hits

juli 2015

Råharry shotteglass og foodbaby!

I dag har vi hatt en skikkelig rolig dag. Vi startet dagen på Nissi Beach med noen timer med soling på stranden, og litt bading. Den stranden var veldig fin! Så hvis dere er i Ayia Napa må dere sjekke den ut! Det som var skikkelig rart var at når man gikk ut i vannet, ble det skikkelig dypt etter at man hadde gått 10-15 meter. Også plutselig ble det grunt igjen. Så man kunne gå med vannet til magen langt ute i havet. Merkelig følelse, men veldig gøy fordet om! 

Da vi kom tilbake fra stranden filmet vi inn en video som jeg skal legge ut på tirsdag. Tror den ble ganske morsom, så følg med! 

Etter videoinnspilling fikset vi oss litt og kjørte inn til sentrum av Ayia Napa, for å spise litt middag. Fikk tatt litt bilder før vi gikk inn på restauranten, av dagens antrekk, som dere kan se under! Det var solnedgang mens vi tok bildene, så det ble så fint lys. Solnedgang har definitivt blitt min favoritt lyssetting! Det gjør bildene sååå fine. 

Etter litt fotoknipsing var det virkelig på tide med litt middag. Vi spiste på samme sted som vi gjorde i går, Ocean Basket. De har så god mat der, at jeg nesten dør! Trodde virkelig jeg skulle trille ut derfra i dag også! Da vi endelig hadde fått trillet oss ut med hver vår "foodbaby", gikk vi litt rundt i sentrum og tittet. Vi har nesten bare kjørt igjennom sentrum mens vi har vært her. Så det var litt gøy å se hvordan sentrum var.

Jeg fikk handlet inn litt suvenirer også. Dere som har lest bloggen min en stund, har kanskje fått med dere at jeg alltid handler en shotteglass på alle steder jeg reiser? Vel, Ayia Napa er intet unntak. Ett stykk råharry shotteglass er kjøpt, og er klart for å innta plassen på hylla hjemme sammen med de andre shotteglassene! Vinn tur til Barcelona og 9000,- for shopping!

// annonse

Sommer og sol! Hva betyr det? Endelig kan vi gå i shorts og bikini. Men hvor ulekkert er det ikke med lange skjeggstubber på leggene? Jeg får helt hetta hvis leggene mine ikke er nybarberte! Og jeg regner med jeg ikke er den eneste? Derfor har jeg en gladnyhet til dere! Dere har kanskje hørt om Shai høvlene før? Som veldig mange bloggere har skrevet om?

Vel, det er ikke uten grunn at de har skrevet om barberhøvlene. For jeg har endelig fått testet de ut, og jeg ble veldig overrasket over hvor god barberhøvelen er! Jeg var også så heldig at jeg fikk med Shaibox sitt sommerkit som inneholder;  

- Ansiksservietter

- 4 barberblader

- 3 bikini barberhøvler

- Dusjsåpe og barbergel i ett. Med aloe vera og vitamin A, E og F. Denne lukter også kjempegodt! 

- I tillegg får du også en søt toalettmappe til å ha sommerkitet i! 

- Og selvfølgelig, shai høvelen!

Hvis du bestiller shaibox, på shaibox.no i dag for kun 99,- kr får du hele sommerkitet, og sparer 400,- kr. Og om det ikke var bra nok. Er du også med i trekningen av en tur til Barcelona for 2 personer, og 1000 euro (ca 9000,- kr) og shoppe for. Hvor kult hadde det ikke vært med en shoppingtur til Barcelona? 

Konkurransen avsluttes den 31. august, og vinneren blir publisert på facebook "Shai shaving for damer" og instagram @shaibox. Konkurransen leveres av Zentio AS. 

Video: Slik krøller jeg håret mitt!

Selv om jeg koser meg veldig i Kypros nå, er det fortsatt onsdag. Og det betyr jo video onsdag! Lagde en liten video før jeg dro hjemmefra, der jeg viser hvordan jeg krøller håret mitt. Metoden er veldig enkel, rask og jeg syns det blir så fint! 

Husk å abonnere på youtube kanalen min HER

Endelig fremme i Kypros!

Da var vi endelig fremme i Kypros! Vi kom hit i går kveld, og ble hentet av faren til Benjamin på flyplassen. Holdt på å få sjokk da jeg trillet kofferten ut av flyplassen. Den sykeste fuktige luften slo imot oss! Så dere kan tippe vi ble ganske varme! Det var visst ikke bare på flyplassen det var sånn. Så dette kan bli en klam ferie. Men gud som vi skal kose oss fordet! Hehe! 

I dag har vi vært inne i byen og leid oss bil, så vi kan kjøre rundt på egenhånd mens vi er her. I Kypros kjører de på "feil" side av veien, så det var mildt sagt skikkelig rart å måtte kjøre sånn. Skjønner ingenting når jeg skal kjøre i rundkjøringer. Da er det bare sånn, ehm, hvilken vei skal jeg kjøre nå? Har fått kjørt en del rundt i byen i dag, så har heldigvis begynt å bli litt mer vandt med det.


Etter at vi hadde leid oss bil og vært innom matbutikken en tur, skrek sultfølelsen litt for mye. Så vi dro innom "Ocean basket" en tur og spiste veldig god mat. Jeg gikk for min favorittmat (blåskjell) og det var så sykt godt! Trodde jeg skulle rulle ut på vei ut av restauranten. Hehe! 

Nå er vi tilbake hjemme hos faren til Benjamin. Han bor litt utenfor Aya Napa, i et "gate-community" så det er masse fine hus her. Og det sykt fine badebassenget! Benjamin og jeg tok en test tur ute i bassenget i går, og fikk litt kveldstrim. Helt fantastisk deilig å ha basseng så nærme! 

Nå skal vi ned på treningstudioet og ta en liten treningsøkt. Viktig å holde kroppen igang selv om det er ferie!

Nye treningsklær!

På fredag var jeg nede i sentrum en tur, og kjøpte inn litt nytt treningstøy. Har nesten bare svart og rosa treningstøy fra før av. Så det var på høy tid med litt nye freshe farger! Jeg syns kombinasjonen av hvitt, grått og neongult er så kult! Kjenner treningsmotivasjonen stiger 10 hakk bare av litt nye klær! For meg så har det så mye å si, hvordan man føler seg før man drar på trening. Hvis jeg slenger på meg en gammel og utvasket tskjorte med en tights som burde vært kastet for lengst, havner motivasjonen på bunn! Jeg er kanskje ikke den eneste som føler det sånn?

Mitt motto; if you feel good, you do good! 

Uansett. Tenkte jeg kunne vise dere hva jeg kjøpte, så dere kan få litt inspirasjon til nye treningsklær! 

Treningsbh og shorts - NIKE (kjøpt på Intersport)

Tights - H&M

Herregud, hvor kul er ikke denne? iiiii, jeg elsker den!
Treningsbh og tights - H&M

 

Er treningsklær viktig for din motivasjon til å trene?

Ukens spørsmål #68

Vil du jobbe som blogger resten av livet?
- Jeg prøver å aldri planlegge noe for "resten av livet". Det syns jeg høres så ekstremt deprimerende ut. Tenk å måtte gjøre det man gjør nå, hver dag resten av livet? Nei, uff det hadde jeg ikke klart. Jeg liker å prøve og tenke 3-5 år frem i tid, og ta ting litt som det kommer. Det er umulig å planlegge noe her i livet, og selv om man får seg en utdanning og en "trygg" jobb, er man virkelig ikke garantert at ting blir som man vil. Bare se hvordan det går nå med oljebransjen, og alle som jobber på plattformer. Man regnet ikke med å få sparken fra en så "trygg" jobb? Men de sier opp folk hele tiden, fordi de ikke kan borre opp mer olje. Litt utenfor spørsmålet egentlig. Men poenget mitt er; det er ikke noe som heter å velge en "trygg" jobb. Så bruk heller tiden din på å gå etter drømmene dine. For alt du vet, kan det være en mer trygg vei å gjøre ting på! 

 

I fjor hadde du ombrè, hvordan farge hadde du å var du fornøyd og vil du ha det igjen?
- Den var fin helt i begynnelsen. Men den ble fort misfarget av solen. Så den ble ikke så fin! Den var egentlig finest når håret var krøllet. Så det var ganske stress. Men var gøy å prøve det ut! Men jeg er nok mer en brunette, enn noe annet. Hehe!  

Hva er drømmedestinasjonen du ville ha reist til?
- Hmm, vanskelig! Jeg har veldig lyst til å reise til New York og oppleve byen, også vil jeg til Roma og se Pompeii, også har jeg veldig lyst til å reise til eksotiske Bali. 

 

Hvor kjøpte du den søte rosa kofferten som du brukte til Bergen?
- Den er fra Europris. Jeg syns den er så søt! Og ikke minst utrolig bra. Elsker at den har fire hjul, så det blir lettere når man triller den. Hva tenker foreldrene dine om at du blogger?
- Hmm. De syns at det er veldig gøy at jeg har en litt annerledes jobb, og følger drømmen min. Mamma leser bloggen min veldig mye, og holder seg alltid oppdatert på hva jeg driver med. Var sikker litt lettere for henne å vite at hun fortsatt kunne følge med på livet mitt, selv om jeg flyttet ut hjemmefra. Hehe! 

