hits

Foto

Endelig nytt speilreflekskamera!

Nå har endelig det nye kameraet mitt kommet i posten! Gjett om jeg er glad! Etter gud vet hvor mye research valgte jeg å gå for Canon 80D og ikke Canon 760D. Tenkte rett og slett at det var på tide med et kamera som er hakket opp og mye bedre.

Har allerede rukket å teste det ut litt, og så langt er jeg veldig fornøyd med kameraet.

Nå skal ikke jeg supernerde her med alle mulige tekniske duppeditt ting som er bedre med dette kameraet, versus det andre. Men en ting som jeg er overlykkelig over, er at blitsen faktisk fungerer. I så mange år har jeg hatt speilreflekskamera hvor blitsen ikke fungerer.

Så det er jo helt umulig å ta bilder når det ikke er super bra lys. Men det er helt endret nå!

 Kjente virkelig at motivasjonen for å ta bilder skøyt i taket når dette kameraet kom i posten! 

Er jo så mye mer morsomt å ta bilder når bildene faktisk blir bra. De siste par årene har jeg ikke giddet å ta med speilrefleksen utenfor huset engang. Da har jeg kun hatt med små kompaktkameraer, og de gir jo ikke akkurat den samme kvaliteten, for å si det sånn. Så fremover blir speilrefleksen med ut hver gang jeg skal ut utenfor huset! Ingen flere iPhonebilder fremover. Hahaha! 

Nå har jeg nettopp skravlet med søsteren min en liten time i telefonen. Hun er like bloggnerd som jeg er, og har alltid masse gode tips å gi. Så når vi først ringes så blir vi alltid sittende og skravle lenge om alle mulige ting. Nå skal jeg ut en liten tur med Chloe og sjekke ut et par steder i Sandefjord! 

Nytt kamerautstyr!

// reklamelink

I dag har jeg gjort en stor oppgradering for kamerautstyret mitt. For 4 år siden kjøpte jeg mitt speilreflekskamera, som er Canon eos 650d. Det har jeg brukt veldig flittig de siste 4 årene, men det siste året har jeg nesten aldri brukt det utenfor huset. Jeg vet ikke helt om det er fordi jeg ble lei av at gjøre de rundt meg "brydd" når jeg tok opp kameraet, eller hva det var for noe.

Men jeg sluttet i alle fall sakte men sikkert å ha med speilrefleksen, og begynte heller å bruke kompaktkamera, og i mange tilfeller iPhonen. Det har jo virkelig ikke gjort noen pluss for kvaliteten på bloggen, for å så det mildt. Bilder med kompaktkameraer og spesielt iPhone blir aldri like bra som speilrefleks dessverre.

- Genseren min finner du  HER  -

Så i går fikk jeg en liten åpenbaring, jeg må virkelig begynne å bruke speilrefleksen enda mer igjen. Den skal være med overalt slik som før, og jeg må slutte å bry meg om noen skulle glane hvis jeg tar frem kameraet. Så da begynte jeg å søke litt rundt på nettet etter måter å oppgradere kameraet mitt på. Jeg har jo et 50mm F1,4 objektiv fra før av, men det er jo totalt ubrukelig til noe som helst annet enn kun antrekksbilder, til og med der er den vanskelig å jobbe med.

Originalobjektivet som følger med på kameraet er jo superslitt, og er jo ikke noe god kvalitet. Så først kom jeg inn på tanken om å kjøpe et helt nytt kamera. Gjerne et fullformatskamera, men de er megatunge å bære rundt på, og ingen av de har flippskjerm, så det gjør det umulig å ta bilder på egenhånd.

Så etter mer søking rundt på nettet fant jeg endelig et objektiv som faktisk var helt perfekt. Det er 17-50 mm, så det er veldig all-round, i tillegg er det F2,8 hvilket vil si at jeg kan enkelt få blurry bakgrunn på bilder. Det er jo amazing! Så det første jeg gjorde i dag var å dra rett på fotobutikken i Tønsberg, og kjøpe nytt objektiv. 

Har allerede lekt litt rundt med objektivet, og jeg elsker det! Bildene med det nye objektivet blir så vanvittig mye skarpere og finere enn med det gamle. Det nye er en del tyngre enn originalobjektivet, så akkurat det er litt minus. Men det vender jeg meg nok til ganske fort. Men altså, bildene; fantastiske! Det er så perfekt objektiv for meg, og jeg har virkelig fått igjen fotognisten! Gleder meg skikkelig til å ta ordentlige fine bilder til alle innlegg for dere, og ikke bare de hjemmefra. Dette blir så gøy! 

Passet jo også perfekt å kjøpe det nå, rett før reise, for da kan jeg knipse masse bra bilder på Gran Canaria. Wiii!

Mens jeg var ute måtte jeg jo selvfølgelig shoppe litt andre ting også, haha, klarer jo aldri å styre meg! Fant et fantastisk godt duftlys! Det lukter altså så godt, at jeg har ikke ord for det engang. Kjøpte også en ny kakao, som jeg gleder meg veldig til å smake på i kveld. Tyvluktet litt på den i stad, og tror den kommer til å bli sinnsykt god. Luktet i alle fall helt himmelsk! 
Nå skal jeg sette igang med å filme inn en video som kommer ut om en god stund. Men som jeg lager nå siden jeg skal reise. Vet jeg har vært litt stille på videofronten etter nyttår, men det blir bedre asap. Lover! 

