hits

februar 2015

Anbefaling av film?

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra konserten, og jeg er super kald! Gud så kaldt det er å stå ute! Klarte ikke å sta ute i mer enn ti minutter av gangen, så vi gikk rundt i butikker og tok en kaffe mens vi prøvde å bli varmere. Kjenner jeg gleder meg skikkelig til sommer og sol. Selv om det virker som om det er en evighet til det blir varmt ute igjen! Men men, nok værsnakk. Må bare skryte litt av Astrid Smeplass. Hun var så utrolig flink til å synge live, og var en helskjønn jente. Har ikke hørt så mye på musikken hennes før, men gjett om jeg skal det nå!I kveld skal jeg til en kompis og slappe av hos han med litt filmkos. Har dere noen gode filmer å anbefale? Gjerne komedier. Sliter alltid like mye med å finne gode filmer! Nå skal jeg dra til kompisen min, så vi får blogges mer i morgen. Ha en fin lørdag videre dere ♥

 

P4 Vinterlyd!

Nå skal jeg straks avgårde på P4 vinterlyd! De har konsert fra kl 14. på Jernbanetorget i dag, så da må jeg ta turen innom og se på artistene spille. Syns det er så bra at det finnes slike konserter, for de støtter nemlig kreftaksjonen. Det er en veldig viktig sak for meg, spesielt etter at jeg mistet min bestefar til kreft. Husk å støtte kreftaksjonen, og stikk gjerne innom en av konsertene! Dårlig forbilde fordi jeg trener?

Tidligere i dag kom jeg over en status på facebook, som Lene Orvik hadde skrevet. Hun har nettopp startet med et sunnere kosthold og mer trening, og hadde skrevet om det på bloggen sin. Det som sjokkerte både hun og mange flere var hvor mye hat og drittslenging hun hadde fått, fordi hun ville bli sunnere. Altså, er det mulig? Hun hadde blitt kalt dårlig forbilde og ble bedt om å holde det sunne kostholdet for seg selv, fordi det var ødeleggende for unge mennesker.

Jeg kjenner jeg blir så sint når jeg leser sånt. Det er så mange som har helt vrangforestillinger av verden. Når en blogger skriver at hun vil spise sunnere og trene mer, da er hun et dårlig forbilde. Mens hvis en overvektig person legger ut bilde av seg selv, gjerne med en burger i handa, da blir personen hyllet og blir kalt godt forbilde. Altså, hva er greia? Hvis jeg hadde sittet i sofaen hele dagen og dyttet innpå med drittmat og aldri tatt turen innom treningssenteret, da hadde jeg blitt kalt et godt forbilde. For da er man liksom "ekte". 

Se på Caroline Berg Eriken for eksempel. Hun har en smashing og godt trent kropp, som kommer fra mange år med trening og et sunt kosthold. Den dama er hva jeg vil kalle et godt forbilde. Men når jeg leser igjennom forumer på kvinneguiden og hennes eget kommentarfelt, er det mange som ikke er enig med meg. De syns hun er et dårlig forbilde fordi hun spiser sunt og trener. 

Jeg har aldri fått så mye dritt som da jeg startet 30 dager uten sukker utfordringen. Hvorfor? Ikke vet jeg. Men jeg har en sterk følelse om at folk liker å kunne føle at det å sitte og råtne forran en tv mens man spiser junkfood, er sunt. Så hvis noen kommer og sier noe annet til dem, da blir de fly forbanna. Det å bli kalt syk, anorektiker, dårlig forbilde, osv er nesten hverdagskost for meg. Er det liksom greit å slenge sånt dritt fordi jeg trener og spiser sunt? 

Jeg hadde skjønt at folk hadde kalt meg et dårlig forbilde hvis jeg aldri trente, og hadde sultet meg for å bli tynnere, og hadde oppfordret andre til å gjøre det. Men det har jeg aldri gjort! Jeg spiser sinnsykt mye mat, men sunn mat. Mat som er rik på proteiner, sunt fett og "gode" karbohydrater (fullkorn og grønnsaker). Jeg føler at hvis jeg ikke legger til setningen "også unner jeg meg godteri en gang iblant", blir jeg dømt som et forbilde. For hvis man skal være sunn, så er man jo nødt til å unne seg litt godteri en gang iblant, eller hva? 

Vet egentlig ikke helt hvor jeg vil med dette innlegget. Men ville bare få ut litt frustrasjon og tanker om dette temaet. Også ønsker jeg at du selv tenker over hvem du ser på som et godt forbilde.

DIY Blomster-lampe

Da var det endelig DIY-torsdag igjen! Hver torsdag viser jeg dere et nytt DIY prosjekt. Denne torsdagen har jeg laget en blomster-lampe. Jeg syns den ble kjempe søt, og veldig dekorativ. Den var ganske enkel å lage, selv om det var litt tidkrevende. Siden man limer på en og en blomst av gangen. Men det syns jeg er så fint med DIY prosjekter, at man må bruke litt tid på de, for da blir man ekstra glad når man får et fint resultat. 

Det du trenger er:

- Falske blomster. Jeg brukte disse.

- Limpistol 

- En lampe, med lampeskjer. Jeg brukte denne. Bruk gjerne en gammel lampe som du vil gjøre ny og fin!

- En saks

Dette gjør du:

1. Klipp av alle blomstene fra stilkene. 

2. Påfør lim i midten på baksiden av blomsten.

3. Sett fast en og en blomst på lampeskjermen. Jeg begynte nederst på lampaskjermen og jobbet meg oppover. Gjenta denne prosessen til alle blomstene er på. Her er det endelige resultatet! Ble det ikke fint? Jeg elsker det! 

Husk å bruke #stinabloggDIY hvis du lager denne lampen og legger ut bilde på instagram/twitter/blogg. Så jeg får sett ditt resultat :-D

Coffee Break

Så utrolig gøy å se at så mange av dere likte det forrige innlegget mitt. Det kaller jeg ekte treningsglede! Morsomt at det også havnet på forsiden av Nettavisen i dag også. Sånt gjør at blogg lysten blir ekstra stor! Nå kjenner jeg at det kribler i fingrene mine, idèer og tanker popper frem i hodet mitt.

Så i dag skal jeg ha en skikkelig idè-myldringsdag. Jeg syns det er så gøy å blogge. Men det er ikke alltid at jeg vet hva jeg skal blogge om, så derfor er det viktig å alltid ha noen idèer til innlegg i bakhanda. 

Var innom Nille i Bogstadveien i stad og kjøpte med denne utrolig søte kaffekoppen. Betalte kun 45,- kr for den. Elsker slike billig-butikker. Finner alltid noe fint noe! Har blitt helt avhengig av kaffe, og da er det alltid kjekt å ha slike kopper. Nå skal jeg drikke en god kopp kaffe og sette igang med litt idemyldring! Si gjerne ifra hvis det er noen innlegg du vil at jeg skal lage, så skriver jeg de opp :-)Ha en fin dag dere ♥

Stram rumpe på 10 minutter!

I det siste har jeg fått spørsmål av dere, hvordan man kan trene rumpa hjemme. Personlig pleier jeg å trene hele kroppen på gymmet, ved å løfte vekter. Men det er flere geniale øvelser man kan gjøre hjemme, uten noe utstyr. Disse øvelsene kommer garantert til å stramme opp rumpa de! Gjør alle øvelsene 20 repetisjoner x 3 runder, så har du en fin hjemmeøkt, du kan gjøre forran tv'en!

- Eselspark - 

Stå på knær hender (på alle fire). Strekk ett ben av gangen opp bak kroppen, slik at helen og fotsålen kommer så langt vekk fra gulvet som mulig. Fokuser på å strekke baken. 

- Strake benløft - 

Ligg på rygg med strake ben. Løft bena opp mot taket og senk rolig ned igjen. La bena gå opp igjen når de er ca 10 cm over gulvet. Bøy knærne hvis strake ben blir for tungt. Hvis du vil gjøre det ekstra tungt holder du bena i 10-20 sekunder i bunnposisjonen.- Knebøy - 

Stå med en skulderbreddes avstand på bena. Se rett frem og litt ned. Tenk at du skal sette deg på en stol som er litt bak deg. Press knærne utover og tenk at tærne dine og knærne skal gå i samme spor. Gå rolig og kontrollert på vei ned. Gå så dypt du klarer med riktig teknikk. Og gå opp igjen.Lykke til med treningen! 

Video: Food Challenge with Maria

Da var det onsdag igjen - og det betyr video! Lørdag for 1,5 uke siden spilte jeg inn en video med Maria, som er en god venninne av meg. Nå er det endelig på tide å vise dere videoen. Jeg syns den ble kjempe morsom, så forbered deg på en god latter! Hehe! 

New in from Lookbookstore!

I dag var jeg innom postkontoret, og hentet ut en pakke med klær fra Lookbookstore. Jeg har samarbeidet med de en god stund, og jeg blir alltid like fornøyd når jeg får klær fra de. Klærne er så utrolig fine, og de sitter også så bra! Fikk også en jakke og en blazer, men de viser jeg dere senere. Nå vil jeg vise dere et par kjoler, og en playsuit jeg fikk av de. Gleder meg ekstra mye til det blir sommer, så jeg kan bruke den hvite playsuiten! Det som også er så bra med lookbookstore er at det er veldig billig der! Jeg blir alltid like satt ut hver gang jeg ser prisene. Den svarte blondekjolen jeg har på meg på bildet under, koster kun 170,- kr. Hvor sykt er ikke det? Svart blondekjole - HER

Hvit playsuit - HER

Kjole - HERHvilken likte du best?

