oktober 2017

Hvor ofte trener jeg?

En ting jeg ofte får spørsmål om er; "Hvor mye trener du?" "Hvordan trener du?". Det varierer litt hva og hvor mye jeg trener. Men akkurat nå for tiden trener jeg annenhver dag på gymmet for å bygge opp styrken i kroppen. Når jeg trener annenhver dag rekker kroppen min å få hvile så musklene kan gro, samtidig som at jeg trener ofte nok til at det kommer gode resultater.

Etter jernmangelen ble kroppet min ganske svak, og jeg må bygge den opp nesten fra start igjen. Heldigvis har jeg "muskelminne" fra jeg trente tidligere, så det går fort fremover!

 

Nå som jeg trener annenhver dag følger jeg en treningsprogram som tar for seg hele kroppen. Det ser slik ut:

Squats - 3 sett, 8 repetisjoner per sett

Brystpress på skråbenk - 3 sett, 8 repetisjoner per sett

Roing på benk med hantel - 3 sett, 8 repetisjoner per sett

Bicep curl - 3 sett, 8 repetisjoner per sett

Arnold press - 3 sett, 8 repetisjoner per sett

Kettlebells sidemage - 3 sett, 8 repetisjoner per sett

Donkey kick - 3 sett, 8 repetisjoner per sett

Leg down - 3 sett, 8 repetisjoner per sett

 

Til slutt tøyer jeg alltid ut 5-10 minutter. Dette er en ganske lang og god økt på cirka en time, som er perfekt for min del da jeg liker å trene en stund da jeg først er der. Er ikke sånn som klarer å trene bare 25 minutter når jeg først er på gymmet. Da føler jeg at jeg ikke har trent den dagen. Hehe!

Hvor ofte trener du?

Dårlig menneske fordi jeg fikser på utseendet?

Nå har det gått en uke siden jeg fylte opp leppene med Restylane. Jeg ble ekstremt hoven rett etter injeksjonene, og har frem til et par dager siden vært veldig hoven. Det var først i går jeg kunne plystre. Så det sier jo litt. Hehe! Det er én ting som er skikkelig rart med det å være såå hoven.

Til slutt begynte jeg faktisk å lure på om leppene mine skulle vært så store og ømme, altså, jeg kunne jo ikke plystre engang..! Men nå er de endelig ferdig med å være hovne. Nå er de kun mikro hovne, men det er de alltid en måned etter injeksjoner da, så det er jeg vandt med! 

For bare et par dager siden kom det ut et intervju på VGTV der både hun som gjør leppene mine, sykepleiere og en viss blogger som elsker å klage på alt ble intervjuet. Hun som gjør leppene mine forklarte veldig godt hvordan hun gjør det når hun gjør leppene til kundene sine. En av tingene som er viktige er å få fin form på leppene og at de skal se noenlunde naturlige ut. Det skal liksom ikke se ut som man er stukket av en veps.

Jeg kjenner meg så igjen i det hun sier, for resultatet på meg har jo blitt veldig naturlig, og jeg elsker munnen min slik den er nå! Nå har jeg bare lyst til å gå rundt og smile hele tiden. Versus før hvor jeg bare ville gjemme munnen min..

Men så har vi jo de som er veldig imot alt annet en det mest økologiske naturlige bullshit whatever som finnes, og jeg må si at jeg blir litt oppgitt. Det er alltid de samme folkene som skal klikke i vinkel og nærmest si at du må legges inn på mentalsykehus fordi du er gal og et dårlig menneske, fordi du har lyst til å fylle opp litt volum i leppene dine.

Kan ikke alle få lov til å gjøre hva de vil med sitt eget utseendet, uten å bli harselert for det? Det er ikke særlig gøy å hele tiden bli anklaget for å være et dårlig menneske bare fordi jeg liker å fikse litt på utseendet mitt. 

Men, vi lever faktisk bare et liv, og helt ærlig; jeg må rett og slett bare drite i hva en blogger / lege / folk på Jodel / en bloggleser sier om hva jeg gjør, livet er faktisk for kort til det.

Spise meitemark på Halloween?

Gjett hva jeg skal gjøre på Halloween? Jeg skal spise meitemark og jord!

Neida. Jeg skal selvfølgelig ikke det! I dag har jeg laget et par ting til Halloween som en liten test, for å se om oppskriftene jeg har funnet faktisk funker. For det er veeeeeldig ofte at man finner ting på nettet også funker det ikke like bra når man gjør de selv. I tillegg ville jeg lage de sånn at jeg kunne gi dere litt inspirasjon til Halloween snacks!

Dette er da geleormer med oreo kjeks som jord. Det er supergodt også ser det skikkelig ekkelt ut! Perfekt for Halloween! Det var veldig enkelt å lage, og med unntak av ventetiden for at geléen skulle stivne, gikk det veldig raskt! 

Det du trenger er: 1 gelepakke med bringebær, 1 pakke oreo kjeks, rød konditorfarge, tykke sugerør (de tynne fungerer ikke like bra!). Hvis du vil at de skal inneholde alkohol bytter du ut 2 dl av vannet til geléen med sprit. 

Slik gjør du:

Gjør klar sugerørene ved å dra de helt ut, og sett de opp i en høy beholder. 

Alkoholfritt: Kok opp 5 dl vann og bland det med gelepulveret. Rør rundt til alt av gelepulveret har løst seg opp. Bland inn konditorfarge til miksen er mørk rød. 

Med alkohol: Kok opp 3 dl vann og bland det med gelepulveret. Rør rundt til alt av gelepulveret har løst seg opp. La det avkjøle seg litt i et vannbad. Bland deretter inn 2 dl sprit. Bland inn konditorfarge til miksen er mørk rød. 

Når gelemiksen er klar heller du den oppi sugerørene helt til beholderen er full. La det stå i kjøleskapet over natten.

Dagen etter: Start med oreo kjeksen. Skrap vekk alt av fyllet inni, og kjør kjeksene i en blender til de er helt malt opp så det ser ut som jord. Legg utover en asjett. 

Ta alle sugerørene ut av beholderen samtidig. Ta et og et sugerør og skyll i et par sekunder i varmt vann og deretter trykker du ut ormen med å dra nedover sugerøret. Legg ormene rett på jorden og server! 

 

🎃 Håper det smaker! 🎃

Jeg er så spent!

Reklame

Når man bruker så mye sminke og vippe extensions som jeg gjør så sliter det veldig på mine naturlige vipper! Derfor er det så viktig med god pleie til de. Tidligere har jeg ikke tenkt på at man burde bruke vippe serum, men det er veeeeldig viktig for å gi de nok næring så de kan bli enda lengre og sterkere.

Jeg har nettopp begynt å teste ut vippeserumet fra Komerebi. Det er et serum som gir masse næring til vippene så de kan vokse seg skikkelig lange og kraftige. Dette skal jeg bruke hver eneste kveld både på vipper og på øyenbryn i 30 dager, og jeg er så spent på å se resultatet! Har jo sett hvor mange som får ekstreme resultater av dette, så nå krysser jeg fingrene mine!

Vippe serumet jeg skal teste ut er forresten på kampanje nå! Vanligvis koster det 499,- kr. Men nå koster det kun 199,- kr, så det er satt ned 60%! Så her er det mye å spare! Serumet finner du HER

Nå skal jeg rett inn på badet og ta av sminken for kvelden, også er det rett på med vippeserum!

Resultatet av jakten..!

I dag har Rebecca og jeg hatt tidenes gresskar-dag! Jeg nevnte jo i forrige innlegg at vi skulle ut på gresskar-jakt. Vi dro på en gård her i Sandefjord (Nordre Bergan Gård) som hadde utsalg der man kunne kjøpe gresskar. Jeg hadde forventet en bitteliten butikk med et par gresskar. Vel, der tok jeg feil! Med en gang vi kom til gården var det gigantiske kasser fulle av Halloween gresskar.

Inne i butikken hadde de alt fra pyntegresskar og spiselige gresskar, til honning og cider som var dyrket på gården. Vi fikk til og med se hvordan bikubene til honningen så ut! Det var skikkelig rart og morsomt!

Det var jo veldig billig for gresskar når vi kjøpte rett fra gården, så jeg kjøpte inn mildt sagt en god del gresskar. Tror det endte med rundt 20 stykker, så ja eheee. Men jeg fikk pyntet opp mye av trappen ute, og det ble så fint! Skal vise dere mer bilder av det senere! 

Vi kjøpte også hvert vårt Halloween gresskar som vi har skjært ut. De ble så fine! Filmet hele tiden mens vi skjærte ut, så det kommer en ny film på kanalen min i løpet av denne eller neste uke hvor dere kan se det! 

På jakt etter..

Gjett hva jeg skal i dag!? Jeg skal på jakt etter å finne gresskar, sammen med Rebecca. Nå er det jo høst, og siden Halloween er rett rundt hjørnet skal vi dra på en gårsbutikk der de selger blant annet gresskar.

Prøvde å finne et sted der man kunne plukke de selv, sånn som man ser på amerikanske blogger. Meeeen, det var helt umulig å finne. Så da ble dette der nærmeste! Så får vi krysse fingrene på at vi finner noen fine gresskar der! Morsomt og koselig blir det i alle fall uansett! I tillegg til utrolig idyllisk! 

I dag gikk jeg for et skikkelig høstantrekk med strikkegenser og knee high støvletter. Syns det er så fint!

Nå får jeg hoppe inn i bilen og kjøre avgårde, for nå skal jeg hente Rebecca før vi drar avgårde på handling!

Inspirasjon; Halloween kostyme!

Nå er det ikke lenge igjen til Halloween! Jeg har allerede bestemt meg for hva jeg skal være, og jeg får kostymet mitt i posten allerede i morgen. Skal ikke røpe helt enda hva jeg skal være, men det får dere se senere denne uken!

Imens kan jeg gi dere litt inspirasjon fra Pinterest på hva slags kostymer dere kan gå for i år. Her er det alt ifra Wonder Woman, havfrue, skummelt skjelett til skumle spåkoner. Jeg syns det er så kult hvor flinke disse jentene har vært med makeupen og jeg blir så inspirert! 

👻 Hva skal du være på Halloween? 🎃

 

 

Høstens fineste strikke-gensere!

// reklame

Etter at jeg la ut bilde med strikkegenser på snapchat i går, har det rent inn spørsmål om hvor jeg har kjøpt den. Genseren er fra shein.com, men av det jeg kan se er den dessverre utsolgt.

Men, jeg har tittet litt rundt på Gina Tricot, og jeg har funnet en god del andre helt nydelige strikkegensere! Fikk så lyst til å klikke hjem den svarte med fuskepels og den hvite med volang ermer. De er så fine! 

Svart med fuskepels - HER  //  Hvit - HER (50% rabatt nå!)


Strikkegenser med zippers - HER (kun 124,- kr NÅ!)  //  Grå strikkegenser - HER

 

Strikkegenser med volang ermer - HER  //  Turkis strikkegenser - HER

 

Grå strikkegenser med volang ermer - HER  // Svart strikkegenser - HER  

 

 

Hvilken likte du best?

7 Tegn på at du bør dumpe han!

Jeg tror vi alle kan være enige om at det finnes mange dårlige og gode forhold der ute. Før jeg møtte Per Fredrik var jeg innom en del forskjellige dårlige forhold, og de alle hadde en god del "varselstegn" til felles. Ting som man rett og slett ikke skulle finne seg i og som ikke var greit.  Jeg har også sett og hørt mye av hva venninner har gått igjennom.

Selv om jeg ikke er noen psykolog eller loooove expert, vet jeg at jeg har en god del pekepinner jeg kan avsløre for dere som er usikre på om forholdet dere er i er bra eller ikke. Nå er selvføgelig alle individuelle, men desto flere av disse tingene du kjenner deg igjen i, desto større er sjansen for at forholdet ditt kanskje ikke er så bra.

Lyver - Om han stadig vekk lyver om småting, kan du banne på at han lyver om større ting også. Problemet er at du finner ikke ut av de større tingene før det har gått for langt.

Stoff / fester - Om den du er sammen med må ut og feste hver eneste helg eller røyker weed flere ganger i uka, er han ikke akkurat noe å spare på (med mindre det er akkurat det du har lyst på). En gutt som røyker weed eller fester veldig mye er som regel ikke klar for et forhold, og det kommer ikke til å fungerer i lengden.

Han får deg til å føle deg dårlig - Om du føler deg styggere eller dårligere som person, takket være kjæresten din, bør du revurdere forholdet. En kjæreste skal få deg til å føle deg som verdens peneste og flotteste person! 

Uenige - Om dere er uenige om alt og stadigvekk krangler om alt fra "småting" til større ting bør du revurdere ting. Noen mennesker passer rett og slett ikke sammen, og hvis man er for forskjellige passer det ikke.

Offentlig - Hvis han nekter å gå offentlig ut på facebook med at dere er sammen bør en varselslampe blinke ganske mye! Om han skjuler deg er det som regel en grunn til det. Ofte kan en gutt ha flere jenter som han dater samtidig. 

Prioriterer deg ikke - Om guttekveld og "egentid" kommer foran deg hele tiden bør du tenke over hvordan han faktisk prioriterer ting. Det er helt i orden at en kjæreste skal kunne ha egentid og få være med kompisene. Selv syns jeg det er veldig viktig! Men det er en grense..! En kjæreste skal aldri føle seg i siste rekke.

Skjuler tlf - Om kjæresten din er veldig nøye på å aldri la telefonen ligge igjen foran deg, eller han ikke engang tørr å åpne den foran deg bør det lyse noen varsellamper. Som regel har de noe å skjule. Jeg sier ikke at man skal tvinge kjæresten til å gi deg alle passordene sine, for det blir litt too much i visse tilfeller. Men om du merker at han alltid er livredd for at du skal se telefonen hans, er det som regel noe galt.

Behandler deg dårlig - Vel, dette sier seg selv, men jeg sier det for det! Om du føler at den du er sammen med behandler deg dårlig, urettferdig eller rett og slett ikke bra nok; dump han. 

Husk en ting jenter; det finnes nok av fisker ute i havet og du kommer til å finne deg noen som behandler deg like bra som du behandler de, og som du kommer til å passe sammen med. Selv har jeg nå en helt fantastisk kjæreste som jeg aldri hadde turt å drømme om at skulle være så amazing!