 

Vil du ha et dyr? Hvilket dyr da?
- Jeg har veldig lyst på en liten hund av rasen Papillon. De er så nydelig, smarte og sporty! Kjenner det kribler i magen bare av å tenke på en sånn hund! Men jeg tror nok jeg kommer til å vente en stund før jeg skaffer meg hund. De er et ekstremt stort ansvar. I tillegg blir det mye vanskeligere å reise rundt i verden hvis man har en hund. Er ikke bare-bare å få noen til å passe hunden sin.

 

Hvilken farge har du på håret ditt egentlig.Ser noen gang svart og noen gang mørkebrun. 
- Mitt naturlige hår er ganske så mørkebrunt. Men jeg har farget det i mange år, så har ikke noe bilde av min egentlige hårfarge. Men den jeg har nå er en blanding av mørkebrun, og mellombrun. Mitt eget hår er veldig mørkt, og hair extensionet er litt lysere for å lage litt spill i håret.Hvordan skrives de favoritttreningsfilmene dine? Jeg fikk med meg hva de heter, men hvordan staves de? 
- De heter "Pumping iron" og "Generation iron". Anbefaler deg å se "pumping iron" først, da det er den første av de som ble laget.

 

Hvor er det lange hvite speilet ditt ifra?
- Det er fra IKEA. Er det ikke fint? Jeg elsker det! 

Leser vennene dine og familien din bloggen din?
- Mange av vennene mine og familien min leser bloggen min. Er ikke sjelden bestemoren min kommentarer og "liker" ting på facebook. Sporty at en bestemor faktisk klarer å følge med! Men er jo alltid litt rart når jeg forteller venner/familie om ting, også sier de bare "ja, vet det, leste det på bloggen". Haha! Så alltid når jeg har vært i syden, er det ikke vits i å fortelle eller vise bilder engang. Fordi de allerede har sett det!

 

- Noe du lurer på til neste "ukens spørsmål"?

10 Ting du kan gjøre på en søndag!

Her i Oslo har været vært skikkelig grått og trist hele helgen. Kjenner jeg blir i skikkelig inne-humør! Men jeg begynner fort å kjede meg når jeg bare er inne hele tiden. Og det regner jeg med at jeg ikke er den eneste som gjør? Så derfor har jeg laget en liste med ti punkter, med ting du kan gjøre på en regntung søndag. 

 

Work out
Sleng på deg treningsklærne og ta en treningsøkt hjemme i stua! Se video HER, med masse forskjellige gode hjemmeøvelser!

Bli brun
Hvem trenger sol for å bli brun? Spray et lag med spraytan eller ta en tur innom solariumet. Så slipper du å være den eneste som er kritthvit, fordi du ikke dro til syden. Hehe!

 

Hjemmespa
Sett av litt tid til kroppen din og ha et hjemmespa. Legg ansiktsmaske, bruk en hårkur, fiks neglene og gi kroppen en god skrubb. Har du ikke en skrubb kan du lett blande litt sukker (helst brunt) med olivenolje, og bruke på hele kroppen. 

 

Gjør søndagsvasken
Hver søndag pleier jeg alltid å vaske og rydde hele leiligheten. Da får jeg en god og clean start på den neste uken. Gjør det samme du og! Og pynt gjerne litt ekstra i hjemmet, så det blir fint og koselig! 

Gå på kafè
Ring en venninne eller to og møt hverandre på en kafè og drikk god varm kakao sammen. Espresso house er definitivt min favoritt kafè her i Oslo. Spesielt når det regner ute, og man vil sitte inne på et varmt og koselig sted. 

 

Les
Les en god bok, blogg eller blad. På blogg.no finner du haugevis av gode blogger! 

 

Se på serier
Lag litt god te eller kakao, sett deg under pleddet og slapp av mens du ser en film eller serie.

 

Bak rundstykker
Har du en søndagsåpen butikk i nærheten, kan du handle inn og bake gode rundstykker. HER er en god oppskrift på sunne rundstykker, som du godt kan lage noen ekstra av, og legge i fryseren så du har til hele uken. 

 

Hjemmekontor
Har du mye arbeid du har satt til sides, fordi det er sommer? Bruk søndagen til å få det unnagjort! 

 

Få orden i garderobeskapet
Er det bare meg, eller blir det kaos i garderobeskapet hver eneste gang man skal kle på seg? Klærne ligger spredd overalt, og man finner ikke igjen noe som helst. Bruk dagen til å få skikkelig orden i skapet, så det kanskje ikke blir like kaos neste gang du skal kle på deg. 

 

 

Hva liker du best å gjøre på regnfulle søndager?

Helgetips; Pioner

Dere som har fulgt bloggen min en stund, har kanskje fått med dere at jeg er mildt sagt veldig glad i blomster? Jeg syns at man alltid skal ha friske blomster i hjemmet, om så det bare er på jenterommet hos mamma og pappa, eller i din egen leilighet. Blomster gjør noe veldig godt med humøret, og man blir litt lettere til sinns. Personlig har jeg alltid vært med glad i roser. Men nå har rosene fått konkurranse av pioner. De er jo så fine! Og de holder seg fine så utrolig lenge også! 

Mitt tips til deg; dra innom en blomsterbutikk i dag og kjøp med deg en bukett med pioner som du kan pynte med i hjemmet. Det gir deg garantert en god helgefølelse! 

Hvilken blomst er din favoritt?

Oppskrift; Skalldyrssalat med ananas og avocado

Nå er det virkelig lenge siden jeg har lagt ut litt middagsoppskrifter her på bloggen! Så nå er det på høy tid å legge ut litt oppskrifter igjen. Er dere ikke enig? I går lagde jeg en skalldyrssalat, som ble så utrolig god, at jeg bare må dele den med dere. Salaten er veldig enkel og rask å lage. Den har en forfriskende smak som gjør at den passer perfekt om sommeren. Retten er også veldig sunn, så den passer like godt i uken som helgekos. Så hvis du er usikker på hva du skal ha til middag i dag, bør du teste ut denne salaten!

Dette trenger du:

(1 porsjon)

- 250 gram pillede reker (ca 600-700 gram med skall)

- 1/2 ananas

- 1/2 mango

- En liten bunt koriander

- 1/2 avocado

- 1 paprika (gjerne en halv rød, og en halv gul)

- 2 stenger vårløk

Skrell rekene, og legg de ferdigrensede rekene på håndklepapir så det ekstra vannet blir borte. Skyll og rens grønnsakene, og skjær opp i mindre biter. Bland alle grønnsakene og rekene i en bolle, og server. - Håper det smaker! - 

Frøken effektiv + Dagens antrekk!

I dag har jeg virkelig vært frøken effektiv. Har fått unnagjort masse på bloggfronten, vært hos kiropraktoren og jeg har vært på IKEA. Fikk endelig kjøpt inn bestikk i dag. Haha, må virkelig le litt av meg selv. Det er nesten to måneder siden jeg flyttet hit, og jeg kun brukt plastikk bestikk. Det er bra jobba det! 

Kom over noen antrekksbilder jeg tok for noen dager siden, som jeg helt har glemt å poste her på bloggen. Passet egentlig perfekt, siden jeg ikke har rukket å knipse noen i dag! 

// innlegget inneholder reklamelinker

NellyTopp (reklamelenke)

H&M - Bukse og veske

Nelly - Sko (dessverre utsolgt)

Daniel Wellington - Klokke
Nå er jeg nettopp ferdig med et oppskriftsinnlegg som kommer på bloggen i morgen. Det er virkelig den perfekte sommer lunsjen/middagen, og den er sunn. Så dere må huske å klikke innom i morgen. Nå må jeg komme meg på trening, og få unnagjort en økt. Så vi blogges mer senere! 

Sommerens must haves!

Hvordan har deres sommer vært så langt? Min har vært veldig bra! Siden vi er kommet i midten av juli, tenkte jeg å skrive litt om hvilke ting som har vært veldig must haves for meg, så langt i sommer. Så kanskje du får noen tips til nye ting du kan teste ut! Her er det litt forskjellige tips, alt ifra skjønnhet til turist-i-egen-by tips! 

// Inneholder sponsede produkter

Fashion tattoes - Disse er bare så fantastisk fine, og er det perfekte sommertilbehøret! Spesielt på sommerbrun hud. Jeg liker å bruke de både til fest og hverdags. Nelly har et utvalg med fashion tattoes som du kan finne HER (reklamelenke).

 

Hvit neglelakk - Dette har vært min obsession den siste tiden. Hvite negler og solbrun hud, hører jeg en stor tommel opp? Neglelakken kan du forresten kjøpe HER (reklamelenke)

 

Solbriller - Jeg vet ikke om det er fordi jeg har blå øyne, eller om jeg bare har skikkelig sarte øyne, men jeg må alltid ha på solbriller hvis jeg er utendørs. Hvis jeg klarer å glemme solbrillene hjemme er det helt krise. For ikke å snakke om hvor mye jeg går rundt og myser hvis jeg ikke har på solbriller. Myse (sinna) rynke nei takk! 

