hits

Oppskrift: Sjokoladefondant med bringebrcouli

Her om dagen fyset jeg skikkelig p sjokoladefondant. Dette er jo en av mine favorittdesserter, i tillegg er den enkel og rask lage. Jeg lrte lage den mens jeg gikk p kokkeskolen, og siden har jeg lagd den flere ganger. Siden det sikkert er flere enn meg som er glad i en god sjokoladedessert, skal jeg dele oppskriften med dere!


Til denne oppskriften trenger du:
(Denne oppskriften er for ca 6-8 porsjoner)

♥100 gram kokesjokolade. Jeg brukte lys kokesjokolade, men mrk kan ogs brukes.

♥ 100 gram smr

♥ 4 egg

♥ 1 dl sukker (bruk gjerne sukrin dersom du vil unng for mye sukker!)

♥ 1 dl hvetemel

Til bringebrcoulien:

♥ 200 gram frosne bringebr

♥ 100 gram sukker ca.

Slik gjr du:

1. Forvarm ovnen til 220 grader.

2. Knekk opp sjokoladen og del opp smret i terninger. La det smelte over et vannbad.

3. Visp eggene og sukkeret lett sammen og rr inn sjokoladeblandingen. Pisk til ren er jevn.

4. Sikt melet forsiktig inn.

5. Smr formene og fyll de 3/4 fulle. Stek dem i ovnen i 8-10 minutter. Hvis man bruker aluminiumsformer blir steketiden kortere enn hvis man bruker Creme brulee former. Husk at kjernen skal vre flytende!

6. Mens sjokoladefondantene str i ovnen setter du bringebrene i vannbad. Nr de har blitt romtemperert siler du de over en bolle (her m man trykke med en skjed for f ut alt!). Smak til med sukker. Dersom man bruker ferske bringebr trenger man mindre sukker.

7. Server gjerne vaniljeiskrem ved siden av sjokoladefondaten og bringebrcoulien.

Hper det smaker :-)

20 kommentarer

Kult! Skal prve lage ;)

hvor mye skal ovnen st p og hvor lenge skal de vre inni ovnen?

Nam, n vet jeg va jeg skal lage i helgen

Lene Marie: Det str i innlegget :-)

kathrine y <3

kathrine y <3

h! Sg sinnsykt godt ut!!

Takk for oppskriften, ser veldig veldig nam ut!

Nam! Dette m jeg prve :D

Nam! Det s utrolig godt ut :) <3

, det s bare utrolig godt ut! Elsker sjokoladefondant :))

Hei, du har veldig fin blogg. Jeg legger egentlig aldri igjen kommentarer, men dette s s godt ut at jeg m sprre om noe jeg lurer p. Hvor store former skal man bruke? Ser at det str creme brulee former, men hvis man ikke har det, hvor store kan man bruke da?

h, dette hrtes godt ut! :D Det m jeg lage en gang! :)

Hvordan fr man den blte deigen inni?:p

Er det de samme du serverte p en bursdag her for lenge siden? (eller var det kanskje konfirmasjonen din?)

Nam, ser veldig godt ut! :D

Eveline: Jepp, det er det! :)

Amalie: Det er fordi man har spass kort steketid, s da blir de re inni :)

Skriv en ny kommentar