hits

Matoppskrifter

Tacogryte ala stinablogg

Helt siden jeg var liten har jeg alltid elsket taco. Vi hadde alltid taco på fredagene, og det var min favoritt-rett. I voksen alder har min elsk på taco bare blitt enda større, og jeg spiser det ofte. For å variere det litt veksler jeg mellom å lage taco med lomper, taco salat og taco gryte.

Sistnevnte har jeg aldri delt noe oppskrift av her på bloggen, og det er virkelig på tide! Denne gryten er perfekt kveldskos, og den er ikke bare dødsgod, men den er også veldig sunn. Fullproppet med grønnsaker og proteiner! 

Selv pleier jeg alltid å lage en stor gryte og sette restene i kjøleskapet i en boks. Det er like godt dagen etterpå til lunsj og middag! 

For 4 porsjoner trenger du:

- 1 boks mais

- 2 paprika

- 400 gram karbonadedeig

- 1 Boks hakkede tomater

- 1 gul løk

- 2,5 dl vann

- 1 pose taco pulver 

- Mager kesam 

- Smør til steking

- Gulost til topping

- 1/3 potte koriander

Gjør dette:

- Kutt opp løken i små biter og stek den i en stor gryte til den er myk og blank.

- Ha oppi karbonadedeigen og stek den til den er gjennomstekt.

- Ha oppi tacopulver og rør rundt. Ha oppi vann og rør rundt. 

- Mens løken og karbonadedeigen stekes kan du kutte opp paprikaen.

- Hell oppi hakkede tomater, mais og paprika. La det koke 2-3 minutter.

- Ha en porsjon av gryten oppi en dyp tallerken. Dryss over litt ost, litt koriander og topp den med en skje kesam.

Håper det smaker! 

Sunn versjon av skagensalat!

I går fikk jeg skikkelig cravings på skagenrøre. Det er noe som jeg har spist på restauranter, og faktisk lagd på restaurant så utrolig mange ganger. Det er skikkelig sommermat og passer perfekt som lunsj / middag, og er perfekt å servere om du får gjester.

I den originale oppskriften er det ganske mye fetende meieriprodukter og lyst brød, så det er ikke særlig sunt. Derfor jeg har byttet ut creme fraiche som har 335 kcal per 100 gram, med mager kesam som kun har 66 kcal per 100 g, og som også har et mye høyere innhold av proteiner. Jeg har også redusert hvor mye majones som blir brukt. Så denne oppskriften er perfekt om du vil kose deg, samtidig som du vil være sunn og få i deg proteiner.

Det du trenger er:

(til en porsjon)

🌿100 gram rensede reker (250gram når skallet er på)

🌿 3-4 ss mager kesam

🌿 1 ts mager majones

🌿 1/3 rødløk

🌿 Sitron

🌿 Salt og pepper

🌿 1 ss finhakket dill

🌿1 ss finhakket gressløk

🌿1-2 brødskiver med grovt brød

Gjør dette:

Skrell rekene

Bland alle ingrediensene i en bolle (unntatt brødet)

Rist brødet

Server skagenrøren enten oppå brødet eller ved siden av. Alt ettersom hva du liker best 😃
 

 

Håper det smaker! 

Sunn salat på kun 10 minutter!

I dag tok jeg lunsjen ute på verandaen i solen, og det var helt magisk. Det er så deilig vær ute nå, og jeg utnytter det til det fulle! Lunsjen jeg spiste var en utrolig deilig salat som jeg selv har funnet på. Fikk inspirasjon da jeg var i Italia sistgang, og da ble denne salaten et av resultatene! 

Denne salaten har vært en storfavoritt helt siden den gang, og den er virkelig å anbefale. Selv er jeg veldig kresen når det kommer til salater. Det verste jeg vet er isbergsalat med thousand island dressing.

Hver gang jeg lager en salat prøver jeg alltid å lage noe som er minst like spennende å spise som en vanlig middag, bare at det er mye sunnere! Jeg lager stadig vekk nye salater, og fremover har jeg veldig lyst til å dele de med dere! 

Dette trenger du:
(til en porsjon)

🍏 70 Gram ukokt pasta penne fullkorn

🍅 En neve små tomater (De som heter "søte tomater" fra Rogaland er best)

🌿 En neve fersk basilikum

🍎 Noen pinjekjerner (alt ettersom hvor mye du selv liker)

🥩 2-3 skiver Parmaskinke 

🥝 Kremet balsamico

Slik gjør du:

🥗Kok pastaen så den blir skikkelig myk. Den skal ikke være al dente. Når den er ferdigkokt skyller du den i kaldt vann til den har kjølt seg helt ned. (kald pasta taes opp i kroppen på en bedre måte enn varm pasta, les mer HER).

🥗Skjær opp alle ingrediensene

🥗Legg først pastaen nederst, og legg lagvis med alle ingrediensene. Topp med balsamico kremen. 

Håper salaten faller i smak! 💚

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

 

Min favoritt frokost!

I dag våknet jeg opp til et helt sinnsykt deilig vær. Sol, blå himmel og 24 grader i skyggen. As we speak er det hele 27..! Fantastisk! Jeg spiste frokosten min ute på verandaen. Det er så deilig å sitte der ute og bare nyte at det er sommer.

Nå har det blitt så fint her! Trærne er fulle av grønne blader, blomster blomstrer og gresset er grønt. Da jeg spiste satt jeg bare og hørte på fuglene kvitre og så ut mot havet. Jeg føler meg så heldig som kan bo på et slikt sted som jeg bor på!

Til frokost spiste jeg det samme som jeg har spist de siste ukene. Jeg har blitt helt hekta! Dette er gresk yoghurt med cashewnøtter, jordbær og blåbær. Så godt! Det metter skikkelig, også er det jo veldig sunt, hvilket er supert! 

Chloe tok med seg teppet ut og koste seg like mye som meg. Hun elsker å ta med seg teppet sitt rundt og sutte på det. Hehe! Hun er så søt når hun gjør det! 

Nå skal jeg spille inn en film til YouTube kanalen min og jobbe med den. Håper jeg rekker å nyte været mer utover dagen, for dager som disse er det ikke mange av i året og det er så viktig å nyte de så lenge de varer! 

 

-----------

 👻SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

 

5 Favoritt salater

Nå som det har blitt varmt ute, syns jeg det er deilig å spise lette salater. Supper, gryter og tyngre middager føler jeg at hører hjemme på høsten og vinteren. Om våren / sommeren derimot elsker jeg salater og lette matretter. Fremover skal jeg eksperimentere med salater, og forhåpentligvis kommer jeg frem til noen nye favoritter. Fra før av har jeg funnet på mange salater som er så gode, og her er mine 5 favoritter!

 

Italiensk inspirert salat - Oppskrift HER

Frisk skalldyrssalat - Oppskrift, HER

 

Reke og pastasalat - Oppskrift, HER

 

Rekesalat - Min største favoritt! - Oppskrift, HEROLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tacosalat - Oppskrift, HER

 

Håper du finner en salat du liker!

🍓🍤🥗

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

Oppskrift: Min favoritt vors drink!

I kveld får jeg besøk av to gode venninner, og i den anledning har jeg laget min favoritt drink. Den er sinnsykt god, kjapp å lage, og du trenger bare tre forskjellige ingredienser for å lage den. Jeg har laget den noen ganger før, og den faller alltid i smak hos gjestene. Siden det er lørdag tenkte jeg å dele den med dere som er over 20 år. 

Denne oppskriften blir 3,5 liter og er cirka 10 drinker. Perfekt som velkomstdrink eller drikke til deg selv på en fest. Selv om det er litt vel mye for en person. Hehe!

Det du trenger er;

🍹3 liter tropisk nektar

🍹0,5 liter malibu rom

🍹1-2 lime.

Bland nektaren og rommen sammen, og smak til med skvist lime. Pass på å kjøle ned alle ingrediensene godt på forhånd så du slipper å ha oppi masse isbiter som kan vanne den ut. 

Håper den faller i smak!

---------

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

Sunt lørdags-godis!

Woho, endelig lørdag! På lørdager pleier jeg vanligvis å skeie ut med masse godteri. Men siden jeg har vært på Gran Canaria en liten uke, og spist masse godteri og junkfood frister det ikke så veldig med godteri i dag. Derfor kjører jeg heller frukt! Jeg elsker å momse på frukt og grønnsaker. Det smaker friskt og godt, også er det sunt og!

Når det kommer til frukt er jeg veldig glad i kombinasjonen med jordbær, honningmelon og appelsin. Det er kjempe godt å momse sammen og det tar bare et par minutter å gjøre klart. Selv pleier jeg alltid å gjøre det klart sammen med middagen, sånn at jeg enkelt kan hente det frem etter jeg har spist middag.

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg blir alltid super fysen på noe godt etter at jeg har spist middag. Da er det jo perfekt å ha litt frukt eller grønnsaker klare for momsing! Hehe! 🍓🍏🍍

Jeg skal i alle fall kose med skikkelig med frukt i kveld! Om du er veldig glad i potetgull og dipp anbefaler jeg å teste ut grønnsaker med dipp. Skjær opp noen gulrøtter i staver, noen buketter med brokkoli, noen staver med agurk og lag dipp med lettrømme og den dipmixen du liker. Det smaker seriøst 100x bedre enn potetgulll, også er det veldig bra for kroppen din! 

Min favoritt sunne snacks

Den siste tiden har jeg fått helt dilla på en snacks, som er rask å lage også er den sunn. For ikke å snakke om helt sinnsyk god! Tuller ikke når jeg sier at jeg har spist dette nesten hver dag i en uke nå. Haha! Idéen bak retten er noe jeg kom over for veldig lenge siden, men så har jeg egentlig glemt det helt bort, frem til jeg for noen dager siden så at søsteren min hadde lagd det. 

Snacksen er enkel; stekte speltlomper med guacamole. Speltlompene skjærer man bare opp i små trekanter med et pizzahjul, legger på et bakepapir på en rist. Pensler på et superlite strøk med olje og krydrer med salt og pepper. Viktig å ikke ta for mye olje eller for store biter, for da blir de ikke crispy. Stek i ovnen på 220 grader i cirka 7 minutter.

Guacamolen jeg lager er litt etter det jeg selv liker å ha oppi. Er allergisk mot hvitløk så jeg bruker aldri det. Men om du liker hvitløk er det bare å ta i litt og smake seg frem. Det jeg bruker i guacamolen er 1 avocado, juice fra 1/2 lime, en bunt koriander og 1-2 ss lettrømme. Mikser alt det sammen i en blender til det er helt smooth, også er det bare å kose seg! 

Spiste dette blant annet forrige lørdag, og da hadde jeg fremme vanlig potetgull siden det var lørdag. Vel for å si det sånn. Det vanlige potetgullet kunne ikke måle seg med speltlompene på smak, så det ble nesten ikke rørt engang! Så denne snacks oppskriften er absolutt noe dere bør teste ut!

 

Min favoritt smoothie!

Reklame

Nå vil jeg dele min favoritt smoothie oppskrift med dere. Den har kun tre ingredienser, og med den blenderen jeg bruker tar den maks 3 minutter å lage. Den er utrolig god, er fullstappet med vitaminer og perfekt som noe godt å drikke på vei til jobb / skole, og som en dessert på kvelden. 

Det jeg bruker er 1 stor appelsin, 1 neve frossen mango i biter, 1,5 neve frosne jordbær. 

Tips; om du skal ha frossen frukt, er det smart å legge den oppi beholderen først, også det som er ikke er frossent til slutt, så det kjøres igjennom bladene først.

SNAPCHAT STINABLOGG 👻

_____

Jeg bruker en liten smoothiemaker jeg fikk av søsteren til Per Fredrik til jul i fjor, og den er seriøst helt genial. Det er bare å slenge oppi frukten, la den kjøre i cirka 30 sekunder til 1 minutt, også er den ferdig. Det følger med lokk som gjør det mulig å drikke rett fra begeret. Perfekt om du har dårlig tid! Eller så kan du helle den over på et glass, og pynte opp litt om du vil kose deg på kvelden. Denne maskinen er så mye lettere og kjappere å bruke enn svære blendere som gjerne fyller halve oppvaskmaskinen etterpå. 

Jeg fant en nesten lik smoothiemaker fra Champion til kun 199,- kr HER, om du fikk lyst til å teste ut selv! 

 Nå skal i alle fall jeg kose meg med en smoothie etter taco salaten som er til middag. Nam! 

Middags-salat på kun 10 minutter

I dag vil jeg dele en oppskrift med dere, på en salat som jeg bare elsker! Denne salaten er det blant annet pasta i, som gjør at den metter mye mer enn salater som er fulle av bare grønne salatblader.

Denne salaten kan du spise til både lunsj og middag og bli skikkelig mett. Det tar bare 10 minutter å lage den, så er veldig kjekt! Denne salaten har jeg komponert selv etter at jeg ble inspirert av italienske smaker etter roma turen til Per Fredrik og meg. 

Dette trenger du:

for 1 porsjon

💚2 skiver parmaskinke  💚 en neve stekte pinjekjerner 💚 en neve jordbær 💚 en neve små tomater 💚

💚 2 never ukokt pasta penne fullkorn💚 parmesan etter ønske 💚 1/3 potte basilikum 💚 balsamico krem 💚

Slik gjør du:

💚 Kok pastaen til den er helt myk og godt gjennomkokt. Når den er ferdig kokt skyller du den i kaldt vann helt til den er avkjølt.

💚 Mens pastaen koker skjærer du opp alle grønnsakene, og gjør alt klart

💚 Når pastaen er kjølt ned legger du den i en stor bolle. Ha deretter alle de andre ingrediensene over, og avslutt med balsamico kremen som du heller over. 

 Håper du ble inspirert til å teste ut denne salaten og at du liker den! 💚

Slik lager jeg perfekte cup cakes!

inneholder reklame

Nå har jeg nettopp kokkelert litt rundt på kjøkkenet, og jeg har laget masse cup cakes! Siden det er lørdag er det jo lov å skeie skikkelig ut, og derfor bestemte jeg meg for å lage cup cakes. Tuller ikke når jeg sier at jeg har hatt lyst på det i flere dager. Hehe!

SNAPCHAT STINABLOGG 👻

_____

Jeg har en favoritt variant av cup cakes som jeg nesten alltid lager. Den er helt himmelsk god! Denne smaker cream-cheese og gulrotkake. Nam! Siden det var flere som lurte på om jeg kunne dele oppskriften, kan jeg jo det. Jeg har en del tips og triks som jeg har lært av å prøve og feile, og se litt youtube videoer, som jeg kan lære dere. Å få glasuren helt stiv er jo ikke bare-bare, og det er vel det aller vanskeligste med å lage cup cakes. Men jeg har knekt koden! 

For å lage disse cup cakesene trenger du dette:
til cirka 25 cup cakes

Til selve cup caken;

🌸 5 dl hvetemel 🌸 2 ts bakepulver 🌸 1 ts natron 🌸 2 ts kanel 🌸

🌸 2,5 dl solsikkeolje 🌸 3 egg 🌸 3 dl sukker 🌸

🌸 5 dl revne gulrøtter 🌸 revet skall av 1 sitron og 1 appelsin 🌸

 

Til glasuren; 

🌸 300 gram mykt smør 🌸 200 gram melis 🌸 2 ts vaniljesukker 🌸

🌸 200 gram philadelphiaost 🌸 2 ss sitronsaft 🌸 Konditorfarger og pynt om du ønsker 🌸

Dette gjør du;

Cup cakes; 

🌸 Forvarm ovn til 175 grader. 

🌸 For å lage denne oppskriften trenger du en kjøkkenmaskin. Min favoritt ser du på bildet under. Den gjør virkelig bakingen lett og rask, og den er sterk nok til å lage både boller og brød i. Du finner den forresten HER i sort og kremhvit. 

🌸 Ha olje, egg og sukker i en kjøkkenmaskin og miks på 80% hastighet i cirka 5 minutter. 

🌸 Mens det mikses blander du sammen hvetemel, bakepulver, natron og kanel i en bolle.

🌸 Ha melblandingen, gulrøtter, sitronskall og appelsinskall i kjøkkenmaskin blandingen. Miks med medium hastighet i 3 minutter.

🌸 Fordel røren i former, så formene er halvfulle. Tips; kjøp en rørefordeler (slik som ligger til venstre for formene) for å lettere fordele røren, og du slipper søl.

🌸 Stek i 20- 25 minutter avhengig av hvor store cup cakes du lager. Selv bruker jeg en tannpirker og stikker ned i cup caken for å se om den er ferdig. Når det ikke er røre på tannpirkeren, er den ferdig. 

🌸 La cup cakesene avkjøle seg før du tar på glasur. 

 

Glasur

🌸 Ha smør, melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin og miks på høy hastighet i cirka 6 minutter. Miks til du ser at det har blitt hvitt. Da har den perfekt konsistens. Det er viktig å bruke en slikkepott til å røre i bollen iblant, da ikke alt alt smøret blir blandet like godt inn.

🌸 Bland konditorfarge med sitron. Du skal ha en ganske sterk farge av den fargen du ønsker. Når du blander den ut på forhånd slipper du at glasuren skal bli ødelagt fordi man må vispe så mye.

🌸 Tilsett kremost, sitronsaft og miks på medium hastighet i et minutt. 

🌸 Ha glasuren oppi en sprøytepose. Jeg brukte en wilton 2D tipp, da den gjør det lett å lage store flotte roser. 

🌸 Server med en gang, eller avkjøl. Selv syns jeg de smaker best når de har stått litt i kjøleskapet. Gjerne 20 minutter eller mer. 

Håper du ble inspirert til å lage cup cakes og fikk noen gode tips! Om du tester ut oppskriften er det super koselig om du sender bilde på DM på instagram (stinablogg). Er så koselig å se når dere tester ut oppskriftene mine! 💗

Sunn og enkel frokost!

En ting jeg har lyst til å gjøre annerledes i år, er å dele mer oppskrifter med dere. Jeg elsker jo å lage mat og spise sunt, og deler altfor sjeldent ting jeg faktisk lager.

I går lagde jeg en utrolig sunn og god salat til middag, og når jeg la ut link til oppskriften på den ble den jo kjempe populær. Så derfor tipper jeg at det absolutt er interesse fra deres side om at jeg skal dele flere sunne oppskrifter. 

SNAPCHAT STINABLOGG 👻

_____

Til frokost i dag lagde jeg tre forskjellige knekkebrød med masse sunn og digg mat på. Disse knekkebrødene slår virkelig frokostblanding ned i støvlene, for ikke å snakke om lyst brød med sjokoladepålegg. Dette er så mye bedre! Det både smaker bedre, også er det så bra for kroppen din!