Slik ser det ut når jeg filmer

Jeg får ofte spørsmål om hva slags utstyr jeg bruker når jeg filmer inn videoer til Youtube kanalen min. Så i dag tenkte jeg rett og slett å vise dere hvordan det ser ut når jeg filmer, og hva slags utstyr jeg bruker. Når jeg filmer prøver jeg alltid å sette meg et sted der jeg får inn en god del naturlig lys. Men ofte er ikke det lyset bra nok, fordi det enten gjør at lyset ikke faller så fint på meg, eller at det rett og slett ikke er nok lys. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så derfor bruker jeg i 95% av tilfellene en Diva Ring Light. Den setter jeg bare opp rett forran meg, slik som dere ser på bildet. Den lyser opp veldig, og gir et utrolig fint lys! Hvis dere følger med på en del youtubers, eller Kardashians, har dere nok sett et slikt lys bli brukt før.

Kylie Jenner har et på sminkerommet sitt, til å ta selfies med blant annet. Ring lyset kan forresten kjøpes på eBay. Søk på "Diva Ring Light" så finner dere masse forskjellige selgere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg bruker også en tripod til å ha kameraet oppå, sånn at jeg får kameraet i den høyden og vinkelen jeg vil. Når det kommer til selve kameraet bruker jeg Canon 650D. Det syns jeg fungerer veldig bra! Men om du skulle kjøpe likt kamera, vil jeg heller anbefale 700D. Kjæresten min har det, og det kan man la stå på autofokus uten at det bråker. Setter man mitt kamera på autofokus bråker linsen veldig! 

 

Så her har dere den lille "hemmeligheten" om hvordan det ser ut når jeg filmer. Akkurat hvordan du vil gjøre det når du selv skal filme, er jo helt opp til deg. Men her er i alle fall min metode!

8 Triks for bedre bilder på instagram!

Uansett om du vil lære deg å ta bedre bilder for å spare på de fine ferieminnene, eller om du bare vil ta bedre selfies til instagram, har jeg 8 triks som kan hjelpe deg! Selv tar jeg drøssevis av bilder hver eneste dag, og har i løpet av min bloggkarriere lært en god del triks for å ta bedre bilder. Noen av disse triksene skal jeg hjelpe deg med nå!

Solnedgang - Den aller beste tiden å ta bilder på er definitivt når det er solnedgang. Da er lyset med flatterende, og har du det bak deg blir det i tillegg veldig fine farger. 

Skygge - Dersom du skal ta bilder midt på dagen, og det er masse sol anbefaler jeg deg å ta bilder i skyggen. Da slipper du alle de skarpe strålene fra solen, som vasker ut ansiktet ditt, og gjør at du sitter igjen med et bilde der du myser og ser helt flat ut i ansiktet. Tar du bildene i skyggen derimot, da blir bildene veldig fine!

Redigering - Ingen bilder er perfekte når det kommer til lys, kontrast, varmebalanse, fargetoner, osv. Derfor kan det være smart å redigere lyset litt i et redigeringsprogram. Her kan du bruke alt fra instagram sin egen app, til mer avanserte programmer som lightroom. Eller, lightroom er faktisk enklere enn man tror, men det koster litt penger. Picmonkey.com er en gratis løsning som fungerer helt fint!

Lys - Dersom du skal ta bilder innendørs anbefaler jeg deg å stå forran et vindu. Da får du masse naturlig lys på deg og bakgrunnen, som gjør bildet fint. Det er veldig få ganger bilder blir noe som helst fine om du kun ta bilder med innendørs belysning. Så prøv å bruk så mye dagslys som mulig!

Blitz - Kunstig belysning som blitz blir nesten aldri fint. Du kan være heldig og få fine bilder med det. Men da får du aldri de fine og lyse bildene som man gjerne vil ha. Om du skal bruke kunstig belysning anbefaler jeg heller å gå til innkjøp av en diva ring eller et par soft bokser.

Forstå kameraet - Er det en ting du bør gjøre før du drar på sydentur, så er det å lære deg hvordan kameraet fungerer. Sett deg inn i de manuelle innstillingene, så kan jeg garantere deg at bildene bli 10x mer fine!

Vinkel - Uansett om du skal ta en selfie, eller bare et bilde av lunsjen din, bør du prøve forskjellige vinkler. Prøv deg frem og se hvilke vinkler du passer best! 

Bakgrunn - Når du skal ta bilder kan det være smart å sjekke bakgrunnen din først. Har du en bakgrunn der de ligger en haug rotete klær, eller du har en dass bak deg, vil jeg anbefale å fikse opp litt. Gå et sted i huset der du får en fin bakgrunn, eventuelt rydd opp og gjør det greit i bakgrunnen. Ingen er interessert i å se møkkete sokker, på en fin selfie. Hehe! 

 

Lykke til med fotograferingen i sommer! 

 

5 Tips for en bedre selfie

Selv om vi kanskje ikke liker å innrømme det, tar vi selfies. Noen blir bra, og de kommer rett på instagram. Andre derimot.. De blir liggende på kamerarullen til den dagen mobilen er stappfull og man må slette en haug bilder. Men, for å unngå at man ender opp med mange mislykkede bilder, og heller får bilder som man kan legge rett på instagram, er det noen triks som er smarte å lære. Triks som jeg selv alltid følger når jeg skal legge ut selfies både på instagram og snapchat. 