Var det for sent å gjøre det?

I kveld fikk jeg så lyst på kanelsnurrer at jeg nesten ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg! Klokken hadde jo blitt langt over 22, så det var egentlig altfor sent å begynne og lage noe slikt.

Men så kicket det inn at jeg faktisk kan bestemme når jeg legger meg og står opp, og at jeg er kan være litt YOLO. Haha, så gæærn som lager kanelsnurrer sent om kvelden da! 

Jeg fant i alle fall litt gjær i kjøleskapet og slang sammen en bolledeig på ti minutter. Nå har jeg nettopp trillet den ut og lagd klar alle kanelsnurrene. Det lukter så kanelsnurrer her at jeg blir helt sulten av det! Nå står de til heving og jeg gleder meg til de er ferdige! Det blir så digg det! 

Denne oppskriften har jeg brukt mange ganger, og den lager de beste kanelsnurrene! Oppskriften er slik:

Til 12 snurrer trenger du:

- 1/2 pakker gjær

- 2 dl lunken melk

- 4-5 ss flytende smør

- 4 ss sukker

- 1/2 ts kardemomme

- 5,5 dl hvetemel

Til fyll:

- Smør

- Sukker

- Kanel

Slik gjør du:

- Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett litt av melken og bland den sammen med gjæret til det er helt løsnet opp. Deretter tar du oppi resten av melken.

- Tilsett margarin, sukker og kardemomme

- Tilsett hvetemelet litt etter litt til deigen slipper bollen.

- Dekk over med plast og sett et lunt sted. Hev til dobbel størrelse

- Elt deigen og lag en ca 20 cm lang pølse. Kjevle den ut til et stort rektangel. Smør på smør, dryss over kanel og sukker.

- Rull sammen i del opp i 12 like deler. Sett til heving

- Når de er dobbel størrelse setter du de inn i ovnen på 240 grader i 5-7 minutter

Slik ble kanelsnurrene til slutt! Sykt luftige og helt utrolig gode!

Restylane, VG Intervju, Finland +++ Uken som gikk #32

Ukens nedtur
- Denne uken har det blitt skikkelig få treningsøkter. Jeg tok jo både Restylane og Botox på tirsdag og da skal man ta det litt med ro når det kommer til trening 1-2 dager etterpå. Når torsdagen kom og jeg endelig kunne trene igjen måtte vi plutselig reise til Finland. Så det var den treningsuken. Haha! Men denne uken har vært morsom, så jeg kan virkelig ikke klage!

Ukens opptur
At det går veldig bra på jobben for tiden når det kommer til business. Jeg fikk en manager for bare noen får uker siden, og de gjør en helt fantastisk jobb! I tillegg fikk jeg også dratt til Finland i regi av United Screens, denne uken for jobb, så det var jo veldig gøy!
 

Ukens høydepunkt
- Å reise til Finland med Per Fredrik. Selv om det var kaldt og jeg måtte jobbe en god del, fikk vi masse tid til å være sammen og finne på ting rundt i Helsinki. Så det ble en utrolig morsom og koselig miniferie!

Ukens sjokk 
- Tidlig denne uken kom intervjuet fra VGTV der vi snakket om intimgrensene til Per Fredrik og meg på Snapchat. Vel, jeg fikk litt sjokk da jeg så at jeg var topp-nyheten på nyhetsdelen av VG Snapchat den dagen. Hele intervjuet kan du forresten se HER

Ukens meste leste innlegg:

"4 Ting jeg ikke gjør foran kjæresten"

"Leppene mine ble gigantiske!"

"7 Grunner til å ha kjæreste"


Hvordan var din uke?

Lettkledde bilder, Bloggerne, Lister, Festing ++ Ukens spørsmål #181

Blir Per Fredrik noen ganger sint eller sjalu når du legger ut så tiltrekkende og lettkledde bilder av deg selv ut på nett?
- Nei. Han vet hva slags bilder jeg liker å legge ut, og det er han komfortabel med det. Men jeg ville dog aldri lagt ut bilder der jeg blottet enten nipler eller underliv. Det blir bare helt feil, og det er vi veldig enige om. 

Hva tenker du om bloggerne, kunne du selv deltatt hvis du fikk muligheten?
- Jeg syns "Bloggerne" er et utrolig bra program. Bloggerne gir mye av seg, filmteamet har gjort en fantastisk jobb og det er generelt veldig morsomt å følge med på. Jeg har sett på det siden starten, og Per Fredrik og jeg ser hver eneste nye episode! Om det blir sånn at jeg får muligheten til å være med på programmet hadde jeg uten tvil sagt ja. Det er jo en helt unik måte å vise frem nye sider av seg selv og livet sitt, og jeg tror jeg kunne gjort en god "rolle" på bloggerne.

 

Når legger du deg? Og hvordan våkner du tidlig?
- Vi legger oss som regel i 00 tiden, også sover jeg i akkurat 6,5 timer. I natt for eksempel sov jeg 7,5 time, og jeg er så trøtt i dag! Kroppen min fungerer veldig annerledes når det kommer til søvn, så hvis jeg får for mye av det blir jeg stuptrøtt. Per Fredrik er avhengig av mer søvn enn meg så han står som regel opp litt under 2 timer etter at jeg har stått opp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leste innlegget ditt om hva du aldri ville gjort foran kjæresten din, der du skrev at du aldri ville vært ustelt foran P-F, virker som du ikke vil gå uten sminke foran han? Og er det sånn hvis dere har film kveld hjemme så har du på deg masse sminke osv? Ikke frekt ment altså, bare litt nysgjerrig på det?
- På denne ble det en del misforståelser, så jeg kan bare oppklare litt. Jeg går uten sminke foran Per Fredrik hver eneste dag, og det er null stress. Når jeg mente ustelt mente jeg liksom bare når man er ufresh som i; ikke dusjet på litt for lenge og fett hår. Det ville jeg dog ikke gjort uansett om jeg var alene eller med Per Fredrik. Takler ikke å være ufresh.

Er du en diva jente? Føler du det selv?
- Nei, overhodet ikke. I min bransje er det mer enn nok divaer som kommer for sent til møter, ikke gidder å svare på viktige jobbmailer, og som leverer ting supersent. Sånn er det ikke med meg. Jeg har fått en utrolig sterk arbeidsmoral av at jeg begynte å jobbe da jeg var 15 år, så når det kommer til spesielt jobb er jeg langt ifra noen diva. 

 

Hvor mange land har du vært i?
- Oi, det er jeg faktisk ikke sikker på! Men jeg kan jo nevne de landene og øyene jeg husker nå; Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Østerrike, Finland, England, Frankrike, Portugal, Gran Canaria, Tenerife, Mallorca, Ios, Tyrkia, Kreta, Kos, Hellas (Athen), Kypros, Rhodos, Italia. Det ble totalt 20 forskjellige land og øyer, så det er en god del! Flere skal det bli! 

Hvorfor blogger du så mye om lister?
- Min filosofi bak bloggen er at jeg rett og slett skriver ting jeg selv syns er morsomt å lese, og som jeg interesserer meg for. Jeg liker også å skrive ting på en måte som gjør det enkelt og morsomt å lese.

Å skrive innlegg slik at de blir lister, istedenfor lange tekster er en av tingene jeg syns er en måte å gjøre et innlegg mer morsomt og interessant på! Det er jo tydelig at mange av dere som leser bloggen min liker det også, for liste-innleggene mine får veldig godt med lesere. Selv om det alltid er noen som liker å fortelle meg hvordan jeg skal skrive bloggen min, som klikker i hundre vinkler fordi jeg skriver et innlegg om til en liste 😉

Hvordan var du i tenårene? Var du sånn som snek deg ut og dro på fester, eller var du englebarn?
- Jeg var uten tvil førstnevnte. Jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg har sneket meg ut eller latet som jeg har vært hos venninner, for å dra på fester. Jeg syntes det var gøy å feste og være med venner, så jeg brukte ungdomstiden min til å gjøre nettopp det. Skolen kom i andre rekke for å si det sånn. Hehe! 

 

Noe du lurer på til neste "ukens spørsmål"?

💗💗💗

👻 Se enda mer av hverdagen min på Snapchat! STINABLOGG 👻

Et genialt triks på reise!

Nå skal jeg gi dere et genialt tips! Dette er noe jeg har gjort helt siden jeg var liten. Det gjør at en reise på 5 timer plutselig blir på 10 minutter!

Når jeg skal et sted og tar tog, buss, båt eller hva som helst som innebærer at jeg selv ikke må kjøre, så legger jeg meg alltid til å sove. På fly har jeg nesten alltid med flyputen min så jeg kan sove igjennom hele flyturen. Da jeg for eksempel skulle til Helsinki i går, sovnet jeg rett før take off, og vips så hadde vi landet i Finland!

Det er seriøst nesten som å teleportere seg selv et annet sted når man sover seg igjennom det. For lets face it; å reise i timesvis er sykt kjedelig! Så hvorfor ikke bruke tiden på å sove? Da har man i tillegg ekstra mye energi man kommer frem!

Om du sliter med å sove på fly kan det være smart å ha med et lite fleecepledd og sånn nakkeputer de alltid selger på flyplasser. Det gjør det så mye mer behagelig, og vips så ha du sovnet! 😴✈

De er dødelige!

Etter at vi hadde spist frokost i dag, dro vi rett videre rundt i Helsinki. Vi hadde sett mye rundt på Tripadvisor og hadde fått noen tips av dere, men det var egentlig ikke noe at det som passet når det var så kjipt vær ute. Så da stakk vi først en tur på shopping.

De har jo nordens beste shoppingsenter i Helsinki, så det var absolutt noe vi måtte sjekke ut! Det var mildt sagt gigantisk! Men det var nesten bare de samme butikkene som i Norge, så det ble ikke så mye shopping på oss. Det ble litt i en Halloween butikk bare, men ellers; ingenting. Hehe!

Etter å ha google masse rundt fant vi til slutt en liten reptilpark i sentrum, så den dro vi rett til. Vi syns det er så gøy å se på dyr, så vi er nesten alltid innom en eller annen dyrehage når vi er på reise. Vi fikk se massevis av slanger, edderkopper, krokodiller og masse forskjellige dyr.

Det som var sykt creepy var at det stod sånn "giftig" skilt på en del av dyrene. Så de kunne faktisk drept oss om de kom seg løse! Det er så skummelt! Takk gud for at alle burene var godt lukket. Tror nok ikke jeg hadde turt å jobbe med å fore de dyrene der. Haha!

Nå har vi nettopp landet i Norge, og nå går turen rett til Hokksund for å hente Chloe. Savner lille bærta allerede! Vi kjøpte med en fake slange når vi var på reptilparken til henne, og jeg er så spent på å se hvordan hun reagerer når hun får den!

Uten tvil den beste..!

I dag startet vi dagen i Helsinki på den sunneste måten vi kan; nemlig med burgere! Haha, neida. Ikke akkurat den sunneste. Men uten tvil den beste!

Per Fredrik hadde funnet et sted på Tripadvisor som lagde burgere helt fra bunnen av, og de bakte til og med brødene på restauranten! Så dit måtte vi bare innom og sjekke ut hvordan det var.

Vel.. Det falt veldig i smak! Jeg elsker når steder fordyper seg skikkelig i en ting og gjør det ekstremt bra. Da blir liksom en burger mye mer enn bare en burger. Da blir det massevis av spennende smaker! Per Fredrik likte stedet minst like godt som meg, og det er absolutt et sted dere bør dra innom om dere noensinne er i Helsinki! 

Nå sitter vi på flyplassen og jobber litt før vi skal reise tilbake til Norge igjen. Var innom et spennende sted til i Helsinki som jeg skal vise dere mer bilder fra senere i dag, så følg med!

Jeg blir så bortskjemt!

Etter at jeg var ferdig med det av jobb jeg måtte her i Finland i dag, dro Per Fredrik og jeg rett ut på en restaurant som ligger her i sentrum. Vi hadde egentlig billetter til en konsert som vi begge (spesielt Per Fredrik) hadde veldig lyst til å dra på, men vi var rett og slett altfor slitne. 4-5 timer søvn i løpet av en natt + masse jobb og ny by i løpet av dagen tar virkelig på! 

Men vi fikk en utrolig koselig kveld på restaurant. Vi dro på den som er blant topp 5 i hele Helsinki, og den levde virkelig opp til forventningene! Vi fikk en utrolig god 7 retters meny så bare var helt fantastisk! Jeg blir virkelig så bortskjemt.

Per Fredrik er så snill som tar meg med på så fancy og dyre restauranter og alltid spanderer. Han behandler meg virkelig som en prinsesse! Nå behandler jo jeg han som prinsen min også da, så vi står jo likt. Men jeg setter så stor pris på det fordet. Hehe! 

Nå har vi nettopp kommet tilbake på hotellet og vi stuper snart ned i senga. Gud så trøtt jeg er nå! Jeg gleder meg skikkelig til en lang natts søvn også forhåpentligvis se masse av Helsinki i morgen før flyet går. Vi har jo en del timer her i morgen, så da må vi virkelig utnytte de!

7 grunner til å ha kjæreste 

Å ha kjæreste er en helt fantastisk ting, og jeg har virkelig vært heldig med Per Fredrik! Det er jo virkelig ikke en selvfølge at et forhold skal være bra, så jeg setter så stor pris på hvor god kjæreste jeg har. Etter at vi ble sammen er det noen ting jeg har lagt merke til at er ekstra koselig med å ha kjæreste. Disse tingene er;

Dele livet med - Når man har en kjæreste har man noen man kan dele reiser, opplevelser, ting man går igjennom og generelt livet med. Da har man den ene spesielle personen som alltid er den man forteller alt til, og som man alltid vil oppleve alt med. 

Sex - Hehe, ingen tvil om at sex blir bra når man er i forhold. Da blir man trygge på hverandre og man kan være åpen om hva man liker. 

Råd og hjelp - Det er veldig ofte jeg trenger å snakke med Per Fredrik om ting når det kommer til både jobb og venner / familie. Da er det helt fantastisk å ha et menneske som kjenner meg så godt som Per Fredrik gjør som kan gi gode råd. 

Ha barn med - Nå har ikke vi fått barn enda, og har ikke planer om å få det med det første. Men det er en skikkelig god følelse og fin tanke å vite at hvis jeg noensinne skal få barn, blir det med Per Fredrik. 

