hits

Hage

En stor del av hageprosjektet er ferdig!

I dag har jeg endelig blitt ferdig med en av de store prosjektene i årets hageprosjekt. Jeg har holdt på siden fredag og i kveld ble jeg endelig ferdig! Prosjektet jeg holdt på med i denne runden var urte / grønnsakshage på verandaen. 

Jeg syns det er så gøy at jeg endelig har masse urter og noen grønnsaker å velge mellom der ute. Jeg bruker jo så mye ferske urter når jeg lager mat, og det er et must have for meg å ha. Men å ha 20 forskjellige urter inne har ikke akkurat vært bare-bare. Men nå har jeg de endelig på verandaen, så jeg bare kan gå og forsyne meg akkurat når jeg vil. Så deilig!

Som dere ser har jeg plantet ganske mye forskjellige ting. Siden dette var et av prosjektene har jeg filmet hele prosessen, hvordan jeg gjorde alt sammen og mange tips og triks. Har typ 6 timer med filming å gå igjennom, så den videoen kommer nok ut til neste uke. Hehe! 

Vi har fått gjort veldig mye i hagen i dag. Per Fredrik har blant gjort om hele luftegården til Chloe. Det ble helt sinnsykt fint! Skal vise dere mer av det senere. Fikk også klippet hele plenen i dag. Det var deilig! Eneste som var kjipt var å se hvor ekstremt mye mose det er der.. Typ halve plenen er mose.. Kjøpte mosefjerner i stad, og skal teste den i morgen og se hvordan det går. Krysser fingrene for at det blir fint! 

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

2 Store problemer

De siste dagene har virkelig vært et bevis på at sommeren endelig er her. I dag har det vært 23 grader i skyggen, og det har vært helt nydelig. Jeg har jobbet mye inne, men i pausene så har jeg tuslet rundt i hagen og kost meg. Det er så nydelig der ute nå!

Det store plommetreet står i full blomstring og det er helt nydelig å se på det. Det er jo et gigantisk tre, og det lyser opp hagen med blomstene sine. Håper det kommer plommer på det i år. Det første året vi bodde her var det massevis av søte og gode plommer på det, men i fjor kom det ingenting. Aner ikke om plommertrær er sånn annenhver år type greie. Men jeg krysser i alle fall fingrene for at vi får plommer i år! 

Rundt i hagen begynner det å bli skikkelig grønt og fint. Tulipanene som Per Fredrik og jeg plantet i høst er i full blomstring, og de er så fine! Det eneste som en kjipt med hagen nå, som jeg må finne en løsning på er; mose og maur. Det er så mye mose i hagen at jeg ikke aner hva jeg skal gjøre. Det er sikkert litt fordi mye av hagen er bygget oppe på et fjell. Men noe må jo kunne gjøres?

Når jeg tok disse bildene i stad ante jeg fred og ingen fare. Frem til jeg plutselig kjente at noe kilte på leggen. Jeg så ned og det var 40 maur på føttene og leggene mine. Jeg skrek og hoppet rundt som en galing for å få de vekk! Jeg er ikke noe særlig redd for maur. Men når det kommer 40 stykker samtidig får jeg helt noia!

Etter en nøyere titt rundt i hagen innså jeg at vi virkelig har et maurproblem. Trærne er fulle av maur, det er masse maur på gresset og til og med på verandaen har de små djevlene kommet. Ikke særlig gøy. Noen få maur er jo null stress. Men akkurat nå er det full invasjon. Jeg er nødt til å finne en løsning asap, for dette funker dårlig! Om noen har gode tips å komme med tar jeg de hjertelig imot! Jeg trenger all den hjelpen jeg kan få nå. Å google hjalp faktisk fint lite. Så gud vet hva jeg skal gjøre! 

Men, maur og mose til side. Så er det ekstremt deilig at sommeren har kommet og jeg gleder meg til å nyte sommeren i Norge i år. Det er få steder som slår Norge om sommeren! Norge er virkelig vakkert! 

 Nå skal jeg redigere en annonse video og sent i kveld kommer endelig Per Fredrik hjem. Han reiste til Cannes på filmfestival fredag morgen, og jeg har savnet han så uendelig mye! 

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

 

Grønnsaker til 5000,- kr!

