hits

februar 2016

6 Oppfinnelser jeg skulle ønske at fantes

For 30 år siden fantes det hverken iPhone, facebook eller pcer slik de er nå. Det å tenke på hvor fort ting blir funnet opp er veldig spennende. Tenk hvordan verden ser ut om 30 år! Tenk alle de oppfinnelsene som har blitt laget, som vi nesten ikke tørr å drømme om i dag. Det er sikkert så mange oppfinnelser som finnes i fremtiden, som vi nå skulle virkelig ønske at fantes. Jeg har en god del ting på min liste, som jeg gleder meg til blir laget, og det er blant annet disse! 

 

Sminke robot
En maskin som du stiller inn hvilken øyenskygge, leppestift, osv du vil ha på, også sminker roboten deg på veldig kort tid. Tenk så mye tid vi kommer til å spare! Endelig kan vi få mye mer tid til å gjøre enda flere ting! For ikke å snakke om at vi endelig ikke trenger å stuke med å gjøre en winged eyeliner i 20 minutter, som vi til slutt ender opp med å se ut som cleopatra. 

Hologram skype
Tenk så kult det ville vært å skype med vennnene dine ved å bruke hologram? Den dagen det blir satt inn i smarttelefoner er en dag jeg gleder meg til! Herregud så kult det blir. For ikke å snakke om hvor mye mer livaktig det blir å snakke med vennene sine. Plutselig slipper man å savne sine kjære som bor langt unna!

 

Flyvende biler
Omg. Denne gleder jeg meg veldig til! Tenk så kult det blir når de finner opp biler som kan fly! Tenk da. Da slipper vi å stå midt i rushen i mange timer. Vi slipper å kjøre på svingete og dumpete veier (ja, jeg blir fort bilsjuk). Og bare tenk på den morsomme følelsen av å faktisk fly en bil!

Rengjøringsrobot
Denne her gleder jeg meg virkelig til at kommer! Tenk den dagen da det kommer roboter som vasker opp for deg. Tar vekk klesvasken, støvsuger, rydder vekk middagen, og gjerne også lager middagen. Ah, det blir et deilig liv for oss kjære late mennesker. 

 

Hunde-oversetter
Jeg gleder meg til den dagen kommer at de finner opp en maskin som klarer å oversette hva hunden din sier, og den oversetter hva du sier, sånn at man kan snakke med hunden sin. Hunder er jo ekstremt smarte dyr, og de har nok mye kult å si!

 

Tidsmaskin
Hvis de noensinne klarer å lage en tidmaskin, som gjør at vi kan oppleve historiske hendelser, uten at vi endrer fortiden, er jeg førstemann til å kjøpe en! Tenk så gøy det hadde vært å sett ekte vikinger, cleopatra, dratt på rockekonsert med Kiss på 70 tallet, sett sine egne foreldre da de var unge og så mye mer. Tenk de sykeste historietimene man hadde hatt på skolen om man hadde hatt en tidsmaskin!

 


Hvilke oppfinnelser gleder du deg til i fremtiden?

 

Ukens spørsmål #98

Hvordan promoterte du bloggen din når du startet?
- Hmm.. Jeg kan egentlig ikke huske å ha promotert den noe mer enn at jeg alltid har lagt ut alle nye innlegg på facebook. Etterhvert ble jeg flinkere til å kommentere andres blogger også, så det hjalp litt og. Men jeg burde sikkert ha vært flinkere i starten til å promotere bloggen. Men nå skal det sies at mine bloggevner i starten var helt krisedårlige. Det viktigste i starten er vel heller å bli flink til å blogge. Lære seg kunsten av å skrive, ta bilder, underholde lesere og gjøre en god jobb. Så kan man begynne å promotere etterhvert når man har blitt flink, og har noe å vise frem!

 

Hvor mye tar du i knebøy? både maks og hva du trener med? Det samme spørsmålet bare ang benkpress.
- Nå er det en stund siden jeg har fått trent ordentlig på gymmet, så jeg er ikke sikker hva jeg ville løftet nå. Men vanligvis pleier jeg å trene med 30-35 kg når jeg gjør 8 rep x 3 sett. Det meste jeg noensinne har tatt i knebøy er egenvekt (45 kg). Da tok jeg 4 eller 5 repetisjoner. Men jeg har aldri tatt 1 maksrepetisjon for å teste. Benkpress har jeg aldri trent, så der har jeg null peiling!


 

Lurer på om du bruker olje og salo på beauty blendere også?
-  Når jeg vasker de bruker jeg kun zalo. De har ingen hår på seg som må mykes opp, så da er det unødvendig å bruke oljen.

 

Lurte på en ting, haha, sikkert litt teit. Men er du like "menneskelig" som oss "vanlige" folk? Vasker du dine egne klær f.eks? Kan du stå en dag og skrubbe ned kjøleskapet liksom? Eller har du folk som gjør alle slike kjedelige hverdagsting for deg? 
- Haha! Litt av et spørsmål! Jeg er nok ganske som "vanlige" folk. Jeg vasker min egen leilighet selv, og gjør alt av husarbeid selv. Men nå skal det sies at jeg bor på kun 38 kvm, så det er ikke så ekstremt mye å vaske. Den dagen jeg flytter til et større hus med Per Fredrik kommer vi nok til å ha noen til å vaske for oss, hehe!

Tror du at du noen gang vil bli lei av å blogge?
- Hmm.. Jeg tror nok det kommer til å være perioder i livet mitt der motivasjonen ikke er helt på topp. Men det har jeg hatt før, og da tar det maks 1-2 dager også er jeg tilbake med masse inspirasjon igjen! Så det tror jeg at kommer til å bli null problem!

Hva syns du om the kardashians? kim kardashian, khloe kardashian, kourtney kardashian + kendall and kylie jenner?
- De er min guilty pleasure nr 1! Før jeg visste så mye om de, hatet jeg programmet og syntes at de var helt tåpelige. Nå derimot, har jeg blitt helt hekta på keeping up with the kardashians! Jeg streamer det alltid online sånn at jeg får sett de nyeste episodene. Altså, jeg syns det er veldig spennende å følge med på, men om de er noen gode "forbilder" er jo en helt annen sak. Jeg ser på det som veldig bra underholdning, og thats it! 

Hva er dine beste tips for å få flere lesere?
- Blogg om noe du liker, og perfeksjoner bloggemetoden din! Leserne kommer etterhvert når de ser at det er en blogg som er verdt å lese!Kunne du laget en sånn "behind the scenes" når du tar bilder av deg selv osv? Hvordan du gjør det? Hvordan du stiller inn kameraet osv?
- Jeg har nettopp laget et innlegg der jeg viser alt fotoustyret mitt HER, og en video der jeg viser hvordan jeg stiller kameraet mitt HER, så du kan jo se på det. Litt usikker på om det er noe mer å hente ut ved å lage en behind the scenes video!


 

Du har utrolig god kvalitet både på bilder og tekst. Jeg lurte på hvor du oppbevarer alt fotoutstyret ditt? Jeg har sett den "apartment touren" du har laget og det så ikke ut som at du hadde så mye ekstra plass, så har du noen smarte tips for å oppbevare utstyr?
- Takk! Det står som regel ved mellom pulten min og spisebordet. Man kan selvfølgelig også slå det sammen, og legge det i skuffer. Men, det er altfor stress å sette opp og ned hver eneste dag, så da lar jeg det heller stå oppe. Hvis jeg får venner på besøk pleier jeg å bare sette det inne på soverommet imens. 

 

 

Noe du lurer på til neste "ukens spørsmål"?

 

Hvordan få bedre selvtillit!

Vi lever nå i en tid der unge jenter har dårligere selvtillit, og føler et større kroppspress enn noensinne. Daglig får jeg meldinger fra lesere, der de forteller at de sliter med dårlig selvtillit, og trenger hjelp. Jeg får så vondt inne i meg av tanken på at så mange jenter der ute sliter med sitt eget selvbilde. Ofte føler de seg stygge eller at de rett og slett ikke er flinke nok på skolen. 

Jeg har tidligere skrevet litt om hva jeg syns om plastiske operasjoner, og presset i dagens samfunn på at man skal være "perfekt", så jeg skal ikke gå så mye inn på akkurat dette. Men det jeg ønsker å gjøre i dette innlegget er å få dere til å tenke litt over dere selv, og endre deres eget tankemønster. Selv har jeg ikke alltid hatt så god selvtillit. Da jeg var en del yngre enn jeg er nå, slet jeg veldig med mitt eget selvbilde, og klarte ikke å se noe positivt ved meg selv. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Men, med god hjelp av litt enkle teknikker har jeg endret mitt eget tankemønster, og den dag i dag har jeg god selvtillit. Jeg har troen på meg selv, og vet at jeg kan få til det jeg selv ønsker å få til! 

Teknikken jeg brukte for å få bedre selvtillit var rett og slett, å nekte meg selv å si stygge ting til meg selv. Hvis jeg følte meg litt feit, eller stygg en dag, blåste jeg heller vekk de tankene, og tenkte på noe annet. I tillegg prøvde jeg alltid å finne ting ved meg selv som jeg likte, og heller tenke på de. En smart ting kan være å sette seg ned og skrive en liste over ting man liker ved seg selv. Prøv å lag 5-10 punkter (gjerne enda flere også!). Hver gang du har en dårlig dag, og ikke føler deg helt tipp-topp når det kommer til selvfølelsen, kan du se på den listen, og se hvilke fantastiske sider du har ved deg selv!

Så, for å sette dere litt i gang, skal jeg nå si 5 ting jeg liker ved meg selv, også vil jeg at dere skriver 5 (gjerne flere) ting dere liker ved dere selv i kommentarfeltet!

Dette liker jeg ved meg selv; At jeg er flink til å jobbe hardt og oppnå ting, at jeg har veldig blå og store øyne, at jeg forstår logikk veldig bra, høyden min og at jeg er flink med kosthold og trening sånn at jeg har en slank kropp. 

Sånn, nå har jeg gjort min jobb! Nå er det deres tur til å si 5 ting dere liker ved dere selv!

 


 

Derfor elsker jeg snapchat!

Det føles nesten litt sånn "long time - no see" nå, fordi jeg ikke blogget i går. Utrolig hvor lenge ting føles ut når det er i bloggverdenen. Uansett, grunnen til at jeg ikke blogget i går var rett og slett fordi jeg hadde null inspirasjon. Det hender iblant at hodet mitt sier helt stopp, og da må jeg ta en dag fri.

Utover kvelden la jeg ut en snap på mystory (heter stinablogg på snapchat), og spurte dere om hva dere ville lese på bloggen min. En time etterpå, og jeg hadde fått inn haugevis med gode ideer og laget en lang liste med innlegg jeg skal skrive! Wow, å få hjelp av dere på snapchat er helt fantastisk!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tok noen selfies mens jeg var ute og gjorde et par ærender tidligere i dag, sånn at dere kunne få se hårfargen min i dagslys. Har nettopp satt i nye extensions, og jeg elsker de! Syns det er så fint at det blir litt spill i håret med litt forskjellige hårfarger! Har forresten laget video i dag, som kommer ut til uken der jeg forteller alt om håret mitt!
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Anyways, håper dere får en fin lørdag!

