hits

mai 2018

Sunn versjon av skagensalat!

I går fikk jeg skikkelig cravings på skagenrøre. Det er noe som jeg har spist på restauranter, og faktisk lagd på restaurant så utrolig mange ganger. Det er skikkelig sommermat og passer perfekt som lunsj / middag, og er perfekt å servere om du får gjester.

I den originale oppskriften er det ganske mye fetende meieriprodukter og lyst brød, så det er ikke særlig sunt. Derfor jeg har byttet ut creme fraiche som har 335 kcal per 100 gram, med mager kesam som kun har 66 kcal per 100 g, og som også har et mye høyere innhold av proteiner. Jeg har også redusert hvor mye majones som blir brukt. Så denne oppskriften er perfekt om du vil kose deg, samtidig som du vil være sunn og få i deg proteiner.

Det du trenger er:

(til en porsjon)

🌿100 gram rensede reker (250gram når skallet er på)

🌿 3-4 ss mager kesam

🌿 1 ts mager majones

🌿 1/3 rødløk

🌿 Sitron

🌿 Salt og pepper

🌿 1 ss finhakket dill

🌿1 ss finhakket gressløk

🌿1-2 brødskiver med grovt brød

Gjør dette:

Skrell rekene

Bland alle ingrediensene i en bolle (unntatt brødet)

Rist brødet

Server skagenrøren enten oppå brødet eller ved siden av. Alt ettersom hva du liker best 😃
 

 

Håper det smaker! 

En stor forandring i livet mitt!

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra en sporty tur i skogen med Per Fredrik. Vi har virkelig fått en ny favoritt-løype som bare er noen få minutter med bil unna der vi bor. Det er midt i skogen, med grus hele veien. Perfekt gåtur forhold. Jeg elsker å gå i skogen. Da kan jeg koble skikkelig av, og bare høre på fuglene rundt oss.

Også er det jo skikkelig koselig å gå sammen med Per Fredrik for da får vi skravlet masse sammen. Vi skravler jo alltid masse sammen til vanlig, både når vi lager mat og når vi skal legge oss. Tuller ikke når jeg sier at vi enkelte ganger snakker i 2-3 timer når vi har lagt oss, fordi vi har så mye spennende å fortelle hverandre. Hehe! 

Uansett. Jeg har endelig blitt frisk etter både jern- og b12 mangel, utbrenthet og vinterdepresjon, og har lyst til å bygge meg selv opp igjen. Jeg har jo vært i så dårlig form så altfor lenge, og nå gleder jeg meg til å bli den sportye jenta jeg en gang var. Hun savner jeg. Heldigvis reagerer kroppen min bra med å komme skikkelig igang med treningen igjen, og så langt går det veldig bra.

Per Fredrik og jeg har gått 4-5 km lange turer nesten hver dag i et par uker nå, og jeg merker store forbedringer hos meg selv. Så det er veldig gøy! Kostholdet begynner også å bli råbra. I vinter var det lite sunn mat, og det ødela bare helsen enda mer. Kroppen fungerer faktisk ikke med dårlig mat, og det merket jeg så altfor godt. Nå er det masse proteiner, frukt, grønnsaker, bær og grove kornprodukter som gjelder, og det føles fantastisk å gi kroppen det den trenger. Dette er en stor forandring i livet mitt, og det er virkelig det jeg trenger nå! 

Nå skal jeg kjøre bort på butikken og kjøpe grovt brød. Fikk sykt lyst til å lage rekesalat med grovt brød til middag. Hvis det blir godt skal jeg prøve å få delt oppskriften med dere! 

 

Flyttet 9 ganger på 2,5 år

Skal jeg fortelle dere noe sykt? Da Per Fredrik og jeg flyttet sammen til Sandefjord var det det første stedet på lenge hvor jeg følte at det var hjemme. Dette var det 9. stedet jeg flyttet til på bare 2,5 år.

Tiden rett før Oslo og tiden i Oslo var mye preget av flytting, og uansett hvor jeg bodde følte jeg at det bare var midlertidig. Kanskje ikke så rart i og med at jeg hadde flyttet så mye. Hvem bor 9 forskjellige steder på 2,5 år liksom? Det er jo ikke vanlig det. 

Helt siden jeg var liten følte jeg meg aldri hjemme hos foreldrene mine. Jeg følte ikke at jeg passet inn på stedet vi bodde, og jeg fikk aldri den "hjem" følelsen. Det var noe som ikke stemte. Jeg skjønner nå hvorfor. 

Hokksund ble altfor lite for meg. Jeg hadde alltid store drømmer, og de ble aldri tatt godt imot. Janteloven er noe jeg har kjempet imot hele livet mitt, og spesielt da jeg bodde på et så lite sted. Har man store drømmer og skiller seg ut slik som jeg gjorde, blir det vanskelig å passe inn. Det kan jeg skrive under på.

Da jeg flyttet til Oslo trodde jeg at alt kom til å bli bedre. Endelig skulle jeg bo et sted der alle kjørte på med drømmene sine og ingen ga deg et stygt blikk om du gikk med høye hæler på matbutikken. 

Tiden i Oslo ble fin, og jeg er så utrolig glad for at jeg fikk hatt den. Men Oslo ble rart for meg som var blogger. Jeg havnet i sirkler med folk som var totalt overfladiske og enten så ville de bruke meg for å havne på bloggen, eller så sniffet de så mye kokain at det tøt ut av nesen dems. 

Da jeg skulle flytte til Sandefjord med Per Fredrik ante jeg ikke hvordan det kom til å bli. Vi hadde vært i byen noen ganger, men jeg hoppet egentlig inn i det med øynene lukket. 

I starten følte jeg meg veldig alene her. Per Fredrik var den eneste jeg kjente. Jeg hadde ingen venner her, og jeg ante ikke hvor noe som helst annet enn kjøpesenteret lå. Etterhvert har jeg både fått venner, jeg har lært meg hvor tingene i byen ligger og endelig føles det ut som at jeg bor her og ikke bare besøker her. 

Om en liten uke har vi bodd her i to år, og jeg kan endelig si det; jeg har funnet mitt hjem. Dette er stedet hvor jeg endelig føler meg hjemme. Her er det akkurat noe mennesker til at man slipper unna janteloven, folk er skikkelig hyggelige her, det er helt utrolig vakre strender og skoger her, og jeg føler jeg får det beste av alle verdenener.

Men viktigst av alt; det er her jeg har bygget livet sammen med Per Fredrik ❤️Her kan vi bo for alltid, og det er så deilig at jeg endelig har funnet et sted der jeg kan slappe av og føle at jeg har kommet hjem. Det har tatt mange år, mange flyttinger, men det har vært så verdt det! 

Sunn salat på kun 10 minutter!

I dag tok jeg lunsjen ute på verandaen i solen, og det var helt magisk. Det er så deilig vær ute nå, og jeg utnytter det til det fulle! Lunsjen jeg spiste var en utrolig deilig salat som jeg selv har funnet på. Fikk inspirasjon da jeg var i Italia sistgang, og da ble denne salaten et av resultatene! 

Denne salaten har vært en storfavoritt helt siden den gang, og den er virkelig å anbefale. Selv er jeg veldig kresen når det kommer til salater. Det verste jeg vet er isbergsalat med thousand island dressing.

Hver gang jeg lager en salat prøver jeg alltid å lage noe som er minst like spennende å spise som en vanlig middag, bare at det er mye sunnere! Jeg lager stadig vekk nye salater, og fremover har jeg veldig lyst til å dele de med dere! 

Dette trenger du:
(til en porsjon)

🍏 70 Gram ukokt pasta penne fullkorn

🍅 En neve små tomater (De som heter "søte tomater" fra Rogaland er best)

🌿 En neve fersk basilikum

🍎 Noen pinjekjerner (alt ettersom hvor mye du selv liker)

🥩 2-3 skiver Parmaskinke 

🥝 Kremet balsamico

Slik gjør du:

🥗Kok pastaen så den blir skikkelig myk. Den skal ikke være al dente. Når den er ferdigkokt skyller du den i kaldt vann til den har kjølt seg helt ned. (kald pasta taes opp i kroppen på en bedre måte enn varm pasta, les mer HER).

🥗Skjær opp alle ingrediensene

🥗Legg først pastaen nederst, og legg lagvis med alle ingrediensene. Topp med balsamico kremen. 

Håper salaten faller i smak! 💚

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

 

10 Ting dere ikke visste om Per Fredrik

Nå har Per Fredrik og jeg nettopp vært ute på en treningstur. Det var så deilig å gå på tur i skogen. Vi gikk en 5 kilometersrunde som var helt fantastisk. Vi har gått der en del ganger før, og i dag ble ikke siste for å si det sånn. Mens vi gikk på tur kom jeg på en idé. Jeg har jo hatt mange "Ting dere ikke visste om meg" innlegg, men jeg har jo aldri hatt noen om Per Fredrik. Så nå skal dere få bli bedre kjent med mannen i mitt liv ❤️

❤️ Jobber som skuespiller i utlandet. Han er blant annet med i Vikings, som er den fjerd meste sette TV-serien i 2018 (han er med i sesong 6), og hans første hovedrolle i en kinofilm kommer sent i år. Filmen heter "Creators - The Past".

❤️ Han er ekstremt flink til å massere, og masserer meg hele tiden. I'm one lucky girl!

❤️ Han er super fan av BBC TV-seriene Planet Earth og Life og ser på alt av Discovery og Max programmer som Mythbusters, Livsfarlig Fangst og Survival Man. Ser også fortsatt på barne-TV serien TinTin. Han har sikkert sett den 100 ganger. Hehe! ❤️ YouTube kanalen hans har nesten 3 millioner subscribers

❤️ Han synger på 16 forskjellige språk og har turnert verden rundt med musikken sin flere ganger

❤️ Hver morgen spiser Chloe og Per Fredrik frokost og ser på Livsfarlig Fangst i sofaen sammen

❤️ Elsker fugler og mater de året rundt med fuglekasser rundt omkring på verandaen. Ironisk at jeg er så redd for fugler, og han liker de. Haha! 

❤️ Kunne vært komiker. Per Fredrik kommer meg så mange morsomme vitser og ordspill hele tiden. Han gjør det alltid morsomt, og får alle til å le.

❤️ Synger de japanske sangene i mange kjente spill. Han synger f.eks for Square Enix (Final Fantasy, Kingdom Hearts)

❤️ Flink til å lage mat - Per Fredrik er sinnsykt flink til å lage mat. Grilling er vel det han gjør best, men han er generelt veldig flink til alt med mat!

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

Et skikkelig mandags-antrekk!

Reklame | Nelly, Ellos, Bik Bok

I dag valgte jeg å gå for et skikkelig comfy men også cute mandags-antrekk. Jeg er veldig glad i antrekk som er skikkelig komfortable, og i dag ble hælene byttet ut med sneakers. Elsker at det er så inn med olaskjørt denne sesongen. Det er jo både fint og comfy, også er det et perfekt sommerplagg! 

Skoene mine har jeg gjort en liten DIY på, og byttet ut de vanlige skolissene med silkesnorer og lagt til en liten pynt på den. Pynten kjøpte jeg faktisk på lørdag da jeg var i Oslo. Gikk innom en butikk der de hadde masse forskjellig pynt til skoene. Har aldri sett noen bruke det før. Men herregud så fint det er! Det gir virkelig skoene det lille ekstra! 

TOPP | SKO | SKJØRT | SOLBRILLER


Nå skal jeg jobbe litt med kontorting også skal jeg gå en lang tur med Chloe. Kanskje jeg får med Per Fredrik også? Elsker å gå turer nå som det er så fint vær. Vi har gått lange turer nesten hver dag den siste turen, og det er så koselig! 

Hjemmetrening på 20 minutter!

Hei mandag! Endelig er det en ny uke, og jeg er så glad for det. Forrige uke ble preget av 17 mai, mye morro og festing, og ikke akkurat så veldig mye produktivitet. Men det var deilig å ha en "off" uke, så jeg kunne lade opp batteriene til tiden fremover. 

Jeg har nylig satt meg et stort mål som jeg skal jobbe hardt mot fremover, og det gleder jeg meg til. Det kommer til å kreve mye jobb, energi og tid, men om jeg får det til blir det veldig verdt det! 

For å kicke igang uken startet jeg dagen i dag med en styrkeøkt på verandaen. Det er jo så deilig vær ute nå, så da gjelder det å bruke det for alt det er verdt!

For å trene hjemme bruker jeg litt forskjellig utstyr. Treningsmatte, hantler og en ball går en lang vei. Man trenger faktisk ikke alt mulig av utstyr, så lenge man bruker det man har til maks. I dag ble det en fin 20 minutters treningsøkt for å kicke igang dagen. Jeg er veldig fan av intensive økter som ikke er så lange. Da får man maks ut av tiden. Denne økten kan du teste ut selv, og den er såpass kort at alle har tid til den! 