I dag har jeg vært en tur på hagesenteret og kjøpt inn alt jeg trenger for å starte min egen lille kjøkkenhage her på verandaen. Jeg har kjøpt to store pallekarmer som jeg skal sette sammen og ha alt sammen oppi. Jeg fant så mye forskjellig godt på hagesenteret og nå gleder jeg meg til å plante. Først må jeg bare bære 400 liter med jord ut fra bilen.. Hehe. Fikk alt inn i bilen, men å bære de opp på verandaen blir litt vanskeligere..

Siden dette er første gangen jeg prøver meg på grønnsakshage har jeg tatt en del lette ting som krydderurter, paprika, bringebær, jordbær og tomater. Av urter valgte jeg timian, dill, sitronmelisse, kruspersille, mynte og ertespirer. Er så spent på hvordan det blir til slutt, og jeg håper at jeg får dette til. Om noen har noen gode tips å dele blir jeg uendelig takknemlig for det! 

En liten fun fact; hver gang jeg kommer hjem fra shopping løper Chloe alltid bort til posene og skal snuse på ALT. Hun elsker å snuse på nye ting, og hun ble helt vill når jeg kom hjem med alle disse grønnsakene og urtene!

Nå skal jeg begynne å bære opp alle jordsekkene og sette igang med å sette pallekarmene sammen. Hele bilen er stappfull med ting til dette prosjektet nå, og det ble ikke akkurat billig.. Rett over 5000,- kr for alt sammen. Heldigvis varer mye av det i mange år, og gleden er så stor at det går greit. Hehe!

Filmer forresten en del underveis så skal sette sammen en video til dere når jeg er ferdig med denne delen av hageprosjektet!

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

 

Slik ser hagen ut nå!

I dag har været vært helt fantastisk ute. Per Fredrik og jeg grillet ute på verandaen til lunsj og koste oss skikkelig. Er så deilig at det endelig er sommer! Etter de siste dagene har det jo vært sommertemperaturer. Er så rart hvordan det gikk fra vinter til sommer på sånn to uker. Våren ble bare hoppet rett over. Haha!

Nå er det tre uker siden jeg begynte å gjøre noe i hagen, og jeg har fått gjort en del. Ikke så mye jeg håpet på, siden været har vært litt av og på, og egentlig finest de siste dagene. Men noe har blitt gjort! 

Jeg har blant annet gravd ut det ene blomsterbedet og lagt stein rundt det. Syns det ble så fint, og forskjellen fra før ble helt enorm! Har tenkt til å grave ut det andre blomsterbedet som er på den andre siden av huset inntil dette bedet, sånn at de begge får steiner rundt seg. 

Her kommer det snart opp en svær busk med peoner. Roser og peoner er mine favorittblomster, og når det blomstrer her i hagen er det helt nydelig!

Endelig begynner det å bli grønt på denne veggen. Om vinteren faller alle de grønne bladene av, så den ser ganske ribbet ut. Men nå blir den mer og mer dekket av grønne blader for hver dag som går! 

Disse to rosene plantet jeg for to år siden og det har vokst cirka 20-30 cm. Vet ikke om det er mye, men det er i alle fall veldig gøy å se at de vokser. I år kommer jeg til å passe bedre på de med både klipping og næring, så da vokser de forhåpentligvis enda mer!

Her er et annet bed jeg holder på å grave ut og gjøre klart for å legge steiner rundt. I dette bedet plantet Per Fredrik og jeg masse tulipaner i høst, og nå kommer de skikkelig fint opp. Gleder meg til de blomstrer!

I dette bedet må jeg virkelig ta tak. Her er det både oregano, roser, tulipan, buksbom og enda mer rart. Så her må mye flyttes til andre steder, også vil jeg heller plante noe som passer sammen. Er litt usikker på om jeg skal legge heller rundt dette bedet eller hva jeg skal gjøre for å ramme det inn. Så det får jeg ta som det kommer!

På verandaen begynner det også å blomstre, og her er rhododendron jeg plantet i full sving. De rosa blomstene er så nydelige!

Dette plantet jeg tidlig i vår, og dette treet var egentlig dekket av gule blomster. Nå faller de blomstene av og det blir grønt. Plutselig ble det lille treet veldig stort med alle bladene. Haha! Stemorsblomstene oppe i pottene har også vokst masse, og jeg håper de blomstrer langt utover sommeren.
 

