hits

8 Triks for bedre bilder på instagram!

05.07.2016 - 19:17 13 kommentarer

Uansett om du vil lære deg å ta bedre bilder for å spare på de fine ferieminnene, eller om du bare vil ta bedre selfies til instagram, har jeg 8 triks som kan hjelpe deg! Selv tar jeg drøssevis av bilder hver eneste dag, og har i løpet av min bloggkarriere lært en god del triks for å ta bedre bilder. Noen av disse triksene skal jeg hjelpe deg med nå!

Solnedgang - Den aller beste tiden å ta bilder på er definitivt når det er solnedgang. Da er lyset med flatterende, og har du det bak deg blir det i tillegg veldig fine farger. 

Skygge - Dersom du skal ta bilder midt på dagen, og det er masse sol anbefaler jeg deg å ta bilder i skyggen. Da slipper du alle de skarpe strålene fra solen, som vasker ut ansiktet ditt, og gjør at du sitter igjen med et bilde der du myser og ser helt flat ut i ansiktet. Tar du bildene i skyggen derimot, da blir bildene veldig fine!

Redigering - Ingen bilder er perfekte når det kommer til lys, kontrast, varmebalanse, fargetoner, osv. Derfor kan det være smart å redigere lyset litt i et redigeringsprogram. Her kan du bruke alt fra instagram sin egen app, til mer avanserte programmer som lightroom. Eller, lightroom er faktisk enklere enn man tror, men det koster litt penger. Picmonkey.com er en gratis løsning som fungerer helt fint!

Lys - Dersom du skal ta bilder innendørs anbefaler jeg deg å stå forran et vindu. Da får du masse naturlig lys på deg og bakgrunnen, som gjør bildet fint. Det er veldig få ganger bilder blir noe som helst fine om du kun ta bilder med innendørs belysning. Så prøv å bruk så mye dagslys som mulig!

Blitz - Kunstig belysning som blitz blir nesten aldri fint. Du kan være heldig og få fine bilder med det. Men da får du aldri de fine og lyse bildene som man gjerne vil ha. Om du skal bruke kunstig belysning anbefaler jeg heller å gå til innkjøp av en diva ring eller et par soft bokser.

Forstå kameraet - Er det en ting du bør gjøre før du drar på sydentur, så er det å lære deg hvordan kameraet fungerer. Sett deg inn i de manuelle innstillingene, så kan jeg garantere deg at bildene bli 10x mer fine!

Vinkel - Uansett om du skal ta en selfie, eller bare et bilde av lunsjen din, bør du prøve forskjellige vinkler. Prøv deg frem og se hvilke vinkler du passer best! 

Bakgrunn - Når du skal ta bilder kan det være smart å sjekke bakgrunnen din først. Har du en bakgrunn der de ligger en haug rotete klær, eller du har en dass bak deg, vil jeg anbefale å fikse opp litt. Gå et sted i huset der du får en fin bakgrunn, eventuelt rydd opp og gjør det greit i bakgrunnen. Ingen er interessert i å se møkkete sokker, på en fin selfie. Hehe! 

 

Lykke til med fotograferingen i sommer! 

 

13 kommentarer

Vanessa

05.07.2016 kl.19:19

Gode tips :) ha en fin sommer :)

Siv

05.07.2016 kl.19:34

Tusen takk for gode tips! Du er kjempe flink :) Ha en fin sommer :))

Siv Renate

05.07.2016 kl.20:12

God sommer! :) forresten så har jeg klippet meg alt for kort just og lurer veldig på om du har gode tips til hvordan jeg kan få det ut de 5 cm igjen ganske kjapt? :)

Mari

05.07.2016 kl.20:18

Bloggen din har blitt veldig bra i det siste! Du er inspirerende og flink <3 stå på! klem

STINA BLOGG

05.07.2016 kl.20:20

Mari: Tusen takk :) Koselig å høre!

Emilie

05.07.2016 kl.20:29

Vet om du noen bra apper til og gjøre og få hvit ramme rundt på Instagram feeden om du skjønner?😅😅

Line

05.07.2016 kl.20:49

Høøøh..? Forstå kameraet på tlf er vel ikke noe stress? Eller går

Det Ann å ta bilder med ett annet kamera å overføre de til insta? Åssen funker dette?

Hege Kristin

05.07.2016 kl.21:05

fine tips! :)

05.07.2016 kl.23:30

Kan du lage en lightroomguide?stepbystep?😄

Ina

06.07.2016 kl.20:05

Jeg lurer på når man skal ta bilde av et objekt på et bord så er det nesten umulig å ikke ta bilde uten at det er med skygge av seg selv, samme om det er dag eller kveld. Hvordan unngå dette må lettest vist. Prøver å ikke bøye meg over objektet, men da blir det vanskelig å ikke se hva man tar bilde av og hvordan det blir.

Camilla Acklam

06.07.2016 kl.23:20

Veldig gode punkter! :)

Camilla Heindorf

07.07.2016 kl.01:49

takk for gode tips
Gode tips. Ta gjerne en tur innom min fotoblogg om du liker foto. Setter pris på om du følger meg også om du ønsker.

Ha en god dag!

Skriv en ny kommentar