hits

september 2016

Tester ut sminke looks!

I stad fikk jeg et lite sminke kick, så jeg testet ut litt nye sminkemetoder når jeg la sminken min. Vanligvis pleier jeg aldri å gå for eyeliner, og heller ikke to nyanser på leppene. Men why not liksom? Er man på Instagram og blir inspirert, så blir det sånn.

Syns det ble skikkelig fint, og passet meg perfekt! Så derfor tok jeg noen selfies i stad så dere kan se! Sikkert mange av dere som skal på byen i kveld, så da kan dere teste ut makeup looken! Og om du bare skal være hjemme i kveld er det bare å teste den ut fordet. Ingen grunn til å sitte sminkeløs på en fredag. Eller hva?

Uansett. Håper dere får en fin fredagskveld. Uansett om dere skal ut og feste, eller bare chille hjemme!

 

8 Tegn på at du har valp

I dag er det 3 uker siden vi hentet lille Chloe, og ble "foreldre" til den lille herligheten. På disse 3 ukene har vi virkelig blitt testet ut av den lille, og selv om hun er verdens søteste lille valp, er hun fortsatt en valp, så hun er ganske så rampete og vilter. Siden vi fikk henne er det en god del ting vi har lagt merke til at følger med det å få en valp. Så om du har valp selv, eller har lyst på en, er det nok ganske morsomt for deg å lese disse tegnene på at man har en valp.- Man tørker opp tiss og bæsj 24/7. Glamorøst. Dessverre er ingen liten valp stueren når man får den, og det tar ofte en god stund å gjøre de stuerene. Så da ender det opp med at man tørker opp tiss og bæsj veldig ofte. Til tross for at man er ute med hunden 15 ganger om dagen (om ikke mer). 
 

- De fleste naboer har sett deg i pysjen. Jepp, når man må gå ut med hunden 15 ganger om dagen, inkludert det sekundet man står opp om morgenen, kan du banne på at flere av naboene har sett deg i pysjen.


- Sofaputene har blitt bitt opp ganske hardt. Valper klør ekstremt i tennene, og da biter de på alle mulige ting. Selv om man prøver å gi de hundeleken hver gang de biter i noe de ikke skal bite i, er det fortsatt ganske umulig å holde valpen helt unna sofaen. Heldigvis er sofaen fra IKEA, og alle trekkene kan byttes ut ganske billig. Så det er ikke så stress akkurat! Oooog, om man har glemt igjen et magasin eller en bok på gulvet, eller i en høyde hun rekker opp til, kan du banne på at det er tygd opp. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Nattesøvnen blir rimelig ødelagt. Helt siden vi fikk Chloe har vi prøvd å vende henne til å sove i buret i stua om natten. Da får hun sove helt i fred, og buret er liksom hennes plass. Men det å gjøre henne vandt med dette har virkelig ikke vært bare-bare. Det er først nå etter 3 uker at hun sover helt til 06-07 tiden om morgenen. Før det var det bare å stå opp 2672615 ganger om natten med henne. Helt frem til nå har vi byttet på å sove på sofaen sammen med henne. Så søvnen de siste 3 ukene har ikke vært helt tipp-topp for å si det sånn.

 

- Du føler deg alltid litt klein når du står og jubler som en klovn over at hunden tisser. "Åååå så flink jente som tisser ute". Jepp. Man føler seg litt klein. Men samtidig er det jo viktig for hunden å få ros når den gjør noe riktig. Så da blir man heller litt klein, og får en stueren hund litt fortere.

 

- Hendene er fulle av bitemerker. Jepp, som jeg nevnte tidligere klør det ekstremt i valpen sine tenner. Så da kan du banne på at du ender opp med masse bitemerker på hendene. Hun biter litt mindre for hver dag som går, for hun skjønner sakte men sikkert at det ikke er ok. Men samtidig, aauuuu. 

- Det blir ganske kaos i stua. Det ligger som regel en god del hundeleker, pinner og halvspiste doruller i stua. I tillegg har bare halve sofaen trekk, fordi hun har tisset på sofaen, så da er de trekkene til vask. Igjen, valpelivet er veldig glamorøst.

 

- Du har blitt mer glad i et dyr enn du noensinne trodde var mulig. Jepp, til tross for at Chloe er en liten ramp, og veeeeldig valp, er hun den skjønneste lille valpen som finnes, og Per Fredrik og jeg er så glad i henne. Mye mer glad i henne enn vi faktisk trodde var mulig! 

 

 

Er det greit å slenge dritt til bloggere?

I løpet av de 6 årene som jeg har blogget, er det spesielt en ting som alltid har irritert meg. Og det har jeg fått slengt i trynet hver eneste gang som jeg har sagt til netttroll at det faktisk ikke er ok å slenge dritt. Nemlig "Jammen, du er jo en offentlig person, så du må jo tåle å få dritt". Men hvorfor skal jeg sitte og ta imot dritt, bare fordi jeg har valgt å blogge?

I løpet av de 6 årene jeg har blogget har jeg fått inn over 200'000 kommentarer. Mange positive. Men herregud så mange stygge. Folk har virkelig vrengt ut alt oppgulp de kunne dra ut av seg selv, og på bildet under kan du se noen få av hatkommentarene som har kommet inn. Og dette er bare noen av de få jeg har faktisk tatt skjermdump av. Så da kan dere tenke dere hvor mye dritt som faktisk har kommet inn. 

 

Men folkens, jeg vil dere skal tenke dere godt om. Er det å skrive en blogg om livet sitt, der jeg snakker om jenteting, så ille at man klarer å vrenge ut så mye dritt? Mener dere virkelig at fordi jeg blogger så skal jeg motta slike kommentarer hver gang jeg leser kommentarfeltet mitt? Hvordan hadde du følt deg hvis du fikk så mye dritt slengt rett i trynet når du gikk på jobb? Hadde du syntes at det var ok?Uansett om du slenger dritt til meg fordi jeg skriver en rosablogg, til Caroline Berg Eriksen fordi hun har flat mage etter fødsel eller til Sophie Elise fordi hun faktisk tørr å si akkurat hva hun mener, og gir feminist en ny betydning, så vil jeg du skal tenke deg godt om. Tenk på hvordan det føles å faktisk så få mye dritt slengt etter seg. 

Så legg fra deg pcen før du går inn på kommentarfeltet til forskjellige bloggere rundt i landet, og slenger dritt. Legg fra deg pcen når du har lyst til å gå inn på kvinneguiden og vrenge ut alt dritt som kommer fra levra de. Og faktisk bruk den energien din til å gjøre noe godt for verden. 

 

10 Ting jeg vil gjøre i Oktober

Nå er det straks en ny måned, og selv om det nesten nettopp kjennes ut som det var sommer, har høsten virkelig kommet. På utsiden av huset vårt blåser det så utrolig mye at man skulle trodd det var orkan. Altså, bare se den siste snapchat (@stinablogg) videoen jeg la ut, så skjønner dere! Men siden det straks er oktober, tenkte jeg å fortelle dere om noen av tingene jeg har lyst til å gjøre i Oktober!

 

- Drikke masse kakao. Ah, ingenting som er bedre enn å legge seg under et varmt teppe mens man drikker en stor kopp kakao med krem på toppen!

- Gå tur i skogen og se på de fine høstfargene. Det er så vakkert ute nå, og på en solskinnsdag er det helt eventyrlig i skogen!

- Bruke strikkegensere veldig mye! Må virkelig få kjøpt noen gode og varme strikkegensere. For nå har jeg bare et par stykker. Trenger flere!

- Komme inn i rutiner med treningen. Har vært altfor slapp med rutiner på treningsfronten. Så nå blir det full skjerpings!

- Kjøpe inn noen skikkelig tykke og gode pledd til sofaen. Og enda flere puter! Syns 5 puter er litt lite i en så stor sofa! 

- Feire Halloween, og gjøre alt som har med Halloween å gjøre. Skal prøve å få til et par sminkevideoer med Halloween sminke, så bare å følge med!

- Lese en god bok. Vet ikke helt hvilken enda. Kanskje en treningsbok? Klarer ikke lese "vanlige" bøker. Hehe! 

- Se favorittseriene mine, som endelig har begynt igjen! Modern Family og Blindspot er favoritter!

- Ferie bursdagen til søsteren min. Hun blir 27 år 11 oktober, så litt etterpå skal det feires!

- Stå opp 8 hver eneste dag, sånn at jeg får mest mulig ut av dagen. Nå blir det mørkere tidligere for hver dag som går, så da er det viktig å stå opp noenlunde tidlig så jeg ikke føler jeg lever om kvelden. Hehe! 

 

Når man bare er sint og frustrert

Okey, i dag har jeg virkelig hatt tidenes mest hormonelle-jentedag. Altså, jeg blir sånn ca aldri hormonell og merker aldri noe til den dagen i måneden. Men i dag har jeg av en eller annen grunn vært så sint / trist uten noen som helst grunn. Jeg var så frustrert i stad at jeg bare satt og trippet, og til og med spurte kjæresten etter boksehansker så jeg kunne gå ut i garasjen og slå på boksesekken. Men siden jeg var sykt slapp i dag var det jo null energi til det, så jeg tok en 2 timer lang powernap på sofaen isteden.

Så nå har den snille kjæresten min dratt på butikken for å kjøpe både is og sjokolade til meg. Jepp, vet det ikke er lørdag, men jenter, husk at når det er den dagen i måneden er det lov å bare hoppe langt ned i isbøtta. Og bare ta det heeeeeelt med ro. Namaste bitches.

 

 

7 ting jeg elsker

Disse to 
- Per Fredrik og lille Chloe er virkelig mine to sweethearts! Per Fredrik er virkelig verdens mest fantastiske kjæreste, og Chloe er bare så skjønn!

Kaffe om morgenen
- Hver morgen drikker jeg alltid kaffe etter at jeg har spist frokost. Da setter jeg meg ned forran mac'en og leser igjennom nyheter, og blir oppdatert. Kaffe er virkelig et must for meg. Det kicker liksom igang dagen på en helt spesiell måte!


 

Når sminken er on fleek
- Når jeg har en skikkelig bra sminkedag, føler jeg meg virkelig bare klar for alt! Helt rart at noe så overfladisk som sminke skal ha så mye å si, men det har det virkelig!  

Å gå turer i naturen
- Å gå turer ute i naturen er virkelig en av mine favoritt ting å gjøre. Da får jeg virkelig slappet av, samtidig som jeg får friskt luft og mosjon. Beste kombinasjonen! 

Blomster i huset
- Mulig jeg har blitt litt jentete de siste årene. Men man får liksom en god følelse når ma har friske roser eller andre fine blomster i huset. Det er både fint, også lukter det så godt! 

Når huset er helt ryddig
- Ah, den følelsen når huset er helt ryddig og rent. Den er fantastisk den! Elsker når vaskehjelpen har vært her og gjort det fint! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Å lese blogger + scrolle igjennom instagram om morgenen
- Å kunne ligge lenge i senga om morgenen mens jeg leser favorittbloggene mine, og scroller igjennom instagram, er virkelig en av favoritt tingene mine å gjøre! Da får jeg liksom en god dose inspirasjon før jeg i det hele tatt har rukket å stå opp!  

Prikken over i'en på Walk in Closet. DIY

For et par dager siden kom jeg på en smart idè, for å piffe opp litt ekstra på walk in closet mitt. Jeg har nemlig syntes at det har vært litt mørkt rundt speilet, så da kom jeg på den smarte å løsningen å henge en lysrekker rundt speilet, og resultatet ble så fint!

Slik så det ut før, uten lysrekken. 

..og slik ble det med lysrekken. Ah, ble det ikke fint? Jeg syns det virkelig piffet opp og gjorde speilet ekstra fint! For å henge opp lysrekken brukte jeg bare tegnestifter som jeg festet lysrekken med, og voila hadde jeg en fin lysrekke rundt speilet! Lysrekken er forresten kjøpt på Clas Ohlson om noen skulle lure!


Ah, er så fornøyd med hvordan det ble. Pluss at nå blir det ekstra fint lys på selfies! 

 

6 Instagram profiler som inspirerer

På instagram vrimler det av inspirasjon. Her kan du finne alt mulig, og personlig elsker jeg å bruke instagram for å lete etter inspirasjon. Jeg følger ganske mange forskjellige brukere på Insta, men nå har jeg plukket ut 6 forskjellige, som jeg vil anbefale dere å følge! 

 

Barbiestyle - Okey, selv om jeg er 23 år, er jeg fortsatt helt hekta på Barbie. Jeg har ingen Barbier selv akkurat, men jeg elsker å se på klærne og håret til Barbiestyle brukeren. Den inspirerer meg skikkelig! 

 

Fullyrawkristina - Her snakker vi all vegan og bare mat som er rå. Utrolig mye inspirasjon om man vil se litt i det grønne hjørnet!


Monochromhomebyjessica - Ah, her er det så mye fin interiør inspirasjon at det ikke skulle vært lov! At denne brukeren bare har rett under 10'000 følgere skjønner jeg ikke. Hun burde hatt mye mer! 


boj_norge - En god samling av jodels. Ler meg halvt ihjel her, og gjenkjennelsesfaktoren er høy! 


wholesomedaily - Mer sunn mat inspirasjon! 


saraaemiliee_home - En norsk jente med et nydelig hjem! Absolutt verdt å sjekke ut!


Så det var noen av mine instagram favoritter. Håper du fant noen nye favoritter, som kan gi deg masse inspirasjon!

 

7 Life hacks for jenter

- Hvis en gutt ikke behandler deg bra, dump han. Det er ekstremt mange gutter der ute som faktisk kommer til å behandle deg bra, så aldri finn deg i å være sammen med noen som er en drittsekk mot deg.

- Bruk en kam med store tagger før å børste håret når du har krøllet det. Da holder krøllene seg fine, samtidig som du får fjernet alle floker. Bruker du en vanlig hårbørste derimot, blir krøllene ofte veldig borte og håret blir bare fluffy.

- Lakker knapper som er festet med tråd, men et klar neglelakk. Da holder trådene seg på plass, og man slipper å miste knapper. 

- Alltid skriv ned frister for innleveringer på skolepapirer, møter, osv på kalenderen på iPhonen din. Sjansen for at du har med deg en kalenderbok overalt er liten, men iPhonen din derimot, den er alltid med. Så da unngår du å glemme innleveringer og møter. Og du har sjansen til å skrive opp avtalene med en gang du får beskjed om de.

- Oppbevar et ekstra sett med husnøkler i nærheten av huset. Bare pass på å gjem det veldig godt. Det kommer til å redde deg den dagen du har glemt igjen nøklene på jobben / skolen.

- Alltid ha 2-3 tamponger i alle veskene du bruker. Hvis du eller en venninne plutselig får mensen er du sikret. Og hvis du får mensen hjemme, og er tom for tamponger, vet du at du alltid har et par ekstra i veskene dine. Bare pass på å fylle opp veskene regelmessig!

- Vil du at rommet ditt skal se større ut? Mal det hvitt og sett opp speil. 

 

Min favoritt lunsj

Den siste tiden har jeg virkelig fått en ny favoritt lunsj. Denne lunsjen er utrolig god, lett å lage, samtidig som den er sunn! Perfekt på alle måter! Du trenger heller ikke masse forskjellige fancy ting for å lage den. Lag den gjerne om morgenen og ta den med som lunsj på skolen / jobben. Eller så kan du lage den som måltid når du kommer hjem fra skolen / jobben og bare trenger noe kjapt, sunt og godt å spise!

Du trenger:

- 70-90 gram ukokt fullkornspasta penne

- 2 ss mager kesam

- 1 liten ss lett majones

- 1/2 mango

- 1/4 agurk


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kok pastaen som anvist på pakken. Mens pastaen koker skjærer du opp mango og agurk i små biter. Bland det sammen med kesam og majones i en skål. Når pastaen er ferdigkokt skyller du den i kaldt vann, til den er helt kald. Det gjør at karbohydratene i pastaen faktisk blir sunne, les mer om det HER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bland deretter pastaen sammen med resten, og nyt!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Ah, dette er så godt! 

 

Så mye klær har jeg + favoritter

På søndag da jeg spurte dere om hva dere lurte på til ukens spørsmål, fikk jeg et spørsmål som jeg heller ville lage innlegg om. Spørsmålet var nemlig "Hvor mye klær har du, og kan du vise noen favoritter?". Så for morro skyld telte jeg faktisk over alle klesplaggene mine. I og med at jeg nettopp har gjort en stor opprydding i klesskapet, og fjernet 2 fulle IKEA poser, tenkte jeg at det umulig kunne være så mye igjen.

Meeen, der tok jeg litt feil. Når jeg telte over alt ble det faktisk 278 plagg totalt. Dette er selvfølgelig uten undertøy. Så jadda, 278 plagg fordelt på kjoler, topper, bukser, treningstightser og alt mulig. Herregud, er det lov å bli litt sjokkert av seg selv? Jeg visste jeg hadde en del klær altså, men så mye hadde jeg ikke trodd. Spesielt ikke etter at jeg nettopp hadde fjernet en hel haug også.

Men, jeg tenkte uansett at jeg kunne vise dere mine favoritter fra alle de 278 plaggene. Haha! 

