hits

Kvinner er mer enn bare troféer!

14.04.2017 - 19:41 27 kommentarer

Når jeg tenker på likestiling blir jeg sint. Sint fordi vi lever i 2017 og likestillingen enda ikke finnes.

Det er så mange ting vi ikke tenker over før vi faktisk begynner å legge merke til det. Neste gang du ser en film som "passer" for begge kjønn, legg merke til hvem som er i hovedrollen. De fleste gangene er det en mann i hovedrollen. Oftest er dama bare en sidekick som en kjæreste eller noe annet.

Som oftest hvis en jente er i hovedrollen er det enten en film som er veldig jentete, og da er det jo ikke akkurat en film som passer begge kjønn, eller så er det en film der jenta skal være så boss som overhodet mulig. 

En annen ting jeg faktisk ikke var bevisst på før min kjære bloggkollega og venninne, Julianne / Pilotfrue skrev om det, var at kvinner i Norge har ikke lov til å donere egg, mens menn kan donere sed så mye de vil. Det vil si at hvis for eksempel Per Fredrik og jeg ikke kunne fått barn, fordi han hadde dårlig sed kunne vi fått en donor så vi i det minste hadde et barn som var halvparten av oss. Men hvis det er eggene som var problemet hos meg, så hadde vi ikke kommet noe vei.

Så da ville vi endt opp som ufrivillige barnløse. Hvor sinnsykt er ikke det? Å få barn er ikke en menneskerett, men vi bør ha like rettigheter når det kommer til muligheter her i livet. Det skal ikke være sånn at hos menn blir problemet løst, mens hos kvinner sier det stopp. Dette setter et ekstremt press hos kvinner på at vi er nødt til å kunne produsere egne egg. 

Bare ta en titt inn i hvem som styrer landet vårt. Ja, vi har en kvinnelig statsminister akkurat nå. Men siden 1945 har det vært 58 år der menn har vært statsministere og kun 14 år der kvinner har vært statsministere. Hvorav dette er 13 forskjellige menn og kun 2 kvinner. Altså, om ikke dette viser hvor skeiv likestillingen er så vet ikke jeg.. 

Noe jeg ofte ser gå igjen er mange jenter som har blitt opplært til at de skal gifte seg med en rik mann som kan ta seg av de, også skal de nærmest gå til pynt hjemme. Dette er jo helt på trynet! Vi jenter har så mye å komme med! Vi er mer enn et trofé som skal sitte hjemme og ta seg av ungene og stelle huset. Det er på tide at vi jenter får opp øynene og ser hvor kort vi egentlig har kommet med likestillingen, og gjør noe med det! Derfor oppfordrer jeg alle dere som leser dette innlegg til å bli ekstra oppmerksom i hverdagen, og begynne å legge merke til situasjoner der kvinner og menn ikke får like rettigheter. Det er først når vi ser problemene at vi kan gjøre noe med det! 

Ja til like rettigheter hos menn og kvinner!

FACEBOOK  INSTAGRAM  SNAPCHAT

27 kommentarer

Eline

14.04.2017 kl.20:03

Helt enig med deg Stina! Har spesielt lagt merke til dette når jeg ser på sport på TV. Damene er mye bedre enn menn i fotball for eksempel, men det er bare mennene som står i fokus. Hvor ofte har det stått i avisen og slikt om da Ada Hegeberg fikk en pris som Europas beste kvinnelige fotballspiller? Aldri. Hvor ofte står det om landslaget for menn som suger? Hele tiden! Hvorfor er det kun skihopp og alpint for menn som vises på TV og når det er skihopp/ slalom for damer er det ikke noe publikum? Det er helt utrolig at vår planet som har greid å finne opp telefoner som gjør st msn kan kommunisere med en på den andre siden av jordkloden, har kommet så kort når det gjelder rettigheter for kvinner og menn!

14.04.2017 kl.20:11

Det er viktig å være den kvinnen vi er født som

Erik

14.04.2017 kl.20:17

Å donere egg for Kvinner er veldig mer komplisert enn for menn å donere sed, det er også en del "bivirkninger" kvinner kan få etter å ha donert egg. Men at det har vært flere menn som statsministere enn kvinner har ikkenoe med likestilling å gjøre i mine øyne fordi det er jo det norske folk som har valgt å ha en mannelig statsminister, man skal jo ikke velge pga kjønn men pga hva man støtter. Man bør jo ikke stemme på en kvinne bare fordi hun er kvinne sånn som noen gjorde i USA, da de stemte på Hillary. Hvis man vil ha flerr kvinner i politikken, så må nesten kvinner ta insjenativ selv.

Men bra Inlegg ellers :)

Ida

14.04.2017 kl.20:17

Syyykt enig Stina❤❤

14.04.2017 kl.21:17

You go girl<3

Hege Kristin

14.04.2017 kl.21:25

jeg er enig!

