hits

september 2015

Skal man invitere alle?

 

I det siste har det vært mye diskusjoner om det å holde folk utenfor. Å høre om 7 åringer som ber inn til bursdag, der ingen kommer er hjerteskjærende. Jeg får stadig vekk kommentarer fra dere hvor dere forteller meg at dere ikke har blitt bedt i bursdager og på jentekvelder. Sånt kan gjøre ekstremt vondt, og det kan føles veldig tungt. Å bli holdt utenfor er en vond følelse. Men saken har også andre sider. Derfor tenkte jeg å snakke litt om dette temaet i kveld. Når du har lest innlegget ønsker jeg gjerne å høre dine meninger og erfaringer om dette temaet. Jeg tror det er viktig at dette er noe vi diskuterer og gir hverandre forståelse om.

Nå har det blitt sånn at hvis man skal dele ut bursdagsinvitasjoner på skolen, så må man be alle. Hvilket egentlig er en fin tanke. Men samtidig, så er det faktisk ikke det. La oss si at jeg var 12 år gammel og skulle feire bursdagen min, og det var et par jenter i klassen som alltid skulle mobbe meg. Men på grunn av skolens regler, var jeg nødt til å invitere mobberne i min egen bursdag. En dag som skulle være en gledens dag for meg selv, som kunne endt i at jeg hadde blitt mobbet i min egen bursdag. Nå er jo dette fiktivt, og jeg har aldri måttet oppleve noe sånt. Men for mange der ute er dette hvordan ting faktisk er. Å feire bursdagen sin skal være morsomt, og man skal ha det gøy. Det skal ikke være sånn at man må på død og liv be alle i klassen. 

Tenk også på de som kanskje ikke har så god råd, eller har en liten leilighet. De har ikke mulighet til å ha 15 jenter i hjemmet sitt. Skal de droppe å feire bursdagen til datteren sin, fordi de ikke kan be alle da? At noen ikke ber alle i bursdagen sin, kan ha mange grunner. Selv ville jeg aldri bedt noen i min egen bursdag som jeg ikke var venn med. 

Det er jo ingen voksne som må be alle fra jobben sin i 30 års laget sitt. Så hvorfor skal det være sånn at barn må tvinges til det? Jeg husker selv det var flere jenter i klassen min som jeg virkelig ikke kom overens med da jeg gikk på barneskolen. Heldigvis var det ikke noe regel den gangen som sa at man måtte be alle, og derfor slapp jeg å måtte få min egen bursdag ødelagt av å be de jentene. Så derfor syns jeg faktisk man skal få velge selv hvem man vil be i sin egen bursdag. 

Underveis i ungdomsårene også, hadde jeg både jentekvelder og hjemmefester. Da ba jeg de som var vennene mine, og kun det. Å be hun ene som alltid virket sur, eller som virkelig ikke passet inn, var ikke aktuelt. Det hadde jo bare ødelagt festlighetene. 

Ekstremt ofte er det "mobberne" som får skylden. For ja, om man ikke ber absolutt alle i klassen på bursdagen sin, så blir man plutselig sett på som en mobber. Men kan det faktisk være den som ikke blir bedt, som faktisk har skylden? Nå vet ikke jeg hvordan alle situasjoner er, men som regel er det jo en grunn til at man ikke blir bedt. Er man en frekk og rappkjefta unge, så burde man jo forstå at folk ikke vil be deg på festen sin? Og hvis man er super klein og aldri sier et eneste ord, og folk må nærmest dra ordene ut av deg, for å holde samtalen gående, så burde man kanskje jobbe med å bli mer utadvent, fremfor å være lei seg for at man ikke ble bedt.

 

Men selv om man kanskje har lyst til å kun be vennene sine, så er det fortsatt vondt for den ene jenta som ikke ble det. Som må høre om hvor morsomtbursdagen var på skolen mandagen etter. For ja, om en gjeng med jenter har feiret bursdag sammen, så snakkes det om da de sees på skolen igjen. Og det å være den eneste som ikke ble bedt i bursdagen får en til å ofte føle seg som en outsider. Som at man ikke passer inn, og at ingen liker en. En helt forjævlig følelse. 

Så selv om jeg på den ene siden syns at man skal kun be vennene sine, så kan det også være hyggelig å be alle. Ikke la kun en person stå igjen uten invitasjon når skoledagen er omme. Hvem vet, plutselig så kan du se en helt ny side av henne i bursdagen din, og dere kan ende opp med å bli skikkelig gode venner?

 

Hva tenker du? Bør man invitere absolutt alle, eller er det greit å droppe noen?

 

Følg meg på facebook og instagram 

Video: Contour Routine

// annonse

I samarbeid med blivakker.no har jeg laget en video til dere, der jeg viser hvordan jeg gjør min contour routine. Metoden er ganske enkel og kjapp, så den passer til de aller fleste. Alle produktene jeg bruker i videoen finner du HER. Husk også at hvis du bruker rabattkoden "STINA" får du 15% rabatt på alt du kjøper hos blivakker.no frem til 9. oktober.

Slik trener jeg! Fullt treningsprogram!

Da jeg startet å trene styrke for en god stund siden, husker jeg selv hvor vanskelig det var å komme igang. Selv om jeg kom meg på gymmet, visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre, og jeg endte opp med å trene lenge uten å få resultater. Fordi jeg rett og slett trente i "blinde". Ante ikke hva jeg drev med, og fulgte ikke med på progresjonen. Å løfte tunge vekter var jeg også litt pysete for, og dermed endte jeg opp med å løfte de samme vektene hver gang.

Men etterhvert kom jeg mer inn i treningen, og lærte mye om styrketrening. Etter at jeg fikk satt opp skikkelig treningsprogram og passet på å alltid ha progresjon når det kom til løftene, har jeg virkelig sett resultater. Jeg har blitt mye sterkere, og kroppen min har blitt mer muskuløs og fit enn hva den var før.

Jeg tipper jeg er langt ifra den eneste jenta som syns styrketrening er vanskelig i starten. Så derfor skal jeg dele mitt treningsprogram med dere, sånn at det blir litt lettere for dere å komme igang med treningen. Slik jeg gjør treningsprogrammet mitt er at jeg gjør alle øvelsene 8 ganger/repetisjoner og i 3 runder/sett. Enkelt å huske, og i tillegg har det virket veldig bra for meg. Programmet jeg gjør er et helkroppsprogram som betyr at man trener hele kroppen på en økt. Veldig effektivt og smart! I starten kan det være smart for dere å trene dette to ganger i uken, til det verste av stølhet har gått over, og man har blitt litt mer vandt med programmet. Etterhvert kan du begynne å gjøre det tre ganger i uken mandag-onsdag-fredag for eksempel. 

Det er også viktig å lære seg teknikken i øvelsene godt før du begynner å legge på noe vekter. Google hver og en øvelse og sett deg inn i hva man skal gjøre, så kommer treningen til å gå veldig bra! Denne økten tar som regel ca 45 minutter. Slik ser mitt styrkeprogram ut:

Oppvarming: 

Utfall med rotasjon 5 repetisjoner per ben * 1 sett

Strekk til bøy 5 repetisjoner * 1 sett

Setehev 5 repetisjoner * 1 sett

Skulderbladarmhevinger 10 repetisjoner * 1 sett

 

Økt:

Knebøy - 8 rep * 3 sett

Brystpress på skråbenk - 8 rep * 3 sett

Roing med manual - 8 rep * 3 sett

Biceps med manual - 8 rep * 3 sett

Situps på skråbenk - 8 rep * 3 sett

Eselspark - 8 rep * 3 sett

Legdown - 8 rep * 3 sett

 

 

Lykke til med treningen! Fortell meg gjerne hva du liker å trene i kommentarfeltet! 

 

Følg meg på facebook og instagram 

Hvem faen bryr seg?

Hver gang jeg scroller igjennom facebook er det haugevis av statuser og videoer, der folk snakker om hvor synd de syns på gatehunder og syriske flyktninger. De deler videoene, og forteller om hvor grusomt de syns det er at slikt skjer i verden. Men dette får meg til å undre. Bryr folk seg egentlig om disse sakene, eller bare deler de det for å virke som de bryr seg? Er det sånn at man ikke kan kjøpe en pølse på Narvesen til en uteligger, uten å måtte legge ut en lang status på facebook der man forteller om sin gode gjerning. Eller kan man gjøre det, uten å måtte reklamere det overalt? 

I dagens samfunn virker det som at alle skal virke som reddende engler. Men når det faktisk kommer til et stykke, er det ingen som stiller opp om noe skulle skje. Du deler kanskje videoer av syriske flyktninger, samtidig som du legger ved et bilde av at du nettopp har donert 50,- spenn til dem. Men hvis de hadde kommet hjem til deg og trengt hjelp, hadde du stilt opp? Hadde du latt de fått bo hos deg? Hadde du gitt de gjestfrihet, og lagd mat til dem? Ville du stilt opp på asylmottak og hjulpet flyktninger med å integrere seg?

Hmmm.. Tenk litt etter nå folkens. Hadde du faktisk gjort det? Hvis du er litt ærlig med deg selv, vil jeg tippe at du aldri hadde gjort det. 

Det samme kommer til gatehunder. Hunder som har blitt behandlet forferdelig, og som man ser videoer av på facebook under overskriften "du vil aldri tro hvordan hunden så ut etter forvandlingen". Du deler kanskje videoen, og forteller vennnene dine på facebook at du syns det er grusomt at noen behandler en hund så dårlig og lar den bo på gaten. Men da spør jeg deg. Har du noensinne adoptert en hund som har blitt omplassert fordi den har blitt behandlet dårlig? Eller klikker du deg rett inn på finn.no og finner den søteste lille valpen, og kjøper den? 

Vi mennesker har veldig lett for å få oss selv til og virke som reddende engler. Vi snakker om hva vi ville gjort hvis vi hadde havnet i en situasjon der vi måtte reddet noen. Men hadde vi egentlig gjort det? Hadde vi stoppet noen som prøvde å rane en gammel dame på gata? Eller hadde vi ventet til etter ranet var ferdig, og gått bort og sagt et par trøstende ord? 

Selv fikk jeg et ganske stort sjokk for noen måneder tilbake. Jeg gikk av tbanen på stortinget midt på dagen, da det var masse mennesker. En ruset jente fikk det for seg at jeg hadde sett på typen hennes (mens jeg egentlig så på den grusomt stygge jakken hennes), og da klikket det for henne. Hun stod og skrek opp i ansiktet mitt, og var veldig truende. Det var sikkert 150 mennesker som gikk forbi på de minuttene hun holdt på. Men hoppet noen inn? Prøvde noen å stoppe henne fra å angripe meg? Nei. Ingen gjorde en eneste ting. Alle gikk rett forbi og ga blanke. Noen stoppet og glante, for så å gå videre. Først etterpå da jeg hadde kommet meg bort fra henne kom det et par gamle damer bort som spurte om det gikk bra med meg. Men utover det, var det ingen som brydde seg. 

Etter hendelsen skrev jeg om det på bloggen, og fikk mange kommentarer fra mennesker som selv mente at de ville hoppet inn og stoppet det. Men helt ærlig folkens. Ingen som sa at de ville stoppet det, hadde faktisk kommet til å stoppe det. 