Bo med - Å bo med Per Fredrik er helt fantastisk, og selv om vi begge er personer som må ha litt alenetid iblant, er det helt fantastisk å kunne bo sammen. Da kan man virkelig bygge livet sammen og dele alt! 

Sove med - Det er ingenting som er mer koselig enn å sovne inntil kjæresten og våkne opp sammen. 

Lære av og få de gode kvalitetene fra - Det er ingen tvil om at Per Fredrik og jeg har smittet over personlighetene på hverandre. Det er jo litt logisk når man er så mye sammen som vi er. Jeg har fått mange av hans gode egenskaper, og han har fått mange av mine!

 

Har du kjæreste?
Hvilke ting liker du i så fall best med å ha det?

Vi er i Finland!

Nå har vi nettopp kommet frem til Helsinki! Vi landet på flyplassen for en knapp time siden, og har tatt taxi rett til hotellet hvor vi er nå. Vi var heldige og fikk hotell i det som ser ut som midten av sentrum, så det var jo veldig deilig! Det er i alle fall massevis av butikker og kjøpesentre rundt oss her vi bor, så da tipper jeg på at det er i sentrum, hehe! 

Nå skal vi bare slappe av litt på hotellet og lade batteriene, og kanskje stikke ut og spise litt. Vi sov jo bare 4,5 timer i natt, så vi er bittelitt trøtte. Jeg fikk heldigvis sovet masse på flyet, så jeg er litt mer våken enn Per Fredrik er. Om en liten time skal jeg på briefing og få full oversikt over hva som skjer i dag.

Det første vi så da vi landet på flyplassen var en mummitroll butikk. Per Fredrik syns det er så koselig med de, så der måtte vi bare innom! Jeg derimot er fortsatt redd for hufsa så jeg var litt mer tilbaketrukket, haahh!

Jeg er jo her på jobbtur, men jeg håper vi rekker å snike inn litt fritid også. I morgen har vi en god del timer her i byen før vi må ta flyet, så da får vi forhåpentligvis sett masse av Helsinki. Om noen av dere har noen tips til hva vi bør få med oss er det bare å skrive det i kommentarfeltet. Elsker når jeg får tips av dere!
 

Jeg fikk helt panikk!

Nå har vi nettopp kommet frem på hotellet ved Gardermoen. Fra jeg blogget sist har det gått i ett hundre for å pakke baggene superkjapt og skaffe barnevakt til Chloe. Susanne var super sporty og stilte opp på ekstremt kort varsel, så det var veldig nice!

Dette er forresten første gang på så lenge jeg kan huske at jeg har reist uten å bagasje som jeg kan sjekke inn. Vanligvis pleier jeg å ha med 20 kg til meg og kvoten til Per Fredrik + håndbagasje. Altså 50 kg til sammen. Hahaha! Sykt mye! Det er smart dersom jeg shopper for eksempel. Tihi!Men denne gangen blir det uten innsjekket bagasje. Gjett om jeg fikk panikk når jeg så det! Jeg har alltid trodd at man kun kan ha med en liter beholder med 50 ml veske. Vel, der har jeg virkelig tatt feil! Man kan tydeligvis ha med flere beholdere med 100 ml veske, så lenge alt passer inn i en 1 liters pose. Det hadde virkelig ikke jeg fått med meg! Men det endrer jo en hel verden for min del. Fremover kan jeg begynne å ha med litt sminke, parfyme og diverse på flyet. Det er jo så deilig! Slipper man å se heeelt ufresh ut når man går av flyet. Hehe!

Nå skal vi se litt på bloggerne og spise litt snacks. Hotellet vi bor på har ikke room service, så da blir det ikke noe middag på oss dessverre. Men det får bare gå! Potetgull er jo mat det, eller hva? Hahaha, not! 

Vi må reise allerede i kveld!!

Herregud for en dag dette har vært! Denne dagen har virkelig gått i ett og her har det kokt. Per Fredrik og jeg fikk beskjed for bare en knapp time siden om at vi skal til Helsinki I MORGEN! Altså, whaaaat!?

Jeg fikk en jobb for YouTube kanalen min som er grunnen til at vi reiser dit. Så jadda, da blir det rett til Finland da! Har aldri vært der, så det blir gøy å besøke det stedet! Vi må reise inn til Gardermoen allerede I KVELD, for flyet vårt går tidlig i morgen, og da måtte vi stått opp i 4 tiden i natt om vi skulle kjørt inn i morgen. Så da booker vi oss inn på hotell i dag og kan sove en god del lengre tid i morgen. 

Herregud, dette ble så spontant! Jeg elsker spontane ting da. Men det får da være grenser. Hahaha! Gøy blir det i alle fall, og jeg elsker jo å reise!

4 Ting jeg ikke gjør foran kjæresten

Når det kommer til forhold har jeg en god del sterke meninger og tanker om hvordan man skal være. Hva man ikke skal gjøre, og hva man skal gjøre. Nå er vi jo alle veldig forskjellige, og det som er rett for meg er ikke nødvendigvis rett for deg. Men her er i alle fall noen ting jeg aldri ville gjort foran Per Fredrik. 

Skjult følelser - Om jeg er lei meg eller sint skjuler jeg det aldri for Per Fredrik. Jeg syns det er viktig å kunne være åpen og ærlig om ting man føler uansett grunnen til at man føler det man føler. Tror det ville blitt veldig usunt etterhvert om jeg aldri hadde turt å si ifra til Per Fredrik om at jeg var lei meg for noe som hadde skjedd. 

Sitte på tlf lenge - Det verste jeg ser er når to stykker som er i forhold sitter i hver sin del av sofaen med ansiktet plantet ned i telefonen. Den ene scroller på instagram og den andre spiller candy crush. Det blir så feil! Er man med hverandre bør man bruke tiden på å gi hverandre oppmerksomhet. Selv må jeg ofte innom telefonen kjapt her og der, men da er det som regel alltid kun fordi det er jobb. 

Gå på do - Haha, dette vet vel snart halve Norge? Å gjøre både nummer en og to foran Per Fredrik kunne seriøst aldri falt meg inn. Det er bare så ekkelt og feil i mine øyne.

Være slask - Å gå rundt i møkkete slitne klær og ikke ha dusjet på et par dager er noe jeg aldri ville gjort foran Per Fredrik. Det syns jeg ikke man skal utsette den man er sammen for. Nå ville jeg faktisk aldri gjort det uansett om Per Fredrik var det eller ei, for jeg får seriøst helt spader om jeg ikke er helt ren og velstelt. Hygiene er viktig for meg.

Hvilke ting ville du aldri gjort foran kjæresten din?

Slik kommer du igang med treningen!

Noen ganger er det så altfor vanskelig å komme igang med treningen. Enten så er motivasjonen på bunn, eller så aner man ikke hvor man skal starte. Ofte er det å komme seg over dørstokken hjemme det aller vanskeligste.

For så fort man kommer igang med treningen, går det som regel veldig lett. For at du skal komme igang med treningen litt lettere, og bli mer motivert, skal jeg gi deg noen gode råd nå!

Sett mål

- Hvor vil du med treningen din? Vil du gå ned i fettprosent? Opp i muskelmasse? Få bedre helse? Bli sterkere? Utifra hva du vil med treningen, kan du sette deg mål. Noen av mine mål er; bli sterkere, bli mer fit og få bedre helse. Du kan også gjerne sette mer spesifikke mål, som å løpe 3 / 5 / 10 km på et visst antall minutter. Eller å løfte x antall kilo i knebøy eller markløft.

Desto mer spesifikt målet ditt er, desto lettere er det å jobbe målrettet mot det. Bare husk på å ikke sette altfor vanskelige mål i starten. Hvis du klarer å løfte for eksempel 20 kg i knebøy nå, bør du sette 30 kg som mål innen et par måneder, å sette for eksempel 60 kg som mål på et par måneder blir altfor vanskelig. Sett deg mål som du vet at du kan klare om du jobber hardt nok!

Look fresh
- Et godt motto for meg har alltid vært, "if you feel good, you'll do good". Hvis jeg hadde slengt på meg en gammel fillete joggebukse og noen slitne joggesko, og hadde hatt utgnidd sminke i ansiktet, hadde jeg ikke følt meg veldig vel på trening. Man trenger selvfølgelig ikke å pynte seg ekstremt mye heller. Men kjøp gjerne noe nytt og fresht treningstøy som gir deg litt ekstra motivasjon til å trene!

 

Ikke tenk på vekt
- Hvis man kun ser på tallet på badevekten kan man fort bli ganske blind. Ofte når man løfter vekter og bygger muskler, går man opp i vekt, men utseendemessig ser man slankere ut. Derfor vil jeg heller anbefale deg å bruke et målebånd og måle kroppen din en gang i måneden, eventuelt hver 2 uke. Skriv opp tallene i en bok, og se hvordan kroppen din forandrer seg ettersom tiden går.

Det kan også være smart å ta bilder av deg selv i undertøyet, så du kan se hvordan kroppen din forandres utseendemessig. Dette kan hjelpe veldig på motivasjonen, i tillegg til at man ser lettere om man gjør treningen og kostholdet riktig eller feil.

Trening du liker
- Å trene kan både være gøy, og et sant helvete. Da jeg var yngre og gikk på barne- og ungdomsskolen hatet jeg trening. Fordi jeg alltid måtte spille fotball, håndball, eller noe annen idrett jeg hatet i gymmen. Husker faktisk en gang jeg begynte å grine og klikka helt fordi jeg måtte stå i mål på fotballen. Så ja, idrett er ikke for alle. Men, da jeg kom på videregående og kunne velge mellom tre forskjellige valg i gymmen, endret alt seg.

Ofte valgte jeg å være med på innebandy eller styrke. Begge deler syns jeg er morsomt, og plutselig elsket jeg trening. Dette sier ganske mye om hvor mye forskjell forskjellige type treningsformer har å si. Derfor vil jeg virkelig anbefale deg å teste ut forskjellige treningsformer, og velge den du liker best. Husk; det er en treningsform for alle. Så ikke gi opp håpet om å finne noe du kommer til å elske og gjøre!

 

Tid
- Skal du få resultater med treningen, er du nødt til å sette av tid. Hvor mye tid kommer selvfølgelig ann på hva du trener, hvor lang reisevei det er, osv. Jeg prøver alltid å få unnagjort 3 treningsøkter i uka. Men det er ikke alltid jeg rekker å dra på gymmet, så derfor har jeg utstyr jeg kan bruke for å trene hjemme.

En ting som kan være smart er å sette opp en ukeplan hver søndag, for når du skal trene. Da har du en "avtale" med deg selv, og gi deg selv gjerne en belønning om du ikke bryter avtalene. En belønning kan godt være en ny treningstights eller noe annet fresht treningstøy.

Kunnskap

- Uansett om du er nybegynner eller har trent lenge, er kunnskap om trening og kosthold så utrolig viktig. Desto mer du kan om kosthold og trening, desto lettere blir det for deg å gjøre riktige valg, som vil gi deg resultater. Jeg har allerede skrevet en god del innlegg du godt kan lese som ligger under kategorien "trening" her på bloggen. I tillegg vil jeg anbefale boken "styrkebibelen for jenter". Den gir masse basic kunnskap som er viktig å få med seg. 

 

Trener du?

Kan lykke kjøpes??

En ting som jeg føler at vi nordmenn er vokst opp med, spesielt vi som har vokst opp utenfor storbyene, er "hatet" mot penger. Vi har hele livet fått høre at lykke ikke kan kjøpes for penger, og at de som er rike er onde og slemme mennesker. Men er det egentlig sånn? Hvor kommer dette hatet mot penger fra? Og kan man kjøpe lykke?

Vel, jeg tror svaret er nyansert. Kjærlighet kan uten tvil ikke kjøpes for penger. Men et bedre liv kan uten tvil kjøpes med penger. Hvis man har god råd så er det mange frynsegoder man kan ta nytte av, som man ikke kan dersom økonomien er trang. Man kan for eksempel slippe å vaske huset selv, for det kan en vaskehjelp gjøre.

Man kan reise på ferier til utlandet hvor man kan oppleve masse forskjellige ting og få et helt annet syn på verden og livet, i tillegg til at man slipper å være "stuck" på et sted. Man har også råd til å fikse ting som kan gå i stykker hjemme som vaskemaskin, tv, iPhone, osv. Om elektrikeren må komme på besøk trenger man ikke å velte hele økonomien fordi han skulle ha godt betalt. Man trenger heller ikke bekymre seg for om man klarer å betale huslånet og strømregninga når den kommer.

Det er også en del helsegevinster med å ha god råd. Man har også råd til sunn mat, og en PT som kan hjelpe deg med treningen. Om man blir veldig syk kan man gå den private veien og få hjelpe ekstremt mye fortere enn man får i det offentlige. Du slipper månedsvis med ventelister som i mange tilfeller kan gjøre deg mye sykere. 

De tingene som jeg har nevnt så langt er ikke noe man trenger å være styrtrik for å ha råd til. Her handler det mer om å ha god råd og frihet i økonomien. Det er noe veldig mange av oss har mulighet til dersom man investerer smart, får en godt betalt jobb eller gjør noe annet smart som bringer inn mye penger. 

Jeg har virkelig begynt å tenke annerledes på "penger er roten til alt vondt", og heller snudd det rundt "å ikke ha penger er roten til alt vondt". Det er jo faktisk fakta. Tenk så mye vi mennesker stresser, bekymrer oss og må droppe ting fordi vi rett og slett ikke har råd. 

Jeg syns vi nordmenn må bli tøffere til å snakke om penger, og vi må bli flinkere til å tenke nytt. Økonomi er veldig tabubelagt, men det burde det ikke være! Vi burde være flinke til å snakke med hverandre om smarte måter til hvordan vi kan spare mer penger, og hvordan vi kan tjene mer penger. For det er faktisk ikke sånn at man er ond eller drittsekk bare fordi man tjener godt med penger. Så ikke vær redd for å satse på noe som kan gjøre at du tjener mer penger enn naboen! 

Selv har jeg som mål å tjene så godt hele livet at jeg alltid har god råd. Jeg er fortsatt bare 24 år, så jeg er ikke noen verdensmester i hverken finansøkonomi eller personlig økonomi. Men jeg leser og lærer mye om det, og det anbefaler jeg virkelig deg å gjøre også! Det er så mange smarte ting man kan gjøre for å få god råd!