I dag ble treningsøkten slik:

💪🏼Sit ups på ball - 15 repetisjoner x 4 runder 💪🏼

💪🏼Planken på ball - 20 sekunder x 4 runder 💪🏼

💪🏼Bicepscurl - 12 repetisjoner x 3 runder 💪🏼

💪🏼 Utfall med vekter - 12 repetisjoner per ben x 3 runder 💪🏼

💪🏼 Leg ups - 15 repetisjoner x 3 runder 💪🏼

( 20-30 sekunder hvile mellom hvert sett)

💪🏼 Liker du å trene? 💪🏼

---------------

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

 

Blogg-Fans, Valper, Barndom, Kjøpe båt ++ Ukens spørsmål #208

Kommer det mange bort for å ta bilder med deg?
- Som regel kommer det alltid noen bort for å si hei og at de leser bloggen min, og ta bilder. Det er utrolig koselig, og jeg elsker å møte på dere! Det føles nesten ut som at jeg har venner overalt. Så koselig!

 

Hvor er speilet på sminkerommet fra?
- Det er et 50x50cm speil fra IKEA. Dessverre ser det ut som at det er utsolgt. Lysene på siden av speilet er også fra IKEA, og du finner det HER. Jeg vil ikke anbefale å sette det opp på egenhånd. Selv hadde jeg elektriker som satt opp alt og lagde lysbryter. Veldig kjekt! 

 

Er det noe du savner fra du var liten?
- Jeg er veldig glad i hvordan livet mitt er nå, så det er svært lite jeg savner. Det eneste jeg kan komme på er at jeg savner er den friheten jeg hadde da jeg var liten. Jeg ga jo ganske blaffen i lekser, så jeg hang heller masse med venner både på og etter skolen. Nå som jeg er voksen er det selvfølgelig mye mer jobb, men der er jeg jo heldig med at jeg har en jobb der jeg kan gjøre nesten hva jeg vil.

 

Skal dere ha flere hunder?
- Nei, det har vi ikke tenkt til. Det holder i massevis med lille Chloe. 

Hvordan går det med deg etter du ble utbrent i vinter?
- Nå føler jeg at jeg endelig er 100% frisk. Både fysisk og psykisk. Endelig føler jeg meg på topp igjen, og det er så deilig! Jeg var så langt nede i vinter, og det har vært en tøff periode som jeg er veldig glad for at er ferdig nå.

Har dere noen gang tenkt til å skaffe dere båt?
- Ja, vi har snakket en del om det. Vi bor jo rett ved vannet så det hadde jo vært utrolig koselig med en båt. Jeg har nesten aldri kjørt med liten båt før, så jeg har ikke så mye erfaring med det akkurat. Men det ser jo veldig koselig ut!

 

Hvor mange barn vil du og Per Fredrik ha?
- Vi syns to er veldig fint. Da kan de vokse opp sammen, også føler jeg det er akkurat passe "mengde" med barn. Hehe! Tre er altfor mange for meg..!

Skal dere ha valper?
- Vi har alltid tenkt at vi ikke vil ha det. Men herregud så koselig det hadde vært! Små baby Chloer løpende rundt i huset. Herregud, hjertet mitt smelter allerede!

 

Hvor lenge har dere bodd i huset dere bor i nå?
- Nå er det straks 2 år siden vi flyttet inn. Vi overtok huset i slutten av april 2016, og brukte litt over en måned på å pusse opp. Vi skiftet nesten alle gulv i huset og hele kjøkkenet. Den 1 juni 2016 flyttet vi inn. Husker hvor stas det var med nytt hus, og det var jo ekstremt mye større enn leiligheten jeg hadde bodd i fra før av. Her snakker vi 37 kvm vs 220 kvm + hage..! Husker jeg følte at jeg bare kunne gå og gå i huset og se noe nytt hele tiden. Hehe!

 

 

Noe du lurer på til neste "ukens spørsmål"?

Jenteprat; Der nede

Reklame | Libresse

La oss snakke om verdens mest naturlige ting; hva som skjer der nede hos oss kvinner. Alle kvinner over og under en hvis alder har mensen. Noen får det en gang iblant, og noen får det en gang i måneden. Noen får mellomblødninger i hytt og pine, og jeg tror de fleste av oss har opplevd det. Det er ikke akkurat gøy når tante rød plutselig kommer på besøk når du minst ventet det, og ikke var forberedt på det.

En annen ting som skjer dere nede hos oss kvinner er utflod. Noen får mye utflod, mens andre får nesten ingenting. Uansett hvor mye du får, er det viktig å vite at utflod bare er en naturlig del av kvinnekroppen og ingenting å skamme seg over. 

Fordi disse to tingene skjer der nede hos oss kvinner så er det noe genialt man kan bruke for å slippe at dette blir noe problem. Løsningen er truseinnlegg. De fleste av oss har vel hørt om det, og mange som leser dette bruker det sikkert allerede. Truseinnlegg er genialt for å slippe at mellomblødninger og utflod skal havne rett i trusa og igjennom og havne i buksa. Truseinnlegg samler opp alt sammen, og gjør at du får en god hygiene der nede.

Men, frem til nå har det vært et problem med truseinnlegg. De har kun vært hvite. I følge studier bruker de fleste kvinner mest svart undertøy. Hvilket vil si at det ikke matcher. Slenger du på deg en sort kjole med en svart blondetruse, og et hvitt truseinnlegg lyser det truseinnlegget opp som et juletre midt på Karl Johan. Ikke særlig gøy. Selv om de tingene som skjer der nede er helt naturlig, er det ikke særlig gøy at folk rundt oss faktisk får se hva man har inni trusa si. 

Selv syntes jeg det var interessant at de fleste kvinner har mest sort undertøy. Jeg tok meg en titt i undertøysskuffen min og i min situasjon stemte dette på en plett. Jeg hadde 12 hvite versus 34 svarte / mørke blå. Altså, da sier det seg selv at hvite truseinnlegg ikke matcher undertøysskuffen min.

Men, nå kommer en god nyhet! Libresse har sett på denne studien og funnet en løsning. De har laget svarte truseinnlegg aka Black Liners. Altså, hvor genialt er ikke det? Truseinnleggene er helt sorte og de er laget av de samme fargene som i klær, så de farger ikke av. De er helt trygge å bruke og det er ikke noe parfymer i de. De er også super behagelige og helt ærlig; man kjenner ikke at de er der. Selv syns jeg de faktisk er mer behagelige å ha på, enn ikke. De puster utrolig godt, så det ikke blir klamt eller noe der nede, og de tilpasser seg etter kroppen som gir ekstra komfort. 

Truseinnleggene er allerede i butikk. Hvis du vil lese mer om truseinnleggene kan du klikke deg inn HER. De har også all informasjon om de forskjellige produktene sine, så du kan få full oversikt over hva du trenger til dine behov.

Du kan også sjekke ut facebooksiden til Libresse. Der er det masse girl power og kule videoer hvor mensen er tema. Klikk deg inn på facebook HER.

Husk jenter; mensen og utflod er naturlig og ikke noe å skamme seg over, og det er det mest naturlige i verden. Mensen er jo en del av det som gjør oss mulige til å bringe liv til verden, og hvor fantastisk er ikke det?

 

#BlackLiners

Én ting jeg IKKE savner med Oslo

I dag har jeg hatt en skikkelig inspo-dag i Oslo. Jeg har bare gått rundt, tatt innover meg alle inntrykk og bare kost meg. Oslo er helt magisk fint om sommeren og i dag var intet unntak. Herregud så fint det var.

På Frogner fant jeg en liten park der det kun var rosa kirsebærtrær. Altså, det var så nydelig at ord ikke engang kan beskrive det. Ikke engang bildene under gjør det noe rettferd..! 

Frognerparken var også helt nydelig i dag. Kjenner jeg savner den parken litt. Eneste jeg ikke savner er alle menneskene. Det var så mye mennesker der at jeg fikk litt klaustrofobi. Hehe! Generelt Oslo er litt mye mennesker for min del. Men en gang iblant går det helt fint! 

På veien hjem satt jeg og hørte på podkaster og blant annet en der det var intervju med Isabella Lowengrip. Det er skandinavias største blogger, og sveriges mektigste business dame. Hun er så utrolig dyktig med det hun gjør, og virkelig en stor inspirasjon. Syns Sverige har så utrolig mange flinke og profesjonelle blogger, og som man virkelig kan ta inspirasjon fra. Der handler det om å lage gode blogger, og ikke bare snakke om sex. Haha! 

 

Jeg trenger det..

God lørdag! I dag våknet jeg opp til solskinn, fuglekvitter og bambier utenfor verandaen min. Kan det bli mer idyllisk? Jeg er så overlykkelig over at jeg dette stedet er hjemmet mitt. Men selv om jeg elsker å bo i Sandefjord, er det fortsatt en del av meg som trenger Oslo iblant.

Som blogger tømmer jeg meg selv for alt jeg har av inspirasjon 24/7, og derfor er det viktig med påfyll iblant. I går kveld kjente jeg det; jeg trenger en tur til Oslo. Så i dag skal jeg dra inn til byen, gå rundt og titte og bare bli inspirert. Den byen har alltid vært det stedet jeg trenger å dra iblant bare for å puste, se, få inntrykk og oppleve.

Selv om jeg ikke ville flyttet dit igjen, er Oslo en by jeg elsker å besøke. Så nå skal jeg sette meg i bilen og kjøre dit. Jeg tar med iPad'en, kameraet og iPhonen, så tar jeg dagen som den kommer. 

Blogges fra Oslo 💗

--------------

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

 

 

Sminkefri og redusert

I dag har jeg hatt en sminkefri og redusert dag. Haha! 17 mai var utrolig morsomt, og det var så gøy å feire. Men jeg kjenner at jeg har bikket 25 år, og ikke tåler å drikke så mye alkohol lengre. Dagen derpå blir så mye hardere nå enn før. I dag hadde jeg store jobbplaner, og det var så mye jeg skulle rekke å gjøre. Vel..

En ting jeg må innse; når man er selvstendig næringsdrivende kan man ikke dra ut på fylla. Å jobbe kreativt dagen derpå er basically umulig.. Så forhåpentligvis tar jeg en lærepenge av dette, og lar det være lenge til jeg drikker igjen. 

Jeg har i alle fall gjort en produktiv ting i dag da. Det var å gå en tur ned til brygga som er i nærheten av der vi bor. Har bare gått ned dit en gang før, så det var gøy å sjekke ut hvordan det så ut der nå. Det er jo så fint der og perfekt å bade om sommeren!

Ah, som jeg elsker å bo i Sandefjord. Det er så fint her at jeg bildene ikke engang kan beskrive det.

Nå skal jeg prøve å få ryddet litt her i huset. Det ser ut som en tornado har gått igjennom hele huset. Haha! 

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

17 Mai så langt!

Gratulerer med dagen! Nå er vi hjemme en liten tur for å lufte Chloe og la henne få løpe fritt rundt ute og her i huset. Lille bærta må jo ikke bli glemt oppi hele 17 mai feiringen. I dag har vi vært i sentrum og det har vært så koselig! Vi har vært på brygga og kost oss masse sammen med venner av oss begge. 

I dag har jeg så utrolig mange av dere kommet bort og sagt hei, og det er så herlig! Elsker å møte dere, og det er så koselig! 

La oss bare ta et sekund til å dette sykt fine treet. Overalt i Sandefjord er det pyntet opp med rosa trær. Til og med geotaggen i Sandefjord er rosa. Om ikke dette er stedet for meg, så vet ikke jeg!

Nå skal vi ut og spille litt drikke-krokett. Det er som den vanlige versjonen, bare at jeg gjorde det om til en drikkelek. Haha! Etter det blir det opp til en venn av Per Fredrik for grilling. Koselig! 

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

Gratulerer med dagen, Norge!

Gratulerer med dagen! Endelig er det 17 mai og i dag skal vi feire det flotte landet vårt. Selv prøver jeg alltid å bruke dagen til å reflektere litt ekstra på hvor godt vi har det her i Norge, og hvor heldige vi er som lever i dette landet. Selv er jeg utrolig takknemlig for å kunne bo her, og nyte alle de godene som dette landet har å by på. 

I dag skal vi feire dagen i Sandefjord sentrum. Vi skal straks ned på brygga og møte noen venner av Per Fredrik. Vi har ikke rukket å spise frokost enda, så da blir frokosten der. Hehe! Gleder meg så mye til å gå innom tivoliet, se på togene og bare nyte dagen med fest og morro. Utover dagen blir det grilling med venner, så det blir koselig!

Chloe har til og med pyntet seg for 17. mai og er veldig nysgjerrig på det hele. Per Fredrik er så søt og har kjøpt eget 17 mai godteri til henne. Altså 😍Hun får feire dagen hjemme i dag. Det kommer jo til å være så mye mennesker i sentrum at det å ta henne med ikke blir noe koselig for henne. Så da får hun heller kose seg hjemme med teppe og godteri!

Nå får jeg nesten runde av her, for nå kommer snart taxien som skal kjøre oss ned til sentrum. Håper dere får en fin feiring i dag, og kanskje vi sees? 😃🇳🇴

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

En stor del av hageprosjektet er ferdig!