 

Denne fluffy jakken er så fin og søt, og jeg gleder meg til å bruke den utover høsten når det blir litt kaldere!

Denne pelsvesten har jeg brukt utrolig mye, og er så glad i! Den er forresten fra fake pels, så ingen dyreplageri her. Men herregud, se så fin den er! Liker hvor inspirert den er av russisk mote!

Denne skinnjakken har jeg både i rosa og blå, og favoritten er rosa. Mest fordi jeg elsker rosa da. Hehe! 

Denne kjolen er så fin, og jeg elsker alle detaljene på den! Også sitter den som et skudd!

Denne blazeren elsker jeg! Den passer perfekt til ensfargede topper, og er genial om man trenger å se litt fashion + business ut.


Så det var mine favoritter. Håper du syns det var gøy å se!

 

Slik styler du: Strikkegenseren

Nå som vi er i slutten av september, begynner det å bli kaldere og kaldere ute, og høsten er kommet! Derfor er det viktig at man begynner å kle seg varmere, men selv om vi kler oss varmere, trenger ikke det å bety at vi skal bare stappe på oss en boblejakke og si oss ferdige med det. Nope, kle deg lag i lag med strikkegenser og style den opp. Om du er usikker på hvordan du skal style strikkegenseren ligger det masse inpso bilder rett under!Okey, jeg vet ikke med dere, men jeg fikk lyst til å kjøpe sånn 10 nye strikkegensere, og style de skikkelig fint opp! Jeans, knehøye støvletter og hatter, perfekt kombinasjon til strikkegenseren. Ah, høsten altså! Fantastisk mote!

 

Ukens spørsmål #128

Hvor mye kostet huset med oppussing og alt møbler?
- Selve huset + omkostninger kostet 5'850'000,- kr. Men vi byttet ut kjøkken og gulv i halve huset, pluss at vi lagde studio til Per Fredrik. Så det ble ca 350'000,- kr i tillegg. Når det kommer til møbler tror jeg det ble 100'000 ca. Så totalt ble det 6'300'000,- kr. Det er jo en del penger, men både Per Fredrik og jeg tjener godt, så det ble ikke noe problem.

Hva er det rareste du har opplevd av Chloe har gjort?
- Oi, det er jeg faktisk ikke sikker på! Hele hunden er jo litt snål, hun løper jo rundt helt crazy i det ene øyeblikket, og i det neste har hun sovnet og ligger med beina opp i lufta. Men det morsomste er nok når hun får helt klikk, og løper frem og tilbake helt vill i sofaen. Da er hun så morsom! 

Føler du at du er veldig voksen for alderen?
- På mange måter, ja. De fleste vennene mine er enten fortsatt på skole, eller så er det nettopp ferdig, og de fleste bor jo enda fortsatt hjemme hos foreldrene sine. Så jeg føler meg voksen for alderen med tanke på at jeg har eget firma og eier hus.

 

Hvor er den hvite vasen med sølvstriper fra?
- Den er fra Kahler.


 

Hvordan er det egentlig å være et forbilde til så mange?
- Jeg prøver å ikke tenke så mye på det, fordi jeg ønsker at bloggen skal være litt ufiltrert og ekte. Jeg gidder for eksempel ikke skjule det at jeg tar meg et glass rødvin til lørdagsmiddagen, selv om jeg har 14 år gamle jenter som leser bloggen min. Det blir jo bare for teit. Men jeg prøver alltid å tenke på at jeg ikke skal skrive noe som kan gjøre noen lei seg. Det siste jeg vil er at denne bloggen skal være med på å gjøre andre triste. Denne bloggen er jo ment til å være et sted man kan klikke seg inn for å bli glad og få inspirasjon til alle mulige jenteting. 

 

Syns du det er slitsomt å bruke sminke hele tiden?
- Jeg er så vandt med det at jeg tenker ikke over det. Men på kvelden syns jeg det er deilig å kunne ta av sminken, men det er mest fordi jeg liker å kunne kysse Per Fredrik uten at han får masse sminke i ansiktet. Hehe!Kunne dere tenkt dere en valp til når Chloe blir større?
- Nei, virkelig ikke! Chloe er veldig søt i utseendet nå som hun er valp. Men å ha en valp er ekstremt mye jobb, og vi gleder oss til hun blir litt eldre og mer rolig. 

 

Hvor lenge tror du at du kommer til å jobbe som blogger?
- Oi, det er vanskelig å si! Jeg vil jobbe som det så lenge jeg kan egentlig. Jeg elsker jo å blogge, og jeg har virkelig ingen planer om å slutte. Men jeg må jo se ann hvordan fremtiden blir. Plutselig før vi vet ordet av det er det ikke marked for blogger lengre, og da må jeg gjøre noe annet. Men jeg er ikke bekymret for det akkurat. TV kanaler går konkurs fordi alle går over til å se på YouTube og blogger, og der ligger jo jeg godt ann. Så fremtiden ser lys ut!Har du en annen jobb i tillegg til blogg og youtube?
- Nope! Den siste "vanlige" jobben jeg hadde var på WOW Gulskogen, og der sluttet jeg i mai 2014, fordi jeg ville begynne med blogging på fulltid og skulle flytte til Oslo. 

 

Hvorfor drar du til Oslo for å fikse hår, vipper og negler? Har dere ikke sånt i Sandefjord? 
- Det er kun vippene jeg fikser i Oslo. Det er fordi de som fikser vippene mine på Spa Miami er så sinnsykt flinke, også får jeg det sponset, så det hjelper jo litt. Negler fikser jeg i Sandefjord. Og håret mitt er det kun Susanne jeg stoler nok på til å fikse, så da drar jeg alltid hjem til hun i Hokksund for å fikse det.Har du Netfix? Hva ser du på der?
- Jepp! Jeg ser alltid på Modern Family og Family Guy. Har også sett New Girl, Brooklyn nine-nine, Orange is the new black, Blue mountain state, dexter og planet earth.

 

Er det vanskelig å ha hund siden du jobber så mye? 
- Tja, det går med en god del tid til Chloe i løpet av dagen. Men samtidig er det bare koselig, også får jeg litt pauser på jobben, og det er bare bra for hodet. Hun er jo med meg hele tiden når jeg jobber, og ligger alltid enten ved siden av mac'en på pulten eller under sminkebordet og sover. 

Hvorfor flyttet dere til Sandefjord, og ikke fortsatte å bo i Oslo?
- Per Fredrik bodde allerede i Sandefjord, og ville at vi skulle flytte dit. Selv var jeg ekstremt sliten og lei av å bo i Oslo. Oslo er en fantastisk by å besøke, men å bo der var ikke noe for meg. Jeg ble helt gal av at det hele tiden var så ekstremt mye mennesker overalt, og at man til og med i sin egen leilighet aldri kunne være alene. I tillegg syntes jeg at Sandefjord var veldig fint, med masse strender og fin natur, i tillegg er byen også veldig fin og har alt man trenger. Så da passet det meg perfekt å flytte. 

 

På grunn av at jeg har stengt kommentarfeltet (les hvorfor HER), spør jeg heller på snapchat hva dere lurer på til ukens spørsmål. Så om du vil sende inn spørsmål til ukens spørsmål er det bare å legge meg til på snapchat "stinablogg", og følge med på søndager da jeg sier ifra når jeg åpner snapchatten min for spørsmål! 

 

6 tips for å få blomster som varer lenge!

En bukett med roser eller tulipaner frisker opp ethvert hjem. Men ofte dør rosene før man i det hele tatt har rukket å snu seg. Her er noen tips for å få blomstene til å vare lengre!
 

Sjekk stilken - Når du skal kjøpe roser bør du sjekke hvor tykk stilken er. Er den veldig tynn klarer ikke rosene å suge opp mye vann, og de dør fortere. Så her er det viktig å finne så tykk stilk som mulig. Kjenn også på selve rosa om den er fast eller slapp. Er det fast er rosene ferske, mens hvis den er slapp er de gamle og du bør ikke kjøpe de. Pass på at du kjenner ekstremt forsiktig, så du ikke ødelegger rosene!
Snitt stilken - Når du har kjøpt roser er det viktig å skruskjære de nederst. Skjær gjerne av de 2-3 nederste cm. På tulipaner på du skjære rett over. Fjern også alle blader som havner i vannet. Det er veldig viktig at det ikke havner noen blader i vannet, da disse gjør at det blir mye bakterier i vannet, og blomstene varer ikke like lenge.

 

Tapetkniv - Kjøp den en skikkelig skarp tapetkniv fra Maxbo eller en annen lignende butikk. Selv har jeg kjøpt utallige på forskjellige blomsterbutikker, og alle er altfor sløve og ikke sterke nok. Så de bare rasper opp stilken, istedenfor å finsnitte den. 

Bruk næring - Vanligvis når du kjøper blomster får du med en pakke med blomsternæring. Spør gjerne om et par ekstra. Så kan du bruke den ene pakken når du setter blomstene i vannet samme dag. Deretter bør du skifte vannet hver 2. dag, og da kan du tilføre mer næring. Det går også ann å få tak i næring på kanner, om du vil bruke det.

 

Kulde - Snittblomster er glad i å stå kjølig. Så om du er smart bør du sette de i en kjølig garasje / kjeller om natten. Kanskje litt slit å huske på at de må settes kjølig om kvelden, men om du gjør det varer de mye lengre! Bare pass på at blomstene ikke står for kjølig, da dør de. Blomster er ikke glade i å stå rett ved siden av varmeovner og i solen, så pass på dette når du plasserer de i hjemmet. 

Ikke glem blomstene - Husk å sjekke at blomstene har nok vann hele tiden. Fjern blomster som har blitt dårlige, da de kan smitte de andre blomstene. Fjern også blader som har blitt dårlige.

 

Jeg har bestemt meg

Nå har jeg endelig bestemt meg. Jeg skal gjøre det! Etter å ha hatt svart hår en gooood stund, og før det hadde jeg mørkebrunt hår, som nesten var svart. Har jeg lyst på litt lysere hår. Så nå skal jeg farge håret medium brunt.

Jeg har nettopp søkt litt rundt på Pinterest etter inspirasjon, etter akkurat hva slags farge jeg vil ha. For akkurat der er jeg fortsatt litt usikker. Eneste jeg vet er at jeg vil farge håret mitt asap, og det skal bli brunt! Ah, blir så fint med litt lysere hår! Det gleder jeg meg skikkelig til!

Mine 10 mest leste innlegg i 2016

Så langt i 2016 har jeg skrevet 527 antall innlegg. Dette har vært innlegg om alt fra hverdag, antrekk, beauty hacks og til mine tanker om kosmetiske inngrep. Nå tenkte jeg å vise dere de 10 mest leste innleggene så langt i år.

 

"Har bunaden blitt et symbol på penger?"

"Etter 3 år har jeg endelig fått svaret!"   "Overraskelsebryllup for Staysman"

"Absurde ting jenter gjør for utseendet"

"Skal undertøy være sånn?"

 

"12 Problemer jenter har om sommeren"

"Det ingen fortalte deg om plastisk kirurgi"

"Stina tester: Korsett"

"10 Problemer brunetter har"

"Jeg gikk på barbiedop"

 

Så dette var 2016 mest leste innlegg, i tilfeldig rekkefølge. Kanskje er det noen av innleggene du ikke har lest, så da kan du jo kose deg med litt fredagslesing!

En ting er sikkert

Okey, Pinterest er virkelig stedet for å finne inspirasjon til sminke. Eller instagram er også veldig bra da. Men uansett. Jeg ble sittende å scrolle igjennom masse sminkebilder og fikk så lyst til å bare sminke meg med en gang. Fikk inspirasjon til så mange forskjellige looks at det ikke skulle vært lov! En ting er sikkert, om man lurer på hvordan man skal ha sminken en kveld ute, eller bare på skolen, kan man lett finne inspirasjon på Pinterest!Altså, snakker vi makeup on fleek eller?

Trenger forandringer

På skrivebordet mitt syns jeg at det er altfor lite pynt, så tidligere i dag ble jeg sittende å scrolle på Pinterest etter litt inspirasjon. Og jeg fant så mye fint å se på! Jeg vurderer litt å flytte skrivebordet så det heller står mot veggen, istedenfor vinduet.

Det er jo litt lite muligheter for å henge opp noe på et vindu liksom, så om jeg vil henge opp noe over skrivebordet er det beste måten å gjøre det på. Vurderer å kjøpe et par hyller jeg kan henge opp med masse forskjellig pynt på. Og selvfølgelig masse blomster. Blomster er et must på mitt kontor. Det gir så mye liv!Mye fin inspo, ikke sant? Jeg er skikkelig inspirert til å virkelig pynte opp på kontoret, og gjøre det enda mer girly-girly! Det er jo tross alt her jeg bruker 10-12 timer hver eneste dag, så her må alt være on fleek! 

Slik fikk jeg lengre hår!

For noen år siden gjorde jeg den store tabben å la meg bli overtalt til å klippe bob / Victoria Beckham back in the days sveis. Helt siden den gang har jeg prøvd å spare håret mitt, så det kunne bli langt igjen. Jeg gikk lenge uten å få noen resultater, men etterhvert begynte virkelig håret å vokse, og jeg har funnet ut at det var ved hjelp av noen smarte triks jeg fulgte som gjorde susen!

Håret mitt har jo vokst fra 8 cm på det korteste (i nakken), til nå å være 40 cm, og håret forran var kun 25 cm, og nå er det 51 cm. Så det sier jo litt om hvor mye det har vokst. Og hele denne tiden har jeg også brukt hair extensions, så det sier litt om hvor mye disse triksene fungerer! 

 

(på bildene i dette innlegget har jeg ikke på extensions)
Ikke klipp mer enn du må. 
- Okey, litt enkel matte her nå. Håret ditt vokser ca 1-2 cm i måneden (på 4 uker). Hver gang man bare "stusser" håret hos frisøren blir det som regel minst 3-5 cm kortere. Så om du klipper håret hver 6. uke, som frisøren anbefaler, blir håret ditt i løpet av 6 måneder faktisk 10-15 cm kortere.

Dette er da om håret ditt vokser 1 cm i måneden, og de klipper 3-4 cm hos frisøren. Så det sier jo sitt. Om du vil ha lengre hår, kan du ikke dra til frisøren hele tiden. Klipp håret når det trengs, og tuppene faktisk er slitte, men ikke oftere.

Ikke bruk billig sjampo og balsam
- Jeg har lenge brukt frisørsjampoer og balsamer. De har fungert veldig bra på håret mitt. Men i fjor sommer gikk jeg på den smellen at jeg begynte å bruke shampo og balsam fra matbutikken. I begynnelsen ble håret mye mer mykt enn det var fra før av, og jeg så aldri noe problem på håret når jeg hadde på extensions. Men hver gang jeg tok av extensionene og så håret mitt uten, la jeg merke til at det hadde blitt mye tynnere.

Og etter at jeg leste flere innlegg om akkurat dette, forstod jeg hvorfor. I billig sjampoer er det veldig mye silikon, som legger seg utenpå håret og gjør det silkemykt. Men det pleier ikke håret. Så over tid kjennes håret mykt ut, men ofte knekker hårstråene rett av. Ganske freaky! Om man derimot bruker en sjampo og balsam som er fra frisørsalong, som ikke har silikon, får man noe som bygger opp og pleier håret, og faktisk gjør det sterkt. Proteiner og kosthold
- Jeg merker ekstreme forskjeller når jeg har perioder der jeg spiser mye proteiner og generell sunn mat. Da føler jeg at jeg nesten kan se forskjellene i speilet! Så jeg vil anbefale deg å passe så du får i deg noe proteiner, om du vil at håret skal vokse.

 

Plei håret
- I tillegg til å bruke frisør sjampo og balsam, pleier jeg å kure håret mitt veldig ofte med en hårkur fra samme serie som sjampoen og balsamen. Cirka hver andre vask pleier jeg å kure det, og det gjør så godt for håret! Husk; om du pleier håret ditt godt og passer på det, trenger du heller ikke klippe det.

 

 Håper virkelig disse tipsene og triksene kan hjelpe dere til å få lengre hår. Jeg vet selv hvor ekstremt frustrerende det er å ha klippet av seg halve håret, og må vente utålmodig på at det skal vokse tilbake igjen!

 

 

PS: Nå har jeg forresten en give away på instagram, der du kan vinne alt på bildet under! Trykk HER eller søk opp @stinablogg for å delta! 

Slik kan du enkelt tjene penger!

// annonse

Uansett om du er student som trenger penger fordi studielånet ikke rekker til, eller om du bare har lyst på litt ekstra kroner ved siden av jobben din, kan du tjene det nå, kun på å fortelle om dine meninger, ved å svare på undersøkelser. Altså, hvor kult er ikke det? På meningstorget.no kan du svare på undersøkelser om forskjellige merkevarer, og som belønning kan du tjene penger, eller du kan ta det ut i gavekort hos forskjellige butikker som H&M, Kappahl, Cubus, eller G-Sport, eller du kan gi det til veldedighet. 

