så bra som mulig så lenge du lever! 

 

8 Life hacks!

♥ Bor du alene? Da kan du bruke en binders neste gang du skal ta på deg armbånd, og ikke får det til alene. 

♥ Invester i et elektrisk varmeteppe i senga. For det første så slipper du å fryse når høsten og vinteren kommer. Og for det andre er det fantastisk å ligge på det på magen når man har mensen. 

♥ Bruk tomme ketchup flasker til å fordele ut pannekakerøre, for å slippe søl.

♥ Spis marshmallow om du har sår hals. (dette gjør jeg alltid når jeg er småforkjølet!)

♥ Klipp opp en svamp og legg den i et glass / beger. Hell oppi neglelakkfjerner og swirl fingeren nedi for enkelt å fjerne neglelakkrester.

♥ Alltid ha frosne druer i fryseren. De passer perfekt til å ha i vinglasset så vinen blir kjølig og ikke vannet ut. Dette fungerer også like bra på brus!

♥ Kjøpt skap på IKEA, men vil at det skal se mer luksuriøst ut? Da kan du enkelt skifte ut knottene med noen finere. Kremmerhuset pleier alltid å ha stort utvalg av knotter! 

♥ Legg tampong / bind i innerlomma på alle veskene dine, i tilfelle du mensen skulle komme litt for tidlig. 


Har du noen smart life hacks? Del de i kommentarfeltet! 

7 Steg til bedre søvn

Nå er det kveld, og de fleste av sitter nok og ser på tv, spiser litt mat og om et par timer legger vi oss til å sove. Men å sove er ikke bare-bare. For mange av oss kan det ta lang tid å sovne, vi kan slite med å våkne og søvnkvaliteten kan generelt være dårlig. For at du skal få en bedre nattesøvn vil jeg gi deg 7 enkle råd.

Bekymringer - Når vi legger oss med hodet på puta kommer ofte bekymringene. Vi tenker over alt vi burde gjort, kollegaer, fremtid og mye som kan stresse oss og gjøre at vi ikke klarer å sovne. Prøv heller å fikse opp i bekymringene før leggetid, og når du legger deg kan du heller liste opp 5-10 ting som du er takknemlig for. Det gir deg en god følelse og du sovner mye fortere, og med et smil rundt munnen.

Trening - Jeg merker stor forskjell på søvnkvaliteten de gangene jeg har trent i løpet av dagen, og ikke. Er jeg fysisk sliten i kroppen sovner jeg mye fortere, og jeg sover bedre. Bare pass på at du ikke trener rett før leggetid for da kan det ha motsatt virkning. Situps før man skal legge seg er ikke en god idé. Ta det fra noen som lærte det på den harde måten.

Powernap - Moren din har sikkert sagt det til deg før; men om du sover mye på dagen får du ikke sove på kvelden. Det er virkelig noe med det! Her om dagen var jeg så dum at jeg sovnet et par timer på sofaen, og da sovnet jeg ikke før langt ut på natt, som gjorde at jeg stod opp senere enn vanlig dagen etter. En powernap har dårlige ringvirkninger på sovemønsteret og bør unngås.

Stemning - Gjør slik at soverommet kun er til for soving, og lag et miljø som er deilig å sove i. For min del betyr det å re opp sengen om morgenen, sånn at den er redd opp når jeg skal legge meg. Åpne vinduene på fullt gap i 10 minutter før jeg skal legge meg så jeg får masse frisk luft, og ha det kjøligere enn andre rom.

Varmt - Visste du at det å sove i et varmt rom kan gi deg mareritt? Dette fant jeg ut på den veldig vonde måten. Jeg fikk ofte mareritt og skjønte ikke hvorfor, helt til Per Fredrik fortalte at det kunne skyldes at det var for varmt i rommet. Så skru ned varmen før du legger deg så du slipper vonde drømmer.

Alkohol - Selv om du sovner fortere av å ha et par vinglass innabords, blir selve kvaliteten på søvnen dårligere. Dette er noe jeg har lest flere steder, og jeg merker stor forskjell de gangene jeg har drukket et par glass rødvin til middagen.

Faste tider - Å legge seg til faste tider, og stå opp til faste tider er viktig for søvnen. Her snakker vi om å også holde disse tidene i helgene. Å snu døgnrytmen opp og ned hele tiden er virkelig ikke gunstig, og kan gjøre det vanskelig for deg å sovne / stå opp til riktig tid for å komme deg på jobb. 

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

5 Penge-tabber jeg har gjort

Som blogger er jeg i en posisjon der jeg tjener mye penger, men jeg prøver alltid å være forsiktig med pengene mine og ikke sløse de bort. Det hender dog at jeg gjør noen skikkelige penge-tabber og de skal jeg røpe for dere nå. Kanskje du lærer noe av det, og ikke gjør disse tabbene selv?

Kameraer - Å herregud, jeg blir nesten flau av å skrive det. Men i fjor brukte jeg typ 40'000-50'000 på kameraer. Jeg ville virkelig ha et nytt og bra kamera, men endte opp med å kjøpe et par ekstra kameraer jeg virkelig aldri bruker. Hadde jeg bare visst at jeg kunne kjøpe på Elkjøp, teste i 30 dager og levere tilbake om jeg ikke likte hadde jeg spart sinnsykt mye penger.. 

Parkering - De første månedene etter at jeg hadde kjøpt bil ga jeg litt blaffen i hvor jeg parkerte, og jeg tørr nesten ikke tenke på hvor mye penger jeg har brukt på parkering til sammen. Hver gang jeg var i Drammen for å møte venninner pleide jeg å parkere et sted der det kostet typ 800,- kr per gang. Omg. 

iPhone - 2017 var virkelig året der jeg kastet bort altfor mye penger på iPhonene mine. Tuller ikke når jeg sier at jeg hadde 3 forskjellige iPhones i løpet av året, i tillegg til at jeg også sendte de gjentatte ganger på reparasjon. Når jeg kjøpte den siste iPhonen min for noen måneder siden satt de på en skjerm som gjør at det kun er ekstraskjermen som knuser om jeg mister tlf i bakken. Jeg har jo prøvd dette før, men skjermene har aldri sittet bra. Da de satt på for meg nå sist derimot, da var de ekstremt nøye og de fikk ekstraskjermen til å sitte perfekt!

Mat - En ting som uten tvil er et pengesluk for alle voksne mennesker som bor for seg selv er mat. Å herregud så mye penger som flyr avgårde på mat. Det som er ekstra kjipt er når man rydder i kjøleskapet og må kaste mat for flere tusen fordi den har blitt dårlig. Det er surt det! Jeg er veldig obs på at jeg ikke skal ha altfor mye mat i kjøleskapet av gangen, for da mister jeg helt oversikten over hva jeg faktisk har. Også prøver jeg å holde det helt ryddig og oversiktlig. Det er jo heller ikke bra for miljøet å kaste så mye mat som mange gjør, så det er absolutt noe jeg hele tiden prøver å bli bedre på. 

De "små" summene - Altfor ofte kjøper jeg småting her og der. En ny leppestift til 250 kr, en pynteting til 300 kr, en ny genser til 400, en ny jeans til 300 kr kr og en ansiktsmaske til 300 kr. Det føles ikke ut som at jeg har brukt mer enn kanskje 500 kr til sammen, for alle summene var relativt små. Men på en slik tur hadde jeg brukt 1550 kr. Dette er bare et eksempel på en typisk min shoppingtur som jeg tidligere ofte kunne dra på, og kjøpe småting jeg ikke alltid trengte, og over tid ble det store summer. Nå har jeg veldig god oversikt over hva jeg faktisk har i skapene hjemme, og jeg spør meg selv alltid to ganger om jeg skal kjøpe tingen. 

 

Som dere kanskje skjønner er det ingen store summer som er blant pengetabbene mine. Hver gang jeg bruker store summer på en ting, som for eksempel en gucci veske til 12'000 er det veldig gjennomtenkt og ikke en tabbe. Men det er alle de "små" summene i hverdagen som blir veldig store som er tabbene man må være obs på. 

 

Hvilke penge-tabber har du gjort?

7 Life hacks for jenter

- Bruk en hårklype til å feste sammen headsettet ditt, når du har snurret det sammen, så du slipper at det tugger seg, og du må stå i 10 minutter å tukle det opp.

- Lakker husnøklene og de andre nøklene dine med neglelakk, så det blir lettere å skille mellom de. Dette er genialt når man står med hendene fulle av ting, og ikke er superkeen på å bruke hundre år på å finne den riktige nøkkelen. PS; ikke lakker den delen som skal inn i selve låsen. 

SNAPCHAT STINABLOGG 👻

_____

- Alltid ha en ekstra mobilbank lader i bilen. Man går alltid tom for strøm på de verst tenkelige tidspunktene.. 

- Ta neglene i iskaldt vann som du har i en skål, i et par minutter, for å få neglelakken til å tørke.

- Ute og spiser på restaurant? Da bør du alltid vaske hendene etter at du har bestilt mat fra menyen. De fleste menyer blir sjeldent vasket, og du kan jo bare tenke deg hvor mange mennesker som har tatt på de menyene før deg..

- Skal du kutte løk? Vel, for å unngå at maskaraen renner nedover og gir deg pandafjes, bør du stå ved siden av en vask der det er rennende iskaldt vann. Ta gjerne øynene nær vannet og blunk, om det skulle svi. Husk å pust med munnen også. 

- For å kjøle ned en brusflaske fort, bør du ta et vått papirhåndkle rundt, og sette den i fryseren.
 

7 Triks for å spare penger

Nå som vi er inne i det nye året har jeg satt meg som mål å bli flinkere til å spare penger, og ikke sløse bort store summer på alt mulig rart. Jeg tipper jeg ikke er den eneste som vil spare penger, så derfor vil jeg dele noen tips om hvordan dere kan spare penger.

Dette er tips som jeg higer etter å bli super flink på selv, for her er det mange ting som kan gjøre at du kan spare STORE summer med penger. Penger du heller kan bruke til å kjøpe et hus, dra på drømmereisen, eller bare ha bedre råd i hverdagen. 

Ukes handling - Skriv ned handleliste og handle inn alt du trenger for uken på mandag. Da slipper du å dra innom butikken hver dag, og du unngår de ekstra småkjøpene som man alltid gjør når man handler. Har du handleliste unngår du også å kjøpe ting du faktisk ikke trenger. 

Konto - Gå igjennom kontoen den første hver måned og se hva du har brukt penger på, og hvilke ting som du ikke trenger å bruke penger på. Ofte får man ganske mange sjokk her som gjør at man blir mye mer obs på pengebruket, og finner uventede pengesluk.

Kutt ut disse - Vi har alle mange unødvendige utgifter, og til sammen kan det bli snakk om store summer hvert år. Her er noen ting du bør kutte ut; røyk, snus, brus, mat på bensinstasjon, osv.

Take out - Når kvelden kommer og man er sulten kan det fort bli til at man bestille en pizza på døren. Dette er dyrt både der og da, og spesielt i lengden. Om du bestille pizza 2 ganger i uka i et år blir dette 31'200,- kr. Det er en vanvittig sum, og for de aller fleste er dette en god månedslønn. Lag maten selv og spar MYE penger.

Research - Har du huslån, billån, strøm, internett, tv, forsikring og andre lignende utgifter er det MYE å spare på og gjøre litt research. Sjekk opp om det er andre banker, strømselskaper, tv leverandører osv som har billigere alternativer til det du har. En venninne tipset meg om at hun hadde fått bilforsikringen mange tusen billigere i året etter at hun skiftet forsikringsselskap, så her sparte hun mye penger kun ved å bytte selskap. 

Mat - Når du handler mat er det viktig å være obs på flere ting. Handle på en kjedebutikk som er billig, allerede her er det MYE å spare. Når du er i butikken er det viktig å sammenligne prisene på matvarene. En kjapp kikk på kg prisen på diverse matvarer kan fort gjøre at du sparer mye penger. Bare noe så enkelt som en pakke taco lomper kan variere fra 8,- kr til 47,- så om du sjekker prisene igjennom hele matrunden er det mye penger du kan spare. 

Lotto - På family guy sa de "lottery is just a tax on stupid people", og det er trist men sant. Har man lite penger og kanskje ikke er supersmart drømmer man ofte om å vinne de store summene, og bruker derfor mye penger på lotto, spill, tipping osv for å vinne penger. Det er ekstremt sjeldent man i det hele tatt går i pluss, så dette bør man virkelig kutte ut. 

 

Er du flink til å spare penger?

 

 

 

5 Life hacks for jenter

// inneholder reklame

💗 Om du har på deg body som ikke har knepping nederst, eller som rett og slett er et helvete å kneppe igjen, kan du bare dra hele body'en til siden når du skal tisse. Så slipper du å kle helt av deg bare for å gå på do. 

💗 Alltid ha en ladebank, tyggis, vann og litt ekstra sminke liggende i bilen. Du vet aldri når telefonen går tom for strøm, og det er så kjipt å glemme igjen sminken hjemme når man skal ut med venninner / på en date!


💗 Noe jeg får spørsmål om nesten hver gang jeg har på en topp som er stroppløs er; hvordan får du kløft når du ikke har på vanlig bh? Vel, trikset er enkelt! Istedenfor å bruke vanlig stroppløs bh, som sjeldent gjør at man får kløft eller noe som helst, bruker jeg heller DISSE stick-on bh'ene fra Cubus. De sitter veldig godt på, og gjør at man kan få kløft når man har stroppløse topper. Om du skal ha en kjole / topp med bar rygg er denne bh'en et must, da den kun synes foran. 

💗 Legg en tampong / bind i alle innerlommer på vesker og jakker. Da har du alltid en i tilfelle tante rød plutselig kommer på besøk. Man vet aldri når man får en mellomblødning.. 

💗 Bruk vaskepose til bh'er når du vasker de. Aner ikke hvor mange ganger jeg har glemt det, og hempene har rivd opp en annen topp eller snurret seg rundt den 50 ganger. Sykt irriterende. Slike vaskeposer får du forresten tak i HER (25% rabatt nå!) på Cubus. 

 

Et genialt triks på reise!

Nå skal jeg gi dere et genialt tips! Dette er noe jeg har gjort helt siden jeg var liten. Det gjør at en reise på 5 timer plutselig blir på 10 minutter!

Når jeg skal et sted og tar tog, buss, båt eller hva som helst som innebærer at jeg selv ikke må kjøre, så legger jeg meg alltid til å sove. På fly har jeg nesten alltid med flyputen min så jeg kan sove igjennom hele flyturen. Da jeg for eksempel skulle til Helsinki i går, sovnet jeg rett før take off, og vips så hadde vi landet i Finland!

Det er seriøst nesten som å teleportere seg selv et annet sted når man sover seg igjennom det. For lets face it; å reise i timesvis er sykt kjedelig! Så hvorfor ikke bruke tiden på å sove? Da har man i tillegg ekstra mye energi man kommer frem!

Om du sliter med å sove på fly kan det være smart å ha med et lite fleecepledd og sånn nakkeputer de alltid selger på flyplasser. Det gjør det så mye mer behagelig, og vips så ha du sovnet! 😴✈

8 Komedie filmer du kan se i helgen!

Endelig helg! Om du vil ta helgen med ro har jeg noen veldig gode film forslag til deg! Jeg syns nemlig det er så vanskelig å velge ut film når Per Fredrik og jeg skal se på film om kvelden, og jeg tipper jeg ikke er den eneste som er sånn, så derfor vil jeg dele 8 forskjellige filmer med dere, som er utrolig morsomme komedier. 

 

Personlig elsker jeg komedier, og det går det mye av her i huset. Her er 8 av mine favoritt komedier at the moment. Håper dere finner noen filmer dere kan se i helgen! 
 


Hvilken film er din favoritt komedie?

7 Triks for en bedre morgen rutine!

Nå som det snart er kveld, tenkte jeg å gi dere noen gode tips for en bedre morgen rutine, så du får en fantastisk start på dagen i morgen. Selv bruker jeg mange av disse tipsene, og de gjør virkelig at jeg får en god start på dagen, og er klar for en ny dag! 

- Frokost - 

Er det én ting som er alfa omega om morgenen, så er det å spise frokost. Lag deg gjerne en sunn og god frokost som du spiser mens du ser på tv, sminker deg, eller leser blogger. Selv elsker jeg å spise 3-4 ss gresk yoghurt med litt nøtter, bær og frukt på toppen. Det er både sunt, godt og enkelt å lage om morgenen. Også tar det heller ikke lang tid. Noe som er genialt når man har dårlig tid om morgenen! 

- Kaffe - 

En god kopp kaffe om morgenen setter virkelig igang hodet og kroppen, og gir meg virkelig det kicket som jeg trenger. Personlig pleier jeg alltid å drikke kaffen etter at jeg både har dusjet og spist frokost. Da syns jeg den smaker best.

I tillegg hørte jeg på radioen for en stund siden at koffeinet i kaffen fungerer mye bedre om man drikker kaffen 45-60 minutter etter at man har stått opp. Mens hvis man drikker den med en gang man har stått opp virker ikke koffeinet som det skal. Så det kan være smart å ta med kaffekoppen i handa på vei til jobb om du bruker liten tid om morgenen på å bli klar!

- Aktivitet - 

Når vi har sovet har kroppen ligget stille i veldig mange timer, derfor er det viktig å bevege seg litt før man drar på jobb / skole hvor man ofte blir sittende i timesvis.

Gå gjerne en tur med hunden eller gjør unna dagens øvelser om du er med på 30 dagers utfordringen min (se hele innlegget om utfordringen HER). Når du får beveget deg om morgenen kan jeg love deg at du kommer til å føle deg så mye mer klar for en ny dag!

- Rydd - 

Pass på at du rydder huset / leiligheten din kvelden i forveien. Det er ingenting som er mer kjipt enn å måtte bruke en evighet på morgenen på å rydde opp gårsdagens middag, mens du egentlig har dårlig tid. Nei, rydd heller opp om kvelden, og stå opp til et ryddig hjem. Det gjør også underverker for hodet! 

 

- Vann - 

Når du står opp om morgenen er det veldig mange timer siden du har drukket vann, og derfor er det viktig å drikke rikelig med vann for å bli hydrert. Ha gjerne en flaske med vann stående på nattbordet, som du kan drikke med en gang du våkner. Det frisker deg opp veldig, og gjør det så mye lettere å stå opp! 

- Tid - 

Pass på at du alltid setter av nok tid til alt du må rekke i løpet av morgenen. Å stresse deg halvt ihjel mens du løper kaotisk rundt i huset, fordi du har altfor dårlig tid, er virkelig ingen god start på dagen. Derfor er det så viktig at du setter av god nok tid til alt du skal rekke.

Husker da jeg gikk på vgs og måtte ta bussen hjemmefra 06:30. Da stod jeg alltid opp 05:15 for å rekke alt. Det var seigt i begynnelsen, men etterhvert gikk det som en lek! 

- Dusj - 

Selv om du kanskje dusjet kvelden i forveien, anbefaler jeg en kjapp dusj om morgenen. Det frisker deg opp og gjør at du blir ekstra våken. I tillegg skiller huden ut gud vet hvor mye døde hudceller i løpet av natten. Så det er jo greit å dusje av det. Hehe! 

 

Hvordan pleier dine morgener å være?

 

 

7 Tips for bedre døgnrytme!

I mange år slet jeg med søvnproblemer. Jeg var lys våken om natten, og klarte ikke sovne før 3-4 tiden. Dette resulterte i en skikkelig dårlig døgnrytme, og jeg stod opp i 11-12 tiden på dagen. Noen ganger senere.

Siden jeg jobber for meg selv, er det ingen som gir meg noen form for "straff" om jeg står opp sent, slik som man kan få om man forsover seg til jobben. Men jeg merket at jeg følte jeg aldri fikk noe ut av dagen, og at jeg ble smådeprimert av å spesielt om vinteren, ikke se dagslys mer enn et par timer. 

Så jeg skjerpet meg. Jeg gjorde en del endringer i hvordan soverutinene mine var, og jeg gjorde en del triks for å klare og stå opp tidligere, og legge meg tidligere. Nå sovner jeg som regel i 00 tiden, og står alltid opp rett før 07:00. Det har virkelig gjort en så utrolig stor forandring for meg. Jeg føler meg mye bedre, og får så mye ut av dagen!

Men å snu døgnrytmen slik, var ikke bare-bare. Jeg har lært en del triks på veien, som jeg nå vil dele med dere. Triks som jeg håper at kan hjelpe dere med å sove bedre, og få mer ut av livene deres!

Hvor lenge skal du sove?
- Når det kommer til hvor lenge du skal sove er dette så utrolig individuelt. Er du ungdom er det anbefalt å sove 8-9 timer hver natt, er du voksen er det anbefalt å sove 7-8 timer hver natt. Men her kommer også andre faktorer inn. Hvis du trener veldig mye, kan det hende du trenger mer søvn. Jeg for eksempel, trodde at jeg var trøtt fordi jeg ikke sov nok. Så jeg sov til slutt 9 timer hver natt. Det fungerte ikke for meg. Nå sover jeg 6,5-7 timer hver natt, og det fungerer perfekt for meg. Jeg holder meg våken og ikke slapp igjennom hele dagen, og jeg blir vanlig trøtt på kvelden.

 

Aktivitet
- Den siste timen før du legger deg bør du begrense aktiviteten veldig. Hold deg helt i ro, og ikke begynn å rydd hele huset før du skal legge deg. Når kroppen slapper av blir du mer søvnig, og det blir lettere å sovne. Selv gjorde jeg den feilen at jeg tok sit-ups på senga om kvelden, for å bli sliten og sovne. Det fungerte aldri. Jeg ble sliten, men mer våken.

 

Tving deg opp
- If you snooze, you loose. Er det et utsagn som heter, og det er så rett! Unngå å slumre, og prøv å kom deg opp av senga så fort som mulig om morgenen. Selv merker jeg at jeg blir ekstra trøtt om jeg slumrer ekstra lenge. Så anbefaler dere å holde dere unna det!

Gled deg til noe
- Dersom du har noe å glede deg til den kommende dagen, er det mye lettere å stå opp. Da har du noe å se frem til når du våkner, og du har en god grunn til å stå opp. Det trenger ikke være mer enn at det er hyggelig å se igjen en venninne på skolen, eller at du skal spise noe godt til frokost. Bare pass på at det er noe. For om du går inn med innstillingen om at "ah, i morgen må jeg på jobben, og det blir så dritt", kan jeg love deg at du kommer til å slite med og stå opp. Obs; det bør ikke være noe som gjør at du gleder deg så mye, at du ikke klarer å sovne. Hehe!