Jeg skal være helt ærlig, og si at jeg ville aldri hoppet inn og stoppet noe sånt selv. Ringe til politiet kunne jeg gjerne gjort. Men å hoppe inn i noe sånt har jeg ikke baller til. Og jeg er ikke den eneste. Jeg tror at vi mennesker må bli mer ærlige med oss selv, og forstå hvor lite vi egentlig bryr oss. Ja, det ser sjukt fint ut på facebook at du hjalp en narkoman i dag. Men egentlig gjorde du det kun for å skrive om det på facebook. 

 

Følg meg på facebook og instagram 

Stolt!

Nå skal jeg straks i et møte med Nettavisen/Side2. De er det nærmeste jeg kommer til en "sjef" eller arbeidsplass med jobben min. Syns det er veldig bra å være hos de, og de hjelper meg alltid med mye av forhandlinger og sånne ting som jeg selv hater å gjøre. Sånn at jeg kan fokusere 100% på selve bloggen. I dag skal vi ha et lite idèmyldringsmøte. Så det blir spennende! 

Etter at jeg har vært i møtet skal jeg rett til venninnen min Nora. Hun har nettopp flyttet for seg selv, så jeg må innom og se hvordan hun har det. Er så stolt av at hun kun er 22 år og har allerede kjøpt egen leilighet. Det er bra jobba det! Nå må jeg nesten løpe, så jeg ikke kommer for sent. Blogges senere! Følg meg på facebook og instagram 

Inspirasjon til å spise sunnere!

Da jeg la ut innlegget "kom igang med treningen" for noen dager siden, var det mange av dere som sa at dere ville være med på det. Derfor kommer litt mat inspirasjon, som dere kan ta med dere inn i uken som kommer. Stikkord; mer proteiner, mer frukt og grønnsaker, mer vann. Mindre godteri, mindre junkfood. Mer matglede! 
Følg meg på facebook og instagram 

Ukens spørsmål #76

Har du tenkt til å gjøre sånn at vi kan sende post til deg? Isåfall, når?
- Det har jeg tenkt en del på i det siste. Snakket med en god venn om det i forrige uke, og da ble jeg anbefalt å gjøre det. Men jeg er fortsatt litt usikker, siden jeg ikke vet om det er noe dere ønsker. Så fortell meg gjerne hva dere tenker om det! Hvis det er sånn at dere syns det er stas, så åpner jeg selvfølgelig postboks så dere kan sende post til meg :-) 

 

Jeg har bare noen spørsmål. Når jeg så disse bildene tenkte jeg med en gang at jeg vil være like pen å tynn som deg. Men det kommer jeg aldri til å bli.. Jeg lurer bare på om du var veldig tynn i 12 års alderen? Får jeg er 12 år å kjukk.... Jeg er ikke stolt av det, jeg liker ikke utseende eller kroppen min! Jeg har så utrolig stygg kropp.. Så jeg lurte på om du hadde noen tips? Mamma sier at det ikke er bra å gå ned i vekt når man er så liten. Men jeg er ikke fornøyd med meg selv.... Håper du har noen tips.
- Uff, jeg får vondt inne i meg at du har slike tanker. Ingen, uansett alder, skal tenke at sin egen kropp er stygg. Du er en ung person med en lang fremtid forran deg, så vær så snill og ikke begynn å henge deg opp i slike tanker. Det kan ødelegge så mye for deg! Tenk heller at du skal mosjonere og spise sunt, med gjerne litt godteri i helgene, fordi du vil gjøre noe godt for kroppen din. Ikke begynn å henge deg opp i vekt og sånne ting. Slike tanker gjør så vondt, og det unner jeg ingen! Vær ung og ha det gøy! Og husk; vi er alle vakre på hver vår måte :-) Kan du lage flere vlog videoer? Ååå, va så kjekt å se på de du har laga og se hvordan din hverdag er.
- Det kan jeg gjøre! Nå har jeg nettopp lagd noen, så det blir en liten stund til neste gang. Men kommer nok til å prøve og ha litt flere "a day in my life" videoer. De er jo kjempe morsomme å lage! 

 

Lurer på hvordan du finner, eller får buksene til å passe i beina. Jeg er 157 cm, ganske liten og finner ingen bukser i verden som passer både på lengde og form. Så hvor kjøper du mesteparten av buksene dine? 
- Jeg pleier å kjøpe bukser på litt forskjellige steder. Men det stedet der jeg alltid finner bukser som sitter bra er hos WOW. Det er en bukse derfra som jeg har 4 eksemplarer av i samme farge, rett og slett fordi den sitter så utrolig bra, og jeg er livredd for at de skal slutte å selge den. Hehe! Buksene derfra blir litt fort slitt. Men så koster de kun 200-300 kr per stykk, så det er ikke akkurat super stress. Gina Tricot pleier også å ha bukser som passer i lengden på bena. Hos Bik Bok syns jeg nesten det er umulig å finne bukser som ikke er superlange, og altfor store. Så wow it it! 

Hvor ser du Keeping up with the kardashians? 
- Det ser jeg på TV2 sumo. Det er kun sesong 9 som ligger der, om jeg ikke tar feil. Har fått såå dilla på det i det siste. Tidligere har jeg ikke vært noe spesielt fan, og har ikke tenkt noe over det. Men etter at jeg begynte å se på det for en ukes tid siden, har jeg blitt helt hekta! 

 

Går det bra med deg? du virker så sliten og det merkes på bloggingen din :( Håper alt er bra med deg
- Det går veldig bra med meg for tiden. Jeg er på et punkt med både venner og familie, hvor ting er veldig bra. Faktisk mye bedre enn noensinne. Men samtidig så sliter jeg mye med at jeg blir mye sliten. Vet ikke hvorfor jeg blir så sliten. Så jeg må komme meg til legen og sjekke om jeg har noen mangler igjen. Før hadde jeg B12 mangel og måtte ta sprøyter for det. Det gjorde at jeg ble ekstremt sliten. Så det kan hende det er det som gjør at jeg føler meg sliten igjen. Men vi får se! Håper nesten det er det som er problemet, for det er ganske lett å fikse. Hehe! 

Jeg lure på hvordan du kommer på så mange ideer?
- Hmmm.. Ja si det! Hodet mitt går konstant på jobbmodus hvor jeg alltid prøver å tenke ut nye idèer til blogginnlegg. Noe som også hjelper for min del er å være med mennesker man kan snakke med om litt ordentlige temaer. Da får jeg som regel masse idèer til blogginnlegg. Også gjør jeg mye, og da mener jeg mye, research. Pluss at dere ofte kommer med forslag til innlegg dere vil lese. Det hjelper meg så utrolig mye! Dere aner faktisk ikke hvor mye jeg setter pris på at dere kommer med ønsker til innlegg. Så bare å fortsette med det! 

 

Hva tar du i de forskjellige baseøvelsene som benkpress, markløft, knebøy, militærpress og pullups? 
- Jeg gjør faktisk kun knebøy av disse øvelsene. Så hva jeg tar i de, det aner jeg ikke, og i og med at jeg ikke trener de øvelsene, vil jeg tippe jeg er ganske dårlig i de. Men i knebøy er rekorden min 45 kg som er litt over egenvekt. Så det er jeg fornøyd med! 

 

Så fin :) Hvor er genseren din fra ?
- Den er fra Nelly. Elsker den! 

 

Hvorfor svarer du aldri på snapchat og instagram?
- Hver eneste dag får jeg inn rundt 250-400 kommentarer og meldinger fra bloggen, instagram, youtube, facebook og snapchat. Å svare på alle de er nærmest umulig. Men jeg prøver å svare så mye jeg kan på bloggen. Spørsmål prøver jeg alltid å ha med i ukens spørsmål, sånn at vi får litt kommunikasjon. Jeg åpner også nesten alle snappene dere sender til meg, og blir veldig glad når jeg ser de. Men jeg rekker dessverre ikke å svare på alle. Håper virkelig dere har forståelse for det. Jeg setter veldig stor pris på at dere er så gode. Og jeg prøver alltid å lese igjennom alt. Det blir bare veldig overveldende hvis man skal svare på alt.

 

- Noe du lurer på til neste "ukens spørsmål"?

 

 

Følg meg på facebook og instagram 

Klar for skal vi danse!

// innlegget inneholder adlinks

Nå skal jeg snart dra opp til Nydalen, til TV2 studioene. For å se på Skal vi danse i kveld. Min veldig gode venn PelleK deltar i programmet, så da skal jeg opp og heie på han! Husk å stemme på han i kveld. Du kan sende sms 12 til 26400 eller stemme gratis på TV2.no. Tenkte bare jeg skulle vise dere kjapt dagens antrekk før jeg løper ut av døren. Skjønner ikke hvordan jeg klarte det i dag, men jeg som har hatt såå god tid i dag, har plutselig dårlig tid. Er det mulig? Hmm, skylder på at jeg så litt for mye på Keeping up with the kardashians! 


Bik Bok - Bukse  // Topp - HER  //  Sko - HER  //  Jakke - Ukjent

Skal prøve å holde dere oppdatert på snapchat i kveld. Så følg med der! Har du ikke lagt meg til enda, er det bare å gjøre det. Heter stinablogg der, og alle som legger meg til kan både se mystory og sende meg snaps :-) 

 

Følg meg på facebook og instagram 

Viktig å ta vare på vennskap!

I går jeg på Olivia på Aker Brygge med June og venninnen hennes Jeanette Helen. Det er så altfor lenge siden jeg har vært med June, så det var virkelig på tide å catche opp litt igjen! Og det var så koselig å bli kjent med Jeanette. Det er så altfor lett å glemme bort å være med venner når hverdagen blir for hektisk.

Men gud så viktig og godt det er for sjelen å være med venner. Personlig har jeg altfor lett for å stenge meg inne og bare slappe av alene. Spesielt når høsten kommer. Men da er det ekstra viktig å være obs på å pleie vennskapene sine! Det ble et par drinker og masse god mat. Vi hadde egentlig litt halvveis planer om å dra ut en tur. Men da klokken var 22:30 satt alle og gjespet, og var rimelig klare for å dra hjem og ta kvelden. Haha, føler meg brått så voksen når jeg ikke holder ut en fredagskveld engang. Men på den positive siden, slapp jeg å være noe fyllesyk i dag, så jeg har allerede vært en tur innom gymmet og fått unnagjort den tredje og siste økten denne uken. I kveld blir det opp på Nydalen og se på Skal vi danse. Forteller mer om det senere i dag! 

 

Hva er dine planer for lørdagskvelden?

 

 

Følg meg på facebook og instagram 

Kveldens antrekk

Nå skal jeg snart avgårde for å spise middag med June og en venninne av henne. Regner med det blir Olivia på Aker Brygge vi ender opp på. Det er virkelig favorittstedet! Tenkte jeg kunne vise dere kveldens antrekk før jeg tar turen ut! I dag ble det en casual med pyntet stil. Syns denne vesten og jeansen passer så godt sammen. Spesielt nå som det er høst. Ah, for ikke å snakke om det fantastiske høstværet vi har hatt i dag. Kan ikke alle dager være som denne? Da hadde jeg blitt så glad! 