Knekkebrød nummer en fylte jeg opp med makrell i tomat med agurk på toppen. Denne kombinasjonen er virkelig utrolig god, og agurken gjør at makrellen i tomaten smaker mye bedre. Et lite tips om du ikke er super glad i det. Hehe! Fun fact; en skive med makrell i tomat dekker hele dagsbehovet for omega 3. 

Knekkebrød nummer to fylte jeg opp med mager philadelphia ost, røkelaks og dill. En utrolig god kombinasjon som også gir deg mye riktig næring!

Det siste knekkebrødet fylte jeg opp med mager philadelphia ost og gressløk. Veldig godt!

Knekebrødene jeg brukte er forresten fra Kornmo, og heter "Bakte knekkebrød med havre og solsikke". De er ganske ok i prisen, smaker veldig godt og gir deg mye god næring som metter lenge! Jordbærene spiste jeg mellom hvert knekkebrød for å "nullstille" smaken fra hvert av knekkebrødene. Genialt når man har spist makrell i tomat og plutselig skal spise philadelphia ost Hehe!

 

💚 Vil du se flere sunne oppskrifter? 💚

Tips; Sunne frokost-vafler!

Når det kommer til frokost og lunsj prøver jeg alltid å lage noe som er både sunt og spennende. Brødskiver med gulost på, blir veldig kjedelig i lengden. Så det spiser jeg kun de dagene jeg ikke orker å gjøre noe som helst annet.

I dag derimot følte jeg for å eksperimentere litt på kjøkkenet, og lagde to forskjellige vaffel kombinasjoner som ble utrolig gode! Begge er perfekt til frokost, og det også ann å pakke de med i nistepakken så du har lunsj på jobb / skole. 

Selve basen er vaffelen. Den lager jeg av 1,5 dl hvetemel 💚 1,5 dl sammalt hvete 💚 1 dl havregryn lettkokte 💚 1/2 ts bakepulver 💚3 egg 💚 2 ss flytende margarin 💚 4 dl lettmelk. Dette blander jeg sammen, og det gir cirka 6-7 store vafler.

Det holder som regel med 1-2 vafler til frokost / lunsj, men jeg liker å lage noen ekstra som jeg kan la ligge i kjøleskapet så både Per Fredrik og jeg kan spise mer av senere. Det går helt fint ann å lage vaflene kvelden i forveien om du skal ha de til frokost.

Oppå vaflene hadde jeg to forskjellige toppinger. På vaffelen under hadde jeg en stor spiseskje med philadelphia light 💚 et kokt egg 💚 noen tomater 💚 litt balsamico cream. I dag var jeg helt tom for basilikum så jeg måtte improvisere litt, men jeg anbefaler å ta et par blader med basilikum på toppen. Utrolig god kombinasjon, som også mettet helt utrolig mye!

Anrett alt sammen oppå vaffelen og nyt! Her er det fullt med proteiner og fiber! 

Den andre vaffelen ble litt mer dessert aktig. Den hadde jeg en stor spiseskje philadelphia light 💚 en håndfull honningmelon 💚 noen jordbær 💚 sitronmelisse. Den kombinasjonen ble veldig god!

Jeg kommer nok til å lage den øverste kombinasjonen mye fremover, for den ble altså så god! 

Ville du spist noe av dette?

// inneholder reklame

I går hadde jeg virkelig tidenes bake-dag på kjøkkenet! Jeg har nettopp fått meg ny kjøkkenmaskin, og jeg bare måtte teste den ut skikkelig! Jeg er jo glad i å bake, men syns det tar altfor mye tid og krefter å bake sammen med deigene. Det er jo mye lettere med en maskin! For ikke å snakke om hvor kjedelig det er å stå med en håndvisp i 15 minutter når jeg skal lage cup cakes.. Haha! 

Så i går hadde jeg nettopp fått ny bakemaskin, og dere; det var så mye mer morsomt å bake med den! Jeg trengte bare å slenge oppi alle ingrediensene i bollen, også mikset den alt sammen og gjorde deigen klar! Helt genialt! 

Den gjorde det så enkelt og greit for meg at jeg bakte over 60 grove rundstykker og grove pizzasnurer! Haha. Nå har jeg massevis i fryseren for en god stund! Perfekt med grove rundstykker til frokost, og grove pizzasnurrer til lunsj. Disse rundstykkene og pizzasnurrene er så gode! Har lagt ut oppskrift på de for en god stund siden og de finner du her; grove rundstykker og grove pizzasnurrer

Fremover kommer jeg til å lage så mye forskjellige ting på kjøkkenet, nå som jeg har en kjøkkenmaskin som gjør jobben så mye lettere og raskere! Den jeg har kjøpt er også mye kraftigere enn de fleste slike kjøkkenmaskiner, så denne kan kjøre sammen alt fra brød deig til krem. Mens de fleste kun kan ta lettere ting som krem og kakerøre. 

Kjøkkenmaskinen finner du HER, og den er fra Electrolux.

Det følger forresten med 2 bakeboller og 3 forskjellige visper (eltekrok, ballongvisp, og butterdeigredskap). Alt man trenger for å lage hva enn man vil! 

Altså, hvor digg så ikke dette ut? Ville du spist noe av dette?

Liker du å bake? 

Taco med en vri!

Den siste tiden har jeg lagt elsk på tacosalat, med mine favoritt ingredienser. Denne versjonen gjør at du får i det ekstra mye proteiner fra kjøtt, og du slipper alt hvetemelet fra lefsene, så det blir mye sunnere. Siden det er fredag AKA norges nasjonaldag for taco, så tenkte jeg å dele oppskriften med dere!

Jeg syns denne salaten er mye enklere å lage og spise enn vanlig taco, og er helt genial om du kun er en eller to som skal ha taco.

Dette bruker jeg til en stor porsjon:

1/3 boks mais  -  1 tomat  -  5 cm agurk  - en liten neve revet gulost

En bunt koriander - Noen nachos (sløyf om du vil ha sunnere variant)  

Karbonadedeig - taco pulver

Tacosaus og rømme - en lime

Kutt opp grønnsaker, stek kjøtt med tacokrydder og anrett alt sammen i en bolle. Nyt med den beste samvittighet og noe morsomt på tv'en!

Sunn middag på 5 minutter!

For et par dager siden kom jeg over en matrett på Pinterest som jeg bare måtte teste ut! Retten var veldig enkel å lage og den ble så god! Tok bokstavelig talt 5 minutter å lage den, så dette gikk unna! Så nå må jeg bare dele den med dere.

Det jeg brukte var 1/2 grillet kylling, 1 avocado, 1 god neve med fersk koriander og 1/2 lime. På den grillede kyllingen fjernet jeg alt av skinn, slintrer og fett, og beholdt kun det "rene" kjøttet. Det hadde jeg oppi en bolle også brukte jeg to gafler til å rive kjøttet fra hverandre. 

Deretter skjærte jeg opp avocadoen i terninger og kuttet korianderen. Blandet det sammen med kyllingen og smakte til med lime. Det ble altså så utrolig godt! 

Veldig proteinrikt og fullt av sunt fett. Denne porsjonen var ekstremt mektig så jeg halvparten holdt når det var til lunsj. Så du kan sikkert halvere den om det er til lunsj, og ha samme porsjon om det er til middag. Godt var i alle fall!

Håper den faller i smak!

Kjapp og enkel sommersalat!

Den siste tiden har jeg fått helt dilla på en salat som jeg fant på etter jeg ble litt Italia inspirert. Den er veldig kjapp og enkel å lage, og den er perfekt spesielt nå som det er sommer! I tillegg er den dødsgod! 

Det du trenger er:

✨ 50-70 gram ukokt fullkornspasta penne 

✨ En neve jordbær

✨ 1/2 honningmelon

✨ 3-4 skriver med parmaskinke

✨ 1/4 Basilikumplante 

✨ Cirka 20 gram parmesan 

✨ Cirka 20 gram pinjekjerner

✨ Balsamico krem

Gjør dette:

✨ Begynn med å koke pastaen.

✨ Mens pastaen koker skjærer du opp frukten og basilikumen (la et par topper med basilikum være igjen til pynt), og blander sammen i en bolle.

✨ Bruk et rivjern og riv litt parmesan og bland sammen med frukten. Ha oppi pinjekjerner og parmaskinke og bland sammen med resten.

✨ Når pastaen er ferdig med å koke skyller du den i kaldt vann til den er helt kald, deretter blander du den i salaten. 

✨ Anrett alt sammen på en tallerken og hell over tynne striper med balsamico krem og dander basilikumtoppene på toppen. 

Håper det smaker! 💗
 

Slik lagde jeg jello shots! 3 forskjellige smaker

I går hadde vi grillfest her hjemme, og jeg lagde for første gang noensinne jello shots! Jeg har alltid tenkt at det er skikkelig vanskelig og tidkrevende å lage. Vel, der tok jeg så feil! Det gikk unna i en fei, også ble de dødsgode! Siden de ble så gode må jeg bare dele oppskriften med dere.

Jeg testet meg frem litt på hvor mye sprit og vann jeg skulle ha, og hvilke smaker som passet best, og jeg kom frem til 3 forskjellige smaker som ble så gode! Jeg brukte også Bacardi (20 år aldersgrense) som sprit, og da ble shottene veldig gode, og man kjente ikke spritsmaken. 

Jeg lagde 3 forskjellige smaker, og her er hva du trenger til hver av de:

Bringebær - jello shots: 1 pakke med gele i bringebærsmak, 4 dl vann, 1 dl bacardi razz. 

Sitron - jello shots: 1 pakke med gele i sitronsmak, 4 dl vann, 1 dl bacardi lemon.

Pasjonsfrukt - jello shots: 1 pakke med gele i pasjonsfruktsmak, 4 dl vann, 1 dl bacardi razz. 


Fremgangsmåten er veldig enkel. Kok opp så mye vann som du trenger og hell det i en bolle. Hell over gelepulveret og visp rundt til alt har løst seg opp. Sett hele bollen i et vannbad med kaldt vann, så den kjøler seg ned. Når geleblandingen er kald nok til at den bare er litt varmere enn din egen kroppstemperatur, er det bare å helle oppi spriten og røre det godt sammen. Fordel blandingen i shotteglass og sett i kjøleskapet i 2-4 timer. 
 

Hvor sykt digge ser ikke disse ut? Imponer venner neste gang du skal ha vorspiel! Disse er perfekte som en velkomst "drink", eller bare et morsom ekstra tilskudd til festen. 

 

Et middagstips!

I dag kom jeg i det litt oppfinnsomme hjørnet da jeg skulle lage lunsj! Jeg hadde - uten å tulle - lyst på nesten alt jeg kunne lage. Så det ble en tallerken med både bruschetta, søtpotetfries, lime og guacamole. Det passet overraskende godt sammen! Ingen tvil om at jeg kommer til å lage dette flere ganger!

Bruschettaen var veldig enkel å lage. Jeg brukte to vanlige brødskiver, helt over litt olje og satt de i ovnen på 220 grader i noen minutter til de var crispy. Så kuttet jeg en tomat og litt basilikum, blandet det sammen, og la på et papir så det skulle tørke litt av seg. Så var det bare å legge blandingen oppå brødskivene og toppe med litt balsamicokrem. Enkelt og kjapt! 

Guacamolen var bare en avocado, en kvart lime og litt rømme skvist sammen! 

Søtpotetfriesen var også veldig enkel. Jeg bruker alltid sånne ferdigposer som er frosne, også har jeg de bare i ovnen i ca 20 minutter (til de er helt crispy). 

Selv om jeg spiste denne retten, tror jeg den er veldig fin å bruke som middag også. Så der har dere et lite middagstips fra meg! 

 

FACEBOOK  INSTAGRAM  SNAPCHAT

Sunn lunsj på 5 minutter!

I dag fikk jeg skikkelig inspirasjon til å lage en sunn, men rask lunsj. Ofte bruker jeg altfor lang tid på å lage lunsj, og det er jo så kjedelig!

Greit å bruke god tid når det er middag, men når det kommer til lunsj (og frokost egentlig) liker jeg å lage noe som tar kort tid, men også er sunt. 

I dag ble det et knekkebrød med makrell i tomat, urter og agurk, og et knekkebrød med 2 kokte egg, salt, pepper og urter. Til drikke tok jeg 2 appelsiner i blenderen og helte i et glass med masse isbiter.

Det var altså så godt og friskt! Den lunsjen her fikk jeg i meg massevis av proteiner, omega 3, antioksidanter, fiber og mye annet som er bra for kroppen! 

Anbefaler dere virkelig å gå for denne kombinasjonen som frokost, eller som lunsj i nistepakken, eventuelt et måltid når du kommer hjem fra jobb eller trening. Det passer så bra når man trenger noe som er både sunt, raskt og veldig godt!Nå skal jeg avgårde på trening sammen med Rebecca. I dag blir det fullkroppsstyrke på gymmet, og jeg gleder meg! 

Et frokost tips!

Nå tenkte jeg å gi dere et lite frokost tips! Jeg er veldig kresen når det kommer til frokost, og klarer som regel aldri å spise bare brødskive med noe pålegg på. Det blir altfor kjedelig og lite fristende om morgenen. Siden jeg står opp så tidlig, så er ikke akkurat matlysten helt på topp.

Men frokost må jeg alltid ha, så derfor liker jeg å lage litt spennende frokoster med masse godt, som også er sunne og kjappe å lage.

En frokostvariant som jeg har lagd en del i det siste er gresk yoghurt med frukt og nøtter på. I dag gikk jeg for 3-4 gode spiseskjeer med gresk yoghurt, noen jordbær, 1/3 mango og en liten neve cashewnøtter.

Den perfekte kombinasjonen med sunt fett, proteiner, vitaminer og yummyness om morgenen! 

Om du ikke liker mango og jordbær kan du egentlig bare bytte det ut med andre frukter og bær som; appelsin, blåbær, bringebær, eple, kiwi, bjørnebær, druer, banan, osv. Her er det bare fantasien og smaksløkene som setter grensene!

Om du ikke liker cashewnøtter går det ann å heller bruke andre type nøtter, alt ettersom hva du selv liker! 


 

Hva er din favoritt frokost?

Min favoritt middag - På kun 10 minutter!

Den siste tiden har jeg hatt helt dilla på denne italiensk inspirerte matretten! Det er noe jeg fant på helt selv av ting jeg ville ha, men en god dose inspirasjon fra den italienske maten jeg spiste i Roma i sommer. Denne retten passer perfekt både som lunsj, men også som middag.

Er du over 18 år og er glad i vin, passer denne perfekt sammen med et glass rødvin! Ps; denne retten tar kun 10 minutter å lage og er helt uten kjøtt. 

Dette trenger du til 1 porsjon:

- 1 tomat 

- 1/2 plante basilikum

- 1/2 mozzarella ball

- 1-2 ss lettrømme

- 1 ts majones

- 70 gram pasta (ukokt)

- Balsamico krem

- Kok pastaen som anvist på pakken. Når den er ferdigkokt skyller du den i kaldt vann til den er kjølt ned.

- Kutt opp tomat, mozzarella og basilikum.

- Ha rømme, majones og halvparten av basilikum i en bolle og bland godt sammen. Ha i pastaen og bland igjen.

- Ha tomat, mozzarella og resten av basilikum i en ny bolle, og bland sammen. 

- Anrett pastaen på den ene siden av tallerken, og tomatblandingen på den andre. Hell litt balsamico krem over tomatblandingen.Voilá! Så har du en kjapp, enkel og fantastisk god lunsj / middag! Test den gjerne ut selv, og fortell meg hva du syns om retten!
 

Oppskrift: Min favoritt smoothie!

De siste par ukene har jeg fått helt dilla på smoothie laget av frukt. Det er perfekt kveldskos, når jeg har lyst på noe søtt, men også sunt. Jeg har fått så dilla på denne smoothien at jeg også har begynt å drikke den til frokost. For et par dager siden la jeg ut en snap fra en litt flau (men morsom) hendelse fra morgenen. Jeg skulle lage meg smoothie, men var så trøtt at jeg prøvde å sette blenderbegeret rett på vannkokeren. Altså... Er det mulig liksom? Herregud så utrolig trøtt jeg må ha vært! 

Uansett, etter at jeg la ut den snappen har jeg fått en del spørsmål fra dere om jeg kan dele oppskriften til smoothien her på bloggen. Så da tenkte jeg å gjøre det nå!

Denne smoothien er så rask og enkel å lage + at den er billig. Så denne passer perfekt å ha ved siden av frokosten eller til kvelds når du er fysen.

 

Det du trenger er:

🍊 2 appelsiner

🍓 1-2 håndfuller med frosne jordbær

🍑 1-2 håndfuller med frossen mango 


✨ Skjær vekk skallet på appelsinene, og del opp appelsinene i store biter. 

Genseren min finner du HER, jeansen HER

 

✨ Ha alt i en blender og miks sammen til det er en smooth blanding. Håper smoothien faller i smak! 

 

Sunn salat til middag!

// reklamelink

I dag eksperimenterte jeg litt rundt på kjøkkenet, og fant på en helt ny salat, som jeg bare må dele med dere! Denne er ganske mektig, så den passer veldig godt til middag. Men du kan gjerne også spise den rett etter trening, eller når du kommer hjem fra skole / jobb. Alt ettersom hva du vil! 


Genser - HER  //  Bukse - WOW

 

Altså, hvor sykt digg ser ikke denne salaten ut da? Ah, får lyst på mer! Selv om jeg egentlig er sååå mett nå. Haha! 

 ✨ Til en middagsporsjon trenger du: ✨

- 70 gram ukokt penne pasta, gjerne fullkorn.

- 1 avocado

- 1/3 mango

- 1/2 lime

- 1/4 plante koriander

- 1-2 ss rømme

- 1 stang vårløk

 

✨ Gjør dette: ✨

✨ Bland avocado, lime, koriander og rømme sammen. Bruk gjerne en blender, for at guacamolen skal bli helt smooth.

✨ Kok pastaen som anvist på pakken. Når den er ferdigkokt, skyller du den i kaldt vann til den er helt avkjølt.

✨ Skrell og rens reker. 

✨ Kutt opp mango og vårløk.
 

✨ Bland guacamolen med pastaen

✨ Ha i resten av ingrediensene og bland sammen. 
 

Håper det smaker! 💚

Et sunt alternativ til kveldsgodt!