Du kan ta ut pengene allerede fra du har 30,- kr opptjent. Da trenger du bare en konto på paypal, så er det bare å overføre. PS; du må være over 18 år for å lage bruker på meningstorget

Det beste av alt er at du kan gjøre undersøkelsene når det passer for deg. Så mens du sitter på bussen og har litt tid til overs, kan du bruke tiden på å svare på undersøkelser og tjene noen ekstra kroner! Og det er ikke bare på bussen du kan gjøre det, kjeder du deg en kveld er det bare å svare på undersøkelser, eller så kan du også gjøre det mens du venter på venninna de før dere skal ut.

Her er det bare fantasien som setter grenser til når du kan gjøre det, så her er det bare å begynne å tjene ekstra kroner! Så du kan unne deg noen nye klesplagg, eller en god middag ute med venner, eller bare mat til studentlivet. Hehe! 

Å registrere seg er gratis og det tar veldig kort tid (testet det nettopp ut selv, og det tok sånn 2 minutter). Så nå er det bare å trykke HER for å registrere seg, og begynne å fylle ut undersøkelser!

Makeover og faceswap!

I går reiste Per Fredrik til Bodø for litt jobb, så da kom søsteren min på besøk hit. Madeleine og jeg har jo ikke rukket å ha en skikkelig jentekveld enda, etter at Per Fredrik og jeg flyttet i hus sammen. Så nå passet det perfekt! Vi begynte kvelden med litt faceswap morro, og herregud så sjukt ekte vi fikk det til å se ut, når vi brukte bra lys. Fikk helt sjokk jeg! Og det sykeste er at mitt ansikt på Madeleine, så nesten ut som Victoria. Haha! Altså, whaaat! 

Madeleine sitt ansikt på meg derimot, så mer ut som Madeleine med mørkt hår bare. Og litt blanding av mammen vår. Sykt hvor rart faceswap er! 


Etter litt faceswap morro tok jeg en liten makeover på søsteren min, der jeg kjørte skikkelig bloggsminke på henne. Og hun ble så fin! Men hun ble jo ganske sjokkert over hvor lang tid sminkingen tar, og da brukte jeg akkurat like lang tid som jeg selv ville brukt. Og også hvor mye sminke jeg faktisk brukte. Hehe, blogglife sminke altså! 


Etter litt makeover lagde vi litt middag sammen, eller Madeleine lagde mesteparten siden jeg holdt på med å legge ut onsdagsvideoen. Men det ble i alle fall utrolig godt! Skikkelig skeie-ut middag, lasagne og godteri etterpå! Nam nam!

Rødvin, lasagne, fetaost, rødløk, oliven og tomater. Oppskriften på det perfekte måltidet!

Så det ble en kveld med masse søskenskravling om alt mellom himmel og jord, og en haug Keeping up with the Kardashians. På morgenen i dag stod vi opp i ganske grei tid egentlig, men vi sloknet fort på sofaen begge to etter frokosten. Hehe! Nå har Madeleine nettopp dratt hjem, så nå skal jeg gjøre litt husarbeid her hjemme, også blir det litt jobb etterpå! 

 

 

Video: Fun facts about me! TAG

Da var endelig onsdagsvideoen ute! Beklager at det ble litt sent før jeg fikk lagt den ut, men jeg fikk besøk av søsteren min tidlig i dag, og vi har hatt en skikkelig søster-dag. Så da satt jeg bloggen litt til side. Men uansett, her er onsdagsvideoen! I denne videoen får dere bli enda bedre kjent med meg via disse morsomme spørsmålene!

Spent på å se utviklingen

I dag tok jeg med lille Chloe en tur på stranda. Hun er jo i den fasen nå der hun elsker å utforske ting, og det er viktig å introdusere henne for ting, så hun ikke blir redd for det senere.

Så siden det var så varmt og deilig ute, passet det perfekt med en liten gåtur bort til stranda. Selv om det ble mest gåing på meg da, lille prinsessa blir jo bært overalt, så hun ikke skal gå for mye, siden hun er så liten enda.Se så nudelig! 

Hun lekte så mye rundt på stranda, og syntes det var så gøy å utforske rundt, mens hun snuste på alt mulig. Jeg fikk til og med lurt henne til å ta et par skritt ut i vannet, så hun ikke skal bli redd for vannet heller!

Hvor søt er ikke selen hennes forresten? Hun er så fin med den rosa lille bærte selen sin! 


 

Se så fine høstfarger som har kommet nå! Klarer nesten ikke tro at vi snart er i oktober, og det var 20 grader ute når vi gikk tur. Da skal man virkelig ikke klage på været! Selv om jeg ble greit varm med jeans og strikkegenser. Hehe! 


Kjenner jeg er så spent på å se hvordan Chloe blir når hun blir voksen, og hvor stor hun blir. Selv om hun er helt nydelig som valp nå, blir det veldig deilig når hun blir litt eldre. Både fordi da kan vi gå på lengre turer, og fordi da har hun vokst av seg rampealderen. Merker at vi har en liten valp i huset for å si det sånn! Hun løper rundt helt vilter og glad når hun er våken, og ellers enn det bare sover hun! 

Hvordan få flere følgere på instagram

Uansett om du har en instagramkonto der du legger ut selfies når sminken er on fleek, eller du bare liker å legge ut morsomme tekster, eller bilder av maten din, er det alltid gøy med flere følgere. En stor følgerskare kan gi deg mange muligheter, både økonomisk og også sosialt sett.

Selv har jeg over 60'000 følgere på min instagramkonto @stinablogg, og jeg vet at mange har funnet veien til bloggen min, via instagram. Instagram har også gjort at jeg blant annet har en fanklubb i Russland, og tjener noen gode kroner her og der. Instagram ble lansert 6 oktober 2010, jeg la ut mitt første bilde på appen allerede i februar 2011, så jeg har hatt det nesten fra starten. Nå er det over 500 millioner brukere, så det er ekstremt mange mennesker man kan nå ut til. Og nå skal jeg hjelpe deg å nå ut til enda flere, enn du allerede gjør.

 

Det første man bør gjøre er å se litt på hva slags Instagramkonto man vil ha. Vil du legge ut bilder av katten din, og lage en katteinstagram? Eller vil du ha en bakekonto? Kanskje en humorkonto? Eller kanskje en livsstilskonto, der du legger ut litt av hvert? Uansett hva du velger, er det viktig at det er noe du liker, og syns er gøy å holde på med, hvis ikke klarer du ikke å holde på i lengden.

Før du begynner å tenke på antall følgere, kan det være smart å se på hvordan kontoen din ser ut. Hvordan er kvaliteten på bildene dine? Har du en mote eller sminkekonto, er kvaliteten på bildene veldig viktig. Det er helt greit med mobilbilder iblant, men kamerabilder med bra lys er best.

Still deg gjerne forran et vindu for best mulig lys. Rediger gjerne bildene før du legger de ut. Instagram har allerede lagt inn sånn at du kan redigere lys, kontrast, fargebalanse, osv. Så her er det bare å prøve seg frem! Husk at desto finere og mer inspirerende Instagram du har, desto flere er det som vil følge deg.

Så, nå er det på tide å snakke om hvordan man faktisk får flere følgere. En av tingene som er lettest er å bruke # når du legger ut bilder. Legg gjerne ved 2-5 # som er relevante for bildet du legger ut. Legger du ut drøssevis av # virker det kanskje liiiitt desperat, og man blir ikke tatt så seriøst. Så hold # til et minimum. Å kun ha 2-5 stykker er bare bra for instagrammen din, da flere kan finne bildene dine når de søker opp forskjellige #. 

Når du legger ut bilder mens du er ute, kan det også være smart å ta på en geolocation, og tagge hvor du er. Da kan de som har vært der, eller søker opp det stedet, se dine bilder, og forhåpentligvis følge deg.

For å få andre til å se din profil kan du søke opp # som er relevant for din profil, og gå inn og like bildene som er tagget. Da dukker du opp i varslene til andre brukere, og hvis de liker din profil følger de deg. Her igjen er det viktig at instagrammen din gir et godt inntrykk, og at du har fine følgere, så folk faktisk vil følge deg. Legger du igjen en kommentar på bildene er det enda større sjanse for å bli sett, og fulgt. 

Når det kommer til antall bilder du bør legge ut hver dag er 2-3 bilder en fin tommelregel. Legger du ut mer enn det kan andre føle at du spammer, og legger du ut bare en gang iblant er det kjedelig å følge deg, fordi folk føler du aldri legger ut noe.

SFS står for shoutout for shoutout, det betyr at du og en annen bruker blir enige om å legge ut bilde av hverandre, og be følgerne om å følge den som de legger ut bilde av. Dette kan være smart å gjøre når du begynner å få litt følgere. Spør gjerne noen som har noenlunde likt antall følgere som deg. Selv har jeg gjort dette flere ganger med min gode venninne Maria Kassandra, og vi har begge fått mange nye følgere ved å gjøre dette. Men pass på så du ikke gjør dette for ofte, da det kan virke litt spammende for følgerne dine. 

 

Så, det var mine beste tips for å få en bedre instagramkonto, og også få flere følgere. Lykke til med kontoene deres, og hvis dere vil kan dere godt følge med @stinablogg.

Slik blir du motivert til å trene!

Nå som sommerens late dager virkelig er over, er det på tide å finne frem igjen til gode treningsrutiner. Selv har jeg vært litt slapp på treningsfronten denne sommeren, og er veldig klar for å kickstarte høsten med masse trening!

Men, å bli motivert til å komme inn i treningen igjen, er virkelig ikke bare-bare. Som regel er det dørstokkmila som stopper en, for så fort man faktisk har kommet igang med treningen går det som regel som smurt!

Så for å hjelpe dere litt over dørstokkmila, har jeg samlet en del tips til hvordan dere kan bli litt mer motivert til å trene! 
 

- Finn noe som passer deg. Bare fordi venninna de elsker å trene gym eller fotball, betyr det ikke at det passer for deg. Selv hatet jeg all trening frem til jeg var 16 / 17 år fordi jeg kun hadde blitt introdusert til ballsport og typiske skolegym sport. Men så fort jeg kom på videregående og ble introdusert for styrketrening og løping, begynte jeg å elske trening. Så utforsk litt forskjellige treningsmetoder, og finn noe som passer til deg!

- Er du slapp fordi du trenger hvile, eller er du slapp fordi du har ligget på sofaen i litt for mange timer? Ofte kan man føle seg sliten, og da er det fort gjort å droppe treningen. Men kjenn etter, og tenk på hva du har gjort den dagen og dagen før. Er du sliten fordi du har gjort mye med kroppen? Eller er du bare daff? Om du er sistnevnte, kan trening virkelig gjøre susen på energien og humøret! 

- Bli mer aktiv i hverdagen. I hverdagen skjuler det seg mange treningsøkter, som man kanskje ikke tenker over. Å klippe gress i 2 timer, eller bære matvarer hjem fra butikken er gode treningsmetoder. Så istedenfor å bli oppgitt og sur fordi du må gjøre arbeid hjemme, se på det som en treningsøkt! 

- All trening er bedre enn ingenting. Så om du har dager der du er litt trøtt og slapp, så er det bedre å ta en rolig treningsøkt, der du for eksempel går en halv times tur eller gjør noen styrkeøvelser hjemme. 

- Utfordre deg selv. Ta en challenge på 30 dager, der du skal gjøre noe aktivt hver eneste dag. Det trenger ikke å være 2 timer på gymmet. Men en liten joggetur, husarbeid der du bruker kroppen, eller noe annet. Klarer du dette, klarer du lett å opprettholde 2-4 treningsøkter i uka. Ofte handler det bare om å lære seg selv å være aktiv, og legge inn tid i hverdagen til det. 


 

- Tenk: bare gjør det! Ikke tenk så mye på alt annet. Bare spenn på deg treningsskoene og ta deg en løpetur. Du kommer til å føle deg så mye bedre etterpå! 

- Lag en spilleliste på Spotify med musikk som gjør deg pumped up for trening. Gjør det til en regel at du kun hører på denne listen når du skal trene, og sett gjerne på spillelisten for å komme inn i treningsmodus!

- Ha med treningsklær på skolen / jobben, så du enkelt kan stikke innom treningsstudioet på vei hjem fra jobb / skole.

-  Kjøp nye treningsklær. Selv blir jeg veldig lite motivert om jeg skal trene i klær som jeg virkelig ikke føler meg fin i. Kanskje litt overfladisk. Men so what! "If you feel good, you'll do good!". 

 

 

Følg meg på snapchat "stinablogg" for oppdateringer som ikke kommer på bloggen. 

 

Sunn etter trening salat

I dag lagde jeg meg en salat som ble så god at jeg bare må dele den med dere! Den passer like bra til lunsj som til middag. Lag den gjerne når du kommer hjem fra skole / jobb eller fra trening så har du et sunt og godt måltid som holder deg mett lenge! 

Dette trenger du til 1 stor porsjon:

- 160 gram pillede reker

- 50 gram ukokt fullkornspasta 

- 1/3 mango

- 1 avocado

- 1/4 løk

- 1/3 koriander plante

- 2-3 tomater

- 1/2 lime

- 1 ss lettrømme

Slik gjør du:

- Kok pastaen som anvist på boksen. Når den er ferdig kokt skyller du den i kaldt vann, til den er kald.
PS; kald pasta er mye sunnere enn varm pasta, les hvorfor HER

- Hakk tomater, løk og halvparten av korianderen og bland sammen.

- Mos avokadoen og tilsett rømmen. Bland sammen med resten av korianderen. 

- Skjær opp mangoen.

Fordel alt rundt i en dyp tallerken, og nyt! Håper det smaker! 

Blind på eget utseende?

Som dere vet så har jeg brukt hair extensions i lange tider. Jeg har faktisk brukt det nesten konstant siden jeg var 15 år, og nå er jeg 23. Så det er en goooood stund. Men noe som er litt morsomt, er hvor blind man blir på sitt eget hår. Jeg får jo helt angstanfall hver gang jeg må ta av hair exensionet, for å kunne sette på nytt. For da får jeg se mitt eget hår, som jeg alltid føler at er suuuperkort. Men i dag gjorde jeg faktisk noe morsomt.

Jeg fikk litt hjelp av Per Fredrik til å måle mitt eget hår, og oppe i mitt eget hode er det fortsatt 20 cm på det korteste og 35 på det lengste. Gjett hvor langt det var nå?! På det korteste var det 40 cm og på det lengste var det 59 (!) cm! Herregud som det har vokst! Altså, det har tatt veldig lang tid. Men wow så langt det faktisk er nå. Hair extensionet jeg bruker er jo 65 cm, så det er jo faktisk ikke så langt unna det!

Selv om det skal nevnes at flere av festene på extensionet henger litt lengre ned, så det opptrer som at det er 70-75 cm kanskje. Men fortsatt er det faktisk ikke så mye lengde forskjell på håret mitt og extensionet lengre, og det er veldig gøy!

Nå skal det jo nevnes at jeg har jo absolutt ikke den fylden naturlig som jeg får med extensions, så jeg må fortsatt ha extensions for fylden. Så vi er ikke heeeelt i mål enda. Men kanskje jeg kan endelig gå uten til våren? Vel, vi får jo se! Kjenner jeg meg selv rett bruker jeg sikkert hair extensions til jeg sitter på gamlehjemmet. Haha! 

Forresten; om dere har noen gode tips til hvordan jeg kan få fyldigere hår naturlig, tar jeg dette gjerne imot med åpne armer! Siden kommentarfeltet her på bloggen er stengt, kan dere heller skrive på facebooksiden min HER, der jeg legger ut linken til dette innlegget. 

10 Ting alle søstre kjenner seg igjen i

Å ha en store- eller lillesøster kan være både morsomt og utfordrende. Man vokser opp sammen, og bor med hverandre i mange år. Man blir virkelig kjent med hverandre på en måte som ingen andre blir. Uansett om du har en lillesøster eller en storesøster, tror jeg definitivt du kan kjenne deg igjen i disse tingene!

- Når dere gikk på skolen passet alltid storesøster på lillesøster. Aner ikke hvor mange ganger søsteren min har forsvart meg i slåsskamper! Hehe!

- Moren deres har garantert ropt feil navn til en av dere. Mammaen vår sin faste frase når hun skulle rope på meg var "Madlestina"

- Man kan krangle så busta fyker, og 15 minutter etterpå er man venner igjen, uten at man trenger å si unnskyld. Man bare blir automatisk venner igjen.

- På søndagsmorgenen kan du banne på at søsteren din har stjelt godteriet ditt, om hun har stått opp først. Aner ikke hvor mange ganger jeg ble sint på søsteren min fordi hun stjal bamsechipsen min, men det var jo heeeelt innafor når jeg stjal french friesen hennes.

- Selv om dere er helt forskjellige i personlighet, og har veldig forskjellige liv, er dere fortsatt fantastisk gode venner! 

- Helt fra man var små har dere delt hemmeligheter med hverandre, så når dere er voksne vet dere alt om hverandre. 

- Når man blir voksne er søsteren din den beste og mest trofaste vennen du kan ha, og dere kan snakke om alt uten å føle at man blir dømt av hverandre.

- Dere låner klær av hverandre. Er man heldig, sånn som jeg var, og er lillesøster får man alltid arve masse klær av storesøsteren sin! 

- Hadde du en storesøster, så var det garantert hun som introduserte deg til sminke. Husker da jeg var 12 år og skulle på skumparty med venninner, da var det kun søsteren min jeg lot sminke meg. Hehe!