Lys
- Stå forran et stort vindu midt på dagen, for å få det perfekte selfieslyset. Å ta bilder om kvelden med stuelys, blir nesten aldri pent. Ikke engang Ariana Grande kler det! 

Vinkel
- Tenk på hvilken vinkel du tar bildet fra. Tar du selfie nedenfra blir det ofte ganske ulekker vinkel, og man ender opp med en dobbelthake man egentlig ikke har. Tar du bilder fra en vinkel som er litt høyere enn deg selv derimot.. Da blir det mye bedre! 


Genser - HER (annonselenke)

 

Bakgrunn
- Kanskje smart å rydde vekk gårsdagens middag, eller skittentøy før du tar bilder? Prøv å ha en bakgrunn som er nøytral, uten for mange forstyrrende elementer. Husk; det er en selfie, det er deg det skal handle om. 
 

Selfiestick
- Vurder å gå til innkjøp av en selfiestick. Kanskje litt flaut å ta med ut i offentligheten. Men veldig kjekt om man er flere venner som skal ta bilder, så man får med alle. Pluss at man slipper at armen skal ta over halve bildet!


Selfie stick - HER

 

#NoFilter
- Når du først har funnet den perfekte selfien og skal legge den ut på instagram, anbefaler jeg deg å tenke deg om 4-5 ganger før du slenger på et filter. Det kan se heeelt greit ut der og da. Men en feed kan ofte se litt hjemmesnekra og lite fin ut, om man har 40 forskjellige filtre og ingenting passer sammen overhodet. Prøv å holde bildet så naturlig som mulig. Men endre gjerne kontrast og lysstyrke. 

 

 

Hvor ofte tar du selfies?

Anbefaling av redigeringsprogram!

Veldig ofte blir jeg spurt om jeg kan anbefale er redigeringsprogram, når det kommer til bilder. Jeg vet jo at mange av dere blogger selv, og er glad i å oppdatere instagram hyppig, og da trenger man gjerne et bra redigeringsprogram! Jeg har i mange år sverget til picmonkey.com, og anbefaler det fortsatt til nybegynnere.

Men det programmet jeg virkelig elsker, og aldri ville byttet vekk fra er adobe Lightroom. Det gjør virkelig bildene til mesterverk! I tillegg er programmet velig lett å bruke, og man sparer en del tid på å bruke det versus andre programmer som for eksempel picmonkey. Jeg bruker fortsatt picmonkey til å lage kollasjer, legge på tekst og andre duppeditter. Men lightroom er der bilderedigeringen blir til magi!

For å vise dere hvordan man bruker programmet kan jeg vise dere hvilke ting jeg fikser på bildene mine! Her kan du først se før / etter for å se forskjellen på et bilde som kommer rett fra kameraet, og et bilde jeg har redigert i lightroom. 


Akkurat hvordan jeg redigerer hvert bilde er forskjellig fra gang til gang, på grunn av at bildene kan være forskjellig lyssatt. Men under kan du se noen av innstillingene jeg alltid endrer på. 

Først endrer jeg hvor lyst / mørkt bildet skal være, deretter legger jeg på kontraster, skarphet og skygger. Her pleier jeg å leke meg frem til jeg er fornøyd. 

Deretter endrer jeg på "saturation" manuelt på hver farge. Det gjør det lettere å gjøre noe mer / mindre synlig av en farge. Her pleier jeg for eksempel alltid å skru opp grønn så mye som mulig, og når jeg redigerer mennesker skrur jeg ned rødfargen litt. 

 

Under kan du også se flere før / etter bilder som jeg har redigert!Ganske stor forskjell, ikke sant? Anbefaler dere virkelig å teste ut lightroom. Det kan absolutt gjøre bildene deres mye bedre! PS; Lightroom koster ca 99,- kr måneden, og dette er ikke en sponset post. Hehe!

 

Hvilket program redigerer du bildene dine i?

 

Les også: 

"Mitt kamerautstyr"

"Video: Slik stiller du inn kameraet manuelt"

 

 

Mitt kamera utstyr

Er det en ting jeg ofte får spørsmål om, så er det "hvilket kamera bruker du?". Derfor tenkte jeg at jeg kunne skrive et litt mer utfyllende innlegg om alt kamera utstyret mitt, som jeg bruker til å filme og ta bilder med. For ja, etter en del år som blogger har det samlet seg opp en del utstyr som jeg alltid bruker til å ta bilder og filme med. Jeg higer alltid etter å ta bedre bilder, og da er utstyret så utrolig viktig.

Altså, man må selvfølgelig kunne bruke utstyret og ha et øye for foto. Men det hjelper ikke hvor flink man er, om man prøver å ta bilder med en iPhone om kvelden er bildene dømt til å bli dårlige. Derfor er det kjekt med litt utstyr. Selv om bildet rett under er tatt med iPhone, men dere ser jo hvor dårlig kvalitet det er? Haha!