Følg meg på facebook og instagram 

Merkelige drømmer

I går kveld glemte jeg helt bort å skru på vekkerklokken, så i dag har jeg sovet helt frem til 12. 12!! Gjett om jeg fikk sjokk når jeg så hva klokken på mobilen min var. Kan ikke huske sist jeg sov så lenge. Men gud så etterlengtet det var! Det er så deilig å bare sove så lenge kroppen trenger for en gangs skyld. Kjenner at hodet mitt er mye klarere i dag. Det er som om det er skyfri himmel, haha!

Tror også mye av grunnen til at jeg sov så lenge i dag, var fordi jeg drømte så mye rart i natt. Jeg blir helt forbauset over hvor mye rart en kan rekke å drømme på en natt. Plutselig hadde jeg flyttet inn i et gigantisk hus, så hadde jeg blitt kidnappet og vært borte i 2 år, og plutselig hang jeg med alle jentene jeg var i venninnegjeng med da jeg gikk på ungdomsskolen. Hvordan er det mulig å drømme så mye forskjellig på en natt? Og det som er så rart også, er at jeg husker alt fra hele drømmen så detaljert. Vanligvis husker jeg nesten aldri hva jeg har drømt engang. Merkelig! Noen av dere som pleier å drømme mye rart? Fortell meg gjerne deres merkeligste drømmer i kommentarfeltet! Følg meg på facebook og instagram 

Blandede følelser

// inneholder reklamelink

I dag har jeg fått unnagjort så mye "behind the scenes" jobb på bloggen. Det er helt merkelig hvor mye som foregår bak en blogg, som dere ikke ser. Når man ser igjennom en blogg tenker man fort at det kun er det man ser, som er det bloggeren jobber med. Men som oftest, er det så ekstremt mye mer. Man må svare på masse mailer, gjøre research, jobbe med prosjekter, osv. Kunne sikkert listet opp alle tingene, men det blir vel kanskje litt kjedelig for dere?Jeg har skikkelig blandede følelser for at høsten har kommet. På den ene siden elsker jeg å kunne gjøre litt mer ut av antrekkene, og kle meg opp i lag på lag. Bladene får nydelige farger, og en solfull høstdag som i dag er helt fantastisk! Når det regner derimot.. Not such a fan. Men da får man heller bruke tiden inne på andre ting! 


Bik Bok - Bukse, smykke og solbriller  //  Sko - HER  //  Ukjent - Jakke  //  Genser - HER  

Følg meg på facebook og instagram 

New nails for fall!

// sponset behandling

Nå som høsten virkelig har kommet, var det på tide med litt høst fargede negler. Da jeg var innom TL Salongen på Ulven i dag morres, valgte jeg å gå for en skikkelig fin høstfarge til neglene. Klarer virkelig ikke å bestemme meg for om fargen er lilla, burgunder, rød, eller hva den er. Det nærmeste jeg kommer til noe svar er vel bringebær. Fint ble det i alle fall! Syns denne lakken og formen på neglene ble så fint sammen, og det passer perfekt til høstens antrekk! 

Hvis du vil ha like fine negler er Elisabeth som driver TL salongen på Ulven i Oslo virkelig å anbefale. Utrolig flink og søt jente! Sjekk ut tlsalongene.no for å bestille time! Bilder av resten av antrekket kommer senere i dag! 

Hvor mye jukser vi bloggere?

I går så jeg de to første episodene av TV2s nye serie "Hæsjtægg". Det fikk mer virkelig til å tenke igjennom bloggverdenen. I programmet så man hvor mye hun ene rosabloggeren "staget" ting for at det skulle se bra ut på bloggen. Det var også en dame som var matblogger, og man så hvor mye hun pyntet i på matbordet for å ta bilder til bloggen, for så å måtte sitte alene og spise, mens familien gjorde andre ting. 

Jeg vet selv at det er lett å male et veldig perfekt bilde av livet igjennom en blogg. Jeg har dusinvis av venninner som er bloggere, og jeg ser hvor mange av de som er helt annerledes i virkeligheten, enn på bloggen sin. På bloggen slenger de på det største smilet, og forteller om hvor fantastisk morsomt det var å spise sushi sammen. Mens det eneste man egentlig gjorde var å knipse masse bilder, spise opp sushien, for så å gå hjem og blogge om det. 

For et års tid siden gikk jeg på masse bloggeventer, arrangert av pressebyråer. På bildene så det ut som om man hadde det så gøy, og at det var såå spennende å se på de nye høstnyhetene til forskjellige merker, og man var såå god venn med alle de andre bloggerne som var der. Mens man i virkeligheten bare knipset noen kjappe bilder av tingene som var der, 40 bilder av maten, også sa man hei og snakket i 2 minutter, før man stakk hjem igjen. 

Det kom til et punkt der jeg ikke orket å gå på en eneste pressevisning mer. Fordi alt var så fake. Nå går jeg kun på bloggarrangement hvis jeg skal med en venninne, og vi faktisk får vært litt sosiale sammen.

Jeg er så drittlei av at alt skal være så iscenesatt. Hele tiden mens jeg har blogget har mitt hovedfokus vært at jeg skal være åpen og ærlig. Det har vært på både godt og vondt. Har jeg en helt forjævlig dag, sier jeg det som det er. Har jeg det fantastisk sier jeg det også. Jeg har hatt perioder der jeg slet med depresjoner og gikk til psykolog, og da var jeg ærlig om det på bloggen. Jeg kunne gjort det ekstremt mange andre bloggere gjør, og holdt kjeft og smilt, og latet som at alt var perfekt. Men sånn er ikke jeg. Selvfølgelig, så syns jeg ikke man skal være i så altfor dårlig humør på bloggen. Man skal ikke måtte tenke "ah, hva skal hun klage over i dag da.." når man går inn på en blogg. Men samtidig syns jeg at man skal kunne være ærlig. 

Jeg har blogget i så mange år at jeg ser på dere som leser bloggen min som venninnene mine, og lillesøsterene mine. Høres kanskje litt rart ut. Men jo, det er fakta. Og hvis jeg hadde kun skrevet at det kun var solskinn i livet mitt, til og med på de mørkeste dagene, hadde jeg følt at jeg hadde løyet til dere. Og er det en ting jeg ikke takler, så er det å lyve. 

Men tilbake til overskriften igjen. Hvor mye jukser vi bloggere? Det er vanskelig for meg å si hvor mye de største bloggerne iscenesetter livet sitt, i og med at jeg kjenner kun noen få av de, men ikke noe veldig nært. Men jeg tror nok vi alle pynter litt på sannheten. Jeg ser hvis "vanlige" venninner skal legge ut et bilde av jentekvelden på instagram, pynter de som regel litt ekstra og gjør det ekstra koselig på bildene.

Så det er ikke bare oss bloggerne som pynter litt på sannheten. Selv syns jeg det er greit å pynte litt på sannheten, så lenge man ikke endrer alt totalt. Det er helt i orden å rydde litt ekstra i bakgrunn når man skal ta bilder til bloggen. Eller slenge på seg litt ekstra med sminke for at det skal se bra ut på bildene. Men om jeg har en vond dag, kommer jeg nok aldri til å glise fra øre til øre og fortelle at jeg har det fantastisk.

 

Hvor mye pynter DU på sannheten?

Kom igang med treningen!

I sommer har jeg vært litt vel lat når det kommer til trening. Det har for det meste kun være litt vedlikehold og enkel mosjonering. Det som er greit med å ha en slik pause, er at man skjønner hvor viktig treningen er for kroppen. Selv sliter jeg med en nakkeskade, og da er styrketrening ekstremt viktig. Hvis jeg ikke trener eller mosjonerer på bare en uke, blir jeg så ødelagt i nakken at jeg ikke klarer annet enn å ligge rett ut. Jeg merker også hvor mye svakere jeg føler meg hvis jeg ikke har trent skikkelig styrketrening på en stund. Og selv om kroppen utseendemessig holder seg noenlunde lik, så lenge jeg trener iblant. Er jeg nødt til å komme meg igang med skikkelig gode treningsrutiner igjen. Ikke noe mer lating nå! Fra og med nå har jeg skikkelig lyst til å komme igang med gode treningsrutiner, og et sunt kosthold igjen. 

Jeg kommer til å trene mandag-onsdag-fredag fremover, og holde godteri inntaket til lørdager. Junkfood og ferdigmat er ok en sjelden gang iblant, men det skal vekk fra hverdagen. Jeg kommer ikke til å ha et sykt strengt kosthold der jeg må veie maten og telle kalorier. Sånt kan man fort bli gal av. Jeg kommer derimot heller til å fokusere på å spise mye proteiner fra kjøtt, fisk, fugl, meieriprodukter, og også spise mye grønnsaker og grove kornprodukter. 

Men dere, jeg er vel ikke den eneste som trenger å komme igang med litt gode trenings- og kostholdsrutiner, er jeg? Jeg tipper flere enn bare meg har vært litt late i sommer, så derfor utfordrer jeg dere til å bli med! Sett deg som mål at du skal klare gode rutiner frem til jul. Det er faktisk bare 3 måneder til jul, så det er ikke så lenge! Se hva det gjør med din helse. Se hvilke fordeler du får av å ha et sunt kosthold og trene. Kanskje får du en helt ny energi du aldri har hatt før? Kanskje blir du mye sterkere enn du noensinne trodde du kunne bli? Mye kan gjøres på bare 3 måneder. Gode vaner kan lages, og du kan få en mye bedre helse. For å motivere dere kommer jeg til å legge ut sunne mat oppskrifter og treningsøvelser her på bloggen. 

Nå er jeg spent på å høre fra dere. Er dere med? Er dere klare for å bli godt trente, og sunne? Det er jeg! 

 

Denne høstens trender!

// annonselinker

Ny årstid og nye motetrender! En av tingene som gjør det litt lettere å gi slipp på sommeren, er at det har kommet inn så mange fine nye trender for denne høsten. Jeg syns alltid det er så spennende å se hva som blir trendy når man går inn i nye årstider. Men noen ganger kan det være litt vanskelig å se akkurat hvilke trender som blir inn denne sesongen. 

Derfor har jeg tatt et dypkikk igjennom mange av skandinavias største blogger og nettbutikker, og lagd en liten guide til dere, som gjør det litt lettere å se hvilke trender som blir inn i høst. Man trenger selvfølgelig ikke være helt trendslave, og kle seg eksakt likt som trender sier. Selv syns jeg alltid det er gøy å få inspirasjon og innspill fra trendene, og gjøre det om til noe som passer min egen stil.Her finner du klærne:

Nude toned dresses: her, her, her, her

Overknee boots; her, her, her

Chunky knit; her, her, her

Camel coat; her, her, her 

Ripped jeans; her, her, her 

Lace body; her, her, her, her 

---

Hvilke trender liker du best?

Smoothie bowl til frokost!

