Kanelsnurrer – Oppskrift

I dag har jeg gjort noe jeg ikke har gjort på lenge. Jeg har nemlig bakt kanelsnurrer! Tror ikke jeg har bakt det siden jeg gikk på 1. vgs, og det er jo tre år siden! Siden de ble så gode, tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften med dere. 

Til ca. 32 snurrer trenger du:

150 g smør eller margarin, 5 dl melk, 50 g gjær, 1/2 ts salt
1 1/2 dl Sukker, 2 ts malt kardemomme, ca. 13 dl hvetemel.


Smelt smøret i en kaserolle, varm melken opp til den er fingervarm og tilsett i smøret. Deretter smuldrer du gjæren, og tilsetter litt av væsken. Rør til gjæret har løst seg opp, og tilsett så resten av melken. Ta så salt, sukker, kardemomme og 2/3 av melet. Arbeid deigen til den er fin og smidig. Tilsett resten av melet og kna til deigen slipper bollen.

Hev deretter deigen under plast på et lunt sted til den blir dobbelt størrelse.


Ta deigen på kjøkkenbenken og kjevl den ut til en firkant. Ta litt smør eller vann på deigen, og deretter ønsket mengden sukker og kanel.


Rull så deigen sammen som en pølse, og skjær i biter. Deretter skal deigen heve igjen, i 30 minutter før den er klar til steking. Forvarm ovnen på 250 grader, og stek bollene midt i ovnen i 8-10 minutter.


Avkjøl på rist, og nyt deilige kanelsnurrer! 

Selve oppskriften er hentet fra kristinaandersen.no

29 kommentarer

Siste innlegg