 

Sukker og koffein
- Selv elsker jeg å drikke kaffe, men det gjør jeg aldri etter at klokken har blitt 18-19. Hvis jeg gjør det har jeg altfor mye energi i kroppen innen sengetid, at det blir vanskelig å sovne. Det samme gjelder om du spiser masse godteri før sengetid. 

Notatblokk
- Om du er som meg, og begynner å bli veldig kreativ rett før du legger deg, bør du har en notatblokk ved siden av senga. Skriv ned noen kjappe tanker om ting du tenker på, sånn at du kan legge fra deg alt du tenker på, og konsentrere deg om å sovne. Jeg tror nok de fleste ved hvordan det føles å kverne på tanker og ideer til sent på natt, og det er virkelig ikke optimalt for sovingen. 

 

Vann
- Alltid ha en flaske med vann ved siden av sengekanten. Med en gang du våkner og fortsatt er rimelig borte i søvnen, kan du ta en stor slurk med vann. Det kvikker deg opp, og gir deg en ekstra push for å stå opp. Du kan jo tenke deg hvor mye vi blir dehydrert i løpet av natten, så å drikke vann om morgenen er gull! Hvordan er din døgnrytme?

24 Julefilmer du bør se!

Nå er det allerede 8 desember, og jeg har så julestemning! Hvordan er det med dere? Har dere kommet i julestemningen enda? Vel, om dere ikke har kommet helt inn i stemningen enda, anbefaler jeg dere virkelig å se noen av disse filmene. Om du allerede er i julestemning er de også ekstremt koselig å se på! Så nå er det bare å sette seg ned forran tven, med litt godteri under pleddet og nyte en julefilm eller to. 

Jeg har plukket ut 24 av mine favorittjulefilmer som du kan se. Selv ser Per Fredrik og jeg en julefilm hver dag frem til jul, og det er så koselig! Mine personlig favoritter er nok; Bad Santa, Barbie in the nutcracker, Gremlins, Askepott og Mikkes jul. De to siste sparer jeg til julaften, for da er det tradisjon å spise godteriet fra julestrømpa og se de filmene om morgenen!

Hvilke julefilmer er dine favoritter?

Nå kan du se hvem som kjøper følgere på Instagram!

Har du noen gang lurt på om noen du kjenner, eller kanskje ser opp til, har kjøpt følgere på instagram? Vel, nå kan du finne det ut! Lenge har det vært mulig å kjøpe falske følgere på instagram, og det er mange som har benyttet seg av dette for å virke mer populære. Til og med en del bloggere som er sånn halvkjente har gjort dette, for å få flere ting sponset. Dette er jo helt sinnsykt! Tenk så mange som har lurt seg unna med dette! Og det er jo ren svindel!

Selv fikk jeg vite om nettsiden via bloggen til ida wullf, da hun linket til nettsiden for et par dager siden. Endelig tenkte jeg! Endelig kan man finne ut hvem som faktisk kjøper falske følgere. 

Image and video hosting by TinyPic

Måten nettsiden finner ut om man har falske følgere er at de tar 150 tilfeldige følgere iblant alle følgerne man har, også sjekker de hvor mye de har fylt ut av profilen sin, om de har lagt ut bilder, hvor mange de følger vs hvor mange følgere de har, etc. Ofte er falske følgere slik at det er helt tomme profiler uten bilder eller noe.

De fleste på instagram har noen "falske" følgere. Det vil si at det er noen som har laget en profil, fulgt en del folk, også har de ikke gjort noe mer med instagramprofilen sin. Men dette er da ekte følgere, men som på den nettsiden blir sett på som kjøpte følgere. Så alle instagrambrukere har ca 5-10% "kjøpte" følgere. 

Image and video hosting by TinyPic

Men måten du kan se om noen faktisk har kjøpt følgere er å se hvor stor andel av følgerne som er kjøpt. Har noen for eksempel 10'000 følgere, men 4000 er kjøpte. Så har de kjøpt ca 3500-3800 følgere. 

Siden finner du HER. Ser allerede at mange profiler har blitt søkt opp. Så det er bare å bla nedover på siden for å se andre norske profiler. PS; for å søke opp profiler må man logge på, men det vet jeg ikke hvor trygt er, bare så dere er obs på dette!

 

 

6 filmer du kan se på lørdagskvelden

Whoop whoop, endelig lørdag! Nå er det på tide å kjøpe inn god mat og en haug godteri og kose seg i sofaen. Men, så kommer det problemet som man alltid får når man skal sette seg ned og slappe av på lørdagskvelden. Hva skal man se på? Vel, jeg elsker å se på filmer. Men jeg syns det er så vanskelig å finne noen som faktisk er bra.

Og jeg vil tippe jeg ikke er den eneste som sitter å blar igjennom trailere på youtube i 40 min før jeg skal spise, mens maten blir kald, og man blir skrubbsulten, før man klarer å finne en film. Derfor tenkte jeg å tipse dere om 6 av mine favorittfilmer. Jeg suger til å skrive filmanmeldelser, så sjekk heller trailerne på de på youtube. Filmene er i alle fall drit bra, og her er det litt for enhver smak!Håper dere liker filmene. Har du en god film å anbefale kan du gjerne skrive den i kommentarfeltet! 

 

7 Life hacks for jenter

- Skal du hamre opp noe, men du mangler en hammer? Da kan du bruke hælen på en et par høye hæler.

- Om du noensinne har prøvd å ta på et armbånd alene, kan du nok være enig i at det er helt umulig. For å gjøre det mulig, kan du feste litt teip på den ender du fester i, og vipps så klarer du det på egenhånd. - Alltid ha et par ekstra joggesko i bilen. Det er ingenting som er mer ubehagelig enn å kjøre i høye hæler.

- Når du skal kjøpe skjønnhetsprodukter som sjampo og balsam bør du sjekke om det er billigere å kjøpe på nettet. Blivakker.no har som regel alltid billigere enn andre steder. Sjampo og balsam er sånn man kan spare mye penger på å kjøpe på nett, og ikke hos frisør.

- Alltid ha et ekstra headsett i veska. Det er ingenting som er kjipere enn å sitte på tog / buss alene uten å kunne høre på musikk. Også er det genialt å ta på headsett om du skal på shopping, og ikke orker at de som jobber i butikken skal mase på deg.

- Alltid ha en hvit og en svart stroppløs bh. Når man skal gå med topper og kjoler som er stroppløse, er det ingenting som er mindre lekkert enn bh stropper.

- Kjøp en superfin kaffekopp som gjør det litt lettere å starte dagen når mandagen kommer. 

 

 

7 Life hacks for jenter

- Tørr å si nei når det er noe du ikke vil gjøre. Vi jenter er altfor dårlige til å si nei til ting vi ikke vil gjøre. 

- Alltid ha noe sunn snacks ved siden av deg mens du jobber / studerer. Dette gjør at du holder blodsukkeret oppe mens du jobber.

- Gjør ting med en gang du kan. Dersom du utsetter å gjøre ting, vil det hele tiden være i bakgrunnen av hodet ditt og minne deg på at du må gjøre disse tingene. Derfor er det best å gjøre ting du kanskje ikke har lyst til, men som du må, med en gang. Da sparer du deg selv for mye stress. 

- Husk å ta mammografi av puppene dine fra du er 35 år gammel, og celleprøve fra underlivet fra du er 25 år gammel. Dette kan gjøre at man finner kreft på et tidlig stadie, der sjansene for å overleve er store. 

- Fest håret i en høy hestehale, og kun krøll håret som kommer ut av hestehalen. Dette gjør at du får store og fine bølger i håret, på halve tiden.

- Bruk en barberhøvel for å fjerne lo fra klær.

- Er du kald på føttene? Eller bare frysen i hele kroppen? Bruk en hårføner på føttene med varm luft for å bli varm raskt. 

 

6 Instagram profiler som inspirerer

På instagram vrimler det av inspirasjon. Her kan du finne alt mulig, og personlig elsker jeg å bruke instagram for å lete etter inspirasjon. Jeg følger ganske mange forskjellige brukere på Insta, men nå har jeg plukket ut 6 forskjellige, som jeg vil anbefale dere å følge! 

 

Barbiestyle - Okey, selv om jeg er 23 år, er jeg fortsatt helt hekta på Barbie. Jeg har ingen Barbier selv akkurat, men jeg elsker å se på klærne og håret til Barbiestyle brukeren. Den inspirerer meg skikkelig! 

 

Fullyrawkristina - Her snakker vi all vegan og bare mat som er rå. Utrolig mye inspirasjon om man vil se litt i det grønne hjørnet!


Monochromhomebyjessica - Ah, her er det så mye fin interiør inspirasjon at det ikke skulle vært lov! At denne brukeren bare har rett under 10'000 følgere skjønner jeg ikke. Hun burde hatt mye mer! 


boj_norge - En god samling av jodels. Ler meg halvt ihjel her, og gjenkjennelsesfaktoren er høy! 


wholesomedaily - Mer sunn mat inspirasjon! 


saraaemiliee_home - En norsk jente med et nydelig hjem! Absolutt verdt å sjekke ut!


Så det var noen av mine instagram favoritter. Håper du fant noen nye favoritter, som kan gi deg masse inspirasjon!

 

7 Life hacks for jenter

- Hvis en gutt ikke behandler deg bra, dump han. Det er ekstremt mange gutter der ute som faktisk kommer til å behandle deg bra, så aldri finn deg i å være sammen med noen som er en drittsekk mot deg.

- Bruk en kam med store tagger før å børste håret når du har krøllet det. Da holder krøllene seg fine, samtidig som du får fjernet alle floker. Bruker du en vanlig hårbørste derimot, blir krøllene ofte veldig borte og håret blir bare fluffy.

- Lakker knapper som er festet med tråd, men et klar neglelakk. Da holder trådene seg på plass, og man slipper å miste knapper. 

- Alltid skriv ned frister for innleveringer på skolepapirer, møter, osv på kalenderen på iPhonen din. Sjansen for at du har med deg en kalenderbok overalt er liten, men iPhonen din derimot, den er alltid med. Så da unngår du å glemme innleveringer og møter. Og du har sjansen til å skrive opp avtalene med en gang du får beskjed om de.

- Oppbevar et ekstra sett med husnøkler i nærheten av huset. Bare pass på å gjem det veldig godt. Det kommer til å redde deg den dagen du har glemt igjen nøklene på jobben / skolen.

- Alltid ha 2-3 tamponger i alle veskene du bruker. Hvis du eller en venninne plutselig får mensen er du sikret. Og hvis du får mensen hjemme, og er tom for tamponger, vet du at du alltid har et par ekstra i veskene dine. Bare pass på å fylle opp veskene regelmessig!

- Vil du at rommet ditt skal se større ut? Mal det hvitt og sett opp speil. 

 

Hvordan få flere følgere på instagram

Uansett om du har en instagramkonto der du legger ut selfies når sminken er on fleek, eller du bare liker å legge ut morsomme tekster, eller bilder av maten din, er det alltid gøy med flere følgere. En stor følgerskare kan gi deg mange muligheter, både økonomisk og også sosialt sett.

Selv har jeg over 60'000 følgere på min instagramkonto @stinablogg, og jeg vet at mange har funnet veien til bloggen min, via instagram. Instagram har også gjort at jeg blant annet har en fanklubb i Russland, og tjener noen gode kroner her og der. Instagram ble lansert 6 oktober 2010, jeg la ut mitt første bilde på appen allerede i februar 2011, så jeg har hatt det nesten fra starten. Nå er det over 500 millioner brukere, så det er ekstremt mange mennesker man kan nå ut til. Og nå skal jeg hjelpe deg å nå ut til enda flere, enn du allerede gjør.

 

Det første man bør gjøre er å se litt på hva slags Instagramkonto man vil ha. Vil du legge ut bilder av katten din, og lage en katteinstagram? Eller vil du ha en bakekonto? Kanskje en humorkonto? Eller kanskje en livsstilskonto, der du legger ut litt av hvert? Uansett hva du velger, er det viktig at det er noe du liker, og syns er gøy å holde på med, hvis ikke klarer du ikke å holde på i lengden.

Før du begynner å tenke på antall følgere, kan det være smart å se på hvordan kontoen din ser ut. Hvordan er kvaliteten på bildene dine? Har du en mote eller sminkekonto, er kvaliteten på bildene veldig viktig. Det er helt greit med mobilbilder iblant, men kamerabilder med bra lys er best.

Still deg gjerne forran et vindu for best mulig lys. Rediger gjerne bildene før du legger de ut. Instagram har allerede lagt inn sånn at du kan redigere lys, kontrast, fargebalanse, osv. Så her er det bare å prøve seg frem! Husk at desto finere og mer inspirerende Instagram du har, desto flere er det som vil følge deg.

Så, nå er det på tide å snakke om hvordan man faktisk får flere følgere. En av tingene som er lettest er å bruke # når du legger ut bilder. Legg gjerne ved 2-5 # som er relevante for bildet du legger ut. Legger du ut drøssevis av # virker det kanskje liiiitt desperat, og man blir ikke tatt så seriøst. Så hold # til et minimum. Å kun ha 2-5 stykker er bare bra for instagrammen din, da flere kan finne bildene dine når de søker opp forskjellige #. 

Når du legger ut bilder mens du er ute, kan det også være smart å ta på en geolocation, og tagge hvor du er. Da kan de som har vært der, eller søker opp det stedet, se dine bilder, og forhåpentligvis følge deg.

For å få andre til å se din profil kan du søke opp # som er relevant for din profil, og gå inn og like bildene som er tagget. Da dukker du opp i varslene til andre brukere, og hvis de liker din profil følger de deg. Her igjen er det viktig at instagrammen din gir et godt inntrykk, og at du har fine følgere, så folk faktisk vil følge deg. Legger du igjen en kommentar på bildene er det enda større sjanse for å bli sett, og fulgt. 

Når det kommer til antall bilder du bør legge ut hver dag er 2-3 bilder en fin tommelregel. Legger du ut mer enn det kan andre føle at du spammer, og legger du ut bare en gang iblant er det kjedelig å følge deg, fordi folk føler du aldri legger ut noe.

SFS står for shoutout for shoutout, det betyr at du og en annen bruker blir enige om å legge ut bilde av hverandre, og be følgerne om å følge den som de legger ut bilde av. Dette kan være smart å gjøre når du begynner å få litt følgere. Spør gjerne noen som har noenlunde likt antall følgere som deg. Selv har jeg gjort dette flere ganger med min gode venninne Maria Kassandra, og vi har begge fått mange nye følgere ved å gjøre dette. Men pass på så du ikke gjør dette for ofte, da det kan virke litt spammende for følgerne dine. 

 

Så, det var mine beste tips for å få en bedre instagramkonto, og også få flere følgere. Lykke til med kontoene deres, og hvis dere vil kan dere godt følge med @stinablogg.

Mine favoritt apper på iPhone

iPhonen min er en ting jeg bruker gud vet hvor mange timer hver eneste dag. Det går mye i de vanlige appene; facebook, instagram, snapchat og youtube. Men jeg har også noen favoritter, som kanskje ikke alle dere har hørt om. Dette er apper jeg bruker nesten hver eneste dag, og som jeg virkelig liker, og vil absolutt anbefale dere å laste ned og bruke! 

Pinterest 

Uansett om du trenger inspirasjon til antrekk, interiør til stua de, eller et nytt DIY prosjekt, er Pinterest stedet. Her kan man søke opp forskjellige tagger, og finne alt mulig inspirerende! Da Per Fredrik og jeg hadde nettopp kjøpt huset vårt, søkte jeg veldig mye rundt på Pinterest etter inspirasjon for å innrede. Her kan man lage sine egne mapper, og legge bilder fra Pinterest og andre nettsider i. 

Blogg.no

Uansett om du blogger eller ikke, er blogg.no appen genial! Jeg bruker den ofte til å sjekke statistikk og nye innlegg. Når jeg er på tur pleier jeg ofte å bruke den til å blogge fra. Genialt når jeg er avgårde og ikke har tid til å sette meg ned forran en Mac. Du kan også se topplister, nye innlegg fra de du følger og ikke følger, og du kan sjekke kommentarer på bloggen din. 

Bloglovin

Denne appen er helt fantastisk om du liker å lese blogger. Her er det bare å abonnere på dine favorittblogger, så kan du sette på notification så du får vite hver gang favoritt bloggerne dine har lagt ut nye innlegg.

Om du trenger inspirasjon til nye blogger er "explore" delen genial. Der kan du finne blogger fra hele verden, og jeg har funnet mange av mine favoritt blogger fra utlandet derfra. Om du vil følge meg kan du trykke HER, eller søke opp stina.blogg.no 

Shazam 

Ofte når jeg sitter i bilen og hører på radioen kommer det sanger som jeg virkelig liker. Men ofte forteller de aldri hva sangen heter, og om de hadde gjort det hadde man garantert glemt hva sangen het innen man kunne skrive det ned. Derfor bruker jeg heller appen shazam til å søke opp hva sangene heter. Da er det bare å starte appen, så søker den automatisk opp hva sangen heter, og lagrer den i en liste der sanger du har søkt opp er. 


Taleopptaker

Har du iPhone er allerede denne appen på telefonen din. Jeg bruker denne appen helt ekstremt mye. Når jeg pendler frem og tilbake til Oslo for eksempel kjører jeg bil ganske lenge alene, og da kommer jeg alltid på veldig mange gode ideer. Men siden jeg kjører bil kan jeg ikke akkurat skrive de ned. Så derfor bruker jeg heller taleopptakeren, til å si ideen min. 

WeHeartIt 

Okey, dette er virkelig blogg inspirasjon til de grader. Her finner man alle vakre og inspirerende bilder. Det er litt samme opplegg som Pinterest, hvor du kan søke opp tagger og legge de i egne mapper. Forskjellen er bare at WeHeartIt er veldig mye mer jentete, og her er det mer bildeinspirasjon, og ikke så mye oppskrifter og skrift. 
Så det var mine favorittapper som du kanskje ikke hadde hørt om. Håper dere fikk noen gode tips til nye apper, og at dere også får noen av disse som favorittapper! 

8 Tegn på at du er avhengig av sosiale medier!

Sosiale medier kan være en stor inspirasjon til nye måter å sminke seg på, holde kontakten med venner eller bare for å se på litt morsomme videoer av katter. Selv bruker jeg både instagram og snapchat ekstremt mye, og syns det er veldig gøy å se hva andre legger ut.

Men selv om sosiale medier kan være mye morro, så er det veldig fort avhengighetsskapende. Plutselig før du vet ordet av det sitter du og scroller timesvis igjennom facebook feeden, til du har lest 15 artikler som starter med "du vil ikke tro hva..". Men hvordan vet du om du er avhengig av sosiale medier, eller bare er glad i å være oppdatert? 

Vel, jeg har funnet noen tegn som kan vise om du er avhengig av sosiale medier. Desto flere av disse tegnene du kjenner deg igjen i, desto mer avhengig er du.

 

- Du er alltid oppdatert på hva alle de du følger har postet.

- Du skal bare sjekke noe kjapt på facebook / instagram og etter 2 timer scroller du enda

- Du klarer ikke å la en mystory på snapchat og instagram være usett.

- Du klarer ikke legge vekk telefonen når du er ute med venner

- Det første du gjør når du våkner er å sjekke alle sosiale medier, og det siste du gjør før du legger deg er å sjekke alle sosiale medier 

- Du oppdaterer både instagram og snapchat mange ganger daglig.

- Du får høre av venner at du er altfor mye på telefonen

- 90% av bildene på telefonen din er selfies

 

Så folkens, om dere kjenner dere igjen i mange av punktene her kan det være smart å bli med obs på hvor mye dere bruker telefonen til sosiale medier. Det er helt innafor å sjekke sosiale medier, men å være avhengig kan fort bli veldig slitsomt for deg! Mitt tips; ha tider på dagen der du legger telefonen helt fra deg, og gjør noe aktivt som å ta en styrkeøkt eller en joggetur! 

 

Følg meg på facebook for å se når jeg legger ut nye blogginnlegg

Slik fikk jeg bedre døgnrytme

Er det én ting som jeg har slitt med de siste årene, så er det døgnrytmen min. Siden jeg jobber hjemmefra, og velger når jeg skal begynne, har det vært så altfor ofte at jeg har lagt meg i 3-4 tiden om natten, og stått opp i 12-13 tiden på dagen. Og helt ærlig, så er jo det ganske krise! Da er jo halve dagen over før man i det hele tatt har kommet seg opp av senga og inn i dusjen!

Etter at jeg flyttet sammen med Per Fredrik ble det virkelig skjerpings. Nå har vi faktisk kommet inn i en veldig godt døgnrytme begge to, der vi legger oss i 23-00 tiden og står opp i 07-08 tiden. Noe som jeg syns er helt perfekt! Men å komme inn i bedre døgnrytmer var ikke bare-bare, og jeg lærte en god del triks på veien. Noen av triksene vil jeg dele med dere, siden jeg vet at det er veldig mange der ute som sliter med dårlig døgnrytmer. 

♥ Jeg elsker å kunne ligge litt i senga før jeg faktisk må stå opp. Så jeg kan kose litt med kjæresten min, og sjekke mobilen mens jeg ligger i senga. Derfor er det alltid viktig for meg at jeg har på alarm litt før jeg egentlig må stå opp. Så jeg får en myk start på morgenen.

♥ Ikke mer enn 8 timer søvn. Om jeg sover mer enn 8 timer en dag, kan du banne på at hele dagen blir ødelagt. Da går jeg rundt som en zombie hele dagen og bare er supertrøtt! Så for meg er det ekstremt viktig at jeg sover akkurat 7,5 timer hver natt. Prøv deg frem her og finn ut hva som passer for deg.

♥ Jeg må alltid dusje om morgenen. Det gjør at jeg blir mye mer kvikk, og jeg føler meg klar for dagen!

♥ Før jeg sovner tenker jeg alltid på hva jeg skal gjøre dagen etter, og hva jeg gleder meg til å gjøre den dagen. Det gjør det for det første mye lettere å sovne, og det gjør at jeg lettere kommer meg opp av senga dagen etter, fordi jeg faktisk gleder meg til noe. 

♥ Jeg tar alltid av meg sminken et par timer før jeg skal legge meg. Dette er for å unngå at jeg skal bli for trøtt til å ta av sminken, og for at jeg ikke skal få masse vann i ansiktet som gjør at jeg våkner, rett før jeg skal legge meg.

