Oppskrift: Hjemmelaget tomatsuppe

Hjemmelaget tomatsuppe smaker ti ganger bedre enn hva vanlig pose tomatsuppe gjør. Den er veldig lett og kjapp å lage, så dette går unna i en fei! Dette klarer til og med dere studenter som nettopp har flyttet hjemmefra å lage! 

Til 2 porsjoner trenger du:

– 1/2 løk

– 1 ss smør

– 1/2 ss hvetemel

– 1/2 boks tomater med basilikum og oregano

– 4 plommetomater. (Disse kan sløyfes)

– 5 dl vann

– 1 buljongterning (enten grønnsaks- eller kjøttbuljong)

– 1 dl matfløte. 

 

Sånn gjør du:

1. Skyll rens og finhakk løken.

2. Smelt smør i en kjele og tilsett løken. Stek til løken blir myk og blank. Rør inn hvetemelet.

3. Hakk plommetomatene og tilsett alle tomatene.

4. Spe med vann, litt om gangen. Rør til det er klumpfritt mellom hver gang du sper. Tilsett buljongterningen og matfløten.

5. La suppen småkoke i 5 minutter. Smak til med pepper og salt. PS: bruker du en stavmikser til å mose suppen blir den ekstra fin. 

Håper det smaker!

23 kommentarer

Siste innlegg