For å kicke igang et sunnere 2017 tenkte jeg å dele en oppskrift på en utrolig god smoothie. Denne passer perfekt om har skikkelig søtsug, og vil ha noe søtt men sunt. Eller bare om du vil kose deg litt ekstra på kvelden, men med noe sunt! 

✨ Det du trenger er:

(til 2-3 porsjoner)

🍎 1 eple

🍊 1 appelsin

🌿 1 liten neve sitronmelisse

🍓 1 liten skål frosne jordbær

🍏 1 liten dæsj lime

🍒 1 liten skål frossen skogsblanding

🍈 1/3 mango


✨ Skjær vekk skall på appelsin. Fjern skall og kjerne på eple. Skjær vekk skall på mango.


✨ Ha alt i blenderen og kjør til det er helt jevnt.  
✨ Hell rett i glass og nyt! Eventuelt sil den først om du ikke liker små frø og små klumper! 

✨ Nyt med den beste samvittighet! 

Slik lager du de beste lussekattene! 

Gledelig lucia 💛 I dag er det luciadagen, og jeg har jo vært fysen på lussekatter i gud veit hvor lang tid. Men jeg har aldri giddet å bake det. Men i dag svingte jeg meg rundt på kjøkkenet og lagde masse lussekatter! Har faktisk aldri lagd det før, men det var jo veldig enkelt, også ble de så gode! Siden de ble så gode tenkte jeg å dele oppskriften med dere.

For å lage ca 16 lussekatter trenger du:

💛 0,5 liter melk

💛 150 gram smør

💛 125 gram melis

💛 0,5 gram malt safran

💛 50 gram gjær

💛 750 gram hvetemel

Til pensling:

💛 1 egg

💛 1 ss melk

Pynt: 

💛 Rosiner

Gjør dette:

💛 Kok opp melk, smør og melis i en kjele. Ta kjelen av platen og rør safranen godt inn. 

💛Avkjøl blandingen i et kaldt vannbad til den er 37 grader (fingervarm)

💛 Rør ut gjæren i væsken. 

💛 Bland inn hvetemelet og elt deigen til den blir smidig.

💛 Del opp deigen i biter 90 gram per stk. Rull ut hver bit til en pølse, og tvinn innover så det blir en lussekatt. 

💛 Legg alle bollene på et bakepapir på stekeplater, ta plast over og sett lunt og la det heve i 1 time. 

💛 Når det er ferdig med å heve pynter du med rosiner og pensle med egg som er pisket sammen med litt melk. 

💛 Stek bollene midt i ovnen på 230 grader i 7-10 minutter. Til de er gylne og gjennomstekte. 
 

Håper det smaker! 

Cæsar salat på under 10 min - Perfekt til middag!

Min favoritt salat er nok definitivt cæsar salat. Det er en salat som er spekket med godbiter, i tillegg til at den har mye kylling, som igjen gir mye proteiner. Altså, til tross for dressingen så er den veldig sunn!

Lag den gjerne ferdig om morgenen og ta den med på jobben, for en skikkelig god lunsj! Bare husk å blande inn krutongene rett før den skal spises. Eller så kan du gjerne også ta den til middag, den metter mer enn nok til middagsmat!

Dette trenger du:

- 1 hjertesalat

- 1 håndfull krutonger (disse får du kjøpt i salatbarer)

- Litt revet parmesan

- 2/3 kyllingfilet

- 2 striper bacon

- 2 ss cæsar dressing


Slik gjør du:

- Skjær kyllingfileten opp i små skiver. Stek disse på middels varme til de er gjennomstekte. Pass på å ikke ha for høy varme, for da får du tykk stekeskorpe, og det er ikke godt!

- Stek baconet


- Skyll og rens hjertesalaten. Skjær den opp i biter.

- Bland salat, revet parmesan, dressing og krutonger. 

- Når baconet er ferdig stekt deler du det opp i mindre biter. 

- Bland baconet og kyllingen inn i salaten. 

Dander det i en bolle, og nyt en fantastisk god cæsar salat, som kun tok 10 minutter å lage!


 

Håper det smaker!

Salat til middag?

Whoop whoop! Da var det på tide med en ny oppskrift. I dag har jeg en oppskrift på en salat som passer like god til lunsj som til middag, men ekstra godt til middag! Ikke bare er den god og metter lenge, men den er også veldig sunn! 

Det du trenger er:

 ✨ 1 avocado

🌱 1 håndfull spirer

🧀 Noen biter fetaost

🍈 1/6 honningmelon

🍤 Ca 70-80 gram pillede reker. 

✨ Balsamico krem

🍅 6-8 plomme tomater 

Kutt opp alle grønnsaker og blant sammen i en bolle. Hell over litt balsamico kremsaus, og nyt!  

Ser sykt godt ut, ikke sant?

Proteinrik salat til lunsj!

I dag eksperimenterte jeg litt rundt på kjøkkenet da jeg skulle lage lunsj, og kom frem til en fantastisk god salat. Den ble så godt at jeg bare må dele den med dere! Prøv den gjerne til lunsj på jobb / skole i morgen, så garanterer jeg deg at du vil få en god pause midt på dagen!

Denne salaten kan du gjerne lage kvelden i forveien. Bare sett den i en tupperware boks i kjøleskapet. Så er den good-to-go dagen etterpå! 

Det du trenger er:

✨ 70 gram fullkornspasta (ukokt)

🍤 70 gram pillede reker. Bruk gjerne frosne / ferske som du piller selv, for best smak.

✨ 1 ss lett majones

🍋 1-2 skiver lime eller sitron

✨ 2 ss mager kesam

🌿 1/2 håndfull dill

✨ 1/3 mango

🍈 1 håndfull honningmelon

Gjør dette:

💚 Begynn med å sette pastaen til koking

💛 Rens reker

💚 Deretter kutter du opp mango og honningmelon. 

💛 Bland mango, kesam, majones og dill sammen i en bolle.

💚 Når pastaen er ferdig med å koke, skyller du den i kaldt vann, til den er helt kald.

💛 Ha pasta, reker, honningmelon i bollen sammen med det du allerede har blandet, og bland sammen. Skvis litt lime over, og bland. 

Voilá er du ferdig! Og du har en fantastisk god lunsj som er proppfull av proteiner og god smak!Håper det smaker! 

Oppskrift på fantastisk god grønn juice!

// reklamelink

Etter at hadde handlet inn masse frukt og grønnsaker tidligere i dag, prøvde jeg meg frem litt på kjøkkenet, og kom frem til en utrolig god juice oppskrift. Den ble så god at jeg bare må dele den med dere! Denne juicen er perfekt om morgenen når du vil ha noe raskt og godt, eller ved siden av lunsjen / middagen. 

Altså, sjekk den grønnfargen! Den juicen her er så god! 

Dette trenger du:

🍌 1 banan

 🍊1 appelsin

🍏 1 eple 

🌱 1 liten bolle spinat

🍍 1/2 liten bolle frossen ananas

🍋 1/4 sitron

🌿 1 håndfull sitronmelisse

🍋 Skjær av skallet på appelsinen og sitronen, og del opp i biter som passer juiceren. Skjær eplet opp i fire biter, og fjern frøene inni. Fjern skallet fra bananen og del den i to. 

🍏 Ha alt i juiceren og juice i vei. Tips: juice spinat og sitronmelisse først, da det ofte ikke lar seg juice ordentlig om det blir tatt sist. 


Juiceren jeg bruker finner du HER

Violá, så har du en fantastisk god juice som gir deg masse vitaminer!Pleier du å lage din egen juice? I så fall, hva liker du best å juice?

Min favoritt lunsj

Den siste tiden har jeg virkelig fått en ny favoritt lunsj. Denne lunsjen er utrolig god, lett å lage, samtidig som den er sunn! Perfekt på alle måter! Du trenger heller ikke masse forskjellige fancy ting for å lage den. Lag den gjerne om morgenen og ta den med som lunsj på skolen / jobben. Eller så kan du lage den som måltid når du kommer hjem fra skolen / jobben og bare trenger noe kjapt, sunt og godt å spise!

Du trenger:

- 70-90 gram ukokt fullkornspasta penne

- 2 ss mager kesam

- 1 liten ss lett majones

- 1/2 mango

- 1/4 agurk


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kok pastaen som anvist på pakken. Mens pastaen koker skjærer du opp mango og agurk i små biter. Bland det sammen med kesam og majones i en skål. Når pastaen er ferdigkokt skyller du den i kaldt vann, til den er helt kald. Det gjør at karbohydratene i pastaen faktisk blir sunne, les mer om det HER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bland deretter pastaen sammen med resten, og nyt!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Ah, dette er så godt! 

 

Sunn etter trening salat

I dag lagde jeg meg en salat som ble så god at jeg bare må dele den med dere! Den passer like bra til lunsj som til middag. Lag den gjerne når du kommer hjem fra skole / jobb eller fra trening så har du et sunt og godt måltid som holder deg mett lenge! 

Dette trenger du til 1 stor porsjon:

- 160 gram pillede reker

- 50 gram ukokt fullkornspasta 

- 1/3 mango

- 1 avocado

- 1/4 løk

- 1/3 koriander plante

- 2-3 tomater

- 1/2 lime

- 1 ss lettrømme

Slik gjør du:

- Kok pastaen som anvist på boksen. Når den er ferdig kokt skyller du den i kaldt vann, til den er kald.
PS; kald pasta er mye sunnere enn varm pasta, les hvorfor HER

- Hakk tomater, løk og halvparten av korianderen og bland sammen.

- Mos avokadoen og tilsett rømmen. Bland sammen med resten av korianderen. 

- Skjær opp mangoen.

Fordel alt rundt i en dyp tallerken, og nyt! Håper det smaker! 

Mine favoritt oppskrifter!

Nå som helgen endelig er her, tenkte jeg å dele noen oppskrifter på noen skikkelig gode retter dere kan teste ut i helgen! Dette er favoritter fra oppskrifter jeg har lagt ut tidligere på bloggen. Så disse bør dere sjekke ut! I tillegg er de fleste av oppskriftene veldig sunne, så du kan kose deg så mye du vil med de! 

 

Min favoritt grønne juice, nam nam! HER  //  Sommersalat (som også fungerer like bra om høsten) med reker, HER

Høstsuppe med masse grønnsaker. Denne spiser Per Fredrik og jeg veldig ofte! Oppskrift HER  //  Italiensk inspirert salat HER 

Blomkålsuppe (Per Fredrik sin favoritt!) finner du HER  //  Pizzasnurrer, perfekt som kose seg mat! Oppskrift finner du HER


Nå håper jeg dere ble litt inspirerte til å teste ut noen nye oppskrifter i helgen!

Sunn skolelunsj - Oppskrift!

Wow, i dag tok Per Fredrik og jeg virkelig tidenes handlerunde, og fikk virkelig handlet inn alt mulig småtteri vi begge trengte. Altså, her snakker vi alt fra løvblåser til ny bh til meg, rullgardin til kontor og selvkledende teip for å henge opp bilder på veggen. Så ja, veldig mye forskjellig!

Så det betyr at endelig blir kontor/sminkerommet mitt helt ferdig. Det skal bli skikkelig deilig å gå gjort det 100% ferdig, og fint. Er det et sted jeg bruker mesteparten av tiden min, så er det der. Så der må det være perfekt! Selv om jeg må innrømme at det ofte er der det er mest rotete. Haha!

Men nok om det, i går prøvde jeg meg frem litt på kjøkkenet og lagde en ny oppskrift på en tunfisksalat. Den ble så god at jeg lagde den til lunsj igjen i dag, og nå vil jeg dele oppskriften med dere! PS; ikke ta skrekken når dere hører tunfisk.

Fordi ingrediensene i oppskriften gjør at tunfisksmaken jevner seg ut, og faktisk blir utrolig god! Så denne må dere teste ut. Og en liten bonus pluss til dere studenter der ute, som lever på et lite stipend, så er tunfisk billig å kjøpe. Så denne oppskriften er ikke bare sunn og proppfull av proteiner, den er billig også!

 

Dette trenger du til 1 stor porsjon:

♥ 100 gram agurk

♥ 100 gram mango

♥ 20 gram lett majones

♥ 50 gram ukokt pasta penne fullkorn

♥ 135 gram mager kesam

♥ 75 gram tunfisk 

♥ 50 gram tomater 


♥ Begynn med å koke pastaen.

♥ Men pastaen koker, blander du tunfisk, majones og kesam sammen. 

♥ Deretter kutter du agurken, tomatene og mangoen.♥ Når pastaen er ferdig kokt skyller du den i kaldt vann 


♥ Bland alt sammen i en bolle, og nyt! 

 

Håper det smaker! 
 

Perfekt sunn jobbsalat!

Etter å ha vært i Italia i sommer, ble jeg litt inspirert på kjøkkenet, og fant på en egen salat. Den ble så utrolig god, at jeg bare må dele oppskriften med dere! Denne salaten metter veldig godt, så den passer både til lunsj og middag.

Den tar heller ikke lang tid å slenge sammen, så denne rekker du å gjøre klar før du drar på jobb / skole om morgenen, og om du skulle være sulten når du kommer hjem fra skolen / jobben er den perfekt å spise da også! 

Dette trenger du:

♥ 3 never ukokt penne pasta

♥1 neve spinat

♥1 neve plommetomater

♥ Parmesan

♥ 2 - 3 skiver parmaskinke

♥ Litt pinjekjerner

♥ Basilikum

♥ Balsamico krem

Slik gjør du:

Kok pastaen som anvist på pakken. Deretter kjøl den med kaldt vann.

Skjær opp tomatene. Riv parmesan. 

Anrett i den rekkefølgen ingredienslisten er skrevet, og avslutt med balsamico krem på toppen. 


 

Håper det smaker! 

 

Følg meg på facebook for å se når jeg legger ut nye blogginnlegg

Slik lager jeg min favoritt grønn juice!

På mandag kjøpte jeg min første juicer noensinne, og jeg har blitt helt hekta! Som jeg skrev i innlegget på mandag om juiceren, så skal jeg anbefale alle oppskrifter jeg tester ut som jeg liker, og i dag kommer den første! Denne juicen er en skikkelig vitaminbombe, og den er ufattelig god! 

Dette trenger du:

♥  2 epler  ♥  1 appelsin  ♥  En håndfull mynte  ♥  1/2 agurk  ♥  1-2 never spinat  ♥  1/2 lime

Slik gjør du:

♥ Skjær av skallet på appelsinen og limen

♥ Del eplene opp i båter som passer juiceren

♥ Ha alt oppi juiceren, and let it juice! 


Server med sugerør i en juice / smoothie kopp. Selv liker jeg veldig godt glasset som er på bildet under, da det er så fint og praktisk å holde i! 

Tips: Gjør alle ingrediensene helt klare kvelden i forveien, og sleng det oppi juiceren om morgenen før du reiser på jobb / skole så har du en fantastisk god juice å ha med i handa, som gir deg en sprek start på morgenen! 

 

Følg meg på instagram  @stinablogg for daglige oppdateringer! 

Oppskrift: Jordbærsalat med reker

I dag testet jeg ut en ny oppskrift på en salat, og den ble så god at jeg bare må dele den med dere! Denne salaten er så frisk og god, og er du smart lager du en ekstra stor porsjon så har du til frokost eller lunsj dagen etterpå.

Dette trenger du til 2 porsjoner:

- 1/4 honningmelon

- 150 gram reker uten skall

- 200 gram jordbær

- 2 stenger vårløk

- 1-2 lime

- 1/2 mango

- 1/4 korianderplanteKutt opp all frukten + grønnsakene og bland det sammen med rekene. Smak til med lime. 


Håper det smaker! 

Oppskrift: Virgin strawberry daquiry

Denne drinken har jeg hatt lyst til å lære meg å lage så altfor lenge. Den passer så utrolig godt til festligheter, men også til hverdags. Drinken er basert på en av mine favoritt drinker; strawberry daquiry. Forskjellen er at denne er uten alkohol. Så den passer for absolutt alle, uansett alder.

Denne drinken er veldig god å drikke når man koser seg i solen med et magasin eller en god bok. Men den passer også like godt som en velkomstdrink på en fest.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det du trenger for å lage 2 drinker er:

- 12 ferske jordbær

- 1 lime

- 8 isbiter


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper det smaker! 

Den beste sommersalaten!

Okey, nå har jeg en oppskrift jeg bare må dele med dere! Denne oppskriften er på en salat, som er helt perfekt nå som det er sommer. Den passer både som lunsj og middag. Server gjerne med et glass melon lemonade (oppskrift her) eller et glass vin (kun hvis du er over 18), og du har det perfekte måltidet til en fin sommerkveld. Og det beste av alt er at denne salaten inneholder masse proteiner, vitaminer og næringsstoffer som er gode for deg! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til denne salaten trenger du:
(dette er til 2 porsjoner)

- 700 gram reker med skall. Unngå å bruke reker fra lake, da det ikke smaker like godt.

- 2 ss mager kesam

- 1 ss lett majones 

- 1 avocado

- 1/2 mango

- 1/5 ananas

- 1/2 paprika

- En bunt koriander 

- 2 vårløk


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper det smaker! 

Den perfekte sunne sommerdrikken!

Har dere hatt en fin start på uken? Det har virkelig jeg hatt! I går kveld satt jeg meg ned og planla uken, og mens jeg søkte litt rundt på nettet etter inspirasjon fant jeg en oppskrift på Pinterest som jeg bare måtte teste ut i dag. Den ble så bra, at jeg bare må dele den med dere!

Oppskriften er på vannmelon lemonade. Det smaker litt som vannmelon brus, bare at denne er helt naturlig, uten tilsatt sukker eller aspartan eller noe sånn surr. Her er det bare frukt og boblevann! Og det er så godt! Denne passer perfekt til grillfester, jentekvelder, eller bare til hverdags om du vil ha noe sunt og godt å drikke! 

Det du trenger er: 

- 1/2 vannmelon

- 1 sitron

- 5 dl sprudlevann. Har du ikke dispenser selv hjemme, fungerer farris perfekt!

- IsbiterOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hell lemonaden oppi et glass sammen med noen isbiter, og pynt gjerne med fine sugerør! Tips; Bruk gjerne vannmelon skallet som punsjbolle, hvis du skal servere til flere! 
 

Håper det smaker!

Sunne frokoster du bør teste ut!