Suksess over natten?

Da jeg var i Oslo tidligere i dag tok jeg turen innom en av bokhandlerne som ligger langs Karl Johan. Jeg elsker å titte rundt i bokhandler og bli inspirert! Noen ganger finner jeg bøker jeg bare må ha, og i dag var en slik dag.

Etter å ha tittet rundt i sikkert 30 minutter fant jeg ved en tilfeldighet en business bok for kvinner. Det er virkelig ikke ofte man finner! Faktisk var det den eneste innen kategorien av det jeg fant i hele bokhandelen, så det sier jo sitt. 

Jeg elsker å lære om business og da jeg fant denne boken visste jeg at det var noe jeg bare måtte ha! Boken er skrevet av Maria Hatzistefanis og det er hennes personlige historie  om hvordan hun fulgte sine drømmer og lærte å bli en entreprenør med stor suksess.

Jeg hadde aldri hørt om hun før, men med nesten 1 million følgere på instagram og sitt eget sminke- og hudpleiemerke er det ingen tvil om at denne dama vet hva hun snakker om! 

Jeg gleder meg i alle fall til å lese boken, og lære alle mulige forskjellige ting om business. 


Noen av dere som har lest boken? 

💗

Livredd for å være alene

Å bo i hus har sine fordeler og ulemper. Da jeg bodde i Oslo bodde jeg i leilighet og ble veldig vandt med det.

Man hadde tryggheten av at man visste at det var folk rundt seg som kunne ringe politiet dersom noe skjedde, men samtidig hadde man usikkerheten med at man aldri visste hvem man kunne møte på i trappeoppgangen.

Èn gang prøvde faktisk en nabo å bryte seg inn i leiligheten min for å banke meg opp, fordi jeg hadde banket forsiktig på gulvet etter at de hadde bråket i timesvis en natt midt i uken. Oh yes. Folk er virkelig syke i hodet sitt. 

Men jeg hadde den tryggheten med at vinduene mine var langt oppe fra bakken, så det var ingen som kunne knuse et vindu og bryte seg inn. Så lenge jeg hadde låst døren skulle det mye til for at de skulle bryte seg inn. Så sånn sett var jeg på en måte trygg.

Å bo i hus derimot er en helt annen sak. Man har ikke masse mennesker rundt seg. Vi har noen naboer, men de er alle veldig hyggelige og vi er alle sammen på hils. Så de er jeg ikke akkurat skeptisk til for å si det sånn. Det som gjør meg usikker på det med å ha hus er hvor lett det er for noen å luske rundt huset og bryte seg inn. Eller dra den enda lengre..

Nå skal det sies at vi har veldig mange sikkerhetstiltak her hjemme, som hadde gjort det ganske shitty for den personen som prøvde å bryte seg inn. Men selv om vi har det får jeg alltid en uggen følelse når jeg er hjemme alene i huset om kvelden. Det er heldigvis ikke så ofte det skjer, men det hender jo at Per Fredrik er hos kompiser om kvelden eller må turer til utlandet. 

Jeg tror nok det å ha en blogg hvor jeg vet hvor mange mennesker som følger med, har gjort meg ganske paranoid. 99% av de som leser bloggen min er bare normale mennesker som aldri ville gjort meg noe ille. Men så er det jo de som ikke er helt gode i hodet da. De som ikke forstår at det faktisk ikke er greit å dra hjem til en blogger og hamre på døren eller luske rundt og titte inn vinduene.

Jeg har jo lest om mange tilfeller der det har skjedd med andre i min bransje, og har selv opplevd en par ugne opplevelser, og dette gjør jo at jeg ikke liker helt den følelsen av å være alene om kvelden. 

Mulig det bare er meg som er litt husredd og at det er noe jeg vokser av meg (håper det!), men det er i alle fall skikkelig kjipt! Er det noen av dere som sliter med det samme? Fortell meg gjerne om dere har noen tips til hva som hjelper dere. Tar imot råd og tips med en stor klem! 

 

Leppene mine ble gigantiske!

// reklame

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra en lang dag i Oslo! I dag har jeg virkelig gjort mye med utseendet mitt. Jeg har fikset både vipper og negler, i tillegg til å fylle på Restylane i leppene og ta botox. Akkurat nå er jeg superhoven og føler meg nesten som en nålepute. Haha!

Leppene mine er veldig hovne, så de er ganske gigantiske nå, men de blir en del mindre innen et par dager altså. Har ikke sett meg heeeelt blind på leppene mine (enda)! Vippene og neglene er forresten sponset fra Eger Skin Clinic. Er helt avhengig av fine vipper og negler, og de er så flinke! Du kan lese mer på nettsiden dems egerskinclinic.no hvis. Er også der jeg tar injeksjoner, men det er ikke sponset. Bare så det er sagt. Betaler det helt ut av egen lomme. Men tenkte å si ifra om hvor jeg fikser det, siden alltid mange lurer! 

Etter en skikkelig beauty day spiste jeg en skikkelig god middag med Trine på Fridays. Tok en del bilder der, men jeg så heeeelt weirdo ut med de leppene og blitz, så det skal jeg spare dere for å se. Haha! Det var i alle fall så koselig å se igjen Trine! Hun går hudpleier utdanning i Oslo, og det er så spennende å høre om alle de forskjellige tingene hun lærer. Skulle gjerne tatt den utdanningen selv, for jeg det er virkelig et tema jeg interesserer meg for! 

5 Ting som gjør deg gammel!

Personlig syns jeg det er veldig viktig å ta vare på utseendet. Å forebygge alderdom er et must for min del! Noe jeg har lagt merke til er hvor ekstrem stor forskjell det er på hvordan man eldres. Bestemoren min for eksempel er 80 år gammel og ser superfresh ut og har nesten ingen rynker.

Mens andre på 60 år kan være helt grå i huden og se ut som en rosin. Selv er jeg ikke særlig interessert i å eldres på en dårlig måte, så derfor passer jeg på disse tingene her, som fort kan gjøre at du eldres;

Røyk - At røyk er skadelig er det ingen tvil om. Røyk kan blant annet gi deg lungekreft, så det i seg selv er mer enn god nok grunn til å stumpe røyken. Men røyk gjør også at man fort kan bli litt grå og gusten i hudfargen, i tillegg gjør den at tennene blir misfarget og at tannkjøttet kan trekke seg tilbake. Røyking er med på å fremskynde aldringsprosessen, så her er enda en grunn til å stumpe den!

Sukker - I følge hudleger vil huden eldres fortere hvis man spiser mye sukker. Sukkeret gjør at nedbrytingsprosessen av bindevet øker, og dermed blir det tynnere. Sukker kan være skadelig for kroppen av mange grunner, så her er det viktig å holde det til moderate mengder. 

Lite trening - Det er veldig viktig å trene styrke, da muskelmassen reduseres med årene, og som gjør at hvileforbrenningen går nedover. Derfor kommer jeg til å trene mye tung styrketrening så jeg både slipper å gå opp i vekt og få de ekstra kiloene som "alle" får når de blir eldre. 

Sol - Er det noe som gir deg rynker, så er det sol! Sol er en versting for huden og det er veldig viktig å alltid bruke "UVA" og "UVA" beskyttelse i tillegg til solfaktor. Aller viktigst er det å ikke bli brent eller blir overeksponert for solen. Litt sol på kroppen er bra med tanke på D-vitaminer. Men med mindre man vil ende opp med masse rynker som eldre, bør man ikke grille seg på solariumet 3 ganger i uka. Haha! 

Vann - Vann er viktig for god fuktighetsbalanse i kroppen. Mangel på vann kan gjøre at man ser eldre ut der og da, og over tid. Så pass på at du får i deg nok vann!

Er blogging vanskeligere enn "vanlige" jobber?

Noe jeg ofte får høre som blogger er "du aner ikke hvordan det er å ha en vanlig jobb". Vel, det gjør jeg faktisk! Dette kommer kanskje som et sjokk for mange av dere, men jeg har hatt veldig mange forskjellige jobber.

Jeg fikk min første jobb som 15 åring, og siden den gang har jeg alltid hatt en eller annen jobb. Jeg startet som telefonselger og jobbet tre forskjellige steder. Hatet selve jobben, men det var gøy å kunne henge med venner på jobben!

Jeg har også jobbet som kokk på litt forskjellige steder. Først jobbet jeg deltid som tapas kokk ved siden av kokkeskolen. Det var sene kvelder, høy fart og mye morro! Senere jobbet jeg også som kokkelærling på gourmet restaurant. Det var virkelig ikke bare-bare. Sjefen min hadde fått andre plass i verdensmesterskap (Tom Victor Gausdal) og flere av de jeg jobbet med var ekstremt dyktige kokker.

Det var veldig høyt tempo, og man ble presset til det ytterste. Man måtte prestere. Om man ikke gjorde alt perfekt hele tiden fikk man mildt sagt høre det. Etter en stund skjønte jeg at kokkeyrket ikke var noe for meg, da jeg ikke var så lidenskapelig opptatt av å lage mat som jeg følte at jeg burde være. Jeg har alltid vært litt sånn at hvis jeg skal gjøre noe, så skal jeg gjøre det skikkelig og jeg skal brenne for det. Hvis ikke ser jeg ikke vitsen.

Etter dette fikk jeg et friår mellom 2-3 vgs så da jobbet jeg ganske lenge som servitør. Jeg hadde fått 5-6 i karakter som servitør på kokk- og servitørlinja, så jeg fikk jobben allerede etter 4 timer i prøveperioden som egentlig skulle vare i 2 uker. Å jobbe som servitør var veldig gøy! Det var høyt tempo, noe som jeg elsker!

I løpet av månedene som servitør lærte jeg mye om yrket, og jeg har en vanvittig stor respekt for den bransjen. Det er ikke en enkel jobb, man har mange gjester man hele tiden skal passe på at får bra service, og man må være et veldig utadvent menneske. I tillegg til dette har jeg også jobbet i ferskvareavdelingen i månedsvis etter skolen og i helgene, og har virkelig fått prøvd meg ut. 

Utenfor matbransjen har jeg også jobbet hos kleskjeden WOW i deres butikk på Gulskogen senteret. Det var en ganske easy peasy jobb hvor jeg følte at jeg egentlig ikke fikk så mye ut av tiden min. Det ble altfor tregt for meg, og det var ikke noe jeg var lidenskapelig opptatt av. Utenfor jobben holdt jeg på med bloggen og bygde den opp. Det var virkelig der hodet mitt var uansett om jeg var på jobb eller hjemme. Hehe! 

I tillegg til disse jobbene har jeg også jobbet på kassa på Kiwi som en sommerjobb og jeg har jobbet en kort periode på gamlehjem. Så ja. Jeg har fått prøvd ut yrkeslivet en god del, og jeg vet hva en "vanlig" jobb krever. Jeg har ikke gått rett fra skolen og inn på en blogg slik mange andre har, og det er også kanskje derfor jeg har såpass god arbeidsmoral. For en det én ting man lærer i yrkeslivet, så er det arbeidsmoral. Skal man komme noen vei her i livet må man jobbe hardt og smart. 

Det at jeg vet hva en "normal" jobb krever gjør at jeg er ekstra takknemlig for at jeg har den jobben med de frihetene den har, selv om jeg noen ganger gjerne skulle hatt 5 uker ferie i året og helgene fri. Men på en annen side tror jeg at jeg hadde blitt gal etter en dag med fri. Haha! Godt vi mennesker er forskjellige 😄

Om blogging derimot er en vanskeligere jobb en andre jobber blir vanskelig å si, men på mange måter er den det, mens på andre måter er den virkelig ikke det. Alle jobber har sine vanskelig og lette deler, men så lenge man er lidenskapelig for jobben sin går det nok enkelt som bare det!

Har vi SYKE intimgrenser??

I dag våknet jeg opp til mitt eget ansikt smørt utover VG sin snapchat. Lo godt når jeg så at intervjuet som havnet på VGTV for et par dager siden hadde havnet der, og at det var full stemming på do-vanene til folk, hvor over 25'000 har stemt.

Hahaha, må le godt av hvor blåst ut av proposjoner dette har blitt! Vil ikke akkurat kalle det "syke" intimgrenser som VG kaller det. Men pytt pytt, sånn er det jo så fort man forteller om noe på nett som kanskje ikke er helt normalt. Hele intervjuet kan du i alle fall se her

I dag dro i alle fall Per Fredrik og jeg en tur til Tønsberg helt spontant. Jeg hadde veldig lyst på tapas. Men nesten alle favoritt stedene våre i Tønsberg var stengte! Altså, hva skjer med å stenge restauranter på mandager? Er det liksom dagen i uka da ingen spiser ute eller noe? 

Vi endte i alle fall opp på Havariet som ligger langs brygga i Tønsberg. Har aldri vært der før, men det var skikkelig bra! Jeg tok en råsjangs på carpaccio (rått kjøtt) av hjort. Var litt skeptisk siden det var viltkjøtt. Men herregud så godt det var! Det skal jeg spise flere ganger for å si det sånn! Til hovedrett ble det litt indrefilet av okse og rødvin. Haha. Ja, rødvin og 2 retters til lunsj.. Det er mandagen sin det!

Var i alle fall deilig å starte mandagen med en så god lunsj. Nå har jeg nettopp planlagt hele uken i den nye kalenderen min, som dere kanskje så på snapchat? (stinablogg). Jeg har fått meg en A4 gigantisk kalender, så nå kan jeg ha full oversikt over alt som må gjøres og avtaler! 

Uken som gikk #31 - DNA test, Botox, Sjokk, Halloween ++

Ukens opptur
- Denne uken har jeg fått masse gode bloggtips av Anne Victoria fra Nettavisen da vi hadde møte. Vi klekket ut mange gode idéer til ting jeg kan skrive om. Anne Brith ga meg også noen geniale triks og tips denne uken som virkelig har hjulpet meg. Elsker når jeg får gode råd og tips av snille kollegaer!

Ukens sjokk - Tidligere denne uken fikk jeg tilbake resultatene fra DNA testen min. Jeg fikk mildt sagt litt av et sjokk! Jeg har alltid tenkt at jeg ikke er helt norsk. Men at jeg skulle være fra det landet jeg var fra, hadde jeg aldri trodd. I videoen under kan du se hvordan testen gikk!