Mitt kamera utstyr

Er det en ting jeg ofte får spørsmål om, så er det "hvilket kamera bruker du?". Derfor tenkte jeg at jeg kunne skrive et litt mer utfyllende innlegg om alt kamera utstyret mitt, som jeg bruker til å filme og ta bilder med. For ja, etter en del år som blogger har det samlet seg opp en del utstyr som jeg alltid bruker til å ta bilder og filme med. Jeg higer alltid etter å ta bedre bilder, og da er utstyret så utrolig viktig.

Altså, man må selvfølgelig kunne bruke utstyret og ha et øye for foto. Men det hjelper ikke hvor flink man er, om man prøver å ta bilder med en iPhone om kvelden er bildene dømt til å bli dårlige. Derfor er det kjekt med litt utstyr. Selv om bildet rett under er tatt med iPhone, men dere ser jo hvor dårlig kvalitet det er? Haha!


 

Canon EOS650D

- Dette er speilreflekskameraet jeg bruker til nesten alle bilder som er tatt hjemme, og utendørs når det er antrekksbilder. Pluss at det er det jeg bruker til å filme alle videoene med, med unntak av vlogger som er filmet utendørs. Kameraet er ganske tungt og vanskelig å ta med rundt, så derfor bruker jeg det for det meste hjemme. Det som jeg liker godt med kameraet er at det har en flippskjerm som gjør at man kan se seg selv mens man tar bilder eller filmer. Genialt for oss bloggere som ikke har fotografer. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når det kommer til slike kameraer som dette er det viktig å vite hvordan man bruker manuelle innstillinger, om ikke kunne man like så godt brukt hvilket som helst kamera. Hvis du ikke vet hvordan du bruker manuelle innstillinger kan du se videoen over, det jeg forklarer dette.

 

Canon lense 50 mm 1,4F 

Dette er min absolutt favoritt linse. Den har et veldig lavt blendertall som gjør at man får mye lysere bilder, og man kan få blurry bakgrunn. Dette er objektivet jeg alltid bruker når jeg skal ta antrekksbilder, for å få en fin blurry bakgrunn. Det som er litt dumt med dette objektivet er at det er et fast objektiv, det vil si at man kan ikke zoome inn og ut med det, og det er allerede veldig zoomet inn, så det er ikke så allsidig. Men det fungerer veldig bra under planlagte fotosituasjoner.

Olympus pen E-PL7

Dette kameraet er mitt on-the-go kamera. Det har jeg med meg overalt, og det er veldig allsidig. Det har også en flippskjerm som gjør det lett å ta selfies om man vil det. I tillegg er det også veldig lett å stille inn manuelle innstillinger på kameraet. Noe som er et stort pluss. De kameraene jeg har prøvd tidligere som er noe ala dette, er det umulig å stille inn manuelle innstillinger, og man blir småsprø mens jeg prøver å ta bilder. Det slipper man heldigvis her. 

Velbon DF40 kamerastativ

Dette stativet bruker jeg alltid når jeg skal ta bilder på egenhånd. Det er veldig enkelt å stille inn kameraet i den høyden og vinkelen man trenger. Et must for dere som vil ta bilder på egenhånd. 

Andersson fjernutløser

Denne lille dingsen er min bestevenn når det kommer til å ta bilder. Uten denne hadde jeg aldri klart å jobbe som jeg gjør. Siden jeg tar de fleste bilder på egenhånd, og bruker selvutløser er denne helt genial. Jeg stiller bare kameraet inn på "selvutløser fjernkontroll" også klikker jeg på knappen, og kameraet tar et bilde. Veldig enkelt og greit! Kontrollen får du tak i HER for canon, og HER for nikon.

Diva ring light

Selv om jeg har et veldig bra kamera, hadde aldri bildene blitt fine uten riktig fotolys. Spesielt om vinteren er det ekstremt vanskelig å være blogger, da det kun er riktig fotolys mellom 12:00 og 13:30, og til og med da er det ikke engang alltid at det er bra nok lys. Derfor har litt ekstra fotolys reddet meg i vinter, og nå kan jeg ta bilder og filme når som helst jeg vil. Genialt for meg som sover lenge, og jobber til langt ut på natt. 

Dette lyset er veldig kraftig og gir veldig pent hvitt fotolys. Jeg var så heldig at jeg fikk det av Per Fredrik til jul, så jeg har ingen direktelink til kjøper. Men har sett flere som selger det på ebay, som du kan sjekke ut blant annet her. 

Softbokser

Når jeg tar bilder ønsker jeg alltid å ha lys både forran meg fra ring lighten, og en softboks på hver side sånn jeg får nok lys på meg. Om du har litt dårligere råd kan du også kun kjøpe softbokser, og droppe ring lighen. Men anbefaler virkelig å ha hele "lyspakka", da det gir finest lys. Før jeg fikk ring lighten brukte jeg kun disse to i et par måneder, og det fungerte helt greit. Men best er det å bruke alle lysene sammen. Softboksene kjøpte jeg på ebay, men selgeren er utsolgt. Men lignende softbokser finner du her

Både softboksene og ring lighten er lys, og ikke blitz. Så man kan bruke det til både filming og bilder.


Hva slags kamerautstyr bruker du?

 


 

Mitt naturlige hår

I går var jeg hos min faste frisørvenninne Susanne og fikk fikset håret mitt. Det er helt utrolig, men det er faktisk bare en person i hele verden som vet hvordan jeg liker at hair extensionet mitt skal bli satt på, og den personen er Susanne. Per Fredrik ble med når hun satt på meg håret, så vi fikk filmet en god del av hvordan det ser ut når hun setter det på. Skal lage en video der jeg viser dere det + forteller litt mer om håret mitt snart! Vet jo at mange av dere har spurt veldig mye om hvor det er fra, osv siden jeg ikke bruker det håret jeg brukte før, men et helt nytt merke. 

Grunnen til at jeg ikke har fortalt dere noe om håret enda, er fordi det er veldig viktig for meg å få testet ut håret skikkelig før jeg skriver om det. Er det en ting som er viktig for meg, så er det at jeg kun reklamerer for produkter jeg selv kan stå god for. Deres tillit til meg betyr virkelig alt! Pluss at jeg selv vet hvor kjedelig det er å kjøpe et produkt, også tester man det, for å finne ut at det er helt utrolig dårlig. Så ender man opp med å ha kastet bort masse penger på noe som virkelig ikke var verdt det, og det er det siste jeg ønsker for dere. Derfor har det tatt litt ekstra tid før jeg kunne skrive om det! 

Anyways, tenkte jeg kunne vise dere noen bilder av hvordan mitt ekte hår ser ut når det er helt rett. Ikke akkurat noe "hair - goals" for å si det sånn! Men deilig å se at det begynner å bli lengre. Hvis noen skulle lure; grunnen til at det er så tynt i tuppene er rett og slett fordi at det blender mye lettere med hair extensions når det er sånn. Så det er et lite tips til dere som sliter med at det alltid blir sånn kant der det naturlige håret slutter. Tynn ditt eget hår ut litt i bunnen, og du slipper det!

 


 

Slik vet du at venninnen din er falsk

Er det en ting jeg har opplevd mange ganger som jente, så er det hvor falske jenter kan være mot hverandre. Ofte er de man ser på som sine venner, ikke ekte venner. Og noen ganger er det nesten umulig å skille mellom hvem som faktisk er dine ekte venner og ønsker deg alt godt, og hvem som er falske og kun er der når det er noe å hente ut av det. 

Jeg vil tippe jeg ikke er den eneste jenta som har opplevd dette, og jeg er nok ikke den siste som kommer til å oppleve dette. Derfor vil jeg skrive litt om hvordan jeg selv har skjønt at enkelte venninner er falske, og hvordan du selv kan spotte en falsk venninne. 

Baksnakker
- Hvis venninnen din alltid snakker dritt om andre venninner dere har, er sjansen stor for at hun gjør det samme om deg. Er man faktiske ekte venner snakker man ikke dritt om hverandre. En ting er å fortelle den andre at man kanskje er bekymret for handlingene en person gjør, men å snakke usaklig dritt gjør man ikke om sine egne venner.

 

Du er alltid sist i rekke
- Dersom du gang på gang opplever at venninnen din setter deg i siste rekke. Altså, ringer halve kontaktlisten sin før deg, er dere nok ikke så nære venninner som man skulle tro. Enten er man rett og slett ikke så nære, eller så føler ikke den falske venninnen at det er noe å hente ut i dag, og derfor setter hun alle andre først. 

 

Sier ikke ifra
- Dersom du og en venninne har hatt en avtale om å møtes, og hun ikke gidder å si ifra at hun ikke kan før 5 minutter før, eller bruker evig lang tid på å svare på meldinger (selv om hun er aktiv på facebook), bør det lyse opp et varselsignal. Er man ekte venninner har man respekt nok for den andre til å si ifra, og ikke kaste bort tiden til den andre. 

Er kun der når det er noe å få ut av det
- Har du en venninne som du merker at kun er der, når det er noe å hente ut av det? Jeg har selv hatt "venninner" som kun gadd å være med meg når de kunne havne på bloggen. Sånn skal ikke et ekte vennskap være. Så om du har en venninne som kun gidder å være med deg fordi du spanderer kino, hun kan låne kule klær av deg, dere kan ha vors i leiligheten din, eller andre lignende hendelser så ville jeg revurdert vennskapet. 

 

Ikke den du kan ringe
- En ekte venninne er den du kan ringe klokka 3 på natta fordi du er lei deg og trenger å snakke. Her kan det falle to veier igjen. Enten så kan hun være en ekte venninne, men dere har rett og slett ikke kommet så nærme hverandre enda. Eller så er det en venninne du har hatt veldig lenge, som du føler du egentlig ikke kan åpne deg for. Ekte venninner skal man kunne snakke om alt mulig med, uten å være redd for å bli dømt. 

 

Nå er det selvfølgelig ikke sånn at hvis venninnen din kanskje høres ut som hun oppfyller et av disse punktene, så er hun en falsk drittkjerring. Men hvis du føler at du har en venninne som passet veldig godt til flere av disse punktene, og som du også har en dårlig magefølelse på, ville jeg revurdert vennskapet. Livet er altfor kort til å ha dårlige mennesker rundt seg. Tro meg når jeg sier dette; det er så mye bedre å ha 2-3 ekte venninner, enn 15 falske, uansett hvor bra det ser ut på instagram.

 

Har du noen opplevelser med falske venninner?

 


 

Video: This or That TAG!

Da er det endelig på tide med en onsdagvideo igjen! Denne gangen har jeg gjort en "this or that TAG" som går ut på at jeg får velge mellom 2 alternativer, og må velge et av de. Egentlig ganske morsomt konsept! Så nå er det bare å lene seg tilbake i stolen og se på video!


 

Når man endelig får det til!

Den siste tiden har jeg kommet inn i en skikkelig god rutine når det kommer til bloggen. Jeg føler jeg får unnagjort så mye mer enn hva jeg klarte før. For et år siden ville jeg på en effektiv dag klart å jobbet bittelitt, og det var det. Da var det kanskje å ta antrekksbilder og svare på et par mailer. Resten av tiden gikk bort til så utrolig mye surr. Dere som studerer eller har hjemmekontor, kjenner dere sikker altfor godt igjen i det at facebook tar over litt for mye noen ganger.