Oppskrift: Hjemmelaget tomatsuppe

Den siste uken har jeg hatt helt dilla på tomatsuppe. Noen ganger får jeg skikkelig dilla på kun en matrett, og da spiser jeg kun den retten i sånn to uker i strekk, helt til jeg blir drittlei. Tomatsuppe er noe jeg alltid har elsket å spise siden jeg var liten, gjerne sammen med pannekaker, eller alene med et par egg oppi. Siden det ikke er så altfor mye proteiner i tomatsuppe har jeg alltid oppi et par egg, for å høyne proteininnholdet. 

Selv syns jeg at det er ekstremt stor forskjell på hjemmelaget tomatsuppe, og den man kjøper på butikken. Når man lager den selv, blir den så utrolig god. Mens den på matbutikken kan smake veldig utvannet og kjedelig. Jeg har lagt ut oppskriften på denne tomatsuppen en gang før, men siden det er lenge siden, og jeg har endret litt på den, legger jeg den ut på nytt nå. Prøv denne oppskriften til middag i morgen, så får du en veldig god middag! 

Dette trenger du:

( 2 porsjoner )

- 1/2 løk

- 1 ss smør

- 1/2 ss hvetemel

- 1 boks hakkede tomater.

- 1/2 plante basilikum

- 3-4 dl vann

- 1 buljongterning (helst grønnsaksbuljong. Men alt unntatt fiskebuljong kan brukes)

- 1 dl matfløte

Dette gjør du:

1. Finhakk løken.  

2. Varm en kjele på medium varme. Smelt smøret i den og tilsett løken. Stek løken til den blir myk og blank. Rør inn hvetemelet.

3. Tilsett tomater, basilikum, buljongterning, vann og matfløte.

4. La alt koke i 5 minutter.

5. Bruk gjerne en stavmikser til å mose suppen så den blir ekstra fin i konsistens. 


Håper det smaker!

Favoritter fra Nelly

Tidligere i dag tok jeg turen innom nelly.com. Jeg finner alltid så utrolig mye fine klær der. De har så ekstremt stort utvalg, og det er alltid noe nytt som har kommet inn. Det som sjokkerer meg mest er at det er så billig. Man kan lett finne en veldig fin festkjole til 300,- kr som vanligvis ville kostet 500-700 kr i vanlige butikker. I tillegg har de også fri frakt når du kjøper noe for over 100,- kr. Så stor tommel opp for det! Under kan du se noen av mine favoritter. Her er det en god blanding av alt fra hverdagsklær til festkjoler. La deg inspirere, og kanskje finner du noe fint til vårgarderoben!

 

 // reklame linker


Kjole - HER  //  Jakke - HER  //  Genser - HER

 


Hvit paljettgenser - HER  // Blå genser - HER  // Mintgrønn genser - HER

 


Hvit kjole - HER  //  Lyserosa kjole - HER  //  Grå jakke - HER

 


Grå genser - HER  //  Hvit kjole - HER  //  Skinnbukse - HERHvit skinnjakke - HER  // Svart kjole - HER  //  Grå genser - HERJeans - HER  // Genser - HER  // Kjole - HERKjole - HER  //  Paljettjakke - HER  //  Bukse - HER

 

♥ Fant du noe du likte?

Hater du mandager?

Mandag, og ny uke! Er dere klare? Jeg er veldig klar! Denne uken er den første på veldig lenge, som jeg ikke har noen møter eller ekstrating som jeg må på. Det er deilig det! Denne uken kan jeg endelig gi 100% på bloggen og treningen igjen. Begge deler har blitt litt halvveis den siste tiden. Har nettopp planlagt masse spennende og morsomme blogginlegg for hele uken, og jeg er så klar for å komme igang!

Det siste året har jeg blitt en skikkelig mandagsperson. Mandager er en fresh og ny start, og jeg ser alltid frem til det! Men det kan jo hende at det er fordi jeg elsker jobben min, og det alltid klør i fingrene mine etter å komme igang. Jeg har også hatt en veldig fin helg, med mye avslapping og litt vel mye godis  *knis*, så det å starte en ny uke med litt sunnhet på planet er ikke feil for meg!  

Så til dere som hater mandager, og alltid gruer dere til mandagene kommer. Se på det som en ny start. Sett deg gjerne noen mål for hva du skal få til denne uken. For eksempel: rydde i klesskapet, lære noen nye ord på kinesisk, rydde hele mail innboksen, trene x antall ganger, osv. Dette kommer helt ann på hva du vil få til!Over til noe helt annet. I går så jeg en video jeg bare må snakke om med dere! Den het "Wrong Cops" og var en skikkelig morsom, men merkelig film. Den var langt ifra en Hollywood film, der de har en bestemt spenningskurve og glamfaktor. Denne derimot, hadde null mening og når man var ferdig med å se hele filmen satt man bare og tenkte "dafuq did I just watch?". Hehe, litt vanskelig å beskrive! Men for dere som liker kult komedier, så er denne midt i blinken for dere! Jeg har fortsatt litt miksede følelser om jeg likte den eller ikke. Den hadde mye kul musikk, blant annet "Mr Oizo - WC" som falt veldig i smak hos meg.

Og dere, ha en fin mandag ♥

Vinter deprimert?

I dag har jeg hatt en skikkelig koselig søndag. Jeg har gått en lang tur langs Akerselva med en kompis, og vi har kost oss masse ute i det fine været. Det begynner endelig å bli skikkelig vår vær ute, og det er jeg overlykkelig over. Det er så deilig at det er lysere enda lengre på dagen også. Dere kan tenke dere hvordan det er å være blogger, når det kun er lyst ute to timer om dagen. Rekker ikke å ta mange bildene da!

Men heldigvis er våren på vei, og vi går mot lysere tider. Nå vet ikke jeg hvordan det er med dere. Men jeg blir alltid litt høst - og vinter deprimert. Hele den mørke og kalde tiden gjør meg så drittlei av alt. Alle ting man skal gjøre blir et ork, og energinivået daler så fryktelig. Så nå blir det veldig godt med litt ordentlig vår og sommer igjen! Eller hva?

Etter vi hadde gått en god tur stakk vi innom The Nighthawk Diner som ligger på Grunerløkka. Har aldri vært der før, så ville teste ut maten. Burgeren var så utrolig god! Litt junkfood er lov iblant. #cheatday  Hehe!♥ Hvordan har din søndag vært?

Lørdagstrening!

I dag har jeg virkelig fått unnagjort masse bloggarbeid. Jeg har tatt ekstremt mange bilder, til forskjellige innlegg og filmet inn en video. Kjenner hodet mitt spinner helt ekstremt mye rundt nå. Blir helt fjern i hodet av å gjøre så mange innlegg på så kort tid. Men deilig å få det gjort! Syns det er så deilig når jeg har noen innlegg ferdig skrevet, som jeg kan poste hvis jeg har dårlig tid en dag. Sånn at bloggen alltid blir oppdatert hver dag. 

Nå skal jeg straks dra på trening. Det blir godt for kropp og hodet. Trening er min måte å koble helt ut på. Der konsentrerer jeg meg kun om treningsprogrammet mitt, og hva jeg skal gjøre. Men før jeg drar på trening skal jeg svare på kommentarene deres. Prøver å svare på alle kommentarer dere legger igjen. Så derfor kan det noen ganger ta litt tid før din kommentar blir godkjent, siden jeg aldri godkjenner kommentarer før jeg har svart på de. 

Håper dere får en fin lørdag og koser dere masse. Jeg skal prøve å få slappet av litt i kveld selv, når jeg er ferdig med all bloggjobbingen. God helg! ♥

 

PS: I dag går reprisen av gullsnutten på TV Norge kl 20:30. Så hvis du ikke har fått sett showet enda, eller vil se det igjen kan du se det da. 

Vær Takknemlig

Den siste tiden har jeg hatt det ganske tungt. Å tenke positivt, og se det gode i ting har ikke vært så lett, som det egentlig burde vært. Hodet mitt ble sittende i en vond sirkel, der jeg kun tenkte negativt. Jeg ble ekstremt overfølsom, og hvis en liten negativ ting skjedde, ble jeg forferdelig lei meg. 

Men herregud. Jeg har da ingen grunn til å klage. Når jeg først får hodet mitt ut av denne idiotiske sirkelen, og ser over hvilke ting jeg har her i livet, og hvor godt jeg faktisk har det, skjønner jeg fort at det kun er hodet mitt som tuller med meg. Kunsten å tenke positivt og å være takknemlig er en kunst man må øve på hele livet. Uansett hvor gammel man er, eller hva man har. 

Jeg har så mye å være glad og lykkelig over. Jeg er endelig helt frisk fra ettervirkningene av kyssesyken, jeg har fantastiske venner, verdens skjønneste og mest støttende blogglesere og jeg kan leve av det som startet som en hobby. Helt siden jeg var liten har jeg villet flytte til Oslo og bo på Majorstua. Nå gjør jeg det, og jeg har det så utrolig bra. Jeg har nettopp vunnet prisen for årets videoblogger, og har blitt en del av Side 2. Jeg har oppnådd mye mer enn jeg noensinne ville trodd at jeg skulle oppnådd med bloggen, den dagen jeg trykket "opprett blogg". 