I dag har jeg endelig blitt ferdig med en av de store prosjektene i årets hageprosjekt. Jeg har holdt på siden fredag og i kveld ble jeg endelig ferdig! Prosjektet jeg holdt på med i denne runden var urte / grønnsakshage på verandaen. 

Jeg syns det er så gøy at jeg endelig har masse urter og noen grønnsaker å velge mellom der ute. Jeg bruker jo så mye ferske urter når jeg lager mat, og det er et must have for meg å ha. Men å ha 20 forskjellige urter inne har ikke akkurat vært bare-bare. Men nå har jeg de endelig på verandaen, så jeg bare kan gå og forsyne meg akkurat når jeg vil. Så deilig!

Som dere ser har jeg plantet ganske mye forskjellige ting. Siden dette var et av prosjektene har jeg filmet hele prosessen, hvordan jeg gjorde alt sammen og mange tips og triks. Har typ 6 timer med filming å gå igjennom, så den videoen kommer nok ut til neste uke. Hehe! 

Vi har fått gjort veldig mye i hagen i dag. Per Fredrik har blant gjort om hele luftegården til Chloe. Det ble helt sinnsykt fint! Skal vise dere mer av det senere. Fikk også klippet hele plenen i dag. Det var deilig! Eneste som var kjipt var å se hvor ekstremt mye mose det er der.. Typ halve plenen er mose.. Kjøpte mosefjerner i stad, og skal teste den i morgen og se hvordan det går. Krysser fingrene for at det blir fint! 

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

Min favoritt frokost!

I dag våknet jeg opp til et helt sinnsykt deilig vær. Sol, blå himmel og 24 grader i skyggen. As we speak er det hele 27..! Fantastisk! Jeg spiste frokosten min ute på verandaen. Det er så deilig å sitte der ute og bare nyte at det er sommer.

Nå har det blitt så fint her! Trærne er fulle av grønne blader, blomster blomstrer og gresset er grønt. Da jeg spiste satt jeg bare og hørte på fuglene kvitre og så ut mot havet. Jeg føler meg så heldig som kan bo på et slikt sted som jeg bor på!

Til frokost spiste jeg det samme som jeg har spist de siste ukene. Jeg har blitt helt hekta! Dette er gresk yoghurt med cashewnøtter, jordbær og blåbær. Så godt! Det metter skikkelig, også er det jo veldig sunt, hvilket er supert! 

Chloe tok med seg teppet ut og koste seg like mye som meg. Hun elsker å ta med seg teppet sitt rundt og sutte på det. Hehe! Hun er så søt når hun gjør det! 

Nå skal jeg spille inn en film til YouTube kanalen min og jobbe med den. Håper jeg rekker å nyte været mer utover dagen, for dager som disse er det ikke mange av i året og det er så viktig å nyte de så lenge de varer! 

 

-----------

 👻SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

 

10 Ting jeg vil gjøre i sommer

Reklame | Nelly

I sommer har jeg lyst til å holde meg i Norge og nyte den norske sommeren. Det kan hende jeg tar noen svippturer ned til København / London / Paris et par dager her og der om vi føler for det. Men ellers enn det vil jeg ha norsk sommer, og heller legge de større turene til vinteren da Norge er så kaldt at jeg ikke orker å gå ut engang. Haha!

KJOLE - HER 

For å få mest ut av den norske sommeren har jeg laget en liten bucket list over tingene jeg skal denne sommeren. Den lyder slik: 
(ps: fortell meg gjerne dine sommerplaner i kommentarfeltet!)

Utforske Vestfold - Jeg har jo bare bodd her i Vestfold i to år, og nå er det på høy tid at jeg får utforsket dette fylket mer. Derfor har jeg lyst til å besøke mange av stedene. Jeg tok en roadtrip med Chloe i fjor, og vi så veldig mye fine steder. I år vil jeg utforske enda mer! Om dere vet om noen steder jeg bør sjekke ut er det bare å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet! 

Kristiansand dyrepark - Vi elsker å se på dyr og det er jo så koselig! Jeg har ikke vært i parken siden jeg var liten, så jeg har veldig lyst til å dra tilbake. I samme slengen hadde det vært skikkelig koselig å besøkt Kristiansand og sett den vakre byen. 

Bestige et fjell - I sommer vil jeg utfordre meg selv litt og en av tingene er å bestige et fjell. Det blir ikke enkelt, men jeg har så lyst! 

Grille - En av tingene jeg elsker med sommeren er å grille ute. Enten om det er på verandaen eller om man tar med seg en engangsgrill på stranda og griller i solnedgangen med venner / kjæreste. 

Bilder - Altså, om sommeren så er det så gøy å være blogger. Bildene man tar blir typ 100x bedre om sommeren enn om vinteren. Solen og at det er så grønt og frodig gjør det så fint på bilder. Så i år skal jeg knipse bilder til den store gullmedaljen!

Weekenturer - Som jeg nevnte i starten av innlegget tipper jeg at det blir noen weekendturer her og der rundt i Europa. Jeg har veldig lyst til å reise til enda flere byer i Europa som vi ikke har vært i sammen enda. Det er så koselig å oppdage nye steder med Per Fredrik. 

Oppleve Norge - Til å være norsk har jeg sett flaut lite av Norge. Jeg har vært i mange av de store byene, men jeg har ikke sett så mye av de vakre stedene Norge er kjent for. Så det har jeg så lyst til! Per Fredrik og jeg kommer til å ta oss en roadtrip hvor vi virkelig utforsker dette vakre landet!

KJOLE - HER

Bade - I år har jeg skikkelig lyst til å dra masse på stranda og bade. Jeg må bare finne noen litt mer private strender, for det er ikke akkurat særlig gøy å tusle rundt i bikini på steder med masse folk hvis de skal ta selfies. Haha!

Fester - I fjor hadde vi flere sommerfester, og det var så koselig! I år blir det enda flere sommerfester, og gjett om jeg gleder meg! 

Is - Jeg er altfor glad i softis, og jeg skal spise det så szkt mye i år. På brygga i Sandefjord er det en koselig liten iskiosk som jeg bare må besøke masse i år. Det er så koselig å spise is og gå bortover brygga. 

 

☀️ Hva er dine planer for sommeren? ☀️

-----------

 👻SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

Denne kjolen på 17 mai?

annonse / nelly

Omg, folkens! 17 Mai er allerede på torsdag! Det er så sykt å tenke på at det plutselig er nasjonaldagen snart. Jeg er fortsatt ikke helt sikker hva jeg skal ha på meg, men jeg har jo fått mange fine kjoler i den siste, så jeg har jo mye å velge mellom. Så langt har jeg funnet en superfin og blomstrete kjole som jeg tror at passer perfekt til dagen, så den vil jeg avsløre for dere i dette innlegget! 

KJOLE - HER 

Altså, hvor sykt fin er ikke denne kjolen? Den var egentlig altfor lang når jeg fikk den, og jeg var så usikker på hvordan jeg skulle få det til å funke. Det er så standard at kjoler og bukser alltid er for lange. Men jeg fant en løsning. Jeg klipte av 10-15 cm nederst på den. Den har sånn stoff som ikke rakner om man klipper i det, så det var jo null stress. Der hadde jeg så flaks!

KJOLE - HER 

Jeg tipper at det blir denne kjolen, i og med at den er så fin og rød. Rødt passer jo perfekt til 17 mai for å matche det nydelige flagget vårt! Jeg kommer uansett til å bruke den masse på sommerfester fremover, så jeg er så glad for at jeg fikk den til å passe! 

 

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

 

2 Store problemer

De siste dagene har virkelig vært et bevis på at sommeren endelig er her. I dag har det vært 23 grader i skyggen, og det har vært helt nydelig. Jeg har jobbet mye inne, men i pausene så har jeg tuslet rundt i hagen og kost meg. Det er så nydelig der ute nå!

Det store plommetreet står i full blomstring og det er helt nydelig å se på det. Det er jo et gigantisk tre, og det lyser opp hagen med blomstene sine. Håper det kommer plommer på det i år. Det første året vi bodde her var det massevis av søte og gode plommer på det, men i fjor kom det ingenting. Aner ikke om plommertrær er sånn annenhver år type greie. Men jeg krysser i alle fall fingrene for at vi får plommer i år! 

Rundt i hagen begynner det å bli skikkelig grønt og fint. Tulipanene som Per Fredrik og jeg plantet i høst er i full blomstring, og de er så fine! Det eneste som en kjipt med hagen nå, som jeg må finne en løsning på er; mose og maur. Det er så mye mose i hagen at jeg ikke aner hva jeg skal gjøre. Det er sikkert litt fordi mye av hagen er bygget oppe på et fjell. Men noe må jo kunne gjøres?

Når jeg tok disse bildene i stad ante jeg fred og ingen fare. Frem til jeg plutselig kjente at noe kilte på leggen. Jeg så ned og det var 40 maur på føttene og leggene mine. Jeg skrek og hoppet rundt som en galing for å få de vekk! Jeg er ikke noe særlig redd for maur. Men når det kommer 40 stykker samtidig får jeg helt noia!

Etter en nøyere titt rundt i hagen innså jeg at vi virkelig har et maurproblem. Trærne er fulle av maur, det er masse maur på gresset og til og med på verandaen har de små djevlene kommet. Ikke særlig gøy. Noen få maur er jo null stress. Men akkurat nå er det full invasjon. Jeg er nødt til å finne en løsning asap, for dette funker dårlig! Om noen har gode tips å komme med tar jeg de hjertelig imot! Jeg trenger all den hjelpen jeg kan få nå. Å google hjalp faktisk fint lite. Så gud vet hva jeg skal gjøre! 

Men, maur og mose til side. Så er det ekstremt deilig at sommeren har kommet og jeg gleder meg til å nyte sommeren i Norge i år. Det er få steder som slår Norge om sommeren! Norge er virkelig vakkert! 

 Nå skal jeg redigere en annonse video og sent i kveld kommer endelig Per Fredrik hjem. Han reiste til Cannes på filmfestival fredag morgen, og jeg har savnet han så uendelig mye! 

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

 

Silikon, Bunad, Mensen, Blogg-inntekt ++ Ukens spørsmål 207

annonse | annonselenker | nelly & boozt

Hvilke operasjoner har du gjort for å endre utseendet? Vet du har tatt silikon.
- Haha, for det første; jeg har ikke tatt silikon. Har heller ikke tatt noen operasjoner for å endre utseendet mitt. Den eneste operasjonen jeg har tatt er å fjerne mandlene mine, og der gjorde legene en så slurvete og ræva jobb at jeg holdt på å dø.

TOPP

 

Har du store menssmerter? Og eventuelt hva bruker du for å lindre det? 
- Da jeg var yngre hadde jeg alltid helt ekstreme smerter. Fikk jeg mensen på skolen / jobben måtte jeg legge meg nedpå med en gang, eller dra hjem. For meg hjalp det å begynne på p-piller. Jeg har aldri hatt noen menssmerter etter at jeg begynte på det. Vil ikke at dette skal være noen anbefaling for å begynne på p-piller, bare så det er sagt. Men det er i alle fall det som har hjulpet meg. Vet at det å bruke en varmeflaske inntil magen kan hjelpe mot smertene også.

 

Hva er det dyreste sminkeproduktet du bruker?
- Det er jeg litt usikker på. Kanskje foundation min? Den koster rett under 500,- . Men det er jo veldig mange forskjellige produkter jeg bruker totalt, så jeg tørr nesten ikke tenke på hva alt koster til sammen.

GENSER | SOLBRILLER
 

Har du bunad? Hvis ikke, kunne du tenkt deg det?
- Jeg syns bunaden er en fin nasjonaldrakt, og et nydelig symbol på Norge. Jeg kunne fått bunad til konfirmasjonen min, men for meg føltes ikke det riktig. Bunad er et plagg som jeg ikke føler at passer meg, og jeg tror jeg hadde blitt gal om jeg måtte brukt det samme antrekket til alle mulige anledninger som 17 mai, konfirmasjoner, dåp ++ hele tiden. Bunad er virkelig ikke noe for meg. 

 

Hva er det beste med Chloe?
- At hun alltid er så glad og at det er mye selskap i henne. Hun sitter nesten alltid ved siden av meg når jeg jobber og det er så koselig. 

Har du tenkt til å leve av blogging eller skal du jobbe med noe annet senere i livet? I så fall, hva vil du jobbe med?
- Jeg har veldig lyst til å jobbe med blogging så lenge jeg har mulighet til det, og etterhvert vil jeg starte en del firmaer rundt bloggen og jobbe videre med de. Jeg kommer nok alltid til å blogge uansett om jeg tjener penger på det eller ei. Det er en stor lidenskap for meg, og jeg elsker å dele livet mitt på nettet. Jeg blogget jo i mange år før jeg i det hele tatt tjente en eneste krone på det, så det sier jo sitt.

