Oppskrift: Gulrotcupcakes

I dag prøvde jeg en ny oppskrift på cup cakes. Har ikke laget så mange cup cakes før, fordi jeg er så vandt med at cup cakes alltid smaker tørt og altfor sukret, spesielt hvis man kjøper de i butikker. Men i dag prøvde jeg en variant som ble ufattelig god! Selve muffinsen ble saftig og rik på smak, og glasuren på toppen smakte søtt og syrlig. Denne må dere prøve i helgen! Dette er ordentlig helgekos cupcake!

Dette trenger du:

til ca 16 medium store muffins:

♥ 2,5 dl hvetemel

♥ 1 ts bakepulver

♥ 0,5 ts natron

♥ 1 ts kanel

♥ 1,25 dl solsikkeolje

♥ 2 egg

♥ 1,5 dl sukker

♥ 2,5 dl revne gulrøtter

♥ Finrevet skall av 1 appelsin

♥ Finrevet skall av 1 sitron

————————

Til glasuren:

♥ 150 g mykt meieri smør 

♥ 100 g melis

♥ 125 g philadelphiaost

♥ 1 ss sitronsaft

Sånn gjør du: 

♥ Sett ovnen på 175 grader. 

♥ Bland sammen mel, bakepulver, natron og kanel i en bolle.

♥ Ha olje, egg og sukker i en kjøkkenmaskin og miks på høy hastighet i ca 5 minutter.

♥ Tilsett gulrøtter, sitronskall, appelsinskall og melblandingen og miks i ca 3 minutter på medium hastighet, til alt er blandet.

♥ Fordel røren i cupcakeformer, men ikke fyll formene mer enn halvfulle. 

♥ Stek i ca 20 minutter

——————————

Mens cupcakene står i ovnen lager du glasuren. Det gjør du slik:

♥ Ha smør, melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin og miks på høy hastighet i ca 5 minutter.

♥ Tilsett kremost og sitronsaft og miks i 1 minutt så det får blandet seg. 

♥ Ha glasuren i en sprøytepose med en sprøytespiss etter eget ønske, og lag roser.

PS: Hvis glasuren blir litt rennende kan du legge den i fryseren i 10 minutter. 

Håper det smaker ♥ 

15 kommentarer

Siste innlegg