Når jeg går ute på gaten ser jeg uteliggere som tigger etter penger og jeg ser styrtrike businessmenn. Majorstua har alt. Fra fattig til rik. Å sammenligne meg selv med barna i Afrika blir for virkelighetsfjernt for meg. Jeg har ikke vært der nede og sett det med mine egne øyne. Men når jeg ser narkomane som ligger ute på gaten rett utenfor der jeg bor, blir jeg både trist og glad. Jeg blir trist for at det mennesket har det så vondt, og fordi at det mennesket mest sannsynlig har hatt det vondt hele livet, som har resultert i at mennesket begynte å ruse seg. Men jeg blir også glad for at jeg ikke er der selv. Jeg blir glad for at jeg har hatt en god oppvekst, der jeg aldri har blitt mishandlet eller utsatt for grusomme ting. Jeg blir glad for at jeg har et tak over hodet. Jeg blir glad for at jeg har gode venner som jeg kan snakke med. Jeg blir glad for at jeg er frisk. At jeg har to ben og to armer, og at jeg ikke må sitte i en rullestol resten av livet, for det er realiteten til så utrolig mange mennesker der ute. 

Det jeg prøver å si med dette innlegget er at, jeg er er takknemlig. Jeg er takknemlig for alt jeg har, alle jeg har rundt meg, og ting jeg har oppnådd. Jeg har en utfordring til dere alle. Gå en dag uten å klage over noe som helst. Kun en dag. Se hvordan det forandrer tankegangen og livet ditt. Jeg kan love deg at når du legger deg om kvelden, kommer du til å være så mye mer glad og takknemlig over livet ditt ♥

20 Ting du kan gjøre i helgen, gratis!

God helg ♥ Nå er endelig helgen her, og det betyr at man har hele helgen til å bruke til akkurat det man selv vil. Når helgen kommer har man lett for å gjøre de samme tingene som man gjorde sist helg. Derfor har jeg laget en liste med 20 ting du kan gjøre i helgen, som er helt gratis. 

 

♥ Ha et film maraton med venner - Inviter vennene dine hjem til deg og ha et filmmaraton.

♥ Ha en spadag hjemme - Ta et langt bad der du skrubber hele huden din godt, og avslutter med en god body lotion. Bruk gjerne en hårkur i håret, for ekstra pleie.

♥ Gå på seightseeing - Bor du i nærheten av en by? Dra på en seightseeing da vel! Det er morsomt å leke litt turist iblant. 

♥ Lei en bok eller film på biblioteket - Selv er jeg altfor dårlig til å bruke biblioteket. Fordi man glemmer at det er der, og at det er gratis. Lei noen bøker som omhandler et tema du liker, og fordyp deg i det i helgen.

♥ Organiser klesskapet - Bruk helgen til å endelig bli kvitt de gamle klærne, og rydde plass til de klærne du liker mest, og kanskje noen nye skatter?♥ Arranger en bytte-klær fest med noen venninner. Ta med dere noen plagg dere ikke bruker lengre, og bytt med hverandre

♥ Fotografer lokale severdigheter. Kanskje har du noen fine ting i nærheten av der du bor, som du kan fotografere? 

♥ Se en solnedgang

♥ Gå på en skitur i skogen. Smør med deg en niste og spenn på deg skiene, ta gjerne med deg en venninne eller en date!♥ Vask bilen din. Hvor lenge er det siden du har vasket bilen din? Antagelig trenger den en god vask! Tenk så mye deiligere det blir å sette seg inn i en ren bil når uken begynner igjen.

♥ Besøk venner eller familie

♥ Start et DIY prosjekt

♥ Skriv en bucket list - Skriv ned alle tingene du vil gjøre før du dør. Kanskje du får gjort noen av tingene allerede nå i helgen?

♥ Øv deg på nye makeup looks - Inspirasjon finner du massevis av på YouTube!

♥ Jobb med din to-do liste - Har du en lang list med ting du skulle gjort? Bruk helgen til å gjøre de.  

♥ Skriv et brev - Det er jo veldig gammeldags å skrive brev, og det er en kunst denne generasjonen ikke har lært. Men skriv gjerne et brev til deg selv, med hvordan du har det akkurat nå, og legg det i en tidskapsel.

♥ Hør på en podcast - På soundcloud finner du tusenvis av podcaster. Personlig elsker jeg Shane Dawson sine podcaster, og hører alltid på de!

♥ Organiser sminken din - Gå igjennom all sminken din og kast den sminken som har blitt for gammel og vask sminkekostene. Organiser sminken din sånn at alle skygger ligger i en boks, osv. 

♥ Lag et nytt brett på Pinterest. Den siste uken har jeg fått helt dilla på pinterest, og jeg må sjekke etter nye idèer hele tiden. Lag gjerne et eget brett med ting som du blir inspirert av!

♥ Organiser gamle bilder inn i album - Har du mange gamle bilder som ligger rundt? Organiser de i album nå!

 

Hva skal du i helgen?

Stor Nyhet! En del av Side 2

For en stund tilbake skrev jeg på bloggen at jeg hadde vært i et spennende møte, men at jeg ikke kunne avsløre hva møtet handlet om. Nå kan jeg endelig fortelle dere det! For en uke siden skrev jeg under med Nettavisen / Side 2. Så nå er jeg en av Side 2 bloggerne. Det er veldig gøy å få en slik bekreftelse på at min blogg er bra nok, om dere skjønner hva jeg mener? Jeg har alltid likt meg veldig godt her på blogg.no, og jeg er kommet for å bli. Så da jeg fikk mail fra Nettavisen for en stund tilbake, var det ingen tvil om at jeg ville si ja. I dag har endelig designmalen kommet opp på bloggen, og jeg er kjempe happy over det nye designet. Det er litt mer reklamebannere her på bloggen, men selve designet ser mer profesjonelt ut, og jeg er også en del av et profesjonelt nettverk. 

Nettavisen har mange bloggere som ligger under dem. Blant annet; sophie elise, pappa hjerte, casakaos, ida wullf, kristina andersen, og mange andre flinke bloggere. I praksis blir det ingen store forskjeller her på bloggen. Bloggaddressen min er fortsatt den samme og jeg ligger fortsatt på blogg.no. De eneste endringene som kommer til å skje er at jeg mest sannsynligvis kommer til å blogge enda mer. Når for tiden ligger det på 1-2 innlegg hver dag. Mens fremover har jeg mål om å blogge minst 2 ganger hver dag, og flere dager med 3 innlegg. 

Nettavisen / Side 2 bestemmer ingenting over hva jeg skriver om. Så dere kan med trygghet vite at jeg fortsatt kommer til å skrive som før, og være like åpen og ærlig om meg selv. Bloggen er en stor refleksjon av meg, mitt liv, og mine interesser og jeg vil ta dere med på reisen så lenge jeg kan! Målet mitt med bloggen er å underholde og inspirere dere om alt fra trening til hvordan man sminker seg. De bestemmer heller ikke at jeg må skrive om produkter og sponsede innlegg. Så dersom jeg skriver sponsede innlegg, kommer det til å bli fordi det er produkter jeg selv liker, og ville anbefalt uansett. Tilliten deres er så utrolig viktig for meg, og det siste jeg vil er å miste den.

Jeg vil også bruke dette innlegget til å virkelig takke dere alle. Dere som sender meg skjønne kommentarer, meldinger og snaps hver eneste dag. Dere er så fantastiske ♥ Jeg har så lyst til å gi dere en stor klem! Jeg føler at jeg har blitt kjent med så mange av dere, og at dere er vennene mine. For jeg kjenner igjen navnene til flere av dere som kommenterer her på bloggen, og jeg blir alltid så glad når jeg ser at dere har lagt igjen en søt kommentar. Tusen takk ♥

DIY - Blomster Bokstav

Etter at jeg søkte rundt på Pinterest i går, fant jeg mange kule DIY prosjekter som jeg ville teste ut. Jeg syns det er så dekorativt og personlig å lage sine egne pynteting, og i tillegg får man noe helt unikt. Jeg elsker å holde på med slike DIY hobby prosjekter på kveldstid, for å slappe av og koble ut. Faktisk tenkte jeg å legge ut et DIY prosjekt hver torsdag fremover. Har allerede 5-6 prosjekter som jeg holder på med, så dette blir gøy!

I går lagde jeg en av DIY dekor tingene jeg fant på Pinterest. Resultatet ble så utrolig fint, og søtt. Dere som har lest bloggen min en stund, vet jo hvor mye jeg elsker rosa blomster. Så til dette prosjektet brukte jeg masse rosa blomster, og det passer så godt inn på rommet mitt.Tingene jeg brukte til dette prosjektet var veldig billige, så denne idèen er genial hvis du har et lavt budsjett, men vil pynte opp hjemme litt ekstra!Det du trenger er:

- Limpistol. Kjøpte min på Europris til 49,- kr.

- Falske blomster. Jeg kjøpte mine på IKEA til 35,- kr per stykk. 

- Papp

- Tusj

- Saks

- Et print. Jeg skrev ut bokstaven S, siden jeg heter Stina.


Dette gjør du:

1. Klipp ut bokstaven, og legg den oppå pappen. 

2. Bruk en tusj til å markere rundt bokstaven.

3. Klipp ut pappbokstaven.


4. Klipp av alle blomstene fra stilken. Husk å klippe sånn at du får med så lite stilk som overhodet mulig.

5. Påfør litt lim på den "stygge" siden av blomsten, og trykk den på pappen. Gjør denne prosessen om igjen til alle blomstene er på.