Ukens beste treningsøkt
- Hadde jeg på fredag. Da fikk jeg trent skikkelig styrke på hele kroppen på gymmet, og det var så herlig! Har som mål å komme i skikkelig form og løfte egenvekt på knebøy, så jeg har litt av et prosjekt forran meg. Etter jernmangelen i sommer har jeg mistet mye muskler, og har blitt flaut svak! Men forhåpentligvis kommer jeg fort tilbake i form. Elsker å være sterk! Så det gleder jeg meg til å bli igjen!

Ukens koselige 
- Da jeg kom hjem fra jobbmøte på torsdag ventet det en overraskelse til meg rett utenfor huset. Jeg hadde nemlig shinet og fikset opp masse med Per Fredrik dagen før i hagen og rundt huset, og gjort det klart for vinteren og pyntet opp litt. Men jeg irriterte meg litt over hageslangen som la som et kaos rett utenfor huset. Den gjorde det så rotete! Så jeg mumlet litt for meg selv at det burde vi fikse til våren eller noe, sånn at det blir finere.

Vel, da jeg kom hjem på torsdag hadde Per Fredrik kjøpt oppheng til hageslange med sånn greie som gjør at den trekkes inn automatisk, så ikke hageslangen ligger overalt som et kaos. Altså, hvor søt går det ann å bli? Det var litt av en jobb å sette den opp også, og han måtte blant annet drille den inn i veggen og holde på med det lenge. Det var virkelig en fantastisk overraskelse å komme hjem til! Jeg er veldig perfeksjonist, så den hageslangen som har ligget kaotisk rundt utenfor huset har irritert meg leeeenge. Men jeg har bare aldri sagt noe, før jeg mumlet det litt høyt for meg selv. Per Fredrik altså, han ordner opp! Hehe!

Dere som følger meg på snapchat (stinablogg) så jo hvor glad jeg ble, og det var virkelig ikke uten grunn!

 

Ukens tanke
- Denne uken har Halloween vært på hjernen min. Det har dere sikkert merket her på bloggen! Jeg gleder meg skikkelig til Halloween i år, og jeg har så mange kule oppskrifter og DIY prosjekter jeg gleder meg til å dele med dere!

 

Ukens nedtur
- Denne uken har jeg hatt mye vondt i nakke og hode, fordi botox'en min har gått ut. Så det har vært veldig kjipt! Men på tirsdag skal jeg ta refill, så det gleder jeg meg til!

 

🌟

Hvordan var din uke?

🌟

 

 

Slik renser jeg huden min! + Fikser kviser!

// reklamelinker

Det er ingen hemmelighet at jeg bruker mye sminke. Tidligere har det vært litt tricky å finne noe som kan fjerne sminken skikkelig. Sminkeservietter fjerner en del, men de går liksom ikke i dypet på huden. I tillegg bruker jeg som regel sminke som sitter skikkelig godt, og da er det viktig med en god rens.

Når jeg renser huden gjør jeg det i litt forskjellige steg. Alle produktene jeg bruker er forresten fra Biotherm, det er et veldig bra merke som i tillegg har rimelige produkter, i tillegg til at produktene er drøye i bruk og holder i månedsvis. BALM - Jeg begynner første med en balm for å løsne opp sminken. Denne inneholder masse olje og er perfekt for å fjerne foundation, vannfast mascara / eyeliner osv. Bare pass på at du ikke bruker den på øynene om du har vippe extensions, da oljen kan løsne opp limet. Når jeg har løsnet opp all sminken med denne balmen bruker jeg bare en klut for å vaske vekk alle sminkerestene. Denne bruker jeg kun på kvelden. Balmen finner du HER

RENS - Deretter bruker jeg en rens for å gå dypt ned i huden og fjerne alt som ikke skal være der. I løpet av en dag blir det mye ekstra olje, døde hudceller, forurensing, osv og det er viktig å fjerne. Denne får virkelig vekk absolutt alt som ikke skal være der, og gjør huden klar for å ta på hudkrem. Denne rensen bruker jeg både morgen og kveld. Rensen finner du HER

TONER - Til slutt bruker jeg en toner før jeg tar på ansiktskremen. Toneren fjerner det som skulle være igjen av smuss, den trekker sammen porene, og den gir massevis av fuktighet til huden. Om du har kviser er denne genial å bruke, da den gjør at kvisene trekker seg sammen og blir mye mindre av den. Toneren påfører jeg med en bomullspad. Toneren finner du HER.

Denne renserutinen er superviktig for huden min, og det merkes fort om jeg sluntrer unna et par dager. For da popper kvisene frem! Denne rutinene gjør at huden virkelig blir renset skikkelig og den gjør at kvisene holder seg unna. Jeg har også skrevet et eget innlegg om ansiktskremen jeg bruker. Den er virkelig helt fantastisk! Innlegget finner du HER

 

Produktene har jeg forresten kjøpt selv, men linkene er reklamelinker

Ukens spørsmål #180 - Strekkmerker, Familie, Falske venner, Alder ++

// inneholder reklame

Hva tenker du om at alle skal ha en mening om deg? Syntes du ikke det blir slitsomt til tider eller er det slikt at du har blitt vandt til det?
- På bloggen og sånt har jeg blitt veldig vandt med det, og syns det er helt greit. Jeg utleverer meg selv på nettet, og da kommer folk til å ha sine meninger om det. Det finnes selvfølgelig mange med veldig ukonstruktive meninger, så de ser jeg bare bort ifra.

Det eneste som jeg syns kan være lit slitsomt er hvis familie (ikke den nærmeste, fordi de vet hvordan blogging er) og bekjente skal begynne å kommentere og legge seg opp i hva jeg driver med. Da kan man liksom ikke bare ignorere de, men samtidig er det mange som henger seg opp i helt rare ting, og da blir jeg rimelig oppgitt. 

Har du noen tips til en god håndkrem? Sliter med at jeg mye tørr på hendene
- Nå som været er veldig skiftende mellom varmt på dagen, og iskaldt om morgenen blir man fort tørr i huden. Derfor er det viktig at du smører deg godt inn mer gode fuktighetskremer. Selv blir jeg supertørr på hendene, så jeg er helt avhengig av en god fuktighetskrem. Jeg bruker en veldig god håndkrem. Den trekker skikkelig inn i huden, og er ikke sånn som andre kremer som bare ligger som et lag utenpå huden.

Man merker stor forskjell med en gang man bruker den, og om du er flink å ta den på 2-3 ganger i løpet av dagen, kommer du til å se stor forskjell etter bare et par dager! Hendene mine gikk fra supertørre og sprukket opp til smidige og myke, med perfekt fuktighetsbalanse i løpet av en dag eller to når jeg brukte denne kremen. Kremen jeg bruker finner du HER og den er fra Rituals. 

 

Hvor er den blomstrete blusen fra cupcakebilde fra? Den er såååå fiin!
- Så gøy at du syns den er fin! Den er en stor favoritt i klesskapet mitt! Den er fra Nelly, og du finner den HER. 

 

Vet du om Per Fredrik leser bloggen din?
- Ja, han pleier å følge med og lese en god del av blogginnleggene. Sminketips og sånt hopper han selvfølgelig over, hehe! Men jeg tror han følger med på det meste.

 

Hva bruker du på bryna dine?
- Jeg bruker et veldig bra dipbrow som du kan finne HER fra Anastasia. Det gjør det så lett å forme brynene helt perfekte! Vurderer å lage en bryn tutorial for å vise dere skikkelig hvordan jeg gjør brynene mine. Er det noe dere vil at jeg skal lage i så fall? For da kan jeg gjøre det! 

Hei Stina. Jeg lurer på om du har strekkmerker, og hva du isåfall tenker om de. Jeg har en venninne som ser veldig opp til deg og som sliter veldig med dårlig selvtillit pga strekkmerkene hennes. Derfor ønsker jeg å vite din mening om det.

- Nei, det har jeg ikke. Jeg har alltid vært veldig "heldig" og har vokst i et jevnt og rolig tempo. Har heller ikke gått fort opp i fett / muskelmasse noe sted på kroppen, så jeg har sluppet unna det. Men om man skulle ha strekkmerker så er vel ikke det the end of the world? Det er jo en helt naturlig ting som veldig mange har, og ikke noe man burde trenge å føle noe på. Jeg syns strekkmerker ofte kan se litt kule ut jeg, hehe! Vet forresten at man har anbefalt bio-oil, fordi den gjør at strekkmerkene mindre synlige, om man ønsker det. 

 

 

Når du lager sånne fletter oppå hodet og ned, fletter du dem selv?
- Ja, det gjør jeg! Det krever en del øving, men så fort det "ligger" i henda, er det superlett! Har laget en tutorial på det HER som dere kan se. 

Er du mye eldre enn Per Fredrik?
- Hehe, nei! Jeg er 24 år og han er 30 år. Så er heller han som er et par år eldre enn meg. Men han har helt perfekt babyhud så han ser ofte mye yngre ut enn han er. Heldig med huden sin han!

Er du venner med de falske vennene dine fortsatt? Hvordan oppdager du at de er falske?
- Nei. De har jeg droppet ut av livet mitt. Det er vanskelig å oppdage at noen er falske, og det tar som regel en del tid. Men i mitt tilfelle skjønte jeg det når personene jeg hang med kun ville være med meg når vi kunne blogge om det, og ble sure hvis jeg ikke linket til bloggene dems.. Dette er bare noen få eksempler for å si det sånn.

 

 

Noe du lurer på til neste "ukens spørsmål"?

Det var så drøyt..!

I kveld har vi hatt skikkelig vennekveld her med Per Fredrik sin bror; Sebastian, og kjæresten hans Marthe Marie. Vi har kost oss så mye! Kvelden startet vi med massevis av sushi som Per Fredrik hadde kjøpt inn, sammen med en supergod vin. Litt usikker på om jeg har drukket vin til sushi før, men det ble i alle fall veldig godt!

Etter masse sushi ble det både dessert og "politisk ukorrekt". Jeg lagde brownies kake med bringebær saus, og det er seriøst en dessert som tar cirka 15 minutter å lage. Men som altså er så god at det nesten ikke skulle vært lov! 

I kveld ble jeg virkelig champion på politisk ukorrekt. For de som ikke har spilt det før så handler det om å sette sammen setninger utifra et kort som blir valgt og de kortene man har på hånden. Her kommer det mange ufine og veldig politiske ukorrekte setninger, som er så drøye at jeg faktisk ikke tørr å gjengi de her på bloggen, haha! 

Jeg pleier jo aldri å være særlig flink på å spille spill, rett og slett fordi jeg liker å spille og bryr meg ikke så mye om å vinne. Men i kveld vant jeg så det suste! Jeg vant 20 runder, mens andreplassen gikk til Marthe Marie som vant 10 runder. Guttene derimot, pff. Haha! Girl power! Dere kan forresten se enda mer fra kvelden på snapchat @stinablogg. La ut noen videoer der! 

Nå har nettopp Sebastian og Marthe Marie dratt hjem, så nå skal Per Fredrik og jeg bare se litt på tv før vi sovner. Jeg var veldig tidlig oppe i dag, så jeg tror nok at jeg slokner ganske tidlig *skrev jeg mens jeg gjespet*. Begynner å bli gammel nå altså, når jeg tar lørdagskvelden rett etter 23. Haha! 

8 Ting som gir meg energi!

Nå som høsten har kommet og vi har gått inn i mørketiden er det fort gjort å bli mye mer slapp og føle seg mer sliten. Selv har jeg merket at energinivået ikke er helt det samme som det er om sommeren. Men heldigvis har jeg en del ting som gir meg massevis av energi og det ekstra boostet jeg trenger for å kvikne opp! Her er syv av tingene jeg gjør for å få mer energi!

Sol - Når solen skinner får jeg mye mer energi! Det er så lite sol dette halvåret at det er viktig å få med seg all solen man kan. Om du har mulighet bør du ta deg en tur ut så fort solen titter frem!

Pump musikk - Alltid når jeg jobber, kjører bil eller gjør husarbeid hører jeg på skikkelig pump musikk. Det gir meg virkelig det ekstra kicket til å klare ting mye fortere og bedre! Noen av mine favoritt kick sanger er; "Miracle - Brynny", "Toll - Mausio" og "Speedo (bombs away rmix) - Neon Giants". 

Vann - Veldig ofte hvis vi føler oss litt slappe kan det være fordi vi rett og slett er dehydrerte. Derfor er jeg nøye med å drikke et stort glass vann med en gang jeg våkner, og drikke vann jevnt utover dagen slik at jeg aldri er dehydrert. 

Snooze - Når alarmen ringer om morgenen frister det så mye å bare sove litt lengre. Ikke gjør det! Sjansen for at du sovner igjen er stor, og da blir det mye vanskeligere å stå opp. Mitt råd er; så fort alarmen ringer drikker du litt vann fra en flaske du har ved siden av sengen, også står du opp.

Koffein - Okey, denne er en litt no-brainer at gir energi. Men jeg vil ta den med fordet. Hver morgen drikker jeg alltid en kopp kaffe / en liten redbull for å kvikne til. Utover fyller jeg på litt etter litt sånn at jeg alltid får litt ekstra energi. Kanskje ikke noe for alle, men for meg fungerer det veldig bra! Bare pass på så det ikke blir for mye koffein, for det kan være farlig! 

Lys - Da jeg stod opp 06:30 i dag var det helt mørkt ute. Dere så kanskje snappen jeg la ut? (@stinablogg). Vel, jeg følte at jeg hadde stått opp midt på natten, fordi det var så mørkt. Å tusle rundt i mørket gjør at vi blir trøtte. Noe som er en smart ting å gjøre om kvelden når du vil bli trøtt. Men på dagen burde du skru på alle lys så det er lyst der du er. 

Gåtur - Hver morgen går jeg en tur med Chloe, og det gir meg virkelig et ekstra kick med energi. Da får jeg både frisk luft, noe som er nødvendig etter å ha sovet i 7 timer på et rom uten frisk luft, i tillegg får jeg beveget kroppen og det gjør at jeg blir enda mer våken. 

Riktig mat - Det beste jeg kan starte dagen min med er en god porsjon med havregrynsgrøt. Det gjør at jeg får energi som holder seg jevnt, versus hvis jeg hadde spist noe som hadde masse sukker, som hadde gjort at jeg fikk masse energi en kort periode etterfulgt av å bli stuptrøtt. 