Men i det siste har jeg endelig blitt skikkelig strukturert føler jeg. Endelig klarer jeg å jobbe slik som jeg skal, og får gjort ting til tide. Så det kjenner jeg at jeg er veldig glad for! En fantastisk følelse å ikke gå rundt med konstant dårlig samvittighet fordi jeg ikke klarte å blogge bra eller nok. Nå føler jeg endelig at ting går bra, så da må jeg gi meg selv en liten klapp på skulderen. Viktig å rose seg selv noen ganger dere! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anyways, nå skal jeg ut og kjøpe litt lunsj. I dag blir det sushi og det kjenner jeg at ikke kommer et sekund for sent. Gud så sulten jeg er nå! Også må jeg innom et par steder og gjøre et par ærender mens jeg først er igang. Så er det tilbake hit igjen og fortsette med tidenes lengste to-do liste! Ønsk meg lykke til med den! Whoop whoop!  

Slik unngår du sukker!

Veldig ofte får jeg spørsmål av dere angående sukker, og om jeg har noen gode tips til hvordan man kan begrense inntaket. Først og fremst vil jeg bare si at det er viktig å gi seg selv lov til å spise litt godteri iblant, om ikke sprekker man veldig fort. Men i hverdagen er det smart å holde inntaket begrenset. Og for å gjøre det litt lettere for dere å gjøre det, kan dere følge noen av disse tipsene!

 

- Hold hendene opptatt når du ser på tv. Scroll gjerne litt ekstra igjennom instagram eller snapchat. Da slipper du at hendene havner oppe i godteriskåla fordi man vil ha noe å fikle med. Det aller beste er selvfølgelig å bytte ut godteriet med litt frukt eller grønnsaker. 

- Kutt ut sukker i kaffe / te. Bruk heller litt kanel og melk for å mildne smaken.

- Ikke bruk kunstige søtningstoffer, som for eksempel brus uten sukker. Da dette gjør at man ofte får høyere søtsug.

- Vær obs på at hvitt / raffinert sukker også kan hete: glukose, glukosesirup, fruktose, sirup og fruktosesirup.

- Ikke bruk strøsukker. Bruke heller honning i te / frokostblanding / grøt, osv.

- Les innholdsdeklarasjoner. Her får jeg selv ofte overraskelser, og forstår fort at ikke alle matvarer er like sunne som de selv prøver å fremstå som.

- Ha med sunn snacks i situasjoner du vanligvis ville spist godteri, som for eksempel i bursdager, på kino eller filmkvelder.  

 

Passer du på ditt eget sukkerinntak?

 


 

Dette hater jeg å lese på blogger

Som blogger er det mange ting jeg ser på andres blogger, som jeg mildt sagt grøsser av. Det er så mange ting som jeg ser at her kunne egentlig bloggeren kommet noe vei, men den gjør altfor mange feil. Noen av disse feilene, og tingene jeg grøsser av skal jeg snakke litt mer om i dette innlegget!

 

Dårlig kvalitet på bilder
- Det verste jeg ser på blogger er når de har lastet opp bildene sånn at de blir bittesmå. Hallo, vi vil gjerne se bildene dine, ok? Enda verre er det når det kun er bilder som er tatt med mobiltlf og som er i ufattelig dårlig oppløsning. Nei usj, det liker jeg virkelig ikke! Bilder skal være store og fine, og ha god kvalitet sånn at man kan blir inspirert og glad! 


 

Personlig
- Det kjedeligste jeg vet om er bloggere som kun legger ut antrekksbilder, og er så motefantatiske, at de ikke klarer å skrive to setninger engang. Klær er fine de, og jeg kan bli veldig inspirert av de, men det er så sykt kjedelig å lese en blogg som ikke byr litt på sin personlige side engang. Hvis jeg ville hatt noe upersonlig ville jeg heller lest Vogue. 

 

Clickbait bitch
- Når bloggere bruker helt syke overskrifter, som ikke engang handler om innlegget kjenner jeg at jeg blir helt oppgitt. Det er en grunn til at jeg ikke leser visse toppbloggere, som alltid lurer leserne inn med å skrive helt syke overskrifter. Sorry mac, jeg liker ikke å føle meg lurt. Derimot om personen skriver spennende overskrifter, som faktisk handler om innholdet i innlegget blir jeg veldig interessert! Mye mer spennende å klikke seg inn på.

Tidligere paradise hotell deltaker
- Alltid like gøy hvert år når alle paradise hotell deltakerne prøver å dra ut sine 15 sekunder med fame, med å lage seg en blogg. For så å ikke helt forstå hvordan en blogg fungerer. Jada, alle er superinteressert i å lese bloggen din som du kun legger ut mobilbilder på, og som har standard blogg.no design. Not really.. Men hvis de faktisk klarer å gjøre det om til en bra blogg med godt innhold er det en helt annen story!

 

De som legger ut ekstremt mange bilder av barna sine
- Gjerne i situasjoner som er uheldige for barna, og som de ikke kommer til å like når de blir eldre. Det er en ting sånn som Caroline Berg Eriksen gjør det, hvor ting er stuerent og barnet hennes blir satt frem i et godt lys. Men å slenge barna sine frem på bloggen, der du snakker om at de dreit ut senga i går natt, eller rett og slett uheldige bilder av barna, er ikke greit. Ser jeg sånt krysser jeg meg ekstremt fort ut av bloggen. Når jeg ser sånt, kjenner jeg at jeg får vondt av hvordan de barna kommer til å ha det når de blir 15 år og det ligger så mange flaue barnebilder av de på nett.

 

Hva hater du å se på andre blogger?

 

 

 

Ukens spørsmål #97

Er du ikke redd for at bilder av deg skal bli misbrukt?
- Jeg var det før. Da poppet det opp falske profiler av meg overalt, spesielt fra øst-europeiske land. Men nå har det heldigvis roet seg ned, så da tenker jeg ikke noe spesielt på det. Men selvfølgelig, er det jo ubehagelig når mine bilder blir misbrukt. Men det er en av ulempene man må vende seg til når man legger ut bilder av seg selv på nett, enten man er blogger eller ikke. Heldigvis så har jeg såpass mange følgere rundt på sosiale medier, at hvis bildene mine blir misbrukt får jeg vite om det fort, og det blir fjernet. 


 

Jeg har fulgt bloggen din lenge og liker den godt for du virker som en jente med egne meninger. Jeg liker folk med egne meninger og ikke redd for å si dem. Men i det siste synes jeg du har blogget mindre enn vanlig. Er det pga Per Fedrik?
- Så hyggelig å høre at du liker bloggen min! I det siste har jeg prøvd å legge mer tid i hvert innlegg, sånn at det heller blir kvalitet fremfor kvantitet. Og da sier det jo seg selv at man ikke rekker å skrive like mange innlegg + at det å ha kjæreste opptar selvfølgelig litt tid. Men det er mest fordi jeg selv heller vil publisere 2 innlegg hver dag som jeg faktisk syns er bra, enn 3-4 halvdårlige. 

 

Hvordan tar du så bra bilder? Jeg har canon eos 100 d, men finner ikke ut av hvordan jeg skal få bra bilder
- Flere års erfaring. Rett og slett. Det er en ting som heter "øvelse gjør mester", og det er definitivt det som har vært greia hos meg. Jeg er fortsatt ikke sykt flink til å ta bilder, og har fortsatt masse igjen å lære. Men siden jeg startet å blogge har jeg lært masse triks her og der, som har gjort at jeg har blitt flinkere. Også hjelper det å ha bra fotoutstyr. Jeg kan godt lage et eget innlegg om fotoutstyret mitt, om dere vil det?


 

Hvorfor går du ofte med magetopp? Er det fordi at du liker å vise fram magen din, eller fordi at du bare synes at det er fint? Digger bloggen. Du er mitt forbilde<3
- Hehe! Jeg er veldig sommer menneske. Jeg elsker å gå med magetopper og highwaist shortser, og skulle ønske det var varmt nok i Norge til at jeg kunne gått med det hele tiden. Det er jo så sykt behagelig og fint! 


 

Hvor lenge har du og Per Fredrik vært sammen?
- Vi har vært offisielt sammen i litt over 2 måneder, men ble egentlig sammen for 5 måneder siden. Uæh, det har gått fort!Hei, kanskje et litt dumt spørsmål.. Men om du får barn (i nærmeste framtid) kommer du da til å bli en "mammablogger" istede?
- Hvis jeg noensinne kommer til å få barn mens jeg fortsatt blogger, kommer nok barnet / barna til å være en del av bloggen. Men ville nok aldri byttet helt om til en ren mammablogg. Det ville ikke ha vært helt meg tror jeg. Syns liksom ikke det er så interessant å skrive om bleier, babymat og andre babyting. 
 

Har du link til topp/ bodyen din? Den sorte med snor. 
- Det har jeg! Den kan kjøpes HER. (reklamelink) 

Bildet som ble tatt 16.mai.2014 slik du hadde ombre håret ditt før, kommer du noen gang til å ha det igjen?:-) Det kledde deg veldig! Love you!
- Hmm.. Tviler egentlig! Det var veldig fint de to første ukene, så ble det litt misfarget av solen, og så helt fælt ut. Pluss at det var sykt vanskelig å matche klær med det håret. Det var bokstavelig talt nesten ingen topper jeg følte jeg kunne bruke. Men hvem vet? Kanskje jeg endrer det tilbake en dag.. 

Har du noe tips til bra restauranter i Oslo? Helst ikke så veldig langt fra Karl Johan eller fra Nationaltheatret. 
- Hmm.. På Aker Brygge ligger noen av mine favoritter. Det er nesten rett ved Nationaltheatret og i nærheten av Karl Johan. Mine favoritter der er Olivia (italiensk pizza og pasta), TGI Fridays (amerikanske hamburgere) og Delicatessen (spansk tapas). 

 

Jeg lurte på om du kunne lage en ny video på hvordan du vasker sminkekostene dine. Bruker du fortsatt olje og salo?
- Jeg vasker de fortsatt på samme måte som før. Har prøvd å vaske de med shampo, sminkekost rens fra diverse merker, men ingenting gjør kostene skikkelig rene samtidig som de blir bløte. Så det er zalo og olje som fungerer best for min del! Sikkert en del makeup artister som vrir seg i stolen nå. Men det er i alle fall det som etter min erfaring fungerer best. Måten jeg gjør det på kan du se i videoen under!

 

 

Har du bare gått på videregående og har du studert noe etter det?
- Jeg har gått hele videregående ferdig. Så det er helt fullført, så jeg kan begynne på høyere utdanning om jeg en dag ønsker det. Men akkurat nå er ikke det noe jeg har behov for, eller ønsker. Så jeg har lagt det litt på hylla. Hehe!

 

Noe du lurer på til neste "ukens spørsmål"?

De tar bloggere på kornet!

Endelig lørdag folkens! I dag har Per Fredrik og jeg vært i 70 årslag til tanten til P.F. Var veldig koselig å få møte enda flere fra familien hans, og bli kjent med de. Nå har vi nettopp kommet hjem og slappet av litt, og nå er det back til litt jobb før vi tar kvelden og skal se på litt hæsjtægg. Vi elsker det programmet! Ler så godt hver gang jeg ser det. Altså, jeg kjenner igjen sååå mange av situasjonene fra bloggervenninner.