6. Du kan velge fritt hvor du henger opp bokstaven. Jeg hang min bokstav på utsiden av en IKEA ramme. For å få den til å henge der brukte jeg lærertyggis (tack-it). 

Ble det ikke fint? Bruk gjerne hashtaggen #stinabloggDIY hvis du prøver ut idèen. Vil gjerne se deres DIY prosjekt! 

Interiør inspirasjon til jenterommet!

Etter en liten time på Pinterest har jeg lyst til å dra rett på IKEA og kjøpe inn nye møbler, og gjøre om rommet mitt. Jeg har fått så mange nye og smarte idèer til interiør på soverommet/jenterommet. Siden jeg bor i kollektiv blir rommet jeg bor på, både soverom, sminkerom, klesrom, osv. Så da må man ha smarte og gode løsninger! Selv om jeg ikke skal gjøre om hele rommet mitt, er det alltid smart med litt inspirasjon. Fant noen DIY prosjekter jeg skal begynne på, og det klør i fingrene etter å starte. 

Tenkte jeg kunne dele noen av bildene jeg fant med dere, så dere kan bli litt inspirerte også! Min interiør stil gjenspeiler seg veldig i disse bildene. Jeg elsker hvitt og rosa. Typiske ting jeg liker å ha på rommet er; sminkebord, himmelseng, smarte oppbevaringsløsninger og lysremser (juletrelys). Fortell meg gjerne hvilket bilde du ble mest inspirert av!

Slik tar du den ultimate selfie!

Vi er generasjon selfie. Mobilene våre er stappfulle med bilder av oss selv. Vi knipser hundrevis av bilder av oss selv, hver eneste dag, for å legge ut på Facebook, Instagram og Snapchat. Men hvordan tar man den ultimate selfie? Etter snart 5 år som blogger, der jeg har tatt tusenvis av bilder av meg selv, ett år på medieinformasjonskunnskap der jeg analyserte bildebruk i medier og fikk 5 i faget, og med over 33'000 følgere på instagram, føler jeg at jeg har noen gode råd å gi. 

Den 27. februar 2012 publiserte jeg mitt første bilde på instagram. Siden den gang har jeg lært så utrolig mye om hvordan man tar selfies. Selv om jeg vanligvis pleier å ta flest bilder der jeg har kameraet på et stativ, er det mange av "reglene" man kan videreføre til selfies. 

 

- Bad side / Good Side - 

Vi har alle en god og en dårlig kameraside. Bli bevisst over hvilken som er din gode og hvilken som er din dårlige. Selv er min dårlige side til venstre i bildet under, og min gode til høyre. Selv om jeg fortsatt ser ut som meg selv fra min dårlige side. Så liker jeg ikke vibben den siden gir, i tillegg har jeg sideskillen til å passe til min gode side. Som gjør at når jeg tar bilder fra min dårlige side får jeg mye hår i ansiktet, og jeg mister mye av kjevepartiet mitt. 

- Bakgrunn - 

Vi har vel alle sett meme bilder av jenter som tar selfies i speilet på badet, og som har glemt å trekke opp i do? Det er kjempe viktig å alltid være bevisst på hva som er i bakgunnen, og huske å trekke opp i do når man har gjort sitt fornødne, tihi! På bildene under er jeg i samme rom, og har mye av den samme bakgrunnen.

Forskjellen er at på bildet til venstre er det masse rot i bakgrunnen. Ikke nødvendigvis rot-rot. Men det er mye som skjer i bakgrunnen, og oppmerksomheten blir trukket vekk fra personen på bildet. På bildet til høyre har jeg vridd kameraet litt, sånn at klesstativet og skoene ikke lengre er i bakgrunnen. Bildet virker mye mer harmonisk, og jeg blir i fokus.


- Vinkling; Fugleperspektiv vs Froskeperspektiv - 

Når man tar bilder i fugleperspektiv tar man bildene ovenifra. Det kan være smart å gjøre når man tar en selfie. Øynene blir større, man ser slankere ut fordi kroppen virker mindre og man unngår dobbelthake. Man ser også mer hyggelig, siden man ser opp til den som ser på bildet.

Dersom du tar bilder i froskeperspektiv, altså nedenifra, blir alt jeg nettopp nevnte om fugleperspektiv motsatt. Altså; i froskeperspektiv kan man fort få dobbelthake og man kan se overlegen ut, siden man ser ned på den som ser på bildet. 

- Unngå disse tabbene - 

For mye arm: Når man tar en selfie er det fort gjort at det blir mye arm i bildet. Prøv å vinkle kameraet sånn at så lite som mulig av armen kommer meg.

Duckface og peacetegn: Etter et par drinker på byen har jeg selv lett for å vise disse to tingene litt vel mye. Men til vanlig pleier jeg alltid å droppe det. Hvorfor? Det har gått ganske ut av moten, og mange ser på det som umodent. 

Speil: Å ta bilder i speilet kan være greit å gjøre når man skal ta en selfie. Men prøv å varier mellom speilbilder og tradisjonelle selfies. Det blir kjedelig for de som ser på bildene dine, hvis du kun tar selfies hele tiden. Så sleng gjerne med et par speilbilder!

Lys: Alle bildene i dette innlegget, med unntak av bildet under til høyre, er tatt forran et stort vindu. Hvorfor? Fordi naturlig lys er desidert det beste lyset. Naturlig lys bringer frem fargen i øynene, viser den hudfargen du faktisk har, og rett og slett gjør at du får et fint og lyst bilde.Bildet som ikke er tatt forran vinduet er tatt i stua i kollektivet der jeg bor. Der er det kun taklys og ingen vinduer. Dette gjør at bildet blir ganske mørkt, jeg ser oransje ut i ansiktet, det ser ut som om jeg har svarte øynene og kvaliteten på bildet blir dårlig. 


 

Til slutt vil jeg bare si; ha det gøy med kamera og prøv deg frem. Se igjennom bilder du tar, og tenk over hvilke feil og riktige ting du har gjort. Øvelse gjør mester, så knips i vei! Håper du likte dette innlegget og lærte noe nytt. Følg meg gjerne på instagram om du ønsker, der heter jeg @stinablogg ♥

 

Oppskrift: Bruschetta med Kylling

Bruschetta med kylling er det perfekt måltidet, når man vil spise sunt men også godt. I dette måltidet får du i deg masse proteiner, som er viktig hvis du trener. Retten tok heller ikke lang tid å lage. Jeg brukte kun 15 minutter. Prøv ut denne retten til lunsj eller en lett middag! 

Dette trenger du:

1 kyllingfilet

1-2 tomater

1/4 løk

2 skive grovt brød

1 ss fersk basilikum

ca 1 ss balsamico

Dette gjør du:

1. Stek kyllingfileten på medium varme i en stekepanne. Ca 3-4 minutter på hver side.

2. Mens du steker kyllingfileten, skjærer du opp tomater, løk og basilikum. Bland det sammen i en salat.

3. Rist brødskivene i en brødrister i et par minutter. Har du ikke brødrister kan du steke brødskivene i pannen i et par minutter.

4. Når kyllingfileten er gjennomstekt skjærer du den i skiver.

5. Legg tomatsalaten og kyllingfileten over brødskivene, topp med litt balsamico og server straks.

Håper det smaker

Video: Gullsnutten Prisutdeling

Som jeg lovte i forrige innlegg, skulle jeg legge ut en video fra Gullsnutten i dag. Som mange av dere allerede har fått med dere, vant jeg prisen årets videoblogger, og jeg vil bruke denne videoen til å takke dere alle ♥ Denne prisen betyr så utrolig mye for meg, og det er virkelig takket være dere at jeg vant den!

Jeg vant årets Videblogger!

Dette er helt uvirkelig. Jeg vant årets videoblogger! Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle vinne, og var mer enn overlykkelig over at jeg var nominert. Så da de ropte opp navnet mitt, og sa at jeg vant, ble jeg helt sjokkert. Å vinne denne prisen betyr så ufattelig mye for meg. Jeg har jobbet hardt med dette i flere år, og det er så godt å få en skikkelig bekreftelse på at man gjør noe riktig.

Det er mange dager hvor motivasjonen er nede, der jeg tar til meg drittkommentarene, der jeg føler at ingen har troen på meg, og at det jeg driver med ikke har noe betydning. Men etter i går, har jeg virkelig skjønt at det er dette jeg driver med, som jeg vil holde på med veldig lenge fremover. Dette er drømmen min, og det er dette jeg brenner for. Blogg og YouTube motivasjonen min er skyhøy, og  jeg kribler i fingrene etter å fortsette dette eventyret. 

Verdens beste gjeng med YouTubere fra Nordic Screens ♥

Prisen min! Den står fint på hyllen hjemme nå!Alle som vant priser. Gøy å være den eneste jenta som vant en pris! 

Verdens søteste fans ♥

Jeg er helt overveldet etter alle gratulasjoner jeg har fått av dere. Jeg har dessverre ikke rukket å svare på alt, men dere skal vite at jeg setter så sinnssykt stor pris på alt dere gjør for meg ♥ Denne prisen er like mye min, som deres, for det er dere som holder meg igang dag etter dag, og år etter år. Tusen takk folkens, dere er helt fantastiske ♥ Holder på å lage en video fra gårsdagen, som kommer ut senere i dag, så følg med! 