- Søskenkjærlighet kan noen ganger være litt lite kjærlig, og man kan krangle og sloss over den minste lille ting. Husker en gang jeg ble litt vel sint over at søsteren min rappet fjernkontrollen fra meg og satte på et tv program jeg hatet. Vel, det endte ikke pent for å si det sånn!
 

 

Så selv om det var veldig opp og ned å ha en søster når man er ung, er det veldig koselig å ha hatt en søster mens man vokste opp, og ekstra koselig å ha en så god venninne når man er voksen! 

 

Snapshots fra walk in closet mitt!

I dag har jeg virkelig tatt en skikkelig opprydning på walk in closet mitt. Selv om jeg prøver å holde det ryddig hele tiden, så blir det alltid så utrolig fort rotete i skuffene, og klærne henger litt her og der. Så i dag fikk jeg virkelig ryddet opp, og det ble så fint! Herregud så glad jeg er for at vi valgte å bruke et av de 5 soverommene i huset som walk in closet.

Når jeg tenker tilbake på skapet jeg hadde i leiligheten jeg bodde i før, grøsser jeg. Der hadde jeg et mørkt skap, med dører så jeg aldri fikk overblikk over hva jeg hadde, i tillegg var det så utrolig liten plass, så der ble det i alle fall kaos! Det lille kaoset som blir på walk in closet mitt nå, er barnemat i forhold!

- Siden jeg fikk ryddet opp så fint i stad, tenkte jeg å vise dere noen snapshots fra rommet - 

Legg merke til den lille pøbelen som er veldig glad i å dra i alle tråder hun finner! 

Se så søt a! 


Chloe er så skjønn og er med meg overalt hvor enn jeg går i huset. Så når jeg ryddet løp hun frem og tilbake med bamsen sin i munnen! 

Kjenner jeg blir litt trist over at sommeren er over, og at halvparten av disse skoene bare må stå på hylla frem til våren igjen! 

 

Nå er det straks tid for litt kveldsmat og kos med Per Fredrik og Chloe. Har lovet Per Fredrik å lage favorittmiddagen hans i dag (blomkålsuppe), så siden det er 2 måneder siden sist jeg gjorde det, er det virkelig på tide! Men først skal jeg få litt massasje fra gutten min. Ah, jeg er heldig jeg! 

3 leppe favoritter!

Nude farger har blitt mer og mer populært de siste årene. Selv har jeg nesten kun brukt nude farger de siste 5-7 årene. Så det sier jo litt om hvor hekta jeg er på det! Siden jeg har blå øyne passer nude farger veldig godt, da det bringer frem øynene enda bedre. I løpet av disse årene har jeg testet sikkert 100 forskjellige (uten å overdrive) leppestifter, i jakten etter den leppestiften som har riktig konsistens, farge og varighet.

For ikke så lenge siden fant jeg endelig min favoritt, og nå vil jeg dele den med dere! Jeg har også to til som jeg virkelig liker, som er litt mørkere, og passer godt om man ønsker mørkere lepper. Alle favorittene er kombinasjoner av liplinere og liquid to matte lipsticks. 


Dette er da favoritten. Først legger jeg Mac "oh honey" lipliner, også NYX lingerie "Satin ribbon". Perfekt kombinasjon om du spør meg! NYX liquid to matte sitter som et skudd, og holder seg fin i timesvis. Vær obs så du ikke tar på for mye, for da kan den smuldre seg litt. Men ellers er den perfekt! 

Denne kombinasjonen er et hint mørkere, og er en blanding av lipliner fra Inglot i fargen "67" og liquid to matte "17". Denne har en fin konsistens, men kan gli litt av om du spiser. Blir matt men ikke supertørr. 

Her er det en kombinasjon av lipliner fra Isadora i fargen "subtle nude" og luqid to matte fra Mac i fargen "Lady-be-good". Denne syns jeg at er litt i det mørkeste laget, så vanligvis tar jeg litt pudder over for å lysne den litt. Men på bildet under har jeg ikke tatt på pudder, så dere kan se den ekte fargen. 

Så dette var mine leppefavoritter. Nå for tiden bruker jeg den øverste kombinasjonen 90% av gangene, siden jeg liker den best. Men de to andre passer nok bedre om man vil ha litt mørkere nude, og om man for eksempel har brune øyne. 

 

Følg meg på snapchat "stinablogg" for oppdateringer som ikke kommer på bloggen. 

Ukens spørsmål #127

Er det mye styr å ha hund? Merker du at det tar mye tid av dagen din?
- Siden Chloe er en liten valp er hun enten helt i hundre, eller så sover hun. Så når hun er helt i hundre, får vi ikke gjort så mye annet enn å være med henne. Men selv om vi må bruke en del av tiden vår på henne, er det jo det vi vil. Man skaffer seg jo en hund fordi man vil ha en liten baby å leke med. Så selv om det er litt styr, er det veldig koselig!

Kan du lage room tour video?
- Jeg har allerede hatt en tour video der jeg viser hele huset. Videoen finner du HER.

 

Hvor lang tid bruker du på å sminke deg om morgenen, og når står du opp?
- Jeg pleier å stå opp sånn i 8-9 tiden. Får helt angst av å stå opp i 6-7 tiden, så det skjer nesten aldri. Og etter 9 blir for sent syns jeg. Så ja, 8-9 tiden. Hehe! Når det kommer til hvor lang tid jeg bruker på å fikse meg kommer dette litt ann på. Om jeg ikke trenger å vaske håret tar det som regel 30-45 minutter med sminke, klær og hår. Må jeg vaske håret tar det minst 30 minutter lengre.  

Er dere ikke redd for at Chloe skal ødelegge ting i huset? Som sofaen og tepper!
- Tja, sofaen vår har puter som kan vaskes så når hun har uhell og tisser på putene, vasker vi de bare. Men hun har allerede bitt ganske mye på noen av putetrekkene, så de må vi nok bytte når hun slutter å klø så mye i tennene. Heldigvis har vi ingen tepper rundt i huset, så der slipper vi billig unna! Men når man får seg en liten valp må man regne med at litt ting her og der blir ødelagt. Men dyre ting er vi flinke til å legge vekk, så hun ikke biter på det. Vi lar for eksempel aldri sko ligge å slenge rundt.

 

3 positive og 3 negative ting med å blogge?
- Positive: Verdens søteste lesere, jeg kan bestemme min egen timeplan, og jeg har en plattform der jeg når ut til tusenvis av mennesker.
Negative: Har aldri fri, mye hatkommentarer og 

 

Hvor er glitterputene deres fra?
- De er fra Kremmerhuset.  

Hvilket fag var du best i på skolen?
- Det var nok matte og engelsk. Syns matte er veldig gøy! Og når jeg var liten så jeg på veldig mye tv program på engelsk i tillegg til at jeg hadde veldig flink lærer på barneskolen, så da ble jeg veldig flink i det! 

 

Har Chloe lært noen triks enda?
- Vi konsentrerer oss mest om å lære hun å ikke bite andre ting enn lekene sine, og ikke tisse inne. Hun er jo bare 9 uker gammel, så det er veldig mye hun skal lære i en så ung alder. Triks kan hun heller lære når alt "basic" er lært.  

Vurderer dere å kjøpe en hund, så ikke Chloe blir ensom?
- Både Per Fredrik og jeg jobber hjemmefra, så Chloe er nesten aldri alene. Siden vi fikk henne for litt over en uke siden, er det lengste hun har vært alene 20 minutter. Resten av tiden har vi vært i huset med henne, så hun blir nok aldri ensom. Så en hund til en virkelig ikke nødvendig. Tror også det blir litt vel mye hunder her om vi skal ha 2 stykker. 

 

Vil du og Per Fredrik ha barn i nærmeste fremtid?
- Nei absolutt ikke. Vi merket allerede hvor mye ansvar det er å ha en liten valp i hjemmet, så barn er vi virkelig ikke klare for. Vi har begge veldig hektiske jobber der vi må jobbe mye, så et barn passer virkelig ikke inn i hverdagen vår. Det må bli mye senere når vi har litt mer ro i jobbene våre, og er klare for barn. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Hender det at du savner å bo i Oslo?
- Det hender en sjelden gang iblant at jeg savner det å kunne gå på cafe, eller bo nærmere venner. Men jeg syns det er så fint å bo her i Sandefjord, at det gjør meg ingenting. Her i Sandefjord er det trygt, jeg har stort hus, og jeg slipper naboer på alle kanter som man alltid må høre. For ikke å snakke om de folka som bygde en bygning ved siden av leiligheten min i Oslo, de savner jeg virkelig ikke. Heller ikke de klin gærne nærkisene som bodde under meg. Men når det kommer til selve Oslo byen, så pendler jeg frem og tilbake såpass mye at jeg merker ikke til noe savn. Oslo er en sånn by som er veldig gøy å besøke, men for min del syns jeg ikke det var like gøy å bo der.

 

Hvordan føler du deg etter at du stengte kommentarfeltet?
- Jeg føler meg mye bedre! Skrev innlegg om det i går som du kan lese HER

 

Hvor mye kostet Chloe?
- Vi betalte 12'000,- kr for henne. Når det kommer til Papillon ligger som regel prisen mellom 9'000-15'000,- kr. Er ikke hunden registrert i NKK koster den som regel 9'000, er den registrert koster den som regel 12'000, og hvis den er etter premierte foreldre koster den som regel 15'000. 

Hva er det rareste du har opplevd fra en fan?
- Oi, godt spørsmål! Jeg tror nok det mest rare og creepy, er når jeg bodde hjemme hos foreldrene mine for noen år siden. Da var det en stalker som kom utenfor huset og la brev i postkassa flere ganger, der han skrev side opp og ned om hvor mye elsket meg. Det var jævlig ekkelt, og jeg ble ganske uvell av det. En ting er å kommentere bildet mitt på instagram og si jeg er pen, men når du drar hjem til noen som bor på skjult addresse, legger brev i postkassa og forteller at du elsker meg, ja da går man langt over streken. 

 

 

På grunn av at jeg har stengt kommentarfeltet (les hvorfor HER), spør jeg heller på snapchat hva dere lurer på til ukens spørsmål. Så om du vil sende inn spørsmål til ukens spørsmål er det bare å legge meg til på snapchat "stinablogg", og følge med på søndager da jeg sier ifra når jeg åpner snapchatten min for spørsmål! 

Stenge kommentarfeltet - Oppdatering

Nå er det litt over 2 uker siden jeg valgte å gå til det drastiske tiltaket med å stenge kommentarfeltet her på bloggen. Grunnen til at jeg stengte kommentarfeltet har nok de fleste av dere fått med dere, men for de som ikke har fått det med dere, og dere som har fått det med dere, tenkte jeg å fortelle kjapt hvorfor.

Jeg har blogget i over 6 år, og på den tiden har jeg alltid hatt åpent kommentarfelt, og lest alle kommentarer som har kommet inn på bloggen, youtube og instagram. På denne tiden har det kommet inn over 200'000 kommentarer. Det er ekstremt mange meninger og tanker fra andre mennesker. Å få høre så mange tanker om meninger om meg selv, gjorde meg ekstremt utmattet og sliten. Det var ofte jeg hadde dager hvor jeg ble liggende i senga hele dagen, fordi jeg ble så ør i hodet. Og ofte klarte jeg ikke å jobbe fordi jeg bare hørte repeat på stygge kommentarer i hodet. 

Så til slutt stengte jeg kommentarfeltet her på bloggen. På instagram og youtube er det fortsatt åpent, men der må brukere kommentere med navn, så der er det ikke like ille som regel. 

Men nå som det har gått over to uker har jeg fått kjent en del på det å ha stengt kommentarfeltet. På den ene siden kjenner jeg at jeg virkelig begynner å slippe tak på alle de slemme og bry-seg-litt-for-mye kommentarene.

De går ikke like mye på repeat i hodet mitt lengre, og jeg føler at jeg tørr å skrive litt mer slik som jeg vil, nå som jeg ikke trenger å være redd for at andre skal slenge dritt lengre. Det er veldig deilig å kunne legge ut innlegg som jeg faktisk tørr å skrive rett fra levra. Og det kjenner jeg at virkelig har gjort godt for meg. 

Samtidig savner jeg veldig å ha kontakt med dere. Jeg savner det å kunne spørre dere om tips i kommentarfeltet, og jeg savner å lese søte og koselige kommentarer fra dere. Det er veldig kjipt å føle at jeg mister litt kontakten med dere, her på bloggen. Selv om jeg heldigvis fortsatt kan åpne snapchatten min, og snakke med dere. Noe jeg har gjort flere ganger også. 

Så jeg vet ikke helt hva jeg gjør når det kommer til dette kommentarfeltet folkens. Jeg tenker i alle fall at jeg kommer til å holde det stengt ut september, også kommer jeg til å ta en avgjørelse på hvordan jeg syns at ting går. Syns jeg at det er deilig å ha kommentarfeltet lukket, åpner jeg det ikke før jeg føler for det igjen. Savner jeg det veldig derimot, ja da åpner jeg det. Men frem til da får jeg bare ta tiden til å se hva jeg føler om det!
 

Mine favoritt apper på iPhone

iPhonen min er en ting jeg bruker gud vet hvor mange timer hver eneste dag. Det går mye i de vanlige appene; facebook, instagram, snapchat og youtube. Men jeg har også noen favoritter, som kanskje ikke alle dere har hørt om. Dette er apper jeg bruker nesten hver eneste dag, og som jeg virkelig liker, og vil absolutt anbefale dere å laste ned og bruke! 

Pinterest 

Uansett om du trenger inspirasjon til antrekk, interiør til stua de, eller et nytt DIY prosjekt, er Pinterest stedet. Her kan man søke opp forskjellige tagger, og finne alt mulig inspirerende! Da Per Fredrik og jeg hadde nettopp kjøpt huset vårt, søkte jeg veldig mye rundt på Pinterest etter inspirasjon for å innrede. Her kan man lage sine egne mapper, og legge bilder fra Pinterest og andre nettsider i. 

Blogg.no

Uansett om du blogger eller ikke, er blogg.no appen genial! Jeg bruker den ofte til å sjekke statistikk og nye innlegg. Når jeg er på tur pleier jeg ofte å bruke den til å blogge fra. Genialt når jeg er avgårde og ikke har tid til å sette meg ned forran en Mac. Du kan også se topplister, nye innlegg fra de du følger og ikke følger, og du kan sjekke kommentarer på bloggen din. 

Bloglovin

Denne appen er helt fantastisk om du liker å lese blogger. Her er det bare å abonnere på dine favorittblogger, så kan du sette på notification så du får vite hver gang favoritt bloggerne dine har lagt ut nye innlegg.

Om du trenger inspirasjon til nye blogger er "explore" delen genial. Der kan du finne blogger fra hele verden, og jeg har funnet mange av mine favoritt blogger fra utlandet derfra. Om du vil følge meg kan du trykke HER, eller søke opp stina.blogg.no 

Shazam 

Ofte når jeg sitter i bilen og hører på radioen kommer det sanger som jeg virkelig liker. Men ofte forteller de aldri hva sangen heter, og om de hadde gjort det hadde man garantert glemt hva sangen het innen man kunne skrive det ned. Derfor bruker jeg heller appen shazam til å søke opp hva sangene heter. Da er det bare å starte appen, så søker den automatisk opp hva sangen heter, og lagrer den i en liste der sanger du har søkt opp er. 


Taleopptaker

Har du iPhone er allerede denne appen på telefonen din. Jeg bruker denne appen helt ekstremt mye. Når jeg pendler frem og tilbake til Oslo for eksempel kjører jeg bil ganske lenge alene, og da kommer jeg alltid på veldig mange gode ideer. Men siden jeg kjører bil kan jeg ikke akkurat skrive de ned. Så derfor bruker jeg heller taleopptakeren, til å si ideen min. 

WeHeartIt 

Okey, dette er virkelig blogg inspirasjon til de grader. Her finner man alle vakre og inspirerende bilder. Det er litt samme opplegg som Pinterest, hvor du kan søke opp tagger og legge de i egne mapper. Forskjellen er bare at WeHeartIt er veldig mye mer jentete, og her er det mer bildeinspirasjon, og ikke så mye oppskrifter og skrift. 
Så det var mine favorittapper som du kanskje ikke hadde hørt om. Håper dere fikk noen gode tips til nye apper, og at dere også får noen av disse som favorittapper! 

Er som å ha en baby

Her har vi sittet i hele dag, og jobbet masse! Eller, jeg har jobbet, og Chloe har rivd opp sikkert 20 post-it lapper og løpt rundt mellom fanget mitt og bordet. Hun er så selskapssyk at det skulle ikke vært mulig! Men herregud så koselig det er å ha henne rundt meg når jeg jobber. Å sende masse bilag til regnskapsfører + gå igjennom en haug mail, er jo ikke akkurat fun-fun, så da hjelper det veldig å ha henne her! 

Litt morsomt, men Per Fredrik og jeg veide henne i dag tidlig. Og hun veier allerede 1,2 kg. Herregud som hun vokser! Gleder meg så utrolig til å se hvordan hun blir seende ut som voksen, og hvor stor hun blir. Vi skal i alle fall fortsette å veie henne iblant, for det er så spennende å følge med på hvor mye hun vokser.