Selv vil jeg si at jeg er litt mer real, og stager kanskje ikke ting like hardt som andre. Men det er så gøy å se hvordan andre bloggere stager ting på bloggene sine, og det programmet tar så mange bloggere på kornet. Vi ser det forresten på TV2 sumo, om dere skulle lure! Anbefaler dere virkelig å se det, for da kommer dere til å få en god latterkrampe!

Anyways, nå må jeg sette igang med å redigere litt videoer fra Victoria og jeg filmet på torsdag. Har allerede redigert en, men har fortsatt to veldig morsomme igjen. Imens kan dere se litt på hva jeg har lagt ut på instagram det siste tiden. Prøver forresten alltid å oppdatere der hver gang jeg har lagt ut et nytt blogginnlegg, så dere lettere kan følge med! Heter stinablogg på insta, om dere vil følge meg! :* Legg gjerne igjen deres instagramprofil (så lenge den ikke er privat) så sjekker jeg ut de i kveld!

Bli inspirert; Walk in closet

Akkurat nå sitter jeg og drømmer meg bort i walk in closet inspirasjon. Altså, er det en ting som har irritert meg grønn siden jeg flyttet inn i leiligheten min, så er det plassmangelen når det kommer til klær. Halvparten av klærne mine er i boden på loftet, fordi jeg ikke har plass til å ha de i garderoben på soverommet mitt. Skapet i gangen er også så stappfullt av jakker at hvis jeg får besøk, er det ikke plass til at de kan henge fra seg jakkene sine engang. 

Så nå sitter jeg og drømmer meg litt bort i bedre plass til sko og klær. Ah, kunne ikke leiligheten min vært litt større da?
Flere som drømmer om sitt eget walk in closet?

 


 

Sushi til 1300,- !

Er det en ting som er sikkert, så er det at jeg og Per Fredrik har helt dilla på sushi. Vi spiser det sikkert 3-4 ganger i uken, og gjerne oftere hvis vi kan. I Sandefjord har vi allerede et favorittsted vi alltid drar til for å spise sushi. De har virkelig den beste sushien! Mens i Oslo har vi ikke funnet noen favoritt helt enda.
 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Derfor testet vi ut et sted som vi hadde fått anbefalt, og som tydeligvis var Oslos beste. Nemlig Alex Sushi på Tjuvholmen. Der testet jeg ut noe jeg aldri har prøvd før, nemlig spiscy biffsushi. Det var veldig godt! Bortsett fra at de hadde hatt masse wasabi inne i den. Altså, hvilke steder bruker wasabi inne i sushien? Det har i alle fall aldri jeg hørt om. ​

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så det ble mye demontering av sushien og stuk, men godt var det! Per Fredrik testet ut nigirien dems, og litt andre ting. Obs obs folkens. Ikke kjøp 12 biter nigiri + et par porsjoner sushi til frokost. Da blir fort regningen på 1300,- kr. Hahaha! Ikke helt verdt det for å si det sånn. Men, sushien var helt grei i det minste da. Herregud..!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anyways, nå må jeg komme meg avgårde på postkontoret og hente en pakke med litt spennende innhold. Gleder meg veldig til å lage video om det så dere kan se. Vet jo at det er noe dere har spurt meg om sykt lenge, så snart skal jeg endelig vise dere!

 


 

Bildene som aldri kom på bloggen!

For en liten stund siden la jeg ut et "bildene som aldri kom på bloggen" innlegg, og siden dere likte det. Legger jeg ut et nytt et igjen! Syns alltid det er så gøy å se hvordan ting egentlig er noen ganger, når bloggere tar bilder. Det er enkelte ganger ting virkelig ikke går veien haha! 

Som nå du prøver å leke rocka, men burde ha droppet det..

Eller når man ser psykotisk streng ut..

Eller når man bare mååå fikse håret først..

Eller når man egentlig ikke helt skjønner hva som skjer..

Eller når man bare må ta en selfie, mens man tar en selfie..

Eller når man er drittlei..


For ikke å snakke om når man får dette pene ansiktsuttrykket..

Eller når man har helt "no fucks given" ansikt..

 

Så ja, det er ikke alltid at ting går helt som det skal. Så det er det morsomt å dele de sidene også, eller hva?

 

Se hvem som ble med på video!

I dag har Victoria vært hos meg, og vi har filmet inn 3 videoer til youtube kanalen min. Siden hun aldri har vært med å filmet inn noe før, var jeg veldig spent på hvordan hun skulle klare seg. Og hun klarte seg veldig bra syns jeg! Makan til jente som klarer å være seg selv forran kameraet, etter så lite erfaring, skal du se lenge etter!

Så dette ble veldig morsomme videoer! I tillegg er jo Victoria veldig morsom å være med uansett, og vi gjør alltid så mye morsomt sammen, så det syns godt på kameraet. Hehe!

Har allerede redigert den første, og den ble sykt morsom. Nå kan dere virkelig glede dere! Er ikke helt sikker på når jeg kommer til å publisere videoene, men det blir nok ikke helt enda. Har et par andre videoer som skal legges ut først. Men da har dere noe å glede dere til i alle fall. Hehe! 


 

Akkurat hvorfor vi begynte å stuke med håret vårt kan man spørre noen andre om. For det vet jeg ikke selv engang. Haha! Nå skal jeg begynne å redigere de to andre videoene, så vi får blogges (eller skrives, lol) mer senere!

Så mye har jeg forandret meg siden 2011!

Å ha blogget i snart 6 år (!!!) har mange fordeler, en av dem er at jeg kan se tilbake i arkivet og se hvordan jeg har forandret meg i løpet av årene. Tidligere i dag ble jeg sittende og se igjennom antrekksarkivet, og så at jeg hadde forandret meg ganske mye. Både klesstilen min og utseendet har forandret seg en god del i løpet av disse årene. Siden jeg elsker å se litt throwback bilder selv, vil jeg dele de med dere også. Så dere kan få et lite tilbakeblikk på hvordan jeg så ut før!

13 september 2011

12 januar 2012

14 mars 2012

19 mars 2012

24 mars 2012

17 april 2012

1 mai 2012

21 juni 2012

6 juli 2012

19 august 2012

17 september 2012

2 oktober 2012

11 januar 2013

25 februar 2013

14 mars 2013

21 mars 2013

 

23 mai 2013

17 juni 2013

5 juli 2013

7 august 2013

6 september 2013

15 oktober 2013

12 desember 2013

21 februar 2014

21 mars 2014

16 mai 2014

20 mai 2014

21 juni 2014

19 juli 2014

8 august 2014

26 august 2014

10 september 2014

13 oktober 2014

14 januar 2015

21 januar 2015

31 mars 2015

15 april 2015

27 april 2015

8 mai 2015

3 juni 2015

25 august 2015

10 september 2015

13 oktober 2015

1 desember 2015

21 januar 2016

Rart å se tilbake på det hele egentlig. Gud så mye flinkere jeg var til å ta antrekksbilder oftere før. Nå tar jeg det så altfor sjeldent. Men det er jo iskaldt og vanskelig når man bor alene midt i byen. Så fort solen titter godt frem igjen skal jeg virkelig begynne å knipse mer antrekksbilder. For det savner jeg å gjøre!

 

Syns du at jeg har forandret meg mye?

 

Video: Kjæreste tag med PelleK!

Da har jeg endelig fått laget en video, som har vært veldig etterspurt. Nemlig en boyfriend tag, eller kjæreste tag med Per Fredrik (PelleK). Vi svarer på masse spørsmål om hverandre, blant annet; Hvor vi møttes, hvem som er sjefen i forholdet, hvor vi helst ville bodd, hva førsteinntrykket mitt var av Per Fredrik og mye mer! Husk å abonnere på youtubekanalen min om du ikke har gjort det, ved å trykke HER

 

Absurde ting jenter gjør for utseendet

Har du noen gang stoppet opp og tenkt over hvor mye absurde ting vi jenter gjør for utseendet? All den smerten, tiden og slitet vi faktisk legger i å holde oss fine? Vel, nå vil jeg få dere til å tenke litt over hvor mye vi jenter faktisk gjør for utseendet, og hvor absurd det faktisk ser ut fra utsiden. Nå er ikke alle jenter like ekstreme som sikkert jeg er, men de fleste av oss bruker fortsatt veldig mye tid og slit på utseendet. 

La oss begynne med det mest basic. BH. En ubehagelig dritt ting som vi bruker for å ikke få hengepupper og for at vi ikke skal få stygge blikk om vi går uten. For litt siden så jeg en kort video der menn måtte bruke bh en hel dag, og jeg kommer virkelig ikke over hvor mye de klagde. Jeg fortstår de veldig godt. Å ha på en bh er et smertehelvete man bare blir vandt med. Men det sekundet man kommer inn døra hjemme går den rett av, for å si det sånn. Da kan man endelig ta av seg tvangstrøya aka bhen.

 

Videre kan vi jo tenke på sminke. Vi jenter ser ufattelig mange sminkevideoer for å lære oss hvordan vi skal sette på vipper, konturere ansiktet, "bake" ansiktet, legge riktig øyenskygge, og lista fortsetter. Vi lærer alle teknikkene, bruker timesvis på å utføre de hver eneste dag. Her snakker vi fort en time forran sminkespeilet om man skal gjøre alt som egentlig forventes i dagens samfunn. Kommer man på jobben uten sminke, eller med gårsdagens maskara tar det ikke lang tid før blikkene starter å komme. 

For ikke å snakke om håret vårt. Det vi bruker masse dyre produkter på å vaske, kure, balsamere, spraye, åssååvidere. Ikke bare bruker vi sinnsykt mye penger på håret vårt, men vi bruker også veldig mye tid. Her skal det først vaskes, så skal det fønes, så skal det rettes eller krølles, også skal det sprayes inn med alle mulige produkter. 

 

Og som om det ikke var nok, så kommer klærne. De åletrange jeansene, som gjør at du får riller i leggene når du tar de av etter en lang dag. Som gjør at blodsirkulasjonen stopper totalt opp, og du nesten ikke klarer å gå bortover. De presser vi oss inn i, dag etter dag, år etter år. For det å gå i en bukse som sitter slapt på oss gjør at vi ser ut som vi veier 10 kg mer enn vi gjør, og rompa blir helt borte. Så det alternativet er utelukket. Derfor må vi inn i disse buksene dag etter dag.

Og når vi først har dratt på oss buksene kan vi jo snakke om hva som kommer etterpå. Skoene. Høyhælte helvetessko som vi ofte kaller det inne i hodene våres, mens vi sier til venninnene våres "de er egentlig ikke såå ille å gå på altså". Sko som er så høye at sjansen for å knekke ankelen er så høy at høyhælte sko burde vært forbudt. Men vi tar de fortsatt på oss, og piner oss igjennom det. Vi skal ha høye sko fordi de gir oss en fin figur, litt ekstra høyde og vi ser mer kvinnelige ut. Selv om vi ender opp med å gå saktere enn en skilpadde.