♥ Hvis jeg sliter med å sovne fungerer det alltid å høre på regnlyder på tlf. Da bruker jeg appen "white noise" og velger ut en regnlyd eller skogslyd som er beroligende.

♥ If you snooze, you loose! Den største feilen man kan gjøre er å slumre. Da drar man hodet inn og ut av drømmeland, og man blir daff hele dagen. For ikke å snakke om hvor mye vanskeligere det blir å stå opp når du først har begynt å slumre. Selv kan jeg til tider være litt for glad i slumreknappen, og da får jeg alltid svi for det hele dagen! 

 

Håper disse tipsene hjelper på nattesøvnen deres! ♥

 

Følg meg på snapchat "stinablogg" for oppdateringer som ikke kommer på bloggen. 

8 Life hacks!

♥ Bor du alene? Da kan du bruke en binders neste gang du skal ta på deg armbånd, og ikke får det til alene. 

♥ Invester i et elektrisk varmeteppe i senga. For det første så slipper du å fryse nå som høsten og vinteren kommer. Og for det andre er det fantastisk å ligge på det på magen når man har mensen. 

♥ Bruk tomme ketchup flasker til å fordele ut pannekakerøre, for å slippe søl.

♥ Spis marshmallow om du har sår hals. (dette gjør jeg alltid når jeg er småforkjølet!)

♥ Klipp opp en svamp og legg den i et glass / beger. Hell oppi neglelakkfjerner og swirl fingeren nedi for enkelt å fjerne neglelakkrester.

♥ Alltid ha frosne druer i fryseren. De passer perfekt til å ha i vinglasset så vinen blir kjølig og ikke vannet ut. Dette fungerer også like bra på brus!

♥ Kjøpt skap på IKEA, men vil at det skal se mer luksuriøst ut? Da kan du enkelt skifte ut knottene med noen finere. Kremmerhuset pleier alltid å ha stort utvalg av knotter! 

♥ Legg tampong / bind i innerlomma på alle veskene dine, i tilfelle du mensen skulle komme litt for tidlig. 


Har du noen smart life hacks? Del de i kommentarfeltet! 
 

Følg meg på instagram  @stinablogg for daglige oppdateringer! 

Disse filmene bør du se i helgen!

Whoop whoop! Endelig fredagskveld! Her i huset betyr det taco og film, og avslapping på sofaen. Men, er det bare vi som alltid sliter med å finne en film å se på, eller sliter dere med det samme? Jeg aner ikke hvor mye tid vi har brukt på å se på alle mulige trailere og ende opp med å se en halvveis grei film.

Men noen ganger har vi virkelig hatt flaks, og funnet veldig bra filmer. Noen av de filmene tenkte jeg å dele med dere, så det blir litt enklere for dere å finne en film og se i kveld. 


 

Neighbors 2 - Har du sett den første neighbors, vil du definitivt ikke bli skuffet over oppfølgeren. I den første filmen har et voksent par nettopp flyttet sammen i et hus sammen med datteren sin, like etter flyttet en gjeng college studenter som fester 24/7 rett inn ved siden av. I oppfølgeren har paret nettopp solgt huset sitt, men har en periode der salget kan bli opphevet. Like etter at huset er solgt flytter en gjeng jente college studenter inn ved siden av, og det blir en krig for å få jentene bort så paret kan få solgt huset sitt. 

The big short - I 2008 opplevde vi en finanskrise som aldri før. Ikke engang de flinkeste og største innen økonomi kunne forutse at dette kom til å skje. Men noen få mennesker så hva som kom til å skje, og i denne filmen får vi se hvorfor hele økonomien i verden krasjet. 


Role models - To kompiser klarer å drite så på draget at de får samfunnstjeneste, og må være "storebrødre" til hver sin gutt. I denne filmen som blant annet Stifler fra American Pie er med i, får vi en god dose humor mens vi ser hvordan guttene klarer å være storebrødre. 

The do-over - Har du noensinne ønsket å starte livet helt på nytt? Vel, etter en 20 års reunion med high school klassemedlemmene sine, velger 2 menn å faktisk gjøre dette. De starter med helt nye identiteter og lever ut livet i Sør Amerika, helt til de finner ut hvem de faktisk stjal identitetene til. 

 


Har du noen filmer du vil anbefale?

12 Problemer jenter har når de skal kle på seg

Å være jente og skulle kle på seg er ikke alltid bare-bare. Selv kan jeg stå i altfor lange tider, kaste klærne rundt, og lage en svær haug med klær på gulvet mens jeg prøver å finne ut hva jeg skal ha på meg. I og med at uttrykket "jeg har aldri noe å ha på meg" er rimelig kjent blant oss jenter, tenkte jeg å gå litt nærmere inn på akkurat hva som blir problemene når vi skal kle på oss.

 

- Været er akkurat sånn midt på treet. Så det er for kaldt med shorts, men jeans er for varmt. Så du må ta det vanskelige valget mellom å svette ihjel, eller fryse ihjel.

- Du lakkerte neglene rosa i går, og i dag vil du ha på en rød topp. Det ender opp med å bli så dårlig match at man til slutt må lakkere neglene på nytt, etter at man har testet ut med 15 andre plagg. Og du bare måtte ha den røde toppen på deg.

- Du finner en topp du har lyst til å ha på deg, men så kommer du på at du brukte den sist gang du var ute med de samme venninnene. Så da står du der og velger mellom å prøve og finne en annen topp, selv om du allerede har prøvd alle klærne 4256 ganger, eller tåle at venninnene dine tror du kun har en topp i skapet.

- Når man ikke heeelt vet hva slags dresscode det er, så man ender opp med å bli for mye eller for lite pynta. Ikke veldig gøy å komme i kjole på et vorspiel der alle har jeans. 

- Du har nettopp kjøpt en ny veske, men finner ingen klær som matcher den. 

- Puppene blir altfor store i toppen. Aldri gøy når toppen man bruker er altfor liten for puppene, og det nærmest ser ut som de er på vei ut av toppen. Eller puppene blir borte i toppen, så det ender opp med å se ut som man har absolutt ingenting der. Jadda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Du finner en bukse og en genser du bare mååå ha på deg. Men de matcher overhodet ikke.

- Buksa som passet for bare en uke siden er plutselig altfor stram. Så da må man enten skvise seg inn i det, og nesten ikke klare å gå hele dagen. Eller prøve andre bukser som også har blitt for stramme. 

- Alle klærne blir for drøye. Plutselig skal man på familieselskap og da fungerer det virkelig ikke å komme med en dyp utringning eller en topp som er litt gjennomsiktig. Så da blar du igjennom alle toppene, for å til slutt finne en topp du kjøpte da du var 14 år. 

- Når du endelig har kledd på deg, og skoene er det eneste som mangler, og det ikke er noen av skoene som matcher antrekket.

- Når du ikke finner noen smykker som passer til antrekket, og antrekket blir altfor kjedelig uten smykker. 

- Når både skjørtet og toppen er ganske posete, så man ender opp med å se ut som man har gått opp 10 kg. 

Hvilke problemer pleier du å ha når du skal kle på deg? 

12 Problemer jenter har om sommeren

Ah, endelig sommer og sol. Nå skal vi kose oss på stranda, og grille hele kvelden. Men, det er ikke alt som er så idyllisk om sommeren. Jeg tror de fleste jenter kan kjenne seg godt igjen i disse problemene!

Toalett + jumpsuit. Jumpsuit er et utrolig fint plagg, og passer perfekt når man vil pynte seg uten å få et skjørt som flagrer opp. Men når du skal på do må du nærmest kle av deg alt for å bare tisse kjapt, for ikke å snakke om the struggle å få alt på igjen. Veldig kjipt om man er ute på byen og drikker, og gjerne må på do 15 ganger i løpet av kvelden. 

Varmt hår - Om du har langt, tykt og mørkt hår om sommeren er det som å gå med en varmeovn på hodet. Det blir så varmt at du blir helt kokt i hodet, og ikke kan du kjøle ned med vann heller, for da blir sveisen du brukte 45 min på ødelagt..Skifte bikini - Å skifte ut av bikini og til tørre klær på stranda er virkelig ikke bare-bare. Å holde badehåndkleet oppe uten å miste det, eller gå rett på trynet er en liten kunst i seg selv. Og det er jo umulig å hoppe rett i vanlige klær med våt bikini, for da ser man ut som man har både har hatt melkespreng og tissa på seg..

Umulig å finne bikini - Altså. Hvor skal jeg starte? Det å finne en bikini overdel som både ser fin ut, gjør at puppene ser fine ut og ikke som en lang pølse, og som passer under puppene er umulig. Hvorfor lager de ikke bikiniene i størrelser slik som man gjør på bh'er? Det er jo helt umulig å finne en bikini som har riktig størrelse i skålen og på båndet under puppene.. 

Shorts + skinnseter = auuu! Det er få ting som er verre enn å sette seg inn i bilen når man har på shorts, og varmen har stått på bilen. Da svir det ekstremt i lårene. Enda mindre digg er det når man skal reise seg opp igjen, og lårene henger klistret fast i setet..

Lik strl på bikini - Altså, hvem kom på den idiotiske ideen at bikinier skal selges som sett? Det er vel nesten ingen jenter som er samme størrelse i underdel som i overdel?

Alt må barberes - Om vinteren kan man gjerne la det gå noen dager mellom barberingen. Men om sommeren syns alt i bikini, så da er det bare å dra frem høvelen hver eneste dag..

Sminken smelter - Når solen steker blir man klam i ansiktet, og da begynner foundation å spre seg rundt i ansiktet, så man ser ut som en dårlig selvbruningstabbe. For ikke å snakke om hvor lekkert det er når maskaraen begynner å renne..

Bikiniskille - Etter 2 uker i syden ser man superfin og brun ut, helt til man skal gå i en topp som er stroppløs og man har et fint lite bikiniskille som gjør at det ser ut som du har på bh med hvite stropper. 

Shortsen sklir opp - Jeg elsker å gå med shorts, og det er et summer must for meg. Men jeg hater virkelig når jeg går bortover, og hver 15. meter må justere den fordi den har sklidd langt oppi ratata. 

Gress + høye hæler. Dette er aldri en god kombo. Har du på deg stiletthæler og skal på hagefest er løpet kjørt. Da blir du stående fast med hælene planta nede i gresset.

Sand overalt - En liten dukkert ute i vannet, og vips så har du sand i bikinien som er helt umulig å få vekk. Til og med 3 år etter ligger det sandkorn igjen fra sydenturen. 

 

Noen problemer du kjenner deg igjen i?

 

Følg meg gjerne på facebook, HER, for å se når jeg legger ut nye blogginlegg. 

En bok jeg har fått dilla på

Det er sjelden at jeg får skikkelig dilla på en bok. Jeg tror vel kanskje at jeg har lest maks 3 bøker i hele mitt liv, rett og slett fordi de fleste bøker jeg finner er altfor kjedelige. Romantiske klissete bøker er liksom ikke noe for meg. Så da er jo nesten halve jenteseksjonen borte. Men bøker om business derimot. Det elsker jeg! For et par dager siden kjøpte jeg boken til Petter Stordalen "Jeg skal lære deg min hemmelighet".

Han er jo en av norges aller rikeste og mest suksessfulle businessmenn, så han er definitivt mannen å lære av når det kommer til akkurat dette. Nå vet ikke jeg hvor interessant dette er for alle, men jeg vil tippe det er mange av dere det ute som har en liten grunder i magen, og da bør dere virkelig ta en titt på denne boken. Jeg begynte å lese den i dag, og er allerede helt oppslukt! Er allerede på side 87, så kommer nok til å lese igjennom denne ganske fort! 

Ekstra morsomt er det at han har skrevet ett stykke om bloggere, og den makten vi har. Noe mange kanskje tar for gitt, men som de virkelig burde se verdien i! 

Så folkens, om dere kjeder dere i helgen / ferien er dette absolutt en bok jeg vil anbefale dere! Om du har noen gode bøker å anbefale, er det bare å dele de i kommentarfeltet! Tar gjerne imot boktips! 

 

PS; Følg meg gjerne på facebook for daglige oppdateringer, HER. Og på snapchat "stinablogg" for glimt av hverdagen min!  

 

12 Life hacks du bør kunne!

- Telefonen lader fortere om du setter den på flymodus

- Hvis en venn låner noe av deg, ta et bilde av vennen med gjenstanden, så husker du hvem som har lånt hva.

- Bruk et sugerør igjennom et jordbær for å fjerne stilken.

- Ha klar neglelakk på innsiden av ringer for å unngå at den farger av på fingeren din.

- Tyggis i håret? Bruk en isbit for å lettere fjerne tyggisen

- Mal nøklene med neglelakk for å lettere se hvilke som er hvilke

- Snu hengerne i klesskapet feil vei. Etter noen måneder kaster du / gir bort de klærne som fortsatt henger feil vei. 

- Bruk en barberhøvel for å fjerne lo fra klær. - Bruk en zip lock pose til å oppbevare telefonen din mens du er på stranda, for å unngå at den skal bli full av sand.

- Bruk en hårføner til å varme opp lappen på produktet, for å unngå at den skal etterlate masse klister.

- Om du har poser under øynene kan du bruke isbiter for å fjerne posene.

- For best selfielys bør du ta bilder forran vinduer. 

9 ting du kan kjøpe på eBay!

I går kveld ble det litt av en eBay shopping "tur" på meg! Jeg elsker jo eBay for alt er så billig, og man finner så mye forskjellig! Men i og med at det ofte er litt vanskelig å finne frem i jungelen av ting, tenkte jeg å vise dere noen av de mange tingene jeg fant mens jeg shoppet. Her er det en blanding av sommer godsaker og skjønnhetsprodukter! 


1 - HER  /  2 - HER  /  3 - HER

4 - HER  /  5 - HER  /  6 - HER

7 - HER  /  8 - HER  /  9 - HER
 

12 Tips for en bedre blogg!

Etter 6 år som blogger har jeg lært veldig mange ting. Ting som har forbedret bloggen min, og gjort den til en av norges største, og som jeg også klarer å leve av. Jeg vet at det i Norge er over 300'000 aktive blogger, med alt ifra sminkejenter til fiskegutter. Personlig elsker jeg at det finnes så utrolig mange blogger, og at det alltid finnes så mange å lese, uansett hva man vil lese om. 

Nesten hver dag får jeg spørsmål om hvordan jeg klarer å leve av bloggen, og hvordan jeg klarer å gjøre den så bra som dere syns den er. Og svaret er både enkelt og vanskelig. Jobb hardt, og lær alle triksene i boka. Eller, det er jo egentlig ingen bok med alle triksene. Ikke en bok jeg har funnet i alle fall. Man må prøve og feile selv, og se hva som fungerer og ikke fungerer. 

Jeg tenkte i alle fall at jeg kunne hjelpe dere et stykke på veien, med å gi dere noen av triksene som har fungert for meg. Så kanskje de fungerer for deg også!

Vær deg selv - Så klisje som det kanskje høres ut, så er det veldig viktig å være seg selv. Jeg hadde aldri klart å fake en personlighet over mange år, og det hadde heller ikke vært noe gøy å blogge om jeg var nødt til å være en annen enn meg selv. Også skal det sies at det er superlett for leserne å se om man prøver å være noen man ikke er. Så vær deg selv, for det er mer enn godt nok!

 

Oppdater jevnlig - Ingen gidder å klikke innom en blogg hver dag, som kun oppdateres 1 gang i uka. Derfor er det viktig å oppdatere helst et par ganger om dagen, så leserne alltid har noe å lese når de klikker innom!

 

Gjør det interessant - Husk at det å lese en blogg er underholdning for mange, så da blir det fryktelig kjedelig om du ikke gjør ting interessant. Skriv morsomme innlegg, og spice opp overskriftene. Men, for guds skyld, ikke begynn med clickbait innlegg. Det fungerer aldri i lengden, og leserne dine føler seg kun lurt. 

 

Invester i godt utstyr - iPhonebilder kan fungere en sjelden gang iblant, men det blir veldig lite inspirerende å lese en blogg som kun har bilder av dårlig kvalitet. Husk at på en blogg er bildene veldig viktig, så hvis du vil ha en blogg av god kvalitet holder det ikke med iPhone bilder. Selv har jeg en haug fotoutstyr som du kan lese om HER
 

Skriv om noe du interesserer deg for - For å holde en blogg gående over lang tid er det viktig at du skriver om noe du liker, og har stor interesse for. Kombiner gjerne flere kategorier, så når du ut til et enda bredere publikum.

 

Navn - Før du oppretter en blogg kan det vært smart å jobbe litt med bloggnavnet. Navnet bør være kort, fengende og noe folk husker. Selv har jeg bare kalt bloggen "stina" som navnet mitt, men bruker stinablogg overalt på sosiale medier, så det blir navnet mitt. 

 

Skriv ned ideer - Hvis målet ditt er å oppdatere bloggen 2 ganger hver dag, er det viktig å ha noen idèer i bakhanda. Hvis ikke kommer du til å slite de dagene kreativiteten ikke bobler over. Derfor bør du legge deg til som vane at hver gang du kommer på en idè til et innlegg, så skriver du det ned på telefonen din. 

 

Alltid ha med kamera - Du vet aldri når sjansen byr seg til å ta noen skikkelig fine bilder til bloggen, så derfor er det viktig å alltid ha med seg kamera. Selv pleier jeg alltid å ha med Olympus pen kameraet i vesken min, så jeg kan knipse bilder om det er noe jeg plutselig vil blogge om.

 

By på deg selv - Tørr å vis frem den du er, fortell noe som kanskje er litt utenfor komfortsonen å fortelle, og by på deg selv. Blogging er en personlig ting, og uten personligheten kunne man like greit skrevet for et magasin.
 Ingenting skjer over natten - Som jeg nevnte tidligere i innlegget, så tar det lang tid å bygge opp en god blogg med høye lesertall. Derfor er det viktig at du ikke setter deg som mål å bli toppblogger innen et par måneder. De fleste bloggerne som ligger på toppen, har brukt mange år på å bygge opp bloggen, og det er hard konkurranse. Derfor er det viktig at du heller fokuserer på å bli så flink som du selv klarer, uten å tenke så mye på lesertallene. 

 

Promoter - Når du endelig har bygget opp en bra blogg, kan du gjerne promotere den. Å kommentere andres blogger en en smart måte å få flere lesere på. Men ikke skriv random "les min blogg" kommentarer. Det blir bare sett på som spam, og blir slettet. Bruk også sosiale medier til å vise frem bloggen din på. Her er både facebook og instagram smarte verktøy. 

 

Ha det gøy - Det aller viktigste når det kommer til blogging er at det skal være gøy. Du trenger ikke følge alle "regler" du finner. Gjør det til hva som passer for deg. Om du vil følge disse tipsene, er helt opp til deg, men bare pass på at det ikke ødelegger gleden ved å blogge!

 

 

Blogger du?
Legg gjerne igjen linken til bloggen din i kommentarfeltet, så tar jeg en tur innom!

Mine beste tips for å studere / jobbe hjemmefra!

Er du student, elev eller jobber hjemmefra? Da bør du lese dette innlegget! Selv har jeg jobbet hjemmefra i et par år, og har funnet ut en god del tips og triks for å holde konsentrasjonen oppe mens jeg jobber. Jeg husker selv veldig godt da jeg gikk på skole og prøvde å gjøre lekser. Det var som regel ekstremt lett å bli distrahert av andre ting, og ofte endte det med at jeg satt med mobilen i 40 minutter hver gang jeg hadde gjort lekser i 5 minutter.. 

Men, etter å ha jobbet hjemmefra et par år har ting forandret seg veldig. I begynnelsen var det veldig vanskelig å konsentrere seg, og man må ha litt selvdisiplin. Men ting blir enklere om du følger disse tipsene! 

- Ha en egen plass på rommet/leiligheten der du gjør lekser eller jobber. Da er du i en egen sone som kun er ment til å brukes til jobb. Selv merket jeg veldig stor forskjell når jeg bodde i kollektiv og ikke hadde en egen pult de første månedene. Det var umulig å få ting gjort. Nå som jeg bor i leilighet for meg selv har jeg et eget hjørne i stuen. Men gud som jeg gleder meg til å flytte inn i hus der jeg får eget rom som kontor. Da er det bare å lukke igjen døren og work-work-work! 

- Ha blomster på bordet. Kjøp noen roser eller en fin plante og ha den på bordet. Ofte blir vi mennesker i bedre humør av å ha blomster rundt oss, spesielt om det er roser som dufter godt, og er vi i godt humør er det lettere å jobbe. 

- Hold det ryddig og rent. Ha som regel at du alltid rydder vekk skitne kaffekopper og tallerkener. Dra gjerne over pulten med en klut så det holder seg rent rundt deg.

- Når du jobber og sitter stille daler som regel energien etterhvert, og da kan det være smart å drikke en kopp kaffe, og gjerne ha litt sunn snacks på pulten. Selv elsker jeg å gomle på bær mens jeg jobber. 

- Skru mobilen på lydløs i x antall minutter. Dette pleier alltid å hjelpe meg når jeg må "in the zone". Da sender jeg først en liten melding til Per Fredrik om at jeg er in the zone et par timer, og deretter skrur jeg av alle distraksjoner. Det pleier å hjelpe så utrolig mye! Det er få ting som er mer distraherende enn facebook, snapchat og instagram når man skal jobbe. 

- Ta pauser. Sett opp slik at du skal jobbe i 45 minutter, også tar du 10 minutters pause. Gå gjerne litt rundt og få litt frisk luft, og bruk pausen på å svare alt som kan være en distraksjon senere. 

- Pynt. Akkurat som med blomster, blir vi glade av å ha det fint rundt oss. Kjøp inn noen fine og inspirerende bilder du kan ha på veggen. Studerer du og ser frem til å reise i sommer, anbefaler jeg deg å henge opp et bilde av en fin strand på veggen. Da blir du ekstra inspirert til å jobbe deg ferdig, så du kan reise fortere! Sleng gjerne opp et par telys som lukter godt også.

- Nå kommer det litt ann på hva du skal gjøre. Men når jeg jobber med andre ting enn å skrive, pleier jeg alltid å høre på musikk på spotify. Jeg har spesielt en liste som jeg elsker å høre, og den finner du HER

- Change it up. En gang iblant blir jeg litt lei av å sitte hjemme og jobbe, og da tar jeg som regel med laptopen opp på en cafe og jobber derfra. Å endre på jobbsted iblant kan hjelpe mye. 

 

Håper disse tipsene kan hjelpe deg!