Antrekk - Gullsnutten Prisutdeling

Nå skal jeg straks ta t-banen til Kanonhallen. Vi som er nominert eller skal delta noe ekstra i showet, må møte opp klokken ett. Så derfor må jeg dra dit veldig tidlig. Heldigvis har jeg med ekstra skift, så jeg trenger ikke å gå rundt i kjole og høye hæler hele dagen. Da tror jeg bena mine hadde blitt ganske drept! Planen min i dag var egentlig å ha på en rosa lang kjole. Men føler den ble altfor pyntet. Så derfor gikk jeg for en bandage (ikke bondage, haha) kjole, som jeg fikk fra lookit.no for et par uker siden (sponset). Den er ganske stram å ha på. Men jeg elsker at den viser frem kurver, og er stilren. Perfekt!

Skoene er fra Nelly, men jeg aner ikke om de fortsatt selges. Siden jeg kjøpte de av Maria i går, etter at jeg fant ut at jeg ikke hadde noen sko å ha på meg. Haha, standard meg å være sent ute til sånne ting!Nå må jeg løpe, ellers kommer jeg for sent. Husk å se på TV Norge kl 20:30 eller på Nordic Screens YouTube kanal 20:30 for å se hele showet. Tror det også blir lagt ut på Nordic sin kanal i ettertid, så hvis du ikke rekker å se programmet i dag, kan du se det senere!

Årets videoblogger?

I dag har spilt en kjempe morsom film med søteste Maria. Vi filmet inn en challenge som kommer på bloggen og YouTube kanalen min onsdag om 1,5 uke. Så bare å telle ned og glede seg! Har redigert litt på videoen allerede, og ler like godt hver gang jeg ser den. Haha! 

I morgen MÅ dere huske å skru på TV Norge kl 20:30, for da går gullsnutten på tv. Siden jeg er nominert til årets videoblogger, skal jeg være med i programmet. Må ærlig talt si at jeg gru-gleder meg skikkelig. Hadde vært veldig gøy å vunnet, men jeg konkurrerer mot veldig flinke youtubere, som er like verdige vinnere. I morgen skal jeg opp på Kanonhallen allerede 13:00. Så det blir en lang dag. Men jeg skal prøve å rekke og blogge om kveldens antrekk før jeg drar til Kanonhallen. Har valgt en veldig fin kjole å ha på meg. Dette blir så bra!TL: Love Collection

// reklame

For noen dager siden fikk jeg en pakke av TL Design, med masse nydelige neglelakker. Disse neglelakkene kunne jo ikke passet bedre til meg, med tanke på at de alle er i rosatoner. *liker bare ting hvis de er rosa* Har allerede rukket å teste ut noen av lakkene, og de hadde utrolig god kvalitet. I tillegg ble fargen veldig lik som flasken. Hater når man må ta på 10 lag med neglelakk, for at det skal bli lik farge. Med disse lakkene trengte man bare 1-2 strøk. 

Kolleksjonen er gitt ut i samarbeid med Pia Haraldsen, og heter Love Collection. Den ble lansert 2. februar, så den er helt ny! Akkurat nå kan du få 20% rabatt på hele kolleksjonen, ved å oppgi koden VALENTINE når du kommer til kassen. Kolleksjonen kan du kjøpe HER. Koden varer kun til mandag!

For ekstra fine negler, pleier jeg alltid å bruke en basecoat før jeg påfører neglelakken, og en top coat etter at jeg har påført neglelakken. Basecoat beskytter neglene dine, og top coat gir optimal glans til neglene. Basecoat får du tak i HER og top coat får du tak i HER

Vil også anbefale dere denne håndkremen fra TL. Jeg syns det er så viktig med en god håndkrem, spesielt nå på vinteren da man fort kan få veldig tørre hender. Denne håndkremen kan du få tak i HER1 Skinnbukse - 3 Looks!

Skinnbuksen er mer, og mer å se i motebildet. Personlig elsker jeg den, og syns den gir det lille ekstra. Den gir edge, samtidig som den passer til så mange forskjellige stylinger. Under kan du se tre forskjellige stylinger av skinnbuksen. Selv er jeg veldig glad i å bytte mellom å ha en rocka stil, og en veldig søt og jentete stil. Og da syns jeg det kan være veldig kult å kombinere skinnbuksen med en søt topp. Gjerne litt røffe sko og bølgete hår for å spice opp looken!

Hvilken kombinasjon likte du best?

Jentedate på Olivia

I kveld har jeg hatt en kjempe koselig middagsdate med min gode kusine, Eveline. Hun kom innom og besøkte meg her i Oslo i dag, og det var så godt å se henne igjen. Nå som jeg bor i Oslo får jeg ikke sett familien min så ofte. Så da kjennes det veldig bra når jeg først får sett familie. Vi tok turen til Olivia i Hegdehaugsveien, og spiste en veldig god middag og dessert. Syns Olivia har så utrolig bra mat, og for ikke å snakke om hvor fint det er der! Er dere i nærheten av en av Olivia restaurantene en gang, anbefaler jeg dere å ta turen innom!

Nå skal jeg svare på litt kommentarer her på bloggen og YouTube, så blogges vi i morgen. Ha en fin kveld videre dere ♥

Før - Etter Hair Extensions!

I dag har jeg satt på nye tape extensions. Er så utrolig fornøyd med nytt hår. Kjenner og tar på det hele tiden. Fikk endelig tatt litt ordentlige før - og etterbilder av håret også. I tillegg har jeg filmet inn en del av prosessen, pluss masse info. Den filmen kommer ut på onsdag. Så bare å glede seg! Håret mitt er som alltid fra locksandbonds (sponset). Jeg elsker det håret så utrolig mye. Kvaliteten er helt fantastisk! Skal ikke skrive så mye informasjon om håret i dette innlegget. Siden all info kommer på onsdag. Men vil bare vise dere før og etter bildene av håret. Ble det ikke fint? 

30 Dager uten Sukker - FERDIG

Wow folkens! Da var endelig 30 dager uten sukker utfordringen ferdig. Det har vært veldig lærerikt, spennende og til tider vanskelig. Men så absolutt verdt det! Noen av dere som har holdt ut igjennom hele utfordringen? En stor applaus til dere isåfall! I løpet av denne perioden har jeg funnet på mange nye snacksretter som er sunne og gode. De kommer jeg til å spise hver gang jeg er fysen på noe godt i ukedagene, og muligens også helgene. Det får vi se ann! Under kan du se noen av rettene jeg har lagt ut på bloggen! Titt gjerne innom kategorien "Mat og kosthold" for mer inspirasjon og oppskrifter :-)

Som jeg såvidt nevnte i spørsmålsrunde videoen jeg la ut tidligere i dag, har jeg kuttet ut godteriet siden nyttår. Så nå er jeg på min 42. dag uten godteri! Men det syns jeg at holder. Så nå skal jeg rett ned på butikken og kjøpe meg en stor pose med smågodt og momse mens jeg ser på en film. God kveld til dere alle ♥

 

VIDEO: Spørsmålsrunde

Da har jeg svart på mange av deres spørsmål, og denne gangen på video. Prøvde å svare på så mange spørsmål som mulig, så videoen ble litt lang. Men håper dere liker den fordet! Kanskje jeg skal begynne med slike videoer litt oftere? Hva tenker dere? 

Alt annet enn en kaffedate

Nå har jeg nettopp kommet hjem etter en kaffedate, som ble alt annet enn en kaffedate. Dro hjemmefra rett før 14 i dag, og opp til Nydalen for å spille inn denne ukens episode av uketube, gullsnutten spesial. Tror den kommer ut i morgen på Nordic Screens sin YouTube kanal. Ganske nervepirrende at gullsnutten prisutdelingen er nå på søndag!

Rett etter innspillingen var ferdig tok jeg tbanen ned til Donna og dro ut for å spise sushi. Hvis dere noen gang er i nærheten av Tøyen må dere stikke innom Wasabi sushi, de har virkelig byens beste sushi, og tidenes søteste personale! Mens vi spiste kom en av oss på den gode idèen å ta en spontantur på IKEA. Hvem er det som ikke elsker en tur dit? Gikk rundt evig lenge og ble så inspirert til å innrede en egen leilighet. De har så mange geniale og smarte interiør løsninger der. Elsker de rommene som er på x antall kvadratmeter, der de viser hvor mye man kan få ut av en liten leilighet hvis man innreder riktig. Syns nesten IKEA skulle hatt en egen app der man kunne innredet sin egen leilighet, og funnet ut smart løsninger. Tenk hvor kule leiligheter man kunne fått da? Da hadde det plutselig ikke gjort noe om man kun hadde en 30 km2 lelighet (hybel). Nå skal jeg pakke ut av posene og rydde rommet mitt. Skjønner ikke hva som skjer med det, men det blir alltid så fort rotete her. Og da snakker vi ikke bare litt rot på gulvet. Da snakker vi totalt kaos så man nesten ikke kommer seg frem. Hehe! Noen som kjenner seg igjen?

DIY Marble Pc Cover

Den siste tiden har jeg sett flere og flere bilder på weheartit, med pcer/mac som har marble cover. Det er så utrolig fint, og gir det lille ekstra til pcen. Så da jeg for noen dager siden var innom søstrene grene, og så at de hadde selvklebende marble cover der ble jeg helt i ekstase! For en rull kostet det ca 50,- kr så det var utrolig billig! 