 

Canon EOS650D

- Dette er speilreflekskameraet jeg bruker til nesten alle bilder som er tatt hjemme, og utendørs når det er antrekksbilder. Pluss at det er det jeg bruker til å filme alle videoene med, med unntak av vlogger som er filmet utendørs. Kameraet er ganske tungt og vanskelig å ta med rundt, så derfor bruker jeg det for det meste hjemme. Det som jeg liker godt med kameraet er at det har en flippskjerm som gjør at man kan se seg selv mens man tar bilder eller filmer. Genialt for oss bloggere som ikke har fotografer. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når det kommer til slike kameraer som dette er det viktig å vite hvordan man bruker manuelle innstillinger, om ikke kunne man like så godt brukt hvilket som helst kamera. Hvis du ikke vet hvordan du bruker manuelle innstillinger kan du se videoen over, det jeg forklarer dette.

 

Canon lense 50 mm 1,4F 

Dette er min absolutt favoritt linse. Den har et veldig lavt blendertall som gjør at man får mye lysere bilder, og man kan få blurry bakgrunn. Dette er objektivet jeg alltid bruker når jeg skal ta antrekksbilder, for å få en fin blurry bakgrunn. Det som er litt dumt med dette objektivet er at det er et fast objektiv, det vil si at man kan ikke zoome inn og ut med det, og det er allerede veldig zoomet inn, så det er ikke så allsidig. Men det fungerer veldig bra under planlagte fotosituasjoner.

Olympus pen E-PL7

Dette kameraet er mitt on-the-go kamera. Det har jeg med meg overalt, og det er veldig allsidig. Det har også en flippskjerm som gjør det lett å ta selfies om man vil det. I tillegg er det også veldig lett å stille inn manuelle innstillinger på kameraet. Noe som er et stort pluss. De kameraene jeg har prøvd tidligere som er noe ala dette, er det umulig å stille inn manuelle innstillinger, og man blir småsprø mens jeg prøver å ta bilder. Det slipper man heldigvis her. 

Velbon DF40 kamerastativ

Dette stativet bruker jeg alltid når jeg skal ta bilder på egenhånd. Det er veldig enkelt å stille inn kameraet i den høyden og vinkelen man trenger. Et must for dere som vil ta bilder på egenhånd. 

Andersson fjernutløser

Denne lille dingsen er min bestevenn når det kommer til å ta bilder. Uten denne hadde jeg aldri klart å jobbe som jeg gjør. Siden jeg tar de fleste bilder på egenhånd, og bruker selvutløser er denne helt genial. Jeg stiller bare kameraet inn på "selvutløser fjernkontroll" også klikker jeg på knappen, og kameraet tar et bilde. Veldig enkelt og greit! Kontrollen får du tak i HER for canon, og HER for nikon.

Diva ring light

Selv om jeg har et veldig bra kamera, hadde aldri bildene blitt fine uten riktig fotolys. Spesielt om vinteren er det ekstremt vanskelig å være blogger, da det kun er riktig fotolys mellom 12:00 og 13:30, og til og med da er det ikke engang alltid at det er bra nok lys. Derfor har litt ekstra fotolys reddet meg i vinter, og nå kan jeg ta bilder og filme når som helst jeg vil. Genialt for meg som sover lenge, og jobber til langt ut på natt. 

Dette lyset er veldig kraftig og gir veldig pent hvitt fotolys. Jeg var så heldig at jeg fikk det av Per Fredrik til jul, så jeg har ingen direktelink til kjøper. Men har sett flere som selger det på ebay, som du kan sjekke ut blant annet her. 

Softbokser

Når jeg tar bilder ønsker jeg alltid å ha lys både forran meg fra ring lighten, og en softboks på hver side sånn jeg får nok lys på meg. Om du har litt dårligere råd kan du også kun kjøpe softbokser, og droppe ring lighen. Men anbefaler virkelig å ha hele "lyspakka", da det gir finest lys. Før jeg fikk ring lighten brukte jeg kun disse to i et par måneder, og det fungerte helt greit. Men best er det å bruke alle lysene sammen. Softboksene kjøpte jeg på ebay, men selgeren er utsolgt. Men lignende softbokser finner du her

Både softboksene og ring lighten er lys, og ikke blitz. Så man kan bruke det til både filming og bilder.


Hva slags kamerautstyr bruker du?

 


 

Video: Slik stiller du inn kameraet manuelt!

Veldig ofte får jeg spørsmål av dere, der dere spør om hvordan jeg stiller inn mitt kamera. Men selv syns jeg det er veldig vanskelig å lese seg frem til dette. Derfor har jeg laget en liten video der jeg kort forklarer om blender, lukkerhastighet, ISO og hvordan jeg bruker fjernkontroll til selvutløser. 

Selvutløser kan kjøpes her

 

Nytt kamera!

God morgen ♥ 

For et par dager siden mottok jeg et kamera fra Samsung i posten. I samarbeid med Samsung skal jeg prøve ut kameraet i noen måneder, for å se hva jeg syns om det. Så langt syns jeg det virker veldig bra! Kameraet er et type "selfie-kamera" og har en skjerm man kan vippe opp for å ta bilder av seg selv. Jeg kommer til å prøve ut dette kameraet for å lage litt videoblogger etterhvert, så det blir spennende! 