 

Hva liker du best og minst med Per Fredrik?
- Oi, vanskelig! Er tusen ting jeg liker med Per Fredrik. Det at vi forstår hverandre så godt som vi gjør er noe av det beste jeg vet med han. Også er han jo dritpen og ser sykt bra ut da. Så det er jo ikke akkurat negativt. Hehe! Det jeg liker minst er at han noen ganger må dra avgårde på jobber, og da savner jeg han sykt mye. Denne helgen har han vært i Cannes på filmfestival hele helgen for å jobbe med skuespiller tingene sine, og da har jeg savnet han helt sinnsykt.

Pleier Chloe å være hjemme alene når du er ute?
- Som regel er enten Per Fredrik eller jeg hjemme, så det er sjeldent hun er alene. De gangene vi begge er ute samtidig er hun hjemme alene. Men vi passer alltid på at vi ikke er ute for lenge, så hun ikke er i buret for lenge av gangen.

 

Hvorfor tjener man så masse penger på blogging?
- Nå er det ikke sånn at alle tjener automatisk masse penger på blogging. Men om man når ut til tusenvis av mennesker hver dag har man en plattform som er veldig verdifull for annonsører. Mange av de største bloggene i Norge har like mange lesere som store aviser som har mange ansatte. Så det sier jo nok om verdien av en blogger. 

GENSER | SKJØRT | SKO | SOLBRILLER | VESKE

 

Hvor gammel er Chloe?
- I juli blir hun hele 2 år. Herregud det har gått så fort. Lille bærta er plutselig ikke så liten lengre!

 

Hvor skal dere bo når dere får barn?
- I huset vi bor i nå er det opprinnelig 5 soverom, så det er jo mer enn nok plass her. Vi må gjøre noen endringer på rom inndelingen men ellers enn det er det fullt mulig å bo her. 

KJOLE, HER

 

Hvor lenge ønsket du å være med på bloggerne?
- Jeg har alltid sett på programmet siden det begynte å gå på tv, og har alltid hatt lyst til å være med. Så når de kontaktet meg i vinter og spurte om jeg ville være med ble jeg så glad! 

 

🌸 Noe du lurer på til neste ukens spørsmål? 🌸

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

 

Grønnsaker til 5000,- kr!

I dag har jeg vært en tur på hagesenteret og kjøpt inn alt jeg trenger for å starte min egen lille kjøkkenhage her på verandaen. Jeg har kjøpt to store pallekarmer som jeg skal sette sammen og ha alt sammen oppi. Jeg fant så mye forskjellig godt på hagesenteret og nå gleder jeg meg til å plante. Først må jeg bare bære 400 liter med jord ut fra bilen.. Hehe. Fikk alt inn i bilen, men å bære de opp på verandaen blir litt vanskeligere..

Siden dette er første gangen jeg prøver meg på grønnsakshage har jeg tatt en del lette ting som krydderurter, paprika, bringebær, jordbær og tomater. Av urter valgte jeg timian, dill, sitronmelisse, kruspersille, mynte og ertespirer. Er så spent på hvordan det blir til slutt, og jeg håper at jeg får dette til. Om noen har noen gode tips å dele blir jeg uendelig takknemlig for det! 

En liten fun fact; hver gang jeg kommer hjem fra shopping løper Chloe alltid bort til posene og skal snuse på ALT. Hun elsker å snuse på nye ting, og hun ble helt vill når jeg kom hjem med alle disse grønnsakene og urtene!

Nå skal jeg begynne å bære opp alle jordsekkene og sette igang med å sette pallekarmene sammen. Hele bilen er stappfull med ting til dette prosjektet nå, og det ble ikke akkurat billig.. Rett over 5000,- kr for alt sammen. Heldigvis varer mye av det i mange år, og gleden er så stor at det går greit. Hehe!

Filmer forresten en del underveis så skal sette sammen en video til dere når jeg er ferdig med denne delen av hageprosjektet!

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

 

Ikke drep hunden din i sommer

Nå er det sommer og gradene har vært rundt 25 de siste dagene. Helt fantastisk og deilig at sommeren endelig er her! Men nå som det har blitt varmt, er det ekstremt viktig å huske på en ting. Når det er så varmt ute kan det fort bli ekstremt varmt inne i bilen. Hvert år blir det meldt inn om både barn og hunder som dør fordi de blir forlatt i bilen. 

Det er viktig at vi innser hvor fort det blir varmt inne i en bil. TV2 gjorde en test der de satt seg inn i en bil på en varm dag. Bilen var 24 grader da de startet, og allerede etter 17 minutter var det oppe i 38 grader. Etter 20 minutter ble det så varmt at svetten rant og de måtte gå ut av bilen fordi det ble så varmt. Hos barn og hunder er problemet mye større, og de tåler mye mindre. Her kunne barnet fått heteslag og fått alvorlige skader, hos små hunder kunne det blitt enda mer fatale konsekvenser.

Det er så viktig at vi setter en regel om at vi ALDRI lar en hund / barn være i en bil alene. Det hjelper IKKE at bilen står i skyggen eller at vinduene er litt på gløtt. Bilen blir fort en dødelig ovn selv om bilen står i skyggen.

Det er så altfor lett å tenke at man skal bare løpe kjapt innom butikken og ta med et par ting, også lar man hunden stå i buret utenfor. På de fleste butikker er det ikke lov å ha med hunden inn, og det å sette den i bånd utenfor er risikosport. Så her er det viktig at man planlegger turen når man har med hunden, slik at slike situasjoner ikke oppstår. 

Når du har med en hund i bil om sommeren er det også noen ting som er viktig å passe på. Alltid la hunden ha tilgang til ferskt vann i buret. Om hunden din er slik at den dytter teppet oppi vannskålen og nekter å drikke av det, er det viktig å stoppe ofte på turen sånn at hunden kan drikke vann og få en liten luftetur. Ha med en vannflaske og en skål til hunden slik at den alltid har mulighet til å få vann. Det er også viktig å være obs på at det kan bli varmere bakerst i bilen siden air condition ofte kjøler ned mest foran, og derfor er det ekstra viktig at man ikke har masse varme tepper i buret. De må selvfølgelig ha noe mykt å ligge på, men det kan være smart å unngå massevis av varme tepper som kan gjøre hunden varmere.

Ikke vær redd for å blande dere inn en gang for mye i sommer. Det er så altfor mange som tenker at de bare skal inn i butikken i 5 minutter også kan konsekvensene bli fatale. Om du ser et barn / hund sitte alene i en bil bør du ringe politiet med en gang og få veiledning av de om hva du bør gjøre. 

Håper dette innlegget kan hjelpe til å skape bevissthet rundt dette temaet, og husk å ta vare på hverandre i sommer

☀️❤️

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

Siste sjanse før 17 mai!

Reklame | Bubbleroom

Nå er det bare noen få dager igjen til 17 mai. Jeg fikk litt sjokk i går da jeg innså at nasjonaldagen er allerede til torsdag! Kanskje noen av dere som også får litt sjokk over det? Jeg er virkelig ikke sikker på hva jeg skal ha på meg på den store dagen, og i dag er jo siste frist for å bestille så man får kjolen innen 17 mai. Selv har jeg lett rundt på nettet litt som en galing, og her er 12 av kjolene fra Bubbleroom jeg har funnet som jeg liker best! 

RØD KJOLE | HVIT KJOLE | BLÅ KJOLE
 

HVIT KJOLE | RØD KJOLE | HVIT KJOLE
 

BLÅ KJOLE | HVIT KJOLE | BLÅ KJOLE 

 

HVIT KJOLE | BLOMSTRETE KJOLE | HVIT KJOLE

 

🇳🇴 Hvilken likte du best? 🇳🇴

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

Slik ser hagen ut nå!

I dag har været vært helt fantastisk ute. Per Fredrik og jeg grillet ute på verandaen til lunsj og koste oss skikkelig. Er så deilig at det endelig er sommer! Etter de siste dagene har det jo vært sommertemperaturer. Er så rart hvordan det gikk fra vinter til sommer på sånn to uker. Våren ble bare hoppet rett over. Haha!

Nå er det tre uker siden jeg begynte å gjøre noe i hagen, og jeg har fått gjort en del. Ikke så mye jeg håpet på, siden været har vært litt av og på, og egentlig finest de siste dagene. Men noe har blitt gjort! 

Jeg har blant annet gravd ut det ene blomsterbedet og lagt stein rundt det. Syns det ble så fint, og forskjellen fra før ble helt enorm! Har tenkt til å grave ut det andre blomsterbedet som er på den andre siden av huset inntil dette bedet, sånn at de begge får steiner rundt seg. 

Her kommer det snart opp en svær busk med peoner. Roser og peoner er mine favorittblomster, og når det blomstrer her i hagen er det helt nydelig!

Endelig begynner det å bli grønt på denne veggen. Om vinteren faller alle de grønne bladene av, så den ser ganske ribbet ut. Men nå blir den mer og mer dekket av grønne blader for hver dag som går! 

Disse to rosene plantet jeg for to år siden og det har vokst cirka 20-30 cm. Vet ikke om det er mye, men det er i alle fall veldig gøy å se at de vokser. I år kommer jeg til å passe bedre på de med både klipping og næring, så da vokser de forhåpentligvis enda mer!

Her er et annet bed jeg holder på å grave ut og gjøre klart for å legge steiner rundt. I dette bedet plantet Per Fredrik og jeg masse tulipaner i høst, og nå kommer de skikkelig fint opp. Gleder meg til de blomstrer!

I dette bedet må jeg virkelig ta tak. Her er det både oregano, roser, tulipan, buksbom og enda mer rart. Så her må mye flyttes til andre steder, også vil jeg heller plante noe som passer sammen. Er litt usikker på om jeg skal legge heller rundt dette bedet eller hva jeg skal gjøre for å ramme det inn. Så det får jeg ta som det kommer!

På verandaen begynner det også å blomstre, og her er rhododendron jeg plantet i full sving. De rosa blomstene er så nydelige!

Dette plantet jeg tidlig i vår, og dette treet var egentlig dekket av gule blomster. Nå faller de blomstene av og det blir grønt. Plutselig ble det lille treet veldig stort med alle bladene. Haha! Stemorsblomstene oppe i pottene har også vokst masse, og jeg håper de blomstrer langt utover sommeren.
 

Langs hele innkjørselen vår er det dekket med hvitveis og flere nydelige blomster. Får sånn eventyrfølelse når jeg går inn her!

 

Gleder meg til det begynner å blomstre her, og jeg kan plante mer blomster. Kan nok hende jeg tar meg en tur på blomstershopping til helgen. Hehe! 

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

 

Prosjekt; Dyrke min egen mat!

Nå som de varme gradene har kommet har jeg tenkt til å straks starte med kjøkkenhagen min. I år har jeg virkelig lyst til å dyrke mine egne urter, bær og noen grønnsaker. Det er jo så gøy å ha sin egen grønnsaksdisk å plukke av når man skal lage mat. Også får man så mye mer lyst til å spise sunt når man har det stående sånn.

Jeg har tenkt til å kjøpe et par pallekarmer og plante masse urter som basilikum, timian, koriander, mynte, persille og gressløk. Så jeg har alt jeg trenger til å lage mat. I den andre pallekarmen blir det diverse frukter og grønnsaker jeg liker som; cherry tomater, jordbær, bringebær, salat og litt diverse. Her ikke alt her bestemt enda, så det tar jeg litt som det kommer. Mye digg blir det i alle fall! Det er jo så bra for miljøet å dyrke sine egne økologiske grønnsaker. Da slipper du at det skal kjøres noe sted, du slipper plastembalasjen også kaster man ikke like mye mat når man har dyrket det frem selv. 

Å dyrke mat er noe du kan gjøre nesten uansett hvor liten plass du har. Har du en balkong kan du ha et stativ med litt diverse godsaker. Har du bare et vindu, men får lov til å henge opp blomsterkasser under det kan du jo ha urter i en slik blomsterkasse. Perfekt å ha den utenfor kjøkkenvinduet så du bare kan plukke mens du lager mat.

Om du har litt større veranda / hage er det uendelige muligheter med både pallekarmer også er det fint å dekorere rundt på verandaen med et sitrontre eller et lite epletre. Her er det bare fantasien som setter grenser. Jeg gleder meg veldig til å dyrke en del av min egen mat, og jeg er spent på hvordan det kommer til å gå! 

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

 

 

Nye sommer-klær!

annonse | nelly, rayban, gina tricot

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra Oslo. Herregud, for en kø det var på vei hjem. Jeg pleier alltid å bruke 1 time og 20 min hjem, men nå tok det 2,5 timer. Jeg holdt på å bli sprø jeg! Tydeligvis mange som har langhelg i og med at det er helligdag, for dette var helt vilt. Hadde skjønt om det var i 15 tiden, men i 19 tiden?! 

Uansett. Jeg hadde det veldig koselig med Trine. Vi skravlet om alt mulig spennende. Hun tar utdanning for å bli hudpleier nå, og det er så spennende å høre om. Jeg elsker hudpleie og kunne godt tenke meg å ta utdanning innen det. Det er jo en utrolig viktig jobb, for tenk så viktig huden vår er. Det er jo som de ytterste plankene på et hus du skal bo i hele livet. Du vil ikke akkurat at de skal flake av og se slitne ut. Sånn føler jeg at det er litt med huden også. 