Fragrance mist - Denne body sprayen fra Victoria's secret ble med hjem etter at jeg hadde vært i Ios i fjor, og den har blitt en storfavoritt. Den dufter herlig og frisk mango. Det eneste som er litt kjipt med den, er at lukten går vekk ganske fort, siden det ikke er eau de perfume. Men den er veldig god å spraye på både kroppen, og i rom i hjemmet. 

 

Solkrem - Dette er sommerens viktigste must have. Å bruke solkrem er så ekstremt viktig. Og ja, til og med i Norge. Bruk en solkrem for å beskytte huden mot UVA og UVB stråler. Husk å bruke en faktor som er høy nok til solen der du er. Tips; begynn med en høy faktor og send faktoren etterhvert som du blir mer brun, så du unngår å bli solbrent. Min favorittsolkrem er definitivt Piz Buin sin. Den gir masse fuktighet, beskytter mot UVA og UVB, også lukter den så godt. Jeg pleier alltid å smøre på et lag med solkrem når jeg skal ut i solen, og ikke bare hvis jeg skal på stranda, med 10 SPF her i Norge. 

 

After sun - Uansett om du er i syden eller hjemme i Norge i sommer, er det viktig å bruke en aftersun etter at du har solt deg. Da jeg reiste mye i fjor, testet jeg ut flere aftersun produkter, og min favoritt ble Hawaiian tropic sin. Den tilfører mye fuktighet, lukter herlig kokosnøtt og papaya, og inneholder aloe vera gel som roer ned solbrent hud. Bysykkel - Hvis du bor i by, er bysykkel et must. I Oslo kan du kjøpe bysykkel kortet for kun 120,- kr for en sesong. Da kan du leie sykkel når mellom 06:00-00:00 hvor som helst i byen. I Oslo er det massevis med sykkelstativer, som du lett kan leie med deg sykkel. Det er til og med en app som heter "OsloBySykkel" som viser hvor det er ledige sykler i nærheten av deg. Syns det er så koselig å sykle rundt i byen, og være litt turist i egen by. I tillegg er det så mye billigere og miljøvennlig å leie sykkel enn å ta buss/bil. Mer informasjon om bysykkel finner du HER. De har også bysykkel i Drammen og Trondheim. 

 

Pass - Reising hører definitivt med til sommeren. Så langt i sommer har jeg allerede vært i Berlin og Bergen en tur. Og på tirsdag reiser jeg til utlandet igjen. Mer om det senere! Har du ikke råd til å dra til utlandet, kan en roadtrip i Norge være et godt alternativ. Ta toget eller bilen, finn et billig hotell, og vær litt turist i eget land! 

 

- Har du noen summer must haves? - 

Livet i Oslo er helt fantastisk!

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra en liten jentedate med Donna. Vi har vært nede på Aker Brygge en tur og spist litt god mat på Lekter'n. Det er så koselig å sitte helt nede på bryggen, mens man kan se på båtene som kjører forbi. Mens man kjenner den gode sjøbrisen. Ah, livet i Oslo er ikke feil dere! Det er så deilig å bare kunne gå ned til sentrum, og ikke måtte ta masse tog og busser, sånn som det var da jeg bodde hos foreldrene mine i Hokksund. 

Det ble en god dose blåskjell på meg. Gud så godt det er! Blåskjell med pommes frites og majones. Nam nam! 

Skjønneste Donna som jeg endelig fikk catchet opp med. Dere kan tro vi hadde mye å snakke om! Må ha full oppdatering på livene, og spesielt på guttefronten, hver gang vi møtes. Hehe! 

Litt kjappe antrekksbilder før jeg dro hjemmefra!Outfits lately!

Satt nettopp og tittet litt i arkivet, og tenkte det kunne være gøy med en "outfits lately", der jeg viser dere noen av antrekkene fra de siste to månedene. Fortell meg gjerne hvilken du liker best i kommentarfeltet! Tror mine favoritter er 3 og 7. Elsker å gå i shorts og skinnjakke! Bare spør hvis du lurer på hvor noe er fra. Tenkte det ble litt mye å skrive hvis jeg skulle skrive hvor alt var fra, på alle bildene. Hehe! Vacay mode

Er det lov å være litt i feriemodus? Kjenner hodet mitt virkelig har tatt ferie, så derfor har det blitt litt lite med oppdateringer de siste dagene. Kjenner jeg blir skikkelig smittet av dere skjønne leserne mine som sender feriesnapper! I går kom Benjamin ned fra Bergen, på besøk hit. Så i dag har vi laget en liten video sammen som kommer ut på onsdag. Gled dere! For den blir bra!

Etter at vi hadde laget videoen dro vi på trening. Har klart å ødelegge noe i skulderen min, så treningen ble ganske redusert på overkroppen. Men da var det bare å kjøre ekstra hardt på med knebøy og bulgarsk utfall, pluss noen øvelser til. Kommer nok til å ganske gangsperre i morgen. Haha! Men det får jeg bare overleve! Hvordan går det med dere? Er dere også i feriemodus?

Søsteren svarer på deres spørsmål!

Hva synes du om at hun blogger?

Jeg syntes det er fint for stina at hun har muligheten til å jobbe med det hun liker aller best. Hun har jobbet utrolig lenge og hardt for å komme dit hun er i dag. Det er ofte folk spør meg om søsteren min er blogger, hva hun tjener osv. Jeg forundres fortsatt over menneskers holdning til bloggere. Det virker som de aldri blir tatt seriøst som en yrkesgruppe. Det de fleste ikke vet er hvor mange timer med arbeid de legge ned hver eneste dag, hver eneste uke og mnd hele året. De har ikke tre ukers sommerferie, de har ikke fri i helgene. De har faktisk en jobb som er døgnet rundt, hver dag. Ja, det er selvvalgt, men det er fordi det er dette de brenner for.

Men likevel opprettes det egne tråder på forskjelllige forum hvor folk sitter å snakker dritt om de dag inn og dag ut. Jeg vil tro at 99% av de som gjør dette misunnelige! Det at folk bombanderer bloggere med spørsmål i kommentar feltet som er private forstår jeg ikke. De hadde aldri turt å spørre om de samme tingene ansikt til ansikt. Netttroll er virkelig noen feige troll. De burde vokse opp å gjøre noe med seg selv, i stedenfor å fokusere på alt negativt de kan finne med andre. Lev livet, vær lykkelig og vær den beste versjonen av deg selv, alltid! 

 

Hva syntes du om at stina har så sterke meninger som provoserer mange? 

Stina har alltid hatt sterke meninger, både på godt og vondt. Ofte tror jeg hun provoserer med vilje. Hun er en mer ydmyk person privat enn på bloggen. Men dette er levebrødet hennes, så når hun klarer å provosere, tikker lesertallene og sidevisningene inn. 

Alle mennesker har rett til egne meninger! Ikke alle legger de ut på en blogg, men det har søsteren min valgt å gjøre. Jeg er selvfølgelig ikke alltid enig med henne. Men det er viktig og respektere hverandre på tross av ulike meninger og oppfatninger i livet. Hun er ateist, jeg er kristen, hun er blogger, jeg er barnepleier, hun er singel å uten forpliktelser ovenfor andre enn selv selv, jeg er samboer og tobarnsmor. Vi lever veldig forskjellige liv i det daglige, men likevel har vi det utrolig fint sammen. Det er ett tegn på at mennesker ikke trenger å alltid like alt andre gjør, men vi må klare å vise respekt for hverandre forde! 

 


Var Stina sur når hun ikke fikk det som hun ville når hun var liten??
Haha, ja, hun hadde ett forferdelig temperament, som heldigvis har roet seg med årene! Husker en episode fra hun var ca 2 år, hvor hun ble så sint fordi hun ikke fikk viljen sin at hun la seg på gulvet og bet i gulvlisten. Er det mulig? Det var jo i tillegg den verste alderen for å få slike utbrudd uansett. 


Hvorfor har ikke du også en blogg?
Jeg har faktisk blogget litt jeg og, men syntes ikke at det var helt min greie. Er ofte jeg tenker på det ennå, at det hadde blitt ett kult blogginnlegg. Men har liksom aldri hatt tid til å begynne igjen. Med jobb og 2 små barn velger jeg og prioritere andre ting når jeg har fritid.  

 

Savner du Stina når dere ikke bor sammen?
Klart jeg savner henne, men vi prater sammen ofte og har god kontakt. Jeg besøker henne jevnlig i Oslo, drar på husmorferie! hehe! Men jeg tror at man har godt av å savne hverandre litt, da er det så mye hyggeligere å møtes igjen. 

 

Ønsker du å forandre noe i livet hennes?

Ja, det gjør jeg. Etter noen besøk her inne er jeg forundret over hvor lite ekte mennesker hun har rundt seg. Mennesker som vil være med henne for den hun er og ikke for hva de kan få ut av henne. Jeg syntes det er veldig trist at det finnes så mange falske mennesker som kun tenker på "likes" og status. Det er virkelig ikke måten og bygge ett vennskap på. Så dette er noe jeg skule ønske jeg kunne forandre. I tilegg hadde det jo ikke være feil om "Prince Charming" hadde kommet ridende på en hvit hest og tatt henne med stort. Det hadde hun virkelig fortjent! 