Langs hele innkjørselen vår er det dekket med hvitveis og flere nydelige blomster. Får sånn eventyrfølelse når jeg går inn her!

 

Gleder meg til det begynner å blomstre her, og jeg kan plante mer blomster. Kan nok hende jeg tar meg en tur på blomstershopping til helgen. Hehe! 

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

 

Prosjekt; Dyrke min egen mat!

Nå som de varme gradene har kommet har jeg tenkt til å straks starte med kjøkkenhagen min. I år har jeg virkelig lyst til å dyrke mine egne urter, bær og noen grønnsaker. Det er jo så gøy å ha sin egen grønnsaksdisk å plukke av når man skal lage mat. Også får man så mye mer lyst til å spise sunt når man har det stående sånn.

Jeg har tenkt til å kjøpe et par pallekarmer og plante masse urter som basilikum, timian, koriander, mynte, persille og gressløk. Så jeg har alt jeg trenger til å lage mat. I den andre pallekarmen blir det diverse frukter og grønnsaker jeg liker som; cherry tomater, jordbær, bringebær, salat og litt diverse. Her ikke alt her bestemt enda, så det tar jeg litt som det kommer. Mye digg blir det i alle fall! Det er jo så bra for miljøet å dyrke sine egne økologiske grønnsaker. Da slipper du at det skal kjøres noe sted, du slipper plastembalasjen også kaster man ikke like mye mat når man har dyrket det frem selv. 

Å dyrke mat er noe du kan gjøre nesten uansett hvor liten plass du har. Har du en balkong kan du ha et stativ med litt diverse godsaker. Har du bare et vindu, men får lov til å henge opp blomsterkasser under det kan du jo ha urter i en slik blomsterkasse. Perfekt å ha den utenfor kjøkkenvinduet så du bare kan plukke mens du lager mat.

Om du har litt større veranda / hage er det uendelige muligheter med både pallekarmer også er det fint å dekorere rundt på verandaen med et sitrontre eller et lite epletre. Her er det bare fantasien som setter grenser. Jeg gleder meg veldig til å dyrke en del av min egen mat, og jeg er spent på hvordan det kommer til å gå! 

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

 

 

Endelig blomster på verandaen!

I dag har jeg endelig plantet de blomstene jeg kjøpte på hagemessen i Lillestrøm, ut i potter. Herregud det er jo en evighet siden jeg var der. Haha!

Jeg har måttet avklimatisere de (vende de til sol og kulde ved å ta de inn på natta og ha de i skygge de første dagene). Så det tok jo en uke bare det, også måtte jeg surre meg til å kjøpe blomsterpotter og vente til det ble sol. Det har tatt litt tid.. 

I dag skinte endelig solen så da tok jeg turen ut på verandaen og plantet alle blomstene i potter. 

Noen av pottene hadde ikke hull under, så de drillet jeg hull i. Det er superviktig med hull i pottene for at overflødig vann skal renne ut. Blomster liker ikke å stå med røttene i vann. 

For ekstra god drenering la jeg et lag med lecakuler nederst, også et lag med fiberduk oppå. Fiberduk er genialt for å hindre at jorden renner ned i lecakulene og tetter igjen hullene. 

Deretter var det bare å fylle opp alle pottene med jord. Jeg brukte totalt 90 liter med blomsterjord i disse pottene. Det gikk mye mer enn jeg hadde trodd! Heldigvis hadde jeg flere sekker plantejord i garasjen. 

Før jeg plantet blomstene satt jeg de i bøtter med vann i 10-15 minutter. Da fikk røttene sugd til seg masse vann, og det er lettere å plante de. Dette er kanskje ikke supernødvendig om du skal plante i potter, så lenge du husker å vanne godt etterpå. Men om du skal plante noe ned i hagen er dette veldig viktig.

Så var det bare å plante en og en blomst og fylle opp med jord på sidene. Jeg slengte også oppi litt langtisvirkende gjødsel, som løser seg opp litt hver gang du vanner. Veldig kjekt for plantene som trenger mye næring, så de vokser seg store!  

Slik ble resultatet til slutt! Nå er det som å gå inn i en oase av blomster og planter, og det er så deilig! Det ble skikkelig stor forskjell når jeg fikk plantet alle blomstene i krukker. Da kom det virkelig frem hvor fine de var! 

Er man blogger så må man jo ha en flamingo, eller hva?