Så på den videoen jeg la ut av henne for bare 2 uker siden, og hun har allerede vokst masse. I tillegg vokser håret hennes kjempe fort! Kjenner jeg blir skikkelig misunnelig over den raske hårveksten for å si det sånn. Hehe! 

Nå er det straks på tide med litt tacokveld! Er så koselig når vi spiser i sofaen sammen med Chloe, fordi hun tigger ikke i det hele tatt. Så hun ligger bare der og er skjønn og blir kost med! Er så rart det med en liten hund.

Altså, jeg har jo hatt hunder før. Men jeg har aldri hatt en liten hund fra den var valp. Så det føles nesten litt ut som at det er lille babyen til Per Fredrik og meg. Kanskje litt rart å tenke på for dere som enten ikke har hund, eller ikke er sååå glad i hund. Men hun er jo så søt, og er lille babyen vår! 
 

Mine favoritt oppskrifter!

Nå som helgen endelig er her, tenkte jeg å dele noen oppskrifter på noen skikkelig gode retter dere kan teste ut i helgen! Dette er favoritter fra oppskrifter jeg har lagt ut tidligere på bloggen. Så disse bør dere sjekke ut! I tillegg er de fleste av oppskriftene veldig sunne, så du kan kose deg så mye du vil med de! 

 

Min favoritt grønne juice, nam nam! HER  //  Sommersalat (som også fungerer like bra om høsten) med reker, HER

Høstsuppe med masse grønnsaker. Denne spiser Per Fredrik og jeg veldig ofte! Oppskrift HER  //  Italiensk inspirert salat HER 

Blomkålsuppe (Per Fredrik sin favoritt!) finner du HER  //  Pizzasnurrer, perfekt som kose seg mat! Oppskrift finner du HER


Nå håper jeg dere ble litt inspirerte til å teste ut noen nye oppskrifter i helgen!

8 Ting dere ikke vet om meg

♥ Noen ganger får jeg litt angst av at jeg plutselig er voksen. Det er liksom så mye ansvar man har. Regninger og huslån må betales, middag må lages, klærne må man vaske selv, og hus må man holde ryddig. For ikke å snakke om at alle behandler meg som en voksen, så da blir det liksom dobbelt opp med ansvar, fordi andre forventer at man takler ting. 

♥ Ofte kan jeg sitte typ 4 timer for å jobbe med en ide til et blogginnlegg. Det hender at jeg får så skrivesperre at jeg holder på å bli gal. Men som regel løsner det etter mange timers irritasjon.

♥ Jeg er veldig surrete når det kommer til å kjøre til steder. Aner ikke hvor mange ganger jeg for eksempel har kjørt Victoria hjem, og hver eneste gang må jeg spørre hvor jeg skal svinge inn på veien. Eller hvor mange ganger jeg må ta på google maps i Oslo, for å finne steder jeg har kjørt til 2925 ganger før. Altså, er det mulig?

♥ Jeg er ekstremt glad i godteri. Nå har jeg endelig klart å holde godterispisingen under kontroll. Men før var det veldig ille. Da kunne jeg bokstavelig talt spise kun godteri hele dagen, og ikke noe mat. Husker en gang jeg var helt ekstremt fysen på godteri, at jeg kjørte scooter ned til bensinstasjonen klokken 04:00 på en tirsdag, i november, i regnvær, kun for å kjøpe godteri.

♥ Jeg spiser havregrøt til frokost hver eneste dag, uten unntak. Til og med når jeg er på reise prøver jeg alltid å finne ut om hotellet har havregrøt, så jeg kan spise det. Verste er at jeg syns ikke at det er sånn suuupergodt. Men jeg bare liker at det metter godt, og holder meg mett og i fin form utover dagen. Weeeird, I know. 

♥ Jeg hater romantiske komedier. Oh yes. Jeg ser heller en action film med masse vold, og gjerne litt humor. James Bond filmene er en stor favoritt, og jeg tror vel jeg har sett absolutt alle. Bridget Jones ish filmer derimot, det takler jeg ikke. Aner ikke hva det er med det, men på akkurat det punktet når det kommer til filmer, er jeg nok litt guttete.

♥ Jeg husker nesten aldri navn. Jeg har slitt veldig mye med det helt siden jeg var liten. Husker når jeg var 9 / 10 år gammel og fikk hund, da måtte jeg skrive hundens navn på armen for å huske det. Og ikke bare i et par dager. Neida, 3-4 uker måtte jeg gjøre det for å huske det. Til den dag i dag er jeg like dårlig på navn, og jeg får helt angst når jeg må hilse på mange fremmede, og liksom skal huske navnene dems. 

♥ Jeg må alltid ha på vekkerklokke, så jeg glemmer hva jeg har drømt natta før. Jeg drømmer ting som er så ekstremt nærme virkeligheten, at det ofte gjør at jeg ikke helt klarer å skille på om jeg har snakket med noen om noe, eller om jeg bare har drømt det. 

 

Snart 20'000 som ser på!

I dag har jeg vært en tur i Oslo for litt skjønnhetsbehandlinger. Selv om jeg bor i Sandefjord nå, så er det fortsatt en del jeg samarbeider med i Oslo. Så da blir det litt pendling. Men altså, hva gjør ikke en blogger for utseendet si? Hehe!

Helt siden jeg kom hjem tidligere i dag, har det egentlig vært masse kontorjobb (som ikke er så veldig mye å blogge hjem om) og masse kosing med lille Chloe. Så derfor tenkte jeg å vise dere noen snapper fra snapchatten min, som jeg har lagt ut den siste tiden! 

Jeg elsker å legge ut mer private og ikke så bloggete bilder der. Føler liksom at terskelen for å legge ut noe der, er så mye lavere, så da deler jeg de tingene som ikke kommer på bloggen. Som dere kan se på bildene er det en god blanding av selfies, kosetid med Per Fredrik, masse Chloe, litt husliv, og mye mer!

Legger også ut masse videoer, men de får dere nesten følge med på snapchat for å se! Følg meg gjerne om du ikke allerede gjør det, heter stinablogg der, så det er bare å legge meg til! Nå er det straks 20'000 som ser hver mystory også, så det er veldig gøy å se at dere følger så mye med! 


 

 

Slik ser det ut når jeg filmer

Jeg får ofte spørsmål om hva slags utstyr jeg bruker når jeg filmer inn videoer til Youtube kanalen min. Så i dag tenkte jeg rett og slett å vise dere hvordan det ser ut når jeg filmer, og hva slags utstyr jeg bruker. Når jeg filmer prøver jeg alltid å sette meg et sted der jeg får inn en god del naturlig lys. Men ofte er ikke det lyset bra nok, fordi det enten gjør at lyset ikke faller så fint på meg, eller at det rett og slett ikke er nok lys. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så derfor bruker jeg i 95% av tilfellene en Diva Ring Light. Den setter jeg bare opp rett forran meg, slik som dere ser på bildet. Den lyser opp veldig, og gir et utrolig fint lys! Hvis dere følger med på en del youtubers, eller Kardashians, har dere nok sett et slikt lys bli brukt før.

Kylie Jenner har et på sminkerommet sitt, til å ta selfies med blant annet. Ring lyset kan forresten kjøpes på eBay. Søk på "Diva Ring Light" så finner dere masse forskjellige selgere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg bruker også en tripod til å ha kameraet oppå, sånn at jeg får kameraet i den høyden og vinkelen jeg vil. Når det kommer til selve kameraet bruker jeg Canon 650D. Det syns jeg fungerer veldig bra! Men om du skulle kjøpe likt kamera, vil jeg heller anbefale 700D. Kjæresten min har det, og det kan man la stå på autofokus uten at det bråker. Setter man mitt kamera på autofokus bråker linsen veldig! 

 

Så her har dere den lille "hemmeligheten" om hvordan det ser ut når jeg filmer. Akkurat hvordan du vil gjøre det når du selv skal filme, er jo helt opp til deg. Men her er i alle fall min metode!

En tur som gjorde underverker

Nå har Chloe og jeg nettopp kommet hjem fra en times lang powerwalk i skogen. Helt siden jeg flyttet til Sandefjord har jeg prøvd å finne noen turløyper i skogområder, som ikke er altfor langt å kjøre til. Men frem til nå hadde jeg ikke funnet en eneste en som jeg likte. Men for en ukes tid siden var Per Fredrik og jeg ute og spiste i Sandefjord sentrum, og da taxi sjaføren kjørte oss hjem fortalte han om oss en veldig fin turløype som var rett i nærheten av der vi bor.

Så i dag tok jeg med Chloe ut på tur og sjekket ut hvordan turløypen var. Og dere, den var så fin! Også var det ikke så langt unna her vi bor heller, så jeg slapp å dra så langt. 

 

EDIT: Så det kom inn en del spørsmål om dette på facebook, og bare for å oppklare så det ikke blir noen misforståelser. Veldig mye av tiden bærte jeg Chloe, og hele tiden når jeg powerwalket ble hun bært. Når hun selv gikk, gikk vi i hennes tempo, hvor hun stoppet opp og snuste rundt så mye hun selv ville :-)

Skog og vann hele veien på turen. Helt fantastisk! 

Se så fint!


Se så søt lille Chloe er da! Smelter helt jeg!
Sjekk ut den solnedgangen vi fikk se på vei hjem! Herregud så vakkert! 

Ah, den turen her gjorde virkelig godt! For i hele dag har jeg vært skikkelig slapp og kjip i kroppen, og hodet har virkelig ikke fungert. Men denne turen løsnet virkelig opp, og tok vekk både hodepine og trøtthet! Flere slike turer skal det bli!

Og nå har jeg lille Chloe som elsker å gå på tur også. Mon tro om jeg får lurt med Per Fredrik på tur også. Hehe! 

Video: My pet TAG med Chloe

I dag lagde jeg en liten video sammen med den lille valpen Per Fredrik og jeg har kjøpt sammen. Så dere kan endelig se litt mer video av lille Chloe. Legger forresten ut en haug videoer på snapchat (stinablogg) av henne hele tiden. Men tenkte uansett å lage en litt ordentlig video der dere får virkelig sett henne!

Abonner gratis på YouTubekanalen min for å se når jeg legger ut nye videoer! 

Trening er mer enn bare utseendet

At det er viktig å ta vare på kroppen sin, er det ingen tvil om. Men i alt virrvarret av medier som forteller deg at du skal spise super avansert for at det skal være riktig, og at du kan gå ned x antall kilo på bare noen dager, kan man bli litt gal. Plutselig får trening og kosthold helt feil fokus, og man glemmer litt hva som faktisk er bra for kropp og sinn. 

Derfor vil jeg i dag gi dere noen tips til hvordan dere heller kan bruke mer sunn fornuft, og tenke helse, og ikke bare utseendet når det kommer til trening og kosthold. 

♥ Kast badevekta. En badevekt er så ekstremt dårlig på å fortelle deg hvordan du faktisk ser ut. Den klarer ikke skille mellom muskler, fett og vann. Så om man trener man kan fort bli veldig demotivert ved å se at man går opp i vekt, mens man faktisk går opp i muskelmasse. Tenk også på hvordan du føler deg når du går på badevekta. Står du igjen med masse selvtillit? Hvis ikke, kast den drittvekta en gang for alle.

♥ Ikke tenk at trening skal være enten eller. Å trene må ikke være at man drar på treningsstudioet og trener 2 timer 7 ganger i uka. Nei nei, så absolutt ikke! Trening kan være så mangt, og så lenge du bruker kroppen og blir svett er det opp til deg hvordan du definerer treningen din!

♥ Innse at god helse er noe av det viktigste du kan gi kroppen din. En sunn kropp, er en frisk og glad kropp. Tilfører du kroppen det den trenger av vitaminer, mineraler og proteiner, vil du merke stor forskjell på hvordan kroppen oppfører seg. Husk at det er ikke egoistisk å prioritere seg selv iblant! 

♥ Tenk at trening og kosthold skal være noe du gjør over lang tid. Så ikke sett deg som mål å gjøre noe du ikke kan klare over lengre tid. Ikke tenk "Fra og meg mandag skal jeg kutte ut alt usunt, og trene veldig mye". Det fungerer som regel ikke i lengden. Gjør endringer litt og litt, og ikke tenk at fra mandag / nyttår / neste måned så skal alt endres. 

♥ Skei ut iblant. Selv gir jeg meg selv totalt fri fra alt av sunt på lørdager. Da er det godteri og junkfood all the way. Det gjør det mye enklere å styre unna godteri og junkfood i uka, siden jeg vet at på lørdag kan jeg skeie ut. I tillegg er det godt for sinnet å kunne skeie ut iblant, og føle at man ikke avgrenser sine egne matveier. Så folkens, husk at kroppen din fortjener riktig mat og trening. Men det er også veldig viktig å ikke henge seg altfor mye opp i ekstreme råd som blir tredd ned over hue ditt i alle medier! 

 

 

Følg meg på facebook for å se når jeg legger ut nye blogginnlegg

5 Beauty hacks!

♥ La huden få fuktighetsbad. Kok opp vann i en kjele, med litt eterisk olje. Len hodet over dampen, mens du har et håndkle som dekker hodet over kjelen. Dette vil gjøre at porene åpner seg og kvitter seg med avfallsstoffer. 

♥ Hvis du vil at leppestiften skal sitte ekstra lenge bør du legge pudder på leppene, før du legger på leppestift. ♥ Bruk en bomullspad for å fjerne foundation / pudder som har festet seg i hårfestet.

♥ Når det kommer til under øynene dine, er less is more virkelig et faktum. Siden huden under øynene er så ømfintlig og tynn er det bedre å kun legge concealer og blende den ut med foundation, så ikke produktene legger seg i striper under øynene. 

♥ Hvis du har litt tungthengende øyelokk vil det alltid gi et løft å rydde opp i buskete øyenbryn. Form brynene så de ikke går rett bortover, men heller har et punkt som er litt høyere enn resten av brynet, så de går i en bue. 

 

 

Følg meg på instagram  @stinablogg for daglige oppdateringer! 

8 Tegn på at du er avhengig av sosiale medier!

Sosiale medier kan være en stor inspirasjon til nye måter å sminke seg på, holde kontakten med venner eller bare for å se på litt morsomme videoer av katter. Selv bruker jeg både instagram og snapchat ekstremt mye, og syns det er veldig gøy å se hva andre legger ut.

Men selv om sosiale medier kan være mye morro, så er det veldig fort avhengighetsskapende. Plutselig før du vet ordet av det sitter du og scroller timesvis igjennom facebook feeden, til du har lest 15 artikler som starter med "du vil ikke tro hva..". Men hvordan vet du om du er avhengig av sosiale medier, eller bare er glad i å være oppdatert? 

Vel, jeg har funnet noen tegn som kan vise om du er avhengig av sosiale medier. Desto flere av disse tegnene du kjenner deg igjen i, desto mer avhengig er du.

 

- Du er alltid oppdatert på hva alle de du følger har postet.

- Du skal bare sjekke noe kjapt på facebook / instagram og etter 2 timer scroller du enda

- Du klarer ikke å la en mystory på snapchat og instagram være usett.

- Du klarer ikke legge vekk telefonen når du er ute med venner

- Det første du gjør når du våkner er å sjekke alle sosiale medier, og det siste du gjør før du legger deg er å sjekke alle sosiale medier 

- Du oppdaterer både instagram og snapchat mange ganger daglig.

- Du får høre av venner at du er altfor mye på telefonen

- 90% av bildene på telefonen din er selfies

 

Så folkens, om dere kjenner dere igjen i mange av punktene her kan det være smart å bli med obs på hvor mye dere bruker telefonen til sosiale medier. Det er helt innafor å sjekke sosiale medier, men å være avhengig kan fort bli veldig slitsomt for deg! Mitt tips; ha tider på dagen der du legger telefonen helt fra deg, og gjør noe aktivt som å ta en styrkeøkt eller en joggetur! 

 

Følg meg på facebook for å se når jeg legger ut nye blogginnlegg

1 år som kjærester

I dag er det akkurat et år siden Per Fredrik og jeg ble sammen. Dette året har gått så utrolig fort, samtidig som det kjennes ut som at vi alltid har vært sammen. Det er så rart å tenke tilbake på alt vi har gjort sammen, og vi har rukket så vanvittig mye dette året.

Vi har kjøpt hus sammen, reist til Stavanger, Tyskland, Østerrike, Italia og Gøteborg sammen, feiret jul sammen, skaffet oss hund sammen, vært i bryllup sammen, spist på utallige restauranter sammen, vært fulle på Vixen blog awards sammen, sovet på utallige hotell sammen, feiret nytt år sammen, spilt inn utallige videoer sammen, reist på roadtrips sammen, sett flere konserter sammen der Per Fredrik sang på flere av de, og generelt bare hatt det utrolig fantastisk sammen!

Per Fredrik har uten tvil gjort meg til den mest lykkelig jenta i verden, og jeg kunne ikke elsket han høyere. Per Fredrik er så utrolig snill og god, og han er virkelig den beste kjæresten som finnes. 1 år som kjærester, og jeg gleder meg til resten av livet vårt sammen!
 

Slik organiserer jeg sminken min!