 

Og ikke nok med det. Men på toppen av det hele støper vi på falske negler så lange at vi ikke engang klarer å skrive ordentlig på et tastatur, eller åpne en brusboks. Er vi så uheldige at vi mister bankkortet på gulvet, må vi be til gudene at noen kommer og hjelper oss, hvis ikke står vi der i 20 minutter mens vi prøver å få opp kortet, til inget hell. Det som er så fantastisk morsomt (egentlig ikke) med støpte negler, er at de er litt tykke, så det er nesten umulig å klø seg. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg må låne handa til kjæresten min, hvis jeg klør på armen. Mission impossible å klare det selv. 

Så jadda, vi jenter gjør mye sjukt for utseendet. Akkurat hvorfor kan vi jo godt gruble over i kommentarfeltet. Om du tror du vet hvorfor er det bare å legge igjen en kommentar og fortelle hva du tenker. Personlig tror jeg at det er veldig forventet i samfunnet at vi jenter skal gjøre alle disse tingene. Det er et press om å være penest, og det er en kamp vi alle prøver å vinne. Både med oss selv og samfunnet. 

 

  

 

Stina tester: Mobil linser fra eBay!

Som dere sikkert har fått med dere, er jeg ikke så altfor ivrig på selfies, spesielt til å være blogger. Rett og slett fordi jeg føler bildet blir for zoomet inn. Derfor er vidvinkel linser mye bedre! Og da jeg kom over vidvinkel linser til telefon på eBay, måtte jeg klikke det hjem med en gang! Nå har jeg hatt linsene en liten stund, og fått testet de ut litt. Og jeg må si jeg er imponert. 

I pakken følger det med 2 linser og en klype. For å bruke de skrur man fast den linsen man vil bruke til klypen, og fester klypen over kamerahullet på mobilen. Den passer til begge kameraene på mobilen forresten. Jeg har iPhone5 og den passer den perfekt til. Så lenge du har en telefon som har kameraet øverst så man kan klipse på klypen går det greit. 

Den største linsen som følger med er veldig vidvinkel, og resultatet blir som på bildene over. Veldig zoomet ut, og man får en svart ring rundt fordi det er vidvinkel. Bildene under er det til høyre ikke brukt linse, og til venstre brukt linsen som er minst av de to. Denne linsen er litt mer naturlig, og fungerer perfekt til selfies!

Linsene kan du kjøpe HER, og de koster faktisk bare 27,- kr. Så det er vanvittig billig! I annonsen står det forresten at det er 3 linser, men man må bruke macro og 0,67x wide sammen for at de skal fungere. 

Så folkens, nå er det bare å gå ut og ta masse selfies med vennene deres!Har du testet ut slike linser?

 

 

 

Slik får du bedre karakterer på skolen!

Selv om det er noen år siden jeg selv gikk på skolen, har jeg fortsatt en del triks og tips på lager om hvordan man kan få bedre karakterer på skolen. Selv fikk jeg veldig gode karakterer, til tross for at jeg la veldig lite ekstra tid utenfor skoletid ned i jobbingen. Det er nemlig ikke sånn at man er nødt til å sitte med 5 timer etter skolen hver dag for å studere. Det viktigste er at du jobber riktig de timene du jobber med skolearbeid. For å gjøre ting litt lettere for dere, har jeg laget en liste med ting som hjalp meg igjennom studietiden. 

Legg vekk distraksjoner
- En mobil som plinger hver gang det kommer en snap, eller noen liker bildet ditt på instagram kan være veldig distraherende. Derfor anbefaler jeg deg å skru mobilen helt av og lukke alle internettfaner du ikke må bruke til skolearbeid, frem til du er ferdig med å studere. Å bli distrahert hele tiden gjør at hjernen virkelig ikke klarer å fokusere på hva du holder på med, og til slutt ender du opp med å bruke dobbelt så lang tid på leksene. 

 

Oppsummer for deg selv
- En teknikk jeg alltid brukte, var at jeg leste ca en halv side av gangen, og når jeg hadde lest den, oppsummerte jeg alt for meg selv. I tillegg pleide jeg også å skrive ned noen stikkord, så jeg kunne gå igjennom alt etter jeg var helt ferdig med å lese. Nå kan ikke jeg snakke for noen andre enn meg selv, men personlig merker jeg ofte at hvis jeg leser mye rett etter hverandre får jeg ikke med meg noe som helst. Altså, jeg kan lese sikkert 10 sider uten at jeg egentlig aner noe om hva jeg leste. Derfor er det veldig viktig å ta pauser, og oppsummere for seg selv hva man har lest. 

Interesser deg
- Å lære algebra eller om vikingertiden, kan ofte være gørr kjedelig. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har tenkt "hvorfor må jeg lære meg dette?". Også har jeg endt opp med å ikke lære det ordentlig, fordi det interesserte meg ikke. Derfor kan det være smart å gi seg selv en grunn til hvorfor man skal lære om ting. Engelsk for eksempel har vært veldig avgjørende for meg, og jeg hadde aldri vært der jeg er i dag om jeg ikke kunne engelsk. Bare man skal til syden må man kunne engelsk. Prøv også å gjøre det samme med andre ting. Kriger fra 1850 til nå for eksempel er jeg supernerd på, rett og slett fordi jeg syns det er sykt interessant å se hvordan samfunnet fungerer i dag på grunn av tidligere ting som har skjedd.

 

Whitenoise
- Når du skal studere er det viktig at du ikke hører på vanlig musikk. Da begynner man ofte å nynne og synge med, og vips så er hjernen på et helt annet sted. Derfor anbefaler jeg deg å heller høre på white noise, eller andre bakgrunnslyder. Selv bruker jeg appen "white noise" og hører ofte på lyden av bølger fra et hav mens jeg jobber. Det høres kanskje litt rart ut, men det fungerer veldig bra!

Snacks
- Når du studerer er det viktig å ha noe snacks som du kan spise, sånn at blodsukkeret holder seg stabilt. Hvis blodsukkeret blir for lavt kan det bli vanskelig å konsentrere seg, og man blir ofte trøtt og slapp. Derfor vil jeg anbefale å ha litt frisk frukt eller grønnsaker som du kan spise mens du studerer. 

 

Følg med i timen
- Er det en ting jeg har vunnet veldig mye på, så er det å faktisk følge med i timen. Ikke sitte på facebook, ikke tegne i kladdeboka, ikke se ut av vinduet, men faktisk høre på læreren. Har du en god lærer i tillegg, er mye av jobben gjort. Prøv å ta notater, og vær med å svare på spørsmål når læreren spør. Personlig var jeg kanskje litt vel klassens bedreviter, så jeg rakk alltid opp hånda og svarte når læreren spurte om ting. Haha, fikk til og med et diplom av klassekameratene mine om at jeg var klassens bedreviter, så det sier vel sitt. Men poenget er at fordi jeg faktisk fulgte godt med i timen, endte jeg opp med å slippe og studere noe hjemme, og jeg fikk gode karakterer. 

 

Har du noen gode studieteknikker?

 

Slik får du i deg mer vann!

Er det en ting som er utrolig viktig. Så er det å få i seg nok vann. Får ikke kroppen nok vann blir man trøtt, huden blir tørr, man ser gusten ut i ansiktet, kroppen organer fungerer ikke som det skal, og mye mer. Vann er rett og slett livsnødvendig. Men, det er ikke alltid at vi er flinke nok til å få i oss nok vann. Derfor skal jeg gi dere noen tips som kan hjelpe dere til å få dere mer vann i løpet av dagen!

- Bruk vann som tørstedrikk. Altså, er du tørst, ikke kast i deg en halvliter med Coca Cola, men heller vann. 

- Ha en mugge med vann i kjøleskapet, gjerne med litt sitron / lime eller andre frukter i, så du lett kan forsyne deg.

- Test ut temperert vann. Ofte klarer jeg å drikke mer vann dersom det er lunket. Ja, det høres kanskje ikke så godt ut ved første tanke. Men test det ut! Det er helt genialt om du er veldig tørst!

- Alltid ta med deg en vannflaske når du går på tur. Bruk gjerne et vannbelte så du slipper å bære vannflasken.

- Alltid ha en vannflaske ved siden av pcen. Hver gang du ser opp for å tenke, tar du en slurk med vann. 

- Drikk et glass vann mellom hver kaffekopp. 

- Alltid ha en flaske med vann i vesken. Da er det mye lettere å drikke vann. Ofte om man må kjøpe vann ender man heller opp med en brus. Så derfor er det viktig å være forberedt, så man slipper unødvendig inntak av brus.

- Lag fruktvann. Sleng oppi noen av dine favorittfrukter og bær. Et par kombinasjoner ser dere på bildene i dette innlegget. Lime og jordbær, og appelsin med blåbær er geniale kombinasjoner. La det stå i kjøleskapet i et par timer / over natten så smaker vannet supergodt! 


 

Drikker du nok vann?

Ukens spørsmål #96

Har du noen gang vurdert å ta operasjoner for å forandre på utseendet eller kroppen? Og kjenner du noen som har gjort det?
- Da jeg var yngre vurderte jeg veldig å ta silikon. Men etterhvert fikk jeg større pupper med alderen, pluss at jeg vokste tanken om gigantiske pupper fra meg. Vurderte også på et punkt og ta restylane i leppene, men ombestemte meg heldigvis. Jeg kommer nok til å gjøre noe når jeg blir eldre, for å motvirke rynker og lignende. Men ja, ingenting mer enn det. Jeg kjenner en del jenter som har tatt silikon og restylane ja. I min bransje er det nesten mer vanlig å ha operert, enn ikke å ha gjort det. 

 

Har du fått en mer rocka stil etter du fikk kjæreste? ser han og har en rocka stil =) drit kult
- Jeg tørr nok å være mer rocka nå enn før jeg ble sammen med Per Fredrik. Fra langt tilbake er jeg jo egentlig ganske rocka, og min favorittartist hele livet har alltid vært Marilyn Manson. Men de siste årene har jeg ikke helt følt for å være så veldig rocka i klesstilen. Men nå syns jeg det er litt gøy og befriende å være det! Men jeg bytter jo fortsatt på stiler da, så den ene dagen er jeg veldig rosa av meg, og den neste er jeg veldig rocka!


Motiverer haterene deg med med bloggen eller bryr du deg ikke?
- Som regel hvis jeg får en hatkommentar sletter jeg den, også tenker jeg ikke mer på det. Derfor kan jeg virkelig ikke si at hatkommentarer motiverer meg. Det eneste hatkommentarer gjør meg, er at jeg enten får en god latter (fordi folk skriver helt latterlige og absurde ting noen ganger), eller så blir jeg trist på deres vegne at de kan få seg selv til å skrive slike ting. 

 

Hvilken app bruker du til å lage thumbnail til videoer med?
- Jeg bruker picmonkey.com. De har masse kule ting man kan legge på fra tekst, til små bilder, til farger, osv. Anbefales virkelig om du vil lage thumbnails, men også om du vil redigere vanlige bilder. 