GENSER | SKJØRT | SKO | SOLBRILLER | VESKE


Siden det var så varmt ute i dag slang jeg på meg skjørt og hæler. Det var så deilig og befriende å endelig kunne rusle rundt i klær som jeg føler er mer "meg". Mørke vinterklær gir meg liksom ikke så mye glede. Lyse sommerklær derimot.. Omg. Det gir meg livsglede til tusen!

Skjørtet og skoene er forresten nye, og jeg digger begge. Skjørtet er så fint og det sitter helt perfekt. Skoene var jeg veldig spent på å se om de var komfortable. Jeg har gått rundt 9000 skritt i dag, og det har vært null stress på de skoene. De har ganske tykk hæl, så de blir veldig stødige og lissene sitter perfekt så de faktisk blir skikkelig deilige å gå med! 

Nå skal jeg sette rosene i vase og pynte opp. Vaskehjelpen har vært her i dag, og nå dufter det rent og det er helt plettfritt her. SÅ deilig!

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

 

Møtedag i Oslo

I dag har jeg full Oslo dag og det kom på et perfekt tidspunkt. Jeg startet dagen i Drammen sammen med Per Fredrik og flere av de jeg jobber med på United Screens. Vi filmet til er annonse video jeg skal ha på YouTube kanalen min snart. Det var veldig gøy!

Rett etter det var det rett videre til Oslo for enda flere jobbmøter. Nå er jeg nettopp ferdig i møter, og siden det er så fantastisk vær her blir jeg litt lengre. Så nå kommer Trine straks hit en tur også skal vi lunsje litt.

Det er jo hele 26 grader i skyggen, og Gud vet hvor mye i solen. Varmt er det i alle fall! Er så glad jeg tok skjørt og åpne sko i dag, og ikke svart jeans. Da tror jeg at jeg hadde dødd av varme. Hehe!

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

 

5 Favoritt salater

Nå som det har blitt varmt ute, syns jeg det er deilig å spise lette salater. Supper, gryter og tyngre middager føler jeg at hører hjemme på høsten og vinteren. Om våren / sommeren derimot elsker jeg salater og lette matretter. Fremover skal jeg eksperimentere med salater, og forhåpentligvis kommer jeg frem til noen nye favoritter. Fra før av har jeg funnet på mange salater som er så gode, og her er mine 5 favoritter!

 

Italiensk inspirert salat - Oppskrift HER

Frisk skalldyrssalat - Oppskrift, HER

 

Reke og pastasalat - Oppskrift, HER

 

Rekesalat - Min største favoritt! - Oppskrift, HEROLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tacosalat - Oppskrift, HER

 

Håper du finner en salat du liker!

🍓🍤🥗

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

Å spise alene på restaurant

I dag ble jeg så rastløs midt på dagen at jeg rett og slett tok meg en tur ut til Tønsberg. En gang iblant trenger jeg bare å ta en tur ut alene, titte i butikker og bli litt inspirert. Å shoppe slår heller aldri feil, og jeg kom ikke tomhendt hjem for å si det sånn.. Haha! Mon tro om jeg noensinne har kommet tomhendt hjem fra en shoppingtur? Kan virkelig ikke husket det. Haha!

I dag var det så deilig vær at jeg kunne gå uten jakke i solen. Altså. Det gir meg lykke! Folkens; nå er sommeren her. Kjenner jeg bare får lyst til å rope ut av glede for dette er så gøy og deilig. 

Midt i shoppingen stakk jeg innom et av spisestedene på havna og tok en liten lunsj. For mange høres det kanskje rart ut å spise alene på restaurant. Altså, loner much? Tenker sikkert mange. Sånn tenkte jeg før i tiden selv. Men etter å ha gjort det en del ganger da jeg har hatt med mac som jeg har jobbet fra har jeg kommet over den kneika, og jeg liker det. Altså, jeg foretrekker å spise ute med Per Fredrik selvfølgelig.

Men det er faktisk helt innafor å spise alene noen ganger også. Ta med en god bok, eller les til eksamen mens du er på café / restaurant, og du kommer til å stortrives. Det føles litt rart de første gangene, men etterhvert lærer du deg å bli independent og like å være i eget selskap, og det er så deilig!

Har du spist alene på restaurant før?

💗

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

 

Tanker om eksponering av barn på blogg

Hele livet livet mitt har jeg alltid tenkt at jeg ikke skulle få barn. Barn var ikke min greie, og de jeg var sammen med før i tiden er vel de siste i verden jeg kunne tenkt meg å fått barn med. Det endret seg når jeg ble sammen med Per Fredrik. Da vi ble sammen var vi veldig usikre på barn i starten. Etterhvert som vi ble kjent ble jeg mer og mer sikker på at vi en dag skulle få barn og gifte oss. Det er rart hvordan slike tanker kommer når man endelig treffer den rette.

Nå er det ikke sånn at vi får barn i morgen, men om 2-5 år om tenker vi at det er greit å få barn. I og med at jeg er blogger, og har tenkt til å blogge i mange år fremover kommer det et naturlig spørsmål opp; kommer barna til å være på bloggen?

Her har jeg tenkt mye frem og tilbake, og snakket mye med Per Fredrik om hva som føles rett for oss.

Jeg syns det er greit at barna er en naturlig del av bloggen, i og med at bloggen handler om livet mitt. Men da blir det mer sånn at barna kanskje er med på et bilde her og der når vi er på for eksempel en skogstur med de. På bildene syns jeg det er viktig at man ikke har så mye fokus på ansikt. Slik som Caroline Berg Eriksen har gjort det med barna sine, syns jeg er en fin måte. Hun har de med på bilder, men oftest ser man bare bakhodene dems eller fra avstand. Slik syns vi det er best å gjøre det for barna sin skyld. 

Jeg kommer aldri til å legge ut bilder eller informasjon som kan være flaut eller kjipt for dem. Bilder der barna har mat over hele ansiktet, eller historier om bæsjebleier og rare ting barna gjør syns jeg ikke at hører hjemme i offentligheten. Det gjelder forsåvidt også for bilder folk legger ut på sine private facebooksider. Alt er offentlig, bare så man vet det, og her er ikke bloggere verst. Selv har jeg sett folk har lagt ut bilder fra da de bader barna sine helt oppe i 8 årsalderen og de er helt nakne. For oss er det totalt uaktuelt å vise barna nakne på noen som helst alder og omstendighet. Selv om de bare er babyer syns jeg dette blir feil. 

Så ja, det er litt sånn jeg ser på dette med barn og eksponering av de i det offentlige rom. Jeg er ikke helt imot å ha med barn på en blogg, men som jeg nevnte lengre opp så handler det om hvordan de er med. Her er det mange måter å gjøre ting på, og jeg prøver å tenke på at barna ikke skal føle at hele oppveksten dems har blitt utlevert på en blogg. 

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

 

7 Ting jeg er livredd for

Jeg er et ganske lettskremt menneske, som er redd for mange ting. En ting dere garantert vet om er frykten min for fugler og føtter. To ting jeg bare ikke takler. Haha! Men det er ikke bare de to tingene er jeg er redd for, det er også disse tingene;

Berg og dalbaner - Sist jeg tok en berg og dalbane fikk jeg så panikkanfall at jeg var sikker på at jeg skulle dø. Personalet måtte hjelpe meg ut av karusellen og se til at det gikk bra med meg, fordi jeg fikk så panikkanfall.. Så det sier jo sitt. Siden den gang har jeg tatt pariserhjulet i Oslo én gang og jeg var livredd. Jeg har alltid vært litt pysete på slike ting, men de siste årene har det virkelig tatt kaka.

Hester - Jeg er livredd for hester. De er så store og skumle, og jeg fatter ikke hvordan folk tørr å sette seg opp på de og ri avgårde. Det er typ 700 kg med ville hestekrefter som kan steile når som helst og gjøre at du brekker nakken. Hater når det går politihester i Karl Johan, for de er mye større enn vanlige hester og 20x mer skumle.

Lastebiler - Da jeg tok billappen lærte jeg hvor stor blindsone en lastebil har. Den ser deg faktisk ikke om du ligger på siden av den. Har faktisk holdt på å bli påkjørt av en lastebil en gang den prøvde å legge seg i venstrefilen og den ikke så at jeg lå inntil den. Har aldri gasset på så fort om hatt så høy puls som da.

Dårlige sjåfører - I trafikken er jeg generelt redd for de fleste, for jeg vet hvor mange som kjører i fylla, trøtte eller ikke har nok peiling på bil. Etter å ha blitt påkjørt av en 97 år gammel mann og en dame som ikke forstod norske kjøreregler har jeg innsett det at alle ikke er like trygge i trafikken. Så når jeg er ute og kjører stoler jeg aldri på at folk faktisk skal holde seg til reglene. 

Være hjemme alene - Jeg er hakket mer paranoid enn hva man burde være, og derfor blir jeg alltid livredd når jeg er hjemme alene. Jeg er sånn at jeg sitter klar med alarmknappen i tilfelle noe som helst skulle skje. Har aldri trengt å bruke den, men er så glad jeg har den. Haha! 

Fisker - Jeg hater å bade på steder der det er fisk. Hvilket er de fleste steder.. Jeg er så redd for at en fisk skal bite meg, og hvis jeg kjenner noe som helst i vannet piler jeg rett opp igjen.

Glemme å låse bildøren - Altså, antallet ganger jeg har løpt panisk tilbake til bilen i frykt for at jeg har glemt å låse den, er ubeskrivelig mange. Det er nesten flaut. Jeg må alltid si til meg selv høylytt "bekreftet låst", om ikke stresser jeg over at den kan være ulåst. Jeg har faktisk aldri glemt å låse den..

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

5 Favoritt kjoler

annonse | annonselenker | nelly & bubbleroom

Siden det var 20 grader i dag, har jeg virkelig begynt å titte på sommerklær og herregud som jeg gleder meg til å gå med kjoler igjen. Jeg har jo så mange fine kjoler som henger i skapet og nesten aldri blir brukt. Det blir det forandring på fremover. Nå kan jeg endelig dra frem favorittkjolene og pynte meg skikkelig igjen! Det blir så gøy! Er så lei av å måtte pakke meg inn i 15 plagg og føle meg som en dass. Heldigvis trenger jeg ikke det stort lengre! 

Siden jeg skal begynne mye mer med kjoler fremover så tittet jeg litt i arkivet og fant frem 5 av mine favoritter. Mange av de er helt nye, så jeg har ikke rukket å bruke de så mye, men det skal jeg virkelig fremover! 🌸☀️

KJOLE BUBBLEROOM, HER

 

KJOLE, HER

 

KJOLE, HER

 

KJOLE BUBBLEROOM, HER

 

KJOLE, HER

 

☀️

Tegnet på at våren er her!

annonse | annonselenke | fitbit

I dag våknet jeg opp til helt nydelig vær. Solen skinte, det var 20 varmegrader og nesten skyfri himmel. Helt fantastisk! Jeg tok meg Chloe på gåtur ned til stranda. Det er en 5 km gåtur (tur-retur) som er så koselig å gå. Vi går igjennom skogen ned til stranda, og det er så fint å se på all hvitveisen som er i veiskråningene nå.

Jeg blir alltid så glad når jeg ser hvitveis, for det er selve symbolet på at våren har kommet for fullt og at det er fine tider i vente. Sommeren er for meg en helt magisk tid på året der jeg storkoser meg, så at den tiden endelig er her gjør meg overlykkelig!

Vi tok oss turen ned til stranda der Chloe løp rett uti vannet. Hun elsker å vasse uti vannet, og finnes ikke det spor redd for å gå uti. Gleder meg til å ta henne med på badestrender i år hvor hun kan bli med å bade enda mer! 

På veien hjem plukket jeg en stor bukett med hvitveis som jeg har i en vase her jeg jobber fra nå. Føler meg så heldig som bor et sted hvor jeg bare kan plukke med meg så fine blomster. Norge er virkelig nydelig om våren / sommeren! 

Treningsklokken min er alltid med meg, spesielt på tur. Er så motiverende å se hvor mye jeg går, hvor høy puls jeg har, og en oppdatering på om jeg pusher meg godt nok på tur. Klokken jeg bruker er forresten på Fitbit og du finner den HER.

Nå skal jeg sette meg ut på verandaen og jobbe litt mer derfra. Har en del jobb jeg må gjøre som jeg gleder meg til å komme igang med! 

🌷☀️🌲

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

12 Favoritter til sommer-garderoben

annonse bubbleroom

Nå som våren er her for fullt og sommergradene slår inn oftere og oftere har jeg begynt å se på sommerklær. Jeg vil oppdatere garderoben min, og jeg har lyst på både klær til hverdags og som jeg kan bruke på 17 mai og til fest.

På Bubbleroom har de masse fint å velge mellom, og jeg har funnet 12 plagg som jeg har så lyst på! Kommer uten tvil til å klikke hjem en del av de, og forhåpentligvis alle. Hehe! Kanskje du vil oppdatere sommergarderoben og trenger litt inspirasjon? Da bør du scrolle nedover! 