14.04.2017 kl.21:51

Ville bare si at jeg elsker det bloggdesignet du har nå. Det er veldig praktisk og overskitelig også for oss som leser på mobil! Stå på videre, digger deg

Denise Parreira Wedel

14.04.2017 kl.22:12

Så bra skrevet Stina! Hurra for kvinner, enig i at vi alle er gode ressurser og mer enn et et trofé! Må bare si: Fy SØREN så flott du var i denne fargen, den kledde deg virkelig! Stor påskeklem til deg fra fast leser ♥

14.04.2017 kl.22:22

Er vel kanskje ikke så vanlig at jenter i Norge i dag blir opplært til å finne seg en rik mann å leve på men. Faktisk flere kvinner enn menn som tar høyere utdanning nå. Det sier vel litt om at kvinner ønsker å forsørge seg selv og ikke bare "stelle hjemme". Ikke det at å stelle hjemme er "bare" heller altså.

kavi

14.04.2017 kl.22:38

men du Erik jeg skal si deg en ting før var det ikke lov med kvinnelig statsminister og det er kjønnsdiskriminerende tenk. kvinner er så bare ikke pokaler og pynt i hjemmet til en mann

lotte kolsvik

14.04.2017 kl.22:58

Statsministerne i Norge er valgt av folket. De er valgt av både kvinner og menn. Da vil jeg påstå at det faktum at en mann har blitt valgt flest ganger, har ikke noe å gjøre med likestilling, Stina:)

Mauricio B Evensen

14.04.2017 kl.23:15

Så enig! :)

Reidun

14.04.2017 kl.23:37

Jeg er imot både sperm og eggdonasjon. Skal barnet ha ukjent forelder kan det like gjerne være adoptert. Hilsen ei med mange adopterte familiemedlemmer.

Rebekka

14.04.2017 kl.23:54

Om du først skal snakke om likestilling burde du kanskje vurdere å nyansere perspektivet ditt litt. Ja, kvinner har vært "det svakere kjønn" i all tid, men menn har i dag, i 2017, mange måter å være underlegen kvinnen på (som f.eks at menn ikke kan ta juridisk abort, ansvar i oppdragelsen, etc etc). Spør du mange menn så er det nok mange av de som ikke føler seg likestilt med kvinnen. Om du først skal snakke om likestilling burde du i hvert fall ta med BEGGE kjønn. Bare et lite tips.

Anonym

15.04.2017 kl.00:01

Jeg er så sinnsykt enig med deg Stina!!❤️😘PS:ILUSM❤️😘☺️

Jea

15.04.2017 kl.01:52

Sykt morsomt at du nevner likestilling.

Hvor du videre blir sint over at det ikke er likestilling mellom menn og kvinner, også kommer du med vage eksempler.

Likestilling skjer ikke bare mellom de binære kjønnene. Om man skal snakke om likestilling skal alle få lik representasjon.

Hvor mange fra transmiljøet ser vi i filmer? Aseksuelle?Hva med de som ikke defineres av kjønn?

Hvorfor skal du bli "så sint" når du tydeligvis legger fokus på at kvinnen ikke får nok oppmerksomhet, også viser du ikke innsikt i å tenke på alle mennesker, uavhengig av hva de har mellom beina.

Julie

15.04.2017 kl.10:15

Lite reflektert.

Slikestilling handler om at kjønnene skal ha like muligheter, ikke at vi trenger en jevn fordeling av kjønnene rundt om i samfunnet. Kvinner KAN stille til valg, men om menn blir valgt på bakgrunn av sak så er dette faktisk ikke noe å syte over.

Sæddonasjonspoenget ditt var også helt bak mål. Anbefaler deg å lese deg opp litt på temaet før du langer ut om vårt urettferdige samfunn. Det er mye lettere med menns sæd, utviklingen har ikke kommet dit at det er like lett for kvinner. Har ingen ting med rettigheter å gjøre i det hele tatt, så dette ble bare dumt.

Vi har tonnevis av land i verden der kvinner ikke har noe de skulle sagt og blir ansett som verdiløse, men du sitter her og klager over vårt liv her. Flaut.

Una

15.04.2017 kl.13:21

Kjempebra skrevet!

Anna

15.04.2017 kl.14:22

Fullstendig enig med deg Stina!!❤️ Det er helt sykt at vi ikke har kommet lenger en dette når det gjelder likestilling! I tillegg til dette, så er det enda svært mange jobber som gir bedre lønn til menn enn til kvinner, selvom de gjør nøyaktig det samme arbeidet, og har jobbet like lenge. Det er også sånn at hvis en mann søker om jobb i barnehage, får han mest sannsynlig jobb uansett hvor dårlig utdanning han har, men hvis en kvinne med mye bedre utdanning enn mannen søker, så er det lang ifra så stor sannsynlighet for at hun får jobben.