Det kleineste Stina har gjort.
Hun er generelt en ganske klein person. Jeg blir ofte flau og ille til mote når jeg er med Stina, men det er fordi jeg er litt mer pysete av meg. Blir fort flau. Mens Stina er all over the place og gir egentlig litt f i alt. Jg skulle gjerne lært litt mer av henne og senke skuldrene og slappe av å ikke bry meg om hva andre mener og syntes!

 


Er du sjalu på Stina og hvordan hun lever?

Nei, ikke sjalu, jeg har det veldig fint i min engen hverdag. Men det er veldig deilig å komme på besøk til henne og bare slappe av og kose meg. Det er viktig når man er småbarnsmor og ikke glemme seg selv. De gangene jeg besøker Stina er jeg bare Madeleine. Det er veldig deilig. Så nei, jeg er ikke sjalu. Jeg er glad for at vi har så forskjellige liv slik at jeg kan dra til henne og koble ut helt inne i  mellom! 


Var Stina ryddig når hun var liten?
Nei, absolutt ikke, Vi delte rom når vi var små, og jeg måtte alltid brøyte meg vei til senga mi for å komme frem. Hun er og blir ett rotehue! Hehe! 

 

Var Stina et utadvendt barn, eller var hun litt sjenert av seg?
Stina har alltid vært utadvendt og livvat! Jeg er den mer rolige og sjenerte av oss. Så på den måten utfyller vi hverandre bra!Var Stina god på skolen?
Hun har alltid vært flink på skolen. Hvis hun hadde gått inn for å få 6 i alle fag, hadde hun klart det. Hun har ett utrolig pågangsmot og er veldig dedikert til det hun gjør. 

Byens beste Tapas!

I går var søsteren min og jeg på Aker Brygge og spiste på Delicatessen. Jeg pleier vanligvis aldri å spise tapas, siden jeg er livredd for at det skal bli for sterkt. Er ganske pysete kan man si! Hehe! Men siden søsteren min er helt forelsket i Tapas fikk hun dratt med meg dit. Jeg ble veldig positivt overrasket, og jeg er ganske så sikker på at vi kommer til å gå det en god del ganger i fremtiden. Jeg bestilte albondigas (kjøttboller), blåskjell og patatas bravas (poteter). Jeg elsker jo blåskjell, og disse var helt fantastisk gode. Var så mett etter middagen at vi nesten rullet ut derfra! Men først ble det et par glass med røvin på søsteren og en cava sangria på meg. Herregud, så god den var! Har drukket sangria før, og det var virkelig ikke noe godt. Men den her var helt fantastisk! 


 

Etter noen drinker på Delicatessen gikk vi til Beer Palace og tok et par drinker til. Mon tro om de drinkene gjorde litt utslag, for så mye har jeg ikke ledd på lenge. Vi satt lenge og skravlet om alle mulige jenteting og holdt på å falle av stolen fordi vi lo så mye! 

Nå skal vi ut en tur i sentrum og titte litt. Håper dere hadde en fin fredag i går også. Fortell meg gjerne hvordan din fredagskveld var, i kommentarfeltet ♥

Tidenes mest hektiske morgen!

I dag har det virkelig gått unna! Jeg begynte dagen med en tur på gymmet, med litt styrkeøvelser. Hadde avtalt med søsteren min at hun og kjæresten skulle komme på besøk. Men det jeg ikke hadde regnet med var at de var litt vel raske med å komme seg inn til Oslo. Så plutselig fikk jeg veldig dårlig tid på gymmet, og måtte kaste meg på sykkelen hjem. Det jeg heller ikke tenkte over var at det kun er oppoverbakker på vei hjem fra gymmet.

Så dere kan tenke dere jeg fikk ganske melkesyre i lårene når jeg skulle sykle sykt fort, etter å ha trent knebøy på gymmet? Da jeg endelig gikk av sykkelen var det såvidt jeg klarte å gå bortover. De som så meg må virkelig ha begynt å lure på hva jeg drev med, der jeg sjanglet bortover. Haha!

Jeg rakk såvidt å komme inn i dusjen før jeg fikk melding av søsteren min at hun var her. Ikke hadde jeg rukket å fikse meg, og ikke hadde jeg rukket å rydde i leiligheten. Så søsteren min fikk helt OCD anfall når hun kom inn døra, og slengte frem støvsugeren med en eneste gang! 

Etter litt rengjøring i leiligheten gikk vi ned til Olivia på Aker Brygge en tur og spiste en god lunsj. Pasta og kylling i lange baner! Nå har både kjæresten til Madeleine og ungen hennes dratt hjem. Så nå er det skikkelig jentetid på meg og Madeleine. Håper dere koser dere masse ute i solen i dag. Det skal vi! Hvilke blogger er dine favoritter?

De siste dagene har jeg vært helt zombie. Skjønner ikke hva som har skjedd, men har vært så ufattelig trøtt hele tiden. Så i dag hadde jeg for første gang på lenge, ingen alarm på telefonen. Jeg sov så lenge jeg trengte, og midt på dagen sov jeg igjen. Sitter faktisk fortsatt i pysjen. Så det sier vel sitt! Har prøvd å virkelig la kroppen lade batteriene litt, så får vi se om det hjelper. 

Ville egentlig bare titte innom og vise dere noen antrekksbilder jeg for noen dager siden. Heldigvis for at jeg hadde de, så jeg ikke trenger å knipse bilde av meg selv nå mens jeg sitter i pysjen og ser ut som tidenes daffeste menneske. Haha! 

Michael Kors - Veske

Cubus - Skjorte

WOW - Bukse

Nelly - Sko (dessverre utsolgt)

Ukjent - Hatt

Daniel Wellington - Klokke

Nå skal jeg slappe av litt mer (som om jeg ikke har gjort det nok i dag?) med å lese litt blogger. Har en del favorittblogger fra før av. Men vil gjerne høre om dere har noen å anbefale? Elsker å finne nye blogger som inspirerer meg! 

DIY: Verdenskart!

Da jeg satt på flyet hjem fra Bergen i helgen fikk jeg en morsom idè! Nemlig et DIY verdenskart! Siden jeg elsker å reise rundt i verden, er det gøy å ha et kart som viser hvor jeg har vært, og som gjør meg sulten på å utforske flere steder. Så langt har jeg kun vært rundt i Europa, så det er ekstremt mye igjen å se! Jeg kjenner reisegleden vokser inne i meg bare jeg se på kartet! 

Det er veldig enkelt å lage kartet, og du trenger ikke så mange tingene. Det eneste du trenger er et kart (jeg kjøpte mitt i en bokhandel), papp som er stor nok til å dekke kartet, lim, kniv, linjal og noen tegnestifter. 

Begynn med å legge kartet over pappen, og legg noe tungt i hvert hjørne.

Deretter påfører du lim på halve kartet og legger det over pappen igjen. Så gjør du det samme på den andre siden. Pass på at du ikke bretter kartet! 

Deretter skjærer du vekk overflødig papp og kart. Bruk en linjal så linjene blir rette. Jeg skjærte vekk oversikten over flagg. 

Sett inn tegnestifter på på de plassene du har besøkt.

 

Voila! Og du har et verdenskart klart til å fylles ut!  

 

Spørsmålsrunde: Søsteren svarer!

// reklamelinker

Er det èn person som virkelig kjenner meg, så er det storesøsteren min. Hun har kjent meg helt siden jeg kom til verden, og har kjent meg igjennom alle livets perioder. Helt fra da jeg hadde lipgloss og Paris Hilton dilla til da jeg var hardcore rocka jente som elsket Marilyn Manson. Da søsteren min var i Oslo sist, kom vi inn på idèen om å ha en spørsmålrunde der hun svarer på deres spørsmål om meg. Blir nok ganske morsomt og annerledes å høre om hvordan jeg er fra noen som kjenner meg så godt. 

Så nå må dere fyre løs meg spørsmål! Så svarer hun på spørsmålene på søndag!Ukjent - Jakke og smykke

Gina Tricot - Shorts

Nelly - Topp (reklamelink)

Primark - Sko

Nelly - Veske (reklamelink) 

Daniel Wellington - Klokke (reklamelink)Litt bilder av dagens antrekk! Nå skal jeg straks ut og spise middag med mine to fettere som kommer en tur til Oslo. Så det blir veldig hyggelig å se dem igjen! 

På forsiden av Dagbladet!

På fredag ringte en veldig hyggelig journalist fra Dagbladet meg, og intervjuet meg angående YouTube. I dag har saken kommet ut. Veldig gøy å se at den havnet på forsiden av dagbladet.no! Skvatt litt da jeg plutselig så meg selv over hele db.no da jeg tittet inn på mobilen tidligere i kveld. Hehe! Du kan lese hele intervjuet HER. Denne boken motiverer meg!

Dere som har lest bloggen min en stund, vet jo at jeg aldri har lest en hel bok i mitt liv. Jeg har prøvd meg på mange forskjellige bøker, men jeg har aldri syntes det har vært noe interessant å lese de. Jeg føler at jeg ikke får så mye ut av å lese en klissete kjærlighetsroman, eller Harry Potter. Da kan jeg heller se filmen og slappe av. Jeg liker å lese for å faktisk lære noe. Og i går da jeg var på flyplassen i Bergen, fant jeg en bok som jeg ikke har klart å legge fra meg. 