For et par dager siden tok jeg en skikkelig opprydning i sminkeskuffen, og det trengtes for å si det sånn. Av en eller annen grunn blir det alltid altfor mye produkter liggende oppi der, og for ikke å snakke om hvor mye sminkerester som ligger klint utover skuffen. Så nå tok jeg en skikkelig opprydding og satt inn et par ekstra avdelere i skuffen, sånn at jeg fikk delt opp sminken skikkelig. 

Siden jeg vil tippe jeg ikke er den eneste som elsker å ha orden i sminkesakene, tenkte jeg å vise hvordan jeg organiserer sminken min. Dette er kun sminken jeg bruker til hverdags. Skuffeseksjonen som er bak meg på bildene, er der jeg har 539256 andre produkter som jeg har ekstra eller bare bruker iblant. 

Så fra venstre i første lille avdeling har jeg primer, concealer og finish spray. Alt som trengs for å legge et bra underlag, og en finish.

Deretter har jeg foundation og pudder. Som dere kan se legger jeg alt i den rekkefølgen jeg bruker det, fra venstre til høyre, så det går så fort og enkelt som mulig når jeg sminker meg. 

Deretter er det alt som trengs for å konturere ansiktet. Litt blush, solpudder, highlighter, osv. 

Så er det alt til øyne og øyenbryn. Her snakker vi maskara, eyeliner, dipbrow pomade, eyebrow gel, osv. 

Så er det alt jeg bruker til lepper. Her liker jeg å varierer utifra hvilke farger jeg vil bruke. Liquid to matte formulaen er den jeg absolutt liker best å bruke! 

Til slutt er det øyenskygger. 


Øverst i skuffen har jeg sminkefjerner, beauty blender, håndkrem og litt andre småting. 

 

Så det er sånn jeg organiserer sminken min. Kanskje litt organiseringsfreak om jeg tørr innrømme det. Men det er sånn jeg liker det! Da føler jeg liksom at jeg ikke kaster bort masse tid på å lete igjennom en sminkebag etter all mulig sminke. Sminkebordet og avdelerne er forresten fra IKEA om noen skulle lure! 

 

 

♥ Følg meg på facebook for å se når jeg legger ut nye blogginnlegg 

Hagearbeid med den lille

I dag har jeg hatt en skikkelig opprydning i hagen, og lille Chloe var selvfølgelig med! Jeg har vært litt for travel i det siste, så det var mildt sagt mye å fikse opp i, i blomsterbedene. At det kan gro igjen så fort forbauser meg virkelig! Men i dag fikk jeg virkelig shinet opp, og tatt vekk alt av ugress, blader og alt mulig rart som havner oppe i blomsterbedene. Haha, må le litt av Chloe, hun løp rundt som den viltre lille valpen hun er, og fant seg både pinner og epler som hun lekte med. Og når hun ikke lekte med de, var hun helt oppi blomsterbedene med meg og ville følge med på alt. Hun er så utrolig skjønn, og vil hele tiden opp og kose! *hjertesmelt*

Når Per Fredrik kom hjem fra butikken, ble lille Chloe så glad for å se han. Makan til glad hund skal man lete lenge etter! 

Se så liten hun er! Handa til PF er jo nesten like stor som henne!

Her hadde vi vært ute en del timer, så hun var greeeeit trøtt. Sekundet vi kom inn døren i stad sloknet hun med en gang på sofaen med meg! 

Siden jeg nesten ikke har vist dere noen bilder av hagen, tenkte jeg å bruke anledningen til å vise noen glimt fra i stad. Er skikkelig fornøyd med hvor fint det har blitt! 
 

Nå må jeg komme meg i dusjen og vaske vekk alt gresset fra hagearbeidet. Etterpå skal uken planlegges, også blir det kveldskos med både Per Fredrik og Chloe senere i kveld. Er så heldig som har så fantastisk kjæreste, og så skjønn hund! 

Ukens spørsmål #126

Hvordan går det med den nye hunden?
- Det går veldig bra! Hun har blitt veldig trygg på oss, og koser seg veldig. Å ha en valp er jo litt som å ha en baby, det krever en del jobb og det er mye man må lære den lille. Akkurat nå holder vi fullt på med å gjøre henne stueren og lære henne å gå i sele. 

Har du hatt regulering? Siden du har så fine og rette tenner!
- Nope! Jeg har ganske små tenner, så de passet i kjeven min, så derfor er de så rette. Hadde jeg hatt en del større tenner hadde de nok ikke blitt så rette. Hehe, et pluss med å ha små tenner. 
Hva gjør dere med hunden når dere reiser til utlandet?
- Når vi reiser rundt kommer vi til å la foreldrene til Per Fredrik passe på Chloe. De bor ikke så langt unna, og Chloe har allerede møtt de, og likte de kjempe godt!

 

Kan du lage en yt video med valpen?
- Det kan jeg! Tenkte å lage en liten video med henne på onsdag så dere kan se hvordan hun ser ut og er! Hun er så nydelig og skjønn, så bare gled dere! 

 

Hvor stor kan Chloe bli?
- Papillon hunder pleier å bli ca mellom 3-5 kg. Så de er ganske små! Jeg vet jo ikke akkurat hvor stor Chloe kommer til å bli. Men siden hun er jente, tipper jeg på at hun blir rundt 3,5 - 4,5 kg. På bildet under kan dere se hvordan er voksen papillon ser ut. Så skjønner dere litt mer om hvordan hun kommer til å bli!Når begynte du å interessere deg for sminke?
- Jeg begynte å sminke meg allerede på slutten av barneskolen. Men da var det bare litt maskara og lipgloss. Da jeg begynte på ungdomsskolen fikk jeg veldig sminkedilla og brukte mye mer sminke. Så jeg kan vel si at sminke interessen har vært der lenge, og den vokser for hver dag som går!

 

Kan du lage flere vlogger? 
- Ja det vil jeg prøve å få til! Jeg elsker jo å vlogge, men husker det som regel bare når jeg er ute og reiser. Men fremover skal jeg bli litt flinkere på å tenke ut hvilke dager som jeg kan vlogge, som kan være morsomt for dere å se! 

 

Tror du at det kommer til å bli mye jobb med Chloe?
- Nå i begynnelsen blir det nok en god del jobb, siden vi må trene henne på å bli stueren. Men når hun blir litt eldre og så blir det nok mest kos. Selv om vi må gå en del turer med henne, men det syns jeg bare er koselig! Gleder meg skikkelig til hun er stor nok til at vi kan gå litt lengre turer i skogen med henne! 
Hvorfor valgte dere å kjøpe hund nå?
- Jeg har lenge hatt lyst på en liten hund. Per Fredrik derimot var ikke sååå glad i hunder som jeg er, men etterhvert med tiden har han blitt veldig glad i hunder også, og nå som vi har bodd sammen en stund følte vi at det passet med en liten hund. 

 

Hvorfor valgte dere Papillon?
- Jeg har vokst opp med Border Collie hunder, som er helt ekstremt smarte og aktive. Men den rasen blir altfor stor og krevende for oss. Så vi ville heller ha en rase som fortsatt er smart og aktiv, men som er en liten hund, og som er søt. Så da ble resultatet en liten Papillon. Selv har jeg likt denne rasen veldig lenge, fordi de er så fine, smarte og aktive. Jeg elsker jo å jogge ute, så for meg er det viktig å ha en hund som jeg både kan kose med på sofaen, og ha med på tur. 

 

Hva er planene dine fremover? Har du planlagt en del youtube videoer?
- Hmm.. Godt spørsmål egentlig! Keep up the work, tenker jeg! Har ikke lagt noen spesielle planer fremover. Er veldig spontan av meg, så liker best å ta ting som det kommer! Men når det kommer til blogginnlegg og youtube videoer pleier jeg å skrive ned ideer i boka mi, men hver dag prøver jeg å ta litt spontant, da jeg ikke er så glad i å ha en så "planlagt" blogg.  

Har du planer om å ha en ny livestream? 
- Det har jeg veldig lyst til å få til! Jeg må bare kontakte litt youtube-hjelp først, for å sette meg inn i hvordan man gjør det igjen. Siden det har kommet en del endringer i streaming nå siden sist. Men jeg kommer så absolutt til å kjøre en stream snart! Syns det er så gøy å snakke med dere! Så kommer nok til å gjøre en slags Q&A. 

 

Hvordan er det å være en offentlig person, og også ha en kjent kjæreste?
- Jeg syns det er veldig deilig at Per Fredrik også er en offentlig person. Det gjør at vi forstår hverdagen til hverandre mye bedre, og vi kan jobbe sammen som et team på mange av jobbene. I tillegg gir vi hverandre ideer (spesielt Per Fredrik er ekstremt flink til å gi med ideer) på hvordan vi kan jobbe. 

Hvor gammel syns du man bør være for å få en hund?
- Vel, dette kommer helt ekstremt ann på hvordan man er. Jeg fikk min første hund da jeg var 9 / 10 år gammel. Da fikk jeg en gammel shih tzu som jeg overtok fra en gammel dame som ikke kunne ha henne lengre. Fordi hunden var så gammel, var det veldig lett å ta vare på henne. Så jeg klarte veldig fint å ta vare på henne, selv om jeg også fikk litt hjelp av foreldrene mine. Men en valp for eksempel bør man være eldre for å kunne ta vare på. De er mye mer krevende. Det er også viktig at man kan en del om hunder fra før av. Så her tror jeg det kommer veldig ann på hvordan man er som person, og hvor flink man er med dyr. 

 

 

 

På grunn av at jeg har stengt kommentarfeltet (les hvorfor HER), spør jeg heller på snapchat hva dere lurer på til ukens spørsmål. Så om du vil sende inn spørsmål til ukens spørsmål er det bare å legge meg til på snapchat "stinablogg", og følge med på søndager da jeg sier ifra når jeg åpner snapchatten min for spørsmål! 

Nå har vi hentet valpen!

Wiiii! Nå kan vi endelig si at vi stolte eiere av en liten Papillon valp. I går kveld hentet Per Fredrik og jeg lille Chloe hos oppdretteren og nå er hun endelig vår. Når vi hentet henne ble hun litt redd når vi kjørte hjem. Ikke så rart i og med at hun dro vekk fra alt kjent. Men så fort vi kom hjem hit ble hun rolig og bare ville kose masse!

Da klokken rundt 00 i går kveld var jeg stuptrøtt etter møte i Oslo hele dagen. Så jeg gikk og la meg, mens Per Fredrik bare skulle være oppe litt lengre. Vel, da klokken var rundt 04 vekket han meg, for da hadde han vært oppe med lille Chloe som ikke ville sove hele natten. Så da var det bare å stå opp og legge meg i stua sammen med lille valpen og få henne til å sove. Heldigvis hadde jeg litt mer flaks så hun sovnet veldig fort når jeg la meg ned på madrass ved siden av hun. Kjenner jeg er veldig glad jeg forleden kjøpte oppblåsbar madrass til gjester. For den var genial å ligge på ved siden av buret hennes.

Siden hun ikke er stueren enda ble det en god del turer opp i natt for å ta henne med ut, og tørke opp rundt i stua etter henne. Kjenner jeg føler med småbarnsforeldre når det kommer til nattesøvnen. For i dag er både Per Fredrik og jeg veldig trøtte. Men herregud, det er jo så utrolig verdt det. Lille Chloé er så skjønn og nydelig og nesten som en liten baby for oss!

En ting jeg ikke visste om valper er at de sover helt sinnsykt mye. For hele dagen i dag har hun sovet masse. Til og med når foreldrene til Per Fredrik var innom i stad, så sov hun. Google hvor mye valper sover og det er faktisk 15-20 timer. Så det er ganske vilt!

5 Beauty hacks!

♥ Skal du bruke lipliner er det viktig å bruke en som matcher leppestiften. Bruker du mørk lipliner og lys leppestift vil det fort seg kunstig og opptegnet ut.

♥ Alltid farg brynene en tone lysere enn ditt eget hår (med mindre du har hvitt hår). Dette vil gjøre at brynene dine ser mest naturlige ut fargemessig.

♥ Når du legger øyenskygge er det viktig at duikke bruker en kost som er for hard. Da vil skyggen bare drysse, og ikke feste seg til øyelokket.

♥ Har du mye linjer rundt munnen bør du bruke en matt leppestift. Skimrende farger fremhever linjene, så det kan være smart å styre unna.

♥ Sliter du med tørr hud kan det være huden mangler olje. Spis nøtter, avokado og omega 3 tilskudd (om du ikke får i deg nok via kosten) for å gi huden nok olje innenifra. 


 

Følg meg på snapchat "stinablogg" for oppdateringer som ikke kommer på bloggen. 

 

Tacokveld med kjæresten

Hver fredag har Per Fredrik og jeg alltid fredagstaco. Men etter å ha surret rundt skrubbsultne på butikken i 30 minutter uten å finne middag, ble det taco i går isteden. Jeg elsker jo taco og det gjør Per Fredrik også, så det passer meg perfekt!

Jeg lager kanskje tacoen noe utradisjonelt siden jeg bruker masse koriander, og lager både salsa og guacamole. Men etter å ha blitt litt influenced av mannen til kusinen min (som er meksikansk) blir det fort taco med en vri!

Så i går ble det full tacokveld med "20 år med Espen Eckbo" på tv'en og kosedresser på oss begge! Noe som dere kanskje ikke visste er at jeg elsker å gå i kosedress, og går gjerne med det hele tiden! 

Men uansett, i dag skal jeg i møte med Nettavisen sammen med en gjeng av oss Side2 bloggerne. Og med en gang jeg kommer tilbake til Sandefjord skal Per Fredrik og jeg dra og hente lille Chloe. Herregud som jeg gleder meg! 

 

Shopping til den lille

Nå har Per Fredrik og jeg nettopp vært ute og handlet inn masse utstyr til den lille som vi skal hente i morgen. Vi ble tipset av Marthe (hun som eier Papillonen vi passet på i forrige uke), at vi burde dra på en butikk som var litt utenfor Sandefjord sentrum for å kjøpe hundeutstyr, siden de hadde litt større utvalg. Vanligvis når jeg har sett i dyrebutikker har de jo en del, men det mangler liksom de ekstra søte tingene. 

Så i dag ble Marthe med oss på shopping på den butikken, og herregud så mye søtt de hadde der! Det var virkelig som å gå inn i småhund himmelen. De hadde alt ifra halsbånd med masse diamanter til brudekjole til hunder, og kanin kosedress. Så dere kan tenke dere at jeg fant mye fint! Siden Chloe bare er 8 uker enda, kjøpte vi kun det mest nødvendigste. Da hun kommer til å vokse en god del, er det bedre å vente med å kjøpe regnfrakk og vinterdress til henne. Men altså, se så skjønn selen hennes er! Også måtte vi jo selvfølgelig ha alt i rosa. Så da ble både mat- og vannskål, bånd og leke rosa. Også måtte vi bare ha den lille søte kanin kosebamsen til henne! Aww, blir varm i hjertet bare av å tenke på lille Chloe!

Heldigvis at Marthe var med oss i dag, for jeg hadde ikke husket halvparten av tingene man må ha. Hundesjampo, tannkrem og refleks hadde jeg garantert glemt. Men det er jo så viktig for den lille! 

Trend alarm: Ringer

I det siste har jeg virkelig sett spesielt én trend florere rundt på instagram, og det er trenden der man har en haug ringer med diverse dekor på. Selv plukket jeg opp denne trenden mens jeg var i Østerrike tidligere i sommer, og kjøpte inn en haug med fine gullringer, som passer perfekt sammen med hverandre! Siden jeg har ganske langt hår, syns nesten ikke øredobber på meg, og kjeder er jeg ikke sånn suuuuperglad i. Så da er denne trenden perfekt for meg! I tillegg har jeg endelig fått fikset neglene mine ordentlig. 8 uker eller hva det er for noe med drittnegler har vært drepent. Skal ikke gå sånn veldig inn på akkurat hva som skjedde med neglene mine, men kort fortalt måtte jeg gå noen uker med stygge negler først, deretter 2 uker helt uten negler, og så 2 uker med superkorte negler. Følte meg skikkelig ustelt på hendene altså! Men i går fikk jeg endelig satt på skikkelig fine negler igjen, og endelig føler jeg meg on fleek! 

7 ting jeg liker med høsten!

Selv om jeg må innrømme at jeg får litt krampetrekninger av å tenke på det, så er sommeren over, og høsten har kommet. Det er fortsatt fine dager med sol, men olashortsene er pakket vekk sammen med bikinien og solkremen. Selv elsker jeg sommer, og vinter når det er skikkelig vinter. Høsten derimot, den har jeg litt delte meninger om. Men i år skal jeg prøve og se positivt på høsten.

Kjæresten min elsker høsten, så det smitter heldigvis litt over på meg. Selv om jeg allerede begynner å planlegge hvordan jeg skal innrede terrassen når våren kommer igjen, hehe! Men, siden jeg vil være litt positiv når det kommer til høsten, tenkte jeg å skrive et innlegg med de tingene jeg faktisk gleder meg til nå som det er høst. Er du ikke storfan av høsten selv, kan det hjelpe å lese disse punktene!