Til frokost i helgen testet jeg ut en helt ny frokost. Den ble så god, at jeg bare må dele oppskriften med dere! Denne frokosten passer like godt til hverdags som den passer til en helgefrokost. Det tok heller ikke lang tid å lage, så det er et stort pluss om du har dårlig tid om morgenen. Frokosten jeg lagde var en smoothie bowl, med masse godsaker, og som mettet utrolig mye! Du kan velge om du vil ha smoothien i en bolle og spise den med skje, eller lage den litt tynnere og ha den med i et smoothiebeger på vei til skole/jobb. 

Dette trenger du:

- 250 gram frosne jordær

- 100 gram frosne bringebær

- 1 dl gresk yoghurt

- 1-2 ss musli 

Kjør bærene og den greske yoghurten i en blender. Vil du ha smoothien litt tynnere kan du ta i litt mer gresk yoghurt. Ha hele smoothien i en bolle og dryss musli over. 

Håper det smaker! 

Siden sist..

Har dere hatt en fin helg? Det har jeg! Denne helgen har jeg endelig fått et pust i bakken og slappet av. Gud så deilig det er å bare ta det helt med ro iblant. Senke skuldrene, nyte en kopp kaffe og lese seg opp på favorittbloggene sine + se igjennom instagramfeeden. Selv følger jeg kun folk som inspirerer meg på instagram, sånn at hver gang jeg åpner appen får jeg en ny dose inspirasjon! Noen av mine favoritt instagrammere er @mariakassandra (god venninne!), @jayalvarrez og @9gag. 

Følg meg gjerne på instagram om du vil. Heter @stinablogg der! 


Hvem er dine favoritter på instagram?

Ukens spørsmål #75

Hvordan tjener du penger på instagram? :) jeg spør ikke om hvor mye du tjener fordi det er jo en privat sak.. Men vil bare si det i tilfelle du mistolker meg!
- Måten jeg tjener penger på instagram er at firmaer kontakter meg og ber meg teste ut produktene dems. Liker jeg produktene, blir vi enige om en pris for at jeg skal poste et bilde på instagram og reklamere for dem. Ganske enkelt og greit egentlig! 

 

Du er kjempeflink å ha varierte og gode blogginnlegg! Hvordan klarer du å holde motivasjonen oppe dag inn og dag ut?? Har du ikke avogtil lyst å bare gi opp alt?
- Så hyggelig å høre! Som regel er det null stress å holde motivasjonen oppe. Jeg elsker å blogge, og dere er så snille og gode mot meg, så det hjelper veldig! Men selvfølgelig er det jo dager da jeg ikke føler meg like inspirert og da er det vanskelig å blogge. Det hender jo at jeg får helt hjerneteppe og skrivesperre, og da blir det umulig å i det hele tatt skrive noe. Men siden jeg har blogget i såpass mange år, har jeg så gode vaner når det kommer til bloggingen, at det er sjeldent det er noe problem. Syns du det er rart at jeg er 12 år og er 10cm høyere en deg?
- Hvorfor skal jeg syns det? Selv sluttet jeg, i likhet med mange andre jenter,  å vokse da jeg var rundt 13, så at noen er høyere enn meg når de er 12 år bryr jeg meg ganske lite om. Jeg har virkelig lært å elske høyden min, og nå elsker jeg å være liten og nett. Uansett hvor høy man er så syns jeg at det er viktig å lære seg å elske den høyden man har og ender opp med. Er du høy har den sine fordeler, er du lav har det andre fordeler. Det viktigste er at du fokuserer på de positive sidene ved din egen høyde. Har du noen motivasjons tips til trening, sliter med og komme inn i rutiner og sånne ting?
- Selve treningsøktene pleier som regel alltid å gå veldig bra. Men det vanskeligste med trening er som regel å komme seg ut av døra, og på trening. Har du en venninne du trener med, kan dere hjelpe hverandre med å dra med hverandre på trening. Det kan også hjelpe å gå på en arrangert trening, som for eksempel fotball og håndball. Da kan du på en måte ikke droppe treningen. Ellers kan det hjelpe på motivasjonen å sette seg noen mål med treningen. For eksempel å kunne klare å være med å løpe KK mila eller andre slags løp. 

 Jeg er 13 år å jeg elsker bloggen din. Leser den hver dag:) jeg sliter med at jeg er veldig lav for alderen:( alle andre er myeeee høyere enn meg.. Har du tips?
- Som jeg nevnte litt lengre opp i dette innlegget, er det viktig å lære seg å elske høyden sin. Jeg har nesten alltid vært den laveste i enhver jentegjeng jeg har vært i, og har alltid også fått høre det. Det har vært alt fra "aww, så liten og søt du er" til "herregud, ta noen voksepiller a, din dverg!" sistnevnte har forresten kommet fra en anynom kommentar på bloggen, og ikke en venn. Så jeg vet at det kan være vanskelig å takle det å hele tiden få høre om hvor lav man er. Før hatet jeg å være lav, fordi jeg fikk så mye slengkommentarer for det. Men vendepunktet for meg, var da en modellvenninne som var ca 175cm høy, fortalte meg om hvor misunnelig hun var på høyden min. Jeg fikk jo helt bakoversveis, fordi jeg alltid hadde tenkt at hun hadde den perfekte høyden. Så at hun kunne være misunnelig på at jeg var lav var helt merkelig for meg. Men etterhvert som jeg ble eldre, har jeg forstått at vi alle er skapt så utrolig forskjellige. Noe du hater ved deg selv, kan noen andre misunne. Derfor er det viktig å forstå at man er fin akkurat som man er. Høy, lav, rund eller firkantet, haha. Du er fin som du er! Så lær deg å elske det :-) 

 

Har du noen tips til nye bloggere?
- Jeg har veldig mange tips. Men hvis jeg skal prøve å ikke svare altfor langt, så skal jeg oppsummere noen av de viktigste tingene. Blogg om noe du interesserer deg for, da blir bloggingen mye morsommere for deg, og du klarer å blogge over tid. Det er også veldig viktig å ikke begynne og blogge fordi du vil tjene masse penger med en gang. Å tjene penger på blogging er noe som tar lang tid. Først må man ha en blogg som er bra nok til at folk vil lese den, så må man ha mye lesere over tid, også må man komme i kontakt med sponsorer som faktisk gidder å betale deg. Dette kan ta veldig lang tid, og hvis du ikke har en geniun lidenskap for blogging, blir det vanskelig å klare seg. Så ja, mine beste tips er; blogg om noe du liker, legg kvalitet i bloggpostene dine, og ha det gøy! 

Har du også strekkmerker som alle vanlige mennesker?
- Argh, hater når man skal referere til strekkmerker som noe som gjør at man er et "vanlig" menneske. Tror folk at alle "vanlige" mennesker har strekkmerker? Er det det som gjør at man plutselig blir "vanlig"? Aff, blir litt oppgitt av slike ting. Og nei, jeg har ikke strekkmerker. 

 

Lurer på hvordan du lager startbildene på videoene dine? Og hvordan du får bruke det bildet på youtube, jeg får beskjed om at youtube bestemmer uansett... Takk på forhånd! Du er en super blogger!
- Sånn det var før, og som jeg fortsatt tror det er. Er at man må være youtube partner for å kunne velge ut startbilde på sine egne videoer. Partner blir man når man enten blir med i et nettverk, eller når man når er visst antall abonnenter. Vet dessverre ikke hvor mange abonnenter det er. Startbildene lager jeg forresten på picmonkey.com. Der har de mange kule skrifttyper å velge mellom! 

 

Pleier du å dra stativ rundt forbi i oslo når du tar antrekksbilder? hvordan får du til dette?
- Som regel pleier jeg bare å ta bildene i nabolaget der jeg bor. Orker ikke drasse med stativ og kamera rundt i hele Oslo. Men hvis venner eller fotografer tar bilder av meg, så tar vi gjerne bilder litt andre steder i Oslo, enn i nabolaget mitt. Hei, jeg har bare lagt merke til at du aldri går med skjørt. Er ikke sikkert det er sånn, men vis det er, er det en spesiell grunn til det?
- Det hender jeg går i skjørt. Men det er mest på byen, og bilder av det havner sjeldent på bloggen. Ellers er jeg glad i å gå med skjørt på høsten. Et skjørt med en strømpebukse under er alltid en fin høst-kombo. 

 

Hva kaller du fansen din?
One direction= directioners
Justin biber= belibers.
Stinablogg= .....

Hehe, kaller vel ikke dere for noe. Dette har jeg faktisk ikke tenkt på! Noen av dere som har noen tanker eller idèer?

 

 

Hvor er boksa fra? Var veldig fin
- Ja, ikke sant? Jeg elsker den! Den er fra Cheap Monday. Hullene lagde jeg en kveld da jeg ble litt oppfinnsom, så buksen er ikke helt original! 

 

Can you dub some of your videos in English at the bottom of the YouTube screen for those of us in the USA? How about the first Wednesday each month as dubbed in English day? All I could understand was tacos and pizza and Justin Bieber. I take it you like tacos and pizza but Justin Bieber not so much.
- Hmm. I have not thought that much about this. I don't really understand how to dub the video. I only know that you can add text. But if I find out how to dub, I might do that in the future. Right now most of my readers comes from Norway, Sweden and Denmark, so there is not very much of a market for this yet. Noe du lurer på til neste "ukens spørsmål"?

Intervjuet i VG helg om Kroppspress!

God lørdag! Tenkte jeg bare ville tipse dere om en artikkel jeg er med i, i VG helg, denne helgen. Artikkelen handler om kroppspress blant unge, som de får av bloggere. De har skrevet om hvordan tre forskjellige jenter reagerer på at mange bloggere tar silikon, restylane, og andre lignende kosmetiske inngrep. Selv har jeg aldri gjort et kosmetisk inngrep. Og syns heller ikke at bare fordi en blogger tar det, så må jeg ta det.

Syns mange bloggere får ufortjent skylden for press blant unge jenter. Da Sophie Elise tok silikon og var ærlig om det, syntes jeg det var så mye bedre enn å lyve om det. Altså, hvor mange hollywood kjendiser lyver ikke om at har fikset på utseendet sitt? Så sitter vi som ikke har fikset på utseendet og får helt forvridd tankegang på hvordan folk kan se ut. Fordi vi blir lurt til å tro at det er ekte. Derfor er det mye bedre å heller være ærlig, sånn at man ikke trenger å få ønske om et uoppnåelig ideal. 

Jeg har snakket litt om presset for å være "ekte" i dagens samfunn. Litt referering til innlegget jeg skrev for et par måneder siden. Om at hvis man ikke hadde strekkmerker og litt ekstra fett på kroppen, ble man ikke sett på som ekte. Kjøp gjerne utgaven og fortell meg hva dine tanker om teamet er! Syns det er spennende å høre deres meninger om dette temaet. 

Perfekt sunn helgekos!

Nå vil jeg tipse dere om en utrolig god og sunn drikk som passer like godt til helgefrokosten. Denne passer også like godt på kvelden. Bytt ut brusen med denne, og du får en mye sunnere og friskere drikke! 