I fire av krukkene har jeg satt inn lys som lades opp av solen, og så fort det blir mørkt lyser de. Jeg har plassert de så de står på hvert hjørne i en firkant, så de rammer inn området. Gleder meg skikkelig til å se hvor mye de lyser! Tror de kommer til å gjøre det så koselig! 

Gleder meg skikkelig til denne rhododendron planten blomstrer! Kommer forresten til å plante den ut i hagen om et par år, når den er for stor til å stå på verandaen, siden det egentlig er en hageplante. Samme gjelder syrinen. 

På hver side av verandaen henger det en rosa ampell og en fuglebutikk. Det er så koselig å se på alle de små fuglene som stikker innom og spiser mat. Vi har hatt de hengende siden november, og de kommer til å henge der i mange, mange år. Koselig for oss å se på, og fint for de sultne fuglene! 

Det er så deilig å endelig ha startet på blomsterdelen av hageprosjektet. Vi skal jo gjøre mye mer med verandaen, så dette er bare starten. Det kommer spiseplass, mye mer blomster og trær, et loungehjørne, et grønnsakshjørne og mye mer! Gleder meg så mye til å fortsette med dette. 

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

Stina tester: Dyrke min egen mat!

I dag har jeg testet noe jeg aldri har prøvd før, nemlig å så mine egne krydderurter. Dere som har lest bloggen min en god stund vet jo at jeg elsker å ha krydderurter stående på kjøkkenet, og jeg bruker mye ferske urter i maten jeg lager.

Det gir det lille ekstra til maten, også får jeg mye mer lyst til å lage spennende mat når det står spennende urter på benken.

SNAPCHAT STINABLOGG

I dag var jeg innom Plantasjen en tur og fikk lyst til å teste ut det å så egne krydderurter. Så jeg kjøpte inn en del forskjellige poser med noen av mine favoritter og noen som jeg syns var spennende som hvitløksgressløk. Frøposene var veldig billige, og de fleste kostet 19 og 29. Så om du får lyst til å teste dette ut selv kan du gjøre det for en billig penge!

Jeg kjøpte også såjord, stikketiketter og minidrivhus. Minidrivhus er genialt å sette i vinduskarmen på et rom som man ikke bruker. Vi bruker ikke lagerrommet til så mye så der blir vinduskarmen flittig brukt.

Jeg googlet meg frem til en del videoer som viste hvordan man skulle så. Det jeg lærte var at man skulle legge et godt lag med jord i beholderen, spraye over med vann så jorden blir veldig fuktig også strør man over frøene. 

Jeg strødde frøene i striper bortover og viste hvor stripen gikk ved å bruke stikketiketten. Da markerte jeg også hva det er som kommer opp på det enkelte stedet. Det er smart å gjøre, for det er mye som ser veldig likt ut i starten.

Det er smart å beholde posene med infoen til urtene på, så man vet når man kan plante de ute og hvor lang tid det tar før man kan høste inn urtene. På de urtene jeg valgte tok det alt fra 40-120 dager før man kunne høste. Så det blir ikke klart til middag for å si det sånn. Haha! Her må man smøre seg med tålmodighet. 

Gleder meg veldig til å se hvordan disse kommer til å vokse opp, og om det i det hele tatt blir en suksess. Har prøvd å si litt ting før, men har glemt å vanne og gitt opp halvveis, men nå går jeg all in med mange urter så nå får vi krysse fingrene for at det skal funke! Er jeg heldig har jeg flere av urtene i mange år. 

 

👻 SNAPCHAT - STINABLOGG 👻

Nye blomster til verandaen!

I går var jeg på hagemesse i Lillestrøm med Per Fredrik. Vi gikk rundt i timesvis og ble inspirert av blomster, og jeg klarte selvfølgelig ikke å dy meg; jeg bare måtte kjøpe noen blomster.