- Endelig har alle mine favorittserier blitt ferdig med sommerferien, og i løpet av september starter nesten alle programmene opp igjen. Her snakker vi nye episoder av Brille, Modern Family og en hel rekke andre serier.

- Høstfarger. Okey, jeg må innrømme det, når bladene på trærne blir brunspraglete og solen skinner igjennom skogen, er høsten utrolig vakker. 

- For meg som jobber året rundt er sommeren fryktelig frustrerende da alle tar ferie. Men når høsten kommer starter alt av business opp igjen, og heeeello work.

- Halloween. Jeg elsker halloween og det er virkelig en skikkelig morsom ting som lyser opp høsten litt!

- En ting som er ganske positivt er at nå som høsten har kommet, blir det oftere dårligere vær, så da har man en liten unnskyldning for å være inne. Når det er sommer blir jeg så rastløs fordi jeg vet det er så få sommerdager, så jeg føler liksom at jeg mååå ut og nyte hver eneste dag. Om høsten derimot, kan man chille litt mer. Gjerne under et varmt teppe, med en film på tv'en og kakao i koppen. 

- Høstmote. Ny sesong og nye motetrender. Jeg liker veldig godt høstmote siden man legger lag på lag, og kan gjøre litt mer ut av antrekkene, uten å svette ihjel sånn som man gjør om sommeren. 

- Skogturer. Jeg gleder meg skikkelig til Per Fredrik og jeg får en liten hund sammen som vi kan ta med på skogturer. Å gå i skogen om høsten er så koselig! Og ofte kan man plukke alt mulig av bær og sopp. Tar man meg seg en pølsepakke og en engangsgrill blir det ekstra koselig! 

 

Følg meg på facebook for å se når jeg legger ut nye blogginnlegg

Slik unngår du bomkjøp på shopping!

Er det en ting jeg så altfor ofte har gjort, så er det å gjøre bomkjøp på shopping. Ofte hvis jeg er ute og shopper ender jeg som regel opp med en del gode kjøp, og en del dårlige. Jeg har ikke telling på hvor mange plagg jeg har i skapet, som jeg faktisk aldri har brukt. Så det sier jo sitt.

Men, den siste tiden har jeg begynt å følge en del triks som gjør at jeg ikke får bomkjøp lengre. Og siden jeg vil tippe på at jeg ikke er den eneste som har gjort bomkjøp før, tenkte jeg å dele disse triksene med dere!

- Kvalitet. Se godt på kvaliteten på det du kjøper. Hvordan er stoffet? Er det sydd dårlig? Så ekstra nøye på plagg før du kjøper de, så du slipper å kjøpe en genser som revner i sømmene og mister fargen etter 3 vask.

- Hvordan sitter plagget? Ikke kjøp klesplagg som ikke sitter bra på kroppen din. Et plagg skal ikke føles ubehagelig, men det skal heller ikke sitter dårlig. Skal du kjøpe jeans for eksempel bør du alltid kjøpe noen med masse stretch. De sitter bra, og er behagelige!

- Planlegg. Før du drar ut på shopping kan det være smart å planlegge hva du faktisk skal kjøpe. Gå gjerne kjapt over skapet ditt, og se igjennom hva du faktisk har, og ikke har. Altfor ofte har jeg endt opp med å kjøpe plagg som er veldig like hverandre.

- Aldri kjøp noe du ikke er 100% fornøyd med. Kjøper du noe som du tenker "tja, den er billig, så da bare tar jeg den", er sjansen ekstremt stor for at plagget bare blir liggende i skapet. Å kjøpe klær på salg er aldri feil, men aldri kjøp klær du ikke ville betalt mye penger for.

- Når du skal på shopping kan det være smart å ha på klær som er lette å ta av og på. Converse på shopping er alltid et slit, siden det tar hundre år å knyte skolissene. Så du burde heller ta på ballerina sko. Husk også å ta på en god bh som passer bra under vanlige gensere. Min største feil på shopping er hvis jeg tar på en stroppløs bh eller bruker en som er veldig annerledes enn mine vanlige bh'er. Da får man liksom ikke sett helt hvordan toppen faktisk ser ut. - Hvis du liker det, kjøp det. Ikke tenk på hva andre måtte mene om det. 

- Skal du kjøpe noe stort eller tungt, kan det være smart å be de i kassen legge det av for deg, så du kan kjøpe det på slutten av shoppingturen. Ingenting er mer stress enn å bære på en svær blender når man skal kjøpe klær.

- Ha med en venninne på shopping. Da får du ekstra råd om klær passer deg eller ikke, også er det jo ekstra koselig å dra sammen med en venninne!

 

 

 

Bare 3 dager igjen!

I går ble det en litt spontan middag ute i Drammen sammen med Victoria. Som mange av dere tror er søsteren min, haha! Ler like godt når noen av dere skriver kommentarer om at vi er søsken. Men nei folkens, Victoria er bare venninnen min! Syns ikke vi ligner så fryktelig mye lengre. Før derimot, da vi begge hadde svart hår, og altfor ofte endte opp med å kle oss likt, ja da liknet vi veldig! Hehe! 

Men i går tok vi i alle fall turen innom Drammen og spiste litt på Pigen. For å snakke litt girl talk. Jeg har jo som mange av dere har sett, stengt kommentarfeltet, så vi snakket litt om det, og hvordan jobben generelt går om dagen. Jeg prøver alltid å finne måter jeg kan jobbe på så bloggen min blir enda bedre for dere, så da er det alltid kjekt med litt råd fra en god venninne! 

Vi snakket jo selvfølgelig litt om lille hunden Per Fredrik og jeg skal kjøpe. Herregud, tenk at det bare er 3 dager igjen til vi henter henne! Uæh, som jeg gleder meg! Blir så utrolig koselig å ha en liten papillon trippe rundt i huset, og som jeg kan kose masse med mens jeg jobber. Også er det ekstra koselig å gå på tur i skogen, når jeg har med en liten hund. Så det gleder jeg meg ekstra mye til!

Men, nå må jeg ikke bable meg bort i hundesnakk her, selv om jeg må innrømme at det er veldig på hjernen min om dagen! Nå må jeg nesten runde av her, for nå rumler det i magen, og jeg er klar for litt middag sammen med gutten min! 
 

Slik fikk jeg bedre døgnrytme

Er det én ting som jeg har slitt med de siste årene, så er det døgnrytmen min. Siden jeg jobber hjemmefra, og velger når jeg skal begynne, har det vært så altfor ofte at jeg har lagt meg i 3-4 tiden om natten, og stått opp i 12-13 tiden på dagen. Og helt ærlig, så er jo det ganske krise! Da er jo halve dagen over før man i det hele tatt har kommet seg opp av senga og inn i dusjen!

Etter at jeg flyttet sammen med Per Fredrik ble det virkelig skjerpings. Nå har vi faktisk kommet inn i en veldig godt døgnrytme begge to, der vi legger oss i 23-00 tiden og står opp i 07-08 tiden. Noe som jeg syns er helt perfekt! Men å komme inn i bedre døgnrytmer var ikke bare-bare, og jeg lærte en god del triks på veien. Noen av triksene vil jeg dele med dere, siden jeg vet at det er veldig mange der ute som sliter med dårlig døgnrytmer. 

♥ Jeg elsker å kunne ligge litt i senga før jeg faktisk må stå opp. Så jeg kan kose litt med kjæresten min, og sjekke mobilen mens jeg ligger i senga. Derfor er det alltid viktig for meg at jeg har på alarm litt før jeg egentlig må stå opp. Så jeg får en myk start på morgenen.

♥ Ikke mer enn 8 timer søvn. Om jeg sover mer enn 8 timer en dag, kan du banne på at hele dagen blir ødelagt. Da går jeg rundt som en zombie hele dagen og bare er supertrøtt! Så for meg er det ekstremt viktig at jeg sover akkurat 7,5 timer hver natt. Prøv deg frem her og finn ut hva som passer for deg.

♥ Jeg må alltid dusje om morgenen. Det gjør at jeg blir mye mer kvikk, og jeg føler meg klar for dagen!

♥ Før jeg sovner tenker jeg alltid på hva jeg skal gjøre dagen etter, og hva jeg gleder meg til å gjøre den dagen. Det gjør det for det første mye lettere å sovne, og det gjør at jeg lettere kommer meg opp av senga dagen etter, fordi jeg faktisk gleder meg til noe. 

♥ Jeg tar alltid av meg sminken et par timer før jeg skal legge meg. Dette er for å unngå at jeg skal bli for trøtt til å ta av sminken, og for at jeg ikke skal få masse vann i ansiktet som gjør at jeg våkner, rett før jeg skal legge meg.

♥ Hvis jeg sliter med å sovne fungerer det alltid å høre på regnlyder på tlf. Da bruker jeg appen "white noise" og velger ut en regnlyd eller skogslyd som er beroligende.

♥ If you snooze, you loose! Den største feilen man kan gjøre er å slumre. Da drar man hodet inn og ut av drømmeland, og man blir daff hele dagen. For ikke å snakke om hvor mye vanskeligere det blir å stå opp når du først har begynt å slumre. Selv kan jeg til tider være litt for glad i slumreknappen, og da får jeg alltid svi for det hele dagen! 

 

Håper disse tipsene hjelper på nattesøvnen deres! ♥

 

Følg meg på snapchat "stinablogg" for oppdateringer som ikke kommer på bloggen. 

Denne har blitt en stor favoritt!

Da Per Fredrik og jeg var i Roma tidligere i sommer, fant jeg denne rosa skinnjakken som jeg falt helt for! Jeg hadde allerede kjøpt en lik i blå hjemme i Norge, men da jeg så den i rosa, var lykken stor! Jeg vet ikke hva det er med meg, men jeg bare elsker å bruke rosa!

Men det er så ekstremt sjeldent at jeg finner noe som er rosa av klær, som ikke ser ekstremt barnslig ut, eller bare rart. Så når jeg først finner noe jeg virkelig liker i rosa blir det er stor favoritt! 

Jakke - Zara

Bukse - Cheap Monday

Sko - Nelly (dessverre utsolgt etter det jeg ser)

Topp - Bik Bok
Nå skal jeg sette igang med å spille inn et par videoer, blant annet en sammen med Per Fredrik som kommer på bloggen i morgen. Tror den blir veldig morsom, så bare å følge med! 

 

Følg meg på facebook for å se når jeg legger ut nye blogginnlegg

Slik er mine skjønnhetsrutiner

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men det å pleie utseendet har nesten blitt som en terapi / meditasjon for meg. Jeg føler meg alltid ekstremt mye mer vel når jeg føler at jeg har pleid kroppen min, og gitt den det lille ekstra av skjønnhetsritualer jeg går igjennom.

Siden jeg syns det er veldig morsomt å lese hva andre gjør for utseendet sitt, og hvilke rutiner / ritualer de gjør, tenkte jeg i dag og fortelle om hvilke rutiner jeg har for mitt eget utseendet.

♥ Hver 2. uke fikser jeg vippene mine profesjonelt hos Spa Miami (sponset) i Oslo. Det gjør at jeg alltid har fine vipper, og sparer mye tid med sminke hver morgen. 

♥ Annenhver gang jeg vasker håret har jeg alltid i hårkur, for at håret skal bli ekstra glansfullt, mykt og få ekstra mye pleie. Da jeg bruker hair extensions og varmebehandler håret mye er håret mitt en del mer avhengig av god pleie, så hårkur er et must for meg! 

♥ Jeg tar selvbruning minst en gang i uka. Siden det er veldig lite sol i Norge, er selvbruner et must om man ikke vil bli solariumsbrun. Føler meg alltid mye mer fresh når jeg har litt gyllen farge i huden.

♥ Tannbleking. Et par ganger i året tar jeg en tannblekingsrunde, der jeg gjør tennene mine ekstra hvite. Siden jeg drikker en del kaffe blir de dessverre litt misfarget, og jeg takler ikke å ha gule tenner. Så da må det litt tannbleking til iblant!

♥ Ca 1 gang i uka / hver 2. uke, tar jeg fotbad og fjerner all død hud og legger ny neglelakk. Siden jeg har helt angst for føtter, er jeg alltid veldig nøye med at mine egne føtter alltid er stelt. Hehe!

♥ Skjønnhetssøvn. Jeg er veldig nøye med at jeg alltid får 8 timer søvn. Søvnen er jo noe av det mest viktigste for kropp og utseendet, så den må alltid være på 8 timer. 

♥ Jeg passer på at jeg alltid får i meg nok vann i løpet av dagen, så huden får nok fuktighet innenifra. 

♥ Jeg bruker tape extensions, og det er nok et av mine viktigste skjønnhetsritualer. Jeg elsker å ha langt hår, men har dessverre aldri klart å få det like langt og tykt naturlig, så derfor er tape extensions et must for meg! 


 

♥ Sminke. Jeg bruker sminke nesten hver eneste dag, og tar meg alltid god tid til å legge sminken  så jeg føler den blir helt on-point. Er det en ting jeg hater, så er det å ha lagt sminken dårlig. Ah! 

♥ Neglene mine fikser jeg profesjonelt og jeg har alltid lange akrylnegler med shellac på toppen. Mine naturlige negler blir aldri lange, uansett hva jeg gjør. Så akrylnegler er en lifesaver for meg! 

 

 

Så ja, som dere kan se så er det litt av en liste med ting jeg gjør for å pleie mitt eget utseendet. Kunne sikkert nevnt enda flere ting, men syns det holdt med dette, hehe! Nå skal det sies at fordi jeg lever av blogging og tar mye bilder av meg selv, er jeg ekstra påpasselig med utseendet. Meeen, så har jeg også vært en liten sminkebærte siden jeg var 10 år. Så jeg hadde nok vært sånn uansett. Haha! 
 

 

♥ Følg meg på facebook for å se når jeg legger ut nye blogginnlegg ♥ 

 

Skjønner ikke hvorfor jeg har glemt disse

reklamelink

Nå som høsten nærmer seg (hjelp!) har jeg begynt å se litt mer på antrekk som varmer litt mer. Så for noen dager siden gikk jeg til innkjøp av en hel haug nye jeans, og blant annet genseren jeg har på meg i dag. Den er så sykt behagelig, samtidig som den er fin og litt pyntet. Siden det fortsatt er litt varmt ute, gikk jeg for skjørt og over knee sko i dag.

Av en eller annen grunn har jeg glemt disse skoene litt bort. Men herregud så fine og behagelige der er! De har såvidt litt hæl, så de er litt pyntet, samtidig som at man slipper å bli sliten i bena av hælene. Perfekte høstsko om du spør meg! Også fungerer de overraskende bra til jeans også!  Sko - HER

Genser - WOW

Skjørt - Bik Bok

Kjede - Forever 21
Nå skal jeg fortsette på to-do listen min her. På mandager er den alltid milelang, siden jeg tar litt fri fra "backstage" jobbingen på bloggen. Altså mailer, samarbeid, research og en haug andre ting. Forresten; pappahjerte skrev i dag et veldig bra innlegg om det at jeg stengte kommentarfeltet på bloggen min. Anbefaler dere å sjekke det ut HER

Litt for voksne for alderen?

I går hadde Per Fredrik og jeg en skikkelig date-night ute sammen, og det var så koselig! Før vi flyttet sammen dro vi veldig ofte ut og spiste, og i sommer har vi reist en del, så restaurantbesøkene i hverdagen har blitt litt glemt. Men det er vel fort sånn som skjer når man blir samboere. Da blir det fort til at man koser seg forran tven hjemme på kvelden med masse god mat.

Men, i går dro vi i alle fall ut på Brygga her i Sandefjord. Det er en fiskerestaurant som Geir Skeie, som er en veldig kjent mesterkokk driver. Så vi tok en 5 retters med en hel haug med vin.

Det som er litt morsomt når man velger 5 retters på de fleste gourmet restauranter, er at man ofte får et glass vin til hver rett, og i tillegg får man gjerne et før man begynner å spise, og gjerne et ekstra et eller annet sted midt i. Så i går ble det 7 (!!!) vinglass på denne frøkna. Haha, ble god i farta da for å si det sånn! Men det er jo litt av morro'a.

En annen ting som vi begge la godt merke til, er at vi er nok litt voksne for alderen vår. Det begynte først da taxi sjaføren trodde huset vårt var foreldrene våres, og at vi bodde hos dem. Og på restauranten var vi bokstavelig talt det eneste paret under 40 som ikke var med foreldrene sine.

Så jeg må le litt av hvor voksne vi kanskje er for alderen vår. Men helt ærlig, jeg liker det jeg. Jeg syns det er mye bedre å ta en 5 retters ute med kjæresten, enn å feste til 4 om morgenen på byen. Men uansett, herregud, jeg skravler meg så mye bort her. Gårsdagen var så utrolig koselig! Og maten var veldig god! Til og meg jeg som egentlig ikke er så glad i fisk, likte nesten alle rettene. Så det sier jo sitt! Og desserten.. Aner ikke hvor jeg skal begynne med den en gang. Men herregud så god den var! Det var en mango et eller annet, med en helt sinnsyk sjokolade ved siden av. Nam, sier jeg bare! 

Utrolig nok har jeg kjent lite til de 7 glassene med vin i dag, og har fått unnagjort en hel haug jobb som måtte gjøres, og jeg har endelig fått klippet plenen og gjort det fint rundt hele huset! *huslykke* 

Nå skal jeg skru av mac'en, og lage litt middag med gutten min. Håper dere får en fin kveld! 