 

Hvor mye i løpet av dagen jobber du?
- Det kommer veldig ann på. På en vanlig arbeidsdag sitter jeg fort 10-12 timer og jobber. Men den siste tiden har jeg prioritert kjæresten veldig mye, og da blir det litt mindre jobb. Men nå skal det sies at jeg jobber lørdager og søndager, i tillegg til resten av uka. Så litt "fri" må jeg ta for at jeg ikke skal overjobbe meg selv. 

 Spiser du godteri, isåfall hvor mye?
- Jeg har som regel en dag i uka da jeg spiser godteri. Men da er det typ en halv pose m, eller litt potetgull. Ikke noe vits i å sluke alt godteriet man kan finne bare fordi man har godteridag liksom. Men på hverdagen prøver jeg å holde meg til sunnere alternativer, dersom søtsuget skulle komme!

Har du snusa, isåfall hvor lenge gjorde du det?
- Jeg gjorde det en kort periode da jeg gikk på ungdomsskolen. Men jeg ble aldri hekta, og syntes aldri noe spesielt om det. Den dagen i dag syns jeg bare snus er ekkelt, og grøsser bare av tanken. Verste jeg vet er når jeg sitter ved siden av noen på bussen / kino / restaurant osv, og de åpner en snusboks og lar lukta sige ut lenge. Usj! Da blir jeg helt dårlig. Lukter jo så sykt ekkelt!Hvordan får du lang tekst på snapchat? Jeg kunne det, men jeg har helt glemt det av!
- Gå inn på notater på mobilen din, og trykk på enter et par ganger. Så kopierer du det inn i skrivefeltet på snapchat. Og voila, du kan skrive masse! 

Har du vurdert å skaffe deg bil?
- Så lenge jeg bor i Oslo, nei. Men vi får jo se hvor lenge jeg blir boende her i byen. Tihiii!


Hva synes du om at homofile bruker sminke, eller gutter for den saks skyld?
- Jeg syns at alle skal få lov å bruke så mye sminke de bare vil. Om man er gutt og har masse kviser, eller veldig rødlig hud, er det helt fair om man vil bruke litt sminke for å dekke over det. Vi jenter gjør jo det, så hvorfor skal ikke gutta også få lov? Ja til likestilling når det kommer til sminke!

 

 

Noe du lurer på til neste "ukens spørsmål"?

 
Bursdagsfeiring!

Heisann folkens! Titter kjapt innom for å ønske dere en fin lørdagskveld. I kveld skal jeg feire bursdagen min litt på etterkant med en liten gjeng venner. Er jo ganske begrenset hvor mange jeg har plass til i leiligheten min, så det blir ikke full fest. Men vors blir det! Også blir det byen utover kvelden.

Tidligere i dag har Per Fredrik og jeg spilt inn et par videoer sammen. Blant annet boyfriend tag som kommer på onsdag. Så den kan dere glede dere til! Anyways, nå må jeg løpe. Kos dere i kveld folkens!

Tidlig Valentinesfeiring!

I dag har Per Fredrik og jeg vært på Farris bad i Larvik på litt spabehandling. Som en litt forsinket bursdagsgave fra P.F, og en tidlig Valentinesfeiring. Hvor søt er ikke han liksom? Vi testet ut et par forskjellige behandlinger. Blant annet noe som het "float" som var at man la i et slags badekar oppå plastikk, med masse vann under. For å være ærlig skjønte jeg ikke helt greia med akkurat den behandlingen. Den gjorde ikke noe, og man følte seg ikke vektløs heller. Men, massasjen vi fikk var veldig god. Det var rygg- og nakkemassasje som var helt fantastisk for min veldig vonde nakke. Så det var veldig deilig! Kjente jeg ble helt lost etter behandlingen. Her snakker vi skikkelig sigen og happy. Haha! Nå skal vi straks lage litt middag her hjemme hos P.F, også se på senkveld og kose oss. Vårt kjære vennepar Staysman og Tina er med på Senkveld i dag, siden de giftet seg for ikke så lenge siden. Der hele giftemålet var senkveld surprise. Både P.F og jeg var i bryllupet, bildene derfra kan du forresten se HER. Håper dere får en fin fredagskveld!

 

Ikke så jævla lett

Er det en ting som er irriterende med å være blogger, er at man ofte kan få hodespreng. Er jeg for eksempel veldig flink til å jobbe den ene dagen, er hodet mitt helt sprengt dagen etterpå. I dag er en sånn dag. I går og dagen før der spilte jeg inn masse youtube videoer, planla 5 andre videoer, og mye mer. Sånt sprenger hodet mitt helt av. Det er som at all kreativiteten bare blir helt borte om man er litt for flink til å jobbe en dag. Ah, hvorfor kunne jeg ikke kommet opp med innlegg jeg selv er fornøyd med hver dag? Føler meg seriøst som verdens dårligste blogger når jeg ikke klarer å gjøre jobben min.Til dere som bare; åh, det er sååå lett å blogge. Det er jo bare å skrive noen linjer, også ruller penga inn og leserne er superhappy. Dere tar så jævlig feil. I dag sprenger hodet mitt og jeg klarer ikke jobbe ordentlig. Skulle ønske jeg bare kunne finne en måte å koble vekk de tingene jeg tenker på som bruker opp hjerneplass. Aff, nei, ikke lett å være rosablogger med for lite hjerneplass. Haha! Livet er hardt ass. Nei, uff. Nå må jeg slutte og snakke piss her. Anyways, ha en fin kveld folkens. Nå legger jeg den dustehjernen min på lading. 

 

Slik unngår du søtsug!

Ok jenter. Hvor ofte kjenner vi ikke på søtsuget? Noen ganger er det såvidt jeg klarer å gå forbi en butikk uten å kjøpe 15 snickers, som jeg spiser opp med en gang. Spesielt rundt den tiden i måneden er søtsuget ekstra sterkt. Og personlig blir jeg som regel helt ekstremt trøtt og slapp etter at jeg har spist godteri, for ikke å snakke om hvor dårlig det er for helsa og utseendet. Og siden jeg vil tippe at jeg ikke er den eneste jenta har som sliter med søtsug, skal jeg gi dere noen av mine beste tips, som hjelper når søtsuget er på sitt verste.

- Spis hver 3 - 4 time. Da holder du blodsukkeret stabilt, og unngår å dra på butikken skrubb sulten. Som vi alle vet at ender opp med altfor mye godteri om man gjør det.

- Ha smarte snacks tilgjengelig. En boks druer, et eple, noen nøtter, en skyr, you name it! Da slipper du å ty til godteriskåla.

- Tving hjernen til å tenke på noe annet. Gjør det motsatte av det du gjør nå. Sitter du - begynn å gå. 

- Gjør en aktivitet som gjør deg glad, som igjen vil gi deg endorfiner, som er akkurat det du ofte craver etter når du vil ha godteri. 

- Drikk vann. Ofte er det vanskelig å skille om man er fysen eller om man er tørst. 

- Spis smarte mellommåltider. Det hjelper å holde blodsukkeret stabilt, og øker forbrenningen

- Lytt til kroppen; Hvorfor har jeg søtsug? Trist, stressa, sulten, kjedsomhet? Prøv å ordne opp i følelsen ved å bruke andre virkemidler enn sukker. 

- Spis godteri en dag i uka. Da slipper du å hige etter det forbudte.

- Spis sunn snacks i situasjoner der du vanligvis ville spist godteri; kino, tv, selskap, osv. 
Sliter du med søtsug?

 

Video: Slik "baker" du ansiktet ditt!

Den siste tiden har "baking" blitt mer i vinden enn noensinne. Det er en sminkemetode som gjør at man virkelig frembringer highlighten, og ser ekstra våken ut. Veldig genialt for dere som er litt ekstra trøtt før dere skal på jobben eller skolen. Det er overraskende enkelt å gjøre denne metoden, så bare se videoen så skjønner du hva jeg mener! 

 

Innlegg nr 3000

Det er ganske vilt å tenke på at dette er innlegg nr 3000 her på bloggen. For 4,5 år siden opprettet jeg denne bloggen, lite visste jeg at en gang i fremtiden kom jeg til å ha delt så mye med dere. I løpet av årene har jeg vist dere livets opp- og nedturer. Det har vært år som har inneholdt alt ifra antrekksbilder til mine innerste tanker og følelser. Å skrive 3000 innlegg er virkelig ikke gjort over natta, og det har ikke alltid vært like lett heller.

Men gud så glad jeg er for at jeg har delt så mye med dere. Å ha en dagbok på nettet føles både rart og spennende ut. Jeg kan gå tilbake til mai 2012 eller september 2015 og se akkurat hva jeg holdt på med på den tiden. Hadde jeg aldri hatt denne bloggen ville jeg aldri ha vært like flink til å ta vare på minner som jeg er i dag. 

Midt oppi kaoset med planlegging av innlegg, svare på mailer og endeløse timer jobbing. Er jeg ofte nødt til å minne meg selv på hvorfor jeg driver denne bloggen. Hva som hele tiden er drivkraften min, og det er å skape et lite univers for jenter som de kan lese om alt ifra helt overfladiske ting som sminke, til mer dypere ting som psykiske problemer. Som jeg nevnte tidligere i innlegget, å skrive 3000 innlegg har ikke alltid vært lett. Jeg blir ofte sliten av å alltid prøve og oppdatere 2 ganger om dagen, dra i møter, spille inn youtube videoer, svare på mailer og kommentarer, ta bilder, osv. Og på toppen av det hele prøve å gjøre dette på kjappest mulig tid, så jeg også rekker å være med kjæresten min og vennene mine.  

Men til tross for alt dette. Kan jeg virkelig si en ting. Og det er at jeg elsker å blogge. Jeg har alltid elsket det, helt fra starten av da jeg gikk på skole 8 timer og brukte 5-6 timer til bloggen hver dag, og ikke fikk betalt. Til nå som jeg blogger på heltid og lever av det. Å skape dette universet har vært helt fantastisk. Og jeg sier bare "skål for 3000 innlegg til". Dette blir gøy!

 

 

Slik ser det ut når jeg filmer!

Nå står jeg midt oppi masse filming hjemme i stua. Skal filme inn en del youtube videoer i dag og i morgen. Så her er det ganske kaos nå! Prøver å få filmet inn så mye som mulig nå, sånn at jeg har en del videoer liggende på lager, til når jeg trenger det. Det verste jeg vet er når jeg ikke har rukket å spille inn onsdagsvideo, og jeg må slenge sammen noe i siste liten. Det er veldig stress! Så derfor lager jeg heller en del ekstra nå, så jeg får bedre tid til å blogge senere. 

Tenkte jeg kunne vise dere hvordan det ser ut mens jeg filmer. Som dere ser er det ganske mye fotolys jeg bruker. Her snakker vi både 2 softbokser og diva ring light. Så det blir ganske mye lys, og jævlig varmt. Haha! I tillegg er speilrefleksen satt opp på tripod. Så til dere som lurer på om det bare er å skru på kameraet og begynne å filme. Hell noes. Her må alt av lys settes opp, kameraet må stilles inn, bakgrunnen må se bra ut, og ide for video må være bra. Så jadda, ikke bare-bare! Men det er derfor jeg heller filmer flere videoer av gangen, så jeg slipper å gjøre hele set-up'et på nytt 40 ganger. Haha!