God søndag dere ♥♥ Håper dere har hatt en fin helg så langt! De fleste av dere har vel allerede kommet i påskeferiemodus? Siden dere har en hel uke med ferie forran dere, tenkte jeg at jeg kunne tipse dere om noen eksta gode frokoster, som i tillegg er sunne. Når man har ferie har man jo tid til å gjøre litt ekstra ut av frokosten, og derfor anbefaler jeg dere å teste ut disse oppskriftene i ferien. Kanskje du finner en ny favoritt som du fortsetter med når ferien er over også?

 

Proteinvafler - Oppskrift HER

Røkelaks i wrap - Oppskrift HER

Hjemmelaget jordbærsyltetøy, uten tilsatt sukker - Oppskrift HER

Papaya smoothie - Oppskrift HER

Avocado på grovbrød - Oppskrift HER

Yoghurt med topping - Oppskrift HER


 

Hva pleier du å spise til frokost?

 

Hjemmelaget jordbærsyltetøy - UTEN sukker!

Helt siden jeg var liten har jeg elsket hjemmelaget jordbærsyltetøy. Det eneste problemet som alltid har vært, er at det er ikke spesielt sunt. Da jeg lagde det selv for et par år siden fant jeg ut akkurat hvor mye sukker det i det, og det var ikke lite for å si det sånn! Det er jo virkelig ikke bra med alt dette sukkeret! Helt til jeg kom over en oppskrift forleden, har jeg droppet syltetøyet rett og slett fordi det er for mye sukker i det. Og det syltetøyet man kjøper på butikken er jo helt krise vondt. Så det må være hjemmelaget! 

Oppskriften for å lage hjemmelaget syltetøy uten sukker er ekstremt enkel. Bruk 400 gram frosne jordbær (la de ligge på kjøkkenbenken og tine i et par timer, eller ha de i mikrobølgeovnen i et par minutter) og et eple (husk å skrelle det), og blend det i en blender. La det kjøres til det er helt fritt for klumper. Siden det ikke er noe konserveringsmidler i dette, holder det seg veldig kort, maks 1-2 dager. Så det kan være smart å lage litt mindre porsjoner. Det går veldig fort å lage det, i tillegg til at ingrediensene er veldig billige, så det burde være null stress å lage det på kort tid! 


Håper det smaker! 

 

Sunn fredagskos

Endelig er det fredag, og det betyr fredagskos for de fleste av oss! Selv om jeg liker å holde selve sukkeret til lørdagen, liker jeg å kose meg litt ekstra på fredagskvelden. Men da kjører jeg heller en litt sunnere versjon, så det ikke blir veldig mye usunt to dager på rad. Denne kombinasjonen her har blitt en stor favoritt hos meg, og jeg vil tippe at den blir det hos mange av dere også! 

Det jeg bruker i denne miksen er salsa, jordbær, nacho chips og guacamole. 

Slik lager jeg salsa: Kutt opp 3-4 tomater, 1/2 løk og 1/2 plante koriander. Bland alt sammen i en bolle, skvis en halv lime over, og en halv ts med sukker over. Bland sammen. Du kan ha salt i den også, men personlig liker jeg det ikke. Smak deg frem så finner du ut hva du liker.

Slik lager jeg guacamole: Skjær 1 avocado i to, og skrap ut innholdet og ta det i en blender. Skvis en halv lime og ha oppi, sammen med 2 ss ekstra lett lettrømme. Miks sammen. Har du ikke blender kan du godt mose det sammen ved å bruke en gaffel. Håper dere får en fin fredagskveld med masse kos! 

Sunne protein vafler

I det siste har jeg fått helt dilla på proteinvafler. Det er perfekt rett etter trening for å få litt ekstra proteiner. Eller om kvelden når jeg vil ha noe ekstra godt å spise, men som fortsatt er sunt. Disse vaflene er raske å lage, og kan godt lages kvelden i forveien om du vil ha de til frokost eller i nistepakken som lunsj. Jeg liker å toppe de med litt bær for ekstra mye godhet! Men du kan også bruke pålegg hvis du for eksempel skal spise de til lunsj på skolen. 

Dette trenger du:

2 egg

1/2 dl melk

5 ss havregryn

1/2 ts bakepulver

1 klype salt

Smør til å steke

Dette gjør du:

- Bland alle ingrediensene i en bolle.

- La røren svelle i 10 minutter
(viktig å gjøre dette på grunn av havregrynene)

- Stek vaffelplatene til de er gylne, og avkjøl på rist

- Topp det gjerne med bær eller pålegg, og nyt! Håper det smaker!

 

Sunt mellommåltid - Perfekt etter trening!

Ah, endelig har jeg fått satt meg ned for å blogge. Dagen i dag har virkelig sust unna. Jeg begynte først med et par timer på neglesalong for å fikse neglene mine. Måtte skifte ut neglene og støpe på helt nye, så det tok jo en del tid. Deretter fikk jeg besøk av Per Fredrik. Nesten litt skummelt å tenke på hvor mye vi savner hverandre. Altså, vi var med hverandre på tirsdag. Men det føltes så lenge ut for oss begge, at han kom hit en tur for å si hei, selv om vi skal være med hverandre i morgen. Haha, er det mulig å være så avhengige av hverandre? 

Etter Per Fredrik dro hjem har jeg planlagt ferdig listen med ideer til blogginnlegg. Har kommet på over 150 idèer til ting jeg vil skrive om. Så nå blir den delen av jobben min mye lettere de neste par månedene. Deilig å få slikt unnagjort. Ah, kjennes litt ut som man har ryddet i en bod man lenge har hatt lyst til å rydde i. Etter en eviglang planlegging har jeg vært innom butikken og handlet inn en del mat. Og er endelig klar for å jobbe litt. Bra klokken bare er halv ti på kvelden da.. Jaja, sånn går det når man har en evig dårlig døgnrytme!

Tenkte forresten jeg kunne tipse dere om et mellommåltid som jeg elsker. Det passer perfekt på kvelden om du er småsulten eller rett etter trening. Retten er; reker og avocado med sitron. Veldig enkelt, og veldig sunt. Her får du i deg masse proteiner og sunt fett. Perfekt for deg som har det å bli litt sunnere som nyttårsforsett! 


7 Grunner til å kutte ut godteri!

Jeg er av den typen som blir veldig fort avhengig av godteri. Jeg blir så gal etter godteri at jeg faktisk har kjørt scooter, i pøsregn, halv 4 på natta, for å kjøpe godteri. Jeg vet at godteri ikke er bra for meg. Men noen ganger kan det være vanskelig å slutte med det. Her er 7 gode grunner du kan minne deg selv på, hver gang du står ved godtedisken.

1. Kviser. Det er et velkjent faktum at man får kviser av sukker. Så kutt ut godteriet for skjønnhetens skyld!

2. Energi svingninger. Når man spiser godteri flyr blodsukkeret rett til værs. Men det går fort ned igjen, og man blir mer sliten enn man var fra før.

3. Fedme. Det er ikke å stikke under en sten at man blir feit av godteri.

4. Penger. De fleste studenter har som regel ikke verdens beste økonomi. Derfor er det dumt å sløse bort masse penger på godteri. Litt å tenke på; en banan koster 3-4 kr, mens en sjokolade koster vanligvis 25 kr. Spar penger! 5. Diabetes type 2 begynner å bli mer og mer vanlig blant nordmenn. Dette er på grunn av det store sukkerinntaket våres. Å få diabetes i voksen alder er langt fra morsomt. Man må legge om kostholdet sitt helt, og ta medisiner. De siste 50 årene har faktisk antall mennesker i Norge som har diabetes type 2, firedoblet seg. En liten tankevekker! 

6. Frukt og grønnsaker er så mye bedre for deg! Hvorfor skal man spise godteri som bare gjør deg vondt, når man heller kan spise frukt og grønnsaker som kun gjør det godt? Bytt ut den vanlige filmsnacksen som består av; potetgull, dip og sjokolade med noe sunnere. Prøv ut grønnsaker med dip (bruk kesam istedet for seterrømme),  snack a jack, nøtter og frukt. Mye bedre!

 7. Avhengighet. Nå snakker jeg mest for meg selv, men regner med at jeg ikke er den eneste som føler det slik. Godteri er som nikotin for meg. Jeg blir sinnsykt avhengig og har veldig vansker for å slutte å spise, når jeg først har startet. Til slutt sitter jeg  igjen med vondt i hodet og dårlig samvittighet. 


Klarer du å slutte med godteri vil du føle deg så mye bedre! Du vil også se enda sunnere og friskere ut. Lykke til! 

Inspirasjon til å spise sunnere!

Da jeg la ut innlegget "kom igang med treningen" for noen dager siden, var det mange av dere som sa at dere ville være med på det. Derfor kommer litt mat inspirasjon, som dere kan ta med dere inn i uken som kommer. Stikkord; mer proteiner, mer frukt og grønnsaker, mer vann. Mindre godteri, mindre junkfood. Mer matglede! 
Følg meg på facebook og instagram 

Smoothie bowl til frokost!

Til frokost i helgen testet jeg ut en helt ny frokost. Den ble så god, at jeg bare må dele oppskriften med dere! Denne frokosten passer like godt til hverdags som den passer til en helgefrokost. Det tok heller ikke lang tid å lage, så det er et stort pluss om du har dårlig tid om morgenen. Frokosten jeg lagde var en smoothie bowl, med masse godsaker, og som mettet utrolig mye! Du kan velge om du vil ha smoothien i en bolle og spise den med skje, eller lage den litt tynnere og ha den med i et smoothiebeger på vei til skole/jobb. 

Dette trenger du:

- 250 gram frosne jordær

- 100 gram frosne bringebær

- 1 dl gresk yoghurt

- 1-2 ss musli 

Kjør bærene og den greske yoghurten i en blender. Vil du ha smoothien litt tynnere kan du ta i litt mer gresk yoghurt. Ha hele smoothien i en bolle og dryss musli over. 

Håper det smaker! 

Perfekt sunn helgekos!

Nå vil jeg tipse dere om en utrolig god og sunn drikk som passer like godt til helgefrokosten. Denne passer også like godt på kvelden. Bytt ut brusen med denne, og du får en mye sunnere og friskere drikke! 

Drikken er enkel. Det eneste du trenger er en appelsin, en lime, 1/4 honningmelon og noen isbiter. Kjør alt i en blender, og server. Sunt og godt! Tips; Til dere over 18 år er denne også god å lage en drink ut av. Så kan du imponere på vorspielene i helgen! Hehe! Den perfekte høstsuppen!

Den siste uken har høstværet virkelig kommet til Oslo. Når det er grått og kaldt ute, er det få ting som er mer deilig enn å sette seg under et pledd forran tv'en, med en bolle med varm og god suppe til middag. Personlig har jeg blitt en skikkelig suppe-person. Det er så enkelt å lage suppe, i tillegg kan man lage en ekstra stor porsjon og oppbevare i en boks i kjøleskapet, så har man til middag flere dager. Bor du alene eller er student, er det et smart tips for å spare både tid og penger! 

Den siste uken har jeg fått helt dilla på grønnsakssuppe. Det er så godt, og så enkelt! Anbefaler dere virkelig å teste ut denne suppen, spesielt når det er dårlig vær ute!Dette trenger du:
( ca 4 porsjoner)

- 2 gulrøtter

- 3 medium poteter

- 1/2 purre

- 5 skinnfrie kjøttpølser

- 1/2 sellerirot

- 1 liter vann

- 2 grønnsaksbuljongterninger

 

Dette gjør du:

1. Skjær opp alle grønnsakene og pølsene i små terninger. 

2. Kok opp en liter vann og ha begge buljongterningene oppi.
Når buljongterningene har løst seg opp, slenger du oppi grønnsakene og pølsene.

3. La det koke i 15 minutter

 

- Server, og nyt! -

 

Min favoritt frokost!

God helg! ♥ I dag har jeg allerede rukket å gjøre mye! Jeg begynte dagen med en time hos kiropraktoren. Nakken min har slått seg helt vrang igjen, så jeg må gå dit litt hyppigere igjen enn før. Men håper vi får fikset opp i den verste nakkesmerten nå! Etter at jeg hadde vært hos kiropraktoren spiste jeg en liten frokost på Kaffebrenneriet med Nora, før vi gikk oss en tur bort til dit hun skal flytte.

Nora har nettopp kjøpt seg leilighet, og jeg er så stolt av henne! Det skal mye til å kjøpe leilighet alene i en alder av 22 år, men den jenta har klart det! *stolt*. Så nå må dere gå inn på @noraminothi på instagram og gratulerer henne! Tihi :-)  Rett ved der hun skal flytte var det noen interiørbutikker som lå, så vi måtte jo titte innom og vi fant så mye fine ting og begge gikk ut derfra med stjerner i øynene, og 100 inspirerte tanker og idèer i hodet.

Men, nok hverdagsliv. Nå til det innlegget egentlig skal handle om. Nemlig min favoritt frokost for øyeblikket! Denne må dere lage i helgen, for den er så god! For ikke å snakke om enkel og kjapp, så denne kan du også lage før du skal på skole/jobb i ukedagene.

Det du trenger er:

♥ Gresk yoghurt naturell ♥ Musli ♥ Jordbær ♥ Blåbær ♥ Kiwi 

Ta 2-3 store spiseskjeer med gresk yoghurt og fordel i en bolle. Dryss et par spiseskjeer musli over. Skjær opp en halv kiwi, noen jordbær og litt blåbær og dryss over. Spis med et stort smil om munnen, og gjerne en kaffe ved siden av. Hehe! 

Håper frokosten faller i smak! - God helg ♥

 

♥ Følg meg på FACEBOOK for oppdateringer ♥

Frisk sommersalat med reker og jordbær!

Endelig fredag! Siden det nå er helg, tenkte jeg å dele en matoppskrift med dere, som passer perfekt som helgekos. Denne salaten har masse sunne godsaker, og siden det smaker veldig friskt, passer den perfekt nå på sommeren. Ha den som en forrett eller hovedrett, og er du over 18 år kan et glass hvitvin være veldig godt ved siden av.

Det jeg brukte i denne salaten var: 

(Dette er for 1 hovedporsjon)

- 300 gram rensede reker (ca 500-600 gram før de er renset).

- En liten neve blåbær

- 1/2 mango

- 5-8 jordbær

- 1/2 avocado

- 1/4 ananas

 

Kutt opp alt av frukt, skrell reker og bland alt sammen. 

Håper det smaker! 

 

♥ Følg meg på FACEBOOK for oppdateringer ♥

Oppskrift; Skalldyrssalat med ananas og avocado

Nå er det virkelig lenge siden jeg har lagt ut litt middagsoppskrifter her på bloggen! Så nå er det på høy tid å legge ut litt oppskrifter igjen. Er dere ikke enig? I går lagde jeg en skalldyrssalat, som ble så utrolig god, at jeg bare må dele den med dere. Salaten er veldig enkel og rask å lage. Den har en forfriskende smak som gjør at den passer perfekt om sommeren. Retten er også veldig sunn, så den passer like godt i uken som helgekos. Så hvis du er usikker på hva du skal ha til middag i dag, bør du teste ut denne salaten!

Dette trenger du:

(1 porsjon)

- 250 gram pillede reker (ca 600-700 gram med skall)

- 1/2 ananas

- 1/2 mango

- En liten bunt koriander

- 1/2 avocado

- 1 paprika (gjerne en halv rød, og en halv gul)

- 2 stenger vårløk

Skrell rekene, og legg de ferdigrensede rekene på håndklepapir så det ekstra vannet blir borte. Skyll og rens grønnsakene, og skjær opp i mindre biter. Bland alle grønnsakene og rekene i en bolle, og server. - Håper det smaker! - 

Sunn lørdagssnacks!

Long time no see, eller hva? All flyttingen og reisingen den siste 1,5 uken har virkelig takk knekken på meg. Så de to siste dagene har jeg vært veldig syk, og sovet helt ekstremt mye. Jeg er fortsatt ganske syk, men håper inderlig at jeg blir bedre fort nå! Regner med at jeg blir bedre bare jeg får slappet av litt. Så i kveld blir det en veldig rolig kveld forran tven under en dyne med litt snacks. Jordbær, appelsinjuice, blåbær og mørk sjokolade er den perfekte lørdagssnacksen spør du meg! 

Nå skal jeg tilbake under dyna igjen, så vi får blogges mer i morgen. Ha en fin lørdag dere ♥

Tilslørte bondepiker, sunn versjon

For noen dager siden fikk jeg skikkelig cravings på tilslørte bondepiker. Det er så utrolig godt! Men ingrediensene i originalen er veldig usunne, med masse sukker og fløte. Så derfor lagde jeg en ny variant, som er mye sunnere. Det er null sukker i denne varianten, og den smaker enda bedre enn originalen! 

Dette trenger du: 

(til 2 porsjoner)

- 2 epler

- 0,5 ts Sukrin

- 2 dl havregryn

- Kanel

- 1-2 dl mager vanilje kesam

Dette gjør du:

- Skrell og kutt opp eplene i biter. Kok eplebitene med litt vann i en kjele, til de er møre. Ca 5 minutter.

- Hell av vannet, og mos eplebitene. Smak til med sukrin og avkjøl. 

- Rist havregrynene er i en stekepanne til de er gyldne. Dryss over litt kanel, og avkjøl. Obs: De blir fort brent, så følg godt med! 

- Legg eplemos, kesam og havregryn lagvis i glass. Håper det smaker ♥

Oppskrift: Cæsar salat

Da jeg var ute og spiste med Donna og June i forrige uke, fikk jeg helt dilla på Cæsar salat. Det er jo en helt fantastisk god salat, som jeg selv har undervurdert altfor lenge! Det er en enkel og god måte å få i seg masse proteiner, samtidig som det metter godt! Denne salaten passer seg like godt til hverdags, som til helgekos med et glass hvitvin ved siden av.

Det er veldig mange varianter av denne salaten. Men den som jeg lærte da jeg gikk på kokkeskolen, skal jeg dele med dere nå!

Dette trenger du:

(for 1 porsjon. ps; lag gjerne litt ekstra av dressingen og brødkrutongene, så kan du raskere lage denne retten igjen et par dager etterpå)

 

- 1 Kyllingfilet

- 1-2 skiver loff

- 1 hjertesalat (du kan godt bruke andre salater. Men jeg foretrekker hjertesalat, siden den er minst bitter)

- 1 liten neve parmesan

- 3 skiver bacon

 

Til dressingen:

- 1 eggeplomme

- 2-3 ansjosfileter

- 1 ts dijon sennep

- 1 dl olje 

- 1/2 fedd hvitløk


Dette gjør du:

1. Begynn med å steke kyllingen på middels varme i en stekepanne. Den skal steke i ca 15 minutter.

2. Imens kyllingen steker skjærer du opp loffeskivene til små firkantede biter. Ta en ny stekepanne og stek bitene med loff med rikelig med smør og olje. Når de er gylne og crispy legger du de på håndklepapir, så de får kjølt seg ned.

