hits

Bryllup

Gjestelisten til bryllupet

Nå for tiden holder Per Fredrik og jeg på å lage gjestelisten til bryllupet vårt. Vi vil ha en blanding av familie og nære venner. Det er så vanskelig å vite hvem man skal be, og hvem man ikke skal be. Trenger man å be alle i familien?

Selv har jeg ikke kontakt med alle i familien, og derfor er jeg veldig usikker på om jeg faktisk bør be de. Det er jo ikke sånn at et bryllup er et slektstreff heller. Samtidig så er det sikkert mange som kanskje forventer å bli bedt, siden man er i familie. Hva gjør man da? Jeg trenger virkelig litt råd fra dere, for jeg vet liksom ikke helt hva jeg skal gjøre med det. 

Når det kommer til venner syns jeg nesten det blir enda mer vanskelig. Hvilke skal man be? Trenger man å be gamle venner? Bør man be de? Skal man la folk ha +1? Jeg syns det er så vanskelig å vite. På den ene siden er jo +1 naturlig for mange, men samtidig ender man fort opp med et bryllup med en god del +1 man faktisk ikke kjenner så godt.. 

Det aller vanskeligste er å vite hvor mange man skal sette som maks. Hvor mange er et stort bryllup, og hvor mange er et lite bryllup? Vi har satt opp en god del av gjestelisten allerede, og så langt er vi oppe i 85 personer. Så det er jo en god del, men heldigvis ikke krise mange. Nå er det allerede en del personer fra familie osv som vi ikke har tatt med, og en del bekjente vi ikke tar med fordi vi ikke føler de står oss nærme nok. Men jeg er litt redd for at den listen plutselig blir en del større. Det er jo så mange man plutselig husker at man har glemt.. 

Hva tenker dere om det hele? Trenger virkelig litt råd og tips fra dere, for jeg står helt fast! 

 

Bryllup - Hvor skal jeg begynne?

Nå som Per Fredrik og jeg har blitt forlovet må vi begynne å planlegge bryllupet. Jeg har jo aldri sett på noe som helst av bryllupsting og har virkelig null peiling på hvor jeg skal starte. Skal jeg starte med å skrive gjesteliste? Skal vi starte med invitasjoner? Kjolen? Lokasjon?

Når jeg skal skrive gjesteliste, hvem skal jeg ta med? Skal jeg invitere alle i familien, eller kun de jeg faktisk har kontakt med? Hvilke venner skal jeg invitere? Det er så vanskelig å vite hvem jeg skal invitere, for jeg vil jo ha alle jeg er glad i, i bryllupet mitt. Men samtidig kan det jo ende opp med å bli altfor mange mennesker, og da må man kutte ned på noen. Hvilke skal jeg kutte ned på uten at det blir sure miner? Det er jo lite poeng å invitere 200 mennesker i et bryllup, for man får jo garantert ikke rukket å hilse skikkelig på mer enn halvparten.. 

En annen ting som er vanskelig er; hvem skal jeg ha som forlover? Skal jeg ha en forlover, eller to? Det må være en person jeg stoler 100% at bare vil mitt beste, samtidig som det må være noen som er flinke til å organisere og hjelpe meg med ting. Og den jeg spør må jo være villig til å hjelpe meg.. Gud det er vanskelig å velge..! 

Når det kommer til lokasjon, kjole, tema osv er jeg også helt blank. Jeg har virkelig ingen peiling på hva jeg vil eller hvordan jeg vil gjøre ting. Det eneste jeg vet er at jeg ikke vil ha bryllup i kirke. Religion har aldri vært noe for meg, og da føles det helt feil å skulle gifte seg i kirke. 

Så ja, jeg måtte bare få ut noen tanker til dere. Kanskje det er noen av dere som har noen tips om hvor jeg skal starte? For jeg har virkelig ingen anelse. Det eneste jeg vet, er at jeg gleder meg til jeg har kommet igang med planleggingen og den dagen vi faktisk skal gifte oss. Det er jo helt vilt amazing å tenke på at vi en dag skal bli gift ❤️ En ting jeg merker godt er at desto mer jeg begynner å se på bryllupsting og planlegger, desto mer forstår jeg at vi faktisk kommer til å gifte oss. Så på bryllupsbilder i stad og jeg tuller ikke når jeg sier at jeg faktisk ble så rørt at jeg var på gråten ❤️