Drikken er enkel. Det eneste du trenger er en appelsin, en lime, 1/4 honningmelon og noen isbiter. Kjør alt i en blender, og server. Sunt og godt! Tips; Til dere over 18 år er denne også god å lage en drink ut av. Så kan du imponere på vorspielene i helgen! Hehe! Misforstått feminisme

Etter gårsdagens innlegg kom det mildt sagt en del stygge kommentarer. Veldig mange var helt uenig med hva jeg skrev, og derfor har jeg lyst til å oppklare litt ting. Jeg vet selv at ting ofte kan bli misforstått når man leser det på en blogg, og derfor vil jeg skrive litt om hva jeg mener om temaet. 

Selv om jeg fortsatt syns at kvinner og menn er veldig forskjellige. Altså, vi kvinner har helt andre hormoner og følelser enn menn, og vi kan faktisk skape et menneske inne i oss. Menn derimot har anlegg for å bli fysisk sterkere enn kvinner. Det betyr ikke at alle menn er fysisk sterkere enn alle kvinner. Men dere skjønner vel hva jeg mener. 

Personlig er jeg veldig for likeverd mellom kjønnene. Uansett om du er kvinne, mann, eller intetkjønn er du verd akkurat like mye. Det skal ikke være sånn at fordi du er kvinne så er du et "dårligere" kjønn enn hvis du hadde vært mann. Kvinner og menn skal ha like mye verdi. Jeg syns heller ikke at det skal være sånn at det kun er damene som vasker og gjør rent i hjemmet. Er begge i jobb, skal oppgavene hjemme fordeles likt. En man kan være like flink til å støvsuge og lage mat som kvinnen. Så ingen unnskyldning her! 

Når det kommer til dating syns jeg alltid det er veldig koselig hvis mannen spanderer på daten, og oppfører seg som en gentleman. Litt gammeldags tankegang kanskje. Men noen ting er greit å fortsatt ikke ha helt likestilling på. Men det er snakk om en liten ting, og ikke en stor ting som lønningsforskjeller innad i firmaer mellom kvinner og menn. Når det kommer til lønningsforskjeller mellom menn og kvinner syns jeg at lønn burde være lik så lenge man har lik stilling. Her kommer likeverd inn igjen. Selv om man er forskjellige kjønn, så er man verdt like mye.Men long story short. Poenget mitt er, kvinner og menn er verd like mye. Men jeg syns det blir for dumt når kvinner absolutt skal oppføre seg som menn, og det skal være feminisme. Man burde heller omfavne sitt eget kjønn og være en skikkelig sterk, og dyktig kvinne, uten å være redd for å ta på seg leppestift og et par høye hæler! 

Dette betyr feminisme for meg!

For meg betyr ikke feminisme å gjemme at man er kvinne. Det betyr ikke at jeg må ta på med en dress og leke mann. Nei, for meg betyr feminisme at jeg kan kle på meg nydelige kjoler, gå med høye hæler og sminke meg. Det betyr at jeg har former på min kropp, som ikke menn har.

I land som India, Iran, Pakistan osv klær kvinnene seg i overdådige klær med mye smykker. Her i Norge slenger vi på oss en "boyfriend" jeans og et på med converse, så er vi klare for å gå ut av døren. Jeg har så stor respekt for kvinner som er skikkelige kvinner. Som viser frem sine feminine sider, og som faktisk pynter seg.

For meg er feminisme å være feminin. Det handler om å vise frem sine kvinnelige sider. Har man en flott rumpe, midje, pupper eller lår. Så vis det frem! If you got it, flaunt it! Jeg syns det er så teit at man skal få så mye drittslenging om man viser litt kløft eller rumpe. Skal jeg heller slenge på meg en hettegenser og gjemme mine feminine sider da eller? Er det noe bedre liksom?For meg handler ikke feminisme at man skal ta over mannejobbene. Man skal ikke plutselig la håret under armene vokse fritt, begynne å hugge ved, eller jobbe som brannmann (branndame). Det handler om å stille sterkt i de tingene som kvinner best kan. Kvinner og menn er jo skapt forskjellige, og er lagd til forskjellige oppgaver. Og fordi vi er så forskjellige er det viktig å forstå at man ikke passer like godt til de samme oppgavene. Men selv om en kvinne kanskje ikke er fysisk like sterk som en mann, kan hun værelike sterk psykisk og ha like mye guts.

Det jeg prøver å si er at kvinner og menn er forskjellige. Så løsningen for oss kvinner er ikke å bli som menn. Det er ikke å prøve og ta over mannejobbene og kle seg i manneklær. Men heller å være et sterkt kjønn i seg selv. Å være kvinne er så fantastisk vakkert og bra, og det er så viktig at vi er stolte av hvordan vi er skapt. Vær heller den beste i en kvinnejobb, og kle deg feminint. Det er mer enn fantastisk nok. DET er det feminisme og girlpower handler om. Å styrke sitt eget kjønn, uten å måtte bli det motsatte kjønn.


Det er ingen som skriker "manpower" hvis en mann hadde kledd på seg en kjole og begynt å jobbe som helsefagarbeider. Det er fordi de er sikre i sitt eget kjønn, og de oppgavene som best er egnet til det kjønnet. Vi kvinner er nødt til å bli mer sikre på oss selv, og forstå at vi mer enn bra nok akkurat som vi er, som kvinner! 

 

EDIT: En liten oppklaring av ting som ble misforstått kan du lese HER

Everything is so pink and pretty

Litt kveldsinspirasjon fra weheartit. Tror aldri jeg går lei den siden. Hver gang jeg føler meg litt lite inspirert, er det steder jeg må innom. Her er noen av mine siste favorittbilder. Stikkord;  rosa, fint hår, blomster, sitater, ripped jeans, negler, mote.Video: Snapchat Q&A

Da var endelig videoen ferdig lastet opp. Holdt nesten på å bli gal i dag. Alt av teknologi gikk virkelig galt. Først ville ikke filmen lagres riktig. Så ville ikke programmet jeg bruker til å redigere bilder i fungere. Også måtte jeg tømme halve pc'en fordi den var så full at den nektet å virke. Så ja, jeg har virkelig fått testet tålmodigheten min i dag. Men nå er i alle fall videoen ready! Tidligere i dag ba jeg dere sende meg spørsmål på snapchat, så jeg har svart på mange av de i videoen. Legg meg gjerne til på snapchat; stinablogg! 

Ikke en jente-jente

De fleste som leser bloggen min, eller kjenner meg sånn halvveis, tror som regel at jeg er veldig jentete. De ser en litt oversminka rosablogger, og tenker "hu digger sikkert Justin Bieber og tar selfies dagen lang". Men, det er veldig langt ifra sannheten. De fleste får som regel litt sjokk når de blir ordentlig kjent med meg, fordi jeg er egentlig veldig guttete av meg. 

Sånn rent bortsett fra at jeg bruker jævlig mye sminke og alltid har nykrøllet hår, er jeg ikke så jentete. Når det kommer til klær for eksempel slenger jeg som regel bare på meg noe som matcher sånn noenlunde. Å endevende hele klesskapet, bruke en time på å kle på seg, og kordinere smykker i tillegg, det gjør jeg så og si aldri. Har jeg på meg smykker så er det som regel fordi jeg for en gangs skyld husker å slenge det på meg! 

Hver gang jeg skal på filmkveld med venninner blir det alltid ganske kaos. De fleste jenter elsker jo litt klissete romantiske komedier som "PS I love you" og "The notebook", og litt sånn "husmorporno" filmer som "Magic Mike" og "Fifty Shades". Jeg derimot vil mye heller se på en actionfilm, komedie eller en skikkelig skrekkfilm som "Jackass the movie", "politiskolen", "Hostel" og "James Bond". 

Når det kommer til serier på tv'en er det enda verre. Hver gang jeg er hjemme hos søsteren min blir det alltid 3 timer med "kjolen som sier ja!" og "sex and the city". Fett at brylllup skal være en stor dag i livet. Men å måtte stresse så sykt mye for å finne en kjole. Nei, det hadde jeg aldri giddet! Og godt voksne damer som snakker om sex syns jeg ærlig talt ikke at er så gøy. Sett heller på Family Guy eller Top Gear så koser jeg meg! Drøy humor og biler. Ah, mye bedre!

På vorspiel blir det som regel enda verre. Først setter jentene på Justin Biebers nye sang, også begynner de å ta sjukt mye selfies. Jeg liker bedre å høre på litt 80 talls rocke klassikere som AC/DC og Kiss. Selfies blir det som regel heller ikke mange av. Hvis jeg husker på det knipser jeg som regel et par bilder med kameraet, til bloggen og sier meg fornøyd med det. Men å stå og knipse 39 selfies i alle mulige vinkler med 3 andre venninner, nei, det gidder jeg ikke. Skal jeg ta en selfie til snapchat knipser jeg som regel 1 eller 2 bilder og sier meg fornøyd med det. Orker virkelig ikke å være pirkete, og er heller ikke så nøye når det bare er til snapchat.

 Det kleineste av alt er vel dater. De fleste jenter blir som regel overlykkelige hvis en gutt gir de blomster, eller tar de med på en fancy restaurant. End gjerne daten med å dra et sted hvor dere kan se solnedgangen også, mens dere holder hender, da blir'e søtt. Jeg derimot, får helt hetta hvis en gutt skal være romantisk. Jeg overdriver ikke når jeg sier at jeg hater romantiske ting. Når gutter skal overraske meg med ting, da blir jeg mest klein-sjokkert. Skal vi på date, kan du heller ta meg med ut og spise pizza på Peppes, også sier vi oss fornøyd med det. Sleng på en deg en jeans og en grei tshirt. Ikke kom på daten med dressjakke og frakk. Da blir det kleint. 

"That time of the month" er jo et velkjent uttrykk for jenter når de har mensen. Her også er jeg ikke så jentete av meg. For det første trodde jeg i mange år at man skulle få mensen samme dato hver eneste måned. Det heter jo "that time of the month". Så jeg skjønte aldri hvorfor det ikke kom til samme dato. Hvor ofte det kommer kan jeg takke p-pillene mine for at jeg har styr på. For sånt har jeg aldri hatt helt kontroll på! En annen ting er jo at veldig mange jenter blir som regel sjukt gretne og følsomme når de har mensen og PMS (når i måneden har man PMS forresten? haha). Husker jeg hadde en venninne som ble så følsom når hun hadde mensen, at man såvidt kunne se på henne uten at hun begynte å grine. Jeg derimot, merker ikke en dritt. 

Når det kommer til trening er jeg vel hakket mer brutal enn hva de fleste jenter er. Jeg drar på gymmet og løfter tunge vekter, og spiser mye proteiner. Yoga, saltimer, chiafrø og algesmoothie holder jeg meg langt unna. Detox har jeg heller aldri testet, og sånt syns jeg bare blir tull. Kroppen klarer å rense seg helt fint på egenhånd. Jeg er heller ikke typen som slenger meg på alle mulige slankemetoder bare fordi det er trendy akkurat nå. Jenter, skal dere ha resultater, er det best å dra på gymmet og løfte tunge vekter, og spise jævlig mye proteiner. Ikke alt dette andre bullshitet som visse rosabloggere prøver å pushe på dere. 