Jeg prøver å vente med den store blomstershoppingen til 1 mai, for da er det jo litt mildere ute, og da kan jeg plante plantene rett i jorda. Men de blomstene jeg kjøpte i går skal i krukker på verandaen, så da er det null stress så lenge jeg er flink med å avklimatisere de.Det er forresten en ting som er første gang jeg noensinne gjør. Jeg har alltid trodd at plantene var klare til å plantes med en gang man kjøpte de. Vel, der har jeg tatt feil. Ofte er ikke blomstene / plantene klare for å stå ute før de har blitt avklimatisert. Om man setter de rett ut kan de bli solbrente eller så kan de reagere på at det er kaldt, og i verste fall dø. For å avklimatisere de (slik jeg har lært) setter man de ut på verandaen der det er lunt på dagen, også setter man de inn om natta. Dette gjør man i en liten uke. De første dagene er det smart å sette blomstene i skyggen. Husk å vanne de. Hehe! 

Jeg skal i alle fall være superflink til å passe på blomstene mine, for herregud så dyrt blomster er. Bare det "lille" som er på bildene under koster sånn 3000,- kr.. Det er jo helt vilt! Nå skal det sies at dette er mange tresorter og stauder, som jeg kommer til å ha i mange år, så det er verdt det i lengden. Men det hadde jo vært så kjipt hvis de døde etter to uker fordi jeg ikke hadde tatt skikkelig vare på de! 

Rhododendron / Syrin / Fuschia / Fuschia / Rhododendron / Heemskerk
 

Blomstene jeg kjøpte er forresten blant annet et syrintre. Dette skal jeg ha i en svær krukke på verandaen i et par år, og når det begynner å bli veldig stort planter jeg det ute i hagen. Kjøpte også Rhododendron som jeg kommer til å gjøre det samme med. Disse er forresten grønne året rundt, som er genialt hvis man vil ha litt grønne planter ute om vinteren. De får store blomster i mai / juni måned. 

Fuschia minner meg skikkelig om barndommen min, da bestemor alltid pleide å ha sånne blomster i hagen. De er jo helt nydelige og jeg gleder meg til å ha de på verandaen! Heemskerk er en plante jeg aldri har vært borti, og jeg er veldig usikker på hva den heter på norsk. På lappen stod det bare "Heemskerk plant", så gud vet. Hehe! Fin er den i alle fall! 

Kjøpte også tidenes kuleste flamingo som jeg føler at passer perfekt inn på verandaen min! Jeg elsker jo rosa og flamingoer, så den traff midt i blinken hos meg! 

Gleder meg til å plante verandaen full av blomster og planter. Det er jo på verandaen vi har mest sol og som vi er mest om sommeren, så jeg kommer uten tvil til å legge hovedvekten min der når det kommer til blomster. Der skal det være fint. Hehe! 

Tålmodig kjæreste på hagemesse

Denne dagen har virkelig bare sust avgårde, og det er først nå jeg har fått satt meg ned ved mac'en. I dag har jeg vært i Lillestrøm på hagemesse. Per Fredrik var virkelig tidenes beste kjæreste og ble med, og det setter jeg så stor pris på. Det er jo en ganske lang kjøretur, i tillegg til en del timer hvor jeg gikk og tittet på blomster, så jeg er uten tvil heldig som har en så snill og tålmodig kjæreste som ble med!

Jeg fikk massevis av inspirasjon og jeg lærte masse av foredragene de hadde. Et av hageprosjektene mine er å lage en kjøkkenhage, og der var gøy å lære om hvilke helsegevinster det har. Det er jo litt derfor jeg skal gjøre det også. Får jo så mye mer lyst til å spise grønnsaker og frukt når det henger klart rett utenfor døra. Da blir det mye salater for å si det sånn. Hehe! 

Jeg endte selvfølgelig opp med å handle litt blomster. Sjokk? Haha! Kjøpte blant annet et tre og noen nydelige rosa blomster jeg skal ha på verandaen. Skal vise dere de i neste innlegg! 

Midt i hagetittingen stakk vi ut en tur og spiste litt sushi. Jeg elsker nigiri, og det er uten tvil min favoritt sushi. Meeeen, når de putter wasabi mellom laksen og risen på nigirien smaker det helt pyton. Jeg hater, og da mener jeg hater wasabi. Jeg blir skikkelig dårlig i kroppen av det og jeg vet ikke om jeg er allergisk, men jeg blir i alle fall skikkelig dårlig bare jeg får en liten smak av det. Så da ble det pølse i brød når vi kom tilbake til hagemessa. Haha! Er det mulig..

Nå må jeg prøve å drikke litt vann eller noe for jeg hikker som en annen tulling. Har hikket av og på i hele dag, og jeg har virkelig de sykeste hikkene. Får nesten ikke puste når jeg hikker engang! 