Studerer / jobber du hjemmefra?

Slik sparer du penger

Uansett hvor mye penger du tjener, kan det alltid være smart å ha oversikt over økonomien og spare litt ekstra. Det er mange ting man bruker penger på som man selv ikke tenker over, og mange metoder å spare penger på som man kanskje ikke vet om. I dette innlegget skal du få noen av mine beste tips til hvordan du kan spare penger! 

 

- Få oversikt - 
Det aller første du bør gjøre, er å se på utgiftene dine. Gå igjennom kontoutskriftene dine, og regn ut hvor mye du bruker på forskjellige ting som mat, klær og andre ting. Deretter når du vet hva du bruker penger på, kan du begynne å se hvor du kan kutte ned.

 

- Ikke sløs bort på disse tingene -
Veldig ofte bruker man mye mer penger på småting enn man tror. En liten tur innom Narvesen et par ganger i uka, for å kjøpe en brus, tyggis og en liten yoghurt kan fort bli mye penger i lengden. Prøv å unngå og bruke penger på unødvendige ting som brus, godteri, snus/røyk, osv. - Nistepakke - 
Å handle mat på matbutikken eller i kantina hver eneste dag, kan blir veldig mye i lengden. La oss si at du kjøpe en baguett til 35,- og en drikke til 25,- hver dag. Da blir det faktisk 1200,- kr i måneden. I tillegg ender man ofte opp med å kjøpe noe i de andre pausene man har også, så ofte kan totalen blir enda høyere. 

 

- Sparekonto - 
Opprett en sparekonto og sett inn et fast beløp hver måned. Gjør en avtale med deg selv om at du alltid skal sette inn det faste beløpet så fort lønninga kommer, og at du aldri skal ta penger ut av sparekontoen. 

- Bytt klær - 
Om du vil spare litt penger, bør du gå sammen med et par venninner om å byttelåne klær av hverandre. Lag en kveld ut av det, og ha med alle klærne dere ikke bruker lengre, og bytt i vei. 

 

- Sett mål - 
Å spare penger til noe spesifikt kan være veldig smart. Enten om man sparer til depositum på leilighet, et nytt kamera eller et par nye sko er det alltid viktig å ha et mål med sparingen. 

 

Er du flink til å spare penger?

 

- Følg meg gjerne! - 

♥ Instagram: @stinablogg

♥ Snapchat: stinablogg

♥ Facebook: HER 

12 Ting du alltid bør ha i veska

Når det kommer til veska mi, er det noen ting jeg bare alltid må ha i den, og om jeg skulle være så uheldig å glemme noen av tingene er det full krise. Eller nesten i alle fall da. Lettere panikk kan man vel kalle det, hehe! Anyways, jeg tenkte jeg kunne fortelle litt om noen av tingene jeg alltid må ha i veska mi. Kanskje du får noen tips om ting du bør ha med deg i veska de også! 

 

Parfyme - Jenteparfymer har en tendens til å gå bort etter bare noen timer. Så da kan det være smart å ha med parfymen i vesken, så du kan spraye etter noen timer. PS; anbefaler å bruke en reiseflaske til å ha parfymen i, da de er veldig små og sparer både vekt og plass. 

Ørepropper - Dette er absolutt et must! Plutselig må du ta bussen alene eller så er venninnen for sen til kaffeavtalen, så du blir sittende alene en stund. Da er headsett en redning fra å kjede vettet av seg. 

Tyggis - Hvis du føler du har dårlig ånde, eller nettopp har spist mat, er det smart å tygge litt tyggis! 

Penger - Det kommer alltid situasjoner der man trenger penger. Det kan også være smart å ha litt cash i lommeboka, i tilfelle du plutselig må kjøpe noe der man ikke kan bruke kort. Offentlige toaletter og busser for eksempel tar sjelden bankkort. 

Bind / tamponger - Det er smart å alltid ha med i tilfelle mensen kommer for tidlig, eller du får en mellomblødning. 

Leppestift og pudder - Viktig å ha med så du kan gjøre en touch up på sminken i løpet av dagen.

Antibac - Her i Oslo er det et must å ha med antibac. Det er så mye mennesker overalt, og så mye bakterier, så her må man bruke antibac for å holde seg ren på hendene. 

Strikk - Det er noen situasjoner der det er deilig å ha håret opp i strikk. For eksempel om du skal spise ute, og vil slippe at håret henger ned i maten.

Paraply - Nå som det er vår vet du aldri når det begynner å regne, og da er det viktig å ha med paraplyen.

Solbriller - Beskytt øynene dine og alltid ta med deg solbriller.

Telefonlader - Jeg elsker iPhone, men jeg hater batteriet til iPhone. De går tom for strøm for du i det hele tatt rekker å så igjennom instagram feeden. Derfor har jeg alltid med en portabellader, som jeg kan lade mobilen med uten å måtte koble den i strømuttak. 

Voldsalarm - I tilfelle noen uheldige situasjoner skulle oppstå er det viktig at man kan beskytte seg selv. 

 

Har du noe du alltid må ha i veska de?

- Følg meg gjerne! - 

♥ Instagram: @stinablogg

♥ Snapchat: stinablogg

♥ Facebook: HER 

 

 

7 Tips for en bedre blogg!

Etter å ha blogget i snart 6 (!!!) år, har jeg lært en god del om blogging. Jeg vet hva som fungerer, og hva som ikke fungerer. I og med at det er over 300´000 bloggere i Norge, ville jeg tippe at mange av dere som leser bloggen min, blogger selv eller sitter med en liten blogger i magen. Å blogge er utrolig gøy, og er genial måte å uttrykke seg på. Selv om det kun er de to siste årene jeg virkelig har levd av bloggingen, var det en veldig viktig hobby for meg før det. 

Siden mange av dere ofte spør meg om tips til hvordan dere kan bli flinkere til å blogge, skal jeg nå gi dere noen av mine beste tips. 

 

- Design - 
- Å hå et fint design på bloggen er alfa omega. Da får leserne dine et fint inntrykk når de går inn på bloggen, og de vil begynne å lese. Personlig går jeg ut av en blogg før den har rukket å laste ferdig hvis personen har valgt svart bakgrunn med farget skrift. Fy fy! Gjør det komfortabelt og pent for leserne å lese bloggen. For å fikse på designet er det bare å google seg frem på gratis design, og legge det inn. Veldig enkelt, og i de fleste tilfellene har de som laget designet skrevet veldig tydelige instrukser på hvordan du legger inn designet.

- Utstyr - 

- Blogger handler veldig mye om bilder, og derfor er det viktig at du legger ut bilder av høy kvalitet. Bilder med mobilkamera fungerer til nød en sjelden gang iblant. Men langt ifra på hvert innlegg. Invester i et speilreflekskamera og lær deg manuelle innstillinger, så er du langt på vei. Hvis du vil lese mer om kamerautstyret mitt kan du klikke HER

 

- Passion - 
- Når du skal blogge om noe er det viktig at du blogger om noe du liker. Ikke blogg om sminke hvis du egentlig ikke er så interessert i sminke. Det skinner veldig fort igjennom, og det er vanskelig å holde motivasjonen over tid. Finn ut 3-4 interesser du har som kan gå hånd i hånd og blogg om de. På min blogg for eksempel har jeg en god blanding av hverdag, morsomme artikler, trening, videoer, sminke og mote. 

 

- Tålmodighet - 
- Å bygge opp en bra blogg som har kvalitet og lesere, tar tid. Trust me, jeg har holdt på med det her i 6 år, så jeg vet hva jeg snakker om. Det tar tid å lære seg alle triks og vaner man må ha. For ikke å snakke om at man må lære opp hodet sitt til at man ikke skal få helt skrivesperre. Det er fortsatt noe jeg selv sliter med. Men heldigvis har jeg noen triks for å løsne opp sperren.

Når det kommer til faste lesere, er det også noe som tar lang tid å bygge opp. Så om det ikke har skjedd noe spesielt etter 3 måneder, ikke vær lei deg. Det er helt vanlig. Husk; det er 300´000 aktive blogger på blogg.no, så du må virkelig stå på for at noen skal lese akkurat din blogg. 

- Kontinuitet - 
- Å blogge tar mye tid og krefter. Derfor er det viktig at du setter opp en plan for mye du skal blogge, og la leserne dine få vite det. Jeg for eksempel pleier alltid å blogge 2 ganger om dagen og legge ut videoer hver onsdag + lørdag. Hvis du vil at bloggen din skal leses av mange mennesker, er du nødt til å oppdatere ofte. Å bloggen 15 ganger den ene uka, og 2 ganger uka etter er ikke bra. Prøv heller å ha som mål at du skal oppdatere minst 1 gang om dagen. 

 

- Navn - 
Hva har du kalt bloggen din? Da jeg startet å blogge kalte jeg bloggen for stinamariebakken.blogg.no. Tidenes lengste navn, som ingen husket, og heller ikke gadd å skrive. Derfor byttet jeg til noe veldig mye enklere, nemlig stina.blogg.no. Kanskje litt for enkelt, og ikke så catchy. Men da igjen, er det snart 5 år siden jeg lagde navnet, så ekstremt gjennomtenkt var det ikke.

Men, det som er viktig er at du tar et enkelt og catchy navn. Et navn som forklarer bloggen din, og som gjør folk interesserte. Fotballfrue kom langt med navnet sitt, fordi hun var den første til å bruke frue, man ble nysgjerrig når man så navnet, og det er veldig lett å huske, pluss at det er veldig lett å vite at det er hun man snakker om.  

- Money -

Cash money. Grunnen til at mange begynner å blogge er fordi de vil tjene penger. Ikke vær en av de. Om du kun blogger for pengene sin del, kan jeg love at du aldri kommer til å tjene en eneste krone. Å blogge er hardt både psykisk og fysisk, da det er en 10 timer om dagen 7 dager i uka jobb. Men, selvfølgelig kan man tjene penger på blogging, men da må man være smart. Om du har kommet deg til toppen ved å sjokkere til 1000 uten å ha noe kvalitet å backe opp med, er det ingen annonsør som er interessert i at du skal annonsere for de. Har du derimot kommet deg langt opp ved å skrive kvalitet, og ha et navn folk respekterer vil annonsørene hoppe på deg som gale.

Det er også viktig at man ikke selger seg gratis. Her gjorde jeg en smell før, og lot visse pr byråer få gratis innlegg imot at jeg fikk litt produkter. Det er veldig dumt! De kom selvfølgelig med sånn tulleprat om at "Hvis du lager et innlegg gratis nå, så skal vi få til betalte i fremtiden". Ikke tro på de. Det er bare bullshit. Om de ikke vil betale for innlegg nr 1 kommer de ikke til å betale for innlegg nr 2. Det er vanskelig å si nei til gratis sminke. Men husk at alt du får sponset må skattes av, og det er ingen sminke i verden som betaler husleia.

Husk også at det er veldig viktig at du kun reklamerer for ting du faktisk liker. Det er ingen ting som er verre enn bloggere som skriver om dritt produkter, og anbefaler de for leserne sine. Resultatet blir da at noen kanskje har spart opp mye av pengene sine på å kjøpe noe favorittbloggeren har skrevet om, og skuffelsen blir stor når de finner ut hvor dårlig produktet er. Derfor er jeg selv alltid veldig nøye med å teste ut produkter godt før jeg anbefaler de. 

 

Blogger du?

Ting å gjøre når du kjeder deg!

Søndag, og du kjeder deg kanskje? Vel, da bør du ta en titt på denne listen med ting du kan gjøre!

 

- Oppdater spillelisten din. Legg til noen nye sanger i treningslisten, og chillelisten.

- Gå en tur. Få litt frisk luft og gå en tur!

- Ring en venn / slektning. Lenge siden du har snakket med venninnen din, eller bestemoren din? Da er det på tide å ringe og skravle litt!

- Lakker neglene dine- Rydd rommet ditt. Ærlig, det er kanskje på tide? Gå inn i den nye uken med et helt ryddig og rent rom. Ah, det er forfriskende det!

- Vask sminkekoster. Ok, hvor lenge er det siden du vasket sminkeskostene dine? Om det er mer enn en uke siden, er det på tide å gjøre det på nytt. Bland litt olivenolje og zalo og vask de!

- eBay. Browse igjennom eBay og se om du finner noen nye skatter. Kanskje du finner noen nye billige smykker? Les mine ebay tips HER

- Last ned noen morsomme spill på app store og spill i vei!

- Gjør lekser, eller studer til prøver som kommer. Hvor god følelse er det ikke når man ligger forran på skolearbeidet?

- Rydd mobilen din. Kanskje på tide å gå igjennom kamerarullen og slette 2524 selfies?

- Bak noe godt. Lag noen gode boller, og frys ned noen av de så du har til frokost senere

- Se en serie på Netflix. Noen av mine favoritter er Modern Family, New Girl, Blue Mountain State og Better Call Saul.

 

Hva pleier du å gjøre når du kjeder deg?

Mine favoritt YouTubere!

Nesten hver morgen starter jeg dagen med å spise frokost, mens jeg ser på YouTube videoer. Det har blitt en vane som jeg har hatt ganske lenge, og jeg syns det er så koselig. Opp igjennom tidende har jeg funnet mange forskjellige YouTube kanaler jeg selv liker veldig godt, og som jeg gjerne vil tipse dere om! Så kan du kose deg på fredagskvelden med noen fantastiske YouTubere!

 

Princess Joules

- Dette er en transgender kvinne, som legger ut masse kule sminketips, og historier om hvordan det er å være en transgender kvinne. Her får man både det glossy og den litt mer alvorlige siden i samfunnet. 

 

Shane Dawson

- Shane er etter min mening en av verdens morsomste komikere. Han legger ut en video hver dag på kanalen videoen under er linket til, og jeg ler alltid like godt av videoene hans. Har du en dårlig dag er dette absolutt kanalen du bør titte innom.

Brittney Lee Saunders

- Brittney er en australsk youtuber som legger ut alt fra morsomme "rants" videoer, til sminkevideoer, og storytimes. Absolutt verdt å sjekke ut! 

 

Casey Neistat

- Casey er en vlogger som bor i New York, men som reiser mye rundt i verden. Han gir mye gode business råd, og man blir veldig inspirert til å yte mer karrieremessig av å se på han. 

 

Gigi Gourgeous

- Gigi er også som Jules en transgender kvinne, og har litt den samme blandingen av videoer på sin kanal. 

 

Therese Lindgren

- Therese er en ekstremt stor svensktalende youtuber, med over 300´000 subscribers. Hun legger ut alt ifra sminkevideoer, til vlogs og storytimes. Mye morsomt!

 

Hvem er dine favoritt youtubere?

Mine favoritt spise-steder i Oslo - Guide

Før jeg flyttet til Oslo endte jeg alltid opp med å spise på Friday´s eller Egon, rett og slett fordi jeg ikke visste om andre steder å spise. Men etter å ha bodd i Oslo i nesten 2 år, har jeg vært innom mange forskjellige spisesteder, og har funnet mine favoritter. Det hender fortsatt at jeg besøker de standard turiststedene, men det blir sjeldnere og sjeldnere, da jeg vet om så mye annet bra. For å gjøre det litt lettere for dere når dere besøker Oslo og skal spise, skal jeg nå gi dere en liten guide på hvilke spisesteder som jeg liker best i Oslo.

 

- Villa Paradiso, Grunerløkka - 

Her finner du byens beste pizza. Den blir laget på en nydelig tynn italiensk bunn, og blir toppet med masse godsaker. Her er det like koselig å ta en lunsj med venninner på dagen, som det er dra ut på date på kvelden. 


 

- Creperie de Mari, Grunerløkka -

Skal du spise crepe i Oslo, er dette virkelig stedet! Her kan du få alt fra jordbær til snøfrisk og brunost som topping på crepen. Perfekt sted for en god lunsj!

- Olivia, Aker Brygge - 

Olivia er absolutt et av mine stamsteder. Det er det stedet jeg spiser oftest i Oslo, når jeg skal spise ute. De har restaurant både på Aker Brygge og i Hegdehaugsveien. Min favoritt er nok Aker Brygge, spesielt om sommeren. Her finner du alt av pizza og pastaretter, og dette er det perfekte stedet å spise middag med venninner.

 

- Tijuana, Grunerløkka - 

Her har jeg faktisk bare vært en gang med Lykke Sofie, men stedet er fortsatt en storfavoritt! Her finner du skikkelig meksikansk taco og drinker. Alle drinkene er laget ut av tequila, og er veldig gode! Maten er veldig god, og jeg kan absolutt anbefale quesadilla og churros. Ah, det er helt fantastisk! Interiøret og musikken gjør at du føler du er i Tijuana. 

 

- Delicatesen, Aker Brygge - 

Her finner du virkelig byens beste tapas. Her kan du bestille alt av godsaker fra menyen, og spise i timesvis mens du koser deg med masse drinker. Dette stedet er nok mer et middagssted som passer best til kvelden. Så jeg vil absolutt anbefale å dra med noen venninner eller ha date her. Per Fredrik og jeg var faktisk her for ikke så lenge siden, og det var veldig koselig!


Hvilke spisesteder i Oslo liker du best?

 

Slik får du bedre karakterer på skolen!

Selv om det er noen år siden jeg selv gikk på skolen, har jeg fortsatt en del triks og tips på lager om hvordan man kan få bedre karakterer på skolen. Selv fikk jeg veldig gode karakterer, til tross for at jeg la veldig lite ekstra tid utenfor skoletid ned i jobbingen. Det er nemlig ikke sånn at man er nødt til å sitte med 5 timer etter skolen hver dag for å studere. Det viktigste er at du jobber riktig de timene du jobber med skolearbeid. For å gjøre ting litt lettere for dere, har jeg laget en liste med ting som hjalp meg igjennom studietiden. 

Legg vekk distraksjoner
- En mobil som plinger hver gang det kommer en snap, eller noen liker bildet ditt på instagram kan være veldig distraherende. Derfor anbefaler jeg deg å skru mobilen helt av og lukke alle internettfaner du ikke må bruke til skolearbeid, frem til du er ferdig med å studere. Å bli distrahert hele tiden gjør at hjernen virkelig ikke klarer å fokusere på hva du holder på med, og til slutt ender du opp med å bruke dobbelt så lang tid på leksene. 

 

Oppsummer for deg selv
- En teknikk jeg alltid brukte, var at jeg leste ca en halv side av gangen, og når jeg hadde lest den, oppsummerte jeg alt for meg selv. I tillegg pleide jeg også å skrive ned noen stikkord, så jeg kunne gå igjennom alt etter jeg var helt ferdig med å lese. Nå kan ikke jeg snakke for noen andre enn meg selv, men personlig merker jeg ofte at hvis jeg leser mye rett etter hverandre får jeg ikke med meg noe som helst. Altså, jeg kan lese sikkert 10 sider uten at jeg egentlig aner noe om hva jeg leste. Derfor er det veldig viktig å ta pauser, og oppsummere for seg selv hva man har lest. 

Interesser deg
- Å lære algebra eller om vikingertiden, kan ofte være gørr kjedelig. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har tenkt "hvorfor må jeg lære meg dette?". Også har jeg endt opp med å ikke lære det ordentlig, fordi det interesserte meg ikke. Derfor kan det være smart å gi seg selv en grunn til hvorfor man skal lære om ting. Engelsk for eksempel har vært veldig avgjørende for meg, og jeg hadde aldri vært der jeg er i dag om jeg ikke kunne engelsk. Bare man skal til syden må man kunne engelsk. Prøv også å gjøre det samme med andre ting. Kriger fra 1850 til nå for eksempel er jeg supernerd på, rett og slett fordi jeg syns det er sykt interessant å se hvordan samfunnet fungerer i dag på grunn av tidligere ting som har skjedd.

 

Whitenoise
- Når du skal studere er det viktig at du ikke hører på vanlig musikk. Da begynner man ofte å nynne og synge med, og vips så er hjernen på et helt annet sted. Derfor anbefaler jeg deg å heller høre på white noise, eller andre bakgrunnslyder. Selv bruker jeg appen "white noise" og hører ofte på lyden av bølger fra et hav mens jeg jobber. Det høres kanskje litt rart ut, men det fungerer veldig bra!

Snacks
- Når du studerer er det viktig å ha noe snacks som du kan spise, sånn at blodsukkeret holder seg stabilt. Hvis blodsukkeret blir for lavt kan det bli vanskelig å konsentrere seg, og man blir ofte trøtt og slapp. Derfor vil jeg anbefale å ha litt frisk frukt eller grønnsaker som du kan spise mens du studerer. 

 

Følg med i timen
- Er det en ting jeg har vunnet veldig mye på, så er det å faktisk følge med i timen. Ikke sitte på facebook, ikke tegne i kladdeboka, ikke se ut av vinduet, men faktisk høre på læreren. Har du en god lærer i tillegg, er mye av jobben gjort. Prøv å ta notater, og vær med å svare på spørsmål når læreren spør. Personlig var jeg kanskje litt vel klassens bedreviter, så jeg rakk alltid opp hånda og svarte når læreren spurte om ting. Haha, fikk til og med et diplom av klassekameratene mine om at jeg var klassens bedreviter, så det sier vel sitt. Men poenget er at fordi jeg faktisk fulgte godt med i timen, endte jeg opp med å slippe og studere noe hjemme, og jeg fikk gode karakterer. 

 

Har du noen gode studieteknikker?

 

21 Ting du kan blogge om!

Uansett om man har blogget i 2 uker eller 5 år, er det en ting som alltid er vanskelig. Og det er å komme opp med idèer til hva man kan skrive om. Noen ganger føler jeg at jeg må hjem for å finne opp kruttet, når jeg skal hjem og blogge. Man må liksom komme opp med noe bra, som folk faktisk gidder å lese, og som man selv vil skrive. Men, det er som regel ganske vanskelig. Og siden jeg tipper på at jeg er langt ifra den eneste som ofte står litt fast når det kommer til bloggideer (vi er jo tross alt over 330'000 bloggere i Norge), tenkte jeg at jeg kunne gi dere en liste med ting man kan blogge om. Denne listen er ganske generell, og har tips for mange forskjellige bloggere. Så here we go!

 

Treningstips - Er du glad i å trene? Spre treningsglede og gode tips på bloggen!

Oppskrift - Del dine favoritt oppskrifter. Alt fra smoothies, til boller, til middag. 

Ukens spørsmål - Har du fått mange spørsmål fra leserne dine den siste uken? Samle alle spørsmålene i ett innlegg og svar på de. 

Antrekk - Vis frem klesstilen din!