 

 

Så ja, jeg kan vel konkludere meg at jeg ikke er en jente-jente.
Men det er helt ålreit. Jeg liker meg selv akkurat sånn som jeg er.
Og på den positive siden, går jeg i alle fall sykt godt overens med gutter!Ukens spørsmål #74

Misunner kroppen din! Er det en spesiell diett du spiser utenom treningen?
- Hehe, gøy å høre! Jeg følger ingen diett, og det har jeg heller aldri gjort. Hadde aldri taklet å måttet ha strenge regler på hva jeg skal spise, og hele tiden måtte kontrollere matinntaket. Å veie mat og telle kalorier er virkelig ingenting for meg! Men jeg prøver å ha et generelt sunt kosthold med mye kjøtt og grønnsaker. 

Jeg er 12 år, og sliter med uren hud. Har du noen tips til hva jeg skal gjøre?
- For det første vil jeg bare si at det er ekstremt vanlig med kviser når man er i den alderen. De alle fleste får kviser på den tiden i ungdomstiden, så det er ikke noe å stresse over. Men det kan hjelpe å være flink til å rense sminkekoster regelmessig, skifte putetrekk ofte, bruke kremer og ansiktsrens som passer til hudtypen din, rense huden morgen og kveld.

 

Har du noen andre jobber i tillegg til bloggen?
- Nei. Det er kun blogg, youtube, instagram jeg tjener penger på. Jeg er utrolig takknemlig over at så mange mennesker leser bloggen min, og gir meg muligheten til å leve av noe jeg elsker å jobbe med! 

 

Hvis du ville kunne du bare ha holdt på med YouTube?
- Nei det tror jeg ikke. Jeg elsker å blogge så det er det jeg liker best å jobbe med. Men jeg elsker også YouTube, så kombinasjonen av begge er det jeg liker best. Syns det er veldig greit sånn som det er nå, da jeg lager videoer en gang i uken til bloggen.

 

Har du noen tips til noen proteinkilder som ikke er kjøtt?
- Bønner, linser, nøtter, frø, havremelk, tofu, soyabaserte produkter, kikerter.  

 

Hvor er antrekket fra?
- Skoene er fra Nelly og playsuiten er fra lookbookstore!

Hvor kjøper du mest klær på nettet?
- Pleier å kjøpe mye på Nelly og ellos. Men siden jeg bor i sentrum av Oslo liker jeg best å kjøpe klær i butikker.

 

Jeg lurte på om du har noen gode skoletips? Jeg vet du ikke lenger går på skole, men om du husker noen tips som hjalp deg gjennom skoledagen, kunne jeg virkelig trengt det. Sliter litt med moviasjonen. 
- Det som hjalp meg mest er å finne en måte å gjøre tingene man lærer om, interessant. Det er også viktig å vite hva man kan bruke de tingene man lærer til. Det hjelper mye på motivasjonen! For eksempel hvis du skal lære engelsk på skolen, burde man tenke over hvor mye man kommer til å trenge det. Hver gang man er i utlandet må man som regel alltid snakke engelsk. Du kan ikke dra på sydentur uten å kunne det engang. Og en annen ting jeg anbefaler deg er å følge godt med i timen. Da trenger du ikke pugge så mye hjemme, og man får bedre tid til å være med venner .

 

Hvor høy er du egentlig? 
-Jeg er 160cm høy(lav?). Har du vært på jobbintervu før? Hva spurte arbeidsgiveren deg om, og hvor lenge (sånn ca) varer et sånt intervju?
- Jeg har vært på minst 4-5 jobbintervjuer, i forskjellige type jobber. Så ja det har jeg! Det er veldig forskjellig hva slags spørsmål man får. Men generelt ønsker de å vite hvordan person du er, om du har god arbeidsmoral, og om du er kvalifisert til jobben. For eksempel i et intervju til en klesbutikk fikk jeg spørsmål om hvordan jeg håndterer kunder, om jeg er flink til å møte opp presis, om jeg er ryddig og rask til å rydde i butikken, osv. Arbeidsgivere ser etter noen som kommer på jobb i tide og som er profesjonell og flink i jobben. Det er litt forskjellig hvor lang tid er jobbintervju tar, men 15 minutter er en generell ok tid.

 

 

Jeg har begynt å blogge for en stund siden, og lurer på om hvordan du kan ta bilder av hele kroppen din uten å få andre til å ta bilder av deg hele tiden? 
- Som regel tar jeg alltid bildene til bloggen selv. Liker best å gjøre det selv, fordi da blir bildene slik jeg vil ha de. Pleier å bruke en fjernkontroll og stativ for å knipse bildene. 

 
 

Noe du lurer på til neste "ukens spørsmål"?

 

Nye plakater fra Desenio!

// annonse

For et par uker siden tipset jeg dere om noen kule plakater fra Desenio. Endelig har mine plakater kommet opp på veggen i stuen, og jeg er så spent på å vise de til dere! Endelig føler jeg et stuen min er helt komplett. Plakatene over sofaen passet helt perfekt inn. Elsker at de er så minimalistiske samtidig som de pynter skikkelig opp. Det var virkelig den prikken over i'en stuen min trengte! Elsker hvordan bildet med verdenskartet får reisegleden til å krible i magen min! 

Plakat med verdenskart - HER

Plakat med lyserosa neglelakk - HER //  Plakat med quote - HER 

 

Har hatt plakatene hengende oppe i noen dager allerede, så de har blitt med litt i bakgrunnen på bildene mine. Og dere har spurt så mye om hvor man får tak i de. Så da tenkte jeg at jeg kunne skrive litt om Desenio som er siden som selger disse fine plakatene! 

Desenio har over 400 plakater å velge mellom. Alt ifra grafiske plakater til fashion plakater. Man kan velge størrelser på plakaten selv, så man kan mikse med store og små plakater til å pynte opp i hjemmet. Over sofaen er begge plakatene 50*70 cm. Mens plakaten med verdenskart har jeg i 30*40 cm. Perfekte størrelser til å ha over sofa og på kommoden. 

Kvaliteten på selve plakatene er også veldig bra, og de skal ha skryt for rask levering. Det tok to dager så var de på posten! PS; Handler du for over 600,- kr er frakten gratis! 

 

Under kan du se flere av plakatene Desenio selger. La deg inspirere! 

Vinneren av plakatene fra mitt forrige innlegg om Desenio, ble Ida. Gratulerer! Du får en mail snart fra Desenio. Hele utvalget av plakater Desenio selger finner du HER

 

 

Hvilken plakat likte du best?

Når to jenter skal fikse seg samtidig

Nå står Lykke Sofie og jeg på farta og skal på Nordic screens dag. Vi skal samles en stor gjeng med youtubere på Stratos i Oslo, og ha en dag sammen der vi snakker om youtube. Litt usikker på hva som skal skje i dag. Men tar med meg kameraet ut i dag, så skal prøve å lage en liten onsdagsvlog av det. Høres ikke det bra ut? 

Lykke og jeg er litt sent ute akkurat nå. Så vi må nesten løpe med en gang. Sånn går det jo når to jenter skal fikse seg samtidig. Da blir det fullt kaos! Lykke er forresten også youtuber, fra Stavanger. Så siden det er Nordic screens dag i dag, så bor hun hos meg i helgen. Superkoselig! Men nå må vi løpe. Følg med på snapchat (stinablogg) så skal jeg prøve å oppdatere litt der i dag! 

TGIF

Endelig helg! Siden jeg var ute med en gjeng venninner på byen i går, så føles det ut som det er lørdag/søndag allerede. Men det er det jo ikke! Alltid litt mindfuck å dra ut på torsdager. Men det er jo også alltid like gøy! I går var vi først på Grand Hotel på et event for bloggere, presse og mediafolk. Ta en titt på snapchat hvis du vil se litt bilder fra gårsdagen (stinablogg heter jeg på snapchat). 

Nå skal jeg straks ut med litt venner og ha det gøy. Så vi får blogges mer senere! Skal prøve å oppdatere dere litt i morgen. Men det er ting med Nordic Screens hele dagen. Hele Nordic skal samles i Oslo og finne på masse gøy sammen. Så det gleder jeg meg til! Nå må jeg nesten løpe. Men ønsker dere en fin-fin fredagskveld! 
Denne app'en må du teste ut!

Nå vil jeg tipse dere om en side dere bare må teste ut! Nemlig bloglovin.com. Det er en side som du kan følge alle dine favorittblogger på. Hver gang noen legger ut et nytt innlegg på bloggen sin, så får du beskjed om det på bloglovin. De har også en app som kan gi deg varsler på telefonen hver gang det er nytt blogginnlegg ute. Selv bruker jeg bloglovin masse og følger alle mine norske og svenske favorittbloggere. De har også en side som heter "explore" hvor du kan finne innlegg som har blitt populære innen mange forskjellige kategorier. Du kan også lagre innlegg så du kan lese de senere. Genialt hvis det er en matoppskrift du vil teste ut senere! 

Jeg elsker å bruke bloglovin, fordi da vet jeg at jeg har fått med meg alle blogginnlegg fra mine favoritter. I tillegg slipper man å måtte sjekke innom bloggen for å se om bloggen er oppdatert. Bloglovin sier ifra! Bloglovin er forresten helt gratis, og det tar to minutter å bli medlem. Du trenger heller ikke å ha en blogg for å registrere deg. 

Om du vil følge meg på bloglovin kan du gjøre det ved å trykker HER eller på bildet over! 

 

Mitt favorittsted i Oslo

Noen ganger syns jeg det er så koselig å være litt turist i egen by. Ta på seg noen komfortable sko, kjøpe med seg en kaffe, og gå en tur rundt i byen og bare se og oppleve. Det er så avslappende, og man føler seg så mye mer i harmoni med seg selv. Jeg elsker virkelig Oslo. Jeg har vært i flere byer rundt i Europa. Men Oslo er og forblir favoritten. Byen er akkurat så liten at man kommer seg fra A-B enkelt og raskt. Men samtidig så stor at man stadig vekk kan oppleve nye steder. Et av mine favorittsteder i Oslo er definitivt Frognerparken. Det er så fint der, og man får et avbrekk fra byens bråk.

Anbefaler dere alle å bli med turist på deres eget hjemsted. Gå ut og utforsk. Gå nye steder og veier, som du vanligvis ikke ville gått. Kanskje du finner nye favorittsteder?

 

All black

// inneholder reklamelink

Nå er det utrolig lenge siden jeg har tatt litt antrekksbilder til bloggen. Kan faktisk ikke huske sist jeg tok med kameraet og stativet ut og knipset litt bilder på egenhånd. Så nå var det virkelig på tide å komme seg back i gamet! I dag ble det et helsort antrekk blandet med hvitlakkerte negler. En kombo jeg virkelig elsker! Enkelt, klassisk og det passer til nesten alle anledninger! 

Skjørt - HER  //  Topp - HER  //  Sko - HER  //  Daniel Wellington - Klokke  // Ukjent  - Hatt 

Nå skal jeg ut en tur og gjøre noen ærender, så vi får blogges mer senere! Ha en fin dag så lenge! ♥

Sminkevideo i samarbeid med Blivakker!

// annonse

Da er det endelig på tide med en ny sminkevideo. Denne gangen har blivakker.no sendt meg en rekke sminkeprodukter som jeg har testet ut, og som du også kan vinne! Meld deg på i nyhetsbrevet under videoen for å vinne sminken jeg bruker i videoen! 