Video - Hage Tour - Slik ser hagen ut nå!

Nå er det endelig vår og jeg er igang med hageprosjektet. Før jeg startet filmet jeg hele hagen og verandaen så dere kan se skikkelig førvideo, av hvordan alt ser ut. Jeg forteller også om hvilke planer jeg har for hagen, og hva som skal forandres. Her er det mye som skal skje, og hagen kommer til å se helt annerledes ut innen jeg er ferdig! 

SE HELE VIDEOEN HER - Husk å abonnere på kanalen min for å få med deg alle videoene jeg legger ut! 

Klar for det store hage-prosjektet!

Endelig er vinteren over, og våren har kommet for fullt! Nå er det allerede noen uker siden snøen ble helt borte her hos oss, og nå har endelig finværet kommet på plass også. Dere kan jo tenke dere hvor hagedilla jeg har om dagen!? Jeg er så gira på å komme igang med hagen i år, at jeg i går kveld gravde ut og gjorde klart et helt blomsterbed. Hehe!

I år skal jeg gjøre så utrolig mye i hagen, og jeg skal endelig gjøre den "min". Den har jo en veldig god base som de som bodde her før oss har laget. Så det gjør jobben mye lettere! I år skal jeg fylle opp alle blomsterbedene til randen, fylle opp verandaen med møbler og planter, og virkelig gjøre hele eiendommen om så den føles ut som den er vår.

Jeg filmet litt her om dagen der jeg viste hele hagen, og fortalte masse om planene mine. Jeg må bare få filmet litt med drone og redigert den, så skal jeg få vist dere hvordan ting skal bli og hvordan det ser ut nå. 

Wii som jeg gleder meg altså. Jeg har i løpet av vinteren fått helt hagedilla. Jeg har aldri vært helt sånn før, men jeg tipper det er noe som har kommet fordi vi endelig har et hus og et sted vi vet at vi kommer til å bo i mange år. 

I dag får jeg ikke gjort så mye hagearbeid, for vi skal inn til Oslo en tur for et møte også skal vi på boklanseringen til Julianne (pilotfrue). Hun har gitt ut en bok om hennes vei til å bli gravid, som virkelig ikke har vært bare-bare. Gleder meg til å se igjen bloggkollegaer og sjekke ut boken! 

Blomster for 5000,- kr - Slik ble resultatet!

annonse | kjole | bubbleroom
 

På fredag kjøpte jeg inn en hel bil stappfull med blomster, jord og nye blomsterpotter. Nå er det endelig vår, og det har kommet inn en del forskjellige blomster som overlever å stå ute i kulden. Så da måtte jeg bare handle inn og pynte opp med påskefarger! Og dere, det ble så fint! 

BUBBLEROOM KJOLE

Tenkte å fortelle litt om hvordan jeg gjør det når jeg planter blomster i potter, og litt tips og triks. Jeg er ikke akkurat noen profesjonell, men jeg har lært mye av youtube videoer og kanskje du lærer noe nytt?
 

Det første jeg gjør når jeg har handlet mye blomster som skal fordeles rundt, er å ta alt ut av posene og sette det på et sted så jeg får oversikt over hva jeg har. Jeg kjøpte inn disse sortene da de tåler et par kuldegrader; viola (små stemorlignende blomster), påskeliljer, perleblomster / muscari. 

Deretter fordeler jeg blomstene rundt til de pottene jeg vil plante de i. Jeg liker å ha en høy ting og en lav ting i hver potte, sånn at det blir en fin balanse. Farger er også noe jeg tenker mye på, og det skal matche på en fin måte. Har jeg for eksempel påskeliljer i en potte, blir det for mye gult hvis jeg putter i stemorsblomster med gule blomster på. Da er det bedre med noen blå / lilla / rosa blomster. 

Når jeg kjøper potter passer jeg alltid på at det er hull i bunnen av de. Da kan overflødig vann renne ut, og man kan vanne godt uten å være redd for at man skal drukne blomstene. Det er noen potter man kan drille hull i selv, men det er kjekt å sjekke før man tar frem drillen. Hehe! 

Det første jeg gjør når jeg skal potte er å helle oppi lecakuler. Det er smart å bruke om du vil at vannet skal renne enkelt ut om det blir for mye vann for blomstene. Om det ikke er hull i bunnen av potten du bruker er lecakuler et must. 