Har du en kjæreste? Fortell om hvordan dere har det, og gjør gjerne en boyfriend tag!

Fortell om dine favorittfilmer - Personlig elsker jeg å lese filmanmeldelser. Så tips i vei!

En hendelse i livet ditt som har gjort deg til den du er

Fortell om noe du gleder deg til!

DIY - Test ut et gjør-det-selv prosjekt og vis det frem på bloggen. Pinterest er et genialt sted for å finne inspirasjon. 

Reisetips - Har du besøkt noen spennende steder? Fortell om dine anbefalinger og tips til steder man bør besøke!

20 Ting du ikke vet om meg tag

Sosialt - Har du og venninnen din funnet på noe sammen? Blogg om det!

Nye innkjøp - Handlet noen kule klær i det siste? Vis de frem på bloggen!

Hårfrisyrer - Er du flink til å krølle, flette eller style håret? Del tips på bloggen!

Har du gjort noe morsomt på fritiden den siste tiden? Vært på en fest, eller besøkt en restaurant? Blogg om det!Fortell om dine fremtidsplaner. Hvor ser du deg selv om 5 / 10 / 15 år?

Hobby - Fortell om dine hobbyer!

Sminketips - Har du noen gode sminketips på lager? Del de med leserne dine!

Er du opptatt av noen samfunnstemaer? Fortell dine tanker!

Videoblogg - Hvem er vel ikke glad i en videoblogg? Lag en video der du forteller leserne dine litt om deg selv, så de kan bli kjent med deg!

Dine favorittprodukter - Har du noen sminke eller andre kosmetiske produkter du ikke kan leve uten? Tips om de på bloggen din!
Hva liker du å blogge om?

 

PS: Lagre gjerne denne listen som et bokmerke på pcen din,
så du enkelt kan finne den igjen neste gang du står fast med et ideer til blogginnlegg!

 

Flytte ut hjemmefra? Tips!

Lurer du på hvordan det egentlig er å ha flyttet ut hjemmefra? Vel, nå skal jeg avsløre noen ting jeg selv fikk ganske sjokk over etter at jeg hadde flyttet ut hjemmefra. Det er godt over et år siden jeg flyttet ut fra foreldrene mine, og over 5 måneder siden jeg flyttet inn i leilighet alene. På denne tiden har jeg lært veldig mye, som jeg skal dele med dere nå!

 

Ansvar

- Når man bor helt alene har man alt ansvaret. Ting som man før ikke ville tenkt over, blir fort noe man går og bekymrer seg over 24/7. En ting som kan være ekstremt smart er å ha en sparekonto med noen ekstra kroner på i tilfelle det kommer uventede utgifter som legebesøk eller altfor høye mobilregninger.

Det er litt skummelt at man har så mye utgifter, som man selv er ansvarlig for å dekke. Her snakker vi husleie, strøm, mobil, nettleie, internett, tv, osv. 

 

 

Budsjett

- For å holde orden på økonomien bør du ha et budsjett du kan følge. Sett opp alle utgifter du har. Alt ifra de utgiftene jeg nevnte over, til mat og transportutgifter. Da får du mye bedre kontroll på hva pengene skal gå til, og du slipper å feilberegne så hardt at du må ty til å mastercard eller å ringe hjem til mamma for penger.

Og når vi er inne på mastercard, vil jeg absolutt anbefale dere å aldri gå til anskaffelse av det. Ta en kjapp titt på luksusfellen, så ser du hvor fort du kan havne i skikkelig knipe om du kjøper ting du egentlig ikke har råd til. 

 

Rot 

- Når man bor hjemme har man lett for å sette igjen mat tallerkner rundt i huset, legge igjen litt klær her og der, og når det kommer til støvsuging er det en ting man gjør i skuddåret. Vel, sånn går ikke når man bor alene. For da er det kun du selv som må rydde og vaske. Jeg prøver alltid å gå over hele leiligheten og rydde hver kveld, sette på oppvaskmaskinen, og støvsuge annenhver til hver 3 kveld. Da holder leiligheten seg ryddig og ren.

I tillegg har jeg en dag i uken som jeg vasker gulvene, skifter på senga, vasker dusjen, tørker over støv, vasker alt av skittentøy, vasker alle speil, vasker do og vask på badet, vaske inne i kjøleskapet, osv. Vaskelisten er lang, og det tar som regel evig lang tid å gjøre alt. Men, det må gjøres! Det er absolutt noe jeg selv fikk sjokk over. Hvor mye ting man faktisk må vaske for å holde det rent!

 

Mat

- Når jeg bodde hos foreldrene mine fylte alltid mamma opp kjøleskapet og lagde middag hver dag. Men sånn er det ikke når man bor for seg selv. Da må man på butikken gjerne flere ganger i uken, og man har alltid det evig vanskelige spørsmålet "hva skal jeg lage til middag i dag?" i bakhodet. Å lage middag tar også mye tid.

Så jeg har blitt litt vel glad i Fjordland etter at jeg flyttet for meg selv. Jadda, sånn blir det når man ikke gidder å sette av tid til å lage mat + at man har null kreativitet til hva man skal spise. Heldigvis har jeg blitt litt flinkere etterhvert. Men det er absolutt en ting man må lære seg!

 

Frihet

- Dette er absolutt det største grunnen til at jeg elsker å bo for meg selv. Når man bor alene er det ingen andre å ta hensyn til. Da gjør det ingenting om du kommer hjem klokken 5 om morgenen på en tirsdag, eller står og lager mat halv ett på natta. Du trenger heller ikke å si ifra til noen hvor du skal.

Nå skal det sies at jeg kommer fra et hjem der jeg alltid har hatt ganske frie tøyler, så for meg er det ikke en helt ekstrem forskjell. Men hvis du kommer fra et hjem der foreldrene dine har vært veldig strenge, og du ikke engang har kunnet hatt med venner hjem, kommer du til å merke en ekstrem forskjell når du flyttet for deg selv.

 

 

Interiør

- Før du flytter for deg selv kan det være veldig smart å ha satt av en del kroner til ting du trenger til leiligheten. Da snakker vi alt ifra sofa, til stekepanner. Da jeg flyttet inn i leiligheten jeg bor i nå brukte jeg 9000-10000,- kr kun på ting til leiligheten. Men nå skal det sies at jeg kjøpte alt på IKEA, og der er alt veldig billig. Så jeg fikk både sofa, seng, stuebord, pult, alt av servise, og mye mer for de pengene. Så når du flytter for deg selv bør du kjøpe ting på billige steder som IKEA og gjerne brukt på finn.no.

Skal du kjøpe på finn.no anbefaler jeg å kjøpe ting som er lett å vaske. Tror aldri jeg selv kunne kjøpt sofa eller seng som er brukt. Da det fort kan bli litt ekkelt. Men hyller og skap er absolutt genialt å kjøpe på finn.no! Vil også si at en av de beste tingene med å bo helt for seg selv, er at man kan innrede akkurat slik man vil ha det. Ble ganske overlykkelig at jeg endelig kunne bestemme 100% hvordan ting skulle se ut! 

 

Bedre forhold til foreldre

- Da jeg bodde hjemme kranglet jeg en god del med foreldrene mine. Sånn blir det ofte om man går oppå hverandre så mye. Ofte forstod ikke faren min helt jobben min, så da jeg satt med mobilen eller pcen trodde han bare at jeg latet meg, mens jeg egentlig jobbet.

Så da begynte han alltid å mase på meg om at jeg skulle gjøre ditt og datt. Men nå som jeg er hjemme bare en gang iblant, og man slipper å gå og irritere seg over hverandre hele tiden, er forholdet med begge foreldrene mine mye bedre. 

 

 

Har du flyttet ut hjemmefra?

 

Slik sparer du mye tid i hverdagen!

Vi har alle like mye tid. 24 timer får vi utlevert av universet hver eneste dag. Hverken mer eller mindre. Men hvorfor er det sånn at det er noen som aldri rekker igjennom det de skal gjøre, mens andre rekker igjennom alt med glans? Hvordan er det noen alltid klarer å rekke alle de hundre forskjellige tingene de skal i løpet av dagen, mens man selv ikke engang rekker å komme halvveis i leksene eller to-do listen. 

Jo, grunnen til det er fordi de har lært seg mange små vaner, som gjør at man blir mye mer effektiv og rekker å gjøre enda mer. 

Selv har jeg en god del ting jeg gjør for å ikke havne i tidsklemma, og noen av de tingene skal jeg dele med dere.

- Bruk minst mulig tid på å se tv. Bruker du to timer mindre på tv om dagen enn hva du allerede gjør, kan du heller bruke de to timene på å gjøre ting du egentlig må gjøre. Eventuelt kan du skru på tv'en og ha den i bakgrunnen mens du trener, spiser eller rydder. 


- Når du skal rydde rommet ditt / leiligheten din, bør du sette på en alarm. Bestem deg for at du skal bruke 15 / 30 / 45 minutter til å rydde. Etter det er du helt ferdig. Men på de minuttene du rydder skal du rygge så effektivt som overhodet mulig. Skru på litt musikk også, så blir du enda mer effektiv. Det som skjer da er at du bruker kanskje 15 minutter på å rydde det du vanligvis ville bruke 30-45 minutter på. 


- Lakker neglene mens du studerer / leser. Man må jo vente på at neglene skal tørke, så da kan man like så godt gjøre noe effektivt mens man venter!


- Hver gang det kommer opp noe du må gjøre, sett det på en to-do liste på mobilen. Hver gang du har litt ledig tid, går du igjennom listen og blir ferdig med tingene. 


- Spis frokosten mens du sminker deg og fikser håret om morgenen

- Finn frem antrekket du skal ha på deg, dagen i forveien. Hvor mange av oss har ikke surret rundt om morgenen og slengt på seg noe de angret på rett før de måtte løpe ut til bussen?


- Tar du mye buss / tog? Bruk tiden effektivt til å lese lekser, svare på mail, og andre ting.


- Bor du alene? Lag dobbel porsjon med middag, så slipper du å lage middag dagen etter. Det kan også være smart å handle inn all maten for uken i løpet av en handletur


- Kjøp en nøkkelfinner eller ha et standardsted hvor du legger nøklene dine. Aner ikke hvor mye tid jeg har kastet bort på å lete etter nøklene! 

 

Så nå håper jeg at du får en mer effektiv hverdag, sånn at du får mer tid til å være med venner og kjære! 

 

- Pleier du å ha dårlig tid?

Slik blir du en morgenfugl!

Nå er snart skoleferien/jobbferien over for de fleste av oss. Tiden da vi kunne sove lenge om morgenen er over, og vi må tilbake til gamle rutiner. Å stå opp grytidlig etter en lang ferie, er ofte veldig vanskelig. Derfor skal jeg gi dere noen tips, så dere kan bli morgenfugler. Å stå opp om morgenen er egentlig ikke noe problem, så lenge man gjør det riktig! 

Her er mine beste tips for å bli en morgenfugl:

 

Skru på lyset - Det første du bør gjøre når alarmen ringer, er å skru på lyset. Lyset vekker deg, og det blir ikke like fristende å legge seg til å sove igjen. 

Ikke snooze - Å slumre er aldri en god idè, selv om du sier det til deg selv i det alarmen ringer. Plutselig har du forsovet deg en halvtime, og er forsinket til jobb, og må stresse igjennom hele morgenstellet. I tillegg gjør slumringen at du blir enda mer trøtt. 

Gradvis tidligere - Ikke start med å stå opp tidlig første skoledag. Da jeg var liten maste mamma alltid på meg om at jeg måtte stå opp tidlig en uke før skolen startet. Da vender kroppen seg til å stå opp tidligere, og det blir lettere å legge seg om kvelden. 

Ha noe å glede deg til - Hvorfor tror du at det er så mye lettere å stå opp når man skal reise til syden, enn når man skal på skole/jobb? Fordi man har noe å glede seg til. Bruk 10 min hver kveld på å finne noe du kan glede deg til å gjøre, som gjør det lettere for deg å stå opp om morgenen. Det kan være alt fra å bruke en jakke man nettopp har kjøpt, til å se igjen den kjekke gutten som går i klassen din, til å skulle spise en god lunsj. Det trenger ikke å være en stor ting, det viktigste er at det får deg opp om morgenen. 

Ikke powernap på dagen - Det dummeste man kan gjøre er å sove midt på dagen. Da blir det så mye vanskeligere å sovne til rett tid på kvelden. 

Gå en tur - Gå en 10 minutters tur ute når du nettopp har stått opp. Kroppen får beveget seg, og du får frisk luft, som gjør at du føler deg mer våken og klar for en ny dag. 

Les - Les igjennom dine favorittblogger eller en avis på morgenen, mens du spiser frokosten. Å gjøre noe som krever litt konsentrasjon, gjør at hodet ditt våkner opp og blir klar for dagens oppgaver. 

Spis en god frokost, og drikk kaffe - Starter du morgenen med en god og sunn frokost, og gjerne en kaffekopp har du energi til å komme igang med dagen. 

Rydd på rommet / i leiligheten - Å stå opp i et kaos er aldri koselig. Derfor bør du ha som en liten regel at du alltid skal rydde rommet ditt / leiligheten din før du legger deg. Kjøp inn noen friske blomster også, så blir det ekstra koselig! 

Drikk vann - Sett en flaske med frossent vann ved siden av sengen din før du legger deg, så har du kaldt og friskt vann når du står opp. I løpet av natten svetter man som regel en god del, og kan bli litt dehydrert, som igjen gjør at man føler seg slapp og trøtt, og derfor er det viktig å få i seg vann. I tillegg gjør vann at du kvikner litt opp!

 

- Er du en morgenfugl? - 

6 Filmer du bør se i helgen!

Nå holder jeg  på å pakke litt til helgens hyttetur. Kan fortelle dere mer om det senere i dag. Men først vil jeg tipse dere om 6 forskjellige filmer, som dere kan se i helgen. Selv syns jeg alltid at det er så vanskelig å finne gode filmer, og da er litt tips godt å ha med seg når helgen er her. Lag deg litt sunn snacks (5 forslag HER), og kos deg med en av disse filmene.

- Horrible bosses 2 - 

Da guttegjengen bestemmer seg for å slutte i jobbene sine, for å satse på sin egen bedrift, går det ikke helt som planlagt. De blir lurt av en sleip rikmann, og bestemmer seg for å kidnappe sønnen hans. 

 

- Tammy - 

Da Tammy får sparken av jobben sin, og finner ut av mannen hun er gift med er utro mot henne, bestemmer hun seg for å ta bilen og dra på road trip. Siden hun er blakk blir bestemoren med, og det blir litt av et eventyr. 


- Pain & Gain - 

Denne filmen er basert på en sann historie, om 3 bodybuildere som ønsker å leve den amerikanske drømmen. De ønsker å bli rike, og bestemmer seg for å kidnappe en rik mann og stjele alle pengene hans. Det går ikke helt etter planen ettersom bodybuilderne har muskler istedenfor hjerner. 

 

- This is the end - 

Denne filmer er så morsom at jeg fikk total latterkrampe flere ganger. Den har ingen rød tråd, og alt som skjer er veldig tilfeldig. Men flere av scenene er så morsomme at det er til å dø av. Hvis du liker Family Guy kommer du til å elske denne filmen!


- Bad neighbors - 

Da det flytter inn en gjeng festglade studenter i nabohuset til den nybakte småbarnsfamilien, blir det full krasj. Det blir krig mellom studentene og småbarnsfamilien og vi får se mye festing, kule hevnplaner og Zac Efron i bar overs. 

- Sex tape -

For å sprite opp sexlivet bestemmer det gifte paret seg for å spille inn en sexfilm. De får sjokk dagen etter da filmet plutselig har blitt lekket til vennene og familien dems. De får et kappløp med tiden for å slette filmen før deres nærmeste ser den. 

 

- Har du noen gode filmer å anbefale? - 

20 Ting du kan gjøre i helgen, gratis!

God helg ♥ Nå er endelig helgen her, og det betyr at man har hele helgen til å bruke til akkurat det man selv vil. Når helgen kommer har man lett for å gjøre de samme tingene som man gjorde sist helg. Derfor har jeg laget en liste med 20 ting du kan gjøre i helgen, som er helt gratis. 

 

♥ Ha et film maraton med venner - Inviter vennene dine hjem til deg og ha et filmmaraton.

♥ Ha en spadag hjemme - Ta et langt bad der du skrubber hele huden din godt, og avslutter med en god body lotion. Bruk gjerne en hårkur i håret, for ekstra pleie.

♥ Gå på seightseeing - Bor du i nærheten av en by? Dra på en seightseeing da vel! Det er morsomt å leke litt turist iblant. 

♥ Lei en bok eller film på biblioteket - Selv er jeg altfor dårlig til å bruke biblioteket. Fordi man glemmer at det er der, og at det er gratis. Lei noen bøker som omhandler et tema du liker, og fordyp deg i det i helgen.

♥ Organiser klesskapet - Bruk helgen til å endelig bli kvitt de gamle klærne, og rydde plass til de klærne du liker mest, og kanskje noen nye skatter?♥ Arranger en bytte-klær fest med noen venninner. Ta med dere noen plagg dere ikke bruker lengre, og bytt med hverandre

♥ Fotografer lokale severdigheter. Kanskje har du noen fine ting i nærheten av der du bor, som du kan fotografere? 

♥ Se en solnedgang

♥ Gå på en skitur i skogen. Smør med deg en niste og spenn på deg skiene, ta gjerne med deg en venninne eller en date!♥ Vask bilen din. Hvor lenge er det siden du har vasket bilen din? Antagelig trenger den en god vask! Tenk så mye deiligere det blir å sette seg inn i en ren bil når uken begynner igjen.

♥ Besøk venner eller familie

♥ Start et DIY prosjekt

♥ Skriv en bucket list - Skriv ned alle tingene du vil gjøre før du dør. Kanskje du får gjort noen av tingene allerede nå i helgen?

♥ Øv deg på nye makeup looks - Inspirasjon finner du massevis av på YouTube!

♥ Jobb med din to-do liste - Har du en lang list med ting du skulle gjort? Bruk helgen til å gjøre de.  

♥ Skriv et brev - Det er jo veldig gammeldags å skrive brev, og det er en kunst denne generasjonen ikke har lært. Men skriv gjerne et brev til deg selv, med hvordan du har det akkurat nå, og legg det i en tidskapsel.

♥ Hør på en podcast - På soundcloud finner du tusenvis av podcaster. Personlig elsker jeg Shane Dawson sine podcaster, og hører alltid på de!

♥ Organiser sminken din - Gå igjennom all sminken din og kast den sminken som har blitt for gammel og vask sminkekostene. Organiser sminken din sånn at alle skygger ligger i en boks, osv. 

♥ Lag et nytt brett på Pinterest. Den siste uken har jeg fått helt dilla på pinterest, og jeg må sjekke etter nye idèer hele tiden. Lag gjerne et eget brett med ting som du blir inspirert av!

♥ Organiser gamle bilder inn i album - Har du mange gamle bilder som ligger rundt? Organiser de i album nå!

 

Hva skal du i helgen?

Slik tar du den ultimate selfie!

Vi er generasjon selfie. Mobilene våre er stappfulle med bilder av oss selv. Vi knipser hundrevis av bilder av oss selv, hver eneste dag, for å legge ut på Facebook, Instagram og Snapchat. Men hvordan tar man den ultimate selfie? Etter snart 5 år som blogger, der jeg har tatt tusenvis av bilder av meg selv, ett år på medieinformasjonskunnskap der jeg analyserte bildebruk i medier og fikk 5 i faget, og med over 33'000 følgere på instagram, føler jeg at jeg har noen gode råd å gi. 

Den 27. februar 2012 publiserte jeg mitt første bilde på instagram. Siden den gang har jeg lært så utrolig mye om hvordan man tar selfies. Selv om jeg vanligvis pleier å ta flest bilder der jeg har kameraet på et stativ, er det mange av "reglene" man kan videreføre til selfies. 

 

- Bad side / Good Side - 

Vi har alle en god og en dårlig kameraside. Bli bevisst over hvilken som er din gode og hvilken som er din dårlige. Selv er min dårlige side til venstre i bildet under, og min gode til høyre. Selv om jeg fortsatt ser ut som meg selv fra min dårlige side. Så liker jeg ikke vibben den siden gir, i tillegg har jeg sideskillen til å passe til min gode side. Som gjør at når jeg tar bilder fra min dårlige side får jeg mye hår i ansiktet, og jeg mister mye av kjevepartiet mitt. 

- Bakgrunn - 

Vi har vel alle sett meme bilder av jenter som tar selfies i speilet på badet, og som har glemt å trekke opp i do? Det er kjempe viktig å alltid være bevisst på hva som er i bakgunnen, og huske å trekke opp i do når man har gjort sitt fornødne, tihi! På bildene under er jeg i samme rom, og har mye av den samme bakgrunnen.

Forskjellen er at på bildet til venstre er det masse rot i bakgrunnen. Ikke nødvendigvis rot-rot. Men det er mye som skjer i bakgrunnen, og oppmerksomheten blir trukket vekk fra personen på bildet. På bildet til høyre har jeg vridd kameraet litt, sånn at klesstativet og skoene ikke lengre er i bakgrunnen. Bildet virker mye mer harmonisk, og jeg blir i fokus.


- Vinkling; Fugleperspektiv vs Froskeperspektiv - 

Når man tar bilder i fugleperspektiv tar man bildene ovenifra. Det kan være smart å gjøre når man tar en selfie. Øynene blir større, man ser slankere ut fordi kroppen virker mindre og man unngår dobbelthake. Man ser også mer hyggelig, siden man ser opp til den som ser på bildet.

Dersom du tar bilder i froskeperspektiv, altså nedenifra, blir alt jeg nettopp nevnte om fugleperspektiv motsatt. Altså; i froskeperspektiv kan man fort få dobbelthake og man kan se overlegen ut, siden man ser ned på den som ser på bildet. 

- Unngå disse tabbene - 

For mye arm: Når man tar en selfie er det fort gjort at det blir mye arm i bildet. Prøv å vinkle kameraet sånn at så lite som mulig av armen kommer meg.

Duckface og peacetegn: Etter et par drinker på byen har jeg selv lett for å vise disse to tingene litt vel mye. Men til vanlig pleier jeg alltid å droppe det. Hvorfor? Det har gått ganske ut av moten, og mange ser på det som umodent. 

Speil: Å ta bilder i speilet kan være greit å gjøre når man skal ta en selfie. Men prøv å varier mellom speilbilder og tradisjonelle selfies. Det blir kjedelig for de som ser på bildene dine, hvis du kun tar selfies hele tiden. Så sleng gjerne med et par speilbilder!