3. Stek baconet, og legg det på håndklepapir når det er ferdigstekt. Når baconet har blitt kaldt, skjærer du det i så store biter du ønsker at det skal være i salaten.

4. Finhakk hvitløk og ansjos. Ha ansjosen, hvitløken, eggeplomme og dijon sennep i en bolle og bruk en mikser til å mikse det sammen. Hell i oljen bittelitt, og da mener jeg bittelitt av gangen, mens du hele tiden mikser det sammen. Hvis du heller oljen for raskt, skiller hele dressingen seg. Så det er veldig viktig å helle sakte.

5. Skyll og rens salaten, og kutt opp i røffe biter. Stilken kaster du. Bland salaten sammen med ønsket mengde dressing i en bolle. 

6. Skjær opp kyllingen i røffe biter.

7. Anrett salaten, krutongene, baconet og kyllingen på en dyp tallerken og riv litt parmesan over.

Håper det smaker!

Bytt ut Coca Cola'en med dette!

I forrige uke skrev jeg et innlegg der jeg viste dere hvor mye sukker det faktisk er i forskjellige drikkevarer. Har du ikke lest innlegget kan du lese det HER. Da jeg hadde lagt ut innlegget var det mange av dere som lurte på hva man kunne bytte ut brusen med. Det aller beste er å drikke helt rent vann, uten kullsyre eller noe som helst. Men det kan jo bli litt kjedelig i lengden!

Derfor har jeg laget 5 varianter av vann med frukt, helt uten sukker! Tips: Lag en stor mugge og la den stå i kjøleskapet en halvtime før du drikker. Da smaker det ekstra godt! Lager du en stor mugge har du hele dagen! Lager du det i en flaske kan du ta det meg deg på farta også! 


- Jordbær, lime og mynte - 

Dette er min favoritt! Det smaker som en virgin strawberry daquiry. Yummy! 

 


- Jordbær og appelsin - - Bringebær og lime - 
- Sitron, agurk og mynte - 
- Bringebær og kiwi - 

 

Fortell meg gjerne hvilken som ble din favoritt! 

Tips: Sunn frokost på 1-2-3!

I dag skal jeg gi dere et lite frokost tips! Denne retten har jeg fått helt dilla på den siste tiden, både fordi den er sunn, men også fordi den er så god! Most avokado på grovbrød! Det tar kjempe kort tid å lage, og er genialt til frokost. Den metter også ganske lenge, så det er veldig bra hvis man skal på skolen eller jobben.

Det jeg gjør er at jeg deler en avokado i to, og tar ut steinen. Bruker en kniv til å skjære avokadoen i små biter, mens den fortsatt er i skallet, og skviser den ut oppå en brødskive. Så bruker jeg en gaffel til å mose den oppå brødskiven, og avslutter med å skvise en kvart lime over hver brødskive. Brødet jeg bruker er dansk grovbrød, som jeg kjøper på Rema 1000. Ha gjerne et par jordbær og en halv apppelsin ved siden av, så får du i deg ekstra mye vitaminer! 

Håper det smaker ♥

Enkel og sunn fredagskos

God helg dere ♥ Denne fredagen har jeg bestemt meg for å ta det helt med ro med gode serier og sunn snacks. Jeg blir alltid så fysen når jeg skal slappe av med serier, så derfor har jeg laget meg litt sunn og god snacks. Vann med lime, gulrøtter, guacamole (laget av 1 avocado, 1/2 lime og 1-2 ss mager kesam), jordbær og 86% kakao sjokolade. Nam nam!

Til dere som lurte på hva man kan drikke istedenfor brus, energidrikker, og andre sukkerholdige drikker så er vann med frukt genialt. Ha i en skive eller to av lime eller sitron, eller sleng oppi noen biter av jordbær. Så får du drikke helt fri for sukker, som også er god!

Hvordan tilbringer du din fredagskveld?

Oppskrift: Papaya Smoothie

Siden jeg er i påskehjørnet i dag, ble det en smoothie i påskefarger som ble lunsjen. Selv om det kun er en smoothie, metter den veldig godt! Testet ut en helt ny oppskrift med papaya, og det ble så godt! Har ikke spise papaya noe mye før, så jeg ble veldig positivt overrasket. Denne oppskriften må dere teste ut i påsken. Skikkelig sunn guilty pleasure! 

Dette trenger du:

1 papaya

2 appelsiner

1-2 lime. Smak deg til

1 banan

 

Skjær papayaen i to og skrap ut frøene. Skrap ut innmaten og ha i blenderen. Skvis saften ut av limen og hell oppi blenderen. Skrell og skjær opp appelsiner og banan og ha i blenderen. Tips: legg appelsinene i fryseren litt før du skal lage smoothien så slipper du å ha oppi isbiter for at det skal bli kaldt. 
Healthy food inspiration

Litt sunn mat inspirasjon skader vel aldri? I dag er det lørdag, og da er det godt å kose seg litt ekstra. La deg bli inspirert av all den sunne, og gode maten på bildene under. Kanskje du finner noe godt å spise i kveld? :-)
Oppskrift: Jordbær og Mango smoothie!

Har dere snødd bort? Da jeg så ut vinduet på morgenen i dag fikk jeg helt sjokk! Plutselig var det kommet masse snø. Jeg er kjempe glad for at snøen er tilbake, for jeg er ikke klar for å pakke skiene bort helt enda. Gjett om jeg skal stå masse på ski i påsken! Kjenner jeg gleder meg til snøen får lagt seg, og løypene blir preppet. Det blir gøy det! 

I dag fikk jeg lyst på en frisk og god smoothie til lunsj. Så da tok jeg litt frukt og bær fra kjøleskapet og fryseren, kastet det oppi blenderen, og resultatet ble en nydelig smoothie. Siden den ble så god må jeg dele den med dere! Har fått med meg at dere også er glade i sunne godsaker, så da burde dere teste ut denne godsaken!

Det jeg brukte var en halv mango, noen ferske jordbær jeg hadde liggende igjen, en halv appelsin og en neve frosne jordbær. Elsker å bruke mango i smoothier. Det gir en fylde og søthet som er helt fantastisk!

- Håper det smaker ♥ - 

Sunt etter-skolen måltid!

Når man kommer hjem fra skole eller jobb, så er det ikke alltid at man orker å sette igang med en stor middag med en gang. Noen ganger har man bare lyst på en liten matbit, gjerne rett før eller etter trening også. Jeg er veldig glad i røkelaks i wrap. Det er veldig sunt, proteinrikt og kjempe godt! 

Det er veldig raskt og lett å lage, og man trenger ikke mange ingredienser. Det jeg brukte var en halv avocado, grove tacolomper, noen skiver røkelaks og snøfrisk. Smør snøfrisk utover lompen. Skjær avocadoen i skiver, og fordel utover lompen, og avslutt med røkelaks på toppen. Rull sammen til en wrap og du har et sunt og godt måltid!Bytt ut godteposen med dette!

På kveldene er det ofte at jeg blir småsulten, og da kan usunn mat og godis fort bli en løsning. I lengden er jo ikke det helt bra. Men isteden prøver jeg heller å lage meg litt sunn og god mat, som metter godt og som demper søtsuget. I går kveld lagde jeg meg brødskiver med dansk rugbrød og most avocado med lime på toppen. Ved siden hadde jeg en smoothie med et eple, en appelsin, en neve frosne jordbær og en neve frosne bringebær. I tillegg hadde jeg litt ferske jordbær og blåbær ved siden av. Det var så godt og sunt! Man kjenner seg så mye friskere og lett etter at man har spist et slikt måltid, fremfor en godtepose. 

I denne retten får man i seg masse vitamin som er veldig bra for kroppen. Nå vet ikke jeg hvordan det er med dere, men det å få i seg nok frukt og grønt kan ofte være litt vanskelig. Da er retter som dette helt genialt. Spesielt smoothie, som du kan fylle med masse forskjellige frukter og grønnsaker. 

Smoothie on the go'

I forrige uke fikk jeg en ny smoothieblender, fra Europris (obh nordica). Denne er jeg så fornøyd med! Fra før av har jeg en veldig stor blender, som ikke er så praktisk. Siden det blir mye oppvask og det er litt stress å måtte ta den ned fra toppen av kjøkkenskapet hver gang. Men denne blenderen er lekende lett! Man har alle ingrediensene i blenderkoppen, setter på toppen som har et kutteblad på seg, og setter den på toppen av maskinen. Smoothie på 2 minutter. Og det beste av alt? Koppen man blendet ingrediensene i, kan man bruke som smoothiekopp! Hvor genialt er ikke det? Det er jo så kjekt når man skal ha med seg smoothie på farta. Lag deg smoothie til frokost før skolen, og drikk den på vei til skolen. 
 
Siden jeg testet ut denne nye blenderen, tenkte jeg å gi dere en ny oppskrift på smoothie. I denne smoothien får man i seg masse vitaminer! Alle ingrediensene er billige forresten. Så denne er god for lommeboken også!
Du trenger:
- 1 neve frosne bringebær
- 1 neve frosne jordbær
- 1 appelsin
- 1 eple
- 2 ss mager kesam (jeg brukte mager siden den er rikere på proteiner)

Skrell og kutt opp appelsinen og eplet. Ha de frosne bærene i koppen først, deretter kesamen, og til slutt appelsinen og eplet.

Blend det sammen og du har et godt og sunt mellommåltid klart!

Oppskrift; Forfriskende smårett!

I helgen testet jeg og en kompis ut en veldig god forrett. Den ble så god at jeg bare må dele den med dere! Denne retten kan du bruke som forrett, tapas eller noe godt og forfriskende å snackse på. Det var veldig enkelt å lage retten! Hvis du skal lage retten anbefaler jeg deg å spise den rett etter den er lagd (på grunn av guacamolen). 

Dette trenger du:

- 1 agurk

- 1/2 honningmelon

- 1 avocado

- 1/2 lime

- Parmaskinke

- 1-2 ss lettrømme

- Tannpirkere

 

Dette gjør du:

1. Skyll agurken. Bruk en ostehøvel til å skjære lange strimler. 

2. Fjern stein og skall fra avocadoen, og mos avocadoen med en gaffel i en skål. Skvis over limen og ha i rømmen.

3. Skjær honnigmelonen i to, og skjær ut strimler med en ostehøvel, på samme måte som du gjorde med agurken.

4. Anrett retten ved å legge agurk -> parmaskinke -> guacamole -> honningmelon. Rull sammen og fest med en tannpirker.

Håper det smaker!

Oppskrift: Hjemmelaget tomatsuppe

Den siste uken har jeg hatt helt dilla på tomatsuppe. Noen ganger får jeg skikkelig dilla på kun en matrett, og da spiser jeg kun den retten i sånn to uker i strekk, helt til jeg blir drittlei. Tomatsuppe er noe jeg alltid har elsket å spise siden jeg var liten, gjerne sammen med pannekaker, eller alene med et par egg oppi. Siden det ikke er så altfor mye proteiner i tomatsuppe har jeg alltid oppi et par egg, for å høyne proteininnholdet. 

Selv syns jeg at det er ekstremt stor forskjell på hjemmelaget tomatsuppe, og den man kjøper på butikken. Når man lager den selv, blir den så utrolig god. Mens den på matbutikken kan smake veldig utvannet og kjedelig. Jeg har lagt ut oppskriften på denne tomatsuppen en gang før, men siden det er lenge siden, og jeg har endret litt på den, legger jeg den ut på nytt nå. Prøv denne oppskriften til middag i morgen, så får du en veldig god middag! 

Dette trenger du:

( 2 porsjoner )

- 1/2 løk

- 1 ss smør

- 1/2 ss hvetemel

- 1 boks hakkede tomater.

- 1/2 plante basilikum

- 3-4 dl vann

- 1 buljongterning (helst grønnsaksbuljong. Men alt unntatt fiskebuljong kan brukes)

- 1 dl matfløte

Dette gjør du:

1. Finhakk løken.  

2. Varm en kjele på medium varme. Smelt smøret i den og tilsett løken. Stek løken til den blir myk og blank. Rør inn hvetemelet.

3. Tilsett tomater, basilikum, buljongterning, vann og matfløte.

4. La alt koke i 5 minutter.

5. Bruk gjerne en stavmikser til å mose suppen så den blir ekstra fin i konsistens. 


Håper det smaker!

Oppskrift: Bruschetta med Kylling

Bruschetta med kylling er det perfekt måltidet, når man vil spise sunt men også godt. I dette måltidet får du i deg masse proteiner, som er viktig hvis du trener. Retten tok heller ikke lang tid å lage. Jeg brukte kun 15 minutter. Prøv ut denne retten til lunsj eller en lett middag! 

Dette trenger du:

1 kyllingfilet

1-2 tomater

1/4 løk

2 skive grovt brød

1 ss fersk basilikum

ca 1 ss balsamico

Dette gjør du:

1. Stek kyllingfileten på medium varme i en stekepanne. Ca 3-4 minutter på hver side.

2. Mens du steker kyllingfileten, skjærer du opp tomater, løk og basilikum. Bland det sammen i en salat.

3. Rist brødskivene i en brødrister i et par minutter. Har du ikke brødrister kan du steke brødskivene i pannen i et par minutter.

4. Når kyllingfileten er gjennomstekt skjærer du den i skiver.

5. Legg tomatsalaten og kyllingfileten over brødskivene, topp med litt balsamico og server straks.

Håper det smaker

Prøv ut denne sunne snacksretten!

I går hadde jeg en kjempe fin bursdagsfeiring. Som dere vet, begynte jeg dagen med en 10 km lang skitur. Gud så deilig det var! Følte meg så mye bedre både i kropp og sinn etterpå. Senere på dagen dro en venn av meg og jeg på Big Horn og spiste kjempe god biff sammen. Så det var veldig koselig! Etter en altfor god middag, dro vi hjem til han og slappet av med en film og litt filmsnacks.

Jeg spiser jo ikke godteri (ikke engang på bursdagen min, haha), så han var så snill at han lagde en kjempe god snacks til meg. Har aldri prøvd denne type snacksretten før, men jeg ble helt avhengig fra første smak. Denne snacksretten har masse proteiner, ikke noe tilsatt sukker, og den er supergod!Det du trenger er:

- 3 ss cottage cheese

- Kanel

- Sukrin

- Et eple

- En neve blåbær

 

Dette gjør du:

Fordel cottage cheesen utover en tallerken, strø litt kanel og sukrin over. Skyll og skjær opp et eple, som du danderer over cottage cheesen sammen med en neve blåbær. Strø sukrin og kanel over og nyt! 

 

Håper det smaker!

5 sunne lunsjer!

Har dere hatt en fin dag? Jeg har nettopp våknet opp etter en lang powernap. Av en eller annen merkelig grunn er jeg veldig trøtt for tiden. Skjønner virkelig ikke hvorfor! For jeg sover 7-8 timer hver natt, trener regelmessig, spiser bra og gjør egentlig alt riktig. Merkelige greier.. Jeg fikk et spørsmål for noen dager siden om jeg hadde noen gode tips til sunne lunsjer. Så jeg tittet litt tilbake i mat arkivet, og fant 5 av mine favoritt lunsjer. Alle er sunne og veldig proteinrike, så disse er perfekt for deg som vil ha noe sunt og godt! 


Tacosalat med en vri - Oppskrift HER


Eggemuffins - Oppskrift HER

 


Proteinrike kyllingnuggets - Oppskrift HER

 


Tunfisksalat - Oppskrift HER

 


Røkelaks i wraps - Oppskrift HER 

 

 

Oppskrift: Frokost smoothie

Noen morgener syns jeg det er godt med noe ekstra og friskt. For noen dager siden prøvde jeg ut en ny smoothie oppskrift, og den må jeg bare dele med dere. Den er så god, og forfriskende. I tillegg metter den også ganske mye, så det er et stort pluss! Prøv denne smoothien for en liten ekstra godbit til frokosten i helgen.

Det du trenger er:

- 200 gram frosne jordbær

- 100 gram frosne bringebær

- 3 ss kesam

- 3 ss havregryn

 

Dette gjør du:

1. Tin bærene i mikroovnen et minutt, så de fortsatt er litt frosne, men det er lettere å blende de i mikseren.

2. Blend alle ingrediensene sammen og server med en gang.

Håper det smaker!
Oppskrift: Eggemuffins

Disse søte eggemuffinsene er perfekte til frokost og lunsj. Lag de kvelden før, og ta de med i nistepakken så har du en sunn og god lunsj på skolen/jobben! Du kan bruke hva slags grønnsaker du enn måtte ønske. Jeg brukte spinat, tomat og løk, og det ble kjempe godt!

Dette trenger du:

♥ 2 egg

♥ 1-2 never spinat

♥ 1/4 løk

♥ 8 små plommetomater

Dette gjør du:

1. Hakk løken i små biter. Skyll og rens spinaten, fjern stilken og kutt den i grove strimler

2. Stek løken og spinaten på middels varme i en stekepanne, til løken er blank.

3. Fordel spinat- og løkblandingen i små former. Jeg brukte 5 små silikonformer jeg har kjøpt på IKEA. 

4. Visp sammen eggene og fordel de i formene.

5. Skjær opp plommetomatene og ha fordel de i formene.

6. Stek eggemuffinsene i ca 12 minutter på 175 grader i ovnen. OBS: steketiden kan variere utifra hvor store former du bruker! 

Server gjerne med tomater og spinat ved siden av. Håper det smaker!

 

Oppskrift: Frisk appelsinsmoothie

Til frokost i dag prøvde jeg ut en ny smoothie oppskrift, og den må jeg dele med dere! Denne kan du lage i morgen til søndagsfrokosten, eller på helt vanlige hverdager. Det tok kun 5 minutter å lage den, så her er ikke tid en unnskyldning! Smaken er frisk og god, i tillegg er den en vitaminbombe! Ingrediensene er også billige, så denne smoothie en perfekt om du ikke vil sløse masse penger bort på mat.

Dette trenger du: 

♥ 2 appelsiner

♥ 1 eple

♥ 1 gulrot

♥ Isbiter

 

Sånn gjør du:

- Skyll, rens og kutt opp grønnsakene/frukten i ganske store biter. Ha bitene i en blender og kjør blenderen i et par minutter.