Deretter fyller jeg opp med blomsterjord gjerne blandet med litt gjødsel. Jeg hadde glemt å kjøpe inn gjødsel, så jeg bruker heller gjødsel jeg blander inn i vannet jeg vanner med. 

Om jeg skal ha planter som er ganske lange nede i potten pleier jeg å sette inn de før jeg har fylt opp helt med jord. Småblomster som de på bildet under putter jeg bare inn når jeg har fylt opp nesten til toppen med jord. Når jeg skal fylle på med blomster er jeg nøye med at det ikke er to av samme farge rett etter hverandre. Det kan fort se litt rart ut. Hehe! 

Her har jeg plantet stemorblomster sammen med et gult lite tre, som kommer til å bli stort etterhvert. Når man skal plante trær i blomsterpotter er det viktig å ta en potte som er stor nok til at treet har god plass til å vokse, om ikke forblir treet veldig lite. 

BUBBLEROOM KJOLE

Slik ble det til slutt! Det ble også noen blomster og blomsterpotter til overs som jeg pyntet opp med på verandaen og inne i huset. Første prioritet var jo å pynte opp ved inngangen til huset, og det ble så fint! Er så koselig å gå forbi der når vi går inn og ut, og er vi heldige lever blomstene helt til slutten av mai / starten av juni da jeg skal plante sommerblomster i de. Det blir gøy!

Shoppet blomster for 5000,- kr

I går var jeg på tidenes blomstertur. Jeg skal jo "pusse opp" hele hagen i år og plante massevis av nye planter og fikse opp skikkelig. Jeg skal til og med lage en fiskedam! Så i går tok jeg dagen til å dra ut på en inspirasjonstur. Jeg hadde funnet en del forskjellige gartenerier som jeg ville besøke, og endte opp med å dra til 6 forskjellige steder. Haha! 

Hvor sykt fin var ikke denne brønnen? Har lyst på noe lignende i hagen sammen med fiskedammen. Tror det kan bli skikkelig fint!

Det er så mye fint av blomster i butikkene nå, og jeg klarte selvfølgelig ikke å dy meg. Jeg bare måtte ha noe så jeg kan pynte opp utendørs. Nå begynner det endelig å bli mildt nok til at man kan ha blomster som stemor påskeliljer. Så jeg handlet inn en hel haug av det, og mange nye store potter, som jeg kan plante de i utendørs. Tror det kommer til å bli skikkelig fint! Skal oppdatere dere på hvordan det blir!

Måtte le av meg selv når jeg kjørte hjem etter siste stedet jeg hadde vært innom. Bilen var stappfull til randen av blomster, og jeg kunne bokstavelig talt ikke fått plass til en eneste en. Standard meg at jeg handler blomster for sånn 5000,- kr når jeg egentlig bare skulle på inspirasjonstur. Hehe! Uffameg! Blomsterpottene var det som var dyrest og de har jeg heldigvis i mange år. Så det er jo en trøst det. Hehe!

Nå skal jeg komme igang med plantingen. Har ikke tellingen på hvor mange blomster det er totalt, men vet det er godt over 100 stykker.. Dette kan ta sin tid for å si det sånn! 

Vi filmet huset med en drone!

I dag har vi gjort noe morsomt og veldig annerledes! Vi har filmet huset våres med en drone. Vi kjøpte jo en drone for snart et år siden, og prøvde den én gang i skikkelig vindvær.

Needless to say; den gikk rett i trærne. Haha! Skikkelig krasj! Men, den overlevde. Etter det mistet vi lysten til å filme med drone, og det var først i dag jeg gravde den frem for første gang etter det. 

SNAPCHAT STINABLOGG 👻

_____

Nå er det jo vinter og det ser litt stusselig ut uten alt den grønne gresset og blomstene. Så hvorfor ikke knipse bilder nå? Det er jo perfekt å ta skikkelige før-bilder av hvordan det ser ut her. Når våren kommer har jeg tenkt til å filme hagen på nytt igjen, så man kan se skikkelig hvordan det ser ut, før vi begynner å gjøre noe som helst. Det tror jeg blir gøy!

Siden vi bor rett ved vannet har vi jo en helt sinnsykt fin utsikt. Jeg får så ro i sjelen når jeg ser utover vannet.. 