 

Hva gir deg energi?

Bil-ulykke! - Jeg ble påkjørt!

Etter gårsdagens innlegg var det mange som spurte om jeg kunne fortelle mer om bilulykken jeg hadde vært i. Så derfor spilte jeg rett og slett inn en video i dag, så jeg kan forklare litt bedre hva som skjedde, og hvorfor jeg fikk nakkeskade som kostet meg over 40'000,- kr hos kiropraktor.. 

Botox reddet livet mitt!

De siste 4-5 årene har jeg slitt med alvorlige nakkeproblemer. Jeg har så lenge jeg kan huske slitt med mye hodepine og lettere nakkesmerter, men etter at jeg ble påkjørt for noen år siden ble nakkeproblemene ille. Jeg har hatt så mye vondt i nakken, og det har ofte vært dager der jeg rett og slett måtte legge meg ned på senga i flere timer midt på dagen fordi nakken var så vond at jeg holdt på å svime av.

Mens jeg bodde i Oslo gikk jeg til kiropraktor og betalte vel rundt 40'000,- kr for å bli kvitt problemene. Han fikk rettet opp i skaden fra bilulykken, men jeg har fortsatt slitt med mye nakkesmerter. 

De siste to månedene nå derimot (med unntak av den siste uken) har jeg nesten ikke hatt noe vondt i hverken nakke eller hodet. Jeg har ikke trengt å legge meg ned på senga fordi jeg hadde nakkesmerter, og jeg har rett og slett hatt det så bra! Vet dere hva løsningen var? BOTOX. Altså. Jeg tok Botox for et par måneder siden i håp om at det skulle hjelpe på spenningshodepinen min. Vel. Det hjalp på nakken også.

Det som tydeligvis har skjedd med meg er at jeg har anstrengt øyenbrynene mine så mye at det har spent seg bakover og jeg har endt opp med tidenes mest anspente nakke. Botox'en gjør at jeg ikke fysisk klarer å anspenne brynene mine, og derfor har jeg fått mye mindre vondt i hodet og nakke.

Den siste uken har botox'en gått helt ut, og det er nå jeg virkelig kjenner hvor mye injeksjonen hjelper meg. Nå har jeg så vondt i både hode og nakke at jeg nesten svimer av, hvis det ikke hadde vært for at jeg har en snill kjæreste som masserer nakken og brynene mine hver eneste kveld.

På tirsdag skal jeg ta en ny injeksjon og det gleder jeg meg til! Det er sjukt å si det, men jeg kan faktisk si at Botox har reddet livet mitt, for herregud så mye bedre jeg har det etter at jeg tok det! 

Så til dere der ute som tenker at Botox kun er for å forhindre rynker; les litt mer om det. Det kan hjelpe på så mangt! Blant annet kan det hjelpe deg om du har migrene. 

Tynne mennesker må også trene!

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra en styrkeøkt på gymmet. Det føltes råbra å trene i dag! Noe som derimot ikke føles like bra er alle kommentarene jeg stadig vekk får som sier; "du trenger jo ikke å trene du da? Du er jo tynn". Jeg kjenner jeg bare blir så oppgitt og sint inne i meg når jeg hører det. 

Trening er jo så ekstremt viktig og for mye mer enn bare slanking. Ja, det er mange som slanker seg via trening. Men trening er så mye mer enn det! Trening gjør at det blir lettere å sovne om kvelden, det gjør at du klarer å komme deg igjennom hverdagen uten å bli helt utslitt, det gjør at du blir mer glad og det kan motvirke angst og depresjoner. 

Det gjør også at du føler deg generelt bedre, du får et bedre immunforsvar, du lever lengre og du føler deg mindre slapp og trøtt. Trening har så mange flotte helsefordeler at det alene er mer enn nok om du spør meg. Hvordan man trener i 20 og 30 årene legger også grunnlaget for hvordan man trener resten av livet. Om man ikke gidder å trene i 20 årene, og man bare blir en slappfisk, hvordan skal man da starte å trene når man er i 30 årene og har et par barn? 

For saken er nemlig sånn at selv om man er tynn når man er ung betyr det virkelig ikke at man er tynn når man blir eldre. Eller slank liker jeg faktisk bedre å si. Selv er jeg naturlig slank nå og jeg trenger ikke trene for å holde meg slank, nå. Men når jeg blir eldre vet jeg at forbrenningen min kommer til å bli dårligere, jeg vet at det kanskje kommer en unge eller to og det gjør litt av hvert med kroppen, og når den tiden kommer vil jeg være forberedt.

Jeg gidder ikke ende opp med å være 40 år gammel og hate min egen kropp fordi den har gått rett vest. Jeg har heller ikke lyst til å være 30 år og ikke klare å komme meg igjennom dagen som et normalt menneske, fordi jeg ikke la inn gode treningsvaner. 

Å trene er så viktig uansett om du er syltynn eller overvektig. Det hjelper helsen din og kan gjøre livet ditt så mye bedre! Det viktigste er bare å trene riktig og spise nok mat. Ikke sult deg halvt ihjel mens du løper 4 timer om dagen, slikt ødelegger du bare kroppen din av. Skaff deg en PT, få et ordentlig treningsprogram og kosthold satt opp av de som kan det, og følg det. Da kan jeg love det at du kommer til å få en så mye bedre hverdag! 

5 Grunner til at mensen suger

Er det én ting jeg misunner gutter, så er det at de ikke får mensen. Vi jenter må ha mensen over halve livet vårt. Mange av oss får det allerede fra vi er 11 år gamle og har det til vi er oppi 50 årene.

Det er en lang tid hvor vi må føle på alt som er kjipt med mensen. For noen kan mensen være et rent helvete, mens andre slipper billigere unna. Det de fleste av oss kan kjenne på derimot er;Matlysten - Den uken man har mensen får man lyst på seriøst alt mulig. Å holde seg til et sunt kosthold, eller klare en diett er nesten umulig denne uken. Om man prøver å holde seg unna tar fort hormonene over, og man blir superlei seg eller fly forbanna!

Tampong / Bind - Nesten uansett om du skal ha mensen eller ikke, må du alltid ha med deg tampong / bind når du er på farta. Plutselig kommer mensen for tidlig eller altfor sent, eller så kan du også få en mellomblødning, og da er det veldig kjipt å ikke ha med tampong i veska. Om du derimot har glemt begge deler er du nødt til å stappe masse papir ned i trusa frem til du får tak i en tampong. Ikke akkurat særlig gøy eller behagelig..! 

Sex - Når man har mensen blir sex fort ganske grisete, og personlig syns jeg ikke noe om å ha sex mens man har mensen. Det blir rett og slett litt vel mye blod, blæh, no thank you. Selv om mensen er helt naturlig så er det fortsatt ikke innafor i min bok. Hva andre gjør får være opp til den enkelte. Men det er jo ingen tvil om at mensen legger en skikkelig demper på sexen.

Kramper - Å fyyyy så vondt det kan være å få mensen. Selv fikk jeg helt ekstreme kramper og måtte begynne på p-piller veldig ungt for å slippe krampene. I voksen alder har det vært noen ganger at jeg ikke ha brukt p-piller fordi jeg ville se hvordan jeg følte meg uten. For å si det sånn; det ga ikke mersmak. Her snakker vi helt ekstreme kramper og magevondt i timesvis den dagen man får mensen. Føler virkelig med dere som sliter mye med dette! Det er så sykt kjipt! 

Humørsvingninger - Når man har PMS (cirka 2 uker før mensen) pleier de fleste å bli ganske så hissige. Ikke akkurat veldig rart med tanke på hvor mye hormoner som bruser rundt i kroppen vår. Det er også mange som opplever at de fort blir lei seg også. Selv merker jeg ikke sånn veldig mye til dette, men det hender jeg får litt kortere lunte når tante rød er på besøk.

 

Hva syns du er det verste med å ha mensen?

 

10 Tegn på at du er avhengig av sminke

Jeg tror vi jenter er veldig forskjellige når det kommer til sminke. Noen jenter bruker 10 min forran speilet om morgenen, og sier seg fornøyd med det, mens andre jenter gjerne står timesvis forran speilen før de går ut av døren.

Selv er jeg nok likest sistnevnte, og må nok innrømme at jeg er litt avhengig av sminke. Og jeg tror ikke jeg er den eneste! For å se om du er avhengig av sminke, kan du jo se hvor mange av disse tegnene du kjenner deg igjen i!

💗 Du har mer sminke enn du noensinne klarer å bruke opp. Det bugner over av sminke i sminkeskuffene dine, og du har minst 20 forskjellige leppestifter som er farlig like hverandre i fargen, som egentlig bare du kan se forskjellen på.

💗 Du klarer ikke gå ut døren før du har sminket deg, og alt er on fleek.

💗 Skal du ut med venninner på byen, eller på date, bruker du gjerne et par timer forran speilet på å gjøre deg klar.

💗 Du elsker å se på sminketutorials, og er alltid oppdatert på de nyeste videoene til Carli Bybel og Nicki tutorials. 

💗 Det er sminkerester på alle de hvite tingene i huset ditt. 

💗 Når du finner et produkt du virkelig liker kjøper du typ 15 stykker av det, i tilfelle de skulle slutte å selge det. 

💗 Du er fornøyd med at du kun handlet 7 leppestifter, 11 øyenskygger, og 3 foundation på siste shoppingtur. "Kjøpte jo nesten ingenting!".

💗 Du har konstant sminkerester på håndbaken, fordi du har testet fargen på en leppestift eller øyenskygge

💗 Noe av det verste du vet er når sminken er helt on fleek, men selfiene tilsier at du har gått igjennom en tornado.

💗 Kjæresten din går automatisk inn i sminkebutikk, til og med når han shopper alene, fordi han er så vandt med å måtte være med deg inn i alle mulige sminkebutikker.

 

♥ Følg meg på facebook for å se når jeg legger ut nye blogginnlegg 

 

Hva skal jeg være?

Halloween er snart rundt hjørnet og jeg er allerede fullt igang med å planlegge kostyme! Tidligere har jeg vært utkledd som blant annet Lucifer (aka satan), vampyr og en fe. I år har jeg lyst til å gå for noe helt nytt. Siden det er Halloween så bør det jo være skummelt. Det er jo den éne dagen i året hvor man kan være kledd skikkelig skummelt, så da må man jo ta utnytte av det! 

Så langt står valgene mine mellom å kle meg ut som wonder woman, et av medlemmene i KISS, rødhette, et skjellet, og et par til. Jeg syns det er så vanskelig å velge! Heldigvis har jeg fortsatt god tid. Men det er jo sikkert smart å velge noe snart, før ting blir utsolgt! Tenker forresten å lage noen nye Halloween looks i år. Jeg har jo laget en del sminke tutorials tidligere med diverse halloween looks, og i år vil jeg lage enda flere! Fortell meg gjerne i kommentarfeltet om du har noen ønsker, så skal jeg prøve å lage de! 

To favoritter denne høsten!

Er det én ting jeg kommer til å bruke mye denne høsten og utover vinteren så er det overknee boots. Det gir virkelig det lille ekstra til ethvert plagg, i tillegg varmer det ganske mye. Så da kan man få litt ekstra varme, uten å måtte slenge på seg boblejakka.

Jeg er ikke noe fan av svære boblejakker, så jeg gjør nesten hva som helst for å slippe unna de. Å fryse rumpa av meg og bli kald er ikke en av de. Haha! I dag ble i alle fall dette dagens antrekk. Her er det to ting som jeg virkelig liker! Den ene tingen er jo overknee støvlettene. Den andre tingen er vesken min. Den er virkelig et av de beste kjøpene på lenge. Jeg bruker den nesten hele tiden og den har god nok plass til å romme både iPhone, kamera, pudder, pudderkost, leppestift, speil med hårbørste og litt til.

Altså; veldig god plass til å være en så liten veske! I tillegg har den en smart lås som gjør at den ikke spretter opp midt på dansegulvet eller på vei bort til bilen. Har knust en iPhone på vesker som plutselig åpner seg, så jeg vet dessverre litt for godt hva jeg snakker om. Haha! 

Jakke - Zara

Bluse - Bik Bok

Bukse - Noisy May (kun 239,- kr nå!)

Veske - Gina Tricot

Sko - Nelly (på salg nå!)

Solbriller - Rayban

Nå skal vi straks lage litt tacosalat også blir det litt tv titting. Vi har fått helt dilla på tacosalat den siste uken! Det er jo så lett å lage, også er det jo supergodt! Kanskje jeg skal lage et innlegg om hvordan vi lager den? Her har den blitt så stor favoritt at vi har hatt den nesten hver kveld den siste uken. Haha! I dag står både bloggerne og kanskje "Alt for Norge" på planen. Gleder meg til å se begge! 

 

For tidlig ute??

I dag var jeg på lunsj med Rebecca. Jeg var hos henne på vors på lørdag, men det føltes allerede utrolig lenge siden vi hadde sett hverandre. Så da ble det lunsj sammen!

Vi har funnet oss et skikkelig koselig og bra sted i Sandefjord sentrum som vi pleier å dra på. Der er det så koselig også er det supergod mat der! Sandwich med skagenrøre er uten tvil favoritten!

Vi hadde så mye å snakke om, spesielt når det kom til Halloween. Jeg skal ha Halloweenfest her hjemme med masse venner i slutten av måneden, og Rebecca er alltid min shopping-buddy når det kommer til innkjøp av ting til fester.

Så vi planla masse forskjellige morsomme ting vi skal lage og pynte opp med. Fikk blant annet en supersmart idé på hvordan jeg kan lage litt ekstra skumle og ekle (i utseendet, haha) jello shots. Tenkte jeg skulle prøve meg frem med vanlig gele litt først, og om det blir bra kan jeg jo dele det med dere!

Så har dere noen idéer til hva dere kan servere på Halloween selv. Jeg scroller igjennom Pinterest sikkert 40 minutter hver dag nå for gode idéer, og herregud så mye morsomt jeg finner der! Rebecca hadde uten tvil vært innom Pinterest selv også, for hun hadde så mange kule idéer å komme med!
 

