Oppskrift: Brunost muffins

I dag prøvde jeg ut en ny oppskrift på muffins, og de ble så gode at jeg bare må dele oppskriften med dere! Disse muffinsene har lite sukker og hvetemel i seg, så man kan godt spise de til hverdags. Perfekte til kveldskos eller en liten ekstra kos i lunsjen på jobb/skole. 

Dette trenger du til 16 minimuffins:

♥ 0,5 dl havregryn

♥ 0,5 dl vann

♥ 70 gram brunost

♥ 1 dl hvetemel

♥ 0,5 dl sammalt hvete, grov

♥ 1,5 dl sammalt hvete, fin

♥ 1 ts bakepulver

♥ 25 gram solsikkeolje

♥ 2 egg

♥ 200 gram yoghurt naturell

Slik gjør du:

♥ Forvarm stekeovnen til 200 grader.

♥ Legg havregryn i vannet i ca. 5 minutter, så det bløtes opp.

♥ Del brunosten opp i små terninger.

♥ Bland alt melet, den sammalte hveten og bakepulveret

♥ Visp sammen egg, olje og yoghurt. Tilsett melblandingen

♥ Rør inn havregryn og brunostbiter

♥ Fordel røren i muffinsformer på et stekebrett. Fyll formene 2/3 deler fulle.

♥ Stek de i midten av ovnen i ca 20-25 minutter.

Håper det smaker!

23 kommentarer

Siste innlegg