hits

Slik lager du de beste lussekattene!



 

Gledelig lucia 💛 I dag er det luciadagen, og jeg har jo vrt fysen p lussekatter i gud veit hvor lang tid. Men jeg har aldri giddet bake det. Men i dag svingte jeg meg rundt p kjkkenet og lagde masse lussekatter! Har faktisk aldri lagd det fr, men det var jo veldig enkelt, ogs ble de s gode! Siden de ble s gode tenkte jeg dele oppskriften med dere.

For lage ca 16 lussekatter trenger du:

💛 0,5 liter melk

💛 150 gram smr

💛 125 gram melis

💛 0,5 gram malt safran

💛 50 gram gjr

💛 750 gram hvetemel

Til pensling:

💛 1 egg

💛 1 ss melk

Pynt: 

💛 Rosiner

Gjr dette:

💛 Kok opp melk, smr og melis i en kjele. Ta kjelen av platen og rr safranen godt inn. 

💛Avkjl blandingen i et kaldt vannbad til den er 37 grader (fingervarm)

💛 Rr ut gjren i vsken. 

💛 Bland inn hvetemelet og elt deigen til den blir smidig.

💛 Del opp deigen i biter 90 gram per stk. Rull ut hver bit til en plse, og tvinn innover s det blir en lussekatt. 

💛 Legg alle bollene p et bakepapir p stekeplater, ta plast over og sett lunt og la det heve i 1 time. 

💛 Nr det er ferdig med heve pynter du med rosiner og pensle med egg som er pisket sammen med litt melk. 

💛 Stek bollene midt i ovnen p 230 grader i 7-10 minutter. Til de er gylne og gjennomstekte. 
 

Hper det smaker! 

15 kommentarer

De ser jo kjempe gode ut! :D

Ville bare informere om at det str "smt" isteden for smr. Og "gjr" isteden for gjr;)

De s utrolig gode ut! Kjenner jeg blir skikkelig sulten n :)

De s utrolig gode ut! Kjenner jeg blir skikkelig sulten n:)

De s gode ut😍 har lyst til prve det 😉 tusen takk😇 du er et s stort forbilde for meg😗 Mvh din strste fan Helene 💋

S flott se at du har safran i lussekattene. Det er s sjeldent jeg ser nordmenn ha det, for veldig mange bruker gurkemeie (blir heeelt feil smak). Jeg kjper som regel safran nr jeg er i Sverige, for jeg synes det er s vanskelig finne det i vanlige matbutikker i Norge. Hvor kjpte du det?

Emelie Karlsson: whaaat, gurkemeie? Det er jo helt feil da :O Kjpte det p meny :)

Et lite tips jeg alltid gjr med st gjrdeig! 😁😁

Isteden for smelte smret i Melken,

kan du tilsette romtemperert smr nr deigen har eltet litt

👍🏼 Da blir bollene kjempe saftige.

Ahhhh. Det ser s godt ut Stina! Lett etter mange oppskrifter men denne skal jeg bruke. 😘 Tusen hjertelig takk 💝 😘

I bakeriet jeg jobbet i brukte vi gurkemeie, de ble kjempe gode merket ikke noe forskjell p gurkemeie og safran like fin farge p og kjempe gode :)

Best nr de e nystekt og varm :)

Har ikke bakt lusekatter p lenge.. De er s gode. :)

Mathea Jacobsen

Mathea Jacobsen

Safran er best, p skolen lagde vi med gurkemeie ikke like godt men det gikk. Safran er det jeg synes man burde bruke. Elsker bloggen❤ Du kan jo prve med gurkemeie og se om du liker det❤❤❤❤

Lreren min sier at safran er verdens dyreste krydder, jeg hadde mat og helse p tirsdag og vi brukte gurkemeie! Det ble veldig godt. Men er det s himla dyrt med safran? Pliis svar!

Anonym: Tror det kostet 100,- kr per gram. S koster litt :)

Skriv en ny kommentar