hits

Stinas proteinpannekaker



Proteinpannekaker er perfekt om du er p utkikk etter en enkel mte ke proteininntaket og spise noe sunt som metter lenge. Samtidig smaker det utrolig godt og er lett ta med seg p skole, jobb og andre steder det ikke er s lett f tak i sunn og god mat.

Man kan variere smaken veldig lett ved tilsette ulike smaker p proteinpulveret eller ved endre litt p mengdene som er i oppskriften. Det er ogs utrolig godt ha ulike typer plegg p, en av mine favoritter er noen tynne skiver med brunost opp nr pannekaken fremdeles er rykende fersk.

I dag spiste jeg to medium store pannekaker med jordber og blbr opp, oppskriften finner dere her:

Oppskrifta er for 4 medium pannekaker:

Start med vte ingrediensene.

- 4 store ss (ca 100 gram) med vanlig cottage cheese

- 2 ss kesam (ca 50 gram)

- 0,5 dl laktosefri melk (prver unng mest mulig laktose fordi det kan ha negative konsekvenser p hud, fordi mange nordiske mennesker har laktoseintoleranse).

- 1 liten banan (ca 80 gram)

- 2 egg



Miks alt sammen, og bland inn det trre.

- 1 ts fiberfin (for ke fiberinnholdet)

- 50 gram glutenfri kakemiks (ikke raffinert sukker, inneholder hevemiddell s pannekakene blir luftige, men de trenger litt hviletid etter steking.) ( 30 gram karbs, 3 gram proteiner, 30 gram sukker)

- 1 ts steviosa (kan erstattes med sukrin eller vanlig sukker)

- 3 ss sanmalt spelt grovt (ca 20 gram)

- 25 gram prozyme proteinpulver, vaniljesmak (her kan du selvflgelig velge smak selv) kan kjpes HER


Smak til med:

- 1 klype salt

- 1 ts kanel

- 1 ts kardemomme

Stek pannekakene p middels varme. Proteinpannekaker bruker noe lengre tid p steke enn vanlige pannekaker, s vr obs p det!

Denne blandingen gir nringsinnhold p ca: 595 kcal, 65 g proteiner, 55 g karbohydrater og 12 g fett (dette er for HELE rren totalt).




21 kommentarer

Naam :D Det m jeg prve!

De s kjempegode ut ! :D

lillebenedikte: Det er de ogs! :-)

Ser du har glutenfri melblanding men hvorfor bruker du da speltmel? :) Er jo gluten i det ogs :) Bare nysgjerrig

jo mer du unngr laktose, jo mer intolerant blir du. Om du ikke vet at du er intolerant, s burde du for alldel ikke unng laktose produkter, da maaaaasse inneholder laktose, og jeg tviler p at du ikke vil gjre deg selv intolerant? var i sr amerika et r, og drakk selvflgelig ikke melk, og fikk i meg mindre mengder laktose, jeg utviklet laktose intoleranse, men begynte gradvis drikke vanlig melk, og spise produkter med laktose etter jeg kom hjem, og er ikke intolerant lenger.

nam, det der s godt ut allls

Det s godt ut ! :-)) Skal prves en dag snart :-p

Hei du!

Jeg er ei jente p 18 r som lurer p hvor mange merker man kan g med samtidig? Jeg har MK veske, Daniel W klokke og mange Gant skjorter. Kan jeg ha p alt samtidig eller blir det litt mye?

Lag gjerne et eget innlegg om dette, du som har s mye dyre merkeklr :)

sophie: Jeg kjenner ikke til noen studier som viser til at man kan utvikle en intoleranse ved unng et produkt over en liten tidsperiode (heller ikke etter en lang periode). Det er en genforandring for over 10000r siden som har gitt noen av oss evnen til kunne fordye laktose, selv etter at vi ikke lenger er barn og er avhengig av morsmelk. Tenk hvordan mennesket hadde fungert om man ble inntollerant mot alle matvarer man ikke hadde inntatt p en liten stund. Kanskje du hadde noe som vi kaller for "sekundr laktoseintoleranse"? Det er noe som oftest gr over etter en liten periode.

Nadia: Du har helt rett i det du sier! :) Jeg er ikke s redd for f i meg litt gluten, men nsker redusere inntaket s mye som mulig. Vanligvis bruker jeg glutenfri havregryn, men jeg hadde glemt kjpe inn denne gangen.

Det er laktose i bde kesam og cottage cheese ;-)

Navn: De fleste mennesker, selv de med pvist laktoseintolleranse tler oppmot 5 gram laktose per. mltid. Jeg reduserer derfor bare inntaket s mye jeg klarer, uten at det reduserer matvarealternativene mine for mye.

Litt kleint sprsml. Men hvet du hvordan man fr strre pupper? Er det liksom muli og trene de srrre?

Wow! S flink du er :)

Dette fikk jeg lyst til prve! Fine bilder du har lagt ut :)

Det er sant det med at du kan gradvis ke laktoseinntaket og bli mindre intolerant. Og intoleranse har ikke s mye si for huden. Det gr mer p magen. Melkeallergi derimot, fr veldig mange utslett og prikker i ansiktet av.

Amanda: Jeg kjenner som sagt ikke til noen gode kilder som sier noe om at dette er mulig, men lar meg gjerne overbevise av en god kilde eller studie! :)
Resten av det du skriver er vi enige om. :)

leste tilfeldigvis kommentarene her, men jeg har blitt noks intolerant ved unng melk :( kan bygge det opp igjen sakte men sikkert da, men det er sant faktisk! Derfor jeg ikke "tler" det buhu<\3

Jeg unngr melkeprodukter av etiske grunner, s kan virkelig anbefale plantemelk i stedet. Naturlig fritt for bde melkeprotein og laktose. Mandelmelk er det beste, men det selges s f steder.. S jeg bruker som regel soyamelk med vanilje hvis jeg skal drikke det rent, og ofte havremelk i matlaging.. Men soya er mest proteinrikt, s bruk det om du er opptatt av proteininnholdet. :)

Skriv en ny kommentar