JAKKE | KJOLE | BLUSE

 

GENSER | BUKSE | JUMPSUIT

 

BODY | JUMPSUIT | KJOLE

 

KJOLE | KJOLE | KJOLE

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

Dette er mine barndomsvenninner

I går hadde jeg jentekveld med to venninner jeg har kjent hele livet. Pia har jeg kjent siden jeg var 2-3 år gammel, og Susanne har jeg kjent siden jeg var 12 år gammel. De siste årene har vi ikke vært så mye med hverandre, siden vi skled litt fra hverandre på videregående, men i går tok vi en "reunion". Det var så koselig!

Susanne, meg og Pia

Det er rart, for disse to jentene er vel de i verden som kjenner oppveksten min best. De har vært der i alle år, og vi har vært igjennom så mye sammen. Hele barndommen og ungdomsstiden var vi med hverandre, og i går mimret vi så mye tilbake til "gamle dager". Det er jo en god del år siden jeg flyttet vekk fra Hokksund, og det føles nesten ut som det var et annet liv. Tiden i Hokksund var jo både fin og jævlig, og disse jentene er virkelig de som gjorde at de fine stundene fantes. 

Kvelden i går ble veldig morsom, og vi danset, skravlet og hadde det så gøy! Dere som følger meg på snapchat (stinablogg) så jo mye av kvelden. Jeg dro frem gamle hardstyle shuffle moves, og vi hadde allsang på byen. Det var virkelig gøy! 

Jentene sov over på gjesterommet / treningsrommet så vi hadde en rolig morgen i dag. Eller morgen blir feil å kalle det, for den varte til 17. Haha! Men vi la oss jo ikke før 06 på morgenen, så kanskje ikke så rart at døgnet ble litt snudd. Som forresten er grunnen til sykt sen blogging. Pleier aldri å blogge så sent på kvelden, men noen ganger blir det sånn når man er ute og har det gøy! 

 

🍹

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

Bloggerne, Brudekjole, Planer for sommeren, Barn ++ Ukens spørsmål #206

annonse | annonselenker nelly & bubbleroom

Hva kommer vi til å se på Bloggerne fra deg?
- Dere får se New York frieriet, 25 års dagen min og mye mer fra hverdagen og mye av det som skjer "bak" bloggen. Jeg kommer også til å fortelle en del om fortiden min og ting som har skjedd, og være mer sårbar enn jeg er på bloggen. På Bloggerne skal jeg vise "hele" meg og hvordan jeg faktisk er, så det er nok mange av dere som kommer til å få et nytt inntrykk av hvordan jeg er.

KJOLE HER

 

Hva er dine planer i sommerferien?
- Mine planer er å feriere litt rundt i Norge og nyte litt her hjemme. For meg er det viktig å reise ut av landet til varmere strøk når det er vinter, for det er da det er kjipt i Norge og det er da jeg trenger det. Så når det er sommer vil jeg heller nyte livet her i Norge, og heller ta noen småturer rundt. Kan hende vi tar noen dager i  London eller Paris om vi vil det, men så langt er Norge på planen.

 

Hvor gammel er du?
- Jeg ble 25 år i februar.

 

Pleier du og Per Fredrik å krangle?
- Vi krangler aldri sånn høylytt og ordentlig sånn som man typisk kan krangle. Det hender vi diskuterer ting og er uenige, som er vanlig da man bor sammen, men da snakker vi alltid skikkelig ut om ting med en gang og ordner opp. Vi legger oss aldri til å sove som uvenner for å si det sånn.

Lurer bare på om dere som er med på Bloggerne tjener noe på det? Eventuelt hvor mye for en sesong?
- Man får betalt for å være med, men det er ikke snakk om store pengesummer. Jeg kunne vært med om jeg ikke fikk betalt for det, for min del betyr ikke betalingen der noe som helst. Jeg har veldig lyst til å vise en annen side av meg som aldri har kommet frem på bloggen, og på Bloggerne kommer dere til å se hele meg, både den overfladiske siden men også den sårbare og mer ekte siden av meg.

 

Når tror du at du er klar for å få barn?
- Før jeg får barn har jeg en del ting jeg har lyst til å gjøre og oppleve, også vil jeg sitte i en veldig god økonomisk situasjon så jeg vet at jeg ikke trenger å tenke på penger og slike ting. For meg er det veldig viktig å være gift før jeg får barn, og siden Per Fredrik og jeg skal gifte oss neste sommer tenker jeg at det må bli etter det. Jeg syns 27-28 er en fin alder å få barn på, så jeg tipper det blir rundt det. 

Noen tips for å unngå lukte svette og vondt utover dagen?
- Nå vet ikke jeg grunnen til at du eventuelt lukter svett. Men en god deodorant under armene hjelper mye. Det er også viktig å bruke klær som puster, så du ikke blir klam og svett av det. Om du sliter med at du svetter mye mellom bena (som er typisk om sommeren) kan det være heldig å bruke en deo for underlivet. Deodoc har en veldig bra deodorant som jeg absolutt kan anbefale, som du finner HER

 

Hvordan visste du at kjæresten din var den rette?
- Jeg visste det fra første sekund, og ble enda mer sikker etterhvert som jeg ble kjent med han. Fra første sekund hadde vi et bånd som var helt ubeskrivelig, og når jeg ble kjent med personligheten hans og lærte hvordan han var som menneske ble jeg enda mer forelsket og sikker på at han var den rette. 

 

Hvor er kjolen fra? Så fin!
- Så koselig at du likte den! Det er første gang jeg bruker den, og jeg syns den er så fin. Den blir en stor sommerfavoritt! Du finner den HER

Får vi se når du prøver brudekjoler?
- Jeg har veldig lyst til å filme det, så jeg kommer nok til å filme mye fra det. Jeg kommer ikke til å avsløre selve kjolen, for den skal være hemmelig frem til selve vielsen. Men det er en utrolig stor dag når man skal velge ut kjole, så det er noe jeg absolutt vil dokumentere og dele med dere!

 

Noe du lurer på til neste "ukens spørsmål"?

-------------

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

 

10 år siden sist..!

I kveld skal jeg ha jentekveld med to venninner som jeg har kjent i 23 og 13 år. Vi var bestevenninner igjennom hele barne- og ungdomsskolen, og når vi kom på vgs ble vi flyttet såpass langt fra hverandre at vi skled litt fra hverandre.

Siden den gang har vi møttes en del, men vi har aldri vært bare oss tre sammen siden ungdomsskolen. I kveld skal vi ha første jentekvelden på sånn 10 år, og jeg gleder meg skikkelig. Det blir nok veldig mye mimring og interne vitser fra old times. Så det blir gøy! 

Vi skal grille og spise masse digg mat. Jeg har laget en sykt god drink, som jeg skal gi dere oppskriften på etterpå. Den må dere som er over 18 teste ut, for herregud så god! 

Den kaken her er seriøst så digg at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre. Haha! Det er brownies kakemiks fra Toro. Ikke spons, bare en varm anbefaling!

Nå må jeg nesten runde av, for nå kommer straks jentene. Typisk meg å være ute i siste liten med bloggingen. Hehe! Skal oppdatere dere via snapchat utover kvelden, så følg gjerne med der! @stinablogg 🍹👻

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

Oppskrift: Min favoritt vors drink!

I kveld får jeg besøk av to gode venninner, og i den anledning har jeg laget min favoritt drink. Den er sinnsykt god, kjapp å lage, og du trenger bare tre forskjellige ingredienser for å lage den. Jeg har laget den noen ganger før, og den faller alltid i smak hos gjestene. Siden det er lørdag tenkte jeg å dele den med dere som er over 20 år. 

Denne oppskriften blir 3,5 liter og er cirka 10 drinker. Perfekt som velkomstdrink eller drikke til deg selv på en fest. Selv om det er litt vel mye for en person. Hehe!

Det du trenger er;

🍹3 liter tropisk nektar

🍹0,5 liter malibu rom

🍹1-2 lime.

Bland nektaren og rommen sammen, og smak til med skvist lime. Pass på å kjøle ned alle ingrediensene godt på forhånd så du slipper å ha oppi masse isbiter som kan vanne den ut. 

Håper den faller i smak!

---------

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

Stor forandring på håret!

annonse | spons | hendrix hair 

I går var jeg hos Hendrix hair på Majorstua, hos min faste frisør Carina. Jeg har gått dit siden starten av november, altså i 6 måneder. Nå har jeg lyst til å snakke om hvordan det har gått.

Jeg har i alle år hørt mye bra om Hendrix salongene, og det var vært mange store bloggeres favorittfrisører. Caroline Berg Eriksen, Andrea Badendyck, Anette Haga, og mange fler har gått dit og skrevet varmt om de, så jeg har alltid vært nysgjerrig. 

Etter 6 måneder kan jeg si dette; WOW. Da jeg kom dit for første gang i november satt vi på 50-55 cm langt tape extensions, og det samme håret har jeg brukt hele tiden under disse 6 månedene. Kvaliteten på håret er seriøst helt sinnsykt bra, og i løpet av de 10 årene jeg har brukt hair extensions er dette det beste jeg har vært borti.

Jeg kunne sikkert brukt håret i 2-3 måneder til om det ikke var for at jeg skulle ha lengre hår nå. Det er drøyt at håret har holdt seg så godt, for jeg retter og krøller det nesten hver eneste dag. 

Så ja, kvaliteten er helt fantastisk og du får også god veiledning til hva slags produkter du skal bruke på håret. Her er det viktig å bruke riktige produkter for best resultat. Jeg merker hvor mye bedre kvaliteten på mitt eget hår har blitt etter at jeg begynte å gå til Carina. Det er veldig gøy, for man hører jo ofte at hair extensions kan skade ditt naturlige hår. Her er det ikke tilfelle.

Håret har også sittet utrolig bra på, og i løpet av disse 6 månedene har det falt av 3-4 fester totalt. Så det sier jo sitt. Festene er også veldig helt flate og veldig tynne, så man legger aldri merke til at de er der. Så du trenger ikke tenke på at du må skjule festene hele tiden. Hehe!

BESTILLE TIME - 22 60 50 83 - PÅ NETT, HER

I går satt vi på helt nytt hår, og denne gangen ble det 65 cm langt hår. Så nå er det ekstremt langt, og det er en stor forskjell! De har vanligvis ikke så langt hår på salongene, men om du sier ifra i god tid kan de bestille det opp. Dette blir litt testprosjekt for å se hvordan kvaliteten på dette håret er, siden det er en del lengre, og nytt for dem. Jeg er veldig spent!

Jeg føler meg så sykt fin med det nye håret at det nesten ikke kan beskrives. Går bare rundt og ser meg selv i speilet, haha! Føler den lengden jeg har nå passer meg perfekt og den er så prinsessete / barbiete som det kan bli. I love it!

Etter disse 6 månedene hos Carina kan jeg varmt anbefale henne til alle dere der ute som vil klippe eller farge håret, eller sette på tape extensions. Hun er virkelig dyktig! 

 

10 Ting jeg elsker og hater med Oslo

Etter å ha pendlet frem og tilbake til Oslo siden jeg var 16, og bodd her i flere år har jeg formet en del tanker om Oslo. Noen ting liker jeg, andre ting hater jeg. Her er 10 av de.

👍🏼Shopping - Shoppingen her er helt fantastisk. Rundt Karl Johan finner man alt ifra Gucci, YSL og Louis Vuitton til H&M, Cubus, Lush og Zara. Her er utvalget stort og det er deilig at alt ligger i nærheten av hverandre. Bogstadveien har også mye bra! 

👍🏼Mye restauranter og caféer. Her er det godt utvalg av steder å spise på, drikke smoothie eller ta et glass øl i solen. Her er det veldig lett å finne steder man kan spise sunt og spennende på, og det er noe jeg skulle ønske det var mer av i Sandefjord. 

👍🏼Business - Det meste av bloggjobber skjer her i Oslo. Her holder de fleste møter til, og her møter jeg som oftest bloggvenninner. 

👍🏼Kaféliv - Her er det mye mer kaféliv, og det er mer vanlig å sitte ute i solen med en kaffe enn hva det er andre steder. Da jeg bodde her pleide jeg alltid å dra på kafé for å skrive blogginnlegg. Det var så koselig og inspirerende!

👍🏼Inspirerende - Å gå rundt i Oslo sentrum er veldig inspirerende. Enten om du går opp til Grunerløkka og ser i vintage butikker, til Frogner og ser på Frognerparkens nydelige blomster, eller på Aker brygge der det er båtliv. Det er alltid noe spennende å se på, og det er ikke uten grunn at jeg drar hit ofte for inspirasjon. 

👎🏼Alltid mye kaldere enn Sandefjord. Jeg får seriøst kuldesjokk hver gang jeg kommer hit. På Aker Brygge er det sykt surt og vindfullt! 

👎🏼Liten plass - Om man skal bo i Oslo sentrum er det veldig dyrt, og man må som regel unne seg med en bitteliten leilighet med en fransk balkong aka bare en dør og ikke en ordentlig balkong engang. 