Lys: Alle bildene i dette innlegget, med unntak av bildet under til høyre, er tatt forran et stort vindu. Hvorfor? Fordi naturlig lys er desidert det beste lyset. Naturlig lys bringer frem fargen i øynene, viser den hudfargen du faktisk har, og rett og slett gjør at du får et fint og lyst bilde.Bildet som ikke er tatt forran vinduet er tatt i stua i kollektivet der jeg bor. Der er det kun taklys og ingen vinduer. Dette gjør at bildet blir ganske mørkt, jeg ser oransje ut i ansiktet, det ser ut som om jeg har svarte øynene og kvaliteten på bildet blir dårlig. 


 

Til slutt vil jeg bare si; ha det gøy med kamera og prøv deg frem. Se igjennom bilder du tar, og tenk over hvilke feil og riktige ting du har gjort. Øvelse gjør mester, så knips i vei! Håper du likte dette innlegget og lærte noe nytt. Følg meg gjerne på instagram om du ønsker, der heter jeg @stinablogg ♥

 

DIY Marble Pc Cover

Den siste tiden har jeg sett flere og flere bilder på weheartit, med pcer/mac som har marble cover. Det er så utrolig fint, og gir det lille ekstra til pcen. Så da jeg for noen dager siden var innom søstrene grene, og så at de hadde selvklebende marble cover der ble jeg helt i ekstase! For en rull kostet det ca 50,- kr så det var utrolig billig! 

For å feste det til pcen min skjærte jeg ut akkurat så mye jeg trengte, og festet det til baksiden av skjermen. Enkelt og genialt, eller hva? Jeg elsker det! Mye, mye finere enn den grå kjedelige baksiden jeg hadde før. - Ble det ikke fint? - 

Billige og søte wall stickers!

For en stund siden var jeg innom søstrene grene og så noen kjempe søte wall stickers. Har sett etter slike en god stund, men har kun funnet noen som var super dyre på nettet. Og jeg gidder ikke akkurat å betale 400,- kr for et klistremerke. Men på søstrene grene var de så sinnsykt mye billigere! Det kostet den kun 25,- kr for et sett med mange søte wall stickers. Så da bare måtte jeg kjøpe de! Fikk endelig hengt de opp i dag, og er så fornøyd med de! Hvor søte er de ikke? Prøvde å feste de fast til veggen først. Men den fungerte ikke siden veggen har veldig ujevn flate. Men på døren fungerte det kjempe bra! Ble det ikke fint?

Slik får du rosene til å vare lenge!

I dag tenkte jeg at jeg kunne gi dere noen tips til hvordan dere kan få rosene til å vare lengre. Dere som har fulgt bloggen min en stund, vet godt at jeg elsker roser. Jeg syns det er så utrolig viktig med friske roser i hjemmet. Ikke bare dufter det godt, men det ser så utrolig fint ut også! Da jeg fikk denne vanen med å kjøpe roser, hadde jeg null peiling på hvordan jeg skulle få rosene til å holde seg fine over lengre tid. Men ettersom tiden gikk har jeg lært et par triks, og de skal jeg lære dere nå! Vil bare si at jeg ikke er noe gartner, men disse triksene har fungert veldig godt for meg, så da funker de nok for deg også!

- Når du kjøper roser er det viktig å kjenne på selve rosene. Kjenn at de er faste og harde når du kjøper de. Da er de ferskest. 

- Det varierer veldig hvor jeg kjøper roser. Men det stedet jeg syns at rosene har best kvalitet er på Mester Grønn.

- Når du har kjøpt roser er det ekstremt viktig at du bruker en snittekniv og snitter av ca 1-2 cm nederst på rosen. Husk å snitte skrått sånn at rosene suger opp mest mulig vann.

- Alltid bruk blomsternæring i vannet til rosene. Jeg pleier som regel å kjøpe to buketter med roser. Så da bruker jeg den første posen med blomsternæring når jeg snitter rosene den første gangen. Etter 4-7 dager snitter jeg rosene på nytt og har i den andre posen med blomsternæring.

- Pass på at du fjerner rosebladene som er lengre ned på rosen, så bladene ikke kommer ned i vannet til rosene. Bladene er fulle av bakterier og kan gjøre at rosene dør mye fortere. 

- Hvis du har mulighet bør du sette rosene kaldt på natten. Sett de gjerne i et kaldt rom eller ute på verandaen. Da holder de seg fine så mye lengre! OBS: blomster tåler ikke minusgrader, så hvis det er minusgrader ute kan du ikke sette de ut.

- Når rosene begynner å henge litt, kan du snitte stilken så det kun er igjen 5-7 cm og sette de i en lavere vase. Siden stilken er kortere trekker rosene vannet og næringen til seg mye bedre. 

- Ikke la rosene stå i vinduskarmen eller andre steder der de kan bli utsatt for direkte sollys. Da dør de veldig fort.

Det var alle tipsene jeg hadde! Fortell meg gjerne dine beste blomstertips! 

DIY - Makeup jar

I forrige uke lagde jeg meg en DIY lykke glasskrukke. Jeg ble så fornøyd med den, at jeg satt igang et lite DIY prosjekt til. Jeg lagde meg et glass som jeg kan ha alle sminkekoster i, og et som jeg kan ha q tips i. Jeg syns de ble så søte og dekorative, at jeg bare må tipse dere om hvordan jeg lagde de! Det var veldig enkelt, tok ikke lang tid og tingene jeg kjøpte inn var veldig billige. 

Disse tingene trenger du:

- Klistremerker (mine er fra søstrene grene)

- Glasskrukke (mine er fra clas ohlson)

- Et silkebånd (mitt er fra søstrene grene)

- Pyntestener til å ha i sminkekost krukken, så kostene står bedre (jeg kjøpte en boks på IKEA)Dekorer krukkene slik som du vil med klistremerker, silkebånd og pyntestener. Her kan du lage noe som er akkurat din stil! Tips: lag en jentekveld hvor dere pynter hvert deres glass. Glassene er også den perfekt bursdagsgave til den som har alt!8 Chick flicks du bør se!

Er det èn ting som alltid får meg i godt humør så er det chick flicks. Masse humør, litt gråting, kjærlighet og masse drama. I love it! Jeg tørr vedde på at jeg ikke er den eneste som elsker chick flicks. Am I right? Derfor har jeg funnet 8 av mine favoritt chick flicks filmer, som dere burde se! Nå på høsten/vinteren har vi alltid litt ekstra tid til å se på filmer, så her er 8 anbefalinger.

Alle filmene kan sees på Netflix (med unntak av the other woman).

Heartbreakers - En mor og datter er lykkejegere, som ikke skyr noen midler for å kunne lure rike menn.

Mean girls - Dette er den ultimate jentefilm. Har du ikke sett den enda, må du se den asap! Filmer byr på intriger, ødeleggelse av den populære gjengen, jentedrama, kjærlighetsdrama, og mye mer!

Confessions of a shopaholic - Shopoholikeren Rebecca finner seg en jobb, for å betale ned sine skyhøye shopping regninger, hvor hun blir forelsket i en rik entreprenør.

The other woman - Da tre kvinner finner ut at mannen i dems liv er den samme mannen, finner de på en plan for å ta hevn på den utro'e drittsekken.

Hardbreakers - To single blondiner på sjekker'n. Mange latterkuler på vei!

Bachelorette - Da tre venninner blir bedt om å være brudepiker for en jente de pleide å erte på ungdomsskolen, blir det en minneverdig kveld, kvelden før bryllupet.

Legally blonde -Dette er virkelig en av mine all-time favorittfilmer. Den er så jentete og rosa som en film kan bli, og jeg elsker det. Med Reese Witherspoon i hovedrollen som den blonde rikmannsjenta som begynner på college får man er reall dose humør.

Material girls - To riksmannsjenter som er vandt med å få alt servert på et sølvfat, får verden snupp og ned når kredittkortet blir tatt fra dem.

 

- Har du sett noen av filmene? Hvilke er dine favoritter?

8 Filmer du bør se!

De siste månedene har jeg sett en del på film med Roger, og jeg har virkelig fått noen nye favoritter. Jeg vet selv hvor vanskelig det kan være å velge ut en film man skal se på, og derfor tenkte jeg at jeg kunne anbefale noen av mine favoritter. Her er det alt fra teite komedier om jentedramaer til dypere psykotiske filmer. Alt for enhver smak!

Alle filmene kan sees på Netflix.

Revenge of the bridemaids
To venninner går sammen om å ødelegge bryllupet til en tidligere venninne, fordi hun stjal kjæresten til bestevennen dems. Denne filmen er en typisk chickflick, med mye humor! 

White chicks
To FBI agenter får i oppgave å kjøre kjendissøstrene Wilson fra flyplassen til the Hamptons. På veien klarer de å krasje og søstrene får et lite kutt i ansiktene sine. De nekter å dra på arragementet de skulle på, så FBI agentene får en smart idè om at de skal kle seg ut som søstrene og late som de er dem mens de er i the Hamptons. Denne filmen byr virkelig på mye latter, og den er absolutt en bra komedie. 

 

Rush
Denne filmen er basert på en sann historie om de to rallysjaførene Niki Lauda og James Hunt. De blir både fiender og venner mens de kjemper imot hverandre om å vinne VM-tittelen. Lauda er kjent for å være en ordentlig og målrettet mann, mens Hunt var en kjekkas som var litt for glad i damer og festing. Under det ene billøpet krasjer Lauda og er nær ved å dø. Vi får se hans utrolig kamp tilbake til livet for å kjempe mot Hunt om VM-tittelen.

Snabba cash
JW lever et dobbeltliv. Vennene hans tror at han er en rikmannsgutt, mens han i virkeligheten er en fattig student. For å oppretteholde livsstilen som rikmannsgutt begynner han som løpegutt for noen av de største dopselgerne i Sverige. Han blir jagd mellom to verdener, mens han desperat prøver å flykte fra politiet og mafiaen. 

Requiem for a dream
Et ungt kjærstepar blir hektet på heroin over en sommer. Den sommeren klarer de seg veldig bra, og begynner å selge heroin til andre. Etterhvert begynner ting å forverre seg, og de blir nødt til å ty til ekstreme løsninger for å kunne fortsette med sin avhengighet til heroin. Moren til gutten i kjæresteparet begynner med ulovlige slankepiller fordi hun skal være med på tv, og hun ender opp på sinnsykehus. Dette er en film som absolutt er verdt å se! Man får virkelig et innblikk i hvordan verden med narkotika er. 

 

The butterfly effect
Har du noen gang lurt på hvordan livet ditt hadde vært hvis du hadde gjort noe annerledes i fortiden? I "The butterfly effect" lærer Evan seg å endre fortiden. Men hver gang han går tilbake og endrer fortiden, er det noe som går galt. Kan han klare å redde seg selv og de rundt seg?LOL
Lola som er hovedrollen i denne filmen blir dumpet, og er helt knust. Det tar ikke lang tid før hun finner en ny kjærlighet, men ting blir komplisert. Forholdet til moren blir enda mer komplisert da moren ved et uhell leser dagboken til Lola, og får vite at hennes datter Lola ikke er like uskyldig som hun trodde. Dette er en typisk kjærlighetskomedie som får deg til å både le og gråte. 

American Psycho
Den kjekke og suksessfulle Patrick Bateman jobber på Wall Street i New York. Han lever et dobbeltliv, og må skjule sin psykopatiske side fra alle han kjenner. Hans psykotiske fantasier om å drepe kvinner blir mer og mer ekte. 

 

Håper dere fant noen nye filmfavoritter! Skriv ned hvilke filmer du liker best! 

Lag ditt eget verdenskart!

Da jeg for noen dager siden la ut bilder av rommet mitt, var det mange av dere som lurte på hvordan jeg hadde laget verdenskartet jeg hadde på veggen. Tenkte jeg kunne fortelle dere det i et innlegg, istedenfor å svare på alle kommentarene en og en. Det er jo en veldig dekorativ og personlig ting, som mange kanskje syns er kult å ha på sin egen vegg! Hvis man har reist en del er det jo veldig gøy å se på et kart hvor man faktisk har vært. 

Jeg brukte amcharts.com for å lage kartet mitt. Der krysset jeg av landene jeg har vært i. Lengre ned på siden valgte jeg hvilke farger jeg ville at kartet skulle være i. Hele prosessen er kjempe lett, og går veldig fort! Til slutt print screenet jeg kartet og skrev det ut på skriveren min hjemme i A4 format. Kjenner jeg blir reiselysten av å se på kartet. Får lyst til å se mer av verden! 

Hvordan se bra ut på bilder

Mange av dere spør meg alltid om tips til hvordan dere kan se bedre ut på bilder.  Å se bra ut på bilder er ikke så lett som man skulle tro. Det er mer enn å bare slenge ut en tilfeldig posering. Det handler om å gjøre seg selv penere og ikke styggere. Og siden jeg har jobbet som modell ganske lenge har jeg lært noen tips jeg skal lære dere nå. Disse tipsene kan dere bruke til alt av bilder. Om det er til familiebilder, nytt profilbilde på facebook eller bilder til bloggen.  Jeg er veldig lav selv, bare 160cm. Men på bilder ser jeg som regel mye høyere ut, og det er fordi jeg følger tipsene under.

Det er viktig å huske at dette er tips, og ikke regler som er skrevet inn i stenen. Følger ikke alle tipsene til punkt å prikke alltid selv. Men det er kjekt å vite om de og å kunne bruke de. Dette innlegget er fra i sommer. Men utrolig mange av dere har spurt om hjelp til disse tingene + at jeg har fått en del nye lesere siden da. Så derfor poster jeg det igjen :-)


Aldri stå på benet som er nærmest kameraet.
Når du blir tatt bilder av er det viktig å vite hvilken side av kroppen din som er nærmest kameraet. Den siden som er lengst vekk fra kameraet er den du kan legge vekten mot. Hvis du legger vekten på det benet som er nærmest kameraet kommer du til å se mye kortere ut enn det du er, du kommer også til å se større ut. Dette gjelder også når du sitter. Aldri ha benet som er nærmest kamera helt rett.Unngå dobbelthake
Det er veldig mange som får mer dobbelthake på bilder enn hva de egentlig har. Dette er fordi de presser hodet litt bakover. De aller fleste gjør dette helt uten å tenke over det. Hvis du stikker hodet litt fremover når man tar bilde kan man unngå/forminske dobbelthaken. Det ser kanskje litt rart ut når man ser på seg selv i speilet mens man gjør det, men på bilder syns det ikke (med mindre du overdriver da). 

Ikke oversmil
Som regel holder det med ett lite og beskjedent smil på bilder. Hvis man viser hele perleraden kan det ofte se litt falskt ut. Og man kan også få større bollekinn. 

Ikke ta bilder ovenifra hvis du vil se lengre ut
Hvis du er som meg og vil se høyere ut bilder bør du ta bildene nedenfra og oppover. Hvis personen som tar bilder av deg er høyere enn deg kan det være smart at han/hun står lavere i terrenget enn deg, eller at han/hun bøyer seg ned for å ta bildene av deg. 

Hvilken side ser du best ut fra?
Når jeg poserer med ansiktet fra siden, poserer jeg nesten alltid med den siden jeg ikke har hårskillen min med inn i kameraet. Rett og slett fordi det er ikke pent å få en tung sidelugg inn mot kamera. Og fordi jeg ser best ut fra den siden. Det er heller ikke alle som ser bra ut på bilder rett forfra. Så det å vri hodet litt til siden på bilder kan gjøre mesterverker! 


Smize - Smile with your eyes
Å se helt død ut i øynene er noe av det værste som finnes. Det er vanskelig å forklare hvordan man smiler med øynene. Men tenk glade tanker, da ser du fort mye mer glad ut også. Det samme gjelder hvis du vil se trist/sint/sjokkert ut på bilder også, tenk på følelsen. 


Ikke bruk klær som gjør at du ser større ut

Denne her er det MANGE som gjør store feil på. Det dummeste man kan gjøre når man skal bli tatt bilder av er å kle seg feil for sin egen figur. Man bør heller ikke bruke posete klær på bilder. Topper som ikke sitter inntil i midjen gjør at man kan se større ut enn man er. Det er smartest å bruke klær som sitter noenlunde helt etter. Men alle har hver sin kroppsfigur så det er forskjellig fra person til person. 

Bruk hæler
Hvis man vil se høyere ut på bilder er det smart å bruke hæler. Mange glemmer det bort, rett og slett fordi de kanskje ikke bruker hæler til vanlig. Men på bilder er det kjekt å bruke det. Selv bruker jeg som regel hæler som er minst 13 cm høye. Så da sier det seg selv at det hjelper mye på høyden.

 

Gjerne "like" dette innlegget hvis du likte tipsene! 

10 Måter å spare penger på

Som ungdom og student er man ofte veldig blakk. Man har ikke tid til å jobbe, og ender opp med en dårlig inntekt. Derfor er det viktig å styre de pengene man har, riktig. Eller kanskje du vil spare til en sydentur, og trenger litt råd om hvordan du kan spare? Her er noen av mine beste tips! 

 

1. Matboks
Om man kjøper mat i kantinen hver dag går pengene fort. En bagett koster fort 30,- kr og hvis man kjøper en slik hver dag blir det 600,- kr i måneden. I tillegg er det lett at kjøper litt drikke og litt ekstra ting når man først er i kantinen. Lag litt ekstra middag (eller be foreldrene dine gjøre det) og ha det som lunsj på skolen dagen etter.

 

2. Streaming ikke kino/leie
- Når man drar på kino går pengene veldig fort. Først 100,- kr til filmen, også skal man ha godteri og brus. Da kan en kinotur pluselig koste deg 200,-. Men hvis du streamer på nett sparer du mye penger. Selv bruker jeg netflix som koster 79,- kr i måneden. Da ser jeg så mange filmer jeg ønsker og jeg sparer mye penger. Det er også mange steder man kan streame helt gratis på nett og se filmer. 

 

3. Kjøp ting på ebay
- På ebay florerer det av billige saker. Så her kan man spare sykt mye penger! Et iPhone deksel koster vanligvis 150-200,- på vanlige norske butikker. Men på ebay kan du få det for 20,- (inkludert frakt). Det er også mye annet fint å få tak i på ebay. Men vær obs på å kun kjøpe av selgere som har over 97% positiv tilbakemelding og bruk paypal, så du ikke blir lurt. Dersom du skal kjøpe kosmetikk bør du være veldig nøye med å sjekke opp hva du kjøper, siden ting kan være fake. Men i kosmetikk delen er det veldig mye å spare penger på for oss jenter. 

 

4. Selg ting du ikke bruker
- Har du en genser som du nesten ikke har brukt som ikke satt helt fint? Selg den da vel! Enten om du startet egen salgsblogg eller gjør det på finn.no er dette en smart måte å bli kvitt tingene du ikke bruker, i tillegg til at du får inn litt ekstra penger i kassa. 

 

5. Handle på salg
- Alle må ha nye klær i blant og da er det best og spare så mye penger som mulig. På butikker som H&M og Bik Bok er kanskje salgsavdelingen helt utplukket og det henger kun stygge klær igjen. Men på nelly.comtopshop.comnastygal.com er det mye større utvalg i salgsavdelingen, i tillegg har de mange flere størrelser også. 

 

6. Spar penger på BSU.
- Hvis du sparer 20'000 kroner på BSU sparingen din i året, sparer du 4000 kr i skatt det året. BSU er boligsparing for ungdom. Det kan være smart å ha når du skal kjøpe egen leilighet/hus. Det er viktig å ha spart opp mye penger før du kjøper hus/leilighet siden man kun får lånt 85% av det huset/leiligheten koster. Eks: For å kjøpe et hus til 1 million må man ha 150'000 kr selv, og får da lånt 850'000 av banken. Dette er bestemt av myndighetene, så det gjelder alle banker. 

 

 7. Tren gratis
- Et treningsmedlemskap koster som regel 300-500 kr i måneden. De pengene kan du spare ved å jogge ute og trene styrke hjemme. Har laget noen videoer om hvordan man kan trene hjemme:mageøvelserrumpeøvelsebasic øvelser.  

 

8. Lag et månedsbudsjett
- Dersom du vet hvordan du skal fordele pengene i løpet av måneden er det lettere å spare pengene. Dersom du ikke har oversikt over pengene er det lett å glemme bort hvor mye man faktisk bruker. Sjekk kontoutskrifter for å se hvor pengene blir av. Jeg har selv gjort dette mange ganger, og jeg blir like sjokkert hver gang over hvor mye penger jeg bruker på ting jeg ikke visste at jeg brukte penger på engang.
9. Ta bussen - Dropp bilen
- Bensin (kan fort bli 2000 kr i måneden), vei avgift (ca 3000 kr i året), eu godkjenning, forsikring, bom avgifter, parkeringsavgifter, osv. Altså MYE utgifter. Så det er ekstremt mye dyrere å ha en bil i forhold til å ha busskort som koster 300 kr i måneden (i buskerud). Så ta heller en kjip buss og spar pengene. 

 

10. Bruk studentrabatter
- Det fnnes mange forskjellige studenrabatter. På: trening, frisør, lege, tog, buss, utesteder, osv. Sett deg inn i hvilke tilbud som gjelder der du bor, og du kan spare mye penger.  

 

♥ Har du noen tips til hvordan man kan spare penger?

Hvordan få en bedre blogg

Mange av dere spør meg om tips til hvordan dere kan bli flinkere bloggere. Har også fått mange forespørsler om jeg kan lage et innlegg med noen tips. Så nå har jeg 10 tips til dere, som har fungert for meg. Jeg skal ikke påstå at dette er en fasit til å havne på toppen etter 10 dager. For det er det ingen som gjør. Hvis man vil havne på topp må man bygge seg oppover og bli flink. Disse tipsene her kan hjelpe dere godt på vei. 

Design. 
Det første jeg ser når jeg kommer inn på en blogg er designet. Hvis du har en lys bakgrunn, mørk og tydelig skrift, og har et design som gjør det lett for leserne å finne frem er du man langt på vei. Ha gjerne også en meny enten under headeren, eller i sidemargen, der leserne dine kan bla igjennom de forskjellige kategoriene dine. Hvis man blogger om forskjellige kategorier (trening, skjønnhet, mote, hverdag, mat, foto, osv) så får man lesere med forskjellige interesser, og som kanskje bare er interessert i å lese visse innlegg. 