Alle produktene jeg bruker i videoen finner du HER. Husk å bruke rabattkoden "STINABLOGG" for å få 20% rabatt på alle ordinære varer hos blivakker. 

Når hodet stopper opp

Tenkte jeg kunne gi en liten lyd fra meg før jeg drar ut på en jobb. I går var det jo helt stille her på bloggen. Det er helt merkelig, men noen dager får jeg helt hjerneteppe. Det er som om hodet mitt nekter å fungere. Så jeg ender opp med å sitte i flere timer og tenke på et nytt innlegg. Idèene kommer, men jeg klarer bare ikke å få de ned på tastaturet. Rart...! Er vel kanskje sånn forfattere har det noen ganger? Ikke at jeg er noen forfatter akkurat. Men det var det nærmeste jeg kom til en sammenligning!

I dag føler jeg at hodet er litt mer tilbake. Så da får vi håpe det blir lenge til det stopper opp igjen. Hater virkelig sånne dager hvor alt bare blir feil! 

Nå skal jeg straks ut på en litt morsom jobb. Kan ikke fortelle så altfor mye om det enda. Men det kommer ut denne uken, så det er bare å følge med! Blogges senere!

 

Slik blir du mer aktiv i hverdagen!

Trening for meg handler om mye mer enn kun de øktene man gjør på gymmet. Det er så utrolig viktig å holde seg aktiv i hverdagen også, og ikke bare 2-3 ganger i uken når man er på gymmet. Har man en sittestillende jobb eller man går på skole, er det viktig å holde seg aktiv når man kan. Snik inn noen ekstra skritt her og der, og vips så vil du merke at du får mye mer overskudd i hverdagen!

Som en liten hjelp på veien kan du bruke "helse" appen som er på de aller fleste iPhones. Den måler automatisk hvor mange skritt og meter du går hver eneste dag. De fleste av oss har jo med telefonen overalt uansett, så da kan man bruke den som et ekstra treningsverktøy. Selv har jeg som mål å gå 10'000 skritt hver eneste dag. De er også det antallet med skritt som er anbefalt av verdens helseorganisasjon.

Jeg hopper gjerne av bussen/trikken litt tidligere for å få inn noen ekstra skritt. Jeg går alltid til butikken. Og hvis jeg har sittet mye stille en dag går jeg en tur på ettermiddagen for å få beveget kroppen. Appen gjør at jeg blir litt ekstra motivert til å holde meg aktiv i hverdagen. Anbefaler alle dere å begynne og følge med på hvor mange skritt dere går hver dag, og bevege kroppen mer i hverdagen!En sånn mandag..

Det er sjelden jeg har en "pusur-mandag". Vanligvis elsker jeg mandager og føler meg så frisk og rask. Opplagt til en ny uke! Mens denne mandagen har jeg en skikkelig "pusur-mandag". Det var såvidt at jeg klarte å komme meg opp av senga og rekke kiropraktortimen som var 11:20.. Og med en gang jeg kom hjem igjen var jeg så ufattelig trøtt at jeg sovnet så sofaen og har sovet i flere timer. 

Jeg har jo sovet 7-8 timer i natt. Så det kan ikke være grunnen til at jeg er så trøtt. Kanskje det er fordi jeg var ute på lørdag og festet litt for hardt, kanskje? Ikke vet jeg.. Men jeg er fortsatt helt i zombie modus. Har mest lyst til å gå tilbake til drømmeland igjen og bare sove.. Ah, energi, hvor er du?Genial måte å organisere neglelakker!

Det å ha litt for mange neglelakker er et luksusproblem. Men fortsatt et problem. Hver gang jeg har lyst til å finne en ny neglelakk, er det helt umulig å velge ut en. Med over 150 neglelakker å velge mellom, er det mildt sagt nesten umulig å velge ut bare en. Derfor har jeg kommet på en genial løsning som gjør dette så mye lettere! Og siden jeg regner med at jeg ikke er den eneste jenta med mange neglelakker, vil jeg dele løsningen med dere!

Løsningen er nemlig et hjul med falske negler, som man kan lakkere for å holde neglelakkene sine organisert. Det er også mye letter å se hvordan neglelakken ser ut når man får den på, istendenfor kun i flasken. 

Det å lakkere rundt 150 slike plastikknegler, tok litt tid. Men det har absolutt hvert verdt det! Nå er det mye lettere å velge ut hvilken neglelakk jeg skal bruke. Og jeg blir mye flinkere til å bytte på farger! 

Prosessen er veldig enkel. Skriv ned merket til neglelakken og fargen på plastikkpinnen. Deretter påfører du to lag med neglelakk på enden av hver pinne. PS; husk å legg papir under, for dette kan fort bli litt sølete! 

Neglelakk hjulene har jeg kjøpt på ebay for 20,- kr for en pakke med 50 stk. Du finner de HERGenialt eller hva?

Ukens spørsmål #73

Er du og Benjamin kjærester eller ikke?
 - Vet mange av dere har lurt på dette. Men vi er ikke sammen. Vi er kun venner :-) 

 

Hva er ditt beste tips til nye bloggere?
- Blogg om noe du liker og interesserer deg for. Vær original og ikke gi opp etter bare noen uker. Det tar tid å bli flink til å ta bilder og skrive tekster, så man må bare øve. Øvelse gjør mester vet dere! :-)

 

 

Hvordan var du og hvordan så du ut FØR du begynte å trene?
- Her er et bilde av hvordan jeg så ut da jeg nettopp hadde begynt å trene. Fant ingen eldre bilder som man kan se kroppen like tydelig. Men som dere ser var jeg slank, men ikke trent i det hele tatt. Ikke noe markeringer, og en hengslete kropp. Siden jeg var såpass slank fra før av, har det aldri blitt noe ekstremt forvandling. Men selv synes jeg at kroppen min har gått fra "party-skinny" til litt mer "fit". Jeg har hatt kjærlighetssorg i flere uker nå, har du noen tips til hvordan man kan tenke mindre på denne personen??? sliter veldig med å ikke tenke på han.
- Å ha kjærlighetssorg er så vondt, og det gjør som regel vondt veldig lenge. Men det går over etterhvert, hjertet ditt trenger bare litt tid på å gro. Jeg har skrevet et litt mer utfyllende innlegg om dette temaet, som du kan lese HER om du ønsker. 

 

Når trekker du vinneren av neglelakk konkurransen?
- Det har jeg allerede trukket. Vinneren ble Amalie, og hun har jeg kontaktet. Gøy å se at over 1100 deltok i konkurransen. Skal absolutt prøve å lage flere give aways fremover, siden det var så stas! 

Jeg lurte på hva du spiser til frokost om vinteren? siden du ikke får tak i jordbær å bær på vinteren.
- I veldig mange butikker får man tak i både jordbær og blåbær om vinteren. Selv syns jeg ofte at import vinter jordbærene ofte smaker bedre, enn de som blir solgt om våren og høsten. Selv om ingenting slår norske jordbær midt på sommeren! 

 

Kan du ha flere vloguker?
- Tror ikke jeg kommer til å ha så mange vloguker igjen. Det var ekstremt mye vanskeligere enn jeg trodde å gjøre det! Men jeg kommer nok til å lage litt mer vlogs fremover, fordi det var veldig gøy å gjøre det! 

 

Herlighet, toppen din i denne videoen var nyyydelig!! Hvor har du kjøpt den?
- Så gøy å høre! Den er fra Nelly, link HER

Jeg har et lite problem jeg føler er veldig irriterendes, jeg er LAV. Det er noen som erter meg for det og det HATER jeg. Jeg er 11 og er 138cm alle i klassen min er over 140cm selv om vi bare er 8 i klassen så er det så irriterendes. Det er en i klassen over som ELSKER å erte på at jeg er lav, han bare: Vent hvor ble du av og sånn og ser seg til alle kanter og jeg står rett foran han. Jeg tenkte at du kanskje har noen råd siden du sier at du er lav, hvis du ble erta da du var yngre hva gjorde du da.

- Da jeg var på den alderen slet jeg veldig med det samme problemet. I mange år hatet jeg at jeg var så lav. Alle skulle alltid lage spøker om at jeg var så lav. Det ble så ille at jeg til slutt gikk til legen for å begynne på piller som gjorde at jeg kunne vokse og bli høyere. Men jeg var for gammel da jeg dro til legen, og fikk ikke begynt på medisinene. Jeg husker hvor lei meg jeg var for det. Men den dag i dag, er jeg så ufattelig glad for at jeg er lav. Den kroppsfasongen jeg har gjør at jeg er liten og nett, og kommer til å se ung ut i mange år. I tillegg kan jeg jo gå med veldig mye forskjellige høye hæler. Så enden på visa er at det er masse positive sider med å være lav. Uansett om du er høy eller lav, er det viktig å finne de positive sidene med en selv, og lære å elske de. Neste gang noen kommer bort og slenger med leppa om hvor lav du er, så er det best å heller bare lage en spøk av det, og vise at du har selvironi og bare syns det er gøy at de slenger med leppa. Før du vet ordet av det er det plutselig ikke så mange som syns det er gøy å påpeke at du er lav lengre :-)

Jeg må bare si at jeg elsker bloggen din. Veldig gøyt å få inspirasjon fra deg. Jeg har et spørsmål som jeg håper jeg kan få svar på. Jeg har en venninne som ikke skjønner at det som er mitt er mitt. Ho stjeler sminken min, og bruker sminken hele tiden når ho er på besøk. Jeg er veldig lei av å kaste sminken min på grunn av henne. For jeg vil jo ikke bruke hud sminken min igjen etter ho har brukt det. Ho sliter veldig masse med hud sopp. Hva kan jeg si til henne for at ho ikke blir lei seg og for at ho skal skjønne at jeg ikke liker det ? Håper på svar :-)

- Hyggelig å høre at du liker bloggen min! Veldig kjipt å høre at venninnen din bruker sminken din når hun sliter med sin egen hud. Å byttelåne sminke av hverandre er aldri en smart ting, sopp eller ei, fordi det er så mye bakterier som blir spredd. Så dette er fy-fy! Men det vet jeg at du allerede har skjønt. Det jeg tror at kan være smartest er å si ifra på en veldig varsom måte,

at din sminke er kun din sminke. Be henne om å heller ta med sin egen sminke om dere skal sminke dere hjemme hos deg før dere skal på kino eller fest. Eventuelt så kan du også dra en hvit løgn og si at du har fått en hudsykdom som er smittsom, og at hun må holde seg langt unna sminken din. Haha! :-) 

 

 

Hvor får du kjøpt stativ med selvutløser?
- Stativene har ikke selvutløser. Men stativ får du kjøpt på de aller fleste elektronikk butikker. Vet at merket Hama pleier å ha ganske billige stativer. Fjernkontroll med selvutløser er litt vanskeligere. Det beste er å google hvilken som passer til ditt kamera, og finne ut hvor de selger den. 

 

 

Noe du lurer på til neste "ukens spørsmål"?

Endelig perfekt kontorplass!