For å feste det til pcen min skjærte jeg ut akkurat så mye jeg trengte, og festet det til baksiden av skjermen. Enkelt og genialt, eller hva? Jeg elsker det! Mye, mye finere enn den grå kjedelige baksiden jeg hadde før. - Ble det ikke fint? - 

15 tips til Valentine's day!

Allerede på lørdag er det valentinesday. Det er den dagen i året der man skal være ekstra romantisk. Men hva skal man gjøre på valentinesday? Hvilke ting kan man finne på som er ekstra romantiske? I dette innlegget skal jeg gi deg 15 tips til hvordan du kan gjøre noe ekstra ut av dagen, for din kjære. 

1. Gi et kort til hverandre der dere skriver ting som dere setter pris på hos den andre, og hvor mye den andre betyr for deg. 

2. Vær sporty! Spenn på dere skiene og gå en lang tur sammen. Ta med dere en god nistepakke som dere nyter sammen på turen. 

3. Frokost på sengen. Siden valentinesday er på en lørdag i år, er det den perfekte muligheten til å overraske kjæresten din med en frokost på sengen. Stå opp ekstra tidlig og snik deg ut på kjøkkenet, og lag en ekstra god frokost.

4. Dra til utlandet. Hvor romantisk hadde det ikke vært å feire valentinesday i Paris? Ta med kjæresten din på en liten weekendtur til kjærelighetens hovedstad.

5. Lag kuponger. Er det noen ting kjæresten din alltid vil at du skal gjøre for han/henne? Lag et kuponghefte med kuponger som kjæresten din kan bruke. 

6. Dra på spa sammen og få en ordentlig god massasje. Eller du kan gjøre det billigere og gi kjæresten din en massasje hjemme. Tenn masse duftlys og pynt med litt blomster, så blir det minst like koselig. PS: Hvis du bor i nærheten av Oslo, er Daikai wellness retreat å anbefale. 7. Mimre. Hent frem gamle bilder av dere to, fra ting dere har gjort, og mimre sammen. Har dere vært sammen lenge er det nok mange minner som dere har glemt bort, som er koselig å hente frem igjen.

8. Lei et hotellrom. Dersom dere bor sammen kan det være godt å komme ut hjemmefra iblant. Lei dere et hotellrom og bestill middagen i sengen. Kos dere sammen hele kvelden, og nyt hverandres selskap.

9. Lag middag til kjæresten din. Er du den som aldri lager middagen i forholdet? Disk opp med en skikkelig god middag, som kjæresten din kommer til å elske.

10. Dra på restaurant. Pynt dere litt ekstra og dra ut og spis på restaurant sammen. Dra på en restaurant som dere ikke har vært på før, men som dere lenge har hatt lyst til å teste ut. Husk; desserten kan du gi han når dere kommer hjem ;-)

11. Får du ikke vært med din kjæresten på valentinesday? Send henne/han masse tekstmeldinger i løpet av dagen, med koselig påminnelser til hvor mye du elsker den andre. 


12. Bak noe godt til din kjære. Har din kjæreste en favorittkake, eller noe han/hun liker ekstra godt? Bak det til han/henne.

13. Filmkveld. Lei en film og kjøp inn masse godt, og kos dere sammen forran tv'en hele kvelden. Bruk kvelden til å slappe helt av og kose dere i hverandres selskap.

14. Gi henne blomster. Hvem jente er det som ikke liker å få blomster? Selv om mange jente sier de ikke liker sånt, og at det er litt kleint, har de innerst inne lyst på roser. Gi henne en bukett med røde roser og gjerne en boks sjokolade.15. Er du singel? Fortvil ikke. Bruk dagen til å sette pris på dine nærmeste venner. Dra ut og spis middag med en god jentegjeng, eller arranger en jentekveld hjemme. Husk at valentinesday er en dag man skal bruke til å sette pris på sine nærmeste, og gjerne sin kjæreste. Selv om du kanskje har vært sammen i mange år, bør dere bruke dagen til å gjøre noe ekstra koselig for hverandre!

Slik kommer du igang med treningen!

Jeg får ofte spørsmål om hvordan man skal komme igang med treningen. Dørstokkmila er dessverre altfor tung og lang for mange, og da ender det opp med at de fleste dropper treningen. Kanskje vet man ikke hva man skal trene, eller så har man ikke motivasjonen. Jeg har brukt veldig lang tid på å komme inn i en god treningsrutine, og veien dit har ikke vært lett. Derfor tenkte jeg å gi dere noen råd, så veien deres kan bli litt lettere.

 

- Start rolig - 

De fleste av oss blir veldig ivrige når vi skal begynne å trene. Da skal vi plutselig trene 5 ganger i uka og spise supersunt. Men når det har gått en uke eller to, klarer vi ikke å holde ut lengre, og dropper treningen og kaster oss over potetgullposen. Hva er feilen? Man begynte for hardt. Har du ikke trent noe før, eller kun trent en gang iblant anbefaler jeg deg å starte med kun en trening i uken. Tren en gang i uken, til du føler du har kommet godt i rutine med det, også kan du øke til to treninger, og til slutt til tre. De fleste av oss trenger ikke mer enn tre treninger i uken, så det er mer enn nok. 

 

- Kosthold -

Når man trener er det veldig viktig å spise rett. Få i deg masse proteiner for at musklene skal vokse ordentlig. Anbefalt dagsdose av proteiner er 1,5-2 gram per kilo kroppsvekt. Matvarer som inneholder mye proteiner er kjøtt, fisk, fugl, diverse meieriprodukter (skyr, lett gulost, kesam, cottage cheese, osv), egg, bønner, osv. Det er også veldig viktig at du spiser nok mat. Veldig mange jenter sulter seg, og spiser altfor lite, og da klarer ikke kroppen å bygge muskler. 

Å være flink med kostholdet er også veldig bra for treningsmotivasjonen. Når man spiser sunt føler man seg bedre, og får mer energi til trening. 

- Faste dager i uka - 

Dette punktet er så utrolig viktig. Sett deg faste tider og dager i uka, der du skal trene. Skriv det ned i avtaleboken din, og ikke la noe komme i veien for disse treningene. Selv trener jeg mandag, onsdag og fredag hver uke, og prøver hardt å aldri droppe en trening. Grunnen til det er fordi at da får man en vane at man trener, og man blir vandt med den rutinen. Vaner og rutiner er alfa omega når det kommer til både trening og kosthold!

 

- Sett deg mål - 

Hva vil du ha ut av treningen? Sett opp 5 (gjerne flere) punkter som du skriver på et ark, og henger på veggen. Eksempler på mål kan være; løfte et visst antall kilo i knebøy, løpe 3000 meter'n på et visst antall minutter, få en sterkere kropp, gå opp/ned antall kilo, få bedre helse, osv. 

 

- Tren noe du liker

For at du faktisk skal klarer å trene over tid, er det veldig viktig å trene noe du liker. Selv elsker jeg å løfte vekter, fordi jeg får fort resultater og jeg klarer å yte bedre i hverdagen. Det er gøy å se at man blir sterkere og det er super bra motivasjon for min del. Jeg elsker også å gå på ski og løpe ute i skogen, for da får jeg en skikkelig god time-out fra hverdagens mas og kjas, i tillegg får jeg trent kondisjonen og kroppen. 

Vet du ikke hva du liker å trene? Prøv ut forskjellige ting. Meld deg gjerne inn på treningssentre som har saltimer med alt fra yoga til dans, og test ut om noe av det er noe for deg. Ellers vil jeg anbefale å oppsøke en god personlig trener, som kan hjelpe deg å sette opp et styrke treningsprogram. 

- Kunnskap er makt

Hvis du skal trene styrke vil jeg anbefale deg å lære litt om temaet. Da er det mye lettere å få resultater, og man kan unngå skader. Når jeg skulle begynne å trene styrke leste jeg en bok som heter "Styrkebibelen for jenter". Den er perfekt for nybegynnere, og den forklarer litt om alt man trenger å vite. Boken kan du forresten få tak i HER. Ellers pleier også Shape Up å ha mange gode artikler om både trening og kosthold.

 

- Tålmodighet - 

Det er veldig viktig å smøre seg med god tålmodighet når man begynner å trene. Man må huske at resultater kommer ikke over natta, men over tid. Hold deg til treningsplanen din og et godt kosthold over tid, og du vil se resultater. Husk; man blir ikke 200 kg av å spise dritt en dag, men over tid. Akkurat som man blir ikke like fit som Jeff Seid av å spise en salat og dra på en trening. 

 

Lykke til med treningen og kostholdet. Ha det gøy, og fokuser på alt det positive som det gir deg!

Spørsmålsrunde, svarer på video!

Nå er det 4 måneder siden jeg har hatt en spørsmålsrunde her på bloggen. Så da er det virkelig på tide med en ny runde! Jeg pleier vanligvis å svare på spørsmål jeg får inn i løpet av uken, i ukens spørsmål innlegg på søndager. Men denne gangen vil jeg gjøre det litt annerledes! Så nå er det bare å stille alle spørsmål dere lurer på. Spør så mange spørsmål du vil, også velger jeg ut noen som jeg svarer på i onsdagens video. Høres ikke det bra ut? :-)

- Hva lurer du på? - 

Bursdagsfeiring med venninner!