- Siden ingen av grønnsakene/fruktene er frosne, kan det være lurt å ha i noen isbiter for å få drikken kald. Varm smoothie er ikke akkurat å anbefale! Hell noen isbiter oppi blenderen sammen med smoothieblandingen, og kjør til at er helt smooth.

(denne blandingen gir to glass med smoothie)


#30dagerutensukkerutfordring

Husk å bruke denne hashtaggen på alle dine sunne oppskrifter og bilder på blogg, instagram og twitter!

Håper det smaker!

Oppskrift: Suppe med kokosmelk og kylling

For noen dager siden fant jeg en oppskrift på en suppe, som jeg bare måtte prøve ut! Suppen ble så god at jeg må dele oppskriften med dere! Det som er så kjekt med hjemmelagde supper er at man slipper alle de kunstige tilsetningstoffene, også smaker suppen så mye bedre også! Denne suppen tok maks 15 minutter å lage. Så den er genial dersom du ikke er så glad i å bruke lang tid på kjøkkenet!

Dette trenger du:
(2 porsjoner) 

♥ 1 gulrot

♥ 1/2 rød chili

♥ 3 vårløker

♥ 1 kyllingfilet

♥ 2 ss koriander

♥ 1/2 lime

♥ 2 dl kokosmelk

♥ 2 dl vann

♥ 1/2 hønsebuljongterning

♥ 1 ss soyasaus

Dette gjør du:

1. Skyll, skrell og kutt opp grønnsakene. Fjern frøene fra chilien og hakk den i små biter. Vårløkene skal skjæres i tynne ringer. Gulroten skal skjæres i små biter. Korianderen  skal grovhakkes.

2. Skjær kyllingfileten i små skiver.

3. Kok opp vann og kokosmelk sammen med hønsebuljongterningen.

4. Tilsett chili, gulrot, soyasaus, koriander, kyllingfileten. Skvis en halv lime over. 

5. La suppen koke i ca 5 minutter.


Håper det smaker!

Smoothie: Tropisk sol oppgang

Å drikke smoothie er en fantastisk måte å få i seg masse forskjellige frukter og bær på. Det er en skikkelig vitaminbombe, og den passer perfekt som et mellommåltid eller en dessert. For noen dager siden prøvde jeg ut en ny oppskrift på en smoothie, og den ble så god at jeg bare må dele den med dere!

Du trenger:

- 1 granateple

- 1/2 appelsin

- 1/2 mango

Slik gjør du:

- Del granateplet i to og bruk en skje til å grave ut alle frøene. Ha all saften og frøene fra granateplet i en blender og kjør det i blenderen i et par minutter. Hell dette oppi et glass. Spar noen frø som du kan bruke til pynt

- Skrell mangoen og appelsinen og kjør det i en blender i et par minutter. Hell det forsiktig over granateple blandingen. 

- Legg noen frø fra granateplet på toppen og nyt en herlig og forfriskende drikk!Sunn snacks: Eple med peanøttsmør

Jeg blir ofte veldig godtesjuk på kveldene, men siden jeg har godteristopp nå, må jeg finne andre snacks jeg kan spise på kvelden. En av mine nyeste favoritter er eple med peanøttsmør. Det er enkelt og kjapt å lage, og så lenge man ikke overspiser peanøttsmør er det sunt! I peanøttsmør er det masse sunt fett og proteiner, som er viktig for kroppen. 

Skjær opp et eple i båter og dypp de i peanøttsmør. Nam nam!

Oppskrift: Proteinrike kyllingnuggets

I dag ble min lunsj kyllingnuggets med grønnsaker. Hadde aldri prøvd det ut før, så var litt skeptisk. Men gud så godt det ble! Mye, mye bedre enn de man kjøper hos Mc Donalds. I tillegg har disse masse proteiner, så denne retten er ganske så sunn! Denne retten er veldig kjapp og enkel å lage, og den metter virkelig mye!


 

♥ 1 kyllingfilet

♥ 2 ss mandelmel (kan kjøpes HER). 

♥ 2 ss revet parmesan

♥ 1 egg

♥ Litt olje

♥ 1 avocado

♥ 1/4 lime

♥ ca 5-7 miniplommetomater

 

 


1. Visp egget og ha det i en bolle for seg selv. Bland mandelmel og parmesan og ha i en egen bolle.

2. Renskjær kyllingfileten og kutt den i store biter.

3. Dypp hver kyllingbit i bollen med egg også i bollen med mandel og parmesan. Ha rett kyllingbitene rett i pannen og stek på middels varme med litt olje, til de er gjennomstekte.

4. Kutt opp grønnsaker. Skvis litt lime over avocadoen, for en frisk og god smak.

5. Server alt sammen.

♥ Håper det smaker! 

Tips: Sunn frokost

Det er et spørsmål jeg får veldig ofte av dere, og det er "Har du noen sunne forslag til frokoster?". Det har jeg selvfølgelig. I dag tenkte jeg å tipse dere om en frokost som er veldig sunn, rask og utrolig god. Nemlig gresk yoghurt med frukt, bær og usaltede nøtter. Når jeg var i Ios i Hellas i sommer, hadde jeg helt dilla på dette og spiste det til frokost nesten hver eneste dag.

Det er veldig lett å lage frokosten. Man kutter bare opp jordbærene og mangoen, og drysser det sammen med nøtter og blåbær over litt gresk yoghurt. Da får man i seg fiber og vitaminer fra frukten og bærene, sunt fett fra nøttene og proteiner fra den greske yoghurten. 

Tenkte jeg skulle lage litt flere slike tips fremover. Hvis dere vil det? 

Oppskrift: Hjemmelaget blomkålsuppe

På høsten og vinteren syns jeg det er så godt med supper. Spesielt hvis man kommer inn etter en lang dag ute i kulda. Da er en suppe perfekt å varme seg med. Godt er det også! Altfor ofte blir posesuppe valget for de fleste. Men hvis man lager suppen selv blir den så mye bedre på smak, og ikke minst sunnere. Det er kjempe lett å lage hjemmelaget suppe, og det tar heller ikke lang tid.

Dagens suppe ble en blomkålsuppe toppet med baconbiter. Denne metter veldig mye og den tok kun 15 minutter å lage!

Dette trenger du:

(suppen er til 2-3 porsjoner)

♥ 1 vanlig løk (kepaløk).

♥ 1-2 ss olje

♥ 1 blomkålhode

♥ 5-6 dl vann

♥ 1 grønnsaksbuljongterning

♥ 0,5 dl melk eller matfløte

♥ Salt og pepper

♥ Bacon. 2-3 skiver per porsjon.

Fremgangsmåte:

1. Kutt opp løk i små biter

2. Kutt opp blomkålen i små buketter. Legg av noen pene buketter som du kan ha hele i suppen til slutt.

3. Varm oljen i en kjele. Tilsett løk og surr den til den blir myk og blank.

4. Tilsett grønnsaker og vann.

5. Smuldre buljongterningen og rør den inn i suppen. Kok opp.

6. La suppen koke i 10 minutter. Når den har kokt i 10 minutter moser du supper med en stavmikser eller matprosessor.

7. Mens suppen koker skjærer du opp 2-3 skiver med bacon til per porsjon. Skjær vekk det verste fettet, og skjær de opp i biter som du steker i stekepannen.

8. Tilsett melken i suppen, og smak til med salt og pepper. Legg oppi blomkålbukettene og la suppen koke i 2-3 minutter.

9. Server suppen og dryss baconbiter over. 

Håper det smaker!

Enkel, rask og sunn lunsj!

I går lagde jeg meg noe helt nytt til lunsj. Det var så godt og enkelt at jeg bare må dele det med dere! Salmalaks med mange og avocado. Masse proteiner fra fisken, sunt fett fra avocadoen og fisken og masse vitaminer fra mangoen. Sunt og godt!

For denne kjappe og enkle lunsjen brukte jeg:

- 1 pakke salmalaks i skiver. Da følger det med både sesamfrø og soyasaus.

- 1/2 avocado

- 1/2 mango

 

Skjær opp mangoen og avocadoen og servær med laksen. Dryss sesamfrøene over, og server sausen ved siden av. Enkelt, kjapp og godt!

Håper det smaker!

Tacosalat med en vri

Helt siden jeg flyttet inn i bokollektiv har jeg fått helt dilla på å spise salater. Det er så godt, enkelt, sunt og raskt. Jeg pleier alltid å lage litt ekstra pasta og kylling som jeg har i zip-lock poser i kjøleskapet. Så jeg kan lage en kjapp salat når jeg er sulten. De siste dagene har jeg fått helt dilla på en salat jeg fant på for noen dager siden. Tacosalat, med en liten vri. 

Det jeg bruker i salaten er:

(Salaten er til 1 porsjon)

- 1 kyllingfilet

- 1/2 avocado

- 1-2 små never ukokt fullkornspasta

- 1-2 ss mais

- 1/2 paprika

- Litt agurk

- 1-2 ss mager kesam

- 2 ss tacosaus

- Tacokrydder

Sånn gjør jeg:

- Renskjær kyllingfileten og del den opp i biter. Stek bitene i stekepanne og dryss tacopulver over. Brun kyllingen på sterk varme, og skru ned varmen og gjennomstek kyllingen.

- Kok pasta som anvist på pakningen

- Kutt opp grønnsaker. (Mais, agurk og paprika kan du gjerne kutte opp litt ekstra av og legge i en zip-lock pose i kjøleskapet).

- Ha alle grønnsakene, kyllingen, pastaen og sausene på en tallerken, og vips så har du en god frokost eller lunsj!

Oppskrift: Egg- og pastasalat!

Hei hei dere! Har dere hatt en fin dag så langt? I dag har jeg virkelig fått teste ut ferdighetene mine i filmredigeringsprogrammet Adobe Premiere Pro. Jeg filmet nemlig inn en film i går, som jeg redigerte i dag. Og gud, det tok sin tid! Brukte nesten 3 timer på å redigere den. Når man skal klippe, legge på musikk, legge på stemmer, osv tar ting virkelig lang tid. Men det er så verdt det. For resultatet ble jeg veldig fornøyd med! Filmen kommer ut i morgen. Noen som klarer å gjette hva den handler om? Dere som er venn med meg på Snapchat har allerede fått en liten sneakpeak. Heter forresten stinablogg der. Syns det er kjempe koselig om dere vil legge meg til :-)

Men over til noe helt annet. Nemlig hva dette innlegget handler om.De siste dagene har jeg fått helt dilla på salater. Det er så lett å lage, i tillegg er denne varianten som jeg lager fullspekket av proteiner, sunt fett og gode karbohydrater.

Det jeg bruker i min salat er:

- Ca. to never ukokt fullkornspasta.

- 1/2 avocado

- Ca. 20 cashewnøtter (usaltede)

- 2 egg

- 1/2 paprika

- Litt agurk

- 1 ss mager kesam

 

Sånn gjør du:

- Kok pastaen etter anvisning på pakken. Kok eggene i 10 minutter. Både eggene og pastaen kan man koke kvelden i forveien og legge i kjøleskapet, så det tar kortere tid å lage salaten, hvis du skal ha den på morgenen eller som lunsj.

- Kutt opp alle grønnsakene og bland det sammen med pastaen, eggene og en spiseskje mager kesam.

Håper det smaker!

Slik lager jeg min smoothie!

Hver morgen starter jeg dagen med en smoothie. Den metter mye, frukten gir med masse vitaminer og antioksidanter og den smaker friskt og utrolig godt! Anbefaler dere virkelig å drikke hjemmelaget smoothie mer, for det er så sunt og godt! Husker det var ei i klassen min på VG3 som fikk meg hekta på smoothie, for hun hadde alltid med seg et stort beger med smoothie hjemmefra, hver eneste morgen.

Denne oppskriften gir ca 1 liter smoothie.

- 1 appelsin

- 1 liten mango eller en halv stor mango

- 400 gram frosne jordbær

- 2 små never blåbær

- 2 ss mager vanilje kesamTips: Ha smoothien i en krukke og oppbevar den i kjøleskapet, så slipper du å lage ny blanding hver morgen! Drikker du smoothie?

Oppskrift: Brunost muffins

I dag prøvde jeg ut en ny oppskrift på muffins, og de ble så gode at jeg bare må dele oppskriften med dere! Disse muffinsene har lite sukker og hvetemel i seg, så man kan godt spise de til hverdags. Perfekte til kveldskos eller en liten ekstra kos i lunsjen på jobb/skole. 

Dette trenger du til 16 minimuffins:

♥ 0,5 dl havregryn

♥ 0,5 dl vann

♥ 70 gram brunost

♥ 1 dl hvetemel

♥ 0,5 dl sammalt hvete, grov

♥ 1,5 dl sammalt hvete, fin

♥ 1 ts bakepulver

♥ 25 gram solsikkeolje

♥ 2 egg

♥ 200 gram yoghurt naturell

Slik gjør du:

♥ Forvarm stekeovnen til 200 grader.

♥ Legg havregryn i vannet i ca. 5 minutter, så det bløtes opp.

♥ Del brunosten opp i små terninger.

♥ Bland alt melet, den sammalte hveten og bakepulveret

♥ Visp sammen egg, olje og yoghurt. Tilsett melblandingen

♥ Rør inn havregryn og brunostbiter

♥ Fordel røren i muffinsformer på et stekebrett. Fyll formene 2/3 deler fulle.

♥ Stek de i midten av ovnen i ca 20-25 minutter.
Håper det smaker!

Oppskrift: Grove rundstykker

I dag lagde jeg grove rundstykker, og de ble så gode at jeg bare må dele oppskriften med dere! Disse rundstykkene er sunne og passer perfekt til frokost og lunsj. Ha de med i nistepakken og du har en fin lunsj! Det går fint ann å fryse de ned, så her er det smart å lage en del av gangen. Tro meg, disse rundstykkene går for unna!

Oppskriften gir 16 rundstykker

Dette trenger du:

♥ 1/2 pakke fersk gjær

♥ 4 dl melk, lunken

♥ 1 ts salt

♥ 3 ss olje

♥ 1 dl havregryn

♥ 5 dl sammalt hvete

♥ ca. 4 dl hvetemel 

Sånn gjør du:

♥ Forvarm ovnen til 230 grader. 

♥ Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett litt av den lunkne melken og rør ut gjæren.

♥ Hell i resten av melken, salt og olje.

♥ Rør inn havregryn og sammalt mel.

♥ Tilsett hvetemelet litt og litt, til deigen er jevn og smidig slik at den slipper redskap og bolle.

♥ Dekk bakebollen med en tallerken eller plast og la deigen heve til dobbel størrelse.

♥ Elt den ferdighevede deigen litt og trill en jevn pølse som du deler i like store deler. 

♥ Trill glatte, sprekkfrie rundstykker. Legg de på bakepapir på en bakeplate.

♥ Dekk med plast og la dem heve til dobbel størrelse eller til et lett fingertrykk går langsomt tilbake.

♥ Pensle med vann like før du steker. Stek rundtstykkene på 230 grader i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.

Håper det smaker ♥

Oppskrift: Gulrotcupcakes

I dag prøvde jeg en ny oppskrift på cup cakes. Har ikke laget så mange cup cakes før, fordi jeg er så vandt med at cup cakes alltid smaker tørt og altfor sukret, spesielt hvis man kjøper de i butikker. Men i dag prøvde jeg en variant som ble ufattelig god! Selve muffinsen ble saftig og rik på smak, og glasuren på toppen smakte søtt og syrlig. Denne må dere prøve i helgen! Dette er ordentlig helgekos cupcake!

Dette trenger du:

til ca 16 medium store muffins:

♥ 2,5 dl hvetemel

♥ 1 ts bakepulver

♥ 0,5 ts natron

♥ 1 ts kanel

♥ 1,25 dl solsikkeolje

♥ 2 egg

♥ 1,5 dl sukker

♥ 2,5 dl revne gulrøtter

♥ Finrevet skall av 1 appelsin

♥ Finrevet skall av 1 sitron

------------------------

Til glasuren:

♥ 150 g mykt meieri smør 

♥ 100 g melis

♥ 125 g philadelphiaost

♥ 1 ss sitronsaft

Sånn gjør du: 

♥ Sett ovnen på 175 grader. 

♥ Bland sammen mel, bakepulver, natron og kanel i en bolle.

♥ Ha olje, egg og sukker i en kjøkkenmaskin og miks på høy hastighet i ca 5 minutter.

♥ Tilsett gulrøtter, sitronskall, appelsinskall og melblandingen og miks i ca 3 minutter på medium hastighet, til alt er blandet.

♥ Fordel røren i cupcakeformer, men ikke fyll formene mer enn halvfulle. 

♥ Stek i ca 20 minutter

------------------------------

Mens cupcakene står i ovnen lager du glasuren. Det gjør du slik:

♥ Ha smør, melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin og miks på høy hastighet i ca 5 minutter.

♥ Tilsett kremost og sitronsaft og miks i 1 minutt så det får blandet seg. 

♥ Ha glasuren i en sprøytepose med en sprøytespiss etter eget ønske, og lag roser.

PS: Hvis glasuren blir litt rennende kan du legge den i fryseren i 10 minutter. 

Håper det smaker ♥ 

Sunn sorbet is på 1-2-3!

I dag prøvde jeg ut en ny oppskrift på en jordbær sorbet. Den ble utrolig god! I tillegg er den veldig sunn, og har lite kalorier. Siden den ble så god, må jeg dele oppskriften med dere. Prøv den ut i helgen hvis du skal kose deg litt ekstra! Sorbeten er kjempe lett å lage, og det tar heller ikke lang tid. En stor porsjon har kun 150 kalorier. 

Det eneste du trenger er 200 gram frosne jordbær og 125 gram yoghurt naturell. Kjør det i en blender til det er en sorbet. Hvis du ikke skal spise den med en gang bør du sette den rett i fryseren.Sunn lunsj: Røkelaks i wrap

I dag lagde jeg meg en veldig god lunsj! Den er litt inspirert av lunsjen jeg pleide å spise når jeg var på surfecamp i Portugal. Røkelaks i wrap med grønnsaker er kjempe godt! Det er lett og raskt å lage, og man kan ha den med i nistepakken og spise den til lunsj. I denne oppskriften er det masse proteiner, sunt fett, omega 3 og andre viktige næringsstoffer som kroppen din trenger. Dette trenger du:

(til 1 porsjon)

♥ Lomper. (Jeg brukte langlomper siden det er mest proteiner i de)

♥ Røkelaks

♥ Hjertesalat

♥ 1/2 avocado

♥ 1/4 mango

♥ 1 ss mager kesam


- Begynn med å smøre en spiseskje mager kesam i en tykk stripe på lompen. 

