hits

5 Ting som gjør deg gammel!

09.10.2017 - 22:47 9 kommentarer

Personlig syns jeg det er veldig viktig å ta vare på utseendet. Å forebygge alderdom er et must for min del! Noe jeg har lagt merke til er hvor ekstrem stor forskjell det er på hvordan man eldres. Bestemoren min for eksempel er 80 år gammel og ser superfresh ut og har nesten ingen rynker.

Mens andre på 60 år kan være helt grå i huden og se ut som en rosin. Selv er jeg ikke særlig interessert i å eldres på en dårlig måte, så derfor passer jeg på disse tingene her, som fort kan gjøre at du eldres;

Røyk - At røyk er skadelig er det ingen tvil om. Røyk kan blant annet gi deg lungekreft, så det i seg selv er mer enn god nok grunn til å stumpe røyken. Men røyk gjør også at man fort kan bli litt grå og gusten i hudfargen, i tillegg gjør den at tennene blir misfarget og at tannkjøttet kan trekke seg tilbake. Røyking er med på å fremskynde aldringsprosessen, så her er enda en grunn til å stumpe den!

Sukker - I følge hudleger vil huden eldres fortere hvis man spiser mye sukker. Sukkeret gjør at nedbrytingsprosessen av bindevet øker, og dermed blir det tynnere. Sukker kan være skadelig for kroppen av mange grunner, så her er det viktig å holde det til moderate mengder. 

Lite trening - Det er veldig viktig å trene styrke, da muskelmassen reduseres med årene, og som gjør at hvileforbrenningen går nedover. Derfor kommer jeg til å trene mye tung styrketrening så jeg både slipper å gå opp i vekt og få de ekstra kiloene som "alle" får når de blir eldre. 

Sol - Er det noe som gir deg rynker, så er det sol! Sol er en versting for huden og det er veldig viktig å alltid bruke "UVA" og "UVA" beskyttelse i tillegg til solfaktor. Aller viktigst er det å ikke bli brent eller blir overeksponert for solen. Litt sol på kroppen er bra med tanke på D-vitaminer. Men med mindre man vil ende opp med masse rynker som eldre, bør man ikke grille seg på solariumet 3 ganger i uka. Haha! 

Vann - Vann er viktig for god fuktighetsbalanse i kroppen. Mangel på vann kan gjøre at man ser eldre ut der og da, og over tid. Så pass på at du får i deg nok vann!

9 kommentarer

Hege Kristin

09.10.2017 kl.22:58

helt enig i at det er viktig å ta vare på utseendet! :)

Solveig

09.10.2017 kl.23:05

Hei. Min kjære onkel døde i går av lungekreft😣. Han hadde røyket i over 50 år. Syntes det er helt forferdelig. Etter jeg så hvor farlig røyk kan være lagde jeg meg en avtale med meg selv at jeg aldri skal røyke💜

Bestemor

10.10.2017 kl.03:33

Tja.. jeg har røykt i årevis , faktisk over 35 år, før jeg stumpet den, og jeg har fint lite rynker. Soling derimot, har jeg knapt drevet med fordi det er gørrkjedelig å ligge og steke seg. Jeg kjenner 3 store solelskere,- de er brune året rundt og innmari rynkete. Jeg er vel like blek som Nemi.

Så, man kan konkludere med at sol er verre enn røyking for huden, eventuelt kan man også huske på at gener har mye å si. :)

A

10.10.2017 kl.07:35

D står at vis man drikker mye vann ser man eldre ut? Er ikke det du ikke vil? Nå ble jeg litt forvirra

STINA BLOGG

10.10.2017 kl.08:24

A: Oida, skrivefeil her. Fikset opp nå :-)

livetmitt93

10.10.2017 kl.07:54

det vil jeg ikke si da men :)

10.10.2017 kl.18:26

Har du ikke så mye å blogge om? synes det går i der samme ¨5 ting som får deg til å se gammel ut¨ ¨10 tegn på at mensen suger!¨ ¨7 tegn som vet du elsker kjæresten din!¨altså.. haha

10.10.2017 kl.19:46

Du fremstiller som at det er negativt å ha rynker.

Helene

10.10.2017 kl.20:17

Hei Stina 😊 Ville bare si at jeg syns bloggen din er så koslig å klikke innom. Du har alltid en positiv måte å formidle ting på. Keep up the good work!

Skriv en ny kommentar