Det værste jeg vet når jeg kommer inn på en blogg er mørk/blinkende/mønstrete/distraherende bakgrunn. Med hvit skrift eller en annen lys skrift. Og et design som kun er et standard blogg.no design. Hvis jeg kommer inn på en blogg som dette, går jeg rett ut igjen. Jeg tar ikke bloggeren seriøst hvis man har et så dårlig design. 
 
Kvalitets innlegg. 
Det er viktig for leserne at du gir de et innlegg som de ønsker å lese. Tar man bilder av middagen moren har lagd til dem og poster det som "dagens middag" eller lignende, er ikke dette er innlegg som har noe som helst verdi for leserne sine. Skal man legge ut bilde av middagen sin kan man skrive oppskriften man brukte for å lage middagen, eller andre tips som har verdi for leseren. 
En stor feil mange også gjør med outfit innlegg, er at de tar bilde med webcammet sitt, iført joggebukse og hettegenser, og de bruker en rotete bakgrunn. Skal man legge ut outfit innlegg synes jeg personlig at det er best å ta bilder ute. Jeg synes at hvis man skal legge ut outfit bilder skal det ha noe verdi for leseren. En joggebukse og hettegenser er ikke det som inspirerer meg en smule.
Invester gjerne i et stativ og en fjernkontroll og ta det med ut når du skal ta bilder. Det gjør jobben din så mye lettere og etterhvert som man blir flinkere, får man veldig fine bilder! Jeg vedder på at det er en del der ute som ikke tørr å ta med stativet ut og ta bilder, fordi det kan være flaut om noen ser på. Og ja det kan det absolutt være! Men man venner seg til det etterhvert, og da går det helt knirkefritt!


Nisje 
Jeg har lenge slitt litt med å finne meg en spesiell nisje, siden jeg har lyst til å skrive om så mye forskjellig. Men det som jeg har kommet frem til er at jeg skriver om hverdagen min og det ovefladiske i den. Altså: sminke, mote, noe personlig og trening. Dette synes jeg at er en god blanding for meg. 

Men man må finne sin egen nisje. Å finne sin egen nisje betyr ikke å kun skrive om en hunderase eller kun legge ut outfit innlegg hver dag. Men å finne den kategorien man hører til i. Eksempel: hvis du er flink til å tegne kan du ha en tegneblogg. Hvis du er flink til å ta bilder kan du ha en bildeblogg. 

Det viktigste er å skrive om noe du er flink til og liker. 


Skrivefeil.
Det er utrolig mange ganger jeg leser på en blogg og det er fullt av skrivefeil. Det er veldig viktig å dele opp setningene riktig og bruke; komma og punktum. En smart ting er å lese teksten høyt og granske den for deg selv, før du publiserer den. Selvfølgelig blir det noen skrivefeil her og der (ingen er jo perfekte!), men prøv å hold deg unna de vanligste feilene. 


Navn på bloggen. 
Ingen kommer til å huske hva bloggen din heter hvis du kaller den "xoxostinamariebakken<3". Det blir for mye og for langt. Jeg brente meg selv litt på dette da jeg hadde Stinamariebakken.blogg.no som navn. Derfor byttet jeg over til stina.blogg.no. Det er viktig å ha ett kort navn. Gjerne noe som er lett å huske og som er fengende. Det er mange bloggere som har litt annerledes bloggnavn: Nettenestea, Fotballfrue, Explode, osv. Mulighetene er mange, det er kun fantasien som setter grenser!


Kvalitet på bilder. 
Jeg er personlig veldig glad i å lese blogger som bruker bra bilder. Derfor er det viktig å investere i et bra speilreflekskamera. Selv bruker jeg Canon EOS 650D og er utrolig fornøyd med det. Lek med kameraets innstillinger for å lære nye triks til å ta bilder. Husk at man blir ikke flink til å ta bilder over natten, men øvelse gjør mester! 
 
 
HTML
Hvis man vil ha ett bra design er det kjekt å kunne noen html koder. Det finnes kjempe mange blogger som forklarer html bra og som gir deg kodene. Jeg sier ikke at man skal lære å bygge et design fra bunn av, tvert imot. Det jeg mener er at hvis man bruker et gratis design er det kjekt å vite hvordan du kan gjøre det om så det passer bedre til din egen blogg. 

Kommenter andres blogger
Dette går mer på PR delen av bloggen, men tar det med fordet! For at andre skal vite om bloggen din er det viktig at du "reklamerer" litt for den. Det kan du gjøre ved å skrive kommentarer på andres blogger. Det er mange ganger jeg går inn på bloggen til en som har kommentert. 

Men for guds skyld, ikke skriv "kan du kommentere på bloggen min?", "kan du besøke bloggen min" eller lignende saker. Det blir bare spam og er heller ikke koselig for den bloggeren du kommenterer på innlegget til. 

Vær personlig. 
Jeg elsker å lese blogger som bloggeren er litt personlig. Der man på en måte blir kjent med bloggeren. Så fortell ting om deg selv. Gjerne videoblogg og ta bilder av deg selv. Vis leserne hvem du er! 

Vit hvem som er leserne dine. 
Noen ganger kan det være vanskelig å vite hvem som leser bloggen din. På Google analytics kan man finne ut hvilket land leserne dine bor i, til og med hvilken by de befinner seg i når de leser bloggen din, om de er faste lesere, hvor lenge de er inne på bloggen din, hvordan de finner bloggen din, og mye mer. Du kan også gå inn på de som kommenterer bloggen din for å se hva slags lesere de er. 

Jeg synes personlig at det er viktig å vite hvor leserne mine bor, hvordan de kommer seg inn på bloggen min, hvor lenge de er inne på bloggen min og om de er faste lesere. Det som er best er å ha mange faste lesere, og ikke masse lesere som er inne på bloggen din i ett minutt også kommer de aldri tilbake igjen (for eksempel). 

(Postet dette innlegget for rundt et år siden, men mange av dere har spurt om tips i det siste. Så det er grunnen til at jeg poster det igjen!)

Topp 5 serieanbefalinger

Hver gang jeg sminker meg, eller gjør noe hjemme, pleier jeg alltid å la iPad'en stå på og spille av serier. Alltid deilig med litt underholdning i bakgrunnen! I tillegg så kommer høsten snikende inn på oss, og da er det alltid koselig å se på litt serier mens man slapper av under teppet med en kopp te. Men det er ikke alltid lett å vite hvilke serier som er bra å se på! Så derfor skal jeg anbefale mine topp 5 favoritter. Alle seriene kan man se på netflix. Kom gjerne med egne serieanbefalinger! 

 

Mine serieanbefalinger: 

Blue Mountain State

Dette er virkelig den ultimate ungdomsserien, og er i samme kategori som american pie filmene. I denne serien følger vi quarterback Alex, runningback Craig og maskoten Sammy gjennom mange uhell og flauser. For å ikke glemme fotballagets kapetin Chad, som er noe lettere gal. Vi får se college fester, fotballkamper, mye fyll og absolutt mye morro! 

 

Breaking bad

 Denne serien startet jeg å se på for ca en uke siden, men har allerede rukket å se nesten to sesonger allerede. Så avhengighetsdannende er den! Serien handler om Walter White (hovedpersonen) som er en high school naturfagslærer, som har fått diagnosen kreft, og får vite at han kun har kort tid igjen å leve. For å sikre familiens fremtid slår han seg sammen med en tidligere elev og begynner å lage metamfetamin og blir fort en del av den kriminelle verden. 

 

Breakout kings. 

To US marshalls kommer opp med en nye idè for å fange kriminelle. Nemlig å få hjelp fra de som er kriminelle. De henter ut tre av de slueste forbryterne de har fanget, og startet jakten. Fangene får en måned stryket av soningstiden sin for hver kjeltring de fanger, men hvis de prøver å rømme blir de sendt tilbake i fengsel med doblet straff. Dette er en serie med mye bra action, og vi ser kriminelle på en helt ny måte. 

 

Orange is the new black

Piper Chapman lever i forstadene i fred og ro, helt til fortiden hennes hjemsøker henne. Når hun var i 20 årene var hun med en gjeng som fraktet store mengder dop og hun ender opp med å sone tid i fengsel. Hun møter gale russiske damer, mordere, narkomane og sin gamle ekskjæreste. Vi blir kjent med hvordan livet er bak murene, på godt og vondt.

Drop dead diva

Denne serien er en liten tankevekker til oss alle, når det kommer til utseendet. Den vakre modellen Deb Dobkins lever et suksessfullt og veldig overfladisk liv, til hun en dag blir påkjørt og reinkarnert som en intelligent og overvektig advokat. I håpet om å finne indre skjønnhet ser vi henne igjennom mange sprudlende og triste øyeblikk. Absolutt en serie som er verdt å se! 

Tidenes søteste app?

Tidligere i dag lastet jeg ned en utrolig søt app på mobilen.Tror det her er tidenes søteste app. Man kan endre alle ikonene på mobilen til søte og rosa ikoner. Det er mange tusenvis av ikoner og bakgrunner man kan velge mellom, så man finner garantert noe som passer enhver smak. Det er veldig lett å endre ikonene.

Man går inn på appen: CocoPPa (tilgjengelig på iPone og Android) og scroller helt nederst til søkefeltet, så søker man for eksempel på "Facebook". Så får man opp mange forskjellige facebook ikoner man kan velge blant. Når man har valgt et ikon man vil bruke, trykker man på ikonet og trykker på "Set up link" -> "Applications" og scroller ned til man finner facebook appen sin, og trykker på "done". Så får man et helt nytt ikon på skjermen.

Enkelt og søtt! I Syns original ikonene er så utrolig upersonlige! Så derfor er denne appen helt genial, så man kan få en mer personlig mobil. Den er forresten gratis!


Hvordan se bra ut på bilder!

Mange av dere spør meg alltid om tips til hvordan dere kan se bedre ut på bilder.  Å se bra ut på bilder er ikke så lett som man skulle tro. Det er mer enn å bare slenge ut en tilfeldig posering. Det handler om å gjøre seg selv penere og ikke styggere. Og siden jeg har jobbet som modell ganske lenge har jeg lært noen tips jeg skal lære dere nå. Disse tipsene kan dere bruke til alt av bilder. Om det er til familiebilder, nytt profilbilde på facebook eller bilder til bloggen.  Jeg er veldig lav selv, bare 160cm. Men på bilder ser jeg som regel mye høyere ut, og det er fordi jeg følger tipsene under.

Det er viktig å huske at dette er tips, og ikke regler som er skrevet inn i stenen. Følger ikke alle tipsene til punkt å prikke alltid selv. Men det er kjekt å vite om de og å kunne bruke de. 


Aldri stå på benet som er nærmest kameraet.
Når du blir tatt bilder av er det viktig å vite hvilken side av kroppen din som er nærmest kameraet. Den siden som er lengst vekk fra kameraet er den du kan legge vekten mot. Hvis du legger vekten på det benet som er nærmest kameraet kommer du til å se mye kortere ut enn det du er, du kommer også til å se større ut. Dette gjelder også når du sitter. Aldri ha benet som er nærmest kamera helt rett.Unngå dobbelthake
Det er veldig mange som får mer dobbelthake på bilder enn hva de egentlig har. Dette er fordi de presser hodet litt bakover. De aller fleste gjør dette helt uten å tenke over det. Hvis du stikker hodet litt fremover når man tar bilde kan man unngå/forminske dobbelthaken. Det ser kanskje litt rart ut når man ser på seg selv i speilet mens man gjør det, men på bilder syns det ikke (med mindre du overdriver da). 

Ikke oversmil
Som regel holder det med ett lite og beskjedent smil på bilder. Hvis man viser hele perleraden kan det ofte se litt falskt ut. Og man kan også få større bollekinn. 

Ikke ta bilder ovenifra hvis du vil se lengre ut
Hvis du er som meg og vil se høyere ut bilder bør du ta bildene nedenfra og oppover. Hvis personen som tar bilder av deg er høyere enn deg kan det være smart at han/hun står lavere i terrenget enn deg, eller at han/hun bøyer seg ned for å ta bildene av deg. 

Hvilken side ser du best ut fra?
Når jeg poserer med ansiktet fra siden, poserer jeg nesten alltid med den siden jeg ikke har hårskillen min med inn i kameraet. Rett og slett fordi det er ikke pent å få en tung sidelugg inn mot kamera. Og fordi jeg ser best ut fra den siden. Det er heller ikke alle som ser bra ut på bilder rett forfra. Så det å vri hodet litt til siden på bilder kan gjøre mesterverker! 


Smize - Smile with your eyes
Å se helt død ut i øynene er noe av det værste som finnes. Det er vanskelig å forklare hvordan man smiler med øynene. Men tenk glade tanker, da ser du fort mye mer glad ut også. Det samme gjelder hvis du vil se trist/sint/sjokkert ut på bilder også, tenk på følelsen. 


Ikke bruk klær som gjør at du ser større ut

Denne her er det MANGE som gjør store feil på. Det dummeste man kan gjøre når man skal bli tatt bilder av er å kle seg feil for sin egen figur. Man bør heller ikke bruke posete klær på bilder. Topper som ikke sitter inntil i midjen gjør at man kan se større ut enn man er. Det er smartest å bruke klær som sitter noenlunde helt etter. Men alle har hver sin kroppsfigur så det er forskjellig fra person til person. 

Bruk hæler
Hvis man vil se høyere ut på bilder er det smart å bruke hæler. Mange glemmer det bort, rett og slett fordi de kanskje ikke bruker hæler til vanlig. Men på bilder er det kjekt å bruke det. Selv bruker jeg som regel hæler som er minst 13 cm høye. Så da sier det seg selv at det hjelper mye på høyden.

 

Gjerne like dette innlegget for å dele det med andre som også ønsker å lære disse tipsene.  

Favoritt redigeringsprogram

Syns bildene som kommer rett fra kamera er så sinnsykt kjedelige. De er liksom så flate, helt uten liv. Derfor pleier jeg alltid å redigere de hos pixlr.com. Men i kveld har jeg prøvd ut en del nye ting hos picmonkey.com. Har brukt dette programmet en stund også. Men den har ikke blitt en så sterk favoritt før nå. Anbefales virkelig! 

 

Hvilke redigeringsprogram bruker dere?

 

Anbefaling av app

Tenkte bare å tipse dere om en app fra Schweppes som heter "Your moments". Den er helt genial! Vi brukte den til å laste opp små klipp fra snowboardshowet (tacky invitational). App'en fungerer på en måte som instagram, bare at dette er med video istedet for bilder. Anbefaler folk å laste ned app'en fra App Store eller Google Play. Kan fort bli mye morsomme klipp man kan dele med venner og bekjente!10 måter å spare penger på

Som ungdom og student er man ofte veldig blakk. Man har ikke tid til å jobbe, og ender opp med en dårlig inntekt. Derfor er det viktig å styre de pengene man har, riktig. 

 

1. Matboks
- Om man kjøper mat i kantinen hver dag går pengene fort. En bagett koster fort 30,- kr og hvis man kjøper en slik hver dag blir det 600,- kr i måneden. I tillegg er det lett at kjøper litt drikke og litt ekstra ting når man først er i kantinen. Lag litt ekstra middag (eller be foreldrene dine gjøre det) og ha det som lunsj på skolen dagen etter.

 

2. Streaming ikke kino/leie
- Når man drar på kino går pengene veldig fort. Først 100,- kr til filmen, også skal man ha godteri og brus. Da kan en kinotur pluselig koste deg 200,-. Men hvis du streamer på nett sparer du mye penger. Selv bruker jeg netflix som koster 79,- kr i måneden. Da ser jeg så mange filmer jeg ønsker og jeg sparer mye penger. Det er også mange steder man kan streame helt gratis på nett og se filmer. 

 

3. Kjøp ting på ebay
- På ebay florerer det av billige saker. Så her kan man spare sykt mye penger! Et iPhone deksel koster vanligvis 150-200,- på vanlige norske butikker. Men på ebay kan du få det for 20,- (inkludert frakt). Det er også mye annet fint å få tak i på ebay. Men vær obs på å kun kjøpe av selgere som har over 97% positiv tilbakemelding og bruk paypal, så du ikke blir lurt. Dersom du skal kjøpe kosmetikk bør du være veldig nøye med å sjekke opp hva du kjøper, siden ting kan være fake. Men i kosmetikk delen er det veldig mye å spare penger på for oss jenter. 

 

4. Selg ting du ikke bruker
- Har du en genser som du nesten ikke har brukt som ikke satt helt fint? Selg den da vel! Enten om du startet egen salgsblogg eller gjør det på finn.no er dette en smart måte å bli kvitt tingene du ikke bruker, i tillegg til at du får inn litt ekstra penger i kassa. 

 

5. Handle på salg
- Alle må ha nye klær i blant og da er det best og spare så mye penger som mulig. På butikker som H&M og Bik Bok er kanskje salgsavdelingen helt utplukket og det henger kun stygge klær igjen. Men på nelly.com, topshop.com, nastygal.com er det mye større utvalg i salgsavdelingen, i tillegg har de mange flere størrelser også. 

 

6. Spar penger på BSU.
- Hvis du sparer 20'000 kroner på BSU sparingen din i året, sparer du 4000 kr i skatt det året. BSU er boligsparing for ungdom. Det kan være smart å ha når du skal kjøpe egen leilighet/hus. Det er viktig å ha spart opp mye penger før du kjøper hus/leilighet siden man kun får lånt 80% av det huset/leiligheten koster. Eks: For å kjøpe et hus til 1 million må man ha 200'000 kr selv, og får da lånt 800'000 av banken. Dette er bestemt av myndighetene, så det gjelder alle banker. 

 

 7. Tren gratis
- Et treningsmedlemskap koster som regel 300-500 kr i måneden. De pengene kan du spare ved å jogge ute og trene styrke hjemme. Har laget noen videoer om hvordan man kan trene hjemme:mageøvelserrumpeøvelsebasic øvelser.  

 

8. Lag et månedsbudsjett
- Dersom du vet hvordan du skal fordele pengene i løpet av måneden er det lettere å spare pengene. Dersom du ikke har oversikt over pengene er det lett å glemme bort hvor mye man faktisk bruker.  

 

9. Ta bussen - Dropp bilen
- Bensin (kan fort bli 2000 kr i måneden), vei avgift (ca 3000 kr i året), eu godkjenning, forsikring, bom avgifter, parkeringsavgifter, osv. Altså MYE utgifter. Så det er ekstremt mye dyrere å ha en bil i forhold til å ha busskort som koster 300 kr i måneden (i buskerud). Så ta heller en kjip buss og spar pengene. 

 

10. Bruk studentrabatter
- Det fnnes mange forskjellige studenrabatter. På: trening, frisør, lege, tog, buss, utesteder, osv. Sett deg inn i hvilke tilbud som gjelder der du bor, og du kan spare mye penger.  

 

FØLG MEG PÅ BLOGLOVIN   //  FØLG MEG PÅ FACEBOOK

Hvordan få flere lesere på bloggen - Tips!

- Ha først og fremst en god blogg. 
Les hvordan HER


- Kommenter andres blogger
Legg gjerne igjen en koselig kommentar på andres innlegg. Men for Gud skyld, ikke skriv "kommenter gjerne tilbake". Det er sykt irriterende for bloggeren du skriver det til. I tillegg blir kommentaren din mest sannsynligvis slettet. Hvis du vil reklamere for din egen blogg ved bruk av kommentarer, kan det være smartere å endre navnet ditt (dette gjør du på profil->rediger profil->navn) til noe som beskriver bloggen din. For eksempel: "Stina - en blogg om skjønnhet og tabu". 


- Blogg minst 1-2 ganger hver dag. 
Leser liker at bloggeren oppdaterer ofte. Hvis du blogger en gang i uken kan du ikke forvente at leserne strømmer inn. Men ikke legg ut mer enn maks 4 innlegg per dag. Legger du ut innlegg oftere enn det rekker ikke lesere å følge med. 


-Del innleggene
Når du deler innlegget ditt på facebook får venner og familie med seg at du blogger. Da går de gjerne innom bloggen din, siden de kjenner deg blir det ekstra stas for dem å lese bloggen din. Kanskje de deler den videre til sine venner også?

 - Ha en
like knapp under hvert innlegg.
Har du en blogg på blogg.no kan du endre dette under "oppsett - "vis lik knapp...". Denne er viktig at du har så folk lett kan dele innleggene dine. Ikke tenk at ingen gidder å dele innleggene dine, eller at folk selv kan kopiere og lime inn linken hvis de absolutt vil dele det. Tro på innleggene dine og gjør det lett for leserne dine. 


- Ha konkurranser
Lesere elsker konkurranser. Hvis du ikke har så mange lesere selv er det kanskje best å lodde ut en faktisk premie. Men hvis du har rundt 1000 unike hver dag kan du ha konkurranser som ukens blogg og lignende. Oppfordre leserne dine til å like Facebook siden din for å kunne være med i konkurransen. 

 

- Opprett en fanside på Facebook og bloglovin.
Når du har blogget en liten stund, og fått litt lesere kan det være smart å opprette en facebookside. Da kan leserne dine følge bloggen din, i tillegg får de med seg hver gang du legger ut noe nytt på bloggen. - Vær aktiv på instagram og Twitter. 
Det er viktig for leserne at de kan følge deg på andre steder enn kun bloggen din. Derfor kan det være lurt å oppdatere Twitter og instagram ganske ofte. Kall deg noe som ligner på navnet eller er likt om bloggnavnet ditt så de lett kan finne deg. 


- Blogg om noe interessant
Ingen gidder å følge en blogg hvor bloggeren skriver totalt kjedelige innlegg, med dårlig eller ingen bilder. Pass på å skrive om noe du interesserer deg for, og husk gode bilder! Husk også å skrive teksten så den blir morsom og spennende. Husk at alt kan gjøres spennende. Gå bare inn på vg.no eller dagbladet.no hvis du ikke tror meg. 

 

Gjerne del dette innlegget om du likte tipsene! 

Anbefaling av redigeringsprogram

Siden jeg ofte får spørsmål om hvilke redigeringsprogrammer jeg bruker, skal jeg vise dere de nå. To av de er helt gratis, men det nederste koster 4,99 dollar i måneden.  Dette er de tre jeg veksler mellom å bruke. Jeg bruker aldri noen andre enn disse tre, siden jeg er så fornøyd med de! 


Pixlr express - Nettside HER

Her kan man legge på filtre, tekst, overlay, rammer, fikse lys/skarhet, lage kollasjer og mange flere ting. 