Kameraet har direct link som gjør at man kan dele bilder direkte til telefonen. Har ikke fått prøvd ut denne funksjonen enda, så er litt spent på om den er noe bra. Kameraet jeg skal prøve ut heter Samsung NX mini og koster ca 4000,- kr. For dere som skulle lure på det :-) 

Kommer nok til å bruke speilrefleksen til å ta vanlige bilder. Men hvis jeg er på farta så er NX mini kameraet genialt å bruke!In the forest - Photoshoot

Da har jeg endelig gått igjennom alle bildene som søsteren min tok av meg i dag, må si det var vanskelig å bare velge ut noen få bilder. Har ikke blitt så fornøyd med bilder før i hele mitt liv. Syns disse ble så fantastisk fine! Måten lyset skinte på og den sarte blondekjolen inne i en grønn og nydelig skog. En hel eng dekket av nydelig hvitveis. *Magisk*. Skal velge ut et av bildene og bruke som header, og et til profilbilde i sidemenyen som er til høyre. Men hvilke burde jeg velge? 

1

2. // 3.

4.

5.


6. // 7.


8. 


9.


10.


11. // 12.


13.


14.


15.

//Nelly.com - Kjole   //Bik Bok - Blomsterkrone

Hvordan ta bedre bilder

Siden dere likte innlegget "Hvordan se bra ut på bilder" så godt, så har jeg nå laget et innlegg om hvordan du kan ta bedre bilder. Disse tipsene kan brukes av alle, og kan hjelpe mye hvis du er blogger akkurat som meg, eller vil bare bli flinkere til å ta bilder. Siden jeg er blogger selv, kommer disse tipsene til å bli rettet mest mot bloggere, men som jeg nettopp skrev så kan "vanlige" mennesker også bruke de. Husk at jeg ikke er en fotograf, men jeg har lært meg mye på egenhånd, i tillegg til at jeg har vært på et par fotokurs. 

 Når man bruker et speilreflekskamera er det viktig å lære seg manuelle innstillinger. Hvis ikke kunne man like så godt kjøpt seg et kompaktkamera. Husk at det er ikke kameraet som gjør fotografen bra, men fotografen som gjør kameraet bra. Jeg vet selv at det kan være veldig lett å bli forvirret når det kommer til manuelle innstillinger. Og man kan sitte å forklare alle mulige småting i det vide og det brede. Men de tre viktigste tingene du må kunn er: ISO, Lukkertid og Blender. Mestrer du disse tre tingene er du godt på vei!

Blender: Blenderen bestemmer dybdeskarpheten i bildet. Jo lavere blendertall jo mer uskarp bakgrunn får du. En uskarp bakgrunn er veldig fint på portrettbilder, antrekksbilder og detaljbilder. Blenderen heter som regel F på de fleste kameraer, så det er den du må stille inn. 

ISO og Lukkertid: Her stiller du inn selve lyset. Jeg pleier å ha lukkertiden så lav som mulig, og bruker ISO'en til å få bildene lyse. Når du ser inne i kameraet når du skal ta bilder kommer det opp en lysmåler som du får opp F (blender), ISO og lukkertid, den burde du alltid bruke. Jeg pleier å stille inn lyset slik at den pilen ligger mellom midten og 1 til høyre. Da blir bildene perfekt lyse! 

 Hvis du vil ta skikkelig gode bilder holder det ikke med et kompakt kamera til en tusenlapp. Man bør investere i et speilreflekskamera og en god portrettlinse. Jeg bruker Canon EOS 650D speilreflekskamera. Det koster rundt 5000,- kr og fungerer veldig bra. Det er lett å bruke, og enda lettere å lære. Det har også en flippskjerm som gjør at du kan se deg selv samtidig som du tar bilder, hvis du bruker stativ og fjernkontroll. Flippskjerm er virkelig et must når du er blogger. Med en flippskjerm får du sett om kameraet fokuserer på deg og du sparer masse tid. 

Portrettlinsen jeg bruker er også fra Canon og er en 50 mm 1,4 linse. Den koster ca 2500 ,- kr. Hvis du syns det blir for dyrt kan du kjøpe 50mm 1,8 linsen som koster rundt 800,- kr. Den er av plastikk og har ikke like god dybdeskarphet, men er en fin portrettlinse å starte med. Når man bruker en portrettlinse får man en veldig fin og blurry bakgrunn, og kameraet får veldig godt fokus på det du tar bilde av. Når man bruker en linse med lavt blendertall slipper det inn mye mer lys, og det er lettere å ta lyse og fine bilder. 

Hvis du ønsker å lese mer om selve fotoutstyret mitt kan du lese dette innlegget.


Ser dere hvordan bakgrunnen er blurry og hvordan jeg kommer godt frem i bildene? Dette er fordi jeg har brukt 50mm 1,4 linsen, og hatt blendertallet på 1,4 mens jeg har tatt bildene. 

 

På bildene under kan du også se forskjellen på en dybdeskarphet på 5,6 og 1,8. Se så mye bedre antrekket kommer frem på bildet til høyre. I tillegg er bakgrunnen mye mer harmonisk, og bladene blir fine og ikke rotete. Når man tar bilder av nye sko for eksempel, sånn som på bildet under. Er det best å gå ned på nivå med skoene. Legg deg på alle fire ned på bakken og ta et bilde som er på samme nivå som skoene. Da får man med mye detaljer, og bildet får en harmonisk og blurry bakgrunn. Se så godt detaljene og fargene på skoene kommer frem! 