Her kan dere se hvordan hagen ser ut ovenifra. Noen som kjenner igjen formen fra kartet jeg tegnet? Gleder meg så mye til å starte i hagen når jeg ser den slik den er nå! Skal redigere litt i picmonkey og prøve å lage en skisse på hvordan jeg skal gjøre det. Om den blir bra, kan jeg jo dele den med dere. 

Her er bilde fra da vi filmet tidlig i fjor vår. Det var jo "litt" mer grønt her da, enn hva det er nå! Nå ser det jo nesten ut som at bildene er i svart-hvitt. Haha! Selv om her var det bare april, så det var jo fortsatt ganske brunt ute. 

 

Som dere kan se er det ikke så mye snø her, som resten av østlandet. Har lyst på litt mer snø, men kjenner jeg er glad vi slipper unna de store mengdene som er rundt omkring. Fikk snapper fra søsteren min i går som bor i Hokksund, og der var det helt vilt mye snø. Hun hadde en tre meter høy haug med snø som hadde blitt brøytet inn i hagen sin. Haha! Misunner virkelig ikke det.

Det er jo én av de tingene som gjør det med hage litt ekstra gøy her jeg bor, for her er det så mildt både fordi det er Sandefjord og fordi det er rett ved sjøen, så her overlever de fleste blomster og vokser seg superstore! 

 

Planene er klare..!

reklame klær

Gjett hva jeg har gjort i dag? Nå kommer nok dette til å komme som et sjokk for dere..! Jeg har planlagt hagen. Haha! For noen dager siden trodde jeg at jeg endelig hadde bestemt for hvordan jeg ville ha det, og i dag skulle jeg egentlig bare tegne det opp skikkelig og måle opp alt sammen.

Meeeen, så endret jeg jo selvfølgelig nesten alt. Haha!

SNAPCHAT STINABLOGG 👻

_____

Det første jeg gjorde var å måle opp hele hagen, som dere kan se på arkene øverst har jeg kladdet ned tallene. Her er det jo bare 3 cm med snø på det meste, så det var jo null stress å tusle rundt i hagen for å måle opp.

Deretter var det bare å slippe fantasien løs!

Mens jeg tegnet begynte Chloe plutselig å reagere på noe ute. Jeg ble så glad da jeg så hva det var! Endelig har bambi'ene kommet tilbake. De har vært borte en liten stund, men i dag fikk vi endelig sett de. De er jo så skjønne! Pleier å legge ut gulrøtter til de, så de kan kose seg litt ekstra.

Genser fra Gina Tricot, HER   
Finnes også i blå, hvit og lilla

----------------------------------------

Men tilbake til selve planleggingen av hagen. Jeg har jo hele tiden tenkt at jeg skulle ha fiskedammen i den lille delen av hagen som er ved innkjørselen. Men nå har jeg ombestemt meg, og det er jeg glad for at jeg har gjort.

Nå har jeg bestemt at jeg skal ha både fiskedammen og en liten veranda man kan spise på, på den store delen av hagen. Da får jeg mye bedre plass, og jeg kan bare sette opp noen levegger så det ikke blir så åpent rett ut mot veien. For akkurat nå er det fullt innsyn, og det er ikke akkurat særlig kozy for å si det sånn.

Siden jeg ikke akkurat er noen verdensmester til å tegne, har jeg brukt picmonkey til å skrive opp hva de forskjellige tingene skal bli. Så dere kan skjønne litt mer av tegningen. 


 

Jeg er veldig glad for at jeg har startet med dette såpass tidlig på året, for nå har jeg god tid til å planlegge alt sammen. Hadde jeg startet med det i midten av juni hadde jeg blitt superstressa over å ha dårlig tid, og hadde nok ikke funnet frem til den beste løsningen. Kjenner jeg meg selv rett hadde jeg nok dratt ut og kjøpt inn det jeg trengte, og startet med en gang den første idéen var laget. Er det én ting som er sikkert; det første er ikke det beste. Hehe! 

Nå gleder jeg meg til mars for da kan jeg starte på en god del av dette prosjektet. Er så spent på å se hvordan det kommer til å bli til slutt. Mest av alt gleder jeg meg til å ha en hage vi faktisk har lyst til å være i, og som vi kan kose oss skikkelig i! 

Har du hage? 🌸🌷🏡