I går feiret jeg bursdagen min med mine aller nærmeste venninner. Vi feiret hjemme hos meg med taco, popcorn, høy musikk, gaver og drinker. I 23 tiden dro vi på Baroque på Bygdøy Allè, og festet videre der. Det ble en veldig koselig kveld, og det var veldig gøy at venninnene mine ble kjent med hverandre. Har jo blitt kjent med de på så forskjellige måter. Noen har jeg blitt kjent med på blogg eventer, noen på skole, og en på et mental sykehus (haha, det var forresten Nora, og vi hadde en photoshoot der). 


Nora, meg, Donna og June

Maria, Nora, Donna og June
Victoria, Trine og Renèe
 

Nå skal jeg planlegge uken. Det er så mye spennende og morsomt som skjer denne uken, så da må ting planlegges. Den tingen jeg gleder meg mest til er neste søndag, for da er det gullsnutten. Det blir kjempe gøy å se igjen mange av de andre youtuberne i nettverket, og ikke minst se hvem som vinner de forskjellige prisene. Jeg er nominert til årets videoblogger, og gru-gleder meg skikkelig til å se hvem som vinner i den kategorien. 

Lately @ Snapchat

God helg ♥ I dag har vært tidenes minst produktive dag. Dere vet de dagene hvor man bare føler for å ikke gjøre noen ting? Vel, i dag har jeg en sånn dag. Skulle ha trent, rydda rommet, lagd opp blogginnlegg, og listen fortsetter. Men hva har jeg rukket å gjøre? Jeg har vært innom posten (som tok meg 15 minutter) også har jeg fått handlet inn partystuff til i morgen. Så jadda, frøken effektiv har tydeligvis tatt helgen. 

I stad kjøpte jeg inn altfor mye snacks som jeg skal spise opp i kveld, mens jeg ser på film eller en serie. Something, something. Føler meg veldig lite interessant i dag. Så da kan dere heller se på noen av mine snapchat bilder, fra den siste tiden. Det er allerede mange av dere som har lagt meg til der, og som daglig sender meg verdens skjønneste snaps. Blir så glad i dere ♥ Har du ikke lagt meg til enda, kan du gjerne legge meg til, stinablogg heter jeg på snapchat!

Prøv ut denne sunne snacksretten!

I går hadde jeg en kjempe fin bursdagsfeiring. Som dere vet, begynte jeg dagen med en 10 km lang skitur. Gud så deilig det var! Følte meg så mye bedre både i kropp og sinn etterpå. Senere på dagen dro en venn av meg og jeg på Big Horn og spiste kjempe god biff sammen. Så det var veldig koselig! Etter en altfor god middag, dro vi hjem til han og slappet av med en film og litt filmsnacks.

Jeg spiser jo ikke godteri (ikke engang på bursdagen min, haha), så han var så snill at han lagde en kjempe god snacks til meg. Har aldri prøvd denne type snacksretten før, men jeg ble helt avhengig fra første smak. Denne snacksretten har masse proteiner, ikke noe tilsatt sukker, og den er supergod!Det du trenger er:

- 3 ss cottage cheese

- Kanel

- Sukrin

- Et eple

- En neve blåbær

 

Dette gjør du:

Fordel cottage cheesen utover en tallerken, strø litt kanel og sukrin over. Skyll og skjær opp et eple, som du danderer over cottage cheesen sammen med en neve blåbær. Strø sukrin og kanel over og nyt! 

 

Håper det smaker!

Happy birthday to me!

Gjett hva? I dag er jeg hele 22 år. Uæh, det er kjempe skummelt å tenke på. Tiden går jo så fort! Jeg syns ikke det er lenge siden jeg ble 18 år og var overlykkelig over at jeg endelig kunne dra på byen og feste, og det er allerede 4 år side! I dag har jeg feiret dagen med en herlig skitur på 10 km. Gikk fra Sognsvann og opp til Ullevålseter, og ned igjen. Hadde med meg en kompis på turen, så det ble koselig! Nå skal vi straks ut på restaurant og spise litt middag sammen. 

..og til dere som lurer. Nei, jeg kommer ikke til å spise noe godteri i dag, selv om det er bursdagen min. Har man en 30 dager uten sukker utfordring, så får man holde seg. Selv om jeg har holdt på siden nyttår da, så jeg har holdt på i 36 dager nå. Klarer jeg 50? Det skal jeg!

Derfor trener jeg styrke!

Som oftest når jeg er på trening, er jeg den eneste jenta i styrkeavdelingen. Omringet av 40 gutter som står og løfter tunge vekter. Jentene klamrer seg fast til tredemøllene, og tørr nesten ikke se mot styrkeavdelingen, i skrekk for å se ut som en stor bodybuilder. De få gangene det er andre jenter i styrkeavdelingen jubler jeg høyt inne i meg, og blir så glad. 

Jeg har selv vært en løpejente, som ikke turte å løfte tunge vekter, i frykt for å våkne som en bodybuilder dagen etter. Derfor ble det kun løping da jeg var på trening. Løping var lett, og man trengte veldig lite kunnskap om hva man skulle gjøre. Jeg holdt på med løping veldig lenge, og resultatene uteble. Ja, jeg fikk bittelitt bedre kondisjon. Men joggingen gjorde kroppen hverken muskuløs eller markert, og rumpa mi ble paddeflat. 

Det var først da jeg ble sammen med eksen min Roger, at jeg turte å trene styrke. Det tok noen måneder med ovetaling fra han sin side, før jeg endelig turte å løfte tunge vekter. Og vet dere hva? Jeg angrer ikke et sekund på at jeg prioriterte styrke fremfor løping. Selv om jeg har gått veldig rolig inn i styrkedelen, og har kun hatt ordentlig fokus på styrke de siste 4-5 månedene. Men jeg ser mye mer resultater nå, enn hva jeg så etter flere år med løpetrening. 

Etter at jeg startet å trene styrke har ryggen og nakken min (som var ganske ødelagt) blitt mye bedre, jeg har mye mindre vondt og takler å sitte mange timer forran et skrivebord. Jeg har mye mer energi, det er lettere for meg å ha en god døgnrytme, jeg konsentrerer meg bedre. Kostholdet mitt har også blitt mye bedre. For å bygge muskler må man spise mye proteiner, og man kan også spise mye mer mat når man trener så tungt som jeg gjør. 

Den mestringsfølelsen jeg får når jeg klarer å løfte tyngre, når jeg ser at hverdagen blir lettere fordi det ikke er drittungt å bære en veske, og når jeg ser hvor bra kroppen min ser ut (jada, det er faktisk lov å skryte litt av seg selv!), da er all den harde jobbingen verdt det. Selv om jeg vanligvis elsker å dra på gymmet, fordi det er min time-out, så er det selvfølgelig ikke alle dager der motivasjonen er på topp. De dagene tenker jeg på alle de gode tingene jeg får ut av styrketreningen, og da kommer motivasjonen fort tilbake. 

Det jeg vil si med dette innlegget er; jenter, ikke vær redd for å løfte tunge vekter. Tørr å gå bort til styrkeavdelingen, og du kommer aldri til å angre! 

//Vil også nevne helt til slutt at jeg selv fortsatt trener kondisjon. På vinteren går jeg på ski, og på sommeren løper jeg ute. Men hovedfokuset mitt ligger på styrketrening, kondisjonen kommer i tillegg. Jeg elsker fortsatt å løpe, og kondisjonstrening er viktig. Men det er også veldig viktig å styrke kroppen! 

Video: Min Morgen Rutine

Da var onsdagvideoen oppe! Denne onsdagen ble det min morgen rutine, som jeg har laget video om. Håper dere liker videoen! Fortell meg gjerne om du har noen ønsker til andre videoer du vil at jeg skal lage! 

Husk å sette kvaliteten til 1080p!

 

---------------------------------------------------

SMINKE (i rekkefølgen de blir brukt)

Primer: Smashbox, photo finish, pore minimizing

Foundation: Maybelline dream satin liquid #030 sand

Foundation brush: Lindex

bareMinerals foundation powder #golden medium

Isadora kabuki brush

bareMinerals foundation powder #golden tan

bareMinerals powder brush

Vippetang: The Body Shop

Mascara: Urban Decay, perversion

Eyeliner: Liquid eyeline by H&M

Bryn: Eyebrow liner by H&M #light brown

---------------------------------------------------------

HÅRPRODUKTER:

ghd style heat protect

Hårbørste: M Cosmetics

Hårspray: Hårologi, styling mega hold hairspray

 

5 sunne lunsjer!

Har dere hatt en fin dag? Jeg har nettopp våknet opp etter en lang powernap. Av en eller annen merkelig grunn er jeg veldig trøtt for tiden. Skjønner virkelig ikke hvorfor! For jeg sover 7-8 timer hver natt, trener regelmessig, spiser bra og gjør egentlig alt riktig. Merkelige greier.. Jeg fikk et spørsmål for noen dager siden om jeg hadde noen gode tips til sunne lunsjer. Så jeg tittet litt tilbake i mat arkivet, og fant 5 av mine favoritt lunsjer. Alle er sunne og veldig proteinrike, så disse er perfekt for deg som vil ha noe sunt og godt! 