På bildene under kan du se enda flere forslag på detaljbilder på antrekk. La deg selv inspirere!Når man tar antrekksbilder har det lett for å bli masse bilder med hele kroppen rett opp og ned. That's it! Og det blir veldig kjedelig! Ta bilder av kun overkroppen så man får frem ansiktet og sminken. Ta gjerne bilder av vesken, eller kanskje en kul detalj på jakken. Dette gjør at man får et mye bedre helhetlig syn på antrekket, og det blir morsommere å se på!

 

Jeg bruker alltid naturlig lys når jeg tar bilder. Når jeg tar bilder inne på rommet pleier jeg å stille meg forran vinduet så jeg får inn masse naturlig lys. Jeg skrur som regel alltid av alt av taklys og lamper inne på rommet, siden de bare lager gult og dårlig lys. På bildet under kan du se hvor klart, hvitt og fint lyset blir når jeg gjør det på denne måten. 

Når jeg tar bilder ute pleier jeg aldri å ta bilder i solen da det er sterkt sollys. Hvis man gjør det får man masse stygge skygger i ansiktet, og man har lett for å myse fryktelig. Hvis det er sterkt sollys ute er det best å ta bilder i skyggen. Da kan man enten gå ute i skogen der det er masse høye trær, eller man kan stille seg ved siden av en høy bygning. 

 


Når jeg har tatt bilder pleier jeg alltid å redigere de. Da stiller jeg på ting som: kontrast, utfyllingslys, skygger, osv. Hvis jeg syns bildene er litt fargeløse eller kjedelige pleier jeg også å legge på filter, dette gjør jeg som regel på pixlr.com/express. Det er en nettside som er gratis å bruke og man kan legge på mange kule effekter der.

Til vanlig redigering bruker jeg picmonkey.com. Den siden har jeg redigert bildene mine på de siste to årene, og jeg er storfan av den! Der kan man endre alle basic ting, legge på tekst, symboler, rammer, bokeh effekt, osv. Masse forskjellige ting man burde sjekke ut! Selve siden er gratis å bruke, men noen av effektene må man være premium medlem for å bruke. Er premium medlem der selv, og betaler 40,- kr i måneden for det. Ikke veldig dyrt akkurat! 

 

 

Håper du lærte noen nye nytt, og lykke til med fotograferingen videre. Gjerne "like" dette innlegget hvis du likte tipsene!

Fashion fotokurs med Nikon

På torsdag var jeg på fashion fotokurs med Nikon. Jeg har vært på fotokurs med Nikon en gang før, og denne gangen lærte jeg masse nye tips også. Først fikk vi et lite lynkurs om de nyeste kameraene til Nikon. Deretter fikk vi lære masse nyttige tips fra fashion fotograf Solveig Selj. Hun har fotografert for Costume, Det Nye!, KK, Vanity Teen, osv. Hun lærte oss mye om lys, komposisjon og innstillinger på kamera. Tenkte jeg kunne dele noen av tipsene hennes videre med dere.

♥ Bruk naturlig lys som lyskilde.

♥ Hvis det regner kan du ta bilder inne, men gjør det forran et stort vindu så du får inn masse naturlig lys.

♥ Hvis det er veldig sterkt lys ute er det best å fotografere i skyggen. Det sterke lyset fra sola kan gi tunge skygger i ansiktet og mysende øyne, så ved å fotografere i skyggen unngår du disse problemene. Stå i skyggen med ansiktet mot solen, da får du fint spill i øynene!

♥ Ved å fotografere igjennom viduer kan man begrense lyset, og glassflaten gir et blurry lag mellom kamera og modellen.

♥ Når solen står lavt på himmelen, morgen eller ettermiddag kan det være veldig fint å ta bilder i motlys. 

♥ Når man skal ta antrekksbilder ute i gata bør man stå midt i gata, fordi da får man dybde i bildet, og færre rotete elementer. 

♥ Vinkler og utsnitt: Når man tar antrekksbilder er det kjedelig å se det rett forfra rett opp og ned. Ta bilder i forskjellige utsnitt (noen nærme, noen veldig nærme og noen på litt avstand) og fra forskjellige vinkler (fra siden, forfra, bakfra). Kanskje antrekket har en veldig fin krage som du kan ta et nærbilde av?

♥ Bruk manuelle innstillinger, da får du bildene sånn som du vil ha de. Alltid bruk så lavt blendertall som mulig, da blir bildene skarpere og lysere, og de får en fin blurry bakgrunn. 

♥ ISO: For å få skarpe bilder i dårlig lysforhold kan man høyne ISOen ganske mye før det går utover bilde kvaliteten. Og når man har høy ISO kan man skru lukkertiden ned, og da blir bildene skarpere. 

Etter kurset var ferdig tok vi bilder ved hjelp av en app som Nikon har laget. Appen gjør at du kan ta bilder med mobilen via Nikon kameraet. Så mobilen blir som en slags selvutløser fjernkontroll, bare at det som er så kjekt er at man ser hva som blir tatt bilde av på mobilen også. I tillegg kan man laste bildene direkte rett over på mobilen. Hvor smart er ikke det? Dette er jo helt perfekt hvis man skal ta bilder til instagram eller mobilblogge. Genialt!