 

Picasa 3 - Kan lastes ned HER 

Dette pleier jeg å bruke til å fikse på lys, røde øyne, skarhet, svart-hvitt, legge på tekst. Dette bruker jeg også til å lage kollasjer. 

 

Picmonkey.com - Nettside HER. 

Her kan du croppe bildet, justere farger/lys/skarphet/kontraster, legge på filtre. Det er også en "beauty" avdeling hvor du kan bruke air brush, mascara, spray tan, teeth white, wrinkle remover, osv. Man må ha brukerkonto (koster 4,99 dollar i måneden) for å få lov til å bruke redigeringene. Men jeg syns det er så bra program at det er verdt å betale den lille summen for. - Bruker du noe redigeringsprogram?

Lyst på gratis header?

Jeg får ofte spørsmål av lesere om jeg kan lage gratis headere til dere. Selv har jeg ikke lagd min egen header, og har ikke tenkt til å starte med det heller. Men jeg har et veldig smart tips til dere! På siden headerplease.com kan du registrere deg (gratis) og legge ut ønsker til header. Da laster du bare opp bilder du vil at skal bli brukt, også skriver du hvordan du helst vil ha headeren. Husk også å skrive strl i px, dette finner du i stilsettet ditt. 

Da lager andre bloggere header til deg, og du velger selv ut hvilken header du vil bruke. Selv fikk jeg inn 12 veldig fine headere på en til to dager. Så dette burde alle som ønsker header en ny header prøve ut! Får ikke noe penger for å skrive om denne siden. Men skriver om den fordi den er så genial!

Her er noen av headerene jeg mottok


Laget av: http://nergizsadik.blogg.no 


Laget av: http://andreahufsa.blogg.no 
*

Laget av: http://carmenl.blogg.no/

 

Har du prøvd ut headerplease før?

 

Hvordan tjene penger på bloggen!

Det er veldig mange som spør meg om hvordan man kan tjene penger på blogg, så derfor tenkte jeg det var smart med en liten oversikt.  Husk at det aldri er noe poeng i å starte en blogg kun for å tjene penger. Det er en lang vei å gå fra man oppretter en blogg til man håver inn penger. Det er en del måter man kan ta i bruk for å tjene penger på bloggen sin. Men disse to måtene er de vanligste. 


Sponsorer. 
Det er ikke noe hemmelighet at toppbloggere blir sponset med absolutt alt. Grunnen til at disse blir sponset er at de gir god reklame for bedriften. Da får bedriften flere kunder, og bloggeren får gratis ting, vinn-vinn. 

For å få sponsorer er det noen generelle krav. Dette er ikke krav som er håndfaste, men kan være smart å følge. 
- Minimum 500 unike (ikke sidevisninger, men unike) lesere hver dag.
- Ha god kvalitet på bloggen. Les hvordan du kan bli en flinkere blogger HER. 

Hvis man ligger på topplista blir man som regel kontaktet av diverse sponsorer. Siden de kan lett finne bloggen din og se hvor mange unike lesere du har, når du ligger på forsiden. Men dersom du ønsker å få sponsorer på egenhånd kan du alltids sende en mail. Du finner som regel alltid mail adresser på hjemmesider til de eventuelle du vil bli sponset av. 

I en mail bør du ha med følgende:
- Antall unike lesere du har per dag
- Hva du selv blogger om
- Alder
- Hva slags samarbeide du vil inngå


Et lite utvalg av ting jeg har fått sponset

Tekstlinker og bannere. 
Denne kan alle ta i bruk. Det er lett og du trenger ikke et minimum av lesere. Selv om du trenger en del lesere for å i det hele tatt få noe fortjeneste. 
Selv bruker jeg tradedoubler.com til tekstlinker og bannere. På tradedoubler kan du finne forskjellige bannere og tekstlinker fra sider som; nelly, heppo, brandos, blush, osv. Tekstlinker kan du bruke hvis du vil blogge om et produkt fra en side. De fleste gir deg en fortjeneste på 7-15% av det du selger for. 

 


Når du endelig har blitt sponset er det viktig å være ærlig når du reklamerer for et produkt. Ikke selg "blogg-sjelen" din, ved å skrive positivt om et dårlig produkt. Dette er dårlig blogg-etikk. Man skal ALLTID merke innlegg som er reklame med "reklame/sponset" eller lignende. Dette står faktisk i den norske lov. Så denne er ganske viktig å følge. 


Håper disse tipsene hjalp litt!

 

Hvordan få en bedre blogg - 10 tips!

Mange av dere spør meg om tips til hvordan dere kan bli flinkere bloggere. Har også fått mange forespørsler om jeg kan lage et innlegg med noen tips. Så nå har jeg 10 tips til dere, som har fungert for meg. Jeg skal ikke påstå at dette er en fasit til å havne på toppen etter 10 dager. For det er det ingen som gjør. Hvis man vil havne på topp må man bygge seg oppover og bli flink. Disse tipsene her kan hjelpe dere godt på vei. 

1. Design. 
Det første jeg ser når jeg kommer inn på en blogg er designet. Hvis du har en lys bakgrunn, mørk og tydelig skrift, og har et design som gjør det lett for leserne å finne frem er du man langt på vei. 

Det værste jeg vet når jeg kommer inn på en blogg er mørk/blinkende/mønstrete/distraherende bakgrunn. Med hvit skrift eller en annen lys skrift. Og et design som kun er et standard blogg.no design. Hvis jeg kommer inn på en blogg som dette, går jeg rett ut igjen. Jeg tar ikke bloggeren seriøst hvis man har et så dårlig design. 

2. Vit hvem som er leserne dine. 
Noen ganger kan det være vanskelig å vite hvem som leser bloggen din. På Google analytics kan man finne ut hvilket land leserne dine bor i, til og med hvilken by de befinner seg i når de leser bloggen din, om de er faste lesere, hvor lenge de er inne på bloggen din, hvordan de finner bloggen din, og mye mer. Du kan også gå inn på de som kommenterer bloggen din for å se hva slags lesere de er. 

Jeg synes personlig at det er viktig å vite hvor leserne mine bor, hvordan de kommer seg inn på bloggen min, hvor lenge de er inne på bloggen min og om de er faste lesere. Det som er best er å ha mange faste lesere, og ikke masse lesere som er inne på bloggen din i ett minutt også kommer de aldri tilbake igjen (for eksempel). 

3. Kvalitets innlegg. 
Det er viktig for leserne at du gir de et innlegg som de ønsker å lese. Tar man bilder av middagen moren har lagd til dem og poster det som "dagens middag" eller lignende, er ikke dette er innlegg som har noe som helst verdi for leserne sine. Skal man legge ut bilde av middagen sin kan man skrive oppskriften man brukte for å lage middagen, eller andre tips som har verdi for leseren. 

En stor feil mange også gjør med outfit innlegg, er at de tar bilde med webcammet sitt, iført joggebukse og hettegenser, og de bruker en rotete bakgrunn. 
Skal man legge ut outfit innlegg synes jeg personlig at det er best å bruke en hvit bakgrunn eller ta bilder ute. Jeg synes at hvis man skal legge ut outfit bilder skal det ha noe verdi for leseren. En joggebukse og hettegenser er ikke det som inspirerer meg en smule. 


4. Nisje 
Jeg har lenge slitt litt med å finne meg en spesiell nisje, siden jeg har lyst til å skrive om så mye forskjellig. Men det som jeg har kommet frem til er at jeg skriver om hverdagen min og det ovefladiske i den. Altså: sminke, mote, noe personlig, modell oppdrag og trening. Dette synes jeg personlig er en god blanding for meg. 

Men man må finne sin egen nisje. Å finne sin egen nisje betyr ikke å kun skrive om en hunderase eller kun legge ut outfit innlegg hver dag. Men å finne den kategorien man hører til i. Eksempel: hvis du er flink til å tegne kan du ha en tegneblogg. Hvis du er flink til å ta bilder kan du ha en bildeblogg. 

Det viktigste er å skrive om noe du er flink til og liker. 


5. HTML
Hvis man vil ha ett bra design er det kjekt å kunne noen html koder. Det finnes kjempe mange blogger som forklarer html bra og som gir deg kodene. Jeg sier ikke at man skal lære å bygge et design fra bunn av, tvert imot. Det jeg mener er at hvis man bruker et gratis design er det kjekt å vite hvordan du kan gjøre det om så det passer bedre til din egen blogg. 


6. Skrivefeil.
Det er utrolig mange ganger jeg leser på en blogg og det er fullt av skrivefeil. Det er veldig viktig å dele opp setningene riktig og bruke; komma og punktum. En smart ting er å lese teksten høyt og granske den for deg selv, før du publiserer den. 


7. Navn på bloggen. 
Ingen kommer til å huske hva bloggen din heter hvis du kaller den "xoxostinamariebakken<3". Det blir for mye og for langt. Jeg brente meg selv litt på dette da jeg hadde Stinamariebakken.blogg.no som navn. Derfor byttet jeg over til stina.blogg.no. Det er viktig å ha ett kort navn. Gjerne noe som er lett å huske. 


8. Kvalitet på bilder. 
Jeg er personlig veldig glad i å lese blogger som bruker bra bilder. Det værste jeg ser er når man tar bilder med webcam eller en dårlig telefon. Det er greit å gjøre det et par ganger hvis man har dårlig tid. Men ikke gjør det til en vane. 

9. Kommenter andres blogger
For at andre skal vite om bloggen din er det viktig at du "reklamerer" litt for den. Det kan du gjøre ved å skrive kommentarer på andres blogger. Det er mange ganger jeg går inn på bloggen til en som har kommentert. 

Men for gudenes skyld, ikke skriv "kan du kommentere på bloggen min?", "kan du besøke bloggen min" eller lignende saker. Det blir bare spam og er heller ikke koselig for den bloggeren du kommenterer på innlegget til. 


10. Vær personlig. 
Jeg elsker å lese blogger som bloggeren er litt personlig. Der man på en måte blir kjent med bloggeren. Så fortell ting om deg selv. Gjerne videoblogg og ta bilder av deg selv. 


Det ble litt mye tekst her. Men ville forklare litt rundt tipsene for at dere skal forstå de riktig, og ikke misfortstå de. 


♥ Lærte du noe nytt?

(La ut dette innlegget i januar. Men mange av dere spør meg ofte om blogg tips, så reposter det nå!)

Gjerne del dette innlegget hvis du likte tipsene!  

Lag dine egne sminkekost-holdere!

På bildet under kan du se to veldig søte og enkle sminkekost-holdere. For å lage disse trenger du en tom hermetikkboks, ris og et sløyfebånd. Begynn med å vaske hermetikkboksen. Fyll så i ris til boksen er litt over halvfull. Så knyter du en en liten og søt sløyfe rundt boksen. Sett i kostene dine, og vips så har du en ny fin sminkekost-holder. Spis is uten dårlig samvittighet!

Det er mange der ute som leter etter godsaker man kan spise uten dårlig samvittighet. Is er min svake side, så kan absolutt si at jeg er blandt de. Dette er absolutt en is alle må prøve ut. En hel is inneholder kun 60 kcal. Hvilket er sykt lite. Det er en saftis. Men den er ikke som andre saftiser, denne er bedre. Denne har bedre smak og konsistens. Syns de fleste saftiser smaker så mye sukker, og de virker krystallisert. Men det gjør ikke den her. Den kan kjøpes på bensinstasjoner og kiosker til 20,- kr. Hvordan se bra ut på bilder

Mange av dere spør meg alltid om tips til hvordan dere kan se bedre ut på bilder.  Å se bra ut på bilder er ikke så lett som man skulle tro. Det er mer enn å bare slenge ut en tilfeldig posering. Det handler om å gjøre seg selv penere og ikke styggere. Og siden jeg har jobbet som modell ganske lenge har jeg lært noen tips jeg skal lære dere nå. Disse tipsene kan dere bruke til alt av bilder. Om det er til familiebilder, nytt profilbilde på facebook eller bilder til bloggen.

Det er viktig å huske at dette er tips, og ikke regler som er skrevet inn i stenen. Følger ikke alle tipsene til punkt å prikke alltid selv. Men det er kjekt å vite om de og å kunne bruke de. 

 

Aldri stå på benet som er nærmest kameraet.
Når du blir tatt bilder av er det viktig å vite hvilken side av kroppen din som er nærmest kameraet. Den siden som er lengst vekk fra kameraet er den du kan legge vekten mot. Hvis du legger vekten på det benet som er nærmest kameraet kommer du til å se mye kortere ut enn det du er, du kommer også til å se større ut. Dette gjelder også når du sitter. Aldri ha benet som er nærmest kamera helt rett.Unngå dobbelthake
Det er veldig mange som får mer dobbelthake på bilder enn hva de egentlig har. Dette er fordi de presser hodet litt bakover. De aller fleste gjør dette helt uten å tenke over det. Hvis du stikker hodet litt fremover når man tar bilde kan man unngå/forminske dobbelthaken. Det ser kanskje litt rart ut når man ser på seg selv i speilet mens man gjør det, men på bilder syns det ikke (med mindre du overdriver da). 

Ikke oversmil
Som regel holder det med ett lite og beskjedent smil på bilder. Hvis man viser hele perleraden kan det ofte se litt falskt ut. Og man kan også få større bollekinn. 

Ikke ta bilder ovenifra hvis du vil se lengre ut
Hvis du er som meg og vil se høyere ut bilder bør du ta bildene nedenfra og oppover. Hvis personen som tar bilder av deg er høyere enn deg kan det være smart at han/hun står lavere i terrenget enn deg, eller at han/hun bøyer seg ned for å ta bildene av deg. 

Hvilken side ser du best ut fra?
Når jeg poserer med ansiktet fra siden, poserer jeg nesten alltid med den siden jeg ikke har hårskillen min med inn i kameraet. Rett og slett fordi det er ikke pent å få en tung sidelugg inn mot kamera. Og fordi jeg ser best ut fra den siden. Det er heller ikke alle som ser bra ut på bilder rett forfra. Så det å vri hodet litt til siden på bilder kan gjøre mesterverker! 

Smize - Smile with your eyes
Å se helt død ut i øynene er noe av det værste som finnes. Det er vanskelig å forklare hvordan man smiler med øynene. Men tenk glade tanker, da ser du fort mye mer glad ut også. Det samme gjelder hvis du vil se trist/sint/sjokkert ut på bilder også, tenk på følelsen. 


Ikke bruk klær som gjør at du ser større ut

Denne her er det MANGE som gjør store feil på. Det dummeste man kan gjøre når man skal bli tatt bilder av er å kle seg feil for sin egen figur. Man bør heller ikke bruke posete klær på bilder. Topper som ikke sitter inntil i midjen gjør at man kan se større ut enn man er. Det er smartest å bruke klær som sitter noenlunde helt etter. Men alle har hver sin kroppsfigur så det er forskjellig fra person til person. 

 

Gjerne like dette innlegget for å dele det med andre som også ønsker å lære disse tipsene.  

Vil du ha mer energi?

Etter at jeg hadde kyssesyken i høst, var energilagrene mine ganske så tomme. Jeg følte jeg var sliten, trøtt og slapp hele tiden. Så en dag når jeg var på butikken tenkte jeg at jeg skulle finne noe som kunne gi meg energi. Da så jeg "Gerimax extreme energy". Så fort jeg kom hjem prøvde jeg den. Det var helt utrolig! Jeg følte meg "normal" igjen. Med tanke på hvor lite energi jeg hadde fra før av, var det helt utrolig deilig å ha tilbake energien igjen. Jeg bruker Gerimax nesten hver dag. Spesielt de dagene jeg jobber eller skal noe jeg må ha litt ekstra energi til.

Anbefaler ingen å bruke den hver eneste dag. For da kan kroppen bli veldig avhengig av denne "falske" energien. Men dette kosttilskuddet er utrolig kjekt å bruke da man trenger det. For eksempel før treningsøkter, jobb, hvis man er veldig slapp i hverdagen, osv. Man bør være litt obs på at man klarer mer når man bruker dette kosttilskuddet. Dette merket jeg når jeg hadde vært på trening på Renessanse. Overtrente LITT kan man si.. 

Om Gerimax.
Man kan ta 1-2 piller per dag. På meg holder det nesten alltid med kun 1 pille på en hel dag. De virker innen 30 minutter. Man blir mer konsentrert og våken. De inneholder guarana, rosenrot og ginseng. Disse ingrediensene er de som gir deg energi. Man kan kjøpe Gerimax på butikker som Kiwi, til hundrelappen. Da får man 30 piller.  Bør ikke tas  før du skal legge deg. 

 

♥ Har du prøvd Gerimax før?

 

Love Stina <3

10 Tips for en bedre bloggMange av dere spør meg om tips til hvordan de kan bli flinkere bloggere. Har også fått mange forespørsler om jeg kan lage et innlegg med noen tips. Så nå har jeg 10 tips til dere, som har fungert for meg. Jeg skal ikke påstå at dette er en fasit til å havne på toppen etter 10 dager. For det er det ingen som gjør. Hvis man vil havne på topp må man bygge seg oppover og bli flink. Disse tipsene her kan hjelpe dere godt på vei. 

1. Design. 
Det første jeg ser når jeg kommer inn på en blogg er designet. Hvis du har en lys bakgrunn, mørk og tydelig skrift, og har et design som gjør det lett for leserne å finne frem er du man langt på vei. 

Det værste jeg vet når jeg kommer inn på en blogg er mørk/blinkende/mønstrete/distraherende bakgrunn. Med hvit skrift eller en annen lys skrift. Og et design som kun er et standard blogg.no design. Hvis jeg kommer inn på en blogg som dette går jeg rett ut igjen. Jeg tar ikke bloggeren seriøst hvis man har et så dårlig design. 


2. Kvalitets innlegg. 
Det er viktig for leserne at du gir de et innlegg som de ønsker å lese. Tar man bilder av middagen moren har lagd til dem og poster det som "dagens middag" eller lignende, er ikke dette er innlegg som har noe som helst verdi for leserne sine. Skal man legge ut bilde av middagen sin kan man skrive oppskriften man brukte for å lage middagen, eller andre tips som har verdi for leseren. 

En stor feil mange også gjør med outfit innlegg, er at de tar bilde med webcammet sitt, iført joggebukse og hettegenser, og de bruker en rotete bakgrunn. 
Skal man legge ut outfit innlegg synes jeg personlig at det er best å bruke en hvit bakgrunn eller ta bilder ute. Jeg synes at hvis man skal legge ut outfit bilder skal det ha noe verdi for leseren. En joggebukse og hettegenser er ikke det som inspirerer meg en smule. 


3. Vit hvem som er leserne dine. 
Noen ganger kan det være vanskelig å vite hvem som leser bloggen din. På Google analytics kan man finne ut hvilket land leserne dine bor i, til og med hvilken by de befinner seg i når de leser bloggen din, om de er faste lesere, hvor lenge de er inne på bloggen din, hvordan de finner bloggen din, og mye mer. Du kan også gå inn på de som kommenterer bloggen din for å se hva slags lesere de er. 

Jeg synes personlig at det er viktig å vite hvor leserne mine bor, hvordan de kommer seg inn på bloggen min, hvor lenge de er inne på bloggen min og om de er faste lesere. Det som er best er å ha mange faste lesere, og ikke masse lesere som er inne på bloggen din i ett minutt også kommer de aldri tilbake igjen (for eksempel). 


4. Nisje 
Jeg har lenge slitt litt med å finne meg en spesiell nisje, siden jeg har lyst til å skrive om så mye forskjellig. Men det som jeg har kommet frem til er at jeg skriver om hverdagen min og det ovefladiske i den. Altså: sminke, mote, noe personlig, modell oppdrag og trening. Dette synes jeg personlig er en god blanding for meg. 

Men man må finne sin egen nisje. Å finne sin egen nisje betyr ikke å kun skrive om en hunderase eller kun legge ut outfit innlegg hver dag. Men å finne den kategorien man hører til i. Eksempel: hvis du er flink til å tegne kan du ha en tegneblogg. Hvis du er flink til å ta bilder kan du ha en bildeblogg. 

Det viktigste er å skrive om noe du er flink til og liker. 


5. HTML
Hvis man vil ha ett bra design er det kjekt å kunne noen html koder. Det finnes kjempe mange blogger som forklarer html bra og som gir deg kodene. Jeg sier ikke at man skal lære å bygge et design fra bunn av, tvert imot. Det jeg mener er at hvis man bruker et gratis design er det kjekt å vite hvordan du kan gjøre det om så det passer bedre til din egen blogg. 


6. Skrivefeil.
Det er utrolig mange ganger jeg leser på en blogg og det er fullt av skrivefeil. Det er veldig viktig å dele opp setningene riktig og bruke; komma og punktum. En smart ting er å lese teksten høyt og granske den for deg selv, før du publiserer den. 


7. Navn på bloggen. 
Ingen kommer til å huske hva bloggen din heter hvis du kaller den "xoxostinamariebakken<3". Det blir for mye og for langt. Jeg brente meg selv litt på dette da jeg hadde Stinamariebakken.blogg.no som navn. Derfor byttet jeg over til stina.blogg.no. Det er viktig å ha ett kort navn. Gjerne noe som er lett å huske. 


8. Kvalitet på bilder. 
Jeg er personlig veldig glad i å lese blogger som bruker bra bilder. Det værste jeg ser er når man tar bilder med webcam eller en dårlig telefon. Det er greit å gjøre det et par ganger hvis man har dårlig tid. Men ikke gjør det til en vane. 


9. Kommenter andres blogger
For at andre skal vite om bloggen din er det viktig at du "reklamerer" litt for den. Det kan du gjøre ved å skrive kommentarer på andres blogger. Det er mange ganger jeg går inn på bloggen til en som har kommentert. 

Men for gudenes skyld, ikke skriv "kan du kommentere på bloggen min?", "kan du besøke bloggen min" eller lignende saker. Det blir bare spam og er heller ikke koselig for den bloggeren du kommenterer på innlegget til. 


10. Vær personlig. 
Jeg elsker å lese blogger som bloggeren er litt personlig. Der man på en måte blir kjent med bloggeren. Så fortell ting om deg selv. Gjerne videoblogg og ta bilder av deg selv. 


Det ble litt mye tekst her. Men ville forklare litt rundt tipsene for at dere skal forstå de riktig, og ikke misfortstå de. 


♥ Lærte du noe nytt?


Love Stina <3

PS: Postet dette innlegget i begynnelsen av året. Men er mange som har spurt om blogghjelp og om jeg kan poste innlegget på nytt. Pluss at jeg har fått mange nye lesere. Så derfor jeg poster det på nytt nå!