Men, nå er det tilbake til filming. Tusen takk for alle tipsene og ideene dere har sendt inn på snapchat i dag. Setter veldig stor pris på det

 

Ukens spørsmål #95

Jeg lurte på, hadde du sett Per Fredrik F2F før du ble Kjent med han?

- Vi møttes ansikt til ansikt første gang om det var det du lurte på! Hehe! Det som er litt morsomt, er at jeg trodde han var en skater første gang jeg møtte han. Siden han hadde ganske baggy singlet og langt hår, men der tok jeg veldig feil. Hehe, like greit egentlig. Liker mye bedre at han er metall artist!

Hva er det beste med å blogge for deg?
- Hmm, det er veldig vanskelig å velge bare en ting! Men noen av tingene som står høyt oppe på lista er at jeg har så mye frihet. Jeg kan planlegge dagen min som jeg vil, og reise til Australia i morgen om jeg vil det. Så det er absolutt en bra ting! Også har jeg jo verdens beste lesere. Dere er så gode mot meg altså! Også er jeg veldig glad jeg har en jobb der jeg får delt mye tanker og meninger som jeg har på en plattform som tusenvis av mennesker leser hver eneste dag. Så det er en ganske spennende og fantastisk følelse!

 

 

Jeg lurer på hvordan det er å ta fly med piercing i navelen, liksom om det kommer til å pipe i kontrollen. jeg skal nemlig til thailand til sommeren og skal ta piercing før jeg drar dit og er redd for at jeg blir tatt så de må sjekke meg.

- Jeg har aldri hatt noe problem med det noensinne. Og jeg har vel flydd ca 15-20 ganger med piercing i navelen. Så tror nok det skal gå fint!

 

 

Jeg lurer på om du har vurdert å lage noen vines? liksom, to-tre vines i uka? jeg har sett for meg at du viner og det ser så morsomt ut!

- Er ikke Vine ganske ut a? Har vel ikke hørt noe snakke om Vine på evig lenge! Og jeg hadde ikke heller noe 6 sekunderstalent heller. Så de Vinesa jeg la ut ble bare sykt kleine. Så tror nok ikke jeg skal satse på å starte med det igjen. Haha!

 

 

Hvor langt er extentionet ditt? Hvor ofte bytter du?

- Mitt er 65cm. Hvor ofte jeg bytter kommer litt ann på. Skal skrive mer om håret jeg bruker nå om litt under en måned, siden jeg vil teste det ut over lengre tid. Så da får dere vite alt da!

 

 

Kan du teste extensions fra ebay og lage et innlegg?

- Det har jeg testet for mange år siden, og det er ikke å anbefale. I alle fall ikke det jeg kjøpte. Makan til dårlig kvalitet skal du lete lenge etter! Nei, tror heller jeg holder meg til det jeg bruker nå. 

  

Har du fått svar på testen om du har cøliaki?
- Det fikk jeg endelig i dag! Skulle egentlig fått svar for to uker siden, men Volvat hadde ikke sendt ut brev. Så fikk ikke svar før i dag, som jeg ringte dit. Men good freaking news! Jeg har ikke cøliaki. Så nå er det bare å fortsette å spise gluten! Heldigvis! 

 

Får du noen ganger litt vondt i øynene av å sitte foran skjermen over lengre tid? (har hørt at hvis man sitter ved skjermen over lengre tid så kan det være lettere å begynne med briller...)

- Hvis jeg sitter forran pcen noen timer får jeg ofte veldig vondt i øynene, i tillegg til at alt blir veldig blurry. Det har faktisk blitt verre etter at jeg byttet fra vanlig pc, til macbook retina. Vet ikke helt hvorfor, men tipper det er fordi retina har veldig skarp og spesiell skjerm. I dont know. Hvis dere vet hvorfor er det bare å rope ut!

  

Kan du komme med tips til valentinesgave til jenter? Er gutt og syntes det er håpløst å kjøpe undertøy, for det er så mange forskjellige fasonger! Hva er forskjellen på string og hipster, hva er best osv!
- Hmm. Var jeg deg ville jeg styrt unna undertøy. Man kan fort ende opp med å kjøpe helt feil størrelse, og fornærme jenta man kjøper til. I tillegg er undertøy en ting jenter vanligvis er litt sære på, det skal sitte bra, fordi om en bh ikke sitter bra nok er den helt grusom å ha på. Så var jeg deg ville jeg heller kjøpt en koselig gave til henne. Gjerne noen velvære produkter (body lotion, parfyme, osv) som hun kan kose seg med.

Eller så kan du jo ta henne med på parmassasje? Det er jo veldig koselig å gjøre sammen! Eller hvis du skal være litt mer "gammeldags" så er jo en bukett roser og spandere middag på restaurant noe som kan falle i smak. Alt ettersom hva som passer henne, og hvordan budsjettet ditt er. Har du for eksempel et stort budsjett, vil jeg anbefale å ta henne med på en langweekend i en storby, gjerne Paris siden det er romantisk. 

 

 

 

Tror du du kan lage en video med Per Fredrik (Pelle K) snart eller,treningsvideo ??

- Skal lage en video med Per Fredrik snart. Så det blir gøy! Tenker også å lage en treningsvideo. Men ikke helt enda!

kan du ha en video hvor du prøver å snakker på andre dialekter som trøndersk osv dialekter i norge? det hadde vært gøy :)
- Haha, uffameg. Jeg er helt krise dårlig på dialekter. Altså, uansett hvilken dialekt jeg prøver meg på høres det helt teit og rart ut. Engelske dialekter derimot, de kan jeg veldig bra. Både amerikansk, britisk, skotsk, australsk, texas og hele pakka er null problem! Men når det kommer til Norge er jeg helt lost!

 

Når du bestiller fra eBay, betaler du da toll eller noe frakt?
- Det kommer ann på. Som regel kjøper jeg bare billige småting, som frakt er inkludert på, og så lenge det totalt koster under 350,- kr er det toll og momsfritt. 

 

Hei! Jeg lurer på om du har lappen og vis du har, har du en bil? Eller skulle du ønske du hadde en bil?

- Jeg har billappen! Den tok jeg da jeg var 18 år. Men siden jeg bor i Oslo sentrum, har jeg ikke bil. Det er jo nesten umulig å parkere rundt i byen, så å ha bil når man bor i by er helt håpløst. 

 

 

Noe du lurer på til neste "ukens spørsmål"? 

 

Her kan du se hverdagen min!

Den siste tiden føler jeg at jeg virkelig har fått til å oppdatere snapchat litt oftere. Å bytte så jeg kun bruker en snapchat, og ikke 2 sånn som jeg gjorde før, har virkelig gjort det mye lettere å legge ut snaps! Så nå legger jeg ut mye oftere enn jeg noensinne har gjort. Og det merker jeg veldig godt, for snapchatten min vokser som bare det! Nå om dagen er det over 15'000 som ser hver mystory jeg legger ut. Så det er veldig stas! Prøver også å alltid oppdatere snapchat når jeg har lagt ut nye blogginnlegg også, så dere får med dere det. 

Tenkte uansett jeg kunne legge ut noen av bildene jeg har lagt ut på snapchat den siste tiden. Så dere kan se litt av hva jeg legger ut der! Heter forresten stinablogg om du vil følge meg! Som dere ser er det en del mer av hverdagen min som jeg legger ut der. Så hvis du vil ser hverdagsgleder er det bare å følge!

 

Legger planer!

Da er vi endelig tilbake i Sandefjord etter bursdagsfeiring med familien. Var veldig koselig å se igjen alle! Onkelen min hadde lagd en veldig morsom collage med masse bilder fra jeg var liten, som jeg fikk som kort ved siden av gaven. Herregud, så morsomt å rart det var å se igjen så mye gamle bilder av meg selv! Måtte le litt for å si det sånn! Nå skal jeg sette meg ned å planlegge uken som kommer. Har lyst til å få unnagjort masse i morgen, og på tirsdag. Så her må det planlegges for å si det sånn! 

Ukens spørsmål kommer i morgen forresten. Rekker ikke å skrive den ferdig i kveld! 

Edru på fylla!

Beklager at det ikke ble noe blogging i går. Men jeg tok rett og slett litt fri. Må vel være lov iblant det og? Uansett, i går dro Per Fredrik og jeg på konsert på Rockefeller, og så på Circus Maximus. Vi har aldri vært på konsert sammen før, så det ble veldig koselig! Før vi dro på konserten vorset vi litt hos meg med en kompis av Per Fredrik, og dama hans.

For første gang på lenge tok jeg en edru kveld, og det er jeg veldig glad for. For selv om vi var ute til nesten 3 i natt, klarte jeg å ha godt humør, og jeg hadde det minst like gøy som hvis jeg skulle ha drukket. Pluss at jeg slipper å være fyllesyk i dag. Så det er veldig deilig!

På konserten var det veldig mye rocka mennesker, og det var gøy å se litt andre mennesker enn hva jeg vanligvis ser. Rock on sier jeg bare! Veldig kult egentlig! Etter en veldig bra konsert dro vi videre opp til Majorstua og innom en del barer, før vi endte opp på en pub som hele gjengen satt og skravlet sammen på til langt på natt. Det gikk i en del musikksnakk, så jeg var litt lost. Men ellers var det veldig gøy. Hehe! 

Nå skal vi straks dra til Hokksund, for å feire bursdagen min sammen med familien min. Gleder meg veldig til å se igjen familie. Rekker liksom ikke å se de så ofte som jeg skulle ønske. Så da er det ekstra koselig å samles!

 

Bursdag + VGTV

Uæh! I dag er jeg endelig 23 år! Herregud så rart det er å tenke på at jeg er skikkelig voksen nå. Nå er jeg nærmere 25 enn 20..! Jeg husker at når jeg var 15 år, så tenkte jeg alltid at 23 åringer var så voksne, og før jeg visste ordet av det er det jeg som er 23. Det er veldig rart å tenke på! Jeg fikk egentlig litt "små-panikk" over tanken på at jeg begynner å bli eldre, men så sa Per Fredrik noe fint som fikk meg til å se på bursdagen min litt annerledes:

"Det er jo utelukkende positivt å bli eldre Stina! Tenk så mange både unge og gamle som ikke overlevde dette året. Du har fått til masse du kan være stolt av, og i tillegg har du lært, opplevd og utviklet deg masse. Tenk om du plutselig mistet alle erfaringene du fikk som 22-åring. Hadde ikke det vært værre enn å være 23 år? Uansett om man blir 23 eller 50 så syns jeg alle friske bursdags"barn" har god grunn til å være glad! I land som Sierra Leone er gjennomsnittlig levealder 46 år, så det er nok bare i "i-land" som Norge at vi faktisk klager over at vi har vært friske og trygge i nok et år."

Etter å ha sett sånn på det så føles det egentlig helt greit å bli 23 år. En av de aller siste tingene jeg var med på som 22-åring var å sitte "behind the scenes" på "Panelet" hos VGTV! Per Fredrik var gjest der sammen med Jannecke Weeden, og det var kjempe-hyggelig å møte både hun, de andre som jobber på VG-huset, og selvfølgelig Morten og Vegard, som er utrolig morsomme og koselige å omgåes med. Du kan se episoden her eller rett under!