Boken heter "bli best med mental trening" og er skrevet av Erik Bertrand Larssen. Selv syns jeg at det er veldig spennende med coaching og motivasjonsvideoer, og ser ofte på det på youtube. Det gir meg styrke til å gi det lille ekstra på jobb og i hverdagen. Boken til Bertrand gir deg et skikkelig spark i baken, og får deg til å ville gjøre noe mer med livet ditt. Slutte å tenke "hva hvis", men heller gå ut og faktisk gjøre noe.

Jeg begynte på den i går kveld, og har allerede lest igjennom hele boken. Selv om boken er på 250 sider, er den fascinerende lettlest. Eller lettlest vet jeg ikke om den er, men den fanget meg så godt at jeg virkelig ikke klarte å legge den fra meg før jeg var ferdig med å lese den.

Uansett om du vil bli en proff idrettsutøver, en god mor eller gå ned i vekt, er det viktig med motivasjon. Denne boken gir deg virkelig det. Den får deg til å sette ting i perspektiv, sette deg mål, tenke over hva du bør gjøre annerledes i livet og hvordan du kan forbedre deg mentalt. Hvem har lyst til å sitte og se tilbake på livet sitt om 50 år, og tenke "hvorfor gikk jeg ikke for drømmene mine?" "hvorfor oppnådde jeg ikke mer i livet?". Jeg har ikke lyst til å sitte med de tankene hverken om 10 eller 50 år. 
Hva motiverer deg?

Ukens spørsmål #67

Nå er jeg hjemme igjen fra en veldig fin helg i Bergen. Har hatt det veldig bra med Benjamin, så bloggen har kommet litt i andre rekke denne helgen. Men håper det er greit for dere! Nå er jeg i alle fall tilbake hjemme i Oslo, og bloggen er førsteprioritet igjen! Ukens spørsmål har blitt en liten søndagstradisjon her på bloggen. Syns det er så kjekt å kunne svare spørsmålene dere i eget innlegg hver søndag. Så her er noen av spørsmålene som har kommet inn den siste uken! 
 
 
 
Noen tips til å holde seg unna søtsaker og brus i hverdagen?
- Hmm. Du kan enten ha en "cheat-day" en gang i uken, der du spiser akkurat det du vil spise. Da vet du at det kun er x antall ganger til du kan spise søtsaker igjen, så da er det lettere å holde seg unna søtsakene de dagene du ikke har "cheat-day" Eller så kan du holde deg helt unna alt av det, og heller spise sunnere alternativer. Det gjør ofte at søtsuget går vekk etterhvert. Men det er vanskelig å holde seg, og er man i bursdager eller på fest er det vanskelig å ikke sprekke. Men du må prøve frem og finne ut hva som passer best får seg. 
 
 
Når jeg trener blir det fort 1-2 uker mellom hver gang.. Har du noen tips eller noe motiverende til å trene oftere?
- Når du trener er det viktig å sette av noen faste dager i uken som du skal trene. Gjerne klokkeslett også, sånn at du vet at du må sette av tid til treningen. Gjør gjerne avtale med en venninne om at dere skal trene sammen, så blir det mye vanskeligere å droppe treningen, siden du har avtalt med noen andre enn kun deg selv. Det er viktig å ha gode rutiner når det kommer til trening. Og da snakker jeg ikke om å trene 5 dager i uken de tre siste månedene før sommeren. Men å trene et antall økter i uken du klarer å gjøre hele året, for å holde kroppen sterk og trent, og ikke bare klar for sommeren. 
 

 
 
Hvordan vasker du sminkekostene dine? Bruker du ennå zalo og olivenolje? 
- Det gjør jeg. Har prøvd noen ganger med andre ting som shampo og vanlig såpe. Men syns ikke det fungerer like bra som når man blander zalo og olivenolje!
 
 
Hva syntes du om kostene fra real technics?
- Jeg liker de veldig godt! Syns de blender utrolig godt, så de er absolutt å anbefale! 
 
 
Hvor du ser deg selv om 10år?
- Jeg håper jeg fortsatt jobber som blogger. Kanskje har jeg gitt ut en bok? Har forhåpentligvis stiftet familie og fått mann og hund. Barn får vi virkelig se ann! For øyeblikket holder det i massevis å være tante til to skjønne jenter!
 


 
Jeg vet at du har sakt 1000 ganger at du å "noobwork" ikke er sammen, men er dere forsat venner, det er så lenge siden jeg har sett dere sammen?
- Vi er fortsatt venner! Vi har begge veldig mye å gjøre, så derfor får vi ikke hengt med hverandre like mye som før. Men vi holde fortsatt kontakten og er gode venner :-)
 
 
Å så lurte jeg på om du kan gjøre en challenge av og til på onsdagsvideoene dine, ikke så ofte bare av og til?
- Det kan jeg gjøre! Men hva slags challenger har dere lyst til å se? Kom gjerne med forslag, så skal jeg prøve å lage det! 
 
 
Viss blogg ikke hadde vert jobben din, hva ville du jobbet som da?
- Hmm.. Vanskelig spørsmål. Jeg tror nok jeg hadde jobbet med noe alà det samme som blogging. Kanskje journalist i et motemagasin? Jeg elsker å skrive og dele tanker, så det hadde definitivt vært noe i den retningen. 
 
 
Hei, jeg bare lurte på om du leser blogger på nynorsk?
- Er det noen blogger på nynorsk egentlig? Alle de jeg leser fast skriver bokmål. Men tror uansett ikke at jeg hadde likt å lese blogg på nynorsk. Fikk nok av nynorsk på ungdomsskolen! Skjønner ikke så mye av det uansett. Haha! 
 
 
Du har gitt meg utrolig mye motivasjon og "styrke" slik at jeg har fått kommet meg mye mer inn i treningen min, utrolig takknemlig! Men jeg lurte på om du kunne ha tenk deg å begynne med å lage mye mer videoer av enkle matretter, som er god til hverdags og som er enkle for de fleste? Hadde blitt utrolig glad om jeg kunne fått svar! 
- Så hyggelig å høre at jeg har gitt deg motivasjon til å komme inn i trening! Det gjør meg glad! Jeg la ut en del oppskriftsinnlegg før, men siden mange av dere er unge og fortsatt bor hjemme, der foreldrene deres lager maten, så jeg kommer nok ikke til å legge ut så mye middagsoppskrifter. Men kommer definitivt til å legge ut oppskrifter med sunne alternativer til godteri, og lignende. Kanskje litt sunn skolemat, når skolen starter igjen? Hva tenker dere om det?
 
 
Hei Stina! Var du lenge sliten og trøtt etter kyssesyken? Jeg har netopp blitt friskmeldt etter å ha hatt det, men er fortsatt veldig trøtt. Var det slik med deg og?
- Etter kyssesyken var jeg veldig redusert lenge etterpå. Jeg var så og si sengeliggende i 4-5 måneder, og da jeg endelig kunne jobbe igjen jobbet jeg maks 3-4 dager i uken. Mye av grunnen til at jeg var så redusert i energinivåene var fordi jeg hadde mangel på vitamin B12, som gjør at man kan bli deprimert og ha lite energi.
 
Det merket jeg veldig mye til! Men etter at jeg begynte å ta B12 sprøyter som jeg fikk av lege, fikk jeg mye mer energi igjen! Så jeg anbefaler deg å dra til legen og ta blodprøver og sjekke B12 og jernverdiene dine hvis du sliter mye med trøtthet. Vil også nevne at det er ekstremt viktig å ta det med ro etter at man har hatt kyssesyken. Hvis man pusher kroppen for hardt etter kyssesyken kan man havne i faresonen for å utvikle ME. 
  
 
 Hvor får man tak i de sugerørene? Har sett etter de overalt, men finner de ikke!
- De kan kjøpes hos Kremmerhuset, Clas Ohlson, Søstrene Grene, TGR og på ebay. Elsker de!
 
 
Hvor er den rosa kosebuksen fra?
- Den har jeg kjøpt på Cubus! Tror den er fra barneavdelingen, hehe! Den er så comfy og god!


 
Lurer på om du fortsatt trener på Evo? Mener at du har nevnt det engang for lenge siden at du trente der. Flytter til Oslo snart og da er det nærmeste senter, så lurer veldig på hvordan senterne deres er. 
- Det gjør jeg! Er veldig fornøyd med Evo. Har testet ut tre forskjellige sentre i Oslo sentrum og Evo er like bra overalt. Liker at det ikke er så "personlig" der. Hater når man er på treningssentre der de ansatte henger rundt og glaner. Blir så kleint! I tillegg har de mye bra utstyr der. Eneste jeg syns er minus er at de som regel kun har to stativ til å kjøre knebøy i. Så hvis du kommer midt i rushtiden er det ofte litt ventetid. 
 
  
Noe du lurer på til neste "ukens spørsmål"?

Aldri svettet så mye i mitt liv!

Nå har jeg fått en skikkelig omvisning i Bergen. Wow, for en fin og koselig by! I går tok Benjamin og jeg turen opp til Fløyen. Var altfor sliten etter reisingen, så vi tok banen opp. Herregud, så skummelt det var! Det gikk jo rett opp! Jeg som er livredd for karuseller fra før av, ble ikke noe mindre redd nå. Men da vi kom til toppen og fikk sett utsikten, var det absolutt verdt det. For en utsikt altså! Fikk se hele Bergen i solnedgangen. Helt perfekt! 