Goodiebags ♥ Vi fikk med oss en goodiebag hver som var proppfull med Nikon produkter. Blant annet verdens skjønneste minnepenn som er formet som et Nikon speilreflekskamera. Den må jeg bare vise dere en gang! 

Portrait practise

Hei dere! I dag har jeg øvd meg masse på å ta portrett bilder. Tar veldig mange "selfies" til bloggen hver dag, men de blir som regel ikke i portrett-stil. Men i dag prøvde jeg meg på det, og jeg ble utrolig fornøyd med resultatet! Til bildene brukte jeg Canon 50 mm 1,4 linse og stod forran et vindu, for å få naturlig lys. Syns naturlig lys er penest på bilder, så når jeg skal ta bilder på rommet mitt, pleier jeg å skru av taklampen og alle lys på rommet, og stille meg forran vinduet. Hvis jeg bruker taklampen inne som lys er det så fort at bildene får et stygt gulskjær og at alle konturer i ansiktet blir helt forvrengt, med skygger som faller helt feil. 

Siden jeg ble så fornøyd med resultatet av dagens portrettbilder tenkte jeg at jeg kunne dele de med dere. Gjerne kom med innspill og konstruktiv kritikk. Sånt liker jeg! :-)Mitt fotoutstyr

Fikk spørsmål av en leser om jeg kunne lage et innlegg med mitt fotoustyr. Har jo aldri skrevet om fotoutstyret mitt før, så syns det er på tide at jeg gjør det nå! Er jo ingen fotograf, men jeg tar masse bilder til bloggen hver dag, så har jo lært meg noen triks her og der. I august 2010 fikk jeg mitt første speilreflekskamera, og siden den gang har jeg lært masse, og da mener jeg MASSE. Blir ikke så mye fotograferingstips i dette innlegget, men heller litt utstyrstips. Spør i kommentarfeltet hvis det er noe du lurer på, så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan :-)

Canon EOS 650D

- Dette er det kameraet jeg bruker til å ta bilder og filme med. Har hatt det i over et år, og jeg elsker det! Kameraet er lett å lære og det er perfekt for bloggere. Det har mange forskjellige innstillinger som; Portrett, Landskap, Nærbilde, Sport, Nattportrett, HDR baklyskontroll, osv. Disse innstillingene er veldig kjekke hvis man ikke er flink til å stille inn kameraet manuelt, eller hvis man har dårlig tid til å ta bilder.

Den innstillingen jeg bruker for det meste er "Manuell eksponering". Der stiller jeg inn blender (har den alltid på det laveste tallet som er mulig. 1,2 på 50mm linsen, og 3,5 på originallinsen som følger med kameraet). Jeg stiller også inn ISO-hastigheten (her prøver jeg å alltid ha den på 800. Men 1600 hvis det er inne og dårlig lys). Lukkerhastigheten stiller jeg alltid inn forskjellig hver gang jeg tar bilder, alt ettersom hvordan lyset der jeg tar bildene er. 

- Dette kameraet funker veldig bra til å filme med til videoblogger, der man står stille ett sted. Når jeg lager videoblogger pleier jeg alltid å stille inn fokuset manuelt, siden den lager mye bråk hvis den står på auto. Å bruke dette kameraet til vanlig filming har jeg gjort veldig lite, så kan ikke si hvordan det er.  

- Kameraet har en skjerm som man kan vende mot seg selv, hvis man skal ta bilder på egenhånd med selvutløser. Denne funksjonen er helt genial, og er grunn #1 til at jeg kjøpte akkurat dette kameraet. Dere som er bloggere og tar mye bilder av dere selv, kan nok kjenner dere godt igjen med at det er vanskelig å vite akkurat hva kameraet tar bilde av. Plutselig er ikke hodet ditt med, osv. Men det problemet slipper man her! Canon 50mm 1,4 linse 
- Denne linsen  bruker jeg som regel til å ta antrekksbilder, og når jeg skal ta bilder av ting til bloggen. Den har lavt blendertall, og da kan man få en "bokeh" effekt (uskarp bakgunn), som er veldig pent på bilder! På bildet under kan dere se den typiske bokeh effekten som en 50mm 1,2 linse lager. Jeg har også prøvd 1,8 linsen, som er en del billigere. Den billige koser 700-800 kr og 1,2 linsen koster ca 2500,- kr. Den billige tåler veldig lite, og har vanskelig for å fokusere. I tillegg blir ikke bildene like klare som den  dyrere versjonen. 

Det som er negativt med dette objektivet er at det alltid er helt "zommet inn". Så man må alltid stå langt unna det man skal ta bilde av.  Derfor passer det ikke så godt til alle anledninger og situasjoner. Men det er absolutt en bra linse! Canon fjernutløser 
- Denne er alle bloggeres must! Denne kontrollen bruker hver eneste dag når jeg skal ta bilder. Jeg stiller inn kameraet på "driverinnstilling" og "selvutløser" og da er det bare å knipse i vei. Kameraet fokuserer på egenhånd, så det er ikke noe problem! Fjernkontrollen fungerer maks 5 meter unna kameraet. Men det er som regel aldri noe problem! 


Hama tripod
- Dette er et veldig basic kamerastativ, men det er lett å ha med rundt og faktisk ganske solid. Tror jeg betalte rundt 200 kr for det på Siba på Sandvika senteret. Stativet har en makshøyde på 130/140 cm. Så det passer veldig bra til min bruk. 