 

Følg meg på facebook for å se når jeg legger ut nye blogginnlegg

 

5 Beauty hacks!

♥ For å vaske lengdene på håret har jeg begynt med et triks som virkelig fungerer. Når jeg har sjampo i hodebunnen, tar jeg balsam i lengdene, og lar det virke maks 30 sekunder, for så å skylle ut både balsamen og sjampoen. Deretter tar jeg balsam i lengdene igjen, og lar det virke i ca 3 minutter. Da får man mykt og rent hår, som ikke floker seg. 

♥ Aldri ha leppestift i lommen på buksa de. Da smelter den nemlig! 

♥ Fyll badekar med varmt vann + 4 ss babyolje. Ligg i minst 15 min. Dette mykgjør huden veldig! Dette kan du gjøre en gang i uka, eventuelt hver 14 dag. 

♥ Bruk body lotion med shimmer i på skuldrene og i utringningen for det lille ekstra når du skal pynte deg.

♥ Når du er ferdig med å vaske håret bør du skylle håret med kaldt vann. Da lukker man nemlig skjelllaget i håret seg, fordi det får temperatursjokk. Resultatet er at du får glansfullt og mykt hår. 

 

Følg meg på snapchat "stinablogg" for oppdateringer som ikke kommer på bloggen. 


 

Ukens spørsmål #125

Hva er ditt drømmebryllup?
- Hmm.. Det er jeg faktisk ikke sikker på! Men jeg ville definitivt hatt det utendørs med en dommer til å vie oss. Kanskje på en strand et eller annet sted som er fint i Norge? 

 

Hvor lenge har du og Per Fredrik vært sammen?
- Vi har snart vært sammen et år. Den 12 september har vi 1 årsdag!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvor gammel var du da du startet å blogge?
- Jeg startet å blogge i april 2010 så jeg hadde nettopp fylt 17 år. Så har holdt på ganske lenge!

 

Hva skal hunden deres hete?
- Hun skal heter Chloé. Syns det er så fint og søtt navn, så Per Fredrik og jeg ble enige om å kalle henne det. 

Når skal dere hente hunden?
- Vi skal hente henne om litt under en uke bare. Så gjett om vi gleder oss!

 

Kan du ha mer treningsinnlegg igjen?
- Det kan jeg! Har hatt litt lite av det den siste tiden, men har planlagt et par kule treningsinnlegg til ukene som kommer. Så bare å følge med!

Hvor gammel er hunden dere skal kjøpe?
- Når vi henter hun er hun 8 uker gammel. Så en liten valp altså. 

 

Blir du ikke lei av å stå opp og på en måte gjøre det samme hele tiden?
- Siden jeg styrer jobben min selv, har jeg muligheten til å gjøre hva jeg vil selv hver eneste dag. Så jeg trenger ikke å stå opp og gjøre det samme hver eneste dag, siden dagene mine er så forskjellige. Hadde nok blitt litt rastløs om jeg hadde hatt en jobb der alle dager var helt like, og jeg ikke kunne styre noe selv.


 

Når har du bursdag?
- Jeg har bursdag 5. februar, og er født i 1993. 

 

Trives dere i Sandefjord, og hva liker du best med byen?
- Vi trives veldig godt! Per Fredrik har jo bodd i Sandefjord hele livet, så han er veldig glad i byen, og kjent her. Jeg har kun bodd her siden juni, men jeg er allerede forelsket i stedet! Syns Sandefjord er så koselig og fint, også er det så mye fine strender her. Tror nok det er strendene jeg liker best med byen når jeg tenker meg om!  

Hva heter sminkebordet og skrivepulten på kontoret ditt?
- Sminkebordet heter "Malm" og er fra IKEA, skrivepulten er 3 deler, der platen på toppen heter "Linnmon", bena heter "Adils" og skuffesystemet under heter "Alex". Dette er også fra IKEA. 

Hva jobbet du med før du begynte å blogge?
- Siden jeg begynte å blogge da jeg var 17 år, gikk jeg på skole. Men helt siden jeg var 15 år har jeg alltid hatt en deltidsjobb ved siden av skolen. Jeg har blant annet jobbet som servitør, kokk, i klesbutikk, ferskvaremedarbeider, telefonselger og kassamedarbeider i matbutikk. Så jeg rakk å prøve litt forskjellige jobber før jeg begynte å jobbe som blogger 100%. 

 

Hvilken rase er hunden dere skal kjøpe?
- Det er en Papillon. Grunnen til at jeg ville ha akkurat den rasen er fordi de er utrolig smarte og sporty, så man kan liksom ta de med på en lang joggetur, men de er også små så man kose masse med de.  

Hvordan klarer du å takle alle hatmeldingene og kommentarene?
- Jeg prøver å ikke tenke noe over de, men jeg er bare et vanlig menneske, så jeg tar meg nær av noen av tingene. Noe som er grunnen til at jeg tidligere denne uken bestemte meg for å stenge kommentarfeltet på bloggen. Du kan lese mer om hvorfor HER.

 

Hvor lenge har dere bodd i huset deres nå? 
- Vi flyttet inn 1 juni så vi har bodd her i 3 måneder nå. Er så glad i huset til meg og PF, og er så glad vi valgte å flytte sammen! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Kan du lage stinablogg fan tskjorte?
- Hmm. Jeg har tenkt litt på å lage fan tskjorte før. Men er det noe dere vil ha? Er jo en del jobb å lage design og sånt, men hadde vært veldig gøy å laget det!

 

Hva jobber Per Fredrik med?
- Han jobber som artist og skuespiller. Til vanlig jobber han mest med YouTube kanalen sin, som han legger ut coverlåter og originalsanger på. I tillegg til dette hender det at han har konserter rundt i verden, i sommer hadde han blant annet 3 konserter sammen med Dragonforce der den ene var forran 70'000 mennesker på Wacken i Tyskland. Ellers enn det har han også vært med i en film som kommer på kino om ca et år, eller før de, som heter Creators: The past. Så som dere skjønner holder han på med en god del ting. Hehe! 
Har du noen andre søsken enn Victoria?
- Hehe, Victoria er ikke søsteren min. Vi er kun gode venninner! Men jeg har en storesøster som heter Madeleine. 


Victoria til venstre - Madeleine til høyre
 

 

På grunn av at jeg har stengt kommentarfeltet (les hvorfor HER), spør jeg heller på snapchat hva dere lurer på til ukens spørsmål. Så om du vil sende inn spørsmål til ukens spørsmål er det bare å legge meg til på snapchat "stinablogg", og følge med på søndager da jeg sier ifra når jeg åpner snapchatten min for spørsmål! 

Så mye ødelegger stress

Visste du at stress kan ha mange negative konsekvenser på helsen din, som at du kan fort gå opp / ned i vekt, få kviser og du kan få en rekke psykiske problemer? Vel, nå vet du det. Stress er roten til mye vondt, og de aller fleste av oss har altfor mye stress i livene våre.

Enten det er at man har en stressende jobb, eller at man føler man aldri har det ryddig hjemme, er man nødt til å minimere stresset så mye som mulig.

Så i dag tenkte jeg å gi dere noen tips til hvordan dere kan stresse mindre. Selv var jeg altfor "flink" til å stresse før, og disse triksene har hjulpet meg ekstremt mye. 

♥ Ha det ryddig rundt deg. Hvis du har masse rot rundt deg er sjansen stor for at du begynner å stresse. Fordi det er kaotisk rundt deg, blir det ofte kaotisk oppe i hodet ditt. Selv har jeg laget meg en regel om at jeg alltid rydder hver morgen, så jeg slipper å gå rundt og se på rot hele dagen.

♥ Ikke utsett ting. Om jeg får vite at jeg skal lage en video, eller svare en mail, prøver jeg å gjøre det så fort som mulig, så jeg slipper å bruke masse tid på å tenke at jeg skal svare på den mailen, eller lage den videoen. Her sparer man både tid, samtidig som at man sparer krefter på at man ikke trenger å tenke på det.  

♥ Skriv opp alt du må gjøre på post-it lapper. Så har du full oversikt over absolutt alt du faktisk må gjøre. Ofte kan man bli veldig stressa fordi man tror man har mye mer man må gjøre, enn man egentlig har. Sett deg som mål at du skal gjøre unna x antall post-it lapper hver dag.

♥ Sett at nok tid når du skal rekke noe. Ikke gå på den smellen at du setter av altfor liten tid før du skal på skole / jobb, og du må løpe etter bussen. Stå heller opp 15-30 minutter tidligere og ha en rolig og fin start på dagen.

♥ Ikke drikk kaffe / te på kvelden. Da får kroppen i seg masse koffein om kvelden, noe som er veldig lite gunstig når du skal sove. 

♥ Tenk over situasjonen som gjør deg stressa. Er det faktisk god grunn til å være stresset, eller lager du situasjonen mye verre oppe i hodet ditt? Jeg kan ikke snakke for andre enn meg selv, men jeg hadde en veldig uvane med å gjøre ting mye verre oppe i hodet mitt, og da ble det mye mer stress enn nødvendig.

♥ Finn ut hvilke ting som gjør deg stressa. Er du i en jobb som konstant gjør deg stressa, kan det være smart å se etter andre jobber, eventuelt endre det som gjør deg stressa på jobben. Har du for eksempel venner som gjør at du får mye stress i livet, kan det være smart å finne nye venner.

Så ja, en god del triks for å gjøre livene deres litt mindre stressende. Husk; du lever kun en gang, så da er det viktig å ha det så bra som mulig så lenge du lever! 

 

Følg meg på instagram  @stinablogg for daglige oppdateringer! 

Vi skal kjøpe hund!

Wiii, nå har jeg en skikkelig stor nyhet å fortelle dere! Per Fredrik og jeg har nettopp vært hos en Papillon oppdretter i Sandefjord, som heter kennel Hernutta, og vi har valgt ut en hund vi skal kjøpe! Herregud, vi ble så utrolig forelsket i den ene lille jenta, så det var ingen tvil om at vi skulle ha henne!

Det var faktisk en jente som hadde lest på bloggen min at jeg ville kjøpe papillon hund, som kontaktet meg på mail fordi hun hadde papillon valper til salgs. Og det morsomste av alt er hun også bor i Sandefjord. Snakk om flaks!

Da vi var hjemme hos oppdretteren i stad tok vi med alle valpene ut på gressbanen en tur, for å bli litt bedre kjent med valpene. Og herregud, så søte de er når de løper rundt omkring. Jeg filmet en liten snutt til dere så dere kan se! Er den valpen som leker mest med Per Fredrik som vi skal ha. De andre er søsknene! 
Se så søt a! Blir helt forelsket jeg!

Vi skal hente henne allerede om en uke. Så både Per Fredrik og jeg gleder oss veldig! Nå må vi bare få tak i alt av valpeting som bur, bånd, mat og leker. Hehe, er nesten som å få en liten baby det her! Skal forresten kalle henne Chloe, siden det er så søtt navn! 

Workaholic?

I dag har virkelig dagen gått i ett! Fra 10:00-18:00 i dag satt jeg forran pcen og planla og halvskrev en hel haug med innlegg til bloggen. Jeg elsker å skrive litt mer utfyllende innlegg noen dager, og da må det en del jobb og planlegging til! Når klokken nærmet seg 18 kom gutten min inn og fikk dratt meg med på butikken. Helt rart når jeg har sittet så lenge forran pcen blir synet mitt helt blurry. Så jeg gikk mildt sagt rundt i tåka på butikken. Haha!

Da vi kom hjem igjen kjente jeg at kontoret virkelig ikke fristet igjen, så da stakk jeg rett ut i hagen og begynte å klippe plenen. Som har vært et lite evighetsprosjekt i sommer. Å få tak i en gressklipper som faktisk fungerte tok en del forsøk og gud vet hvor lang tid. Så hele gresset ble så langt at det nå er nesten umulig å klippe det. Stod bokstavelig talt ute i sånn 1,5 timer i stad for å klippe 20 kvm. Haha! Huslivet med hage altså. Skal virkelig ikke være lett!

Men, nå er det tacokveld. Så vi får blogges mer i morgen! Ha en fin fredagskveld dere!

10 Tegn på at du er avhengig av sminke!

Jeg tror vi jenter er veldig forskjellige når det kommer til sminke. Noen jenter bruker 10 min forran speilet om morgenen, og sier seg fornøyd med det, mens andre jenter gjerne står timesvis forran speilen før de går ut av døren.

Selv er jeg nok likest sistnevnte, og må nok innrømme at jeg er litt avhengig av sminke. Og jeg tror ikke jeg er den eneste! For å se om du er avhengig av sminke, kan du jo se hvor mange av disse tegnene du kjenner deg igjen i!

- Du har mer sminke enn du noensinne klarer å bruke opp. Det bugner over av sminke i sminkeskuffene dine, og du har minst 20 forskjellige leppestifter som er farlig like hverandre i fargen, som egentlig bare du kan se forskjellen på.

- Du klarer ikke gå ut døren før du har sminket deg, og alt er on fleek.

- Skal du ut med venninner på byen, eller på date, bruker du gjerne et par timer forran speilet på å gjøre deg klar.

- Du elsker å se på sminketutorials, og er alltid oppdatert på de nyeste videoene til Carli Bybel og Nicki tutorials. 

- Det er sminkerester på alle de hvite tingene i huset ditt. 

- Når du finner et produkt du virkelig liker kjøper du typ 15 stykker av det, i tilfelle de skulle slutte å selge det. (har selv ca 40 pakker liggende av favoritt sminkefjerneren min..)

- Du er fornøyd med at du kun handlet 7 leppestifter, 11 øyenskygger, og 3 foundation på siste shoppingtur. "Kjøpte jo nesten ingenting!".

- Du har konstant sminkerester på håndbaken, fordi du har testet fargen på en leppestift eller øyenskygge

- Noe av det verste du vet er når sminken er helt on fleek, men selfiene tilsier at du har gått igjennom en tornado.

- Kjæresten din går automatisk inn i sminkebutikk, til og med når han shopper alene, fordi han er så vandt med å måtte være med deg inn i alle mulige sminkebutikker.

 

♥ Følg meg på facebook for å se når jeg legger ut nye blogginnlegg 


 

Jeg orker ikke mer

At ting skulle komme til dette punktet hadde jeg aldri trodd da jeg startet denne bloggen for 6 år siden. At jeg faktisk er så heldig at jeg kan leve 100% av denne bloggen var lenge en drøm, som har gått i oppfyllelse. Men alle medaljer har en bakside. Baksiden ved min jobb er at jeg får ekstremt mange meninger fra andre mennesker, om meg selv. Alt ifra hvordan jeg skal sminke meg, hvordan jeg skal leve livet mitt til hva jeg absolutt ikke burde gjøre, osv. 

For en stund siden skrev jeg om at jeg har fått over 200'000 kommentarer totalt på bloggen, instagram og youtube. Jeg har lest alle de kommentarene opp igjennom årene. Og jeg må ærlig innrømme at jeg er bare et menneske. Å høre så mange meninger om en selv gjør noe med en. Jeg har hatt så ekstremt mange dager der jeg bare har ligget inne i senga og vært så utslitt at jeg ikke har klart noe som helst. Nesten hver dag har jeg ekstremt vondt i hodet, fordi jeg blir så sliten av dette. 

Det er så altfor ofte jeg har lyst til å skrive om ting her på bloggen, men da er det en eller annen stemme oppe i hodet mitt som stopper meg, fordi jeg husker alle kommentarene jeg har fått på at sånn burde jeg virkelig ikke gjøre ting. Og vet du hva, det er ikke greit. Det er virkelig ikke greit at jeg skal sette grenser for meg selv, på bakgrunn av kommentarer fra anonyme mennesker som har kommentert på bloggen min.

Nesten hver dag når jeg jobber stopper jeg sikkert opp minst 20 ganger i løpet av dagen, og klarer ikke jobbe videre fordi jeg blir sprø av alle kommentarene. Og det trenger ikke være skikkelig stygge kommentarer heller. Det er faktisk de som er skjult som snille, men som egentlig er skikkelig stygge som er aller verst. Fordi da tar man det faktisk innover seg selv. Man hører på det mennesket. 

På grunn av alle disse kommentarene, som gjør at jeg ikke klarer å gjøre jobben min så bra som jeg vil gjøre den for dere, kommer jeg nå til å stenge kommentarfeltet mitt her på bloggen. Hvor lenge det blir stengt vet jeg ikke. Kanskje åpner jeg det etter en måned, og kanskje holder jeg det stengt for alltid. Det eneste jeg vet er at jeg trenger å fokusere på meg selv, og hva jeg faktisk tenker om ting. Ikke hva alle andre måtte mene om meg. 

Så ja, det kommer til å bli ganske kjipt å miste kontakten med de av dere som faktisk bare er gode og snille. Men jeg kjenner at hvis jeg skal klare å fortsette med denne bloggen, er jeg nødt til å gjøre dette. Håper virkelig dere forstår. Kommer forresten til å åpne snapchat (stinablogg) en gang iblant hvis jeg skal ha spørsmålsrunder eller bare vil snakke litt med dere!