Skulle stått "bitch" så hadde det passet meg perfekt! Haha! 

I dag tidlig ble jeg med Benjamin på jobben hans på Barry's bootcamp, og ble med på en treningstime. Det er en time med blanding av styrke og kondisjon, som man virkelig får testet kroppen. Er ganske sikker på at jeg ikke har svettet så mye i mitt liv, som i den treningstimen. Haha! Her snakker vi 60 minutter med noen veldig få 30 sekunders pauser, masse løping og styrketrening. Ah, blir sliten bare jeg tenker på det jeg! 

Men nå skal vi slappe av litt på hotellrommet, før vi drar ut en tur i kveld. Ha en fin lørdag dere! 

Siden sist @stinablogg

Nå er jeg endelig fremme på hotellet i Bergen! Har rukket å ta en liten tur ut i sentrum allerede, og det er så fint her! Har ikke rukket å ta noen bilder enda, så tenkte jeg kunne oppdatere dere med litt av de siste instagrambildene jeg har lagt ut. Sykt å tenke på at over 43'000 følger meg der nå! Det er skikkelig stas det! Følger du meg ikke enda, blir jeg glad om du gjør det. Følg meg på @stinablogg, og legg gjerne igjen en kommentar så sjekker jeg ut din instagramprofil!

Klar for Bergen i morgen!

Som jeg såvidt nevnte i et innlegg for noen dager siden, skal jeg til Bergen i helgen. Jeg reiser med fly opp dit i morgen, og blir der frem til søndag. Skal besøke en venn som bor i Bergen, så det blir veldig koselig. Har aldri vært i Bergen, så jeg håper på at det blir bra nok vær til å ta litt seightseeing. Hehe! 

Jeg er som alltid helt i siste liten når det kommer til pakking. Føler jeg har reist så mye det siste året, at jeg har stålkontroll på dette nå. Men jeg får vel sette igang med pakkingen nå! 

Haha, den følelsen når kofferten er nesten større enn meg! Men så lenge den er rosa er det helt i orden! Har du vært i Bergen før? Har du noen anbefalinger / tips til hva jeg burde få med meg mens jeg er der?

Slik trener du ute i sommer!

Enten om du tilbringer sommeren hjemme, eller i syden, er det alltid viktig å holde kroppen i aktivitet. Vi nordmenn er veldig flinke til å trene tre måneder før sommeren, for å få sommerkroppen. Men så fort sommeren kommer bytter vi ut proteinshaken med softis og corona i solsteiken. 

For å ikke bli altfor daff og lat igjennom sommeren, bør du ta et par treningsøkter i uka, hvor du får igang kroppen. Det må ikke være ekstremt tunge og harde økter, lette økter holder i massevis. Det viktigste er at du holder kroppen i aktivitet. Så blir det ikke altfor hardt da du begynner på gymmet igjen til høsten! 

I dag skal jeg vise dere en enkel økt du kan gjøre hvor som helst i verden, og som ikke tar for lang tid, samtidig som du får trent hele kroppen, både styrke og kondisjon! Du velger selv hvor mange repetisjoner og sett du ønsker å gjøre på hver øvelse. Selv pleier jeg å gjøre hver 15 repetisjoner * 3 sett av hver øvelse. 

 

 Push ups på benk
Gående utfall
Knebøy
Sprint.
Her pleier jeg å velge ut et stykke på ca 100 meter, også løper jeg 15 runder totalt.
Tar en liten pause mellom hver 5 runde. 

Dips på benk
Lykke til med treningen! 

Slik er det å bo alene!

Nå er det over en måned siden jeg flyttet ut fra bokollektivet, og inn i leilighet alene. Jeg har endelig begynt å vende meg til det å ha et eget sted, og herregud så deilig det er! Forskjellen er mye større enn jeg trodde. Mange av dere har spurt meg hvordan jeg syns det er å bo alene, i forhold til å bo i bokollektiv. Før jeg flyttet var jeg veldig nervøs for at det skulle bli kjedelig eller ensomt. 

Jeg regner med at jeg er langt ifra den eneste som har flyttet ut hjemmefra, eller fra kollektiv som var litt nervøs for å flytte alene. Kanskje skal du flytte ut hjemmefra til høsten, for å studere? Derfor tenkte jeg å skrive litt om hvordan jeg syns det har gått med å flytte på egenhånd. 

Å bo helt alene er mye mer fritt, og man kan velge alt selv. En av de første dagene etter at jeg hadde flyttet for meg selv lagde jeg boller klokken 2 på natten mens jeg hørte på musikk. Og da jeg kunne ha vors og nash til klokken 7 på morgenen på en torsdag. Det var da jeg skjønte akkurat hvor fritt det var å bo for seg selv.

Men det er ikke bare bollebaking og vorspiel som er frynsegoder, det er også disse tingene;

- Jeg kan endelig gå naken midt på dagen, uten å være redd for at noen skal komme hjem (gikk forresten ikke naken rundt i kollektivet any time of the day)

- Jeg kan endelig ha venninner og familie på besøk, og de kan sove over noen dager uten at det er noe stress

- Jeg slipper å planlegge eller spørre andre om lov hvis jeg skal ha vorspiel eller venner på besøk

- Man kan snakke i telefonen uten å være redd for at noen andre hører på

- Jeg kan bestemme alt interiør selv. Og ikke bare på rommet mitt. Men også i stua, på badet og kjøkkenet. Mye mer inspirerende for bloggen da vettu! 

- Man slipper å tenke på at de andre i kollektivet hører deg mens du gjør litt mer private ting, if you know what I mean ;-)

- Kan høre på høy musikk (så lenge det ikke er altfor høyt, men høyere enn bare på pc)

- Jeg slipper å se andres rot og middagsrester fra tre dager siden

- God plass i kjøleskapet, og man kan lage middag i ro og fred, uten å tenke på at det er tre andre som gjerne også vil lage middag.

- Jeg kan bestemme alt selv. Rett og slett!

- Du bestemmer når det skal være stille i hjemmet. Dette er alfa omega i min jobb, og for de som har studier/hjemmekontor! 

- Man har mye bedre plass til alle ting man eier

Så ja, folkens. Det er mange positive sider med å bo helt alene. Det er selvfølgelig også noen ulemper med det; det er mye dyrere, kan bli ensomt iblant hvis man ikke er flink til å være sosial, man må være flink til å rydde og vaske siden ingen andre gjør det for deg, og blir man redd etter å ha sett en skrekkfilm er det ingen som kan passe på deg. 

Noen andre ting du bør tenke på hvis du skal flytte helt for deg selv, er at det bør være sentralt, så det er lett å komme seg til og fra venner. Sosialt liv har mye å si når man bor alene. For overgangen fra å bo med familie eller i kollektiv, kan fort blir stor! Du bør også være obs på at du har hele ansvaret for at strømregninger, internettleie, husleie, osv blir betalt. Har du allerede bodd i kollektiv er du nok vandt med det, men flytter du ut hjemmefra kan det fort bli mange nye utgifter du ikke hadde regnet med. 

Men ellers er det ganske så fantastisk å bo for seg selv. Jeg føler meg mye mer voksen og selvstendig etter at jeg flyttet ut fra kollektivet. Jeg føler også at jeg mestrer bloggjobben mye bedre, og at jeg har blitt mer rutinert. Stor tommel opp for det!

Håper dette innlegget hjalp deg som lurer på om du skal flytte for deg selv. Lurer du på hvordan jeg syns det var å bo i kollektiv kan du lese innlegget jeg har skrevet om det HER. Hvis det er noe som helst du lurer på angående det å bo for seg selv eller i kollektiv, er det bare å spørre i kommentarfeltet, så skal jeg svare så godt jeg kan :-)

Video: Tabber!

Da var det på tide med onsdagsvideo igjen! Denne gangen viser jeg dere tabber og flauser fra utklipte scener, fra tidligere videoer! Få en god latter!

 

 Abonner på YouTubekanalen min HER.

 

New in from Nelly

// innlegget inneholder annonselinker

 

Har dere hatt en fin dag? Tidligere i dag stakk jeg innom postkontoret og hentet en pakke fra Nelly. Kan med handa på hjertet si at det er min favorittbutikk. De har så utrolig mye fint! Og jeg er alltid like heldig med klærne hver gang. Det passer perfekt, de ser like bra ut i virkeligheten som på bildene og som regel er klærne veldig billig. Stor tommel opp! Tenkte jeg kunne vise dere klærne jeg fikk i dag. Elsker denne two-piecen. Den er så sommerlig, behagelig og pyntet. Klar for fest! Selv om man ikke skulle trodd det, så er skoene veldig behagelige! Tror det er fordi hælene er så tykke, også er de ganske høye forran!

Skjørt - HER //  Sko - HER  //  Topp - HER

Fringes and suede, love it! Vesken og skoene er så fine! Skikkelig hippie følelse over det. Body'en er også helt amazing. Komfortabel og kan brukes til hverdags som til fest!

Topp - HER  //  Veske - HER  //  Sko - HERFant du noe du likte?

 

 

Det er lov å koble ut!