Tacosalat med en vri - Oppskrift HER


Eggemuffins - Oppskrift HER

 


Proteinrike kyllingnuggets - Oppskrift HER

 


Tunfisksalat - Oppskrift HER

 


Røkelaks i wraps - Oppskrift HER 

 

 

Outfit; Rock that cuteness

Nå er jeg oppe på Nordic Screens kontorene en tur. Har nettopp spilt inn en episode til uketube, gullsnutten spesial. Er så heldig at jeg har fått lov til å leke litt programleder. Alle episodene kan du forresten se på Nordic sin kanal HER. Rakk å ta litt antrekksbilder før jeg tok turen opp til Nordic i dag. Er så glad i å blande rocka elementer med supersøte elementer. Skinnbukse og spike sko mikset med søte bølger i håret og en blondegenser. Veldig meg! Moods of Norway - Jakke

Jeffrey Campbell - Sko

Gina Tricot - Bukse

Michael Kors - Veske

Bik Bok - Genser 

CMYK - Klokke


Hva syns du om dagens antrekk?

 

Back in business!

Nå har jeg kickstartet uken med en skikkelig god treningsøkt! De siste to ukene har jeg nesten ikke rukket å trene, og har bare fått trent en styrkeøkt i uken. Det merker man fort for å si det sånn! Energinivået og humøret daler nedover så fort treningen blir bortglemt. Og jo lengre man går uten de faste treningsrutinene, jo verre syns jeg det er å komme inn i de igjen. Noen som kjenner seg igjen? Men nå er det back in business, og denne uken skal jeg få til minst 3 styrkeøkter, og forhåpentligvis en skitur. Jeg er så glad for at jeg tok det veldig rolig i helgen, for nå er jeg kjempe klar for en ny uke! Vanligvis klarer jeg ikke å legge fra meg jobben i helgene, og når uken kommer er jeg allerede helt utslitt. Og det er jo virkelig ikke bra! Rutiner er superviktig for meg, og fremover blir det å stå opp kl 7:30 hver dag, trene 3 ganger i uken og ta så mye fri i helgene som overhodet mulig. 

Forresten, hvordan går det med dere med 30 dager uten sukker utfordringen? Er så spent på og høre om dere klarer dere, eller om dere syns det er like vanskelig som jeg syns det er! Har ikke spist godteri i hele år, så jeg ligger litt forran de av dere som hoppet på utfordringen når jeg kicket den i gang den 12. januar. Må nesten klappe meg selv på skulderen for at jeg har klart meg uten godteri i 33 dager nå. Det er helt utrolig hvor oppfinnsom jeg har blitt på å finne andre ting jeg kan knaske på i løpet av disse 33 dagene. Jeg elsker å kose meg med noe ekstra når jeg ser på film, men uten godteri har jeg måttet finne på mange andre ting jeg kan spise. Tipset dere om 5 av tingene jeg pleier å lage, i en video jeg laget her forleden, som du forresten kan se HER.

Nå skal jeg hoppe i dusjen (en småsvett jente som trenger en dusj etter trening, hehe!) også skal jeg lage meg litt middag. Har også noen YouTube videoer jeg gleder meg til å titte igjennom. Har dere noen favoritt youtubere som dere alltid må se videoene til? Det har jeg! Mine favoritter er Shane Dawson, Trisha Paytas og Gigi Gorgeous. De er så morsomme og søte!

Dette er slutten..

God mandag skjønne dere ♥

Nå har jeg nettopp kommet ut av en god og varm dusj, og jeg har hoppet rett inn i pysjen. Jeg elsker rolige mandagsmorgener, der jeg slapper av i pysjen med en god frokost og en stor kopp kaffe. I dag er en slik mandag. En myk start på uken passer meg helt perfekt. Denne uken er det noe veldig gøy som skjer. Jeg har nemlig bursdag på torsdag. Wii!

Tenk at lille meg blir 22 år allerede.Det er skummelt å tenke på det! Tiden går så altfor fort. For et par uker siden var det en jente som spurte hvor gammel jeg var, og da svarte jeg automatisk 20 år. Hodet mitt klarer virkelig ikke å henge med! Jeg skal feire bursdagen min på lørdag med en god gjeng av de beste jentene jeg kjenner. Det blir så koselig! 

Over til noe helt annet. I går så jeg en utrolig morsom film som jeg bare må tipse dere om! Den heter "This is the end" (dette er slutten), og er så morsom at jeg fikk total latterkrampe flere ganger. Den hadde ikke noe veldig mye rød tråd og alt som skjedde var veldig tilfeldig. Men flere av scenene var så morsomme at de var til å dø av! Dere som liker serier som Family Guy kommer til å elske denne filmen! 

-   Nydusjet og i pysjen. God følelse :-)  - 

Nå skal jeg planlegge denne ukens blogginnlegg, onsdagsvideo og møter jeg skal på. Hvis du har noe du ønsker at jeg skal lage innlegg / video om kan du gjerne komme med forslag nå, så skal jeg prøve så godt jeg kan å få laget det! Ha en fin start på uken dere ♥

 

Ukens spørsmål #58

Jeg har blitt med på 30dagerutensukker og har holdt meg fram til nå. Jeg er invitert på fest i helgen og lurer på om det er greit at jeg drikker alkohol? Ser du fortsatt drar ut og drikker selv om det er mye sukker i de forskjellige alkoholdrikkene så er alkohol da et unntak?
- Når det kommer til den challengen så kan man velge litt selv hva slags ting man unngår. Jeg unngår alt av godteri, brus osv. Men alkohol drikker jeg, men kun når jeg er ute med venner. Men du kan legge opp challengen sånn som du selv vil :-) 

 

Lenge siden du kjøpte den toppen? Den var drit kul!
- Ja, det er veldig lenge siden! Så den selger de nok ikke lengre på H&M, dessverre.

 

 

Hvilken pc har du?
- Jeg har en fra Lenovo. Ideapad U330 touch er modellen. Jeg kjøpte den for over et år siden og er veldig fornøyd med den. Syns det er veldig kult at den har touch skjerm, siden ikke så mange pc'er har det. Har vurdert å kjøpe mac mange ganger, men tørr ikke overgangen fra pc til mac enda. 

 

Hvor kjøpte du skinnbuksene dine?
- De kjøpte jeg på H&m rett før nyttår. Jeg elsker de! Selv om de er ekstremt varme hvis man skal bruke de på fest og lignende. Da kan de fort bli ekstremt klamme. Har tabbet meg ut på det en gang før når jeg tok de på meg, og allerede på vorset måtte låne et skjørt av en venninne fordi buksene var altfor varme. Haha! 

 

Hvilken utdanning har du nå? Jeg husker du gikk på skole da jeg begynte å lese bloggen din for noen år siden, men jeg husker ikke hvilken linje du gikk. Kan du nevne alt av skole du har gått på/skal gå på?
- Jeg har fullført videregående. 1 året gikk jeg mat og restaurantfag, 2. året gikk jeg kokk og servitør og 3. året gikk jeg allmenn påbygg med medieinformasjonskunnskap som valgfag. Har lyst til å utdanne meg noe mer, men vet ikke hva enda. Så det avventer jeg.  Hvor er saueskinnet fra? Jeg har også sykt lyst til å kjøpte et slikt til å ha på stolen i stua, og også på sofaen!
- Det har jeg kjøpt på IKEA. De har både ekte saueskinn og syntetisk. Siden jeg ikke takler lukten av sauer kjøpte jeg syntetisk, og er veldig fornøyd med det. 

Kjøpte forresten samme glasskrukke som deg til å legge positive lapper oppi. Ble så inspirert!! Men er veldig nyssgjerrig på hva du skriver på lappene dine? Sliter litt med å finne på ting å skrive, så setter pris på forslag til dette. Har skrevet noen lapper som feks: kjøpte ny blomstervårjakke, god middag.. Haha
- Hehe, for å være ærlig har jeg ikke vært så altfor flink til å huske å skrive lapper selv. Det jeg har skrevet ned er hverdagsgleder som at jeg var ute og spiste en god middag med en venninne, osv. Sånne type ting. Men det er jo selvfølgelig helt opp til en selv hva en vil skrive. 

 

Har du noen framtidstanker om hva du vil jobbe med?
- Jeg har lyst til å jobbe som blogger så lenge jeg kan. Jeg elsker å skrive, ta bilder, filme, og ha små og store prosjekter som jeg holder på med. Hvem vet hva fremtiden bringer? Men tror nok det blir noe ala det jeg holder på med her på bloggen. 

 


 

Noe du lurer på til neste ukens spørsmål?

Favoritter fra Nelly

Nå er det kun to uker igjen til gullsnutten skal gå på tv. Siden jeg er nominert til årets videoblogger, tenkte jeg å pynte meg litt ekstra. Men jeg aner ikke hva jeg skal ha på meg! Derfor har jeg scrollet igjennom mange nydelige kjoler på nelly, etter litt inspirasjon. Er litt nærmere hva jeg tenker meg nå. Så kommer nok til å klikke hjem en kjole i kveld tenker jeg! Mens jeg tittet rundt på nelly fant jeg så mange fine ting. Den siden der er skummel altså. Man finner alltid altfor mye fine og kule klær! Under kan du se noen av mine favoritter!


Kjole - HER  //  Øredobber - HER  //  Sko - HER

 


Kåpe - HER  //  Bukse - HER

 


Hvit kjole - HER  //  Grå kjole - HER 

 


Hvit kjole - HER  //  Rosa kjole - HERKjole - HER  //  Michael Kors veske - HER  //  Fossil klokke - HER

 

//reklame linker