👎🏼Eksos - I Oslo er det ekstremt mye forurensing. Dette merket jeg veldig godt da jeg bodde på Majorstua. Jeg bodde rett ved krysset der det er en firefeltsvei rett utenfor. Hver gang jeg åpnet døren for å lufte måtte jeg vaske gulvet etterpå, fordi det kom inn så grått støv av det var helt vilt. Fikk til og med påvist forurensing på lungene, så det sier jo sitt. 

👎🏼Tidlige stengetider - Skal man shoppe i Oslo på en lørdag må man være tidlig ute, for mye i hele Karl Johan stenger 18. Det er sikkert norske regler som bestemmer, så det nok ikke Oslo by sin skyld. Men det hadde vært fint om det var åpent til 21.

👎🏼Sykt mye folk - Uansett hvor du går er det mye folk. På trikken, i butikker, i parker, på veien og ja, generelt overalt. Husker da jeg bodde her at jeg slet med det at jeg aldri var helt alene. Til og med i leiligheten jeg bodde i kunne jeg høre naboer fra alle kanter. 

 

Hva syns du om Oslo?

------------

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

Gjett hvem jeg møtte!?

I dag har vi hatt en skikkelig koselig dag her i Oslo. Nå har vi nettopp tuslet rundt på Aker Brygge og i Karl Johan. Oslo har vært så fint i dag. Det har vært sol, og på slike dager er Oslo helt magisk. Kjente virkelig at jeg trengte en skikkelig dag i Oslo. Blir alltid så inspirert etter slike dager. Vi har virkelig tatt oss seightseeing runde, for jeg så nettopp på treningsklokka og den bikket 16'000 steg. Nå er jeg mildt sagt gåen i bena. Haha! 

I stad stakk vi innom Olivia og spiste god mat. Det er virkelig et av mine all-time favorittsteder i Oslo. Da jeg bodde i Oslo var jeg der så ofte! På vei til restauranten skjedde virkelig noe som er så tilfeldig som det kan bli. Jeg møtte Donna som jeg ikke har sett på to år. Dere som har lest bloggen min lenge husker jo at jeg var mye med Donna før, og hun har blant annet vært med på "ingen kjære mor", så det er sikkert mange som skjønner hvem jeg mener.

Ingen av oss bor i byen lengre, og det var sykt tilfeldig for vi møttes bare på Aker Brygge ut av no where. Altså, hvor sykt er ikke det? Vi ble stående og snakke en stund, og det var så koselig å sees igjen. Det som er enda mer tilfeldig enn å møtes, var at sist vi var med hverandre var på Lektern på Aker Brygge.

Nå skal vi bare slappe av og kanskje stikke ut for å spise. Vi får nesten se hva vi orker. Dette har vært en lang dag, og jeg har vært oppe siden 05:45, så jeg kjenner jeg er rimelig sliten. Hehe! 

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

Dette skal vi i Oslo

Nå er jeg i Oslo hos frisøren og sitter med litt farge i håret. Tror dette er første gangen jeg blogger fra denne iPaden. Hehe! Så langt liker jeg det. I dag skal jeg ha en skikkelig Oslo i dag. Jeg startet dagen med å sjekke inn på the thief på Tjuvholmen med Chloe. Siden vi var litt tidlig ute tok vi oss en liten gåtur rundt på Aker Brygge. Det var så rart å se Chloe i et sånt miljø! Hun har vært på the thief før, men vi gikk ikke noe særlig rundt med henne. Hun skjønte ingenting av det hele. Men jeg tror hun koste seg!

Nå er chloe på hotellrommet og slapper helt av i buret sitt. Hun elsker å ligge i buret, så det er godt å vite at hun koser seg. Rommet Per Fredrik hadde fikset var så fint! Utsikten er jo helt amazing!

Etter frisørtimen skal jeg møte Per Fredrik og være her i Oslo med han. Han reiste inn til Oslo et par timer før meg i dag, for å dra på en klinikk der han skal ta full helsesjekk. Han er helt frisk nå, men han ville ta en omfattende sjekk for å sjekke at alt er helt i orden og forblir sånn. Vurderer å ta en slik sjekke selv når jeg blir litt eldre, for det er jo så mye som kan skje med helsen som en vanlig lege ikke finner ut før det har gått lang tid. I tillegg sjekker ikke leger deg med mindre noe allerede er galt, så da er det bedre å være forveien.

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

Dette skjer på Snapchat

Nå er det lenge siden jeg har lagt ut en snapchat lately med bilder fra den siste tiden. Noe jeg så når jeg gikk igjennom snapchat mappen var at jeg legger ut veldig mye videoer. De får jeg ikke vist dere nå, men jeg kan jo vise dere litt av hva jeg ofte legger ut på snapchat.

Heter forresten stinablogg på snapchat, og den er åpen for alle som legger meg til 💗

Etter oppdateringen dems vet jeg ikke helt hva jeg syns om appen lengre. Jeg har noenlunde blitt vandt med det, men jeg savner den gamle versjonen.. Tviler på at de noensinne kommer til å bytte tilbake, men det er jo lov å håpe! Haha! 

Uansett; her er noe av det som har vært på min snapchat den siste tiden. Prøver å legge ut mye fra hverdagen min som ikke kommer her på bloggen, så dere får litt eksklusivt materiale der. Både med ting jeg gjør, mat jeg spiser og mye mer! 

Nå skal jeg runde av for i kveld. Har en lang og koselig dag i Oslo i morgen som jeg gleder meg til. Skal blant annet sove på hotell med Per Fredrik og Chloe, så det blir veldig koselig!

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

Bildene som aldri kom på bloggen - Chloe versjon!

Når jeg tar bilder av / med Chloe er det som regel 2 av 30 bilder som blir bra. Resten blir som regel en eller annen rar grimase fra Chloe, eller så løper hun ut av bildet. Ofte blir det veldig morsomme bilder der hun ser skikkelig rar ut! Siden jeg har hatt "bildene som aldri kom på bloggen" med rare bilder av meg selv, tenkte jeg nå å kjøre en Chloe versjon, med alle de rare bildene av Chloe. 

Så nå kan Chloe få ta over bloggen litt; 

Yasssss

 


ædda bædda!
 


Når mamma har tatt bilder i 20 minutter og jeg bare vil sove..
 

Hva var det??

 


Orker ikke flere selfies nå..

Sup lady?

Når poseringen har vart for lenge.. 


Her var jeg baby og stjal beauty blenderen til mamma. Den smakte godt! 

 

Dog out 🐶

---------

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

Endelig blomster på verandaen!

I dag har jeg endelig plantet de blomstene jeg kjøpte på hagemessen i Lillestrøm, ut i potter. Herregud det er jo en evighet siden jeg var der. Haha!

Jeg har måttet avklimatisere de (vende de til sol og kulde ved å ta de inn på natta og ha de i skygge de første dagene). Så det tok jo en uke bare det, også måtte jeg surre meg til å kjøpe blomsterpotter og vente til det ble sol. Det har tatt litt tid.. 

I dag skinte endelig solen så da tok jeg turen ut på verandaen og plantet alle blomstene i potter. 

Noen av pottene hadde ikke hull under, så de drillet jeg hull i. Det er superviktig med hull i pottene for at overflødig vann skal renne ut. Blomster liker ikke å stå med røttene i vann. 

For ekstra god drenering la jeg et lag med lecakuler nederst, også et lag med fiberduk oppå. Fiberduk er genialt for å hindre at jorden renner ned i lecakulene og tetter igjen hullene. 

Deretter var det bare å fylle opp alle pottene med jord. Jeg brukte totalt 90 liter med blomsterjord i disse pottene. Det gikk mye mer enn jeg hadde trodd! Heldigvis hadde jeg flere sekker plantejord i garasjen. 

Før jeg plantet blomstene satt jeg de i bøtter med vann i 10-15 minutter. Da fikk røttene sugd til seg masse vann, og det er lettere å plante de. Dette er kanskje ikke supernødvendig om du skal plante i potter, så lenge du husker å vanne godt etterpå. Men om du skal plante noe ned i hagen er dette veldig viktig.

Så var det bare å plante en og en blomst og fylle opp med jord på sidene. Jeg slengte også oppi litt langtisvirkende gjødsel, som løser seg opp litt hver gang du vanner. Veldig kjekt for plantene som trenger mye næring, så de vokser seg store!  

Slik ble resultatet til slutt! Nå er det som å gå inn i en oase av blomster og planter, og det er så deilig! Det ble skikkelig stor forskjell når jeg fikk plantet alle blomstene i krukker. Da kom det virkelig frem hvor fine de var! 

Er man blogger så må man jo ha en flamingo, eller hva?

I fire av krukkene har jeg satt inn lys som lades opp av solen, og så fort det blir mørkt lyser de. Jeg har plassert de så de står på hvert hjørne i en firkant, så de rammer inn området. Gleder meg skikkelig til å se hvor mye de lyser! Tror de kommer til å gjøre det så koselig! 

Gleder meg skikkelig til denne rhododendron planten blomstrer! Kommer forresten til å plante den ut i hagen om et par år, når den er for stor til å stå på verandaen, siden det egentlig er en hageplante. Samme gjelder syrinen. 

På hver side av verandaen henger det en rosa ampell og en fuglebutikk. Det er så koselig å se på alle de små fuglene som stikker innom og spiser mat. Vi har hatt de hengende siden november, og de kommer til å henge der i mange, mange år. Koselig for oss å se på, og fint for de sultne fuglene! 

Det er så deilig å endelig ha startet på blomsterdelen av hageprosjektet. Vi skal jo gjøre mye mer med verandaen, så dette er bare starten. Det kommer spiseplass, mye mer blomster og trær, et loungehjørne, et grønnsakshjørne og mye mer! Gleder meg så mye til å fortsette med dette. 

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

Ønskeliste; Treningsklær og utstyr!

Reklame | Nelly

Nå som våren endelig er her for fullt skal jeg legge treningen utendørs. Fremover blir det powerwalk og løpeturer i skogen, og styrketrening på verandaen. Siden det er ny sesong vil jeg fylle opp garderoben med fresht treningstøy! Jeg må også ha litt utstyr så jeg kan trene hjemmefra, så jeg har laget en ønskeliste med en god del ting jeg tenker å klikke hjem. Kanskje du finner noe du trenger til treningen også?

LØPESKO | TRENINGSBH | TIGHTS

 

TRENINGSBALL | FLASKE | TRENINGSBÅND

 

FLASKE | TIGHTS | GENSER
 

HOPPETAU | GENSER | TIGHTS

 

Trener du? 💪🏼

--------

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

7 Steg til bedre søvn

Nå er det kveld, og de fleste av sitter nok og ser på tv, spiser litt mat og om et par timer legger vi oss til å sove. Men å sove er ikke bare-bare. For mange av oss kan det ta lang tid å sovne, vi kan slite med å våkne og søvnkvaliteten kan generelt være dårlig. For at du skal få en bedre nattesøvn vil jeg gi deg 7 enkle råd.

Bekymringer - Når vi legger oss med hodet på puta kommer ofte bekymringene. Vi tenker over alt vi burde gjort, kollegaer, fremtid og mye som kan stresse oss og gjøre at vi ikke klarer å sovne. Prøv heller å fikse opp i bekymringene før leggetid, og når du legger deg kan du heller liste opp 5-10 ting som du er takknemlig for. Det gir deg en god følelse og du sovner mye fortere, og med et smil rundt munnen.

Trening - Jeg merker stor forskjell på søvnkvaliteten de gangene jeg har trent i løpet av dagen, og ikke. Er jeg fysisk sliten i kroppen sovner jeg mye fortere, og jeg sover bedre. Bare pass på at du ikke trener rett før leggetid for da kan det ha motsatt virkning. Situps før man skal legge seg er ikke en god idé. Ta det fra noen som lærte det på den harde måten.

Powernap - Moren din har sikkert sagt det til deg før; men om du sover mye på dagen får du ikke sove på kvelden. Det er virkelig noe med det! Her om dagen var jeg så dum at jeg sovnet et par timer på sofaen, og da sovnet jeg ikke før langt ut på natt, som gjorde at jeg stod opp senere enn vanlig dagen etter. En powernap har dårlige ringvirkninger på sovemønsteret og bør unngås.

Stemning - Gjør slik at soverommet kun er til for soving, og lag et miljø som er deilig å sove i. For min del betyr det å re opp sengen om morgenen, sånn at den er redd opp når jeg skal legge meg. Åpne vinduene på fullt gap i 10 minutter før jeg skal legge meg så jeg får masse frisk luft, og ha det kjøligere enn andre rom.

Varmt - Visste du at det å sove i et varmt rom kan gi deg mareritt? Dette fant jeg ut på den veldig vonde måten. Jeg fikk ofte mareritt og skjønte ikke hvorfor, helt til Per Fredrik fortalte at det kunne skyldes at det var for varmt i rommet. Så skru ned varmen før du legger deg så du slipper vonde drømmer.