Noen ganger er det helt fantastisk å ta med seg et blad ut i parken, slappe av og bruke god tid på å lese det. Legge vekk mobilen med alt som heter facebook, snapchat og instagram, og bare slappe av. Nyt solen, finn ro i sjelen, og koble ut. For vet du hva? Livet går så fort, og er så hektisk, så noen ganger må man bare stoppe og slappe av på veien, og ta et pust i bakken. Det er lov å sløve i solen. Det er lov å koble ut litt. Hvilket blad liker du best å lese når du skal slappe av? Eller kanskje du har en god bok å anbefale? Fortell meg gjerne i kommentarfeltet!

Treningsmusikk - Styrke og kondisjon!

Har dere hatt en sprek start på uken? Det har jeg! Nå sitter jeg i pysjen, og er helt gåen i både bein og armer. Men gud for en god følelse det er når man er skikkelig sliten. Da sover man som en engel, og våkner opp dagen etter og er litt sterkere! 

Jeg får ofte spørsmål av dere om jeg kan tipse om treningsmusikk. Så da tenkte jeg å lage et innlegg med mine favoritt løpe og styrketreningssanger! Løpemusikken er mye popmusikk og happy-happy! Men når jeg er på styrketrening prøver jeg å komme litt inn i "beastmode" (haha, hater egentlig å bruke det uttrykket!) så da må jeg ha litt hardere musikk. 

- Løpemusikk - 

Pray to god - Calvin Harris ft Haim

Did it again - Clmd ft Nocando 

Dangerous - David Guetta ft Sam Martin

Want to want me - Jason Derulo

Cut your teeth - Kygo Remix

Shots and squats - Vigiland ft Tham Sway 

Peanut butter jelly - Galantis

Freaks - Timmy Trumpet

Waiting for love - Avicii

Springfield - Martin Tungevaag 

 

 - Styrkemusikk - 

Smack my bitch up - The Prodigy

Sic - Slipknot

Psychosocial - Slipknot

Down with the sickness - Disturbed

Jumpdafuckup - Soulfly

Wretches and kings - Linkin Park

Bring it on - Dawkins Nathaniel

Eye of the tiger - Survivor

I want it all - Queen

'Till I collapse - Eminem ft Nate Dogg

Har lagt alle sangene i en spilleliste på Spotify som du finner HER, så du lettere kan finne sangene :-)

DIY: Marble stuebord!

Sent i går kveld ble jeg veldig i DIY humør, og fikk endelig en idè til hva jeg kunne bruke rullen med marble mønster jeg kjøpte på Panduro til. Jeg sendte en snapchat til søsteren min med en gang, og fikk stor tommel opp! Idèen var marble stuebord. Marble er så utrolig fint, og det passet jo perfekt inn med sofaen! Og det gjorde et ellers ganske kjedelig bord fra IKEA, til et veldig fint og dekorativt bord. 

Her ser dere sluttresultatet! Er det ikke fint?

Ganske kjedelig fra før av, eller hva?

For å gjøre denne DIY'en trenger du bare noen få ting;

- Kniv, saks og linjal
- En rull med det printet du ønsker å bruke, vet at Panduro har flere forskjellige print. Bare husk å kjøpe det som har lim på baksiden!
- Og selvfølgelig et bord! Mitt bord er fra ikea, og det finner du HER.

Begynn med å måle opp hvor mye av rullen du skal bruke. Bruk en kniv til å gjøre et snitt i rullen, så du vet hvor du skal klippe. Klipp deretter av det du skal bruke.

Plasser starten på rullen helt øverst på bordet, og jobb deg nedover mens du sakte river av baksiden på rullen. Bruk linjalen til å få vekk luftbobler.

Skjær av på enden, helt inntil kanten på bordet. Gjør samme prosess på resten av bordet. 

Og der har du et DIY marble stuebord! Enkelt, billig og så utrolig fnt! Nå er jeg spent på å høre hva dere syns. Tommel opp eller tommel ned? Fikk du lyst til å prøve ut dette prosjektet?


- ♥ -

Ukens spørsmål #66

Hvordan reagerer du når du får hat?
- Det kommer ann på hvordan "hatet" er. Hvis noen for eksempel slenger dritt til meg via en anonym kommentar på bloggen, kunne jeg ikke brydd meg mindre. Men hvis noen kommer bort til meg på gaten og klikker på meg, da hadde jeg nok blitt litt redd. Men jeg vet veldig godt at hatkommentarer er en del av jobben. Det er sykt å si det, men hvis man er en offentlig person må man bare regne med å få litt drittkommentarer. Jeg har veldig gode venner og en god familie, som hele tiden støtter meg, så det gjør det definitivt lettere å takle de stygge kommentarene. For ikke å snakke om alle dere skjønne leserne mine, som legger igjen koselige kommentarer hver eneste dag. Det setter jeg ekstremt stor pris på! 

 

Farger du håret selv eller hos frisør? Isåfall hvilken farge bruker du?
- Siden jeg har mørkt hår og det er veldig enkelt å farge det, gidder jeg ikke kaste bort tusenvis av kroner hos frisør for å farge håret. Derfor farger jeg det hjemme på egenhånd. Jeg pleier som regel alltid å bruke Garnier Fructise "dark brown" for å farge etterveksten og hele håret. 

 

Hvor ofte øker du vekt på de forskjellige øvelsene? Og hvor mye øker du da?
- Jeg pleier å øke vektene i de forskjellige øvelsene litt for hver økt jeg trener. Dette blir sikkert litt vanskelig å forstå når jeg forklarer. Men jeg skal prøve så godt jeg kan! Jeg pleier som regel å øke sett nr 2, så sett nr 3 og til slutt ett nr 1, før jeg øker sett nr 2 igjen. For eksempel; mandag trener jeg knebøy og løfter slik: sett nr 1; 20 kg * 8 rep. Sett nr 2: 20 kg * 8 rep. Sett nr 3; 20 kg * 8 rep.
Neste gang jeg trener knebøy blir økten slik; Sett nr 1; 20 kg * 8 rep. Sett nr 2; 22,5 kg * 8 rep. Sett nr 3; 20 kg * 8 rep.
Den neste økten etter det blir slik: Sett nr 1; 20 kg * 8 rep. Sett nr 2; 22,5 kg * 8 rep. Sett nr 3; 22,5 kg * 8 rep.
Den neste økten etter det blir slik; Sett nr 1; 22,5 kg * 8 rep. Sett nr 2; 22,5 kg * 8 rep. Sett nr 3; 22,5 kg * 8 rep.

Skjønner dere hva jeg mener? Hvor mye jeg pleier å øke er forskjellig fra øvelse til øvelse. Men i store øvelser som knebøy og markløft pleier jeg å øke 2,5 kg. I mindre øvelser som arnold press eller bicepscurl pleier jeg å øke 1-2 kg avhengig av hvilke hantler som er tilgjengelige på gymmet. 

 


Hvordan kan man trene, hvis man er for ung til å gå på trenings senter? Hadde vært fint med svar!

- Dersom du er for ung til å trene på treningssenter anbefaler jeg deg å kjøpe inn noen vektmanualer til hjemmebruk (kan kjøpes på sportsbutikker) og trene hjemme. Jeg pleier å jevnlig legge ut øvelser du kan gjøre hjemme, så bare følge med! Har allerede lagt ut en del øvelser under kategorien "trening" her på bloggen som du kan titte på. 

 

Har du kommet deg noe mer etter å ha vært syk etter at du prøvde å bli kokk? Gjorde du noe spesielt for å bli friskere? Feks medisiner, noe du måtte gjøre vær dag?
- Hey hey, her er det noen som har lest bloggen min lenge! Sånt blir jeg glad av! Det er nå 4 år siden jeg jobbet som kokkelærling og fikk kyssesyken. Jeg var syk veldig lenge, og har fortsatt litt ettervirkninger av det. Etter at jeg ble syk måtte jeg ta det veldig med ro lenge etterpå, og holde meg unna trening og alkohol. Ettersom tiden gikk kunne jeg gradvis begynne å trene meg opp igjen.

Men da jeg begynte på allmenn påbygg etter et friår, ble det mye stress og påkjenninger på kroppen, så jeg fikk magesår. Har fortsatt magesår, så må være veldig flink til å ikke stresse for mye. Men nå er jeg endelig så og si frisk igjen, og mye sprekere enn hva jeg var før jeg ble syk! Når det kommer til medisiner måtte jeg ta B12 sprøyte ganske lenge etter at jeg hadde hatt kyssesyken, fordi jeg fikk veldig mangel på det. Men ellers enn det var det ingen medisiner jeg tok. Anbefaler alle som har hatt kyssesyken til å jevnlig ta blodprøver for å sjekke at alt står bra til. Vet mange får både jernmangel og B12 mangel etter kyssesyken. 

 

Fin shorts:-) hvor er den fra?
- Ja, er den ikke fin? Jeg elsker den! Kjøpte den på Gina Tricot for veldig lenge siden. Så den selges dessverre ikke nå lengre :(

 


Super fin leilighet!! :) Hvor er pulten fra? Så liten og snerten, og akkurat passe stor :)

- Takk! Den er fra IKEA, og du finner den HER. Er helt avhengig av å ha en pult, men jeg har ikke så stor leilighet, så da er denne perfekt!   