Det er kjempebra at du tar opp dette temaet Stina!❤️ Stå på videre!!❤️❤️❤️

sonicakaurr

15.04.2017 kl.16:33

hvordan lagde du bildet bloggen? det øverste på siden

Meg

15.04.2017 kl.18:48

Jeg er jo fult klar over ar du ikke leser så mange bøker. (Jeg er 12 og leser ca. 2 bøker i måneden) Men jeg har uansett to bøker jeg vil anbefale. Den ene heter BULLSHITFILTERET og den andre heter F-ORDET 155 GRUNNER TIL Å VÆRE FEMINIST Den sistnevnte kan kanskje være litt tykk, så hvis du ikke vil lese hele er det helt greit. Men jeg håper du vil lese de 155 grunnene til å være feminist. For jeg kan nemlig LOVE DEG har du kommer til å få HELT SJOKK for man føler at man får virkeligheten slengt rett i trynet, for i den boka tør de ta opp temaer i likestilling som ikke blir tatt opp ofte nok. For det finnes faktisk SKOLEKALENDERE hvor jentene poserende nakne og gutten har på klær (teksten på framsiden dekker de private delene på kroppen hennes) Jeg kunne skrevet i all evighet om likestilling, for det er nemlig sånn at det mangler noe i pappa-blader, nemlig barna. For de poserer på mamma-bladene. Jeg skal slutte og skrive nå, men jeg hadde satt pris på om du leste noen av grunnene til å være feminist.

16.04.2017 kl.17:30

Likestilling handler om like retter og muligheter, ikke nøyaktig lik kjønnsfordeling i alle arenaer av samfunnet. I Norge i 2017 er det ingen retter menn har som ikke kvinner har, og dermed blir kjønnsforskjellene resultat av VALG som de forskjellige kjønnene tar, f. eks valg av yrke (menn går ofte etter stillinger som er bedre betalte). Faktisk har kvinner en del retter som menn ikke har, for eksempel bli vi oftest favoriserte av rettsystemet under bestemmelse av foreldrerett. Det er biologiske forskjeller mellom kjønnene, både fysisk og mentalt, og disse går det faktisk ikke an å viske bort bare for å skulle være politisk korrekt. Derfor får kjønnene ulike roller i samfunnet. Vestlige kvinner er jo helt utrolig sytete og klagete! Gjør som du vil selv, men det finnes så enormt mange viktige saker å snakke om, og det at enkelte kvinner velger å gifte seg rike er virkelig ikke en av dem. Hva med kjønnslemlesting, steining og tvangsekteskap i midtøsten? Visste du at kvinner ikke kan kjøre bil eller stemme i Saudi-Arabia? Og hva med de utallige måtene kvinner har det bedre på enn menn i Norge og store deler av den vestlige verden? Feminisme har blitt en dårlig spøk for meg. Slike idiotiske innlegg som dette er en av grunnene.

17.04.2017 kl.01:11

du bør stille til statsminister :) :*

Helene

18.04.2017 kl.11:55

Bra skrevet. Enig i at det er viktig å fokusere på likestilling i et land som Norge. Selv om vi har det veldig bra her, er det ikke noe grunn til å sove i timen :) Flott at du tar det opp.

Julie

18.04.2017 kl.18:25

Enig med mange her om at du burde undersøke litt mer om likestilling. Finne ut hva som ligger under statistikken. Det er jo ofte "en grunn" til at tallene kanskje veier opp mot 40/60, 20/80, 1/99 osv... Og bare for å kaste det ut der. Menn har også stigmaer. De blir også via kanaler fortalt hvordan de skal være, hva de er godt for, hva de skal bidra med osv..

Camilla Hegna

18.04.2017 kl.19:46

Jeg er helt enig i det du skriver, veldig bra skrevet. I en del ting her i verden så er det mange som f.eks gir kvinner annerledes behandling og jobb fordi de er kvinner og ikke menn. Jeg synes det er veldig viktig med likestilling og at det er et viktig tema og fokusere på. Supert at en blogger tar det opp :)

Vivi

19.04.2017 kl.17:52

Veldig bra at du tar opp likestilling! Håper dette er noe du vill fortsette å bry deg om ☺.

Har lest bloggen din en god del år, og husker blant annet ennå at du skrev at du syntes gutter skulle betale på date. Kanakje du har endret synspunkt nå? Poenget mitt er at man må huske at likestilling går begge veier. Har egentlig mange eksempler på hvordan man også må huske menn i kampen om likestilling, men vil ikke gjøre denne kommentaren for lang.

Tommel opp for at du tar opp likestilling, håper du vill fortsette med dette og ta opp litt ulike perspektiver i ditt neste innlegg ☺

Skriv en ny kommentar