Etter lunsjen stakk vi innom både Nille og Rusta for å se etter litt Halloween pynt som vi kunne få noen idéer av. Men jeg tror vi mildt sagt var litt vel tidlig ute. For det så ut som de nesten bare hadde slengt opp restelageret fra fjor året, og det var det. Utvalget var lite.

Men de fortalte at de skulle få inn mer senere, så da får vi ta turen innom da. Fortell meg gjerne i kommentarfeltet om dere har noen idéer / ønsker til Halloween innlegg dere ønsker at jeg skal lage her på bloggen. Det kan være alt fra DIY prosjekter til oppskrifter og skumle historier. Hehe!

 

 

Sunn middag på 5 minutter!

For et par dager siden kom jeg over en matrett på Pinterest som jeg bare måtte teste ut! Retten var veldig enkel å lage og den ble så god! Tok bokstavelig talt 5 minutter å lage den, så dette gikk unna! Så nå må jeg bare dele den med dere.

Det jeg brukte var 1/2 grillet kylling, 1 avocado, 1 god neve med fersk koriander og 1/2 lime. På den grillede kyllingen fjernet jeg alt av skinn, slintrer og fett, og beholdt kun det "rene" kjøttet. Det hadde jeg oppi en bolle også brukte jeg to gafler til å rive kjøttet fra hverandre. 

Deretter skjærte jeg opp avocadoen i terninger og kuttet korianderen. Blandet det sammen med kyllingen og smakte til med lime. Det ble altså så utrolig godt! 

Veldig proteinrikt og fullt av sunt fett. Denne porsjonen var ekstremt mektig så jeg halvparten holdt når det var til lunsj. Så du kan sikkert halvere den om det er til lunsj, og ha samme porsjon om det er til middag. Godt var i alle fall!

Håper den faller i smak!

5 ting skolen lærer deg som er 100% løgn

I det Norske skolesystemet er det ikke ofte de lærer bort ting som ikke stemmer. Det er jo på skolen vi drar for å tilegne oss kunnskap og bli smartere og mer utlært, så det kommer kanskje som et lite sjokk at skolen faktisk fortsatt lærer oss en del ting som både er utdatert og rett og slett helt feil.

Siden skolen fortsatt bruker fysiske lærebøker så er det heller ikke så enkelt å gjøre noe med en feil om en person skulle oppdage den. Her er 7 ting skolen lærer deg som er helt feil:

 

1. At du smaker forskjellige smaker på forskjellige steder på tungen.

Skolen lærer oss at du smaker søtt bakerst på tungen og søtt forrest på tungen. Dette er gammel vitenskap som i senere tid har blitt motbevist. Hele overflaten på tungen kjenner alle smaker, og det er faktisk et protein på tungen som lar oss smake ting som er surt

 

2. At Newton oppdaget tyngdekraften etter et eple falt på hodet hans

At Sir Isaac Newton fant opp sin teori om tyngdekraften etter å ha sett et eple falle fra et tre er riktig, men at det faktisk falt på hodet hans er bare en myte

3. At Thomas Edison oppfant lyspæren

Edison kjøpte patentet på glødepæren fra enken til en oppfinner som het Heinrich Goebel. Før Edison´s breakthrough hadde faktisk så mange som 22 andre oppfinnere eksperimentert med glødepæren

 

4. At blod er blått inni blodårene våre helt til det kommer i kontakt med oksygen

Denne myten kommer av at blodårene våre ser blå ut på huden vår, men dette er bare øynene våre som spiller oss et puss. Lyset brytes igjennom hudlagene våre som reflekterer tilbake til øynene våre og får blodårene til å se blå ut, men blod er i virkeligheten alltid rødt.

5. At Van Gogh kuttet av sitt eget øre

Denne ble jeg skikkelig overrasket over at ikke stemte! Jeg tror de aller fleste har blitt lært at Van Gogh kuttet av sitt eget øre, men nyere vitenskap foreslår at kunstneren Paul Gauguin kuttet det av med et sverd i en kamp mot Van Gogh. De ble enige om å aldri snakke om det, hvilket er grunnen til at så mange trodde han hadde kuttet det av selv.

 

Visste du noe av dette?

 

 

Kilde: brainjet

De 7 vanligste drømmene vi har, og hva de betyr

Hver natt drømmer vi ca 5 forskjellige drømmer. De kan vare mellom 15 og 40 minutter, så dvs at vi drømmer ca 2 timer hver natt. Jeg har ofte veldig virkelige (og ofte kjedelige) drømmer, mens Per Fredrik alltid har veldig eventyr-aktige og spennende drømmer. 

Det her har fått meg til å tenke litt over drømming, og derfor har jeg gjort litt research. Her er de 7 vanligste drømmene vi har, og hva de betyr

#1 At tennene dine faller ut.

Disse drømmene har man ofte hvis man er usikker på sitt eget utseende, og på hvordan folk oppfatter deg. Siden tenner blir brukt til å bite, rive og tygge så fungerer hjernen vår sånn at disse drømmene er en måte å prosessere maktløshet, som betyr at du kanskje opplever å ha lav selv-tillit.

 

#2 At du blir jaget.

Dette har jeg drømt selv flere ganger når jeg var yngre. Å drømme at noen jager deg betyr at du løper fra en frykt eller engstelse i livet. Det indikerer at du har en tendens til å løpe vekk fra (eller unngå) et problem i livet ditt.

#3 At du ikke finner et toalett

Ja, dette også er et av de topp 3 drømmene vi mennesker har, og om du drømmer at du ikke finner et toalett betyr det at du har problemer med å uttrykke behovene dine i en viss situasjon. Kanskje du setter andres behov før deg selv(?)

 

#4 Å være naken blandt masse mennesker

Hvis du drømmer at du er offentlig naken så betyr det at du enten ikke klarer å finne deg selv eller at du har blitt anklaget for noe du ikke har gjort.

 

#5 At du er u-forberedt (for en eksamen eller prøve)

Minst 1 av 5 mennesker på jorda opplever en eksamens-drøm. Drømmer om eksamen er en refleksjon på din mangel på selvtillit eller mangel på å gå videre i livet.

#6 At du flyr

Å drømme at du har problemer med å fly indikerer at noen eller noe stopper deg fra å komme til det neste steget i livet ditt. (Dette må du ta på alvor!)

 

#7 Å finne et nytt rom i huset ditt

Hvis du finner et nytt rom i huset ditt så betegner det at du har funnet nye muligheter eller evner du har funnet i deg selv. Hvis rommet er helt hvitt betyr det at du er klar for å starte på nytt i livet ditt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette var det jeg fant etter mye research. Håper det kan hjelpe noen av dere å forstå (og handle), på de tingene hjernen forteller dere. Det er alltid så mye som foregår i livene våre at det lett å glemme eller ta for gitt hva kroppen eller hjernen vår vil fortelle oss, men kanskje du en gang sitter å lurer på hvilken udefinerbar følelse som påvirker deg, eller hvorfor du har det som du har det/hva du skal gjøre i en viss situasjon; Og da kan de hende at drømmene dine, og dette innlegget, kan hjelpe deg

5 Ting gutter liker at kjæresten deres gjør

// inneholder reklame

I går kveld satt Per Fredrik og meg å så på TV, og når intro-sangen til et av programmene vi liker å se på startet så begynte jeg å nynne på melodien, og hver gang jeg gjør det syns alltid Per Fredrik at jeg er så søt, og det er så sykt koselig.

Så derfor jeg tenkte at jeg kunne søke opp flere ting både jeg og dere jenter kan gjøre for at kjæresten deres eller gutten du er interesert i skal syns du er ekstra søt eller fin. Jeg fant flere ting med en gang, og det er disse tingene jeg syns var mest interresante å dele med dere:

 

Når du bruker klærne hans

Dette er en ting Per Fredrik alltid har syns er koselig når jeg gjør også. Helt i starten av forholdet vårt så trengte jeg å låne en t-skjorte av ham, og siden han er kjent på youtube og i musikk-verden som "PelleK" tok jeg en rosa jente tskjorte som det stod PelleK på fra merch-lageret hans. Den bruker jeg fortsatt på kvelden her hjemme i ny og ne, og det syns han er veldig søtt. Det her tror jeg er en ting alle gutter liker at kjæresten sin gjør

 

Når du prøver å se på sport med ham (selvom du syns det er gørr-kjedelig)

Dette er nok en ting som jeg kjenner meg igjen i. Per Fredrik er ikke noe særlig glad i fotball eller lagsport generelt, så det er ikke mye sport på TV her hjemme (heldigvis!), men han har alltid vært veldig glad i noe som heter MMA som er en form for boksing, bare at det er lov å sparke og litt sånn i tillegg. Per Fredrik elsker å se på det på TV, men jeg syns det er litt for brutalt, så hvis jeg ser på det sammen med ham syns han det er veldig koselig av meg. For de aller fleste er det nok fotball-kampen som gjelder, men gutter syns tydeligvis det er veldig koselig om vi ser på sport med dem (selvom de vet at vi mest sannsynlig ikke liker det, haha!)

Bluse - HER (Bik Bok)

Når du tilbyr deg å lage mat til ham

Jeg tror nok dette gjelder både gutter og jenter. Det er jo veldig koselig når kjæresten din vil lage mat til deg! Det er ikke noe unntak her i gården heller. Når jeg lager mat til kjæresten min så gafler han den i seg så man skulle trodd han fikk betalt for det

 

Når du bruker en caps (men ikke bak-fram!)

Dette var jeg mere overrasket over, for jeg visste ikke at det var en ting gutter generelt syns var fint på jenter, men jeg leste det flere steder at dette var noe som gutter liker veldig godt. Ikke når de tar capsen til kjæresten og slenger den på for en selfie liksom, men når de har sin egen caps og bruker den riktig. Jeg måtte spørre Per Fredrik om han var enig, og jada, det var han! Når jeg tenker over det sier han alltid at jeg er så fin med caps, hehe!

Når du står på tærne for å nå opp til noe (whaaaat?)

Haha, dette var noe nytt. Men nok en gang dukker dette opp som en ting gutter syns er adorable hos jenter. Enten vi står å strekker oss mot noe vi ikke rekker opp til eller om vi står på tærne for å prøve å nå noe høyt oppe så syns gutter dette er søtt. Jeg pleier alltid bare å rope på Per Fredrik så han kan ta ned noe for meg som jeg ikke får tak i, men kanskje jeg skal prøve litt innimellom, bare for å være litt søt, haha.

 

Er det noen ting du vet at kjæresten din liker at du gjør? Og hvis du ikke har en kjæreste, er det noe du pleier å gjøre for å tiltrekke deg litt ekstra oppmerksomhet hos en du liker? 

Mat som gjør deg slapp og søvnig

Sliter du med å sove, eller kanskje helt motsatt; Føler du deg slapp og søvnig etter du har spist? Jeg føler meg ofte veldig trøtt og slapp etter jeg har spist, så jeg fikk lyst til å gjøre litt research på hva slags mat jeg bør unngå, eller eventelt spise på dager hvor jeg har lyst til å bli fortere trøtt.

Jeg kom over masse spennende informasjon om dette etter å ha googlet rundt, så here we go! Enten du ønsker å unngå å bli trøtt etter du har spist, eller om du leter etter noe å spise som gjør at du sovner litt fortere: Her er 7 mat-retter som gjør deg slapp og søvnig.

Søt-poteter. Søt-poteter har mye potassium, magnesium og kalsium som hjelper deg å slappe av

Pistasjenøtter. Disse nøttene inneholder både proteiner, vitamin b6 og magnesium. Alt hjelper deg å sove bedre. Bare pass på at du ikke spiser for mye, for alt du spiser mye av (mye kcalorier) kan bidra til å holde deg våken istedet

Svisker. Også svisker inneholder mye vitamin b6, kalsium og magnesium som hjelper kroppen å produsere melatonin, som forteller hjernen forskjellen mellom dag og natt. Melatonin-tilskudd er en typisk måte å hjelpe folk med søvn-vansker på, og det finnes jo ikke noe bedre enn naturlig!

Mandler. Mandler inneholder tryptophan som på naturlig vis beroliger muskel og nerve funksjoner, samt stabiliserer hjerte-rytmen din.

Kirsebær. Kirsebær er en naturlig kilde for melatonin som jeg snakket om tidligere.

Mørk sjokolade. Mørk sjokolade inneholder serotonin som avslapper kroppen og hjernen.

Bananer. Tro det eller ei, bananer kan hjelpe deg å slappe av. I tillegg til magnesiumen og potassiumen i bananer så inneholder bananer b6 som konverterer tryptophan til serotonin som øker avslappelses-følelsen enda mer

7 ting jenter kan gjøre (som ikke gutter kan)

Å være jente har virkelig sine ulemper og fordeler. Å ha mensen 5-7 dager i måneden er virkelig ikke noe å juble over akkurat, og det er heller ikke særlig behagelig den dagen vi føder. Men det har også sine fordeler, og de skal jeg dele med dere nå!

💗 Jenter kan danse sammen. Jenter elsker å danse med hverandre og med daten eller kjæresten sin når de er ute, men gutter syns det er så kleint å danse at de så vidt tør å danse med kjæresten sin, og ihvertfall ikke med andre gutter slik vi jenter kan.

💗 Jenter kan bruke kjærestens klær på jobben. Vi jenter kan slenge på oss kjærestens t-skjorte, sko eller tilogmed bukse uten at det skaper noen rare situasjoner, men gutter kan ikke akkurat gjøre det samme. Syns jeg ser Per Fredrik prøve å ta på seg et par av mine sko. Om han så hadde valgt mine mest casuale sko så er det fortsatt umulig for en mann med størrelse 45 i sko å få på seg sneakers i størrelse 37!

💗 Jenter kan kalle hverandre pene. Vi jenter gir hverandre komplimenter på utseendet hele tiden, men jeg tror jeg hadde ramla av stolen om jeg overhørte at kjæresten sa noe som «I dag var du utrolig vakker Marius». Haha!

💗 Jenter har mange ulike og effektive prevensjons-muligheter. Det er et hav av prevensjonsmidler jenter kan bruke for å unngå å bli gravid. Fra plaster til piller til sprøyter, ringer eller spiraler. Valgene er mange. Gutter? De har kondomer. Og.. That´s it. Det eneste andre alternativet de har er å sterilisere seg helt, men det er et kirurgisk inngrep så det kan man vel ikke helt regne som vanlig prevensjon. (PS: Husk at det kun er kondomer som kan beskytte mot kjønnssykdommer!).