- Skyll og vask hjertesalaten og riv et par blader og legg på lompen. Jeg bruker hjertesalat fordi den er søt på smak, og er ikke så besk som andre salater fort kan være.

- Skjær avocadoen i skiver og legg den over salaten.


- Skrell mangoen og skjær den opp i små terninger som du legger over avocadoen. 

- Legg til slutt på et par skiver røkelaks. 

- Server gjerne med isvann med et par skiver lime oppi.

Håper det smaker!

 

Oppskrift: Dessert pannekaker

Til lunsj i dag lagde jeg dessertpannekaker. Det er helt perfekt når man har lyst på noe søtt og godt. De blir sprø og gode, og de blir enda bedre med litt bær på toppen. 

Du trenger:

♥ 3 dl hvetemel

♥ 1 ts bakepulver

♥ 2 ss sukker

♥ 1/2 ts malt kardemomme

♥ 3,5 dl melk

♥ 1 egg

♥ 2 ss smeltet smør

Slik gjør du:

♥ Smelt smøret på middels varme i en kjele

♥ Bland alt det tørre i en bolle og ha oppi melk, egg og smør

♥ La røren svelle i 15 minutter

♥ Stek pannekakene på middels varme til de er gjennomstekte.

♥ Server gjerne pannekakene med bær ved siden av. 
Håper det smaker ♥ 

Oppskrift: Biff med gratinert brokkoli

På mandag lagde jeg biff med gratinert brokkoli og mais ved siden av. Det ble så godt at jeg må dele oppskriften med dere! Det er veldig enkelt å lage retten og det tar heller ikke lang tid. Overrask gjerne kjæresten din med en romantisk middag for dere to! 

Du trenger: 

♥ Mørbradbiff

♥ En hel brokkoli

♥ 3 ss smør 

♥ 4 ss hvetemel

♥ 6 dl melk

♥ 4 dl revet ost

♥ 1 boks mais

♥ Smør til steking (ekte smør fra Tine passer perfekt).

 

Sånn gjør du: 

1. Rens og skjær brokkolien opp i buketter. Kok opp vann i en kjele, og ha oppi all brokkolien. La det få et oppkok. Deretter heller du av alt vannet.

2. Smelt smøret i en kjele og rør inn hvetemelet. La det surre under omrøring i et par minutter. Senk varmen på platen og tilsett melk litt av gangen. Husk å røre melken godt inn i blandingen før du heller i mer melk.

3. La sausen koke i 5 minutter under omrøring. Tilsett halvparten av osten og rør til den har smeltet. 

4. Mens sausen koker skjærer du vekk alt av fett og slintrer på kjøttet og begynner å steke det. Når jeg steker biff bruner jeg den på høy varme på alle sider. Deretter skrur jeg ned varmen på svak/medium og lar den surre under lokk til den er medium stekt. For å kjenne at den er medium bruker jeg et triks jeg lærte på kokkeskolen. Ha tommelen inntil langefingeren og kjenn på tommelmuskelen. Hvis tommelmuskelen og biffen har samme hardhet er den medium stekt. Hvis du vil ha den gjennomstekt har du tommelen inntil lillefingeren. 

5. Ha brokkolien og sausen i en ildfast form og dryss resten av osten på toppen. Ha den i ovnen på 250 grader i 5-10 minutter til osten på toppen er gyllen. 

6. Smelt ca en spiseskje med smør i en kjele med en boks mais (husk å helle av vannet i maisboksen før du har maisen oppi kjelen!). La det surre i ca 5. minutter til all maisen er gjennomvarm.

7. Anrett maten på en tallerken og server. Håper det smaker!

Oppskrift: Hjemmelagde pizzasnurrer

Håper dere har hatt en flott dag så langt! Det har jeg :-) I dag har jeg lagd kjempegode pizzasnurrer. Har ikke lagd det så mange ganger før. Så jeg må bare dele oppskriften med dere! Disse er ganske sunne også, så de passer til vanlig middag. Disse kan man fryse ned og spise senere også. Perfekt for studenter som bor alene, og for dere som ikke har tid til å lage middag hver dag

For å lage 16-18 pizzasnurrer trenger du:

Til deigen:

1/2 pakke gjær

3 dl lunken melk (varm melken på ovnen så den blir lunken!)

1/2 ts salt

1 ss olje eller flytende margarin

3 sammalt hvete finmalt

ca. 4 dl hvetemel

Til fyll:

1/2 - 1 boks tomatpure

1 pakke smårett skinke

2 dl revet ost

1/2 plante basilikum

1 ts oregano krydder

 


Slik gjør du: 

1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Ha i litt melk og rør ut gjæren. 

2. Hell i resten av melken, salt og olje.

3. Rør inn sammalt hvete. 

4. Tilsett hvetemel og elt deigen så den slipper redskap og bolle.

5. Dekk bakebollen med et håndkle og sett den til å heve på badegulvet. La deigen heve til dobbel størrelse.

6. Elt deigen og trill den til en pølse på ca. 30 cm. Kjevle den ut til et rektangel på ca 30*35 cm.

7. Smør tomatpurren utover pizzadeigen, og ha på alt fyllet. 

8. Rull deigen sammen til en fast pølse og del den i ca. 16 like store biter. 

9. Fordel pizzasnurrene på to stekeplater og sett de til heving med et håndkle over. De skal heve til ca. dobbel størrelse.

10. Stek pizzasnurrene i ca. 12-15 minutter på 220 grader. 


 

Håper det smaker!

 

Hjemmelaget frukt-is!

Jeg har lenge savnet en is i butikkene som er laget av kun frukt, uten tilsatt sukker. Så i går kveld fikk jeg lyst til å prøve og lage noe helt nytt. Nemlig å lage en frukt-is. Jeg slang oppi en halv appelsin, en halv mango og 200 gram frosne jordbær i en blender, og fordelte blandingen i en ispinneform som jeg kjøpte på Europris i begynnelsen av sommeren. Jeg lot formen stå i fryseren over natten, og når jeg smakte på resultatet i stad ble jeg helt overlykkelig! 

Frukt isen smakte fersk, fruktig og fresh! Den var helt sinnsyk god! Så derfor måtte jeg bare dele den med dere. Denne isen er jo helt perfekt i sommervarmen! Og vet du hva? Denne kan du spise med veldig god samvittighet. For denne er sunn og god, og helt uten tilsatt sukker og andre kjemikalier. Hver is inneholder ca 45 kalorier, mens en vanlig kroneis inneholder over 200 kalorier. Så disse frukt isene kan du trygt kose deg med i sommervarmen!


Oppskrift: Hjemmelaget tomatsuppe

Hjemmelaget tomatsuppe smaker ti ganger bedre enn hva vanlig pose tomatsuppe gjør. Den er veldig lett og kjapp å lage, så dette går unna i en fei! Dette klarer til og med dere studenter som nettopp har flyttet hjemmefra å lage! 

Til 2 porsjoner trenger du:

- 1/2 løk

- 1 ss smør

- 1/2 ss hvetemel

- 1/2 boks tomater med basilikum og oregano

- 4 plommetomater. (Disse kan sløyfes)

- 5 dl vann

- 1 buljongterning (enten grønnsaks- eller kjøttbuljong)

- 1 dl matfløte. 

 

Sånn gjør du:

1. Skyll rens og finhakk løken.

2. Smelt smør i en kjele og tilsett løken. Stek til løken blir myk og blank. Rør inn hvetemelet.

3. Hakk plommetomatene og tilsett alle tomatene.

4. Spe med vann, litt om gangen. Rør til det er klumpfritt mellom hver gang du sper. Tilsett buljongterningen og matfløten.

5. La suppen småkoke i 5 minutter. Smak til med pepper og salt. PS: bruker du en stavmikser til å mose suppen blir den ekstra fin. 

Håper det smaker!

Oppskrift: Proteinpannekaker

Hei hei dere!

På fredags kveld begynte jeg å bli ganske dårlig. Nakken min strammet seg, kroppen verket, humøret var veldig dårlig og jeg var ekstremt slapp. I går var jeg ikke noe bedre, nærmere tvert imot. I går gikk hele dagen med til å sove og slappe av. Håpet på at jeg skulle bli bedre i dag. Men formen er fortsatt ganske dårlig! Det er grunnen til hvorfor jeg kun blogget en gang på fredag og ingenting i går. Hater å skuffe dere med null blogging, så i dag skal jeg i alle fall få oppdatert et par ganger. Skriver litt på ukens spørsmål nå, så hvis det er noe dere skulle lure på. Så må dere spørre nå :-)

For noen dager siden lagde jeg meg proteinpannekaker. Har lagt ut oppskrift på en annen variant tidligere på bloggen. Men den trenger man litt flere ingredienser i, og den tar litt mer tid. Denne oppskriften er kjempe enkel og rask. Man får i seg mye proteiner og den er veldig god!

Du trenger:

♥ 1 scoop proteinpulver. Jeg brukte onebake fra Fitnessguru. Kan kjøpes HER.

♥ 3 eggehvitter

♥ 1/3 ts kanel

♥ 1 dl melk

♥ 1/2 ts bakepulver

 

Bland alle ingrediensene sammen og stek pannekakene på middels varme. Oppskriften er til 3 pannekaker. 

På toppen av pannekakene brukte jeg blåbær og gresk yoghurt. Sunt og godt! 


Håper det smaker!

Sunn kveldskos

Når kvelden kommer blir jeg alltid så utrolig fysen. Jeg bare må ha noe godt å spise på! Det er så altfor lett at det blir en pose potetgull eller en sjokolade. Flere som kjenner seg igjen? Hvis man skal spise godteri hver kveld blir det fort altfor mye sukker og dritt, og man ender med verdens dårligste samvittighet. 

Jeg prøver å holde meg unna godteri, siden det er så mye annet godt å spise! En av mine favoritter den siste tiden har vært frozen yoghurt med frukt og bær. I kveld valgte jeg jordbær, og det var veldig godt! Mango har jeg også prøvd ut, og det var veldig godt!

Denne frozen yoghurt er min absolutt favoritt! Den finnes i mange forskjellige smaker, alt fra kiwi til jordbær. Så her er det noe for alle! Fruit it up!

Hvor godt ser ikke dette ut? Syns det er så godt å spise frukt som snacks på kveldene mens jeg koser meg forran tv'en. Akkurat nå ser jeg på Castle mens jeg gomler i meg frukt. Mmm, det er så godt! Sunt er det og! Så dette kan man spise med god samvittighet! Billigere, sunnere og mye bedre enn godteri. Ikke vanskelig å holde seg unna junk når det finnes så mye god frukt! 
Oppskrift: Rekesalat til lunsj

Hei hei!

I dag har jeg vært i Drammen og fikset litt på neglene mine. Viser dere bilder etterpå! På vei hjem fra Drammen dro jeg innom matbutikken og handlet med noen godbiter. Jeg elsker å snackse på ting, så da må jeg alltid kjøpe med noen sunne alternativer. Nå på sommeren er det så mye godt av frukt å velge mellom, at jeg fatter ikke hvorfor folk gidder å kjøpe godteri. Det er jo mye mer forfriskende med litt frukt i solen, enn en sjokolade. Eller hva?

I dag kjøpte jeg inn litt ekstra med matvarer så jeg kunne lage en god lunsj. Rekesalat med mango og en jordbærsmoothie. Har ikke prøvd denne versjonen av rekesalat før, men den ble helt fantastisk god. Så da deler jeg oppskriften med dere!

Rekesalat - Du trenger:

♥ 250 gram ferdig skrellede reker. Jeg brukte ferske siden de er best på smak. 

♥ 1/2 mango

♥ 1-2 ss mager kesam

♥ 1/2 ss mager majones

♥ 1/4 lime

Bland alle ingrediensene og skvis limen over. 


Jordbærsmoothie - Du trenger:

♥ 300 gram frosne jordbær

♥ 1 appelsin

♥ 1 ss mager vanilje kesam. 

Kjør alt sammen i en blender.

 

Håper det smaker!

Oppskrift: Hjemmelaget jordbærsyltetøy

God helg ♥

Helt fra jeg var liten har jeg elsket hjemmelaget jordbærsyltetøy på grovt brød. Det smaker så friskt, godt og søtt. Til min store lykke kom pappa hjem med en stor eske med norske jordbær i går. Så i dag har jeg laget masse syltetøy så vi har resten av sommeren, og hele vinteren. Mmm, nam nam! Anbefaler dere virkelig å lage syltetøy av jordbærene, for det er jo så godt!

Dette syltetøyet kan fryses ned, så du kan lagre det igjennom vinteren. Når du tar det opp fra fryseren bør du la det tine på kjøkkenbenken, da smaker det best! Det holder seg bra i ca en uke fra man har tint det. 

Dette trenger du:

♥ 2 kg jordbær

♥ 1 Certo frysepose

♥ 400 gram sukker

♥ Begynn med å mose halvparten av bærene. Hell så oppi den andre halvdelen og mos den litt. Bland det godt sammen.

♥ Bland sukker og frysepulver sammen, og bland det godt inn i jordbærene. Pass på å røre godt så du ikke får noen klumper!

♥ Så har du ditt eget hjemmelagde jordbærsyltetøy. Dette er kjempegodt på grovt brød. Nam nam!

Håper det smaker! ♥ 

Oppskrift: Tunfisksalat

I dag lagde jeg meg en tunfisksalat til lunsj. Det ble utrolig godt, og derfor må jeg bare dele oppskriften med dere! Er vanligvis ikke så glad i tunfisk selv. Men når jeg blandet den med de andre ingrediensene ble det veldig godt! Denne lunsjen er perfekt å ha med som nistepakke på skolen/jobb. Lag den kvelden i forveien og ha den med i en tupperware boks. Det beste av alt er at denne salaten er veldig sunn, og full av proteiner. 

Dette trenger du: 

♥ 1 boks med tunfisk i olje.

♥ 50 g. (ca. 2 ss) mager kesam 

♥ 35 g. (ca. 1 ss) lett majones. 

♥ 30 g. (ca. 1/5 ) rødløk 

♥ 150 g. (1 hel) paprika

♥ 180 g (1/2) mango

 

Hell av oljen fra tunfisken. Bland tunfisk, majones og kesam i en bolle. Kutt rødløken i små biter og bland den inn. Kutt paprika og mango i medium store biter og bland inn. Du kan også ha i tomater om du ønsker. Jeg byttet ut tomatene med agurk.

 

Næringsinnhold: 535 kalorier  /  45 gram proteiner  /  21 gram fett  /  38 gram karbohydrater

Happy lunch + Ny smoothie oppskrift

Hei dere! Nå har jeg nettopp spist en utrolig god lunsj. Jordbær på lavkarbo brød og smoothie er skikkelig sommerlig, og ikke minst sunt! Husker jeg hadde skikkelig dilla på jordbær på lavkarbobrød i fjor. Det er så godt! I dag prøvde jeg ut en ny smoothie variant. I dag blandet jeg sammen en mandarin, en halv mango, 2 ss mager vanilje kesam og 150 gram frosne jordbær. Det ble utrolig godt! Skikkelig vitaminbombe. Nam nam!

Dere som følger meg på insta (@stinablogg) eller på facebook (her), har kanskje sett sneakpeaken av det nye ombre håret mitt? Tidligere i dag var søsteren min Madeleine her og satt på ombre extensionet. Var skikkelig spent på å se resultatet. Var veldig nervøs for at det skulle bli stygt. Var faktisk så nervøs at jeg hadde mareritt om det i natt! Men resultatet ble veldig bra! Skal fikse meg litt nå, og ta bilder så dere kan se! 

Oppskrift: Chocolate chip cookiesDu trenger:

♥ 225 g smør

♥ 150 g sukker

♥ 150 g brunt sukker

♥ 2 store egg

♥  1 ts vaniljeessens

♥ 1 ts natron

♥ 320 g hvetemel

♥ 300 g kokesjokolade 

♥ Pisk romtemperert smør luftig sammen med hvitt og brunt sukker. 

♥ Tilsett eggene mens du fortsetter å piske blandingen.

♥ Rør inn natron, vaniljeessens og hvetemel.

♥ Hakk opp sjokoladen i middels store biter, og rør de inn i blandingen.

♥ Form store kuler av deigen, ca en toppet spiseskje. Ha de på en bakeplate, og trykk de litt flate med en skje. Siden de flyter ut en del når de stekes, bør du ikke ha mer enn 9 stk. på hvert brett.

♥ Stek i 11-13 minutter på 180 grader. La cookiesene avkjøles på en rist. 


Oppskriften er hentet fra detsoteliv.no

Morgen smoothie, ny oppskrift!

I dag startet jeg morgenen min med hårkur og ansiktsmaske. Har vært veldig flink til å stelle huden min riktig de siste månedene, og den begynner endelig å bli ganske fin. Har bare noen bittesmå kviser igjen, og det er deilig! Så jeg passer på å ta ansiktsmaske ca 1. gang i uken. I tillegg renser jeg huden hver morgen og kveld, og avslutter med en krem som motvirker talgproduksjon. Noe som også hjelper på huden min er smoothies. De drikker jeg hver eneste morgen! I dag lagde jeg en ny variant jeg tenke jeg kunne dele med dere!

I smoothien hadde jeg 150 gram druer, 2 ss mager vanilje kesam, 200 gram frosne jordbær og en halv mango. Utrolig godt, og utrolig sunt! Gir en frisk og god start på morgenen og masse vitaminer! Oppskrift: Amerikanske pannekaker

Til lunsj i dag lagde jeg meg amerikanske pannekaker. Disse pannekakene er utrolig gode, i tillegg er det lavkalori. Så det fungerer perfekt å spise til hverdags! Denne røren holder til 5 pannekaker, men jeg ble stappmett etter bare 2 stk. Så her har man litt ekstra til lunsj dagen etter. I hver pannekake er det ca 90 kcal, og i hele røren totalt er det 26 gram proteiner. 
Topp gjerne pannekakene med bær. Jeg bruker frosne blåbær som jeg tar ut av fryseren før jeg begynner matlagingen. Siden det ikke er sesong for norske bær akkurat nå anbefaler jeg deg å bruke frosne bær. De frosne bærene er fryst ned rett etter de ble plukket, og de har derfor beholdt mye mer av de viktige næringsstoffene sine.