Per Fredrik lurte på hva jeg ville gjøre på bursdagen min, og siden jeg er over gjennomsnittet ubesluttsom kom han med sikkert hundre forskjellige forslag til meg. Vi er så ofte ute på restauranter å spiser i ukedagene pga vi reiser så mye sammen, og Per Fredrik er veldig opptatt av god mat, så for å prøve å gjøre noe litt annerledes endte det med at vi skal spise taco, og spille et spill jeg spillte masse når jeg var liten som heter "Crash Bandicoot". Hver gang en av oss mister et liv i spillet må vi drikke en slurk av en veldig bitter rødvin, så nå er det bare å spenne seg fast for meg å prøve å hente fram de gamle barndomstalentene i spilling! Dette tror jeg blir en morsom bursdagsfeiring med kjæresten. 

Kos dere med "Panelet" og ha en kjempefin fredags-kveld alle sammen. 

 

Slik fjerner du svarte prikker (hudormer) fra nesen!

For en liten stund tilbake bestilte jeg en blackhead masque fra eBay, etter en anbefaling fra en leser. Bestilte den selvfølgelig fra Sør-Korea og ikke Kina, haha, har lært litt om forskjellene på kosmetikken nå. Kina kan være skummelt, Sør-Korea er trygt. Anyways. Nå har jeg fått testet ut masken en del, og tenkte jeg kunne skrive en liten anbefaling av den, siden mange av dere var så nysgjerrige på den!

Personlig syns jeg masken fungerte fantastisk bra! Den fjernet nesten alle svarte prikker jeg hadde på nesen, eller hudormer som det egentlig heter. Så denne er genial for dere som sliter med mye hudormer. Det jeg gjør når jeg skal bruke masken er å rense huden helt, og ta ut en god klæsj med kremen. Så smører jeg den utover hele nesen, litt utover kinnet fra nesen, og mellom øyenbrynene og litt over brynene siden jeg har en del porer der. Så lar jeg den virker i ca 10-15 minutter, eller til den er helt tørr. Deretter drar jeg den forsiktig av, til alt er helt borte, også skyller jeg med lunkent/varmt vann. Veldig enkelt og greit!

Masken kan du forresten kjøpe HER fra eBay.

 

Bruker du noe kosmetikk fra eBay du kan anbefale?

 

Hvem er du?

Er det en ting jeg alltid vil, så er det å bli flinkere med bloggen. Og da er det viktig for meg å vite hvem dere er. Hvor gamle er dere, hva er deres interesser, hvor bor dere, osv. Det er veldig spennende å bli enda bedre kjent med dere, så jeg kan tilrettelegge innleggene så de passer best mulig for dere! Så derfor har jeg laget en liten spørreundersøkelse, som jeg gjerne vil at dere skal svare på. Det tar maks 2 minutter, og det hjelper meg veldig!

Undersøkelsen ligger rett under, og du krysser enkelt av på alternativene, og trykker send. Husk at du kan skal svare 1 gang. Det er forresten helt gratis og du trenger ikke noe innlogging, og du er helt anonym. Kommer til å legge ut et sammendrag av hele undersøkelsen om noen dager!

Undersøkelsen kan gjøres på telefon HER. 

Slik får du i deg mer grønnsaker!

Veldig ofte snakker jeg om hvor viktig det er å få i seg nok proteiner igjennom kjøtt og fisk. Men i dag vil jeg snakke om noe som er veldig viktig å ha i kostholdet sitt, og som vi alle kan bli enda flinkere til å spise mer av. Nemlig grønnsaker. Våres alle kjære del av mattallerkenen, som gir oss masse vitaminer og mineraler, og som nesten ikke har noen kalorier. En veldig viktig del av kostholdet, som mange av oss er altfor dårlig til å få i oss nok av.

I følge helsenorge (ref) skal man helst få i seg 5 om dagen av grønnsaker og frukt. Helst da 3 av grønnsaker, og 2 av frukt. Hver av disse porsjonene bør være på ca 100 gram. Men å få i seg grønnsaker hver dag er ikke alltid like lett. Derfor skal jeg nå gi dere noen tips til hvordan akkurat DU kan få i deg mer grønnsaker.

- Ha med grønnsaker og dipp i nistepakka på skolen / jobben. Jeg er personlig mest glad i gulrøtter, agurk og brokkoli med holiday dipmix som er blandet med ekstra lettrømme. Du kan også bruke grønnsaker som stangselleri, blomkål, sukkererter og paprika. 

- Spis råkost som forrett eller tilbehør. 

- Lag grønnsakssupper og woker. Her er noen gode oppskrifter; blomkålsuppe, tomatsuppe og grønnsakssuppe

- Tilsett grønnsaker som agurk, stangselleri og bladspinat i smoothie

- Alltid ha 2 håndfuller grønnsaker per håndfull protein (kjøtt, fisk, eller annen proteinkilde)

- Lag grønnsaksomeletter. Ta et par egg, noen plommetomater, litt bladspinat, litt brokkoli, gulrøtter og lag en god omelett av det!

- Lag grønnsakspurreer som tilbehør ved siden av proteinet i middagen. Det er lett å lage, og tar kort tid. Kok grønnsaken du vil bruke til den er veldig mør, cirka 10 min, og mos den i en blender. Smak til med melk, salt og pepper. Grønnsaker du kan bruke til purrèer er gulrot, blomkål, erter og brokkoli. 

Spiser du mye grønnsaker?

 

PS; På grunn av problemer med å laste opp, kommer girl talk video senere i dag. Ca 19 tiden.

New in from Nelly!

Som mange av dere vet, elsker jeg klærne fra Nelly. Det er uten tvil det stedet jeg handler mest klær fra på nett. Både fordi de har så stort utvalg med fine klær, men også fordi det er veldig billig! Siden jeg vet at dere liker godt når jeg tipser om ting jeg handler fra Nelly, tenkte jeg å vise et par av mine nyeste innkjøp. Det ble to sorte kjoler og et par nye hæler denne gangen.

Syns den korte sorte kjolen er sånn kjole som passer til alt. Så den gleder jeg meg til å bruke masse! 

Kjolen kan kjøpes HER

Denne litt lengre sorte kjolen er veldig kul, og om man styler den med en chill hverdagslig jakke og hverdagslige sko, fungerer den perfekt til hverdags, og hvis man vil bruke den til fest er det bare å slenge på et par sorte pumps og en skinnjakke.

Kjolen kan kjøpes HER


Skoene er helt fantastiske både i utseendet og passformen. Størrelsen på de er helt korrekt, altså hverken små eller store i størrelsen. I tillegg er de veldig gode å gå på, så det er et stort pluss!

Skoene kan kjøpes HER


 

Hva syns du om innkjøpene?

 

Skikkelig jenteparty!

På lørdag var jeg i bursdagen til Marita i Drammen. Hun har nettopp fylt 22 år, så masse gratulerer til henne! Vi begynte kvelden på sushi restaurant, med masse mat og vin. Deretter tok vi turen bort til Marita og vorset, mens vi hadde allsang på gamle popsanger og spilte gjetteleken med en eller annen app jeg virkelig ikke husker hva heter! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dere som følger meg på snapchat (stinablogg) har sikkert sett en god del av videoene jeg la ut? Så da vet dere hvordan stemningen var. Skikkelig jenteparty for å si det sånn! Utover kvelden tok vi turen ut på byen og til Z hvor det var masse mennesker, og det ble mye dans og morro med jentene! 

Ukens spørsmål #94

Har du og per Fredrik tenkt til å leve hele livet sammen eller vente til du finner den rette. Isåfall har dere planet om å flytte sammen og gifte dere?
- Sånn som jeg ser det nå, kommer vi til å være sammen for alltid. Føler virkelig at han er den rette for meg på alle mulige måter, og han er et helt fantastisk menneske! Å flytte sammen og gifte oss kommer nok i fremtiden, men akkurat når får tiden vise!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Jeg lurer på om du fikk svar på om du har cøliaki, og om du har blitt noe bedre av medisinen din? 
- Jeg har faktisk enda ikke fått svar om jeg har cøliaki. Må nok ringe opp til Volvat og spørre om hvor brevet de skulle sende med resultatene har blitt av.. Men medisinen for infeksjonen i lukkemuskelen mellom magesekken og spiserøret, har virkelig hjulpet meg. Har ikke hatt noe vondt siden jeg startet å ta medisinen min. 

 

Hvordan fikk sånn "runding" nesten gopro aktig bilde og video på Snapchat? Så det på mystorien din.
- Den fikk jeg til ved at jeg brukte en spesiell linse til mobilen. Skal skrive mer om det denne uken, så følg med!Hvordan ble bloggen din så stor? Laget du bare en blogg og så var det mange folk som ville se eller?
- Hmm. Den ble vel sånn den er i dag ved at jeg faktisk har jobbet hardt med den i mange år. Tallene har steget veldig sakte, så jeg hadde ikke masse lesere fra begynnelsen av. Men det har kommet etterhvert som jeg har blitt flinkere. 

 

Hvis du har en dårlig dag, hva får deg i bedre humør?
- Hvis jeg er alene pleier jeg å se på noen morsomme youtube videoer, gå en tur ut i parken, eller møte Per Fredrik / venner. En av de viktigste tingene å gjøre når man har en dårlig dag, er å minne seg selv på at det er en dårlig dag, og ikke et dårlig liv. Også er det veldig smart å komme seg ut og gjøre noe aktivt om man har en kjip dag!

 

Hvordan er de høye sorte støvlettene dine fra nelly (som går opp til kneet/semsket skinn) i størrelse osv osv? ser at mange har klaget på de osv! Vurderer veldig å kjøpe de! 
- Jeg syns størrelsen på de er veldig bra og riktig. Eneste jeg ikke liker er at de er sykt kalde om vinteren. Så vil anbefale å bruke de mot sommeren!

Kommer det snart ny "girltalk"?
- Det gjør det! Skal lage en som jeg legger ut på onsdag! Kom gjerne med forslag til temaer dere vil at jeg skal snakke om.

 


Jeg lurer på om du kjenner Anette Stokke (PelleK sin dansepartner) Jeg er hennes fan#1

- Har møtt henne noen ganger da jeg har vært med på Skal Vi Danse, og hun er veldig søt og god!

 

Jeg bare lurte på om du synes det er gøy å gjøre jobben din?
- Det er veldig gøy! Elsker å kunne være kreativ og holde på med prosjekter til innlegg, og dele mine tanker og meninger med dere!

 

Så fin topp/genser, hvor kjøpte du den?
- Den er HERFRAKan ikke du og pellek lage en video sammen? Foreksempel en TAG eller noe? Hadde ihvertfall ha vært utrolig morsomt!
- Jo det kan vi! Skal se om jeg har lurt han med på en video snart!Har kanskje ikke noe med dette å gjøre, men har du en hund. Siden det er ofte med en på bildene og videoene dine
- Jeg har ingen hund dessverre. Jeg har veldig lyst på en, men jeg vil vente litt lengre. I alle fall til Per Fredrik og jeg eventuelt bor sammen, og kan kjøpe hund sammen. 

 

 

Forresten; Beklager at ukens spørsmål ikke kom ut i går. Rakk dessverre ikke å legge ut før i dag :-)

 

 

Noe du lurer på til neste "ukens spørsmål"?