💗 Jenter kan slenge dritt om menn. Hvis en jente sier «alle gutter er drittsekker» så er det nok ingen som tar seg nær av det utsagnet. Om en gutt sier «alle jenter er bitches» derimot blir han kategorisert som sexist, og det får konsekvenser. Her må det allikevel understrekes at ingen av disse utsagnene burde vært akseptert, og det er selvfølgelig ikke noe man burde si om hverken gutter eller jenter.

💗 Jenter kan bruke sminke. En ting jeg har tenkt over siden jeg bor med kjæresten min som er skuespiller og sanger, er det faktumet at gutter aldri kan bruke sminke. Når Per Fredrik f.eks har vært på en innspilling på TV (hvor du er pålagt å bli sminket av en sminkør) og vi har tatt et bilde til bloggen eller sosiale medier, så får jeg ofte spørsmål om Per Fredrik bruker sminke, fordi det er såpass rart og uvanlig for en gutt å gjøre, så folk henger seg opp i det. Det skal sies: Nei, Per Fredrik bruker aldri sminke, men han blir ofte sminket før en innspilling, eller før han lager en musikk-video.

💗 Jenter kan ta abort. Hvorvidt man skal ta en abort eller ikke, er et helt annet (etisk) tema som jeg ikke skal ta opp her, men når en gutt og en jente finner ut at de skal bli foreldre, er det kun jenta som kan velge å abortere barnet. Gutten kan (naturligvis) ikke gjøre det

 

Kommer dere på noen flere ting jenter kan gjøre som ikke gutter kan? Legg igjen en kommentar så lager jeg et innlegg til senere, hvor jeg ramser opp alle de tingene dere har skrevet! 

Jeg er redd for å angre på dette

// inneholder reklame

Hei alle sammen. Imens jeg gjorde husarbeid hjemme i dag stod TV'n på i bakgrunn, og uten at jeg tenkte noe mer over det der og da var det en døende person som snakket om alt han angret på at han ikke hadde gjort, og alt han angret på at han hadde gjort.

Det fikk meg virkelig til å tenke, så jeg satt meg ned å prøvde å finne ut hvilke ting folk flest angrer på at de har gjort eller ikke har gjort, når de går mot slutten av livet, og gjett om jeg kjente meg igjen i mange ting som jeg er redd for å angre på selv!

Jeg tror det største, og som mange skulle ønske de kunne gå tilbake i tid å forandre på, er at de ikke turte å leve livet som de selv ville, men de tok valg basert på hva andre ville de skulle gjøre.

Topp - HER, Bik Bok


Det er så vanlig og typisk mennesker å velge utdannelse, jobb, fritidsaktiviteter osv utifra hva foreldre, venner og kjæreste syns du skal. Vi er så avhengige av folks syn på oss, spesielt de nærmestes syn, at vi heller gjør det de sier, enn det vi selv føler for å gjøre.

Hvor mange er det ikke som f.eks helst skulle vært en stor skuespiller i hollywood eller en verdenskjent klesdesigner, men som heller valgte å forfølge å bli noe helt vanlig, i frykt for å feile, eller i frykt for hva folk rundt de skal si om dem?

Når jeg er gammel håper jeg at jeg har turt å gå den litt mer usikre veien, enn den veien alle forventer jeg skal gå. Jeg har forsåvidt turt å ta en sjanse den dagen jeg bestemte meg for å satse på bloggen, men livet er langt, og jeg vet det kommer til å komme flere dilemmaer og situasjoner i fremtiden hvor jeg må velge igjen.

Da håper jeg at jeg har guts nok til å gjøre det jeg helst vil, ikke det som har minst risiko. 

Måneden som gikk - Penger, Reise, Nedtur +++

// inneholder reklame

Månedens opptur: Turen til Mallorca med søsteren og moren min var en skikkelig koselig opptur denne måneden. Etter en sommer med ganske blæh vær var det skikkelig deilig å komme seg noen dager til varmere strøk og få massevis av sol på kroppen. Kjenner jeg meg selv rett blir det ikke lenge til neste sydentur!

Genser - NLY, HER

 

Månedens høydepunkt: Den 12. september hadde Per Fredrik og jeg 2 års dag. Herregud, det er så koselig at vi har vært sammen i over 2 år nå! På den tiden har vi bygd et liv sammen med både hus, hund, ferier, jobbe sammen og rett og slett bare ha det fantastisk sammen! Gleder meg til å være sammen med Per Fredrik resten av livet! 

Genser - NLY, HER

 

Månedens tanke: Denne måneden har jeg lest boken "Rich dad, poor dad" og jeg må bare si det; WOW! Jeg lærte så ekstremt mye om økonomi og om hvordan penger faktisk fungerer. Boken handler om en mann som har vokst opp med en far med god utdanning og som tjente godt, men som alltid hadde lite penger, og kompisen sin far som ikke hadde fullført 8. klasse engang men som hadde jobbet seg oppover og forstod penger og alltid hadde ekstremt god råd.

Jeg syns det er veldig spennende å lære om hvordan penger faktisk fungerer og det er så utrolig mye vi ikke lærer på skolen, men som er så ekstremt viktig å vite. I oktober skal jeg lese enda flere bøker om temaet og virkelig lære alt jeg kan om temaet! Penger er jo tross alt det som styrer hvordan man har det her i livet til en veldig stor grad, og derfor syns jeg at det er det viktig å lære hvordan man gjør det riktig. 

Genser - NLY, HER (43% rabatt NÅ!)

 

Månedens beste innkjøp: Da jeg var på Mallorca kjøpte jeg en bitteliten duppeditt som er både speil og hårbørste i ett. Denne er jo perfekt til å ha med i veska sånn at jeg kan børste vekk floker og touche up sminken på farta. Jeg skrev til og med et helt innlegg om den fordi jeg syns den er så genial! Jeg har funnet en lignende HER fra Babyliss. 

Bluse - Gina Tricot, HER


Månedens favoritt sminkeprodukt: Denne blir uten tvil et konturpalett som jeg har brukt i noen måneder nå. Det er seriøst helt amazing. Jeg har brukt mye for å konturere tidligere, men jeg har aldri opplevd et palett med farger som ser så bra ut som dette! Disse fargene bare smelter inn i huden, og de lysner / mørker huden skikkelig bra, så man får perfekt konturering! Palettet jeg snakker om finner du HER og det er fra Anastasia B.H

Topp - NLY, HER

 

Månedens favoritt antrekk: Det må overraskende bli antrekket jeg hadde på meg tidligere denne uken. Jeg elsker kombinasjonen med skjørtet, overknee støvlettene og den burgunder fargede genseren! Jeg bruker ikke burgunder så ofte, men det skal jeg virkelig gjøre mer, for dette ble jo så fint!

Genser - NLY, HER (50% rabatt nå!)  //  Skjørt - NLY, HER

Sko - NLY, HER (på salg nå!)  //  Belte - Bik Bok, HER

Klokke - Daniel Wellington, HER  //  Choker - Gina Tricot, HER (kun 20,- kr nå!) 

 

 

Månedens nedtur: At høstværet virkelig har kicket inn. Mens jeg skriver nå pøser det ned utenfor, og dette er jo bare starten på høstværet. Jeg elsker virkelig de fine høstdagene der solen skinner, og satser på at det blir massevis av slike dager i oktober!

🍁🍁🍁

Hvordan var deres måned?

 

5 Ting jeg irriterer meg over

// inneholder reklame

Taxi sjåfører som nekter å bruke GPS. Altså. Jeg har tatt mye taxi både i Oslo og i Sandefjord og en ting som irriterer meg så sinnsykt er når jeg må være veiviser. Når jeg sier hvor jeg skal må jeg alltid forklare sykt godt veien, og hele tiden mens vi kjører må jeg si "inn til høyre her, og rett frem i rundkjøringen, osv". Altså. Vi lever i 2017, alle har google maps på telefonen sin. SKRU DET PÅ. Jeg betaler ikke 500 spenn for å bli kjørt hjem fra sentrum som ligger 10 minutter unna for å være veiviser.

Snikfotografer - Jeg syns det er superkoselig når dere som leser bloggen min kommer bort til meg og spør om å ta bilde med meg. Det er faktisk noe av det beste jeg vet med å blogge! Men noe jeg derimot ikke liker er når jeg blir snikfotografert eller når folk begynner å følge etter med mens jeg er for eksempel på shopping.

For litt siden gikk det en gjeng med jenter etter meg i 20 MINUTTER mens de bare hvisket og pekte på meg. Jeg prøvde å smile bort til de og hinte om at det var helt i orden å komme bort til meg. Men neida, de bare fortsatte å følge etter meg igjennom den ene butikken etter den andre. Ikke akkurat veldig behagelig for min del. 

Topp - HER, Bik Bok

 

Jenter med dårlige øyenbryn som forteller meg hvordan jeg skal sminke meg. Om du ikke kan fikse dine egne bryn engang, burde du virkelig ikke gi andre tips om hvordan de skal se ut. Lol

 

Når jeg ikke vet hva jeg skal blogge om - Å blogge 3 ganger hver eneste dag er ikke alltid bare-bare. Noen dager sliter jeg helt ekstremt med å vite hva jeg skal skrive om, og det er ikke særlig gøy! 

Negler - Jeg elsker å ha lange og fine negler av akryl. Det som er sykt irriterende er når jeg ikke klarer å taste inn pinkoden min i kassa fordi det rett og slett ikke går med negler, eller når jeg ikke klarer å åpne mikrobølgeovnen fordi jeg må trykke knappen inn sykt hardt, det funker ikke med lange negler! Det mest irriterende er vel når de knekker. Det skjer en gang iblant med meg når jeg for eksempel skal klippe gresset eller gjøre noe handy. Lange fine negler er ikke lagd for det for å si det sånn... 

 

Hvilke ting irriterer du deg over?

Ukens spørsmål #179 - Falske venner, Sminke på trening, Slette bilder ++

// inneholder reklame

Har du noen gang slettet et bilde på Instagram, fordi det har fått lite likes?
- Nei, hehe. Det har jeg ikke. Jeg har derimot slettet bilder i etterkant hvis jeg syns de er stygge. Det hender iblant at jeg legger ut bilder også ser jeg på de i etterkant og tenker "æææææsj, her var jeg ikke noe fin", og da fjerner jeg de. Hehe!

Body'en finner du HER

 

Bare et lite spørsmål er du venstre hendt?
- Ja det er jeg! 

Genser - NLY, HER

Bukse - Bik Bok, HER

 

Jeg husker du skrev en stud tilbake om av at ikke skulle legge ut ny video hver uke, men at du skulle prøver å legge ut oftere?
- De siste tre månedene har jeg vært litt dårlig på å legge ut YouTube videoer. For akkurat 100 dager siden bestemte jeg meg for å legge ut 3 blogginnlegg hver eneste dag. Det har ikke vært bare-bare å gjennomføre, men nå begynner jeg endelig å bli vandt med det jeg og takler det veldig godt! Så nå begynner det endelig å bli litt ekstra tid i jobbdagen min som jeg kan bruke til YouTube.

Fremover skal jeg prøve å legge ut videoer hver onsdag igjen slik som jeg gjorde før. Selv om det sikkert kommer til å komme noen videoer på litt andre dager noen ganger når jeg lager vlogger osv. Men YouTube kommer i alle fall til å bli oppdatert mye mer igjen! Gleder meg til å lage masse videoer for dere utover høsten! 

Genser - NLY, HER (50% rabatt nå!) 

Skjørt - NLY, HER  

Choker - Gina Tricot, HER (kun 20,- kr nå!)

Belte - Bik Bok, HER

 

Kunne du engang laget en video hvordan du baker/pynter på muffinsene/ cupcaks du har laget???😍😍😍 det hadde vært så gøy å sett hvordan du gjør det?
- Oi, det hadde vært gøy å lage! Takk for en god idé! Må bare bli litt flinkere før jeg tørr å lage video først, hehe! 

Topp - NLY, HER

 

Hvor har du kjøpt den vinrød genseren du har på deg på snappen?
- Den er fra Nelly. Nå er den på 50% rabatt også! Du finner den HER.

Hvorfor sminke seg når man skal på tur i skogen? Redd for å møte andre mennesker eller å bli snikfotografert uten sminke?
- Altså.. Her kjenner jeg at jeg blir skikkelig oppgitt. Jeg er en jente som elsker å bruke sminke og syns det er gøy med sminke! Slike kommentarer som denne over får jeg hele tiden om jeg legger ut bilder fra at jeg har gått på tur i skogen, vært på trening eller what not. Altså. Hva er greia?

Hvorfor skal jeg ikke få lov til å ha på meg sminke selv om jeg er ute på tur / trening? Skal man liksom ta av seg sminken og ta på seg de styggeste klærne man har fordi man skal på trening? Vel, sånn er ikke jeg. Jeg lever etter mottoet; if you feel good, you do good! Når jeg har på meg sminke får jeg et ekstra boost og kick ass, spesielt på trening. 

Har du merket eller noen gang blitt utbyttet av andre (da tenker jeg på venner) pga du har en så god jobb å får inn en del penger?
- Dessverre ja. Det er veldig kjipt når folk later som de er vennene mine fordi de vil komme på bloggen eller få ting gratis. Slike mennesker har jeg hatt i livet mitt før, og aldri igjen om jeg vil ha det. De vennene jeg har nå er veldig ekte og gode, og det er kun slike mennesker jeg slipper inn i livet mitt.

 

Hvor er den blå toppen / blusen fra? Den var så fin!
- Ja ikke sant? Jeg syns den er helt nydelig! Den har jeg kjøpt på Gina Tricot, og du finner den HER.

Hvilken highlighter bruker du? Syns alltid sminken din får det ekstra "poppet" av den!
- Den jeg bruker er seriøst helt amazing. Den gir sykt mye pigment uten at den blir glitrete, om dere skjønner? Jeg bruker den både til neseryggen for å lage illusjon om smalere nese, øverst på kinnbena, rett under enden av brynene og innerst i øyekroken for å gi det ekstra til sminken. Det gjør virkelig stor forskjell! Jeg bruker DENNE highligheten fra the Balm.

Genser - HER  (på salg nå!)

Bukse - HER

 

Noe dere lurer på til neste "ukens spørsmål"?

hits