Håper det smaker ♥

Sunn lørdagssnacks + Smoothie oppskrift

Nå har jeg nettopp laget litt sunn lørdagssnacks, og jeg skal snart sette på en episode av Dexter. Tenkte å tipse dere kjapt om den smoothie oppskriften jeg prøvde ut i dag. Det ble helt sykt godt! Og med litt grønnsaker og dip ved siden av ble det masse god snacks! Mye bedre og ikke minst sunnere enn Coca Cola og potetgull, som veldig mange spiser og drikker på lørdagskveldene. D Jeg er veldig glad i å bruke gulrot, agurk og brokkoli til å dippe med. Dippen lager jeg at ekstra lett - lettrømme som jeg blander med holiday dipmix. Veldig enkelt - veldig godt! 

I denne smoothien brukte jeg 1/2 mango, 2 små appelsiner og 200 gram jordbær. Resultatet ble helt fantastisk! Anbefaler dere virkelig å prøve den ut! 

 

Sunn og god kveldsmat

Hei dere! I kveld har jeg vært på Fitness One og trent styrke. Det er tredje gangen jeg prøver ut det nye styrkeprogrammet mitt, og jeg begynner endelig å komme inn i det. Øvelsene sitter bedre og bedre, og jeg regner med at jeg skal begynne å legge på tyngre vekter neste uke. Viktig at øvelsene sitter skikkelig godt før man begynner å legge på tunge vekter, hvis ikke kan man få mye skader, og det vil jeg ikke ha! 

Etter trening hadde jeg skikkelig cravings på noe friskt og godt, som også var sunt. Da endte jeg på reker med avokado og mango. Høres kanskje ut som en merkelig kombinasjon? Det var i alle fall sykt godt! Dressing og majones trengtes ikke siden det er ganske mye fruktjuice i mangoen. Denne retten er jo perfekt å spise på kvelden, når man ikke vil spise noe som er veldig mektig, men samtidig noe sunt. Her får man i seg masse proteiner fra rekene, sunt fett fra avokadoen og vitaminer og karbohydrater fra mangoen. Helt perfekt! Jeg brukte 500 gram frosne reker (ha de i iskaldt vann, så tiner de fortere), 1/2 mango og 1/2 avokado. Nam nam! 

 

Stinas proteinpannekakerProteinpannekaker er perfekt om du er på utkikk etter en enkel måte å øke proteininntaket og spise noe sunt som metter lenge. Samtidig smaker det utrolig godt og er lett å ta med seg på skole, jobb og andre steder det ikke er så lett å få tak i sunn og god mat. 

Man kan variere smaken veldig lett ved å tilsette ulike smaker på proteinpulveret eller ved å endre litt på mengdene som er i oppskriften. Det er også utrolig godt å ha ulike typer pålegg på, en av mine favoritter er noen tynne skiver med brunost oppå når pannekaken fremdeles er rykende fersk.

I dag spiste jeg to medium store pannekaker med jordber og blåbær oppå, oppskriften finner dere her:

Oppskrifta er for 4 medium pannekaker:

Start med våte ingrediensene. 

- 4 store ss (ca 100 gram) med vanlig cottage cheese 

- 2 ss kesam (ca 50 gram)

- 0,5 dl laktosefri melk (prøver å unngå mest mulig laktose fordi det kan ha negative konsekvenser på hud, fordi mange nordiske mennesker har laktoseintoleranse). 

- 1 liten banan (ca 80 gram)

- 2 egg Miks alt sammen, og bland inn det tørre.

- 1 ts fiberfin (for å øke fiberinnholdet) 

- 50 gram glutenfri kakemiks (ikke raffinert sukker, inneholder hevemiddell så pannekakene blir luftige, men de trenger litt hviletid etter steking.) ( 30 gram karbs, 3 gram proteiner, 30 gram sukker) 

- 1 ts steviosa (kan erstattes med sukrin eller vanlig sukker)

- 3 ss sanmalt spelt grovt (ca 20 gram) 

- 25 gram prozyme proteinpulver, vaniljesmak (her kan du selvfølgelig velge smak selv) kan kjøpes HER


Smak til med:

- 1 klype salt

- 1 ts kanel

- 1 ts kardemomme

 

Stek pannekakene på middels varme. Proteinpannekaker bruker noe lengre tid på å steke enn vanlige pannekaker, så vær obs på det!
 

Denne blandingen gir næringsinnhold på ca: 595 kcal, 65 g proteiner, 55 g karbohydrater og 12 g fett (dette er for HELE røren totalt). 
Ananas smoothie

God søndag ♥ Håper dere har hatt en flott helg så langt! I dag startet jeg dagen med å prøve ut en ny smoothie oppskrift. Denne ble så utrolig god! I tillegg var den fyldig i smaken, 
så den metter litt også. Denne smoothien er perfekt til travle morgener og som dessert. Den er sikkert også veldig god å blande til drinker med litt vodka. Så det skal jeg prøve ut neste gang jeg skal drikke!

Til denne smoothien trenger du:

♥ 1 ananas 

♥ 1 appelsin

♥ 200 gram frosne jordbær

 

Denne blandingen blir det ca 1 liter med smoothie av.

♥ Skjær av lokket på ananasen og skrap ut innholdet. Skrell appelsinen og skjær den opp biter (trenger ikke være så nøye med å lage fine små biter). 

♥ Ha alt oppi smoothieblenderen og miks det sammen!

Håper det smaker! ♥

Mine dypeste tanker går ut til alle menneskene som i natt mistet sine hjem i Lærdal ♥ 

Oppskrift: Mango og jordbær smoothie

For et par måneder siden ble blenderen min ødelagt, og i dag fikk jeg endelig kjøpt meg en ny en. Må bare si WOW, det er virkelig forskjell på blendere. Jeg trodde min forrige var helt grei. Men den nye viser virkelig at den gamle var helt bånn i bøtta, for den nye var sinnsykt bra! Det tok bokstavelig talt 1 minutt mikse alt sammen, og det var med frosne jordbær. Så stor tommel opp for min nye blender Wilfa BL 1200. Den var litt dyr (900,- kr), men den var verdt pengene! 

Etter at jeg hadde kjøpt blenderen stakk jeg innom butikken og kjøpte masse frukt og juice. Så nå skal jeg virkelig få lagd masse smoothies! Prøvde ut en ny blanding i stad, og det ble utrolig godt! I denne blandingen er det proppfullt med C-Vitaminer og Antioksidanter, og masse annet som er bra for kroppen! Smoothie er genialt å ha med når man skal på skolen om morgenen, eller som noe å fyse på på kvelden. 

Til denne smoothien trenger du:

♥ 1 moden mango

♥ 2 appelsiner

♥ 400 gram frosne jordbær

 

Skrell mangoen og appelsinene, og kutt de opp i biter. Sleng alt oppi blenderen og miks det sammen! 

Blandingen blir ca 1 liter med smoothie. Så man kan godt halvere blandingen hvis man skal ha til en person.Pannekaker til frokost

God søndag ♥ Nå som jeg har vært syk har jeg fått skikkelig dilla på pannekaker. Det er jo så godt og lettvint! I tillegg er det perfekt å varme opp dagen etter og ha som frokost/lunsj da. Eller ha med som niste på skolen. På morgenen i dag lagde jeg meg pannekaker, og det er så utrolig godt hvis man har jordbær ved siden av også! Har aldri tenkt over det før i dag morres, hehe. Siden det er lenge siden jeg har delt oppskrifter med dere på bloggen så kan jeg dele oppskriften jeg bruker :-) 

Du trenger (denne oppskriften gir ca 6 pannekaker):

♥ 3 dl hvetemel (bruk grovt mel hvis du vil gjøre pannekakene sunnere).

♥ 1/2 ts salt

♥ 6 dl melk

♥ 3 egg

♥ 3 ss smeltet smør (jeg bruker smør, ikke margarin.  

 

Bland alt sammen i den rekkefølgen de står i. Stek pannekakene på middes varme. Trikset for å få perfekte pannekaker er å være tålmodig! 

 

Håper det smaker :-)

Oppskrift: Sjokoladefondant med bringebærcouli

Her om dagen fyset jeg skikkelig på sjokoladefondant. Dette er jo en av mine favorittdesserter, i tillegg er den enkel og rask å lage. Jeg lærte å lage den mens jeg gikk på kokkeskolen, og siden har jeg lagd den flere ganger. Siden det sikkert er flere enn meg som er glad i en god sjokoladedessert, skal jeg dele oppskriften med dere! 


Til denne oppskriften trenger du:
(Denne oppskriften er for ca 6-8 porsjoner) 

♥ 100 gram kokesjokolade. Jeg brukte lys kokesjokolade, men mørk kan også brukes.

♥ 100 gram smør

♥ 4 egg

♥ 1 dl sukker (bruk gjerne sukrin dersom du vil unngå for mye sukker!)

♥ 1 dl hvetemel

Til bringebærcoulien: 

♥ 200 gram frosne bringebær

♥ 100 gram sukker ca. 

Slik gjør du: 

1. Forvarm ovnen til 220 grader.

2. Knekk opp sjokoladen og del opp smøret i terninger. La det smelte over et vannbad.

3. Visp eggene og sukkeret lett sammen og rør inn sjokoladeblandingen. Pisk til røen er jevn.

4. Sikt melet forsiktig inn. 

5. Smør formene og fyll de 3/4 fulle. Stek dem i ovnen i 8-10 minutter. Hvis man bruker aluminiumsformer blir steketiden kortere enn hvis man bruker Creme brulee former. Husk at kjernen skal være flytende! 

6. Mens sjokoladefondantene står i ovnen setter du bringebærene i vannbad. Når de har blitt romtemperert siler du de over en bolle (her må man trykke med en skjed for å få ut alt!). Smak til med sukker. Dersom man bruker ferske bringebær trenger man mindre sukker.

7. Server gjerne vaniljeiskrem ved siden av sjokoladefondaten og bringebærcoulien.

Håper det smaker :-)

Oppskrift: Speltlompe pizza

I dag lagde jeg meg en veldig sunn, rask og enkel middag. Nemlig speltlompe pizza! Hadde sykt lyst på vanlig pizza i dag, men det er så usunt, i tillegg til at man blir skikkelig daff av det! Så derfor gikk jeg for en sunnere løsning. Siden jeg ikke er noe glad i kjøtt på pizza (liker bare kylling!) så ble det en vegeteriansk variant i dag. Men man kan gjerne slenge på skinke eller noe lignende hvis man ønsker. Over kan dere se hva jeg hadde på (tok også på litt løk i siste liten!). Denne retten passer veldig bra for studenter som bor alene, siden den er veldig billig å lage. I tillegg er det enkelt å posjonere til en person. 

La speltlompe pizzaene være i ovnen på 200grader i 5-10 minutter. Følg med og ta de ut når osten er ordentlig smeltet! 

NAM! Ser det ikke godt ut? 

Oppskrift: Havrepannekaker

Hvis man vil lage seg en kjapp, men veldig sunn og god frokost/lunsj kan havrepannekaker passe midt i blinken. De er gode både varme og kalde, så det er ikke noe problem å ha de med som nistepakke på skolen/jobben. Jeg syns det var veldig godt med brunost og druer oppå. Men hvis man vil ha det litt sunnere passer cottage cheese med bær/frukt oppå veldig godt! 

Oppskriften er enkel: 
♥ 3 dl havregryn. Jeg brukte lettkokte, men tror andre typer passer like godt!
♥ 3 egg
♥ Melk - Hell i litt melk dersom røren blir for tykk
♥ 0,5 ts Sukker (kan sløyfes).  

 

Bland alt sammen og stek på middels varme i en stekepanne. 

På bildet under kan dere så hvordan jeg formet de. Havrepannekaken til venstre er nettopp lagt oppi, men den til høyre er nettopp snudd. 


Jordbær smoothie - Oppskrift

For et par uker siden la jeg ut en oppskrift på skogsbær smoothie, og da var det mange av dere som lurte på om jeg kunne legge ut en oppskrift på jordbær smoothie også. Selv elsker jeg jordbær smoothie, det er helt himmelsk godt! Og ikke minst friskt og sunt. Jeg liker å drikke å blande litt på om jeg drikker skogsbær eller jordbær smoothie. Og det er det sikkert flere enn meg som gjør!

Det er ikke veldig dyrt å lage en slik smoothie. En hel juiceboks koster ca 15 kr (og den varer til 8-9 ganger ca), en pose med frosne jordbær koster 10 kr (man bruker ca 2/3 av posen per gang), og mager vanilje kesam koster ca 18 kr. 

Det du trenger er:
- 0,5 liter frosne jordbær
-2,5 dl eplejuice. Ta i 2 dl først, og ta i 0,5dl til hvis du trenger det.
- 2,5 ss mager vanilje kesam.
- Man kan ha i en halv banan om man ønsker det. Men jeg hadde ikke bananer hjemme, så jeg sløyfet det.  

Hell alt oppi en blender og kjør til alle jordbærene er helt hakket opp, og man få en fin flytende smoothiemasse. Den oppskriften her gir ca 6dl med ferdig jordbær smoothie. 
Aner ikke hvor blenderen er kjøpt, siden den er foreldrene mine sin. Men tror man kan få tak i billige og gode blendere på Elkjøp, Expert, Europris, osv.

 

Kopp fra Starbucks

Oppskrift på hjemmelaget smoothieEtter at jeg la ut innlegg der jeg hadde laget meg smoothie, er det mange av dere som har spurt om jeg kan legge ut oppskrift. Har alltid tenkt at det tar lang tid, og koster mye å lage smoothie hjemme. Men tvert imot! Pakken med skogsbær koster ca 15 kr og pakken med blåbær koster 6 kr. Så det er veldig billig å lage det selv! I tillegg smaker det mye bedre enn de smoothiene man kjøper på butikken. I den smoothien her får man i seg masse vitaminer, og det gir deg en god boost på morgenen. Den tar absolutt ikke lang tid å lage, maks 5 minutter. Sleng oppi alle ingrediensene og kjør blenderen på fullt! 

Anbefaler alle å kjøpe en ordentlig smoothie kopp dersom man vil lage smoothie litt ofte. De er så kjekke å ta med seg, og det er plass til mye mer enn hva det er i vanlige kjøkkenglass. Perfekte å ha med når man kjører buss/bil til skole/jobb! Koppen som er vist i dette innlegget er fra Starbucks (oslo city), men jeg har også en rosa fra Clas Ohlson. 

 

Det du trenger er:
- 3 dl frosne skogsbær
- 0,5 dl blåbær
- 2-3 dl eplejuice. Hell i litt og litt. Hvor mye du trenger kan varierere fra gang til gang.
- 3 ss mager vanlije Kesam.  Håper det smaker!

Sunt tips #1

For en stund siden tipset en venninde meg om en sunn, kjapp og enkel dessert/snack. Det er mye billigere å lage dette enn å kjøpe inn godteri, som fort kan bli dyrt. Det eneste du trenger er et eple, kanel og sukker (kan sløyfes, jeg gjorde det pga. 21 day's challenge). Skrell eplet og kutt det opp i tynne båter. Strø kanel og sukker over. Enkelt og greit! Men et tips man kanskje ikke tenker over selv! Tenkte å starte med slike tips en gang iblant. Høres det bra ut?

Hvor søt er ikke denne bollen? Fikk den i gave av søsteren min i dag, hun er så god ♥

Kanelsnurrer - Oppskrift

I dag har jeg gjort noe jeg ikke har gjort på lenge. Jeg har nemlig bakt kanelsnurrer! Tror ikke jeg har bakt det siden jeg gikk på 1. vgs, og det er jo tre år siden! Siden de ble så gode, tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften med dere. Til ca. 32 snurrer trenger du:

150 g smør eller margarin, 5 dl melk, 50 g gjær, 1/2 ts salt
1 1/2 dl Sukker, 2 ts malt kardemomme, ca. 13 dl hvetemel.


Smelt smøret i en kaserolle, varm melken opp til den er fingervarm og tilsett i smøret. Deretter smuldrer du gjæren, og tilsetter litt av væsken. Rør til gjæret har løst seg opp, og tilsett så resten av melken. Ta så salt, sukker, kardemomme og 2/3 av melet. Arbeid deigen til den er fin og smidig. Tilsett resten av melet og kna til deigen slipper bollen.

Hev deretter deigen under plast på et lunt sted til den blir dobbelt størrelse.


Ta deigen på kjøkkenbenken og kjevl den ut til en firkant. Ta litt smør eller vann på deigen, og deretter ønsket mengden sukker og kanel.


Rull så deigen sammen som en pølse, og skjær i biter. Deretter skal deigen heve igjen, i 30 minutter før den er klar til steking. Forvarm ovnen på 250 grader, og stek bollene midt i ovnen i 8-10 minutter.


Avkjøl på rist, og nyt deilige kanelsnurrer! 

Selve oppskriften er hentet fra kristinaandersen.no

Sunn frokost

I går ble det bare til å slappe av hjemme. Var ganske kjørt etter at jeg hadde vært på jobb. Det tar virkelig på å jobbe som servitør. I går var det utrolig fint vær. Så da var det veldig mye å gjøre også. Men det er gøy at det er mye å gjøre. Da går tiden utrolig fort! Jeg kom hjem fra jobb klokken 19:45! Måtte jobbe litt overtid, og en scooter går ikke så fort å kjøre akkurat.. Så da jeg endelig kom hjem var det å spise middag. Også dro jeg å leide hangover 2. Sovnet før tolv. Noe som nesten aldri skjer. Glemte helt å skru på vekkerklokken også. Så jeg våknet når klokken var 11:45 i dag. Uff, føler at hele dagen blir borte når man sover så lenge..

Nå har jeg nettopp dusjet og kledd på meg. Lagd meg en sunn og god frokost. Har fått helt dilla på egg! Så da ble det egg, cottage cheese og jordbær til frokost. Mye gode proteiner. Mmmm... Smart tips å spise dette til frokost for dere som går på lavkarbo. Love Stina <3

Bytt ut godteriet med dette!

Siden jeg er verdens mest snack-elskende menneske, så prøver jeg hele tiden å finne nye måter å bytte ut godteriet, med sunnere snacks. Noe som er kjempe godt er å dele opp ett eple i båter og drysse kanel over. Jeg drysser også på litt sukker (vet sukker ikke er sunt), men du trenger ikke å bruke sukker. Sunn kveldssnacks lagd på under 2 minutter. Smart eller hva?

Love Stina <3

JULEBAKING

I dag har jeg vært med mamma på kjøkkenet. Vi har lagd flatbrød. Var skikkelig koselig å høre på julemusikk mens vi stod å bakte. Fikk skikkelig julestemning ♥

 

♥ Har du bakt enda i år?

 

Love Stina <3