 

15 Days Challenge: Day 1

♥ Dagens challenge: Mobilen min

Hehe, nei dette er ikke et kamera! Dette er faktisk mobilen min! Jeg har en Samsung galaxy S4 Zoom (puh, langt navn!). Den har jeg bare hatt i noen uker, men jeg er allerede forelsket i den! Den er akkurat lik i programvaren som S4, og har lik skjermstørrelse som S4 mini. Men den har en ordentlig linse bakpå, så man kan ta bilder med god kvalitet. Den har 16 megapixler så det blir store og fine bilder! Jeg har selv brukt den til å ta bilder til bloggen, og det blir faktisk ganske bra! Mye bedre enn hva iPhone noensinne ville klart..

Det er en del av dere som har lurt veldig på om jeg får plass til den i lomma, og om jeg tar den med på fest, osv. Svaret er nei til begge egentlig! Hvem jentebukser er det som får plass til en vanlig telefon nå tildags uansett? Og når jeg skal på fest/byen bruker jeg min gamle iPhone 4, siden den allerede er knust. Jeg har også fått noen spørsmål om hvor man kan kjøpe den, og jeg så på Elkjøp at de hadde den der. De har den sikkert mange andre steder også, så det er bare å titte litt rundt :-)

Inspirasjon

Hver gang jeg er tom for inspirasjon er weheartit.com alltid stedet jeg går til. Der får jeg masse fotografi inspirasjon til bloggen. Her er noen av mine siste favorittbilder derfra ♥Endelig 50mm!

Jeg har lenge hatt sinnsykt cravings på en 50mm 1,4 linse til kameraet mitt. Har sett andre bloggere bruke den, og få utrolig fine bilder! Så på tirsdag bestilte jeg meg endelig linsen. Den er ganske dyr 2400,- kr ca. Men jeg tror den virkelig kommer til å bli verdt pengene! Må skryte litt av netonnet.no som jeg kjøpte den hos (det er samme sted som jeg kjøpte kameraet mitt), fordi de hadde utrolig rask leveringstid.

Jeg bestilte kameraet på tirsdagskvelden, og midt på dagen på fredag var det ankommet postkontoret. Ikke nok med det, men jeg hadde valgt leveringstiden som er gratis, som skal ta 6-10 dager. Så stor stjerne i margen for kort leveringstid! Nå kjenner jeg at jeg klør i fingrene etter å prøve det ut! Gleder meg som et lite barn på julaften! Hehe. 

Et lite tips: Når man skal kjøpe ny linse eller kamera. Husk å kjøpe med UV-filter. Det er et filter som sitter utenpå linsen, som et beskyttelseslag. Da slipper man å få riper i linsen! Det koster som regel bare 100,- kr, så det er virkelig verdt pengene. Mye billigere enn å måtte kjøpe ny linse!

 

Fikk prøvd det ut veldig kjapt i stad, og jeg er allerede helt forelsket!Ny telefon med kameralinse!

I dag har jeg vært på et utrolig spennende pressemøte med Samsung. De har nettopp lansert en ny telefon, som passer perfekt til oss kameraglade mennesker. Nemlig en telefon med kompaktkameralinse! Mobilen har det beste fra kompaktkameraer og det beste fra telefonverdenen. Mobilen er i Galaxy S4 familien, som er toppmodellen til Samsung. Selve mobilen heter "Samsung galaxy S4 zoom", og skjermen har samme strl som S4 mini.

Jeg har lenge hatt S3 og er utrolig fornøyd med den, men jeg har syns at skjermen er litt for stor. Så jeg ble utrolig glad når jeg så at denne var mindre, og den sitter perfekt i handen min! Gleder meg til å prøve ut kameraet og mobilen fremover, og kommer selvfølgelig til å oppdatere dere!

 

Fine June var også med på pressemøtet! Alltid gøy å være med noen man kjenner godt når man er på slike ting! 

Underveis i møtet fikk vi servert utrolig god tapas fra Delicatessen. Har ikke smakt så god tapas før, så det stedet er absolutt å anbefale!


Hvordan få bokeh effekt på bilder

Er det èn ting som jeg syns er fint på bilder, så er det bokeh effekt. Altså uklar bakgrunn, med runde sirkler. Det er veldig lett å få til denne effekten på bilder, uten redigering. Det jeg brukte var en 50mm 1,8 linse på mitt Canon EOS 650D kamera. På bildet til venstre har jeg satt kameraet på auto. Da blir bakgrunnen litt uklar, men absolutt ikke bra nok. Så derfor satte jeg kameraet på innstillingen "Portrett" (resultatet kan man se til høyre). Antrekket kommer mye bedre frem og bildet ser mer harmonisk ut.

Når man har kameraet på innstillingen "portrett" trenger man ikke stille inn lyset osv selv, det skjer automatisk. Veldig deilig hvis man skal ta antrekksbilder på egenhånd. Da slipper man de ekstra gangene man løper frem og tilbake for å stille på lyset på kameraet! 

Håper dere likte tipset. Gjerne si ifra hvis dere vil at jeg skal gi flere slike tips! Er absolutt ikke noe fotograf. Men har lært mye på egenhånd, og tar bilder hver eneste dag. Så man lærer jo en del tips og triks!