Endelig har jeg fått meg en kontorplass som jeg er fornøyd med! Da jeg flyttet inn i leiligheten i juni kjøpte jeg en liten pult som jeg har brukt frem til nå. Men problemet er at den var så liten. Så jeg hadde ikke plass til å legge en skrivebok ved siden av laptopen engang. Men jeg har ikke hatt noen løsning på problemet før nå. Da jeg var innom IKEA tidligere denne uken med en kollega fra Nettavisen, fant jeg en genial løsning til kontorproblemet. 

Husker dere det opphenget jeg brukte som garderobeløsning da jeg bodde i kollektiv? Etter at jeg flyttet inn i leiligheten kunne jeg ikke bruke det, siden det allerede var garderobe her. Så derfor har det opphenget havnet oppe på loftet. Men, som sagt, da jeg var innom IKEA fant jeg en genial idè! Nemlig å bruke opphenget som en kontorpult. Så jeg kjøpte med en plate som ble platen der jeg har laptopen, og voilà hadde jeg endelig en større kontorplass! Genialt eller hva? Hele opphenget er forresten fra Stolmen serien. 

// bildene på veggen er fra weheartit og pinterestFint eller hva? Jeg er så fornøyd! 

Den perfekte høstsuppen!

Den siste uken har høstværet virkelig kommet til Oslo. Når det er grått og kaldt ute, er det få ting som er mer deilig enn å sette seg under et pledd forran tv'en, med en bolle med varm og god suppe til middag. Personlig har jeg blitt en skikkelig suppe-person. Det er så enkelt å lage suppe, i tillegg kan man lage en ekstra stor porsjon og oppbevare i en boks i kjøleskapet, så har man til middag flere dager. Bor du alene eller er student, er det et smart tips for å spare både tid og penger! 

Den siste uken har jeg fått helt dilla på grønnsakssuppe. Det er så godt, og så enkelt! Anbefaler dere virkelig å teste ut denne suppen, spesielt når det er dårlig vær ute!Dette trenger du:
( ca 4 porsjoner)

- 2 gulrøtter

- 3 medium poteter

- 1/2 purre

- 5 skinnfrie kjøttpølser

- 1/2 sellerirot

- 1 liter vann

- 2 grønnsaksbuljongterninger

 

Dette gjør du:

1. Skjær opp alle grønnsakene og pølsene i små terninger. 

2. Kok opp en liter vann og ha begge buljongterningene oppi.
Når buljongterningene har løst seg opp, slenger du oppi grønnsakene og pølsene.

3. La det koke i 15 minutter

 

- Server, og nyt! -

 

Sannheten er..

Da jeg la ut videoen "3 Historier, kun 1 er sann, gjett hvilken!" videoen på onsdag, hadde jeg aldri trodd at det skulle komme inn så mange svar. Over 400 av dere tippet på forskjellige historier. Dere som har lest bloggen min en god stund, gjettet på Melanotan historien. Fordi jeg har skrevet kort om det på bloggen før.  Og det var også den historien som er sann. Melanotan er noe jeg tok for flere år siden. Ikke noe jeg hverken er stolt av, eller anbefaler. Skriver det her mer for å advare dere, og be dere holde dere unna det.

Jeg var heldig og fikk ingen dårlige bivirkninger. Men flere jeg kjenner som prøvde det, fikk bivirkninger. Flere fikk nedsatt matlyst, pigmentflekker og store føflekker. Langtidsvirkningene vet man ikke. Så det kan være skummelt. En annen ting er at man vet aldri hvor "bra" eller "ekte" stoffene man kjøper er, siden man gjerne kjøper av dopselgere.

Selv om Melanotan ikke er dop, så er det ulovlig i Norge, og derfor er det som regel dopselgere som selger det. Jeg vet godt at mange av dere som leser bloggen min er unge, og i dagens samfunn er det lett å ville gjøre det samme som de i vennegjengen gjør. Men vær så snill, ikke bruk Melanotan. Det kan gi deg merker du vil angre på resten av livet ditt. Stikk heller innom kjøpesenteret og kjøp en god selvbruner. Da sparer du deg for mye trøbbel.
Ha en fin fredagskveld videre dere! Og hold dere unna trøbbel. Hehe :-) 

 

Tom for ord..

Jeg vet ikke om det er fordi jeg har laget en ny video hver dag i over en uke, eller hva grunnen kan være, hodet mitt er helt tomt for ord. Jeg klarer ikke å sette meg ned å skrive noen skikkelig gode blogginnlegg. Det er som om hodet bare har stoppet opp. Som at man plutselig skal sette seg tilbake på en sykkel, men man har glemt hvordan man skal sykle. Merkelig følelse..  

Det eneste jeg vet er at det skal bli godt å blogge som vanlig igjen. Å lage en ny video hver dag var veldig morsomt. Men det tok veldig over for blogginnleggene. Og det er jo blogger jeg først og fremst er. Så heldigvis at jeg kun skulle lage videoer hver dag, i en uke. Men det var veldig fascinerende å se hvor mye jeg lærte på den ene uken. Det er litt som jeg snakket om i videoen "Slik oppnår du suksess", at hvis man legger all oppmerksomheten ett sted blir man så sykt mye bedre på akkurat den tingen. Men. Nå skal ikke jeg tomprate noe mer. Nå må jeg virkelig sette meg ned og skrive ned noen gode bloggidèer og få kommet igang igjen! Kom gjerne med innspill om du har noen ønsker til innlegg du vil at jeg skal skrive om!

 

// Bilder - Kyle Meyr  // kylemeyr.com 

Video: Oreo Lickrace nr 2!

// annonse

Da var det på tide med et nytt lick race med Oreo Double. I forrige video ba jeg dere om å sende inn forslag til utfordringen som jeg skulle gjøre i neste video. Dere kom med utrolig mange forslag. Og det forslaget som var best, og som vant var det Sunniva som kom med. Du har vunnet en goodiebag med Oreo stæsj. Du får snart en mail! 

Nå er det på tide med en god latter for dere! Jeg ler like godt hver gang jeg ser denne videoen!

Slik oppnår du hverdaslykke!

Livet består av flest hverdager. Dager hvor vi må dra på skole eller jobb. Dager hvor vi må gjøre lekser. Dager hvor vi må gjøre hverdagslige gjøremål som å lage middag, vaske i huset, dra på trening og listen fortsetter. Veldig mange av oss går og venter på helgen og feriene. For da kan man gjøre akkurat det man vil. Mange planlegger de få ukene i året man har ferie, ned til den minste lille detalj for å få mest mulig ut av ferien. For det er jo i ferien at morro'a skjer, eller hva?

Hmm.. 

Siden livet består av flest hverdager, bør vi heller kose oss litt ekstra i hverdagen. Sette litt ekstra stor pris på de små tingene som gjør at hverdagen blir litt bedre. Send en melding til noen du er glad i, kjøp en ny fin genser som du kan bruke på jobben eller skolen, ta en kopp kaffe med en venninne på en koselig kafè, lag en ekstra god middag, pynt hjemmet med blomster, bak boller og ta med til klassen din/kollegaene dine, kjøp noen skikkelig fine notatbøker som gjør leksene litt mer morsommere, les en god blogg mens du nyter en kopp te, lag en ekstra god nistepakke til lunsjen, gå en tur ute før du starter på jobb/skole, stå opp litt tidligere om morgenen så du rekker å spise en god frokost mens du ser på favoritt tv programmet ditt. 

Alle disse tingene kan gjøre din hverdag bedre. Og det beste er at det er ikke mye som skal til. Alle disse tingene er småting som du kan enkelt gjøre. Slutt å lev for kun helgen og feriene. Begynn å leve i ukedagene også, for det er der det meste av livet hender. 

 

Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet, og fortell meg hva som er hverdagslykke for deg! 

Video: 10 Ting som irriterer meg!

Vi har alle noen ting som vi virkelig irriterer oss over. Som at de forran oss i køen på butikken er litt for trege når vi har dårlig tid. Eller at telefonen alltid går tom for strøm i verst tenkelige situasjoner. I denne videoen snakker jeg om 10 ting som virkelig irriterer meg! Fortell meg gjerne hvilke ting som irriterer deg, i kommentarfeltet under. 

Dette gjorde jeg i sommer!

Det er offisielt.. Sommeren er over og høsten er her. 1 september, det regner og er grått ute. Shortsen og bikinien må pakkes bort, og høstjakken må hentes frem. Vet ikke helt om jeg er klar for høsten enda. Kan vi få noen sommerdager til, vær så snill? Mens jeg sitter og ber værgudene om litt finere vær, kan vi mimre litt tilbake på sommeren jeg har hatt! Planen for denne sommeren var å ha en rolig sommer der jeg kun var i Oslo. Vel.. Det gikk ikke helt etter planen! Her er noe av det jeg gjorde i sommer! 

Jeg startet sommeren med å reise på en spontantur til Berlin og fikk være med på et stort event for presse og bloggere fra hele verden. Veldig spennende! 

Med en gang jeg kom hjem fra Berlin måtte jeg pakke alt jeg eide og hadde i kollektivet, og hjemme hos foreldrene mine. For jeg skulle flytte inn i leilighet! Gud så overlykkelig jeg var. Enda kunne jeg bo helt alene, og slapp å bo i kollektiv. I tillegg har jo leiligheten min blitt så fin! Og jeg er så fornøyd med den! 

I midten av juni var det på tide med et vors i leiligheten. Så jeg ba inn noen venner og familie, og vi dro på VG lista topp 20 og ut på byen etterpå! 

NRK lagde en video med meg der jeg viste hvordan man lager blomsterkroner. Trykk på bildet om du vil se videoen! 

 

Tantebarnet mitt og søsteren min kom på besøk. Emmeline syns det var såå stas å besøke tante og titte rundt i byen! 

 

Maria Kassandra fylte 24 år og feiret med mange venninner og skikkelig grillfest!  

Jeg løp mange trimturer ved Sognsvann. Ah, som jeg elsker det stedet! 

Jeg besøkte Bergen for første gang i mitt liv! 

Dagbladet intervjuet meg om Youtube! Les hele intervjuet HER 

Søsteren min kom på besøk og vi hadde en skikkelig jentekveld. Først ut og spise tapas, også videre på en bar og drikke noen drinker, for vi tok turen på byen! 

Jeg reiste til Kypros en uke! 

Jeg lanserte min egen neglelakk i samarbeid med TL Design 

Donna og jentene hadde innflytningsvors, og temaet var "white party" så alle kledde seg i hvitt! 

Jeg hadde en liten photoshoot med Kyle Meyr og fikk tatt blant annet bilder som er under.   

Wow, denne sommeren har vært mye mer hektisk enn jeg kan huske. Men trikset er å gjøre alt spontant. Aldri planlegge noe mer enn 1 uke i forveien. Da går alt alltid veldig bra, og det kjennes ikke så stressende ut. Sommeren har vært veldig morsom, og jeg har storkost meg! 

Selv om høsten er på god vei, går det litt bedre når jeg vet at jeg har hatt en så bra sommer. Da går det greit å bytte ut shortsene med ullgensere, en kald med en varm kopp kaffe, og en lat dag i solen med tv kos under pleddet. 

Nå vil jeg gjerne høre hva DITT beste sommerminne er. Hva er det beste du har gjort i sommer?