 

 

Hvor er skoene fra?! :D
- De kjøpte jeg på Primark da jeg var der i London i fjor. Tviler på at de har de nå lengre. Men vil tippe at Nelly.com har noe lignende! 

Hvilke hårprodukter bruker du til extensionet? Vet ikke om du har svart på kommentar feltet før, men spørr igjen :)
- Nå for tiden bruker jeg egentlig ingen spesielle produkter. Men før brukte jeg Redken extreme shampo, hårkur og balsam. Det er veldig bra, og anbefales virkelig! Ellers er det veldig viktig å alltid bruke en heat protect før du bruker rettetang/krølltang!

 

Hvilket tannblekningsmiddel bruker du? Og hvor mye koster det?
- Jeg har brukt litt forskjellige. Men den jeg liker best er smilelab sin tannbleking. Den har virkelig gjort vidundre for mine tenner! Tannblekingen får du tak i HER innlegget inneholder affiliate linker.

 

 

Noe du lurer på til neste "ukens spørsmål"?

 

Time to party!

Titter bare innom for å ønske dere en fin lørdagskveld! Jeg skal straks til Nora og vorse litt, med hun og noen av kollegene hennes. Litt usikker på om det blir ut på byen i kveld. Men det tar jeg som det kommer! Alkoholen blir med, og festhumøret er på plass, så jeg er klar! 

Hva skal du i kveld?

Slik er mitt styrkeprogram!

God helg! Hvordan har helgen deres vært så langt? Har dere fått kost dere ute i finværet? Jeg satt i telefonen til ganske sent i natt, så det ble ikke noe opp og hopp kl 07:00 på meg for å si det sånn. Våknet og sovnet fra kl 08, og stod ikke opp før halv ett! Tror det er ny rekord! Kan virkelig ikke huske sist jeg sov så lenge. Da jeg endelig fikk rompa opp av senga, dro jeg rett på gymmet! Var en leser som spurte om jeg kunne legge ut treningsprogrammet jeg følger her på bloggen. Så da kan jeg skrive hva jeg trente i dag!  

Programmet jeg følger er et fullkroppsprogram, som jeg gjør tre ganger i uken.

Oppvarming:

Utfall med rotasjon: 5 rep per ben * 1 sett

Strekk til bøy: 5 rep * 1 sett

Setehev: 5 rep * 1 sett

Skulderbladarmhevinger: 10 rep * 1 sett

 

Hoveddelen:

Knebøy: 8 rep * 3 sett

Brystpress på skråbenk: 8 rep * 3 sett

Roing med manual: 8 rep * 3 sett

Bicepscurl med hantel: 8 rep * 3 sett

Arnoldpress: 8 rep * 3 sett

Bulgarsk utfall: 8 rep * 3 sett

Strake benløft: 8 rep * 3 sett

Eselspark: 8 rep * 3 settHva er din favoritt styrkeøvelse? Min er definitivt knebøy! 

Hva vil du lese om?

Nå er jeg endelig hjemme etter å ha gjort noen ærender nede i sentrum. Måtte innom posten og et par butikker, og fikse noen ting. Hadde egentlig tenkt meg en tur på gymmet og trene litt styrke i dag. Men jeg er så sykt støl etter onsdagens økt. Er det mulig? Er såvidt jeg klarer å gå bortover. Haha! Så den økten får jeg ta igjen i morgen!

Nå skal jeg sette igang med å planlegge de to kommende ukene. Må prøve å være litt strukturert med bloggjobbingen, for i helgene kommer jeg til å være ganske opptatt. Skal blant annet til Bergen hele neste helg. Så da må jeg skrive opp noen blogginnlegg, så jeg kan ta litt fri! Kom gjerne med forslag, hvis dere har noen blogginnlegg dere ønsker at jeg skal skrive! Bik Bok - Kjole  //  Nelly.comSko (reklamelink)  //  H&M - Veske  //  Ukjent - Hatt 5 Enkle steg til en sunn hverdag!

Wow, for et fantastisk vær det har vært i dag! Solen har virkelig skint frem, og jeg har storkost meg ute. Fikk treningsånden over meg ganske tidlig i dag, så jeg dro rett opp til Sognsvann for litt trim. Har ikke vært der siden i vinter, så det var godt å komme tilbake! Hadde egentlig tenkt til å ta en joggetur. Men det var bare å glemme! Smart som jeg var hadde jeg tatt på meg vannbeltet mitt. Og er det èn ting som jeg aldri får til, så er det å løpe mens jeg har det på. Har jeg det på hoftene sklir det rett opp bare jeg prøver å jogge, og har jeg det rundt midjen blir jeg kvalt. Æææ, er jeg den eneste som ikke får til å bruke et vannbelte? Googlet til og med "how to wear a waterbelt". Nei, skal ikke være enkelt alltid!

Så isteden ble det to runder rundt Sognsvann med powerwalk (ca 6-7 km totalt). I tillegg fikk jeg lagt inn litt intervaller i oppoverbakkene. Og litt armhevinger og dips på krakkene som var langs veien. Så alt i alt ble det en veldig god treningsøkt! Syns det er så deilig å trene ute om sommeren. Frisk luft og solen som steiker. Helt fantastisk! 

Mens vi er inne på temaet trening. Tenkte jeg å gi noen kjappe og enkle tips til hvordan du kan få en sunnere hverdag. 

Mer vann - Kroppen trenger ca 0,03 dl vann per kilo kroppsvekt. Det vil si at hvis du veier 60 kg trenger du 1,8 liter vann hver dag. Selv om man får i seg en god del vann igjennom mat er det viktig at du er flink til å drikke nok vann. Nå som det er sommer og ekstra varmt, er det veldig viktig at du passer på å få i deg nok vann! Tips; alltid ha med en vannflaske i vesken. Da er det lettere å få i seg nok vann igjennom dagen.

Mer trening / mosjon - Du trenger ikke å bli hardcore på gymmet for å holde deg i form. En gåtur noen ganger i uken holder i massevis! Spenn på deg joggeskoene og ta deg en gåtur i marka, og legg gjerne noen styrkeøvelser inn mens du går! 

Mer søvn - Å få nok søvn er så ekstremt viktig for psykisk og fysisk helse. Tenåringer trenger 9-10 timer søvn hver natt, og voksne trenger 7-8 timer. Pass på så du alltid får nok søvn, og ikke for mye! 

Mindre sukker og junkfood - Føler vel ikke jeg trenger å komme med noen begrunnelse her, eller hva? 

Mer proteiner - For å bygge opp musklene er det viktig å spise nok proteiner. Du bør spise 1-2 gram protein per kilo kroppsvekt. Hvor mye kommer ann på hvor mye du trener. Gode proteinkilder er kjøtt, fisk, fugl, ost og noen typer bønner. 

 

Hva liker du å trene om sommeren?

Dilla på selvbruning!

Da søsteren min var her for en stund siden, knipset hun litt bilder av meg i denne kjolen. Har hatt denne kjolen hengende i skapet veldig lenge, og den passer alltid til litt spesielle anledninger. Som for eksempel til sommerfester, bryllup og bursdager. Så hvis du er i tvil om hva du kan bruke til spesielle anledninger i sommer, er en slik kjole midt i blinken! Tror dessverre ikke den er til salgs lengre, men er nok ikke veldig vanskelig å finne noe liknende! Take it as inspiration! :-)Nå skal jeg ta litt selvbruning. Har fått helt dilla på det! Dere som har lest bloggen min en stund, vet jo hvor utålmodig jeg er. Så selvbruning er helt perfekt for meg, som ikke orker å jobbe for og bli brun i sommer. Vet noen av dere hvordan det er med selvbruning, når man er ute i solen? Prøvde å google litt i stad, men fant ingen ordentlige svar. Så da spør jeg heller dere! Blir man brun på huden, under selvbruningen hvis man soler seg? Haha, kanskje litt rart formulert. Men vet ikke helt hvordan jeg skal forklare! 

Jentebursdag!

På mandag hadde min gode venninne Maria Kassandra bursdag! Hun ble 24 år, og vi feiret det med en skikkelig jentebursdag. Her snakker vi grilling, kaker og jentesnakk. Da vi var ferdige med å spise trodde jeg virkelig at jeg skulle rulle ut derfra. Tidenes foodbaby!Kjente kun Maria og en av de andre jentene fra før av. Men jentene var så snille, så det var null problem å bli kjent med de! Vi brunettene slo av noen skikkelig dirty jokes på slutten da de fleste hadde dratt. Da gikk det i alt fra dildoprat til nudiststrender. Hehe! 
Alt i alt ble det en veldig koselig kveld! Nå skal jeg på gymmet og trene litt styrke. Fullkroppsprogram står på planen i dag, så dette blir gøy! 

 

Video: Jeg ringer dere!

I dag bestemte jeg meg for å gjøre en litt annerledes onsdagvideo. Jeg har nemlig ringt flere av dere! Dere som følger meg på snapchat (stinablogg) så kanskje videoene jeg la ut, der jeg ba dere sende meg nr deres, sånn at jeg kunne ringe dere. Jeg ringte noen tilfeldige lesere, som var så skjønne! Se hvordan det gikk i videoen under!