Alkohol - Selv om du sovner fortere av å ha et par vinglass innabords, blir selve kvaliteten på søvnen dårligere. Dette er noe jeg har lest flere steder, og jeg merker stor forskjell de gangene jeg har drukket et par glass rødvin til middagen.

Faste tider - Å legge seg til faste tider, og stå opp til faste tider er viktig for søvnen. Her snakker vi om å også holde disse tidene i helgene. Å snu døgnrytmen opp og ned hele tiden er virkelig ikke gunstig, og kan gjøre det vanskelig for deg å sovne / stå opp til riktig tid for å komme deg på jobb. 

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

10 Spørsmål og svar! Drømmejobben, Mareritt, Hoppe i fallskjerm ++

Reklame | Nelly

Drømmejobben, sånn egentlig?
- Jeg er så heldig at jeg kan si at jeg har drømmejobben. Ville jo vært superrart å jobbe så hardt i mange år for noe som ikke er drømmejobben? Det hadde jeg aldri giddet. Hehe! Blogging og YouTube er virkelig helt fantastisk å jobbe med, og det å kunne nå ut til så mange mennesker hver dag er helt fantastisk.

KJOLE HER
 

Det meste avslappende stedet du har reist til?
- Gran Canaria. Per Fredrik og jeg har reist til det samme hotellet på Gran Canaria tre ganger det siste året, og det er ikke uten grunn. Det er helt nydelig der, og så avslappende og deilig. Savner det alltid så fort jeg reiser derfra!

 

Beste måten å starte dagen på?
- Våkne opp av meg selv 06:00. Gå en tur med Chloe, ta en lang varm dusj, spise havregrøt og se på videoer av Shane Dawson (de er sykt morsomme!). Prøver å alltid gjøre de tingene hver morgen. Å våkne av meg selv 06:00 er litt vanskeligere derimot.. Kommer jeg igang på denne måten er dagen sikret å bli en suksessfull dag! 

 

Hvilken filmsjanger er din favoritt?
- Komedie. Jeg elsker å se filmer som får meg til å le. En god latter forlenger jo livet, eller hva? Jeg liker å fylle livet med positive ting, og da er komedier helt fantastiske. 

 

Hoppe i fallskjerm eller i strikk? 
- Nei takk begge deler! Jeg ville aldri gjort noen av delene. Om jeg derimot var helt nødt til å velge tror jeg at jeg ville valgt fallskjerm. Er livredd for å knekke nakken av å hoppe i strikk. Selv om det å hoppe ut fra et fly ikke akkurat frister det heller. Men da får man i alle fall opplevd vektløshet da. Haha!

 

Noe andre mennesker digger, men du ikke forstår?
- Lakris og generelt salt godteri. Sånne sure padder er vel noe av det verste du kan gi meg. Jeg hater det! Skjønner ikke hvordan så mange kan like det der. 


Hva holder deg våken om nettene?
- Det kan være to ting. Enten så er jeg helt overgira på et jobbprosjekt som jeg ikke klarer å legge fra meg. Eller så kan det være frykten for mareritt. Jeg har i perioder mareritt hver eneste natt og det er helt jævlig. Det har roet seg veldig ned de siste par årene. Men jeg husker en gang jeg bodde på Frogner at det var så ille at jeg ikke turte å sove, så jeg holdt meg våken i sånn 30 timer før jeg til slutt bare sovnet. Mareritt suger så hardt.

 

Noe du gjør men du burde slutte med?
- Jeg er ikke så veldig flink til å være strukturert. Eller, jeg er helt ærlig sjukt dårlig på det. Så jeg må virkelig slutte å surre når det kommer til mange jobbting og få skikkelig rutiner. Hehe! 

KJOLE HER
 

Hvilken filmtittel beskriver deg best?
- Legally blonde. Haha, neida! Sassy pants er den som passer meg best. Har ikke sett filmen, men jeg er super sassy så jeg føler den passer perfekt til meg. 

 

Hvilket talent ønsker du deg?
- Jeg føler at de talentene jeg faktisk vil ha har jeg allerede jobbet på å bli flink på. Men superkrefter derimot, omg. Hadde vært så gøy å kunne kommunisere med Chloe, fly og lese tankene til andre! 

 

Takk for lån av listen Kristina 💗🌟

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

Ungdomstiden min var vanskelig

I forrige uke var jeg hjemme hos foreldrene mine for å hente en del gamle ting. Ting som det ligger mye minner bak, og som jeg syns er koselig å ha liggende på loftet her hjemme så jeg kan mimre iblant.

For å hente tingene måtte jeg se igjennom veldig mange gamle ting, og det var så rart. Det er merkelig hvor mye minner og følelser det bringer tilbake når man ser igjennom gamle ting. Siden jeg først var på mimrestien tok jeg meg en tur rundt i nabolaget for å se hvordan ting så ut nå. Jeg har nesten ikke vært rundt der etter at jeg flyttet for 4 år siden. De siste årene jeg bodde hjemme pendlet jeg mye og var nesten ikke rundt i Hokksund, så det er mange år siden jeg har vært rundt der. Mye hadde forandret seg, men det var også mye som var helt likt. Det var rart å kjøre forbi husene jeg har gått forbi tusenvis av ganger på vei hjem fra skolen.

Det siste stedet jeg kjørte innom var ved en skog som ligger ved foreldrene mine. Der er det helt magisk vakkert, med både fossefall og skog. Da jeg var yngre gikk jeg dit ofte. Det var stedet jeg gikk når jeg trengte å være alene og tenke. Ungdomstiden kan være vanskelig for mange, og min var intet unntak. Så det ble mange turer dit.

Jeg har vel ikke gått ned dit på sikkert 10 år, og når jeg gikk dit kjente jeg bare en strøm av gamle følelser dukke opp. Jeg husket plutselig hvordan ungdomstiden faktisk var, og hvor mye dritt jeg gikk igjennom. Det var rart og litt vondt å gå dit, men det er så deilig å vite at ting ordnet seg så bra for meg. Nå lever jeg jo et drømmeliv som jeg aldri hadde trodd at jeg noensinne skulle få, og jeg føler meg så heldig. Noen ganger er det deilig å minne seg selv på hvor langt man faktisk har kommet. 

🍀

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

5 Rare uvaner jeg har

annonse ⎟ annonselenke nelly

Kjøleskapet - Jeg må alltid ha alt stående helt perfekt på rad og rekke i kjøleskapet. Her snakker vi etikettene stående frem, alt i perfekt linjer, og ingenting ligger tilfeldig rundt. Jeg får helt fnatt hvis kjøleskapet plutselig blir stappet fullt av masse mat uten at det blir satt riktig inn. Mulig jeg har et snev av ocd.. 

KJOLE HER

Tid - Jeg har blitt så dårlig på det å beregne tid og jeg som alltid var 15 minutter for tidlig til avtaler, er derimot alltid 5 minutter for sen til ting. Tror det kan være fordi jeg har fått bil, for da tenker jeg at jeg bare kjører inn tiden, også glemmer jeg hvor lang tid det tar å parkere. Når jeg tok kollektivt visste jeg at det kunne bli forsinket så da var jeg heller alltid litt ekstra tidlig ute.

Sofaen - Om jeg setter meg ned på sofaen for å spise frokost eller lunsj kan du banne på at jeg sovner. Hver eneste gang jeg setter meg ned der for å spise blir jeg bare trøttere og trøttere, og vips så har det gått 2 timer og jeg våkner opp helt i tåka. Det sykeste er at jeg nesten aldri er trøtt når jeg setter meg ned der engang. Jeg kan være helt våken og opplagt, men om jeg setter meg ned der kan du banne på at jeg sovner.

KJOLE HER

Mail - Jeg er typ verdens dårligste til å svare på mail. Hvilket er veldig dumt i min bransje, da ekstremt store deler av jobben min er å snakke med kunder og nettverk. Men jeg får så mange mail hver dag at det ender opp med å bli et evig kaos jeg aldri kommer meg a jour med..

I siste liten - Helt siden jeg var liten har jeg vært en "i siste liten" type person. Jeg prokrastinerer helt til jeg er nødt til å faktisk gjøre det, og da gjør jeg ting unna i en fei. Sånn som dette innlegget burde jeg jo skrevet mye tidligere i dag, men neida, nå er klokke snart 21 og jeg blogger.. Jeg må ta et anti-prokrastineringskurs eller noe, for dette er så kjipt!

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

10 Ting jeg vil gjøre i Mai

Reklame | Nelly, Ellos, Cubus

Endelig er mai her, og for å være ærlig kom det skikkelig brått på meg. Jeg var hos foreldrene mine for bare en uke siden, og der var det fortsatt rester fra snøhaugene igjen. Så jeg tenkte at mai var laaaangt unna. På søndag ble det snakk om at mandag var inneklemt dag og jeg kunne virkelig ikke skjønne hvorfor, helt til Per Fredrik sa at det var 1 mai på tirsdag. Altså, hva??

TOPP | SKJØRT 

I mitt hode er det fortsatt en måned igjen til mai, haha! Våren har jo bare rukket å være her i et par uker så dette er så rart! Men jeg kan jo ikke klage. Mai er en nydelig måned med hvitveis overalt, russ, 17 mai feiring og mye bra. Jeg gleder meg til denne måneden og dette er hva jeg skal gjøre:
 

17 Mai - I år skal vi feire 17 mai i Tønsberg og det gleder jeg meg skikkelig til. Jeg har ikke feiret der før, men jeg tror det blir bra! Så lenge jeg er med Per Fredrik har jeg det uansett alltid gøy. Hehe!

Hageprosjektet - Så langt har jeg bare kunne gjort de kjedelige tingene i hagen som å fjerne løv, rense opp i bedene og legge stein rundt de. Men, nå er det endelig varmt nok ute til at jeg kan begynne å plante blomster rundt i hagen og på verandaen. Det blir gøy! Gleder meg skikkelig til å komme igang med den morsomme delen av prosjektet. Er dog ikke 100% ferdig med alt det kjedelige, men det får jeg gjøre litt innimellom. 

Back to business - Det er ingen hemmelighet at de siste månedene har vært fylt av mye utbrenthet, sykdom, vinterdepresjon og generelt utmattelse. Nå føler jeg meg endelig fin i formen både i kroppen og i hodet igjen, og jeg er klar til å komme ordentlig tilbake til bloggjobb. Jeg gleder meg til å være 100% tilbake igjen og føle at jeg gjør en bra jobb! 

Sporty - Nå som kroppen endelig er frisk igjen har jeg begynt å trene en del, og jeg gleder meg til å bruke denne måneden til å komme i enda bedre form. I dag trosset jeg regnværet og gikk en times lang powerwalk med Per Fredrik og Chloe. Så friskt og deilig!

JAKKE | TIGHTS 

Sunne oppskrifter - Fremover vil jeg teste ut en god del nye sunne oppskrifter. Jeg har lagt om til et veldig sunt kosthold nå, og da er det viktig å finne gode oppskrifter så jeg kan spise mat som er god og sunn. Hadde aldri klart å spise sunt om jeg bare kunne spist kylling og brokkoli.. Blæh! Deilig salater med frukt, bær og reker derimot.. Det kan jeg like! 

Grille - Denne måneden skal det grilles! Per Fredrik og jeg har allerede grillet en god del ganger, og det skal vi uten tvil fortsette med. Nå blir det varmere og varmere fremover, så vi kan kose oss ekstra mye utendørs. Det er ingenting som slår det å grille ute til lunsj. 

Søvn - På tide å komme inn i skikkelig gode døgnrytmer igjen, og fremover er målet å stå opp 06:30 hver dag. Føler meg alltid så mye bedre når jeg står opp tidlig, også er det noe med utsagnet "the early bird catches the worm". Står man opp grytidlig får man gjort så mye mer, og man får virkelig fullt utnytte av dagen. De dagene jeg står opp sent slår panikken fort inn fordi jeg føler dagen har flydd avgårde før jeg har stått opp. Haha! 

Header - Nå har jeg hatt headeren på bloggen helt siden i sommer, og det er virkelig på tide å bytte den ut. Nå som det begynner å blomstre ute har jeg lyst til å gjøre en photoshoot med masse blomster og noen fine plagg og lage en ny header. 

Lese - Nå er det altfor lenge siden jeg har hørt på business bøker, så det må jeg ta opp igjen. Fremover blir det lydbok hver gang jeg kjører bil. Har lært så mye om økonomi etter at jeg begynte å lese de bøkene at det er helt vilt.

 JAKKE (40% rabatt NÅ!)

Detox - Nå trengs det en detox her i huset. Det er altfor mye rot overalt, og jeg blir litt smågal av det. I går startet jeg med kjøkkenet, og jeg fjernet absolutt alt av ting som står på kjøkkenbenken, så nå er det kun krydderurter igjen i vinduet. Syns det er så deilig å gå inn på en helt clean kjøkken uten masse pynt og rot. Pynt blir dessverre altfor fort rot når man har for mye av det. Minimalisme er nøkkelen til ryddighet i livet mitt. 

 

Hva er dine planer for mai?

----

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